Показати повну версію : Прошу совета до покупки
Сторінки :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
На 2-10 - два прути, долю не налюбиш. (До 5-6 та 4-12 лайт).
Согласен на 1000%
gfiffyntyf
31.08.2022, 20:11
доброго вечора!
підкажіть будь-ласка чи підійде шпуля від curado mgl на slx xt
gfiffyntyf
02.09.2022, 12:31
підкажіть будь-ласка, чи варто розглядати катушку shimano curado mgl 71hg. які чекають підводні камені???
Ще не маю практики, але багато перелопатив інфи поки вибирав свою Curado 151 MGL. З "підводним каменем" стикнувся тільки раз - коли міняв в кнобах втулки на підшипники, а їх там 4. :D Якщо з англійською ок, то тут ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])є непогане відео порівняння шести моделей Curado. І загалом цей канал містить багато інформативних відео. В MGL також відносно легка шпуля, якщо нічого не плутаю. Десь 12 грам, це плюс. Черв'як пластиковий, для когось можливо мінус, але не думаю що там в Shimano інженерами зовсім дУрні сидять. ;)
P.S. Зараз можливо мене виправлять чи доповнять досвідченіші юзери. :)
P.P.S. В 71 моделі можливо підшипник+втулка в кнобі, а не 2 втулки.
З "підводним каменем" стикнувся тільки раз - коли міняв в кнобах втулки на підшипники, а їх там 4. ну а чому не варто? Цілком робочий функціональний мульт. Багатьом радив, ніхто не скаржився. Що стосується втулок в кнобах, то це не є проблема навіть якщо їх не міняти на підшипники, кнобов же два, мульт не м'ясорубка ;) . Та і поміняти не є проблема, якщо дорого, то можна просто нижні втулки замінити, працюватиме. :spin:
підкажіть будь-ласка, чи варто розглядати катушку shimano curado mgl 71hg. які чекають підводні камені???
Ніяких підводних. Абсолютно гарна робоча конячка одразу з коробки. Бери й лови.
AndrZloy
14.09.2022, 19:58
Дайте пораду. Маю основну катуху zillion 1016. Всім влаштовує і під джиг і воблера, але потрібна ще одна під іншу палку. Як що до 21го zillion, або навіть 22го? Чім вони відрізняються крім передати, кількості шарів і ціни?
Мабуть, я б взяв 21го. Легший, менший, клік на фрікціоні. 22 - це Silver Wolf там просто висока передатка.
Шпуля новіша, наче гальмівна трошки інша, я на Стізі ХЛЦ різниці дуже не помітив. Всі шпулі 34мм стандартні (крім татули) встануть.
Дайте пораду. Маю основну катуху zillion 1016. Всім влаштовує і під джиг і воблера, але потрібна ще одна під іншу палку. Як що до 21го zillion, або навіть 22го? Чім вони відрізняються крім передати, кількості шарів і ціни?
Маю 1016 та 1000 Г (2021) останнім часом ловлю на 1000, шпуля з бустом (дуже подобається), котушка як на мене, ще краще лягає в руку, закид ще легший, та ще далекіший, який саме і писити не буду бо не повірять :) пількер 16 грам (чи 18 не памятаю) почав виготувати бекінг :158:
Мріяв придбати 1000 ТВ ХД але з цим курсом, це залишиться мрією... :(
AndrZloy
18.09.2022, 16:12
З мультом вирішив (21й ЗІЛ). Так як беру її в основному під джиг тепер питання що до передатки. Всі мої катухи мали передатки 7:1 і використовував їх тільки під воблера. Тож з якою краще брати?
Всі мої катухи мали передатки 7:1 і використовував їх тільки під воблера. Тож з якою краще брати?
Так якщо 7 задоволені, то таку саму і брати :) Я б брав 6,3, хоча є і 7,3
Я б і брав 7. Якшо воби, то зрозуміло, джиг, якщо працюєш бланком, легше слабину вибирати теж. Можна просто повільніше крутити, ніж маслати як скажений.
Я беру 6.3 тільки у випадку, якщо прут чисто під джиг.
З мультом вирішив (21й ЗІЛ). Так як беру її в основному під джиг тепер питання що до передатки. Всі мої катухи мали передатки 7:1 і використовував їх тільки під воблера. Тож з якою краще брати?
Треба не на передатку звертати увагу, а на кількість шнура, який вимотується за один оберт ручки.
Мені подобаються 7.1-7.3 як універсальні, пробував 6.3 не дуже співпадало з моїм стилем лову постійно трохи докручувати ручку, але це ж сугубо індивідуально.
Під твічинг сподобалась передатка 8, меньше крутиш та постійно, готовий до підсічки без слабини, але знов таки, це все тільки експериментально до цього приходиш.
Мені подобаються 7.1-7.3 як універсальні, пробував 6.3 не дуже співпадало з моїм стилем лову
Справа в відчуттях - реакція на нагрузкі, шум та інше ;). Після переходу с 6,3 на 7,3 у мене відчуття не дуже приємні, від дзижчання 8-ки зовсім ниякого задоволення :o .... але це власні моі відчуття ;) Завжди вважав, що 6.3 і є золота середина. Найчастіше юзаю нешвідки проводкі, в тому числі на джиге. При ловле поппером, твичем на 6.3 теж не бачу діскомфорту, хз :confused: Нажаль на кренки та вертухі риба вже погано ловится (щонайменше в мене), а так, звісно, ловити ціми приманками на передаткі 5,6 5,8 дуже приємно
:spin:
Порадьте будь ласка шпулю під флюрокарбон 12 Lb 0.28-0.31 мм . Можна з Алі , або в когось завалялась.
Порадьте будь ласка шпулю під флюрокарбон 12 Lb 0.28-0.31 мм . Можна з Алі , або в когось завалялась.
А чім китайська не влаштовує, мілка? Гадаю, будь яка стокова от старих зіл підійде
Влаштовує. але мілка
Просто не розумію чи підійде наприклад daiwa zillion 1514,1516,1520, 100HLC 36mm. --- шпуля з рухомим індуктором ? чи ширина там 25 чи 28мм -- не ясно.
На Зіл ПЕ підійде ПЕ Лонгкаст. Правда, коштує, як крило від самольота.
А щодо мілкої шпулі - так флюра я б більше метрів 40 не мотав. Спухатиме
Влаштовує. але мілка
Просто не розумію чи підійде наприклад daiwa zillion 1514,1516,1520, 100HLC 36mm. --- шпуля з рухомим індуктором ? чи ширина там 25 чи 28мм -- не ясно.
1516 та інші 15ти то модель з 15-го року, шпуля не підійде, треба шукати від перших - класичних :) - 100-их, це 100HLC, JDream, Craizy cranker, Pe-speсial, звичайні "соткі". До речі, знайти шпулю на 15-шкі, мабуть, ще важче чім на класіку :spin:
На 15-ку на Алі - як гною
На 15-ку на Алі - як гною Памятаешь, ты мені допоміг с 34-кою Рейс? Хз як у кого, а моя - рідкісне г, бо стукає та шумить. Тому якогось великого бажання придбати китайців аже немає :o
Ну от бачиш, тобі просто не повезло, попав на той маленький відсоток браку. А я фактично усіма мілкими шпулями ловлю китайськими.
І в руках вже перебувало більше двох десятків. Одне на них - я на половині підшипники міняв
Добрий день!
Порадьте, будь ласка, паличку під мульт для мікроджигу.
З тестом десь 1-4, макс. 5. Здебільшого мікруха, інколи залізо до 3 грамм.
Для озер та невеликих річок.
Розглядав варіант перебрати Breaden Glamur Rock Fish trevalism kabin 506 cs-tip, але не впевнений, що довжина буде достатньо комфортною.
Вітаю. 1гр мультова палка має бути максимум грам до трьох. Від 2х грам вже щось можна видумувати. Бо кидати грам прутом, який справиться з 4-5 - треба мати вагу шпулі грама три. Інакше прут не допоможе.
У мене соарка перебрана - один з найкращих патиків моїх, 706 ult. То вона з грамом +- справляється, але 4+2" рачок - її верх. І це при тому, що сиіз ейр з топовою шпулею від роро 4,6гр
Вітаю. 1гр мультова палка має бути максимум грам до трьох. Від 2х грам вже щось можна видумувати. Бо кидати грам прутом, який справиться з 4-5 - треба мати вагу шпулі грама три. Інакше прут не допоможе.
У мене соарка перебрана - один з найкращих патиків моїх, 706 ult. То вона з грамом +- справляється, але 4+2" рачок - її верх. І це при тому, що сиіз ейр з топовою шпулею від роро 4,6гр
Альфас ейр з штатною шпулею є, в подальшою можливо буде і від Роро шпуля, вони не завжди в наявності, ловити потрібно.
1,5 грами + силікон буде по низу, наче має вже полетіти.
Шукайте Роро, моя порада. На алі вони є. Сток - полетить, але буде чортій що.
Шукайте Роро, моя порада. На алі вони є. Сток - полетить, але буде чортій що.
Яку з них, там два варіанти?
І все ж, зараз питання з приводу палки.
Нема толком нічого стокового. Можна взяти цурінойку декстеріті 722. Вона солідова.
Можна подивитись по Ямагам. Там 69та моделька наче була нічого
Альфас ейр з штатною шпулею є, в подальшою можливо буде і від Роро шпуля, вони не завжди в наявності, ловити потрібно.
1,5 грами + силікон буде по низу, наче має вже полетіти.
32 шпуля под 1 грамм це вже занадто. Як що намотати метрів 40 шнура, то ще якось, але не те... грамів від 3 - біль-менш, и це на патику до 5-7грам. Ловлю кілька років "воздушкой".
Андрюх, у ейр альфаса 28мм
Шпуля хоча б оця
2 033,59 грн. 30% Off | 4.8g/7.1g LIGHTWEIGHT SPOOL for DAIWA STEEZ SV/100/103/ Alphas Air TW/ZILLON SV 1016/ RYOGA 1016/MEGABASS IS / T3 BFS reel
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Андрюх, у ейр альфаса 28мм
Шпуля хоча б оця
2 033,59 грн. 30% Off | 4.8g/7.1g LIGHTWEIGHT SPOOL for DAIWA STEEZ SV/100/103/ Alphas Air TW/ZILLON SV 1016/ RYOGA 1016/MEGABASS IS / T3 BFS reel
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] упс, сорі, я чогось думав що така ж як на Т3Еір :eek:
Нема толком нічого стокового. Можна взяти цурінойку декстеріті 722. Вона солідова.
Можна подивитись по Ямагам. Там 69та моделька наче була нічого
Не обов'язково стокового, допускаю і переробку. Але тут питання - чи критичним буде те, що вудка розроблялась не спеціально для кастингу?
Ямага 69 - до 7 гр. Чи за рахунок довжини і грам-півтора закине?
Добрий день!
Розглядав варіант перебрати Breaden Glamur Rock Fish trevalism kabin 506 cs-tip, але не впевнений, що довжина буде достатньо комфортною.
Ось мій комплект Advancement NER-64b 0.8~7.0g +2020 Steez Air + KTF 2 + POPO 1
І ще взяв на попробувати Matagi TWJ-624UL (1,85 m, 0,5 - 2,5 g - лише тому що травел і дві вершинки
Як на мене байдуже в який мульт вкладати шпульку РОРО чи то в Геку чи Альфас стрім ....
Ну і чекаємо новий SS Air TW......
Там купа різних за посиланням
І у ріоги й зіла -34мм)
У альфаса ейр - 28мм
Збили з панталику :) як що річь за Альфас єір ТВ, то так і вказуйте ;), бо у Альфас Єір, тобто " вже старого" Альфаса шпуля такі 32мм ;):spin:
Не обов'язково стокового, допускаю і переробку
А чому б не зібрати вудку з нуля.У Матагі і Юстаса безліч бланків під Ваші задачі
Добрий день!
бланк NFC FW 741-2 HM 7'4" (224cm) Карбон LMX HM
Тест по приманкам 1/32-1/8oz (0.9-3.6g)
Тест по леске 1-4lb
якби я шукав палку в такому малому тесті - розглядав би цей бланк. На олх є
бланк NFC FW 741-2 HM 7'4" (224cm) Карбон LMX HM
Тест по приманкам 1/32-1/8oz (0.9-3.6g)
Тест по леске 1-4lb
якби я шукав палку в такому малому тесті - розглядав би цей бланк. На олх є
Дякую, я читав про цей бланк давно. Але у нього малий тест трошки своєрідний, з огладу на на заявлені характеристики.
Ось з огляду цитата:
Оптимальные веса приманок (если говорить о воблерах и колебалках) находятся в районе 5 грамм. Максимум (с традиционной для Лумиса поправкой "на дурака") - в районе 7. Но при этом в отличие от многих азиатов приманки можно бросать не только кистью из-под себя, но и со всей дури через голову.
А чому б не зібрати вудку з нуля.У Матагі і Юстаса безліч бланків під Ваші задачі
На які саме бланки можна звернути увагу? Я не так багато бланків тримав в руках.
Збили з панталику :) як що річь за Альфас єір ТВ, то так і вказуйте ;), бо у Альфас Єір, тобто " вже старого" Альфаса шпуля такі 32мм ;):spin:
Каюсь, забув за старого Еіра.
При заявлених вагах тут тільки відносно нові Альфаси мені на думку спадають, та Стізи.
За нового Баранчика не знаю, може хтось вже пробував?
Ось мій комплект Advancement NER-64b 0.8~7.0g +2020 Steez Air + KTF 2 + POPO 1
І ще взяв на попробувати Matagi TWJ-624UL (1,85 m, 0,5 - 2,5 g - лише тому що травел і дві вершинки
Я теж на цей бланк дивився, в січні минулого року. Вже немає в наявності. Це наче тревел-версія TWJ-602UL.
Як на мене байдуже в який мульт вкладати шпульку РОРО чи то в Геку чи Альфас стрім ....
А яку з РОРО? Standart чи Thicken? Не занадто легкий індуктор?
А яку з РОРО? Standart чи Thicken? Не занадто легкий індуктор?
Я їх не розрізняю. В мене перша версія. Купував у 2020 році. Встановив фулк-ерамік відразу на шпульці і в кришку.
На які саме бланки можна звернути увагу? Я не так багато бланків тримав в руках.
Наприклад,це те що є в наявності
Можна запитати в гілці родбілдинг,там можливо у когось є кращі варіати
Наприклад,це те що є в наявності
Можна запитати в гілці родбілдинг,там можливо у когось є кращі варіати
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Той ще кий)))
Sasha S2
24.02.2023, 22:28
можна глянути новинку форелеву від Дайви DAIWA Presso Air AGS 61LB
1.5 — 5 g
Rod Lenght
185 cm
Rod Weight
52 g
Rod Line #
2lb ~ 5lb
Rod other 1
Closed dimensions : 95 cm
Rod Other 2
Tip diameter / Original diameter : 1.2mm / 6.4mm
Всім привіт
Радий читати фанатів УЛ кастингу. Давно ми нічого не обговорювали.
Ну і чекаємо новий SS Air TW......
Думаєте він буде цікавішим за Стіз Ейр?
Маю такі надії і з нетерпінням чекаю.
Вітаю, друзі!
Порадьте, будь ласка, першу палку для Л-УЛ. Хочу спробувати щось у вазі до 7 гр. Найголовніше у виборі для мене ціна. Котушку думаю брати Тсуріною вовка. Тож хотілося би взяти палку за приблизно ті ж гроші.
Бачу в барахолці Palms Egeria ETVC-46xul. Але трішки засмучує те, що він був зламаний. Як вважаєте - є сенс його взяти після ремонту?
Як вважаєте - є сенс його взяти після ремонту? Зараз уже навчилися непогано ремонтувати, але Вас завжди буде точити хробак, що він був зламаний, тому... я б не купляв :o
Декстеріті цуріноя
Теж заглядаюсь на цю паличку, але не можу її знайти на Алі
Зараз уже навчилися непогано ремонтувати, але Вас завжди буде точити хробак, що він був зламаний, тому... я б не купляв :o
Якщо не буде точити, то можна брати? ))
Декстеріті цуріноя
Це тільки з Алі? В Україні нічого, крім б/в не знайти?
Тут питання,під які задачі?
Тут питання,під які задачі?
Найголовніша задача - познайомитися с ультралайт кастингом. В мене колись був джерк комплект с Абу С4. Але після повністю перейшов до УЛ-Л з м'ясорубкою. Зараз є бажання спробувати УЛ мульт. Впиратися в щось конкретне не буду. Думав взяти всього по маленьку - від джигу до воблерів з колебалками. Єдине, що не хочу брати, це вертушки. Максимум спіннер.
І ще одне питання одразу - якого діаметру шнур брати, якщо ловити планую до 5 гр? Коли ловив джерком, то прийшов до висновку, що краще брати шнур більш товстий, щоб він не пронизував сам себе на шпулі. Тут, я так розумію, це не працює, бо це ж УЛ. На шнурі точно економити не буду. Навіть якщо не залишусь в кастингу, то перемотаю його на м'ясорубку - одна з палок в мене до 5 гр.
Інша гальмівна система і є сподівання що не буде перетормоза 957817
957818
Найголовніша задача - познайомитися с ультралайт кастингом.
Вибачте,запитав з меркантильних міркувань.
У мене просто є фаворитівський Профешинал,перероблений у кастинг.Стоїть,в кутку,без діла.Але він більш джиговий.Схожий на той же Декстеріті.
Якщо зацікавить,можемо зустрітись.
Але то вже в приватні повідомлення.
Інша гальмівна система і є сподівання що не буде перетормоза
Так цікаво. Цікаво, скільки вона у нас буде коштувати.
Друзі, звертаюся за порадою, вирішів познайомитися з кастингом поближче. Раніше трохи пробував половити кастинговим лайтом, але не дуже зайшло, а тут щось захтілося але в більшій вазі, тобто:
Призначення:
Джиг від унції
твіч 130тих воблерів
30 грамові віби
Діпові кренки
Тролінг :eek:
Умови - Дніпро від Київа до Черкас
Катуху замовив у китайоз, - це фалькон2 :D
Тобто зовсім невибагливо, тепер потрібна палка )
Думаю взяти ось таку -
"Кастингове вудлище Azura Bravea 681H 2.03м 10.6-42г"
Начебто дешево та надійно, що я роблю не так? :rolleyes:
zbb
Типичный басовый кол. Джиг и троллинг еще так себе, а комфортно твичить сто тридцатые,
которые. кстати, весят в основном 20-25 г, не получится. Надо палку помягше.
А які е варіанти з дешевих? Барахолка - нажаль порожня
Боюсь, три в одном плохая идея. В результате получите то, что ни на то, ни на это , ни на третье толком не годится.
Друзі, звертаюся за порадою, вирішів познайомитися з кастингом поближче. Раніше трохи пробував половити кастинговим лайтом, але не дуже зайшло, а тут щось захтілося але в більшій вазі, тобто:
Призначення:
Джиг від унції
твіч 130тих воблерів
30 грамові віби
Діпові кренки
Думаю взяти ось таку -
Підійде Азура
Якщо подорожче то Major Craft Speedstyle до 28, але там 40 легко летить
А які е варіанти з дешевих? Барахолка - нажаль порожня
Дешевше? Хз.. Дорожче є бюджетний Major Craft BassPara з таким же тестом як Азура.
Подивись Азуру, зі знижкою ціна ок. Чисто теоретично, думаю що з 130-ми проблем не повинно бути, це майже середина тесту палки. Тим більше, що 130 різні, і не обовязково якось там особливо їх твічити,) З джеркбейтами теж проблем не буде, а інші можна і протяжками, стоп енд гоу. Часто буває, що краще працює ніж твічинг;)
Дешевше? Хз.. Дорожче є бюджетний Major Craft BassPara з таким же тестом як Азура.
Подивись Азуру, зі знижкою ціна ок. Чисто теоретично, думаю що з 130-ми проблем не повинно бути, це майже середина тесту палки. Тим більше, що 130 різні, і не обовязково якось там особливо їх твічити,) З джеркбейтами теж проблем не буде, а інші можна і протяжками, стоп енд гоу. Часто буває, що краще працює ніж твічинг;)
Я також не зовсім розумію проблематики зі 130, завжді можна якось помякше смикнути, ось м'якою палкою коли треба різкіше - то складніше. Мене більше турбуе питання заброса, чи не буду я відстрілювати приманки та робити бороди через занадто велику жорсткість палки. Або навпаки під ноги летітиме :o
Жорсткі патики кидають далекоТак і є, як правило, вудилища серій Long distance саме жорсткі, але для цього потрібен час на тренування. Набагато простіше починати з "м'якоі", посилистої вудки, але ж потрібно все і зразу ;)
Я також не зовсім розумію проблематики зі 130, завжді можна якось помякше смикнути, ось м'якою палкою коли треба різкіше - то складніше. Мене більше турбуе питання заброса, чи не буду я відстрілювати приманки та робити бороди через занадто велику жорсткість палки. Або навпаки під ноги летітиме :o
Відстрілюватимеш) Як правило, через руки свої.
Патик має бути пружним. Ні мʼяким, ні жорстким.
Потім ще одне - яка гальмівна симтема у фалькона?
потрібно все і зразу
Першопричиною став трол та джиг за унцію. Шкода чотиритисячне м'ясо (яке - нове ще не купив, а старе до неприємного стука вже саме ними розлюбив).
Все і зразу - мінімум Зодіас 20 унцовий та Метаніум 20.
Відстрілюватимеш) Як правило, через руки свої.
Патик має бути пружним. Ні мʼяким, ні жорстким.
Потім ще одне - яка гальмівна симтема у фалькона?
Ніби то магнітна ) я взагалі не дуже розумію чим вони практично відрізняются. Але подивився декілька відео, люди якось закидають )))
Який патик, так би мовити, allround можна знайти за +- $50 баксів (враховуючи що за котушку я заплатив $25 і вважаю що котушка мае бути дорожчою за патик ))) то це вже оверпрайс. Це так би мовити експерімент. Зайде воно чи не зайде. Не зайде - буду використовувати на троль, в отвес, та сома квочити. Зайде - буду апгрейдітись, бо власний досвід має бути.
Все і зразу - мінімум Зодіас 20 унцовий та Метаніум 20.
Це я Андрона процітував )))
Направильний підхід з самого початку. Вкрай рідко "заходять" дешеві снасті.
Набагато правильніше - купити ліквідне, от твльки тоді, якщо не зайде, продати.
Якби можна було знайти "алраунд" за 50 баксів - вузькоспеціалізовані Калейди зробили б собі харакірі, всією лінійкою.
Направильний підхід з самого початку. Вкрай рідко "заходять" дешеві снасті.
Набагато правильніше - купити ліквідне, от твльки тоді, якщо не зайде, продати.
Я такий продаван, що на це майже не розраховую. Буде пилком к кутку припадати. Враховуючи що це далеко не лайт - не розумію яка там може бути настільки велика різниця щоб прям незайшло (це я по аналогії з м'ясом прикинув, звісно що твін крутити набагато приємніше ніж кобру, але не настільки щоб обломатися крутити взагалі) унція і на "невке" непогано летить ) чому б тут не полетіти?
Судячи за отзивами цей флакон норм кидае, простий для новачків, не люфтить, мені на данному єтапі цього достатньо. Якщо б і покупав щось фірмове, то це все одно було б якесь курадо яке все одно треба згодом міняти якщо зайде. Тому - навіщо платити більше, якщо не відчуєш різниці бо ні з чим порівнювати. )
Ну так курадо - зовсім інша тема.
А різниця колосальна. Що б не розказували про китай - я його вже перещупав купу. Скажу одне - ніколи він не буде рівня фірмових. Є гарні речі, але все одно в них є косяки.
Питання таке - мʼясом же китайцями не ловиш чомусь?
ПС. Краще тоді взяти у когось комплект і половити.
Питання таке - мʼясом же китайцями не ловиш чомусь?
Слушне питання. У свій захист можу заявити що на донці - таки стоїть китаєць ))) а так да, розумію про що ти, дякую.
ПС. Краще тоді взяти у когось комплект і половити.
Пiдтримую. Це найкраща порада, до якої варто прислухатися, щоб потiм не продавати за безцiнь той китайський непотрiб.
Пiдтримую. Це найкраща порада, до якої варто прислухатися, щоб потiм не продавати за безцiнь той китайський непотрiб.
Можна " на коня" альтернативну думку? Тут же не мейнстрім одних і тих же юзерів?:)
Не факт що то найкраща порада:). Тоді потрібно брати два комплекти для чистоти екперементу, щоб порівняти, дорогий з дешевим і кидати ними від 28 грамів джигу і 30 грамів віби ++ ;):) Подвіться вище, що людина хоче і за які гроші, а то Калейдо, Метан Зодіас..
Сотні міліонів людей в світі ловять не нішовим умовним Калейдо, а палками за +-100 баксів з Шимано слх чи Дайва татула, та іншим китайським непотрібом, і не паряться:)
...чи Дайва татула, та іншим китайським непотрібом До речі. Татула, особливо 18-та - дуже достойна котушка, це далеко не непотріб ;)
Щодо порад, то одна справа ловити, а інша вчитися ловити ;) Тобто у данному випадку будь-яка дрібниця може вплинути на кінцевий результат, тому аргумент що "сотні міліонів людей в світі ловять..непотрібом" то такє :) :spin:
Щодо порад, то одна справа ловити, а інша вчитися ловити ;) Тобто у данному випадку будь-яка дрібниця може вплинути на кінцевий результат...
Андрюха,ти ж пам'ятаєш,я починав з "червоного китайця" і не відвернуло.
А хтось зі Стіза починає і не заходить.
Думаю,не в тому справа.
До речі. Татула, особливо 18-та - дуже достойна котушка, це далеко не непотріб ;)
Щодо порад, то одна справа ловити, а інша вчитися ловити ;) Тобто у данному випадку будь-яка дрібниця може вплинути на кінцевий результат, тому аргумент що "сотні міліонів людей в світі ловять..непотрібом" то такє :) :spin:
А де я писав що Татула непотріб? Там кома ( розділовий знак ) стоіть:)
"Сотні міліонів людей в світі ловять не нішовим умовним Калейдо, а палками за +-100 баксів з Шимано слх чи Дайва татула, та іншим китайським непотрібом, і не паряться"
Щодо аргументів, тобі не аргумент, а мені аргумент. Так що, то таке. ;):drill2:
Гіпотетична сітуація: я беру в когось (наприклад в Андрона))) потестити гарний комплект, ну там наприклад, 300 котуха, 200 - дрючок. Мені воно заходить, і в мене вже стоїть якась дурна планка в голові - що те що дешевше - буде гимнішим. І я як довбень починаю думати, де взяти додаткові $500 не на донат зсу чи на іграшку дитині, а на іграшку для себе, якою я ще й йух знає коли зможу скористатися - просто "смарт інвестиція року" )))
Більшість людей у світі дійсно ловлять комплектами загальною вартістю до $100. Я розумію що вони темні та дремучі, але я поки ще теж новачок )
А де я писав що Татула непотріб? Там кома ( розділовий знак ) стоітьЯ зрозумив саме так, вибачь. Ще одно - СЛХ теж Татулі не рівня :) (на всяк випадок, коми там немає ;) )
Андрюха,ти ж пам'ятаєш,я починав з "червоного китайця" і не відвернулоПам'ятаю. А ще пам'ятаю, що довго на неї ти не затримався і перейшов на Курадо ;)
Що до "сотні міліонів". Свого часу, я не оріентувався на то, що хтось в массі ловить якімось непотрібом та радіє прі тому життю, купив собі гарну котушку за 350дол та вудку дєсь за таку ж ціну та, нажаль, від цього нічого у мене не вийшло - нх не літіло, бороди, відстріли, як результат - все продано за гроші та дикє бажання послати цей мульт подалі. Але була ціль та бажання її досягти і... я почав більш уважно прислуховуватися що мені казали на цьму форумі гуру ;). Це було дев'ять років тому, я досі вдячний тім людям. Мені ніхто не пропонував купити якісь непотріб ссилаючись що цім ловлять мульони :), навпакі це були дійсно робочі варіанти якими я ловлю до цих пір та отримую задоволенння. Але це тільки один шаг, аще є і другий - це величезне бажання опонувати цю снасть та багато часів тренування. Що зараз тут пропонують - купити якісь непотріб и йти ловити рибу - :opetr: Як на мене такого не буде, тому - або требо змінити відношення до питання, або, дійсно, спробувати та спригнути покі не потрапив в гроші ;)
Ну і як резюме, вже дійсно по справі. Як на мене, то кращий варіант це зустритись з кимось, подивитись на це зблизька та спробувати. Нажаль, свого часу, у мне не було такої можливості та прийшлось набивати собі шишки на лобі :o , але свої шишки то теж не самий поганий шлях :)
Ще пару слів раз уж розговорився, бо зацепило ;). Я не казав, що снасть має бути дорогою, вона має бути повністью робочою, й таких котушок та вудилищ повно (в тому чіслі и в мене були та й ловили), але чім ближче к непотрібу, тім більш шансів поставити на мультової снасті хрест. Є робочі недорогі варіанти, котри відпрацьовивают кожну свою копійку ;)
ПС Моя думка - це моя думка, я їй никого не збирався роздратовувати, тобто "тримаємо стрій!" ;) З повагою до усіх! :spin:
Я зрозумив саме так, вибачь. Ще одно - СЛХ теж Татулі не рівня :) (на всяк випадок, коми там немає ;) )
Пам'ятаю. А ще пам'ятаю, що довго на неї ти не затримався і перейшов на Курадо ;)
Що до "сотні міліонів". Свого часу, я не оріентувався на то, що хтось в массі ловить якімось непотрібом та радіє прі тому життю, купив собі гарну котушку за 350дол та вудку дєсь за таку ж ціну та, нажаль, від цього нічого у мене не вийшло - нх не літіло, бороди, відстріли, як результат - все продано за гроші та дикє бажання послати цей мульт подалі. Але була ціль та бажання її досягти і... я почав більш уважно прислуховуватися що мені казали на цьму форумі гуру ;). Це було дев'ять років тому, я досі вдячний тім людям. Мені ніхто не пропонував купити якісь непотріб ссилаючись що цім ловлять мульони :), навпакі це були дійсно робочі варіанти якими я ловлю до цих пір та отримую задоволенння. Але це тільки один шаг, аще є і другий - це величезне бажання опонувати цю снасть та багато часів тренування. Що зараз тут пропонують - купити якісь непотріб и йти ловити рибу - :opetr: Як на мене такого не буде, тому - або требо змінити відношення до питання, або, дійсно, спробувати та спригнути покі не потрапив в гроші ;)
Ну і як резюме, вже дійсно по справі. Як на мене, то кращий варіант це зустритись з кимось, подивитись на це зблизька та спробувати. Нажаль, свого часу, у мне не було такої можливості та прийшлось набивати собі шишки на лобі :o , але свої шишки то теж не самий поганий шлях :)
Ще пару слів раз уж розговорився, бо зацепило ;). Я не казав, що снасть має бути дорогою, вона має бути повністью робочою, й таких котушок та вудилищ повно (в тому чіслі и в мене були та й ловили), але чім ближче к непотрібу, тім більш шансів поставити на мультової снасті хрест. Є робочі недорогі варіанти, котри відпрацьовивают кожну свою копійку ;)
ПС Моя думка - це моя думка, я їй никого не збирався роздратовувати, тобто "тримаємо стрій!" ;) З повагою до усіх! :spin:
Дуже багато буков, але прочитав.:) Я щось напевно не зрозумів. Хто пропонував непотріб купувати?:eek: Діма написав, що замовив катуху з Китаю. Взагалі мова була про бюджетну одночастну хеві вудку. Причому тут катушки?;) Чи може хтось нею ловив ? Щось не бачив таких постів, але авторитетно заявляють, що дешман заходить рідко, напевно ж купували якщо знають.
Гарний дешман, майже 6000 грн. до знижки, хоча якщо порівнювати з Калейдо, то згоден, дешман.:)
За 6000+ я і сам би Зодіас порадив, а не Азуру, але мова була не про це.
З повагою, і гарного дня.:):drill2:
А чому ви взяли, що тут поради саме калейдо? Я написав по пруту - мінімум Зодіас. Навіть стару модель. І якусь кураду, чи, в ідеалі Метаніум. І все. А всі ті азури і тд - все одно непотріб. Ловити можна, але кайфу ніякого.
Можна й на копійці їздити, поки в іномарку не сядеш
Дуже багато буков, але прочитав Мабуть, я повинен подякувати за таку поблажлівисть ;), але пост не до тебе, сорі ;)
На цьому відкланююся, вдалого вибору :spin:
А чому ви взяли, що тут поради саме калейдо?
Про калейдо ти також згадував, але в іншому дописі, про аллраунд. )
Питання мабуть дійсно мало хто уважно читав, катуха їде з алієкспреса, удочку там купувати не наважився тому дивлюсь на ті що є у нас, знайшов цю азуру, ціна в неї по акції 60 баксів. Чи можу я на ті 60 баксів купити щось більш відповідне до моїх запитів - все. До чого були зодіаси з метаніумами мені не зрозуміло, але поговорити завжди цікаво )
P.S. з повагою до всіх
Маю надію що до феншуйних речей я ще дорасту )
Разрешите и мне вставить свои три копейки в эту беседу, не буду называть её спором.
Просто расскажу как я в своё время пришёл в кастинг.
Случилось так, что моя любимая ловля голавля на спиннинг накрылась медным тазом. Понастроили плотин и голавль практически перевёлся на наших грядках. Вот тогда подсел я крепко на твичинг щуки. В арсенале у меня была тогда замечательная катушка Шимано ТП 06 МГ в трехтысячном S размере. Кто знает, она на четырёхтысячном редукторе. Пока пользовался воблерами 110 размера было все ОК, а как пошли в ход 130+ Жаба задавила. Катушку стало жаль. Все-таки раритет и в отличном состоянии. Альтернативой был только кастинг. Вот и я тогда также решил начать с чего подешевле.
Купил на нашей толкучке удилище фаворита в кастинге и Польскую катушку Салмо мега форс. Сделана она была конечно же в Китае, я так думаю. После трёх психологических травм с зашвыриванием снасти в камыш я таки научился боль мень справляться с ней, однако никакого удовольствия от такой рыбалки не получал. Напротив каждая рыбалка очередной стресс с желанием "... забросить этот рыбий спорт вонючий".
Слава Иисусу! Нашелся добрый самаритянин. Предложил невероятное. Я тебе отправлю своего Антареса двенадцатого, попробуй, полови недельку,сделаешь себе мнение и отправишь назад. И это человек, с которым мы и знакомы то не были.Так, на форуме в пару слов. Низкий поклон ему!
Это решило все! Только тогда я понял, что такое кастинг и получал огромное удовольствие от пользования этой снастью.
Я продал свой любимый Твин. Как я понял, коллекционеру. Добавил и купил себе тоже б/у но в отличном состоянии 12 Антареса. Пользуюсь им до сих пор и менять не собираюсь. И боже упаси!!! Никаких китайцев. Следующей катушкой рядом с Антарнсом стал Стиз Тошинари Намики.. Теперь вот и на ультра лай думаю в кастинге снасть осваивать.
Вот такой вот был мой печальный опыт со счастливым концом.
некорректно обобщать негативный опыт с единичным откровенно трешовым экземпляром китайских катушек на все китайские катушки. этот опыт говорит лишь о том, что данная катушка салмо оказалась отстоем, вот и все.
Чи можу я на ті 60 баксів купити щось більш відповідне до моїх запитів
НІ, не зможеш. Якщо коротко
некорректно обобщать негативный опыт...
Возможно кому-то повезет гораздо больше, чем мне, а возможно и нет. Поэтому совет от
... Краще тоді взяти у когось комплект і половити.
имеет под собой крепкое основание.
Alexleto
03.04.2023, 11:05
Вітаю, дайте пораду палка+котушка, бажаю спробувати ловити зубату на озерах воблерами 100-130 мм.
Ніколи навіть в руках не тримав кастингові снасті.
Не шукаю варіанта китай, або якийсь непотріб, бо одразу розумію, що з таким не зайде снасті, та буду потім бігати та казати що кастинг гімно.
Щось з середнього бюджету. Дякую!
Вітаю, дайте пораду палка+котушка, бажаю спробувати ловити зубату на озерах воблерами 100-130 мм.
Ніколи навіть в руках не тримав кастингові снасті.
Не шукаю варіанта китай, або якийсь непотріб, бо одразу розумію, що з таким не зайде снасті, та буду потім бігати та казати що кастинг гімно.
Щось з середнього бюджету. Дякую!
Там десь було, але продублюю, мульт - Шімано Курадо + вудилище - Шімано Зодиас. Є ще варіанти, гадаю, підкажуть
Alexleto
03.04.2023, 13:01
Там десь було, але продублюю, мульт - Шімано Курадо + вудилище - Шімано Зодиас. Є ще варіанти, гадаю, підкажуть
Дякую. Тест який краще під потреби? Бо для звичайних під такі вимоги я би брав 14-42g. Тут так само?
Alexleto
03.04.2023, 13:04
По мульту, там купа різних дописів по типу 71XG, 70 та інші. На яку саме модель звернути увагу?
Дякую. Тест який краще під потреби? Бо для звичайних під такі вимоги я би брав 14-42g. Тут так само?Це потрібна помочь залу :), буде точніше, у мене в арсеналі такого немає.
По мульту, там купа різних дописів по типу 71XG, 70 та інші. На яку саме модель звернути увагу?
Так, зараз ще и БФС випустили, и ДС. Саму звичайну. Не бачу сенсу в данному випадку у високій передатке, 6,2, на мій погляд, універсал. Я би дивився на Курадо з японоринку, наприклад 15 Курадо201, також краще проанализувати параметри шпулі, тобто з найменьшою лесоемністью.
...Тест який краще під потреби? Бо для звичайних під такі вимоги я би брав 14-42g. Тут так само?
Покупайте унцовик. Иначе 90-110 будет некомфортно твичить.
Я раніше писав що в мене 72-га модель Шимано Адрена - я помилився .
В мене 1610МН2 10-30 грм. Твінчити 110 воблера - мені не зручно ( як на шнурі , так і на флюрі). 130- ще туди сюди . З кренками - все гаразд (в тесті вудки) .
Це я по унцовику .І це стосується тільки мене і моєї вудки.
Може я твінчити не вмію - досвіду не багато .
Дякую. Тест який краще під потреби? Бо для звичайних під такі вимоги я би брав 14-42g. Тут так само?
Средний вес воблера 100 мм - 12-16 грамм
Средний вес воблера 130 мм - 16-20 грамм
Палки басаловки сухие и комелистые если их рассматриваете для твичинга.
Если американская палка то написанный тест 10,5 гр равен примерно 17 грамм, а унцовкой можно дрова рубить.
Японцы поточнее будут, если написано 28 грамм то этому можно верить.
Кроме того есть еще стиль ваш личный, как вы любите твичить, если вы бьете резко, то возможно вам палка нужна с тестом в унцию (если это японец) но больше не советую.
С американскими сложнее. Я лично продал все американские (Лумис, НФЦ, Легенд Элит) унцовки и даже те что 21 гр, и даже те что до 17 грамм. Потому что колы (с нереальным тестом). Возможно для 130х я бы брал американца до 17,5 не более.
Хотите верьте, хотите нет я ловлю на 110 орбит, Варуну, и прочими 110 воблерами палкой Легенд Элит с тестом до 10,5 грамм. Потому что кол но звонкий. Но это я так ловлю.
По пруту - якщо ловите півтораунцовкою, беріть півтораунцовку. Легші воблери буде краще тягати катушкою з легкою шпулею. Вона компенсує жорсткість прута.
Мульти... М'ясо... ДиСи... Магніти... Керамічні шари...
То все від лукавого...
Ось ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) :)
Alexleto
04.04.2023, 19:16
Всім дякую за поради. Унцевик буду брати тоді.
Призначення:
Джиг від унції
твіч 130тих воблерів
30 грамові віби
Діпові кренки
Думаю взяти ось таку -
Можна було б у тих же ж китайоз глянути там є симпатичні змієголовові палочки. Трівшки подорожче Азури наче б то, але несуттєво. Зате діапазон даний по вагам і приманкам чудово закривають. З катухою тою теж горя не буде, з вагами справиться.
Андрюха,ти ж пам'ятаєш,я починав з "червоного китайця" і не відвернуло.
А хтось зі Стіза починає і не заходить.
Думаю,не в тому справа.
Справа залежить від бажання освоїти. Якщо пече- і з чортом лисим освоїш а не те що "Червоним китайцем" :D:D:D. А якщо ото нитік знобливий, то все життя будеш неіснуючий ідеал шукать там де його немає.
Підкинув на вентилятор? ;):D
Підкинув на вентилятор? ;):D
:D:D:D Дик а чого позамовкали? а попіз...ть!?;)
Ну що, е перші враження :)
Азуру ту не купив, купив по великому блату 76 драйва до 45
Вийшов в суботу на ставок чісто спробувати побросати, намотав 60 метрів двадцятифунтової маркованої китайської вісмижілки (придбав чісто щоб рвати не шкода було, але думаю що може ще й половлю на неї, на донку точно норм буде) підципив рудру, поставив магнітку на 3.5, перший заброс - норм, метрів 30, пріємлемо :D
Ще один на 3, ще далі, а ну ка давай трохи осьовік відпустимо - і хррр, борода... А ну давай осьовик назад а магнітку на 2.5 - ще далі, а ну ка тепер різкіше забросимо - вжжж - борода, а ну ка плавніше, норм летить... Трохи не зручно вимотувати, але розумію що це справа звички. Потім повісив джігу на 15 (важчої з собою не було) почав кудати на весь залишок шнура від попередніх борід близько 45 метрів, потім ще раз спробував "порезче" відстрелив нахер і з радістью що можна не класти вже нічого в коробку замерзшими пальцями потулив до тачкі :D
Вердікт - катухою можна користуватися але треба звикати.
Драйв - дуже сподобався, захотів собі ще й унцового.
Вдягятися треба тепліше :D
Евгений...
20.04.2023, 13:00
Вітаю всіх. Хочу придбати котушку STEEZ A II 23 STEEZ A II TW 1000XHL чи є недоліки в високій передатці? поділіться будь ласка досвідом. Хочу використовувати як універсал, твічінг, джиг, залізо
baitcast
20.04.2023, 17:19
як універсал краще 7.1 взяти
Вітаю всіх. Хочу придбати котушку STEEZ A II 23 STEEZ A II TW 1000XHL чи є недоліки в високій передатці? поділіться будь ласка досвідом. Хочу використовувати як універсал, твічінг, джиг, залізо
Передатка 8.5=90 см за оборот, універсальною назвати складно, але в цілому проблем немає. Багато залежить від вашого стилю/техніки лову. Як ви звикли крутити, швидко чи повільно, як ви звикли джигувати котушкою чи вудлищем.
Був у мене zillion 1516 xxhl з передаткою 9.1=102 см за оборот, для твічингу було добре, для швидкісного облову очеретів на дрейфуючому човні взагалі відмінно. Напевно можна було і джигувати, але в мене були й інші котушки.
У мене є кілька котушок з передатками 7.1, ось їх вважаю універсальними.
Але хочу звернути вашу увагу ще на такий факт, ось наприклад безінерційна котушка SHIMANO Twin Power 2500S має передачу 5.3:1 і увага, вимотує 78 см за оборот. І ніхто не париться із м'ясорубочників.
А мультоводи найчастіше вибирають передатку 6.3, яка вимотує 67 см за оборот, і вважають що передатка 7.1 вже висока хоча це 75 см за оборот, що менше ніж у SHIMANO Twin Power 2500S.
Только личное мнение - чем меньше передаточное число, тем приятнее работает катушка- мягче, плавнее, тише, нагрузки меньше ощущаются. Если уж и переходить на более высокие передатки, то для этого должно быть чёткое обоснование- специфика ловли, проводка. У меня несколько катушек с 6,3, для себя не вижу оснований менять их на катушки с большей передаткой. Есть одна с 7.3, при переходе с 6.3 ощущаю явный дискомфорт, но, к сожалению, с 6.3 в модельном ряду нет, поэтому и купил.
Можливо варто поставити питання про вимот сантиметрів за один оберт ручки ?
Евгений...
20.04.2023, 21:01
Можливо варто поставити питання про вимот сантиметрів за один оберт ручки ?
Не думаю, що буду використовувати на дальніх дистанціях, для цього влаштовують м'ясорубочні комплекти, тому мабуть вимотка за оберт ручки, не так важлива. На крайняк вже маю метан 16ий , з передаткою 7.4 Тож мабуть буду брати з передаткою 6.3 Всім дякую!
Не думаю, що буду використовувати на дальніх дистанціях, для цього влаштовують м'ясорубочні комплекти, тому мабуть вимотка за оберт ручки, не так важлива. На крайняк вже маю метан 16ий , з передаткою 7.4 Тож мабуть буду брати з передаткою 6.3 Всім дякую!
Для мене це не питання дистанцій, а кого і як я буду ловити......
Для мене це не питання дистанцій, а кого і як я буду ловити......
счастливый человек с рыбными водоемами, как я погляжу.
а часто бывает так, что целевой рыбой является та, которая клюнет, особенно в лайтовом диапазоне снастей.
счастливый человек с рыбными водоемами, как я погляжу.
а часто бывает так, что целевой рыбой является та, которая клюнет, особенно в лайтовом диапазоне снастей.
Я писав не про те хто клюне , а про те на кого полює рибалка. )))))
Доброго дня, є в когось практика використання спінінгів Westin в тестовому діапазолні 100-150г?
Першій мультовий трофейчік гідний світлини,
(а якщо бути точним, то вже третій)
Порадьте будь ласка в якій бік дивитись далі?
Щось можліво трохи полегше, (та поприемніше?) хоча і ця кітайська крутилка доволі непогано працюе, але хочеться порівнянь, щось недороге, але щоб відчути різницю з цим флаконом ;)
Патик: буде фаворіт драйв до 21 грама.
Есть у меня Abu Garcia Eradicator 2-24. Использую его пока в диапазоне 2-10 (кидал пару раз 16 очень аккуратно) с китайческой BFS катушкой. Но вот хочется сделать себе красиво и закрыть весь диапазон, чтобы на Днепре и поджигать 12-18 при необходимости и в толще погонять 3-5 грамм.
Реально ли это в принципе? В тех немногих местах где я вижу предположительные верхние веса для катушек - БФС заканчивается 10-15, а не БФС начинается с 5. Очень осторожно кошусь на Кальтутту Конквест БФС, но с её ценой - ошибка будет стоить многовато.
Ерадикатор може перекрити 3-5гр. По верху не знаю. Ідеально - взяти дайву і роро шпулю до неї. Грам 5 вагою.
Я закриваю 4гр плюс приманка і до десь 18гр Посейдоном 82м і зілом 21 з роро шпулею і шнуром #0,8 восьмижилкою
Ерадикатор може перекрити 3-5гр. По верху не знаю. Ідеально - взяти дайву і роро шпулю до неї. Грам 5 вагою.
Я закриваю 4гр плюс приманка і до десь 18гр Посейдоном 82м і зілом 21 з роро шпулею і шнуром #0,8 восьмижилкою
Я подивився на Роро шпулю до геккабийджину, там вони пишут Suitable bait weight: 1.0-5.0 g. Не знаю, чи вона лусне від 18, чи підшипник лусне, але ж стрьомно.
На зіл подивлюсь, дякую.
Я б не брав пыд такі ваги 28мм шпулю. Мінімум 32 (Альфас 21) або 34.
34 шпуля мені зайла роровська 27-34. У неї якраз ємність класна
А чому 18 зверху? Я пошукав верх для 21 Зіла SV TW - пишуть унція. Тобто теоретично він може 24 закрити також?
Та друге питання, а як вважаєте, чи 16 Зілліон SV TW гірше 21 під цю задачу буде?
Юрий Степаноский
25.05.2023, 09:18
Але на Харківському форумі ви мені казали - "82 Посейдон НІКОЛИ комфортно не працюватиме з 4,5-5гр. Від 7-8 адекватно, і тільки за умови тонкого шнура та легкої мілкої шпулі."
Це я не від вредності. :) 70 вже маю (Дякуючі вам за пораду). Просто цікаво, де та істина, бо про 82 ще розмірковую. Таки який у 82-го діапазон комфортних меж?
Під котушку - 23 Calcutta Conquest BFS HG. Під ваги від 5-6гр.
На "Multi-potential" PSSC - 70S ловлю з 22 Aldebaran BFS HG. Чудова машинка, легко та далеко кидає від 2гр (менш не пробував, бо мені того не треба), але мені особисто таки не дуже подобаються дуже легкі котушки.
Щоб ходити вздовж, класти на ваги, та всім показувати - то є файно. :) Але при забросі легкою, "порожньою" рукую в мене виходить більш зусиль на далекий заброс. А більш тяжка котушка, як та Calcutta, кидає як би сама. Легким кистевим імпульсом початку посила, а далі маса котушки файно розганяє мах, дозагружає бланк у рісі, та метає досить далеко.
Але на Харківському форумі ви мені казали - "82 Посейдон НІКОЛИ комфортно не працюватиме з 4,5-5гр. Від 7-8 адекватно, і тільки за умови тонкого шнура та легкої мілкої шпулі."
Це я не від вредності. :) 70 вже маю (Дякуючі вам за пораду). Просто цікаво, де та істина, бо про 82 ще розмірковую. Таки який у 82-го діапазон комфортних меж?
На "Multi-potential" PSSC - 70S ловлю з 22 Aldebaran BFS HG. Чудова машинка, легко та далеко кидає від 2гр (менш не пробував, бо мені того не треба), але мені особисто таки не дуже подобаються дуже легкі котушки.
Щоб ходити вздовж, класти на ваги, та всім показувати - то є файно. :) Але при забросі легкою, "порожньою" рукую в мене виходить більш зусиль на далекий заброс. А більш тяжка котушка, як та Calcutta, кидає як би сама. Легким кистевим імпульсом початку посила, а далі маса котушки файно розганяє мах, дозагружає бланк у рісі, та метає досить далеко.
Як на мене то 23 Calcutta Conquest BFS HG з 29 мм шпулею під 82 - не логічно тут альдебаран 16 з 32мм шпулею чи 17 Calcutta Conquest BFS, або навіть інші мульти з 34мм легкою шпулею підійдуть
Но вот хочется сделать себе красиво и закрыть весь диапазон, чтобы на Днепре и поджигать 12-18 при необходимости и в толще погонять 3-5 грамм.
Від Дайви котушку з 34 шпулею, Стіз або Зілліон. У комплекті 2 шпулі БФС (Китай, Мегабас, КТФ) і тоді можна ловити від 3 грама до 70.
У мене Посейдон 82 з Стіз із сшулей Megabass Honey Comb або Megabass Special Bait Finesse Spool for IS з вагами від 5 до 14 грам. Винятково береговий джиг. До речі, я ловлю БФС шпулями на 14 грам і поки не тріснули.
Для 3 грама потрібні інші спінніги та котушки.
Згоден з Andrik. Шімано Калькутта БФС, котушка класна, але не для Посейдон. Я маю Калькутта БФС 17.
Я б її потоваришував із чимось Лайт чи УЛ. Залежно від цілей. УЛ котушки є і в Дайви і непогані, я як фанат УЛ можу спробувати порекомендувати, думаю через мої руки пройшло все, крім класики АБУ. Тут вам допоможе Андрік, він більше у темі. Та й взагалі Андрік у темі УЛ.
Купивши шпульку пʼятиграмову роро на зіліка, він дозволив мені опуститись по комфорту до 5 грам. 4гр - кидає катушка, прут дозволяє працювати з цими вагами, але вже на грані.
По верху 18 сумарно я б сказав. Вище зможе, але не люблю ловити, коли прут провалюється.
Загальний комфорт по свинцю - 5-15гр.
Маю і 70го. Класна паличка, але там стіз СТ з роро шпулею. Щодо легких катушок, "пустих" як Ви кажете, не погоджусь, мені загальна вага снасті важливіша)
ПС. На харспіні мене, як і багатьох, ті дибіли забанили, нічого не пояснивши.
А чому 18 зверху? Я пошукав верх для 21 Зіла SV TW - пишуть унція. Тобто теоретично він може 24 закрити також?
Та друге питання, а як вважаєте, чи 16 Зілліон SV TW гірше 21 під цю задачу буде?
Зілік і 40 гр закриє, але я ж Посейдоном 40гр не ловитиму)))
16 зілік теж підійде, але мені він в руці великуватий.
Забудьте за 24гр на посейдоні, це не його
Юрий Степаноский
26.05.2023, 08:55
Купивши шпульку пʼятиграмову роро на зіліка, він дозволив мені опуститись по комфорту до 5 грам. 4гр - кидає катушка, прут дозволяє працювати з цими вагами, але вже на грані.
По верху 18 сумарно я б сказав. Вище зможе, але не люблю ловити, коли прут провалюється.
Загальний комфорт по свинцю - 5-15гр.
Зрозумів. Дякую. Silverado в мене таки працює нижче. Але так сподобався дізайн та робота мультових Evergreen.
Маю і 70го. Класна паличка, але там стіз СТ з роро шпулею. Щодо легких катушок, "пустих" як Ви кажете, не погоджусь, мені загальна вага снасті важливіша)
Ну то таке. Хто як собі резьбу заточив. :) Я багато пробував і так, і так. Але виходить, що з більш тяжкими котушками (і з безінерційними теж) в мене виходить комфортніше, дальше заброс, та менш рука устає, як це не странно. Саме за рахунок більшої інерції іструмента, та більш комлевого балансу.
ПС. На харспіні мене, як і багатьох, ті дибіли забанили, нічого не пояснивши.
Мене теж. Може я занадто радувався 22'Stella... :) А може там якийсь збой трапився. То і хай йому грець.
Юрий Степаноский
26.05.2023, 09:03
Згоден з Andrik. Шімано Калькутта БФС, котушка класна, але не для Посейдон. Я маю Калькутта БФС 17.
Я б її потоваришував із чимось Лайт чи УЛ. Залежно від цілей. УЛ котушки є і в Дайви і непогані, я як фанат УЛ можу спробувати порекомендувати, думаю через мої руки пройшло все, крім класики АБУ. Тут вам допоможе Андрік, він більше у темі. Та й взагалі Андрік у темі УЛ.
Дякую. Але мене не цікавить УЛ. Саме нижче, до чого я спустився у кастингу це EverGreen Poseidon Salty Sensation The "Multi-potential" PSSC - 70S + 22 Aldebaran BFS HG. І то не є УЛ. То є самий нижчий лайт, як я його використовую. Шо саме мені і потрібно.
Юрий Степаноский
26.05.2023, 09:48
Як на мене то 23 Calcutta Conquest BFS HG з 29 мм шпулею під 82 - не логічно тут альдебаран 16 з 32мм шпулею чи 17 Calcutta Conquest BFS, або навіть інші мульти з 34мм легкою шпулею підійдуть
Дякую. Я був довго шукав нову 17'Calcutta... Але ліву, за розумні грощі не зустрів ні на eBay, ні ближче, Аліекспрес не хочу. БУ не хочу. А тут - хопа, появилася нова 23'Calcutta. З більш досконалою гальмівною системой, головною парою та іншим. Для моїх задач вона підійде більше. Саме у лузу. Поки що на Silverado GSIC-762ML.
Як саме і 22'Aldebaran, який в мене чудово кидає від 2гр. Робить м'яко, як нова Stella. Бездоганно працює гальмівною системою. Той навіщо мені той 16`Aldebaran. :)
А ще в мене є 18'Aldebaran... спочатку від працював тихо-м'ягко. Але після трьох сезонів заричав головною парою (бо я сам винен, тягав здорових щук нагло). Не громко загудів, але то вже не той кайф. Я вже заказав з Японії нову головну пару до нього. Саме зуби піньона зносилися. Ведуча, хоч и дюралева - у гарному стані. У мікроскоп роздивлявся.
А от перемащував новий 22'Aldebaran, а там піньон не з бронзи. Сталевий, чи що. Як на вигляд. От не здогадався магнітом перевірити... Але на вигляд він надійніший ніж у 18'Aldebaran.
То я к тому, що є прихильником таки нових розробок у котушках.
Дякую. Я був довго шукав нову 17'Calcutta... Але ліву, за розумні грощі не зустрів ні на eBay, ні ближче, Аліекспрес не хочу. БУ не хочу. А тут - хопа, появилася нова 23'Calcutta. З більш досконалою гальмівною системой, головною парою та іншим. Для моїх задач вона підійде більше. Саме у лузу. Поки що на Silverado GSIC-762ML.
Як саме і 22'Aldebaran, який в мене чудово кидає від 2гр. Робить м'яко, як нова Stella. Бездоганно працює гальмівною системою. Той навіщо мені той 16`Aldebaran. :)
А ще в мене є 18'Aldebaran... спочатку від працював тихо-м'ягко. Але після трьох сезонів заричав головною парою (бо я сам винен, тягав здорових щук нагло). Не громко загудів, але то вже не той кайф. Я вже заказав з Японії нову головну пару до нього. Саме зуби піньона зносилися. Ведуча, хоч и дюралева - у гарному стані. У мікроскоп роздивлявся.
А от перемащував новий 22'Aldebaran, а там піньон не з бронзи. Сталевий, чи що. Як на вигляд. От не здогадався магнітом перевірити... Але на вигляд він надійніший ніж у 18'Aldebaran.
То я к тому, що є прихильником таки нових розробок у котушках.
Ви пишете про основну вагу 5-6 грам . Це вага приманки чи по свинцю ?
При 29мм шпулі 23КК БФС дальність закиду буде меньшою ніж при 32мм 17КК БФС. 5-6 гр свинцю буде прерасно працювати з 21 CALCUTTA CONQUEST 101HG LEFT з 33мм шпулею + AVAIL легка шпуля + AVAIL магнітний тормоз
і з 18 RYOGA 1016L з 34мм шпулею + Шпуля МОМО або F40
ПС я теж люблю бочечки)))
Юрий Степаноский
29.05.2023, 14:51
Ви пишете про основну вагу 5-6 грам . Це вага приманки чи по свинцю ?
Всеї приманки.
Мене інше більш цікавить, що кини дальше.
18'Aldebaran чи 23'Calcutta? На рідних шпулях.
Вольфрам+приманка (мандулка, силікон2"+гачок), оберталка, воблер.
Від 5 до 8 гр. На бланку Silverado GSIC-762ML. 3-16 гр.
Але то питання ні до кого, крім до 23'Calcutta на рибалці. :)
Всеї приманки.
Мене інше більш цікавить, що кини дальше.
18'Aldebaran чи 23'Calcutta? На рідних шпулях.
Вольфрам+приманка (мандулка, силікон2"+гачок), оберталка, воблер.
Від 5 до 8 гр. На бланку Silverado GSIC-762ML. 3-16 гр.
Але то питання ні до кого, крім до 23'Calcutta на рибалці. :)
18Aldebaran MGL - на центробігах і порівнювати його з FTB не коректно. Ну і рідна шпуля для шнура занадто глибока. Також мені не зрозумілий підбір бланка - при максимальній вазі приманки 8 гр у бланка верхній тест 16 гр
Юрий Степаноский
30.05.2023, 09:23
18Aldebaran MGL - на центробігах і порівнювати його з FTB не коректно. Ну і рідна шпуля для шнура занадто глибока. Також мені не зрозумілий підбір бланка - при максимальній вазі приманки 8 гр у бланка верхній тест 16 гр
В мене давним-давно, з смого початку, звичка використовувати бланки у нижній частині тесту, чи до середини тесту. і не більше. Мені це подобається. Бланкам теж. Наприклад '15 Tiro Nuovo GONTS-792ML 4-22гр. я використовую майже завжди для Mepps Aglia 6,5гр. Та метаю її роскошно далеко. Зазвичай дальше усіх хто поруч, та натужно свістить бланками. А в мене тихо, легким рухом руки. :)
Хіба що Ever Green Light Cavalry CLCC-611MH 7-28гр. + 19' New Antares я метаю здорові воблери десь до 20 гр.
А про гальмівні...
Я спробував на 22'Aldebaran + "Multi-potential" PSSC - 70S метнути вольфрам грам 8. Воно политіло так шикарно далече, що я ледь роздивився де воно плюхнуло. Не питаючи які в мене гальма. :) Тому й 23'Calcutta.
P.S. От же ж... :) Я сюди заглянув виключно спитати у Smolik про Salty Sensation PSSC-82T. Я вам дуже дякую, але більш в ніяких порадах не потребую. В мене свій, досить великий досвід. Свої заморочкі.
Вибачте.
Я десь так само, як і Ви, люблю ловити до двох третин тесту прута, включаючи низи. Тому завжди мова про легкі мілкі шпулі і тонкі шнури. Вони розкривають кайф прута.
82-й мені найбільш кайфовий у вагах 6-12 по свинцю.
Юрий Степаноский
10.06.2023, 12:50
Хтось мав сумніви за Shimano Calcutta BFS HG 2023.
Так я нарешті добрався з нею до води.
Взагалі машинка у руці має відчуття девайсу з майбутнього.
Робить бездоганно. Тихо та м'яко як Stella. Налаштування гальм дуже точне, передбачуванне та приємне. Налаштування осьовика з дуже файним кліком. Магнітів - без кліків, але провертається дуже тактильно приємно. Фрікціон співаючий.
Шпуля при закиді розкручується тихо. Тільки при старті чуть тихо взвиває. Але я ще не змащував підшипники Alchemy Oil Ultra Light Hedgehog, щоб трохи розкаталися.
На Graphiteleader Silverado GSIC-762ML (3-16гр.) Лягла чудово. Баланс ідеальний, як на мене. Набагато краще ніж з 18'Aldebaran, що раніш жила на цьому бланку. Кидав 3-6 гр. на #1.2 шнурі. Фольфрам з сіліконом та мандулками, воблери, Mepps #2. Вилітало впевнено, далеко, майже на рівні безінерціонок.
Взагалі виходив за судаками, але сьогодні судаки не схотіли.
Але окунь прокинувся у літо.
Шпуля важить 6,7 гр. Тюнинговати не буду, бо то повністю влаштовує. Та й взагалі, цім інструментом буду ловити на більші ваги. Це сьогодні мельчив, бо такі були обставини лову, а хотілось котушку випробувати.
Юрий Степаноский
13.06.2023, 11:13
Спробував як та Shimano Calcutta BFS HG 2023 ляже на Poseidon Salty Sensation The "Multi-potential" PSSC - 70S. (1-10 гр).
Офігел. :)
Набагато краще, ніж до того на Graphiteleader Silverado GSIC-762ML (3-16гр.) Вийшов не просто баланс снасті, а супер-баланс кофорту та легкого, дуже далекого закиду. Такої зручності інструмента я навіть не припускав.
Напередодні не втримався та перемастив головну пару Calcutta мастилом ZPI F-0 Master Grease. І до того шикарний рух котушки став ще більш м'яким та бездоганним.
Шпульові підшипники змастив дуже текучим Alchemy Oil Ultra Light Hedgehog. Шпуля почала крутитися як сотона. Абсолютно тихо. При початку розкрутки при закиді пропало то підвивання, що було. Виліт 3 гр. вольфраму чи 4,5 гр. оберталки став чорти-куди.
Про одне шкодую.
Що раніш не почав Калькутти. Нашо я ті Альдебарани покупав...
Калькутта дарить на голову кращі відчуття від рибалки. Шаленно далеко сама кидає. Легким рухом руки. :)
Alexandr_Korobchuk
13.06.2023, 16:40
А шо Shimano Calcutta BFS HG 2023 може по верхам?
Юрий Степаноский
13.06.2023, 18:29
А шо Shimano Calcutta BFS HG 2023 може по верхам?
Не знаю. :) Високо я ще не підіймався. Та й навряд буду. Для високих в мене є інше, Antares...
Але відчуття від цієї Калькутти, як від монолітного шматку міцного металу дає припущення що по верхам можна високо.
Але дуже тендітна та мілка шпуля, думаю, не для того.
Може грам до 12 їй буде по верхам. Може і більше. Я більш 8 гр. нею кидати не буду.
Юрий Степаноский
14.06.2023, 09:33
Декілька не то щоб недоліків, але особливостей 23'Calcutta.
1. Як відщелкнути бокову кришку - шпуля не вискочить. Та витягнути її не одним рухом. Вона ціпляється за роги піньона и треба деякий час, щоб впіймати волю. Доводиться її тягнути-покручувати за вісь, легенько смикаючи, щоб вона таки вискочила.
2. Так саме і установка шпулі на місце. Вона якби легко пірнає, кришка замикається, але шпуля крутиться з супротивом. Треба переконатись, що шпуля повністтю втопилась, з легким щелчком проскока гумового кільця на підшипнику увійшла у гніздо піньона. Як стане правильно - зразу видно по легкому обертанню. Рух шпулі на місце візуально ледь помітно. Десь 0,5 мм.
3. Після закиду, якшо починати обертати ручку доволі дуже повільно - піньон відскакує в зачеп, але іноді, дуже зрідка, щось там недоскакує, та трохи нагружає обертання. Після оберту шпулі на чверть оберта - встає не місто глуховатим тихим щелчком, та далі працю штатно. Якшо стартувати обертати різко, чи просто швидко, відстрілюючи піньон в зачеп - нічого такого не трапиться.
То не є глюк, чи недостаточне змащення. То така особливість механіки. Бо котушка змащена дуже ретельно з заводу. І саме головне - така сама особливість, повністю по відчуттям та звукам є і у котушки 22'Aldebaran. А механіка у обох схожа, а декількі вузли ідентичні.
Просто починати оберти чуть веселіше торкнув ручку.
4. Котушка таки дуже гарно змащена з заводу, але...
А. Пластикове кільце, по волноватим гребенцям якого щелкае головка співаючого фрінкфіона повністю суха. Я трохи змастив густим мастилом.
Фрікціон став співати трошкі тихіше, але м'якіше. І є файне відчуття перфекціонизму, що та головка не цибає по сухому.
Б. Під ведучою шестернею встановлена фрикціонна шайба з матеріалу, що нагадує пароніт, темно сірий. Хоча зверху ведучої, з іншого боку, інша шайба - карбонова. Та нижня паронітова шайба на дотик як би жирна, але залишає на поверхні ведучої шестерні брудну чорну пляму тертя.
Точно таке рішення і у 22'Aldebaran. І там, і там я чуть-чуть змастив ті шайби пальцями у фрікціоном мастилі. Діапазон роботи фрікціона як би розширився, та став більш чутливим.
Але ефект що був описанний мною у пункті №3 пов'язаний саме з цим, як я підозрюю. Повищене проскальзування тої шайби скоріше всього і викликає його, бо далі на валу стоїть зубата широка шайба, що скидує механіку піньона на зчеплення, при початку обертання.
Але як на мене, краще хай та фіговіна м'якіше скользить не забруднюя шестерню тим чорним, що може попасти і далі у механіку.
А хто її не буде чипати-мастити, то пункт 3 може і не читати. :)
абориген
14.06.2023, 15:28
3. Після закиду, якшо починати обертати ручку доволі дуже повільно - піньон відскакує в зачеп, але іноді, дуже зрідка, щось там недоскакує, та трохи нагружає обертання. Після оберту шпулі на чверть оберта - встає не місто глуховатим тихим щелчком, та далі працю штатно. Якшо стартувати обертати різко, чи просто швидко, відстрілюючи піньон в зачеп - нічого такого не трапиться.
То не є глюк, чи недостаточне змащення. То така особливість механіки. Бо котушка змащена дуже ретельно з заводу. І саме головне - така сама особливість, повністю по відчуттям та звукам є і у котушки 22'Aldebaran. А механіка у обох схожа, а декількі вузли ідентичні.
Та сама історія в мене на 22 Альдебаран - потребує більш різкого старту ручкою.
Юрий Степаноский
14.06.2023, 17:52
Та сама історія в мене на 22 Альдебаран - потребує більш різкого старту ручкою.
Я ж говорив. :)
В перше я з таким зустрівся саме на 22'Aldebaran.
Ви котушку розбирали, ту нижню шайбу під ведучою шестернею домащували?
І ще... Ви ловили той ефект на 22'Aldebaran в холодну погоду?
В мене є ще одна версія підозри.
Я використовував 22'Aldebaran як було досить холодно.
23'Calcutta я в перший раз ловив у жару. Того ефекту міньона не було ні разу.
Потім ловив у досить прохолодну погоду, на холодному вітру.
Було два рази за рибалку.
В мене є підозра, що то ще може виникати при використанні на холоді. Де щось залипає від загущення мастила та потребує більшого імпульсу.
vi_chanceux
14.06.2023, 18:25
Про одне шкодую.
Що раніш не почав Калькутти. Нашо я ті Альдебарани покупав...
Калькутта дарить на голову кращі відчуття від рибалки. Шаленно далеко сама кидає. Легким рухом руки. :)
Які шнури пробували на Калькутті?
Є різниця по закиду від кількості намотування шнура?
Пробовали, як себе поводить, як що флюр мотати?
Дякую
Юрий Степаноский
14.06.2023, 18:39
Які шнури пробували на Калькутті?
Поки тільки один. YGK G-Soul Egi Metal #1.2
Є різниця по закиду від кількості намотування шнура?
Намотав десь 0,5мм до края шпулі. Інші кількості не пробував.
, як себе поводить, як що флюр мотати?
Не скажу. Я намотав тільки один шнур та з ним і ловив.
На бланках 3-16 та 1-10.
абориген
14.06.2023, 22:33
Я ж говорив. :)
...
Ви котушку розбирали, ту нижню шайбу під ведучою шестернею домащували?
...
В мене є підозра, що то ще може виникати при використанні на холоді. Де щось залипає від загущення мастила та потребує більшого імпульсу.
Не розбирав.
Так, було прохолодно.
Спробую у спеку)))
На 21 Калькутті 101 таке не траплялося жодного разу.
привіт хочу спробувати мульт. підібрав те що хочу ну і з тим обліком якщо що і продати було можна швидко если не зайдет, якщо по пруту Shimano Zodias 1610M-2 , то по котушці не дуже понятно . Daiwa 21 Zillion SV TW або Shimano 20 Metanium що з них порадите більше. ловити воблерами до 110,
Kostik23
26.07.2023, 20:18
привіт хочу спробувати мульт. підібрав те що хочу ну і з тим обліком якщо що і продати було можна швидко если не зайдет, якщо по пруту Shimano Zodias 1610M-2 , то по котушці не дуже понятно . Daiwa 21 Zillion SV TW або Shimano 20 Metanium що з них порадите більше. ловити воблерами до 110,
Маю обидві, Зіл 21 більше сподобався.По закиду і комфорту зіл мені краще зайшов, але метан більш збитий , корсолід тіло топчик, а від зіла трохи пластиком віддає, но при цьому більш плавний хід і люфтів немає у зіла. Кидають по дальності +- однаково.
+ у Дайви Зіл більш кастомна катушка бо є багато різних деталей для тюнингу.У Шимано з цим проблеми.
Як що спробувати, то краще Метан, бо центробіжна система гальм більш лояльна к новачкам да ї взагалі к воблерам.
Призначення:
Джиг від унції
твіч 130тих воблерів
30 грамові віби
Діпові кренки
Думаю взяти ось таку -
Колеги, вітаю.
Можливо дублювання, але така ж саме проблема.
Шукаю комплект під твіч габаритних воблерів 130 мм (рудри, балісони і решту буратін).
Орієнтовний бюджет до 600 у.о.
Орієнтуюсь виключно на японських виробників. Ккупити/знайти в Японії не проблема.
Що можна порадити? Як нові моделі так і моделі попередніх серій.
Буду дуже вдячний.
...Шукаю комплект під твіч габаритних воблерів 130 мм (рудри, балісони і решту буратін).
Орієнтовний бюджет до 600 у.о.
Не уверен, что для этих целей и способа необходим топовый инструмент.
Поклёвки щуки и окуня, которые в основе своей составляют предмет ловли этим способом,
достаточно информативны, чтобы применять "суперкарбоновые" удилища.
Считаю вполне достаточно палки средней ценовой категории. Я, например, пользуюсь
Унцовой GO EMOTION GEC-662 MH Major Craft. 1/4-1 по приманке и до 20 либров пр шнуру.
Вполне справляется со всеми указанными вами приманками и с серьёзной рыбой:)
Не погоджусь. Я пройшов шлях від баспари і зараз ловлю топовими еверами. Різниця є, але починати треба на твіч з чогось мінімум Зодіаса. Візьмемо так: 200 уо. Між 100 та 200 уо патиками різниця колосальна, між 200 та 600 вже в дрібницях для надто вибагливих
Колеги, дякую за відповіді. Завдання спрощується. Купив Shimano Metanium 20 року. Питання в палці. Дивився унцові палки, наприклад Daiwa Blazon та Megabass Levante (перше, що потрапило на очі і в доступному бюджеті). Вони як коли. Не знаю, чи відіграватимуть вони нормально і адекватно на твічінгу. Також дивися таку ж дайву але до 42 грам і з вклейкою (c69h-2 ST), так вона мені більше зайшла - не такий кол. Принаймні на потрях. Megabass усі коли. Що його робити ХЗ. Чи взяти унцовку без вклейки і не паритись...
Перший хід - ідеально. По пруту - Адрена унцова або півторачка
Мені Адрена унцова не зайшла . Продав .
Зараз жду DAIWA HEARTLAND -Z KAWA SPECIAL !! HL-Z 832MFB-Ti05/
Вудка 2005-2009 модельного року . Має вклейку тубуляр-слім (товстий тубуляр). Діаметр коло тюльпану 1.6мм
,коло катушкотримача 11,9 мм.
Вудка від Харухіко Муракамі . В Ютубі вроді твінчить воблери з 5 до 20грм. Ціна нової в 2005 році - 52000 Японських грошей.
ціна в секенд хенді Японії 230-350 у.е в залежності від стану .
Прийде , відпишусь по враженням.
На графіт та зміст смоли , не дивіться - дивіться на начальну ціну нової вудки та бренд . Це тільки моя думка.
Які кільця (титан, нержавійка фуджи ,AGS) теж не дуже важливо .
Конструктори-рибалки японських вудилищ, розповідають (Припустимо Апія), що поставив нержавіючі кільця, щоб влізти в заплановану ринкову ціну. Але при цьому поставити більше гарного та дорогого графіту.
Слухайте свої особисті враження від вудки на воді. Пробуйте у друзів , та знайомих.
В мене 802MRB-Ti. В чому різниця між F та R?
фаст .та регуляр .Але це в розумінні конструктора вудки-Харухіко Муракамі . Дивлячись Ютуб - то всі його вудки ( в нашому розумінні ) мають стрій фаст , а при закиді та виважуванні поводяться як S , R , F ,X .
В Харухіко Муракамі , ще є своя серія вудок , відносно середнйої цінової категорії , ( важкоджигової направленості ) --- наприклад IUC-902MH-RF , та трохи коротьші моделі для легших вагів .
Тут в нижче є розшифровка по хартлендам
Ось до автора, що ставив Конквеста 23 на Посейдона 70. Ну, так я не грався, бо у мене там тюнований Стіз Кт стоїть, але погрався на декільках прутах. Максимум, що сподобалось - на Дегелі від Евергрина, серія Оріон. Проте, на ньому ж той же Баранчик 22 відчувається куди ергономічніше.
Сиджу в роздумах..
Катуха - вогонь, з рук випускати не хочеться. Проте з усіма прутами щодо ваги - є краще. Баранчик, Стізів купа і т.д. І не треба розказувати, що все в руці, мантри про баланс і так далі. Загальна вага снасті грає роль.
Не знаю, мабуть, продам…
Доброго часу,скажіть куди дивитись маю палю тест 80-170 шикарна 2.4 ріст друг підігнав optimus lure shooter,і мульт є мегабас якийсь для відвісної ловлі хоч і кидає більш меньш 6 копитом 20м+- без перебіжок борід тощо,закид я освоїв швидко ше й таким кавалком..точність хромає трохи(але не зручно в руках тримати пальці болять.або я не звик хоча думаю перше),ловити планую крупними гумами 6-8 дюймів.
Так от хочу катушку хорошу для цих цілей шось з японців ...може абушки ,порадьте в кого є досвід..бюджет ну краще до 200 дол но якшо зайде то і 300 можна.
Shimano Bantam, Abu Revo beast, Daiwa Zillion TW HD.
Це якщо 6-8 дюймів. Якщо вже лізти уверх прута, то вже джеркові катухи
Татула 300 - непоганий варіант до того патика в плані ціна/можливості ;)
А що скажете за калькутту 200? Та антарес підуть для моїх цілей?
більше напевне калькутту розглядаю гарний такий бочонок.
Гарний бочонок. Але антарес буде комфортнішим
Будь-яка металева бочка має один мінус, з настанням холодів вона перетворюється на холодний шматок металу, який неприємно тримати в руках. Я розумію що мильниця теж зі сплаву, але він якось тепліше.
У мене всього одна бочка - Калькутта, але починаючи з холодів і по зимі ловлю тільки різними Стизами.
vi_chanceux
08.10.2023, 13:21
Будь-яка металева бочка має один мінус, з настанням холодів вона перетворюється на холодний шматок металу, який неприємно тримати в руках. Я розумію що мильниця теж зі сплаву, але він якось тепліше.
У мене всього одна бочка - Калькутта, але починаючи з холодів і по зимі ловлю тільки різними Стизами.
а навіщо ії тримати в руках? як що поставити на вудку, то там основний дотик до педальки та руківʼя які не металеві, а ще є рукавиці)
а от переваг у точеному металевому корпусі багато)
а от переваг у точеному металевому корпусі багато)
можете перерахувати більше 1го?
Здогадуюсь що перший це мега міцність. Але тільки ось за багато років лову на мульти я не ушатал не одного.
а навіщо ії тримати в руках? як що поставити на вудку, то там основний дотик до педальки та руківʼя які не металеві, а ще є рукавиці)
Я охоплюю всю котушку і кладу великий палець на перемичку, якщо незрозуміло пояснив можу сфотографувати. Ну це справа звички, якщо ви тримаєте інакше, значить цей мінус вам не перешкода.
У рукавичках мені не зручно, хоча взимку користуюся, купив "без пальців".
vi_chanceux
08.10.2023, 13:42
можете перерахувати більше 1го?
Здогадуюсь що перший це мега міцність. Але тільки ось за багато років лову на мульти я не ушатал не одного.
тоді не буду Вас розчаровувати)))
головне - це задоволення від того, що маєш
Я зрозумів, ви ловите форель. У мене немає такої можливості, тому мені складно зрозуміти перевагу бочок у цьому виді лову. Я використовую Калькутту БФС виключно як УЛ котушку для лову звичайного окуня та головля. Напевно, тому Стіз Еір мені подобається більше.
vi_chanceux
08.10.2023, 14:31
Я зрозумів, ви ловите форель. У мене немає такої можливості, тому мені складно зрозуміти перевагу бочок у цьому виді лову. Я використовую Калькутту БФС виключно як УЛ котушку для лову звичайного окуня та головля. Напевно, тому Стіз Еір мені подобається більше.
як що підкажете як сюди загрузити відео, я покажу вам свою деснянську "форель" цього літа вагою від 1кг до 3х+кг на вудку 5ft с тестом до 5г )))
на вудку 5ft с тестом до 5г )))
А що за кастингова вудка до 5 г?
А в чому переваги ловлі форелі калькуттою перед альдебараном? Краще клює?
Ось взяти того ж Сміта Мотоямівського 57-го, після баранчика калькутта як сідло на корові.
vi_chanceux
08.10.2023, 15:27
А що за кастингова вудка до 5 г?
та іх багато в природі
vi_chanceux
08.10.2023, 15:36
А в чому переваги ловлі форелі калькуттою перед альдебараном? Краще клює?
Ось взяти того ж Сміта Мотоямівського 57-го, після баранчика калькутта як сідло на корові.
а хіба достатньо тількі в парі котушка/конкретна приманка шукати переваги?
та що загалі вважати перевагою? далі кинути, точно кинути, не мати перебіжок та борід та тд?
Та кидають вони ідентично. Я маю обидві. Просто намагаюсь зрозуміти, в чому основна мотивація ловити бочками?
Калькутта для мене - шикардосна катуха, її не хочеться випускати з рук. Така собі цяцька. А от в парі з прутом ось ця зайва вага відіграє дуже важливу роль. Тому з практичного боку - баран виграє.
vi_chanceux
08.10.2023, 16:01
Та кидають вони ідентично. Я маю обидві. Просто намагаюсь зрозуміти, в чому основна мотивація ловити бочками?
Калькутта для мене - шикардосна катуха, її не хочеться випускати з рук. Така собі цяцька. А от в парі з прутом ось ця зайва вага відіграє дуже важливу роль. Тому з практичного боку - баран виграє.
як що ловити короткими вудками та тільки кистьови закиди, коли кидає вудка, від того, що грузиться, то вага там не має значення, чи навпаки виграє. До деяких вудок в мене наприклад є по декілька руків'ев і кожне десь буде мати свою перевагу. Але це все настільки особисте що не варто трати часу на переконання
Та я ж і не прошу мене переконувати. Реально намагаюсь зрозуміти, чому. Можливо, щоб лишити собі з якоюсь метою, а не продавати раніш ніж треба
vi_chanceux
08.10.2023, 16:11
Та я ж і не прошу мене переконувати. Реально намагаюсь зрозуміти, чому. Можливо, щоб лишити собі з якоюсь метою, а не продавати раніш ніж треба
що зручніше, то і треба залишати.
Я витратив багато часу та грошей на пошук пари вудка/котушка/шнур/нейлон/діаметр/ та інше на підбір зручного для мене, та це зовсім не означає що це буде зручно комусь іншому.
Та я ж і не прошу мене переконувати. Реально намагаюсь зрозуміти, чому. Можливо, щоб лишити собі з якоюсь метою, а не продавати раніш ніж треба А чого там розуміти :) , у японов був двіж ловити форель на бабмукові вудки з тімі "бочками" , а далі все як завжди - відосики -..уйосики, ютуб и все, це вже так требо :cool: Кілька років я тут задавав подібне питання, відповили що я нх не розумію, тобто лох :), ну що ж його робити...:D
vi_chanceux
08.10.2023, 18:02
А чого там розуміти :) Кілька років я тут задавав подібне питання, відповили що я нх не розумію, тобто лох :), ну що ж його робити...:D
я не розуміюся, Ви половили бамбуком та знайшли відповідь, чи вдруге наступили на ті ж граблі ?)))
Мені здається що відповідь по відчуттям/перевагам може знайти людина, тільки коли спробує сама. А як що хтось ловить двома різними катухами і не знаходить різниці, крім відчуття холоду, то що можна сказати? я не маю на увазі що це не вірно та так не може бути. Тільки не знаю як відповісти , бо крім матеріалу там ще мабудь багато різниці, береж тх та дивишся, як що не бачиш переваг та не відчуваешь, то краще до тебе ніхто ні донесе, чім власні відчуття. Но це будуть власні а не істина.
А щоб відповісти на Ваше питання по бамбуку, я хотів декілька місяців взад на аукціоні купити одну цікаву для мене, поставив для себе планку, більше 150т іх грошей не дам. Пішла за 452. Мабудь 62 людини, які хотіли придбати - всі лохи
я не розуміюся, Ви половили бамбуком та знайшли відповідь, чи вдруге наступили на ті ж граблі ?))) вибачьте, де Ви побачили, що я Вам задаю якись питання по бамбуку? :eek: Справа ні в бамбуку та ні в граблях :) , бамбук цей мені и нх не потрібен, хто б за скількі його не продавав ;). Справа в питанні - навіщо ловити бочкою в полкіло, якщо це можна робити приємною мильничкою в 150 грамм вагою?
До речі, моїм першим мультом була 200 Калькутта, це для дорослого джигу ;), проблем "з холодом" у мене не було.
эх, найти б сейчас мою бамбуковую удочку, с которой в детстве ходил на рыбалку, пока карбон наконец не стал достаточно доступным. озолотился бы!
Справа в питанні - навіщо ловити бочкою в полкіло, якщо це можна робити приємною мильничкою в 150 грамм вагою?
интересно, что существуют бочонки даже в УЛ диапазоне. как большие, только маленькие. зачем, хз. видно, в каких-то случаях они привлекательнее мыльниц.
vi_chanceux
08.10.2023, 19:31
Справа ні в бамбуку та ні в граблях, бамбук цей мені и нх не потрібен, хто б за скількі його не продавав ;). Справа в питанні - навіщо ловити бочкою в полкіло, якщо це можна робити приємною мильничкою в 150 грамм вагою?
До речі, моїм першим мультом була 200 Калькутта, це для дорослого джигу ;), проблем "з холодом" у мене не було.
ну на це питання дасть відповідь тільки той хто ловить
моя відповідь та розсуд ви не сприймете.
тому можу тільки сказати, що два роки взад в мене був амбасадор 2500,
продав та перехрестився . а зараз розумію що зробив помилку, але вже з досвіду розумію що хотів би мати 2601
ну і вага іх десь 230г, як стелла) не знаю що по пів кило.
як що хтось знаходить задоволення в вазі - це одне
хтось в естетиці - це інше, хтось в зручності (кинув в воду/сфотографував і далі ловиш без проблем - це теж комусь аргумент, комусь подобается меньш проблемні закиди (там при правильному тюнінгу так) а комусь насолодження від всього цього та обладаня рідкою моделлю. мабуть це шлях, який потрібно пройти, щоб отримати відповідь, а Гугл та ті, хто не мав - не дадуть.
vi_chanceux
08.10.2023, 19:34
эх, найти б сейчас мою бамбуковую удочку, с которой в детстве ходил на рыбалку, пока карбон наконец не стал достаточно доступным. озолотился бы!
це інші бамбуки, там не все так просто)))
тому можу тільки сказати, що два роки взад в мене був амбасадор 2500,
продав та перехрестився . а зараз розумію що зробив помилку, але вже з досвіду розумію що хотів би мати 2601
Не шкодуйте, переучуватися ловити правою рукою заради котушки як на мене занадто велика жертва. 2601 продаються за ціною крила літака, але якщо дуже хочеться, то можна і купити.
Можливо вам здалося, що я в мульті ціную тільки тепле, але це не так. Я конкретно і довго захоплююся УЛ, і в мене було і є дуже багато хороших снастей саме для УЛ. Котушки я пробував напевно все, що випускалися з 2010 року. Класичної абушки не було, але саме стримові форелятки цінують її найбільше й узагалі бочечки. Тому я зробив висновок, що ви любите форель ловити. До речі дайвівський MILLIONAIRE CT SV для лову на коротке мені більше сподобався ніж КК БФС, але я вважав за краще мати Стиз СТ TW (у мене їх 2 шт, дуже подобаються) ніж металеву бочку.
p.s.
У Харкові мало великої риби, але поки що є окунь, взимку щоб його розворушити я ловлю на вольфрам 1 або 1,5 грама, вудкою з тестом до 1,5 грама.
Зараз що мене цікавить найбільше це новий SS AIR TW. Напевно, треба замовляти.
vi_chanceux
08.10.2023, 20:47
Я конкретно і довго захоплююся УЛ, і в мене було і є дуже багато хороших снастей саме для УЛ. Котушки я пробував напевно все, що випускалися з 2010 року.
Тоді Ви краще за мене знаєте що тільки котушка нічого не вирішує, а тільки разом в цілому: котушка/вудка/Ре чи нейлон та приманка.
і ніколи тільки підставляя різні бренди в цю формулу ми не знайдемо істини, бо відчуття зручності будуть різні в кожного. ще ви знаєте що в нас зовсім різні калькути, і не знаєте що на одній з моїх е шпуля Avail з іншими магнітами, і може з ними в ваших умовах і краще так ловити. А може і ні. Так як я дам Вам відповідь що краще, тем більше що стизів не мав?)))
p.s.
У Харкові мало великої риби, але поки що є окунь, взимку щоб його розворушити я ловлю на вольфрам 1 або 1,5 грама, вудкою з тестом до 1,5 грама.
шукайте і знайдете, я знаю багато рибалок з Харкова , і деякі тільки повернулись з гір, де з успіхом ловили хучо)))
До речі, що на калькутті дає авейл шпуля? От мені трошки її не вистачає для легких точних закидів 2гр колебла
До речі, що на калькутті дає авейл шпуля? От мені трошки її не вистачає для легких точних закидів 2гр колебла
"легких точних закидів" - це як ?
Може коротких точних закидів ?
вибачьте, де Ви побачили, що я Вам задаю якись питання по бамбуку? :eek: Справа ні в бамбуку та ні в граблях :) , бамбук цей мені и нх не потрібен, хто б за скількі його не продавав ;). Справа в питанні - навіщо ловити бочкою в полкіло, якщо це можна робити приємною мильничкою в 150 грамм вагою?
А той хто рибалить вудками від 3,7 до 5 футів не розуміє тих хто рибалить вудками 7-8 футів . Отаке рильське будення....
"легких точних закидів" - це як ?
Може коротких точних закидів ?
Коротких теж. Перефразую - щоб було достатнього імпульсу для закиду колебалки 2гр пітчингом.
Коротких теж. Перефразую - щоб було достатнього імпульсу для закиду колебалки 2гр пітчингом.
Я такого ще не пробував. Не переконаний що в цьому році матиму змогу випробувати пару 23Калькуту з Avail шпулькою. В мене вже не сезон по пстругу з пирьком.
ПС З досвіду з 16Альдебаран-моє враження що FTP для коротких вудок до 5 фут не то.....
От якраз 22 баран може. В стоці. На грані, але може.
vi_chanceux
09.10.2023, 11:48
купував з надією що буде комфортніше працювати легкими вагами з тонким нейлоном, але часу на експеременти зараз вже не маю
Alexandr_Korobchuk
23.10.2023, 18:37
Дядьки, потрібна порада:
Маю два Зіла 100HLC та TW 1516HL все в них суперово, але іноді доводиться опускатись по джигу до 10 гр. і тут вже трабли.
Бачу два варіанти виходу із ситуації
1. T3 + SV 1200. Мінус - додатковий комплект в човні
3. Мілка шпуля для Зіла - хз чи варто (справа не в грошах)
Що порадите?
Міняв би зіла на стіза hlc. І брав би до нього реєвську шпулю
Alexandr_Korobchuk
23.10.2023, 19:46
Мова про цього звіра Steez A TW HLC?
Alexandr_Korobchuk
23.10.2023, 20:11
А чим шпуля на Зілу "не альо"?
Вона альо? Шнура багато мотати. Від десяти якщо - то тільки вперед. Я міняв, бо треба було від шести. А потім зовсім іншу катуху взяв)))
Alexandr_Korobchuk
23.10.2023, 20:32
Рома, я про мілку шпулю мав на увазі. На рідну мотаю 150м #1.2, але до краю шпулі місця дофіга, от і подумав що мілка буде в самий раз.
Мілка - 150м 0,8 влазить. Це я про Реєвську. Вона тулить десять грам у хмари
Alexandr_Korobchuk
23.10.2023, 20:45
Як раз те що потрібно )
Бачу два варіанти виходу із ситуації
1. T3 + SV 1200. Мінус - додатковий комплект в човні
3. Мілка шпуля для Зіла - хз чи варто (справа не в грошах)
Додатковий комплект, то є ні мінус, а навпаки плюс, мінус - це гемор, коли почінаешь переставляти одну катушку на іншу вудку та тає подібне. Це - по перше. По другє - легка, мілка шпуля на ціх ЗИЛах, це як на корові седло ;), бо для 10грам добра котушка коли в неї вага 160-180грамм (було дві шпулі під ЗИЛ НЛС, ні одна не прижилася). По третє, як що вже і купляти котушку під лайт, то краще не Т3, а більш нову. Ну і як би шо HLC, шо 1516 - аналогі, сенсу дві однакових? ;)
... в догонку. На ціх ЗИЛах шпули 36мм, для 10грамм, хай вона буде мілка, але це далеко не кращий варіант
... в догонку. На ціх ЗИЛах шпули 36мм, для 10грамм, хай вона буде мілка, але це далеко не кращий варіант
Неправда. Все там тулить, і старт шпулі добрий. Це ж не три грами і навіть не пʼять.
Неправда. Все там тулить, і старт шпулі добрий. Це ж не три грами і навіть не пʼять.
Тоді, мабуть, у кожного своя правда ;). У тебе є ЗИЛ HLC, спробуй ;). У мене воно не тулило ні на ПЕ-спешл, ні на Ф40. Мало того, воно не дуже тулить, навіть, на 34ой на Т3СВ, ні со стоком, ні с Реєвскою. Як що це ушастік чі кастмастер, то ще якось, якщо це граммів 6-7 джиг плюс сіліконка, то вже не дуже. І ні в якому разі ні на 150метрах ;)
ПС що є "за хмари" 40-50метрів з летючою сіліконкою це ти звешь "за хмари" ? :) :spin:
Андрюх, ну мірятися я не буду. Навскидку з ексенса та ж десятка за 60 літала. А ти хочеш сказати, що на сотку має? :D:D:D
Але під своі умови я зіліка 21 взув у роро шпулю та посадив на 82 посейдона. Ці ваги мені більш підходять, бо течії немає. То ж ви Дніпром розбалувані)
... ще додам. Як що річь о максімальном комфорте закіду с приманками 10грамм, то у мене кращий результат був на Т3 Єир с 32-ой шпулей і 70-ю метрами шнура 0.8 4х. Як правило, це ушастик 6-8 грамм та сіліконка 2-2.5 дйюма, оце воно. "Хмари" в цьому випадку булі десь метрів під 50 ;):spin:
Питання більше в граничних вагах приманок, які можна перекрити одним ходовим комплектом. Якщо треба іноді і 18, і 20 грам, то 36 шпуля на хлц стізі - те що треба, якщо у мене 4-14, то ясно, що закривати це прутом до 38 і катухою з 36 шпулею - так собі.
Андрюх, ну мірятися я не буду. Навскидку з ексенса та ж десятка за 60 літала. А ти хочеш сказати, що на сотку має? :D:D:D
Але під своі умови я зіліка 21 взув у роро шпулю та посадив на 82 посейдона. Ці ваги мені більш підходять, бо течії немає. То ж ви Дніпром розбалувані)
Так а мірятись і не требо ;), просто я з цімі ЗИЛами стільки шішок понабивав, що і мірятись немає сенсу :). Воно і якось кідає, але напряжно і то не для риболовлі. За Ексенс нічого не скажу, немає и не було. Для вимірювань спецом девайсик купив, міряю час від часу все поспіль :). 21-го теж брав під легкі веса, стокова шпуля у мене найкраще себе показала на вагах від 12грам плюс сіліконка, шнура 120метрів, власне те ж саме, що і Т3СВ. Зараз, за твоєю порадою ;) замовив та чекаю на 1000S :rolleyes: , подивимося на що вона буде здатна :rolleyes:
Я від ески багато не очікую. Тільки шнура тоншого намотати. Шпулька таки 13гр важить.
Питання більше в граничних вагах приманок, які можна перекрити одним ходовим комплектом. Якщо треба іноді і 18, і 20 грам, то 36 шпуля на хлц стізі - те що треба, якщо у мене 4-14, то ясно, що закривати це прутом до 38 і катухою з 36 шпулею - так собі.
Про те й мова :spin:
Я від ески багато не очікую. Тільки шнура тоншого намотати. Шпулька таки 13гр важить.
Як що вона буде комфортна для приманок загальною вагою 10грам, то для мене це буде достатньо. Шнура хочу намотати 100метрів 1.0 :rolleyes:
Всім привіт
Щось я втомився від басових коротких колів, хотілося б щось ближче до модрейту або середньошвидкий лад. І хотілося б щоб довжина хоча б 2,29 см (7.6).
Тест максимум чесний до 21 грама, а краще до 17,5 (це ще одна причина, бассоловки все занижують, написано до 10,5 а їм можна 20 г кидати не напружуючись).
Підкажіть, будь ласка, що є в природі до 300 у.о.
А чим тебе посейдон 82й не влаштовує?)
Всім привіт
Щось я втомився від басових коротких колів, хотілося б щось ближче до модрейту або середньошвидкий лад. І хотілося б щоб довжина хоча б 2,29 см (7.6).
Тест максимум чесний до 21 грама, а краще до 17,5 (це ще одна причина, бассоловки все занижують, написано до 10,5 а їм можна 20 г кидати не напружуючись).
бєу сильверадо прототип до 18
Як що по джигу - я збираюсь в слідуючому сезоні спробувати Daiwa Silver Wolf Air83MB-S з тестом 5-21грм ( вершинка солід 1.4мм , комель коло форгрипу 12.9 мм ). Ще в них є Daiwa Silver Wolf Air 72LB-S з тестом 4-14грм.( вершинка солід 1.3 мм , комель коло форгрипу 12.9 мм ). Сам поки що не пробував. Японці пищуть що вудочка націлена на чутливість , але може то - японська чутливість .
Зараз пробую HL-Z 832MFB-Ti05 DAIWA HDEARTLAND Ваги заявлені від 5 до 18 грм. Але в джигі ( в моїх умовах) бланк пристойно кидає , та відчуває дно з 18-ти до 25 грамів + 2.9" сілікон . ( вершинка 1.6мм посилений(товстий тубуляр) ,комель 11.9 мм) В цих вагах - все гарно ( особливо гарно кидає) . Може з воблерами , якось по другому , не пробував .
А чим тебе посейдон 82й не влаштовує?)
Та начебто всім влаштовує проте, він екстрафаст. І хотів трохи коротше, щоб у човен ще можна було брати.
Silverado Prototype зовсім не в тому бюджеті ))
Не думаю, що б.у. коштуватиме в 2 рази дешевше
А що скажете про Зодіас 20 у 76 довжині до 21 грама? Наразі є на форумі у продажу новий.
Всім привіт
Щось я втомився від басових коротких колів, хотілося б щось ближче до модрейту або середньошвидкий лад.
в сторону от основной темы: так а басовые колы это ж, по определению строя, и есть moderate/mod-fast, не? они же, в отличие от фаст/экстра-фаст, где в первую очередь гнется только самый верх, гнутся от середины, а то, может, еще ниже. другое дело, что гнутся они с трудом, но это скорее про категории злой/не злой, кол/не кол, чем про строй.
абориген
03.11.2023, 07:32
в сторону от основной темы: ...фаст/экстра-фаст, где в первую очередь гнется только самый верх, гнутся от середины, а то, может, еще ниже. другое дело, что гнутся они с трудом, но это скорее про категории злой/не злой, кол/не кол, чем про строй.
В сторону от основной темы - я всегда думал, что фаст/экстра-фаст, это про скорость возвращения бланка в ровное положение после изгиба.
Дуже багато людей плутають стрій із жорсткістю бланку. Стрій - це згиб бланку і ніщо інше. Параболік може бути колом, що не гнеться.
Silverado Prototype зовсім не в тому бюджеті ))
Не думаю, що б.у. коштуватиме в 2 рази дешевше НЕ так давно, сам искал ответ на аналогичный вопрос. Джиг комфортный и иногда воблера по ночному судаку. Купил Сильвераду по совету более опытного мультовода...потестю скоро, если погода позволит.
А що скажете про Зодіас 20 у 76 довжині до 21 грама? Наразі є на форумі у продажу новий.
Комель М- ки и МН -ки одинаковый. Я Zodias 1610M ( 2,10 длина) не силовым, кидал 50 гр свинца (ловил марену в Карпатах на закидушку:D). Не думаю, что 76й будет комфортен на низах грамм до 12 ти. ИМХО.
Всім привіт
Десь саме під таки вимоги колись зібрав собі NFC PR764. Зріст 7.6футів, тест 17.5, реальний комфорт такий і є, по низам 7-8 вже нормально. Цікава та незвичайна вудка :)
В Вашем описании все про Graphiteleader Tiro Prototype GOTPS-792ML-T 2,36m 3-21gr, и цена на вторичке +-. Очень неплохой универсал с уклоном в джиг, но и разнесенки, и воблера с блеснами, все на очень высоком уровне. Из минусов, назвал бы его "липучесть" к рыбе, при вываживании 3+ кг, он за счет своего строя начинает одинаково хорошо утомлять и рыбу и рыбака)) Это не мультовая палка, а спиннинговая
Дуже багато людей плутають стрій із жорсткістю бланку. Стрій - це згиб бланку і ніщо інше. Параболік може бути колом, що не гнеться.
вот этим определением и я всегда пользовался. потому у меня каждый раз возникает непонимание, когда в характеристиках, например, откровенно твичингового спиннинга пишут "строй: ex-fast".
В сторону от основной темы - я всегда думал, что фаст/экстра-фаст, это про скорость возвращения бланка в ровное положение после изгиба.
а вот такое определение отлично бы подошло не под термин "строй", а под характеристики, описываемые в понятиях собственно скорости.
короче, нужны разные характеристики: скорость возвращения в исходное состояние (жесткость?), которая и должна описываться в терминах скорости, и строй (форма изгиба бланка под нагрузкой). но тогда строй некорректно описывать в терминах скорости, потому что это характеристика геометрическая :).
p.s. иногда пишут более понятно, например: "строй: концевой" и т.д.
Ти теж путаєш....немає терміну Жорсткість стосовно бланків:158:...
Є СТРІЙ, стосовно призначення типу ловлі,вага приманок, та розривна шнура,або моно....щоб не зламали вудку...
І ,наприклад ФАСТ,написаний на бланку,для різних типів ловлі,може виглядати і як регуляр,і як ЕХфаст....Достатньо зазирнути на вудки для ловлі форелі...:spin:
вот этим определением и я всегда пользовался. потому у меня каждый раз возникает непонимание, когда в характеристиках, например, откровенно твичингового спиннинга пишут "строй: ex-fast".
а вот такое определение отлично бы подошло не под термин "строй", а под характеристики, описываемые в понятиях собственно скорости.
короче, нужны разные характеристики: скорость возвращения в исходное состояние (жесткость?), которая и должна описываться в терминах скорости, и строй (форма изгиба бланка под нагрузкой). но тогда строй некорректно описывать в терминах скорости, потому что это характеристика геометрическая :).
p.s. иногда пишут более понятно, например: "строй: концевой" и т.д.
Потятие СТРОЙ БЛАНКА придумал ДЕД ЛУМИС...,но он же сразу оговаривал,что это все внутри типажа удочки!
Есть форелевые ЕХФАСТ....на самом деле....регуляр,как сейчас принято говорить...
Ти теж путаєш....немає терміну Жорсткість стосовно бланків:158:...
Є СТРІЙ, стосовно призначення типу ловлі,вага приманок, та розривна шнура,або моно....щоб не зламали вудку...
І ,наприклад ФАСТ,написаний на бланку,для різних типів ловлі,може виглядати і як регуляр,і як ЕХфаст....Достатньо зазирнути на вудки для ловлі форелі...:spin:
Ну, тут я б теж поспорив. Так можна й про тест вудки казати. Про той же 783 глх. «Реальний тест до 60 гр», як деякі кажуть, плутаючи надійність бланку.
Для мене «стрій» - це чисто геометрія бланку. І все
Потятие СТРОЙ БЛАНКА придумал ДЕД ЛУМИС...,но он же сразу оговаривал,что это все внутри типажа удочки!
Немного поправлю. Дед говорил - внутри определенной серии удилищ.
Все это есть в его интервью и при желании можно найти, но это никому не нужно, легче же свой термин сформулировать.:)
Немного поправлю. Дед говорил - внутри определенной серии удилищ.
Все это есть в его интервью и при желании можно найти, но это никому не нужно, легче же свой термин сформулировать.:)
а кому нужен термин, который, как выясняется, применим лишь внутри определенной серии удилищ одного конкретного производителя?
потому естественно, что это порождает поиски более универсально применимых понятий. иначе невозможно понять, говорят ли два человека, используя одинаковые слова, об одном и том же, или они имеют в виду совершенно разные вещи.
форумчанін просив поради щодо придбання...а отримав дискусію щодо дідуся Гаррі:D:eek:
а кому нужен термин, который, как выясняется, применим лишь внутри определенной серии удилищ одного конкретного производителя?
потому естественно, что это порождает поиски более универсально применимых понятий. иначе невозможно понять, говорят ли два человека, используя одинаковые слова, об одном и том же, или они имеют в виду совершенно разные вещи.
Вопрос не по адресу. Задайте его Г. Лумису. Кому не нужен, те пользуются термином "концевой строй" Только и всего:)
Гарри Лумис:
"К слову, еще работая на фирме Lamiglas, именно я придумал распространенные сегодня термины Action (строй) и Power (мощность). Впрочем, так же как и обозначение рекомендуемых лесок на спиннинге, а до этого с данными параметрами никто и не знакомил покупателя.
Так вот, в термин Action я вкладываю понятие о том, в каком месте гнется удилище при забросе, выделяя тут 4 категории: ex-fast, fast, moderate и slow. При "медленном" строе (slow) удилища оно гнется при забросе практически по всей длине бланка, кончик удилища описывает большую дугу - и, соответственно, блесна летит по размашистой петле. При быстром строе (fast) изгибается лишь самый кончик спиннинга - и блесна точно выстреливает, летя почти параллельно поверхности воды.
Под мощностью многие рыболовы понимают жесткость спиннинга, говоря проще - жесткие удилища придают большую скорость леске и блесне - и наоборот. Мы подразделяем мощность на 8 категорий - в зависимости от весовых, "стреляющих" параметров и гибкостного строя удилища. Вместе с тем, эти категории специфичны лишь для данной серии спиннингов - и потому дают представления о параметрах исключительно внутри нее. Говоря грубо - чем толще леска и тяжелее блесна, тем мощнее должен быть спиннинг.
Action- это универсальный термин, применимый к удилищам любого производителя.
Кому не нужен, те пользуются термином "концевой строй" Только и всего Я гадаю, що термін "концевой" не дуже корректний, а ось "членоподібний" - те, що треба ;) :) Сподіваюсь, шановний Петро Петровичу, Ви не будете проти? :D
ПС Кто би що ні казав, але краще Дідуся немає визначення, його просто треба прийняти за основу та не звалювати все в одну купу. В общем, розмови ні про що :opetr:
Десь ми там за мілкошпулю з Бустом размовляли... ;) Яка ж вона гарна! :rolleyes: Ну чого б з заводу таку відразу не втулити? :confused::o
975865
Poloten4ik13
21.11.2023, 12:48
Доброго дня! Хочу купити свій перший мульт(почну з низькопрофільного). Порадьте дешевий (перше купую завжди дешеве, тому що самому треба зрозуміти)робочий варіант для тяжкого джигу, джеркінгу від 30 до 90 грамм. Зазделегідь дякую
Не варто купувати дешевий. Щось середнє з Дайва-Шимано. ТИпу Татули якоїсь.
Дешеве відверне від мульта
... Порадьте дешевий (перше купую завжди дешеве, тому що самому треба зрозуміти)...
Думаю, это плохая идея. Хотите навсегда забыть про ваше желание перейти в кастинг? Сделайте то, что вы задумали.
и че ему терь под 90 грамм минимум реогу покупать?:)
Міша, не падай в крайнощі. Курадо 201 чи Татула
... Курадо 201 чи Татула
В конце концов, на вторичном рынке можно подобрать это за недорого для "сделать себе мнение".:)
Міша, не падай в крайнощі. Курадо 201 чи Татула
Я бы тику скульптор взял...хотя полностью согласен, что дешевый мульт может отвернуть навсегда...
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010