Показати повну версію : Прошу совета до покупки
Сторінки :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
:eek: Стиз тут ні до чого, це зовсім з іншої опери, сподіваюсь, зрозумило чому ;) Ще можу для затравки - скільки Стиза не хвали, а на великих вагах він здохне гараздо раніше тієй же бюджетної Татули, я к тому, що кожному мульту своє місце. А чому Татула хороша на своєму місці, я вже два рази сказав :spin:
Якщо про великі ваги та довжину життя катухи,то Зіли і Антареси проживуть в порівнянні з Татулою як 1:10:) .В мене є старенький Калаіс 200,з Авейл в додаток, диапазон по вагам 2-100г (може і більше).
А на 10-60г,вже взяти новий Конквест 100 , і "знаєш,- маєш вещь"
На спробу "зайде чи ні" взяти дешеву катуху ,це я ще розумію,а для себе і свого відпочинку і хоббі вибирати як найдешевше,це вже поза моїм розумінням...
Просто інколи довжина "за сині гори" при перемірюванні з рулеткою стає дуже скромною;)
Я нічого не вимірював а кидав одночасно з приятелем, і коли дві приманки падають одночасно в воду - все добре видно.
А дистанція була десь метрів 80.
Якщо про великі ваги та довжину життя катухи,то Зіли і Антареси проживуть в порівнянні з Татулою як 1:10:)
Щось в мене є дуже великі сумніви щодо цієї тези. Особливо після того як хлопець на березі розповів як поміняв пару на 21му зилі після того як "викрутив" нею щуку п'ятірку. :D
Я нічого не вимірював а кидав одночасно з приятелем, і коли дві приманки падають одночасно в воду - все добре видно.
А дистанція була десь метрів 80.
Я теж думав шо я чемпіон, поки не придбав лічильник метрів...
Я теж думав шо я чемпіон, поки не придбав лічильник метрів...
Коли знаешь скільки в тебе нитки намотано на шпулі і вона виходить з неї майже вся - лічильник дещо зайвий.
Alexandr_Korobchuk
13.02.2025, 16:58
Просто інколи довжина "за сині гори" при перемірюванні з рулеткою стає дуже скромною;)
зазвичай люди на рибалці рибу ловлять, а не з рулеткою бігають...:D
Хочеш отримати холівар - скажи на скільки метрів ти кидаєш мультом :D
ПиСи
О! поки писав пост холівар розпочався :D:D:D
Щось в мене є дуже великі сумніви щодо цієї тези. Особливо після того як хлопець на березі розповів як поміняв пару на 21му зилі після того як "викрутив" нею щуку п'ятірку. :D
Сумніви до речі! Але то "новодєл"))),я про старі Зіли говорив...
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 5048&q=td+zillion&udm=2&fbs=ABzOT_CWdhQLP1FcmU5B0fn3xuWpA-dk4wpBWOGsoR7DG5zJBsxayPSIAqObp_AgjkUGqekYoUzDaOcD DjQfK4KpR2OI_R7aP7afFdOn6eYvCC0V1ItdGvnKhw4KvWwQc7 pS5apoL_xS7Jkprg9-F2VigvKm5KZVfCQ-pT5VOwtsKg1hx6RuEb-yU4j4faMdjM4w_AREA8rQd7MAxmiASlsYBFuKCzkmjA&sa=X&ved=2ahUKEwjC9tnN9cCLAxVOPjQIHUt-LIEQtKgLegQIDRAB&biw=1920&bih=911&dpr=1
зазвичай люди на рибалці рибу ловлять, а не з рулеткою бігають...:D
Хочеш отримати холівар - скажи на скільки метрів ти кидаєш мультом :D
ПиСи
О! поки писав пост холівар розпочався :D:D:D
Вважаєте питання про дальність провокацією холивара? Дивно.Звикло люди кажуть про це без відмовок про те,що вони напружено роблять на рибалці;)
Мені не заважає в якись з сотен закидів на рибалці підрахувати оберти ручки котушки,навідь роблю це навмисно для порівняння з другими комплектами та котушками.;)
Коли знаешь скільки в тебе нитки намотано на шпулі і вона виходить з неї майже вся - лічильник дещо зайвий.
Теж норм,буває користуюсь,коли шнур по 5-10м різного коліру.
Alexandr_Korobchuk
13.02.2025, 18:55
Вважаєте питання про дальність провокацією холивара? Дивно...
Не має чого дивуватись - досвід спілкування на цю тему на форумах.
.... Мені не заважає в якись з сотен закидів на рибалці підрахувати оберти ручки котушки,навідь роблю це навмисно для порівняння з другими комплектами та котушками.;)
Таким бавився на початку захоплення мультом - було цікаво. Зараз не морочу цим собі голову не бачу сенсу, але як-то кажуть, в кожного свій фетіш.
Мені якось монопісуально який з моїх мультів кине на 5 метрів далі, а мірятись з кимось піськами не цікаво ;)
Не має чого дивуватись - досвід спілкування на цю тему на форумах.
Таким бавився на початку захоплення мультом - було цікаво. Зараз не морочу цим собі голову не бачу сенсу, але як-то кажуть, в кожного свій фетіш.
Мені якось монопісуально який з моїх мультів кине на 5 метрів далі, а мірятись з кимось піськами не цікаво ;)
:D
Вам може і дійсно не цікаво...Сенс в цьому є як для купуючих (взнати можливості катушки або шпулі),так і для маючих котушку(щось затюнити,тощо).
Ну і славнозвісний напис на БассПро як би нагадує не дуже вірити про "за горизонт":D,тому звикло при позповіді присутні цифри.
Мати чемодан Стизів(розрахованних на морську ловлю ;)) щоб дома з них пил витирати, а на сурьозну риболовлю докупляти дешевого кітайця, це, дійсно, круто ;) :D Дике захопленння від неї, якось сумливне :confused: Невже ті Стізи такі погани, що дешевий кітайоза за них не худше? Тоді нх ті Стізи, взагалі, за такі гроши купляти? :eek: Це ж можна десять чемоданів касткінгов купити :D
ПС сорі, не стримався :) :spin:
Я наприклад у морі не разу не ловив, чув, що магнієві стизи не можна використовувати для моря. Навіщо ризикувати?
Ну пилюку з них не витираю, ловлю всіма.
Що круто а що ні, вам звичайно видніше, але китайська котушка класно кидає і немає жодних проблем з нею поки що.
Купувати або не купувати Стиз або китайські котушки теж моя справа.
Alexandr_Korobchuk
13.02.2025, 21:11
1. До мене можна ы бажано на "ти"
2. Ну які можуть бути цифри на рибалці. В мене критерій один - підходить ця катушка для тих чи інших умов, чи ні. Ловлю переважно з човна, тож дальність для мене не критична, головне безстресова робота катушки з тим чи іншими приманками. А як заміряти дальність коли ловлю з набережної з Києві? оборотами катушки? - ну така собі розвага: на одні рибалці кидав 24гр+силікон Метаніумом 20, на іншій - Татула 200. Що дасть заміри кількості оборотів катушки? Хоча, візуально, дальність закиду +- однаковий,а от комфорт з Татулою на три голови вищий ніж з Метаніумом....
На стадіоні можна говорити про цифри, але не на рибалці...
Якось так, така моя позиція/думка
1. До мене можна ы бажано на "ти"
2. Ну які можуть бути цифри на рибалці. В мене критерій один - підходить ця катушка для тих чи інших умов, чи ні. Ловлю переважно з човна, тож дальність для мене не критична, головне безстресова робота катушки з тим чи іншими приманками. А як заміряти дальність коли ловлю з набережної з Києві? оборотами катушки? - ну така собі розвага: на одні рибалці кидав 24гр+силікон Метаніумом 20, на іншій - Татула 200. Що дасть заміри кількості оборотів катушки? Хоча, візуально, дальність закиду +- однаковий,а от комфорт з Татулою на три голови вищий ніж з Метаніумом....
На стадіоні можна говорити про цифри, але не на рибалці...
Якось так, така моя позиція/думка
Зрозумів,коллего! Вибач якщо щось не так сказав! З човна дійсно дальність не головне,хіба що за рідких обставин з лякливою рибою.
Та у всіх ще ж руки різні!В мене колись були одночасно Мет 16 та Стіз СВ ТВ з 34 шпулями,то компакти Стіз кидав явно комфортніше,а от з воблерами Мет був краще.
Брати Касткінг зефір як і любу катушку з алюмінієвою шестернею для моря це щось дуже сумнівне... але враховуючи що на скидках ціна менше 30 баксів дійсно не жалко
Ну... По приходило, все круто але... :D
Мілкошпуля на відміну від стокової виявилась з рухомим SV індуктором на м'якій пружині. Треба пробувати, але гадаю що воно буде сильно душити закид. Порівняв зі шпулею від фуєго sv - пружина трохи жорсткіша, індуктор рази в три легший і тонкіший, ніж у дайвівських шпуль, навіть на максимальних значеннях майже не гальмує (вісьовік не трогав). Шпуля від фуєго встала на татулу як рідна, отже щей отримав татулу тв св )))
Коротше нічого не зрозуміло але дуже цікаво.
Ну... По приходило, все круто але... :D
Мілкошпуля на відміну від стокової виявилась з рухомим SV індуктором на м'якій пружині. Треба пробувати, але гадаю що воно буде сильно душити закид. Порівняв зі шпулею від фуєго sv - пружина трохи жорсткіша, індуктор рази в три легший і тонкіший, ніж у дайвівських шпуль, навіть на максимальних значеннях майже не гальмує (вісьовік не трогав). Шпуля від фуєго встала на татулу як рідна, отже щей отримав татулу тв св )))
Коротше нічого не зрозуміло але дуже цікаво.
Є немалий шанс весь наступний сезон переставляти індуктори та пружини в пошуках щастя;)
Тому брав 150 татулу та 103 фуэго щоб не гратися а рибу ловити. Щоб погратися намагався восени замовити красного китайця та шпулю китайську до нього, шпуля прийшла а китайся не прийшла, сказали вженема, благо гроші повернули і купон дали. Але надибал красного китайця на промі, правда в сірому кольорі і з надписом Winner, оце іграшка ;) рідна шпуля майже не тормозить магніткою але китайська на диво працює в лабораторних умовах:connie_23: Поки крига стоїть буду препарувати, цікаві досліди на весну.
Є немалий шанс весь наступний сезон переставляти індуктори та пружини в пошуках щастя;)
Є такий шанс, але він мене не бентежить, бо вжє є чим ловити :) вийшов, закинув, відчув що "нє те", зібрав, і пішов далі зілка крутити...
Доречі, сама татула сподобалась, збита така, цупкенька, дуже приємна за розмірами та формою, у руці лежить ніби я з нею народився, але ручку всеж мабуть на 95ту карбонову поміняю.
Тому брав 150 татулу та 103 фуэго щоб не гратися а рибу ловити. Щоб погратися намагався восени замовити красного китайця та шпулю китайську до нього, шпуля прийшла а китайся не прийшла, сказали вженема, благо гроші повернули і купон дали. Але надибал красного китайця на промі, правда в сірому кольорі і з надписом Winner, оце іграшка ;) рідна шпуля майже не тормозить магніткою але китайська на диво працює в лабораторних умовах:connie_23: Поки крига стоїть буду препарувати, цікаві досліди на весну.
Так ось же він, але не червоний... І в деяких інших крамницях дорожче татули коштує, мабудь є попит ). 103 фуєго, не то щоб цілковите розчарування, але "не те" хіба що дитині чи початківцю - але вона навіть на мінімальних гальмах майже не бородіт, чому там навчишся? :)))
Так ось же він, але не червоний.
Пізно Ви в мульт прийши)
Катушка на фото,ніякого відношення до "червоного китайця" не має.Хіба що,країна походження.
Справжній "ЧК",це копія дайвівської ТДЗетки.
Є такий шанс, але він мене не бентежить, бо вжє є чим ловити :) вийшов, закинув, відчув що "нє те", зібрав, і пішов далі зілка крутити...
Доречі, сама татула сподобалась, збита така, цупкенька, дуже приємна за розмірами та формою, у руці лежить ніби я з нею народився, але ручку всеж мабуть на 95ту карбонову поміняю.
Навпаки,це цікаво!Пошуки як процес інколи цікавіше за рибалку(коли не хоче клювати:D)
Пізно Ви в мульт прийши)
Катушка на фото,ніякого відношення до "червоного китайця" не має.Хіба що,країна походження.
Справжній "ЧК",це копія дайвівської ТДЗетки.
О як... я теж не мав і не збираюсь мати якогось червоного чи зеленого китайця:D ,ТДЗет була,а навіщо її копії потрібні?
25 баксів + 12 шпуля. Замучена Zетка від 100 вбитих єнотів
Так ось же він, але не червоний... І в деяких інших крамницях дорожче татули коштує, мабудь є попит ). 103 фуєго, не то щоб цілковите розчарування, але "не те" хіба що дитині чи початківцю - але вона навіть на мінімальних гальмах майже не бородіт, чому там навчишся? :)))
Там інша тормозна система. Магфорс у Хайбо в арайзе який коштує як татула з sv шпулею.
По Фуєго зовсім небагато відгуків, спокусився на ціну. Невже чарівний лісовкладач татули працює і додає в закиді :rolleyes:
Зато це зетка!)))
А якщо мета стоїть,чим менше потратити,то патик з ліщини шикарний спін!))) А пуста банка від згущеного молока з намотаною моно потовще,та коливалка з ложки,повністю доповнять бажаний комплект:D
Шуткую, звісно,але не можу зрозуміти економії на своєму відпочинку,задоволенні та хоббі...
Там інша тормозна система. Магдрайв у Хайбо в арайзе який коштує як татула з sv шпулею.
По Фуєго зовсім небагато відгуків, спокусився на ціну. Невже чарівний лісовкладач татули працює і додає в закиді :rolleyes:
В Арайзі по факту лінійка))), там ті подвижні ,якоби ,частини хрен здвинеш пінцетом,а обертами шпулі - то можна забути.
В татули починаючи з 200 розміру нерухомий індуктор, скажіть їм що то не магфорс:D
Alexandr_Korobchuk
22.02.2025, 19:01
за 100 єнотів можна взяти майже ідеальну робочу (без люфтів, скрипів, рипів і з необлізлим корпусом) TD-Z ;) і комфортон нею можна буде дуже довго, капець як довго... вона скоріше осточортіє ніж іздохне :D
.. Невже чарівний лісовкладач татули працює і додає в закиді :rolleyes:
щось я цього не помітив;) єдине що дає - шнур менше б'є об лісковкладач при закиді
В татули починаючи з 200 розміру нерухомий індуктор, скажіть їм що то не магдрайв:D
Я з татулами не спілкуюсь, язИків не знаю:D
Здається,ми з Вами про різне говоримо...У хайбо арайз заявлені нелінійні гальма Adaptive magnetic control,які по факту нелінійними не являються. При чому тут магдрайв, який Ви їм приписуєте,і що Ви маєте при цьому на увазі,неясно.:confused:
У вас є арайз?
Арайза немає але прицип роботи гальмівної системи вивчав ;) там китайці поєднали системи Daiwa Magforce 3D та Shimano FTB
Вибачаюсь, то я магфорс магдрайвом обізвав.
за 100 єнотів можна взяти майже ідеальну робочу (без люфтів, скрипів, рипів і з необлізлим корпусом) TD-Z ;) і комфортон нею можна буде дуже довго, капець як довго... вона скоріше осточортіє ніж іздохне :D
щось я цього не помітив;) єдине що дає - шнур менше б'є об лісковкладач при закиді
За сто бачив лише ушатані, так вони будуть ще працювать та працювать, але для мене задоволення від того небуде
Арайза немає але прицип роботи гальмівної системи вивчав ;) там китайці поєднали системи Daiwa Magforce 3D та Shimano FTB
Поєднали вони тільки в опису свої вологі мрії:),магфорс це рухомий індуктор,якого там немає))),а ФТБ там не працює:(...в мене є два арайза;)
За сто бачив лише ушатані, так вони будуть ще працювать та працювать, але для мене задоволення від того небуде
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Осьдо за 75,і не ушатана))),а яке задоволення буде від китайської псевдо-копії??? Шо вона "нова"?))) Не смішіть!
Поєднали вони тільки в опису свої вологі мрії:),магфорс це рухомий індуктор,якого там немає))),а ФТБ там не працює:(...в мене є два арайза;)
Купувати Арайза за ті гроші що зараз за неї просять і не збирався))))
Магфорсів є декілька видів, і, якщо не помиляюсь, якщо в назві тільки слово Магфорс то є нерухомий індуктор. Ця система на Лексах та на Татулах від 200 розміру.
Осьдо за 75,і не ушатана))),а яке задоволення буде від китайської псевдо-копії??? Шо вона "нова"?))) Не смішіть!
Кіт у мішку))) А якщо чесно то досвіду з Японськими аукционами ще не мав... З доставкою в Україну скільки приблизно вийде?
Вже розібрався, доставка близько 24 баксів
Купувати Арайза за ті гроші що зараз за неї просять і не збирався))))
Магфорсів є декілька видів, і, якщо не помиляюсь, якщо в назві тільки слово Магфорс то є нерухомий індуктор. Ця система на Лексах та на Татулах від 200 розміру.
Помиляєтесь...у магфорс немає нерухомого індуктора. Теорія вона штука добра,але без підтвердження виглядає по делітанські. Лексів на татул 200+ я так гадаю,у вас теж немає...
А китаєць цей знаменитий хоть є?
Кіт у мішку))) А якщо чесно то досвіду з Японськими аукционами ще не мав... З доставкою в Україну скільки приблизно вийде?
Досвіду немає,але "кіт в мішку":D
Ну, зрозуміло все з вами та вашими висновками "я ізучав")))
Без образ, немає про що з Вами гадати. Найкращого!
Там інша тормозна система. Магфорс у Хайбо в арайзе який коштує як татула з sv шпулею.
Там SV шпуля, як на мене, занадто "душить" закид. З лопухами - воно добре, а от компакти не літять.
Пізно Ви в мульт прийши)
Є таке, але "краще пізно" )
Я з татулами не спілкуюсь, язИків не знаю:D
Здається,ми з Вами про різне говоримо...У хайбо арайз заявлені нелінійні гальма Adaptive magnetic control,які по факту нелінійними не являються. При чому тут магдрайв, який Ви їм приписуєте,і що Ви маєте при цьому на увазі,неясно.:confused:
У вас є арайз?
А можна в двох словах пояснити чому у дайви нелінійні тормоза. Як на мене, теж саме що у арайза тільки магніти з двох боків... Я просто мабудь не до кінця розумію що таке лінійне та нелінійне. Щодо пружин в гальмах арайза - погоджусь, вони скоріше не працюють. В мене якось одна вилетіла, і гальма стали працювати цілком неадекватно, а коли я знайшов і встановив на місце схожу за розміром пружину, все знов добре запрацювало, гадаю що якщоб вони були жорстко закріплені в крайніх точках, на результат це б не вплинуло.
Якщо коротко, нелінійні це коли рухомий індуктор,а лінійка з нерухомим.
Ось тут можна почитати ,і чим відрізняються,і як працюють,і магніти,і центробіги,і другі
Добрий день!
Підкажіть будь ласка, де можна купить головну пару на haibo arise elite?
Добрий день!
Підкажіть будь ласка, де можна купить головну пару на haibo arise elite?
А як ви її вбили? Якщо не важко розкажіть, дуже цікаво.
А пару гадаю треба на Алі шукати, якщо нема - писати продавцям цих арайзів.
Брав катушку чисто під окуня. Груз 3-4 г, офсет і 2".
Риби і трави вона потягла нормально. Ловив і реально кайфовав, катушечка безшумна при забросі, на подмотці. Проти вітру, за. 0 перебіжок, хоча приманки і компакт, але все таки. І весь час думав - нашо я тих японців купляв:). І так десь десятка 2 рибалок. В якийсь момент з'явився шум, потім рик на підмотці. І далі по наростаючій.
Не знаю. Може із-за того шо ручку з нормальними кнобами поставив.
Коли розібрав, там є пластикова деталь з металевою накладкою, на яку ставиться відома шестерня. Так із зворотньої сторони, де нема накладки, шестерня її секторально прогризла. Зробив шайбу розрізну, проточив шестерню, ловить вже можна, але ж хід все одно не такий як із коробки.
Може не вбита,а просто тарахтить...
Так,до продавця треба писати.А краще викиньте бяку і купіть собі нормальну котушку.
Ха,таки вгадав)))
Брав катушку чисто під окуня. Груз 3-4 г, офсет і 2".
Риби і трави вона потягла нормально. Ловив і реально кайфовав, катушечка безшумна при забросі, на подмотці. Проти вітру, за. 0 перебіжок, хоча приманки і компакт, але все таки. І весь час думав - нашо я тих японців купляв:). І так десь десятка 2 рибалок. В якийсь момент з'явився шум, потім рик на підмотці. І далі по наростаючій.
Не знаю. Може із-за того шо ручку з нормальними кнобами поставив.
Коли розібрав, там є пластикова деталь з металевою накладкою, на яку ставиться відома шестерня. Так із зворотньої сторони, де нема накладки, шестерня її секторально прогризла. Зробив шайбу розрізну, проточив шестерню, ловить вже можна, але ж хід все одно не такий як із коробки.
От вам і підтвердження,що це котушки на 20 рибалок...ваша ще багато відпрацювала!)))
Пробуйте замовляти цю детальку...але краще:D ви знаєте...
Помиляєтесь...у магфорс немає нерухомого індуктора. Теорія вона штука добра,але без підтвердження виглядає по делітанські. Лексів на татул 200+ я так гадаю,у вас теж немає...
А китаєць цей знаменитий хоть є?
Доброго вечора :D Я ж писав що спецом купив щоб поколупатися довгими зимовими вечорами, чи вам фото підтвердження потрібне? По Татулі довелося розібратися у відмінностях перед покупкою коли вибирав між 150 та 200 розміром. Звертався з запитаннями нещодавно тут на форумі, але ніхто не допоміг. Довелось самому шукати. Що взнав тим і поділився. Велику татулу чи лексу наврядчи куплю тому що спочатку треба добити Тіку скульптор та пару боченків від Абу та Окуми ;)
3HgVXc88Oyw?si=gD714NKE8TIFefpc
5 xвилина, будова шпулі.
Доброго вечора :D Я ж писав що спецом купив щоб поколупатися довгими зимовими вечорами, чи вам фото підтвердження потрібне? По Татулі довелося розібратися у відмінностях перед покупкою коли вибирав між 150 та 200 розміром. Звертався з запитаннями нещодавно тут на форумі, але ніхто не допоміг. Довелось самому шукати. Що взнав тим і поділився. Велику татулу чи лексу наврядчи куплю тому що спочатку треба добити Тіку скульптор та пару боченків від Абу та Окуми ;)
Доброго:),ні,фото з рибою потрібне!:D Ну і що там,в китайця рухомий індуктор?
Там SV шпуля, як на мене, занадто "душить" закид. З лопухами - воно добре, а от компакти не літять.
На Алі є глибокі шпулі і є полегшені мілкі. А з компактами (якщо таким вважати тейлспінер 9 грн) зумів потаваришувати лише на одній катушці зі свого парку.
Доброго:),ні,фото з рибою потрібне!:D Ну і що там,в китайця рухомий індуктор?
Угу, лише з льоду у відвіс))) але я на кригу не виходжу. У китайця рухомий індуктор але дуже жорстка пружина, рахуй що нерухомий.
Угу, лише з льоду у відвіс))) але я на кригу не виходжу. У китайця рухомий індуктор але дуже жорстка пружина, рахуй що нерухомий.
Впевнений,що там більше розбіжностей з ТДЗ... спробуйте пружини різної жорсткості поставити...дуже жорстка буде на різких закидах тільки спрацьовувати,та вагах побільше.
Так,згоден,мій фолт:o,магфорс є і з нерухомим індуктором,але звикло це магфорс V або Z з рухомим індуктором,ну а річ йшла про ТДЗ,тому так висловився.
Нерухомий індуктор у дайви - це все одно нелінійна магнітка. Почитайте про токи Фуко.
Нерухомий індуктор у дайви - це все одно нелінійна магнітка. Почитайте про токи Фуко.
Почитав, але нажаль не зрозумів як вони роблять магнітку нелінійною. Вони сильніше давлять шпулю при більших обертах?
Почитав, але нажаль не зрозумів як вони роблять магнітку нелінійною. Вони сильніше давлять шпулю при більших обертах?
Чим швидще оберти шпулі, тим більше гальмування. І тут грає роль товщина індуктор.
Лінійна магнітка є тільки на катухах з неодимовими магнітами. Типу абу.
Лінійна))), працює звісно не однаково на протязі закиду,а прямо пропорційно до швидкості шпулі...
Чим швидще оберти шпулі, тим більше гальмування. І тут грає роль товщина індуктор.
Лінійна магнітка є тільки на катухах з неодимовими магнітами. Типу абу.
Не чув про тільки неодимові магнити...
На старих дайвах зі звиклими магнитами теж є,Прессо наприклад...з новіших Альфас стрім кастом.
Я не про дайви. Неодимові магніти на абу в основному
Я не про дайви. Неодимові магніти на абу в основному
Ти маєш на увазі Рево?
Доречі,лінійні гальма по різному реалізовані у дайвах та абу Рево,і трохи по різному працюють.
Як і нелінійні магфорс V-Z, SV, Air brake, FTB,Kahen.
Неодімовий чи ферітовий нема різниці. Просто неодімові магніти витіснили ферітові завдяки своїм якостям - сильніші, довше служать, простіші у виготовленні. В мене на китайському аналозі Lucky John Black Sense BBS 7H стоять ферітові (треба голкою пошкрябать :D), все працює.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
З магнітами гальмівна сила є незмінною, хоч є оберти шпулі, хоч ні. Це і є лінійна магнітка. З магформом (з рухомим індуктором чи без) гальмування залежить від обертів шпулі завдяки токам Фуко. Тому тут лінійною і не пахне.
З магнітами гальмівна сила є незмінною, хоч є оберти шпулі, хоч ні. Це і є лінійна магнітка. З магформом (з рухомим індуктором чи без) гальмування залежить від обертів шпулі завдяки токам Фуко. Тому тут лінійною і не пахне.
Тобто,якщо я вірно зрозумів твою думку,токи фуко розпізнають магфорс і добре в ньому собі працюють,що з фікс індуктором,що з подвижним...а як бачать абу рево,працювати відмовляються? Ну самому не смішно?;) Немає незмінної сили магнітів при обертанні шпулі,чим скоріше крутиться,тим більше спрацьовує сила гальмування.Простий приклад(не-магфорсовський) - робота фтб.Так само працюють і всі абу рево,другі котушки,та 90% китайчатини:D
Вискажу своє розуміння процессу :cool:
В лінійній магнітці полярність магнітов незмінна (якщо сами ви їх не перевертали), регулювання здійснюється переміщенням магнітів (магнітного поля) ближче - далі від шпулі.
А в магфорсі регулювання здійснюється зміною положенням магнітного кільця відносно другого нерухомого, кільця кожне має декілька полюсів і змінюючи розташування полюсів відносно один одного, змінюється сила магнітного поля в якому знаходиться індуктор (зараз розглядаєм нерухомий).
Тобто в лінійці ми регулюємо струми Фуко переміщюючи магнітне поле (незмінне) відносно проводника (стінка шпулі) а в магфорсі змінюємо магнітне поле в якому знаходиться провідник (індуктор)
Аналогія з лінійною магніткою в магфорсі з'являється коли індуктор рухомий, коли він може занурюваться (наближаться) до магнітного поля, але цей ефект використовується не для налаштуваняя, а для згладжування нерівномірності процессу при різких закидах.
Песець як складно :rolleyes:
Вискажу своє розуміння процессу :cool:
В лінійній магнітці полярність магнітов незмінна (якщо сами ви їх не перевертали), регулювання здійснюється переміщенням магнітів (магнітного поля) ближче - далі від шпулі.
А в магфорсі регулювання здійснюється зміною положенням магнітного кільця відносно другого нерухомого, кільця кожне має декілька полюсів і змінюючи розташування полюсів відносно один одного, змінюється сила магнітного поля в якому знаходиться індуктор (зараз розглядаєм нерухомий).
Тобто в лінійці ми регулюємо струми Фуко переміщюючи магнітне поле (незмінне) відносно проводника (стінка шпулі) а в магфорсі змінюємо магнітне поле в якому знаходиться провідник (індуктор)
Аналогія з лінійною магніткою в магфорсі з'являється коли індуктор рухомий, коли він може занурюваться (наближаться) до магнітного поля, але цей ефект використовується не для налаштуваняя, а для згладжування нерівномірності процессу при різких закидах.
Песець як складно :rolleyes:
Все вірно...тільки висновок трохи не той)))
В обох варіантах,чи змінюючи налаштуванням маг поле для дайви (з фікс індуктором),чи виставивши в абу або шимано з авейл магніти на потрібну відстань до індуктора, лінійна складаюча буде працювати однаково,збільшуючи силу гальмування прямо пропорціонально до ускорення руху шпулі.
З рухомим індуктором вже друга картина зміни гальмування.
Наш діспут не новий, мабуть зимове загострення, но як колись казав дядько Andron: якщо є індуктор то це магфорс! [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] але я з його висновками теж не зовсім погоджуюсь. Струми Фуко присутні в обох випадках! В лінійці роль індуктора виконує боковина шпулі! Я не знаю від чого пошла назва "Лінійна магнітка" від магнітов в ряд чи від лінійності графіка залежности сили гальмування від швидкості обертів шпулі, але цей графік таки лінійний у магфорса з нерухомим індуктором! Більшо того в інтернеті зустрічається назва "лінійний магфорс" для нерухомого індуктора. Тому де собака зарита можуть розповісти лише інженери компанії Daiwa.
:) ого, я так багато букв зараз би і поленівся писати :). Це було п'ять років тому і то був загальний погляд на системи гальм. Зараз погляд трішки інший, але десь аналогічний. Імхо, якщо шось казати за лінійність чі нелінійність якоїсь котушки, то треба мати єї діаграму гальм, бо є думка, що наврядчі вона може бути ідеально лінійний взагалі ;) . Магфорс з рухомим індуктором, аж ніяк не може бути лінійною системою, скоріш навпаки, на то він і рухомий;)
ПС ех, яка була толкова стаття у Соноди, зараз хрін єї знайдешь :o
:)
ПС ех, яка була толкова стаття у Соноди, зараз хрін єї знайдешь :o
Та я вже кілька разів її викладав:),скопіювати кусками та в перекладач вставити.
Centrifugal system utilizes the friction of brake blocks pressed inside of brake ring. The brake force is proportional to the square of spool speed.
Відцентрова система використовує тертя гальмівних колодок, затиснутих усередині гальмівного кільця. Гальмівна сила пропорційна квадрату швидкості котушки.
Та я вже кілька разів її викладав:),скопіювати кусками та в перекладач вставити.
Centrifugal system utilizes the friction of brake blocks pressed inside of brake ring. The brake force is proportional to the square of spool speed.
Відцентрова система використовує тертя гальмівних колодок, затиснутих усередині гальмівного кільця. Гальмівна сила пропорційна квадрату швидкості котушки.
Цю бачив, наче, не та стаття... :confused:
Покидав новою татулкой, на стокову шпулю намотав 10ЛБ леску а на мілкошпулю нитку. Як і очикувалось - леска взагалі не зайшла. Як і стокова шпуля. Проте мілкошпуля з ниткою дуже порадувала. Летить як з пушки навіть проти і з боковим вітром, все дуже контрольоване. Я дуже задоволений тим що вийшло :) Дякую за поради.
А які ваги і нагадайте яку шпулю брали?
Шпулю таку - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ist_main.125.63851802lqrr1F
Але в фуєгу вона не влізє...
Приманки - від рудри до дургі. Джиг від 5 до 15. Віби 20-25 грамів.
Все дуже добре. Але шпулька могла б бути трохи поглибше, бо як вкладешся то вся нитка вилітає, доведеться більш тонку мотати )
Шпулю таку - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ist_main.125.63851802lqrr1F
Але в фуєгу вона не влізє...
Приманки - від рудри до дургі. Джиг від 5 до 15. Віби 20-25 грамів.
Все дуже добре. Але шпулька могла б бути трохи поглибше, бо як вкладешся то вся нитка вилітає, доведеться більш тонку мотати ) Стокова шпуля зовсім не під 5-15, тому впевнений, що ваги від грамів 14-15 будуть літати на неі на ура ;)
Стокова шпуля зовсім не під 5-15, тому впевнений, що ваги від грамів 14-15 будуть літати на неі на ура ;)
Так я на стоковій рудру кидав, але ж із льоскою... Спробую нитки туди намотнути і ще покидати, тимнеменш мілкошпулею повністю задоволений :)
Тут в мене питання по альфасу ще намальовалось, він нібуя не кидає ((( я так зрозумів знову до китайців за шпулькою? Тобто він кидає, грамів з десяти, а менше - якось дуже не дуже.
Так я на стоковій рудру кидав, але ж із льоскою... Спробую нитки туди намотнути і ще покидати, тимнеменш мілкошпулею повністю задоволений :)
Тут в мене питання по альфасу ще намальовалось, він нібуя не кидає ((( я так зрозумів знову до китайців за шпулькою? Тобто він кидає, грамів з десяти, а менше - якось дуже не дуже.
Альфас який саме?
Альфас SV TW (21')
Намотав на татулу нитку, поїду зараз покидаю трішки )
Діма вітаю.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Ця катушка в стоці під медіум лайт. І шпуля заточена під флюр. У мене комплект з St.Croix Legend Xtreme 70ML Все що знаходиться в межах комфорту палки, (5-20) катуха викидає норм. Якщо треба нижче по вагам і з шнуром, то це трохи не той Альфас.:) Тут або Альфас Єйр, Альфас з шелоу шпулею, ітд.. або придбати додаткову китай шпулю.
Стокова шпуля зовсім не під 5-15, тому впевнений, що ваги від грамів 14-15 будуть літати на неі на ура ;)
Вирішив перевірити, повісив 18 грам з мандулою, зробив забросів 5-7, грязно выругался і зняв її нахер :o небо і земля... Різниця в дистанції відсотків 35-40, при тому що зі стоковою аж зі штанів на закиді вистрибував, а з мілкою не вкладаючісь в закид жбурлял на всю намотану нитку...
Діма вітаю.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Ця катушка в стоці під медіум лайт. І шпуля заточена під флюр. У мене комплект з St.Croix Legend Xtreme 70ML Все що знаходиться в межах комфорту палки, (5-20) катуха викидає норм. Якщо треба нижче по вагам і з шнуром, то це трохи не той Альфас.:) Тут або Альфас Єйр, Альфас з шелоу шпулею, ітд.. або придбати додаткову китай шпулю.
Все так і є ) отже буду замовляти шпульку :ajmolodec:
Альфас SV TW (21')
)
Вітаю!Як вже казали нижче,це універсал під флюр-моно . Але не тільки лайт-медіум лайт,ще і бфс чіпляє,від 3.5г ,що до 32 шпулі не дивно.Під компакти з шнуром на дальність(з SV TW) краще з більшими шпулями,34 наприклад.А ще залежить від спінінга та як закидувати,думаю що можна найти оптімальний варіант,але треба гратися)))
Вирішив перевірити, повісив 18 грам з мандулою, зробив забросів 5-7, грязно выругался і зняв її нахер :o небо і земля... Різниця в дистанції відсотків 35-40, при тому що зі стоковою аж зі штанів на закиді вистрибував, а з мілкою не вкладаючісь в закид жбурлял на всю намотану нитку... Не вірю :D Скільки шнура мотав, якого саме, якої товщини, які настройкі? :confused:
Вирішив перевірити, повісив 18 грам з мандулою, зробив забросів 5-7, грязно выругался і зняв її нахер :o небо і земля... Різниця в дистанції відсотків 35-40, при тому що зі стоковою аж зі штанів на закиді вистрибував, а з мілкою не вкладаючісь в закид жбурлял на всю намотану нитку...
На стоковій шпулі підшипник провірте як крутиться,часто ідуть з коробки забиті мастилом і потребують промити і швидкого масла капнути.
Не вірю :D Скільки шнура мотав, якого саме, якої товщини, які настройкі? :confused:
Мотав багато бо шпуля глибока, 3-4мм до верху не домотоав, шнур - кітайська 9ти жилка десь #2.5, така сама як і на мілкошпулі. Гальма пробував різні, від 12 до 6. Осьовик не трогав бо виставлений с завода.
Окрім того що не летить, щей бородить... :cool:
На стоковій шпулі підшипник провірте як крутиться,часто ідуть з коробки забиті мастилом і потребують промити і швидкого масла капнути.
Подивлюсь, я доречі думав підшипники зі стокової шпулі пересадити на мілку, бо на мілкій є якийсь "шелест" під час закиду.
Осьовик з заводу це таке))), треба його теж покрутити!
Мотав багато бо шпуля глибока, 3-4мм до верху не домотоав, шнур - кітайська 9ти жилка десь #2.5, така сама як і на мілкошпулі. Гальма пробував різні, від 12 до 6. Осьовик не трогав бо виставлений с завода.
Окрім того що не летить, щей бородить... :cool: :eek: Понятно :) Навіщо так знущатися з котушки? :opetr: 100-120 метрів людського шнура 1.2 Х4, магніти - 3...4., осьовік - до усунення люфта.
Мотать на мілкошпулю 2.5 - це взагалі якісь п...ць... :)
Alexandr_Korobchuk
07.03.2025, 20:14
...Мотать на мілкошпулю 2.5 - це взагалі якісь п...ць... :)
А чого б і не намотати?;)
:eek: Понятно :) Навіщо так знущатися з котушки? :opetr: 100-120 метрів людського шнура 1.2 Х4, магніти - 3...4., осьовік - до усунення люфта.
Мотать на мілкошпулю 2.5 - це взагалі якісь п...ць... :)
Ну от у фуєги, я відчуваю що дарма того вісьовика від заводського значення зірвав, якщо його дотягнути до усунення люфта - котушка перестає кидати, при тому клай-клац там доволі великий має бути. А який саме - хз. Бо із завода люфт як мені одразу здалося був великим :) і я поспіху його усунув.
Тепер вже вигадав ноу хау, почав малювати навпроти заводського значення - рисочку перманентним маркером, щоб можна було повернутися. Але все одно поки зривати їх не поспішаю. Доречі у татули із заводу клац-клац можна сказати відсутній, а у альфаса доволі помітний.
А товста нитка на мілкошпулі це прикольно всім окрім того що її туди замало влізає. #1.2 по южк, як на мене, затонка для "київських берегів".
Мені більше подобається доставати чужі кормаки ніж залишати у воді свої джиги. Погоджуся, 2,5 затовста для течії але 1.5-2.0 мені саме воно.
А чого б і не намотати?;) Та мотайте хочь 4.0 :), я ж не проти.
ПС мабуть, щось в консерваторії явно не те :opetr: По перше, для чого взагалі існують мілкошпулі, тобто шпулі з малою ємністю та легкою вагою? До цього дня, такі шпулі були зроблени для можливості ловити легкими приманками. Тобто поставити шнур 3.0 та ловити на приманки в 3 або 5 грамм це нормально? Як на мене, то повна х..ня, але з появою дони трампа, я бачу, він не один такий та, мабуть, не варто дивуватися. Якщо спробувати думати далі, то і конструкція шпулі і система гальм мілкошпулі уж ніяк не розрахована на товсті шнури та велики навантаження.
ПС Хлопці, сорі, якщо в цієї гілці йде мова за те, як краще і більше дістати кормаків з річки, то вибачьте, що заважаю вашому спілкуванню ;):spin:
Інколи стереотипи заважають глянути ширше,адже несусвітниця для нас має сенс для других видів ловлі...мені колись прийшов з япіі кардифф 50дс з намотаним шнуром 2-2.5:D,ну я посміявся та викинув його. Але там по факту так ловлять!Басса на мілкі легкі приманки з товстим шнуром про запас,і добре що мульт це дає робити.
Я довго ловив самими тонкими носіями(шнур 0.07 був,чи навіть меньше!) на самих легких шпулях,щоб закидати подалі самі легші приманки...але зараз перейшов на 0.6 ;),і тепер практично не маю втрат приманок на зачепах та сходів товстої:D риби...
Alexandr_Korobchuk
08.03.2025, 17:56
Реальні мої умови ловлі з човна: приманка Манс 2" на джиг голоівці 5гр, сильно заросші бровки, дальній закид непотрібний, об'єкт ловлі окунь 500гр+ (нерідко до 1кг).... Для цього і потрібна мілкошпуля і нитка 2,0 шоб кинути приманку на потрібну мені відстань і не бдбзіти що окунь зайти в чигирі. Шнур #2.0 ой як додає впевненості в цих умовах.
А системі гальм абсолютно пофіг який шнур/моно/флюр намотаний на шпулю;)
Інколи стереотипи заважають глянути ширше,адже несусвітниця для нас має сенс для других видів ловлі...мені колись прийшов з япіі кардифф 50дс з намотаним шнуром 2-2.5:D,ну я посміявся та викинув його. Але там по факту так ловлять!Басса на мілкі легкі приманки з товстим шнуром про запас,і добре що мульт це дає робити.
Я довго ловив самими тонкими носіями(шнур 0.07 був,чи навіть меньше!) на самих легких шпулях,щоб закидати подалі самі легші приманки...але зараз перейшов на 0.6 ;),і тепер практично не маю втрат приманок на зачепах та сходів товстої:D риби...
Та ловлять звісно. У нас баса в водоймах загального користування немає.. А там де він є ( у нас) його не ловлять такими товстими шнурами, під ногами і з берега. :) Завжди ж є якась розумна межа.;)
Тут мова не про те, а про те, що воно не кидає за "синій ліс" (с):D
Реальні мої умови ловлі з човна: приманка Манс 2" на джиг голоівці 5гр, сильно заросші бровки, дальній закид непотрібний, об'єкт ловлі окунь 500гр+ (нерідко до 1кг).... Для цього і потрібна мілкошпуля і нитка 2,0 шоб кинути приманку на потрібну мені відстань і не бдбзіти що окунь зайти в чигирі. Шнур #2.0 ой як додає впевненості в цих умовах.
А системі гальм абсолютно пофіг який шнур/моно/флюр намотаний на шпулю;) при таких самих умовах дуже непогано справляюся останні років 25 шнуром 0.8, на отводном - 1.0, 1.2. Взагалі, основна моя ловля це судак в корчах, більш 1.5 не бачу сенсу взагалі, робочий розмір - 1.2. Сранного вокуня на шнур 2.0? :158: Та ненх :) З приводу роботи гальм та коректності роботи котушки взагалі, звісно, можна казати що завгодно, але, якщо є ціль досягти гарних результатів на вагах 3-10граммів, то має значення буквально кожна мілочь - кількість шнура, товщина, його якість та ще купа нюансів.
ПС Якось ловили судака, приманки 20-30грамм, вудка до 40 по тесту, ЗИЛ HLC, шнура метоів 130 1.2, верталися у вечорі, а тут вокунь гарний грає :eek: - затягнув фрік, добавив магнітів, поставив 5грам джигу, заброс метрів на 7 - наловив, так і шо з того? Мені теперь потрібно всім розказувати що так і треба ловити? Навіщо? ...добре пійду стальку на Стіз намотаю, а вдруг при ловлі чі трава, чі кормак клюне :D
Та ловлять звісно. У нас баса в водоймах загального користування немає.. А там де він є ( у нас) його не ловлять такими товстими шнурами, під ногами і з берега. :) Завжди ж є якась розумна межа.;)
Тут мова не про те, а про те, що воно не кидає за "синій ліс" (с):D
Умовний басс))),та сама щука в корчах... погоджуюсь,розумна міра має бути,особливо при бажанні закинути подалі.
Alexandr_Korobchuk
09.03.2025, 08:04
при таких самих умовах дуже непогано справляюся останні років 25 шнуром 0.8, на отводном - 1.0, 1.2.
:D:D:D:D хотів би я побачити тебе в мої реаліях із шнуром 0,8 скоріше почув би:D
Тягнути кілушного окуня через суцільне поле лопухів на 0.8 шнурі сумнівне задоволення.
:D:D:D:D хотів би я побачити тебе в мої реаліях із шнуром 0,8 скоріше почув би:D
Тягнути кілушного окуня через суцільне поле лопухів на 0.8 шнурі сумнівне задоволення. хотів би я побачити як тягнути того вокуня через камиші та латаття лайтовою удочкой :D Вудка, мабуть, була з тестом до 50грамм та з навантаженням 100 лібров ;). А ще можна розповісти як ловити вокуня серед каміння та такє інше. А ще хотів би подивится на яку відстань можна закинути п'ятисантіметровий предатор на п'ятиграмовому джіггачку шнуром 2.0 :) Можна ще і далі розвивати ці збочення, але, вибачь, далі вже не цікаво :spin:
Я за звичаєм не дивуюся рибальським розбіжностям))), тут в кожного свої брунЕтки:D,але спробувати щось нове не проти!
Тема дальність закиду різними носіями давно мені цікава... От в цьому сезоні порівняю, наскільки критично товстий шнур ріже закид.
Достав свої воблери, лежать вже років п'ять без діла, займуся збоченнями:D
Зробив невеликі розрахунки)))
На чемпіонаті світу з кастингу кидали 17г тягарець на 10лб моно... Яка умовно товщиною 0.3мм, так само як шнур 40-50лб, 2.0-3.0 РЕ...
Теоретично, гладкий шнур в такому диаметрі повинен не особливо різати дальність.
Практика має взяти участь в питанні!)))
Alexandr_Korobchuk
09.03.2025, 14:39
...А ще хотів би подивится на яку відстань можна закинути п'ятисантіметровий предатор на п'ятиграмовому джіггачку шнуром 2.0 :) ...
На таку ж як і на №0,8 (аби шнура 2.0 вистачило на шпулі :)). Чи, може, в мульті теж товщина шнура впливає за дальність закиду?;)
На таку ж як і на №0,8 (аби шнура 2.0 вистачило на шпулі :)). Чи, може, в мульті теж товщина шнура впливає за дальність закиду?;)
:158: за рибу гроши :) От навіщо такє казати взагалі? Скільки того каната на мілкошпулю влізе? 5грамм можна на 0.8 кинути на 40-50 метрів. Замірь свій закід якось на 2.0 5грамів, потім поговоримо ;) Накшталт впливу, то тут більш вага того шнура впливає, а ще опір тиртя в мілких кільцях вудилки, звісно, якщо вона лайтова, бо 2.0 і 0.8 це як х... з пальцем
lowoffice
09.03.2025, 20:43
Впливає звісно, але на мультах мінімально в порівнянні з мясорубками. Як на мене то це одна із основних переваг мультів над мясорубками. В моїх умовах лову також товстий шнур це перевага. Треба зауважити, що часто товщина №0,8 в одного виробника шнура буває відповідає №1,5 а то і №2 шнура іншого виробника. Тому це все відносно. Може комусь №2 шнур на мілкошпулі і занадто. А яка різниця якщо іншому це в кайф? В мене самий затребуваний шнур №1,5 восьмижилка від южк під основні ваги 7-10 гр по свинцю, в тому числі і на мілкошпулі. Так влазить шнура на мілкошпулю в районі 100 м. І цього цілком достатньо. Якщо порівнювати зі звичайною зіловською св-шпулею 1016 то приманки на мілкошпулі летять трохи далі і шпуля працює стабільніше.
Щодо видирань приманок з зацепів то навіщо це робити котушкою? Для цього руки є;) Але спасти приманку на товстому шнурі мабуть все таки лехше ніж на тонкому. І на цьому переваги товстих шнурів не закінчуються :drill2:
:158: за рибу гроши :) От навіщо такє казати взагалі? Скільки того каната на мілкошпулю влізе? 5грамм можна на 0.8 кинути на 40-50 метрів. Замірь свій закід якось на 2.0 5грамів, потім поговоримо ;) Накшталт впливу, то тут більш вага того шнура впливає, а ще опір тиртя в мілких кільцях вудилки, звісно, якщо вона лайтова, бо 2.0 і 0.8 це як х... з пальцем
5 грам на 50 метрів? Це реально дуже круто. У мене б і на м'ясі з 0.2 ниткою так би не вийшло. Щодо вплива товщини шнура на закид - вона звісно є, але вона не критична, і шнур з гладкою поверхнею дасть більший викид навіть якщо буде суттєво більш товстим.
Щодо київського берегового джигу із 1.2 - як раз в суботу мав нагоду бо перше що потрапилось в "хламовнику" як раз і був южк 1.2, х4 апгрейт у кількості пів бобинки. Він і був намотаний бо видався з першого погляду гідним цієї справи. Вистачило його на пів дня, бо на зацепе з дальняка взял и лопнув біля рук, тобто метрів 35-40 залишилось у воді. Якщо б я обачливо не кинув у рюкзак запасну бобінку з 1.5 гладесеньким Китайсем можна було б їхати додому.
Отже що ми маємо на виході?
Із зменьшенням товщини нитки ми отримуємо безкоштовний геморой з втратою приманок та часу на їх перевязування. Натомість єдиним реальним плюсом є можливість протидіяти течії. Міфічну "гармонію" снасті залишимо шукачам балансу. Унцова джига в мене полетить що на 0 8 що на 1.2 що на 2.0 приблизно на однакову відстань, але із 1.2 шанси втратити приманку кратно вищі. І мені досить дивно зтикатись з іншою математикою в такому наочному питанні.
PS. Наваляв не бачивши попереднього поста з яким я повністю погоджуюсь.
PPs: зазвичай користуюся 1.2-2.0, а 2.5 намотав на мілкошпулю з розрахунком що котуха нова, і буде треба звикнути, а в процесі звикання часто трапляються відстріли, яких на 2.5 значно менше.
РРPS. Рідна татуловська шпуля порівняно з мілкошпулею - "УГ" навіть якщо кидати унцію.
Саня, впливає. Не так критично, як на мнясі, але впливає. І чим менша вага приманки, тим більш відчутно. І тут якраз починає грати роль усе - тертя шнура, навіть його жорсткість. Груба чотирьохжилка 2,0 по кільцях гальмуватиме помітно.
Я навіть на своєму салтику 82му ловлю 0,6м шнурком. Там ще 0,8 куди не йшло, але одиниці вже занадто. Втрачаєш у дальності.
Всім привіт, і я 5 копійок вставлю, не можу мовчати)))
На УЛ у мене завжди # 0,4 або 0,6. Найбільш ходовий шнур у мене #0,8. І найтовстіший "канат" #1
Alexandr_Korobchuk
10.03.2025, 11:17
Для мене дальність закиду не критична від слова зовсім;) то ж якщо можна використовувати товстий шнур - чому б і ні?
Основні щнури 1,2 та 1,5 по Японії. Ну не бачу сенсу в своїх умовах ставити тоньші, ну хіба щоб обриватись частіше
Для мене дальність закиду не критична від слова зовсім;) то ж якщо можна використовувати товстий шнур - чому б і ні?
Основні щнури 1,2 та 1,5 по Японії. Ну не бачу сенсу в своїх умовах ставити тоньші, ну хіба щоб обриватись частіше
ну якщо так, тоді про що ми говоримо?)) Але є ще одна річ - чим тонше шнур, тим з меншими вагами може працювати прут
ну якщо так, тоді про що ми говоримо?)) Але є ще одна річ - чим тонше шнур, тим з меншими вагами може працювати прут
В першу чергу залежить,якій тест у спінінга,і в рамках тесту все летить на любих шнурах,хоч і на тоньших трохи далі.
Чім більш читаю, тім більш здивований :eek: Мабуть, я зрозумів чому так різняться думки ;). Є кілька моментів. По-перше. Схоже, у кожного своя мілкошпуля. Наприклад для мене - це шпуля для закидів приманок 3-10грамм, емність - 50-70 метрів шнура 0.6-1.0. Конструкція/жорсткість цієї шпулі розрахована саме на такє навантаження розривної шнура або жілки. На неї стоять мілкі підшипники, також розраховані на відповідні навантаження. Також і гальмівна система теж відповідає умовам. Я ніколи не стану мотати на цю шпулю шнур 2.0, я ніколи не буду кидати ій вагі в 20-50грамм, я ніколи не буду тягать такою котушкою кормаки з Дніпра чі пучки латаття :) . Сподіваюся зрозуміло чому ;) Якщо для когось шпуля з ємністю 100м шнура 2.0 це теж мілкошпуля, ну, тоді за це треба казати, бо якісь вінегрет виходе. Зрозуміло що така шпуля не буде гарно кидати вагі в 3-5 грамм, але якщо когось закид на 5-7 метрів влаштовує, то ... та на здоров'я :) Якщо говорити за лайтову ловлю, то крім, мілкошпулі, потрібна гармонійна снасть, тобто вудлище з відповідним тестом і по вагам і по товщині жілки/навантаженню. Якщо комусь закортіло поставити на швабру мульт щоб збирати латаття або витягувати кормаки з річки, то... теж на здоров'я :)
Ще пару думок. Чому часто тонкий шнур дає позитивний результат- він менш парусить на течії, з нім набагато вище чутливість всієї снасті та ще декілька моментів.
З приводу товщині жілок, шнурів. Є різні вимірювання товщині, якщо мова за японську систему, то не бува і не може бути, скажемо, 1.0 тонше або товще у різних виробників, бо 1.0 це і є міра товщини. Якщо у якогось китайця написано на упаковці 1.0, а той 1.0 в два рази товще за шнур, наприклад, від Варівас або Санлайн, то це значить, що то голімое кітайськє нає...лово, а не 1.0 ;). Візьмить будь-який якісний шнур любого топ виробника, товщині завжди будуть однакові.
Ще один момент. Як то кажуть " інтернет все стерпить", можна писати що завгодно тай сперечатися, а от якщо б були якісь семінари, то багатьох питань просто тут би не було. У мене під домом є сімпатишне озерце, я його зову полігон або "яма", час від часу до мене приходять люди у котрих щось не летить, щось не так робе як треба, та інші трабли. Як правило, після зустрічі на "ямі" все встає на свої місця. Причини доволі прості - неправильна техника закиду, помилки при комплектуванні снасті та такє інше. :spin:
Microcast Spool 22BTM18R
Main Targets: Streams, Light Salt
By replacing the genuine spool, it can handle lightweight lures such as 2g spoons, spinners, and lightweight lures for Aging (Horse mackerel).
Microcast Spool 22BTM33R
Main Targets: Bass (PowerBait Finesse)
22BTM33R has a line capacity of 80m reel of 10lb fluorocarbon.
The 22 Bantam's robustness and reeling performance keeps it from handing over the initiative to fish lurking in cover.
Microcast Spool 22BTM58R
Main Targets: Bass (light versatile), Seabass
The deep groove type 22BTM58R is designed to be used with 1/4 oz-1/2 oz size crankbaits and spinnerbaits.
The 22BTM58R is designed to be used with slightly lighter spools than the genuine spool.
When using PE line, it can reel approximately 130m of No.2 line, so it is recommended for salt game such as sea bass fishing.
Мілкі шпулі різні бувають,окремо сотові траутові шпульки 30-32мм для рибки в 150-200г...а от решта,34-37мм, з суцільним барабаном можуть витримати не аби які навантаження.
Зверху опис авейловських шпуль до Бантама,і на найглибшу рукомендують 2.0 шнур під кренки до пів унціі,які як раз проводити бажано катушкою.
Тут весь опис.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
То, що мілкошпулі бува різні, то всім відомо та зрозуміло. Мова, як раз про те, що " мухи повінні бути окремо від слонів", а також про те, що якщо мілкошпуля зроблена виробником для ул приманок та ул навантаження, то нх на неі мотати 2.0 та тягати усілякий металобрухт з води :)
То, що мілкошпулі бува різні, то всім відомо та зрозуміло. Мова, як раз про те, що " мухи повінні бути окремо від слонів", а також про те, що якщо мілкошпуля зроблена виробником для ул приманок та ул навантаження, то нх на неі мотати 2.0 та тягати усілякий металобрухт з води :)
Легкі шпулі роблять для ул приманок,але не для ул навантаження! В більшості вони для бфс лову,а це великі навантаження! Тому вони і спокійно рекомендують ставити товсті шнури під ловлю,наприклад, фліпінгом або на жабу... там ставлять 50лб і не морочаться,викидаючи з води в човен 2-3кіл рибу ще й з пучком трави такої ж ваги.
Тут опис шпулі до 16 Метаніум
Deep groove type of MT1670R the big size aim and powerful river bass capture.
Also a capacity sufficiently able to stock the essential thick line to large long shot from the Paris Tsu land.
It is also recommended to flipping go by implanting good tempo to heavy cover with a thick line.
До17 Хронарх
17CRNC60RI is recommended for fishing that requires a lot of thick line, such as big baits, frogs, and rubber jigs in Lake Biwa.
Та от навідь Татула,щоб вона була здорова:D
DAIWA Baitcasting Reel Spool
NRC002 PG (17 TATULA SV TW)
It has a line capacity of 12lb for 70-80 meters, making it ideal for the most frequently used line sizes and easy to handle.
Its versatile design allows it to be used for a wide range of techniques, from cranking to flipping.
With a smaller spool diameter compared to the NRC001 series, it offers improved handling of heavier lines while enhancing the control of lighter lures.
Останній абзац
він пропонує покращену роботу з важчими лініями, одночасно покращуючи контроль над легкими приманками.
14 Конквест,тут вже пишуть "унція" відкритим текстом:158:
The spool can implement the ideal cast-feeling and line capacity for casting middle or heavy weight lures.
The spool was developed with 7g - 1 oz lures in mind.
Це можна продовжувати довго))),рекомендаціі від Авейл та ZPI.
До речі,те що пишуть на своїх шпулях китайці, серйозно можна і не сприймати:D,вони як художники, - так собі бачать:D
Хлопці такі ловлять тіма шпулями років по 15...поради дають один одному протягом усього часу, а потім хоба....то лі дєло м'ясо
Хлопці такі ловлять тіма шпулями років по 15...поради дають один одному протягом усього часу, а потім хоба....то лі дєло м'ясо
На мнясо 2.0-3.0 не поставиш...під ул:D
Намотав двійки на 28 ктф:D:D:D,завтра спробую як 1г летить:cool:
На мнясо 2.0-3.0 не поставиш...під ул:D
Намотав двійки на 28 ктф:D:D:D,завтра спробую як 1г летить:cool:
Судячи з риторики-запросто! Хоч 5.0 :D
Останній абзац
він пропонує покращену роботу з важчими лініями, одночасно покращуючи контроль над легкими приманками.
Чисто нагадати, що дві сторінки тому, мені всі авторітетно доводили, шо вага волосіні не має значення :cool:
Судячи з риторики-запросто! Хоч 5.0 :D
Ні,ну п'ятірка вже занадно))),там місця замало буде:D
Чисто нагадати, що дві сторінки тому, мені всі авторітетно доводили, шо вага волосіні не має значення :cool:
Має,має! Більше вага,скоріше впаде.
Alexandr_Korobchuk
12.03.2025, 09:55
Читаю і офігіваю: то не кошерний шнур, то не кошерна шпуля, то не кошерне поєднання шнура і шпулі (за що на вогнищі варто спалити як єретика):D:D:D, а... ще про паловку забув згадати:D
От собі думаю: ловлю рибку і кайфую:lodka-n:. А все чого - бо спочатку збираю собі комплект під свої умови, а потім читаю форум:ajmolodec:
ПиСи. Чомусь згадав"чому не можна займатись сексом на червоній площі?"
Василь, я чудово розумію про що Ви кажете, немає заперечень, але, в свою чергу, і Ви спробуйте зрозуміти за що я кажу. Ось, Ви, наприклад, зараз ловите усяку рибью пипиську :) на легкі приманки тонкими шнурами, мілкими шпулями.... так намотайте на свою котушку 2.0 та чесно поделиться з нами своїми новими почуттями ;). Далі. Десь бачили якусь конкретну інфу о можливостях навантаження шпуль? То, що можна ловити крупну рибу, до речі, яку саме крупну?, мало за що говорить. Для того, щоб зробити шпулю з мінімальною вагою, требо зробити ії с "фольги", заощаджуючі на ребрах жорсткості та такє інше. Наскільки такі шпулі можуть змагатися з повноцінними? А ще питання - чі є в тому якісь великий сенс? Покі що я побачів два аргумента - витягування металобрухту з води, та збирання пучків латаття :) До речі, я зовсім не проти використання товстих шнурів, мало того, сам використовую, але, як на мене, всюди має бути розумний підхід ;), ось і все :spin:
Чомусь згадав"чому не можна займатись сексом на червоній площі?" Цікаво думка ;). Тобто ти вийшов на міську площу, зняв штани, когось там дрючишь... а потім дуже дивуєшься, що реакція перехожих не дуже збігається з твоїми думками з цього приводу.
Кайфуй далі, я ж казав - на здоров'я, у кожного свої думки та свій погляд ;):spin:
Alexandr_Korobchuk
12.03.2025, 14:13
Цікаво думка ;). Тобто ти вийшов на міську площу, зняв штани, когось там дрючишь... а потім дуже дивуєшься, що реакція перехожих не дуже збігається з твоїми думками з цього приводу.
...
Ні разу не вгадав:D Відповідь інша:D
Вже намотав!))) як раз двійку,на мілку шпулю 28мм, сьогодні планую спроби .
Так,ловлю в основному малими вагами, але практично на кожній рибалці влітає більша риба,басс або щука до двух кіл,тому власне і перейшов на 0.6 в минулому сезоні. В дальність практично то саме, може трохи ближче, але надійніше.
Конкретики по навантаженню мілких шпуль не бачив, тільки рекомендації по носіям,про що вже говорив з прикладами.
По конструктиву, можна сказати що легкі сплави з підвищеною міцністю дають можливість зробити всю конструкцію досить надійно,плюс,я думаю що виробники шпуль орієнтуються на макс драг котушок,під які їх роблять,а це 5кг ,що на 16Метаніум,19 Антарес,17 Хронарх,14 Конквест тощо... Тобто, 5кг на провертанні ( а не під пресом), на підшипниках це нормальне навантаження для легкої шпулі. Навіть підшипники, тільки Бфс Айр рекомендують під приманки до 14г,а наступні кераміка Айр вже до 28г,ну а Айр НD та ZR і ZHR зовсім за 40г+.
Років ...цять назад,коли рідні шпулі важили більше 12-14г навіть на 09Альдебаран або 01 Конквест 50,легкі шпулі давали можливість ловити комфортно малими вагами, але тепер все змінилося,і достатньо котушок,які з коробки кидають саму мілкоту,ну мода така пішла, може від недостачі великої риби,не знаю. І багато мілких шпуль роблять на дорослі котушки з 34+ розміром шпулі, щоб була можливість більш комфортно закидати за рахунок меншої інертністі,ще й використовувати шнури. Як відомо, більшість котушок робиться під флюр-моно,і рідні шпулі мають бути глибшими .
Повністю згоден про розумний і раціональний підхід до снасті! Умови ловлі та індивідуальні особливості та переваги надають досить широкий коридор для цього... І якщо ми ділимося інфо,це має не бути об'єктом спору,а лише описом можливостей,і може добре помогти комусь у виборі снасті.
Ні разу не вгадав:D Відповідь інша:D
Що буде багато порадників,як це зробити краще?:D:D:D
Ну що сказати,прокидався я двійкою,грам з малою тантою( десь 1.4г разом) летить комфортно,на дальність 20 обертів,це десь 15м,але погода була не дуже, при цьому любі закиди збоку і оверхед ,що ближче,що подалі, зовсім без проблем! Ще при тому,що спін не дуже грузиться такою вагою( TSR 801-2 GLX до 5г написано))), як раз його перевіряв,перебирати в каст чи ні...), тобто працює тільки шпуля ( Ктф-2)
Піймав вокунів:D,та приємно не згубив джигу,завдяки міцності шнура.
Двійка скоріше перебор))), але з 0.8-1.0 думаю,можна спокійно ловити.
А ще питання - чі є в тому якісь великий сенс? Покі що я побачів два аргумента - витягування металобрухту з води, та збирання пучків латаття :) До речі, я зовсім не проти використання товстих шнурів, мало того, сам використовую, але, як на мене, всюди має бути розумний підхід ;), ось і все :spin:
Андрію, сперечатися що розумний підхід тільки в тебе, я не хочу. Але ти дуже полюбляєш перекручувати. Питання було взагалі не в товщині шнура, а в твоєму твердженні що рідна шпуля татули у порівнянні із мілкою - не повне гімно, а навіть має деякі переваги, якщо змінити носія та збільшити ваги. Але ніт, вона таки повне гімно, важке та схильне до перебіжок, куштувати його в третій раз щоб ще раз в цьому переконатись я мабуть пропущу. Залишу її з намотаною товстою ниткою для тролінга, единого місця де вона буде придатна.
Щодо фольговості тих мілкошпуль - на зилі 1516 такою ж відловив повний сезон джигом з важильцями до 45грам і часом доволі активними проводками, тролом підіймав на неї жабку біля семьоркі та довго катав таку, яка мабудь була не меншою за мене. Тьфу-тьфу-тфу, поки все працює, а якщо зламається - куплю нову, бо різниця зі стоковою, хоч і менша ніж в татули але все одно величезна.
«Фольгова» шпуля Роро вагою 5гр абсолютно без проблем працює силовими закидами 15гр джиги. І трьоха на течії нахрапом для неї по барабану.
Так само як на Інфініті (тому, що у Сані Коробчука), коли стояв стіз hlc зі шпулею Рейс Студіо, тридцятки літали, аж гай шумів, тому ці розмови про слабку шпулю - не більше ніж просто полеміка.
Єдине, що може вграти таку шпулю - флюр або монка. Поясню. Намотана просто влітку на шпулю при температурі градусів 20 плюс-мінус, ловля влітку і тд - все ок. Але - коли похолодає, жилка дуже круто зжимається на шпулі. От тоді може бути атата, особливо дірявій.
Натрапив на тест-відос про "то голімое кітайськє нає...лово" яким я ловлю, як на мене, доволі цикавий, особливо під мікроскопом.
Alexandr_Korobchuk
13.03.2025, 09:31
Натрапив на тест-відос про "то голімое кітайськє нає...лово" яким я ловлю, як на мене, доволі цикавий, особливо під мікроскопом.
4kM8XyZIowCZS-E
Відео не відкривається
Андрію, сперечатися що розумний підхід тільки в тебе, я не хочу Діма, я з тобою і не сперечаюся, я стверджую, що твій висновок невірний, а вірогідні причини прості - кількість шнура занапто велика; шнур не дуже вдалий; вудлище некоректно працює в данному випадку; некоректне налаштування котушки; некоректна техника закіду. Ти не хочешь прислухатися? - твоя справа, мені, в общем-то, пх і я б промовчав, але не хотілось би щоб початківці робили неадекватні висновки з твоїх резюме ;)
ПС. Якщо в тебе є сумнів до мого досвіду та моїх слів, можем зустрітися
десь на березі, покидати твоєю татулой зі штатною шпулей, але з моїми вступними - шнуром, вудлищем, налаштуваннями. На кон, для зацікавленості - бутилка якогось їстівного віскаря. Умови уточнимо ;)
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Якщо то каміння в мій город, то мова йшла за невідповідність вказаних данних на багатьох кітайських і не тільки шнурах....перекручуєшь :cool:
«Фольгова» шпуля Роро вагою 5гр абсолютно без проблем працює силовими закидами 15гр джиги. І трьоха на течії нахрапом для неї по барабану.
Так само як на Інфініті (тому, що у Сані Коробчука), коли стояв стіз hlc зі шпулею Рейс Студіо, тридцятки літали, аж гай шумів, тому ці розмови про слабку шпулю - не більше ніж просто полеміка.
Єдине, що може вграти таку шпулю - флюр або монка. Поясню. Намотана просто влітку на шпулю при температурі градусів 20 плюс-мінус, ловля влітку і тд - все ок. Але - коли похолодає, жилка дуже круто зжимається на шпулі. От тоді може бути атата, особливо дірявій.
Не чув про зима-літо,а от рекомендації від Авейл ,щоб не загнути сотову шпулю,теж мають сенс,-
Крім того, якщо намотати багато нейлонової волосіні, тоншої за вказану місткість, котушка може зламатися внаслідок розбухання та усадки, спричинених водопоглинанням, характерним для нейлонової волосіні.
Застосування надто сильного натягу під час намотування волосіні або спроби підрізати, тримаючи та перемішуючи або тягнучи котушку під час виймання риби, яка вкорінилася, також може призвести до пошкодження.
Не чув про зима-літо,а от рекомендації від Авейл ,щоб не загнути сотову шпулю,теж мають сенс,-
Крім того, якщо намотати багато нейлонової волосіні, тоншої за вказану місткість, котушка може зламатися внаслідок розбухання та усадки, спричинених водопоглинанням, характерним для нейлонової волосіні.
Застосування надто сильного натягу під час намотування волосіні або спроби підрізати, тримаючи та перемішуючи або тягнучи котушку під час виймання риби, яка вкорінилася, також може призвести до пошкодження.
Водопоглинання також. Забув написати. Я мав на увазі розширення та звуження матеріалу через зміну температури
Діма, я з тобою і не сперечаюся, я стверджую, що твій висновок невірний, а вірогідні причини прості - кількість шнура занапто велика; шнур не дуже вдалий; вудлище некоректно працює в данному випадку; некоректне налаштування котушки; некоректна техника закіду. Ти не хочешь прислухатися? - твоя справа, мені, в общем-то, пх і я б промовчав, але не хотілось би щоб початківці робили неадекватні висновки з твоїх резюме ;)
ПС. Якщо в тебе є сумнів до мого досвіду та моїх слів, можем зустрітися
десь на березі, покидати твоєю татулой зі штатною шпулей, але з моїми вступними - шнуром, вудлищем, налаштуваннями. На кон, для зацікавленості - бутилка якогось їстівного віскаря. Умови уточнимо ;)
Так на мілкошпулі ж в мене все за'''''ца, і летить і не бородить і з різними ниткамі і різними патиками і на різних налаштуваннях, і мене це цілком влаштовує.
А зустрітися я завжди радий, доречі, минулої неділі на твоїх грядках дуже приемно подушив судачків. Якщо подфартить - планую повторити :)
Але це виламі по воді. :(
А по ниткам, там Саша вірно написав, треба дивитися на лібри, бо розмір вони дійсно пишуть як рюмка ляже, а з розривною вони чомусь обережні
Так на мілкошпулі ж в мене все за'''''ца, і летить і не бородить і з різними ниткамі і різними патиками і на різних налаштуваннях, і мене це цілком влаштовує.
А зустрітися я завжди радий, доречі, минулої неділі на твоїх грядках дуже приемно подушив судачків. Якщо подфартить - планую повторити :)
Але це виламі по воді. :(
А по ниткам, там Саша вірно написав, треба дивитися на лібри, бо розмір вони дійсно пишуть як рюмка ляже, а з розривною вони чомусь обережні
Зустріч на воді,це саме то! Надіюсь,ще вийде і у мене приїхати та зустрітись з товариством затятих рибалок!:palatka:
Сорі, ще трохі поперекручую ;). Нинішні твої дослідження мені дещо про щось нагадали ;). Років десять тому, я купив свою другу мультову котушку - Зілліон HLC зі стоковою шпулею. Спробував половити - «шпуля гімно» - не летить, бородить та такє інше, та й почалося... перша мілка шпуля - Ф40, трохи половив, не зайшла - продав спраглим; друга - Рейс студіо, теж повпирався - не сподобалася (і зараз би не купив), валялася покі не продав; третя - дайвівська ПЕ-спешл - класна шпуля, пару років юзав. А потім якось попалася на очі рідна HLC, вирішив з нею ще погратися - пружини міняв, шнури міняв, вудки, питання почав у мультовій ставити, аналізував відповіді, що мені тоді гурі місцеві казали :) Як зараз пам'ятаю, Гена РГБ говорив - рідна шпуля на ЗІЛі HLC - бімба, навчися ловити і буде все літати на ура. Прислухався до порад, потренувався, поставив закид, підібрав вудку, шнур, довжину шнура і, о диво, запрацювало!:eek: Та так, що дрібношпуля та й нх стала не потрібна - продав, ні до чого. Відтоді ЗІЛ цей з рідною шпулею одна з моїх улюблених котушок, шкода тількі грошей на всіх цих рідкоземельних :) шпулях втратив чимало, але, мабуть, без власних шишок не обійтися :opetr: Що в підсумку - незважаючи на велику глибину, важку вагу, шпуля відмінно працює десь із 15 грам плюс приманка. З досягнень - закид на 80 метрів вухастик 24 грами плюс мандулка. Зараз намотав на неї шнур 3.0 і перевів котушку в категорію лову на «товсті ковбасисті силіконки», шкода, половити поки що толком не виходить. Під менші ваги є ще пару ЗІЛів і лайтова цяцька. Відтоді бажання купувати додаткові шпулі якось зовсім зникли, особливо, китайські (у мене до них стійка відраза :cool:). Минулого року купив стизівську дрібну бустову, але тільки через переведення 21го ЗІЛа в категорію «медіум лайт», її, в основному, і юзаю. Власне, про що хотів сказати, повертаючись до Татули - у неї шпуля меншої глибини, ніж на старому ЗІЛі, вага менша, вона просто зобов'язана непогано кидати чималі ваги - це раз, другий момент - через мої руки пройшло чимало Татул різних, ніхто не скаржився, що на них шпулі «гімно» ;)
А по ниткам, там Саша вірно написав, треба дивитися на лібри, бо розмір вони дійсно пишуть як рюмка ляже, а з розривною вони чомусь обережні :eek: Можливо, знову звинуватиш мене в перекручуванні ;), але, загалом не бачу ні краплі здорового глузду в такому підході. Все набагато простіше - підбираєш правильну модель з хорошими відгуками, пробуєш, якщо ОК, то ловиш і отримуєш кайф у вигляді завжди стабільної товщини і розривного навантаження, а не всякі нежданчики :confused:. Ну хіба що трохи дорожче буде, але й то не факт, тому що в разі, коли знаєш, що купуєш, знаєш і можливості обраного шнура. Мої експерименти зі шнурами закінчилися десь 14 років тому, іноді й хочеться щось інше спробувати, от тільки не знаю навіщо :confused: :ajmolodec: до речі - підхід до інших снастей теж десь аналогічний :spin:
Alexandr_Korobchuk
15.03.2025, 09:35
але, загалом не бачу ні краплі здорового глузду в такому підході. Все набагато простіше - підбираєш правильну модель з хорошими відгуками, пробуєш, якщо ОК, то ловиш і отримуєш кайф у вигляді завжди стабільної товщини і розривного навантаження, а не всякі нежданчики :confused:. Ну хіба що трохи дорожче буде, але й то не факт, тому що в разі, коли знаєш, що купуєш, знаєш і можливості обраного шнура. Мої експерименти зі шнурами закінчилися десь 14 років тому, іноді й хочеться щось інше спробувати, от тільки не знаю навіщо :confused: :ajmolodec: до речі - підхід до інших снастей теж десь аналогічний :spin:
Давай по пунктам:
- що в підході не так? мало позитивних відгуків?
- чи якщо шнур китайський він апріорі гав-гав-гав-гав-гав-?
- які критерії "правильності моделі" шнура?
При всій повазі, але поки що жодного аргументу окрім обсирання альтернативної точки зору (підходу) я не побачив. Склалось враження - є дві точки зору: моя і не правильна:cool:
З досягнень - закид на 80 метрів вухастик 24 грами плюс мандулка.
Я вчора виходив з мілкошпульною татулкою на ставочка біля дома, з двометрового зодіаса МН мандулка на 14 грамах стабільно уходила на 65-70 метрів (згідно маркованого шнура) :) потім я захтів ще далі і она пішла десь метрів на 90 але вже із шматком 15лб нитки :D
- що в підході не так? мало позитивних відгуків?
- чи якщо шнур китайський він апріорі гав-гав-гав-гав-гав-?
- які критерії "правильності моделі" шнура?Так а який саме у тебе підхід? :confused: Я якось і не побачив, вибач. Скуповувати різні китайські шнури, пробувати ними ловити, а потім робити висновки про їх якість та відповідність зазначеним даним? А навіщо? Заощадити пару гривень? Чі комусь шось доказати, чі ще шось, в чому прикол? :confused:
З приводу гав-гав-шнуров, то я ще не бачів жодного китайця кращого за того ж Борнраша або Хардкора або хоча б того ж Повер Про. З приводу критерєів, так це зовсім просто. Загальне правило - чім тоньше шнур, чім він, при заданної товщіни, має більш розривну, зносостікість, щільність, слизькість, жівучесть, тім він краще. З нього не повінно літіти лушпіння, стікати фарба. Я кажу за елементарні поняття, за це вже говорено-переговорено. Якщо казати зовсім просто - шнур повинен відповідати заявленним данним та мати гарну репутацію. Я кажу щось незрозумиле, або неправду? :confused:
При всій повазі, але поки що жодного аргументу окрім обсирання альтернативної точки зору (підходу) я не побачив. Склалось враження - є дві точки зору: моя і не правильна
По-перше, від твоїх постів повагою і не пахне, таке враження, що, що б я не написав, ти тут же починаешь писати шось протилежне, с початку взагалі думав, що це тролінг такий :cool:. По-друге. "Обсирання" в переводі з твого жаргону, це висловлювання власної думки, критика, чі щось інше? Альтернативну точку я више вже виклав, все дуже просто, може ще раз спробуй прочитати ;). На рахунок точки зору, то я никому нічого не нав'язую, маєшь свою - та на здоров'є :spin:
Я вчора виходив з мілкошпульною татулкою на ставочка біля дома, з двометрового зодіаса МН мандулка на 14 грамах стабільно уходила на 65-70 метрів (згідно маркованого шнура) :) потім я захтів ще далі і она пішла десь метрів на 90 але вже із шматком 15лб нитки :D
вже непогано :). Гадаю, як би не "випадав зі штанів", то без відстрілів, тобто комфортних налаштуваннях, це 50-55 метрів. Якщо є ціль шмальнути далі, двометровий патик не самий кращий варіант :spin:
Хто користувався Shimano 22 Metanium Shallow Edition. Які там комфортні ваги? До цього в мене були тільки дайви. Ловлю на 8-12гр + приманка 2-4 гр. Дякую
У мене був метан звичайний з мілкошпулею. Такою ж, як і на 22му. Ловив виключно джигом, то комфортно мені було якраз грам з восьми. Шпуля авейл мілка, але вона навіть важча за глибоку на півграма. Чисто виграти на вазі шнура. Якщо воблери - десь так само. Можна й менше, але вже з танцями з бубном.
Для розуміння ємності - 150м #0,8
Вже питав, але може, щось нове порадите. Треба катушка для далекого закиду 8-12гр + силікон. Була в мене татула з легкошпульою(вроді добре кидала), альфас 800s(щось не зайшов, може теж треба було легеньку шпульку ). Яку котушку шукати? Може steez якийсь + шпулька? Думав метаніум, але вже передумав
Катушка для далекого закиду це мясорубка:D
Катушка для далекого закиду це мясорубка:D:D:D:D Це десь підтверджено?
Вже питав, але може, щось нове порадите. Треба катушка для далекого закиду 8-12гр + силікон. Була в мене татула з легкошпульою(вроді добре кидала), альфас 800s(щось не зайшов, може теж треба було легеньку шпульку ). Яку котушку шукати? Може steez якийсь + шпулька? Думав метаніум, але вже передумав
Буде помилкою шукати тільки котушку,дальній закид це вся снасть разом,тобто сукупність довжини та строю спіннінгу,підібранного за жорсткістю та слизкостю носія,та вашої техніки закиду.
Я особливо цим не хворію))),бо не треба...але в певних умовах викидував 5г з мілкою тантою на дроп-шоті за 50м...на прошкі 5лб рокфішкою до 5г в рості 2.4м.Впевнений,що можна і добавити,якщо взяти за ціль.
В першу чергу я б шукав патик "легкий-швидкий",та котушку під море ,а не альфаси з татулами;)
Правильно сказано, для длсягнення максимальної дальності має бути збалансований весь комплект, а не лише катушка.
Саме під ці ваги у мене після купи пошуків прижився старший 82й Посейдон, Стіз СВ (не tws) зі шпулею Роро АХ27-34. Шпуля - однозначно мастхев, катушка - та яка схочеться дайва з рамою на 34 шпулі. Одне лише - чим повільніший червяк, тим краще. Tws теж норм, але він все одно шнурок укладає хрестом, якщо червяк швидкий, невеликі, але питання зі сходом шнура зі шпулі на силовому закиді будуть.
Правильно сказано, для длсягнення максимальної дальності має бути збалансований весь комплект, а не лише катушка.
Саме під ці ваги у мене після купи пошуків прижився старший 82й Посейдон, Стіз СВ (не tws) зі шпулею Роро АХ27-34. Шпуля - однозначно мастхев, катушка - та яка схочеться дайва з рамою на 34 шпулі. Одне лише - чим повільніший червяк, тим краще. Tws теж норм, але він все одно шнурок укладає хрестом, якщо червяк швидкий, невеликі, але питання зі сходом шнура зі шпулі на силовому закиді будуть.
Значить має бути не швидка(якраз через це продав альфаса 8.5 був), має бути легка 34 шпуля. А tws то вже на всіх дайвах, куди вже дітись. Ну і палку потім під то бідберу
Які steez під то підходять?
Такі підуть?
Steez1016
Steez A
Steez A II
Steez LTD SV TW
Катушка для далекого закиду це мясорубка:D
Є дві, але купив собі колись для проби той мульт проклятий і він заразив мене.
Та будь який з них. Тільки навіщо брати стізи А, які важать 190гр? Намікі класний 6.3. Теж у мене є. Пошукати СВ 6.3. 1016 можна з такою ж передаткою.
привіт, можете дати пораду що краще купити Metanium 20 або zillion sv tw 2021, буде працювати з палицею Zodias до 21г. Ловитиму 90% воблера, 10% когда-никогда джиг
Спірне питання. Метан буде комфортнішим зовсім трошки. Але хід плюс трещітка - тут явно зілік
Спірне питання. Метан буде комфортнішим зовсім трошки. Але хід плюс трещітка - тут явно зілік
а що з ходом у zillion у чому плюс, і ще в назву є буква G це що для американського ринку чи це просто глобальна, але урізана, менше на 1 підшипник і головна пара бронза?
а що з ходом у zillion у чому плюс, і ще в назву є буква G це що для американського ринку чи це просто глобальна, але урізана, менше на 1 підшипник і головна пара бронза?
Хід маслянистий, набагато кращий за метаніум.
сотий зіл - так, американець. І важчий на 10 гр.
Alexandr_Korobchuk
28.03.2025, 18:57
Абсолютно згоден з Романом. Однак, як на мене, краще Zillion sv tw 2021 (хід і потужність суперові) хоча Metanium 20 кидає воблери комфортніше і дальше, але на вагах 24гр+ мені ним ловити не комфортно... Якщо що, маю обидва;)
Теж маю обидва...если воблерами ловить и ночью, то метан на голову выше...
Ihtiofeel
29.03.2025, 10:33
Теж маю обидва...если воблерами ловить и ночью, то метан на голову выше...
Дайва комфортнее в плане ториожения.
Дайва комфортнее в плане ториожения.
:D
Вночі? З воблерами??? Самий комфортний тормоз це осьовік;)
Я теж за Метан! Суджу по 16 Мет та Стіз св тв ... Якщо з компактами дайва трохи краще,то воблери Метан супер!
ДмитрийSpin
01.04.2025, 12:40
Не розумію в чому спори, дайва, метан, хоч в день хоч в ночі якщо хочеш ловити і не думати про гальма то це DS.
Не розумію в чому спори, дайва, метан, хоч в день хоч в ночі якщо хочеш ловити і не думати про гальма то це DS.
Яка ніфіга не кидає :D:D:D:D. Хіба на ніч
Яка ніфіга не кидає :D:D:D:D. Хіба на ніч:D
:D:D:D:ajmolodec:
Ой не все так однозначно! ДС є різні,і якщо простіші ДС-4 та ДС-5 були з перетормозом та "кидай як хочеш,але недалеко":D,то 4x8 ДС на крайніх налаштуваннях рекомендували використовувати тільки експертам та в ідеальних умовах,і це в лохматому 2006 році! А з недавно і ДС-5 розпустили гальма так,що бородить як на звичних(Метаніум 24 маю на увазі) ...так що нічні рибалки з ДС це не панацея.;)
Ой не все так однозначно! ДС є різні,і якщо простіші ДС-4 та ДС-5 були з перетормозом та "кидай як хочеш,але недалеко":D,то 4x8 ДС на крайніх налаштуваннях рекомендували використовувати тільки експертам та в ідеальних умовах,і це в лохматому 2006 році! А з недавно і ДС-5 розпустили гальма так,що бородить як на звичних(Метаніум 24 маю на увазі) ...так що нічні рибалки з ДС це не панацея.;)
Ще й фіг відрізниш, чи то комарі над вухом... :D:D;)
Декілька раз кидав slx dc xt. Там i-DC5, то там перетормоз був сильний, тормоза на 1, кидай що хочеш і як хочеш. Але ваги були 8-13 грам. Катушка була нова, можливо ще через то. І звук мені особисто не зайшов, хоча багато кому навпаки.
Ще й фіг відрізниш, чи то комарі над вухом... :D:D;)
Так,пищить...але головне,що рибу не лякає(як кірпіч в воду:D)
Чісто особиста думка ;). Хто б що ні казав, центробіжна система гальм, за визначенням, краще працює з воблерами ніж магніти. Але, не бачу сенсу за то сперечатися, бо якщо людина гарно володіє снастью, то абсолютно пх чі то центробігі, чі то магніти, чі то день чі ніч ;):spin:
Хто б що ні казав, центробіжна система гальм, за визначенням, краще працює з воблерами ніж магніти.
текст определения, если можно, в студию, спасибо.
Краще доведіть зворотне:)
Я б сказав,що центробіги більш комфортні тому,що вони більше помилок на закиді прощають та дають можливість вкластися в закид без очікуваного перебігу в тих самих умовах с магнитами...також треба розділяти летучі воблери,які і з магнітами добре полетять,та нелетючі,які тільки з осьовим можна закинути,при чому з максимальною начальною швидкістю,яку априорі можна тільки з центробігами завдати.
Краще доведіть зворотне:)
я обратного не утверждал и поэтому доказывать мне нечего.
Я б сказав,що центробіги більш комфортні тому,що вони більше помилок на закиді прощають та дають можливість вкластися в закид без очікуваного перебігу в тих самих умовах с магнитами...також треба розділяти летучі воблери,які і з магнітами добре полетять,та нелетючі,які тільки з осьовим можна закинути,при чому з максимальною начальною швидкістю,яку априорі можна тільки з центробігами завдати.
это все понятно. речь же шла о неком определении. интересно, в чем оно заключается. и еще интересно, кем/где/когда оно было постулировано.
я обратного не утверждал и поэтому доказывать мне нечего.
это все понятно. речь же шла о неком определении. интересно, в чем оно заключается. и еще интересно, кем/где/когда оно было постулировано.
Так це ж була особиста думка))),яка вийшла з визначення...про яке відомо ,як бачу,не всім:D
Як там казали,шукайте і обрясніть;)
А коли не згодні,доведіть зворотне(своє домашнє:D)
Дійсно,дивно чути такі поверхневі "де це написано і ким?" від людей з як би "досвідом"...які по суті нічого не можуть сказати,а що вже казати про молодіжних блогерів та початковців!
О,ще тут згадав! Колись ,як купив собі мотик,та той перестав їхати як хтілося,старший товариш сказав,- кожний початківець повинний пропхати свій мотоцикл в руках певну кількість кілометрів,щоб навчитися тільки їхати потім!
Так от,я впевнений,що вам ще пхати і пхати)))
Alexandr_Korobchuk
02.04.2025, 08:47
Основну думку, нажаль, ви так і не побачили (або навмисно проігнорили):
... якщо людина гарно володіє снастью, то абсолютно пх чі то центробігі, чі то магніти, чі то день чі ніч
Тобто мені потрібно розповісти за що ми тут останні років 15 розмовляли? :confused::cool: якщо в двох словах - механична система гальм має доволі високу інерцію зо всіма витєкающіми. Якщо цього вам недостатньо, то краще пошукайте в нете детальну інфу - графіки, статті о системах гальм, тощо. Це за теорію. На практиці все ще простіше. Але ж я бачу що ціль вашого висєра не в суті питання а більш підкінути лайна на вентилятор :opetr:
ок спасибо вопросов больше нет.
Щось якійсь оффтоп пішов, хлопці, расскажіть мені краще про ціноутворення б/у котушок, якісь мегабаси с прозорими кришками з лімітованих серій по ціні ланоса то зрозуміло, хворі люди. А от різні звичайні старі зіли по $200+ баксів при тому що 21ший новий зіл на аліку +- стільки коштує? Це за раскатку підшипників така ціна або за те що більше такої якості вже не виробляють? Ці двацятирічні ТД-Зтки по 200 баксів? Вони справді настільки неповторні та невбиваємі? Старі стізи по 300? :158: Час від часу, доречі, зявляються пропозиції з пристойною ціною, вони уходять в лічені дні, якщо не години. :D але це скоріше виключення з загальної тенденції. Не барахолка а якийсь салон ювелірного антикваріату :D
Попередне питання було ріторічним, маю цілком конкретне, чим зіл з позначкою гіперлонгкаст конструктивно відрізняєтся від такого самого але без цієї позначки?
Старі зіли та тд-з дійсно надійні,збиті,з шикарними гп на крупнозубі(до речі,на таких парах старі метаніуми, антареси та конквести працюють як часіки,а от новодєл з мікрозубом зудить весь,як не з коробки,то через короткий час:()...
Новий ТВС не всім подобається в порівнянні зі старими лісоукладачами,особливо на важких вагах.
Також має значення,що випуск закінчився. Виробництво теж,Японія проти нового Таіланда. В общем,це все старі діди воду каламутять:),ті що слухають АС/DС тільки з Боном Скоттом :D
Просто комусь за стару катуху повернути якомога більше грошей)))
А по факту - старезна двадцятирічна тдзетка, обідрана ззовні буде маленькою цнотливою дівчинкою всередині)
Новий ТВС не всім подобається в порівнянні зі старими лісоукладачами,особливо на важких вагах.
Ну в цьому випадку можно припусти що в тих кому не подобаються ТВСи вже є, ті самі, вічні катушки яки ще онукам крутити вистачить :D навіщо їм ще? Це я пошуткувати, в цілому - зрозуміло.
Була в мене колись ТДЗетка м'ясна, нічого чарівного в неї не було, звичайний кіксойд... Ну тут звичайно інша історія.
Попередне питання було ріторічним, маю цілком конкретне, чим зіл з позначкою гіперлонгкаст конструктивно відрізняєтся від такого самого але без цієї позначки?
Основна відмінність - наявність у нлс шпулі з більш жорсткою пружиною. Інше вторинно- кноби, фарба і т.і.
До речі, бачів на інжапані HLC, майже новий, просила 600дол ;)
а 1516 HLC на сімсот гривнів дорожче
Тож якщо все старе таке гарне і надійне, то чому їх продають? Можна ловити ще років 20)))
Якщо серйозно, то напевно всі дивляться середню ціну по ринку (можливо на іпонських сайтах) і виставляють приблизно так само. Тобто. закони ринку ніхто не скасовував, якщо всі продають по 300, то навіщо продавати за 100, хіба що гроші потрібні прямо зараз.
Новий за $250 я не за ці Зіли казав, за 100-ті ;)
Тож якщо все старе таке гарне і надійне, то чому їх продають? Можна ловити ще років 20)))
Якщо серйозно, то напевно всі дивляться середню ціну по ринку (можливо на іпонських сайтах) і виставляють приблизно так само. Тобто. закони ринку ніхто не скасовував, якщо всі продають по 300, то навіщо продавати за 100, хіба що гроші потрібні прямо зараз.
Нажаль, за закони ринку в нас зараз казати можна дуже условно, більшість нашого брата купляє на забугорних барахолках, в основному, усякий храм
аби дешевше. Покупательска можливість дуже низка, зрозуміло чому
...ті що слухають АС/DС тільки з Боном Скоттом :D
Не ужержусь и добавлю сюда еще Малькольма Янга:D
Сори за офтоп:Smile048:
а 1516 HLC на сімсот гривнів дорожче з приводу ціх Зілів, то різниця в шпулі, підшипниках (1514 - магсилд на піньоні), фарби, кнобах
З приводу ТВС - у всіх мультів з ТВС з часом з'являються вироблення в місці де обертається кожух вала безкінченника в корпусі, від того почінаються трабли з поверненням глазка в положення підмотки. На класичних укладачах цього не бува, вони дуже надійні
З приводу ТВС - у всіх мультів з ТВС з часом з'являються вироблення в місці де обертається кожух вала безкінченника в корпусі, від того почінаються трабли з поверненням глазка в положення підмотки. На класичних укладачах цього не бува, вони дуже надійні
Погана новина. У вас є фото цієї проблеми? І це якось ремонтується?
Я як користувач можу якось знижувати ризик цієї проблеми? Наприклад змащувати певне місце якимось спеціальним маслом?
Я як користувач можу якось знижувати ризик цієї проблеми? Наприклад змащувати певне місце якимось спеціальним маслом?
Фото десь було, постараюся знайти, але мій архів вже настільки розбух, що можна годинами там ритися :). Особливо страшного в цьому нічого немає, в основному, це проблема з'являється на стареньких мультах які бачили вогонь, воду та мідні труби :). Ремонтується заміной кожуха, в якості профілактики- дивитися за чистотою в місці де кожух обертається в корпусі, не затягувати з ТО.
Ось знайшов, фото не дуже якісне, але, гадаю, сенс зрозуміло :spin:
10030271003122
Добрий. Порадьте шпулю до стіза 1016 для приманок 8-15 грам.
Стокова.
Дивлячись які приманки,може одної буде мало...компакти-шнур-одна шпуля,наприклад [DAIWA/SLP WORKS] RCSB SV BOOST PE 1000 Spool G1 Black.Воблери нелетючі,об'ємна резина,-флюр-друга шпуля,щось як RCS 1000 SV DEEP SPOOL ,ну і так далі...окрім цього треба дивитись на якій відстані ловите,якими носіями,і теж підбирати з потрібною лісомісткістю.Рідна шпуля досить універсальна там.
Я вже потестував Slp Works RCSB SV BOOST PE 1000 G1 зі шнуром #0.8
мені вона дуже сподобалася, відмінно з джигом від 7 грам свинець, та воблери добре
Також тестував шпулю від лімітованого Стиза Daiwa SV boost shallow spool G1– теж дуже задоволений.
Ну якщо потрібно ловити на ваги менше ніж 8 грамів на тонкі шнури, то краще дивитися на всякі діряві.
Але на діряві шпулі можна ловити цілком і на 15 грам і летить воно за обрій
Флюрами і канатами не ловлю тому всі глибокі стокові шпулі лежать у коробочках.
Зовсім мало інфо по роботі шпуль Амо(а їх там три штуки,на хвилинку) на 24 Метаніум ДС,може якісь нові враження є у користувачів? Дякую.
Що ж брати???:confused:
Котушка під воблери,свіми,лопухасту гуму та малі джерки від 15 до 60г. Вага котушки більш за 250г не хочеться,бо палка 100г ...тому Конквести і Абу бочки не дуже.
Старе взяв би,але частини не знайти.Нове все на мілкозубі,та буде з часом гирчати.Думаю,Метаніум ДС з передаткою 6.2,але який? На 15 є жовті пари,на 24 тільки дюраль...15 вже як би і старенький.
21 Антарес з 5.6 передаткою може бути,але якісь він занадто блискучий)))
23 Антарес МД може,але там 7.4 найповільніша.
workforashot
28.04.2025, 14:23
Що ж брати???:confused:
Котушка під воблери,свіми,лопухасту гуму та малі джерки від 15 до 60г. Вага котушки більш за 250г не хочеться,бо палка 100г ...тому Конквести і Абу бочки не дуже.
Старе взяв би,але частини не знайти.Нове все на мілкозубі,та буде з часом гирчати.Думаю,Метаніум ДС з передаткою 6.2,але який? На 15 є жовті пари,на 24 тільки дюраль...15 вже як би і старенький.
21 Антарес з 5.6 передаткою може бути,але якісь він занадто блискучий)))
23 Антарес МД може,але там 7.4 найповільніша.
И у меня был такой вопрос.
Я себе ответил - Daiwa Zillion J Dream 5.3.
А плюс к ней штатная золотая глубокая 36-я шпуля,от 100-тых ЗИЛов, вмещает 100м PE #3.
Хотя для джерков высокая передатка скорее плюс.
workforashot
28.04.2025, 14:35
Я вже потестував Slp Works RCSB SV BOOST PE 1000 G1 зі шнуром #0.8
мені вона дуже сподобалася, відмінно з джигом від 7 грам свинець, та воблери добре
Також тестував шпулю від лімітованого Стиза Daiwa SV boost shallow spool G1– теж дуже задоволений.
Ну якщо потрібно ловити на ваги менше ніж 8 грамів на тонкі шнури, то краще дивитися на всякі діряві.
Але на діряві шпулі можна ловити цілком і на 15 грам і летить воно за обрій
Флюрами і канатами не ловлю тому всі глибокі стокові шпулі лежать у коробочках.
У меня похожая 30мм к Стиз 700, тоже #0.8
После покупки данной шпули, уровень отвращения к выкидышам /не знаю какой термин будет более подходящим/ от Дайвы заметно снизился.
И у меня был такой вопрос.
Я себе ответил - Daiwa Zillion J Dream 5.3.
А плюс к ней штатная золотая глубокая 36-я шпуля,от 100-тых ЗИЛов, вмещает 100м PE #3.
Хотя для джерков высокая передатка скорее плюс.
Дякую! Джерки час від часу, більше свіми,резина та воблери,при чому з великою розбіжністю ваги... думаю ДС краще і комфортніше має бути, крім того на старі Зіли запчастини не дуже є.
Kolya_com
02.05.2025, 22:13
Вітання!
Порадьте, будь ласка, джиговий патик до +-21гр в довжині 2,4-2,6м. Напевно Fast, бо хочецця комфортного закиду. Бюджет - орієнтовно до 250 у. o.
Розгляну всі варіанти:) - закордон, б/в, збірка у майстра.
Дяка.
Це вибирання,самий стрес! В результаті замовив 25 Антарес з передаткою 5.6 :)
Вітання!
Порадьте, будь ласка, джиговий патик до +-21гр в довжині 2,4-2,6м. Напевно Fast, бо хочецця комфортного закиду. Бюджет - орієнтовно до 250 у. o.
Розгляну всі варіанти:) - закордон, б/в, збірка у майстра.
Дяка.
Я цілком серйозно рекомендую придивитися до Фаворит SkyLine SKYC-862M
Довжина 258, тест 8-21.
Я купив його чисто потестити але вудка виявилася приємною за свої гроші, кидає просто космос не глуха і стрій для джигу підходящий. Залишив собі.
Це вибирання,самий стрес! В результаті замовив 25 Антарес з передаткою 5.6 :)
От і в мене делема що поставити на WorldShaula той що до 80 гр під свімбейти 30-70 грам
І я теж зупинився на новому 25_антаресі хоча розглядав і 23_Антарес_ДС
От лише залишилось з передаткою (вимотом за один оберт) визначитись
65 , 86 чи 91 см за оберт ?
Які думки буду в любителів свінбейтів ?
От і в мене делема що поставити на WorldShaula той що до 80 гр під свімбейти 30-70 грам
передатку, мне кажется, надо не столько под приманку подбирать, сколько под условия ловли. во всяком случае, учитывать их в первую очередь.
например, в моих условиях забросы очень часто делаются с высоких обрывов (заросших травой) или когда между берегом и чистой водой расположена полоса выходящих на поверхность водорослей.
и вот в конце проводки в таких местах, чтобы не снимать мусор с крючков каждый раз (и не рисковать засадить крючки в какой-нибудь куст под обрывом), я выдергиваю приманку резким движением из воды, пока она еще находится на чистой воде, и за то время, пока она летит, мне надо успеть вымотать шнур так, чтобы приманка остановилась возле меня вместо приземления в водоросли или в заросли на обрыве или на берегу. и в этом случае высокая передатка (сейчас у меня заявлено 97 см за оборот) это чисто божья благодать, которая перекрывает любые нюансы при проводке.
но если бы таких условий ловли не было и проводить приманку можно было бы по чистой воде до самых ног, то тогда уже надо было бы смотреть на тип приманки и проводки. для резины (и вообще равномерки), пожалуй, низкая передатка была бы предпочтительнее за счет возможности более точно контролировать скорость проводки. а для рывковых проводок, пожалуй, все равно лучше высокая, потому что позволяет уже частично или полностью делать анимацию катушкой (иногда это бывает надо).
Я колись давно так ловив і хватало передатки 6.2 на Курадо 301,от і зараз замовив з 5.6 ,тим паче що на 37 шпулі вимот,це не на 28))),крім того,з модним мілкозубом на низькій передачі гп проживе довше. Та і поки нова котушка,завжди можна замовити пару з другою передаткою.
я іх і велику гуму тягаю зіліоном крейзі кренкером з передаткою 4,9.
крім того,з модним мілкозубом на низькій передачі гп проживе довше.
вот это кстати не факт. это так принято считать и интуитивно так кажется, но если вдуматься, то не так все очевидно. нагрузка при прочих равных будет ниже в смысле момента, передаваемого ручкой на ось (именно это и является поводом думать, что проживет дольше), но вот давление между зубами шестерен, что-то мне кажется, будет даже выше у катушек с низкой передаткой.
вот это кстати не факт. это так принято считать и интуитивно так кажется, но если вдуматься, то не так все очевидно. нагрузка при прочих равных будет ниже в смысле момента, передаваемого ручкой на ось (именно это и является поводом думать, что проживет дольше), но вот давление между зубами шестерен, что-то мне кажется, будет даже выше у катушек с низкой передаткой.
Вдуматися воно добре,але непогано ці думи пов'язувати хоч трохи з практикою;)
Про зудячі пари 16 Метаніум знають або чули всі напевно,так от в мене був цей метан з передаткою 6.2 в роботі два сезони,потім у мого доброго знайомого ще сезонів п'ять як основний по воблерам,і не зудить!Мій перший 15 Альдебаран з білою парою 6.5 прожив десять сезонів і перетягав не один мішок риби! В той час як на високих передатках на Метаніум через місяць або пару починало зудіти та всі міняли пари на жовті.Така сама картина з новими котушками ,на мілкозубі починають гарчати,хоч і не всі,але у старих випусках цього не було.
Порівняйте самі,це гп 06 Антарес та 21 Антарес ДС
Так от навіть на мілкозубі передатка 5.6 буде мати зуби в півтора раза більші,ніж у 7.8
Порівняйте самі,це гп 06 Антарес та 21 Антарес ДС
Так от навіть на мілкозубі передатка 5.6 буде мати зуби в півтора раза більші,ніж у 7.8
какие основания приписывать разницу в живучести именно передатке, а не размеру зуба?
я за размеры зубов ничего не писал, а только о передатке. естественно, подразумевая, что все остальное идентично, в том числе, и размер зуба.
какие основания приписывать разницу в живучести именно передатке, а не размеру зуба?
я за размеры зубов ничего не писал, а только о передатке. естественно, подразумевая, что все остальное идентично, в том числе, и размер зуба.
Я не приписую(гарне слово горбачовське:D),а кажу як було в мене.
Ясно,що в одній котушці на різних передатках будуть різні зуби,і на повільніші вони будуть більше...так що "все остальное идентично" не вийде ніяк. Бо якщо на великих зубах ,як наприклад там внизу 5.6 на картинці,зробити передатку 8.9,то ведуча має бути майже вдвічі більшою...це ж в школі проходили.
На малих передатках більші зуби,і вони більш живучі,природно IMO:)
Я не приписую(гарне слово горбачовське:D),а кажу як було в мене.
Ясно,що в одній котушці на різних передатках будуть різні зуби,і на повільніші вони будуть більше...так що "все остальное идентично" не вийде ніяк. Бо якщо на великих зубах ,як наприклад там внизу 5.6 на картинці,зробити передатку 8.9,то ведуча має бути майже вдвічі більшою...це ж в школі проходили.
На малих передатках більші зуби,і вони більш живучі,природно IMO:)
передаточное отношение зависит не от размера зубов, а (как и проходили в школе) от отношения (эффективных) диаметров шестерен. на практике -- от отношения количества зубьев.
это наоборот размер зуба может (косвенно) зависеть от передаточного отношения. но не обязан. в каких-то моделях так, в каких-то может быть иначе. если габариты позволяют вписать шестерни нужного размера, то никто не мешает и крупный зуб сделать, если для мелкого нет еще каких-нибудь поводов.
впрочем, возвращаясь к практическому интересу, если брать конкретно эту модель катушки, за которую (вроде) и спрашивали, то если там действительно в моделях именно этого года у разных передаточных чисел разные размеры зубьев шестерен, то да, за счет более крупного зуба шестерни у моделей с низкой передаткой должны быть более живучи. насколько именно, вопрос отдельный.
передаточное отношение зависит не от размера зубов, а (как и проходили в школе) от отношения (эффективных) диаметров шестерен. на практике -- от отношения количества зубьев.
З пустого в порожнє :D
это наоборот размер зуба может (косвенно) зависеть от передаточного отношения. но не обязан. в каких-то моделях так, в каких-то может быть иначе. если габариты позволяют вписать шестерни нужного размера, то никто не мешает и крупный зуб сделать, если для мелкого нет еще каких-нибудь поводов.
І ще відро води ні про що:D
Які "габариты позволяют вписать шестерни нужного размера"??? Ви бачили ведучу Абу 5-6-7 серій? Там габаріти котушки ого-го! А пара?
А мілкий зуб і не було ніякого приводу робити.
впрочем, возвращаясь к практическому интересу, если брать конкретно эту модель катушки, за которую (вроде) и спрашивали, то если там действительно в моделях именно этого года у разных передаточных чисел разные размеры зубьев шестерен, то да, за счет более крупного зуба шестерни у моделей с низкой передаткой должны быть более живучи. насколько именно, вопрос отдельный.
Шо значить "если":D:D:D,там по умовчанню різні зуби,бо взаємо-замінні пари та міжосьова відстань незмінна.
Готовий на ждентльменське парі;) ,якщо зуби однакові,з мене сотка ує,якщо різні,з вас один саморобний джерк:D
Я колись давно так ловив і хватало передатки 6.2 на Курадо 301,от і зараз замовив з 5.6 ,тим паче що на 37 шпулі вимот,це не на 28))),крім того,з модним мілкозубом на низькій передачі гп проживе довше. Та і поки нова котушка,завжди можна замовити пару з другою передаткою.
Вимот у 5.6 - 65 см за оберт а у 7.4 - 86 см за оберт ну і я не про довговічність, а про спосіб проводки приманки. В ловлі на свінбейти мені видається що це чи не найважливіший момент - скільки см шнура за оберт вибирає мульт.
ПС А якою вудкою будете тягати свінбейти ?
кстати, а что вообще подразумевается под свимбейтами? крупная резина, как у нас, или составные твердые приманки, как у всех остальных?
Вимот у 5.6 - 65 см за оберт а у 7.4 - 86 см за оберт ну і я не про довговічність, а про спосіб проводки приманки. В ловлі на свінбейти мені видається що це чи не найважливіший момент - скільки см шнура за оберт вибирає мульт.
Megabass Destroyer P5 F6-66X "Killer Code" взяв на пробу,він як раз під свіми ,великі приманки та жаби...
Скільки вибирає шнура важливо більш на рівномірці,та й там можна приспособитися. Проводка частково або повністю вудлищем в мене краще виходить,котушкою вибираю слабину.
кстати, а что вообще подразумевается под свимбейтами? крупная резина, как у нас, или составные твердые приманки, как у всех остальных?
І перше,і друге.
Megabass Destroyer P5 F6-66X "Killer Code" взяв на пробу,він як раз під свіми ,великі приманки та жаби...
Скільки вибирає шнура важливо більш на рівномірці,та й там можна приспособитися. Проводка частково або повністю вудлищем в мене краще виходить,котушкою вибираю слабину.
А я завис у виборі між DEPS HUGE CUSTOM H2N-64R і 20 World Shaula Dream Tour Edition 1704R-5 і 20 World Shaula Dream Tour Edition 1704RS-5
А я завис у виборі між DEPS HUGE CUSTOM H2N-64R і 20 World Shaula Dream Tour Edition 1704R-5 і 20 World Shaula Dream Tour Edition 1704RS-5
Про Депс не знаю,але впевнений що вони добре зроблять! Свіми самі виробляють одні з найкращих у світі...тільки важкувата вона,186г:confused:,Шаули классні,чуткі,кидучі,і не коли дубові)))
Про Депс не знаю,але впевнений що вони добре зроблять! Свіми самі виробляють одні з найкращих у світі...тільки важкувата вона,186г:confused:,Шаули классні,чуткі,кидучі,і не коли дубові)))
Deps 186 гр але дуже збалансований і відчувається в руках майже як Шаула. Ну і тест трішки більший ніж у Шаули.
Deps 186 гр але дуже збалансований і відчувається в руках майже як Шаула. Ну і тест трішки більший ніж у Шаули.
Ну да,ще забув що це багаточасники... вони завжди тяжчі .
Так зрівнювати треба тепер,і вибирати що в руку ляже краще.
Ну а яка не зайде,написати "фаворит Південний Буг твіч джерк мормо свімбейт спешл лімітед серія, номер 1 з 1 ":D,і заберуть одразу:D:D:D
Був у мене 666 triple six, старший брак кіллер кода. Продав. Через мегабасівські призвиздошені маленькі курки. Повернувся до Суперсталліона від Калейдо, трьохунцового. І більше нічого не хочу
Був у мене 666 triple six, старший брак кіллер кода. Продав. Через мегабасівські призвиздошені маленькі курки. Повернувся до Суперсталліона від Калейдо, трьохунцового. І більше нічого не хочу
Це особливості рук та моторики під час рибалки,мені дуже маленькі курки нравляться! Major Craft MS-X та особливо yamaga blanks blue current такі мали:)
baitcast
13.05.2025, 07:34
з свого досвіду скажу, що для рівномірок вейкбейтів, трьох часних свімів, гуми краще повільні до 65 см умовно, якщо ви хочете анімувати глайди ручкою то тут треба 75-85, більше теж комфортно бо робити не повний оберт зручніше ніж повний або півтора з повільною передаткою, плюс шпулі глибокі високі і товстий шнур коли на 65 см вимотці з каті вилітає то там з пустою шпулею на викиді десь 50-56 см за оберт виходить, що дуже напрягає на глайдбейтах. якщо анімувати вудкою то не так критичні передатки, але теж присутній цей нюанс
У мене для цих цілей був Megabass IP79 та St Croix LEGEND TOURNAMENT, здається до 3 унцій.
Після мук цілих два сезони я все продав і повернувся до улюбленого Лайту та УЛ ))
У мене для цих цілей був Megabass IP79 та St Croix LEGEND TOURNAMENT, здається до 3 унцій.
Після мук цілих два сезони я все продав і повернувся до улюбленого Лайту та УЛ ))
О,а чого ж муки були? :confused:
Перше це важкі приманки приблизно 50-60 г, загальна вага снасті, товстий шнур з якого постійно стікає вода на руку. Друге це низька результативність, з огляду на те, що в нас мало великої риби, було багато порожніх рибалок. У результаті ловити виходило або на платнику (ПРХ) або їхати далеко за 350 км, і це теж не гарантувало результату.
Я зрозумів, що це не моє.
Перше це важкі приманки приблизно 50-60 г, загальна вага снасті, товстий шнур з якого постійно стікає вода на руку. Друге це низька результативність, з огляду на те, що в нас мало великої риби, було багато порожніх рибалок. У результаті ловити виходило або на платнику (ПРХ) або їхати далеко за 350 км, і це теж не гарантувало результату.
Будете колись в моїх краях,ласкаво прошу! Ми ці чари знімемо дуже швидко!:palatka:;)
Друге це низька результативність, з огляду на те, що в нас мало великої риби, було багато порожніх рибалок.
отэто интересный момент конечно. частенько подобное приходится слышать.
дело, пожалуй, не в количестве крупной рыбы. сужу по тому, что у меня на средние джерки (бастер джерк и подобное ~15-16 см/70-80 г) в сезон шнурье до килограмма бросается аж бегом. более крупных тоже не стесняется. да, засекаются редко, потому что пасть еще не отрастили, но атакуют постоянно. совсем пустых, без поклевок, рыбалок по щуке в сезон (примерно с начала мая по начало октября) почти не бывает.
да, может быть, общее количество поклевок и ниже, чем было бы на микруху (это еще если подобрать такую, которую она будет брать, а берет она далеко не все), но зато не только самый распространенный размер доставленного на берег смещается из области полкилошек в область килошек-полторашек, но и время от времени открывается натурально портал в ад, из которого выскакивают такие крокодилы, которых никогда в жизни не ожидал бы встретить в таком водоеме в самых запрессованных местах, в которых каждый день куча людей полощет микроджиг, мормышки и китайские копии вантена, редко когда выпуская пойманное обратно.
хз, в чем тут дело. может быть, особенности конкретных водоемов. а может, везение, настойчивость и количество проведенного на воде времени.
смотрел я как-то видео одного ютубера под названием ультрастас (с подачи которого меня джерки и зацепили когда-то), так он высказывал такую мысль, что крупная щука есть везде, даже в вашем окультуренном прудике в парке культуры и отдыха, если только там вообще есть щука. просто она себя до поры до времени никак не проявляет. и я склонен думать, что он был прав.
p.s. а вот то что можно себе неиллюзорно мышцы потянуть так шо оно потом месяц будет восстанавливаться, так это точно. тут реально требуется осторожность)
p.s. а вот то что можно себе неиллюзорно мышцы потянуть так шо оно потом месяц будет восстанавливаться, так это точно. тут реально требуется осторожность)
Я с января мучаюсь, правая рука сорвана активньіми проводками мандул и вьікачиванием жирньіх судаков. Бросаю теперь как калека, восновном за счет поворота всего корпуса а не движения рукой.
Веталь, я сам тільки почавкрупняком ловити. Поки тільки гума 15-18см. Але вже піймав і отримував клюваки там, де не очікував.
Я тільки травели перебираю наразі ....
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010