Показати повну версію : Прошу совета до покупки
Сторінки :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
Alexandr_Korobchuk
21.11.2023, 15:15
Татула не дорога і толкова котушка - маю 200-ту то нею можна, за нагоди і 150 гр.шмальнути. а з мілкошпульою кидає від 10-15 грам.
Доброго дня! Хочу купити свій перший мульт(почну з низькопрофільного). Порадьте дешевий (перше купую завжди дешеве, тому що самому треба зрозуміти)робочий варіант для тяжкого джигу, джеркінгу від 30 до 90 грамм. Зазделегідь дякую
SeaKnight Falcan на аліэкспрес. Тища гривнів+ і ви - бейткастер. Котушка якою цілком можно нормально ловити.
На джерках 90г. він може через сезон і розвалится, але не раніше ніж ви складете власне враження.
Ну, зараз знову почнеться. :rolleyes::eek::D
Alexandr_Korobchuk
21.11.2023, 17:10
не почнеться:)
SeaKnight Falcan на аліэкспрес. Тища гривнів+ і ви - бейткастер. Котушка якою цілком можно нормально ловити.
На джерках 90г. він може через сезон і розвалится, але не раніше ніж ви складете власне враження.
Тоді вже краще Фалкан2, він цікавіше ;)
Тоді вже краще Фалкан2, він цікавіше ;)
Там вже факлкан ІІІ е, а першого начебто вже не продають. Не думаю що третім буде ловити помітно гірше за другого ) Тобто я його й мав на увазі. Доречі, я їм ловив у темряві, 6-7г воблерами і мав успіх )))
Що мене найбільше вкурвлює в китайських снастях то їх назви та логотипи. Просто якийсь треш і угар, і якщо у когось з'являється щось схоже на брендінг я вже до них підсвідомо лоялніший за саму лояльність.
Доброго дня! Хочу купити свій перший мульт(почну з низькопрофільного). Порадьте дешевий (перше купую завжди дешеве, тому що самому треба зрозуміти)робочий варіант для тяжкого джигу, джеркінгу від 30 до 90 грамм. Зазделегідь дякую
Для таких ваг на мою думку потрібно мульт з шпулею від 39мм. Можна купити і Дайву і Шимано і АБУ в межах 200$
Всем привет.
Тут выдалась интересная рыбалка, когда только работал случайно завалявшийся силикон 6+ дюймов. Причем поклевки в заброс.
Но как выяснилось, под такую ловлю у меня нет подходящих снастей. Кое как ловил с диким перегрузом унцовиком.
Поэтому, хочу собрать комплект в основном для джига силиконом 6-8 дюймов, и потенциально для свимбейтов.
Мои мысли в слух.
Минимальный вес это будет 5-10 грамм по свинцу и 4дюйма виброхвост (он, наверное, весит тоже 5 грамм). Т.е. 15 грамм по низам в идеале.
Реальная ловля на пигшед 15/18 см и аналогичные приманки других производителей 6-7 дюймов. Это 20-25 грамм силикон и вес 5-20 грамм свинца. Т.е. 25-45 грамм в сборе. И это середина и на эти веса будут основной упор (наверное))
Максимальный предел это Пигшеды 20 см и аналогичные 8-9 дюймовые силикохи. Их вес уже 50-60 грамм и такой же свинец 5-20 грамм. Т.е. 55-80 грамм в сборе.
+, Наверное, появится вера в свимбейты и попробовать раскрыть эту тему тоже. По весам тут хз.
Поэтому тест должен быть до 80-100 грамм с возможностью норм бросать и контролировать что-то 15-20 грамм веса.
Строй -хз, наверное, кол не сильно зайдет, но и лапша не вариант.
Чуйка должна быть на высоком уровне, т.к. в светлом будущем перекочует этот комплект в лодку для русловой щуки/судака.
Должна быть нормальная ручка по длине для 2й руки.
По длине хз
Наверное с такими весами правильно использовать мульт, т.к. после 50-100 забросов масярубкой, отпечатков пальцев нет)…
Мульт пока использовать планирую из того что есть, это дайва татула компакт.
Посоветуйте пож прут, что-то в бюджете до 200-300 долл. Можно бу.
Ну и вообще, может мои мысли не верны или есть еще нюансы. Раньше целенаправленно не упирался в такой тип ловли..
Daiwa Prorex XR 802XHFB. Дешево і сердито. Брав собі під біггуму, але і джерки ним смикаю, і воби 130+, якщо треба. Джиг не пробував. Для джига, може, декому не зайде, бо він шланг, але я такий типаж люблю. 20г джига? Хз, але всякі рудри з балісонгами кидає.
Гадаю, що треба якось свузити вступні умови, бо 6 дюймів та 8 це різні речі, особливо якщо 8 це пігшади. Як що річь за приманки загальною вагою до 50-60 граммів - це один комплект, він буде працювати по низам від тіх же 20грамів. Вудилище прицьому впорається майже любе джігове до 60грамм, котушка? да, в принципі теж нічого особливого. Все що вище - то вже інша снасть - вудилище до 100-120грамів та котушка, як що вже сурьозно, то теж шось потужніше. Тобто, що б і 15 і 100 це навряд. Було десь схоже завдання, придбав Скайлайна 842 до 60грамм - 8дюймов прогониста сіліконіна плюс 15грамів головка - то вже якось важкувато для вудки :o Та не забувайте за шнур, під більші ваги це, вже, як мінімум, 2.0 бажано
Та прекрасно понимаю что "15" это фантазии. Но хочется магии) что бы и телескоп был и что бы и мормышку кинуть и кормак на течении..))
Очень не хочется носить по водоему с собой охапку палок.
Есть Скайлайн до 35, он нижние веса наверное закроет.
Но реально хочется закрыть одной палкой вопрос от пигшад 15см (20 грамм) на 5 грамм джиге ну и максимум это пигшад 20см (50 грамм) на 20граммах.
Может Скай до 100грамм будет вариантом?
У ибиса есть еще Спінінг Daiwa Lexa Jig 802XHFB 2.44m 30-100g Casting и как писал ниже Freeman - Daiwa Prorex
[Но реально хочется закрыть одной палкой вопрос от пигшад 15см (20 грамм) на 5 грамм джиге ну и максимум это пигшад 20см (50 грамм) на 20граммах.]
Реально,Шаули є під такий запит,знайомі ловлять...але ціна!
Evergreen Kaleido Giant Dire Wolf RS
baitcast
22.11.2023, 17:51
Та прекрасно понимаю что "15" это фантазии. Но хочется магии) что бы и телескоп был и что бы и мормышку кинуть и кормак на течении..))
Очень не хочется носить по водоему с собой охапку палок.
Есть Скайлайн до 35, он нижние веса наверное закроет.
Но реально хочется закрыть одной палкой вопрос от пигшад 15см (20 грамм) на 5 грамм джиге ну и максимум это пигшад 20см (50 грамм) на 20граммах.
Может Скай до 100грамм будет вариантом?
У ибиса есть еще Спінінг Daiwa Lexa Jig 802XHFB 2.44m 30-100g Casting и как писал ниже Freeman - Daiwa Prorex
EG super stallion від 12 гр + 4 дюйма до 20 см піг + 10-15 гр підгруз також фет 6,8 на 30 грам голова на течії ловив судака як бонус комфортний твіч 130-х всякі чібітарели гупіки ітд вмежах тесту. ПС палка без перегрузу
Спасибо за советы, Евергрин супер палки...
Но бюджет до 200-300 долл, хотелось бы уложиться)
Саня, та я більше в жарт написав. Бюджет не той.
А в реалі - навряд. Десь буде перекос по тесту.
Очень не хочется носить по водоему с собой охапку палок
Так і не потрібно тягати охапку, просто не намагайтеся сідити одной ж... на кількох стульцях ;) Скажемо беремо снасть під приманки 7-8 дюймів та й на них і упіраємося ;) :spin:
Ехх, якби це було так просто)) А в дупі грає: "А може спрацює та чи та приманка?" І пхнеш із собою мішок)))
baitcast
22.11.2023, 18:25
Чудес не буває, нажаль, не може бути в вашому бюджеті щоб і низа гарні і бамбули кидало, ег реально працює з тих низів що я написав, як варіат шукати щось типу спортекс гідри до 90 тільки в кастингу, там від 20-30 грам вже більш менш можна ловити.
workforashot
22.11.2023, 18:41
Еще по Эвергрину будет бомба Super Stallion GT.
Отлично для крупного силикона и средних джерков.
Работает от 15 до 75гр.
Из Спортексов - XT2201.
Отличная работа тоже в диапазоне до 70гр по джеркам и до сотни по резине.
baitcast
22.11.2023, 19:17
Чудес не буває, нажаль, не може бути в вашому бюджеті щоб і низа гарні і бамбули кидало, ег реально працює з тих низів що я написав, як варіат шукати щось типу спортекс гідри до 90 тільки в кастингу, там від 20-30 грам вже більш менш можна ловити.
Доброго ранку . В мене є Спортекс гідроспід 240см. 14-53грм заводьский тест , 40грм - рекомендований тест . Так от в моїх умовах ( може з моєю відчутностю долоней) , про 20грм.+2.4-3.4 дюйма резинка - по адекватному відчюттю дна - намеє і мови ( хіба .що трохи по кінчику) . Щость , якось починається з 28-30грм. Адекватно 35-45 грм. При тому . що Сканлайн 20-60грм. 842-й - вже 28-30 грм. краще відчуває ( на мою думку).
На мій погляд великої різниці ( крім дизайну) між моїм Гідроспідом , та Сканлайном 20-60 грм . - немає. Ну ще в Гідроспіда , не порібно поправляти верхне коліно через кожні 20-30 закидів ( що по великому рахунку для мене важливо - бо кожного разу напружувало) .
Доброго ранку . В мене є Спортекс гідроспід 240см. 14-53грм заводьский тест , 40грм - рекомендований тест . Так от в моїх умовах ( може з моєю відчутностю долоней) , про 20грм.+2.4-3.4 дюйма резинка - по адекватному відчюттю дна - намеє і мови ( хіба .що трохи по кінчику) . Щость , якось починається з 28-30грм. Адекватно 35-45 грм. При тому . що Сканлайн 20-60грм. 842-й - вже 28-30 грм. краще відчуває ( на мою думку).
На мій погляд великої різниці ( крім дизайну) між моїм Гідроспідом , та Сканлайном 20-60 грм . - немає. Ну ще в Гідроспіда , не порібно поправляти верхне коліно через кожні 20-30 закидів ( що по великому рахунку для мене важливо - бо кожного разу напружувало) .
Так звістно, скайлайн декларуєтся як джигова палка. А під що заточен гідроспід повинен довести був виробник.
Я не писав , що Гидроспід погана вудка . За свої гроші - добра вудка . Тіке шо впер в стелю - чіткий фаст . Ну і диапазон роботи в 35-45 грм.- це досить добре , як для мене . Я тому і не продаю її. Так , вона не така дзвінка , як дорощі вудки ( не дуже чуть , як з 40-50 метрів проходиш по спині риби - може це й добре , бо на Апіі спершу починав без перерви підсікати - вважаючи , що це поклйовки), але свою справу - робить . Я писав до того , що 20 грм + малий силікон - це не про неї. В моїх умовах.
Спасибо всем за советы.
Я тут тоже подумал..
тут есть 2 варианта:
- или искать что-то с тестом до 85 грамм в моем бюджете, тогда есть шанс что оно нормально будет работать с 20-25 граммами. (Graphiteleader 21 Veloce UX 21GVELUC-74X 2.24m MAX3 oz (до 84 гр) , Shimano Expride 1711XH 2.41 m 14-84g)
- или таки таскать 2 палки та что есть (скай до 35) для 5-6 дюймов и что-то крупное для 7+ дюймов.
Сейчас на форуме продается палка кастом Norstream THOR 782 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]).
Может что-то скажете про нее?
Я б шукав щось у довжині від 8 футів, всі ці 6-8 дюймові "вареники" дуже погано летять з мульта, це не джеркова ловля, де досить 40 метрів
pikelures
28.11.2023, 15:15
Спасибо всем за советы.
Я тут тоже подумал..
тут есть 2 варианта:
- или искать что-то с тестом до 85 грамм в моем бюджете, тогда есть шанс что оно нормально будет работать с 20-25 граммами. (Graphiteleader 21 Veloce UX 21GVELUC-74X 2.24m MAX3 oz (до 84 гр) , Shimano Expride 1711XH 2.41 m 14-84g)
- или таки таскать 2 палки та что есть (скай до 35) для 5-6 дюймов и что-то крупное для 7+ дюймов.
Сейчас на форуме продается палка кастом Norstream THOR 782 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]).
Может что-то скажете про нее?
У вашому бюджеті навряд чи ви знайдете палку, щоб і по низах комфорт був, і по верхах не було перегрузу... не поспішайте, я б радив спробувати ЕГ, вони це вміють - Kaleido Wild Wolf 7 GTR/RS, чи Orion Black Rose, чи Super Stallion (як радить Baitcast) до 3 унц., можливо, іншого не захочете)). Все рано чи пізно закінчується Евергрінами). Пігшада 20ку важко назвати джигом, але якщо важливий джиг з 6-8", то справді, краще шукати, щось від 8 футів (як радить Andron), але в іншому тесті, типу YB Ballistick 93M
Я теж Суперсталліон взяв для таких речей плюс важкого джигу. Якби не довга рукоять, то навіть під 130 лишив би, а так довелось 666 Мегавасю брати
workforashot
28.11.2023, 15:58
...Все рано чи пізно закінчується Евергрінами...
:D:D:D
Навесні шукав собі вудку під велики "сосиски" - так, що б потримати в руках, так фіг ще купишь, а десь замовляти в сліпу якось не хотілося вже :o . Для кількох рибалок на рік... Скайлайн піде ;) :) :spin:
Добрий вечер .
Порадьте будь ласка - призначення цієї вудки
Finezza prototype GFPC-602M-S
зріст 1.82м.,потужність "М", Extra-Fast , діаметр вклейки коло тюльпану 0.6мм., тест 3-17 грм.
призначення - морський окунь ( вроді)
Питання таке ; Я правилно розумію - що це вудка не для закиду приманок на 40-50 метрів , а для закиду на 10-15 метрів , або лову риби з пірсів ??Насторожує діаметр вершинки 0.6мм
Дивлюсь на фото - мені візуально здається , що вона товща ніж 0.6 мм. Може японці помилково написали 0.6 мм
Я так розумію. Це для ловлі з пірсів легкими приманками. І комель, підозрюю, дурний. А яка різниця, чи є там 0,6, чи нема? За рахунок вклейки якраз і будуть низи.
І само собою, 6ʼ явно не для дальнього закиду
Мені здається , як що гарно махнути 17 грамами - може не витримати . ясно , я й хотів для 30-50 мерів . Так комель більш заточений під одну руку , але візуално товстий ,здається 11-12 мм ( це не по ТТХ) це візуально
Мені здається , як що гарно махнути 17 грамами - може не витримати
Я б не брав настільки специфічну вудку. От чесно.
workforashot
30.11.2023, 22:47
Я б не брав настільки специфічну вудку. От чесно.
А я б вообще не брал удочку короче 6,6".
Ну не понял я коротышей, ну совсем...
А те что были - :pop:
Как по мне, самые приятные удочки в длине 7,2...7,6", ну может до 8".
Важко сказати - той же Дегель в довжині 6,7 - одна з найулюбленіших палок моїх. З тестом 3-21. Шикардосна Л-МЛ. І шмалить на трошки зовсім ближче ніж той же 82й Посейдон. Тут діло в ладі прута і руках. І правильно підібраній катушці
абориген
01.12.2023, 10:34
А я б вообще не брал удочку короче 6,6"...
Да ладно, у меня Джакал Револтейдж 63 до 18 грамм, так для твичинга воблеров от 80 мм до некоторых 110-х я вообще ничего лучше не представляю.
Да ладно, у меня Джакал Револтейдж 63 до 18 грамм, так для твичинга воблеров от 80 мм до некоторых 110-х я вообще ничего лучше не представляю.
Всі ми різні і вподобання наші теж різні...Мені подабаються мої Меgabass Evoluzion -610 до 3/4 унції та 66-й до 2-х унцій, а якщо шмальнути подалі, то Ямага Балістік 810-й.
66й до двух унцій... ммм))) Недавно купив) Ляля. Той, що Triple Six
Прошу поради . Перелопативши кучу інформації
Надумав ,не спішно ,перебрати в кастинг під джиг 5-10грм + силікон 1.5-2.4 дюйми глибини 2-5 метрів , дно пісок+ сміття , без течії:
1.Soare X-Tune 704LS30 ,1-12грм. здається 2011-2013 року , або
2.Soare X-Tune S710LS30 ,1-12грм.
зараз на барахолках Японії вони з'являються за більш менш адекватну ціну.
питання :
1. Яку краще вибрати №1 здається менш екстрафастова за №2
2. Яка різниця в дальності закиду ( для себе думаю 2-4 метра - можу помиляться )
3. В які кільця наряджати ? Торзайт чи AGS ( можно дождатись ломаного гекобіджина , чи чогось похожого для шнурів #0.4-0.8 )
біль менш адекватну інформацію приводю нижче : файли погано грузяться
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
не можу загрузити картинку .як гнуться на 300 грамах
тому ссилка
Чомусь не бачу я Соарку в таких вагах, як по мені, м'якуваті вони.
А не простіше взяти 82 Посейдона і не паритись?))) Він з роро шпулею працює від 5гр дуже впевнено.
Так, лайтові, але на проводках трошки в'язкуваті. В низах може, а ось у верхах не впевнений. Такі собі, в'ялі щущі проводки.
У мене тут 82й царює.
Плюс - кастом ніколи не продасиш вигідно, якщо не зайде
Прошу поради . Перелопативши кучу інформації
Надумав ,не спішно ,перебрати в кастинг під джиг 5-10грм + силікон 1.5-2.4 дюйми глибини 2-5 метрів , дно пісок+ сміття , без течії:
1.Soare X-Tune 704LS30 ,1-12грм. здається 2011-2013 року , або
2.Soare X-Tune S710LS30 ,1-12грм.
зараз на барахолках Японії вони з'являються за більш менш адекватну ціну.
питання :
1. Яку краще вибрати №1 здається менш екстрафастова за №2
2. Яка різниця в дальності закиду ( для себе думаю 2-4 метра - можу помиляться )
3. В які кільця наряджати ? Торзайт чи AGS ( можно дождатись ломаного гекобіджина , чи чогось похожого для шнурів #0.4-0.8 )
біль менш адекватну інформацію приводю нижче : файли погано грузяться
не можу загрузити картинку .як гнуться на 300 грамах
тому ссилка
так себе решение...что мешает купить готовый вариант? знаю конкретные примеры, где родбилдеры, пряморукие, при замене колец ломали бланк.
Не бачу нормального джигового (екстра-фастового) бланку з адекватного графіту в рості 7-8 футів , тесті 1-12грм. з хардсолідовою вершинкою 0.8 мм , комлем коло форгрипу 11.5мм . Окрім Посейдона 802 з тубулярною вершинкою.
а що кастом перебраний (тай не перебраний) важко продать -- то так воно завжди й було . Я ні одного в плюс не продав , завжди мінус 20-30% ( що тут поробиш , як ми вибрали такий спосіб рибалки , скоріше відпочінку , та заморочок в такий спосіб )
Не бачу нормального джигового (екстра-фастового) бланку з адекватного графіту в рості 7-8 футів , тесті 1-12грм. з хардсолідовою вершинкою 0.8 мм , комлем коло форгрипу 11.5мм . Окрім Посейдона 802 з тубулярною вершинкою.
а що кастом перебраний (тай не перебраний) важко продать -- то так воно завжди й було . Я ні одного в плюс не продав , завжди минус 20-30% ( що тут поробиш , як ми вибрали такий спосіб рибалки , скоріше відпочінку , та заморочок в такий спосіб )
Подивиться на сильвераду, з вклейкою. Користуюся такой, тільки тубуляр, кидуча та чутлива...
у Сільверади особливо прототипа 2020 року - графіт - хороший . тест 3-15 грм ( це адекватна робота без вітру з 7 грамм - японців передивився - каже з вітром адеквано -10 грм.) вершинка 1.2 мм - хард солід . Тай ще по давній памяті з м'ясорубками - якось на лайтах графітлідери тоді не зайшли ( правда дорощого за 300 у.е не було )
у Сільверади особливо прототипа 2020 року - графіт - хороший . тест 3-15 грм ( це адекватна робота без вітру з 7 грамм - японців передивився - каже з вітром адеквано -10 грм.) вершинка 1.2 мм - хард солід . Тай ще по давній памяті з м'ясорубками - якось на лайтах графітлідери тоді не зайшли ( правда дорощого за 300 у.е не було )
я мінімум що ставив, 4 грамма вухастого та 2,5 сатурна на 0,1 нитці. Летить метрів 20-25, візуалізація по кінцю така собі, але помітна. На 7 грамах все чьотко. Глибина ловлі до двох метрів була. Проте покльовки фіксує непогано.
ну 1 і 12 - моветон...
Солід - молодший посейдон. 3-10 реально працюватиме. Але врахуй, глибина та велика гума. Все ж я за 82 посейдона. Як не крути.
І не читайте про стрій від виробника, вік край рідко співпадає з реальним.
я хорошу , дійсно хорошу чутливість відчув на апіі прелюд ( в досить вузькому диапазоні вагів в середені заявленого тесту ) але було чути і камінчики і ракушки і пісок зі сміттям , і спини риб ( шнур тож був адекватній , та й погодні умови практично ідеальні ) - все в моїх умовах .
Так на прелюді стоїть хороший , але не самий хороший графіт ( самий апія ставить на Z серії - і ціна там космос для м'ясних варіантів) , кільця нержавійка , вага не сама легка ....
Що цікаво , що при шкрябанні по потолку самим чутливим здався Гідроспід 240см ., а апіа прелюд глуха як пробка , а на воді , себе показала краще Гідроспіда.
Але це не в тему питання . Просто шукаю , щось схоже по відчуттям . Може трохи підожду , поміркую , тай возьму посейдона . Як написали раніш -- все одно ними все закінчується.
П.С. Я не писав про1-12 . я писав про 5-10 грм.
Правильно й зробиш. Я спочатку продав, потім купив знову, бо не знайшов альтернативи. Єдино прикольну цяцьку, яку я здуру продав, що можна було взяти - Abu Eradicator EBFC 710 LT
Може трохи підожду , поміркую , тай возьму посейдона . Як написали раніш -- все одно ними все закінчується.
Ага.;) Високомодульні хрустики вони такі:D
Ага, якраз кастингові й "хрустики")) Тільки один поламаний - Тарасом з Луцька дверима.
Там стінка 0,8мм. Це не спінові хрустики
Ага, якраз кастингові й "хрустики")) Тільки один поламаний - Тарасом з Луцька дверима.
Там стінка 0,8мм. Це не спінові хрустики
Про який саме поламаний дверима мова? Лайт?:) Наприклад, стінка вершинки Зодіаса МН десь і буде 0,8 мм. Невже і у лайтового кастингового Посейдона така товщина::eek: Я вважав що там реально солома.:D
Ні, 82й. Про поломані сімки я не чув
Сергієнко Артем ремонтував його
Взагалі не розумію, навіщо кастинг для джигу... Тим більше, для легкого
Ну якщо не розумієте - Вам у спінінгову гілку) В нас тут своя Палата #6 ))))))
Зустрічне питання- навіщо для джігу м'ясорубка якщо з мультом все гаразд, тім більш легкого? :confused::)
абориген
14.12.2023, 19:12
Ну, по-перше, це красиво)))
думаю ,що це питання теба перенести в "ощий треп"- про мульт та мясорубки.
для себе -- в мене так ;
1. мені пододоаєься ,де яке, відчуття небезпеки при закиді снасті .Це як кидаєш снасть на сталькі . Ну на сталькі ,ще треба правильно витягти , щоб не покрутилась.
2. в реальній рибалкі , кидаеш далі , чим інші .(думаю того що більш обмірковано підходиш до вибору снасті ) при інших однакових обставинах , мясорубка кине далі . Інколи приходяять рібалки з мясорубками і кидають дали на 5-8 метрі , але це рідкісь наших грядках .
3. ну не в рибі ж діло (для мене ) .Діло в підготовці до рибалки - а тут мясорубка ( на мій погляд) програє мульту. Тут міркую , ми рительніше , бо небезпеки в нас більші.
4. Так мульт , думаю виграє в мясорубки на шнурах 1.5-3. Сам не пробував зрівняти , але по логіці, це маеє бути так. Там де приходилось кидати 2-гим шнуром , інші кидали 2-3 по китайській класіфікіції , ну тут - ясно , я перекидував 1.5-2 по YGK
5. Чому на лайті чі на ультралайті . Тому , що в нас , як написав Роман - в нас своя палата №6 . Я сам вже декілька разів пробував перейти назад на мясорубку ( вибачаюсь апосроф не ставиться ) , вертаюсь на мульт - це наркотик. Якийсь Кінг фішер мікроджиг на 5 грамах стукав краще , ніж все що я пробував на сйогодні . Але боремся , тратим гроші .....
6. реальної потреби на легких вагах в мульті , для мене нема . Але все ж не здамся . От подобається як гуде шпуля .От потрібно зупунити пяльцем шпулю . Ну да і рибу теж спіймати хочеться . Але хочеться в такий спосіб . Видно в другий спосіби , я вже наловився . А от мульт вже 12 років не відпускає. Наркотик.
Вибачте за суржик , намагаюсь Українською.
Повторна ліквідація за власним бажанням
15.12.2023, 22:28
Мультова снасть краще всім. Тільки два мінуси. Дорожче і потребує більш частішого обслуговування в зв'язку з відкритою конструкцією, але останній мінус суб'єктівний, якщо сам робиш то - гав-гав-гав-. А так - точніша, легша, міцніша, більше комфорту у використанні.
абориген
15.12.2023, 23:06
Мультова снасть краще всім. Тільки два мінуси. Дорожче...
Не дорожча.
workforashot
15.12.2023, 23:10
Мультова снасть краще всім. Тільки два мінуси. Дорожче і потребує більш частішого обслуговування в зв'язку з відкритою конструкцією, але останній мінус суб'єктівний, якщо сам робиш то - гав-гав-гав-. А так - точніша, легша, міцніша, більше комфорту у використанні.
Какого более частого обслуживания, обслуживания чего...?
Какая более открытая конструкция, более открытая чем у кого...?
О чем.?!
Единственно что периодически нужно делать - протереть и смазать червяк.
Все!
Далее сезоны, подчеркиваю сезоны, нормальных среднестатистических рыбалок до ТО.
А если делать нех, то да - обслуживать, смазывать, полировать, делать профилактическую сборку-разборку и прочую, никому не нужную чепуху.
15.12.2023, 23:53
Не дорожча.
Ультра Лайт. Є бажання порівняти прайс для спінінгового та кастингового комплектів?
абориген
16.12.2023, 09:17
Ультра Лайт. Є бажання порівняти прайс для спінінгового та кастингового комплектів?
Останній Ванквіш дорожчий за останній Альдебаран BFS на 120 баксів.
23 Калькутта конквест BFS дешевша за 23 ванквіш на 50 баксів.
Котушка Daiwa Steez AIR TW дешевша за 22 Екзіст приблизно на 50 баксів
Фінка прототип приблизно ціна в ціну
Інша річ, наявність вудлищ - кастингових явно менше.
В мене є. Ул патик для спінінга до 5 к. 10 варіантів. Катуха до 3к 20 варіантів. 0,3 шнур до 600 грн. У мульті за ці гроші беу альдебаран хіба))) Азура, згоден що лайно, але 5 видів патиків впораються з мдж та ул. Так саме і дешеве м'ясо.
Мультовий ультралайт однозначно буде дорожчим. Навіть китайський. А якщо питання від одного грама - то зовсім…
16.12.2023, 09:41
Останній Ванквіш дорожчий за останній Альдебаран BFS на 120 баксів.
23 Калькутта конквест BFS дешевша за 23 ванквіш на 50 баксів.
Котушка Daiwa Steez AIR TW дешевша за 22 Екзіст приблизно на 50 баксів
Фінка прототип приблизно ціна в ціну
А чому одразу 22 стеллу не порахувати? :)
Сomplex ХR C2000 F4, блукаррент 53, госен 0.2 коштує приблизно 400 у.е. з доставкою з Японії. Цей комплект здатен доволі комфортно працювати від 1 грама.
Soare XR c2000sspg, xesta 64 ul-s, sunline 0.15 коштує 550-560 у.е. з доставкою і може вже від 0.4-0.5 грамів впевнено.
Скільки буде коштувати мультова снасть, котра зможе це робити? Скільки треба вкласти в шари та шпулю? :)
16.12.2023, 09:42
Мультовий ультралайт однозначно буде дорожчим. Навіть китайський. А якщо питання від одного грама - то зовсім…
Ось і я про що. Хоть хтось може це відверто признати. Дякую пана.
абориген
16.12.2023, 09:42
Котушки бейткастінгові дешевші за спінінгові.
З вудлищами гірше - їх просто мало.
Котушки бейткастінгові дешевші за спінінгові.
З вудлищами гірше - їх просто мало.
Дуже важко тут порівнювати. Треба приблизно в одному класі. З чим порівнювати той же твін, соарку?
Соарка форелева, якщо дивитись на конкретно форелеві - є баран, сільвер крік, а є й конквест.
Як по мені, тут можна полеміку розвести на двадцять сторінок. Не треба воно.
абориген
16.12.2023, 09:52
А чому одразу 22 стеллу не порахувати? :)...
Я навів як приклад найдорожчих +- однокласників.
Стеллу можна порівнювати з Калькуттою, а Ванквіш з альдебараном.
Можливо щодо якогось мормишингу Ви і праві. Я просто таку ловлю в контексті бейткастінгу не розглядаю))) Менше двох грамів стоковим 22 Альдебараном bfs я навіть і не пробував закидувати.
Та, я останнім часом і до спінінгового XUL охолонув. Тому більше не сперечаюся з Вами))
16.12.2023, 09:53
Соарка аджінгова, форелева серія то кардіфф.
Соарка аджінгова, форелева серія то кардіфф.
Для мдж це важливо?:D
Зараз -4 за вікном та друзі на ул херячать гарного кокуня, з відстані 50 + метрів. Є вітер та течія....мульт до дупи.
Хіба що ви не заглиблялись в аспект, китайці з 28-30 шпулями гарно працюють з 1г,навідь меньше.А остатню зовсім взяв за смішну ціну (SEASIR M1 135G Metal Frame Baitcasting Fishing Reel).Питання тільки,як довго вони проживуть))),але на малих вагах що їм буде?
А два Ванкіша лежать вже третій сезон ...
А чому одразу 22 стеллу не порахувати? :)
Сomplex ХR C2000 F4, блукаррент 53, госен 0.2 коштує приблизно 400 у.е. з доставкою з Японії. Цей комплект здатен доволі комфортно працювати від 1 грама.
Soare XR c2000sspg, xesta 64 ul-s, sunline 0.15 коштує 550-560 у.е. з доставкою і може вже від 0.4-0.5 грамів впевнено.
Скільки буде коштувати мультова снасть, котра зможе це робити? Скільки треба вкласти в шари та шпулю? :)
З коробки китайці це роблять,і 1г,і 0.4-0.5г теж.Знаю про що говорю,бо це мої основні ваги на рибалках.А останній Філдрім обійшовся в 70 з доставкою,так,перекину пару вхідних колець,але буде арейка з запасом... а основна палка зараз Набурайя,теж обійшлась меньше двух сотен.
На фото коливалка 0.5г
Комфортно вони не працюють. Комфорт, ще легкий кистьовий закид, коли ніде розмахнутимь і не треба доводити рукою. Я вже награвся усім сим можна. І для себе зрозумів, що комфорт - це півтора грами плюс дюйм. Або колебашка в районі двох грам.
Кидатись півграмом можна, але на пляжі де нічого не заважає. І про точність там справа не йде.
workforashot
16.12.2023, 13:29
...на ул...з відстані 50 + метрів...
:D
абориген
16.12.2023, 13:52
Зараз -4 за вікном та друзі на ул херячать гарного кокуня, з відстані 50 + метрів. Є вітер та течія....мульт до дупи.
А що вони на 50+ кидають? Грам, чи півтора?)))
Комфортно вони не працюють. Комфорт, ще легкий кистьовий закид, коли ніде розмахнутимь і не треба доводити рукою. Я вже награвся усім сим можна. І для себе зрозумів, що комфорт - це півтора грами плюс дюйм. Або колебашка в районі двох грам.
Кидатись півграмом можна, але на пляжі де нічого не заважає. І про точність там справа не йде.
Ну,комфорт у всіх свій))),кистьовим кидати меньше грамма теж вдається,при чому точно куди треба.Правда для цього потрібна вудка,яка працює з цими 0.5г... і оверхед теж гарно виходить!Може ви награлись з котушками,але на мінімальних вагах дуже важливе правильне вудлище та носій,а не тільки шпуля,от тоді і розкривається комплект.
Ловлю не на пляжі))),кущі та каміння - наші друзі:D
Повірте, награвся)) І у випадку наноджига чи мормишки - тільки мʼясо). Як би китайці не пижились, але до 28мм роро шпуль їм далеко. Все ж мені 4гр шпулею найбільш комфортно від двох грам працювати. І в даному випадку навіть мʼясорубка курить. Пс. Прут - Соарка 76 тубулярка 13го року.
А що вони на 50+ кидають? Грам, чи півтора?)))
А ул це грамм? За мдж мова не йшла. Ул для мене це 3-5. Як на кардифі намальвано. Я поруч з ними 20 відсотків не добрасую. Та як би там не було на морозі та на вітру мясом зручніше.
16.12.2023, 14:20
Ну,комфорт у всіх свій))),кистьовим кидати меньше грамма теж вдається,при чому точно куди треба.Правда для цього потрібна вудка,яка працює з цими 0.5г... і оверхед теж гарно виходить!Може ви награлись з котушками,але на мінімальних вагах дуже важливе правильне вудлище та носій,а не тільки шпуля,от тоді і розкривається комплект.
Ловлю не на пляжі))),кущі та каміння - наші друзі:D
Є такі вудлища і їх чимало. Але вони "скляні". Вудлище завантажує себе самостійно.
Але вони для струмкової форелі. Для мікрухі таке собі щастя :)
Повірте, награвся)) І у випадку наноджига чи мормишки - тільки мʼясо). Як би китайці не пижились, але до 28мм роро шпуль їм далеко. Все ж мені 4гр шпулею найбільш комфортно від двох грам працювати. І в даному випадку навіть мʼясорубка курить. Пс. Прут - Соарка 76 тубулярка 13го року.
А Роро вже не китайці?)))
А між тим,Ктф2 28 розміру не гірша за Роро,та і другі шпулі вже є на рівні... про палку 76 дліни і кистьовий закид (комфортний:158:),тут я просто вибачаюсь:D...
Від 2г в мене тільки воблери.
Мормишки і мухи теж користую...палки арейні до 3-4 грамм з живим хлистом,6 фіт максимум,а під короткий без замаху і меньше.
Ні, про кистьовий закид я кажу з коротшими прутами і меншим тестом. Я грався і нано зерошкою до півтора грами. Не воно це все.
Але, якщо вам подобається, грайтесь)))
Є такі вудлища і їх чимало. Але вони "скляні". Вудлище завантажує себе самостійно.
Але вони для струмкової форелі. Для мікрухі таке собі щастя :)
Скло,це друга історія:) я говорю про арейні Мукаї,Сміти,тощо... там чуйки вище капелюха:D
Так,треба переробляти... а Матагі збирати не треба хіба? Хоч під м'ясо,хоч під мульт? Хочете ловити,для себе можна і постаратися трохи,хіба ні?:)
Ні, про кистьовий закид я кажу з коротшими прутами і меншим тестом. Я грався і нано зерошкою до півтора грами. Не воно це все.
Але, якщо вам подобається, грайтесь)))
Нано зеро чисто мікрушні палки.Такі собі шваброчки з ківком))) ,ні про який кистьовий там речі не може бути.
Я не граюсь))),а ловлю рибу в такий спосіб,пробую різні речі,і це мені цікаво. А на погратись,та потім заявляти що це неможливо,хватає народу:D,але мене це не хвилює.Кожому своє:)
абориген
16.12.2023, 14:58
...Ул для мене це 3-5. Як на кардифі намальвано. Я поруч з ними 20 відсотків не добрасую. Та як би там не було на морозі та на вітру мясом зручніше.
То ми десь поряд - для мене BFS це від 4 гр. і до верху теста моєї Фінки прототип - це десь до 8 + півтора або два дюйми. Правда 4 гр. це при ідеальних погодних умовах)) Ну, можливо, якщо купити легшу шпулю ніж стокова на Альдебарані, та ще й підшипники замінити на кераміку, то можна і 3 грами пуляти... але, я не розумію для чого))
То ми десь поряд - для мене BFS це від 4 гр. і до верху теста моєї Фінки прототип - це десь до 8 + півтора або два дюйми. Правда 4 гр. це при ідеальних погодних умовах)) Ну, можливо, якщо купити легшу шпулю ніж стокова на Альдебарані, та ще й підшипники замінити на кераміку, то можна і 3 грами пуляти... але, я не розумію для чого))
Та річ у іншому. В мене мульт замерзає)). Крига у глазку тв все таке....тому я і кажу що в цьому випадку мясом особисто мені зручніше.
абориген
16.12.2023, 16:11
Та річ у іншому. В мене мульт замерзає)). Крига у глазку тв все таке....тому я і кажу що в цьому випадку мясом особисто мені зручніше.
В мінус будь-кому буде зручніше з м'ясом
16.12.2023, 16:25
Нано зеро чисто мікрушні палки.Такі собі шваброчки з ківком))) ,ні про який кистьовий там речі не може бути.
Я не граюсь))),а ловлю рибу в такий спосіб,пробую різні речі,і це мені цікаво. А на погратись,та потім заявляти що це неможливо,хватає народу:D,але мене це не хвилює.Кожому своє:)
Кастинговий комплект використовую десь з років десять вже. Пройшов всі етапи і доторкнувся до кожної іпостасі. Від кастомного ультралайту до берегового джигу і арийної ловлі. Нема ничого неможливого. Якщо вибухати купу грошей. Але... Снасть через деякий час перестає приносить той кайф який був коли ти тільки зібрав комплект. З'являється щось нове, більше цікаве. І починається той момент коли починається спроба хоч якось відбити вкладення в попередній комплект. Воно с часом ставить мозок на місце. Якщо ти сам заробляєш гроші, то на ці граблі ти наступаєш лише одного разу. Потім плануєш придбання нового комплекту із урахуванням варіанту подальшого продажу. Так в мене сталося. Потроху вивчаєш можливість самостійного доставлення снастей із Японії. Вивчаєш митне законодавство, курси конвертації валют і таке інше. Таким чином фактори продажу снастей після того как захотілося щось нове вже не такі болісні.
16.12.2023, 16:31
В мінус будь-кому буде зручніше з м'ясом
Спірне питання. Якщо це воблера й на котушці флюорокарбон, то він майже не бере воду. Тому руки сухі.
абориген
16.12.2023, 16:59
Спірне питання. Якщо це воблера й на котушці флюорокарбон, то він майже не бере воду. Тому руки сухі.
Спробую
абориген
16.12.2023, 17:05
... Таким чином фактори продажу снастей після того как захотілося щось нове вже не такі болісні.
У мене два Графітлідери перероблені в кастинг - Фінка прототип та Занна... Фіг я їх зможу продати навіть за чверть вкладених в них грошей. Тому, вони тепер мої до віку)))
16.12.2023, 17:14
Спробую
Вийшов новий шимано мастіфф. Хотів собі ще нового метан придбати й на нього намотати, але не до цього. Дивився огляди перед придбанням. Там вода зовсім не летіла. В мене варівас, теж гарна річ. 12 лібров достатньо щоб ловити воблерами від 80 орбіта до канати. Остання не потребує різкої ударної техніки, тому флюр не дуже розтягується при анімації такої габаритної приманки. Був на двух риболовлях цієї осені. Дуже сподобалося. Єдине що має місце бути - воблера йдуть трошки глибше, десь на 10-15 сантиметрів. Але гра тривимірна. Окрім більш широких глайдів праворуч/ліворуч воблера ще зміщуються в вертикальному напрямку вверх/вниз.
workforashot
07.01.2024, 13:14
Какую легкую шпулю посоветуете для Steez TW700?
Я пока посматриваю на KTF...:rolleyes:
1. SLP WORKS - RCSB CT SV700S SPOOL G1 BLACK
2. KTF - Finesse Spool "KAHEN" for Steez CT Ver2
3. RORO - Baitcasting SiC Titanium Spool DIY
А яка мета і для яких вагів?
baitcast
07.01.2024, 18:00
покидушки ктф та слп [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 83%80%E3%82%A4%E3%83%AF%E6%B4%BE%E3%81%A7%E3%81%99 %E3%81%BE%E3%82%93%E3%81%AA
workforashot
07.01.2024, 20:21
покидушки ктф та слп [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 83%80%E3%82%A4%E3%83%AF%E6%B4%BE%E3%81%A7%E3%81%99 %E3%81%BE%E3%82%93%E3%81%AA
Я как раз смотрел это видео.
В таблицах разница небольшая, в пределах погрешности, так сказать нога-в-ногу идут.
Маленькие веса 2гр, KTF кидает лучше, поскольку сама легче за SLP шпулю в два раза!
workforashot
07.01.2024, 20:22
А яка мета і для яких вагів?
Джиг 3-5 свинец + 2,5-3" силикон.
baitcast
07.01.2024, 20:36
Джиг 3-5 свинец + 2,5-3" силикон.
Під такі умови краще роро, дві інші виграють тільки в воблерах
Під такі умови краще роро, дві інші виграють тільки в воблерах
Спірне твердження. Ктф дуже добре кидає компакти с нелінійними гальмами.
Какую легкую шпулю посоветуете для Steez TW700?
А це що таке ?
Може 19 STEEZ CT SV TW 700 ?
Якщо так то беріть МОМО з конусним індуктором, або КТФ.
Я ганяю роро на стізі. Все чудово. Під воблери - інші катушки
Уважаемые, подскажите пожалуйста палочку в бюджете до 300 евро сугубо под джиг с весами от 10 до 25 (30) грамм. Будет использоваться в основном на судака и окуня. Водоёмы с течением и без.
Заранее благодарен.
задумал я тут разжиться какой-то минимально культурной катухой, насколько я понимаю это татула, но продолжаю чутка плавать в размерах и специфике, применение видится как джиг 10-40 грамм, диповые кренки, и крупные вибы.
Конкуренты на данный момент
Daiwa Tatula HD 200
V.S.
DAIWA TATULA CT 100
задумал я тут разжиться какой-то минимально культурной катухой, насколько я понимаю это татула, но продолжаю чутка плавать в размерах и специфике, применение видится как джиг 10-40 грамм, диповые кренки, и крупные вибы.
Daiwa Tatula HD 200
V.S.
DAIWA TATULA CT 100
а че под эти цели не взять того же зила 1016 к примеру? беу
Daiwa Tatula HD 200
V.S.
DAIWA TATULA CT 100
Доброго ранку .
А якою катушкою , Ви вирішували цю проблему раніше ? Якими діаметрами по YGK , ви користуєтесь ( яка вірогідність , що може влетіти трофей - десь з 5-7 кг) ? Якими вагами Ви ловите 50-60% ( проміжок в 10 грм.)?
Щоб не поміняли шило на мило .
Alexandr_Korobchuk
25.01.2024, 10:03
а че под эти цели не взять того же зила 1016 к примеру? беу
Бо ціна на Алі приблизно 4,5 тис.грн;)
Alexandr_Korobchuk
25.01.2024, 10:07
Daiwa Tatula HD 200
V.S.
DAIWA TATULA CT 100
Daiwa Tatula HD 200 - занадто потужна для ваших умов з важелезною шпулею. Потрібно шукати мілкошпулю, шпуля від Рей-студіо потребує допилювання.
Краще вже взяти DAIWA TATULA 100
Можна і за 3,5 знайти)
задумал я тут разжиться какой-то минимально культурной катухой, насколько я понимаю это Татула, но продолжаю чутка плавать в размерах и специфике, применение видится как джиг 10-40 грамм, диповые кренки, и крупные вибы.
Daiwa Tatula HD 200
V.S.
DAIWA TATULA CT 100
Пожалуй модель Татула 200 под бОльшие (от заявленного коллегой) веса, а Татула СТ/компакт - это 150 модель в сотом корпусе.
Можно использовать и обычную Татулу 100 SHL, если для джига.
У самого 7 сезонов Татула СТ100НL (6,3 : 1) - комфортно работать с весами 10/12-40/45 гр.
По условиям ловли использую со шнуром #2,0 на заросших мелководьях; а для джига можно использовать шнуры и потоньше.
Один нюанс : сразу заменил 4 капроновые втулки на подшипники (4х7х2,5 мм - по одному в каждом кнобе и два на бесконечнике).
А зил что на много дороже? бэу...5к +-
Alexandr_Korobchuk
25.01.2024, 12:22
Покажіть де, я би і сам прикупив Зіл за 5 +-:)
Покажіть де, я би і сам прикупив Зіл за 5 +-:)
в барахолку давно заглядывали? я свой к примеру год продавал....снял в итоге...под флюр оставил
Alexandr_Korobchuk
25.01.2024, 15:06
в барахолку давно заглядывали? я свой к примеру год продавал....снял в итоге...под флюр оставил
Сьогодні зранку:D:D:D
я пам'ятаю твого мульта - мене зупинила від покупки низька передатка
Сьогодні зранку:D:D:D
я пам'ятаю твого мульта - мене зупинила від покупки низька передатка
тю... на алі ціх передаток як у дурня мила:) На мульту її замінити може навіть школяр....це теж плюс мульта перед мясом...
Дмитро шукає під діпові кренкі....5.5 дуже приємно це робить
3.6 :p
Доброго ранку .
А якою катушкою , Ви вирішували цю проблему раніше ? Якими діаметрами по YGK , ви користуєтесь ( яка вірогідність , що може влетіти трофей - десь з 5-7 кг) ? Якими вагами Ви ловите 50-60% ( проміжок в 10 грм.)?
Щоб не поміняли шило на мило .
Користуюся "Флаконом 2" від китайського "сінайта".
Нитка - #2 по ЮЖК. Трофеї, нажаль рідко, але час від часу трапляються.
Останній просто уплив змотавши всю нітку зі шпулі. Але то не далеко не 7 було ) Жабку на шість підіймав "флаконом" без усякого екстріму. Але дико бісить відсутність клікера у фрікціоні.
На тому комплекті здебільшого планую ловити важільцями 18-28 грм.
Удочка - фаворіт драйв до 45, мені дуже подобається, з флаконом унцію кладе під обрій )
З мультом вже трохи навчився, і мабудь треба рухатися далі. Захотілося от мені Т-образного глазка :D
БУ зіл цілком варік. Якщо різниця з татулами велічезна буду про нього думати.
Предатка 6.3 мені ближча ніж 7.1.
Твс вічко не дасть нічого від слова (зовсім). Тільки на вагах грам до 5. Там тертя впливає. Є - то є. Нема - ну й фіг з ним)
Всім доброго вечора!
Підшукую собі мультик, планую ловити джерками і гумоюю від 40 до 120 грамів. Що порекомендуєте? Тапками не кидати, а прохання надати змістовну пораду. Дякую зазделегідь.
Всім доброго вечора!
Підшукую собі мультик, планую ловити джерками і гумоюю від 40 до 120 грамів. Що порекомендуєте? Тапками не кидати, а прохання надати змістовну пораду. Дякую зазделегідь.
Бюджет?
Доброго ранку! Бюджет до 400 у.о
Доброго ранку! Бюджет до 400 у.о
Daiwa 22 Zillion HD 1000. Як по мені - шикарня катя.
Ну або якусь татулу 300.
baitcast
29.01.2024, 08:59
Всім доброго вечора!
abu revo beast 41
Daiwa 22 Zillion HD 1000. Як по мені - шикарня катя.
Ну або якусь татулу 300.
22 Зіл НД - це теж саме, що 21ий 1000ка, але з жовтою парою та підшипниками в безкінченнику, як на мене, не краща під ваги більш 40-60 грамм.
Льоша, подивись на Зілліон 1520 HD - о це воно на 100%
Можливо нас Рома справжні джерковики закидають тапками, але я теж плюсую за Zillion HD 1000. Топ катя на всі ті 400 у.о. Все на місці, 10+1 куль, зібрана в Японії, оновлена гальмівна система Mag-Z Boos, головна пара з правильних матеріалів тощо.
Татула і Рево класом нижче з усіма висновками. Ще для мене важлива вага, Зілік важить 200 грам, Татула 325, Рево 265 грам, різниця велика.
Звичайно взагалі джеркінг для реальних пацанів, там і приманка і спінінг важать більше, але чому б не полегшити снасть, якщо це можливо.
Льоша, подивись на Зілліон 1520 HD - о це воно на 100%
Вам видніше, ви дивитеся в середину, я з тих хто довіряє рекламі))
Нехай Zillion 1520 HD, але головне що Zillion.
Вам видніше, ви дивитеся в середину, я з тих хто довіряє рекламі))
Нехай Zillion 1520 HD, але головне що Zillion.
Справа не тількі що я кудись там заглядаю ;), є знайомі кліенти, котрі ловлять 1520 не один рік і саме джерк та важкий джіг. Ну і є ще аргументи. Для важких приманок компактна та легка котушка не завжди кращий варіант, така як 22Зіл1000 на мощной важкой джерковой дубіні буде, мабуть, хуже ніж на корові седло ;). Ну і ще один момент зі свого досвіду - отловив декілька рибалок 1000им Зилом на вагах 20-40грамм, повернувся назад до 1514, нічого не втратив ;)
ПС Свою думку никому не нав'язую, як що хтось бажає, хай хоч на БФС джерками ловить :) :spin:
... ще забув :). В прошлому році трохи ловив на сіліконки в 7-8 дюймов, вага снасти під 70-80 грамм. Під це діло юзав ЗИЛа 100Hl з парою "сталь по бронзі" Все начібто, непогано, але було бажання взяти якусь біль потужнішу котушку.
workforashot
29.01.2024, 11:41
Всім доброго вечора!
А шнур какой толщины планируете ставить на 120-ти граммовых кирпичах?
Наверное #5?
А сколько его влезет в Zillion 1520?
А шнур какой толщины планируете ставить на 120-ти граммовых кирпичах?
Наверное #5?
А сколько его влезет в Zillion 1520?
Лесоемкость, PE #/м: 2/230. При бажанні можна і 5.0 намотати, але навіщо?
workforashot
29.01.2024, 12:07
Лесоемкость, PE #/м: 2/230. При бажанні можна і 5.0 намотати, але навіщо?
А вы часто ловите джерками 100-120гр?
workforashot
29.01.2024, 12:10
- Zillion-о подобное до 60гр и редко 80гр + шнур #3-4.
- Бочки + шнур #4-5 - если преобладают веса 100гр плюс.
Твс вічко не дасть нічого від слова (зовсім). Тільки на вагах грам до 5. Там тертя впливає. Є - то є. Нема - ну й фіг з ним)
Дякую, а я думав що це прям "прорив" :D
А вы часто ловите джерками 100-120гр?
"А Вы с какой целью интересуетесь?" :)
Не ловил и ловить не буду, думаю, что и Лёша не будет на 120 грамм ловить. А вот люди ловят и у меня нет никаких оснований им не доверять. К примеру, вот, из переписки с норвежцами, создателями BFT
981209
1520 на удочке до 130 грамм. Ну и враги-кацaпы в полный рост юзают, могу ссылок накидать, только не хотелось бы здесь :cool:
- Zillion-о подобное до 60гр и редко 80гр + шнур #3-4.
- Бочки + шнур #4-5 - если преобладают веса 100гр плюс.
Это типа у джерковиков религия такая? :confused: :) Мои мысли, собственно, где-то аналогичные, разве что немного нагрузки смещены ну и я не отношу форму катушки к её возможностям. Есть и неплохие низкопрофильные катушки под большие нагрузки - 400Татула, ДайваZ2020 и т.д..
22Зіл1000 на мощной важкой джерковой дубіні буде, мабуть, хуже ніж на корові седло ;).
А якщо це Калейдо до 10 чи 8 унцій?
На дальність дуже впливає швидкість черв'яка. Чому ТДзетки так валять? Бо черв'як повільний.
А якщо це Калейдо до 10 чи 8 унцій?
О та вудка, що на фото, при тесті до 130грам важить десь 130 грамів, зріст чі 7.6 чі 8 футів ;), але ... взагалі, я вже все написав :). Он, бачишь, людина, що ловить джерком, що каже - "Бочки + шнур #4-5 - если преобладают веса 100гр плюс" і вони ж так і ловлять :). Скількі та бочка важить? Мабуть з пів кила? Аж страшно :eek: Тому у мене ніякого інтересу до того джерку немає зовсім, але то на любителя. А ось ЗИЛ 1520- це дуже непоганий компроміс, о том і кажу
На дальність дуже впливає швидкість черв'яка. Чому ТДзетки так валять? Бо черв'як повільний
:confused: :eek: Цікава думка. Так черв'як же ж при закиді вімкнено ;) Колись грався з цім на 100му Зилі - різниці не побачів, як і якоїсь особливої дальності на ТДЗке. Інша справа - шпуля, тобто єї вага, лесоемність, тормозна система, діаметр. Інше, імхо, вже не дуже - відстань від шпулі до глазка, форма глазка, шпульні підшипники то що. А ще дуже важлива техніка та ефективність комплекту в цілому
:confused: :eek: Цікава думка. Так черв'як же ж при закиді вімкнено ;) Колись грався з цім на 100му Зилі - різниці не побачів, як і якоїсь особливої дальності на ТДЗке. Інша справа - шпуля, тобто єї вага, лесоемність, тормозна система, діаметр. Інше, імхо, вже не дуже - відстань від шпулі до глазка, форма глазка, шпульні підшипники то що. А ще дуже важлива техніка та ефективність комплекту в цілому
Червʼяк плавніше укладає шнур і при закиді його не теліпає туди-сюди.
От візьми піксі з рей шпулею наприклад і покидай з різними червʼяками. Прозрієш. А все інше - теорія.
Я на практиці награвся
Прорив не прорив, а ефект зменшення тертя T-Wing System реально дає.. ;)
Моя думка . ТВС глазок -- щось дає ( спору нема ) . Але це не так багато , як правильно підібрані гальма , правильна техніка закиду ( з урахуванням погодніх умов, супротиву приманки , вудлища , шнура , діаметра ширини та глибини ,ваги шпулі ,щильності намотки ...може ще якихось умов ) .
Так TD-Z 103 -34мм шпуля ( в мене ) зі шпулею Ф40 і переробленою під нерухомих індуктор Рей студіо шпулею ( теж від Олександра Ф40) , в мене одна з найкомфортніших катушок на вагах 16-26 грм + 2.4-2.8( прогонистий) селікон , при відносно ідеальних умовах .
Як що умови погіршуються (питання наскільки погіршуються ) -- мені комфортніше шпуля Метаніум 20 , Антарес 19 ( як стокова на шнурах 1.5 ) так і Рей студіо ( на шнурах 0.8-1).
Це тільки мої обставини риболовлі ( арсенал вудок і катушок )
в відео --- десь приблизно з 8 мої хвилини про проходження жилки по кільцям .
Моя думка . ТВС глазок -- щось дає ( спору нема ) . Але це не так багато , як правильно підібрані гальма , правильна техніка закиду ( з урахуванням погодніх умов, супротиву приманки , вудлища , шнура , діаметра ширини та глибини ,ваги шпулі ,щильності намотки ...може ще якихось умов ) .
Так TD-Z 103 -34мм шпуля ( в мене ) зі шпулею Ф40 і переробленою під нерухомих індуктор Рей студіо шпулею ( теж від Олександра Ф40) , в мене одна з найкомфортніших катушок на вагах 16-26 грм + 2.4-2.8( прогонистий) селікон , при відносно ідеальних умовах .
Як що умови погіршуються (питання наскільки погіршуються ) -- мені комфортніше шпуля Метаніум 20 , Антарес 19 ( як стокова на шнурах 1.5 ) так і Рей студіо ( на шнурах 0.8-1).
Це тільки мої обставини риболовлі ( арсенал вудок і катушок )
Система працює в комплексі, то все зрозуміло. Ми ж говоримо про один з компонентів. Всі ці технології, бусти, св тв, ітд, в першу чергу розраховані на комфорт юзерів початківців. Взяв з коробки і рибалиш. Досвідчені можуть ловити будь чим.
Червʼяк плавніше укладає шнур і при закиді його не теліпає туди-сюди.
От візьми піксі з рей шпулею наприклад і покидай з різними червʼяками. Прозрієш. А все інше - теорія.
Я на практиці награвся
Як що я вірно розумію, ти маєшь на увазі крок укладання безкінченника? Чі швідкість обертання? Якось була мода ставити черв'як з більшим кроком, аби зменшити ефект врізок. Саме такий я і ставив від Піксі на 100 Зіл, шпуля була тюнингова ПЕспешл. У результати нічого крім жахливої укладки я не отримав. Повернув стоковий черв'як та ловлю вже багато років і більш не займаюсь подібною фігню :). До речі, на покі що, 100 Зіл HLC з рідною шпулею (та черв'яком ;) ) у мене сама далекобійна котушка, це під 80 метрів з робочою приманкою.
Это типа у джерковиков религия такая?
не религия, а желание минимизировать количество боли от отстреленных джерков. тяжелые гири требуют толстого шнура.
не религия, а желание минимизировать количество боли от отстреленных джерков. тяжелые гири требуют толстого шнура.
Чув дзвін ... :) Я взагалі то мав на увазі форму корпуса ;)
Alexandr_Korobchuk
31.01.2024, 09:50
Козаки, може хто має досвід встановлення drag clicker купленого на Алі поділіться враженням, варто ставити чи ні?
Як що я вірно розумію, ти маєшь на увазі крок укладання безкінченника? Чі швідкість обертання? Якось була мода ставити черв'як з більшим кроком, аби зменшити ефект врізок. Саме такий я і ставив від Піксі на 100 Зіл, шпуля була тюнингова ПЕспешл. У результати нічого крім жахливої укладки я не отримав. Повернув стоковий черв'як та ловлю вже багато років і більш не займаюсь подібною фігню :). До речі, на покі що, 100 Зіл HLC з рідною шпулею (та черв'яком ;) ) у мене сама далекобійна котушка, це під 80 метрів з робочою приманкою.
Швидкість руху (наприклад, на тдзет - за 4 оберти ручки прохід вічка зправа наліво). І само собою, більше плавне укладання.
І звісно ж, плавний схід шнура на силовому закиді.
Спробуй постав 10гр на піксі і ували, биття в руку - триндець. Через теліпання шнурка вправо-ліво при сході зі шпулі.
Швидкість руху (наприклад, на тдзет - за 4 оберти ручки прохід вічка зправа наліво). І само собою, більше плавне укладання.
І звісно ж, плавний схід шнура на силовому закиді.
Спробуй постав 10гр на піксі і ували, биття в руку - триндець. Через теліпання шнурка вправо-ліво при сході зі шпулі.
От для того, щоб не було такої х- ні Дайва і зробила
T-Wing System, "яка нічого не дає";) Чи нє?;):)
От для того, щоб не було такої х- ні Дайва і зробила
T-Wing System, "яка нічого не дає";) Чи нє?;):)
На ультралайті можна щось з цього вимучити - якийсь метр-два дальності. На вагах грам понад 7-10 - до дупи.
знову ж таки, плавна укладка шнура під час закиду тримає шнур прямо, а не під кутом, правильно? Швидке вічко кластиме все одно під кутом. Т-Вінг зменшить биття шнура по стінках вічка, але кут сходу шнура все одно лишатиметься.
Наприклад, приманка тягне шнур зі шпулі, коли менше тертя між витками шнура - на 90 градусів чітко до шпулі чи 45, коли шнурок по діагоналі?
Єдине, що поганого в повільному червяку - врізки на глибоких шпулях і тонкому шнурі. Але це лічиться мілкими шпулями. Я ловив піксі на 0,6 шнурку на джигу на рей шпулях - жодної врізки, але різниця по дальності колосальна
На ультралайті можна щось з цього вимучити - якийсь метр-два дальності. На вагах грам понад 7-10 - до дупи.
знову ж таки, плавна укладка шнура під час закиду тримає шнур прямо, а не під кутом, правильно? Швидке вічко кластиме все одно під кутом. Т-Вінг зменшить биття шнура по стінках вічка, але кут сходу шнура все одно лишатиметься.
Наприклад, приманка тягне шнур зі шпулі, коли менше тертя між витками шнура - на 90 градусів чітко до шпулі чи 45, коли шнурок по діагоналі?
На всіх вагах воно працює, а не тільки на малих. При намотці на шпулю узеньке вічко T-Wing дає більш щільну укладку, особливо це актуально для ПЕ шнурів. При закиді, широкий горизонтальний проєм забезпечує більш легкий виліт зі шпулі.
Особисто для мене . Шиманівський конусний глазок , достатьня відстань від вузької шпулі -- працює не хуже від ТВС глазку .
Абсолютно згоден. 22й баран бфс вставить на компактах багато катушок
Чув дзвін ... :) Я взагалі то мав на увазі форму корпуса ;)
а, ну корпус то другое дело.
я бочками вообще не ловил, т.к. так и не понял, в чем их цимес. до биг бандита (около 100 г) отлично все и с мыльницами получается.
может, после 100 г что-то принципиально меняется, что бочки становятся необходимы?
кстати, бочонки и для УЛ есть, например. так что не в джерках одних дело.
я бочками вообще не ловил, т.к. так и не понял, в чем их цимес. до биг бандита (около 100 г) отлично все и с мыльницами получается.
может, после 100 г что-то принципиально меняется, что бочки становятся необходимы
кстати, бочонки и для УЛ есть, например. так что не в джерках одних дело.
Гадаю, що просто вибір бочок під важкі вагі більший, тому, скоріш за все, так і прижилося :). Хоча велики морські мульти, знов таки, бува не тільки бочкообразні.
абориген
01.02.2024, 17:02
я бочками вообще не ловил, т.к. так и не понял, в чем их цимес...
Это красиво!)))
В мене Калькутта 101, так вона ж очі радує. Звісно, що на твічеву вудку до 48 гр. можна було б і мильницю... але, хочеться чогось піжонського))
А я конквнста бфс продав і перехрестився. Гарно? Так. Прокрутити в руках шматок цільного металу? Так, круто. Але ультралайтова катушка в півтора рази важча за мильницю - ні, дякую.
vi_chanceux
02.02.2024, 12:49
А я конквнста бфс продав і перехрестився. Гарно? Так. Прокрутити в руках шматок цільного металу? Так, круто. Але ультралайтова катушка в півтора рази важча за мильницю - ні, дякую.
Для тих цілей, для яких призначена калькутта бфс, її вага зовсім не має значення
Всім доброго вечора!
Під такі ваги варто дивитися на мульти з шпулею 39 (38) мм і більше
Та сама історія))), купив надіючись на зміни в гальмах,але все таке саме як у Альдебаран22, а він виграє у вазі та комфорту.
Для тих цілей, для яких призначена калькутта бфс, її вага зовсім не має значення
Я для чого саме вона призначена?
03.02.2024, 14:16
Ролики з японського ютьюба присвячені полюванню на гірську форель. Там ця котушка зустрічаються доволі часто.
vi_chanceux
03.02.2024, 14:51
бiльш для точних кистьових кидків легкої приманки вудками 4-6 фут
Ролики з японського ютьюба присвячені полюванню на гірську форель. Там ця котушка зустрічаються доволі часто.
і саме під цей вид риболовлі проектувалась як під основний ))))
Але не частіше за Абу2500(1500):D,а добре всім відомий білявий Сайто колись раз брав 17КК Бфс на стрім,та плюнув на цю затію:confused:,не для стріма конквести,зовсім...навідь якщо хтось ними і ловить там...якось бачив хлопчину на стрімі з Антарес 19,і добре себе почуває:D,але з цього не виходить,що Антарес під стрім зробили,хіба не так?
бiльш для точних кистьових кидків легкої приманки вудками 4-6 фут
Не вийде там нічого точного,фтб не на це розраховані)))
і саме під цей вид риболовлі проектувалась як під основний ))))
Певно! І зробили вони катуфан 200г вагою,ще й з можливістю ловити у морі:D
vi_chanceux
03.02.2024, 15:20
Точність більш залежить від рук та голови)
а як раз ії передатка під стрім.
КК бфс 17 та 23 це трохи різні катухи)
Та у морі як раз яб Їй не ловив, бо для цього вона захистом від морскоі води ніяк не забезпечена)
також білявий Сайто зараз 23кк ловить дуже часто)
так що кожний як хоче так і дроче
Точність більш залежить від рук та голови)
а як раз ії передатка під стрім.
КК бфс 17 та 23 це трохи різні катухи)
Та у морі як раз яб Їй не ловив, бо для цього вона захистом від морскоі води ніяк не забезпечена)
також білявий Сайто зараз 23кк ловить дуже часто)
так що кожний як хоче так і дрочеТак,від рук та голови!Але й гальма там теж мають значення.Фтб не працюють стабільно на малих обертах,тому про комфорт не може йти і речі.Я про той комфорт,який дає Абу2500 завдяки невідключаємому лісоводу.
А так то і правда,кожний як хоче,тим і ловить:D,тільки інколи після порівняння з кращим і думка змінюється.:)
від 2016 року мрію про те як будуть розкриті приховані інженерні налаштування ФТБ-стрім для 4 - футових вудок )))))
А якщо серйозно то проста лінійка на стрімі краще працюватиме ніж ФТБ
від 2016 року мрію про те як будуть розкриті приховані інженерні налаштування ФТБ-стрім для 4 - футових вудок )))))
А якщо серйозно то проста лінійка на стрімі краще працюватиме ніж ФТБ
Без сумнівів! Навіть дописують в назви "Стрім" або "Стрім спешл"... та фіксують індуктори.
Бфс це ж зовсім друге)))
Не знаю, що у вас там не розраховане, баран 22 шикарно накоротку з легкими приманками працює.
Не знаю, що у вас там не розраховане, баран 22 шикарно накоротку з легкими приманками працює.
Що саме маєте на увазі? Накоротку з якими саме приманками?
На стрімі звично вони не дуже легкі.
Зі смітом 57м чудово від 2гр колебалки. А якщо 3-4, то взагалі, фліпкаст, пітчинг і тд. Роби що хочеш. Маю на увазі головня, там теж короткий закид під кущі.
Зі смітом 57м чудово від 2гр колебалки. А якщо 3-4, то взагалі, фліпкаст, пітчинг і тд. Роби що хочеш. Маю на увазі головня, там теж короткий закид під кущі.
Так ви ловите з лінійкою,на коротких закидах з малою швидкістю шпулі фтб не спрацьовує... попробуйте заглушити колодки і самі побачите,ви ж любите експериментувати.
vi_chanceux
03.02.2024, 19:20
Так,від рук та голови!Але й гальма там теж мають значення.Фтб не працюють стабільно на малих обертах,тому про комфорт не може йти і речі.Я про той комфорт,який дає Абу2500 завдяки невідключаємому лісоводу.
А так то і правда,кожний як хоче,тим і ловить:D,тільки інколи після порівняння з кращим і думка змінюється.:)
Мова була конкретно про 23 бфс та ії вагу, а ні про кращу котушку для стріму. Я маю уяву і про Абу 2601 і про ісузі 421/521 і кожна буде десь в чому краще, но це окрема розмова. І до речі вагу вони мають більше 23 бфс)))
Мова була конкретно про 23 бфс та ії вагу, а ні про кращу котушку для стріму. Я маю уяву і про Абу 2601 і про ісузі 421/521 і кожна буде десь в чому краще, но це окрема розмова. І до речі вагу вони мають більше 23 бфс)))
Вагу як додатковий мінус,до не зовсім зручних гальмів.
Абу2500 теж не під стрим робили))),з тюнингом досить приємна вага.
vi_chanceux
04.02.2024, 10:52
Вагу як додатковий мінус,до не зовсім зручних гальмів.
Абу2500 теж не під стрим робили))),з тюнингом досить приємна вага.
у Вас є 23 калькута?
у Вас є 23 калькута?
Вже продав))) при наявності 22Альдебаран вона не потрібна зовсім,як на мене.
vi_chanceux
04.02.2024, 11:27
Вже продав))) при наявності 22Альдебаран вона не потрібна зовсім,як на мене.
Амбасадор 2500 залишили?
Амбасадор 2500 залишили?
Є пара...
vi_chanceux
04.02.2024, 11:39
Є пара...
і вони набагато легше стали, чим кк, після повного тюнінгу?
Майже такі самі. Виграш тут в гальмах і комфорті закиду.
vi_chanceux
04.02.2024, 11:50
Майже такі самі. Виграш тут в гальмах і комфорті закиду.
як шо 15-20 метрів, так, як що більш - калькутою мені зручніше, і питань до гальмів нема, як на нейлоні так і на шнурі
як шо 15-20 метрів, так, як що більш - калькутою мені зручніше, і питань до гальмів нема, як на нейлоні так і на шнурі
Так,саме до 15м.
vi_chanceux
04.02.2024, 12:03
Так,саме до 15м.
я купив на кк легку Авейл шпулю для цього, ловив всього два рази в кінці осені, но відчутно багато краще, кидав також джіг голівки 0,5г з німфою на таку відстань без питань
я купив на кк легку Авейл шпулю для цього, ловив всього два рази в кінці осені, но відчутно багато краще, кидав також джіг голівки 0,5г з німфою на таку відстань без питань
З мілкими шпулями 22Алд так само кидає 0.4-0.5 коливалки,мухи,тощо...
Жодна калькута не зможе стати такою легкою як затюнена абушка
vi_chanceux
04.02.2024, 16:47
Жодна калькута не зможе стати такою легкою як затюнена абушка
Процес затюненя абу може бути як безкінечній, так і захоплюючій та мистецький як по вазі, так і зовні, але про що ми? як вага 185-210г чи навіть більша, буде впливати на закиди 5фт вудкою?
мені байдуже)))
Панове знають толк у збоченнях)))
як вага 185-210г чи навіть більша, буде впливати на закиди 5фт вудкою?
мені байдуже)))
З ФТБ - зясували. Переходимо да впливу ваги мульта на закид....
gfiffyntyf
05.02.2024, 09:36
доброго дня!!!
підкажіть будь-ласка чи вартий до уваги фаворит х1 2,29 7-21гр????
можливо хтось має в користуванні, свої враження !!!
дякую
Alexandr_Korobchuk
05.02.2024, 10:30
доброго дня!!!
дякую
Якщо вас не бентежить що палка бюджетна, відповідно важка, глуха і т.д., то чого б і не придбати. Як то кажуть, вона цілком відповідає своїй ціні :)
Підкажіть, будь ласка, заради розвитку хотів дізнатися. Те, що зараз китайці роблять копії під АБУ класику, це зовсім не те?
Підкажіть, будь ласка, заради розвитку хотів дізнатися. Те, що зараз китайці роблять копії під АБУ класику, це зовсім не те?
Зовсім не те. Принцип невідключного лісовода тільки від Абу. Решта "обняти і плакати"))), це я про W300 та її оновлення , втім якщо треба спробувати порибалити, не купляючи Абу, має сенс. Якщо не шкода грошей.
При нагоді можу вислати на тест)))
Дякуємо за відповідь та пропозицію.
Я заради цікавості запитав. За моїх умов такі снасті не потрібні.
абориген
05.02.2024, 18:15
доброго дня!!!
дякую
В мене така є - мені подобається. Хороший закид, ніфіга вона не "глуха", не важка - 118 гр. для джигової бюджетної палки норм.
Але, майте на увазі, що ця вудка не жорстка - саме в цьому тесті стрій більше окунячий ніж судаковий.
Вітаю товариство.
Стою перед вибором 21 Гека або 23 Ss AIR
Хочу використовувати в першу чергу з бляшками та воблерами
2-4гр і микроджиг від 1гр
У Геки підкупає можливість купити додаткову шпулю за потреби
По 23 ss air відгуків мало,можливо у когось є у використанні напишіть
декілька слів
Якщо сток, то баран бфс 22.
Ось пара нормальних відео зрозумілою мовою. Є й інші огляди англійською, але там люди кидають 5-10 що і так очевидно..
У самого цієї котушки поки немає. Думаю додаткові шпулі з'являться але не скоро, на 1 грам можна ловити і в стоку.
Японці теж кидають 1-1,5 грама, але частіше 3 і більше. Але переклад приблизно наступний "Я його не бачу тому що він надто молодий, це той, кого забрав вітер".
Ще дивився видос де чувак порівнював Альфас Еір Тв і СС Еір на воблерах вагою 3,8 грама і сказав, що різниці немає.
Вітаю товариство.
Стою перед вибором 21 Гека або 23 Ss AIR
Хочу використовувати в першу чергу з бляшками та воблерами
2-4гр і микроджиг від 1гр
У Геки підкупає можливість купити додаткову шпулю за потреби
По 23 ss air відгуків мало,можливо у когось є у використанні напишіть
декілька слів
Є в мене 23 Ss AIR,якщо порівнювати з Геккою,то Айр компактніша,легша і має кращу шпулю.На ваших приманках буде працювати добре,дає можливість вкладатися в закид без перебігів(як буває з лінійкою).Так,шпуль на неї немає,але бокова кришка зі шпулею підходить від Стіз Айр.
абориген
10.02.2024, 18:17
Вітаю товариство.
Стою перед вибором 21 Гека або 23 Ss AIR...
Маю в колекції 23 SS AIR TW - дуже класна. Не можу порівняти ії з Гекою, оскільки не тримав у руках. А от якщо порівнювати з 22 Альдебаран бфс, то 23 SS AIR значно комфортніша.
baitcast
10.02.2024, 18:41
підкажіть яка ємність шпулі по факту у сс ейр? хто що мотав, бажано скільки чого максимально влазить, бо дайва не завжди коректно пише ємність
Дякую,всім хто відгукнувся мабуть замовлю все таки ss air
Дякую,всім хто відгукнувся мабуть замовлю все таки ss air
Чекаємо відгуку
Є в мене 23 Ss AIR,якщо порівнювати з Геккою,то Айр компактніша,легша і має кращу шпулю.На ваших приманках буде працювати добре,дає можливість вкладатися в закид без перебігів(як буває з лінійкою).Так,шпуль на неї немає,але бокова кришка зі шпулею підходить від Стіз Айр.
Або кришка від Стіз СТ. Вони ідентичні.
абориген
12.02.2024, 10:12
підкажіть яка ємність шпулі по факту у сс ейр? хто що мотав, бажано скільки чого максимально влазить, бо дайва не завжди коректно пише ємність
Я намотав #0.5 РЕ метрів 70-80 мабуть, і ще місце залишилося.
convector
25.03.2024, 12:30
Не подскажете что это за шнур? Не подделка без штрих кода?
На шпулях в размотках по 135 м 4-х и 8-и прядевых шнурах везде указан штрих-код.
Я для себе купляю Китайські брендіровані ( під Китай ) . Для себе маю таку думку про ці шнури .
1. Рвуться не на вузлі ( це , як на мене - самий більший недолік )
2. Ну часто розмір наприклад #0.4 , як що прівнювати з YGK - то це десь
#0.6 - а частіше 0.8 . Для мене - це такий собі недолік -- про це треба пом'ятати при купівлі.
3. Ну розривна нагрузка - це ні про що ( тільки для підбора флюрокарбонового повідця). Це як на мене. Ну як що знаєте що може бути трофей .
4. По Чуйці . Як що боковий вітер 1-3 м/с - то все одно що Китай , що YGK .
5. Я користуюся Китайскими шнурами - коли хочу потринуватися в закиді . Для цієї мети - вони годні на 100%.
6. Як що є необхідність користуватись такими шнурами -- користуйтесь і не парьтесь штрихкодами --- так щоб там зовсім все погано -- так це не так .
lowoffice
26.03.2024, 09:51
Порекомендуйте в кастингу спін під джиг з тестом до 60 гр загальної ваги приманки в зрості в районі 240 см для ловлі судака з берега в бюджеті до 300 Дол. Або вкажіть на бланки для збірки спірна під ці задачі.
Класика жанру за недорого- Скайлайн 842Н ;)
По сканлайну 842 , не знаю як до 60 грм. - не пробував . А 28-45 грм. + 3-3.5' резина -- нормальна вудка . Це як що по бистрому .
В мене по нйому був один недолік -- прокручовалось верхнє коліно на шпингоуті . Може це мені такий попався. Я б брав трохи коротьший - 76-710 довжина . А там є хороші вудки.
Я так розумію - це для Каніва ? Можу дать покидати Sportex hydra sped 240см --14-53 грм. Але рекомендований - 40 грм. Все одно на Канів будете їхать через Черкаси.
Alexandr_Korobchuk
26.03.2024, 12:38
Як на мене, Скайлайн 842Н сама толкова палочка в лінійці (якщо що, в мене було їх не мало). Всі інші - одне розчарування.
По бланкам - Hearty Rise Zander Game XT BLZGXT-7112MH длина 2,42м тест 14-60гр
По сканлайну 842 , не знаю як до 60 грм. - не пробував . А 28-45 грм. + 3-3.5' резина -- нормальна вудка.... та нормально він і з 60грамм ;) Можу дати на тест, як що що
Цитата:
Допис від Tegeran Переглянути допис
Миша, не тяжеловата для такой удилки?
Я на нее ставил 190г и 150г, 190 встала по балансу приятнее.
Сам смотрю на метаниумы в барахолке есть два, 15 год ДС и 20 год, учитывая что предполагается часто ночная ловля - склоняюсь к ДС
Зіліон 1514 з мілкошпулей
Не розумію навіщо на 1514 мілкошпуля? :158::158::158: В цієї котушці весь сенс саме в стоковой HLC шпулі, шпуля - бімба. Від 16 грамм жбурляє відмінно, краще і не бува ;)
учитывая что предполагается часто ночная ловля - склоняюсь к ДС ДС має відношеня к ночной ловле "оскільки-остільки" , з будь-якою сістемою можна ловити комфортно і не тільки в день, але і в ночі. Це по-перше. По-друге. Ваги 3-5 грамм ато і більше і ДС не дуже сумісне явище ;) На рахунок 15-го, ІМХО, теж далеко не кращий вибір. Є чімало нормальних мультів, як приклад, той же ЗИЛ 1016, даже зі стоковою шпулею та інши
Не розумію навіщо на 1514 мілкошпуля? :158::158::158: В цієї котушці весь сенс саме в стоковой HLC шпулі, шпуля - бімба. Від 16 грамм жбурляє відмінно, краще і не бува ;)
Дістались оби дві, я як той хом'як почав зі строкової, 3-4 рибалки відмаслав, потім поставив мілку. Прошу вибачення, але, мілка мені більше заходить, не рекордно але впевнено кидає з 10, а куди летить унція я при волні навіть не завжди бачу.
Може я чогось не вкурив але відчуття саме такі. З тим що сток дуже пристойно кидає - повністю згоден. Може на 28+ стокова виграє... Якось спробую, але до унції - у мілкої явно перевага. Але там ще й нитки різні, сильно... Но поки що так.
Перемотувати задля цікавості мені поки що відверто влом )
ДС має відношеня к ночной ловле "оскільки-остільки" , з будь-якою сістемою можна ловити комфортно і не тільки в день, але і в ночі. Це по-перше. По-друге. Ваги 3-5 грамм ато і більше і ДС не дуже сумісне явище ;) На рахунок 15-го, ІМХО, теж далеко не кращий вибір. Є чімало нормальних мультів, як приклад, той же ЗИЛ 1016, даже зі стоковою шпулею та інши
Дякую.
Тобто менший 22 ЗІЛ буде під це добре. Занотуємо. А що до альфаса? Той що тв св?
Вимальовуєтся поки щось таке -
SS SV
Alphas SV TW
Метаніум 20
Метаніум 15 ДС
мілка мені більше заходить, не рекордно але впевнено кидає з 10, а куди летить унція я при волні навіть не завжди бачу. Якщо мова за 10гр, то зрозуміло, але це як з танку по горобцям - велика, тяжола, міцна котуха... :opetr: Тай і 28грам на мілкошпулі це не зовсім корректно.
Тобто менший 22 ЗІЛ буде під це добре. Занотуємо
Майже так... 21-ий ;)
Вимальовуєтся поки щось таке -
SS SV
Alphas SV TW
Метаніум 20
Метаніум 15 ДС
SS SV - +
Alphas SV TW - дивлячись який самий, їх купа ;)
Сюди можна добавити ТДЗку, ТЗСВ, Т31016 та інші. Взагалі - будь яка якісна дайвовська котушка з шпулею 34мм мінімальної вагі та лесоємністі , в тому числі з тюншпулями під задани вагі та навантаження. Перевага на мій погляд, на стороні нових моделей, вони, як правило, компактні, легкі, ремонтопридатні, тюннинг на них є та такє інше..., але звісно, дорожче :o
Щодо Метаніумов, то хай інші щось напишуть, у мене до них почуття не дуже лояльні :)
:spin:
Fishmaster
10.05.2024, 07:18
Помощь не совсем до покупки, но все-же...
Имеется мульт curado mgl 151hg cumgl151hg. По азиатским каталогам есть значет и информация что катушка подходит для рыбалки в соленой воде, но например на американском сайте такого нет. Знаю что есть ждм вариант Скорпион и он точно под соленую воду...
Вопрос можно ли ей ловить в море, или она этого не переживет?
Там більш маркетингу а ніж якогось сенсу. При неаккуратному поводженні на морі умре будь-яка котушка. Тобто я б не заморачувався та ловив будь-якой, але дуже аккуратно та своєчасно за нею доглядав.
Fishmaster
10.05.2024, 19:05
Там більш маркетингу а ніж якогось сенсу. При неаккуратному поводженні на морі умре будь-яка котушка. Тобто я б не заморачувався та ловив будь-якой, але дуже аккуратно та своєчасно за нею доглядав.
Я не знаю что такое аккуратное или неаккуратное отношение. Если материалы стойкие к коррозии тогда проблем не будет. Но похоже что выяснять это придется опытным путем.
Alexandr_Korobchuk
10.05.2024, 20:03
Я не знаю что такое аккуратное или неаккуратное отношение. Если материалы стойкие к коррозии тогда проблем не будет. Но похоже что выяснять это придется опытным путем.
Пластик стійки до корозії - 100%. Всі інші деталі, окрім шарів, ні.
Тож стійке до морської води мастило то вирішення проблеми.
Якось так, без притензії на істину;)
Fishmaster
10.05.2024, 20:17
Якось так, без притензії на істину;)
Смазано dg13, она в том числе и для морской воды.
[QUOTE=Fishmaster;2120002]Я не знаю что такое аккуратное или неаккуратное отношение [/QUOTE
Шкода :o Тоді експерементуйте ;) ДГ13 - це не для мультів взагалі, вона Вам не допоможе
Якось так, без притензії на істину;) Сашко, стійкі до морської води тільки консерваціонні мастила, але вони не застосовуються на шестернях, безкінченнику та інших вузлах мультів, бо для цього непридатні. Тобто немає таких мастил які стійки до морської води. Підшипники, всі, крім магсилдових теж гниють. Ну і ще є багато вузлів та деталей, котрі не тримають сіль.
Всім привіт. Маю такий комплект спінінг Graphiteleader Veloce Neo, GLVNC-662M, 1,99 м, 5,25-17,5 г і котушку до нього Daiwa 22 Alphas SV TW 800S. Хочу дальше кидати, яку котушку порадите в замін? Ловлю на джиг 10-14 грам
А может вместо катушки на удилище обратить внимание?
Шестьдесят шестой размер для дальнего заброса вызывает большие сомнения.
baitcast
11.05.2024, 18:11
щоб далі кидати, міняйте палку, роро шпуля додасть закиду трохи, але ця велоче не сама кидуча для джигу
Якщо недорого відносно і 10-14гр - 76й зодіас до 21гр.
Fishmaster
11.05.2024, 18:57
[QUOTE=Fishmaster;2120002]Я не знаю что такое аккуратное или неаккуратное отношение [/QUOTE
Шкода :o Тоді експерементуйте ;) ДГ13 - це не для мультів взагалі, вона Вам не допоможе
Открыл коробку с катушкой и там лежит ace2, немного перепутал чем смазывал:D
Fishmaster
11.05.2024, 19:08
Сашко, стійкі до морської води тільки консерваціонні мастила, але вони не застосовуються на шестернях, безкінченнику та інших вузлах мультів, бо для цього непридатні. Тобто немає таких мастил які стійки до морської води. Підшипники, всі, крім магсилдових теж гниють. Ну і ще є багато вузлів та деталей, котрі не тримають сіль.
почему тогда Шимано пишет что ок для соленой воды?
Alexandr_Korobchuk
11.05.2024, 20:55
Щоб купували:D
По Daiwa 22 Alphas SV TW 800S скажу ;
1. Дуже добра катя для 8-18 грамів головка ( шнури 0.6 ) , по джигу з 2-3" сіліконом . Хоч і важить як ЗІЛІОН.
2. З рідною шпулею - кидає добре (більш меньш )
3.З шпулею вагою 8-9 грамм з рухомим індуктором --- теж добре ( трохи краще ніж з рідною ) переробив на нерухомий індуктор( за 300 грн. з алі єкспреса ) стало краще , трошки далі , дость прогнозовано . Але тормозилку треба ставити на 8-10 замість 4-6 - як було раніше до переробки. Індуктор легенький .
4. З мілкою шпулею , вагою 5.4 грами ( з червоним індуктором ) - відмінно , прогнозовано . Шпуля з чорним індуктором - мені не попадалась - не знаю .
5. Глибока шпуля 4-5 (точно не помню) грм. - теж є , але ще не пробував .
6. Вудка довжиною 8.2 фута.
Досвід - приблизно з 10 рибалок.
Дійсно дякую хлопцям з форуму за рекомендації по купівлі.
Открыл коробку с катушкой и там лежит ace2, немного перепутал чем смазывал АСЕ2 це ДГ04, найчастише використовується для змащування фрікційних шайб ;), можна ще і головну шестерню з піньоном змастити, як що іншої немає. Вона взагалі не водостійка, не кажучі за солону воду, так саме як і ДГ13. А ще потрібні мастила, для безкінченнника, напрямних та інших складових котушки. А ще від солі гниють геть всі металеві деталі.
Це краще у Шімано і спитати. Як на мій досвід, то наявність підшипників з "нержі", мабуть, ще типа "некородуючий" матеріал корпусу та такє інше.
Ось пару прикладов щоб не бути голослівним ;) - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
і таких прикладів ще маю багато
Я не знаю что такое аккуратное или неаккуратное отношение
Як що буде бажання узнати, можемо обговорити ;)
щоб далі кидати, міняйте палку, роро шпуля додасть закиду трохи, але ця велоче не сама кидуча для джигу
она не то шо не кидучая, она вообще для джига не того. эта палка великолепный басовый кол для воблеров.
Не нащвав би я її колом, але стрій - класний воблерний регуляр. Один з найкращих прутиків на ринку для вобів до 110х.
Хоча, я колись успішно ловив щуку джигом)) Бо не було нічого іншого
Не нащвав би я її колом, але стрій - класний воблерний регуляр. Один з найкращих прутиків на ринку для вобів до 110х.
...а в унцовом тесте и до 130-х. вполне себе кол. гнется с трудом, но когда гнется, то делает это практически по всей длине равномерно. именно то, что и надо для воблеров, и как раз то, что сомнительно для джига.
это, пожалуй, единственный из моих спиннингов, в адрес которого буквально ни разу у меня не возникло мысли, что у него хоть что-нибудь не так. но используется он исключительно с воблерами (ну и раз в пятилетку, может, блесну какую прицеплю).
Унцовка абсолютно інша. Як і лайт. Серед усіх велочок тільки ця зачепила
Унцовка абсолютно інша. Як і лайт. Серед усіх велочок тільки ця зачепила
Ну,то вже день вчорашній... ділись враженнями від " Triple six" від Мегабасу;)
У мене його вже нема)))
Дуже прикольний патик, вірніше, бланк. І руки б повідбивати Юкі Іто за маленький слизький курок... Можливо, то моє антропометричне.
Патик мегакидючий, працював у мене реально від 70 Хамсина і до максимум 160 Магсквада. Більше не ставив, немає приманок таких.
Чистої води регуляр, на закиді вантажить сам себе, можна сказати.
Навіть джигував ним 8гр + 2,5''. Риба ловилась, все в руку було чути))
Але - воби, воби і ще раз воби. Кайф!
Собі взяв Старгейзера Оріона від вічнозелених
Fishmaster
13.05.2024, 18:03
АСЕ2 це ДГ04, найчастише використовується для змащування фрікційних шайб ;), можна ще і головну шестерню з піньоном змастити, як що іншої немає. Вона взагалі не водостійка, не кажучі за солону воду, так саме як і ДГ13.
Шимано пишет что эта смазка для фрикциона и главной пары мультипликаторных катушек. Шимано не расписывает подробно свойства своих смазок для публики так как это не является их основным продуктом на котором они зарабатывают.
Если взять ZPI и почитать описание, окажется что в смазке f-0 используются нано алмазы:D:D:D:D Это чтобы шестеренки быстрее стачивались?:D:D:D
Фотки катушек с аукционов я видел. Это утопленники или регулярные купальщики. Мой Страдик 19, Ванкиш 19, Ванфорд прекрасно себя чувствуют после морских рыбалок и не требуют никакого вмешательства. Более того, после рыбалок я их никогда не протираю и не опресняю.
Посмотрим как будет с мультом, буду ловить примерно до сентября и потом разберу. Пока что 2 рыбалки уже было. Можно будет перейти с dg04 на более модную смазочку с нано алмазами или еще каким-то нано-купименя гризом.
Забыл добавить что и пластиковый бесконечник я тоже смазал dg04, не думаю что ему что-то угрожает.
На моих грядках бывает такое явление, как буквально взрывное возрастание солёности воды.
Вкратце, откуда растут ноги. Существуют, так называемые, шахтные отстойники. Это водоёмы, в которых отстаиваются технологические воды, содержание солей в которых близко и даже более чем в морской воде.
Периодически эти водоёмы переполняются и требуют освобождения, то есть слива в естественные водоёмы. По закону это разрешается делать только во время паводков. Ну, а поскольку в последние годы этих самых паводков , в связи с отсутствием снежного покрова, мы в глаза не видели, то втихаря сливают когда придется. Солёность на моих грядках при этом повышается до уровня солености воды в Азовском море.
Поэтому имею определённый опыт.
Свой Антарес после покупки эксплуатировал примерно два с половиной месяца. Закончился сезон и я решил в него влезть, а чтобы посмотреть, какое оно внутри. Каково же было моё удивление! Все внутренности покрывала субстанция похожая на песок. Стенки крышек и корпуса, подшипники и прочие кишки. Я голову ломал, откуда песок. Катушку ни разу не ронял, не топил. А оказалось, что это кристаллы соли. Разборка, купание в дистиллированной воде, смазка сборка, и всё, как новое. С подшипниками только приходится повозится.
Вот так и живём!
Fishmaster
14.05.2024, 02:36
Свой Антарес после покупки эксплуатировал примерно два с половиной месяца. Закончился сезон и я решил в него влезть, а чтобы посмотреть, какое оно внутри.
Я читал на американских форумах за соль в мультипликаторах после морских рыбалок. Что в США, что в Японии соленость моря гораздо выше чем у нас.
Если даже в пресно-соленой воде такой эффект мне кажется целесообразно разобрать катушку через месяц-полтора морских рыбалок и делать выводы ловить дальше или мульт не для моря. После сезона уже может быть поздновато...
Сегодня была 3я рыбалка. Ставрида сама себя не словит:D
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010