КПК

Показати повну версію : Вопросы-ответы, похвалы по отчётам. 2019 - 20,21,22,23,24,25 год

Сторінки : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]

fishocat
08.01.2025, 22:26
Друже, а ви вважаєте, що кацапня тільки в підросії, її і тут повно.В місті де зараз живу(на Хмельниччині),минулого тижня на риболовлі майже настучали бубен військовим пенсіонерам, які 35 років живуть в Україні і не перейшли зовсім на мову, а в початку війни на іхню думку винні ми українці.І ці курви, які дупу рвали щоб вийти на пенсію в Україні, а не десь в улан - уде, рахують скільки ще простоїть наша держава.....смоктаючи шмурдяк з чекушки, а потім розбиваючи її на пляжі.
Да і тут, судячи по риториці, цих виродків вистачає !

то есть вы хотели настучатьв бубен пенсионерам потому что они разговаривали на русском? тогда прокрутите назад свою риторику и поймете почему война не заканчивается, если все кто разговаривает на русском по вашей риторике выродки.

dddnew
08.01.2025, 23:43
то есть вы хотели настучатьв бубен пенсионерам потому что они разговаривали на русском? тогда прокрутите назад свою риторику и поймете почему война не заканчивается, если все кто разговаривает на русском по вашей риторике выродки.

Па срусски. Вы читать умеете? или Украинский недопанимаете? или специально срач разводите?

linchuck
09.01.2025, 06:59
...или специально срач разводите?

+++

Оzzy
09.01.2025, 13:44
Па срусски. Вы читать умеете? или Украинский недопанимаете? или специально срач разводите?

Невже це було не зрозуміло з самого першого поста:D?

Про всяк випадок, наводжу цитату звідти "Народ ну неужели не найдутся на форуме неравнодушные люди которые в один прекрасный момент просто надают по башке этим уродам .." (с)

Ще якісь питання залишаються :D:D?

boatman69
09.01.2025, 18:08
то есть вы хотели настучатьв бубен пенсионерам потому что они разговаривали на русском? тогда прокрутите назад свою риторику и поймете почему война не заканчивается, если все кто разговаривает на русском по вашей риторике выродки.До речі я і сам єтнічний росіянин і 52 роки розмовляв в своєму Краматорську російською і зараз в сім'ї разговариваю..... Ну а бубен і не тільки стучать треба не за мову, а за відношення до держави хліб якою їси, за хамську поведінку по відношенню до "селюков", до прапора, до алеї загиблих героїв і за інші речі які до мови не мають щодного відношення.А ще за поведінку провокатора, яким наприклад є - ви, но то зробить життя і без нашого втручання.Хоча я б зробив би це з превеликим удовольствием товарищ.

Оzzy
09.01.2025, 20:50
Навіяло, мабуть тригер на слово "товарищ"

Товарищ, верь: взойдет она,
Звезда пленительного счастья,
І Домік вспряне від то сна
І на осколках зелевласті
Напишуть наші імена (а може ніки, а може і не напишуть):mad::D:mad:

Stasitsky
09.01.2025, 21:42

І на осколках зелевласті

не напишуть )))

Оzzy
09.01.2025, 23:17
Не згоден. Точніше не я, а пан Мерфі. Навіть відповідний закон є. Ще точніше - узагальнений філософський принцип, який полягає в тому, що коли будь-яка неприємність може трапитись - вона таки обов'язково трапиться.

Tsar
10.01.2025, 19:15

І на осколках зелевласті

"Товарищ,верь-придет пора
Удачи,радости,достатка,
Но к той поре на наших пятках
Напишут наши номера."

Ihtiofeel
10.01.2025, 19:27
"Товарищ,верь-придет пора
Удачи,радости,достатка,
Но к той поре на наших пятках
Напишут наши номера."

в первой строчке 2 буквы заменить на другие , и все реальными красками заиграет:D

linchuck
13.01.2025, 12:38
Добрий день! Розкажіть, що за локація, якщо не секрет?

Tsar
14.01.2025, 08:16
ну тогда я пасс..

Ось і пречудово.Сподіваюсь,що ми більше ніколи не побачимо від Вас висерів про пи-дюлі,довбаний "русссский езьіг",закликів до "наведення порядку" незаконними способами та іншої хріні...А найголовніше-недолугих висновків про те,що чекає Україну.Пишіть краще про риболовлю.

Olex
14.01.2025, 09:00
вы про что? я же указал на карте точку.
Пан linchuck цікавиться не вашою точкою з сміттям і браками, а ось цією, де "......зубата потішила, хоча й не надто потужними, але, частими клюваннями, товариш кидав резину, а я впирався в воблєри, ловило все." Але хто ж здасть таку точку?

SergJant
14.01.2025, 09:42
Зразу видно: людина не цікавилася звітами про риболовлю, якщо навіть не знає, як воно працює. До цього сам нічого не писав, не продавав/купував.
Тобто, напуркуа регитися ще майже 2 роки назад? "Сплячий" аккаунт?..

linchuck
14.01.2025, 20:39
Пан linchuck цікавиться не вашою точкою з сміттям і браками, а ось цією, де "......зубата потішила, хоча й не надто потужними, але, частими клюваннями, товариш кидав резину, а я впирався в воблєри, ловило все." Але хто ж здасть таку точку?
Таки так! Але більше цікавило не конкретне місце, а назва цієї чудової річки, бо були в мене здогадки, на що я й отримав відповідь у приватні, дякую! В тих місцях я й так знаю кожну ямку і кожен корчик(хто ще пам'ятає мої звіти, той здогадається і не дасть збрехати), а як закінчиться ця клята війна, то сподіваюся знову взяти в руки спінінг та пройтися тими крутими піщаними берегами

Vov4ick
15.01.2025, 07:33
Доброго ранку.

Порадьте, будь-ласка, як краще бути. Попередньо маю плани на вихідних поїхати порибалити на судака чи на нормального окуня, але по холодній воді досвід близько нуля.
Куди краще поїхати: на русло нижньої Десни (Погреби-Рожни; в межах населених пунктів) чи пошукати на київських затоках (Доманя, Матвіївська, Собачка)?
З одного боку Десна дозволяє докинути до ям, але там трохи холодніша вода і течія. З іншого боку на дніпровських затоках до глибини треба вкластися щоб дістати, але й вода десь на градус тепліша.

Буду вдячний за поради.

Zander
15.01.2025, 12:24
Доброго ранку.

Порадьте, будь-ласка, як краще бути. Попередньо маю плани на вихідних поїхати порибалити на судака чи на нормального окуня, але по холодній воді досвід близько нуля.
Куди краще поїхати: на русло нижньої Десни (Погреби-Рожни; в межах населених пунктів) чи пошукати на київських затоках (Доманя, Матвіївська, Собачка)?
З одного боку Десна дозволяє докинути до ям, але там трохи холодніша вода і течія. З іншого боку на дніпровських затоках до глибини треба вкластися щоб дістати, але й вода десь на градус тепліша.

Буду вдячний за поради.

Ні перше, ні друге. Обвідний канал, від Хотяновки до Лебедівки - шанси найкращі будуть.

Лисий
26.01.2025, 16:57
"На березі часто бачив дохлого малька розміром приблизно 3 см без жодних ушкоджень, але трохи скрючений. Не зовсім розумію в чому справа."
Все просто, це не мальок, а доросла тюлька, яка харчується виключно планктоном, взимку вона збирається в дуже щільні косяки в десятки тисяч особин, часто косяк на швидкості стикається з уламками криги, корчами, старими сітками тощо, гинуть десятками та сотнями за раз, влітку їх одразу з"ідають чайки, а взимку їсти нікому, от і плавають)

Oskartuu
06.02.2025, 11:00
"На березі часто бачив дохлого малька розміром приблизно 3 см без жодних ушкоджень, але трохи скрючений. Не зовсім розумію в чому справа."
Все просто, це не мальок, а доросла тюлька, яка харчується виключно планктоном, взимку вона збирається в дуже щільні косяки в десятки тисяч особин, часто косяк на швидкості стикається з уламками криги, корчами, старими сітками тощо, гинуть десятками та сотнями за раз, влітку їх одразу з"ідають чайки, а взимку їсти нікому, от і плавають)
А ви спробуйте цього малька порізати на три-чотири частини і на гачок! і донку вводу! Будете дуже здивовані! (якщо у воді є плітка від 100гр.)

SVT
06.02.2025, 12:24
А ви спробуйте цього малька порізати на три-чотири частини і на гачок! (якщо у воді є плітка від 100гр.) Не знаю як по частинам, але на цілу тюльку, наловлену сачком на збросі колишньої:o Трипільської ГРЕС і начеплену на нижню мормишку, з криги доволі непогано ловилась усіляка біла риба...

Alex AA
13.02.2025, 15:02
Доброго ранку.

Буду вдячний за поради.
За судаком в Канів ;)

Vov4ick
13.02.2025, 17:56
За судаком в Канів ;)

Порада хороша, особливо на фоні заборони ловлі щуки з 15.02, але дуже далеко. Стільки часу немає :)

Алекс!1
23.02.2025, 19:09
Все по справі. Ні додати, ні відняти. В цьому звіті, декілька літер ( а не сторінок!) майже все життя, досвід і т. д. Ну все майже, як у мене. А я аматор все життя. Вчусь і вчусь.(Іноді і молодь вчу).
Справжній фахівець Zander.
Дай Бог здоровья, щастя. Но головне. щоб наступив довгоочикуванний мир.
Але з гарантіями нашої безпеки!.
Слава Україні!.

mazdadon
24.02.2025, 08:59
Вітаю. А на якій глибині зараз живе окунь? (Жре)

Zander
24.02.2025, 09:46
Вітаю. А на якій глибині зараз живе окунь? (Жре)

Це залежить від місця.
На оболонських затоках, які доволі глибокі (Верблюд наприклад 21 м, Собака - 16 м) - це зазвичай ракушняково - пісчяні банки та перекати від 3 до 8 м, бажано під легкою течією при толчку води.
Але це гарний окунь, якщо потрібен від живця до 100 гр - це берегова перша бровка, 1,5-2,5 м.

Мої окуні були як з 3,5 м, так і пару з 6-7 м в субботу.

SVT
04.03.2025, 14:36
Знову там. Дрібна, але під домом)) Переважно підлящики, яким ще рости і рости....Навіщо?:o

GrafitSky
05.03.2025, 19:06
На "підтверджений" збір, з чистим серцем задоначу. "колеса" рятують життя.

Слава ЗСУ !

Владимир_84
14.03.2025, 11:15
Ось і пора спіннінга наступила).

vvl
14.03.2025, 16:56
Зазимье. Болото. Ноль.
Тут "болото" маєте на увазі - дороги?

mazdadon
14.03.2025, 17:26
Течії нема. Шар 70гр.на 70 метрах лежить не рухається.

Vov4ick
16.03.2025, 11:33
Не все так просто. Десна там дуже залежить від Дніпра ще. Якщо в Зимьє болото - значить Гес валить ого го го, і Десну "підпирає" Дніпром. Ну і звісно паводка сей рік годі чекати. Маловоддя всюди.

Рівень води в Дніпрі сьогодні 459. В минулих роках було 600+ десь в цей час. Нажаль в плані природи, за зиму не сформувався запас вологи у вигляді снігу.

vvl
16.03.2025, 12:25
Тиждень тому, біля Києва, рівень Десни декілька днів падав майже по півметра за день. Зараз + пару см в день :)

Metiz
20.03.2025, 22:53
Ну...Взагалі-то вірші я писав і раніше ....
Добре виходить і добре заходить.
Як то кажуть, від щирого козацького серця.
Плюс!

Tsar
21.03.2025, 04:50
Добре виходить і добре заходить.
Як то кажуть, від щирого козацького серця.
Плюс!

Сподіваюся,що під час риболовлі продовжуватиме навідуватись не тільки риба,але і муза :-) Тож думаю,що "далі буде".

fishocat
08.05.2025, 21:58
оба мостика через бобровню перекрыты колючей проволокой 3 дня назад а вдоль речушки патрулируют теперь на конях патрульные. Надеюсь инфа поможет съэкономить кому то время , если надумаете на десенке порыбачить. Уже не порыбачишь даже там

Tsar
09.05.2025, 05:00
Уже не порыбачишь даже там

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

:D:D:D

Vov4ick
09.05.2025, 08:37
оба мостика через бобровню перекрыты колючей проволокой 3 дня назад а вдоль речушки патрулируют теперь на конях патрульные. Надеюсь инфа поможет съэкономить кому то время , если надумаете на десенке порыбачить. Уже не порыбачишь даже там

Дякую.
Не запитували чого так спохватилися? Вже рік напевно як відкрито ці "стратегічні мости", а недавно гуляючи дійшли до самі знаєте куди і окрім гуляк був "голяк". Я розумію туди ближче до прикольних місць перекрити ще...

fishocat
09.05.2025, 22:08
Дякую.
Не запитували чого так спохватилися? Вже рік напевно як відкрито ці "стратегічні мости", а недавно гуляючи дійшли до самі знаєте куди і окрім гуляк був "голяк". Я розумію туди ближче до прикольних місць перекрити ще...

до стратегичных там как до неба рачки еще километра 5 как минимум. никто так далеко в здравом уме не ходил туда. даже до бомжей/браконьеров на косе лично я как правильно не доходил. Открыто там было около 2 лет где то, до этого просто стояли не пускали, а сейчас прям сурово так, деревья порубили и колючую проволоку с знаком ОПАСНО повесили. эх жалко. хорошие там месте были на десенке. и клевало отлично и рыбка была крупная.
Немного фото для настроения с этих мест.

Владимир_84
14.05.2025, 09:41
Пам'ятаючи, що пічкур - індікатор чистоти води, дуже я задоволений, що вона така і що така чудова рибка є в кількості у тепер вже моїй річці Горинь !
Років 10 не бачив Пічкура, або як в нас називали Піскарь. Рибка хоч і маленька але ловити її було приємно.

Metiz
14.05.2025, 21:48
Років 10 не бачив Пічкура, або як в нас називали Піскарь. Рибка хоч і маленька але ловити її було приємно.
Якось батько казав, що бубирьом називали (Київська обл.)

dddnew
15.05.2025, 14:02

Це бичок. А піскар це пічкур або коблик

zbb
15.05.2025, 14:22
Бычок-бубырь[1] (лат. Knipowitschia caucasica) — вид лучепёрых рыб семейства бычковых. ;)

Владимир_84
16.05.2025, 07:38

Бубирь і пічкур то різні риби.

Metiz
16.05.2025, 15:51
Це бичок. А піскар це пічкур або коблик
Бубирь і пічкур то різні риби.
Панове, знаю.
То місцева назва, скоріше.
В Богуславі (р.Рось), бичків завжди називали бабкою :).
А саме пічкурів - бубирями.

zbb
16.05.2025, 16:53
Панове, знаю.
То місцева назва, скоріше.
В Богуславі (р.Рось), бичків завжди називали бабкою :).
А саме пічкурів - бубирями.

На Луганщині бубирями взагалі плотву називали.
Я до цих пір не знав що бубирь то окремий вид бичка.

dddnew
18.05.2025, 01:19
На Луганщині бубирями взагалі плотву називали.
Я до цих пір не знав що бубирь то окремий вид бичка.

Починав риболовну кар'эру в Коммунарську Ворошиловградської області десь в 1984році, зараз Алчевськ Луганської, і бубирі там таки були бичками. Плітку там від краснопера тоді мало хто відрізняв ;)

Владимир_84
18.05.2025, 07:16
Від наших дідів таких назв можна почути... Судак - Агап, Плотва - Сорога. В дитинсві ловили такі риби як Чебак - то в них була Маринка, Щиповка(думаю багато знає, рибка в неї, коли в руких береш і жаберних кришок в пальці кололи малені голочки, від цього й назва) - то в них була Євдошка.

Andron
18.05.2025, 12:55
Додам, з дитинства, сумська область, Десна, верховодка- сибіль :)

Piter Salo
18.05.2025, 13:43
В началі 60-х много ловилі бобиря - це був носатий йорш, вікіи говорить, що це донській йорш. Зараз він у Червоної кнізі.
А так да - і Агап був, і Чомба, Василь прижівся та всі знають.

Птица
18.05.2025, 23:51
#859 Це Тетерів?

Владимир_84
19.05.2025, 07:06
Додам, з дитинства, сумська область, Десна, верховодка- сибіль :)
Вона ж Уклейка.

Maloy
19.05.2025, 12:08
#859 Це Тетерів?
Ні, не Тетерів

VPK_Verka
19.05.2025, 20:15
Ні, не Тетерів
На Уж схожа.

Metiz
20.05.2025, 08:50
А у нас, не сибіль, а сєбєль, ця верховодна уклейка :) (м. Павлоград і околиці)
Карася місцева назва - метиз (тому і нік на форумі такий :D)
Амурський чебачок - синька.

SVT
20.05.2025, 09:08
...Карася місцева назва - метиз...
Мені здається правильніше - метіс, тобто "помєсь" золотого і привозного білого карася, принаймні так його називали і цим пояснювали назву на чернігівщині в моєму дитинстві...

Metiz
20.05.2025, 09:30
Мені здається правильніше - метіс, тобто "помєсь" золотого і привозного білого карася, принаймні так його називали і цим пояснювали назву на чернігівщині в моєму дитинстві...
Ні, саме метиЗ.
Ще одну рибку згадав. Гірчак він же пукась :) (р.Рось)

boatman69
20.05.2025, 12:39
Мені здається правильніше - метіс, тобто "помєсь" золотого і привозного білого карася, принаймні так його називали і цим пояснювали назву на чернігівщині в моєму дитинстві...У нас також, а якщо на кінці "з" - це більше до болтів з гайками відноситься:)Ще інколи називали : "душман".Ну це вже сучасні назви, наприклад канальний сомік на Донеччині у 80 - х та і досі це - рейган.

Cooken
20.05.2025, 15:38
"Хворі" на Хоббі ... (с)

«Один старий індіанець розповів своєму онукові про боротьбу, яка відбувається всередині кожного з нас. Вона схожа на боротьбу двох вовків. Один із них злий: він уособлює гнів, заздрість, образу, невдоволення собою, брехню. А другий добрий: він втілює в собі радість, умиротворення, любов, надію, спокій, смиренність, доброту та правду. Онук поміркував над тим, що почув, й запитав: «І хто з них переможе?». Старий індіанець, не роздумуючи, відповів: «Той, якого ти годуєш»....

Дощ.... цілий день, сіра, трохи туманна погода, нагадувала осінь в середині травня ... справи, суєта, життя в умовах війни, де заробити, що поїсти, як розрахуватися за космічні тарифи, по комунальним, як на зло, ще й всі домашні легенько перехворіли ...

Традиційно, відкриваємося по Південному Бузі, на початку теплого травня, на так звані "Травневі" ... але не цей сезон.

Я думаю всі в маленькому шоці, від погоди, щоб весна вже майже закінчилась, а курточки ще були на плечах, можливо хоч води на льє, бо рівень сумний.

Ранок, 5.05 Юрчика "Гранд Чіроке" вже коптить соляркою біля мого подвір'я, дощ, сіро, мокро, не зрозуміло, і думки, куди ж ми їдемо, навіщо, то ж дочекайтесь погоди, ні ... чуйка в душі дуже рідко підводить ... Дорога 200+ км в один бік, кава, жарти, обговорення техніки і тактики, на Вінницькому "кільцю" зупинка "органів" все добре, перевірка документів, і фраза хлопці Щасливої Дороги ... Навіювала позитив, і спокій, добре коли все добре.

Ранковий дощ трохи зменшився, але все одно мряко-мжичка, була присутня, підняв дрон, краса вологої річки й аерознімка... Перекус, кава з термоса зоджі, залита ще з вечора, і на ранок ще опік язика (((дуже гарно тримають температуру, будьте обережні, бо як кажуть попереджений значить озброєний.

Комплект на цей виїзд був такий - Favorite Rapid RAPTZ-662UL-T 1.98m 2-7g + котушка - Shimano Vanford 1000-чка + Sunline Siglon PE х4 150m (салат.) #0.3.

Як завжди 100500ть - коробок, воблерів, а буде працювати 1-2, ну максимум 3 штуки, так воно і було ...

Я дуже люблю дикі місця, коли ти проходиш 2-3 км, річки та не зустрічаєш ні душі, ні, я дуже люблю людей, інколи сам себе за це не навиджу ... Але легенький дощик, зтікає з моєї нової мембранної курточки - Favorite Varuna Packable Jacket L, реально як то кажуть - з гуся вода ... Стою на камені, шуміть річка - і якісь такі емоції - що мокріють очі ...

Просто риболовля, природи, - краса досконалої річки, створеною Богом ...

Першу рибку піймали досить швидко - маленький аля-шаршавий - Smith Camion SR 32mm 2,5 g - 34-й легендарний колір. Кленчук дрібний, але приємний, що в таку непогоду +5+9 - вітер-дощ, можливо половимо.

Блукання, переміщення, волого, сиро, підбір приманки, зайняв добрі 2-3 години, ранок і обід, слабий, а потім, чи то магія ще однієї легенди - ZipBaits Rigge 35 F/SS. - чи дійсно підібрав проводку, але риба начебто увімкнулась по рубильнику.

Низ перекату, приямки, каміння, трохи надокучала трава, але ніжний аля - твіч, щось по типу стоп енд GO, але при цьому максимально повільно крутив ручку свого ванфорда. І ці удари, подачи, скубки, назвіть цю дію як захочете, но це вартувало їхати в дощ, холод, але відчути ці емоції.

Скільки людини потрібно для щастя, риба, річка, поряд товариш, ну і трохи їжі, бажано смачної.

"Тридцять п'ятий" - це ну просто без перебільшення, унікально крутий воблер, згадую своє юнацтво магазин на олді Валентина Шу - ( це прізвище) якщо що ... перший свій рідж 35-тий аля паленний-цукор придбав там, який до цього часу в моїй коробці, і який переловив хмару риби + від окуня, головня, до щук, судаків, і купу білої риби.

Так, гачки, потрібно замінювати, я особисто на ось цю серію міняю - Decoy Y-F33B #14, або на ці - Decoy Y-S25 Treble #14, щоб потім не жалкувати про схід гарної риби.

Таке більше риторичне питання - розмір приманки, та розмір риби? Я не одноразово ловив на великі приманки дрібну рибку, але по моїй власній статистиці, на дрібні приблуди, не одноразово та в кількості ловив гарних грубих риб. Тож скептики які скажуть що 35-тий, то онлі "бздота" просто потрібно придбати, та переконатися що це не так.

В обід актив був кращій, риба як правило крутилась та стояла нижче перекатів, на так званих - тарілочках, приямки біля каменів, жодного хвоста з бурла...

З негативного впав у воду, замочив камеру яка накрилась "кіскою", дуже забив і так хворе коліно, синяк як куряче яйце, але, не зважаючи на всі негаразди, поїхати в таку аномальну для травня погоду, в дощ/вітер/злом - і я рахую так круто половити, це просто новий унікальний досвід!

Ви уявіть цей електрошокер в руках рапід до 7-ми, тоненька ниточка , і ці красені головні, до речі флюр як для цих місць ставив досить тонкий ( Favorite U1 FC 10m - 0.205 ) - але він справився на всі сто відсотків, дуже задоволений цією новинкою.

Виїздіть на риболовлю, якщо є змога та бажання, бо завтра може не настати, живучі в країні - де війна.

Звичайно вся рибка відпускалась.

Кожного дня дякуємо Богові та ЗСУ - за змогу, жити.

З повагою Ю.В.

Владимир_84
20.05.2025, 17:53
Не пам'ятаю точно, ще на якусь рибу казали - сирдь.

dddnew
20.05.2025, 21:05
івасі :D

Old Spice
21.05.2025, 02:57
В началі 60-х много ловилі бобиря - це був носатий йорш, вікіи говорить, що це донській йорш. Зараз він у Червоної кнізі.
А так да - і Агап був, і Чомба, Василь прижівся та всі знають.
Правильно, завжди на Дніпрі та на Дісні бубирем називали носаря

Old Spice
21.05.2025, 03:06
Від наших дідів таких назв можна почути... Судак - Агап, Плотва - Сорога. В дитинсві ловили такі риби як Чебак - то в них була Маринка, Щиповка(думаю багато знає, рибка в неї, коли в руких береш і жаберних кришок в пальці кололи малені голочки, від цього й назва) - то в них була Євдошка.
То всі назви російські, а чебак то в'язь на нашій мові, то з Єнісею назва чебак

Любитель
21.05.2025, 07:33
Правильно, завжди на Дніпрі та на Дісні бубирем називали носаря

Дніпро взагалі то довгий:). В 70-х роках на Дніпрі біля Світловодська бобирем називали бичка. Правда не знаю, що за вид бичка то був.

Банда
21.05.2025, 18:30
Не пам'ятаю точно, ще на якусь рибу казали - сирдь.

Рыбе́ц, или сырть, — вид лучепёрых рыб из семейства карповых

Лисий
21.05.2025, 21:47
Дніпро взагалі то довгий:). В 70-х роках на Дніпрі біля Світловодська бобирем називали бичка. Правда не знаю, що за вид бичка то був. Підтверджую, на Власівці, що в 8 кілометрах від Світловодська, бубирем називали простого бичка, піщаного (жовтого) звали піскарем, а чорного підкамінщиком, справжнього піскаря кликали пічкуром, і ще, там завжди розрізняли тарань та плітку як окремі види, а краснопірку звали чорнухою)

SIDOR 1
23.05.2025, 09:57
За 3 года войны выбрался на рыбалку на Десну в район Пуховки прямо сейчас онлайн так сказать
Сижу,кайфую....птички,жабы....
Рыба не клюет ....та и фиг с ней ...природа все заменяет

Проясните мне ситуацию с выходом лодок на Десну в Киевской области ...Сейчас в поле моего зрения 5 лодок на воде....под моторами и без.... Можно или нет на Десне?

На Днепре точно нельзя,это я знаю)
А то приеду в гараж,похожу вокруг лафета с лодкой,поговорю с ней....романтика у нас одна, только на суше)

Всем мира,добра и кайфа от рыбалки)

Eugenee
25.05.2025, 16:00
За 3 года войны выбрался на рыбалку на Десну в район Пуховки прямо сейчас онлайн так сказать
Сижу,кайфую....птички,жабы....
Рыба не клюет ....та и фиг с ней ...природа все заменяет

Проясните мне ситуацию с выходом лодок на Десну в Киевской области ...Сейчас в поле моего зрения 5 лодок на воде....под моторами и без.... Можно или нет на Десне?

На Днепре точно нельзя,это я знаю)
А то приеду в гараж,похожу вокруг лафета с лодкой,поговорю с ней....романтика у нас одна, только на суше)

Всем мира,добра и кайфа от рыбалки)
Оно же как . Типа нельзя . Хотя по Десне именно невозможно найти такой приказ . Но если очень хочется - то можно . А то , если на все ,,нельзя,, в этой жизни реагировать то и жить незачем станет .

wwc
26.05.2025, 09:13
Всім привіт.
Колеги, скоро відкриття на Десні, напишіть хто знає де зручно човна скинути (в районі Пухівка або Зазимʼє, можно ближче).

ЖЕКА Л.
26.05.2025, 13:50
Всім привіт.
Колеги, скоро відкриття на Десні, напишіть хто знає де зручно човна скинути (в районі Пухівка або Зазимʼє, можно ближче).

Вітаю,
В сенсі відкриття?
Наче як заборона до кінця воєнного стану.

wwc
26.05.2025, 17:37
Вітаю,
В сенсі відкриття?
Наче як заборона до кінця воєнного стану.
Я вчора був в Осещині, 5 човнів вже плавали. Не думаю що на Десні вище Пухівки хтось буде ганяти

SIDOR 1
26.05.2025, 17:44
Там з 20 травня вже всі відкрились))
Як пишуть-низя,но можно
Наказів про заборону на Десні не має як я розумію
Я сам бачив за один день 6 різних плавзасобів
Коли повертався в Київ в п'ятницю,то назустріч їхали лафети з фінвалами!)

wwc
26.05.2025, 19:26
Там з 20 травня вже всі відкрились))
Як пишуть-низя,но можно
Наказів про заборону на Десні не має як я розумію
Я сам бачив за один день 6 різних плавзасобів
Коли повертався в Київ в п'ятницю,то назустріч їхали лафети з фінвалами!)

Колеги, так все таки де можно зручно скинути надувас?

Птица
26.05.2025, 22:05
В Хотянівці є сліп трохи вище острова

serg71
30.05.2025, 07:03
Хто знає, пускають на греблю (Київ, Десна, водоканал)?

Vov4ick
30.05.2025, 11:49
Хто знає, пускають на греблю (Київ, Десна, водоканал)?

Деякий час тому писали, що загородили прохід по мостам через Бобровню. Виходить, що навіть Муромець навпроти затоки Доманя зась.
Я на початку квітня спокійно дійшов до дамби, були велосипедисти. На шлагбаумі був військовий. У нього спитав - чи буде відкрито? Сказав що ні, скоро закриють. Але блін не аж по мости через Бобровню, як в перший рік!
В принципі і так всі хто не боїться замазати свої білі кросівки знають що там і як. Що ховати - хз.

Владимир_84
02.06.2025, 17:37
О. фітнес- браслет новий.
SamsungGalaxy?
Та ні, більше двох років, не самсунг.