КПК

Показати повну версію : Снасть и Джерки

Сторінки : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

Барабанов
02.08.2014, 21:10
Доброго всім дня!Порадьте початківцю шнур.Спіннінг тестом 30-90гр,котушка Абу Гарсія 5600 С4.Планую використовувати приманки в основному вагою до 60гр.

Добрый вечер. До 60 г. думаю будет достаточно 0.22, я использую до 80 вот такой - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] за прошлый сезон ни одного отстрела, даже на "жестких перебежках" при "глухих" зацепах на слайдерах 10 отрываются крючки.
С ув. Леонид

KaraBass
03.08.2014, 13:04
Добрый вечер. До 60 г. думаю будет достаточно 0.22,

Приветствую. Думается, доверять заявленному диаметру шнура (на упаковке), тем более ориентироваться на него не стоит.
Во первых. Измерить точный диаметр плетеного шнура не возможно, так. как его сечение не является идеально круглым. Производители указывают - приблизительно вычесленный диаметр, а именно произведение d одной нити на кол-во нитей плетенного шнура.
Не буду далее углубляться в теорию, но наиболее адекватными в отношении заявленного (на упаковке) и реального диаметра шнура, являются японцы. Пиндосы для своего рынка указываю мин. значение, а для нашего мах. значение Ib, соответственно шнур с одинаковым диаметром (было у меня 2-е бабины Streen, 0.4 - 65Lb - для Пиндосии, и 0.4 -49.5 кг. - для нас))).
Вот примет японского шнура Понтун 21 за прим 800.00 грн 150м восьмижил:
Диаметр/тест: 0.148 мм/14Lb; 0.165 мм/18Lb; 0.205 мм/24Lb; 0.235 мм/32Lb; 0.265 мм/48Lb; 0.330 мм/60Lb; 0.370 мм/72Lb.
А теперь сравните с Драгоном.
К чему вел.
Во первых Драгоны явно занизили диаметр.
Во вторых, при выборе шнура ориентируюсь (я ИМХО), на разрывную, а диаметр - в зависимости от цены и производителя будет плавать.

Барабанов
03.08.2014, 16:46
Приветствую. Думается, доверять заявленному диаметру шнура (на упаковке), тем более ориентироваться на него не стоит.
Во первых. Измерить точный диаметр плетеного шнура не возможно, так. как его сечение не является идеально круглым. Производители указывают - приблизительно вычесленный диаметр, а именно произведение d одной нити на кол-во нитей плетенного шнура.
Не буду далее углубляться в теорию, но наиболее адекватными в отношении заявленного (на упаковке) и реального диаметра шнура, являются японцы. Пиндосы для своего рынка указываю мин. значение, а для нашего мах. значение Ib, соответственно шнур с одинаковым диаметром (было у меня 2-е бабины Streen, 0.4 - 65Lb - для Пиндосии, и 0.4 -49.5 кг. - для нас))).
Вот примет японского шнура Понтун 21 за прим 800.00 грн 150м восьмижил:
Диаметр/тест: 0.148 мм/14Lb; 0.165 мм/18Lb; 0.205 мм/24Lb; 0.235 мм/32Lb; 0.265 мм/48Lb; 0.330 мм/60Lb; 0.370 мм/72Lb.
А теперь сравните с Драгоном.
К чему вел.
Во первых Драгоны явно занизили диаметр.
Во вторых, при выборе шнура ориентируюсь (я ИМХО), на разрывную, а диаметр - в зависимости от цены и производителя будет плавать.

Абсолютно согласен, диаметр в шнурах субъективный ориентир, поэтому сам выбираю всегда на ощупь и по разрывной нагрузке.
С уважением, Леонид.

SE2U
08.08.2014, 11:11
Після того як ломонув свій корморан змушений шукати заміну.
Є декілька варіантів:
1)Flagman JERK Slider 1.83м 50-140g
2)Dragon Thytan Pro Jerk Cast
3)Окума OCTANA Тест(г): 20-70 або Тест(г): 30-125
4)Якщо в когось завалялись джеркові Корморани куплю з задоволенням.
Цікавить чи чесний тест?Ну і враження ,як на рибі?

Буду вдячний за будь яку інформацію.

KSergO
08.08.2014, 11:25
Можу сказати по "Flagman JERK Slider 1.83м 50-140g".
Був у мене такий, виграв на змаганнях.
Взагалі не поганий, своїй ціні відповідае на 110%. Нормально кидає до 100гр.
Як для першої "палки" то підійде, а от для більш серйозної рибалки пошукав би, щось "крутіше".

KaLAN
08.08.2014, 13:36
Как по мне-вариант №3 с большим тестом.

Тиггон
08.08.2014, 18:10
Согласен с KSergO на 1000% !!! Куму своему взял такую палочку, причем и сам покидал с удовольствием ;) "Судачок" Мэстро, кидался на ура, самое лекое что ставил РипРизер 130, полет отличный ;)

SE2U
09.08.2014, 13:59
А верхній тест в окуми чесний?Бо мені потрібне вудилище яке реально зможе не тільки закинути, а і провести 120 грамову чурку.І в окумі мене трохи напрягає довжина.Короткувате як на мене.А ручка в окуми коротка чи повноцінна?

Сивуч
09.08.2014, 18:19
А верхній тест в окуми чесний?Бо мені потрібне вудилище яке реально зможе не тільки закинути, а і провести 120 грамову чурку.І в окумі мене трохи напрягає довжина.Короткувате як на мене.А ручка в окуми коротка чи повноцінна?
Sportex Opal Jerk гляньте:там и длина под 2м-грузится хорошо,и ручка такой как нужно длины-классная палка.

SE2U
21.08.2014, 09:34
Стало питання що до товщини шнура.В нас з другому з'вилась ідея утончити шнури .Бо 80лб не дуже гарно пробиває течію на Десні.Джерки важко топити.А якщо гарно засадиш товстий шнур все одно не рятує від обриву.Є бажання поставити 40 лб.Джерки від свіпера 14 до фатсо 14с.Які думки на цей рахунок?

Сивуч
21.08.2014, 09:49
Можно купить многожильный,специально есть для кастинга толстый очень-при одинаковой разрывной нагрузке он реально тоньше.Правда,дорогой,но своих денег стоит однозначно:если нужно.вечером дам ссылку.

SE2U
21.08.2014, 10:44
Над зменшення лібражу шнура задумався ще й після того ,як зламав палку.От сидів я і думав "краще б приманку обірвав".А шнур сц.... витримав.Може ми зря женемося за потужними шнурами?

KaraBass
21.08.2014, 12:17
Стало питання що до товщини шнура.В нас з другому з'вилась ідея утончити шнури .Бо 80лб не дуже гарно пробиває течію на Десні.Джерки важко топити.А якщо гарно засадиш товстий шнур все одно не рятує від обриву.Є бажання поставити 40 лб.Джерки від свіпера 14 до фатсо 14с.Які думки на цей рахунок?

На 40ка либрах будете терять приманки на отстрелах. Как по мне 65 оптимал. Проблему с засаживанием и обрывом решил заменой заводных колец суммарно с меньшей разрывной чем шнур. Реально помогает, тройники обрывает, поставил новые и вперед. Выручает постоянно. Единственное. пару раз щука разгибала и сходила.

KaLAN
21.08.2014, 12:26
Таки да, главное "взрослые" овнера не ставить. Меня один знакомый (иногда он тут как модератор выступает ;)) по рукам бил за овнера.
Правда, втихоря я их все равно иногда ставлю:D.
А вообще, что заметил: с этого года сент крой указывает на такую модель палочки как у меня тест на 15 либров выше, чем было раньше. Остальные характеристики модели не поменялись. Наверное что то знают...:cool:

SE2U
21.08.2014, 14:07
Нещодавно засумував за джерком і взяв свою джигову паличку на катусі був шнур 10лб .З коробки по тесту палки підійшов лише зальт 14с.Під час зачепе утворилась врізка ,яку не помітив.Робив заброс і зальт полетів мені в морду:o.Добре що реакція гарна і гаки нікуди не всадив.:) Якщо десятка витримала 40 грамів.То підозрюю що американський шнурок, з реальною розривною в 40лб ,не відстрілить фатсо 14.
Але ,все підтверджується на практиці.Дякую за поради шнур замовив ,буду пробувати.

До речі, про заводні кільця.Де берете?І як перевіряєте скільки витримуют на розгин?

KaraBass
21.08.2014, 15:13
До речі, про заводні кільця.Де берете?І як перевіряєте скільки витримуют на розгин?

Да какие попадаются и Овнер и Декой и Корморан, от 20 до 30ти либров. Если просто тянуть, то всё ок, соответствуют заявленному плюс\минус. А если крутануть тройник в сторону (по часовой\против), тогда усилие на порядок меньше нужно. Восновном сходы и случаются. если щука выкручивает кольцо. За сезон раза 2-а было. но спасенных приманок от обрыва в разы больше.

Lavr
21.08.2014, 17:21
Над зменшення лібражу шнура задумався ще й після того ,як зламав палку.От сидів я і думав "краще б приманку обірвав".А шнур сц.... витримав.Може ми зря женемося за потужними шнурами?

Скільки ти вже палок будеш ламати!? :D:D:D Мо тобі все ж краще руки помінять :D:D:D .

Сивуч
21.08.2014, 18:20
Нещодавно засумував за джерком і взяв свою джигову паличку на катусі був шнур 10лб .З коробки по тесту палки підійшов лише зальт 14с.Під час зачепе утворилась врізка ,яку не помітив.Робив заброс і зальт полетів мені в морду:o.Добре що реакція гарна і гаки нікуди не всадив.:) Якщо десятка витримала 40 грамів.То підозрюю що американський шнурок, з реальною розривною в 40лб ,не відстрілить фатсо 14.
Але ,все підтверджується на практиці.Дякую за поради шнур замовив ,буду пробувати.

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

SE2U
22.08.2014, 08:27
Lavr
Юра у нас рахунок 2-2.Тому не нада:Smile020::D:D:D

Lavr
22.08.2014, 09:48
Lavr
Юра у нас рахунок 2-2.Тому не нада:Smile020::D:D:D
В смислі 2-2!? Ти про зламані спіннінги чи що? В мене не два а чотири зламаних ( за всю історію, два з яких- "Корморани") . А в тебе за сезон два-три зламаних, при чому- один за невідомих обставин ще до початку сезону. :D .

KaLAN
22.08.2014, 10:12
Пацаны, ну вы, блин даёте!:158: Нашли чем меряться:cool:
.

SE2U
22.08.2014, 10:19
Не треба, не треба.Спінінги почали ламатись лише в цьому сезоні.Певно хтось зглазив:confused::D:D:D:D

SE2U
22.08.2014, 13:25
Пошук
Нещодавно підіймав тему по вибору палки.Дякую всім за коментарі.Але, я вчинив як велить народна мудрість.Послухай інших і зроби по своєму.
З окумою ніколи справ не мав.А з тієї скудної інформації ,що знайшов в мережі випливало ,що вудилка ,в моєму поннятті ,грубовата.Та ще й одночасник.Було вирішено залишити Октану як резервний варіант.
Не довго думаючи як приверженещь Шимано вирішив дослідити їх модельний ряд.На наявність бютжетного джеркового вудилища.І наткнувся на Simano Yasei Red Jerkbait Heavy заявлений тест 70-110.Також в більшості магазинів заявляють довжину 2,1 метри, в реальності на вудилищі написано 2. Ведилище полуторачасник. Загальна транспортна довжина довжина 1,7 метри. Це звичайно не двочасник, але при транспортуванні півторочасник такої довжини без особливих складностей можна впихнути в будь яке авто.І танців з бубном.
Ціна дуже обрадувала всього 493 грн.Не довго думаючи вірішено купувати.
Перше знайомство
Отримавши вудилище розпакував.Дуже гарний чохол.Також що примітно шимановці не пошкодували тканини і відсік для рукоятки зробили на всю транспортну довжину вудилища.Лише прошили щоб ручка не теліпалась по всі довжині чохла.Дві половини чохол з’єднується на липучках і липучкою зачиняється.
Гарно зібрана рукоять.Ева на рукоятьці досить непоганої якості, тверда ,гарно підігнана.На кінці рукоятки є зріз, щоб розщирення не давило в руку.Катушкотримач комфортно лежить в руці.Він зклеєний з двох части.Пласмасової рами і резинової накладки.Резина на ощуп така як Шимано використовує на кнобах своїх катушок.Така конструкція здивувала.Побачимо що це дасть на практиці.
Бланк досить комлистий ,стінки дуже товсті.Що свідчить про розрахунок на величезні навантаження. Згин під навантаженням рівномірни по всій довжині.Стрій ближче до REGULAR.
Деколь червоного кольору гарно полакований.Сам бланк без лаку ,пофарбований чорною матовою фарбою.
Кільця Еліт Альянс , чорного кольору.Три двуопорних та п’ять ранінгів + тюльпан. Він також є фішкою цього вудилища.В ньому немаї видимої вставки.А якесь ледь помітне напилення в середині.Скажу чесно подумав що хтось вибив вставку.Але зателефонувавши менеджеру магазину був здивований що вся серія Yasei Red Jerkbait йде з такими тюльпанами.Побачимо на практиці як він себе поведе.Якщо почне пропилюватись вклею вставку.
Обмотка кілець чорна з синім відтінком.З декоративними нитками кольру металік.Полаковані без пузирів досить товстим слоєм.Напливи є ,але не багато і загальної картини не псують.
В руці вудилище лежить комфортно.Та як на мене рукоятка трохи тонкувата.Принаймні для моєї клешні.
Решту покажуть польові випробування.Які заплановані на вихідні.

Тиггон
26.08.2014, 21:05
Всем привет))) В пятницу получил от маэстро три новинки:D На днях ждите обзор и фото ;-)

Сивуч
26.08.2014, 21:39
Всем привет))) В пятницу получил от маэстро три новинки:D На днях ждите обзор и фото ;-)

Каки таки новинки?:eek:

KaLAN
27.08.2014, 10:11
Блин, у Колючего не мастерская, а какой то проходной двор:cool:

Freeman
27.08.2014, 12:08
Пошук
наткнувся на Simano Yasei Red Jerkbait Heavy заявлений тест 70-110.
В руці вудилище лежить комфортно.Та як на мене рукоятка трохи тонкувата.Принаймні для моєї клешні.
Решту покажуть польові випробування.Які заплановані на вихідні.
Вихідні вже пройшли. Свята також. Які враження від покупки?
В мене якраз Окума. Як на мене, вона не те, щоб грубовата, а дещо короткувата. Хотілося б см. на 20-30 довшу при тій же жорсткості, бо кидання полінами протягом дня дається важкувато - в посил приходиться трохи вкладуватися. Зате смикати - одне задоволення!

SE2U
27.08.2014, 13:21
Почекайте до понеділка.Ще не сформувалося остаточне враження.Хоча ,думаю ,для повного розуміння вудилища треба відрибалити повний сезон.

Тиггон
31.08.2014, 22:45
;):D

KaLAN
01.09.2014, 10:30
Макс,замечательная фотогалерея приманок от неизвестного производителя:D ! А в воду планируешь их погружать или ну его нафиг;)?

Lion_Alex
01.09.2014, 10:44
Макс,замечательная фотогалерея приманок от неизвестного производителя:D ! А в воду планируешь их погружать или ну его нафиг;)?

Точно!!! Где коменты? Где презентация? :)

Тиггон
01.09.2014, 12:38
Друзья, все будет, напишу! Там еще одна буратинка на подходе)
Все красавцы произведения Маэстро;)
Лягуха, Лушпайка (Мега ;) ) и красавец Неон ;)
Вечером допишу все ;)

Тиггон
01.09.2014, 21:33
Еще раз всем привет :)
Итак поехали по порядку -
Лягуха (жабеня ;) ) - Очень приятная штучка) На равномерных рывочках дает четкую "Ёлочку", при более длинных рывках, начинает давать уже "глайд";) А при резком одиночном смыкинге - нууу ооочень интересно ныряет мордашкой вперед;) При не очень густой лилии проходит просто супер :119:

Лушпайка - Нууу тут вообще слов нету одни эмоции :D Кто сталкивался с ней в УЛ-варианте, те меня поймут ;) На данный момент тестировалась тонущая модель! При равномерных смыкингах, дает относительно прогнозируемые хаотичные глайды. При резком смыкинге, входит в абалденный штопор!

Неон - А вот тут все неоднозначно и скажу так: Им можно многое, но надо его понять :o От себя могу сказать, что я еще не раскрыл его потенциал :o, но буду стремится ;):D:D:D

Всем спасибо за внимание)
С Уважением Макс ;)

KaraBass
01.09.2014, 23:03
Макс!
ТТХ не полное.
Вес, рост, полетные х-ки, с каким комплектом, что и с какой скоростью погружается, рекомендации по применению (глубины, стоячка, течение):)

Тиггон
02.09.2014, 13:05
Привет Дима) Кидал "Морковкой" и STX Абушным.
Полное ТТХ думаю Маэстро выложит в ХендМейде ;)
Я же только первыми ощущениями поделился :o

SE2U
03.09.2014, 08:08
Щоб потестувати як вудилище веде себе з різними приманками, вирушив на озеро.Оскільки з берега ловити на ньому не можливо попросив в друга дерев’яного човна.Фотоапарат вирішив не брати.Бо не розраховував на улов і дуже боявся скупатись. Бо в друзів був такий неприємний досвід.
Мої опасіння були марними.Човен досить стійкий, навіть стоя рибалив більш менш комфортно.Про те, що залишив вдома фотоапарат дуже пошкодував.Бо фотографувати було що.
Тепер до вудилища.
Особисто мої враження, що найкраще воно підходить до прямоходів та не вертлявих джерків.Довжина таки каже своє слово.Але ,це не значить що, джерки типу слайдера проводити не можливо.Просто коротшим вудилищем це робити трохи комфортніше.
Нижній діапазон комфортної роботи починається з фатсо 10, свіпера 14.
Просто менших джерків в мене немає.З свіпером дуже чітко відчувається коли він доходить до краю траекторії і робить тюк.
З свімбейтами типу T-Rex Swimmer150, iZUMi Shad Alive 145 теж все прекрасно.Гарно відчувається робота активного хвоста. Та легко задавати малюнок гри.
Глайдерами яким потрібно легенькі потяжки, типу T-Rex Predator Jerk Bait, T-Rex ESOX Jerk, не комфортно задавати гру.Вудилище через свій баланс так і норовить зробити сильний удар.Предатор при таких маніпуляціях хоче перевернутись і зачепитись гачками за повідець.За те з Slider, Runner Jerk Bait, Drop Tear Jerk пурхають як метелики.І риба це оцінила.
З дреками верхнього тестового діапазону теж все добре.Салмо Фатсо 14с дуже комфортно пулявся без натяку на перегруз.З проводкою та контролем приманки теж все чудово.
Коли починає набридати нещадно бити та смикати джерки починаю ловлю на великі воблери.Найбільше що ставив Jaxon Pike Max 30.При закиданні цієї чурки відчувалося перевантаження.Вудилище починало валитися на забросі.Та якщо дальність не основне та не кидати силовими забросами ловити можна.
На мою думку нормально можна ловити джерками вагою від 50 до 120 грамів.Далі починається перевантаження.
Джерки летять далеко навіть без зусиль.Вудилище гарно грузиться в усьому тестовому діапазоні і впевнено посилає приманку.
Чутливість на досить високому рівні.Гарно відчуваються навіть легенькі покльовки.
Просікає теж прекрасно.Одну з щук навіть в поперек просік.
На виважуванні працює верхня третина.Гарно гасить ривки навіт маленьких щурят(клюнув божевільний щупак на 0,5 кг). На потужних ривках комель також починає включатися і тримати навіть слабо зачеплену рибину.
Окремо хочеться відзначити відчуття фану при виважуванні.Вудилище передає кожний ривочок супротивника.Адреналін просто пре через вуха.З минулою палкою все було рівно та впевнено без особливого задоволення.З шиманкою зовсім інакше.
Тепер про ложку дьогтю.Ну не так щоб ложка.Але, привкус відчувається.
Заявлена вага 168 грамів.А фактично 190 грамів, 72 важить рукоятка ,решту бланк.Невелика вага рукоятки.Створює відчуття незбалансованості снасті.В руці вудилище здається важким. Хача для такого тесту і довжини вага в нормі.Особисто я звичайним хватом поводжу лише прямоходи, а глайдерами та свімбейтами ловлю єврохватом.Добре що фор достатньо довгий.Тому для мене незбалансованість не є проблемою.Бо катушка знаходиться за долоньою та гарно балансує вудилище.
Трохи не забув про катушкотримач.Резинова накладка виявилась дуже комфортною штукою.Мокра рука не ковзає.І чомусь є впевненість що пізьньою осінню від неї також будуть плюси.
По тюльпану також є напрацювання.Його дйсно не протирає.Але ,після першої риболовлі з внутрішньої поверхні стерло чорну фарбу.І тепер він блищить хромом.
Плюси
1.Чутливість на високому рівні.
2.Широкий тестовий діапазон.
3.Довжина.
4.В міру жорсткий.Ніби зведена пружина.Торкни і моментально вистрілоть.І в той же момент може погасити будь який удар.
Мінуси.
1.Баланс.Майже вся вага вудилища сконцентрована в бланку.
2.Не універсальне.Це вудилище требе брати коли ти вже точно знаєш що тобі потрібно.
3.Тюльпан.

Висновок.
Перше враження яке деє це вудилище надійність.Та інженерам Simano вдалося збалансувати в цьому вудилищі міць, жорскість, чутливість та гарну роботу на рибі.Купувати дане вудилище початківцям я б не радив.А от втянутим адептам дане вудилище буде до смаку.

Сергей2505
03.09.2014, 08:37
...Та інженерам Simano вдалося збалансувати в цьому вудилищі міць, жорскість, чутливість та гарну роботу на рибі. Купувати дане вудилище початківцям я б не радив. А от втянутим адептам дане вудилище буде до смаку.

Думаю инженеры Шимано очень бы удивились, прочитав о таких своих выдающихся достижениях. :D
И для себя решил остаться в категории "початківців", а то мало ли, заставят сменить кастом на "величайшее творение инженеров Шимано-Чайна":D

Инженер Шимано готовит секретный препрег для новой серии элитных удочек:

SE2U
03.09.2014, 08:58
Сергей2505
Я дуже радий що у вас ,поважний ,є можливість зібрати собі кастом!!!!
У більшості населення нашої країни її немає!!!
Тому не вважаю ваше зауваження доречним.

Lavr
03.09.2014, 09:26
А в третій частині тест- драйву, навіть боюся що буде, знаючи твою натуру :D Боюся навіть говорити щоб не наврочити. Назовемо це- "краш- тест!" ;) "Бережи руку Сеня, ой, палку, палку!"

SE2U
03.09.2014, 09:47
Постукай по дереву і через плече поплюй;)
Все що хотів написати виклав повністю.Тепер лише звіти по рибалкам.

Сергей2505
03.09.2014, 10:14
Сергей2505
...є можливість зібрати собі кастом!!!!
У більшості населення нашої країни її немає!!!
Тому не вважаю ваше зауваження доречним.

Теперь вопросов нет. Если это спиннинг для тех, у кого напряг с деньгами, тогда конечно.
А если Вы продолжите настаивать на том, что шимано за 30 баксов выпустило спиннинг - шедевр инженерной мысли исключительно для продвинутых ценителей джерка, то я буду настаивать на исключительной доречности своего комментария.;)

SE2U
03.09.2014, 10:21
Сергей2505
Це дуже вдале вудилище .Але, не для початкавців.Якщо для вас головним критеріїм для покупки є понти.То це вудилище не для вас.

П.С.Топові серії Шимано, для японського ринку, також випускаються в Китаї.

KaLAN
03.09.2014, 11:06
Жень, дуже гарний звіт про тестування нової іграшки. По доброму заздрю щирості емоцій і безпосередності.;) Маю два запитаня. Яким є в твоїй уяві вудлище для початківця и, друге, що є "звичайний хват" і "єврохват", коли який треба застосовувати?.Наперед вдячний за відповідь.
P.S. А Сергей все равно злюка и кусака.:rolleyes:

SE2U
03.09.2014, 13:56
По перше вудилище для початківця повинно бути коротшим за це. 1,8-1,85 метри найбільш оптимальна довжина для початку.Бо взявши перший раз в руки палку двометрової дожини і начитавшись статей десятилітьньої давності, буде важко виконати правильну проводку.До комфортної довжини вудилища треба приходити самому.Зараз з вудилищем довжиною два метри мені комфортно.Ще два роки назад ,я не знав би з якої сторони до нього підійти.
І мати довшу рукоятку.
Звичайний хват для всіх однаковий.Я використовую його для прямоходів пулбейтів, довгохідних глайдерів, джерків типу класичного Зальта та Зальта Z.
Єврохват на фото.При такому хваті центр ваги знаходиться в долоні.Таким хватом дуже комйфортно працювати з вертлявими глайдерами,свімбейтами.Зручніше виконувати проводку коли вудилище направлено в гору.І головне при такому хваті зовсім не стомлюється кисть.
Є і недолік.При такому хваті ліворука катушка стає праворукою.Особисто для мене це не проблема.Я не відчуваю дискомфорту при зміні руки.В мене дві праворукі і одна ліворука катушки.

Lavr
03.09.2014, 15:51
Єврохват на фото.При такому хваті центр ваги знаходиться в долоні.Таким хватом дуже комйфортно працювати з вертлявими глайдерами,свімбейтами.Зручніше виконувати проводку коли вудилище направлено в гору.І головне при такому хваті зовсім не стомлюється кисть.
Є і недолік.При такому хваті ліворука катушка стає праворукою.Особисто для мене це не проблема.Я не відчуваю дискомфорту при зміні руки.В мене дві праворукі і одна ліворука катушки.
Та це ж не "Єврохват"- це самий що не на є- "Євгенхват"!!! :D Тільки такому суворому рибацюзі як ти це реально може бути комфортно. Чого варте тільки мотання котушки на себе!? :confused: :eek:

SE2U
03.09.2014, 17:01
Сам спробуй:spin::) Потім за вуха не відтянеш:D:D:D

SE2U
03.09.2014, 17:05
Доречі ,в тебе була палка заточена спецом під єврохват.Зальтовський Соло якщо пам'ять не підводить.

Lavr
03.09.2014, 19:17
Сам спробуй:spin::) Потім за вуха не відтянеш:D:D:D
Пробував- це реальне жахіття! Я ж і кажу, що це якщо і може комусь бути зручно- то тільки тобі. Нормальна людина такого не витримає. :D Європейський стиль- це коли тримають так як власне зазвичай всі і тримають, в районі курка за котушку.
Американський стиль- це мабуть те і є що ти з "Єврофатом" плутаєш- це коли тримають перед котушкою, але ж не так як ти а так як колись ловили "Нєвками".

Олег1967
03.09.2014, 20:31
:confused:ЕВРОФАТ:confused::confused::confused: знаю пиндосовский и обычный. ну а если мульт внизу да ещё маслать на себя:eek: то это похоже на:rolleyes: ЧУКЧАФАТ:D ИМХО !!!

SE2U
04.09.2014, 07:23
Ну чукча так чукча.:( Мені комфортно:o
Юра уважно читай.Мені по....й якою рукою крутити.А ти крім ліворуких катух нічого не признаєш.Тому тобі і не могло бути комфортно.:cool:І в твоєму теперішньому зальті фор закороткий.

Lavr
04.09.2014, 09:03
Ну чукча так чукча.:( Мені комфортно:o
Юра уважно читай.Мені по....й якою рукою крутити.А ти крім ліворуких катух нічого не признаєш.Тому тобі і не могло бути комфортно.:cool:І в твоєму теперішньому зальті фор закороткий.
Тобі не тільки п....й якою рукою крутити, але й в яку сторону крутити, теж байдуже. :D Хоч на себе, хоч від себе. Мій вибір в сторону ліворуких котушок- це не проста забаганка, чи питання зручності, а це просто продиктована необхідністю умова, оскільки в мене є і права рука і ліва, а не дві ліві чи праві. Іншими словами я правша, тож, мені, наприклад хоч як і тобі байдуже якою рукою крутити, але зовсім не байдуже в який руці знаходиться вудлище. А я не сприймаю будь яких варіантів окрім можливості тримати його в правій руці. Що це дає:
1) Якість проводки приманкі, (лівою рукою мені писати не зручно), Коли мова йде про просте мотання, це не важливо, але ж при складних анімаціях, це має важливу роль. Згадай он хоч Романа, який теж крутить правою рукою, джигувати було нормально більш менш, обороти- паузи все це витримує, але ж коли він спробував твічіти воблери, сам сказав, що хоч переучуйся на ліву руку матати. Тож коли ти правша і спіннінг в тебе в правій руці, це рівнозначно тому, як тримати ручку коли пишеш, при складних анімаціях;
2) і під час забросу і під час проводки, снасть не міняє своєї позиції в руках, все стає як єдине ціле ( чіткий, комфортний, дальній, точний заброс, відсутність зайвих операцій з переминання снасті в руках);
3) реакція на підсічку ( згадай мій відсоток реалізації покльовок і ваш (праворучок), все ж таки ліва рука, як не крути- "думає довше" ( знову ж таки, якщо ти правша).
Ну а про довжину фора- то не має значення, оскільки навіть при американському стилі проводки ( правильному, не тому що ти показав і назвав "Єврофатом"), снасть хоч і знаходиться в лівій руці (для правші), тут це вже не має такого значення просто котушка тоді треба праворука, тут все таким же чином відбувається як при ловлі "нєвкою", в старих вудлищах фори були не більші і мені цілком комфортно було тримати вудлище на стику фора і бланка ( ну як це можна примінити до снастей тих часів).
Ну а вцілому ж, справа така, он в кого рук немає, вчаться гарно малювати ногами чи писати, їх і в новинах показують. Так що, тут дєло такоє! :)

SE2U
04.09.2014, 09:42
Юра тебе треба в америку відправити:D:D:D
Їм розкажеш, що 90% рибаків лохи.Бо не тією рукою крутять:)

down
04.09.2014, 10:47
Ну это не повод делать, как они. . Кто как хочет - так и ... :)
Право- и лево- ето вопрос привычки и физических особенностей человека.
Мне когда-то дико было брать удилище в правую руку после "невки".
После приобретения правостороннего мульта - стало дико держать удилище в левой. В первую очередь психологически.
После нескольких рыбалок -вполне комфортно ловить, крутя правой рукой.

А вообще - эта тема помогла объяснить ситуацию, с которой я недавно столкнулся в барахолке. Юзер продавал(продает) левосторонний MGX по причине того, что нужна левосторонняя катушка. Теперь я догадываюсь, что он ловил ей "катушкой вниз" :)

KaLAN
04.09.2014, 11:25
Жень, було дуже цікаво дізнатись твоєї думки, що до довжини вудлища і різновидів хватів. Досить оригінальні, хоч, як на мене, трішки безапеляційні рішення ;). Цікаво було б поспілкуватись, наприклад на фесті...Але коли той фест:(

SE2U
04.09.2014, 11:38
down
Не гребіть усіх під одну гребінку.Такий хват (з положенням катушки в низу) я використовую тільки для деяких видів проводок та моделей джерків.І якщо до такого хвату додумався тільки я ,це круто.:)
Бо в деяких випадках він дійсно зручний.:spin:
Якщо зручний лише для мене, то я унікум:o

П.С. Сам себе не похвалиш ,ходиш весь день як обосраний.:D:D:D

Master1
04.09.2014, 11:43
down
Не гребіть усіх під одну гребінку.Такий хват (з положенням катушки в низу) я використовую тільки для деяких видів проводок та моделей джерків.І якщо до такого хвату додумався тільки я ,це круто.:)

Машиной можно и с пассажирского сидения управлять,если так удобно. Просто не совсем понятно зачем производить столько манипуляций для перехвата удилища после заброса...ИМХО конечно. С ув.

down
04.09.2014, 11:43
down

Так я и не гребу. Наоборот написал же - кто как хочет, так и ... :)

SE2U
04.09.2014, 11:46
Master1
З праворукою катушкою в будь якому випадку треба робити такі самі рухи(перекладати з руки в руку при забросі).

Master1
04.09.2014, 12:00
Master1
З праворукою катушкою в будь якому випадку треба робити такі самі рухи(перекладати з руки в руку при забросі).

Это понятно,не понятно другое, для чего она нужна в таком случае... все обсуждаемые проблемы решает обычная мясорубка. Кастинговая снасть как по мне снасть "быстрого реагирования" и совершать кучу манипуляций с переворотами катухена, перехватом удилища пустая трата времени...Но как уже говорилось каждому своё.С ув.

Олег1967
04.09.2014, 12:45
Т.Е. Вы хотите сказать что 90 % пиндосов держат катухен вниз и маслают на себя:158::158::158::confused::confused::confused: слава богу что ДЕД не входит в это число а то бы он наваял прутиков:D:D:D

SE2U
04.09.2014, 13:12
Олег1967
Уважно читайте!
Я написав що 90% ловлять праворукими катушками.

Master1
Як ви все перекручуєте.
З праворукою катушкою також треба перекладати вудилище з руки в руку при забросі.Жодних маніпуляцій які вплинуть на результат лову я не роблю.І я не агітую вас ні до чого.Не подобається, не користуйтесь.Ваше право.

І питання в відповідь.Нівіщо ми дьоргаємо джерки?:confused:Це ж зайві маніпуляції!!:eek: З вашою логікою тільки тролінгом ловити.Сів і любуєшся красотами.Жодних маніпуляцій!!!:cool:
Назовіть мені м'ясорубку яка безпроблемно буде працювати з джерками до 150 грамів.І її вага не перевищить 350 грамів?

Master1
04.09.2014, 13:37
Олег1967
Уважно читайте!
Я написав що 90% ловлять праворукими катушками.

Master1
Як ви все перекручуєте.
З праворукою катушкою також треба перекладати вудилище з руки в руку при забросі.Жодних маніпуляцій які вплинуть на результат лову я не роблю.І я не агітую вас ні до чого.Не подобається, не користуйтесь.Ваше право.

І питання в відповідь.Нівіщо ми дьоргаємо джерки?:confused:Це ж зайві маніпуляції!!:eek: З вашою логікою тільки тролінгом ловити.Сів і любуєшся красотами.Жодних маніпуляцій!!!:cool:
Назовіть мені м'ясорубку яка безпроблемно буде працювати з джерками до 150 грамів.І її вага не перевищить 350 грамів?

По поводу дёрганья джерков Вы явно утрируете. Какая мясорубка,да любая... вот только сколько она будет работать это другой вопрос. И как бы Вам не казалось я не перекручивал Ваши посты, а высказывал своё мнение конкретно представленного Вами на фото. С ув.

SE2U
04.09.2014, 13:54
Это понятно,не понятно другое, для чего она нужна в таком случае... все обсуждаемые проблемы решает обычная мясорубка.
Це ж ви написали???
Я як міг обгрунтевав свою позицію.Ваша черга.Дайте пряму наводку на м'сорубку яка по всім параметрам замінить мульт???

Master1
04.09.2014, 14:09
Це ж ви написали???
Я як міг обгрунтевав свою позицію.Ваша черга.Дайте пряму наводку на м'сорубку яка по всім параметрам замінить мульт???

Вот Вы неуёмный))) Имелось ввиду, зачем усложнять себе жизнь мультовым комплектом, право или леворуким если приходится выдумывать мега хват подвластный избранным мира сего, взял мясо и переставляй ручку хоть налево хоть на право в любой момент. Я высказал своё мнение, с которым Вы можете согласится или нет.

SE2U
04.09.2014, 14:30
Master1
Ну так трохи зрозуміліше:)
"Ізбраним" ну мене ще так не матюкали:D:D:D

Не думав що фото може викликати такий резонанс.:rolleyes:

KaLAN
04.09.2014, 16:25
"Избранным" Жень, это круто. Главное шоб не "Посланным".:D
Кстати подготовил себе ( не знаю понадобится или нет) мясорубочный комплект. Палка фаворит пайк хантер, до 80 г.,198см. Катухен зализявая дайва каприкорн 3500, шнурок прошка 30 лб. Кстати вес катухи 405 г. Как гостевой или подстраховочный. Вобы, джерки грамм до 60 -тока в путь...:cool:

Сивуч
04.09.2014, 16:52
Да,только указательный палец после десяти забросов гипсовать нужно будет.:D

SE2U
04.09.2014, 16:56
Закидаю я нормально.Після заброса беру таким хватом.

bvt
04.09.2014, 17:06
Мужики!!!Не надоело?Ну нравится человеку так ловить,пусть ловит.Вон в сборной Московии есть чемпион мира,который ловит мясорубкой сверху на удилище и мотает на себя!Правда,не называет это "Еврохватом".

пасечник
04.09.2014, 18:11
down

А какие джерки дёргаешь таким хватом? И в чем особенности проводки?

Master-Yo
04.09.2014, 19:07
Засуетилися :D:D:D:D

Lavr
04.09.2014, 21:57
downІ якщо до такого хвату додумався тільки я ,це круто.:)

Так, тобі світить премія "Золотої Малини" в галузі рибальства. :D:D:D

SE2U
05.09.2014, 07:50
пасечник
Я вже описував нижче.

Lavr
Юра хоть ти оцінив мої досягнення:D:D:D
Почути таке з вуст такого "спеціаліста" як ти величезна честь для мене.

KSergO
06.09.2014, 09:42
Где можно купить запчасти к Abu Garcia C4?
Интересует ось с подшипником?

KaraBass
06.09.2014, 10:25
Обратитесь к Андрею Горбунову (Москва) - он наверняка Вам поможет. Он специализириуется как раз на ABU-катушках.
Брал у него для Джи Би червяк и иголку. Парень не плохой, но нужно теребить постоянно, напоминать о себе.
Если нужна катушка, на половить, пока приедут детали, могу дать свою Торо Винч 61. Ест-но безвоздмездно:)

KSergO
06.09.2014, 16:58
Обратитесь к Андрею Горбунову (Москва) - он наверняка Вам поможет. Он специализириуется как раз на ABU-катушках.
Брал у него для Джи Би червяк и иголку. Парень не плохой, но нужно теребить постоянно, напоминать о себе.
Если нужна катушка, на половить, пока приедут детали, могу дать свою Торо Винч 61. Ест-но безвоздмездно:)

Спасибо за ответ.
Андрею Горбунову (Москва)-не вариант. Только после того как в Москве валютой будет гривна.
За "Торо Винч 61" спасибо но у меня есть в запасе С3. (старушка по надежней С4 оказалась).

KaraBass
06.09.2014, 20:14

Может F40 возьмется оську выточить, думаю для него это детский лепет. А шарики купить не проблема, может у него есть 4х10х4 если не ошибаюсь.

KSergO
06.09.2014, 21:07
Запасні частини для котушок: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Спокійно перешлють в Україну.

Сергей2505
07.09.2014, 21:26
...после того как в Москве валютой будет гривна.
....

Тогда спрашивай у жидобандеровцев ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]).

S.N.
07.09.2014, 22:51
Тогда спрашивай у жидобандеровцев ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]).
А чё у нас спрашивать...:)
Отгрузит Абушный склад - привезём, не отгрузит - ...правильно, будем ждать пока отгрузит:D:).

MightySam
09.09.2014, 12:43

Я заказывал в Канаде. Доставку осуществили за 36 дней после оплаты.
Заказывал тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Master1
09.09.2014, 13:17
..... Доставку осуществили за 36 дней после оплаты.

Приколоьно... а главное очень оперативно...

MightySam
09.09.2014, 17:37
Ага. Очень оперативно. Поразило другое: заказ на Шведскую продукцию оформили в Канаде с доставкой из Польши.
Ничего мы не шарим в ведении бизнеса и логистике :D

Master1
09.09.2014, 17:42
Ага. Очень оперативно. Поразило другое: заказ на Шведскую продукцию оформили в Канаде с доставкой из Польши.
Ничего мы не шарим в ведении бизнеса и логистике :D

Андрюха а на упаковке надпись сделано в поднебесной да ещё и на молдавском языке)))

MightySam
10.09.2014, 10:48
с надписью все гууд "мадэ ин сведен"
Сам факт того, что заказали шведскую продукцию через Канадскую кантору, а отправка была с Польши.

Master-Yo
10.09.2014, 19:00
Глобализация однако :o:o

Freeman
11.09.2014, 15:34
Добрый день!
Просьба обладателей LTMU73MHF Downsizer поделиться картой колец, интересует также расстояние от конца держака до триггера.
Спасибо.

SVS-ka
11.09.2014, 15:57
Добрый день!
Просьба обладателей LTMU73MHF Downsizer поделиться картой колец, интересует также расстояние от конца держака до триггера.
Спасибо.
Дружище,наверное, не в той ветке вопрос.;) Зайди на "Родбилдинг". Там Вадим( Puh) или другие ребята всё тебе разложат по "ноткам"
Я эту палку держал в руках, а вот по расположению колец х.з.

Freeman
11.09.2014, 16:42
Эт понятно. Не хотел беспокоить удостроителей, они все больше по лайту-ультралайту выступают, за доли грамма сражаются. Их спросить - сразу насоветуют: титан, торзит, спираль...:D
Буду звонить Пуху.

Юрий_O
13.09.2014, 09:48
Добрые люди, подскажите кто может привезти в Киев запчастинку.
За беспокойство, в благодарность настрою эхолот так что цвет глаз у рыбы видно будет.

Master-Yo
13.09.2014, 12:43
Пардон за любопытство, а куда именно сия деталька, и каково ее предназначение ?

bvt
13.09.2014, 13:14
Стоит в колпачке осевика(тоже на Меррумах).Вырезал сам из 0.4 мм жесткой латуни.Работает отлично

Master-Yo
13.09.2014, 15:15
Стоит в колпачке осевика(тоже на Меррумах).Вырезал сам из 0.4 мм жесткой латуни.Работает отлично
Так ото ж ;)

Юрий_O
15.09.2014, 08:33

Да, заморочился я что то. Так и сделаю, спасибо.

SE2U
22.09.2014, 09:16
Добридень панове.В кого в хазяйстві є біг бандіт тонучий.Підкажіть на якій глибині він йде, при середньому темпі проводки з короткими паузами?

KSergO
22.09.2014, 10:38
Добридень панове.В кого в хазяйстві є біг бандіт тонучий.Підкажіть на якій глибині він йде, при середньому темпі проводки з короткими паузами?

Тоне він добре. Загнати можливо і на 6м. При середньому темпі йде порядка 2,5-3м.

KaLAN
22.09.2014, 11:11
Или 1,5 - 2, можно и мельче, смотря как вести;)

pikehunte100
22.09.2014, 19:20
Особисто в мене,він дуже глибоко не йде(як і більшість глайдерів),приблизно 1.5 метрів,але темпом проводки можна підняти на поверхню,або втопити.Мені цей джерк не *пішов*:o

SE2U
23.09.2014, 07:44
Freeman
Яку проводку використовуєш для варіора?Бо в мене валячиться.Не манить щуку:D

SE2U
23.09.2014, 08:03
pikehunte100
А які пішли?:)

Тут в гілці хітпарад є.Давайте піднімем тему.

Freeman
23.09.2014, 10:51
Freeman
Яку проводку використовуєш для варіора?Бо в мене валячиться.Не манить щуку:D
Звичайний твіч, просто різкий. Раз або два смикнув, пауза секунди дві-три. Замість смикання можна просто робити швидку протяжку. Проводка виходить досить агресивна, бо він, гад, важкий, і якщо паузу затягнути, то тоне, як цеглина.
Та що там мудрувати - воблер, він і є воблер, просто важкий.

KaLAN
23.09.2014, 11:10
Ребят, вы о каком вариоре говорите, об обычном или кренке?

Freeman
23.09.2014, 13:03
Я о кренке.

medves
29.09.2014, 09:58
Мужыки подскажите с проводкой джерка от Колючего Тейл.
У меня он выстреливает но при разных проводках лучше канешно когда снимаю хвост получаетса большой (глаз).
Какую он любить проводку штобы не случайно выстреливал а целенаправленно ?

Сергей2505
29.09.2014, 10:40
...джерка от Колючего Тейл.
....
Какую он любить проводку штобы не случайно выстреливал а целенаправленно ?

В следующий раз не надо экономить и покупать Китайские копии. С фирменными тейлами идет письменная иллюстрированная инструкция.
Основная проводка потяжка, пауза (если условия позволяют - до касания дна), потяжка. Если поклевки не последовало, повторить в той же последовательности.
Если из-за сильного течения не удается утопить приманку, то просто удерживать тейл в месте обитания хищника до поклевки.

Master-Yo
29.09.2014, 20:28
А еще он любит чтоб его раза 3-4 резко но коротко смыкнули и оставили в покое (пауза) в зависимости от глубины.

Lavr
29.09.2014, 20:32
Та не ловит он ни чего и ни при каких проводках! Начинаете тут советовать. Обычная игрушка для коллекции. Я он свой в рамочку на стенке прилепил и по делом ему, самое место! :)

medves
29.09.2014, 21:58
В следующий раз не надо экономить и покупать Китайские копии. С фирменными тейлами идет письменная иллюстрированная инструкция.
Основная проводка потяжка, пауза (если условия позволяют - до касания дна), потяжка. Если поклевки не последовало, повторить в той же последовательности.
Если из-за сильного течения не удается утопить приманку, то просто удерживать тейл в месте обитания хищника до поклевки.
Я и немог подумать што Колючий родом из Китая лично у него покупал

medves
29.09.2014, 22:02
Та не ловит он ни чего и ни при каких проводках! Начинаете тут советовать. Обычная игрушка для коллекции. Я он свой в рамочку на стенке прилепил и по делом ему, самое место! :)
Шедевры Колючего как автомат калашникова работают все безотказно а на стенку я бы салмо и зальты вешал

SE2U
30.09.2014, 08:16
medves
Не треба не треба клеймити приманки.Якщо у вас не виходить значить щось не так робите.Або не в тих умовах застосовуєте.Хоча в мене класичний зальт 14с зайняв місце розвідника. Він однаково гарно працює як на Десні так і по озерам.

medves
30.09.2014, 16:11
medves
Не треба не треба клеймити приманки.Якщо у вас не виходить значить щось не так робите.Або не в тих умовах застосовуєте.Хоча в мене класичний зальт 14с зайняв місце розвідника. Він однаково гарно працює як на Десні так і по озерам.
Я и неклеймил у меня лучше получается с приманками Колючего и BUSTER JERK у Вас с ZALT у каждого из нас свои фавориты

SE2U
01.10.2014, 07:55
З приманками від Колючого у всіх краще виходить.:)
Просто майстер підганяє характеристики приманки під ваші умови.
В мне також був Тейл в колекції.Унікальна приманка.Не встиг я його в воду мокнути, в мне його відібрали.:D:D:D
Зимою буду поповнювати втрачене.

Master1
01.10.2014, 09:43
Короче Саша тебе намекают,намекают про "умови" а ты не как)))) Вылази из ванной))))

Мike
01.10.2014, 12:41
Привет домовому народу! Хочу попросить совета по выбору хендмейда от Колючего весом грамм до 40 и проверенного:)! Кто что посоветует? Хочу обычным мультом подергать дабы решиться на правильную снасть!:spin:

KSergO
01.10.2014, 15:11
Привет домовому народу! Хочу попросить совета по выбору хендмейда от Колючего весом грамм до 40 и проверенного:)! Кто что посоветует? Хочу обычным мультом подергать дабы решиться на правильную снасть!:spin:

до 40грамів, у Колючого, джерків НЕМАЄ. :(

Самий малий [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

KaLAN
01.10.2014, 15:18
Из "козявок" от Колючего у меня есть манта-10 см, 24 грамма и красноперка-24,5 гр,. что то около 8-ми см.Разловлены оба неоднократно.
Это то, что в размере и весе "слайдер-7" или "беби бастера".

SVS-ka
01.10.2014, 15:39
до 40грамів, у Колючого, джерків НЕМАЄ. :(

Самий малий [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Та ні , Сергію, не вводь людей в оману:D То ти не був в гостях у Майстра...у нього є "всьо шо хош". Головне, щоб у нього було натхнення ( хтось приніс би чи заінтерисував ;)),а він зробить:ven: тобі будь-який ДЖЕРК.

PS: Базові моделі бачив в різних вагових категоріях.

KaLAN
01.10.2014, 15:57
Серега, по секрету: не разловлена "Мантуля" 6.2 грамма и многократно разловлен "губанчик" 5.4 грамма. Но я тебе этого не говорил :cool:

Freeman
01.10.2014, 16:38
Мое мнение- все, что меньше 12 см. и легче 40 г. - профанация идеи. Джерк должен быть большим и тяжелым, иначе это не джерк.

Мike
01.10.2014, 16:51
Мое мнение- все, что меньше 12 см. и легче 40 г. - профанация идеи. Джерк должен быть большим и тяжелым, иначе это не джерк.
согласен полностью на счет классического понимания джерка. Но хочется чегота полайтовей...снасть не позволяет такие "башмаки" метать. Вот проникнусь, тогда полный уперёд:)

KaLAN
01.10.2014, 17:00
Хочу попросить совета по выбору хендмейда от Колючего весом грамм до 40 и проверенного

Чего накинулись! Человек о джеркахи и не говорил, но судя по всему в нашей палате добавится еще одна койка :D

medves
01.10.2014, 17:00
согласен полностью на счет классического понимания джерка. Но хочется чегота полайтовей...снасть не позволяет такие "башмаки" метать. Вот проникнусь, тогда полный уперёд:)
Мелкими джерками непроникнися , я когдато тоже так думал для меня джерки были гигантами при попадании которых в воду все жывое должно было расбежаться.Но когда попробовал нетакие уж они и большие оказались да и рыба любых размеров даже в размер джерка клюет.Попробуй "глаз" от Колючего 49г.

Мike
01.10.2014, 17:19
судя по всему в нашей палате добавится еще одна койка :D
всё может быть;) банальный твичинг балисонгов уже не вставляет:). Особенно после ваших отчетов:rolleyes:

Freeman
01.10.2014, 17:41
Банальный слайдер семерка или десятка - классический глайдер, при желании - пулбейт. Почему-то, к слайдерам сложилось какое-то принебрежительное отношение, типа: а, слайдер, все просто, банально, известно и не интересно... А мое мнение - слайдер очень многогранная приманка, масса вариантов игры (кстати, чем тяжелее, и, соответственно больше, тем интереснее!). Почему джерк (глайдер) должен быть достаточно тяжелым - потому, что ему нужна масса, инертность, чтобы после придания импульса он сохранял какое-то время движение. Воблер, что большой, что маленький, после твича полюбому сделает "вкусное" движение за счет своей упористости (лопаты), а легкий джерк после рывка отклонится от прямолинейной траектории на меньшее расстояние, чем тяжелый, потому-то у тяжелого джерка игру можно сделать более вариативной, чем у легкого.
Если мини джерки у тебя пойдут, то полюбому, захочется укрупнится, и без соотв. снасти не обойтись. Кстати, рабочий джерковый комплект я бы дорогим не назвал.

Мike
01.10.2014, 18:15
да я кадато парился этим, но недопарился:) Лет 8 назад была у меня фантазиста абушная (цельник) и какой-то рекорд, полтинник вроде бы. Но тогда не вставило...хотя ассортимент прблуд действительно был мал и из легких джерков...салмо и джаксон (яксон или как там его:)) Половил я раз пять и подзабил на это дело. Потом из японии я начал тягать всякие мегабассы, диковинные на то время вобы, и подсел на твич. Теперь вот твич скучным стал...хочу разнообразия. Но так аккуратненько, шоб не сильно обрастать майном. Прикупить парочку "глазов" каких нить...под волка унцового( им до 40 запросто дергать можно)....посатреть на реакцию рыбоидов...и там уже решать....Как то так. Хотя закрадывается мысль, что это будет повторение того, что было раньше. Ибо комплект неполноценный. Кароче надо репу почухать:)

SE2U
02.10.2014, 08:48
Мені про фатсо все цікаво, особливо про чотирнадцятий. Він мені внушає повагу! Але мій з ним результат за минулий рік - 2:0 на користь риби, тобто два обірвав, нічого не впіймав.
В цьому оковалку для мене є щось привабливе, скоріше за все розмір :D. Але ловити на нього мені нудно - кинув, підождав, два-три рази підмотав, раз-два підсмикнув, зову підождав і див. спочатку. Може ти проводку робиш якось по іншому?
З фатсо не все так просто.Так на нього клює щука навіть на рівномірній проводці.Мотай лови.Та найкраці результати ,в мене, показував на потяжках різної довжини та сили.Робиш декілька довгих(по пів метра потяжок) потім пауза ( поки не затихнуть коливання 6-7 секунд) і коротенька потяжка ,щоб він тільки трохи кувиркнувся майже не сходячи з місця.Це найулюбленіша моя проводка для кабанчика.Виходить досить швидко обловлювати великі території.В принципі проводка може бути будь якою.Головнене щоб в ній були присутьні ці коротки потяжки.Коли джерк дьоргається на місці.Такий прийом позитивно діє не лише на фатсо:)

KaLAN
02.10.2014, 10:38
Лет шесть последних, если не больше пользую фатсо (правда чаще 10-ки) но врядли возьмусь описать проводку(ки). Настолько вариабельную в плане проводки приманку надо еще поискать.;)

SE2U
02.10.2014, 10:42
Десятка більш швидка і манш інертна.Як по мені Фатсо 10 та 14 це два зовсім різних джерка.

KaLAN
02.10.2014, 13:24
Женя, я написал, что ЧАЩЕ ловлю 10-ой, а не предпочитаю ее 14-ой.

SE2U
02.10.2014, 14:27
А я ніде і не писав що десятка гірша.Просто вона інша.Для неї завжди є місце в моїй коробці.:)

Сергей2505
03.10.2014, 20:21
.., я написал, ... а не ...

А я ніде і не писав ...

Как сказал бы Кличко, чтобы ничего не написать, не нужно много писать, достаточно просто ничего не писать.

Freeman
04.10.2014, 00:37
Камрады, нужен камрадский совет. Мне сдыдно, но я не могу обьездить двух жеребцов Колючего. Они на фото.
Один из них, я думаю, это тракер младший (около 90 г.). При очень нежных рывочках, даже не рывочках, а только намеке на рывочек, он идет коротким глайдом.Чуть рука дрогнет (а это бывает, особенно в конце рыбалки:D), он сбивается с игры и рысачит по прямой, в конце движения делая на месте поворот на 90 градусов. Прикольно. Но как правильно? Какова задумка художника? Что удивило- это полено - абсолютный суспендер! Дергать нежно и печально - малоамплитудный глайд под поверхностью, чуть не так - подныривает очень не слабо, прыжки вверх-вниз плюс вращения вокруг оси.
Второй джерк (составник) - не могу сказать вообще ничего. Тонет как топор, я проводку увидеть так и не смог (вода мутная), -все что помню - при интенсивных рывках вверх (что бы все-таки его увидеть), он делает очень длинные и очень быстрые прыжки в сторону-вниз. На какую глубину он рассчитан?
Владимир, не дай умереть в невежестве - просвети...:)

Master-Yo
04.10.2014, 22:08
По первому -"тракер младший" Да он нежный медленный и печальный, и проводится легче не намеком на рывок а коротенькой потяжкой. А вот корокие 2-3 ударчика заставят его рикошетить - очень полезная "вставка" в средине и под конец проводки, либо сразу после приводнения если заброс сделан прицельно в место всплеска зубатой. Для работы по окнам и конкретным локальным точкам с пассивной зубатой.
Второй "свим" Котлета для свалов в глубину и ямок. Заброс, ждем касания дна более менее резко подрываем и делаем 3 -4 коротких рывка с подмоткой. затем пауза либо до касания дна, либо достаточная для удержания приманки в придонном горизонте. И так далее.
Обе модельки ловят, будь спок. :)

Freeman
08.10.2014, 18:13
По первому -"тракер младший"
Второй "свим" Котлета
Обе модельки ловят, будь спок. :)
Да я спокоен как удав:D
382225
Потом стал еще спокойнее:D
382232
И классика еще добавила спокойствия
382233

Тракер очень понравился. А как летит, как летит...

Сивуч
08.10.2014, 19:35
Тут главное-не пульнуть джерк на высоковольтную линию(первое фото).:D

Freeman
08.10.2014, 20:03
Пипец! Сдал точку:D

SVS-ka
08.10.2014, 20:22
Пипец! Сдал точку:D
:D Та нет, Саня! Ты ж её сам ( на своей заставке) и сдал_ Бортничи:D

Freeman
08.10.2014, 22:53
Везде одни шпионы!:D
Вопрос - прокусы на салмовских джерках надо чем-то замазывать, или тот пластик воду не впитывает?

SE2U
09.10.2014, 07:55
Особисто я не замазую.Салмо робляться з піни.Воду не впитують.
Хоча нещодавно був неприємний випадок з слайдером 12 в кольорі HSH. На одній з рибалок після покльовки почала відлущуватись плівка з голографією.Довелось відложити джерк в коробку.Вдома просушив і приклеїв назад.

medves
09.10.2014, 20:19
После многочисленых сражений игра слайдера непоменялась и щуки как ловил так и ловит.

SVS-ka
09.10.2014, 20:39
Везде одни шпионы!:D
Вопрос - прокусы на салмовских джерках надо чем-то замазывать, или тот пластик воду не впитывает?
Саша, я не "шпиьон", но точек и друзей не сдаю:D. А если хочешь поупражняться , то приезжай ко мне по малой дамбе, это ж не далеко;)
Прокусы на Слайдерах закапываю мгновенным клеем, а локальные повреждения ЛКП тебе поможет устранить один не бритый дядя:D, если захочешь. Причём очень качественно.

andy.mytas
09.10.2014, 21:56
Всем привет, подскажите пожалуйста, кто сталкивался с катушками ABU GARCIA Ambassadeur STX и Banax STARION-400, по характеристикам вроде одинаковые, цена +- тоже похожа. Цель тягать средние и тяжелые джерки.

Тиггон
09.10.2014, 22:57
Привет) У меня СТХ ! Катушка хорошая, красивая) В основном кидаю весами до 80 гр, но кидал ею и старшого Трекера! Если к ней нормально относиться, то будет долго служить верой и правдой!

SE2U
10.10.2014, 08:09
andy.mytas
Про STX (бочку ) нічого не знаю.По банаксу, 400 номер це більш тролінгова модель з широкою базою.Якщо обирати старіора то 300 розмір.

Freeman
10.10.2014, 20:44
300 Старион будет легче + удобнее в руке.

andy.mytas
11.10.2014, 23:53
Starion более дешевый, вроди это +, но на джб.ру пишут что бывают проблемки с обгонной муфтой, интересно это рукожопие в использовании, или проблемы в катушке, как никак буратины салмовские по 96 гр попадаются. По поводу, как лежит в руке - как то юзал ц3 абушку, так совсем не подошла, как то рука уставала и клавиша просто издевательство

Master-Yo
12.10.2014, 15:28
"Старион"
Проблемки с обгонкой не рукожопие.
Посадочное место под обгонку явно более необходимого диаметра, обгонка в нем болтается и провогачивается, отсюда и трабл. :o

SE2U
13.10.2014, 08:36
andy.mytas

Якщо С-3 не підійшла діаметром то краще обрати Shimano CARDIFF або CORVALUS.Ці катухи нижче сидять на вудилищи. Розмір обирай в залежності від приманок до 100 грамів 200 розмір буде те що треба.Більше 100 краще взяти 300 розмір.

bvt
13.10.2014, 09:55
Лучше взять Lexa 300 Daiwa.Надежная,мощная,в маленькой руке очень комфортна.

SE2U
13.10.2014, 10:42
Звичайно краще але ціна:158::D:D

Freeman
13.10.2014, 10:47
andy.mytas

...Shimano CARDIFF або CORVALUS....Розмір обирай в залежності від приманок до 100 грамів 200 розмір буде те що треба.Більше 100 краще взяти 300 розмір.
У меня 300. Думаю, на болванках больше 100г. скоро убьется.

Сивуч
13.10.2014, 11:30
Звичайно краще але ціна:158::D:D
Комфорт ловли и высокие рабочие качества всегда стоили денег:все равно к ней придете рано или поздно,так зачем себя мучить на бочонках?

Freeman
13.10.2014, 11:42
Ну почему же мучится? Если бочка нормально в лапу влазит, то вполне...
Я бы и не против, что бы меня какая-то Калькутта типа Конквеста или ДС замучила:D

bvt
13.10.2014, 12:26
200 $ за отличную катушку - это дорого? тогда покупайте конквесты.....

Vasyan
13.10.2014, 12:47
Согласен на все 100 с предыдущими постами. Хоть лапа у меня и не маленькая но Лекса ооочень покомфортнее и приятнее в руку ложится.

SE2U
13.10.2014, 13:27
bvt
Якщо я правильно зрозумів ,людина шукає катушку в приблизному бютжеті ,в який лекса ніфіга не вписується.
Та й 200 зелених, в наш час, не малі гроші.

Сивуч
13.10.2014, 18:00
Ну почему же мучится? Если бочка нормально в лапу влазит, то вполне...
Я бы и не против, что бы меня какая-то Калькутта типа Конквеста или ДС замучила:D
Я не те бочонки имел ввиду...)))

Master-Yo
13.10.2014, 19:39
Разговорились, КЫШ на рыбалку !!!!! :)

andy.mytas
14.10.2014, 04:35
Всем спасибо за ответы, теперь буду обдумывать полученную инфу. А по поводу Лексы это да! Год назад смотрел на нее и пожалел 1500 грн, а теперь за нее нужно отдать все три штуки, теперь вот локти кусаю!

Макс88
14.10.2014, 19:52
Салют.Посоветуйте комплект для твича крупных воблеров.Тестом 2-3 унции.Желательно двухчастник но от варианта со съёмной ручкой не откажусь.Бюджет во внимание не беру.Спасибо

пасечник
14.10.2014, 21:51
Максим, 2-3 унции для твича даже крупных вобов - по моему явный перебор. До джерка пару лет ловил только твичем, вобами 110-130мм, часто на небольшом течении и прекрасно обходился унцовым Эвидом. А сейчас каким спиннингом ловишь?

Сивуч
14.10.2014, 23:03
Салют.Посоветуйте комплект для твича крупных воблеров.Тестом 2-3 унции.Желательно двухчастник но от варианта со съёмной ручкой не откажусь.Бюджет во внимание не беру.Спасибо
Shimano Expride 7-28г хватит с головой,Балисонг130 и Пойнтер128 продергивает легко,бросает обалденно-изумительная палочка.

Сергей2505
15.10.2014, 07:47
... ловил только твичем, вобами 110-130мм, ....обходился унцовым Эвидом....

Ну так человек про крупные воблеры спрашивает. При чем здесь твое тяжелое ультралайтовое детство?:D

бюджет до 500 за палку

С таким бюджетом -собрать. Мне нравится такой бланк ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]). Легкий, "кидучий" и получится полуторачастник.

Olegm85
15.10.2014, 11:15
Лучше взять Lexa 300 Daiwa.Надежная,мощная,в маленькой руке очень комфортна.

Добрый день Владимир,интересует Ваше мнение насчет Lexa 100

1. С какими весами ее целесообразно использовать чтоб не слишком быстро устала? какие веса для нее разумный предел?

2. Пойдет она как повышение в классе на замену Абу С4 4601?
или лучше взять 300ку и не испытывать судьбу более мелкой Lexa 100?

bvt
15.10.2014, 16:24
Сотую только получил,не пробовал.Думаю,до 60 грамм будет отлично.Трехсотой работаю уже 4 - й сезон.Никаких претензий.До 65 грамм пользуюсь зиллионом 10 СС,очень доволен.

vitiok2009
16.10.2014, 18:05
Доброго вечора! Зібрав і я свій перший комплект) Є все і ,навіть, 3 джерка перших тільки немає поводка) Підкажіть який купити? Дякую!

Бачив в магазині остався один поводок від Лакі Джона, але щось застьожка в ньому мені не сподобалась (ціна 10 гривень)

medves
16.10.2014, 18:21
Вот неплохие поводки [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Lavr
16.10.2014, 18:46
Доброго вечора! Зібрав і я свій перший комплект) Є все і ,навіть, 3 джерка перших тільки немає поводка) Підкажіть який купити? Дякую!

Бачив в магазині остався один поводок від Лакі Джона, але щось застьожка в ньому мені не сподобалась (ціна 10 гривень)
1) Хорошие поводочки делает Колючий, мне нравятся, но могут быть дорого (работа мастера, панимашь).
2) Если есть возможность- стоматологическая проволока 0,6 мм ( кажись) в моделировании зубные техники используют , узкогубцы, кусачки и золотые руки в помощь- самый бюджетный вариант.
3) У "ЛакиДжона" хорошие поводки есть, титановые там, флюровые и пр., брал себе и людям ( но не по 10 грн).
4) Юра UK - "Зальтовские", тоже хороши и тоже не за даром.

SE2U
16.10.2014, 21:04
Юра правильно писав.Поводок скрутка найдешевший та найнадійніший варіант.Застьожками не користуюсь.Причепляю джерк через завідне кільце.

KaraBass
16.10.2014, 22:06
тільки немає поводка)

Если с джерками по пути и надолго, оптимально делать самостоятельно, корректировать по длинне и толщине проволоки. По длинне, потому, как. к примеру для "Глаза" заводской- 30см из 0.6мм. считаю ИМХО, не пришей кабыле...., по толщине (проволоки) -по той же причине.
На рынке можно приобрести сталистую проволоку от 0.4мм и выше и делать скрутку\косичку. Стоит до 1.00 грн\метр погонный, после не долгих тренировок будет получаться быстро и аккуратно.

medves
17.10.2014, 17:18
Пользуюсь титановыми те што по ссылке ниже и Zalt.
То што глазу такой мощный и ненужен я согласен, но поводок у меня под весь асортимент джерком да и на игру глаза его толщина и длинна покрайней мере титанового неиграет роли.Титановый всегда выравнивается и получается как продолжение шнура но более жесткое.А сталистая проволока после выважеваний крупной рыбы или зацепов травы,камыша сгибается и такимже ровным он уже нибудет.
Но это сугубо мое мнение.

veredin
17.10.2014, 18:19
А сталистая проволока после выважеваний крупной рыбы или зацепов травы,камыша сгибается и такимже ровным он уже нибудет.

Оно то так, только себестоимость поводка из ортодонтовской проволоки получается около 1 грн. (застежку не считаю, т.к. она может далеко не один поводок пережить). Так что можно на каждую рыбалку новый поводок ставить. Да и по надежности обжатый титановый поводок уступает стальному с "комбинированной" скруткой (3-4 оборота косичкой + 3-4 оборота вокруг основной жилы + при желании можно пропаять), а титан в обжимной трубочке "плывет" и вероятность что на зацепе подведет очень высокая. Хотя сам уже давно пользуюсь только титановыми))) тут уж каждый для себя выбирает.

Вольф
17.10.2014, 19:45
Вітаю,

Мене звати Олександр, постійно цікавлюсь цією гілкою, оскільки уже другий рік освоюю джеркбейт, поринувши у нього з головою. Пишу тут пост вперше, направду на це є поважна підстава, але все по порядку.
Маю кілька джерків від майстра Колючого, майже всі розловив, і зрозумів для себе, що якісний "хендмейд" працює завжди, і заслуговує на найбільшу увагу. Окрім цього є достатньо стокових приманок, серед яких є такі, що стабільно ловлять, а такж є приманки, які в силу нетипового кольору, ще не підібраної проводки/місця/часу або моїх "кучерявих" рук риби ще не бачили.
Відібрав кілька Reaction Strike Mini Glide, що потребували реставрації (потріскався лак, прокушені тощо), та попросив Володю здійснити фарбування та лакування.
Окрім цього віддав йому Rapala Gliding Rap 15 в кольорі СНВ (дзеркальне покриття із синьою спинкою). Один чи два рази пробував розловити, але особисто спостерігав, як щука "дерла" від нього через надмірний блиск.:fish-predator:
Сьогодні отримав на НП пофарбовані джерки, і ось що вийшло:

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Не зважаючи на довгий вступ, скажу коротко - золоті руки майстра перетворили стокові приманки у автентичні, в чудовому кольорі, із якісним лакуванням. Це особливо проявляється при можливості порівняти те, що було до, і після.
Окрім цього, майстер зробив у Reaction Strike Mini Glide трохи товстішою нижню частину (щось схоже по формі на пузо Greedy Guts), що додало джерку після ривка певної амплітуди коливань в горизонтальній площині , чого немає у оригінального (уже встиг пополоскати на місцевій калюжі).
Чудова робота, справді творчий підхід, прекрасне ставлення до людей (відчув на собі як клієнт) – заслуговують на найвищу оцінку. :)

Master-Yo
17.10.2014, 21:45
Олександре, дякую за оцінку моєї роботи!
Маю надію, що від кастомної рапали щука тепер не тікатиме :)

Freeman
18.10.2014, 10:48
... сталистая проволока после выважеваний крупной рыбы или зацепов травы,камыша сгибается и такимже ровным он уже нибудет.

Поводки кручу сам с обычной сталистой (ржавейка:)) проволоки д.0,6. Да, сгибаются, но можно выпрямить, не до идеальной прямизны, конечно, но до вполне гламурного состояния. Ржавеют, если после рыбалки лежат во влажном месте (мокрый карман, вода попала в пенал и т.д.). Кстати, от рыбалки поводок делается блестящим и красивым:), в отличии от не использованных (видать, смывается окисление), т.е. как лопата - рабочая блестит, а не рабочая - ржавеет.
Застежками не пользуюсь - скрутка нравится больше, да и надежность, я так думаю, выше.
Себестоимось - моток проволоки покупал лет 10 назад, на заре своей джиговой карьеры, как раз на поводки, но показалась слегка толстоватой:), а вот теперь она пригодилась,

medves
18.10.2014, 11:34
Согласе как говорил Папанов "Дешево Надежно и Практично".
Но титан всеравно лучше,нержавеет,сам выравнивается ,застежка есть надежные,да и отрывается он не больше раз в год.

Lavr
18.10.2014, 13:27
Согласе как говорил Папанов "Дешево Надежно и Практично".
Но титан всеравно лучше,нержавеет,сам выравнивается ,застежка есть надежные,да и отрывается он не больше раз в год.
Титан бывает и непредсказуем. Имеют место быть случаи когда лопается на ровном месте, ни с того ни с сего, может перекручивается в процессе заброса, или еще чего. Так что титан тоже не самая панацея, хотя с точки зрения эстетичности- таки да- самый оптимальный вариант.

bvt
18.10.2014, 14:52
Что значит: "перекручивается при забросе"?Не понял. Лопается титан в любой момент только если был пережат при кримповке, либо нагрузка на него была на грани разрыва(например,при зацепе). Если был перегруз,будет сразу видно - прямой поводок превращается в дугу.Тогда может поломаться в любой момент.У меня поводки работают уже по 2 - 3 сезона.

Lavr
18.10.2014, 15:00
Что значит: "перекручивается при забросе"?Не понял. Лопается титан в любой момент только если был пережат при кримповке, либо нагрузка на него была на грани разрыва(например,при зацепе). Если был перегруз,будет сразу видно - прямой поводок превращается в дугу.Тогда может поломаться в любой момент.У меня поводки работают уже по 2 - 3 сезона.
Я на спиннинге с таким сталкивался, сначала, слышал от других, потом и сам разок попался. Спорить не буду, у меня таки да, имели место быть "травмы" поводка. Но все равно осадок от титана остался от-туда, теперь отношусь к ним с легким недоверием.

veredin
18.10.2014, 18:09
Кто бы что не говорил, а титановые поводки штука непредсказуемая и факты вещь упрямая, вот ситуации из личного опыта применения титановых поводков, у меня два поводка от разных производителей при зацепах поплыли из под обжимной трубочки, оба поводка 100 либров, шнур заявлен как 80либров, но так как он уже далеко не новый, допустим осталось 60лб. т.е. получается при заявленных 100лб, реально поводки выдержали меньше 60. А до этого два сезона отловил одним поводком, что только ему не доводилось пережить и хоть бы шо, цел целехонек. У товарища ситуация еще печальнее, из-за поводка потерял любимый джерк, новый поводок 100лб!!!!! лопнул при забросе, на шнуре от него осталась только петелька и обжимная трубочка т.е. лопнул как раз в месте обжима.
Так что титановые поводки штука классная, спору нет, но нужно быть готовым к сюрпризам. А производителям еще работать и работать над совершенствованием технологии кримпования, т.к. разброс в параметрах между екземплярами получается значительный.

bvt
18.10.2014, 18:22
Кримповка - враг титан.Поэтому я не кримпую,а делаю свою заделку.Все нормально

пасечник
18.10.2014, 18:25
металл - это хорошо... а флюр всё равно лучше :D

oll13
19.10.2014, 00:15
Кримповка - враг титан.Поэтому я не кримпую,а делаю свою заделку.Все нормально
А поподробнее можно? Конечно если это не секрет! ;)

Master-Yo
19.10.2014, 15:41
Опять поводки??? :o

SVS-ka
19.10.2014, 16:17
металл - это хорошо... а флюр всё равно лучше :D
На мульте пользуюсь флюром 0,63 мм - ничё так, а для джерков своими самопальными поводками 0,4 мм из титанового сплава - "прамблем нэма":D Некоторые форумчане тоже пользуются;)

Siris
23.10.2014, 19:31
Вопрос к владельцам Lexa-300: ребята, а как вы привязываете шнур к шпуле? Я уже замучался, у меня он прокручивается и всё тут. Где собака зарыта ?:confused:

KaraBass
23.10.2014, 20:16
Вопрос к владельцам Lexa-300: ребята, а как вы привязываете шнур к шпуле? Я уже замучался, у меня он прокручивается и всё тут. Где собака зарыта ?:confused:

Только не говорите, что на перфорированной шпуле, шнур через отверстия продеваете.:) если да, то енто не есть хорошо, ибо шнур проходя через отверстия шпули может касаться оси и получите дополнительную систему торможения.;)
Способов избежать прокручивания масса. На перфорированную, подматываю фум ленту - не дает воде проникать через отверстия шпули по оси на шары и в отсеки. На не дырявой, можно пол витка лейкопластыря или пару витков тонкой монки в виде бэкинга. Ну и узел должен быть самозатягиваюшийся.

Сивуч
23.10.2014, 20:32
В посте Гены RGB показан узел.

bvt
23.10.2014, 20:36
Затяжной узел и кусочек (7 на 7мм) скотча

Siris
23.10.2014, 21:07
Понял. Всем спасибо за науку!

andy.mytas
24.10.2014, 17:39
Всем привет, если повтор извиняюсь !
Выделил как по мне самые вменяемые катушки для сдеднего джерка 50-100 гр ABU GARCIA 5601 Ambassadeur STX ,Shimano CARDIFF 301A, Daiwa MILLIONAIRE S 250 и вот что меня удивило, милионари почти вдвое дешевле ( на капитане) при тех же характеристиках ( кроме абушки, там вроди глазок лесоукладчика не отключается пр и забросе) еще и половинчатый размер есть! В чем разница кроме цены, где подвох? И ещё, абушка стх 5601 это все как в джеркбэйт, только корпус красивее? отличия хоть какие-то есть?

Master-Yo
24.10.2014, 20:07
И ещё, абушка стх 5601 это все как в джеркбэйт, только корпус красивее? отличия хоть какие-то есть?
В отличии от С4 Внутрянка другая, на мой взгляд насовали много лишнего в ущерб надежности.

andy.mytas
24.10.2014, 23:59
Просто если суть только в удобстве выставлять глазок укладчика, так это же не проблема - однажды выставляешь длину шнура так: глазок на центр и делаешь удобный свис джерка и все, если используешь безузловку, то эта настройка на вечно. Если бегающий укладчик при забросе большой роли на дальность забросов при весах 50-100 грамм не играет то какой смысл платить за навороты шимано?

SE2U
27.10.2014, 11:33
В кардіфі ти платиш не за навороти(їх там просто нема:D).Ти платиш за впевненість, що катуха не підведе в жодних обставинах.:drill2:

andy.mytas
29.10.2014, 13:35
С катушкой разобрался, в зависимости от финансовой ситуации буду надеяться на абушку стх, а если нет, то думаю возьму дайву. А вот подскажите пожалуйста, если в коробке вес максимального буратины 98 грамм, то спиннинг выбирать с верхним тестом 100 или лучше взять с запасом? Может кто по советует полуторачастник с бюджетом до тысячи?

Тиггон
29.10.2014, 13:39
Андрюх, длина какая тебя интересует?

andy.mytas
29.10.2014, 13:52
Андрюх, длина какая тебя интересует?

Думаю что с моим ростом 160-170, на данный момент у меня Спиннинг Flagman JERK Slider 1.83м 50-140g. Он мне швабру напоминает, я так понимаю что и проводка из-за этого страдает, он даже при забросе тежелы джерков еле гнется

Тиггон
29.10.2014, 14:08
Вот тебе "Морковка" - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Вот тебе Фаворит - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
И посмотри еще тут в барахолке, там вроде были Джерковые палки

пасечник
29.10.2014, 14:42
С катушкой разобрался, в зависимости от финансовой ситуации буду надеяться на абушку стх, а если нет, то думаю возьму дайву. А вот подскажите пожалуйста, если в коробке вес максимального буратины 98 грамм, то спиннинг выбирать с верхним тестом 100 или лучше взять с запасом? Может кто по советует полуторачастник с бюджетом до тысячи?

У меня два прибалтийских Агата 40-140 ( 170см) и 20-100 ( 175см), полуторачастник и одночастник. Первый обошелся в гривен 750, второй - прошлой зимой со скидками - 600 с небольшим. Палки классные, но в Украине их нет, покупал в России, через знакомых.
- если джерки под 100грамм, то палка нужна до 140грамм, однозначно!
- но лучше "надуться" и взять две, тогда рыбалка будет действительно в кайф, так как джерки в 50 и 100грамм, вещи совершенно разные, и в забросе, и в проводке, особенно на течении.

andy.mytas
29.10.2014, 14:54
У меня два прибалтийских Агата 40-140 ( 170см) и 20-100 ( 175см), полуторачастник и одночастник. Первый обошелся в гривен 750, второй - прошлой зимой со скидками - 600 с небольшим. Палки классные, но в Украине их нет, покупал в России, через знакомых.
- если джерки под 100грамм, то палка нужна до 140грамм, однозначно!
- но лучше "надуться" и взять две, тогда рыбалка будет действительно в кайф, так как джерки в 50 и 100грамм, вещи совершенно разные, и в забросе, и в проводке, особенно на течении.

Да, в России ещё Борман хвалят но у нас его нету.

KaLAN
29.10.2014, 15:21
Проводка, Андрей, страдает явно не из-за "дубовости" палки. Никакой он нафиг не дубовый. Упираться в то, что макс. вес приманки АЖ!!!:158: 98 грамм тоже не стОит. Завтра, ну совершенно случайно пристегнутой к шнурку у Вас окажется приманка, ну скажем 198 грамм, и шо!:cool:. Все давно проверенно, испытано, обхаяно и т. д. Гонка вооружений, однако...;)

Сергей2505
29.10.2014, 16:28
Да, в России ещё Борман хвалят но у нас его нету.
Меньше слушай всяких кацапов.
У Бромана есть аналог - дайва вулкан, - ничего особенного.
И фаворит тоже что-то лепил аналогичное, вроде лайт -джерк.
Сток, убогий сток.

Тиггон
29.10.2014, 16:34
Сергей, тут же вопрос в том что бы Андрюхе найти палку в раёне 1000 грн:)

SVS-ka
29.10.2014, 16:45
Андрей, хош мой Zalt Jurgen Haese 6.1 для начала забери;) Где-то по сусекам год валяется, если друган не толкнул его:D

Сергей2505
29.10.2014, 17:18
... вопрос в том что бы Андрюхе найти палку в раёне 1000 грн:)

Ну так, а я о чем? По такой цене только сток, который весь одинаков. Поэтому ориентироваться надо исключительно на свои представления о красоте. :)
А по сути разницы не будет.

... если в коробке вес максимального буратины 98 грамм, то спиннинг выбирать с верхним тестом 100 или лучше взять с запасом?

Однозначно с запасом, но все равно будет мало. Для более тяжелых джерков лучше иметь запас не только по тесту, но и длину подлиннее.

Сивуч
29.10.2014, 17:50
Андрей, хош мой Zalt Jurgen Haese 6.1 для начала забери;) Где-то по сусекам год валяется, если друган не толкнул его:D
Пусть набирает-Слава,озвучь цену товарищу.телефон у меня в профиле.

andy.mytas
29.10.2014, 18:31
Что то у меня мобильная версия тупит - какую то бурду пишет

andy.mytas
29.10.2014, 18:32
А что про этот зальт скажете, что товарищ предлагает?Zalt Jurgen Haese 6.1 у меня рост 175, не маловат ли я для него?

medves
29.10.2014, 18:48
А что про этот зальт скажете, что товарищ предлагает?Zalt Jurgen Haese 6.1 у меня рост 175, не маловат ли я для него?
По поводу роста и длинны спининга уже милион раз говорили никто к общему знаминателю неприходит.Тут надо смотреть индивидуально , у меня рост 182 но мне удобно спинингом 160-170 а вот Калан ниже меня ростом ну наверно 175 но спининг 190 если неошибаюсь.

andy.mytas
29.10.2014, 19:30
Ну я товарищу SVS-ka вопрос по поводу цены на всякий случай задал буду ждать, может на катуху так сэкономлю :D

SVS-ka
29.10.2014, 19:49
Предлагаю я,а палочка у друга:) Андрей, два ЛС пришли с иероглифами:D повтори плиз. Что о Зальте сказать ? Классика жанра: он + катуха АБУшка 5601С4. С этого комплекта начиналось вхождение в джеркинг...но, не сложилось.Не легло "в руку" при моем росте 190. Катухи нет, а палочка ещё осталась. Сейчас пользуюсь другим комплектом при длине палочки 2,03м так, что Зальт коротким для тебя не будет:D

andy.mytas
29.10.2014, 20:48
Предлагаю я,а палочка у друга:) Андрей, два ЛС пришли с иероглифами:D повтори плиз. Что о Зальте сказать ? Классика жанра: он + катуха АБУшка 5601С4. С этого комплекта начиналось вхождение в джеркинг...но, не сложилось.Не легло "в руку" при моем росте 190. Катухи нет, а палочка ещё осталась. Сейчас пользуюсь другим комплектом при длине палочки 2,03м так, что Зальт коротким для тебя не будет:D

Ну вроди теперь по русский отправил:D

Сивуч
30.10.2014, 02:31
Как договоритесь о цене-маякните.Зальт у меня в углу стоит.:)

KaLAN
30.10.2014, 10:10
По поводу роста и длинны спининга уже милион раз говорили никто к общему знаминателю неприходит.Тут надо смотреть индивидуально , у меня рост 182 но мне удобно спинингом 160-170 а вот Калан ниже меня ростом ну наверно 175 но спининг 190 если неошибаюсь.

Саня, трижды ошибся.:D 1- пишется KaLAN (если речь шла обомню). 2- Рост у меня всего 170 с м( на коньках и в будЁновке). 3- Джерковых палок у меня две. Короткий -198 см. Основной, которым чаще ловлю -213.
На вкус ицвет все фломастеры разные;)
С ув., Андрей

andy.mytas
30.10.2014, 18:48
Ну все, я теперь вообще запутался:D Завтра поеду примеряться к зальту:spin:

medves
30.10.2014, 18:59
Ну все, я теперь вообще запутался:D Завтра поеду примеряться к зальту:spin:
Несмотрел случайна сказку о Гари Потере как он выбирал волшебную палочку:D
Когда возмеш прут в руки и почуствуеш "Да это он"

KSergO
31.10.2014, 10:12
Комбінація

Сивуч
31.10.2014, 10:44
Один тройник у головы-больше половины поклевок мимо.

KSergO
31.10.2014, 10:49
Но мы же можем добавить :)

KrSerg
31.10.2014, 13:04
Один тройник у головы-больше половины поклевок мимо.

Видео смотреть до конца! :)

andy.mytas
31.10.2014, 15:42
Спасибо Сивучу и Славе SVS - ka! не удержался и заехал на канал перед работой на 15 минут, с таким прутом можно ловить, совсем другое дело! И никакой это не сток, против фдагмановского дрына зальт как скрипка в руке - подошел отлично и за хорошие деньги, так что еще раз спасибо ребята!

Master-Yo
09.11.2014, 19:11

andy.mytas
09.11.2014, 22:54
Получил от друга в подарок тонущий Корморан слайдер, прикольный такой - на змееголова поход, сам не большой , прогонистый но при этом увесистый. Жена завтра хочет в Ашан съездить, вот на пляжу до работы и протестирую:)

Тиггон
09.11.2014, 23:05
Надо цену искать :rolleyes: Мож кто то уже знает стоимость бланков этих "Xzoga"? :)

andy.mytas
10.11.2014, 13:23
390081

Короче погонял корморанца, летит хорошо, играет от коротких рывочков, вроди должен ловить, поигрался и поставил Бастэра :D Заодно нормально ппотэстил спиннинг, ловить комфортно, удобно и с большим бандитом и с бастэром.

andy.mytas
10.11.2014, 19:45
390239

390240

390241

390242

Катушка Abu Garcia Ambassadeur Classic C6 Record 60

Abu Garcia Ambassadeur Classic C6 RECORD - призвана обеспечить вам очередной рекорд. Abu Garcia Ambassadeur Classic C6 RECORD - катушки известного шведского производителя. Система торможения с использованием карбона повышают мощность этой низкопрофильной катушки, при сохранении невероятной легкости. Катушка содержит высококачественные подшипники (с новой системой анти-реверс), устойчивых к корозии.
Вес катушки: 365г
Емкость шпули мм/м: 0,4/100
Передаточное число: 5,3:1
Кол-во шариковых подшипников: 4+2
Расположение рукоятки: справа

Что скажите, это стоящая весЧ или нет? Нашел по хорошей цене, практически в ценуу СТХ 5601

SVS-ka
10.11.2014, 20:14
Катушка Abu Garcia Ambassadeur Classic C6 Record 60

Андрей, а что в Десёнке уже монстры водятся?:D Что так сразу решил укрупнятся. Катушка большая ( бочёнок), тяжелая, передатка низкая, к твоей палочке ну никак не пляшет.
PS: С6-это размер, мне С4 не легла в руку. Взял "мыльницу"с передаткой 8:1.;)

andy.mytas
10.11.2014, 20:30
Все, понял:D Я подумал что C-6 типа 6 подшипников 4+2:D Вот что халява с людьми делает!:o

Andrey_K
10.11.2014, 21:32
PS: С6-это размер, мне С4 не легла в руку.
Размер это 60, а С6 это всё же модель. :)
Подшипников по сравнению с С-4 действительно больше - вал, на котором вращается шпуля здесь тоже установлен на подшипники, что обеспечивает несколько большую дальность заброса. Но надо ли это в джеркинге? ;) Да и 60 размер великоват (плюс бОльший вес), достаточно 50.

KaLAN
11.11.2014, 11:17
Але, народ! Хорош мой паровозик хаять!:D Лет шесть или семь ловлю 61-м рекордом. Стоит на семифутовом премеьре. Втайне подумываю о Луне 253-ей.:rolleyes:

SVS-ka
11.11.2014, 17:27
Але, народ! Хорош мой паровозик хаять!:D Лет шесть или семь ловлю 61-м рекордом. Стоит на семифутовом премеьре. Втайне подумываю о Луне 253-ей.:rolleyes:
Андрей, никто твою красаву не хаит:) Просто, когда захотел заняться джеркингом, начитался вражих сайтов ( русских;)) : палочка должна быть покороче, чуть ли не 1,5 м- для пущего удобства при анимации джерков в вертикальной плоскости ( :confused:); шнур потолще до 100lb; поводок диаметром от 0,8мм до 1,0 мм - стальной. Помучился я с этой "снастью" сезон... и отвернуло:( Хотя джерки были со всей Европы и хорошие. И...не пропадать же добру - произошёл камбэк, но совсем с другой снастью, а теперь ловлю:drill2: и радуюсь:D Так,что нужно подсобить коллегам,чтобы сразу получилось и не отвернуло:)

andy.mytas
11.11.2014, 18:08
Сегодня во флагман заскочил, посмотреть на Абушку СТХ, классная, красивая и хорошо лежит в руке, ну думаю, попробую хоть в руки взять Джеркбэйтер 5601 - оказался как-то по ощущениям тяжелее и более неуклюжо. Минус оказался только один - катушки у них все леворукие блин, придется искать! Ну или на милионари смотреть

Тиггон
11.11.2014, 18:57
Так посмотри в Интернет магазинах и будет тебе счастье ;)

andy.mytas
11.11.2014, 21:23
[QUOTE=Тиггон;1134137]Так посмотри в Интернет магазинах и будет тебе счастье ;

Оно то да, вот только версия 5600 продается только у буржуев и кацапов

Сивуч
11.11.2014, 22:05
[QUOTE=Тиггон;1134137]Так посмотри в Интернет магазинах и будет тебе счастье ;

Оно то да, вот только версия 5600 продается только у буржуев и кацапов
у буржуев с сегодняшним курсом получится немало...

Siris
12.11.2014, 10:35
Вопрос ко всем джеркменам: в ветке мульт-клуба настоятельно рекомендуют после покупки новых катух сразу же перемывать им внутрянку и заново перемазывать. За последнее время в моём арсенале появились новые дайвовские Luna и Lexa, очень хочется что бы работали они как можно дольше, поэтому подскажите - стоит ли сразу отдавать мастеру и если да, то кому именно в Киеве, что бы потом не жалеть... Дабы избежать рекламы, имя и контакты мастера можно в личку, заранее благодарен !

bvt
12.11.2014, 10:53
обязательно!Там столько всякой гадости попадается.Я отправляю только RGB

Master-Yo
12.11.2014, 18:51
Как обычно, каждому свое :)

Сергей2505
12.11.2014, 19:31
Как обычно, каждому свое :)

А катушке - регулярное ТО ;)

Siris
12.11.2014, 20:36
Так что, одного только RGB посоветуете? Он, кажется, из Харькова? Киевлян такого же уровня нет?

Siris
12.11.2014, 22:43
[QUOTE=KaraBass;1134776]Andron - киевский.
Спасибо, свяжусь !

SVS-ka
13.11.2014, 08:57
Siris

А ещё Мартыненко Анатолий Григорьевич занимался...
м.т. 067-761-95-72

Сергей2505
13.11.2014, 09:54
Siris

А ещё Мартыненко Анатолий Григорьевич занимался...
м.т. 067-761-95-72

Не советую категорически.
Следуя его советам, фактически запорол Экзист, и ради запчасти - крышки осевика на мульт, купил новую катушку.

SVS-ka
13.11.2014, 11:19
Не советую категорически.
Следуя его советам, фактически запорол Экзист, и ради запчасти - крышки осевика на мульт, купил новую катушку.
Коль так, то снимаем вопрос с повестки дня:(
Я сам себе "Кулибин"...пока, к нему не обращался.Его контакты от друзей.

andy.mytas
01.12.2014, 22:36
Надыбал прикольный сайт где можно глянуть как ведут себя разные приманки на проводке, всем кулибиным джеркостроителям думаю в помощ

MightySam
02.12.2014, 11:46
390239
Что скажите, это стоящая весЧ или нет? Нашел по хорошей цене, практически в ценуу СТХ 5601

Хорошая и добротная катушка. Отлично кидает любые приманки на 80lb шнуре (почти любые приманки от унции и выше).
Владею такой с 2010 года. Нареканий нет вообще.
Ввиду того, что в арсенале появился и 41ый рекорд и лекса, 61 юзаю реже.
Некоторые скажут, что большая и неудобная - так это каждому свое. Я дискомфорта не испытываю вообще.
Главное, что бы в руке лежала, остальное на высшем уровне. Катушка неубиваемая.

andy.mytas
03.12.2014, 11:20
Хорошая и добротная катушка. Отлично кидает любые приманки на 80lb шнуре (почти любые приманки от унции и выше).
Владею такой с 2010 года. Нареканий нет вообще.
Ввиду того, что в арсенале появился и 41ый рекорд и лекса, 61 юзаю реже.
Некоторые скажут, что большая и неудобная - так это каждому свое. Я дискомфорта не испытываю вообще.
Главное, что бы в руке лежала, остальное на высшем уровне. Катушка неубиваемая.

Спасибо! вобщем пришлось мне счастья искать у буржуев, т.к. с праворукими катухами у нас в стране напряг. Набрел на неплохой лот с аукциона и взял рево торо 50 еще и со шнуром, короче теперь доволен. Состояние хорошее, только "ворчит ". Разобрал, определил что звук идет от шестеренок связи между шпулей и глазком лесоукладчика. Еще удивило и не понравилось что они пластиковые, а сама шестерня лесоукладчика бронзовая, наверное из-за этого и звук этот. Может поудалять старую смазку, намазать свежим силиконом?

bvt
03.12.2014, 13:25
туда только солидола и не хватает!Отдай специалисту,а то прийдется новую покупать

KSergO
09.12.2014, 19:52
Вихідні будуть цікаві.

Яцык
10.12.2014, 10:58
аж слюна закапала!