Показати повну версію : LINE-оведение: шнуры, лески, поводки, узлы
Сторінки :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
тогда забудьте про этот нанофил. это по свежему опыту. лучше вот на что-то такое смотреть: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Дякую, я уже на нього давно дивлюсь так що аж заказав його любимой соседке в Италии . Но сьоодні на глаза натрапив мікрометр, сам не розумію як він оказався в машине коли виезжав под бомбежки , но то ладно , так вот сразу , не заморачиваясь по плотності плетеня шнура зняв розмір Нанофіл 0.02, так мікрометр показав 0.075 , потім взяв ще новий Торнамент 0.17 по япона так він показав 0.070. вот себе на.
то по сукупності характеристик,він і насправді № 1 в цій ціновій категорії і це я кажу за те,що доступно не тільки у нас,а і у них: яка ціна питання?
так вот сразу , не заморачиваясь по плотності плетеня шнура зняв розмір Нанофіл 0.02, так мікрометр показав 0.075
о, есть точка привязки.
только что измерил тоже микрометром свой нанофил, который на коробке заявлен 0.05 mm / 2 lb, а по факту имеет 0.10 мм, если измерять оптическим способом. результат: 0.075 мм, как и у вашего.
это позволяет сделать вывод, что это, скорее всего, один и тот же шнур, просто с разной упаковкой и маркировкой для разных рынков, как я и предполагал.
похоже, это и есть самый тонкий из нанофилов.
І це саме розумне рішення,якщо видкинути мою комерційну зацікавленність,то по сукупності характеристик,він і насправді № 1 в цій ціновій категорії і це я кажу за те,що доступно не тільки у нас,а і у них:)Я до речі всі свої минулі ул шнури їз-за нього розпродаю.
А доступно буде скоро і у нас і багато:ajmolodec: Зниміть будьласка мікрометром показання ЗеОне 0.08 . Будь ласка.
тут проблема в том, что если нанофил еще худо-бедно можно мерять микрометром, т.к. он спеченный, то с обычными PE плетенками все сложнее.
ну точнее как: в принципе это позволит, при условии равного усилия затягивания микрометрического винта, делать сравнение толщин шнуров с одинаковой технологией плетения.
Ну це ясно , а раді інтересів всеже цікаво його знати. Я вже буду мати представлення що воно е таке - 0.08.
boatman69
10.06.2023, 13:55
яка ціна питання?У відповідній темі барахолки.
boatman69
10.06.2023, 13:57
Зниміть будьласка мікрометром показання ЗеОне 0.08 . Будь ласка.Я б тим,хто міряє шнур мікрометром.....забрав би всі документи о фаховій освіті.Хлопці ви гоніте,який мікрометр,він зажимає матеріал.Да і залишився він дома......у гаражі
Я б тим,хто міряє шнур мікрометром.....забрав би всі документи о фаховій освіті.Хлопці ви гоніте,який мікрометр,він зажимає матеріал.Да і залишився він дома......у гаражі
я ж выше написал пределы применимости микрометра. конечно, он сжимает материал, но сравнительную оценку разных шнуров с одинаковым плетением и с одинаковой силой сжатия (для чего микрометр имеет трещотку) им провести вполне можно. речи об измерении собственно диаметра шнура микрометром не шло.
конечно, лучше использовать микроскоп (50x-75x; 100x уже не очень комфортно из-за узкой ГРИП) или мощную (от 30x) лупу с измерительной шкалой, но на безрыбье сами знаете.
а имея и то, и другое, можно сделать выводы о применимости микрометра не только для качественного, но и для количественного сравнения толщины шнуров.
boatman69
10.06.2023, 15:47
я ж выше написал пределы применимости микрометра. конечно, он сжимает материал, но сравнительную оценку разных шнуров с одинаковым плетением и с одинаковой силой сжатия (для чего микрометр имеет трещотку) им провести вполне можно. речи об измерении собственно диаметра шнура микрометром не шло.
конечно, лучше использовать микроскоп (50x-75x; 100x уже не очень комфортно из-за узкой ГРИП) или мощную (от 30x) лупу с измерительной шкалой, но на безрыбье сами знаете.
а имея и то, и другое, можно сделать выводы о применимости микрометра не только для качественного, но и для количественного сравнения толщины шнуров.А краще вірити враженням і досвіду людини якій довіряєшь,до речі тут на форумі "старожили" майже всі такі.Наприклад спілкуясь з ANDRON мені вистачало 2 хвилин,щоб розуміти ,що з себе є шнур.І враження після отримання/риболовлі майже не змінувались!А всі ці безмени мікроскопи - маячня,хоча для "самоделкиных" воно може і треба,раз руки зядять....:helpme:
Конкретно по вашому посту,шнур по кількості матеріалу можна відрізнити...мабуть,якщо порівнювати #0.4 і 0.6,але при 0.08 чи 0.15 це зовсім неможливо!Да, і на істину не претендую!
Щось тут написАв, але мабуть не відправив. Бувае. Шнур взагалі не треба міряти мікромітром, або штангельциркулем. Краще у доньки своій помірти косу, або карабельний канат. Є мін. і макс. Крім того штангель задуше даже мін. розмір шнура.
Если не вмоготу и надо приблизительно оценить размер шнура ( диаметр?), то можно простым способом. Намотать 30 витков на карандаш вплотную, плотно их сжать штангеном. Потом результат поделить на 30. В монках, флюрах это более досоверно. Я больше этим не занимаюсь. Тестирую новый при покупке на разрыв руками. УЛ шнуры голыми руками. Опасаясь порезать пальцы даже на реальном # 0,2. Крупней= в кожанных перчатках.
Если оптикой мерить, надо увеличение х 200. Много источников подсветки.
И подстилающая поверхность правильная.
Шото залезли мы в атомы, электроны. Тут до кварков один шаг.
Надо брать и ловить на те що маємо. Написано на вудці, наприклад 10-16 лб по волосінню, будь ласка виконуйте. +/- трохі. А також дивитись на рекомендовану толщину для катушки (це також допоможе намотатити без бека. Я його не лякаюсь).
ПС: амеріканці не вказують толщину, а завжди в либрах( як на вудках по тесту потрібно). Треба мені 10 лб, візьму. І яка його толщина (діаметр???)- по ...
Если оптикой мерить, надо увеличение х 200
нет.
как пример, чтоб не быть голословным, вот это снято через 10x объектив в проходящем свете: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи], без всякой подложки, просто поверх стекла.
конечно, съемка это не совсем то, что наблюдение глазом, но так, по личному опыту, 10x объектив + 10x окуляр (то есть, 100x общее увеличение) вполне достаточно для измерения объектов где-то от 20 до 150, максимум 200 мкм (цена деления в моем микроскопе 10 мкм). более крупные объекты требуют меньшей кратности увеличения, т.к. становится затруднительно сфокусироваться на нужном участке из-за малой ГРИП.
ПС: амеріканці не вказують толщину, а завжди в либрах( як на вудках по тесту потрібно). Треба мені 10 лб, візьму. І яка його толщина (діаметр???)- по ...
только проблема в том, что "10 lb" по факту (power pro, например) оказываются хорошо за 20 lb. учитывает ли это надпись на удилище?
Alexandr_Korobchuk
10.06.2023, 19:11
только проблема в том, что "10 lb" по факту (power pro, например) оказываются хорошо за 20 lb. учитывает ли это надпись на удилище?
Поблема? та не має там проблеми. ;)
Доречі, як 10lb=20lb? - не розумію
Поблема? та не має там проблеми. ;)
Доречі, як 10lb=20lb? - не розумію
10 lb заявлено, 20 lb и более по факту на разрыв.
А кто каже що микрометр це супер , просто буде поняття що воно є. В барохолке нічього не знайшов , та і лазити по ней с телефона не зручно .
Alexandr_Korobchuk
10.06.2023, 22:29
10 lb заявлено, 20 lb и более по факту на разрыв.
Заявлено що?
Заявлено що?
это хороший вопрос. здравый смысл подсказывает, что это должна быть разрывная нагрузка шнура. иначе что еще можно измерять в фунтах?
boatman69
11.06.2023, 08:07
это хороший вопрос. здравый смысл подсказывает, что это должна быть разрывная нагрузка шнура. иначе что еще можно измерять в фунтах?Ну по аналогії зі спиннінгами, на деяких пишуть 30,що означає розмір бажаної здобичі, так само ці lb,можуть бути вагою(рекомендованою) ймовірного трофея.
Ну по аналогії зі спиннінгами, на деяких пишуть 30,що означає розмір бажаної здобичі, так само ці lb,можуть бути вагою(рекомендованою) ймовірного трофея.
не, не тот случай.
во-первых, тогда пишут, что это "fish test" (если у производителя еще есть какие-то остатки совести).
во-вторых, тогда реальная разрывная намного ниже этого заявленного fish test, а у power pro (конкретно super 8 slick v2, да и первой версии тоже) наоборот, реальная разрывная гораздо выше того значения, которое написано на упаковке.
а по спиннингам интересная информация. я таких не видел ни разу. на всех, которые видел, указывается "line weight" и "lure weight", иногда только lure weight.
Alexandr_Korobchuk
11.06.2023, 08:28
это хороший вопрос. здравый смысл подсказывает, что это должна быть разрывная нагрузка шнура. иначе что еще можно измерять в фунтах?
Фунт - одиниця виміру ваги/маси.
У "леваков" может быть и 30 лб.
Alexandr_Korobchuk
11.06.2023, 08:31
...так само ці lb,можуть бути вагою(рекомендованою) ймовірного трофея.
На старому сайті YGK було якраз і зазначено що це орієнтовна вага трофея якого можна витягнути. Правда, а ні слова про умови за яких це можна зробити.
У "леваков" может быть и 30 лб.
мы не говорим о контрафакте, очевидно же.
спасибо, капитан. теперь возвращаемся к исходному вопросу. если на спиннинге указана рекомендованная разрываная нагрузка шнура 10 фунтов, то какой к нему следует выбирать шнур: тот, на котором написано 10 lb и который рвется при 22 lb или тот, на котором написано 10 lb и который рвется при 10 lb?
напомню, что дискуссия началась с позиции "что предписано, то и бери":
Alexandr_Korobchuk
11.06.2023, 09:34
Дякую, капітане
...теперь возвращаемся к исходному вопросу. если на спиннинге указана рекомендованная разрываная нагрузка шнура 10 фунтов, то какой к нему следует выбирать шнур: тот, на котором написано 10 lb и который рвется при 22 lb или тот, на котором написано 10 lb и который рвется при 10 lb?
Де на шнурі і спінінгу написано "разрывная нагрузка"?
Ну ні разу не бачив;)Ну вказані якісь lb - що вони означають? Де про це написав виробник?
Чи будемо далі видавати бажане за дійсне?
Чи будемо з кантером/динамометром по магазам ходити?:D
Дякую, капітане
Де на шнурі і спінінгу написано "разрывная нагрузка"?
Ну ні разу не бачив;)Ну вказані якісь lb - що вони означають? Де про це написав виробник?
это словоблудие.
если на упаковке с леской или шнуром без каких-либо уточнений указана определенная величина в единицах силы или массы, то во все времена это общепринятым образом подразумевало разрывную нагрузку.
потребитель имеет право ожидать именно этого, точно так же, как и если указана величина в миллиметрах, то это ожидаемо должно означать диаметр шнура или лески.
все остальное -- это манипуляция и попытка ввести потребителя в заблуждение.
теперь снова попробуем вернуться к исходному вопросу, ответ на который, кстати, не зависит от того, что подразумевают написанные на упаковке шнура цифры.
дано: на спиннинге написано "10 lb". вопрос: какой из двух шнуров, чья разрывная нагрузка отличается как минимум вдвое, должен купить потребитель для использования с данным спиннингом, если на упаковке каждого из них написано "10 lb" и каждый из шнуров произведен именитым брендом?
boatman69
11.06.2023, 10:49
это словоблудие.
если на упаковке с леской или шнуром без каких-либо уточнений указана определенная величина в единицах силы или массы, то во все времена это общепринятым образом подразумевало разрывную нагрузку.
потребитель имеет право ожидать именно этого, точно так же, как и если указана величина в миллиметрах, то это ожидаемо должно означать диаметр шнура или лески.
теперь снова попробуем вернуться к исходному вопросу, ответ на который, кстати, не зависит от того, что подразумевают написанные на упаковке шнура цифры.
дано: на спиннинге написано "10 lb". вопрос: какой из двух шнуров, чья разрывная нагрузка отличается как минимум вдвое, должен купить потребитель для использования с данным спиннингом, если на упаковке каждого из них написано "10 lb" и каждый из шнуров произведен именитым брендом?Відповіді на це питання в лоб ви ніколи не знайдете,тому що наприклад у того ж Sunline чи Duel розривна +- відповідає цифрам на упаковці,то у YGK цю цифру можна ділити на/2.А чому,а тому що у перших 2 кількість матеріалу відповідає задекларованому #.А у YGK ця кількість менша.Но це отримано шляхом багатьох купівль та рибалок,а що там мали на увазі виробники - хз.Єдиного стандарту все одно не існує.Наприклад якщо я ловлю джигом(в умовно легких умовах) на спиннінг до 10 гр.для нього я беру 0.3 Sunline,а
YGK уже буде 0.4.Но все це також вілами по воді,просто для того щоб в цьому орієнтуватися треба "жити" риболовлею і більше бувати на річці,а не так як я зараз із-за дощу і штормового вітру сиджу тут з вами;):D
Alexandr_Korobchuk
11.06.2023, 11:34
это словоблудие.
дано: на спиннинге написано "10 lb". вопрос: какой из двух шнуров, чья разрывная нагрузка отличается как минимум вдвое, должен купить потребитель для использования с данным спиннингом, если на упаковке каждого из них написано "10 lb" и каждый из шнуров произведен именитым брендом?
Ви дивовижна людина:)
Бачите те, що ви хочите бачити, а не те що є в дійсності.:D:D:D
Ну що ж, не буду заважати;)
то у YGK цю цифру можна ділити на/2.
но ведь это не так.
четырехфунтовый шнур YGK #0.25 (конкретно g-soul upgrade x4) рвется, пока свежий, однозначно не раньше заявленных 4 lb, но это так, чисто по ощущениям, если рвать руками. проверить не могу, т.к. он уже намотан на катушку и лень потом перевязывать поводок.
а вот только что порвал весами YGK egi metal #1, у которого на коробке заявлено 18 lb и "в среднем 7.4 кг", и получил значение между 7.6 и 7.7 кг, что близко соответствует заявленному.
заодно, не отходя от кассы, померял его толщину. оптически: 0.19-0.20 мм, смотря какой стороной сечения он повернут к наблюдателю. по микрометру: 0.183 мм (+/- 0.002 мм) до срабатывания трещотки.
это к вопросу о применимости микрометра для измерения толщины шнуров. по-видимому, при условии свежести шнура, пока он не разлохматился, и близкого к круглому сечения в первом приближении вполне себе применимо.
Відповіді на це питання в лоб ви ніколи не знайдете
что и требовалось доказать. таким образом, позиция "если сказано брать 10 lb, то надо брать 10 lb, и пофиг, какая там толщина" нежизнеспособна без понимания того, какая у этого шнура разрывная нагрузка в реальности. а если нужны качества вроде вылета, намотки, особенностей погружения и анимации приманки, то надо понимать и реальную толщину.
Ви дивовижна людина:)
Бачите те, що ви хочите бачити, а не те що є в дійсності.:D:D:D
Ну що ж, не буду заважати;)
предлагаю вернуться с обсуждения собеседника к обсуждению поднятой темы. если нечего сказать по теме, то лучше промолчать. это совсем не трудно, если сделать над собой небольшое усилие.
Но все це також вілами по воді,просто для того щоб в цьому орієнтуватися треба "жити" риболовлею і більше бувати на річці,а не так як я зараз із-за дощу і штормового вітру сиджу тут з вами;):D
в том-то и проблема, что субъективный опыт -- это и есть то самое "вилами по воде", которое очень плохо применимо для совершения осознанного выбора другим человеком.
одному судак субъективно "зачетный", другому тот же судак субъективно полтора кило, а третий его же объективно померял и обнаружил, что в нем 35 сантиметров.
хорошо же применим не субъективный опыт, а измерения. если кто-то измерил, что такой-то шнур из коробки имеет такую-то толщину и такую-то разрывную нагрузку, то это позволяет каждому уже без всякой субъективщины с высокой долей достоверности понять, годится он для того или иного дела или нет.
да, конечно, неизвестными переменными остаются, например, долговечность шнура и его жесткость, которые по своей природе практически не могут быть оценены объективно. здесь субъективный опыт других пользователей может быть в некоторой степени полезен. но оценивать субъективно разрывную нагрузку и толщину? или верить написанному на коробке без проверки если не данного товара, то хотя бы некоторых других того же производителя? это нонсенс.
В наших риболовних реаліях це вага, яка прикладаеться до шнуру, волосіння, щоб його розірвати. Треба ж на щось спиратися.
предлагаю вернуться с обсуждения собеседника к обсуждению поднятой темы. если нечего сказать по теме, то лучше промолчать. это совсем не трудно, если сделать над собой небольшое усилие.
Йому є що сказати, але не вам. Бо марно. Я вас памьятаю ще з часів, коли зарегились. Багато питаньі не по темі провокаційних, з метою дістати інфу.
В справжні часи це називалось " тролінг". Характер ваш не зминівся.
В майбутньому ви мабуть залишитись один на Доміку. Ну треба ж кому-то робить "білий шум", для масовості, щоб Домик не вмер. Кто в темах, той знає і вам не відповість, бо марно.
Останній піст, мабуть. Виробниг вудок дає рекомендований верхній тест по шнуру, щоб зняти з себе відповідальность за форс-мажор по спінінгу. Сітуція. Фрік з дуру в усмурть. Катя загальмувала в усмерть.
Як що ви вийшли за цей тест, і спін зломався, вибачьте, вас попереджували. Тест мин. по шнуру. Рекомендован для того, як що меньш застосували шнур по тесту, то може бути відстріл приманки.(За 30+ років був один, на вбитому в смерть шнурі 0,6 Каст Евей- йому шов 4-й рік).
До привьязки ЛБ до можливого трофею- не згоден. Є фрік. Знаючи стрій вудки і маючі достатній опит, на # 0,15можливо витянути трофей 5 Кг +.
І не один раз.
слова пыль.
цифры в студию.
Alexandr_Korobchuk
11.06.2023, 15:43
В наших риболовних реаліях це вага, яка прикладаеться до шнуру, волосіння, щоб його розірвати. Треба ж на щось спиратися.
Чому саме розірвати, за яких умов? Мав досвід - зачепився приманкою за дровиняку довжиною метра два і в діаметрі десь сантиметрів 15. Успішно притягнув її берега. Шнур був не то #0.6 не то #0.8, точно не пам'ятаю. Як думаєте, на березі зміг би підняти цю дровиняку? Впевнений що ні....От тобі й умови .... Для себе орієнтуюсь на розмір шнура по японські нумерації. Але то мій досвід.
І головне, при виборі шнура завжди орієнтуюсь на умови ловлі, якщо можна поставити товстіший шнур, я це зроблю. На палочці до 15грам без проблем ловлю шнуром #2.0 і мені пофіг що написано на спінінгу;)
Чому саме розірвати
а есть какой-то другой повторяемый метод тестирования прочности шнура?
за яких умов?
повторяемых, естественно, а как еще-то?
это требуется, чтобы любой мог: 1) перепроверить чужие данные; 2) добавить результаты своих измерений в копилку общих знаний.
это дает общую точку отсчета в известной системе координат, отталкиваясь от которой уже можно делать определенные предположения по части влияния реальных условий эксплуатации на определенные в лабораторных условиях параметры объекта (шнура) и потом уже на практике определять, насколько они подтверждаются.
так делается во всяком научном исследовании. к правильным исследованиям, конечно, больше требований, но для наших любительских целей в них нет необходимости. нам даже до уровня школьных лабораторных не требуется доходить с их строгим вычислением погрешностей и т.д.
например, можно тестировать так: концы отрезка не бывшего в употреблении шнура наматываются на цилиндры с мягким покрытием (но таким, чтобы шнур его не прорезал) с таким количеством витков, чтобы при приложении нагрузки не было проскальзывания. один цилиндр фиксируется, другой вешается на весы или динамометр и после установки нуля начинает медленно тянуться весами, натягивая шнур. показания в момент разрыва фиксируются визуально (этой точности вполне достаточно).
такой метод тестирования и прост в исполнении, и повторяем любым желающим, и исключает влияние узлов, и обеспечивает обрыв шнура в случайном месте, то есть, он без проблем рвется посередине, а не в точках контакта с местами фиксации. для более качественного тестирования лучше исключать результаты тех попыток, когда шнур рвался не посередине.
можно повторять эксперимент несколько раз, можно проверять влияние влажности шнура (лески) на результат, что тоже представляет интерес с точки зрения развеивания или наоборот подтверждения популярных мифов.
Мав досвід - зачепився приманкою за дровиняку довжиною метра два і в діаметрі десь сантиметрів 15. Успішно притягнув її берега. Шнур був не то #0.6 не то #0.8, точно не пам'ятаю. Як думаєте, на березі зміг би підняти цю дровиняку?
наглядная иллюстрация того, как архимедова сила помогает сохранять приманки.
но на толщину шнура этой силе, понятное дело, пофиг. она действует независимо от нее и даже независимо от наличия самого шнура.
ну камон, шановні добродії, я пребываю в легком шоке. создается впечатление, что в школе один я не прогуливал физику и физпрактикум.
Чому саме розірвати, за яких умов? Мав досвід - зачепився приманкою за дровиняку довжиною метра два і в діаметрі десь сантиметрів 15. Успішно притягнув її берега. Шнур був не то #0.6 не то #0.8, точно не пам'ятаю. Як думаєте, на березі зміг би підняти цю дровиняку? Впевнений що ні....От тобі й умови .... Для себе орієнтуюсь на розмір шнура по японські нумерації. Але то мій досвід.
І головне, при виборі шнура завжди орієнтуюсь на умови ловлі, якщо можна поставити товстіший шнур, я це зроблю. На палочці до 15грам без проблем ловлю шнуром #2.0 і мені пофіг що написано на спінінгу;)
Та тож у воді. А щось приблизно на разрив можливо оцінити на повітрі.
Намотати шнура на гілку рівну без коцок (наприклад ручку від лопати). Інший кінець на відстані приблизно метр шматок деревини такого ж диаметру( приблизно 4 см), котрий звьязан з ручкою до цеберки. И туди намотати. Ні якіх вузлів. Починати заливать воду повільно в цеберку, рахуючи літраж. Коли шнур не витримає, то і буде разривна.
Але ж я цім зараз не займаюсь.
Колись з човна на Дніпрі була глуха цепа. Шнур був 10, або 15 лб. Не памьятаю. Почав підіймата. Відірвав з точки. Думав, що мішок з цементом підіймаю. Поступово підняв.То був якор весь в ракушці і багато приманок.
Тільки зібрався брати рукою трофей ( а там мабуть була вага за 50 лб), а він бульк і ушов. Шнур, катушка, спін, приманка- все залишилось цілим.
Alexandr_Korobchuk
12.06.2023, 09:57
Та тож у воді. А щось приблизно на разрив можливо оцінити на повітрі....
Я про інше - один і той же шнур за різних умов буде поводитись по різному;)
boatman69
02.11.2023, 12:23
Друзі,з віком зір нажаль погіршується і все важче виходить в'язать вузли,а саме зв'язувати флюр товщиною 0.08-0.12 з шнурами #0.2 і меньше.
Питання : полегшує і як в'язать таки матеріали вузлов'яз наприклад : DaiichiSeiko Knot Assist 2.0 чи його реплики?Ну і взагалі яке враження від цього агрегата!
Дякую розібрався,окуліст виписав окуляри ще в + ,а та приблуда FG на кастингових шнурах в'язать.
Sergii Doc
05.11.2023, 20:32
Друзі,з віком зір нажаль погіршується і все важче виходить в'язать вузли,а саме зв'язувати флюр товщиною 0.08-0.12 з шнурами #0.2 і меньше.
Питання : полегшує і як в'язать таки матеріали вузлов'яз наприклад : DaiichiSeiko Knot Assist 2.0 чи його реплики?Ну і взагалі яке враження від цього агрегата!
Дякую розібрався,окуліст виписав окуляри ще в + ,а та приблуда FG на кастингових шнурах в'язать.
В окулярах для близьких робіт може бути не комфортно слідкувати за ситуацією на воді через різницю у фокусних відстанях. Як опція, є спеціальні окуляри з додатковими бі- або монокулярами, які відвертаються на лоба, залишаючи лінзи вільними. Вони заточені на різні фокусні відстані та різку кратність збільшення. Вам може підійти звичайний для годинникових майстрів - не обов'язково лікарські
boatman69
05.11.2023, 20:53
В окулярах для близьких робіт може бути не комфортно слідкувати за ситуацією на воді через різницю у фокусних відстанях. Як опція, є спеціальні окуляри з додатковими бі- або монокулярами, які відвертаються на лоба, залишаючи лінзи вільними. Вони заточені на різні фокусні відстані та різку кратність збільшення. Вам може підійти звичайний для годинникових майстрів - не обов'язково лікарськіДякую,проблема вирішена похідом до окулиста і випискою окулярів для читання(в'язання вузлів +2.5) будуть висіти завжди під час рибалки на шиї).Просто думав,що вузлов'яз полегшує в'язання,але зрозумів,що він для тих,у кого з моторикою :opetr:
Sergii Doc
05.11.2023, 21:40
Дякую,проблема вирішена похідом до окулиста і випискою окулярів для читання(в'язання вузлів +2.5) будуть висіти завжди під час рибалки на шиї).Просто думав,що вузлов'яз полегшує в'язання,але зрозумів,що він для тих,у кого з моторикою :opetr:
А при нагоді скажіть: оту нову модель японського шнурка продаєте тому, що з зором/моторикою - чи не виправдав сподівань?;)
boatman69
05.11.2023, 21:59
А при нагоді скажіть: оту нову модель японського шнурка продаєте тому, що з зором/моторикою - чи не виправдав сподівань?;)Я майже повністю на нього перейшов і для мормишки і джигу 1-2 гр. - він поки № 1!А продаю...просто бізнес.
З Новим Роком, кабальєро!
Маю два питання...
1.Хтось пробував використовувати силіконовий спрей для шнурів на Sunline PE Jigger ULT 4X? Може він скрегоче менше? :confused::)
2.Хтось тримав в руках щось з серіі Дайви UVF PE DURA SENSOR хххх Х8 +SI2 ?
Що маю на увазі - в користуванні вже три роки два шнура UVF KOGA DURA SENSOR X8 +Si2 , 0.8", 1.0". Нема питань, подобаються, стоять на фідері, цупкі і довгограючі, щільні як на 8Х. Але є план дещо ще придбати..на спіннінг\мульт
Але, чи саме ота KOGA така цупка і щільна, чи всі вони ( moretan, saltiga. dura sensor ) з отого х8+si2 теж такы щільні?
Маю два питання...
1.Хтось пробував використовувати силіконовий спрей для шнурів на Sunline PE Jigger ULT 4X? Може він скрегоче менше? :confused::)
я пробовал силиконовый спрей для авто. Только, чтоб без присадок. И в назначении было указано... и для резины. Шнурок Сан Лайн Смолл Гейм 0,4. После обработки стал рваться как нитка. Правда ему шёл третий год -
интенсивно. На других шнурах всё хорошо. Хотя были и 5-летки( не часто).
Например южик реал спорт х4 (первые). Испытания при +/- ноль.
Есть спец. спреи дома для рыбалки. Пока не юзал.
Маю два питання...
1.Хтось пробував використовувати силіконовий спрей для шнурів на Sunline PE Jigger ULT 4X? Може він скрегоче менше?
Не один рік користувався сіліконовими спреями від Presto, Nyton, минулий сезон Wurth ( для пластику та гуми) питань не виникало ні на старих, ні на нових шнурах 4-х та 8-ми жилках ( бренди Varivas, Daiwa, Major Craft, Yamatoyo, Gosen, Sunline- PE EGI ULT HS4). Кількість рибалок з весни і до пізьньої осені - майже щоденно ( залежно від погоди).
boatman69
11.01.2024, 14:03
Не один рік користувався сіліконовими спреями від Presto, Nyton, минулий сезон Wurth ( для пластику та гуми) питань не виникало ні на старих, ні на нових шнурах 4-х та 8-ми жилках ( бренди Varivas, Daiwa, Major Craft, Yamatoyo, Gosen, Sunline- PE EGI ULT HS4). Кількість рибалок з весни і до пізьньої осені - майже щоденно ( залежно від погоди).Доповню,що не треба купляти "спеціальні риболовні" особливо з нашими написами кирилицею,а ось той же Presto використовував багато,жодних нарікань.
Питання ж не про те, що сіліконові спреї негативно впливають на шнур а про -"Sunline PE Jigger ULT 4X? Може він скрегоче менше?" після їх використання.;)
Питання ж не про те, що сіліконові спреї негативно впливають на шнур а про -"Sunline PE Jigger ULT 4X? Може він скрегоче менше?" після їх використання.;)
Всі спреї, що на сіліконі гарно ковзають після 5-го закіду на повну на важкий приманці.
Кабальєро, а хтось вже тримав в руках Duel TX8, TX8 egging?
boatman69
16.01.2024, 13:46
Кабальєро, а хтось вже тримав в руках Duel TX8, TX8 egging?Тримав,але не ловив ще,по враженням як і його попередник DUEL PE hardcore X8 - :ajmolodec:
Тримав,але не ловив ще,по враженням як і його попередник DUEL PE hardcore X8 - :ajmolodec:
Ну Просто хардкор був м'якенький. А тут вони, судячи з опису, задіяли інше волокно - більш товсте. Тобто 8 пасм, сплетених з меншої кількості більш товстих волокон. Те саме, що зробила Дайва з своїми дюрасенсорами де задіяла ту ж концепцію ( muskle pe ). Ну, так само як і в тх8 дуелєвському пообіцяла 300% абразивної стійкості. Дві таких нитки х8 юзав і юзаю -так, значно стійкіша за звичні х8, але і жорсткіша. Тож і питаю. Звивка така сама невелика?
boatman69
16.01.2024, 16:05
Ну Просто хардкор був м'якенький. А тут вони, судячи з опису, задіяли інше волокно - більш товсте. Тобто 8 пасм, сплетених з меншої кількості більш товстих волокон. Те саме, що зробила Дайва з своїми дюрасенсорами де задіяла ту ж концепцію ( muskle pe ). Ну, так само як і в тх8 дуелєвському пообіцяла 300% абразивної стійкості. Дві таких нитки х8 юзав і юзаю -так, значно стійкіша за звичні х8, але і жорсткіша. Тож і питаю. Звивка така сама невелика?Нічого сказати ось как докладно не можу,но у любому випадку не така жорстка як Duel Super X Wire 8.Навесні вже на воді перевірю,я собі 0.6 залишив. Що до "нових" технологій,відношусь з песимізмом.По картинці так мені здається,що вони там сердечнік з якогось супер матеріалу використали і шнури у двох кольорових рішеннях(зелений і зі зміною кольору).
ТХ 8 не ловив ще, бо не встигаю, але Серьога все вірно помітив - ТХ8 дуже схож на класичний Хардкор, теж єластичний, але трошки жорсткіше. Я б радів юзати його більш під поверхневу ловлю, не джигову. Моя думка- на сьогодні це краща 8мижилка у Дуела
ПС класика самий мякиший, але плетіння дуже щільне.
Доброго дня, Коллеги, посоветуйте плиз шнур из линейки YGK для твичинга 110-130 миношек. Или лучше посмотреть в сторону других брендов? В твичинге не силен. Для джига использовал Борнраш а до него Металэджи. Ими доволен на 150%
Спасибо
Alexandr_Korobchuk
09.03.2024, 11:01
Якщо ці шнури влаштовують - не парся :)
boatman69
09.03.2024, 11:20
Доброго дня, Коллеги, посоветуйте плиз шнур из линейки YGK для твичинга 110-130 миношек. Или лучше посмотреть в сторону других брендов? В твичинге не силен. Для джига использовал Борнраш а до него Металэджи. Ими доволен на 150%
СпасибоТут нижче шла розмова за новий Duel TX8, я його спробував по воблерам,годний ! Що в твичі головне : міцність та виліт,ну і стійкість к ударним нагрузкам,за яку майже ніхто не каже.Беріть цей у розмірі # 1.2,ну щоб займатися корчеванием топляка = 1.5.Я наприклад якось непомітно повністю перейшов на Duel і не жалкую.
Якщо ці шнури влаштовують - не парся :)
В том то и дело, что влаштовують для джига. А что взять на твичинг вообще не шарю, ни размер по решетке, ни какой шнур вообще...
boatman69
09.03.2024, 12:01
В том то и дело, что влаштовують для джига. А что взять на твичинг вообще не шарю, ни размер по решетке, ни какой шнур вообще...Ну спочатку треба знать,що наприклад YGK розмір 1.0,то у Duel чи Sunline це буде 0.8.Чому так,просто одні збільшують разривну,а інші #,єдиного стандарту нажаль немає.Ну і наприклад,щоб все по "науці",то я взяв би для твічу оцей : Hardcore® X8 Pro Tairaba він для шорканья по скелям,но його у нас немає,я брав собі в Японії.Хоча +- вся ця наука для японських перфекціоністів.
Мені наприклад у Duel подобається,що якщо написана розривна 10 лб,то вона така +- і є,а ось YGK бреше майже в двічі,тому,що занижує розмір.
Ну спочатку треба знать,що наприклад YGK розмір 1.0,то у Duel чи Sunline це буде 0.8.Чому так,просто одні збільшують разривну,а інші #,єдиного стандарту нажаль немає.Ну і наприклад,щоб все по "науці",то я взяв би для твічу оцей : Hardcore® X8 Pro Tairaba він для шорканья по скелям,но його у нас немає,я брав собі в Японії.Хоча +- вся ця наука для японських перфекціоністів.
Мені наприклад у Duel подобається,що якщо написана розривна 10 лб,то вона така +- і є,а ось YGK бреше майже в двічі,тому,що занижує розмір.
дякую
Alexandr_Korobchuk
09.03.2024, 16:45
Шо YGK, шо Duel, шо Varivas і т.д. при однаковому розмірі мають +/- однакове розривне навантаження. Дивитися на ті написані lb - марна трата часу.... хоча, в кожного свій фетіш:D
Шо YGK, шо Duel, шо Varivas і т.д. при однаковому розмірі мають +/- однакове розривне навантаження. Дивитися на ті написані lb - марна трата часу.... хоча, в кожного свій фетіш:D
Метрологія каже інше
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Коля Мкртчан міряв - теж не все однаково виходило
Alexandr_Korobchuk
28.03.2024, 11:44
Метрологія каже інше
Коля Мкртчан міряв - теж не все однаково виходило
А ще можливі різні характеристики полієтилену, в залежності від виробників :D:D:D
А ще можливі різні характеристики полієтилену, в залежності від виробників :D:D:D
В рамках одного типу волокна, одного виробника, можна получити шнури з достатньо різними характеристиками. В приведенному вище посиланні, є Varivas Type II . А волокно те саме..... Це просто як приклад.
Цікавий висновок із результатів цього тестування
Метрологія каже інше
Виходить. що найкращий шнур #0.6 по співвідношенню ціна/характеристики - це дешевий китайський Kingdom MicroFly PE0.2 ( 180 грн. за 150м на Алі). Якщо відкинути китайські фантазії щодо 0.2 і 0.07, то по реальному діаметру 0.146 проти 0.143 мм і міцності на вузлах 7.47 проти 7.67 lb він практично ідентичний Varivas High Grade x8 Type-II PE 0.6. Правда є невідповідність по загальній і абразивній міцності, але це вторинне. Ну і зрозуміло китаєць 4-х , а не 8-ми жилка.
Виходить. що найкращий шнур #0.6 по співвідношенню ціна/характеристики - це дешевий китайський Kingdom MicroFly PE0.2 ( 180 грн. за 150м на Алі). Якщо відкинути китайські фантазії щодо 0.2 і 0.07, то по реальному діаметру 0.146 проти 0.143 мм і міцності на вузлах 7.47 проти 7.67 lb він практично ідентичний Varivas High Grade x8 Type-II PE 0.6. Правда є невідповідність по загальній і абразивній міцності, але це вторинне. Ну і зрозуміло китаєць 4-х , а не 8-ми жилка. Він швидко померає той китаєц.
Він швидко померає той китаєц.
Чи не по%"№й за 180грн/150м?
Він швидко померає той китаєц.
долой прилагательные, цифры в студию.
boatman69
02.04.2024, 14:14
долой прилагательные, цифры в студию.Всі ці порівняння ні до чого, бо наприклад на одному ставку, ви будете ловити з пляжу почищеному і шнур проживе 70 рибалок,а я на греблі,де каміння і техногенне сміття і він здохне на 20.....Ну і як тут порівнювати, крім того у вас риболовля наприклад 7 годин,а у мене 2......, ви щодного разу не терли шнур о очерет/бур'ян, а я рукожоп:eek: і влізаю в нього регулярно:D
Ідіть на риболовлю,а дискусія залиште на зиму....чи тролям, в них це діагноз.
Всі ці порівняння ні до чого, бо наприклад на одному ставку, ви будете ловити з пляжу почищеному і шнур проживе 70 рибалок,а я на греблі,де каміння і техногенне сміття і він здохне на 20.....
само собой, речь идет о сравнении в равных или хотя бы примерно равных условиях.
без цифр и уточнений я тоже могу заявить, что "варивас проживет меньше всякого китайца", и это не будет неправдой.
Alexandr_Korobchuk
02.04.2024, 14:34
зараз розпочнеться холівар :cool:
зараз розпочнеться холівар :cool:
холивар бывает там, где нет цифр.
а сайт с тестами шнуров, ссылка на который была выше ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), который цифры и публикует, это просто находка, золотой фонд интернета. сразу видно, кто есть кто. и подтверждаются мои собственные наблюдения, что про диаметр (в миллиметрах) на коробке врут почти все.
большая ценность его, однако, еще в том, что эти чуваки измеряют, на сколько именно заявленный диаметр отличается от реального, и какова реальная разрывная нагрузка шнура, что позволяет юзеру подобрать подходящий с высокой вероятностью шнур (включая дешевые варианты с алиэкспресса!), не бегая по магазинам с измерительным микроскопом и не перепроверяя разрывную нагрузку дома самостоятельно.
жаль, не так много пока моделей обработано, и уклон в американский рынок, но зато есть ряд универсально доступных шнуров с али, и среди них, похоже, есть достойные варианты, причем даже и для УЛ.
Вони в Новій Зеландіі, здається. Більшою частиною міряють те, що їм аматори присилають.
Ну і так, вони уніфікували параметр співвідношення реальної товщини до реальної розривної. З прозорою методикою виміру тих параметрів.
Виходить. що найкращий шнур #0.6 по співвідношенню ціна/характеристики - це дешевий китайський Kingdom MicroFly PE0.2 ( 180 грн. за 150м на Алі). Якщо відкинути китайські фантазії щодо 0.2 і 0.07, то по реальному діаметру 0.146 проти 0.143 мм і міцності на вузлах 7.47 проти 7.67 lb він практично ідентичний Varivas High Grade x8 Type-II PE 0.6. Правда є невідповідність по загальній і абразивній міцності, але це вторинне. Ну і зрозуміло китаєць 4-х , а не 8-ми жилка.
Ні, майкрофолай цікавий тількі одним параметром - мінімальними втратами на вузлі. Але це пояснює, чому він популярний. Маючи досить посередню розривну, він компенсує це тим, що на вузлах вона майже не втрачається. Ну і ціна
Ні, майкрофолай цікавий тількі одним параметром - мінімальними втратами на вузлі. Але це пояснює, чому він популярний. Маючи досить посередню розривну, він компенсує це тим, що на вузлах вона майже не втрачається. Ну і ціна
Я звернув увагу на цей MicroFly, як на дуже бюджетний варіант для початківців. У яких частіше всього перший спіннінг це L або ML і відповідно часто шнур #0.6. При цьому вони часто економлять на катушці. що має наслідком псування шнура.
Що стосується параметрів міцності, то в мене є деякий скепсис в результатах цих новозеландців ( до речі я їх відразу визначив, як австралійців). Наприклад я сумніваюсь. що цей MicroFly практично не втрачає міцності на вузлах, чудес не буває. Скоріше всього абстрактна міцність у них виміряна не вірно. Також я не згоден з їхнім трактування абразивної стійкості і відповідно методом її визначення. Але для нас важлива не абстрактна міцність і навіть не абразивна стійкость, а якраз міцність на вузлах.
І для мене головне це був реальний діаметр шнурів. Тут їхня інструментальна методика не викликає питань і значить результати можна прийняти.
В будь-якому випадку . китайці прогресують і роблять PE шнури дуже доступними для широко кола рибалок. Наскільки мені відомо, в Китаї виробляють UHMWPE волокно. як по ліцензії DSM під торговою маркою Trevo, так і по власній технології під маркою Doyentrontex. На жаль характеристик цих матеріалів не знайти. Але якщо Trevo можна вважати аналогом Dyneema і японського Izanas, то з Doyentrontex нічого не зрозуміло. Тим більше, що теж саме волокно Dyneema є різних марок з різною міцністю. Наприклад є SK60 і є SK75, яке на 25% міцніше. Є ще і більш міцне SK90/99, але воно не йде на риболовні шнури.
Було б добре, якби китайські продавці шнурів вказували марку волокна Trevo чи Doyentrontex, але в будь-якому випадку, горді заяви. що їх товар вироблено з японського волокна можна вважати 100% блефом.
Наприклад я сумніваюсь. що цей MicroFly практично не втрачає міцності на вузлах, чудес не буває.
тут ничего чудесного нет: они тестируют узел FG, он может сохранять почти 100% прочности (что подтверждается множеством источников).
Скоріше всього абстрактна міцність у них виміряна не вірно.
вот описание их метода:
Breaking String is measured using a digital Force Gauge again connected to a PC. This allows real time recordings multiple times per second to be captured and plotted against time, along with the peak breaking force. This data is then put into a graph for easier visual analysis.
The Force gauge is mounted to a motorized Linear Actuator which allows the line to be tightened at a controlled rate of 5.7mm/second. All of this in turn is mounted on a Linear Rail sliding system to provide low-friction stability under high pressure.
Line is held in place between 2 posts, each wrapped in high density silicon rubber to provide even force. No knots are used in the maximum breaking strain testing.
к этому нет никаких вопросов, именно так и следует делать. метод обеспечивает повторяемость и воспроизводимость (любым желающим) условий эксперимента и исключение максимально возможного количества посторонних факторов.
Також я не згоден з їхнім трактування абразивної стійкості і відповідно методом її визначення.
да, тут +/-, но перечень возможных критериев и методов тестирования ограничивается теми, которые обеспечивают повторяемость и воспроизводимость.
Але для нас важлива не абстрактна міцність і навіть не абразивна стійкость, а якраз міцність на вузлах.
опять же, повторяемость и воспроизводимость. большинство узлов очень сильно зависят от того, кто и как их вяжет, и потому не могут быть пригодны для статистически значимых измерений.
впрочем, они могли тестировать, скажем, легко и стабильно повторяемый "бабий" узел. это дало бы вторую точку опоры для оценки стойкости на узле.
boatman69
04.04.2024, 13:58
само собой, речь идет о сравнении в равных или хотя бы примерно равных условиях.
без цифр и уточнений я тоже могу заявить, что "варивас проживет меньше всякого китайца", и это не будет неправдой.Не може у 2 спінінгістів бути однакових умов, наприклад ви працюєте на будівництві і руки у вас, що наждачний папір, а я працюю в школі і на ніч жінка мені після риболовлі дає:158: свій крем для рук.Можете сміятися,але фактор якості шкіри ох як впливає на життя шнура......особливо тонкого.
Не може у 2 спінінгістів бути однакових умов, наприклад ви працюєте на будівництві і руки у вас, що наждачний папір, а я працюю в школі і на ніч жінка мені після риболовлі дає:158: свій крем для рук.Можете сміятися,але фактор якості шкіри ох як впливає на життя шнура......особливо тонкого.
так а я о чем?
именно поэтому любое тестирование с претензией на объективность обязано использовать научный метод, что подразумевает необходимость того, чтобы применяемая методика была повторяема, перепроверяема и исключала влияние субъективных факторов. если субъективные факторы полностью исключить невозможно, то они должны быть перечислены и учтены в оценке неопределенности результатов.
если эти условия не соблюдаются, то тестирование будет лишено какой-либо ценности для аудитории.
это ограничивает перечень параметров, которые можно измерять в ходе правильного тестирования. геометрические параметры -- да, легко. разрывная нагрузка -- да, легко. разрывная нагрузка со стабильно повторяемым узлом -- да, почти легко. абразивная стойкость -- уже тяжелее, потому что нужно найти методику, хотя бы отдаленно отвечающую реальным условиям эксплуатации и при этом повторяемую. именно об этом на том сайте в разделе о методике тестирования и пишут, а также приводят мотивацию того, почему была избрана именно та методика, которую они сейчас применяют.
а тестирование параметра "сколько проживет шнур у рыболова васи, твичащего неопределенное количество раз в году по разной степени сложности корчам" научными методами, то есть, применимыми для экстраполяции результатов на широкий круг условий, или даже для условий того же самого васи, но год спустя, невозможно.
p.s. я поражен той кашей в головах, которую я тут порой читаю. такое ощущение, что 95% людей прогуливали физпрактикум в школе и лабораторные работы в университете. конечно, никто не ожидает способности сходу по памяти вывести все нужные формулы для расчета статистических параметров, но базовое-то понимание должно было остаться.
Хлопці, то що ви вирішили? Норм цей мікрофлай чі лайно китайське? :D
boatman69
04.04.2024, 17:34
Хлопці, то що ви вирішили? Норм цей мікрофлай чі лайно китайське? :DВирішили, що треба купити,щоб як я років з 7 назад купив в нагрузку до спас.жилету,таке ж разрекламоване №імно під назвою нанолайн, щоб вже з коробки віддати колезі для бісероплітіння.Хоча знову ж таки, щоб порибалити паралельно шашликам, знайти посередині окатиш і відрізати 50 метрів, а також ОСОБЛИВО патологічним жмотам піде :ajmolodec:
так по объективным данным годный шнур, по цене дешевый. осталось кому-то купить и попробовать.
я бы без раздумий взял для УЛ, но у меня еще дохрена неюзаного g-soul upgrade x4 лежит, так шо я пока пас.
Я звернув увагу на цей MicroFly, як на дуже бюджетний варіант для початківців. У яких частіше всього перший спіннінг це L або ML і відповідно часто шнур #0.6. При цьому вони часто економлять на катушці. що має наслідком псування шнура.
Що стосується параметрів міцності, то в мене є деякий скепсис в результатах цих новозеландців ( до речі я їх відразу визначив, як австралійців). Наприклад я сумніваюсь. що цей MicroFly практично не втрачає міцності на вузлах, чудес не буває. Скоріше всього абстрактна міцність у них виміряна не вірно. Також я не згоден з їхнім трактування абразивної стійкості і відповідно методом її визначення. Але для нас важлива не абстрактна міцність і навіть не абразивна стійкость, а якраз міцність на вузлах.
І для мене головне це був реальний діаметр шнурів. Тут їхня інструментальна методика не викликає питань і значить результати можна прийняти.
В будь-якому випадку . китайці прогресують і роблять PE шнури дуже доступними для широко кола рибалок. Наскільки мені відомо, в Китаї виробляють UHMWPE волокно. як по ліцензії DSM під торговою маркою Trevo, так і по власній технології під маркою Doyentrontex. На жаль характеристик цих матеріалів не знайти. Але якщо Trevo можна вважати аналогом Dyneema і японського Izanas, то з Doyentrontex нічого не зрозуміло. Тим більше, що теж саме волокно Dyneema є різних марок з різною міцністю. Наприклад є SK60 і є SK75, яке на 25% міцніше. Є ще і більш міцне SK90/99, але воно не йде на риболовні шнури.
Було б добре, якби китайські продавці шнурів вказували марку волокна Trevo чи Doyentrontex, але в будь-якому випадку, горді заяви. що їх товар вироблено з японського волокна можна вважати 100% блефом.
Ну, ви ж розумієте, що виробництво риболовних шнурів - то 0.000ххх % від виробництва РЕ волокон. Ніхто особливо тим не заморочений серед виробників волокон. Та й виробники шнурів , ті, що є - більш орієнтовані на нижній/нижньо-середній сегмент, без надмірних технологічних витрат. То вже ми щось міряємо/порівнюємо :)
я бы без раздумий взял для УЛ......
Він ніякий не УЛ, не треба дивитись на #0.2 і 0.07 мм. По реальному діаметру це #0.6 і це шнур мінімум для лайта.
Щодо даних тестування.
Вони вказують, що Kingdom MicroFly тримає на вузлі FG 100%, а Varivas High Grade - 67%. Так не буває. І я думаю. що вони неправильно наміряли для MicroFly абстрактну міцність.
Наче і не лайно, у всякому випадку по англоязичним групам поціновувачів БФС його юзають. Але що є ціллю - поєкспериментувати чи купити більш- менш нормальний шнур , ловити рибу.? В недорогому сегменті і тут є притомні тонкі шнури, з Дуєлей, Ямотойі, Щось з Арени. Юджикей у мене був в основному від 0.8", не скажу про тонкі, та й черговий єксперимент з ЮДжиКей - то 2.0" , вісімка Zone Cover.
Про Флагманівські не знаю. Фаворит Смарт 8* , є ще 0.6" трохи, достойний шнур, є тонкіші..
Наче і не лайно, у всякому випадку по англоязичним групам поціновувачів БФС його юзають. Але що є ціллю - поєкспериментувати чи купити більш- менш нормальний шнур , ловити рибу.? В недорогому сегменті і тут є притомні тонкі шнури, з Дуєлей, Ямотойі, Щось з Арени. Юджикей у мене був в основному від 0.8", не скажу про тонкі, та й черговий єксперимент з ЮДжиКей - то 2.0" , вісімка Zone Cover.
Про Флагманівські не знаю. Фаворит Смарт 8* , є ще 0.6" трохи, достойний шнур, є тонкіші..
Ну так а чому ж цей "кінгдон" ))) не є більш менш нормальним шнуром? Я, доречі, за останній рік купив декілька пріманок цієї ТМ, якість - вражаюче висока. ;)
Ну так а чому ж цей "кінгдон" ))) не є більш менш нормальним шнуром? Я, доречі, за останній рік купив декілька пріманок цієї ТМ, якість - вражаюче висока. ;)
Я не знаю, не ловив :)
По якості китайських приманок - так, зросла дуже, та ще й нові гравці з'явилися ( не в самому бюджетному секторі ) , підпирають "грандів" , Мішок та інших.
А є з якістю навіть вище ніж у японів ( rawencraft, ewe, lurefans і не тількі ) і не копіїї. Ну, правда , ціна вже не Беркінгова :D
Він ніякий не УЛ, не треба дивитись на #0.2 і 0.07 мм. По реальному діаметру це #0.6 і це шнур мінімум для лайта.
а, ну да, это я провтыкал, конечно никакой это не УЛ:
Measured Diameter: .146mm (208% of stated .07mm)
0.146 мм это примерно #0.95 по японии, если меня опять не глючит спросонья. считал из расчета, что грубо говоря #0.25 это ~0.1 мм в диаметре.
sqrt(0.146/0.1) ~= 3.82; 0.25*3.82 ~= 0.95.
(коряво посчитал, см. правильный расчет ниже)
тут уместно будет уточнить, что толщина "по японии" это фактически мера площади сечения шнура или, исходно, количества материала на единицу длины. при равной плотности (удельном весе) материала и плотности плетения мы и получаем прямую пропорциональность между площадью сечения и номером "по японии".
Щодо даних тестування.
Вони вказують, що Kingdom MicroFly тримає на вузлі FG 100%, а Varivas High Grade - 67%. Так не буває. І я думаю. що вони неправильно наміряли для MicroFly абстрактну міцність.
да, есть повод усомниться в результатах. быть конечно может всякое, но резко выпадающие из ожидаемых пределов результаты должны служить поводом к перепроверке.
ну, каждый может повторить измерения. в домашних условиях все просто: две обмотанные резиной палки или трубы, на них намотан шнур без узлов с достаточным количеством витков, чтобы не рвалось на том узле, которым зафиксированы концы, весы (желательно с камерой, снимающей экран), и поехали потихоньку давать нагрузку.
не согласен с характеристикой, что это "абстрактная" прочность. нет, не абстрактная, а совершенно реальная и притом такая, которую можно измерить с наилучшей из всех возможных степенью объективности и повторяемости. правильнее сказать "начальная" или "исходная" прочность.
p.s. я бы взял его и для лайта, заодно бы и протестировал на разрыв и измерил бы толщину, но как назло у меня лежит непочатая бобина ygk egi metal #1, так что снова пас :)
p.p.s. расчет толщины, отталкивающийся от #0.25 = 0.1 мм, похоже, неверен. вероятно, #0.25 слишком тонкий шнур для такой оценки и экстраполяции, да и мало образцов для статистики.
для сравнения, ygk egi metal #1.0 реально в диаметре ~0.19-0.20 мм и его реальная разрывная, если я правильно помню, что я когда-то намерял, плюс-минус соответствовала заявленной 7.4 кгс. то есть, тот китаец по всем параметрам реально больше где-то на #0.6 похож.
p.p.p.s. нет, все верно. это я в математике накосячил.
смотрим, на примере двух шнуров ygk g-soul, upgrade x4 #0.25 и egi metal #1:
#0.25: диаметр 0.1 мм, квадрат диаметра 0.01 мм^2
#1: диаметр 0.2 мм, квадрат диаметра 0.04 мм^2
разница в площади сечения (для простоты берем просто квадрат диаметра, потому что пи/4 как константа все равно потом сокращается) в 4 раза, разница в номере по японии тоже в 4 раза. можно вывести коэффициент: 25 японий на 1 мм^2 квадрата диаметра (или 100/π ~= 31.8 яп/кв.мм площади сечения, но 25 будет удобнее считать).
таким образом, для китайца, (0.146 мм)^2 * 25 яп/мм^2 ~= #0.53, то есть, оценка в #0.6 была действительно близка к реальной.
если у кого есть измерительный микроскоп с ценой деления в 10-20 мкм и японские шнуры, то померяйте, с каким коэффициентом квадрат диаметра шнура соответствует номеру по японской классификации. для YGK по двум моделям четырехжилок это получается 25 #/кв.мм. было бы очень интересно сравнить с другими брендами и моделями.
если у кого есть измерительный микроскоп с ценой деления в 10-20 мкм и японские шнуры, то померяйте, с каким коэффициентом квадрат диаметра шнура соответствует номеру по японской классификации.
тю лол, можно же данные linelaboratory взять. доберусь, сделаю подборку, интересно. заодно можно для каждого шнура вывести напряжение разрыва в кгс/мм^2, что тоже является значимым индикатором качества шнура.
еще выводится такая формула (верная, опять же, пока только для двух вышеупомянутых шнуров YGK):
диаметр = 0.2 мм * sqrt(номер_по_японии)
легко запомнить, легко применять. осталось только проверить на большем массиве данных. например, честный шнур #4 по японии должен иметь диаметр около 0.4 мм.
практическая ценность в том, что если в заявленном диаметре врут практически все и всегда, то номер по японской классификации, на моей памяти, и если брать честные японские шнуры, наоборот почти всегда соответствовал фактической толщине. таким образом, зная номер по японии и предполагая его честность, можно легко определять с хорошей точностью и реальный диаметр шнура. при условии, конечно, если это соотношение подтвердится и для других шнуров кроме тех, что я сам измерил.
Я не знаю, не ловив :)
По якості китайських приманок - так, зросла дуже, та ще й нові гравці з'явилися ( не в самому бюджетному секторі ) , підпирають "грандів" , Мішок та інших.
А є з якістю навіть вище ніж у японів ( rawencraft, ewe, lurefans і не тількі ) і не копіїї. Ну, правда , ціна вже не Беркінгова :D
От якраз цей кінгдом на голову вище за мішок та інших реплікантів, хочаб тому що своє роблять, ну і фурнітура та увага до деталей приємно дивують.
Щодо уловистості, на одній з минулих рибалок, їх унцовий віб, на тлі тотального сосундера на все раніше закинуте, упіймав двох раків та кубло з десятка кормаків та шаньок :D
Хворі люди :)
Беріть шнур (не машину ж і не на все життя) більш - меньш по якості та по тесту своєї снасті, об'єкту та вимогам ловлі, своєму гаманцю... і ловіть собі на здоров'я.
Лабораторії, тести, мікрометри, еталони ...
Alexandr_Korobchuk
06.04.2024, 06:35
Беріть шнур (не машину ж і не на все життя) більш - меньш по якості та по тесту своєї снасті, об'єкту та вимогам ловлі, своєму гаманцю... і ловіть собі на здоров'я.
Як я писав раніше - в кожного свій фетіш :D:D
понимаю, не каждый способен работать с данными. что ж, выбор по эмоциям и красивым картинкам -- тоже вариант, главное, чтобы покупка приносила удовольствие.
я же предпочитаю информированный выбор, именно для того, чтобы подобрать шнур под снасть, а не так, что закажешь какой-нибудь, например, varivas avani slj #0.4, рассчитвая на хороший шнур для УЛ, а приедет безобразие с толщиной под #0.8, да еще с паршивой прочностью в пересчете на диаметр. причем на глаз это безобразие еще и не сразу заметишь.
сделал табличку с парой своих шнуров и с подборкой ряда шнуров, протестированных linelaboratory.
(включить возможность сортировать по колонкам без прав на редактирование можно: Data -> Fillter views -> Create new termporary filter view)
наибольший интерес представляют параметры:
- разрывное напряжение (выше -- лучше), исходное из коробки, без узлов;
- количество заявленного номера по японии, отнесенное к квадрату диаметра: до какой-то степени влияет округление, но, очевидно, также и материал, и плотность плетения. этот параметр можно рассматривать как эффективность использования площади сечения шнура, помноженную на желание производителя приврать. в целом действительно можно использовать для грубой прикидки диаметра, глядя на коробку: у приличных шнуров выходит 25-30 японий на квадрат диаметра (или 0.2 мм диаметра на корень из японии), но некоторые (такие как sufix или худшие образцы varivas) заявляют откровенную дичь.
корреляции этого параметра с количеством волокон не прослеживается.
интересно, что если отсортировать таблицу по разрывному напряжению, то шнуры varivas будут и в лидерах, и в днище. как видим, эта контора делает и реально топовый шнур с >360 кгс/мм², и откровенный треш с <160 кгс/мм².
конечно, надо не забывать, что большинство данных авторства linelaboratory, и их качество зависит от того, насколько качественно они провели измерения.
чудес с kingdom microfly с али не случилось: по разрывному напряжению, которое является показателем качества материала и плетения, он рекордов не бьет, хотя и оказался заметно лучше дерьма от varivas и лишь немногим хуже дерьма от дайвы.
серым выделены значения у тех двух шнуров от YGK, для которых я внес заявленные значения силы на разрыв, реальной у меня нет, надо тестировать.
жаль, слишком мало данных по шнурам одной марки, но разной толщины. теоретически они должны иметь равные значения разрывного напряжения, что позволило бы, имея данные для одной толщины, экстраполировать их на весь ряд толщин, но пока это можно только предполагать. лишь один шнур в таблице представлен в двух толщинах: это Daiwa J-Braid Grand X8, и у него значения разрывной нагрузки для #1 и #3 очень близки, что является хорошим сигналом.
Щось ми не туди пішли...
Якщо спрощено - сама по собі лінійна міцність мало про що каже. А вже сукупність
того, як тримає вузол, як реагує на абразив, як реагує на шокові ( ударні ) навантаження дає більше практичної інформаціі. Бо в кінці- кінців той шнур треба кудись намотувати, щось до нього прив,язувати, по якомусь рельєфу кидати.
Як приклад - є у мене в числі інших YGK Ultra Jigman і Yamatota Rezin Sheller. По розривній юджикей на голову попереду тої яматойі, але там , де я використовую ту яматойю - той хайендовий ультраджигман помре моментально, аж кавкне :)
Чи, наприклад, файербрейд ( навіть 8х, він 8х від 20лб) буду в,язати простим паломаром і він буде тримати, а в,язати японку 8х паломаром... простіше просто втопити приманку відразу. :)
По розривній юджикей на голову попереду тої яматойі, але там , де я використовую ту яматойю - той хайендовий ультраджигман помре моментально, аж кавкне
какой измеренный диаметр и какая измеренная разрывная того и другого?
Ви взагалі зрозуміли, про що я писав? :confused:
Ви взагалі зрозуміли, про що я писав? :confused:
вполне.
хочу только понять, сравниваются яблоки с яблоками или яблоки с бегемотами.
а кто вязал узлами плетеный материал AFW surfstrand micro supreme 7x7 (без покрытия)? поделитесь удачными узлами. в связи с потерей связи с человеком, чьими поводками я пользовался, и конечным остатком их запасов, перехожу на самостоятельное вязание. скрутку из проволоки не хочу, обжимные трубочки тоже не хочу, поэтому пробую 7x7 и узлы.
он как бы вроде для этого вполне предназначен и вяжется, но не всякий узел удается затянуть так, чтобы поводок перед узлом не скрутился в спираль.
что я пробовал из того, что получилось лучше всего (толщина, точнее тест на разрыв, 26 фунтов):
- для затягивающегося узла: double davy. при аккуратной и плавной затяжке получается почти отлично и скручивание минимально, но стабильность не очень: иногда все-таки скручивается. еще минус в том, что рабочий конец желательно чем-то держать натянутым при затягивании, и если с нейлоном или флюром это можно делать и зубами, то стальной поводковый материал зубами держать уже как-то совсем не того. можно плоскогубцами придерживать, но это не сильно удобно.
- для петли: kreh loop прям хорошо (если делать с одним оборотом вокруг коренного конца перед продеванием назад в петлю): не спиралится, затягивается без лишнего труда. но петля не всегда бывает желательна, хочется и для затягивающегося узла что-то подобрать.
если делается дома, то можно еще пропитать узел чем-то твердеющим: клей, эпоксидка, или я вот последнее время полюбил смолу с УФ отверждением. тогда меньше шанс что расплетется, да и выглядит эстетичнее.
на разрыв пока не тестил, лень. знаю, конечно, что это чревато.
Узел Рапала
ну это тот же kreh loop, только еще с продеванием хвоста обратно в петлю вокруг коренного конца. преимуществ в данном случае нет, да еще будет труднее правильно затянуть.
с петлей проблем нет, kreh loop достаточно хорош.
больше интересны узлы затягивающиеся. нужно что-нибудь такое, где коренной конец проделывает минимальный путь в процессе затягивания узла, то есть, надо, чтобы в основном вытягивался рабочий. тогда будет минимальный шанс получить перегибы и закручивание на коренном.
Я, как всегда, со своими обзорами опаздываю года на два, но не могу не поделиться. Намотал на ультралайт леску Hardcore The ONE #0.3, матінка Божа, це ж якась галюцінація :eek:. Посмотрел линейку, а у этих японских беспредельщиков она идет самая ТОЛСТАЯ в линейке. Там самая крайняя #0.08 оказывается. Если у них такие штуки в рыбалке, то что у них в медицине и оборонке???
Не знаю кто что ищет в этой теме и чего ждет, но я с этой леской и соответствующей снастью смог ловить на Десне на течении, по бровкам на выбросе жирных окуняк на вольфрамовый грузик 2.5 г, и главное что проводки делаются и рыба ловится. И она ж прочная капец. Пару раз на ветки вешал приманки, то замахался отрывать. Это очень круто, всем советую.
Я, как всегда, со своими обзорами опаздываю года на два, но не могу не поделиться. Намотал на ультралайт леску Hardcore The ONE #0.3, матінка Божа, це ж якась галюцінація :eek:. Посмотрел линейку, а у этих японских беспредельщиков она идет самая ТОЛСТАЯ в линейке. Там самая крайняя #0.08 оказывается. Если у них такие штуки в рыбалке, то что у них в медицине и оборонке???
Не знаю кто что ищет в этой теме и чего ждет, но я с этой леской и соответствующей снастью смог ловить на Десне на течении, по бровкам на выбросе жирных окуняк на вольфрамовый грузик 2.5 г, и главное что проводки делаются и рыба ловится. И она ж прочная капец. Пару раз на ветки вешал приманки, то замахался отрывать. Это очень круто, всем советую.
именно леска с толщиной в японских единицах, а не в миллиметрах?
это странно.
именно леска с толщиной в японских единицах, а не в миллиметрах?
это странно. це шнур, а ні жилка, поліетілен ;)
989669
це шнур, а ні жилка, поліетілен ;)
989669
а тю, ну в процитированном было написано "леска", что и вызвало удивление.
интересно, какая у этого шнура #0.3 фактическая толщина и разрывная нагрузка.
а тю, ну в процитированном было написано "леска", что и вызвало удивление.
интересно, какая у этого шнура #0.3 фактическая толщина и разрывная нагрузка.
Мабуть, Кірілл так називає, як і я - все, що на шпулі намотано, все то жілка :)
Розривна та товщіна десь така як і вказують
989670
Конечно, леска в плане рыболовная леска, понятно что не монка, а плетенка. Ну, и, когда говорим за ПЭ, то обычно принято ставить # перед номиналом, так еще со времен рыболовных журналов повелось.
Если не путаю, то эти # 1, 0,9, 0,08 - это же что-то вроде "количества полиэтилена на единицу длины"... или что-то в этом роде. А диаметры реальные или пишут, или не пишут. В данном случае с The One они пишут, и это отдельный прикол, потому что оно наверняка соответствует правде, если не соответствует, то просто не указывают.
Если не путаю, то эти # 1, 0,9, 0,08 - это же что-то вроде "количества полиэтилена на единицу длины"... или что-то в этом роде.
так и есть. в первом приближении это число прямо пропорционально квадрату диаметра шнура, а точнее, площади его сечения. но коэффициент пропорциональности немного плавает от модели к модели и, видимо, зависит от самого материала и техники плетения.
потому что оно наверняка соответствует правде, если не соответствует, то просто не указывают.
0.09 мм кажется маловато для #0.3. это скорее для #0.2 толщина.
я бы ожидал скорее порядка 0.11 мм. редко, крайне редко бывает такое, чтобы среди написанного на коробке не было наврано хоть в чем-то.
но спекулировать можно сколько угодно. ответ можно получить только путем непосредственного измерения, причем, свежего шнура, не бывшего в употреблении (пока он не сплющился).
....вечная тема об измерении диаметра квадрата (трапеции, параллелипипеда и прочих многогранников) с целью впихнуть невпиxуемое :):opetr:
....вечная тема об измерении диаметра квадрата (трапеции, параллелипипеда и прочих многогранников) с целью впихнуть невпиxуемое :):opetr:
та не. меня просто зацепил восторг по поводу прочности шнура при обрывах приманок на ветках.
чудес не бывает. обычно если шнур кажется сильно прочнее того, каким он должен был бы быть при данной толщине, то при измерениях оказывается, что он или не прочнее (то есть радость от удачной покупки преувеличила впечатления от прочности), или таки прочнее, но за счет того, что он толще того, что написано на коробке.
да, некоторые шнуры действительно прочнее других при той же толщине. но так чтоб прям радикально, то не.
Всі шнурки міцні.Поки свіжі.Важлива не міцність,а витривалість.Навіть шнур 0,8 після 4-5 годин інтенсивної рибалки я розриваю руками(40-60см вище повідця,тобто відрізок,який найбільше треться до тюльпану при закиді).З зусиллям,звичайно,але розриваю.Що вже казати про тонші?)) - вчасно не обріжеш і не перев'яжешся,то на трофеї або зачепі буде бздинь...).Тобто,як правило,свіжі аж занадто міцні,а робочі відрізки занадто слабі).Найкритичніший параметр якості шнура - швидкість зношування робочого відрізку вцілому(метрів 15-20) і швидкість зношування першого метру вище повідця(а тут може бути і в годинах))
Підтримую щодо міцності. Ще й немовірно "слизька". Ловив поки тільки на стоячій водоймі та на невиликій річці. В улові були як жирнючі окунці та і судакевичі 1кг +. ну і шнурки до кіла влітали з красиви свічками та намаганням влетіти в траву.
Цікаво, що буде по кінці сезону, але після місяця експлутації лише позитивні враження. Хоча, варто відзначчити, що перші дві рибалки потрібно було звикнути до цієї "нитки"
Конечно, леска в плане рыболовная леска, понятно что не монка, а плетенка. Ну, и, когда говорим за ПЭ, то обычно принято ставить # перед номиналом, так еще со времен рыболовных журналов повелось.
Если не путаю, то эти # 1, 0,9, 0,08 - это же что-то вроде "количества полиэтилена на единицу длины"... или что-то в этом роде. А диаметры реальные или пишут, или не пишут. В данном случае с The One они пишут, и это отдельный прикол, потому что оно наверняка соответствует правде, если не соответствует, то просто не указывают.
Так а шо? Сильно тоньше #0.3 смолгейма, того шо бьіл когда деревья бьіли вьіше?
Так а шо? Сильно тоньше #0.3 смолгейма, того шо бьіл когда деревья бьіли вьіше?
Смолгейм уникальный шнур. В работе 16 лет один моток))). Трохи выцвел. Ловлю только по холоду 10-15 рыбалок в сезоне.
Смолгейм уникальный шнур. В работе 16 лет один моток))). Трохи выцвел. Ловлю только по холоду 10-15 рыбалок в сезоне.
Років з п'ятнадцять тому спробував Смолгейм 0.4-ий, вистачило на кілька рибалок :(, відтоді більше і не намагаюся ловити на тонкі шнури. Хай Бог мілує! :)
ПС На платниках не ловлю, тай взагалі, частіше за все ловлю в умовах не дуже комфортних (кущі, трава, ракушка, неочікувана скажена риба та таке інше)
MaksTrout
17.06.2024, 16:26
Думаю що тоді якість була інша.
У мене схожа ситуація із Варівас Лайт Гейм. Один моток служив років 6 - це сотні рибалок. А коли довелось взяти новий, то за 2 місяці пішло 2 мотка)))
У мене схожа ситуація із Варівас Лайт Гейм. Один моток служив років 6 - це сотні рибалок. А коли довелось взяти новий, то за 2 місяці пішло 2 мотка)))
Гадаю, що і зараз якість непогана, але фізику ще ніхто не обдурів. Так є підробки, але це вже інша тема. А взагалі, все як завжди - всьому своє місце. Наприклад, у мене 0.4ий шнур, найчастіше, рвався коли кілька разів шоркався об водорості біля берега. Я впевнений, що таке саме було б з любим 0.4 шнуром, як би він не звався і скільки б він не коштував, бо так має бути, це не стальна проволока
boatman69
19.06.2024, 21:40
У мене схожа ситуація із Варівас Лайт Гейм. Один моток служив років 6 - це сотні рибалок. А коли довелось взяти новий, то за 2 місяці пішло 2 мотка)))У них якість,як і ціна не міняється.Ну а купляти підробки десь в підвальчиках......ну тоді вибачайте.....
Друзі, в кого є тривалий досвід використання отих червоних китайських вісмижилок що продаются під багатьма брендами:
Шнур Azura X-Game PE X8 Fiery Red
Шнур Favorite Smart PE 8x
Шнур Fanatik Super Jig PE X8
ну і таке інше -
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 6vOlQ&s
Бо я спробував, і мені воно поки що зайшло, дуже слизький, майже не бере воду, гарно тримає вузел і більш менш добре тримає абразив. Відловив на нього до десятка виходів(#1.2 на мульті), ніяких сюрпризів не було. Але відчуваю що десь може бути якась прихована подлянка )))
Может я пропустил и это уже было... Попробовал - мне понравилось.
J7PBO_9QNWw
Может я пропустил и это уже было... Попробовал - мне понравилось.
J7PBO_9QNWw
я такое на дудке айкоса вяжу..:D
MaksTrout
21.06.2024, 19:44
У них якість,як і ціна не міняється.Ну а купляти підробки десь в підвальчиках......ну тоді вибачайте.....
Та ні, судячи з мого досвіду - змінилась якість. Так купляв в одному і тому ж місці, перевіреному.
Хоча не виключаю що то була така партія.
boatman69
21.06.2024, 23:10
Та ні, судячи з мого досвіду - змінилась якість. Так купляв в одному і тому ж місці, перевіреному.
Хоча не виключаю що то була така партія.Ви довіряєте,вибачте магазину,а не довіряєте гігантам риболовного бізнесу....да це по нашому.Що до вашого досвіду,ви використовували шнури різних років в одних ідентичних умовах,це неможливо,так що досвід - не більше ніж оті балачки під під'їздом.Вибачте !
а не довіряєте гігантам риболовного бізнесу....
а какие есть основания им доверять?
MaksTrout
24.06.2024, 11:41
Ви довіряєте,вибачте магазину,а не довіряєте гігантам риболовного бізнесу....да це по нашому.Що до вашого досвіду,ви використовували шнури різних років в одних ідентичних умовах,це неможливо,так що досвід - не більше ніж оті балачки під під'їздом.Вибачте !
Знаєте, я вже давно не сперечаюсь на форумах. Я роблю висновки зі свого досвіду, а не з форумів, оглядів блогерів і так далі.
Я написав реально порівняння 3-х мотків одного шнура,які викристовувались в однакових умовах і які куплені в різний час.
А чого довіряти гігантам риболовного бізнесу? Он навіть St. Croix на новій Легенді Еліт замінив Фуджі Торзайт на СіГайд))))
Загалом я зі свого досвіду роблю висновки що більшість сучасних снастей програють тим, які були 10-15 років тому. Виключення хіба що котушки і силікон))))
А чого довіряти гігантам риболовного бізнесу? Он навіть St. Croix на новій Легенді Еліт замінив Фуджі Торзайт на СіГайд))))
І що, стало гірше?
І що, стало гірше?
Останнім часом доволі багато спілкуюсь з "американцями-українцями", так вот, амеріканці ті настілько практичний народ, що зовсім не ведеться на дешевий маркетінг, ловлять собі лососевих та багато інших шикарних видів риб на дуже примитивні снасті, в більшості своєї це котушки аля Пен до 50дол та десь такі ж уділкі. Даже у крутих рибацьких шопах часто бува, що в наявності нічого круче кроєвського Тріумфа немає :). І що дуже дивно, вони всі задоволені - і якістью снастей і життям :). Ну а нашому брату щоб піймати ту вонючу хвору щуку або червівого окуньца, обов'язово необхідні кільца торзайт та ще щнури космічной якісті по 50 або 100дол :eek: Та чім далі, тим шіз більше :( Це п..ць, друзі :opetr:
ловлять собі лососевих та багато інших шикарних видів риб на дуже примитивні снасті, в більшості своєї це котушки аля Пен до 50дол та десь такі ж уділкі. Даже у крутих рибацьких шопах часто бува, що в наявності нічого круче кроєвського Тріумфа немає :). І що дуже дивно, вони всі задоволені - і якістью снастей і життям :)
От тому і наш фаворіт там добре продається ;)
А стосовно торзайт чи сігайд - мені здается що люди які займаються розробкою у сенткроя мають достатньо досвіду для того щоб вирішити які саме кільця будуть найбільше пасувати до бланка.
От тому і наш фаворіт там добре продається ... та інший ган-вей :D
...ловлять собі американці лососевих і т.д. примітивними снастями в тому числі і з тих причин,що риби там вдосталь,тому навіть примітивна снасть свої основні функції виконує(докинути до риби,спровокувати на атаку,підсікти,вивести).
Колись же і ми ловили простюхами,і були цілком задоволені.Але зараз риби менше,вона більш обережна і прошена,тому і тратимось - на тонші шнури,щоб далі кинути і більш якісно провести,на дорогі воблери і т.д.Тут важливо не переборщити в розходах і брати з дорогих речей лише те,що дає РЕАЛЬНУ перевагу в конкретних умовах рибалки.Для мене,наприклад,це шнури і приманки.А патики і каті - спокійно обходжусь 60доларовими майоркрафтами і бюджетними лт-шними дайвами.Звісно,що якби був зайвий мішок грошей,то не відмовився би і від Стелл і УФМів),але то вже більше питання естетики і задоволення.Впевнений,що клювак би було так само,не більше і не менше....,а от з дешевими шнурами і не якісними приманками картина би змінилась значно в гірший бік.
Он навіть St. Croix на новій Легенді Еліт замінив Фуджі Торзайт на СіГайд))))
Не слідкував що там зараз у Кроя, але можна пояснити логіку заміни- Sea Guide не гірші, але дешевші за Torzite FUJI, тому St. Croix їх і замінив. Американці вміють рахувати гроші. У мене вже років з пять на кастомному Legend Xtreme стоять Sea Guide RSolution. Все ок.
MaksTrout
24.06.2024, 19:03
Не слідкував що там зараз у Кроя, але можна пояснити логіку заміни- Sea Guide не гірші, але дешевші за Torzite FUJI, тому St. Croix їх і замінив. Американці вміють рахувати гроші. Я вже років з так з пять на кастомному Legend Xtreme з Sea Guide RSolution.
Може й не гірші. Але ціна нової Легенди Еліт збільшилась на пару десятків баксів, а кільця поставили дешевші.
Зрозуміло що це оптимізація витрат. Всі намагаються збільшити чистий прибуток.
P.S_1. В американців риби в кожній калюжі скільки, що можна палкою її ловити. А нам часто доводиться йти на екстремальні компроміси.
P.S_2. Почали загалом про шнури а дійшли до кілець))) Добре що трохи гілку "розворушили")))
boatman69
26.06.2024, 20:48
Знаєте, я вже давно не сперечаюсь на форумах. Я роблю висновки зі свого досвіду, а не з форумів, оглядів блогерів і так далі.
Я написав реально порівняння 3-х мотків одного шнура,які викристовувались в однакових умовах і які куплені в різний час.
Загалом я зі свого досвіду роблю висновки що більшість сучасних снастей програють тим, які були 10-15 років тому. Виключення хіба що котушки і силікон))))St. Croix як і всі американці,як тут сказано,дуже практичні люди і розуміють,що хоч якась користь від Фуджі Торзайт закінчується на тесті спінінгу до 3, ну може 5 гр.У них немає долбіків які ставлять торзайти на палку до 60 гр.А наскільки я розумію,тести (1...5 гр.) в асортименті St. Croix не дуже представлені.Ну і взагалі,шановне панство,скочується до примітивізму,а вірніше просто відходять від реальної риболовлі в бік просто по.....говорити.
Ну а вам повторю,я не знаю,як можна використовувати шнури в однакових умовах,бо склад води змінюється даже від її температури,течії, дощу,різних водорослів,зміни рельєфу після повені і .........хрен знає яких ще факторів.....а ви однакові умови;)
MaksTrout
29.06.2024, 18:23
Ну а вам повторю,я не знаю,як можна використовувати шнури в однакових умовах,бо склад води змінюється даже від її температури,течії, дощу,різних водорослів,зміни рельєфу після повені і .........хрен знає яких ще факторів.....а ви однакові умови;)
Ну так можно дійти до того що замість риболовлі записувати параметри води, періодично їх заміряючи.
Я не думаю що фізико-хімічні властивості води просто так ушатали 2 мотки шнура (в рамках розумного, звичайно), котрий навіть новим нормально вузол не тримав.
Замість Лайт Гейму використовував вже Дайвовський Прорекс. Політ нормальтний. Вистачило на півтора роки.
Мля...
Тут часу немає взагалі на рибалку. Хоч з вудкою, хоч із спінінгом...
А тут .... :fish-predator:
boatman69
29.06.2024, 22:38
Ну так можно дійти до того що замість риболовлі записувати параметри води, періодично їх заміряючи.
Я не думаю що фізико-хімічні властивості води просто так ушатали 2 мотки шнура (в рамках розумного, звичайно), котрий навіть новим нормально вузол не тримав.
Замість Лайт Гейму використовував вже Дайвовський Прорекс. Політ нормальтний. Вистачило на півтора роки.Ще й як впливають,наприклад в травні у мене кільця майже діамант і я їх не витираю, а ось зараз після 2 - 3 рибалок - під лупою майже наждак,хвилин 10 витрачаю щоб смити/відскрести всю цю гидоту.А тому,що шнур одної серії живе,а інший вмирає винні не виробники,а наше особисте розпі.... короче наша неохайність.
Доброго всім!
Підкажіть,будь ласка,Duel The One 0,4(найтовстіший з мод.ряду) підійде для лайтового спінінга?Силікон до 5г,кленячі вобчики,трохи заліза(в т.ч. оберталки),чи все таки занадто ніжний буде?
І ще питання - це класичний плетений шнур по структурі,чи волокна "спечені",як у Армореду чи Нанофілу?Дякую!
Duel The One 0,4(найтовстіший з мод.ряду) підійде для лайтового спінінга?
если 0.4 это номер по японской системе, то для лайта тонковат. но лайт (традиционно) это где-то до 12-14 г.
Силікон до 5г,кленячі вобчики,трохи заліза(в т.ч. оберталки),чи все таки занадто ніжний буде?
...а до 5 г это уже не лайт, это традиционное понимание ультралайта.
для УЛ #0.4 это или толстовато, или нормально. зависит от условий: если дно заросшее лопухами, попадаются утопленные ветки и прочее и при этом нет надобности забросить как можно дальше (например, малые реки такие как трубеж, ирпень, здвиж), то нормально, а то, пожалуй, даже и потолще можно.
а если, например, преимущественно чистое песчаное дно, а водоросли преимущественно нежные и легкорвущиеся, а также и кидать надо подальше (типичные прудовые условия) то #0.4 многовато будет и можно ставить тоньше.
опять же, поправка еще на то, насколько велик шанс поклевки крупных экземпляров, и это надо умножить на то, сколько у них будет рядом зарослей или корчей, куда они смогут попытаться уйти.
если 0.4 это номер по японской системе, то для лайта тонковат. но лайт (традиционно) это где-то до 12-14 г.
...а до 5 г это уже не лайт, это традиционное понимание ультралайта.
для УЛ #0.4 это или толстовато, или нормально. зависит от условий: если дно заросшее лопухами, попадаются утопленные ветки и прочее и при этом нет надобности забросить как можно дальше (например, малые реки такие как трубеж, ирпень, здвиж), то нормально, а то, пожалуй, даже и потолще можно.
а если, например, преимущественно чистое песчаное дно, а водоросли преимущественно нежные и легкорвущиеся, а также и кидать надо подальше (типичные прудовые условия) то #0.4 многовато будет и можно ставить тоньше.
опять же, поправка еще на то, насколько велик шанс поклевки крупных экземпляров, и это надо умножить на то, сколько у них будет рядом зарослей или корчей, куда они смогут попытаться уйти.
Дякую
0,4 -це їхня номерація розміру(не відомо,що тут мається на увазі),діаметр в мм вони вказують 0,11,розривна 7,2лб/3,2кг.Теоретично мав би підходити,але не знаю,як у нього зі зносостійкістю,наскільки живучий...,бо деколи як виняток треба і пількер 10-12г зарядити,і жереха викачати...І ще дуже цікаво,який по структурі - плетіння,чи спечені волокна в "моноліт"?
boatman69
22.07.2024, 16:45
Дякую
0,4 -це їхня номерація розміру(не відомо,що тут мається на увазі),діаметр в мм вони вказують 0,11,розривна 7,2лб/3,2кг.Теоретично мав би підходити,але не знаю,як у нього зі зносостійкістю,наскільки живучий...,бо деколи як виняток треба і пількер 10-12г зарядити,і жереха викачати...І ще дуже цікаво,який по структурі - плетіння,чи спечені волокна в "моноліт"?Значит так,вожу в їх Україну з моменту появи,шнур спечений,цензу купляти розмір 0.4 немає,він класний в самих малих розмірах для мормишингу і джигу +- грам.Беріть класичний плетений шнур в 0.4 розмірі,до 12 гр. він працює.
він класний в самих малих розмірах для мормишингу і джигу +- грам.
самый тонкий это #0.08? а какая у него толщина в миллиметрах по факту?
Значит так,вожу в їх Україну з моменту появи,шнур спечений,цензу купляти розмір 0.4 немає,він класний в самих малих розмірах для мормишингу і джигу +- грам.Беріть класичний плетений шнур в 0.4 розмірі,до 12 гр. він працює.
Дякую!
А чому немає сенсу брати його у цьому розмірі(0,4)?
...заслабкий,затовстий,гірший вильот,розшаровується,ворситься...?
...якщо порівняти його наприклад з класичними 0,4-0,5 шнурами(супер пе,еджи метал і т.д.),він візуально товстіший,чи тонший буде?
boatman69
22.07.2024, 19:56
Дякую!
А чому немає сенсу брати його у цьому розмірі(0,4)?
...заслабкий,затовстий,гірший вильот,розшаровується,ворситься...?
...якщо порівняти його наприклад з класичними 0,4-0,5 шнурами(супер пе,еджи метал і т.д.),він візуально товстіший,чи тонший буде?За товщину.....чесно не порівнював,бо на глазок - це дурня,та і зір вже не як у орла.....Головне,що в великому розмірі він стає пласким і після використання виглядає як свердло,короче він :ajmolodec: у розмірах 0.08 - 0.13.
За товщину.....чесно не порівнював,бо на глазок - це дурня,та і зір вже не як у орла......
та понятно не на глаз. хотя бы микрометром или цифровым штангенциркулем. спеченный шнур они вполне нормально померяют.
boatman69
22.07.2024, 21:34
та понятно не на глаз. хотя бы микрометром или цифровым штангенциркулем. спеченный шнур они вполне нормально померяют.Ну а штангенціркулем/мікрометром мірять - це дурня в кубі(імхо),вибачте !
Ну а штангенціркулем/мікрометром мірять - це дурня в кубі(імхо),вибачте !
почему?
почему?
0.08 микрометром показав 0.027, 0.4 нема, есть 0.1 и 0.3 , 0.3 ловлю головля на Горини,вылет супер , неяких сверл нема , чуйка ого, но головне виліт , блесна 1,7 грамма местами ложится на том берегу Горини. Бонраш 0.4 толще на глаз чуть, но Зеоне 0.3 перекидивает Бонраш ого ...мой совет- если до 3 грам то 0.3 если больше то 0.4 ...но яб брав 0.3, ибо мне его с головой хватае на ваги до 3 грам.
0.08 только мормо , так зашел шо взяв 2гу бабину про запас , окуня 450 грам брав на 0.08 , но на чистом месте , если трава то не взяв би. А так якщо мормо то ваги 0.15 до 0.3 грамма для мене краще ще не бачив не наякому шнурі або жилке , жилку ставив 0.056 і то на зеоне 0.08 виліт кращій , но в мене спін тестом 0.2-0.6 грам, на ньому супер вилет.
0.08 только мормо , так зашел шо взяв 2гу бабину про запас , окуня 450 грам брав на 0.08 , но на чистом месте , если трава то не взяв би. А так якщо мормо то ваги 0.15 до 0.3 грамма для мене краще ще не бачив не наякому шнурі або жилке , жилку ставив 0.056 і то на зеоне 0.08 виліт кращій , но в мене спін тестом 0.2-0.6 грам, на ньому супер вилет.
так ото я его под мормышку и думаю себе. спасибо за замеры, выглядит подходяще.
предыдущая попытка была в виде самого тонкого нанофила. в итоге, вполне ожидаемо, на все хвалебные оды и на то, что написано на коробке, можно наплевать и забыть: он оказался по толщине сравним с ygk g-soul upgrade x4 #0.25 или ~0.09-0.10 мм, смотря в какой плоскости посмотреть. то есть, для мормышки сильный перебор. по микрометру точно не помню, но было сравнимо: по факту микрометр вполне годится для примерной оценки толщины спеченных шнуров (да, кстати, и для обычных плетеных тоже: то, что они там плющатся в лепешку при измерении, это очередной миф), разница с оптическим методом измерения для практических целей не так уж значительна.
Зеоне 0.08 образива того що нс пальце при закіді боїться, то я вяжу 0.077 жилку 2 метрі щоб при закіді палец на жилке був.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
boatman69
23.07.2024, 22:31
0.08 микрометром показав 0.027, 0.4 нема, есть 0.1 и 0.3 , 0.3 ловлю головля на Горини,вылет супер , неяких сверл нема , чуйка ого, но головне виліт , блесна 1,7 грамма местами ложится на том берегу Горини. Бонраш 0.4 толще на глаз чуть, но Зеоне 0.3 перекидивает Бонраш ого ...мой совет- если до 3 грам то 0.3 если больше то 0.4 ...но яб брав 0.3, ибо мне его с головой хватае на ваги до 3 грам.
0.08 только мормо , так зашел шо взяв 2гу бабину про запас , окуня 450 грам брав на 0.08 , но на чистом месте , если трава то не взяв би. А так якщо мормо то ваги 0.15 до 0.3 грамма для мене краще ще не бачив не наякому шнурі або жилке , жилку ставив 0.056 і то на зеоне 0.08 виліт кращій , но в мене спін тестом 0.2-0.6 грам, на ньому супер вилет.Ну виліт і справді в нього феноменальний,але сам рибачу інколи на Горині і там головне ще протидіяти корчам, куширям,техногенному сміттю,лататтю і деревам.......Вже давно для таких річок,та і для нашого з тобою Дінця ставлю при ловлі кленя і всього іншого, що є в прилові, гарний 4х шнур в розмірі 0.8.На ньому грамові блешні і силикон на мормишці і самі мілкі воблерки типу риджа 35 летить на 15 -20 метрів,а більше при такій ловлі і не треба,не жереха ж ловим на Десні.....де шпурлять треба під сотку......Ну і на закінчення,немає єдиних рецептів і кожен повинен прийти до своїх шнурів сам....через свій лоб;)
сделал тут предварительное сравнительное тестирование устойчивости флюра и нейлона к разрезанию.
нейлон: black cat mono leader 1.0 mm, по факту десяток замеров в разных местах показал от 1.041 мм до 1.060 мм с точностью +/- 2 мкм. куплен в мае 2018, сколько лежал на складах, хз.
флюр: hi-seas fluorocarbon leader 1.0 mm, по факту от 1.014 мм до 1.031 мм. куплен недавно, сколько лежал на складах, хз.
флюр заметно более жесткий, на вид матовый. нейлон мягче, блестящий.
режущий предмет: нож из нержавейки. поработавший, чтобы затупление свежезаточенного не влияло в ходе тестирования. резался одним и тем же местом ножа попеременно тот и другой материал.
измерялось пиковое усилие при разрезании петли ножом без потяга с приложением усилия перпендикулярно режущей кромке. стояла задача получить сравнительные значения при прочих равных. абсолютные значения сами по себе интереса по понятным причинам не представляют.
сухой флюр, Н:
1. 58.5
2. 61.8
3. 57.8
4. 61.1
5. 60.5
сухой нейлон, Н:
1. 74.5
2. 79.1
3. 70.3
4. 72.7
в среднем нейлон оказался на ~24% прочнее.
интересен больший разброс значений у нейлона. надо сделать какую-то минимальную приспособу для лучшей повторяемости, но неплохо уже и так.
замоченный в течение 30 минут в воде и мокрый при резании нейлон:
1. 63.4
2. 57.5
3. 58.3
4. 54.7
мокрый (но не замачивавшийся) флюр:
1. 58.8
2. 52.6
3. 54.1
(дальше он начал заканчиваться, так что всего 3 измерения).
предварительные выводы:
1) флюр из коробки при прочих равных не только не лучше нейлона равной толщины при абразивном воздействии, как было показано ранее, но и хуже, или, по крайней мере, не лучше в плане устойчивости к резанию (по крайней мере, ножом). предпочтение его нейлону при покупке ради этого приведет к напрасной трате денег и, скорее всего, к худшему результату.
2) флюр меньше бликует под водой (есть подводные съемки, да и самому можно без труда убедиться), поэтому он может быть оправдан при ловле осторожной рыбы в очень прозрачной воде в солнечный день.
3) нужно бы замачивать и то, и другое, и что-то придумать, чтобы и то, и другое было максимально смочено при резании;
4) нужна все-таки какая-то приспособа для тестирования, чтобы обеспечить хорошую повторяемость, а также исследовать влияние расположения режущей кромки под углом к вектору приложения силы. ну и конечно требуется больше измерений.
но я манал, потому что а) пока лень; б) флюр слишком дорог; в) мне пока достаточно уже и этих результатов: во всяком случае, вполне очевидно, что никакой такой особой стойкостью к порезам флюр не обладает.
5) по хорошему еще следует учесть такие переменные как износ материала в ходе рыбалки и первичное растяжение его при привязывании поводка, когда затягиваются узлы. это реально, но надо накопить достаточное количество поработавших поводков.
6) было бы интересно протестировать т.н. "хард моно" и предрастянутый нейлон и сравнить с обычным, но в интересующей меня толщине 1.0 мм и выше я в продаже ничего такого не вижу.
7) может представлять интерес китайский флюр: цена низкая, толщину можно взять на шаг больше и получить меньшую заметность под водой, чем у более тонкого нейлона предположительно той же прочности.
Мужик пишет письмо на спичечную фабрику: "Я на протяжении 10 лет покупаю спички Вашей фабрики и считаю количество спичек в коробке. Вы их кладёте то 59, то 60 штук, иногда 61, а вчера положили 56. Вы что там, совсем ебанутые?"
Всё проще. Напильник в помощь.
Alexandr_Korobchuk
26.08.2024, 10:25
чим би дитя не тішилось .....
:D:D:D
absh Попередження! Якщо будете й далі так спілкуватися з людьми, буде бан :mad:
Експерименти,які провів absh вельми цікаві,треба віддати належне),але діаметр 1мм...таке в реаліях рибалки щука зазвичай не в стані зрізати,чи тим більше стерти при викачуванні,хай то буде чи флюр,чи нейлон,чи жилка для косарки)).А все,що тонше,скажімо до 0,45мм,думаю,буде різати з однаковою статистикою(що нейлон,що флюр).Мало вірю,що тих 24% врятують.
Хіба що ціна і гнучкість нейлону можуть бути плюсами,це ще можна розглянути.
Особисто для себе зробив висновок,що для крупновобів міцності і надійності хардмоно20лб цілком вистачало.А лайти-ультралайти - це або правильно виготовлений тітан 0,15-0,2мм,як100процентний захист від щучих зубів,або тонкі флюри чи монки до 0,26мм(залежно від приманок),але з усвідомленням ризику "як зріже,я знав,на що йшов")
Як що розглянути питання якісті та призначення, то ціна таким експериментам не дуже висока. Хочете мати кращі результати, візьмить, наприклад, В-Хард, ну а "дешева рибка - погана юшка" :opetr:
Як що розглянути питання якісті та призначення, то ціна таким експериментам не дуже висока. Хочете мати кращі результати, візьмить, наприклад, В-Хард, ну а "дешева рибка - погана юшка" :opetr:
Ну,саме це я і мав на увазі,- відсутність практичної цінності проведених тестів.
Якби протестувати нейлон проти флюру хоча б в 0,5му діаметрі,то було б цікавіше.Але це довгий процес.Спочатку різати ножем,терти напильником,+міцність на вузлі,накопичення "втоми"...,- отримуєм якусь теоретичну різницю,виражену в цифрах.А потім практична статистика - сотня рибалок із записами)),або не сотня,бо на практиці може виявитись,що зусилля при ударі щуки нівелюють отриману теоретичну різницю(тобто зріже і те і інше,оком не моргнувши))).А від 0,6 і більше цінність експерименту вже під сумнівом
boatman69
26.08.2024, 17:29
Ну,саме це я і мав на увазі,- відсутність практичної цінності проведених тестів.
Якби протестувати нейлон проти флюру хоча б в 0,5му діаметрі,то було б цікавіше.Але це довгий процес.Спочатку різати ножем,терти напильником,+міцність на вузлі,накопичення "втоми"...,- отримуєм якусь теоретичну різницю,виражену в цифрах.А потім практична статистика - сотня рибалок із записами)),або не сотня,бо на практиці може виявитись,що зусилля при ударі щуки нівелюють отриману теоретичну різницю(тобто зріже і те і інше,оком не моргнувши))).А від 0,6 і більше цінність експерименту вже під сумнівомХлопці,прошу вибачення за флуд, але це самий гарний привід освоїти мормоджиг, коли замість оцих всіх єкспериментів, можна хоча б на півгодини вийти і не просто побросати, а і половити рибу, отримавши купу ємоцій.Що зараз я і зроблю після роботи.
Хлопці,прошу вибачення за флуд, але це самий гарний привід освоїти мормоджиг, коли замість оцих всіх єкспериментів, можна хоча б на півгодини вийти і не просто побросати, а і половити рибу, отримавши купу ємоцій.Що зараз я і зроблю після роботи.
Та я то освоїв,але мене від нього після 2 годин рибалки починає теліпати,особливо,коли краєм ока побачу,що десь там жерех намалювався,десь в корчі щука гупнула...,а я тут плотвичку,верховодку і окуньців шугаю...))),після цього все мікромормо відкладається мінімум на місяць-півтора,тобто до чергового за@бу піти помікрушити)
А що воно таке хард моно, реально краще ніж флюр? Ніде не бачив пояснень що ховається за назвою. Комерційна таємниця? :confused:
Alexandr_Korobchuk
27.08.2024, 15:02
А що воно таке хард моно, реально краще ніж флюр? Ніде не бачив пояснень що ховається за назвою. Комерційна таємниця? :confused:
А в гугла запитати нє? ТИЦЯЙ ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 029209&ei=3b_NZtulDOeC9u8PhZiQyAU&ved=0ahUKEwibiPTmj5WIAxVngf0HHQUMBFk4ChDh1QMIDw&uact=5&oq=hard+mono+%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%BE%D1%80&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiFGhhcmQgbW9ubyDQvtCx0LfQ vtGAMgUQIRigAUitLlDiA1jMJHABeAGQAQCYAYoBoAGQBaoBAz IuNLgBA8gBAPgBAZgCB6ACpgXCAgoQABiwAxjWBBhHwgIFEAAY gATCAggQABiABBjLAcICBhAAGBYYHsICCBAAGIAEGKIEwgIJEC EYoAEYChgqwgIHECEYoAEYCsICBRAhGJ8FmAMAiAYBkAYDkgcD Mi41oAeVHA&sclient=gws-wiz-serp) :D:D:D
Як на мене, херня рідкісна: жодних переваг перед стальним повідцем 0,2-0,3мм не бачу ;)
Хоча, не наполягаю ...
Хз,точно не пам'ятаю зі старих описів.Вроді якись супер пупер блаблабла оброблений пресований нейлон і т.д.Старі партії були дуже жорсткими.Діаметри не вказувались.
Найходовіші 10лб і 20лб,проміжних варіантів нема.
10лб використовував при джиговій ловлі,або як компроміс при воблерній.Особисто у мене зрізів на ньому не було,але читав по відгуках,що нормальна щука ріже.
20лб це вже крупновоби,залізо і важчий джиг...
Нові партії,пишуть,трохи м'якші,але я не пробував.
А в гугла запитати нє?
Пробував, але не дуже наполегливо. :D Він видавав переважно якісь описи з і-нет магазинів, або відео з розмазуванням води на десять-двадцять хвилин. :)
Як на мене, херня рідкісна
Хз,точно не пам'ятаю зі старих описів.Вроді якись супер пупер блаблабла оброблений пресований нейлон і т.д.
А так набагато доступніше. :D
На всяк випадок ;) - в своєму посту я мав на увазі флюорокарбон Sunline Tornado V- Hard, не хард- моно ;)
Блек стрім гарний, пом'якше ніж ВіХард. Не так гуде
Якраз саме його хотів спробувати після в.хард...Реально м'якіший?Цікавлять досить тонкі діаметри,до 0,22.Користуюсь такими весна-початок літа,коли щука в моїх місцях ще не дуже активна,або взагалі відсутня.Суто для підстраховки.Але не знаю,яка в реальності у нього стійкість до абразиву,чи вартий своїх грошей у порівнянні з в.хард.До останнього претензій не маю,але трохи зажорсткий.
М'яких багато, але ж, в данному випадку найважливіше стійкість до абразиву, хіба може бути більш стійким м'який флюр? :confused:
ЗИ не сперечаюсь, просто цікаво ;)
Може.Тим паче, що блек стрім це двошаровий флюр - зміцнений верхній шар, м'який внутрішній. І дуже відчутна відмінність у розривній відносно базових флюрів.
З іншого боку - коли воно дійсно потрібно за ті гроші. Цей сезон обійшовся простими повідковими флюрами ( ну та й ловив загалом збільшого на офсети від 3 номера , там не так важливо, майже 100% засікання виходить на виході з пащі а не в "шахті" ) . Але - на відносно товстих "гуде", а на воблерах, при довжині більше 30см ( 0.6, 0.7 мм діаметром ) "тупить" гру, треба не такий дубово- штиковий поводок. От десь так
Chornobil
26.09.2024, 14:23
Виходить. що найкращий шнур #0.6 по співвідношенню ціна/характеристики - це дешевий китайський Kingdom MicroFly PE0.2 ( 180 грн. за 150м на Алі).
Чому це він #0,6 ? Зліва направо
Kingdom Micro Fly #0,2
Intech Micron #0,2
YGK G Soul #0,25
То хіба той Kingdom #0,6 ?
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
:zribalko:[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Чому це він #0,6 ?
Kingdom Micro Fly #0,2
То хіба той Kingdom #0,6 ?
Сприймати за правду характеристики, написані на упаковках китайських шнурів, я би не радив. Особливо, що стосується малих діаметрів.
В даному випадку виміряні реальні характеристики цього Micro Fly #0.2: діаметр 0.146 мм і міцність 7.5 лб (3.4 кг). Це приблизно принятні характеристики для шнура #0.6.
І взагалі. ніякий шнур #0.2 не може мати розривної 3.4 кг
Все правильно, реальні 0.2 це десь 1,5 кг.
Найкраще що поки знайшов на алішке оттака нитка -
LSP Thunderstorm 2, гоняю її з весни, окрім доволі швидкого втрачання кольору - жодних предяв. Слизька, міцна, добре трімає вузли і абразив.
Поводок из материала AFW 1*7. Поводки мне нравятся, гибкие, прочные, но форму не держат. Это после четырех щучек весьма скромного размера. Водной растительности центнеры не доставал. После трех рыбалок одна жилка порвалась. Получается, что проверять состояние нужно чуть ли ни после каждого заброса. Флюрокарбон более живучий, но недостаток, применительно к лову щуки, известен всем.
994104
Це туристіческіе поводкі, досвідчені рибацюги ловлять на скрутку :cool:
MaksTrout
02.10.2024, 11:30
Я використовую зі стальки навіть на УЛ воблерах.
Ну але майже після кожної риби повідок міняю - бо навіть стальку сильно крутить. Навіть після потужних клювань доводиться міняти.
Але ціна питання менше, ніж шматок нормального флюра.
Я використовую зі стальки навіть на УЛ воблерах.
Ну але майже після кожної риби повідок міняю - бо навіть стальку сильно крутить. Навіть після потужних клювань доводиться міняти.
Але ціна питання менше, ніж шматок нормального флюра.
Крутить з АФВ sfeel одножилки і буде щастя - не крутить, не вертить, є різних товщин.... або з отгартованної " стальки" - дешево та сердито, але є питання з отгартовкою ;)
Є ще варік - польвоий кабель П-274М. Там стальна жилка (оцинкована) доволі гарної якості, а точніше зразу три. Повідці роблю самостійно, використовую роками.
MaksTrout
02.10.2024, 20:54
Крутить з АФВ sfeel одножилки і буде щастя - не крутить, не вертить, є різних товщин.... або з отгартованної " стальки" - дешево та сердито, але є питання з отгартовкою ;)
Може треба спробувати AFW. Але самому крутити лінь)))
Тут ці повідці зі стальки коштують відносно копійки і є в багатьох магазинах. Я беру найтонші 0,15-0,2 мм.
Може треба спробувати AFW. Але самому крутити лінь)))
Тут ці повідці зі стальки коштують відносно копійки і є в багатьох магазинах. Я беру найтонші 0,15-0,2 мм.
Максим. AFW TOOTHPROOF STAINLESS STEEL SINGLE STRAND LEADER BRIGHT # 2 (27 LB / 12 KG) 0.28 MM це якщо крутити самому. Замовити готові- в барахолці людина робить і в УЛ розмірах теж. За дешеву стальку Андрій написав. Щодо найтонших, я би не заморочувався, риба бачить любий повідець але клює, головне щоб грубий повідець не впливав на гру приманки. Щодо живучості повідця скрутки, то діаметр та якість проволоки має пряму залежність, тому повинен бути розумний компроміс.:) Полюбляють писати, що поводок треба викидувати після кожної рибалки? з AFW TOOTHPROOF STAINLESS STEEL SINGLE не треба;)
MaksTrout
05.10.2024, 15:46
Максим. AFW TOOTHPROOF STAINLESS STEEL SINGLE STRAND LEADER BRIGHT # 2 (27 LB / 12 KG) 0.28 MM
Може спробую. Наче товстувато. Треба перевіряти скільки буде важити повідець з нього довжиною 5-7 см. Бо мені для деяких воблерів це важливо. Але то треба пробувати.
Є ще варік - польвоий кабель П-274М. Там стальна жилка (оцинкована) доволі гарної якості, а точніше зразу три. Повідці роблю самостійно, використовую роками.
Будь ласка, викладіть фото такого повідця. Цікаво, як виглядає.
Будь ласка, викладіть фото такого повідця. Цікаво, як виглядає. Там 0.3 диаметр в полевке.
Будь ласка, викладіть фото такого повідця. Цікаво, як виглядає.
Будь ласка
Будь ласка
Дякую за фото!
Якщо я правильно зрозумів це жорсткий повідець.
Не відновлює форму після вигину.
Дякую за фото!
Якщо я правильно зрозумів це жорсткий повідець.
Не відновлює форму після вигину.
Нема за що.
Вигинається руками та відновлює форму.
Дивно, чим не влаштовує звичайна сталька? купив моток 0.17 - 0.2, якого вистачить на кілька років, зробив за вечір запас на кілька місяців, і користуйся на здоров'я:) ....просто, швидко, надійно... але шукають якісь кабелі, титановий дріт:confused:... питання звісно риторичне, кожному ж своє;)...прошу камінням не кидатись:o
Дивно, чим не влаштовує звичайна сталька? купив моток 0.17 - 0.2, якого вистачить на кілька років, зробив за вечір запас на кілька місяців, і користуйся на здоров'я:) ....просто, швидко, надійно... але шукають якісь кабелі, титановий дріт:confused:... питання звісно риторичне, кожному ж своє;)...прошу камінням не кидатись:o сталька це загальна назва тай воно сталька стальці рознь, хто колись на неі ловив, мабуть, пам'ятає як єї вибирали ;). Може попасться така що дуже крутиться, важко розпрямляється, погано в'язать косічку, бува занапто м'яка, ржавіє та так далі. Особливо на тонких діаметрах. Покі не перейшов на АФВ, користувався отгартованной сталькою, але одножільний АФВ, буде поцікавше ;)
Дивно, чим не влаштовує звичайна сталька? купив моток 0.17 - 0.2, якого вистачить на кілька років, зробив за вечір запас на кілька місяців, і користуйся на здоров'я ....просто, швидко, надійно... але шукають якісь кабелі, титановий дріт... питання звісно риторичне, кожному ж своє...прошу камінням не кидатись
Товарищ недавно ехал на рыбалку, тапа на завтра, попросил накрутить ему чуть поводков. Пришлось вспомнить молодость. Нашлась дома сталька 0,2, покрутил я... и подумал - как же хорошо что сейчас можно просто заказать готовые поводки из АФВ :D.
Сталька хорошо свежая, если полежит - рано или поздно появляются цятки ржавчины. Второй момент, что хорошие поводки должны быть ровненькие, однотипные, верхняя петелька подпаяна на кислоту, короче довольно кропотливая работа. У нас на Домике есть дядьки, которые делают идеальные поводки. И тут принцип "я не меняю деньги, банк не торгует семечками" очень правильный, пусть люди свою копейку зарабатывают, а мы ловим правильными качественными поводками. :spin:
boatman69
08.10.2024, 19:28
Товарищ недавно ехал на рыбалку, тапа на завтра, попросил накрутить ему чуть поводков. Пришлось вспомнить молодость. Нашлась дома сталька 0,2, покрутил я... и подумал - как же хорошо что сейчас можно просто заказать готовые поводки из АФВ :D.
Сталька хорошо свежая, если полежит - рано или поздно появляются цятки ржавчины. Второй момент, что хорошие поводки должны быть ровненькие, однотипные, верхняя петелька подпаяна на кислоту, короче довольно кропотливая работа. У нас на Домике есть дядьки, которые делают идеальные поводки. И тут принцип "я не меняю деньги, банк не торгует семечками" очень правильный, пусть люди свою копейку зарабатывают, а мы ловим правильными качественными поводками. :spin:Підтримую,я щоб не образити,не буду вказувати,але коли я робив поводки наприклад з польовика,ну така хрень була,її майже неможливо вирівняти,а після покльовку - свинячий хвіст.Єдиний вид поводків які я зараз роблю сам - це вироби з нитинолу(що всі називають вольфрамовими...).Ось там "кулібінство" має місце бути,бо інколи такі поводки живуть на воблерах з безв'узловками по 2-3 роки.Ще інколи переробляю поводки з afm, коли з одного 200 мм. роблю 3 ул по +- 70 мм.Ну і на заключення,просто ненавиджи висловлювання : "...и так сойдёт....",а деякі витвори зроблені з таким лозунгом......
Підтримую,я щоб не образити,не буду вказувати,але коли я робив поводки наприклад з польовика,ну така хрень була,її майже неможливо вирівняти,а після покльовку - свинячий хвіст.Єдиний вид поводків які я зараз роблю сам - це вироби з нитинолу(що всі називають вольфрамовими...).Ось там "кулібінство" має місце бути,бо інколи такі поводки живуть на воблерах з безв'узловками по 2-3 роки.Ще інколи переробляю поводки з afm, коли з одного 200 мм. роблю 3 ул по +- 70 мм.Ну і на заключення,просто ненавиджи висловлювання : "...и так сойдёт....",а деякі витвори зроблені з таким лозунгом......
Коли дуже в "свинячий хвіст", то йде в утіль, а так норм він вигинається руками.
Так, можливо не ідеально рівні, ну тут вже кому естетика, кому ловить :D
Сталеві поводки з польового кабеля захищені від корозії - оцинковані.
Alexandr_Korobchuk
09.10.2024, 09:37
Як показав досвід - красота повідка на кількість покльовок не впливає;)
Тож кому і з чого робити то його заморочки: кому практичність, кому ще й естетику подавай :)
У самого повідки із стальки (купив років 5-7 назад на Бухарі) - дешево і сердито. Погнувся/скрутився у хвостик - поставив новий і не морочу собі сраку голову.
Як показав досвід - красота повідка на кількість покльовок не впливає;)
Тож кому і з чого робити то його заморочки: кому практичність, кому ще й естетику подавай :)
У самого повідки із стальки (купив років 5-7 назад на Бухарі) - дешево і сердито. Погнувся/скрутився у хвостик - поставив новий і не морочу собі сраку голову.
Теж само
роблю.
Ось попалося на глаза - ДАМ рве японів як Тузік грілку :D Богі маркетингу :) Налітай! :D
995483
Ось попалося на глаза - ДАМ рве японів як Тузік грілку :D Богі маркетингу :) Налітай! :D 0,08мм 4.5кг :eek:
995484
deutschmeiz
11.11.2024, 20:01
Доброго дня. У мене таке питання: Котушка Дайва Лагуна, намотав шнур Дайва Джи Брейд 0.13 мм. Без бекінгу. На риболовлі при настройці фрікциону коли тягнеш за шнур, то прокручується вся намотка на шпулі. Тобто фрікціон не працює. У кого таке було і в чому причина?
Доброго дня. У мене таке питання: Котушка Дайва Лагуна, намотав шнур Дайва Джи Брейд 0.13 мм. Без бекінгу. На риболовлі при настройці фрікциону коли тягнеш за шнур, то прокручується вся намотка на шпулі. Тобто фрікціон не працює. У кого таке було і в чому причина?
Работает тот фрикцион, то просто весь моток нитки на шпуле прокручивается, бывает если неправильно привязать шнурок к шпуле.
Надо перемотать нитку куда-то и привязать ее правильным узлом, двойной самозатягивающейся петлей. При намотке можно еще шнур намочить и будет порядок.
Доброго дня!
Порадьте,будь ласка,дешевий китайський шнур у найтоншому діаметрі в великих розмотках(300,500,1000м.).Важливо,щоб він хоча б приблизно відповідав поняттю ультралайт,тобто щоб не плюсив у діаметрі в 2-3 рази.Потрібний не для рибалки,тому решта параметрів не важливі.Головне,щоб був реально тонким.Дякую!
Доброго дня!
Порадьте,будь ласка,дешевий китайський шнур у найтоншому діаметрі в великих розмотках(300,500,1000м.).Важливо,щоб він хоча б приблизно відповідав поняттю ультралайт,тобто щоб не плюсив у діаметрі в 2-3 рази.Потрібний не для рибалки,тому решта параметрів не важливі.Головне,щоб був реально тонким.Дякую!
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 3.5d4fFbCqFbCq53&algo_pvid=d645931c-4c95-4dfc-9343-d3a393f309b7&algo_exp_id=d645931c-4c95-4dfc-9343-d3a393f309b7-16&pdp_npi=4%40dis%21UAH%21123.99%2150.11%21%21%212.9 2%211.18%21%40211b6c1917328885526292836ecea7%21120 00040971682373%21sea%21UA%210%21ABX&curPageLogUid=f4nF5rIa1Gqm&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A
Доброго дня!
Для бандажів на твої повідці може варта було би звернути увагу на ткацькі нитки. Вони є у дуже малих діаметрах та кілометрових бобінах.
Для бандажів на твої повідці може варта було би звернути увагу на ткацькі нитки. Вони є у дуже малих діаметрах та кілометрових бобінах.
Дякую!Думав про такий варіант,але не дуже хочу ризикувати.Шнур вже випробувано роками,працює,мабуть так і залишу..Дивився на олх - є багато варіантів 0,4 за прийнятну ціну навіть в намотках 500-1000м,але нема можливості подивитись-помацати,наскільки там "0,4".Спитав тут,може хтось брав і підкаже .З аліекспрес тягнути неохота)
Шановне панство, шо зараз модно молодьожно по шнурах на джиг, ваги десь до 40 гр, і кідати треба якмога далі. Прут дуже жорсткий, майже як лом :D
Кажуть YGK X-Braid Upgrade X8 Pentagram (#1 чи #1.2) непогані, але ж мають буть ще варіанти.
Шановне панство, шо зараз модно молодьожно по шнурах на джиг, ваги десь до 40 гр, і кідати треба якмога далі. Прут дуже жорсткий, майже як лом :D
Кажуть YGK X-Braid Upgrade X8 Pentagram (#1 чи #1.2) непогані, але ж мають буть ще варіанти.
Вітаю.
І мене в тесті до 28+5 грам на ломообразному спінінгу стоїть Duel Super X-Wire 8х в #1 та #1.2. Жодних проблем. Я думаю #1.2 вам буде з головою.
boatman69
28.03.2025, 16:53
Кажуть YGK X-Braid Upgrade X8 Pentagram (#1 чи #1.2) непогані, але ж мають буть ще варіанти.Купляв до війни цей Pentagram, як тільки він з'явився, шнур гарний.Але він не дуже літун, правда ті що літуни не зовсім товарищують з сміттям на дні.Пораджу золоту середину, відносно дешевий шнур, але, якщо відкинути пропитки, які зникнуть на 3 риболовлі, не гірше за більш "титуловані" : SEAGUAR Grandmax PE X8 150m, тільки якщо не більше 40 гр. беріть #1, бо уже з 1.2 зменьшення дистанції дуже суттеве.
А может кто мотал недавно Duel T-X8 1.2 в размотке 200 м, он на дайвовскую шпулю 2506 нормально помещается? или лучше Super X8 150 м брать?
А может кто мотал недавно Duel T-X8 1.2 в размотке 200 м, он на дайвовскую шпулю 2506 нормально помещается? или лучше Super X8 150 м брать?
2506 под 0,6й шнур 150 метров. Она менее лесоемка чем 2508. А на 2508 #1 влазит 150 метров кае раз. 4х жилка. Так что 200 метров не войдёт по любому.
Доброго вечора , цікавить шнур Sunline small game Pe-Hg, чи вартий він уваги ? Хочу взяти його для ловлі до 6 грамів. Також ще розглядаю Varivas Avani light game. Як ці шнури по чутливості і живучості, за смол гейм пишуть що втрачає колір
Доброго вечора , цікавить шнур Sunline small game Pe-Hg, чи вартий він уваги ? Хочу взяти його для ловлі до 6 грамів. Також ще розглядаю Varivas Avani light game. Як ці шнури по чутливості і живучості, за смол гейм пишуть що втрачає колір
Були і той, і той. #0,2 Варівас по товщині такій, як Смолгейм #0,2. Ловив на вагах 1-3 Гр.
Я б для 6Гр такі не використовувал. Взяв би бюджет.
По чутливості? Це більш залежить від вудки. Але один памьятаю, не дуже чутливий. Каст Евей.
Колір не втрачають тільки нефарбовані.
Були і той, і той. #0,2 Варівас по товщині такій, як Смолгейм #0,2. Ловив на вагах 1-3 Гр.
По чутливості? Це більш залежить від вудки. Але один памьятаю, не дуже чутливий. Каст Евей.
Каставэй - гібридний, тому й глухий. Лайтгейм со смолгеймом +- однакові по характеристикам. Як давно я не чув цих назв ))) аж ностальгія пробіла.
Поставити хочу на тікт, щось бюджете на таку вудку брати не хочеться , тому й обираю між цими двома . Був Duel armored F+ pro, але хочеться спробувати щось інше.
boatman69
02.05.2025, 20:54
Поставити хочу на тікт, щось бюджете на таку вудку брати не хочеться , тому й обираю між цими двома . Був Duel armored F+ pro, але хочеться спробувати щось інше.Ті що ви озвучили, трохи "плюсять" в товщині, ну і коштують зараз даже в Японії яких ось дурних грошей.Крім того, якщо у вас ваги до 6 гр. відповідно о грамі і даже півтора грама мова не їде.Ну і навіщо вам шнури єлітного класу.....іх беруть для змагань, крім того, всі "чарівні" пропитки зникають через десяток рибалок.Я ставлю собі, чи YGK X-Braid Upgrade X4 чи Gosen Answer Ajing PE X4 вони якщо написано #0.2, то так і є.Ваші варіанти при заявлених 0.2 будуть як мною наведені 0.3.Хоча для 6 гр. я все ж би брав 0.25 розмір.
Ті що ви озвучили, трохи "плюсять" в товщині, ну і коштують зараз даже в Японії яких ось дурних грошей.Крім того, якщо у вас ваги до 6 гр. відповідно о грамі і даже півтора грама мова не їде.Ну і навіщо вам шнури єлітного класу.....іх беруть для змагань, крім того, всі "чарівні" пропитки зникають через десяток рибалок.Я ставлю собі, чи YGK X-Braid Upgrade X4 чи Gosen Answer Ajing PE X4 вони якщо написано #0.2, то так і є.Ваші варіанти при заявлених 0.2 будуть як мною наведені 0.3.Хоча для 6 гр. я все ж би брав 0.25 розмір. вибачаюсь вы смолгеймом працювали? Южк це проволока. В мене смолгейм працював 12 років, одна бобіна, зара у друга працює...одне що, на пісочку...не в корчах
Доброго вечора.
Спробуйте Daiwa Prorex UL Braid PE 135m 1.75kg #0.25. Шнур дуже мені сподобався, стоїть на лайті до 10 грам (реально 1-9 грам). Досить міцний і більш-менш тримається по абразиву, виліт чудовий, на кільцях не жужить. Якщо піймати момент, то його можна купити +/- за 750 грн. Єдиний недолік це ідіотська розмотка в 135м. Ну хоча б 150 зробили або ще краще 200.
вибачаюсь вы смолгеймом працювали? Южк це проволока. В мене смолгейм працював 12 років, одна бобіна, зара у друга працює...одне що, на пісочку...не в корчах
І три рази за сезон ) бо за 12 років рибалок в середньостатистичних руках на кшталт моїх, жодна нитка б не витримала, хоч по кафелю в басейні. Об шпулю би сточилася )))
Може я трохи й перебільшую, але мені у свій час бобини 0.3 смолгейма вистачало на півроку-рік, лайтгейма так само.
2014 рік. Тікт до 2,5 Гр. Котушка 10 Стела 2000. По відкрітой воді-3 рибалки за день. 2015- 2 рибалки за день. Ще і щупачка зловив(отпустив) на 5Кг. 16 рік одна і меньш рибалок за день. І ще в 16-му коропа на 2950 Гр. В 17 му набридло ловити на Лайт Гейм #0,2 (а размотку купував 100м).
Заміна на Рок Фиш?=смолл гейм 0,3....
Сорі запізднююсь.
І три рази за сезон ) бо за 12 років рибалок в середньостатистичних руках на кшталт моїх, жодна нитка б не витримала, хоч по кафелю в басейні. Об шпулю би сточилася )))
Може я трохи й перебільшую, але мені у свій час бобини 0.3 смолгейма вистачало на півроку-рік, лайтгейма так само.
Да прям...з початку жовтня до лютого...кожні вихідні по 2-3 години.
иногда, когда я читаю, что у людей шнуры как-то экстрабыстро приходят в негодность, у меня возникает вопрос, а в порядке ли у них, например, состояние тюльпана.
boatman69
03.05.2025, 13:02
иногда, когда я читаю, что у людей шнуры как-то экстрабыстро приходят в негодность, у меня возникает вопрос, а в порядке ли у них, например, состояние тюльпана.Таке ж питання у мене до тих, хто ловить роками/десятиріччами, тільки питання де : на дивані, чи в фантазіях нічних......У мене на С.Дінці в ямі з корчами(інших міст проживання ДИКОГО судака в день не знаю) інколи шнур 0.6/0.8 вбивався за 3/4 восьмигодинні риболовлі, дрейсена, обриви на викиді, захід судака в коряги.......Тонкі шнури(0.08,0.1,0.13,0.2,0.3) живуть рік/півтора.Звісно якщо ловити на почищенних платниках з місточку, шнури живуть довше, хоча і там більше сезону, ну може двох вони не живуть.
А взагалі давайте закінчувать, бо чи у мене з головою щось не в порядку, чи у шановних опонентів, бо спочатку я думав, що флуд і тролінг, а воно ::opetr:
Таке ж питання у мене до тих, хто ловить роками/десятиріччами, тільки питання де : на дивані, чи в фантазіях нічних......У мене на С.Дінці в ямі з корчами(інших міст проживання ДИКОГО судака в день не знаю) інколи шнур 0.6/0.8 вбивався за 3/4 восьмигодинні риболовлі, дрейсена, обриви на викиді, захід судака в коряги.......Тонкі шнури(0.08,0.1,0.13,0.2,0.3) живуть рік/півтора.Звісно якщо ловити на почищенних платниках з місточку, шнури живуть довше, хоча і там більше сезону, ну може двох вони не живуть.
А взагалі давайте закінчувать, бо чи у мене з головою щось не в порядку, чи у шановних опонентів, бо спочатку я думав, що флуд і тролінг, а воно : opetr:
Говорят дураку стеклянный х... на пол часа...либо руки порежет, либо х... разобьёт)))))
Наскільки я зрозумів суттєвої різниці між смол геймом та лайт геймом від варівас немає ?
Були в мене ці шнури в розмірі 0.2-0.3 в часи користування м'ясом... правду тут кажуть,вбиваються вони максимум за сезон-півтора,а в тяжких умовах набагато скоріше,так само як і другі марки.
З переходом на ловлю мультом почав користуватись більш товстими шнурами (основний зараз 0.6) на самих малих вагах,від граму. Раджу спробувати;),тим більше що зараз є достатньо котушок в різному бюджеті,які з коробки кидають від граму.:)
Були в мене ці шнури в розмірі 0.2-0.3 в часи користування м'ясом... правду тут кажуть,вбиваються вони максимум за сезон-півтора,а в тяжких умовах набагато скоріше,так само як і другі марки.
З переходом на ловлю мультом почав користуватись більш товстими шнурами (основний зараз 0.6) на самих малих вагах,від граму. Раджу спробувати;),тим більше що зараз є достатньо котушок в різному бюджеті,які з коробки кидають від граму.:) Ви як найбільш досвідчений рыбалка, судячи по порадам, скажіть будь ласка за рахунок чого вони вбиваються? Об воду? Чи об небо? Де треба юзати 0,2 шнур щоб його вбити? Чому не перейти на більш товстий? І т..д. і т.п.
Ви як найбільш досвідчений рыбалка, судячи по порадам, скажіть будь ласка за рахунок чого вони вбиваються? Об воду? Чи об небо? Де треба юзати 0,2 шнур щоб його вбити? Чому не перейти на більш товстий? І т..д. і т.п.
Чого це ви на мене таке намовляєте? В мене досвіду,як у кожного тут, - небагато,але свій:)
Чимось мої поради чіпляють? Вибачте,я не навмисно,просто хотів підказати свій варіант.
Те,що шнури вбиваються,і тонкі скоріше,тут вище всі казали,я такий самий досвід маю,вбиваються від рибалки...а якщо у вас такого немає,та шнур ходить десятиріччями, ви щось знаєте:)
Чого не перейти на товщий? На м'ясі поріже закид.
Багато років тому мої спроби ловити 0.4 Смолгеймом закінчилися двома риболовлями, саме на дві його й хватило :), ловив з берега на дикої малої річці, звичайно - водорості, лопух. З тіх пір ніколи меньш 0.6 го не ставив. Питання "де це так ловити, щоб вбити 0.2 шнур?" викликають взаємне питання- а як на таку нитку взагалі можна ловити якусь рибу? :confused::) Ну, такє... кожному своє:) Вчора ловив окуньців, на крупних були обриви 0.25 флюра та шнура 4х товщиною 1.2, умови звичайні - ракушка, залишки рослин на дні, зачотна риба :spin:
Питання "де це так ловити, щоб вбити 0.2 шнур?" викликають взаємне питання- а як на таку нитку взагалі можна ловити якусь рибу?
От і я про це! Хіба що на широкому пляжі з пісчаним дном,ще бассейн як варіант:D
В реальному житті з любими перешкодами на дні або в товщі,з 0.2 обриви забеспечені. В тих самих умовах 0.6 спокійно розгинає гачки та видирає всю траву.
Ось і я про це. А то виглядає як, миші плакали, але далі їли кактус
Ось і я про це. А то виглядає як, миші плакали, але далі їли кактус
Вау,як смішно!:D
Розкрийте краще таємницю як ловити 10 років одним шнуром 0.2:confused::D,як найдосвідченіший рибалка на цьому форумі,судячи по фото зі змагань :D
Ну по перше 0,3. По друге вже казав, три місяці на рік..шо не ясно?))) А ще дику хфарель клепав у 23му у Карпатах в Яремча...є посилання на ютуб...треба?
Ну по перше 0,3. По друге вже казав, три місяці на рік..шо не ясно?))) А ще дику хфарель клепав у 23му у Карпатах в Яремча...є посилання на ютуб...треба?
Нє,фото з кубком достатньо.
Так ваші 10 років це 45 днів рибалки (по 8 годин),в мене за рік більше набігає!))) .
Так і кажіть,що ваша чемпіонська порада ,це , -
"Отож,діти,щоб шнур ваш не вбивався,треба меньше ходити на рибалку!"
А то "Об шо це? Як це?":)
Нє,фото з кубком достатньо.
Так ваші 10 років це 45 днів рибалки (по 8 годин),в мене за рік більше набігає!))) .
Так і кажіть,що ваша чемпіонська порада ,це , -
"Отож,діти,щоб шнур ваш не вбивався,треба меньше ходити на рибалку!"
А то "Об шо це? Як це?":)
Як вам зручно шановний))) ви вільни в своїх фантазіях сподіваюсь
Як вам зручно шановний))) ви вільни в своїх фантазіях сподіваюсь
Дякую за дозвіл!:D Правда фантазер тут хтось другий:D
Ви мені краще от такі фото покажіть;),а потім поговоримо про "0.3 чи 0.6",добре?
Ви мені краще от такі фото покажіть;),а потім поговоримо про "0.3 чи 0.6",добре?
Для тех хто в танке, повторяю через дуло. Людина спитала про смолгейм. Отримала відповідь з власного досвіду. ПиСи. Перейдить на овнер , не купуйте з алієкспркс, і таких фото у вас не буде.
Застібка більша за вантажок багато про що каже...
Для тех хто в танке, повторяю через дуло. Людина спитала про смолгейм. Отримала відповідь з власного досвіду. ПиСи. Перейдить на овнер , не купуйте з алієкспркс, і таких фото у вас не буде.
Для тих,хто спригує і перезувається в повітрі,повторяю.:D
Зрозуміли вашу відповідь всі,не хвилюйтеся так;),десять років в шкафу шнури у вас живуть:D:D:D
Ви по різниці використування 0.2 та 0.6 сказати немаєте нічого,я вас вірно зрозумів? Тоді закрили розмову.:)
ПиСю. Я овнер та декой використовую,і не з алі зовсім.Там на упаковках надписи є,розбираєтесь через дуло свого танку:D, що значить made in japan? Інвойси в доказ треба?:D:D:D
Перейдить на овнер , не купуйте з алієкспркс, і таких фото у вас не буде. бл... з приводу Овнера печалька :( з минулого року користуюся офсетніками з пружиною, дуже зручно під с'єдобку, але, якщо рибу ще якось тримає, то витягнути з пащі корцангою проблематично - ламається легко, а коштує, cцуко, недешево :opetr:
Застібка більша за вантажок багато про що каже...
Ой як дякую вам за пильність!:ajmolodec:
Знаєте,я рибу ловлю. І за рибалку міняю досить багато різних приманок,починаю з воблерів часто,буває що ліньки перев'язувати переходячи на другі приманки...навіть буває що муху в ту застібку заправлю...
Мені навіть не шкода,що порушив цим ваш ідеально-феншуйний погляд на рибалку,не турбує зовсім.:)
Я також колись використовував 0.6 шнур під 1-2 гр., але то були мікроблешні і воблерки. Ловив я головнів на Інгулі серед повалених дерев, там потрібен був стримуючий ресурс. Але ловити на мікроджиг на 0.6 шнурі це "на любителя". І мова взагалі не про дальність закиду, а про парусність і контроль приманки.
Але якщо основна задача розгинати гачки, то звісно можна
Доречі, застібки оці в мене найменші,але поряд з 0.6г вольфрамом виглядають великими. Ви це мали на увазі? А ви якими користуєтеся? Я і ці перезаряжаю то інколи матюкаюсь,такі маленькі що незручно)))
Дякую.
Доречі, застібки оці в мене найменші,але поряд з 0.6г вольфрамом виглядають великими. Ви це мали на увазі? А ви якими користуєтеся? Я і ці перезаряжаю то інколи матюкаюсь,такі маленькі що незручно)))
Дякую.
тут на форуме есть юзер Владимир59 (если не ошибаюсь), то он делал (может и еще делает) отличные застежки, самый малый размер среди них отлично подходит для любого классического УЛ (для мормышки уже не).
один раз встречал в продаже застежку такой же формы даже меньшего размера и по-моему даже купил на пробу, но оказалось, что уже реально непрактично получается, слишком маленькая, при таких размерах уже нужен какой-то другой тип (вроде тех, например, что, кажется, в нахлысте применяются).
Я також колись використовував 0.6 шнур під 1-2 гр., але то були мікроблешні і воблерки. Ловив я головнів на Інгулі серед повалених дерев, там потрібен був стримуючий ресурс. Але ловити на мікроджиг на 0.6 шнурі це "на любителя". І мова взагалі не про дальність закиду, а про парусність і контроль приманки.
Ну,с початку було питання про шнур під ваги до 6г...
Та навіть з 0.6г+невелика приманка можна норм ловити,парусність і контроль приманки нівелюється правильно підібраним вудлищем,і що з дна,що в пелагіці,жодна риба не втіче.
Не тільки розгинання гачків))),ще для боротьби з крупною рибою!
Да прям...з початку жовтня до лютого...кожні вихідні по 2-3 години.
Тобто 16 рибалок по 2-3 години на рік. Дорівнює двом-трьом нормальним шістнадцяти годинним рибалкам на рік. Як я одразу й написав. Чого почали сперечатися - не розумію...
Я вчора ловив 0.6 ниткою на півграма + 1"
І то було мимо через те що течія в тому струмку не давала приманці впасти на дно. Але на грамі - все чудово падало і контролювалося. Якщо падало на камінчик а не на пісочок то навіть відчувалося в руку. Ще й рибка трохи ловилася. Навіть краще ніж в мужика з мормишкою що стояв поруч.
І в розгинанні гачків та діставанні гілочок із дна - нічого поганого також немає. Набагато приємніше ніж весь час перевязуватись :)
Треба більше контролю - поставив не грам а два, но то вже мої недолугі спроби находити прості рішення складних питань.
Говорят дураку стеклянный х... на пол часа...либо руки порежет, либо х... разобьёт)))))
Сначала разобьет, а потом порежет, не бьіло там опции на что то одно.
Тобто 16 рибалок по 2-3 години на рік. Дорівнює двом-трьом нормальним шістнадцяти годинним рибалкам на рік. Як я одразу й написав. Чого почали сперечатися - не розумію...
4 месяца суббота и воскресенье это 32;). Но в любом случае он не рассыпается от старости. Его там осталось метров 90...потерял цвет, но шнур бомба. Лет через 30 добью свои дуэльки и опять куплю его. :D
Ктате...унитика пе еги '#1 юзаю с 2011го...была и на мясе и на мультах и с лодки и с сейчас с берега
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010