КПК

Показати повну версію : Прошу совета до покупки

Сторінки : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14

Tegeran
14.05.2024, 12:53
Если даже в пресно-соленой воде такой эффект мне кажется целесообразно разобрать катушку через месяц-полтора морских рыбалок и делать выводы ловить дальше или мульт не для моря. После сезона уже может быть поздновато...
Видите ли, пример, который я привел. не совсем корректный по отношению ловли в водоёмах с постоянно солёной водой.
У меня после слива соленость резко повысилась и также достаточно быстро пришла в норму.
Течение хоть и небольшое, но таки присутствует. Похоже, я вскрыл катушку в самый патетический момент.:).
Вполне возможно, что дальнейшая ловля уже в пресной воде, будет в какой-то мере очищать "кишки" от соли.
Во всяком случае, в последствие обслуживание не показывало признаков соли в механизме.
После известных событий солёность воды уже никто не мониторит. Гидропартия работает на удалённом доступе,
а сидя за компьютером солёность не измерить.:D Визуально я тоже не замечал признаков сброса воды из отстойников.
Обычно это беспричинное помутнение воды.

_absh
17.05.2024, 16:26
Graphiteleader Veloce Neo

это, пожалуй, единственный из моих спиннингов, в адрес которого буквально ни разу у меня не возникло мысли, что у него хоть что-нибудь не так. но используется он исключительно с воблерами (ну и раз в пятилетку, может, блесну какую прицеплю).

короче лол, перехвалил/накаркал.

на поклевке стограммового щупака сломалось верхнее колено пополам. причем ни продольных трещин нет, ни бахромы почти нет, как ножом срезало: четкий круглый слом перпендикулярно бланку. видать, устал наконец, все-таки семь лет отработал.

как я вижу, починить должно быть можно без проблем, но что-то я не уверен, что хочу его чинить, если найдется, чем заменить.
на что из того что сейчас есть в продаже можно посмотреть, чтобы было такое же?
нужна сухая жесткая унцовка 205-210 см твичевого строя главным образом под baby buster.

_absh
19.05.2024, 11:55
посмотрел короче что есть у флагмана и ибиса: кастинговых унцовок в ассортименте ДВЕ, обе совсем мимо. вот тебе раз. кто еще у нас занимается импортом удилищ кроме флагмана и ибиса, где есть смысл смотреть?

если смотреть до 30 г (а не до 28), то появляется еще вариант Favorite X1 Twitch X1.1C 702MH. насколько он реально twitch? что реально по тесту? цена что-то совсем бросовая, это совсем дрянь или хоть более-менее норм будет?

Smolik
19.05.2024, 12:55
Після японця брати х1 - така собі затея. Зодіас 20го року мінімум

_absh
19.05.2024, 13:51
я ищу отзывы тех, кто непосредственно пользуется чем-то конкретно под приманки типа baby buster и подобные недоджерки, волкеры и т.д. в диапазоне 20-25 г.

есть личный опыт с этой шиманой (1610MH) именно под эти задачи? ну, на крайняк, под 130 воблеры с лопатой, это будет плюс-минус тоже репрезентативно.

я понимаю, что X1 после японии это такое себе, но у него в плюсах то, что его таки можно подержать в руках перед покупкой, заказав в розетку в соседнем доме (кататься по магазинам возможности нет), и у него есть четкое и понятное позиционирование под твич, в отличие, кстати, от зодиаса, который "под твич и джиг, а еще крестиком вышивать умеет". с карбоном 30Т я тоже знаком, он плюс-минус подойдет. в условиях крайне скудного выбора и это вариант.

Smolik
19.05.2024, 14:07
У мене було 4 зодіаси. І 1610мн2 також. Але в розрізі твіча чи чогось такого і слова не скажу. Бо мені на рудру півтораунцовку мінімум треба, а товариш пойнтери 128 ганяє прутом до 21гр. Тому...

_absh
19.05.2024, 14:48
Але в розрізі твіча чи чогось такого і слова не скажу. Бо мені на рудру півтораунцовку мінімум треба, а товариш пойнтери 128 ганяє прутом до 21гр. Тому...
да, воблеры с лопатами трудновато использовать как точку отсчета, потому что каждый под твичем понимает свое. с безлопастными проще.

потому попробуем зайти с другой стороны, по общим характеристикам

У мене було 4 зодіаси. І 1610мн2 також.
какие они реально по строю? колообразность? насколько жесткие для своего теста? какой профиль бланка под нагрузкой, откуда начинает гнуться?
сухость/звонкость?
насколько пригодны для джига? (по этому параметру можно судить о пригодности для твича: по моему опыту с veloce neo пригодность в этой весовой категории для джига обратно пропорциональна пригодности для твича)
хз какие еще характеристики, что-то больше в голову ничего не приходит. за фурнитуру и качество сборки, пожалуй, говорить нет смысла, они теперь и у самых бюджетных палок на достаточно высоком уровне.

p.s. еще конечно вопрос с наличием этого зодиаса. нет нигде, только в рыбрае светится в наличии, и не факт, что это не ошибка. но то отдельно, то уже буду узнавать, если он потенциально пригоден.

Smolik
19.05.2024, 15:04
66 модель менш Г-образна, 1610 - кінчик трохи більш виражений. Більше для джига підійде, тому більш універсальний.
Палки сухі та дзвінкі, наскільки - не скажу, у мене за наявності Калейдо та Оріонів буде неадекватне сприйняття. Всього достатньо. Прути з запасом міцності. Я півтораунцовкою на Дніпрі тягав 60гр + 4"

Ромка
19.05.2024, 15:53
Кидали б зодіасом 10-30 салмовський слайдер 10S, той що 46 грам? Стосовно проводки точно потягне.

Smolik
19.05.2024, 15:55
Я б не кидав, не люблю перевантажувати прути. Але через міцність, нічого йому не буде.

_absh
19.05.2024, 18:19
1.Под такие приманки и Х-1 невеста.

та вот шото думал я себе, думал, и решил, что закажу X1, пощупаю, да возьму, если нормально будет по жесткости и строю.

при практически полном отсутствии выбора ориентироваться на единственного японца как-то не ок.

перекантоваться пока, пожалуй, и с X1 можно будет (если он окажется сколько-нибудь подходящим), а там или может графитлидер в ремонт отдам, или японцев еще подвезут вдруг и будет из чего выбрать.

2. Есть опыт. Зодиас без проблем справиться. Он и Бастер 2 потянет.
Есть разные подходы, кто-то любит работать по пределу мощности палки, а кто-то чтобы было с запасом.

ну вот с графитлидером у меня было так, что беби бастер в самый раз, а бастер 2 уже ощущается, что перегруз. и вот такой тест как раз мне в самый раз был.

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

выглядит интересно. посмотрим на X1 и посмотрим.

_absh
19.05.2024, 19:30
Кидали б зодіасом 10-30 салмовський слайдер 10S, той що 46 грам? Стосовно проводки точно потягне.
я такое кстати кидаю уже джерковой палкой (некий dragon magnum ti) с заявленным тестом 40-120 г. отлично и кидается (благодаря компактности приманки), и проводится. впрочем, я б не сказал, что эта палка реально до 120. комфортный максимум это buster jerk, тяжелее уже как-то не сильно хочется на нее ставить.

судя по всему прочитанному выше, этот зодиас, похоже, заметно помощнее будет, чем мой (сломавшийся) veloce neo.

или это veloce neo наоборот реально до типичной унцовки не дотягивает? но по мне так ее тест 7-28 честный: 10 мало, 14-25 хорошо, 28 можно, но без фанатизма, а больше 28 уже не хочется.

gfiffyntyf
22.05.2024, 22:59
доброго вечора!! можливо хтось користувався керамічними підшипниками??? чи варто їх ставити замість гібридів???
чи буде різниця на легких приманках???
дякую!!!

Smolik
23.05.2024, 07:57
Шум буде, так точно)

_absh
23.05.2024, 20:58
выглядит интересно. посмотрим на X1 и посмотрим.
ну короче покрутил в руках в магазине X1 и решил его все-таки взять с учетом того, что в условиях отсутствия выбора носом крутить не приходится.

хочется спросить у создателей X1 Twitch: а что вы, любезные, вообще знаете о твитче? палка ярко выраженной джиговой направленности с тяготеющим к концевому строем. ну окей, в крайнем случае пусть будет универсал, но не твич. при встряхивании удается заставить гнуться. остаточные колебания в бланке ощущаются.
если вдруг кто это будет читать и будет думать про X1 под, скажем, 130 воблера -- смело ищите дальше.
под колебло, тяжелую неогруженную резину, неупористые воблера -- да, наверное пойдет.

короче, на потрях оно и рядом с veloce neo не стояло. тот был сухой и притом невесомой соломиной, которая на потрях не гнулась вообще, а этот ощущается полулапшеватой палкой, которая заметно (на 20 г: 140 против 120) тяжелее. ну вес ладно, все-таки не та ценовая категория, но строй?

тест до 30 г? ой что-то сомневаюсь я. по ощущениям пока что кажется ну до 20-25 максимум.

30T графит это тоже наверное какая-то шутка. у меня есть abu garcia veritas 2.0, прекрасное удилище, но жаль только, что под мясорубку, так вот там тоже заявлен графит 30T, и она, несмотря на тест в 3/4 унции, на потрях совершенно не гнется, как и унцовая veloce neo, только что не ощущается настолько сухим и звонким.

похоже, мне надо просто искать не "твичевую" палку, а конкретно бассовую. судя по всему, именно они имеют правильный медленный или средний строй при очень высокой жесткости.

впрочем, до теста на воде это все так, предварительная оценка. скорее всего, под мои задачи, то есть, время от времени погонять беби бастера и перекантоваться пока не будет нормального выбора, покатит.

Alexandr_Korobchuk
24.05.2024, 05:55
Ви хотіли Мерседес по ціні Таврії?:D
Чудеса тільки в казках і описах маркетологів:)

Мike
24.05.2024, 08:58
Все субъективно. Есть гостевая палка х1 230 до 36гр. В мясном исполнении. Под твич огонь и под джиг тоже. Отличный универсал за копейки..

Smolik
24.05.2024, 09:33
ну короче покрутил в руках в магазине X1 и решил его все-таки взять с учетом того, что в условиях отсутствия выбора носом крутить не приходится.

хочется спросить у создателей X1 Twitch: а что вы, любезные, вообще знаете о твитче? палка ярко выраженной джиговой направленности с тяготеющим к концевому строем. ну окей, в крайнем случае пусть будет универсал, но не твич. при встряхивании удается заставить гнуться. остаточные колебания в бланке ощущаются.
если вдруг кто это будет читать и будет думать про X1 под, скажем, 130 воблера -- смело ищите дальше.
под колебло, тяжелую неогруженную резину, неупористые воблера -- да, наверное пойдет.

короче, на потрях оно и рядом с veloce neo не стояло. тот был сухой и притом невесомой соломиной, которая на потрях не гнулась вообще, а этот ощущается полулапшеватой палкой, которая заметно (на 20 г: 140 против 120) тяжелее. ну вес ладно, все-таки не та ценовая категория, но строй?

тест до 30 г? ой что-то сомневаюсь я. по ощущениям пока что кажется ну до 20-25 максимум.

30T графит это тоже наверное какая-то шутка. у меня есть abu garcia veritas 2.0, прекрасное удилище, но жаль только, что под мясорубку, так вот там тоже заявлен графит 30T, и она, несмотря на тест в 3/4 унции, на потрях совершенно не гнется, как и унцовая veloce neo, только что не ощущается настолько сухим и звонким.

похоже, мне надо просто искать не "твичевую" палку, а конкретно бассовую. судя по всему, именно они имеют правильный медленный или средний строй при очень высокой жесткости.

впрочем, до теста на воде это все так, предварительная оценка. скорее всего, под мои задачи, то есть, время от времени погонять беби бастера и перекантоваться пока не будет нормального выбора, покатит.

Щодо коливань - а Ви в руках Депс 64й тримали чи ловили? Це по факту одна з найкращих твіч палок. І важить 150гр. Я раніш теж сухими колами ловив. Пересилив себе і став взагалі на флюр, де і флюр тягнеться і прут провалюється.

man_v
24.05.2024, 12:03
Я крутил в магазине Х1 и Скайлайн. Х1 не понравился именно тем, что был более медленного строя в сравнении с Скайлайном. Поэтому взял себе на пробу парочку Скайлайнов. Зато у Х1 цена шаровая.
Что касается твичинга, то у каждого свой стиль, я например не бью палкой резко и не люблю колы.

Kuroda
24.05.2024, 17:33

а що буде у середньому по патику? і який мульт найкраще буде для вобов до 110, ну як мінімум метан 20, а в середньому і в топ

_absh
24.05.2024, 19:20
Ви хотіли Мерседес по ціні Таврії?:D
Чудеса тільки в казках і описах маркетологів:)
я хотел мерседес по цене мерседеса.
но в продаже только таврия.

_absh
24.05.2024, 19:39
в общем никаких сюрпризов, все как и ожидалось.

таки да, как запасная палка и перекантоваться, пока не найду что-то лучше, сойдет.

строй не твичевый, под нагрузкой гнется верхняя даже не треть, а 1/4-1/5 длины. это в лучшем случае универсал, если не джиг вообще.

тяжелая. и ощущается тяжелой. и не только тяжелой, но и вообще неудобным одороблом. неудачная рукоять: слишком поздно уходит на конус, так что катушку труднее забрать в ладонь (когда курок попадает между мизинцем и безымянным пальцем). рукоять у X1 рассчитана на такой хват, когда курок находится между указательным и средним пальцем, я этого не люблю.

у катушкодержателя не хватает выреза с обратной стороны, который и облегчает хват, когда катушка лежит в руке, и улучшает чуйку, позволяя указательному пальцу лечь на голый бланк.

плохой баланс, сильно смещен вперед. опять же, если сравнить с veloce neo, то у того все было идеально, центр тяжести был где-то как раз в катушке. видать, 20 г разницы приходятся таки больше на бланк, чем на рукоять и катушкодержатель.

остаточные колебания бланка есть что при забросе, что при проводке. если смотреть на кончик, то после каждого смыка он еще долю секунды несколько раз туда-сюда колеблется. они отдаются в руку и раздражают. но привыкнуть можно, конечно. ко всему можно привыкнуть.

по кидучести, если кидать боковым или через голову, не лучше и не хуже veloce neo (при том, что X1 на несколько сантиметров длиннее). если кидать перед собой, то чуть большая длина и более мягкий бланк влияют благотворно и на дальность, и на точность, в этом X1 выигрывает. учитывая, что я по большей части так и кидаю (по заросшим берегам с ветками над головой), это не так уж и немаловажно.

чуйка отстой, но тут уже как раз можно сослаться на цену.

проводка без вопросов, по беби бастеру, волкерам и подобным все хорошо.

по рыбе нормально, но опять же не хватает чуйки.

короче в таких случаях принято говорить "за свою цену хороший спиннинг". а я скажу так: если бы было из чего выбирать, то X1 и нафиг не нужен не только за свою цену, а и даром.

претензия как таковая в сущности одна: несоответствие назначения заявленному. строй у него под колебло и джиг. твичевый спиннинг в его традиционном понимании ну никак не в верхней четверти гнется. впрочем, не сказать, чтобы даже и наврали: заявлено extra fast, так что и не доколупаешься, примерно такой он по факту и есть.

интересно, какие ж тогда у них джиговые.

_absh
24.05.2024, 19:40
кстати, veloce neo же давно снят с производства, я правильно помню?

а чем его заменили? есть ли вообще прямая замена этой серии или надо методом проб и ошибок подбирать что-то похожее?

_absh
24.05.2024, 19:54
Щодо коливань - а Ви в руках Депс 64й тримали чи ловили? Це по факту одна з найкращих твіч палок. І важить 150гр. Я раніш теж сухими колами ловив. Пересилив себе і став взагалі на флюр, де і флюр тягнеться і прут провалюється.
про депс 64 я даже не слышал. гугл находит какой-то трехчастник в x-x-heavy тесте, думаю, вряд ли речь о нем.

охотно верю и понимаю, что кому-то и с флюром хорошо, но не мой случай. пробовал флюр, не зашло. мне и по предпочтениям хочется, и на практике надо, чтобы ничто не болталось и не гнулось и происходящее на том конце передавалось в руку без задержек. условия ловли такие, что трава, малая глубина, трудный заброс. надо все быстро ощущать и быстро на все реагировать (если например при проводке зацепило травинку или при забросе полетело в сторону веток, а не в воду).

150 г это очень тяжелая палка, если речь про унцовый тест. в те дни, когда я готов возиться с чем-то тяжелее легкой (например, 120 г хороший показатель) унцовки, я лучше джерковую снасть возьму.

кстати, у зодиаса вес тоже заявлен 120 г. это тоже как бы намекает, что, может, он и годный вариант. но все-таки: а какой у него реально строй? не бесполезное "fast" или что там пишут в описаниях (потому что они блин все до одного fast или ex.fast, кроме форелевой лапши), а по факту, какой профиль изгиба бланка получается под нагрузкой? как он реагирует на встрях? негнущийся стержень или кончик все-таки поддается? или еще один показатель: какой диаметр бланка возле тюльпана и возле гайки катушкодержателя?

Smolik
27.05.2024, 10:21
150 г это очень тяжелая палка

Не зарікайтесь. Я теж так думав. Питання в балансі. У мене був триунцовий Калейдо Суперсталіон вагою в 140гр, то коли хтось його брав в руки, казав, що він менше 100гр важить. Реально в руці, як лайтовий Зодіас.

_absh
27.05.2024, 11:11
Не зарікайтесь. Я теж так думав. Питання в балансі. У мене був триунцовий Калейдо Суперсталіон вагою в 140гр, то коли хтось його брав в руки, казав, що він менше 100гр важить. Реально в руці, як лайтовий Зодіас.
ну так-то вопрос еще и в сравнении и в инерции ощущений.

например, покидав пару часов джерки, взял я сразу после них в руки X1, покидал... ну чисто пушинка, что мне в нем могло не понравиться вообще?

да и без джерков через несколько рыбалок память замыливается, руки привыкают, и X1 уже кажется вполне нормально.

однако я не зря первые ощущения от разницы с графитлидером не только запомнил, но и записал.

и при одинаково хорошем балансе, когда будет отличаться только вес, палка в 150 г все-таки будет ощутимо тяжелее и менее поворотлива, чем 120 г, если сравнивать их бок о бок здесь и сейчас.

p.s. но баланс и правда очень важен. к примеру, мой джерковый же комплект сбалансирован так, что дома, взяв его в руки после перерыва, я был удивлен, что он вроде какой-то легкий и удобный, причем, сравнивая его тут же с унцовым комплектом с X1.
но весы не наврали: разница вместе с катушками грамм в 200.
на рыбалке же баланс проявляется в комфортности управления снастью при проводке (при забросе в меньшей степени, но тоже) и, вероятно, найдется такое сочетание, когда палка с лучшим балансом даже более тяжелая будет удобнее, чем более легкая, но с плохим балансом. я, однако, хочу все сразу, то есть, чтобы и вес был малый, и баланс отличный. то есть, такое, как было в veloce neo :).

Kuroda
30.05.2024, 17:05
Смолік чомусь мінімум 20 років, ніж поганий Зодіас попередній. там різниця тільки в рукоятці або бланк набагато кращий за старі моделі

Alexandr_Korobchuk
31.05.2024, 06:29
Смолік чомусь мінімум 20 років, ніж поганий Зодіас попередній. там різниця тільки в рукоятці або бланк набагато кращий за старі моделі

Чоловіче, ти хоч сам зрозумів те, що написав?

Freeman
31.05.2024, 10:31
Смолік, чому мінімум 20-го року, чим поганий Зодіас попередній. Там різниця тільки в рукоятці, чи бланк набагато кращий за старі моделі? Думаю, якось так 🙂. Відносно бланку самому цікаво

Smolik
31.05.2024, 10:32
Нічим він не поганий, просто старий.

slavik
31.05.2024, 11:08
Доброго дня. Допоможіть обрати котушечку під воблерки (110-130+). Обираю з таких :
24 TATULA TW 100HL
24 SCORPION MD 201HG
19 SCORPION MGL 151HG

Smolik
31.05.2024, 11:45
А навіщо такі великі і важкі катушки під воби? Зілік 21. Якщо не по бюджету - то Скорп 71

Alexandr_Korobchuk
31.05.2024, 12:02
24 23 TATULA TW 100HL - важить 195гр, Scorpion 71 - 190гр.

Як на мене, з огляду ціни на Алі, 23 TATULA TW 100HL досить цікавий варіант.
Чи переживе Скорпа - тут питання, але на пару-тройку сезонів в режимі "і в хвіст, і в гриву" вистачить.

slavik
31.05.2024, 12:08
А навіщо такі великі і важкі катушки під воби? Зілік 21. Якщо не по бюджету - то Скорп 71

Я думав запас міцності не завадить, тим більше різниця в вазі не велика, наприклад татула всього на 5 грам важча ніж скорп 71-й. Скорп71 - модель 16 року, думав взять щось сучасніше. Чи кардинально за 8 років нічого не змінилось? І він нічим не гірше нових моделей?

slavik
31.05.2024, 12:13
24 23 TATULA TW 100HL - важить 195гр, Scorpion 71 - 190гр.

Як на мене, з огляду ціни на Алі, 23 TATULA TW 100HL досить цікавий варіант.
Чи переживе Скорпа - тут питання, але на пару-тройку сезонів в режимі "і в хвіст, і в гриву" вистачить.

На офіційному сайті дайва написано саме 24 рік.

Alexandr_Korobchuk
31.05.2024, 12:18
Таки, да - 24 рік.
Повівся на неофіційну інфу:o

Шо в Зіла, шо в Скорпа 71, шо в Татули запасу міцності більш ніж достатньо.

24 SCORPION MD 201HG
19 SCORPION MGL 151HG

Гарні катушки, але мають важку шпулю.

Smolik
31.05.2024, 12:28
Я думав запас міцності не завадить, тим більше різниця в вазі не велика, наприклад татула всього на 5 грам важча ніж скорп 71-й. Скорп71 - модель 16 року, думав взять щось сучасніше. Чи кардинально за 8 років нічого не змінилось? І він нічим не гірше нових моделей?

Ви бачили хоч один мульт, вбитий на твічі?))) Максимум обгонка.
Я взагалі Альфасом СВ ТВ ловлю.
Або 21 Зіліон. Катушки - бомба.

slavik
31.05.2024, 12:46
Таки, да - 24 рік.
Повівся на неофіційну інфу:o

Шо в Зіла, шо в Скорпа 71, шо в Татули запасу міцності більш ніж достатньо.

24 SCORPION MD 201HG
19 SCORPION MGL 151HG

Гарні катушки, але мають важку шпулю.

Шпулі важать майже однаково
71 - 15,5 грам
200MD - 14 грам
MGL - 14 грам
tatula - 14 грам
Це стокові, інфу знайшов на ютубі.

zbb
04.06.2024, 08:40
На татульі и саламдурьі на алішке зараз халява...
Повісили 21го зіла, за 7500 грн, але не дає, курва, купити :(

Smolik
04.06.2024, 15:01
На татульі и саламдурьі на алішке зараз халява...
Повісили 21го зіла, за 7500 грн, але не дає, курва, купити :(

То для америкосів

zbb
05.06.2024, 17:16
То для америкосів

Для бразильців :)
Для амерікосів дорожче, їм фуєгі що нам зараз показує по 2800 пропонує за $122
Доречі, амерікоси рвуть сорочки що бімба-граната, дуже контрольована, але на відосах вона у них вола як порося, думаю може дитині взяти і самому погратись )))

rulet1
21.07.2024, 15:59
Всім привіт. Хто мав Graphiteleader Silverado GSIC-762ML. Як він для джигу 7-10 гр + приманка. Можливо буде з ALPHAS SV TW 800S. Дякую

Smolik
21.07.2024, 16:02
Норм буде, а для повного кайфу я б на Альфас поставив Роро шпулю

Мike
22.07.2024, 20:23
Всім привіт. Хто мав Graphiteleader Silverado GSIC-762ML. Як він для джигу 7-10 гр + приманка. Можливо буде з ALPHAS SV TW 800S. Дякую

Маю такий, прототип. Дуже гарно на ціх вагах..

workforashot
11.09.2024, 13:53
Подумываю на джерковой удочке Ryoga2020 заменить на что-то полегче и удобнее, да и современнее.
А то как-то Ryoga уже архаично выглядит и подходы к джерковой ловле переосмыслил сторону меньше-легче-изящнее.

Пока рассматриваю 23 Antares или Z2020 /другого подходящего не придумал/.
Z-ка была, знаю что за катушка.

Забрасывать некрупные джерки и свимы 30-70гр, резина тоже около 70гр.
Шнур #4-5, скорее #5.

Кто пользовался Shimano 23 Antares DC MD, как она?

bvt
11.09.2024, 14:23
Подумываю на джерковой удочке Ryoga2020 заменить на что-то полегче и удобнее, да и современнее.
А то как-то Ryoga уже архаично выглядит и подходы к джерковой ловле переосмыслил сторону меньше-легче-изящнее.

Шнур #4-5, скорее #5.

Візьміть зілліон crazy cranker, користуюсь таким вже 8 років, проблем не маю, міняти не збираюсь.

workforashot
11.09.2024, 14:33
Візьміть зілліон crazy cranker, користуюсь таким вже 8 років, проблем не маю, міняти не збираюсь.

Не настолько с сторону уменьшения...
Есть J-Dream, он маленький.

Andron
11.09.2024, 18:07
Zillion 1520 HD TW

baitcast
11.09.2024, 21:02

Шнур #4-5, скорее #5.

якщо до 3 унцій то й steez a tw й новий zillion tw hd з цим спокійно справиться, знайдете зіл 1520 hd tw буде гарний варіант з запасом, 23 ант dc теж справиться але там по передаткам не густо й звук дц на любітеля))

zbb
12.09.2024, 10:51
знайдете зіл 1520 hd tw

та шо їх шукати, нові на аліку по $300

Andron
12.09.2024, 12:48
До речі, підкину пару думок за зил 1520 - принципово він нічим не відрізняється від зилов 1516 та 1514. Основні відмінності- інша шпуля с фіксованим індуктором та ручка 100мм ;) На мій погляд його оптимальні вагі по приманкам до 70грам максимум. Іншими словами, якогось там запасу по міцності у нього немає і якщо основні вагі будуть в районі 70грам, то, мабуть, краще вже дивитися в сторону 300Татули та подібних, от там є реальна міць ;), але, нажаль, вже і габарити і вага не дуже радують.

workforashot
12.09.2024, 13:11
До речі, підкину пару думок за зил 1520 - принципово він нічим не відрізняється від зилов 1516 та 1514. Основні відмінності- інша шпуля с фіксованим індуктором та ручка 100мм ;) На мій погляд його оптимальні вагі по приманкам до 70грам максимум. Іншими словами, якогось там запасу по міцності у нього немає і якщо основні вагі будуть в районі 70грам, то, мабуть, краще вже дивитися в сторону 300Татули та подібних, от там є реальна міць ;), але, нажаль, вже і габарити і вага не дуже радують.

Понимаю. Думаю что Zillion не совсем подходит.
По моему мнению, стихия Зиллион веса в 20-50...60гр, ну не его бо`льшие веса.
Это мое мнение и основано на опыте эксплуатации J-dream и Megabass IP.

Для меня важно лесоемкость - 100м #4, а лучше #5 /дело не в трофех/, а тут только катушки со шпулей больше 36мм, а вариантов похоже не много - Antares, Z2020, Ryoga2020.
Кст, на глубокую "золотую" шпулю 36мм от Зиллиона влазит ровно 100м 4х жилки #3.
Также для джерков не хочу катушку с TW, принципиально не хочу.
Цельнометаллическую Ryoga2020 тоже больше не хочу - бессмысленно /по отношению к рыбе/ и беспощадно /по отношению к рыбаку/.
Остается Antares или Z2020.
Похоже все, приехали...
Спасибо!

Andron
12.09.2024, 14:50
З останніх Антаресів знайом покі що тільки з 18м. Хоч він і звется якісь там монстр ....:), але я взагалі не бачу там нічого видатного в плані мощі, на мою думку він поступається тай немало тому ж 1520. До того є сумніви що мікромодуль взагалі в цьому може бути якимось супер- пупер. Як що 23 такий же по шестерням як і 18ий, а воно десь так і повінно бути, то я б не заморачувался.
ПС Шпуля 1520 дуже дружить з товстенними шнурами ;)

baitcast
12.09.2024, 15:59
Понимаю. Думаю что Zillion не совсем подходит.
По моему мнению, стихия Зиллион веса в 20-50...60гр, ну не его бо`льшие веса.
Это мое мнение и основано на опыте эксплуатации J-dream и Megabass IP.

Для меня важно лесоемкость - 100м #4, а лучше #5 /дело не в трофех/, а тут только катушки со шпулей больше 36мм, а вариантов похоже не много - Antares, Z2020, Ryoga2020.
Кст, на глубокую "золотую" шпулю 36мм от Зиллиона влазит ровно 100м 4х жилки #3.
Также для джерков не хочу катушку с TW, принципиально не хочу.
Цельнометаллическую Ryoga2020 тоже больше не хочу - бессмысленно /по отношению к рыбе/ и беспощадно /по отношению к рыбаку/.
Остается Antares или Z2020.
Похоже все, приехали...
Спасибо!

з шнуром 5 ПЄ використовую abu revo beast 41 туди його метрів 100 влазить добрих, довго вибирав бо немає щось схожого та такого легкого й компактного, в парі з гранд сталліоном пуляє відмінно що ріренж 130 що джерки 100-130 грамів спокійно й далеко

workforashot
12.09.2024, 17:02
з шнуром 5 ПЄ використовую abu revo beast 41 туди його метрів 100 влазить добрих, довго вибирав бо немає щось схожого та такого легкого й компактного, в парі з гранд сталліоном пуляє відмінно що ріренж 130 що джерки 100-130 грамів спокійно й далеко

Мне под Super Stallion, под свимы 1,5...2oz, джерки чуток тяжелее.
Джерк 65гр для него практически предел по комфорту /в моих руках/.

baitcast
12.09.2024, 18:25
Мне под Super Stallion, под свимы 1,5...2oz, джерки чуток тяжелее.
Джерк 65гр для него практически предел по комфорту /в моих руках/.

згоден, маю gt2rs версію, 65-70 грам там комфортний верх, палку купив тільки вона вийшла і там живе весь час в мене стіз а тв, тільки на хеві джиг від 50 і вище ставив іншу котушку, а так все закриває стіз з шнуром 2,5 пє

rulet1
16.09.2024, 19:39
Порадьте котушку чи декілька для далекого комфортного закиду джигових приманок. Джиг 8-10 грам + силікон 3-4дюйма(3-5 грам). Бюджет 200-300$. Дякую

Smolik
16.09.2024, 19:44
На того альфаса, що в барахолці, візьміть роро шпулю і буде комфортний і далекий закид

rulet1
16.09.2024, 19:53
На того альфаса, що в барахолці, візьміть роро шпулю і буде комфортний і далекий закид

Хотілось щось нове спробувати)

Smolik
16.09.2024, 19:55
Ну тоді зіліка) і теж роро шпулю)

Andron
17.09.2024, 10:40
Порадьте котушку чи декілька для далекого комфортного закиду джигових приманок. Джиг 8-10 грам + силікон 3-4дюйма(3-5 грам). Бюджет 200-300$. Дякую 21Зіліон. Якщо не мотати кілометр шнура, то і зі стоковою шпулею буде пулять на ура ;)

Smolik
17.09.2024, 11:12
Повір, після того, як спробуєш мілку п'ятиграмову роро шпулю - стокову катати не схочеться))

rulet1
17.09.2024, 12:54
А шимано чи абу, то все не то? Чому більшість за дайву?

Smolik
17.09.2024, 12:55
Абу, скільки не пробував, усі розпродав. Шимано - дальнобій норм Альд Бфс 22.

rulet1
17.09.2024, 13:06
Більший діаметр шпулі теж збільшує дальність?

Smolik
17.09.2024, 13:43
Теоретично так, але на практиці - не настільки. Зате менший діаметр покращує роботу в низах і старт шпулі.
Дальність - це сукупність усіх факторів (прут, катушка і, головне - руки)

bassspro
17.09.2024, 14:59
Панове, підкажіть яка різниця між Daiwa 20 ALPHAS AIR TW і Daiwa 21 ALPHAS AIR TW?
Бо щось ніхера не можу зрозуміти, в Японії дивлюсь ніби та ж катуха, а роки різні?😭

python
17.09.2024, 15:36
Панове, підкажіть яка різниця між Daiwa 20 ALPHAS AIR TW і Daiwa 21 ALPHAS AIR TW?
Бо щось ніхера не можу зрозуміти, в Японії дивлюсь ніби та ж катуха, а роки різні?😭
Певно, помилка, бо на сайті виробника Daiwa ALPHAS AIR TW тільки один.

Балтиец
17.09.2024, 16:28
Есть Daiwa 20 Alphas Air TW диаметр шпули 28 мм, емкость шпули 0,16 мм 90м, кноб 80мм, фрикцион 3,5 кг
и
Daiwa 21 Alphas SV TW 800H (продолжение серии Alphas CT SV 70), фрикцион 4,5 кг.
Надеюсь, что систему SV разжевывать не нужно, в чем ее преимущества, коллеги?
Никакой ошибки нет, разве что где-то опечатка или не в теме те, что подали инфу вам.

Andron
17.09.2024, 16:29
Повір, після того, як спробуєш мілку п'ятиграмову роро шпулю - стокову катати не схочеться))
Навіщо? Який в тому сенс? Якщо рибу ловити ;) У мене є стизовська бустова, але на таких вагах і єї не потрібно. Ловити нормальну рибу вагами приманками в 15грамм п'ятиграмовой мілкошпулєй, це IMHO, не дуже вірне рішення. Сперечатися не буду, але раніше чі пізніше або підшипники сгорять або сложиться та фольга з якої вона зроблена. Як що комусь хочеться це перевіріти- будь ласка, я - пас :spin:

bassspro
17.09.2024, 18:35
Есть Daiwa 20 Alphas Air TW диаметр шпули 28 мм, емкость шпули 0,16 мм 90м, кноб 80мм, фрикцион 3,5 кг
и
Daiwa 21 Alphas SV TW 800H (продолжение серии Alphas CT SV 70), фрикцион 4,5 кг.
Надеюсь, что систему SV разжевывать не нужно, в чем ее преимущества, коллеги?
Никакой ошибки нет, разве что где-то опечатка или не в теме те, что подали инфу вам.

Може порадите тоді, який з цих Альфасів краще взяти під мінімальні ваги? Дякую

Vasylii
17.09.2024, 19:19
Може порадите тоді, який з цих Альфасів краще взяти під мінімальні ваги? Дякую
20 АIR TW ,у нього 28 шпуля меньшої ваги,і з мінімальними приманками працює явно краще.

Smolik
18.09.2024, 09:52
Навіщо? Який в тому сенс? Якщо рибу ловити ;) У мене є стизовська бустова, але на таких вагах і єї не потрібно. Ловити нормальну рибу вагами приманками в 15грамм п'ятиграмовой мілкошпулєй, це IMHO, не дуже вірне рішення. Сперечатися не буду, але раніше чі пізніше або підшипники сгорять або сложиться та фольга з якої вона зроблена. Як що комусь хочеться це перевіріти- будь ласка, я - пас :spin:

Ну ти полови і потім скажеш))) Відсутність зайвої ваги і, само собою, зайвої інерції - це кайф! Став що хочеш і шмали, куди хочеш. Плюс - через малу вагу шпулі прут дуже класно розкривається в низах.
Вже років чотири ловлю і нічого не згоріло і не зложилось)
І питання було не про 15 грам, і про 8-9. Якщо мова про 15 грам, то це вже інша розмова.
У мене мілкошпуля на стізі закриває на старшому Посейдоні ваги 4-14 по свинцю ідеально

rulet1
18.09.2024, 12:48
Ну ти полови і потім скажеш))) Відсутність зайвої ваги і, само собою, зайвої інерції - це кайф! Став що хочеш і шмали, куди хочеш. Плюс - через малу вагу шпулі прут дуже класно розкривається в низах.
І питання було не про 15 грам, і про 8-9. Якщо мова про 15 грам, то це вже інша розмова.
У мене мілкошпуля на стізі закриває на старшому Посейдоні ваги 4-14 по свинцю ідеально

В мене якщо враховувати вагу резини то приманки будуть важити 10-15 грам. Для roro думаю якраз то шо треба

Andron
18.09.2024, 13:06
У мене мілкошпуля на стізі закриває на старшому Посейдоні ваги 4-14 по свинцю ідеально так все ж такі 8 або 15? :confused: інше і не коментую :spin:

Andron
18.09.2024, 13:13
До речі. Касабельно кітайських шпуль. Один раз спробував Ray studio та зробив висновновок, що дайвовська або мегабасівська шпуля в зрівняні с кітайцем це як х... с пальцем ;) , кому подобаються, нема питань, але купити нового красеня - 21 ЗИЛа з шікарнючою шпулєю та вместо неї втулити туда кітайця :eek: та ну ненх :D:spin: :opetr:

Smolik
18.09.2024, 13:39
До речі. Касабельно кітайських шпуль. Один раз спробував Ray studio та зробив висновновок, що дайвовська або мегабасівська шпуля в зрівняні с кітайцем це як х... с пальцем ;) , кому подобаються, нема питань, але купити нового красеня - 21 ЗИЛа з шікарнючою шпулєю та вместо неї втулити туда кітайця :eek: та ну ненх :D:spin: :opetr:

Діло твоє. Нас вас Дніпрян не зрозуміти))) У мене ваги 10гр на Ворсклі - це хевіджиг) Тому нічого порівнювати. Повторюсь, якщо питання стоїть у вагах 12 і вище по свинцю, не питання сток лишати. Хоча, навіть так, як поставив взагалі 1000s від лімітового стіза.
А реєвських та роро у мене купа, тільки з однією чи двома були проблеми. Тонкі індуктори - це тема.

Smolik
18.09.2024, 13:40
В мене якщо враховувати вагу резини то приманки будуть важити 10-15 грам. Для roro думаю якраз то шо треба

Я б не брав настільки глибоку, навіщо тулити 150м 1,5 шнура? Тим паче для джига. Тільки снасть загрубити.

rulet1
18.09.2024, 13:48
Я б не брав настільки глибоку, навіщо тулити 150м 1,5 шнура? Тим паче для джига. Тільки снасть загрубити.
Мотати буду 75 метрів, але мусить бути глибока, бо мілка до 12 грам, а глибока до 25

Smolik
18.09.2024, 13:50
навіщо?
У Каракая питайте

rulet1
18.09.2024, 13:53
навіщо?
У Каракая питайте

Ця шпулька до 12 грам

Smolik
18.09.2024, 14:06
Ця шпулька до 12 грам

то від лукавого. Ось такою ловлю на зіліку два роки вже до 14+3" і силовими, і чим завгодно.

Vasylii
18.09.2024, 16:04
А реєвських та роро у мене купа, тільки з однією чи двома були проблеми. Тонкі індуктори - це тема.
Купа це скільки? Десять? Навідь у цьому разі брак 10-20%... це явно лотерея))). Китайчатину роро-шмомо краще не брати зовсім,поки є всякі ктф та авейл. А ще радити комусь перевершувати рекомендований тест, то взагалі таке собі... Навідь якщо ви сам ловите так довго та успішно,у когось другого,менш досвідченого,на черговому "стрибку зі штанів" з перебігом та гарним ударом по шпулі ,можуть бути неприємності .
Взагалі,дальний закид це більш техніка закиду,чим шпуля,а вона у всіх різна,і навчитися треба самому.
Доречі,мілкі та легкі шпулі,я б не радив використовівати на вагах більше 5-8г загальної ваги,там гарно працюють стокові шпулі відповідних котушок.

Smolik
18.09.2024, 16:12
Багато) Не рахував. І причому з самого початку, коли Рей тільки починав робити їх.
Можете мене не слухати щодо шпуль мілких, діло ваше. Я свою думку сказав. І не зміню її))) Стокові шпулі - це на М джиг і вище

rulet1
18.09.2024, 16:52
то від лукавого. Ось такою ловлю на зіліку два роки вже до 14+3" і силовими, і чим завгодно.

Як воно взагалі з нерухомим індуктором, яка різниця?

Smolik
18.09.2024, 16:54
Чудово. Шпуля легка і у неї майже відсутня інерція. Тому хоч що компакти, що лопухи літають класно. Індуктор класно відлаштований.

Vasylii
18.09.2024, 18:43
Багато) Не рахував. І причому з самого початку, коли Рей тільки починав робити їх.
Можете мене не слухати щодо шпуль мілких, діло ваше. Я свою думку сказав. І не зміню її))) Стокові шпулі - це на М джиг і вище
Та і не думав ваші думки змінювати! Проте все пізнається в порівнянні. Теж брав перші Рей 31 та 34 розміру,найгірші шпулі на той час,у порівнянні з Ктф. Пізніше були та є роро,амо 30 та 28, Рей останній 31,всі явно програють Ктф та частково авейлу.
Якщо буду щось висилати в Україну,можу вам на тести шпульку якусь передати,маю родичів в Полтаві))

Smolik
18.09.2024, 18:47
Можна попробувати) У мене були і 31мм для піксі (одні з найприємніших), і навіть АМО для рами 34мм. Все завжди працювало без зайвих питань. Була єдина колись шпулька, де прокручувався індуктор - доводилось підклеювати до осі. До мого може й сорому, жодного разу не ловив ктф шпулями. Але не купував, бо мені вистачало китайців))

rulet1
18.09.2024, 19:17
А на альфас роро шпулі нема нівкого в оренду попробувати. Бо її ціна як пів катушки.

Nemo
18.09.2024, 19:17
Як воно взагалі з нерухомим індуктором, яка різниця?

Різниця в тому, що нерухомий індуктор це як лінійна магнітка, тормозна система працює на всій відстані закиду. На відміну від рухомого.

rulet1
18.09.2024, 19:26
Різниця в тому, що нерухомий індуктор це як лінійна магнітка, тормозна система працює на всій відстані закиду. На відміну від рухомого.

В мене на моєму альфасі 800s, таке враження, що на початковій стадії закиду вона переторможує, а якщо тормоз зменшити то всьо, гніздо. Тормозілка на 5-6.

Smolik
18.09.2024, 19:38
Ось це як правило, центробіжний ефект рухомого індуктора. За гонитвою за універсальністю, на силовому закиді індуктор моментально попадає в магнітне поле з максимальним гальмуванням. Щоб дозволити ловити вобами і тд. Але фізику не обдуриш. У мене колись був альфас такий, то я на мілкій шпулі міняв індуктор на рей студіо тонкий. Катушка реально починала жити іншим життям.

rulet1
18.09.2024, 19:45
Ось це як правило, центробіжний ефект рухомого індуктора. За гонитвою за універсальністю, на силовому закиді індуктор моментально попадає в магнітне поле з максимальним гальмуванням. Щоб дозволити ловити вобами і тд. Але фізику не обдуриш. У мене колись був альфас такий, то я на мілкій шпулі міняв індуктор на рей студіо тонкий. Катушка реально починала жити іншим життям.
Зараз тюнінгну

rulet1
18.09.2024, 20:16
Зараз тюнінгну

Завтра тест

Vasylii
19.09.2024, 02:41
Порадьте котушку чи декілька для далекого комфортного закиду джигових приманок. Джиг 8-10 грам + силікон 3-4дюйма(3-5 грам). Бюджет 200-300$. Дякую
Взагалі,ви вибрали не зовсім те,що треба. Альфас 800 трактується як бфс котушка з шаллоу шпулею під приманки 2-5г,ну і вище трохи... А це флюр,величенькі черв'яки та інші лохматі джиги,комфорт та точність на невеликі дальності. Під це і настроєний індуктор,дліна ходу та жорсткість пружини.
Під дальний закид шнурами компактких приманок скоріше всього він не підійде...тому танці з шпулями як результат.

rulet1
19.09.2024, 05:46
Взагалі,ви вибрали не зовсім те,що треба. Альфас 800 трактується як бфс котушка з шаллоу шпулею під приманки 2-5г,ну і вище трохи... А це флюр,величенькі черв'яки та інші лохматі джиги,комфорт та точність на невеликі дальності. Під це і настроєний індуктор,дліна ходу та жорсткість пружини.
Під дальний закид шнурами компактких приманок скоріше всього він не підійде...тому танці з шпулями як результат.

То порадьте будь-ласка підходящі мені варіанти котушок. Бо я вже заплутався в тих шимано і дайвах

Vasylii
19.09.2024, 08:13
То порадьте будь-ласка підходящі мені варіанти котушок. Бо я вже заплутався в тих шимано і дайвах
Тут поради можуть бути тільки "в напрямку",котушки під морську ловлю,дальний закид та шнури,наприклад Моретан РЕ,Зілліон HLC,17 Ексенс ДС і подібні.Так як вибір не дуже великий,народ і починає шукати своє,за звичай це щось з 34-36 шпулями,Зілки,ТД-зетки,Метаніум,Антарес,сток та з різними шпулями(амо-роро та все інше).Крім цього,велике значення буде мати вудлище,довжина-стрій,а також техніка та манера закиду.
Як на мене,тут багато варіантів,але не факт що комплект який гарно кидає у Петра,буде так само працювати в руках Миколи))). Тому треба самому перевіряти все на воді.
Вибачте,що не знаю рецепту "вічної молодості" та комплекту закидів "за сотку":) ...але впевнений,що той хто шукає,знайде що йому треба.

Andron
19.09.2024, 09:55
На рахунок рухомого індуктора. Як на мене, магфорс с рухомим індуктором це найкраща сістема на сьогоднішній час. Всі моі потуги ловити с нерухомим закінчились саме таким висновком. Можна непогано ловити і нерухомим, але як тількі якісь шаг в сторону (інший від приманки та такє інше), почінаються нескладухи. Як що у когось є проблеми з перегальмуванням та інші, причини краще шукати в невірно підібранной снасті (шпуля, котушка, забагато шнура, вудлище) та техніці закіду, а не вигадувати якісь недоліки в найкращій сістемі гальм ;)
Що до практики. Вчора ловив з берега судака - ЗІЛ 1514, 36-а рідна шпуля HLC, метрів 130 шнура х4 (було намотано 150), товщина 1.2, 16грамм вухатий плюс 3.5 дюйма сопля, вудка - 86 Ексенс Інфініті - закід комфортний, дальність 50-60метрів. Години півтори ловив в повній темряві. Перебежек, відстрілів не було... перегальмувань також ;) Взагалі був розрахунок ловити на 20-25грам але воду вчора майже не толкнули, тому ловив на 16. :spin:

baitcast
19.09.2024, 13:50

ящо з коробки у дайви є pe boost шпуля для таких справ, стоїть вона на сільвер фульфі або продається окремо. як раз під ті умови що ви хочете по вагі та стилю лову

Andron
19.09.2024, 18:55
Колись, досить давно, вже, мабуть, років з сімь, якщо не більше, намагався знайти себе в лайтової ловлі :). Була 100а ТДЗетка, на котру я туліл то Ф40, потім ще якогось кітайця, але з цього ніфіга толком так й не вийшло. Трохі подумавши, купив собі Дайву Т3 Air та ловлю єю вже чімало років на приманки 3-10грамів
- задоволен єю повністью. Була б ціль ловити з грамів двох, знаю, можна було взяти правильну вудку і теж єю непогано ловити, але це вже для мене не цікаво. За весь час нічого в той котушці не міняв - стокова шпуля з рухомим індуктором, досить прості шпульні підшипники та все інше працюють відмінно. Так шо для мене якось дико незрозуміло :) - навіщо купляти ту купу кітайських виробів, щось в ніх ще доробляти та такє інше? :eek:

Andron
20.09.2024, 08:51
В мене на моєму альфасі 800s, таке враження, що на початковій стадії закиду вона переторможує, а якщо тормоз зменшити то всьо, гніздо. Тормозілка на 5-6.
Зазвичай, такє бува коли при закіді іде занапто швидкий розгін шпулі. Причини - занапто різкий закід, тобто техніка; занапто жорстка вуділка, коротка та жорстка; перегруз або невідповідність шпулі. Взагалі будь-яка система гальмування працює в якості усунення недоліків або техникі або снасті.
ПС якщо хто ще пам'ятає - невка, на неі 150метрів сталькі 0.18, металеве вудлище из В95 і ніяких тормозів взагалі, ні центробегів, ні магнітів, хіба трохи осєвіка... тільки техника :rolleyes::spin:

Nemo
20.09.2024, 10:16
Осьовиком вибраний люфт, великий
палець на барабані Нєвки для контролю. А, ще тюнінг "шпулі" підшипником)

Andron
20.09.2024, 11:35
Осьвиком вибраний люфт, великий
палець на барабані Нєвки для контролю. А, ще тюнінг "шпулі" підшипником)
У мене ще лежить приспособа для встановлення (центровкі) тіх підшипників, ставив два... багато тіх невок в свій час затюнив ;)
Сорі за флуд :Smile033:

rulet1
22.09.2024, 14:21
Хлопці, катушки з якою передаткою використовуєте для ловлі джигом?

Smolik
22.09.2024, 16:52
Кому яка подобається. Дуже спірне питання, як і обговорювати твічеві прути. Мені 6.3 самий норм

Tegeran
22.09.2024, 18:37
На одном инструменте 6,3, на другом 7,4. Разницы в результативности не ощутил аж никакой.

Smolik
22.09.2024, 19:14
Єдине, що не люблю - повільну передатку. Хіба сильна течія, або триоборотапауза)

Andron
23.09.2024, 18:07
Чім менша передатка, тім приємніше відчуття при ловлі. Але занапто мала передача (5.5), найчастіше не зручна, бо на кренки та упорісті оберталки вже майже ніхто не ловить, тому 6.3 - сама універсальна передатка. Якщо є потреби швидкого виматування чі швидкої проводкі тоді вже 7.2 та вище

shumikn
30.09.2024, 13:34
Всім привіт, допоможіть вибрати катушку під приманки до 80-100г. Бюджет в районі 100$. Бажано мильниця, не бочонок

Dnepro
03.10.2024, 22:44
Добрый вечер!
Подскажите, кто может установить поющий фрикцион на 20 Метан?

Andron
04.10.2024, 08:47
Добрый вечер!
Подскажите, кто может установить поющий фрикцион на 20 Метан? Який саме фрікціон, виробник? Якщо це Drag Clike, то його можна і самому встановити, це не важко. Фрікціон в наявності?

Dnepro
04.10.2024, 19:49
Який саме фрікціон, виробник? Якщо це Drag Clike, то його можна і самому встановити, це не важко. Фрікціон в наявності?
Я мабуть невірно питання задав:катуха нова, фрікціона немає... хочу придбати сам фрік та встановити його

makmer
04.10.2024, 20:53
Доброго вечора, порадьте катушку середнього бюджету для приманок(90% силіконові приманки , 10% джерки) 60-120г, бажано низькопрофільну, буде великим + якщо можна щось взяти на барахолці або олх,

Andron
05.10.2024, 08:45
Я мабуть невірно питання задав:катуха нова, фрікціона немає... хочу придбати сам фрік та встановити йогоЧерканіть в особисте, я все розповім детально.

zbb
05.10.2024, 21:51
Доброго вечора, порадьте катушку середнього бюджету для приманок(90% силіконові приманки , 10% джерки) 60-120г, бажано низькопрофільну, буде великим + якщо можна щось взяти на барахолці або олх,

Бачив що барахолці продають haibo venom, як на мене гарний варіант. Там доречі багато чого, і 300ті татули, і якісь міцні абушки...

Shultz
07.10.2024, 13:55
Добрий день! Може хто продає чи підкаже де купити шпулю для Daiwa TD-Z 100 ML. Бажано трохи легшу за стокову, але розглядаю всі варіанти. Дякую!

Andron
07.10.2024, 14:27
Добрий день! Може хто продає чи підкаже де купити шпулю для Daiwa TD-Z 100 ML. Бажано трохи легшу за стокову, але розглядаю всі варіанти. Дякую!
На барахолці нещодавно бачів 36-у Зіловську ПЕ спешл, класна шпуля;)

Shultz
07.10.2024, 21:48
Вже забрали.

Vasylii
08.10.2024, 01:25
Тут можна взяти.

Alexandr_Korobchuk
08.10.2024, 08:48
Вже забрали.

Тицяй ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Guron
08.10.2024, 16:05
Як що та , що з нерухомим індуктором , РЕ 2.0 - 130М , 7.2 грм . -- 2730 грн. , коштує ( на Алі - Т36). Під джиг - ном. варіант - пишуть до 20грм , але це таке. Під воблери мабуть треба з рухомим індуктором.

Smolik
08.10.2024, 20:15
Як що та , що з нерухомим індуктором , РЕ 2.0 - 130М , 7.2 грм . -- 2730 грн. , коштує ( на Алі - Т36). Під джиг - ном. варіант - пишуть до 20грм , але це таке. Під воблери мабуть треба з рухомим індуктором.

Мені вона не зайшла. Під джиг - там кілометр намотати можна. Під щось інше - не альо

fisherluck
17.10.2024, 18:46
Доброго дня.Перешерстив весь інтернет,ніяк не можу підібрати кастингове вудлище.Основна ціль-твічінг крупних мінох 20-30г(від 130 рудри та ріренжа до 160 Канати,Duo Tide minnow slim 175,можливо ще магсквада 160 спробую,якщо сподобається),а також невеликі свімбейти грам до 50+-.
Перед війною розпродав усе,бо потрібні були кошти.Був у мене для цих цілей чудовий Shimano 20 Lunamis B76MH,який придбав у Smolik'a,зараз дуже жалкую що продав.Вудлище було просто золото.
Єдине,що знайшов у нас-це Shimano Zodias та Expride 172h до 42г,але вони ні разу не твічеві,там стрій fast,якраз для хеві джигу.Був у меня в свій час перший зодіас,якраз 172h,тож знаю що кажу,хоч в інтернеті багато "експертів" розказують,що усією лінійкою можна твічити.Але по факту з усієї лінійки регуляр стрій там у лічених вудлищ.
Може десь закордоном можна щось придбати? Я на жаль в цьому абсолютно не розбираюсь.

Smolik
17.10.2024, 22:08
Ну два варіанти - той де Лунаміс можна знайти, або адрену до 42гр

fisherluck
17.10.2024, 22:19

Дивився на ютюбі огляд на 172 Адрену,на жаль вона така ж сама по сторю як 172 Зодіас.

Знайшов цей Лунаміс на [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
350 зелених,+ще доставка не знаю скільки коштуватиме

І ось цю Адрену,14-56 тест,але регуляр стрій дозволяє навіть 110ті кидати й твічити,теж є огляд на ютюбі
ця 270 коштує

Дивно,що Адрена на порядок дешевше за Лунаміс,я думав він середньобюджетний,по типу Expride'a

fisherluck
17.10.2024, 22:31

Була ще оця модель від Jackall,вчора дивився на неї,сьогодні хотів купити-а її вже нема,хоча вчора було ще дві в наявності.Як на зло

Smolik
18.10.2024, 08:29
Дивився на ютюбі огляд на 172 Адрену,на жаль вона така ж сама по сторю як 172 Зодіас.

Знайшов цей Лунаміс на [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
350 зелених,+ще доставка не знаю скільки коштуватиме

І ось цю Адрену,14-56 тест,але регуляр стрій дозволяє навіть 110ті кидати й твічити,теж є огляд на ютюбі
ця 270 коштує

Дивно,що Адрена на порядок дешевше за Лунаміс,я думав він середньобюджетний,по типу Expride'a

Адрена класом як Лунаміс десь. Вище експрайда однозначно. І Адрена більше для твічу підходить за зодіас - це однозначно. Через свою регулярність. Але, через цю спеціалізованість, вона абсолютно ніяка в джигу.

fisherluck
01.11.2024, 06:15
Доброго дня,прошу поради перед покупкою катухи.Основна ціль-воблери та невеликі свімбейти в ваговому діапазоні 20-56г.
Спочатку вирішив з'економити й замовив на аліекспрес Shimano 23' Curado M 200,так як в наших магазинах ціни на неї неадекватні,і коштує вона як Бантам якийсь.Вчора радісний пішов отримувати котушку і виявилось,що недобросовісний китаєць прислав мені праворуку версію.Називається з'економив.
Зараз у мене кілька варіантів-або зіграти в рулетку ще раз і замовити цю ж катушку в іншого продавця.Або купити те,що доступне у нас на ринку,варіантів тільки два:
1) Shimano 24 Scorpion MD,наскільки я розумію це та ж сама Curado,тільки для японського ринку.Два мінуси-ціна вище на третину,а також тільки високі передатки HG XG,до яких я не звик.
2) Shimano 22 Bantam.Тут знову ж таки,кілька мінусів-перший це ціна(порівняно з Curado в 2 рази),й при цьому я сумніваюсь що вона буде якось краще кидати,бо в основному буде працювати з воблерами від 20г. Також я не впевнений в її міцності,бо в мене був так званий "неубиваємий" Bantam 18 року,який захрипів після неповного сезону і це при тому,що до снастей я відношусь дуже бережно.Стояв він у мене на спінінгу до 60г,працював з воблерами в діапазоні 20-56г.
Може ще у Дайви щось є під воблери в ціновому діапазон 150-250 долларів?

Балтиец
01.11.2024, 07:45
Для ловли с джерками целесообразнее работать с бочонками.
Но если всё ваш же выбор - "мыльница", и вас устраивает магнитная система подтормаживания, то рискну предложить дайвовскую Tatula HD 200HL LTD (6,3 : 1).
Серия не самая "дальнобойная", но многих коллег при ловле с лодки устраивает (сам ими пользуюсь).
Думаю, что на Али эту модель можно поискать.

baitcast
01.11.2024, 08:18
Доброго дня,прошу поради перед покупкою катухи.Основна ціль-воблери та невеликі свімбейти в ваговому діапазоні 20-56г.
Спочатку вирішив з'економити й замовив на аліекспрес Shimano 23' Curado M 200,так як в наших магазинах ціни на неї неадекватні,і коштує вона як Бантам якийсь.Вчора радісний пішов отримувати котушку і виявилось,що недобросовісний китаєць прислав мені праворуку версію.Називається з'економив.
Зараз у мене кілька варіантів-або зіграти в рулетку ще раз і замовити цю ж катушку в іншого продавця.Або купити те,що доступне у нас на ринку,варіантів тільки два:
1) Shimano 24 Scorpion MD,наскільки я розумію це та ж сама Curado,тільки для японського ринку.Два мінуси-ціна вище на третину,а також тільки високі передатки HG XG,до яких я не звик.
2) Shimano 22 Bantam.Тут знову ж таки,кілька мінусів-перший це ціна(порівняно з Curado в 2 рази),й при цьому я сумніваюсь що вона буде якось краще кидати,бо в основному буде працювати з воблерами від 20г. Також я не впевнений в її міцності,бо в мене був так званий "неубиваємий" Bantam 18 року,який захрипів після неповного сезону і це при тому,що до снастей я відношусь дуже бережно.Стояв він у мене на спінінгу до 60г,працював з воблерами в діапазоні 20-56г.

У Дайви можете брати 21 зіліон 1000 або його чорну версію HD TW, на аліку є 21 зіли з жовтою парою, 100G від ваших воблерів 20- 60 грамів йому не буде аж нічого.

bvt
01.11.2024, 10:38
для таких приманок користуюсь зіліон крейзі кренкером.Надійна й далеко кидає.Вже з 10 років і міняти не збираюсь.

Alexandr_Korobchuk
01.11.2024, 11:48
Tatula HD 200HL LTD (6,3 : 1) можна цеглу кидати :D
Маю таку, сказати що вона кидає посередньо не можу. З рейовською шпулею приманки (джиг) летять за горизонт:ajmolodec:
Як вона поведе себе з вобами, на закиді - ХЗ, але думаю все буде Ок

Andron
01.11.2024, 19:43
У Дайви можете брати 21 зіліон 1000 або його чорну версію HD TW, на аліку є 21 зіли з жовтою парою, 100G від ваших воблерів 20- 60 грамів йому не буде аж нічого.
21ий 1000 це точно не те, що потрібно, хіба шо100ий, але, якщо знайдете Зілліон 1516 або 1520 або 1514, то це буде краще і за 21го100го тай і за 22го HD

baitcast
01.11.2024, 19:50
21ий 1000 це точно не те, що потрібно, хіба шо100ий, але, якщо знайдете Зілліон 1516 або 1520 або 1514, то це буде краще і за 21го100го тай і за 22го HD

Просто цікаво, що йому буде від тих воблерів?) тим паче парі, якщо 100 ок)

Andron
01.11.2024, 20:36
Просто цікаво, що йому буде від тих воблерів?) тим паче парі, якщо 100 ок)
Такє питання можна поставити до любої котушки, взагалі... а шо їм буде? :) Зайду з іншого боку - для ваг до 50- 60 грамм буде коректніше юзать мульт з 36-ою шпулею та шестернями більшого розміру ніж у 100ой 21го чі 1000кі 22HD. Є в експлуатаціі кілька Зіліонів від HLC до 21го, є чіткі враження. На рахунок 21 1000 - то взагалі лайтова котушка с алюмінієвой головною шестернею, єї кайф як раз в такий ловли, є бажання "вантажити апельсіни бочками", будь ласка, але радити комусь такє, мабуть, не варто :spin:

Andron
01.11.2024, 20:46
Для зрівняння - головна від "классіки", тобто СС чі HLC( майже така ж на 1516/1514/1520) та 22 HD
995787
995788
PS і знов такі є питання по шпулі - розміру, системе, глибині і т.д.: А ще передатка.... ой... spin:

baitcast
01.11.2024, 21:15
Такє питання можна поставити до любої котушки, взагалі... а шо їм буде? :) Зайду з іншого боку - для ваг до 50- 60 грамм буде коректніше юзать мульт з 36-ою шпулею та шестернями більшого розміру ніж у 100ой 21го чі 1000кі 22HD. Є в експлуатаціі кілька Зіліонів від HLC до 21го, є чіткі враження. На рахунок 21 1000 - то взагалі лайтова котушка с алюмінієвой головною шестернею, єї кайф як раз в такий ловли, є бажання "вантажити апельсіни бочками", будь ласка, але радити комусь такє, мабуть, не варто :spin:

про 50-60 грам та 36 шпулю сперечатись не буду, але мова ж про воблери, дуже весело буде кидати наприклад рудру спек 2 з 36 хлц зіла)) на рахунок лайтового зіла 1000, я особисто бачив і розбирав зіл з 6,3 парою після сезону (2-3 рибалки на тиждень) джигу від 12 до 56 грам і він, і пара як нові, і нічого не зламалось і не розвалилось)) і сам маю аналогічний стіз а 2 який з такою ж парою алюмінієвою, стоїть на 3-х уцовій вудці і ставити на неї важучій старий зіл(який в мене теж є) бажання нема зовсім

Andron
01.11.2024, 21:43
Якщо вже поглиблюватися в тему, то 20 і 60 грам це зовсім не одне і теж. 20гра,мм 21им 1000 - без питань, але 60 грамм джерк або свімбейт то зовсім інша справа. Як на мене, то мені такі вагі не дуже зручно і HLC юзати. На рахунок "нічого не буде" є доволі велика статистика в цьому плані, і на своєму досвіді і на тіх котушках, котрі обслуговуваю людям. Любий мульт після 2-3 років експлуатації то вже далеко не новий, звісно, якщо ловити. Мабуть, у кожного свої відчуття, але то тільки відчуття, а не реальні ознаки роботи. кщо Вам зручно юзати лайтові котушки на вагах 50 і більш грамм, то я не маю нічого против, але, наприклад, для мене набагато зручніше юзати 21ий 1000 вагами 10-20грамм, а 40 та більше 'HLC або 1514. Різниця в 50грамів вагі котушки на вудлище в дві та більш унціі, це просто смішно.

fisherluck
02.11.2024, 01:19
Якщо вже поглиблюватися в тему, то 20 і 60 грам це зовсім не одне і теж. 20гра,мм 21им 1000 - без питань, але 60 грамм джерк або свімбейт то зовсім інша справа. Як на мене, то мені такі вагі не дуже зручно і HLC юзати. На рахунок "нічого не буде" є доволі велика статистика в цьому плані, і на своєму досвіді і на тіх котушках, котрі обслуговуваю людям. Любий мульт після 2-3 років експлуатації то вже далеко не новий, звісно, якщо ловити. Мабуть, у кожного свої відчуття, але то тільки відчуття, а не реальні ознаки роботи. кщо Вам зручно юзати лайтові котушки на вагах 50 і більш грамм, то я не маю нічого против, але, наприклад, для мене набагато зручніше юзати 21ий 1000 вагами 10-20грамм, а 40 та більше 'HLC або 1514. Різниця в 50грамів вагі котушки на вудлище в дві та більш унціі, це просто смішно.

Хвалений Бантам у мене почав барахлити досить швидко. Може через 150 розір чи що,але в цілому по відчуттям котушка десь для унцовки,але не більше.
Тому й думаю-може взяти нового Скорпіона 24 року,в 200 розмірі.

До Дайви,чесо кажучи,відношусь дуже предвзято,в першу чергу через негативний досвід з їх безінерційками,правда у мене були тільки недорогі. Плюс абсолютно не подобається дизайн

Andron
02.11.2024, 09:27
Бантам непогана котушка, чесно кажучи, гадаю, що проблема більш не в її недосконалості, а в використаніі. Наприклад, всі мульти дуже ковтають воду, вода всюди, даже в начебто "герметичних" вузлах. Якщо цей момент прогавити, котушці швидко приходить п..ць :opetr: За цім треба слідкувати, бо ніяки розміри шестерен не допомогають. Таке саме трапляється коли власники забувають за своєчасно ТО, слухаючи різні "вумні" поради.
Ще як варіант- подивится на Калькутти в розмірі 200, у мене була 12го року JDM, доволі непогана котушка. :spin:

fisherluck
02.11.2024, 10:23
Бантам непогана котушка, чесно кажучи, гадаю, що проблема більш не в її недосконалості, а в використаніі. Наприклад, всі мульти дуже ковтають воду, вода всюди, даже в начебто "герметичних" вузлах. Якщо цей момент прогавити, котушці швидко приходить п..ць :opetr: За цім треба слідкувати, бо ніяки розміри шестерен не допомогають. Таке саме трапляється коли власники забувають за своєчасно ТО, слухаючи різні "вумні" поради.
Ще як варіант- подивится на Калькутти в розмірі 200, у мене була 12го року JDM, доволі непогана котушка. :spin:

Ви праві,можливо в моєму випадку й правда причинами її не дуже приємної роботи було вимиття смазки.Рибалив той сезон дуже плотно,мабуть по 3-4 рибалки в тиждень.
До речі як часто порадите обслуговувати котушку в середньому? Чи тут не зпрогнозуєш?

Andron
02.11.2024, 11:29
Ви праві,можливо в моєму випадку й правда причинами її не дуже приємної роботи було вимиття смазки.Рибалив той сезон дуже плотно,мабуть по 3-4 рибалки в тиждень.
До речі як часто порадите обслуговувати котушку в середньому? Чи тут не зпрогнозуєш?
Все залежить від кількох факторів: форс-мажорів, частоти та умов використання,
специфіки та техники ловлі, товщині та якості шнура, умов зберігання, аккуратності ловлі та інших. Треба контролювати стан котушкі тай і усе, від того і необходність обслуговування. Не рідше одного- двох разів на сезон це точно, а далі по необхідності.

zbb
16.01.2025, 10:25
Хлопці, а який комфортний верх по джігу буде у 21 DAIWA ALPHAS SV TW 800XHL?

Vasylii
16.01.2025, 11:46
Хлопці, а який комфортний верх по джігу буде у 21 DAIWA ALPHAS SV TW 800XHL?
Тут тестували, комфорт від 7г джиг до
14г воблери (vision one ten), мабуть і джиг до 14 буде нормально.

zbb
16.01.2025, 12:55
Тут тестували, комфорт від 7г джиг до
14г воблери (vision one ten), мабуть і джиг до 14 буде нормально.

Якщо ван тен нормально дьорга - то мабудь і до 21г джиг потягне. Бо 7-14 якось вузкувато.

Nemo
16.01.2025, 15:00
Якщо ван тен нормально дьорга - то мабудь і до 21г джиг потягне. Бо 7-14 якось вузкувато.

Якщо треба універсальніше і ширше, це 21 Зілліон, як варіант.

zbb
16.01.2025, 16:35
Тобто 21 грамм для нього це таки вже перебор? :o

Nemo
16.01.2025, 17:22
Тобто 21 грамм для нього це таки вже перебор? :o
Потягне і 21, але на скільки це буде комфортно хз. Шпульні підшипники там не зіловські наче.

Vasylii
16.01.2025, 21:17

Теж думаю що потягне,але не радив би без відгуків користувачів.

zbb
16.01.2025, 21:38
Якщо треба універсальніше і ширше, це 21 Зілліон, як варіант.

Воно то варіант але на сто баксів дорожчий )))

Vasylii
17.01.2025, 04:34
Воно то варіант але на сто баксів дорожчий )))

Може тоді висвітліть вимоги та бажану ціну до розшукуємої котушки?
Наприклад,я знаю точно, що старий Альдебаран 09 року в стоці буде працювати 7-21г без проблем,там бронзова пара і магнієвий корпус,а додавши мілкошпулю можна і до 1.5г опуститися...і вся ця радість буде коштувати $200 в доброму стані+ $70-80 за доп.шпулю, якщо треба. При цьому конструктив провірений роками...

Мike
17.01.2025, 08:31
Воно то варіант але на сто баксів дорожчий ))) що заважає купити зіл 1016 за 100 баксів? Який буде працювати як пісня 7-40

Nemo
17.01.2025, 09:46
що заважає купити зіл 1016 за 100 баксів? Який буде працювати як пісня 7-40
+. Тільки питання де його знайти за 100 баксів. В мене є, але не продам.)

zbb
17.01.2025, 10:20
що заважає купити зіл 1016 за 100 баксів? Який буде працювати як пісня 7-40

Я 21ший альфас зараз новий за $150 побачив, начебто і хочется, але думаю що може й нахіба він треба? А начебто й треба... А може сотку докинути і 21го зіла нового взяти. Гамлетівски питання коротше )))

Мike
17.01.2025, 11:20

Я свій рік не міг продати за 120. Зняв з продажу. Наприклад.

Alexandr_Korobchuk
17.01.2025, 11:22

можна в Іпонії пошукати, але за 100 баксів то на 90% буде мотлох.

Alexandr_Korobchuk
17.01.2025, 11:23
Я свій рік не міг продати за 120. Зняв з продажу. Наприклад.

думаю, народ відлякувала низька передатка.

Alexandr_Korobchuk
17.01.2025, 14:11
Я Метан 20 взяв за 120$. Не давно бачив Steez 100hl по ціні 120-130$. А от Зіли в нормальному стані там суттєво дорожче.
Про ці 20% мову ведуть щонайменше пів року.

Мike
17.01.2025, 15:33
Я Метан 20 взяв за 120$. Не давно бачив Steez 100hl по ціні 120-130$. А от Зіли в нормальному стані там суттєво дорожче.
Про ці 20% мову ведуть щонайменше пів року.

По 120 їх і зараз там достатньо. Так що Дмитро може нормально відскочити ;)

Мike
17.01.2025, 17:41
БУ катушки - це лотерея, можна і попасти і відскочити:)

То вже сам кожний для себе вирішує. Я ж не нав'язую

Alexandr_Korobchuk
17.01.2025, 17:55
Якщо не брати по ціні низу ринку, то як правило, катушка буде в адекватному стані. Принаймні, ніразу мені не приходила убита катушка. Максимум що робив - міняв шпульні підшипники. Тим паче, що завжди можна подивитись на рейтинг продавця і почитати опис катушки

Vasylii
17.01.2025, 18:12
можна в Іпонії пошукати, але за 100 баксів то на 90% буде мотлох.
За весь час брав там більше двох десятків котушок,по різних цінах, тільки один Альдебаран 15 був з пошкодженням пари,але він і коштував 50)))
В більшості продавці показують всякі недоліки, треба ще дивитись на рейтинг та відгуки.

Alexandr_Korobchuk
17.01.2025, 18:56
Мій пост, який випроцитували,стосувався лише Zilion :)
А в цілому з вами згоден - дивись відгуки продавців та опис.
Вдавалось не раз купувати практично нові катушки за досить бюджетну ціну...

zbb
19.01.2025, 00:08
Вчора ввечері таки купив.
Вийшло ажно $154 за нову катуху, з фрі шипінгом
А барахолкі це звісно добре, нажаль тільки що більшість продавців в ціноутворенні неадекватні )))

zbb
19.01.2025, 00:09
Я про нашу барахолку якщощо )))

Vasylii
19.01.2025, 04:03
А барахолкі це звісно добре, нажаль тільки що більшість продавців в ціноутворенні неадекватні )))

Так а що взяв,Альфаса?

Vasylii
19.01.2025, 04:06
Я про нашу барахолку якщощо )))

Ахахах! В мене інколи теж враження,що продавани неадекватні,та думають,що люди не мають інтернету і не знають про функцію "пошук":D

zbb
19.01.2025, 06:03
Ага, альфаса, 800XHL. Знайшов я на алішке один магазинчик з цікавими цінами на фірмові котухі. Гадаю що вони роблять це для підвищення статусу своєї ТМ. І може в них навіть що і вийде...

zbb
19.01.2025, 06:05
Ахахах! В мене інколи теж враження,що продавани неадекватні,та думають,що люди не мають інтернету і не знають про функцію "пошук":D

Мабуть плутають з колекційним коньяком )))

Smolik
19.01.2025, 06:09
Ага, альфаса, 800XHL. Знайшов я на алішке один магазинчик з цікавими цінами на фірмові котухі. Гадаю що вони роблять це для підвищення статусу своєї ТМ. І може в них навіть що і вийде...

Ну так колись)) Посилання в студію))))

zbb
19.01.2025, 06:45
SeaKnight Outdoor (USA) Co.,Ltd

Сподіваюсь що тепер Україну вони не заблочать...
Бо зараз все скуплять і будуть в барахолці банкувати.

Smolik
19.01.2025, 06:49
Склад в рашці та Іспанії

zbb
19.01.2025, 07:02
відправляють з Китаю. Обіцяли що до кінця січня приїде

Мike
20.01.2025, 08:04

Вітаю! З тебе звіт .

zbb
28.01.2025, 10:49
Вчора приїхав, крутиться приємно, сподіваюсь завтра покидати.

zbb
29.01.2025, 12:29
Покидав, з першого закиду втоптав щуку +- півторушку :)
Подружив його з сінапсом бфс, цей комплект 10г+мікромандулку відправляв метрів на 55-60, більше не ставив, але якщо чесно то й не дуже хотілося, паверданк улітав метрів на 35, легше за нього нічого теж не ставив.
Катушка такі лайтова, по відчуттям 20г буде можно, але дуже обережно, грамів до 15-16 думаю буде повний комфорт.
Під вечернього судака буде саме-то.

zbb
05.02.2025, 06:57
І снова здрасьте.
Чешется десь знизу спробувати що воно таке ті електронні гальма. Вже й помився але продовжує чесатись. Катуху хочу майже для всього ) низ орбіт 80/5г+2", верх балізонг 130/32г+4" на удочку до умовних 30г тестом.
Кандидати:
18 curado DC (DC4)
23 SLX DC (DC4)
22 SLX XT DC (DC5)
Що думає з цього приводу шановне панство?

Smolik
05.02.2025, 06:58
І снова здрасьте.
Чешется десь знизу спробувати що воно таке ті електронні гальма. Вже й помився але продовжує чесатись. Катуху хочу майже для всього ) низ орбіт 80/5г+2", верх балізонг 130/32г+4" на удочку до умовних 30г тестом.
Кандидати:
18 curado DC (DC4)
23 SLX DC (DC4)
22 SLX XT DC (DC5)
Привіт, нижче метаніума не варто й пробувати. Воно ніфіга не кидає, особливо, якщо нормально працюєш звичайними гальмами і осьовиком.
Всі вищезгадані - викинуті гроші на вітер.

zbb
05.02.2025, 07:17
Дякую, заспокоїв )

zbb
05.02.2025, 11:16
А хто у нас в татулах розбирається?
татула 100 19 і татула 100 21 року - в них шпулі однакові?

zbb
05.02.2025, 11:58
Питання зняте, розібрався.

Vasylii
05.02.2025, 13:27
І снова здрасьте.
Кандидати:
18 curado DC (DC4)
23 SLX DC (DC4)
22 SLX XT DC (DC5)

З цих можна пробувати лише з I-DC5,яка стоїть у 15 Метаніум ДС.В мене був 17 Скорп ДС з такою ,працював добре по вашим вимогам. ДС4 це перетормоз,можна дати покидатися куму,кумі та дітям))) .
А так,вони почали робити ДС "з перебігами" з 24 Метаніум...та надіюсь що 25 Альдебаран теж такий буде...там гальма розпущені і сам маєш підстроїти під свої умови,от це цікаво!
Китайські недо-дс брати не рекомендую,там звичайні магнити і все працює як звична лінійка,на протязі закиду зміни гальмів немає,була в мене лонгзю:(

Alexandr_Korobchuk
05.02.2025, 14:49
Для себе бачу єдину перевагу в DC коли ловлю на крупний силіков (15"-20") з малою огрузкою (10-15гр) - особилво коли пориічастий вітер.
Але як вже було сказано не один раз платою за комфорт буде менше дальність закиду

zbb
05.02.2025, 15:04
Та я дійсно вирішив вже поки що на ці ДіСі забити.
Але дуже хтілось щось купити і я імпульсивно купив 100 татулу.
Десь читав що з кастомною шпулею вона за горизонт валить. :o
Експеременти з кітайцями поки що поставив на паузу, хоча хайбо арайз - таки жирна тема, мені поки що більше 21альфаса подобаєтся, може звісно я його пока не зрозумів, подивимось.

Alexandr_Korobchuk
05.02.2025, 15:07
....
Але дуже хтілось щось купити і я імпульсивно купив 100 татулу.
Десь читав що з кастомною шпулею вона за горизонт валить. :o....

Не скажу що за горизонт, але з Рейовською шпулею ловити набагато комфортніше ніж з рідною

zbb
05.02.2025, 15:16
От я і дивився весь ранок ті шпулі, начебто знайшов, тіко продаван - мудак, опису майже немає, але я натикнувся на них же в одному місцевому магазинчіку і все стало на свої місця :D
Це ж вони? ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] MoreOtherSeller.2.2f98bpbFbpbFSc&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40050.354490.0&scm_id=1007.40050.354490.0&scm-url=1007.40050.354490.0&pvid=f5a5984d-dd84-4dc0-b428-3e959228a028&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.354490.0,pvid:f5a5984d-dd84-4dc0-b428-3e959228a028,tpp_buckets:668%232846%238114%231999&pdp_npi=4%40dis%21UAH%211044.51%21532.70%21%21%212 4.51%2112.50%21%40210390b817387593654293552edfc9%2 112000022477964302%21rec%21UA%21718256771%21XZ&utparam-url=scene%3ApcDetailTopMoreOtherSeller%7Cquery_fro m%3A)

rulet1
05.02.2025, 15:21
От я і дивився весь ранок ті шпулі, начебто знайшов, тіко продаван - мудак, опису майже немає, але я натикнувся на них же в одному місцевому магазинчіку і все стало на свої місця :D
Це ж вони? ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] MoreOtherSeller.2.2f98bpbFbpbFSc&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40050.354490.0&scm_id=1007.40050.354490.0&scm-url=1007.40050.354490.0&pvid=f5a5984d-dd84-4dc0-b428-3e959228a028&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.354490.0,pvid:f5a5984d-dd84-4dc0-b428-3e959228a028,tpp_buckets:668%232846%238114%231999&pdp_npi=4%40dis%21UAH%211044.51%21532.70%21%21%212 4.51%2112.50%21%40210390b817387593654293552edfc9%2 112000022477964302%21rec%21UA%21718256771%21XZ&utparam-url=scene%3ApcDetailTopMoreOtherSeller%7Cquery_fro m%3A)

Я тут колись на татулу100 купляв

zbb
05.02.2025, 15:28
Я тут колись на татулу100 купляв

Дякую, засмучує цінник більше ніж половина від заплаченого за катуху і в тричі від тих шпуль що я знайшов. :)

Alexandr_Korobchuk
05.02.2025, 15:29

Я купував тут ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 6597048&storeId=1629494&sortType=bestmatch_sort&shop_sortType=bestmatch_sort&SearchText=&shop_filterType=) або на Reelmaster (якщо не було часу/бажання очікувати)

Alexandr_Korobchuk
05.02.2025, 15:32
Дякую, засмучує цінник більше ніж половина від заплаченого за катуху і в тричі від тих шпуль що я знайшов. :)

Якщо брати ті дешеві - лотерея. Рейовські ,вцілому, нормальні шпулі.

zbb
05.02.2025, 16:24
Якщо брати ті дешеві - лотерея. Рейовські ,вцілому, нормальні шпулі.

Ось вони на рілмастері ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) ну і виходячи з відгуків на алішке 20 чоловік в ту лотерею вже виграли.

Smolik
06.02.2025, 10:01
Для себе бачу єдину перевагу в DC коли ловлю на крупний силіков (15"-20") з малою огрузкою (10-15гр) - особилво коли пориічастий вітер.
Але як вже було сказано не один раз платою за комфорт буде менше дальність закиду

Йопт, 15-20 Дюймів???)))):D

man_v
06.02.2025, 13:42

Я думав що такі приманки навпаки не вимагають ніяких ДС тк мають велику масу і їх не ковбасить від зустрічного вітру.
Дивився кілька разів змагання з щуки на шведському каналі kanalgratisdotse, там багато хто ловив на силікон 40 см, але не помітив там котушок з ДС, за далеким закиданням вони теж не гналися.
зи
мала відвантаження у всіх різна, у мене, наприклад, це 3-5 грам ))

Alexandr_Korobchuk
06.02.2025, 20:31
Йопт, 15-20 Дюймів???)))):D

Я херню написав і всі проснулись:D:D:D
Мова звісно про сантиметри)

Alexandr_Korobchuk
06.02.2025, 20:35
Я думав що такі приманки навпаки не вимагають ніяких ДС тк мають велику масу і їх не ковбасить від зустрічного вітру.
Дивився кілька разів змагання з щуки на шведському каналі kanalgratisdotse, там багато хто ловив на силікон 40 см, але не помітив там котушок з ДС, за далеким закиданням вони теж не гналися.
зи
мала відвантаження у всіх різна, у мене, наприклад, це 3-5 грам ))
Насправді мені пофіг хто як ловить ;)
Мені такі приманки зручніше кидати з ДС і я буду ловити з ДС поки не набридбе.:D

Smolik
06.02.2025, 20:55
Я херню написав і всі проснулись:D:D:D
Мова звісно про сантиметри)

Саня, я думав, ти винайшов новий вид ловлі - глушити рибу силіконом)))

Alexandr_Korobchuk
06.02.2025, 21:03
Як ти міг подумати що я в браки подався?:eek:
:D:D:D

Хоча.... 20".... достатня кінетична енергія....:rolleyes:

Smolik
06.02.2025, 21:09
:DЯк ти міг подумати що я в браки подався?:eek:

:D:D:D:D

man_v
06.02.2025, 21:32
ну я не збирався вас вчити ловити, хотів зрозуміти навіщо ДС на 40 см силікону, може я навчуся чогось.

Я особисто думаю що технологія ДіСі буде розвиватися і все більше людей її використовуватимуть, тому що люди хочуть взяти котушку і ловити а не розплутувати бороди. Зважаючи на те, що шимана ставить ДС вже у бюджетні котушки, тобто є попит на цю систему.

dddnew
06.02.2025, 21:41
Як ти міг подумати що я в браки подався?:eek:

uB2Hl3PyrYk

Alexandr_Korobchuk
06.02.2025, 22:10
О! Норм шняга ) Треба брати:D

Alexandr_Korobchuk
06.02.2025, 22:16
ну я не збирався вас вчити ловити, хотів зрозуміти навіщо ДС на 40 см силікону, може я навчуся чогось.

Я особисто думаю що технологія ДіСі буде розвиватися і все більше людей її використовуватимуть, тому що люди хочуть взяти котушку і ловити а не розплутувати бороди. Зважаючи на те, що шимана ставить ДС вже у бюджетні котушки, тобто є попит на цю систему.

Друже, без образ;)
Та хз нафіг мені та ДС - купив бо дешево :)
Тепер ловлю, бо купив )

man_v
07.02.2025, 01:40
Я давно хотів купити котушку з ДС, дуже крутився коли вийшов новий Метаніум з ДС, але неоднозначні відгуки мене зупинили. І ось, можливо, настав цей момент з виходом Баранчика ДС. Але зачекаю, що Василь скаже після тестування ))

Vasylii
07.02.2025, 02:47
Я давно хотів купити котушку з ДС, дуже крутився коли вийшов новий Метаніум з ДС, але неоднозначні відгуки мене зупинили. І ось, можливо, настав цей момент з виходом Баранчика ДС. Але зачекаю, що Василь скаже після тестування ))
В мене дуже багато очікувань ... Кардіф 50ДС трошки застарів вже,хоча справжня УЛ ДС-шка))).Якщо будуть розпущені гальма,як на 24 Метаніум,в купі з легшою шпулею і ДС-шним підлаштуванням та можливістю тонкого регулювання під під свої умови,це буде щось! Мені здається,що нові ДС тільки додадуть комфорту тим,хто знає як користуватися гальмами та осьовим,та вийдуть з рамки "для новачків" :D

Andron
07.02.2025, 08:59
Як на мене, ДС це як машина з коробкою "автомат" - зручно, комфортно, але в деякіх випадках ну, ніяк не заміне "механіку" :) . А ще, мабуть, важливе як та чім ловишь, для себе взагалі не бачу сенсу :confused:

Smolik
07.02.2025, 20:17
Мені дцшка взагалі не альо, бо завжди робота «на грані», через бажання видавити максимум, електронних гальм мені не вистачає. Плюс кумарить ти пищання, мені комарів вистачає над вухом)

Vasylii
08.02.2025, 02:19
Мені дцшка взагалі не альо, бо завжди робота «на грані», через бажання видавити максимум, електронних гальм мені не вистачає. Плюс кумарить ти пищання, мені комарів вистачає над вухом)
Пищання це таке))),якщо ж говорити про роботу ДС,треба розуміти що система зроблена для авто-підлаштовування на протязі закиду,особливо в складних умовах,вітерець в очі наприклад...і всі магфорси з центробігами нервово перекурюють в цих умовах,де працює тільки ДС та абушний невідключний лісоукладач;)
Я не знаю,які саме ДС ти мав,але мені є про що казати зі свого невеликого досвіду з ДС-шками,такими як Кардіф 50,Конквест 201,Калаіс 201,Скорп12,Скорп17,Метаніум15.
Як дуже правильно сказали вище,від умов багато залежить,але нові ДС навідь в штиль не програють ,а в складних умовах виграють проти звиклих гальмів...і в комфорті,і на дальність.
Шоб я здох:D

zbb
08.02.2025, 05:52
Пищання це таке))),якщо ж говорити про роботу ДС,треба розуміти що система зроблена для авто-підлаштовування на протязі закиду,особливо в складних умовах,вітерець в очі наприклад...і всі магфорси з центробігами нервово перекурюють в цих умовах,де працює тільки ДС та абушний невідключний лісоукладач;)
Я не знаю,які саме ДС ти мав,але мені є про що казати зі свого невеликого досвіду з ДС-шками,такими як Кардіф 50,Конквест 201,Калаіс 201,Скорп12,Скорп17,Метаніум15.
Як дуже правильно сказали вище,від умов багато залежить,але нові ДС навідь в штиль не програють ,а в складних умовах виграють проти звиклих гальмів...і в комфорті,і на дальність.
Шоб я здох:D

Так, харе, я вже татулу замовив і полум'я електрогальм у грудях загасив ))) а ви його знову роздмухуєте. Ми тут одностайно вирішили що це - гімно, окрім метаніумів з антаресами.

Smolik
08.02.2025, 05:57
Може, воно й допоможе в шторм. Але всі, що у мене були і якими кидався - враження як від затягнутого осьового. І кардіфф теж. Метан 15 вже якось. А всі слх, ексенс дцсс, скорпи - взагалі ні про що. Але знову ж, це в моїх руках. Може комусь такий стиль закиду до вподоби.

Andron
08.02.2025, 09:40
Якою б ні були ті ДС, але ніяких гальмівних дій крім "осевіка"', "магніта" та "центробегів" не існує. Викреслюємо центробігі, осевік... теж такє собі, залишається магнитка. А тут вже все залежить наскільки ефектівною буде прошита крива гальмування. Тобто наскількі ефектівно вона буде протидіяти усіляким негараздам - помилкам при закіді, невідповідності снасті та, звісно, поганим умовам. Якщо з технікою та снастью все гаразд, в залишку - умови. В першому наближенні самий дієвий спосіб - підтягнути осевік :). Що маємо в результаті- якщо не хо користуватися осевіком, купи себе ДС :D Це все утрировано, але, гадаю, десь так воно і є.

Vasylii
08.02.2025, 12:18
Так, харе, я вже татулу замовив і полум'я електрогальм у грудях загасив ))) а ви його знову роздмухуєте. Ми тут одностайно вирішили що це - гімно, окрім метаніумів з антаресами.
:D:D:D Та г..мно звисно! В мене ні одної не залишилось))),от тільки після нового Метана знову захтілось... може це підстаркувата криза віку:D

Vasylii
08.02.2025, 12:28
Може, воно й допоможе в шторм. Але всі, що у мене були і якими кидався - враження як від затягнутого осьового. І кардіфф теж. Метан 15 вже якось. А всі слх, ексенс дцсс, скорпи - взагалі ні про що. Але знову ж, це в моїх руках. Може комусь такий стиль закиду до вподоби.
Ексенс 12 з перетормозом,а 17 і 22 не мав.але їх хвалили за дальність...ну і легкі шпулі там додають і комфорт і дальність.
Про руки повністю згоден!Якось дивився ролік одного білоруса-китаєведа:D,так він не міг повторити закид хозяіна Антарес ДС на дальність,з тим самим комплектом з рук в руки.

dddnew
08.02.2025, 21:44

Яку якщо не секрет? На Алі я так розумію китйці брешуть з роком випуску. Свідом брав 150 19 року з павуками на новий рік, дивився ще на новішу татулу 100 без SV але спокусився на Фуего 103 з SV шпулею за 75 баксів.

man_v
09.02.2025, 03:07
А я вірю в технології )) Тому впевнений що прийде час і шосте чи сьоме покоління ДС захопить ринок, і вже початківець купивши бейткастинг поняття не матиме про осьовики, цинтробіги, магніти та іншу білеберду, яку ми тут мусолимо роками. Він просто ловитиме і не париться і це класно.

Smolik
09.02.2025, 09:21
А я вірю в технології )) Тому впевнений що прийде час і шосте чи сьоме покоління ДС захопить ринок, і вже початківець купивши бейткастинг поняття не матиме про осьовики, цинтробіги, магніти та іншу білеберду, яку ми тут мусолимо роками. Він просто ловитиме і не париться і це класно.
Ніякі технології не переборять закони фізики.

Andron
09.02.2025, 09:40
Насправді, все доволі просто. Головне це те, що є кінцева ціль - зашити в ДС -систему ідеальну криву гальмування. Вона може бути окремой для кожного виду ловлі, приманки і т.д.. плюс форс-мажорне гальмування. З урахуванням сучасного розвітку технологій, гадаю, через якіхось 2-5 років воно вже буде :spin:

Мike
09.02.2025, 10:13
Коли закони фізики народжувалися, окуні ще по землі бігали та розміром були з корову...Ілон Маск.

Vasylii
09.02.2025, 11:25
Кривим рукам ніякі закони фізики не допоможуть:D
Закони працюють на автоматі для закидування тарілок в стендовій стрільбі:)
А от коли людина кидає приманку на крайніх налаштуваннях та на трохи різкому посилі одразу борода? А добавив гальмів,і не летить,хоч вистрибуй з штанів... В пошуках золотої середини технології не порушають закони,а допомагають максимально еффективно їх використати.

zbb
09.02.2025, 14:44
Яку якщо не секрет? На Алі я так розумію китйці брешуть з роком випуску. Свідом брав 150 19 року з павуками на новий рік, дивився ще на новішу татулу 100 без SV але спокусився на Фуего 103 з SV шпулею за 75 баксів.

Татула 100 19 року, я і хтів без SV, бо воно як на мене занадто гальмує компакти, чи я може чогось не зрозумів. Купив татулу за 68 баксів :o а Fuegу таку червоненьку, я влітку дитині купив, щось біля полтоса вийшла. Але деякий час був змушений ловити нею сам, бо дитина спробувавши, відмовилась міняти на неї хайбо арайз яким ловила раніше. Непогана катушка, але схоже що вона зроблена для прицельного лову на коротку. Кидати промеж латаття по вікнах вертушки - це її стихія, а от замантячити подалі 12 грамів свинцю - це, нажаль, не її фішка.

man_v
10.02.2025, 13:07
Мені ніколи не подобалася Татула через довгу ось.

Andron
10.02.2025, 14:18
Мені ніколи не подобалася Татула через довгу ось.
А у більшості Шіман не довга ось? :) Якщо не впадати в крайнощі, то воно зовсім ні на що не впливає, Татула - це робоча та якісна котушка за невелики гроші, якщо ловити рибу, то її з головою вистачає ;) - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] :spin::spin::spin:

Smolik
10.02.2025, 15:05
А у більшості Шіман не довга ось? :) Якщо не впадати в крайнощі, то воно зовсім ні на що не впливає, Татула - це робоча та якісна котушка за невелики гроші, якщо ловити рибу, то її з головою вистачає ;) - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] :spin::spin::spin:

Тільки хіба під тюнинг. Гальмівна система там теж на ті гроші....

zbb
10.02.2025, 16:41

Хм, я гадав що вони всі однакові, ті що магфорс...

Andron
10.02.2025, 18:20
Та люди роками ловят, ніхто на гальмівну не скаржився :confused::eek:

Smolik
10.02.2025, 18:21
Та люди роками ловят, ніхто на гальмівну не скаржився :confused::eek:

Та ловити то не проблема, не кидає вона ніфіга.

Alexandr_Korobchuk
10.02.2025, 19:01
Та ловити то не проблема, не кидає вона ніфіга.

Рома, з рідною шпульою таки да, ніфіга не кидає. Але якщо поставити рейовську та ще й допиляти її індуктор - шмаляє шо дурна

Smolik
10.02.2025, 19:01
Тому я й написав, що під тюнинг

man_v
10.02.2025, 20:31

Так у мене і немає Шиман))

Може і не впливає, але у мене багато додаткових шпуль 34 мм, які підходять під багато котушок, наприклад Зілліон, Стіз, Ріога, СС СВ, Моретан, і т.д. Тому я брав би, котушку з цього списку.
А Татула через цю оригінальну шпулю - сама в себе.

Smolik
10.02.2025, 21:42
Тут питання кожного до себе. Я, наприклад, терпіти не можу, коли просто багато шпуль і смикай ту катушку туди-сюди. Мені простіш - підібрав катушку, під неї шпулю і патик. І воно так собі живе. Татула у мене була й не одна, вона з рей шпулями працювала на джигу шикарно.

zbb
11.02.2025, 05:20
Рома, з рідною шпульою таки да, ніфіга не кидає. Але якщо поставити рейовську та ще й допиляти її індуктор - шмаляє шо дурна

А що там по індуктору? Жорсткіша пружина потрібна?

Smolik
11.02.2025, 07:55
Він товстий як чорт, скоріш за все, під флюр.

Alexandr_Korobchuk
11.02.2025, 10:42
А що там по індуктору? Жорсткіша пружина потрібна?

Спиляв частну (зменшив висоту)

Vasylii
12.02.2025, 03:01
І оце дійсно треба?Брати Татулу , пиляти індуктори та докупляти шпулі?:DЯкщо скласти витрачений бюджет,можна взяти щось покраще...
Татула,як на мене,це щось типу Касітас від Шимано,бюджетно та ні про що...

zbb
12.02.2025, 03:33
І оце дійсно треба?Брати Татулу , пиляти індуктори та докупляти шпулі?:DЯкщо скласти витрачений бюджет,можна взяти щось покраще...

Особисто мені, це все, поки що дуже цікаво

Alexandr_Korobchuk
12.02.2025, 08:49
Прикинь, таки да - це дійсно було вигідно ;) катушка + шпуля обійшлись +-100$ (брав на Алі з гарною знижкою). Підкажи, що можна взяти краще за цю ціну? 30 хв витраченого часу це не критично не беремо до уваги.
А щоб було "про що" то що в катушці має бути?

Vasylii
12.02.2025, 12:58
Особисто мені, це все, поки що дуже цікаво
Згоден,треба різне спробувати.

Vasylii
12.02.2025, 13:26
Прикинь, таки да - це дійсно було вигідно ;) катушка + шпуля обійшлись +-100$ (брав на Алі з гарною знижкою). Підкажи, що можна взяти краще за цю ціну? 30 хв витраченого часу це не критично не беремо до уваги.

Чесно кажучи,я навіть не знав скільки вона коштує))),але Алі,ще й зі знижками...дійсно крута ціна!
Що краще? Залежить до чого саме.Якщо дальній закид,щось з 34-36 шпулями,TD-Z наприклад,на аукціоні можна купити багато гарних котушок недорого,в мене звідти Альдебарани,Піксі,Бреніус,і я впевнений,що вони будуть працювати роками,це вже про ваше питання "що в котушці має бути",так має і бути надійність,якість зборки та деталей.
Що нове дешевше,завжди не такої якості,яку б хотілося.

Alexandr_Korobchuk
12.02.2025, 17:02
Чесно кажучи,я навіть не знав скільки вона коштує))),але Алі,ще й зі знижками...дійсно крута ціна!
Що краще? Залежить до чого саме.Якщо дальній закид,щось з 34-36 шпулями,TD-Z наприклад,на аукціоні можна купити багато гарних котушок недорого,в мене звідти Альдебарани,Піксі,Бреніус,і я впевнений,що вони будуть працювати роками,це вже про ваше питання "що в котушці має бути",так має і бути надійність,якість зборки та деталей.
Що нове дешевше,завжди не такої якості,яку б хотілося.

Сказати, що в Татула посередньої якості якось язик не повертається. Тим паче, коли подивитись по якій ціні вона продається в тій же Японії;)
Мені дійсно, не зрозуміло, чому до неї таке упередженне ставлення.... В мене також була до неї недовіра. Але коли мясорубочники хрен мене могли перекинути в дальності (кидали однакові приманки на однакових вагах) я на неї подивися по іншому. І зараз я маю катухен яким сміливо і комфортно може кинути що 10 гр, що 60 гр.
Якось так

Andron
12.02.2025, 19:38
Сказати, що в Татула посередньої якості якось язик не повертається. Тим паче, коли подивитись по якій ціні вона продається в тій же Японії;)
Мені дійсно, не зрозуміло, чому до неї таке упередженне ставлення.... В мене також була до неї недовіра. Але коли мясорубочники хрен мене могли перекинути в дальності (кидали однакові приманки на однакових вагах) я на неї подивися по іншому. І зараз я маю катухен яким сміливо і комфортно може кинути що 10 гр, що 60 гр.
Якось так
Якщо уважно придивится на дату моєго посилання ;), то воно від 2022 року, з тіх пір моя думка не змінилася - "один з найвдаліших мультів у категорії ціна/якість - потужна, надійна, комфортна, універсальна". Вже після того немало їх пройшло через руки. Конструктив цієї моделі дуже вдалий, принципово не відрізняється від більш дорогих моделей - Зілліон та інших - шпуля з осью, трохи зекономили на втулках (котри легко заменити на підшипники) ... що ще? Ця котушка послужила базою і для інших татулообразних - 20 Прорекс та інших, а якщо піти ще далі, в сторону розмірів 300 та 400, то взагалі, альтернативи за ці гроші немає, а функціоналу купа - лови рібу та радуйся, що ще требо? :cool: Якщо юзати котушку так, як воно повінно бути, тобто вагі 15-20 грамів та вище, то все з нею дуже непогано ;). Якщо хочеться ловити меншими вагами, та подалі та такє інше, але при цьому шкода грошей на відповідну котушку, ну тоді ... бери напилок та пиляй індуктор ;) або шукай китайську чудо-шпулю :) Не бачу в цьому великого сенсу :opetr:

Andron
12.02.2025, 20:03
Татула,як на мене,це щось типу Касітас від Шимано,бюджетно та ні про що... Категорично не згоден - бюджетні, та й не тільки бюджетні шімани, по конструктиву далеко позаду. Не знаю на рахунок Каситаса, бо зовсім непопулярна в нас модель, а ось всякі СЛХи та прочій металобрухт дуже різняться з той же Татулой. Як правило,бюджетні тай не тільки, шіманки відрізняються простотой конструкції - відсутність другого підшипника на головном валу, неможливість покращення конструкції, тобто немає можливості поставити того ж підшипника туди, де він має бути, люфти та т.д.. Колись була у мене12Calcutta 200 JDM, непогана котушка, до речі, яку я купив в Японіі більш ніж за 300дол, то й там була така купа недоликів, що в зрівняння з тією Татулой :158:. Така сама картина з багатьма іншими моделями - Скорпион і інши. Кому цікаво - просто порівняйте кінематику - все встане на свої місця. Що стосується Татули, то в неї з конструктивом все супер, майже теж саме, що і у більш дорогих Дайв ;) :spin:
ПС Я не агітую за Татулу, але якось трохи коробить коли кажуть, м'яко кажучі, якусь... неправду :) :spin:

Vasylii
12.02.2025, 22:04
У мене є котушка Tatula SV TW 103H 2017 року випуску, яка почала працювати цього року. Я зазвичай використовую його для закидання приманок вагою 3/8-3/4oz, і він час від часу дає люфт, а потім трохи скиглить і стає непридатним для використання. Зрештою я розібрав його і знайшов щось схоже на 2 шпильки, які випали, коли я витягнув котушку. Я розібрав котушку, і я впевнений, що штифти відламані від напрямної індуктора. У когось є подібна проблема?

Поширена проблема. Нещодавно у Жаби Хеддона була така ж проблема. Я думаю, що твір називається "рампа". Зателефонуйте в daiwa, щоб отримати рампу, вони знатимуть, про що ви говорите.

Хлопці,не сваріться на мене:(
У всіх котушок є проблеми...я тільки зауважив,що бюджетна серія звикло не така якісна,як топові. Скільки татулу не пиляй,ну не стане вона Стизом,погодьтеся!:)

Vasylii
12.02.2025, 22:09

Але коли мясорубочники хрен мене могли перекинути в дальності (кидали однакові приманки на однакових вагах) я на неї подивися по іншому.

А якось перевести ці заміри довжини в звиклі метри можливо?
І що за приманки? Дякую.
А м'ясорубочники теж різні бу:)вають

zbb
13.02.2025, 04:23
Не розумію, яке це може мати значення?
Доречі, в мене якось видалась нагода порівняти 1516 зіла з 4000 твіном, оба стояли на dialuna 9", і компактні джигі грамів по 35. Після декількох одночасних забросів прийшли до висновків що дистанція - "сопоставима". Тобто кидали ми приблизно однаково.

workforashot
13.02.2025, 08:50
...але коли мясорубочники хрен мене могли перекинути в дальності (кидали однакові приманки на однакових вагах) я на неї подивися по іншому...

:D

Доречі, в мене якось видалась нагода порівняти 1516 зіла з 4000 твіном, оба стояли на dialuna 9", і компактні джигі грамів по 35. Після декількох одночасних забросів прийшли до висновків що дистанція - "сопоставима". Тобто кидали ми приблизно однаково.

:D:D

man_v
13.02.2025, 13:13

Касткінг Зефір
Я купив собі цю котушку за 1600 грн, щоби взяти на відпочинок морський, щоб не шкода було. Не хотів свої Стізи у морській воді використати.
Так ось котушка перевершила всі мої очікування, вона просто вогонь, я ловив на неї вже щонайменше 6 рибалок взимку в Харкові поки тепло було, не можу натішитися.
Навіть якщо я викну її через 2 сезони, то вона своє відпрацює, бо одне ТО зараз коштує 800 грн.

man_v
13.02.2025, 13:24
Ще хочу додати.
Я ловлю завжди УЛ або лайтом, 10 грам по свинцю для мене стеля. Основні ваги, 3, 5, 7 грам.
Тому я завжди використовую легкі шпулі, рідні лежать у коробочках, навіть шнур на них не мотаю.
Зрозуміло якщо ваші умови інші (як тут писали вище ви кидаєте 35 грам), то вам все це нема до чого, і Касткінг Зефір вам теж не потрібен бо він помре на таких вагах

Vasylii
13.02.2025, 13:42
Касткінг Зефір
Я купив собі цю котушку за 1600 грн, щоби взяти на відпочинок морський, щоб не шкода було. Не хотів свої Стізи у морській воді використати.
Так ось котушка перевершила всі мої очікування, вона просто вогонь, я ловив на неї вже щонайменше 6 рибалок взимку в Харкові поки тепло було, не можу натішитися.
Навіть якщо я викну її через 2 сезони, то вона своє відпрацює, бо одне ТО зараз коштує 800 грн.
Там на Алі непочатий край роботи:D
Як заміна Стіза на відпустку,саме то! Ну і вишукувати там щось по скидкам,а потім ще пиляти,теж добре заняття для "невтомних рук",хоча це і було актуально років п'ять-сім назад через відсутність мілких шпуль...навідь сам попиляв пару шпуль,романтика!:palatka:

Andron
13.02.2025, 14:28
Скільки татулу не пиляй,ну не стане вона Стизом,погодьтеся! :eek: Стиз тут ні до чого, це зовсім з іншої опери, сподіваюсь, зрозумило чому ;) Ще можу для затравки - скільки Стиза не хвали, а на великих вагах він здохне гараздо раніше тієй же бюджетної Татули, я к тому, що кожному мульту своє місце. А чому Татула хороша на своєму місці, я вже два рази сказав :spin:

Andron
13.02.2025, 14:38
Касткінг Зефір
Я купив собі цю котушку за 1600 грн, щоби взяти на відпочинок морський, щоб не шкода було. Не хотів свої Стізи у морській воді використати
Мати чемодан Стизів(розрахованних на морську ловлю ;)) щоб дома з них пил витирати, а на сурьозну риболовлю докупляти дешевого кітайця, це, дійсно, круто ;) :D Дике захопленння від неї, якось сумливне :confused: Невже ті Стізи такі погани, що дешевий кітайоза за них не худше? Тоді нх ті Стізи, взагалі, за такі гроши купляти? :eek: Це ж можна десять чемоданів касткінгов купити :D
ПС сорі, не стримався :) :spin:

Vasylii
13.02.2025, 15:03

Просто інколи довжина "за сині гори" при перемірюванні з рулеткою стає дуже скромною;)