Увійти

Показати повну версію : СНАСТИ: Удилища, катушки 2017 - 20.. год

Сторінки : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15

boatman69
18.02.2025, 08:53
Мені це завжди нагадує реалії з життя, коли плавають хлопці в сімсах, у кожного по 5 спінігів, під кожний грам і ні хріна або пакують дрібноту, а приходить дід з палкою замість спіна і ловить гарну щуку, одну-дві за годину спіймав і додому....не один і не два рази таке бачив в житті..:)
прошу не реагувати :D, просто реалії...Відреагував, чув цей "анекдот" сотні разів, правда дідусь буває ,то місцевим хлопчиною, то місцевим "алкосабанєевим", но не суть.Насправді так буває, справа в тому, що інколи ми бачимо місцевого, який за десятиріччя вивчив ділянку водоймища до кожної дрібниці, а також поведінку риб на данному участку в даний момент часу.Був в мене друзяка,царство йому небесне,згубила оковита, так той на С.Дінці облавлював всіх спортсменів з Донецька, бо рибалив на злитті двох річок, на ділянці метрів 300 років з двадцять п'ять.......Щодо купи вудлищ, я завжди забуваю, вступаючи в розмову, що для мене спінінг - частина життя, а для опонента - так тижнева забава під пивко......Мені не треба піймати щуку і поїхати додому, ця щука мені взагалі не треба, мені треба півдоби побути на природі, піймати визначену рибу, на конкретну снасть.Тому і кількість комплектів спінінгів завжди в районі десятка.Ось і зараз, куплені в минулому році японські вудлища придатні для риболовлі в ставку з чистими берегами з глубиною до 2м. зовсім не придатні для р.Горинь з деревами на березі і дуже швидкою течією.

Maloy
03.03.2025, 14:47
Трохи обдумав, вирішив таки розглянути варіанти б/в спінінгів, в ідеалі напряму з Японії, проте не обов'язково.

Тест по низам від 2-3 грам, верхній тест до 10-12 гр, довжина ~2,4-2,7м.
По приманкам, найчастіше це 2-6 грам, все порівну: коливалки, оберталки, воблери та джиг, на шнурі 0,8#.
Стрій хочу moderate fast.
Потрібна для ловлі білого хижака, головники влітають до двушки, жерех до трьошки, достатньо сильна течія і ловля як правило біля корчів, тому потрібен певний запас потужності.

Бюджет 250$, буду вдячний за поради:spin:

slavik
03.03.2025, 15:29
Подивіться фінезу 711 до 10гр, її можна в магазині вживу подивитись.

Мike
03.03.2025, 15:40
Трохи обдумав, вирішив таки розглянути варіанти б/в спінінгів, в ідеалі напряму з Японії, проте не обов'язково.

По приманкам, найчастіше це 2-6 грам, все порівну: коливалки, оберталки, воблери та джиг, на шнурі 0,8#.
Потрібна для ловлі білого хижака, головники влітають до двушки, жерех до трьошки, достатньо сильна течія і ловля як правило біля корчів, тому потрібен певний запас потужності.

Тіро від графіт лідеру, до 12 гр. Тут , без бариг посередників

Алекс!1
03.03.2025, 17:50

Інбайт 710 ТВ. Але, майже 300 дол. Б/в так і буде 250$. А може і меньше.
Вага 100 грамім, але дуже гарно сбалансований. Реально: від 2 Грм( на шнурі #0,4 та майже і на #0,6 Апгрейд від южика( реально десь 0,4-0,5).
Закид гарний. Чуйка теж. Ну не модерейт, вибачьте. Взагалі, навіщо модерейт?. Ні по форелі. Жерехі бува влітають і 4 кг і більш.З модерейтом ви потрахуютесь на виваженні. Форсажа не буде.
Це моє бачиння. До АВМ пропоную звернутися. Він краще в темі.

Maloy
03.03.2025, 18:28
Ну не модерейт, вибачьте. Взагалі, навіщо модерейт?. Ні по форелі.

По форелі, в основному апстрімом, також планую і практикую:)
Та й по головникам це частіше 200-500 грам, кабани влітають тільки періодично, тому і moderate fast в пріоритеті поки

boatman69
03.03.2025, 21:36

Бюджет 250$, буду вдячний за поради:spin:Я вам вже казав, що по вашим вимогам спінінга в природі не існує, но все ж таки спробую підказати,Tict Inbite Azing Maniacs IB710-CS 2.40m 0.9-12.25g таким колись ловив, купуйте поки не забрали : [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
За нього у мережі відгуків - мільон.
Щодо хлопців які давали поради....вибачте, але .....

lowoffice
04.03.2025, 22:32

Придбати з Японії б/у спін вважаю правильним напрямком. Асортимент і можливості більші. От стосовно стрію модерейт фаст дуже сумніваюсь. З власного досвіду скажу, що найширший тестовий діапазон мабуть у чисто фастових спінінгів. Погоджуюсь, Tict Inbite Azing Maniacs IB710 норм. варіант. До того ж, цей спінінг доволі поширений у форумчан. Зможете домовитись і спробувати в "бойових" умовах.

Danis
10.04.2025, 15:11
Прошу поради, будь-ласка, потрібно вудилище для джигу. Планується жорстке використання в корчах, проводка/анімація тільки вудилищем, глибини від 9-12 метрів, течія. Довжина –бажано-742-8.0, але не більше 84, екстра-фаст, комлістий по всій довжині. По свинцю впевнено від 12г+(3г силікон) до 18+(4г силікон), тобто по жильці – 6-16 lb. Нажаль, немає можливості потрусити/подивитися притиндентів...
Є squidlaw ssss 84mh все влаштовує, хочу таке саме, але з меншим тестом, претенденти:
evergreen poseidon squidlaw ssss 710mh,
evergreen light cavalry clcs-75m
Vigore 20GVIGS-742M,
Zanna GZANS-762M
Silverado PROTOTYPE 20 GSILPS-782M
Vivo Nuovo GNOVS-762M
Або порадьте кращий варіант, але без Фаворитів, Азур та іншого…
Бюджет 500.+- Дякую.

Zander
11.04.2025, 10:26
Якщо влаштовує 84 беріть 710(наскільки пам'ятаю, він гр. до 35, тільки він буде б/в і скажимо доволі стародавній), бо наприклад Silverado, який у мене був не підійде вам, ні по строю, ні по тесту.Та і Vigore, хоч він і бассовик, але унцію + на течії - наврядчи.Щось у вас такі претенденти, "модні" назви в минулому, але такі різні і майже зовсім не туди !Вам треба таку комлисту унцовку, та ще й з запасом із-за течії, а краще до 35 - 40 гр.Я наприклад на осінь приблизно для таких умов і анімації бланком планую взяти з Японії таку : Graphiteleader Tiro 24 GTIRS-802M чи нового монстра 25 GTIRS-782M/MH-MR, оце в наш джиг і нова, а не такі, які позначили ви, майже всі 100% - б/в.Зараз до речі для таких умов(коряжник, сильна течія, підкиди бланком) в мене така : Shimano 18 hard rocker s 610 mh до 35.
P/S Питання по 84, як ви ним ловите, в мене він також був, коли вони були моднячими?Чи ви ручку наростили?

Людині потрібні 12-21(22 гр) тест, а ви йому - до 35 гр... Навіщо? Втрачати низа?

Я б дивився крой Легенду або Легенду Екстрім 2х часну 76 довжини до 17,5 гр. От саме під це - ням. Прям під опис - 1 в 1. ІМХО.

Nemo
11.04.2025, 13:40
Я вибачаюсь, нормальна приманка в 4 дюйми з гачком важить від 6 до 11 гр.

Там 3-4 грами,а не дюйми) Все інше без коментарів)

Довжина –бажано-742-8.0, але не більше 84, екстра-фаст, комлістий по всій довжині. По свинцю впевнено від 12г+(3г силікон) до 18+(4г силікон),

boatman69
11.04.2025, 14:20
Там 3-4 грами,а не дюйми) Все інше без коментарів)Дякую,вибачаюсь, замовкаю, просто звик коли характеристика приманки - розмір, а не вага.

Danis
11.04.2025, 21:07
Допис від boatman69 Переглянути допис
Якщо влаштовує 84 беріть 710(наскільки пам'ятаю, він гр. до 35, тільки він буде б/в і скажимо доволі стародавній), бо наприклад Silverado, який у мене був не підійде вам, ні по строю, ні по тесту.Та і Vigore, хоч він і бассовик, але унцію + на течії - наврядчи.Щось у вас такі претенденти, "модні" назви в минулому, але такі різні і майже зовсім не туди !Вам треба таку комлисту унцовку, та ще й з запасом із-за течії, а краще до 35 - 40 гр.Я наприклад на осінь приблизно для таких умов і анімації бланком планую взяти з Японії таку : Graphiteleader Tiro 24 GTIRS-802M чи нового монстра 25 GTIRS-782M/MH-MR, оце в наш джиг і нова, а не такі, які позначили ви, майже всі 100% - б/в.Зараз до речі для таких умов(коряжник, сильна течія, підкиди бланком) в мене така : Shimano 18 hard rocker s 610 mh до 35.
P/S Питання по 84, як ви ним ловите, в мене він також був, коли вони були моднячими?Чи ви ручку наростили?

Мабуть я щось не встиг прочитати, служба...вибачаюсь, та дякую за бажання допомогти!
Шановний boatman69, мав у використанні старий Vigore 742, дуже приємні спогади, та з вказаними задачами він справлявсь дуже добре, нажаль продав. Невже новий, 20 року, настільки відрізняється від попередньої моделі?
Що до моделі 84: ручку не нарощував, довжина повністю влаштовує, дуже комфортно анімувати кістю ваги 50-60г., продумано спроектували та зробили таку довжину ручки.
До цього мав Aspro GAPS 822HH, там ручка стандартна, але вудилище зовсім не сподобалось, довго звикав, але так не зміг до нього пристосуватися.
Була ще Xesta Black Star Hard S-90HX, там ручка ще більш цікава ...рука постійно втомлювалась

Danis
11.04.2025, 21:39
Людині потрібні 12-21(22 гр) тест, а ви йому - до 35 гр... Навіщо? Втрачати низа?

Я б дивився крой Легенду або Легенду Екстрім 2х часну 76 довжини до 17,5 гр. От саме під це - ням. Прям під опис - 1 в 1. ІМХО.

Дякую, Євген! Ви вже другий хто радить мені цю модель croix legend xtreme 76 mf2., але в білдерському виконанні...

Belich
11.04.2025, 22:40
Дякую, Євген! Ви вже другий хто радить мені цю модель croix legend xtreme 76 mf2., але в білдерському виконанні...

У стоковій версії руків'я та катушкотримач там дуже на любителя. Але бланки класні. Так що білдерська версія у даному випадку виправдана, імхо.

boatman69
12.04.2025, 10:33
Допис від boatman69 Переглянути допис

Мабуть я щось не встиг прочитати, служба...вибачаюсь, та дякую за бажання допомогти!
Шановний boatman69, мав у використанні старий Vigore 742, дуже приємні спогади, та з вказаними задачами він справлявсь дуже добре, нажаль продав. Невже новий, 20 року, настільки відрізняється від попередньої моделі?
Що до моделі 84: ручку не нарощував, довжина повністю влаштовує, дуже комфортно анімувати кістю ваги 50-60г., продумано спроектували та зробили таку довжину ручки.
До цього мав Aspro GAPS 822HH, там ручка стандартна, але вудилище зовсім не сподобалось, довго звикав, але так не зміг до нього пристосуватися.
Була ще Xesta Black Star Hard S-90HX, там ручка ще більш цікава ...рука постійно втомлюваласьДякую, просто в вашому пості я переплутав вагу і розмір приманки.Ваша відповідь ще раз доводить, що ми всі різні : довжина руківья у 84 мені було дуже закоротке, хоча я і не гренадерського зросту.А ось Xesta правда 84 дуже мені імпонувала.А головна моя думка, що ми ні хрена не знаємо риболовного ринку, крім розпіарених зразків і купляємо їх в б/в стані по ціні нового спінінга.Джигуємо лососевими, басовими спінінгами і даже сибасовими, хоча є ціла серія у всіх виробників хард рокфішей, саме пристосованих для донної ловлі.Но то зовсім інша пісня, та і не хочу я її розвивати......

Vasylii
12.04.2025, 15:00
А головна моя думка, що ми ні хрена не знаємо риболовного ринку, крім розпіарених зразків і купляємо їх в б/в стані по ціні нового спінінга.Джигуємо лососевими, басовими спінінгами і даже сибасовими, хоча є ціла серія у всіх виробників хард рокфішей, саме пристосованих для донної ловлі.Но то зовсім інша пісня, та і не хочу я її розвивати

Ну чого ви так трагічно і фатально?:(
А може всеж таки вони,виробники,просто на знають добре,для чого саме палок наробили?;) А ми їм очі відкриваємо!:D:ajmolodec:
А по вжигу,морські ставридники з хардсолід набагато краще,чим рокфішки

Мike
12.04.2025, 16:10
Ну чого ви так трагічно і фатально?:(
А може всеж таки вони,виробники,просто на знають добре,для чого саме палок наробили?;) А ми їм очі відкриваємо!:D:ajmolodec:
А по вжигу,морські ставридники з хардсолід набагато краще,чим рокфішки

Ха ха ха. Приклад буде?

_absh
12.04.2025, 16:22
действительно, экие дураки: используем то, что среди наличного ассортимента по собственному опыту и собственным впечатлениям наилучшим образом подходит для собственных задач и не обращаем внимания на творчество тех, кто пишет тексты для интернет-магазинов на другой стороне планеты.

дикари, нечего и говорить.

Vasylii
12.04.2025, 17:05
Ха ха ха. Приклад буде?
А то))) Гамма Хана 60 (74) ,від 2г до 7г вжиг ВО;)! Ваш приклад рокфіша який краще цього?
Карбон 99% аж руки риба шкрябає)))
А є ще бассовики,не гірше...аде дорого)))

Nemo
12.04.2025, 17:18
А то))) Гамма Хана 60 (74) ,від 2г до 7г вжиг ВО;)!
Ультралайт через поверх нижче.;):)

Vasylii
12.04.2025, 17:25
Ультралайт через поверх нижче.;):)

Мабуть щось покрутилося))) я відповідав на ці слова
Джигуємо лососевими, басовими спінінгами і даже сибасовими, хоча є ціла серія у всіх виробників хард рокфішей, саме пристосованих для донної ловлі.Но то зовсім інша пісня, та і не хочу я її розвивати

Але якщо у вас рокфіші - унцовки:confused:,то дуже цікаво,що це за моделі:D

Nemo
12.04.2025, 17:32
Але якщо у вас рокфіші - унцовки:confused:,то дуже цікаво,що це за моделі:D

У нас? Наприклад - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Далі просто лінь шукати, я тиким не ловлю.:)

Vasylii
12.04.2025, 17:50
У нас? Наприклад - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Далі просто лінь шукати, я тиким не ловлю.:)
Та у всьому світі!))) Ксеста...непогано,але тубуляр не буде на рівні хардсоліда чути .
Джиг з рокфіш(швабра-кивок) це початковий рівень,хтось мені давно казав.

Nemo
12.04.2025, 17:57
Та у всьому світі!))) Ксеста...непогано,але тубуляр не буде на рівні хардсоліда чути .
Джиг з рокфіш(швабра-кивок) це початковий рівень,хтось мені давно казав.
Нічого не можу з цього приводу сказати. Ви попросили модель, я Вам надав.:)

Vasylii
12.04.2025, 18:49
Нічого не можу з цього приводу сказати. Ви попросили модель, я Вам надав.:)
Я лиш на тему порівняння різних концепцій бланків (нардсолід з тубуляр на швабрі) в джигу.

ХИЧНИК
12.04.2025, 23:33
Всим миру . Питання до спільноти .
Вибираю катушку під джиг 15 - 30 гр + твіч 110-130 .
Зупинився на двох варіантах - Страдік 19 4000 FL
Lexa 3000 (повнорозмірна) . Яка катушка буде більш комфортна , живучіша під озвучені задачі ?
Дякую

Vasylii
12.04.2025, 23:57
Ха ха ха. Приклад буде?
Ха-ха-ха)))
Приклад супер рокфіші буде?:D

Tegeran
13.04.2025, 07:19
ХИЧНИК
Для этих задач не плохо бы мульт!

Andron
13.04.2025, 09:28
Всим миру . Питання до спільноти .
Вибираю катушку під джиг 15 - 30 гр + твіч 110-130 .
Зупинився на двох варіантах - Страдік 19 4000 FL
Lexa 3000 (повнорозмірна) . Яка катушка буде більш комфортна , живучіша під озвучені задачі ?
Дякую
Вибачьте, якщо що, але ні те ні інше, пошукайте 23Страдік4000, різниця в ціні невелика, а бонусів буде купа ;)

ХИЧНИК
13.04.2025, 10:13
ХИЧНИК
Розумію , але лінь переналаштовуватись .... Та й муль то відразу й вудку міняти ..... Ні не готовий )

ХИЧНИК
13.04.2025, 10:16
Вибачьте, якщо що, але ні те ні інше, пошукайте 23Страдік4000, різниця в ціні невелика, а бонусів буде купа ;)

Хм .... А весь ютуб каже що 23й гірший вийшов за 19й
19й маю в 3000 розмірі . Кайфую від нього . А 23 , надивився відосів і склався стереотип .... В руках 23 не тримав

boatman69
13.04.2025, 10:24
Вибачьте, якщо що, але ні те ні інше, пошукайте 23Страдік4000, різниця в ціні невелика, а бонусів буде купа ;)Підтримаю, взяв собі на заміну проданного "повільного" 20 Твіна.І якраз приблизно для таких завдань, ще і силикон в 8 дюймів ним тягаю.До речі шпуля від 19 підходить на 23, також взяв в Японії, вона там у розпродажі.Ну за відмінності/переваги у механізмі порівняно з Lexa 3000, після мєтра по лікуванню катушок казати не буду:)
p/s : до речі до війни був і 19 Страдік 4000, працював і вантажив я його однаково з Твіном, продав і власника він радує.Щоб не відповідати, чому ж тоді продаю....за ціну проданого купляю новий нової моделі, а рєтроманам - щастя !

boatman69
13.04.2025, 10:37
ХИЧНИК
Для этих задач не плохо бы мульт!Особливо в пору року, коли ці ваги і розміри затребувані, я б не хотів ловить в холода з мокрими руками.Якщо за потягне-не потягне, починаючи з 2000 ловлю безінерційними катушками вагами 40+, а трохи пізніше і воблерами 130-160 і нічого з ними не стало.Катушку виводять з ладу не ваги, а вибачте дурна башка і відсутність відчуття механізму, до речі це відноситься і до інших механізмів/авто.Такі люди ламають даже .....лом:D

Tegeran
13.04.2025, 13:25
... ловлю безінерційними катушками вагами 40+, а трохи пізніше і воблерами 130-160 ...
Не вопрос... Как говорят, кому арбуз. а кому свиной хрящик...:D

Мike
13.04.2025, 14:46
Ха-ха-ха)))
Приклад супер рокфіші буде?:D

Та той же тікт кубік, або банальна фінеза солід. Торкання дна від 0,5. А ще є мебарінгови...чи ультралайт то нє джіг?

Andron
13.04.2025, 17:02
Хм .... А весь ютуб каже що 23й гірший вийшов за 19й
19й маю в 3000 розмірі . Кайфую від нього . А 23 , надивився відосів і склався стереотип .... В руках 23 не тримав Я ютубів принципово не дівлюся - гадюшнік якісь вже, але і 19их і 23их перебрав вже чімало ...

ХИЧНИК
13.04.2025, 17:38
Я ютубів принципово не дівлюся - гадюшнік якісь вже, але і 19их і 23их перебрав вже чімало ...

То 23 більш потужний за 19 ? А в 23 коли помер ГП теж можна буде закинути ГП від Твіна ?

Andron
13.04.2025, 17:47
То 23 більш потужний за 19 ? А в 23 коли помер ГП теж можна буде закинути ГП від Твіна ?
Так, ГП крутіше, звісно. Міняти ГП от Твіна? :eek::confused: :) Не бачу сенсу, можна просто нову придбати. А ось на 19ту, то через пару років вже нічого не купить.

zbb
13.04.2025, 20:23
ХИЧНИК

Ну оно то непогано, але додаткова купа гемору в мульті на яку людина пійде лише в разі, тільки, якщо, буде впевнена що хтось із цим допоможе. На мій, недосвідчений, погляд 35г це повнорозмірний 4000 та навіть більше 5000, 6000... Бо в мене на унцовке менш ніж 4000 не стояли, хоча трохи стояли, але дуже швидко лягли.

_absh
13.04.2025, 20:42
Ну оно то непогано, але додаткова купа гемору в мульті на яку людина пійде лише в разі, тільки, якщо, буде впевнена що хтось із цим допоможе.
та ну прям.
не надо нагонять жути.
нет там ничего такого прям страшного, а уж тем более в этих весах. трохи покидал, приспособился, понял, что к чему, и наслаждаешься.
из реально однозначных минусов, пожалуй, только летящая на руки вода, из-за чего мульт не очень в холодное время года.

Tegeran
13.04.2025, 20:58
... летящая на руки вода, из-за чего мульт не очень в холодное время года.
Никогда не испытывал дискомфорта при забросах, связанного с брызгами. Может я не так забрасывал?
Многие об этом пишут... Я, правда, не ловил в мороз, но ноябрь и март регулярно.

_absh
13.04.2025, 21:31
Никогда не испытывал дискомфорта при забросах, связанного с брызгами. Может я не так забрасывал?
Многие об этом пишут... Я, правда, не ловил в мороз, но ноябрь и март регулярно.
там же не только при забросах. вода, которую притаскивает шнур, стекает с глазка и шпули и просто при выматывании тоже.

может, зависит от шнура/лески.

чем тоньше шнур и чем меньше он впитывает воду, тем, наверное, меньше он будет воды тянуть на шпулю.

я щас попробовал припомнить: на джерковом комплекте, где намотан шнур daiwa j-braid #6, действительно воды не так уж много, и больше дискомфорта от намокания не на той руке, которая держит катушку, а на той, которой снимаю мокрые водоросли с крючков.

но вот на катушке на унцовом комплекте, где намотан power pro super 8 slick примерно #2-#3 в японском эквиваленте и катушка гораздо меньшего размера (наверняка это тоже влияет), вода со шпули и с глазка прям льется, и рука намокает быстро.

короче, зависит. в любом случае, на любой мясорубке дело с этим точно должно обстоять лучше, чем с любым мультом.

но в теплое время года, когда намокшая рука уже не стремится отвалиться от холода, это не проблема. и кроме того, конечно, у мульта ряд своих преимуществ (которые к тому же становятся все более значительными по мере роста массы приманки).

Vasylii
14.04.2025, 03:16
Та той же тікт кубік, або банальна фінеза солід. Торкання дна від 0,5. А ще є мебарінгови...чи ультралайт то нє джіг?
Є,звісно джиг.Якщо про торкання,то м'яка арейна патичка тут чемпіон! Бо вона під своєю вагою вже просідає,і показує коли 0.2 лягає на дно.Тікти з Фінезами покурять десь при дорозі:)
Ще є якісь плюси рокфішів?
Ні,звісно для вас це може буть космос))),але якщо ви щось не бачили чи не спробували,це не означає,що його не існує,друже!;)

Мike
14.04.2025, 06:15
Є,звісно джиг.Якщо про торкання,то м'яка арейна патичка тут чемпіон! Бо вона під своєю вагою вже просідає,і показує коли 0.2 лягає на дно.Тікти з Фінезами покурять десь при дорозі:)
Ще є якісь плюси рокфішів?
Ні,звісно для вас це може буть космос))),але якщо ви щось не бачили чи не спробували,це не означає,що його не існує,друже!;)
Яка мета ваших опусів? Мова йшла про аджінг та рокфіш , вже форелєвіки у аргументах . Я розумію що ви начитаний, тут такі є...бачили))))

Andron
14.04.2025, 09:31
Друзі, нагадаю, що гілка по мультам в іншому місці :opetr: тай, взагалі, прошу ближче до теми ;)
Пару слов чісто від себе по джіговому патику. Суперечки якім повинен бути джіговий спін йдуть вже дуже давно, але ніякого сенсу в тіх суперечках немає, бо відповіді не існує. Кожен юзер вибирає для себе, згідно своїм умовам та тараканам в голові, те що йому більш до вподоби або просто з пальца висмоктане :). Для мене особисто джіговий спіннінг це завжди жорсткий регуляр з жорсткою вершинкою, якою б назвою воно не звалося - рокфиш, лососевий та такє інше. Але то вже кому як... :):spin:

zbb
14.04.2025, 10:07
Для мене особисто джіговий спіннінг це завжди жорсткий регуляр з жорсткою вершинкою, якою б назвою воно не звалося - рокфиш, лососевий та такє інше. Але то вже кому як... :)

Для мене - екстра фаст з м'якою. Але зазвичай ловлю жорстким регуляром бо таскати окремі вудки для джігу і твічу як на мене перебор.Тобто мені джигати твічовою палкою набагато комфортніше ніж твічити джіговою :D

_absh
14.04.2025, 11:00
Тобто мені джигати твічовою палкою набагато комфортніше ніж твічити джіговою :D
вот это, кстати, очень ценная мысль, ее надо отдельно подчеркнуть. этот момент надо вспоминать почаще при обсуждении вопросов типа "какой купить спиннинг для всего" и т.д.

Vasylii
14.04.2025, 13:26
Яка мета ваших опусів? Мова йшла про аджінг та рокфіш , вже форелєвіки у аргументах . Я розумію що ви начитаний, тут такі є...бачили))))
Проїхали! Для вас рокфіш кращий,нехай буде,ви ж багато бачили)))

Vasylii
14.04.2025, 13:38
Для мене особисто джіговий спіннінг це завжди жорсткий регуляр з жорсткою вершинкою, якою б назвою воно не звалося
Мені подобається бланк з рівномірним завантаженням що на закиді,що на рибі, швидкий та дзвінкий ,коли чуєш в руку,що там відбувається з приманкою,при чому ще й в любу погоду.А всі ці м'які кивки тільки в штиль щось можуть показати,але жертви реклами є в наших лавах!:D Сам колись накупував "граблів":(

_absh
14.04.2025, 14:10
бланк з рівномірним завантаженням

швидкий

это же противоположные вещи, не?

быстрый строй значит, что активная часть бланка смещена к вершинке. ну, точнее, так оно, кажется, понималось первоначально. а теперь в описаниях удилищ и правда лепят что попало.

Vasylii
14.04.2025, 14:57

быстрый строй значит, что активная часть бланка смещена к вершинке. ну, точнее, так оно, кажется, понималось первоначально. а теперь в описаниях удилищ и правда лепят что попало.
Протиріччя немає. Є бланки,які завантажуються майже рівномірно(регуляр),але вони швидкі,як є регуляр-слоу,регуляр та регуляр-фаст...все залежить від конусності та процента зв'язуючого в бланку.

Olex
14.04.2025, 15:56

быстрый строй значит, что активная часть бланка смещена к вершинке.
Більшість відносять характеристику Fast до параметру Action, тобто форми кривої вигину бланка під статичним навантаженням.
А дехто - до параметру Recovery, тобто періоду згасання коливань бланку після зняття навантаження

_absh
14.04.2025, 17:25
Протиріччя немає. Є бланки,які завантажуються майже рівномірно(регуляр),але вони швидкі,як є регуляр-слоу,регуляр та регуляр-фаст...все залежить від конусності та процента зв'язуючого в бланку.
короче, бардак в терминологии. каждый под строем понимает что-то свое.

по хорошему требуется два отдельных обозначения для этих двух не связанных между собой напрямую параметров:

а) жесткость бланка, влияющая, как написали выше, на скорость угасания колебаний после возмущения;

б) профиль изгиба бланка под нагрузкой.

а все эти два параметра пытаются лепить в один, из-за чего невозможно понять реальные свойства удилища по описанию. два спиннинга со строем "fast" и одинаковым тестом легко могут оказаться полными противоположностями по реальному строю.

что касается всяких "мод-фаст", "регуляр-фаст", то мысль интересная. я всегда считал, что это типа среднее между "moderate" и "fast" или "regular" и "fast". но если это комбинация двух описанных выше характеристик, то где тогда удилища типа "fast-slow" и "slow-fast"? ведь существуют же палки, которые жесткие при равномерном изгибе, жесткие при концевом строе, мягкие при концевом строе и мягкие при равномерном изгибе. как описать в обычных каталожных терминах каждую из этих комбинаций?

Vasylii
14.04.2025, 19:29
Не знаю,хто у вас що путає,це завжди були дві окремі частини опису бланка...у нормальних виробників,звісно!
"slow" звикло пишуть "модерейт"
А от хлопець тримає рибу,про такий бланк я говорив.;)

Vasylii
14.04.2025, 19:39
Може так наглядніше буде.Є дві сторони опису бланка,POWER сила дословно,та ACTION як робота в русі,і вони можуть перемішуватись як завгодно.

_absh
14.04.2025, 20:36
Може так наглядніше буде.Є дві сторони опису бланка,POWER сила дословно,та ACTION як робота в русі,і вони можуть перемішуватись як завгодно.
ненене.

power это то, что мы называем тестом.

это еще третья характеристика, отдельная от жесткости и профиля изгиба.

другими словами, два удилища одинакового теста (power) и жесткости могут иметь разный профиль изгиба (за счет, например, разной конусности бланка).

и наоборот, при равном тесте и равном профиле изгиба они могут иметь разную жесткость.

ну и так далее.

Vasylii
14.04.2025, 20:39
ненене.

power это то, что мы называем тестом.

это еще третья характеристика, отдельная от жесткости и профиля изгиба.
Тест в цифрах,чому ви його power обзиваєте?:confused:

_absh
14.04.2025, 20:56
Тест в цифрах,чому ви його power обзиваєте?:confused:
потому что это и есть power. UL/L/M/MH/H и так далее. это же и есть тест условно до скольки там, 1/8, 1/4, 1/2, 3/8, 5/8, 1 унций и т.д.

это не имеет прямого отношения к жесткости бланка. удилище одного и того же класса мощности (power) MH, оно же (обычно) тестом до 1 унции, может быть как лапшой, так и колом, как параболиком с малой конусностью, так и (в распространенном понимании) джиговым бланком, где кончик сопливый, а остальное дубовое.

итого три характеристики:

- тест/мощность/power
- жесткость/скорость затухания колебаний
- профиль изгиба

Vasylii
14.04.2025, 21:26
Ви помиляєтесь, Power і тест в цифрах це різні речі. Подивіться уважно,тут мій Гарік Med-Heavy до 21г,а у Кроя в табличці цей самий МН є і до 90г,і до 180г...

А третя позиція в таблиці буде взагалі вам загадкою)))
Heavy Mod-Fast і до 120г тест)))

_absh
14.04.2025, 22:05
Ви помиляєтесь, Power і тест в цифрах це різні речі. Подивіться уважно,тут мій Гарік Med-Heavy до 21г,а у Кроя в табличці цей самий МН є і до 90г,і до 180г...

да, у этих не так. ну, как видим, все еще и от производителя зависит. а у японцев опять все по-другому будет. это только лишний раз подчеркивает всеобщий бардак.

Belich
14.04.2025, 23:50

Ніякого притиріччя тут нема. Power характеризує потужність вудлища у рамках лінійки, а не у вакуумі. Якщо це якась морська серія, або джеркова, то там лайт може бути потужнішим за звичний хеві.

Vasylii
15.04.2025, 00:01
Ніякого притиріччя тут нема. Power характеризує потужність вудлища у рамках лінійки, а не у вакуумі. Якщо це якась морська серія, або джеркова, то там лайт може бути потужнішим за звичний хеві.
Так,характерізує,але не в цифрах же ж!:) Цифри це вага приманки,з якою бланк комфортно працює,ну шо ж так туго ???:opetr:

Andron
15.04.2025, 08:53
Мухі повінні бути окремо від слонів. Я до того, що якщо вже намагатися розставляти крапки над і, то варто обозначити якісь рамки. Наприклад, дійсно, для морських серій і тест по приманкам і інші параметри будуть дуже відрізнятися від той же форелевой серіі чі басової.Тест по приманкам cast не має прямого відношення до power, це просто рекомендації виробника по вагам приманок у відповідності до призначення. Power - це можливості бланка по навантаженням в рамках призначення - лосось, бас, форель, морські, тощо. Бардака я не бачу, навпаки, все дуже чітко, але вся ця спеціалізація не для нашіх умов - тобто риби, водоймищ, відів ловлі... різниця бува дуже велика. Тому ми постійно намагаємося для себе "впихнуть невпиxуемое" :)

boatman69
15.04.2025, 12:26
Ніякого притиріччя тут нема. Power характеризує потужність вудлища у рамках лінійки, а не у вакуумі. Якщо це якась морська серія, або джеркова, то там лайт може бути потужнішим за звичний хеві.Ви вірно все кажете, ось наприклад хардрокфіш, тест до 28 гр., а може ловити вагами і 56 гр.А крім того розрахован на рибу, яка при вазі у 3 кг. дасть фору всім нашим рибам.....включаючи сома даже в 5 разів важче.Я ловив таких(терпугів) на Камчатці.До речі багато їх мав/продав і всі були по нашим поняттям з завищенним тестом/потужністю, але якщо згадати для чого це серія - все стає на свої місця.

_absh
15.04.2025, 14:06
с тестом более-менее понятно. условные L/M/MH/H и так далее трансформируются в конкретные граммы массы приманки (или рыбы, у кого как) с учетом представлений о назначении палки и прочих заморочек производителя.

вспомним, однако, о чем вообще шла речь.

а речь шла о том, что нет единой классификации строя удилища как функции минимум двух различных параметров: а) профиля изгиба бланка под нагрузкой; б) жесткости бланка.

и не просто нет единой классификации, так даже и сколько-нибудь распространенных попыток вообще описывать строй в этих двух измерениях.

можно привести немало примеров двух разных удилищ (да, разных производителей -- речь, скажем, о ситуации выбора нового спиннинга), где у обоих в характеристиках указан строй как "fast" или "extra fast", мощность/тест одинаковые, а на деле они будут радикально разные: одно будет порядочным конусом с концевым строем, а другое наоборот будет куда менее конусным и гнуться будет (при достаточной нагрузке) по всей длине. и оба будут "fast". допустим, этим словом описывается именно жесткость бланка как способность гасить колебания (и выражение этого в категориях скорости даже имеет смысл). но тогда как понять профиль изгиба? ведь есть также подход, когда геометрический профиль изгиба выражается через категории скорости, выше даже были скриншоты. абсурд же, если вдуматься: как вообще можно геометрическую форму описывать через характеристику динамики процесса?

самое главное: попробуй пойми заранее, что ты получишь, заказав то или другое по каталогу -- именно в этом заключается практически осязаемая проблема.

что делать, когда исключается возможность подержать удилище в руках?

пытаться найти информацию в обзорах? мало того, что вообще найти обзор по интересующему удилищу это большая удача, так еще и обзорщики чрезвычайно редко упоминают о строе. обычно полчаса бубнят о цене, цвете, длине, весе, лаке и прочей херне, которую и без обзоров можно узнать из каталога, и завершают обзор полуминутной вставкой с пейзажами речки и кадрами рыбы в подсаке.

традиционное промо-видео от производителей еще круче: в кадре проезжает каталожная фотка, потом следует короткий эпилептически нарезанный из двухсекундных кусочков универсальный для любого удилища (а равно и катушки и любого другого рыболовного товара) клип с радующимися пойманной рыбе чуваками в лодках.

искать владельцев на форумах и расспрашивать их? способ хороший, только попробуй найди того, у кого есть нужная палка. шанс ничтожен.

спрашивать продавцов? "а мы не знаем, оно на складе".

заказывать наудачу и возвращать потом, если оказывается не то? ну такое. но это, пожалуй, единственный относительно рабочий вариант.

было бы гораздо проще, если бы среди прочих характеристик указывался, например, хотя бы диаметр бланка на одном и на другом конце, но такое я видел только у китайцев на али. понятно, что влияет еще и толщина стенок, и материал, но это уже сильно проясняло бы ситуацию: "так, тут явный конус, а тут более прямой, ага, значит, этот точно не годится, а на этот уже можно посмотреть".

или могли бы указывать строй в двух измерениях, например: "концевой быстрый", "концевой медленный", "параболик быстрый" и тому подобное. но такого как-то особо не попадается.

в сущности это все так, чисто жалобы на положение вещей. ни изменить его, ни извлечь из него дополнительную полезную информацию не представляется возможным.

Nemo
15.04.2025, 14:15
..К слову, еще работая на фирме Lamiglas, именно я придумал распространенные сегодня термины Action (строй) и Power (мощность). Впрочем, так же как и обозначение рекомендуемых лесок на спиннинге, а до этого с данными параметрами никто и не знакомил покупателя.Так вот, в термин Action я вкладываю понятие о том, в каком месте гнется удилище при забросе, выделяя тут 4 категории: ex-fast, fast, moderate и slow. При "медленном" строе (slow) удилища оно гнется при забросе практически по всей длине бланка, кончик удилища описывает большую дугу - и, соответственно, блесна летит по размашистой петле. При быстром строе (fast) изгибается лишь самый кончик спиннинга - и блесна точно выстреливает, летя почти параллельно поверхности воды.Под мощностью многие рыболовы понимают жесткость спиннинга, говоря проще - жесткие удилища придают большую скорость леске и блесне - и наоборот. Мы подразделяем мощность на 8 категорий - в зависимости от весовых, "стреляющих" параметров и гибкостного строя удилища. Вместе с тем, эти категории специфичны лишь для данной серии спиннингов - и потому дают представления о параметрах исключительно внутри нее.
Гарри Лумис.

x-ray12
15.04.2025, 15:54
Зараз з'явиться профффесіонал із своїми таблицями і скаже, що ви все неправильно зрозуміли. І взагалі маєте мало досвіду і тугорозуміючі:D

_absh
15.04.2025, 16:37
Вместе с тем, эти категории специфичны лишь для данной серии спиннингов - и потому дают представления о параметрах исключительно внутри нее.
Гарри Лумис.
ну вот, о чем и речь. не просто один производитель, а даже одна только серия спиннингов.
а что тогда означают все эти медленности и быстрости у всех остальных, загадка.

Vasylii
15.04.2025, 16:51
Зараз з'явиться профффесіонал із своїми таблицями і скаже, що ви все неправильно зрозуміли. І взагалі маєте мало досвіду і тугорозуміючі:D
Якщо це в мій город кірпічі:D,то голослівно та незгарбно троллите;)
По перше,де я казав що якимось профі являюсь? Де я ставив свій досвід більшим,чим у других? І таблиці не мої!
А про туго,так я сам в чомусь туго або зовсім ні ку-ку:D,що тут такого? Ви,наприклад,прям кругом супер-дупер?Це ти,Ілон Маск?!:D Дуже сумніваюся.

А мова йшла тільки про те,що цифри до Power не мають відношення,що і підтвердилося.:123:

Vasylii
15.04.2025, 16:55
ну вот, о чем и речь. не просто один производитель, а даже одна только серия спиннингов.
а что тогда означают все эти медленности и быстрости у всех остальных, загадка.
Нічого не зробиш,треба купляти,провіряти,знов купляти і так поки не знайдется філософський рибальський комплект...і так на кожну дісциплину,від УЛ до вилова касаток:D

boatman69
15.04.2025, 17:17
Нічого не зробиш,треба купляти,провіряти,знов купляти і так поки не знайдется філософський рибальський комплект...і так на кожну дісциплину,від УЛ до вилова касаток:DНе треба нічого купляти, просто треба вникнути для чого ці вироби, послухати власників чи людей які хоч трохи вам всіляють повагу,ну і аналізуйте.....і думайте.Приклад : треба мені була на весну і літо палка для "білого" хищака з єлементами джигу, з форелевими стримами все зрозуміло, але вони в джигу = 0.Почитав, підтягнув досвід і ось вже з лютого "нищить" білизну , кленя, щуку і окуня твіч-воблерами/волкерами/кренками, джигом і "тараканами" моя тепер фаворитка : Xesta Black Star 2nd Generation S-69 0.2-10г .

_absh
15.04.2025, 18:23
Не треба нічого купляти, просто треба вникнути для чого ці вироби, послухати власників чи людей які хоч трохи вам всіляють повагу,ну і аналізуйте.....і думайте.
ну а вот другой пример. даже два.

первый: был такой себе graphiteleader veloce neo, кастинг, 6'9", тест до унции (MH кстати). строй: черенок от лопаты. профиль изгиба по лумису -- медленный или очень медленный. но при этом бланк жесткий и сухой. если не знать заявленного теста, то может показаться, что от унции он только начинается, потому что бланк едва гнется под нагрузкой в потолок теста, но впечатление обманчиво, потому что по реальной прочности/мощности (по ощущениям от использования) где-то примерно своему заявленному тесту он как раз и соответствует.
в конце концов сломался. задача: найти замену. нужен аналогичный по свойствам, но другой, потому что этот давно не производится. как это сделать по каталожной или еще какой-нибудь информации? на заявленный строй ориентироваться бесполезно: заявленный для него строй "fast" не говорит ни о чем. другие палки с таким же тестом и таким же заявленным строем fast могут иметь любой реальный строй от такого же до джигового ультраконцевого.

другой пример: джерковый dragon magnum ti jerk 1.98 м, до 120 г. строй приблизительно такой же, как у первого примера, может быть, даже "помедленнее" (по лумису), но тоже гнется примерно как черенок от лопаты. конечно же, заявленный строй -- "fast" (видимо, другое писать просто запрещено, иначе не продашь). какой это нахрен fast, блин, что они там курят вообще? этот, к счастью, пока целый, но задача почти та же: найти про запас аналогичный по строю, но немного помощнее по тесту. в каталогах каждый первый точно такой же fast или extra fast. как тут быть? во что вникать и каких людей слушать?

Vasylii
15.04.2025, 18:23
просто треба вникнути для чого ці вироби, послухати власників чи людей які хоч трохи вам всіляють повагу,ну і аналізуйте.....і думайте.
Згоден! Тільки слухати треба не просто власників чи вшанованих вами ,а тих у кого схожі з вашими відчуття по роботі палки,навіть якоїсь другої...тоді можна здалеку брати по рекомендаціі. Але таких схожих людей не так багато,різні відчуття,моторика,техніка закиду тощо.
Все рівно,питати треба!
Доречі,в мене весь прошлий сезон у фавориті дві Ксести з цієї ж серії,тільки в кастингу,53 та 65...від мілких коливалок до воблерів по тесту,щука,басс...навіть 65 подвинула Гамму 64.

Andron
15.04.2025, 18:24
Друзі, будь ласка, ставимося друг до друга с повагою :spin:

Vasylii
15.04.2025, 20:46
graphiteleader veloce neo, кастинг, 6'9", тест до унции (MH кстати). строй: черенок от лопаты. профиль изгиба по лумису -- медленный или очень медленный. но при этом бланк жесткий и сухой. если не знать заявленного теста, то может показаться, что от унции он только начинается, потому что бланк едва гнется под нагрузкой в потолок теста
Jerk старі серії Гаріків в бленді відповідають таким умовам,ну а новодєл:) вже треба мацати.Зараз джерковий лише IMX-Pro,легкі чуткі та швидкі бланки,але унцовки немає,тільки до 21г старша. Як побачу в магазині,тряхну...мені теж унцовка треба під воблери.

_absh
15.04.2025, 22:01
Jerk старі серії Гаріків в бленді відповідають таким умовам,ну а новодєл:) вже треба мацати.Зараз джерковий лише IMX-Pro,легкі чуткі та швидкі бланки,але унцовки немає,тільки до 21г старша. Як побачу в магазині,тряхну...мені теж унцовка треба під воблери.
проблема всяких старых, б/у и тому подобных вариантов, кроме очевидного, еще и в том, что это всегда одноразовое решение, то есть, нашел один раз -- повезло, но этот опыт не будет ни себе же в дальнейшем полезен, ни другим, которые будут когда-нибудь читать этот тред.

дело ж не только и не столько в том, что есть проблема поиска конкретных палок конкретно у меня. это был просто пример (хотя и вполне реальный), а подобных случаев может быть много.

причем вполне ж может быть (и наверняка так и есть), что подходящие варианты существуют и в актуальных производящихся сегодня линейках. но информации в каталогах недостаточно для оценки подходящести.

Vasylii
15.04.2025, 22:25
проблема всяких старых, б/у и тому подобных вариантов, кроме очевидного, еще и в том, что это всегда одноразовое решение, то есть, нашел один раз -- повезло, но этот опыт не будет ни себе же в дальнейшем полезен, ни другим, которые будут когда-нибудь читать этот тред.

дело ж не только и не столько в том, что есть проблема поиска конкретных палок конкретно у меня. это был просто пример (хотя и вполне реальный), а подобных случаев может быть много.

причем вполне ж может быть (и наверняка так и есть), что подходящие варианты существуют и в актуальных производящихся сегодня линейках. но информации в каталогах недостаточно для оценки подходящести.
Так і є,тому можна піти в магазин,у кого є така можливість,потрясти і погнути цю а бо другу палку,і хоть щось про ню сказати. Але проблеми ще і в тому,що як тільки обновили якусь лінійку,стара потихеньку уходить і стає антикваріатом))) Нам не дають продихнути просто!!!)))

boatman69
16.04.2025, 13:23
Так і є,тому можна піти в магазин,у кого є така можливість,потрясти і погнути цю а бо другу палку,і хоть щось про ню сказати. Але проблеми ще і в тому,що як тільки обновили якусь лінійку,стара потихеньку уходить і стає антикваріатом))) Нам не дають продихнути просто!!!)))Друже, коли вона стає антикваріатом, ми її продаємо описуючи всі "чарівні" властивості спінінга якого більше не буде, бо нові серії роблять рукожопи і папуаси.Ну а якщо серьозно, то всі нові серії, я більшості своєй, трохи по деяким показникам краще, а по друге, в них "переїзжають" технології і компоненти які раніше були притаманні більш дорогим серіям.

Vasylii
16.04.2025, 13:40
Друже, коли вона стає антикваріатом, ми її продаємо описуючи всі "чарівні" властивості спінінга якого більше не буде, бо нові серії роблять рукожопи і папуаси.Ну а якщо серьозно, то всі нові серії, я більшості своєй, трохи по деяким показникам краще, а по друге, в них "переїзжають" технології і компоненти які раніше були притаманні більш дорогим серіям.
Ну ясно,що на місці не стоїть індустрія!Проте інколи(!) в погоні за гарними показниками (ваги та розміру наприклад) або у спробах замінити дорогі та якісні метеріали чимось дешевим,нове виходить ніяке,а старе вже не виробляється...прикладів багато,шо з палками,шо з котушками(ЮФМ,Луміс,Мукай,старі котушки Абу,Шимано та Дайва,тощо) . Аналога Ареас 46 теж щось не видно)))

boatman69
18.04.2025, 14:05
Ну ясно,що на місці не стоїть індустрія!Проте інколи(!) в погоні за гарними показниками (ваги та розміру наприклад) або у спробах замінити дорогі та якісні метеріали чимось дешевим,нове виходить ніяке,а старе вже не виробляється...прикладів багато,шо з палками,шо з котушками(ЮФМ,Луміс,Мукай,старі котушки Абу,Шимано та Дайва,тощо) . Аналога Ареас 46 теж щось не видно)))Згоден, но не на великий %, бо більшість ретро, уж вибачте, застаріли, що морально, що фізично.Приклад "легендарний" 02 Твин, колись у році 2011 вивалив за нього хз яку суму грошей, правда потім з прибутком продав, так ось як знову власник Твінів 15 і 20 стверджую, що вони кращі во всьому.Ну а за продукцію фірм які канули в лету і казати не буду, той же UFM - цінується в першу чергу за те, що іх вже ніколи не буде.....Також на аукціоне в Японії купляв спінінг "легенду" від UFM, майже сразу зрозумів, який я лошара, що вивалив таке бабло.Гарно, що з прибутком майже миттево позбувся.Хоча у кого почуття особливої важливості - запалене, звісно такі вироби:ajmolodec:
p.s : хоча може люди таким чином вкладають гроші в ретро !?

Andron
18.04.2025, 16:23
З приводу ретро не згоден. Перевагі снастей відрізняються від горячих пиріжків, тобто часу коли їх виробили. Той же спиннінг або котушка це не айфон, а скоріш велосипед, нх там особо вигадувати, майже все, що було можливе, вже зробили. А ось, деяки, дійсно вдалі моделі з минулого і досі є неперевершені. Це один момент, інший- якщо у мене є снасть, котра повністью мене задовольняє, дуже подобається і немає ніякого бажання шукати щось нове "з перламутровими ґудзиками", то чому просто не отримувати насолоду та не морочити собі... мозок? У мене є кілька "старих" спиннінгів котрі немає ніякого бажання міняти на шось нове, я не вважаю себе ущербним, скоріш навпаки ;).
Приклад з твінами не дуже вдалий, бо це зовсім різні котушки, різниця дуже суттєва і не завжди не боці нових. До речі, як на мене, 15 Твін - це самий невдалий твін за весь час їх існування.
...загалом, бачу що маркетинг робе з людьми свою чорну справу ;)

Vasylii
18.04.2025, 16:50
Згоден, но не на великий %, бо більшість ретро, уж вибачте, застаріли, що морально, що фізично.Приклад "легендарний" 02 Твин, колись у році 2011 вивалив за нього хз яку суму грошей, правда потім з прибутком продав, так ось як знову власник Твінів 15 і 20 стверджую, що вони кращі во всьому.Ну а за продукцію фірм які канули в лету і казати не буду, той же UFM - цінується в першу чергу за те, що іх вже ніколи не буде.....Також на аукціоне в Японії купляв спінінг "легенду" від UFM, майже сразу зрозумів, який я лошара, що вивалив таке бабло.Гарно, що з прибутком майже миттево позбувся.Хоча у кого почуття особливої важливості - запалене, звісно такі вироби:ajmolodec:
p.s : хоча може люди таким чином вкладають гроші в ретро !?
Ну,якщо ви на % погодились:),і то добре! Про м'ясо багато не знаю,стверджувати не буду,але чув не раз що Стелла 10 року та Ванкиш 12-го кращі за своїх наступних лінійок. Про кастингові котушки можу впевненно сказати,що топи старі кращі чим нові,- Зіли,Антареси та Конквести з крупнозубом ГП ...по палкам,наприклад тут в Америці,є % ))) рибалок,які лікують новодєл ніяким і ловлять Лумісами тільки старими,до продажі марки Шимано;)(відомо,що зараз не все збирають в штатах,але при тому по довічні гарантії приймають на обмін всі старі вудки і дають на заміну нові моделі зі схожими ттх). За ЮФМ можу сказати що не всі вироби з такою назвою цінуються,а з тих що справді Вау була в мене UFM Pro4 EX XT-68SST Extreme Finesse-68,так вона одна з найкращого що я тримав в плані чуйки,швидкий бассовий колик з чесним тестом 0.5-7г:158:,та при цьому важить 52г сам!Найдіть зараз палку з такими показниками!)))Були ще з БВС серіі арейка та ще є стікло,все з такими самими достойними показниками. А закрився ЮФМ від того,що не стало постачання матеріалів,які вони хтіли...
От зараз сижу і думаю,яку катушку купити під дві унції,топовий новодєл який може зажужжати з коробки,або після десятка рибалок,чи старий якій буде ходити? Старих вже майже нема нових...а ціна однакова.

Але,як ви дуже мітко зазначили,це проблеми тих у кого запалене почуття особливої важливості:(,крім того їм ще може цікаво користуватись найкращим,та мати задоволення від процессу... вони ніяк не зрозуміють,що:D:D:D

"Один дрин тестом до 100г та котушка з пів кіло це достатньо для нормального чоловіка, щоб мати задоволення від любої рибалки,окунь там чи короп,і нема чого тратити гроші більше на снасті!І при цьому всю пійману рибу - додому! І сам почистив та приготував!",як любила говорити моя колишня дружина:D

Andron
18.04.2025, 17:54
Якось тривалий час спілкувався з одним рибацюгою з канадського Ванкувера, бувший українець ( багато років тому). Це було років 12-15 тому. Він мені радів вудку шось накшталт триметрового Віскера :), каже хошь джігом лови, хошь лосося на блешню, :fish-predator: хошь кормака підчепи :D,
бл... я йому заздрив, хоча в тей час мав з дес'яток нових лумісів, меджорів та ще там якісь :rolleyes:

Vasylii
18.04.2025, 18:25
Якось тривалий час спілкувався з одним рибацюгою з канадського Ванкувера, бувший українець ( багато років тому). Це було років 12-15 тому. Він мені радів вудку шось накшталт триметрового Віскера :), каже хошь джігом лови, хошь лосося на блешню, :fish-predator: хошь кормака підчепи :D,
бл... я йому заздрив, хоча в тей час мав з дес'яток нових лумісів, меджорів та ще там якісь :rolleyes:
О,цього добра тут навалом!:D В основному так ловить тут вся східна Європа,один дрин і все в мішок:(...тяжке дитинство:D

Алекс!1
19.04.2025, 12:09
В гілкі Куплю багато бажають Легенди від Кроя, ЮФМ...
Мабуть подуріли. По-перше: не знайти вже. А по-друге купуй саме сучасне, цьго року виготовлення. А на наступний рік продай, та знов купуй сучасне.
Воно ще краще буде!

Vasylii
19.04.2025, 15:37
Мабуть подуріли. По-перше: не знайти вже. А по-друге купуй саме сучасне, цьго року виготовлення. А на наступний рік продай, та знов купуй сучасне.
Воно ще краще буде!
Чого це не знайти? Крой працює,палок навалом яких хочеш,і нових,і б/в...можу вислати!:)
От нове,з титаніумом!
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Алекс!1
19.04.2025, 18:51
Пройшла страстна пьятниця. А страсті не зникають. Ні чого не буду більш купувати, бо " гонка вооружения"- це в минулому. Все є для повного щастя.
Вікторич правильно пише. Звикає рибацюга до своїх вудок і катушок.
А вони були придбані не навмання. Довгі рокі вибору. Скільки куплено, а скільки продано нового за пів ціни!
Можливо ловити і на бюджет(пройдено без повернення). І риба буде. Но сатісфекшн я не отрімаю від ловлі на бюджет. Та мені і риба не потрібна. Купую морську заморожену( більш кориснтна). Але свіжак, є свіжак. Юшка тільки з неї.
Форум-це Форум. Є рибацюгі різной підготовки. Є новачки. Я ім заздрю. Бо в них все попереду.
З наступаючим всіх Великим святом. Господь всіх рассудить.

Киря
22.04.2025, 13:07
Воно ще краще буде!

А я наоборот вот, когда купил Легенду и ЮФМ, то уже и не знаю когда чего-то другого захочется, вероятно не скоро. Эти удочки ж приятно в руки брать. Да и купить что-либо сейчас не проблема, вот тоже надысь без проблем и за небольшие деньги купил себе Сертейт Гиперкастом прям в Киеве. На любой кошелек и любой темперамент вариантов хватает.

Санык
22.04.2025, 14:05
Христос Воскрес шановні! Коли мова зайшла про ретро, що ви скажете про такий варіант [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Цікавить універсал, Дніпро з човна здебільшого джиг 5-10 гр., озера вертушки (#3, #4), воблєра до 90 ми. Я розумію що універсал не є гуд, але всеж таки, або можливо щось із сучасного в такій ціні.

Vasylii
23.04.2025, 02:35
Эти удочки ж приятно в руки брать.
І не кажіть!Взяв собі мегабасса...в руках як гарна молодиця лежить!:Smile025:

Алекс!1
23.04.2025, 07:56
А я наоборот вот, когда купил Легенду и ЮФМ, то уже и не знаю когда чего-то другого захочется, вероятно не скоро. Эти удочки ж приятно в руки брать. Да и купить что-либо сейчас не проблема, вот тоже надысь без проблем и за небольшие деньги купил себе Сертейт Гиперкастом прям в Киеве. На любой кошелек и любой темперамент вариантов хватает.
То ж была ирония(шутка). Жаль смайлик не поставил. Думал многим понятно и так, юмор.
У меня Легенда 7,6 до 10,5 гр(реальный верх больше). Бланк 11-го года. Кастомная! Строил один из лучших родбилдеров Украины.
Ну и осталось в УЛ и в середине до Легенды, тоже не дешёвые японцы.
И пару Стелл- 10-го года.

Алекс!1
23.04.2025, 07:59
Христос Воскрес шановні! Коли мова зайшла про ретро, що ви скажете про такий варіант [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Цікавить універсал, Дніпро з човна здебільшого джиг 5-10 гр., озера вертушки (#3, #4), воблєра до 90 ми. Я розумію що універсал не є гуд, але всеж таки, або можливо щось із сучасного в такій ціні.
У мене був такий. Недовго. Брал новий в магазіні.
Там корок гарний.

Санык
23.04.2025, 08:11
У мене був такий. Недовго. Брал новий в магазіні.
Там корок гарний.

Невже тільки корок? А в роботі Вам не сподобався?

LEO 1979
23.04.2025, 10:00

Добрий день! В мене інша модель - 66 авід 10-21г улюблений спін вже багато років - міцний, надійний, універсальний. Під оголошені Ваші завдання - St.Croix Avid AS70MLF2 хороший вибір як на мене

Алекс!1
23.04.2025, 11:50
Авід він і в Афріці авід. Всій досвид по Авідам не буду писати.
Бо...... як що вам сподобається, то берить. "Надёжная, как весь гражданский флот". Я бюджет пройшов." В 37... Байрон лёг под пистолет, а нынешние как-то проскочили".

ХИЧНИК
29.04.2025, 20:48
Добрий день шановне панство .
Підскажіть патичок для лову жереха з берега . Так щоб десь до 30 гр по верху , з гарним закидом . Низ не важливо бо є палка до 16гр . Так щоб 2.60 - 2.70 зріст . Бюджет 100-200 дол. Вживаним не брезгую . Цікавлять варіанти з тих паличок, що можна сьогодні знайти )

Мike
29.04.2025, 21:13
Підскажіть патичок для лову жереха з берега . Так щоб десь до 30 гр по верху , з гарним закидом . Низ не важливо бо є палка до 16гр . Так щоб 2.60 - 2.70 зріст . Бюджет 100-200 дол. Вживаним не брезгую . Цікавлять варіанти з тих паличок, що можна сьогодні знайти )

Мені сподобались кальмарові вудки. Шімано Сефія сі4 806 МН. ГЛ каламареті...Все на рівні. Легке, міцне кидуче, чутливе.

boatman69
29.04.2025, 21:27
Підскажіть патичок для лову жереха з берега . Так щоб десь до 30 гр по верху , з гарним закидом . Низ не важливо бо є палка до 16гр . Так щоб 2.60 - 2.70 зріст . Бюджет 100-200 дол. Вживаним не брезгую . Цікавлять варіанти з тих паличок, що можна сьогодні знайти )Конкретно модель писати не буду, вони +- всі однакові(звісно в одному ціновому діапазоні), купіть любий сибасовий спінінг, який знайдете.Навскидку подивився зараз на барахолці, є отака : шмалять буде гарно : Major Craft TripleCross TCX-862ML Seabass slyle.Минулого літа я купляв на замовлення в Японії такий сибассовик під жереха(хоча він і в джигу не пасе задніх) : Shimano 23 Dialuna S86ML.Короче шукайте не конкретну модель, а направленність - shore sea bass.Тільки не купляйте "вітчизняних" виробників !До речі,якщо вмієте купляти в япії, ось в 200 баксів поміститесь, спінінг бомба з монококом : [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Zander
29.04.2025, 21:43

Мене ща може заплюють.. но тут в неділю довелось цим плотно половити, покидати.
Фаворіт Тотем 98 довжина (2,94 м) 7-28 гр.
В диапазоні 16-24 гр пількера заброс навіть мене трохи вразив. Плюс за рахунок ладу їм гарно кине навіть той, хто не вчився далеко кидати. Ну і легке воно.
До Ібісу відношення не маю, якщо що.

Maloy
29.04.2025, 22:34
Трохи офтопу, та в контексті вітчизняних та не вітчизняних виробників згадалося:) Полюбляв я якось доволі часто ловити судачків +- кіло посеред Києва з човна нижче жд мосту, з вагами 15-25. Для цих цілей по черзі брав з собою то Legend Elite 76 до 17 грамів, то Фаворит Нео-Бриз 15-50. І через певний час відклав легенду і на ті грядку брав тільки Нео-Бриз, бо було з ним саме в тих умовах комфортніше.

Японські снасті це звісно топчик, і якщо їх в правильних умовах використовувати, то дають мабуть найбільше задоволення, та мене дуже тішить, що вітчизняні виробники зробили комфортну рибалку більш доступнішою, однозначно дуже підняли її на новий комфортний та доступний рівень;)

Siski
30.04.2025, 13:32
Японські снасті це звісно топчик, і якщо їх в правильних умовах використовувати, то дають мабуть найбільше задоволення, та мене дуже тішить, що вітчизняні виробники зробили комфортну рибалку більш доступнішою, однозначно дуже підняли її на новий комфортний та доступний рівень;)

Китайські виробники)

_absh
30.04.2025, 13:49
Китайські виробники)
неважно, где оно делается. важно уметь все организовать, найти фабрику, заказать то, что требуется, и состыковать это все с конечным потребителем.

Vasylii
30.04.2025, 19:00
неважно, где оно делается. важно уметь все организовать, найти фабрику, заказать то, что требуется, и состыковать это все с конечным потребителем.
Який на алі сам не вміє купувати...:D
Я не в курсі,звично,тому заздалегідь вибачаюсь,якщо що... дуже хтілося б мати нашого виробника! З гарантією,та всім відповідним до світових стандартів. Та щоб цим дійсно хтілося ловити,а не тільки слухати пісні простафу)))

boatman69
30.04.2025, 20:22
Я не в курсі,звично,тому заздалегідь вибачаюсь,якщо що... дуже хтілося б мати нашого виробника! З гарантією,та всім відповідним до світових стандартів. Та щоб цим дійсно хтілося ловити,а не тільки слухати пісні простафу)))Ніколи наша людина не буде працювати якісно, та ще і за ті гроші, що платять наприклад робітникам у Вьетнамі.

Vasylii
30.04.2025, 21:24
Ніколи наша людина не буде працювати якісно, та ще і за ті гроші, що платять наприклад робітникам у Вьетнамі.
Якись негативний дуже у вас досвід:(
З мого невеликого 40-річного ;) бачення,наші люди дуже якісно вміють працювати! І працюють! Не скажу за Вьетнам,не був там:D,але Європі Америці,та й в самій Україні дуже багато працьовитих наших людей.:)

Cultik
01.05.2025, 09:44
Я не в курсі,звично,тому заздалегідь вибачаюсь,якщо що... дуже хтілося б мати нашого виробника! З гарантією,та всім відповідним до світових стандартів. Та щоб цим дійсно хтілося ловити,а не тільки слухати пісні простафу)))
Покажіть мені той магазин на алі,де я можу зайти потрусить спінінг і мінімум,якщо не сподобається,повернути за 14 днів)

boatman69
01.05.2025, 11:15
Якись негативний дуже у вас досвід:(
З мого невеликого 40-річного ;) бачення,наші люди дуже якісно вміють працювати! І працюють! Не скажу за Вьетнам,не був там:D,але Європі Америці,та й в самій Україні дуже багато працьовитих наших людей.:)Дуже багато працьовитих людей і будуть ЯКІСНО, працювати за ті гроші, які готові платити власники компанії при переносі в державу ІІІ сорту.Ви там у своїх Америках напевно не знаєте, скільки платять на виробництві у В'єтнамі, та чому його в основному перенесли з Китаю туди.

Vasylii
01.05.2025, 13:10
Покажіть мені той магазин на алі,де я можу зайти потрусить спінінг і мінімум,якщо не сподобається,повернути за 14 днів)
Так,потрусить не вийде))),але дещо можна взнати з опису та картинок,наприклад скло... по друге,є так званий колективний розум,який в цьому випадку непогано працює,форуми соцмережі тощо...ну і можна самому купити,натрястися :D за 90 днів,та потім вернути.

Vasylii
01.05.2025, 13:22
Дуже багато працьовитих людей і будуть ЯКІСНО, працювати за ті гроші, які готові платити власники компанії при переносі в державу ІІІ сорту.Ви там у своїх Америках напевно не знаєте, скільки платять на виробництві у В'єтнамі, та чому його в основному перенесли з Китаю туди.
А-а, теоріями глобального заговору на чолі з В'єтнамом цікавитесь:ajmolodec:

Але як це зв'язано з нашими,які "не будуть працювати"??? Розкрийте свою глобальну думку в якихось цифрах,будь ласка.
Та може поясните,чому при наявності В'єтнаму ще є якесь виробництво в америках,японіях та європах?:D І чому вони все ж таки роблять сучасні речі на самому високому рівні? Конкретизую по рибальским снастям.;)

Tegeran
01.05.2025, 15:45
Не только в рыболовной сфере и в любых других при переносе производства в любую из третих стран высокое качество
будет достигнуто только при условии, что будет сохранена вся технологическая цепочка, оборудование, материалы и,
самое главное, менеджмент. При любом другом раскладе, это будет эдентично произведенному на колене, где-нибудь в подворотне Шанхая.

Olex
01.05.2025, 16:21
.....произведенному на колене, где-нибудь в подворотне Шанхая.
Я думаю, що Шанхай ображати не варто. Це високорозвинуте місто, економіка якого по об'єму попадає в 20+ найбільших економік світу при населенні 25 млн. чол. Україна і близько не стоїть.

Vasylii
01.05.2025, 17:35
Не только в рыболовной сфере и в любых других при переносе производства в любую из третих стран высокое качество
будет достигнуто только при условии, что будет сохранена вся технологическая цепочка, оборудование, материалы и,
самое главное, менеджмент. При любом другом раскладе, это будет эдентично произведенному на колене, где-нибудь в подворотне Шанхая.
Це як би само собою розуміється.
Але хіба хтось від нас переводив виробництво в треті країни? Ні.Є наше виробництво на чужому обладнанні? Теж ні. Тоді що саме пропонується від наших компаній,і саме головне,чим ці товари відрізняються від тих виробів,що массово штампує той самий виробник в треті крайні? Хіба що етикеткою...

Tegeran
01.05.2025, 18:43
Я думаю, що Шанхай ображати не варто...
А я думаю, вы прекрасно поняли, что "подворотня Шанхая" образное выражение. И каков сейчас Шанхай я прекрасно знаю.
Впрочем, был там 17 лет назад, но уверен, хуже с того времени он не стал.

boatman69
01.05.2025, 20:29
А-а, теоріями глобального заговору на чолі з В'єтнамом цікавитесь:ajmolodec:

Але як це зв'язано з нашими,які "не будуть працювати"??? Розкрийте свою глобальну думку в якихось цифрах,будь ласка.
Та може поясните,чому при наявності В'єтнаму ще є якесь виробництво в америках,японіях та європах?:D І чому вони все ж таки роблять сучасні речі на самому високому рівні? Конкретизую по рибальским снастям.;)Друже, ти чи тролишь, чи насправді не розумієшь.В странах 3 світу за роботу, наприклад по збиранню спінінгів платять максимум 200 баксів на місяць(це в свій час казав мені одним всім відомий вусатий підорок з срібного струменя).Так само, років з 15 назад платили в Китаю, але він вже держава не 3 світу і за 200 баксів ніхто працювати не буде, ось і переносять виробництво в держави, де за 200 баксів будут гризти горлянку, щоб потрапити на це виробництво.У нас за 200 баксів можна набрати хіба що бомжів.Так зрозуміло ?

Vasylii
01.05.2025, 23:42
Друже, ти чи тролишь, чи насправді не розумієшь.В странах 3 світу за роботу, наприклад по збиранню спінінгів платять максимум 200 баксів на місяць(це в свій час казав мені одним всім відомий вусатий підорок з срібного струменя).Так само, років з 15 назад платили в Китаю, але він вже держава не 3 світу і за 200 баксів ніхто працювати не буде, ось і переносять виробництво в держави, де за 200 баксів будут гризти горлянку, щоб потрапити на це виробництво.У нас за 200 баксів можна набрати хіба що бомжів.Так зрозуміло ?
Та ні,чого тут тролити,просто цікаво,що ти мав на увазі,друже. Тепер ясно,дякую. Про те,що десь платять меньше,а десь більше,я знаю вже давно:) Правда, до чого ти це привів,так і не зрозуміло...:confused:
Забудьмо,на старість стаю дурним вже мабуть:(, в цих америках:D... не доганяю))),вибачай!

zbb
02.05.2025, 09:36
Це як би само собою розуміється.
Але хіба хтось від нас переводив виробництво в треті країни? Ні.Є наше виробництво на чужому обладнанні? Теж ні. Тоді що саме пропонується від наших компаній,і саме головне,чим ці товари відрізняються від тих виробів,що массово штампує той самий виробник в треті крайні? Хіба що етикеткою...

Ну у фаворіта, наприклад, в кітаї - побудований свій завод. Чому вони його побудували не в Україні - гадаю зрозуміло?

Vasylii
02.05.2025, 12:18
Ну у фаворіта, наприклад, в кітаї - побудований свій завод. Чому вони його побудували не в Україні - гадаю зрозуміло?
Не зовсім...якщо зараз все з китаю виводять,то як раз в Україні або у В'єтнамі має бути цей завод,чи ні? В китаї середня зп 1600долл,в Україні 600:(

zbb
02.05.2025, 13:26
в Україні 600:(

І це ще доволі оптимістично. Гадаю що менше.

Щось виробляти в Україні це як проти вітру сцяти, приїде 150 коміссій і знайдуть 200 приводів тебе закрити, навіть якщо все добре. Бо їм всім жерти хочеться, і доведеться платити, далі конськи налоги, рейдерство... Чи чув хтось про рейдерські захвати виробництв у Китаї? :o І це тільки верхівка айсбергу.

Vasylii
02.05.2025, 14:53
Кришування,хабарі,кумівство...все так і лишилось:(
Багато чого треба зробити,щоб це змінилось...надіюсь,це стане скоріше.

_absh
02.05.2025, 18:00
Не зовсім...якщо зараз все з китаю виводять,то як раз в Україні або у В'єтнамі має бути цей завод,чи ні? В китаї середня зп 1600долл,в Україні 600:(
очевидно потому что у нас нихера не умеют делать. понтов вагон, а как дойдет до дела, то смотреть без слез нельзя. от столяров и плиточников до врачей с учителями, не говоря уже о сколько-нибудь технологичных отраслях.

нет, исключения есть, конечно же. но погоду делает середина гауссианы, а не ее хвосты.

p.s. и да, это еще до того, как мы начинаем в целом бизнес-климат анализировать.

Vasylii
02.05.2025, 18:48
Про врачів не знаю,а по будівництву можу сказати, займаюсь цим довго.
Тут свідомість залежить від буття,чому навчили в ПТУ,так і працювали наші будівники,але якщо показати як треба,то навчаться та зроблять! Знов таки,не всі! Як і в любі другі сфері діяльності,є люди якім це легко дається і вони розуміють суть роботи,а є тяп-ляп день до вечора)))

Andron
02.05.2025, 18:56
Нагадаю гілка зветься "Снасті, удилища, катушки" ;) ... досить :opetr:

Vov4ick
11.05.2025, 20:34
Вітаю всіх.
Прохання порадити бюджетний спінінг для твітчинга. Якщо було б щось до 2 тис.грн, буде чудово. Довжина 2м +/- 10 см, мінохи 75-110 мм.
Твітчинг колись пробував, але мені якось не зайшло. Хочу зайти на ще один круг.

boatman69
11.05.2025, 22:22
Вітаю всіх.
Прохання порадити бюджетний спінінг для твітчинга. Якщо було б щось до 2 тис.грн, буде чудово. Довжина 2м +/- 10 см, мінохи 75-110 мм.
Твітчинг колись пробував, але мені якось не зайшло. Хочу зайти на ще один круг.Favorite U1 662MH 1,98м 7-28г чи трохи дороще і твічспешел Favorite X1 TIP X1.1-702MH 2,13м 10-30г

_absh
11.05.2025, 22:42
і твічспешел Favorite X1 TIP X1.1-702MH 2,13м 10-30г
не знаю, как в мясорубочной версии (думаю, что бланк тот же и отличие только в фурнитуре), а кастинговый X1 twitch 702MH -- отстой. строй концевой (то есть при анимации приманки кончик проваливается), собственные колебания гасит плохо, после каждого дерга еще какое-то время болтается. баланс плохой, смещен к вершинке. из более субъективного -- рукоять на моей версии сплошная, что некомфортно при анимации приманки кистью.

конечно, я должен сказать, что впечатления от фаворита этого у меня сложились на фоне сломавшегося graphiteleader veloce neo, как временная замена которому он был куплен после того, как я не смог найти ничего и близко похожего за любые деньги (то есть, "максимально сухая палка со строем черенка от лопаты и тестом до унции"). может быть, я слишком строго сужу (считается, что некорректно напрямую сравнивать продукты настолько разного уровня), но все-таки думаю, что как минимум строй-то уж можно было реализовать твичевый, раз уж на палке написано "twitch" и позиционируется она чисто для твича.

не знаю, бывает ли в этой ценовой категории что-нибудь лучше, чем X1. но знаю, что если брать "вообще", то мне попадались спиннинги с похожей ценой, от которых оставалось впечатление более положительное.

Vasylii
12.05.2025, 01:05
Вітаю всіх.
Твітчинг колись пробував, але мені якось не зайшло. Хочу зайти на ще один круг.
А чого не зайшло колись? Теж був спінінг за 2 тищі мабуть...
Ну не може за такі гроші бути щось добре! Особливо на початку.Якщо вам подобається така рибалка,то катушку,шнур та приманки можна взяти аби які там копії , але палку треба щоб працювала як треба,і тоді все буде добре.;)

Vov4ick
12.05.2025, 07:22
А чого не зайшло колись? Теж був спінінг за 2 тищі мабуть...
Ну не може за такі гроші бути щось добре! Особливо на початку.Якщо вам подобається така рибалка,то катушку,шнур та приманки можна взяти аби які там копії , але палку треба щоб працювала як треба,і тоді все буде добре.;)

У мене зараз для джига в лайті фінеза 2.41 тестом 1-10 ціною десь 350 дол та китайська паличка придбана в 2018 році за 600 грн. Так ось - я кожен раз думаю що мені буде цікавіше на запланований вихід. Якщо у вас критерій якості ціна, то дякую за вашу допомогу.

_absh
12.05.2025, 08:44
У мене зараз для джига в лайті фінеза 2.41 тестом 1-10 ціною десь 350 дол та китайська паличка придбана в 2018 році за 600 грн. Так ось - я кожен раз думаю що мені буде цікавіше на запланований вихід. Якщо у вас критерій якості ціна, то дякую за вашу допомогу.
я думаю, что у разных типов удилищ цена влияет на пригодность их к делу в разной степени.

это примерно как если взять маховые удочки: хорошую пятиметровку можно купить весьма дешево, шестиметровку уже заметно труднее, а бюджетную нечугунную семиметровку фиг найдешь.

так и со спиннингами. вполне пригодный джиговый найти нетрудно и среди дешевых, потому что нет проблем сделать рабочий кончик в любом бюджете, чуйка в руку не является критически важной и плюс-минус повышается с ростом цены, а качественная фурнитура это лишь плюс, а не необходимость.

а вот твичевый, требующий в силу особенностей работы им, сочетания сразу многих важных свойств (правильный строй, моментальное гашение паразитных колебаний, низкий вес, правильные баланс и рукоять), ни одним из которых нельзя пожертвовать без значительного ущерба для системы в целом и некоторые из которых объективно требуют не самых дешевых комплектующих, уже значительно труднее.

x-ray12
12.05.2025, 12:08
Ви занадто ідеалізуєте палку для твіча. Знаю багато людей які ловлять бюджетними палками від фаворита, айко і подібними. Ловлять часто і багато. Навіть крейзі фіш розробляв для твіча спеціально бюджетну паличку (кабан). В кожного свій стиль смикати воблери і снасті подобаються з різним ладом. А казати, що щось підходить, а щось ні це дуже суб'єктивно

zbb
12.05.2025, 12:25

А як та удочка за 600 грн називалася? Мені дуже цікаво. І не зрозуміло чому про фінезу і тест і довжина вказані а тут просто тільки те що вона китайска. :D Фінези доречі також в Китаї роблять.

Ihtiofeel
12.05.2025, 12:35
Favorite U1 662MH 1,98м 7-28г чи трохи дороще і твічспешел Favorite X1 TIP X1.1-702MH 2,13м 10-30г

для 75-110 минноу 7-28,10-30 палку надо в ибис пойти и купить?

а шнур какой порекомендуете?
Не нужно производителя , токо размер.

Vasylii
12.05.2025, 12:44
В мене критерій - щоб працювала як треба!))) Джиг це таке собі порівняння,там по провису шнура можна самі обережні брання побачити,ну а стук не пропустить ніякий держак від лопати,не те що невідомий китаєць;)... а воблеру задати гру,зовсім друге,ІМО.
Ні,ви пробуйте що подобається,може як раз щось знайдете.

Vasylii
12.05.2025, 12:59
а вот твичевый, требующий в силу особенностей работы им, сочетания сразу многих важных свойств (правильный строй, моментальное гашение паразитных колебаний, низкий вес, правильные баланс и рукоять), ни одним из которых нельзя пожертвовать без значительного ущерба для системы в целом и некоторые из которых объективно требуют не самых дешевых комплектующих, уже значительно труднее.

От,слухайте чоловіка! Повністю підтримую!

Ви занадто ідеалізуєте палку для твіча. Знаю багато людей які ловлять бюджетними палками від фаворита, айко і подібними. Ловлять часто і багато. Навіть крейзі фіш розробляв для твіча спеціально бюджетну паличку (кабан). В кожного свій стиль смикати воблери і снасті подобаються з різним ладом. А казати, що щось підходить, а щось ні це дуже суб'єктивно

Ловити можна часто і багато при наявності риби,та хоч рівноміркою))),це зовсім не показник! А от коли риба балувана ,запресована або її мало,от тоді і ловить той,у кого правильні снасті,які дають можливість задати воблеру таку гру,яка закладена виробником і яку він може показати! Тут навіть річ про правильний носій(флюр,а не шнури),а про палку я просто мовчу,вона повинна бути правильною. Ви не думали,для чого виробники в назві вказують "Oneten Stick","Steelhead","Flipping Rod" "Musky Rod"?

А всякі "твічинг спешл" від крейзі фіш та фаворитів треба порівняти в лоб з насправді якісними інструментами,і зразу багато питань відпаде.

x-ray12
12.05.2025, 13:12
Шукайте "правильну" палку, а я краще буду ловити рибу.

boatman69
12.05.2025, 13:18
для 75-110 минноу 7-28,10-30 палку надо в ибис пойти и купить?

а шнур какой порекомендуете?
Не нужно производителя , токо размер.Друже мене тролити не треба, я вказав спінінг за ту ціну, що озвучив колега.Щодо фавориту, він тупо користується майже монополією і продає кітайський чагарник.Якби там стояла інша ціна, я б порадив щось інше.
Ну а шнур від умов : лодка - берег, наявність зацепів.Якщо узагальнено, то одиниці достатньо, хоча я для менших ставлю шпулю з 0.8.Ну а хтось ставить двійку, но то його "таракани", а мені дозвольте мати своїх.

_absh
12.05.2025, 13:27
Ви занадто ідеалізуєте палку для твіча. Знаю багато людей які ловлять бюджетними палками від фаворита, айко і подібними. Ловлять часто і багато.
люди ловят и парашей из "авроры". и успешно ловят. но это не значит, что эти удилища чем-то хороши (кроме того, что они в принципе дают возможность за эти деньги купить удилище, что вообще-то кстати порядочное достижение).

естественно, я оцениваю пригодность со своей точки зрения:

1) у твичевой палки не должен проваливаться кончик, чтобы на приманку передавалось то усилие и движение, которое задумано, а не черт знает что после амортизации (допустим, с этим еще можно поспорить, т.к. люди, бывает, и с монолеской твичат, приходя к этому вполне сознательно)
2) твичевая палка не должна иметь остаточных колебаний после каждого дерга
3) ну и дальше по балансу и прочему.

первое, согласен, плюс-минус субъективно (с утверждением, что строй типа "черенок от лопаты" является лучшим для твичинга, можно спорить), но остальное при работе кистью (а не катушкой например) является необходимостью, если вообще есть желание, чтобы удилище не мешало анимировать приманку. да, привыкнуть можно к любому. но именно для твичинга лучше постараться взять спиннинг получше, и не ради непонятно чего, как часто советуют, а ради вполне конкретных параметров, которые я постарался перечислить поименно.

опять же, может быть, среди бюджетных палок есть и по этим параметрам пригодное для твичинга. у меня был негативный опыт с X1, но это не значит, что они все такие.

_absh
12.05.2025, 13:35
если стоит задача "ловить рыбу", то спиннинг вообще не нужен. это весьма малоэффективный инструмент по сравнению со многими как запрещенными, так и незапрещенными инструментами.

я, например, в ходе обсуждений снастей исхожу из того, что целью любительской рыбалки все-таки является получение удовольствия не от массы улова, а от процесса, который в равной степени включает и заброс приманки, и ее анимацию, и наблюдение за ней, и получение поклевки там, где чуешь жопой что-то в духе "а вот тут ща должна выскочить по любому". а если так, то важно подбирать тот инструмент, который будет доставлять как можно меньше неудобств, которые могут отвлекать и мешать наслаждаться процессом.

_absh
12.05.2025, 13:46
ну а стук не пропустить ніякий держак від лопати
держак от лопаты, кстати, при прочих равных, отстукивать будет лучше, чем гнущийся бланк, потому что импульс этого стука не тратится на изгиб бланка и, значит, в большей степени передается в руку (и при хорошем сухом карбоне передается будь здоров).

под держаком от лопаты я, конечно, подразумеваю не дрыны с реальным тестом много выше веса приманки, а такой строй, когда бланк под нагрузкой гнется на значительной части своей длины, причем гнется под нагрузкой в верхнюю границу теста едва заметно, но при этом на забросе дает понять, что верхняя граница теста нифига не занижена и перегружать его не стоит. таким был, например, мой покойный GLVNC-692MH.

для джига гнущийся кончик по другим причинам предпочтителен: это и отслеживание по кончику поведения приманки на дне, и осторожных поклевок. с черенком от лопаты так не выйдет, там только по шнуру отслеживать, а это не так удобно.

_absh
12.05.2025, 13:57
Ви не думали,для чого виробники в назві вказують "Oneten Stick","Steelhead","Flipping Rod" "Musky Rod"?
а шо тут думать? это для того, чтобы не отягощенный избыточными знаниями реднек из какого-нибудь саскатуна или остина пришел в магазин и за 10 минут купил палку под то, что он думает что будет ловить. если же будешь категоризовать удилища только по критериям, понятным людям в теме, то продажи твои будут жалки.

в реальности же не бывает никаких удилищ для определенной рыбы или определенных приманок.

бывают удилища с определенным набором параметров, которые могут быть пригодны для того или иного случая или для многих случаев сразу. как пример, тот же светлой памяти GLVNC-692MH позиционировался как бассовый (так прямо на бланке или чехле, не помню, и написано), а реально оказался идеален под 110-130 воблеры и мини джерки типа baby buster, на которые я переловил кучу щуки и не поймал ни одного басса.

А всякі "твічинг спешл" від крейзі фіш та фаворитів треба порівняти в лоб з насправді якісними інструментами,і зразу багато питань відпаде.
не стоит чесать весь бренд целиком под одну гребенку.

у меня есть два прекрасных контрпримера по обоим:

а) отличная палка под мормышку крейзи фиш, по-моему, nano zero называется.
б) отличная же палка категории BFS: favorite synapse bfs limited или как-то так его, до 14 г. тоже прекрасная штука в своей категории, сделано все как надо (да, строй я теперь предпочел бы, конечно, более черенколопатообразный при сохранении того же теста, но это никак не влияет на достоинства самого этого изделия).

Vasylii
12.05.2025, 14:33
Одно другому не заважає))) Палку в очереті шукати не треба:)

Vasylii
12.05.2025, 14:46
GLVNC-692MH позиционировался как бассовый
Басса ловлять багатьма способами...

у меня есть два прекрасных контрпримера по обоим:

а) отличная палка под мормышку крейзи фиш, по-моему, nano zero называется.
б) отличная же палка категории BFS: favorite synapse bfs limited или как-то так его, до 14 г. тоже прекрасная штука в своей категории, сделано все как надо (да, строй я теперь предпочел бы, конечно, более черенколопатообразный при сохранении того же теста, но это никак не влияет на достоинства самого этого изделия).

А яким чином мормишка взяла участь в твичинг спешл???:D:D:D
В мене теж є нано зеро,ніякою мормишкою там і не пахло,рокфішевий типаж з м'якою вклейкою,провести мілкотрясом мормишку практично неможливо:(,якщо звісно мормишка у вас це не джига з великим сіліконом(стосовно гачка);)

В чому саме красота фаворит бфс ,так і не ясно...

Vasylii
12.05.2025, 14:49
в реальности же не бывает никаких удилищ для определенной рыбы или определенных приманок.
Бу-га-га! О це ви видали,шановний!!!:ajmolodec:
Закінчую з вами дебати,до такого рівня я вже не провалюсь:(

Alexandr_Korobchuk
12.05.2025, 15:01
..в реальности же не бывает никаких удилищ для определенной рыбы или определенных приманок....

:D:D:D:D

хотів би я побачити процес ловлі, наприклад, форелі басовою палочкою;).... не кажу що це не можливо, але є фігова куча різних ньюансів;)

ПиСи. Не наполягаю якщо що :ajmolodec:

_absh
12.05.2025, 15:21
:D:D:D:D

хотів би я побачити процес ловлі, наприклад, форелі басовою палочкою;).... не кажу що це не можливо, але є фігова куча різних ньюансів;)

ПиСи. Не наполягаю якщо що :ajmolodec:
что конкретно понимать под "бассовой палочкой"? какой строй, какой тест? басс будет ловиться на джиг или на воблеры?

а вообще, ну камон. не выдергивайте слова из контекста. я же в том посте пояснил, что именно имеется в виду. речь о том, что пригодность удилища для определенных задач определяет не то, как оно позиционируется производителем, а конкретные его параметры: длина, тест, строй, свойства материала бланка, пропорция длины рукояти к общей длине и так далее.

то, что удилище позиционируется для ловли какой-нибудь рыбы, не значит, что оно не подойдет для другой рыбы, которая имеет схожие размеры и ловится на схожие приманки, как и не значит, что она подойдет для той рыбы, для которой позиционируется, но в каких-нибудь очень специфических условиях ловли.

zbb
12.05.2025, 15:28

Ви той твіч спешл в руках хоч тримали? :D

Ihtiofeel
12.05.2025, 15:45
Друже мене тролити не треба, я вказав спінінг за ту ціну, що озвучив колега.Щодо фавориту, він тупо користується майже монополією і продає кітайський чагарник.Якби там стояла інша ціна, я б порадив щось інше.
Ну а шнур від умов : лодка - берег, наявність зацепів.Якщо узагальнено, то одиниці достатньо, хоча я для менших ставлю шпулю з 0.8.Ну а хтось ставить двійку, но то його "таракани", а мені дозвольте мати своїх.

а чому з тестом 10-30 треба купляти на 75-110 мм мінноу ?
Фаворіт завищує тест на ці моделі?
Чи з надлишком щоб не зламлася і прослугувала довше?

Vasylii
12.05.2025, 15:58
Ви той твіч спешл в руках хоч тримали? :D
Ні,якось продукція гіганта пройшла повз мене:(,як і Кроя,доречі! Не вспіваю все спробувати,вибачаюся!
Під воблери зразу зайшли Луміси,783,785,843,803 в ІМХ та ГЛХ,при чому там немає ніяких надписів про твічинг:), от з такими зрівняти всякі "спешл" (для розвішавших вуха наших хлопців),та зробити висновки.Буду дуже радий,якщо "наш бичок вовка з'їсть")))

Ihtiofeel
12.05.2025, 16:10
Ні,якось продукція гіганта пройшла повз мене:(,як і Кроя,доречі! Не вспіваю все спробувати,вибачаюся!
Під воблери зразу зайшли Луміси,783,785,843,803 в ІМХ та ГЛХ,при чому там немає ніяких надписів про твічинг:), от з такими зрівняти всякі "спешл" (для розвішавших вуха наших хлопців),та зробити висновки.Буду дуже радий,якщо "наш бичок вовка з'їсть")))
Оооо.
BSR 803 GLX гарний на 110-130.

Але там кільця не фуджі:D і октопус намальований на бланку. І кінець трохи завалюється.
Наше дікувате аборигенне населення цього лякається.

_absh
12.05.2025, 16:15
а чому з тестом 10-30 треба купляти на 75-110 мм мінноу ?
Фаворіт завищує тест на ці моделі?
Чи з надлишком щоб не зламлася і прослугувала довше?
до 30, пожалуй, перебор. в первом приближении для 75-110 лучше смотреть на тест не до унции (это уже больше про 130-е), а до 3/4 унции (21 г). может быть даже и до 5/8 (17 г).

но эти цифры может потребоваться скорректировать в ту или иную сторону в зависимости от особенностей конкретной палки уже.

что касается фаворитов, то хз, как у них вообще, но если говорить о трех разных их палках, которые у меня были и есть (varita, synapse bfs limited, x1 twitch), я бы сказал, что тест по приманке у них заявлен такой, какой и есть в действительности.

Ihtiofeel
12.05.2025, 16:38
у меня были и есть (varita, synapse bfs limited, x1 twitch),.
Круто.
Я даже картинки посмотрел. Они даже немного похожи на настоящие удочки.

Vasylii
12.05.2025, 19:05
Оооо.
BSR 803 GLX гарний на 110-130.

Але там кільця не фуджі:D і октопус намальований на бланку. І кінець трохи завалюється.
Наше дікувате аборигенне населення цього лякається.

Саме так! І кренки ще ним можна потягати,але це зовсім погано у порівнянні з "твіч спешл":D
В мене тільки був кастинговий BCR 803 GLX,бланк той самий.
BCR803 — 6’8” length - 12- to16-pound test line - 3/16-5/8 ounce lures - extra-fast action - medium-heavy power

x-ray12
12.05.2025, 20:09
Мене завжди дивує, що чемпіони України і світу з спінінгової ловлі просто розповідають на які снасті ловлять і які їм просто більше подобаються, а "експерти" з форумів категорично розповідають, що якщо не таке, як в них, то однозначно какашка.

Vasylii
12.05.2025, 20:28
Мене завжди дивує, що чемпіони України і світу з спінінгової ловлі просто розповідають на які снасті ловлять і які їм просто більше подобаються, а "експерти" з форумів категорично розповідають, що якщо не таке, як в них, то однозначно какашка.
Все дуже просто! Чемпіони ловлять тим,що їм дає спонсор,а люди вільні від контрактів ловлять чим захтіли.;)
Замітьте! Я не обзивав какашкою ніякі снасті,а тільки зауважив,що перед хвалебрими одами треба порівняти з другими палками,а то виходить,що це тільки розповіді про смачну морковку)))
Про чемпіонати світу))) не починайте! Мене якось на один запрошували)))))

Ihtiofeel
12.05.2025, 20:38

Можна не дивитися це в ютюбчику.
Спонсори чи федерація дали палку, катю, стакан води, півбатону та погнали спортсмена на змагання.
А ще наказали , що розповідати про снасті піплу на камеру,
В них в більшості віпадків нема улюблених снастей, що дадуть , на це ловлять
Це праця.

_absh
12.05.2025, 23:18
Мене завжди дивує, що чемпіони України і світу з спінінгової ловлі
чемпионаты это где соревнуются в том, кто больше всех надергает окуня с мизинец за отведенное время?

RodMan
13.05.2025, 06:54
Фінези доречі також в Китаї роблять.
Трохи відстав від теми щодо сучасних фінез, але найперші чорняві фінези, з яких і почалася їх популярність, наскільки мені відомо вироблялися в Японії. Перші Прототипи теж. Різні EX, UV, UX ы т.д то да.

zbb
13.05.2025, 07:45
Трохи відстав від теми щодо сучасних фінез, але найперші чорняві фінези, з яких і почалася їх популярність, наскільки мені відомо вироблялися в Японії. Перші Прототипи теж. Різні EX, UV, UX ы т.д то да.

Привіт. Я також відстав, щонайменше років на 10 :D. Та і нехай тільки юикси з еєксами, в данному випадку це зовсім не принципово, бо вони там не тільки дешеві серії виробляють.

zbb
13.05.2025, 11:50

Тоді навіщо пілікати про то чого не бачив? :confused:
Щоб довести що його не існує? :D

Vasylii
13.05.2025, 18:43
Тоді навіщо пілікати про то чого не бачив? :confused:
Щоб довести що його не існує? :D
Мені треба скупити все гімно по 50 долл,щоб сказати потім,що це гімно???:D:D:D
Ні,не треба. Достатньо подивитись параметри виробу,гарантіі виробника та ціну,обов'язково прочитати відгуки,щоб зробити висновок що це таке. Ну і потім "пілікати":D другим,щоб бяку не купували!

Приведу відгук зі штатів про ДВА заломаних "акуєнних",як кажуть наші ,фаворитів:ajmolodec:

Вудка непогана за вищу ціну. Я ніколи не відмовлюся від Dobyns чи Shimano після мого обслуговування клієнтів. Зламалися два вудки через рибу вагою 4 фунти під час закидання джига 1/2 з трейлером. Без гарантії. Зовсім ніякої.

Тепер зрозуміли,чому це ...мно??? Навіть не в тому діло,що гарантіі ніякої немає,ясно що китайські кущі під це не попадають))),а в тому що "Had 2 rods break from a 4lbs fish and casting a 1/2 jig with trailer":(:(:(
trailer це сілікон до джига.

_absh
13.05.2025, 19:32
Тепер зрозуміли,чому це ...мно??? Навіть не в тому діло,що гарантіі ніякої немає,ясно що китайські кущі під це не попадають))),а в тому що "Had 2 rods break from a 4lbs fish and casting a 1/2 jig with trailer":(:(:(
дай дураку фаллос стеклянный

а впрочем, может, и не так.

для начала, какой тест был у сломанных палок?

_absh
13.05.2025, 19:47
а вообще, если я щас воспользуюсь таким же подходом к оценке говно/не говно, то смогу совершенно легко прийти к совершенно очевидному (и столь же необоснованному) выводу, что графитлидер -- ломучий шлак, а фаворит с азурой -- отличные спиннинги. логика ведь железная: графитлидер у меня сломался на подсечке 200-граммового щупака, а фавориты с азурами все целые и ни ломались ни разу.

стоит немножко переосмыслить свои подходы к анализу вещей, вспомнить, чему учили хотя бы даже в школе относительно переходов от частного к общему, разницы между субъективным и объективным и все такое.

одно дело сказать, что вот лично я, мол, не очень доверяю таким-то продуктам и их производителям, руководствуясь такими-то соображениями. нет проблем, законное право. сказать же, например, что эти продукты заведомо говно, потому что у меня лично к ним нет доверия, это уже совсем другое дело, в котором демонстрируется неспособность к последовательному изложению и связной аргументации того, что роится в голове.

Vasylii
13.05.2025, 20:34

а впрочем, может, и не так.

для начала, какой тест был у сломанных палок?
Так,так,всі дурні навколо,тільки ви самий розумний:ajmolodec:
Там лінійка вся до 21г мінімум

Vasylii
13.05.2025, 20:40
а вообще, если я щас воспользуюсь таким же подходом к оценке говно/не говно, то смогу совершенно легко прийти к совершенно очевидному (и столь же необоснованному) выводу, что графитлидер -- ломучий шлак, а фаворит с азурой -- отличные спиннинги. логика ведь железная: графитлидер у меня сломался на подсечке 200-граммового щупака, а фавориты с азурами все целые и ни ломались ни разу.

стоит немножко переосмыслить свои подходы к анализу вещей, вспомнить, чему учили хотя бы даже в школе относительно переходов от частного к общему, разницы между субъективным и объективным и все такое.

одно дело сказать, что вот лично я, мол, не очень доверяю таким-то продуктам и их производителям, руководствуясь такими-то соображениями. нет проблем, законное право. сказать же, например, что эти продукты заведомо говно, потому что у меня лично к ним нет доверия, это уже совсем другое дело, в котором демонстрируется неспособность к последовательному изложению и связной аргументации того, что роится в голове.
Так я і кажу тільки за себе,і пояснив свій підход до вибору... а ви собі ловіть чим хочете,хоч ліщиною:D,тільки не треба втирати що це золото,бо це кака.:(

Вибачаюсь,я ж взагалі з вами перестав спілкуватись...після відомого вашого дрімучого вислову))) Так що не відповідайте на мої пости,будь ласка! Дякую.

_absh
13.05.2025, 20:46
Так,так,всі дурні навколо,тільки ви самий розумний:ajmolodec:
Там лінійка вся до 21г мінімум
ну чисто технически полдюймовая джигголовка плюс силикон могут превысить 21 г, но ладно, не будем к мелочам цепляться.

дальше остаются вопросы к особенностям эксплуатации (учитывая еще и местные привычки и традиции).

чисто так если угадывать, то я бы скорее предположил, что юзер ожидал традиционного для американского рынка заниженного заявленного теста и нехилого запаса по мощности и попросту перегрузил палку, когда на деле оказалось, например, что заявленный тест соответствует реальному.

что стало причиной поломки в реальности, я думаю, мы узнать не сможем. конечно, случайный брак производства возможен, но если сломалась не одна, а две палки у одного и того же человека, то увы, я скорее склонен думать, что дело в юзере.

Ihtiofeel
13.05.2025, 20:47

Они просто привыкли к снастям нормальным.
Ловил например SRом 783, а тут такое:eek: дали:D:D:D

У них бюджет бассовой спорт. рыбалки почти как бюджет Украины.

Lcolonel
13.05.2025, 20:48
Хлопці, за час війни трохи відстав від життя. Зараз є трохи вільного часу. Шукаю вудлище суто під легкий джиг, з тестом до 7-8 грамів, на зріст 2.0-2.10. Ціновий діапазон до 300-320 уй.
На що доцільно звернути увагу?

Ihtiofeel
13.05.2025, 21:02
Хлопці, за час війни трохи відстав від життя. Зараз є трохи вільного часу. Шукаю вудлище суто під легкий джиг, з тестом до 7-8 грамів, на зріст 2.0-2.10. Ціновий діапазон до 300-320 уй.
842 GLX
для окуня на Дніпрі

Lcolonel
13.05.2025, 21:35
842 GLX
для окуня на Дніпрі

Колись був. Не подобається. Як робочий Інструмент - да. Десь від 3 до 12 грамів перекриваються все. Універсальний спінінг. Але немає тої витонченості та душі, яку вкладають в японські снасті. У мене є щось схоже - 74 ямага. Вона може теж саме, але більш витончена.
Потрібна снасть суто під конкретні завдання, а саме джіг. Тобто вклейка. Щось на кшталт фінези прототип.
Ямага може все. Практично все. Але відкривається вона в пошуках білого хижака. В парі з 2500 твіном і 0.6 жилкою дуже зручний комплект. Але в тому, що я хочу отримати - треба інший варіант оснащення по жилці, щось 0.3, 0.4 з іншою котушкою. У мене є перероблений 24 ванфорд. Замінив гп на стеллу, додав шарів, поміняв гайку на стелівську з втулкою, поміняв притискаючу пластину. Получилось більш цікаво. Але вудку хочу іншу. Бо ямага не дає то, що мені треба.

Lcolonel
13.05.2025, 21:56
У когось є Soare XR 21 року? Там є моделі з тестом 0.4-8. 60-68 зріст. Тягнуть буду з Японії. Але нема де спробувати. Цікаво що воно таке.

Ihtiofeel
13.05.2025, 22:02
Колись був. Не подобається. Як робочий Інструмент - да. Десь від 3 до 12 грамів перекриваються все. Універсальний спінінг. Але немає тої витонченості та душі, яку вкладають в японські снасті. У мене є щось схоже - 74 ямага. Вона може теж саме, але більш витончена.
Потрібна снасть суто під конкретні завдання, а саме джіг. Тобто вклейка. Щось на кшталт фінези прототип.
Ямага може все. Практично все. Але відкривається вона в пошуках білого хижака. В парі з 2500 твіном і 0.6 жилкою дуже зручний комплект. Але в тому, що я хочу отримати - треба інший варіант оснащення по жилці, щось 0.3, 0.4 з іншою котушкою. У мене є перероблений 24 ванфорд. Замінив гп на стеллу, додав шарів, поміняв гайку на стелівську з втулкою, поміняв притискаючу пластину. Получилось більш цікаво. Але вудку хочу іншу. Бо ямага не дає то, що мені треба.
Стрітфішер... зрозуміло..
Какие 0.3-0.4?:)))
У меня сайдервайр стелз 0,12 миля лежит с мохнатых годов , и я на на него ловлю.. тут разные миры.

Ничем не могу помочь.((

boatman69
13.05.2025, 22:21
Ямага може все. Практично все. Але відкривається вона в пошуках білого хижака. В парі з 2500 твіном і 0.6 жилкою дуже зручний комплект. Але в тому, що я хочу отримати - треба інший варіант оснащення по жилці, щось 0.3, 0.4 з іншою котушкою. У мене є перероблений 24 ванфорд. Замінив гп на стеллу, додав шарів, поміняв гайку на стелівську з втулкою, поміняв притискаючу пластину. Получилось більш цікаво. Але вудку хочу іншу. Бо ямага не дає то, що мені треба.Якщо японську, то іх десятки, є такі у кожного виробника, в мене була APIA GRANDAGE LITE 74 змінив на отаку фінку 25GFINS-752L-T, можна подорожче Gamakatsu Luxxe Yoihime Hana S74L, чи дешевше Gamakatsu LUXXE Yoihime Sou S73L ну і так далі.....З приводу вклейка......у японців і тубуляри працюють від самого низу.Коли награюсь з фінкою на осінь куплю Xesta Black Star 2025 S69L-S Sharp Friction, недорого і прикольно.Звісно, що вони в основному купляються там.

boatman69
13.05.2025, 22:32
У когось є Soare XR 21 року? Там є моделі з тестом 0.4-8. 60-68 зріст. Тягнуть буду з Японії. Але нема де спробувати. Цікаво що воно таке.Не раджу, у велосипедістів з'явилось "своє" бачення і спінінги стали не зрозумілі нам.Я купляв S60SUL-S вона до 6 гр., а 2 гр.не відпрацьовує як треба.Ось до речі огляд останього "топа" : [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Lcolonel
13.05.2025, 22:46
Стрітфішер... зрозуміло..
Какие 0.3-0.4?:)))
У меня сайдервайр стелз 0,12 миля лежит с мохнатых годов , и я на на него ловлю.. тут разные миры.

Ничем не могу помочь.((

Дніпро не моя річка. Вона мертва. Стояча. Більшість моїх рибалок була не Десні. Там народився, там й піду. Зараз є можливість пару разів на місяць вийти до текучої води. Відстань 5-10 метрів, ваги від 2 до 5 грамів. Трофеї різні.
Це для розуміння чому такий вибір вудлища.
Хлопці, подякував. Хреста це добре. Була 64. Дуже гарні спогади. Мабуть слід подивитися. Строгий лаконічний дизайн мінімалізм. Буду шукати.

boatman69
13.05.2025, 23:06
Дніпро не моя річка. Вона мертва. Стояча. Більшість моїх рибалок була не Десні. Там народився, там й піду. Зараз є можливість пару разів на місяць вийти до текучої води. Відстань 5-10 метрів, ваги від 2 до 5 грамів. Трофеї різні.
Це для розуміння чому такий вибір вудлища.
Хлопці, подякував. Хреста це добре. Була 64. Дуже гарні спогади. Мабуть слід подивитися. Строгий лаконічний дизайн мінімалізм. Буду шукати.Ось прикольна, у мене сама молодша 66 : [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Vasylii
14.05.2025, 00:04
Та нічого особливо не змінилося за ці пару років...хіба що "полихнув" фаворіт:D ,але щось мені підказує,що ви ще не дойшли до глибинного розуміння цих палок,і не розглядаєте в принципі їх як кандидата...взагалі,дуже правильно робите.:)
7-8 г вам дадуть непогано половити вже вище згадані ксести,гамми та всякі апії...але задоволення,це вже другий рівень. UFM PRO4 в потрібному тесті,ще й з хард-солід,це просто :eek:! От це вас точно задовольнить! Правда ціни там другі.

zbb
14.05.2025, 05:54
Мені треба скупити все гімно по 50 долл,щоб сказати потім,що це гімно???:D:D:D
Ні,не треба. Достатньо подивитись параметри виробу,гарантіі виробника та ціну,обов'язково прочитати відгуки,щоб зробити висновок що це таке. Ну і потім "пілікати":D другим,щоб бяку не купували!

Приведу відгук зі штатів про ДВА заломаних "акуєнних",як кажуть наші ,фаворитів:ajmolodec:

Вудка непогана за вищу ціну. Я ніколи не відмовлюся від Dobyns чи Shimano після мого обслуговування клієнтів. Зламалися два вудки через рибу вагою 4 фунти під час закидання джига 1/2 з трейлером. Без гарантії. Зовсім ніякої.

То просто якійсь американський Саша Вознюк, він так само фаворіти ламав. Чому він написав що немає гарантії - для мене загадка, бо у нас їх чудово замінюють в таких випадках. І це єдиний обгрунтований негативний відгук.

Мені більше сподобалось там оце - "Only reason for 4 stars is because I've heard so many others say this rod snaps 14-18 inches above the reel seat. " Це щось з сусідньої гілки нагадало )

Всі інші негативні відгуки окрім того що ви навели пов'язані з відсутністю хук кіпера та косяками трапившимися при доставці. Купу задоволених відгуків на кшталт "i just love this rod" - ні, не бачимо.

Твіч спешели коштували по $200+ а не по п'ятдесят, і на bcr802 я б його не проміняв. Особисто мій, відпрацював більше десятка років, бачив тонни риби і доволі часто більшої за ту на яку розрахований. Нелічену кількість разів я думав що все, палці п%&₴а, але ні. Він чудово себе і зараз почуває, після того як добрий чаклун inor його перебрав бо гидотні фуджі в титані від віку почали відламуватися, і зараз стоїть в куточку, доки власник освоює бейткастінг.

Olex
14.05.2025, 08:49

Взагалі то, ви повели себе некорректно. Послались на один негативний відгук із загальної кількості в 68 дописів користувачів. А там є і позитивні відгуки. Хоча є чимало повідомлень про поломки вудлищ. І _absh пояснив причину - інші підходи до характеристик вудлищ, який відрізняється від традиційних підходів американських виробників.

_absh
14.05.2025, 09:45
з відсутністю хук кіпера
вот этот момент я, кстати, понять не могу. зачем бывает нужно не ставить хук кипер на удилище? как к этому приходят?

ведь гораздо лучше, когда он есть сразу с завода, чем использовать эти рагульные афтемаркет варианты на резиночках или приматывать самодельную скобу изолентой.

zbb
14.05.2025, 10:11
вот этот момент я, кстати, понять не могу. зачем бывает нужно не ставить хук кипер на удилище? как к этому приходят?

ведь гораздо лучше, когда он есть сразу с завода, чем использовать эти рагульные афтемаркет варианты на резиночках или приматывать самодельную скобу изолентой.

Прямо протилежне ставлення, хуккипер це повністю зайва херовина, яка час від часу заважае ловити рибу. ;)

_absh
14.05.2025, 10:17
Прямо протилежне ставлення, хуккипер це повністю зайва херовина, яка час від часу заважае ловити рибу. ;)
а за что тогда приманку цеплять, когда ходишь? за кольца? за дужку (или за раму, если мульт) катушки?

а как она может мешать? ее ж ни руки не касаются, ни шнур.

zbb
14.05.2025, 10:20
Взагалі то, ви повели себе некорректно. Послались на один негативний відгук із загальної кількості в 68 дописів користувачів. А там є і позитивні відгуки. Хоча є чимало повідомлень про поломки вудлищ. І _absh пояснив причину - інші підходи до характеристик вудлищ, який відрізняється від традиційних підходів американських виробників.

Я більше скажу, на практиці ті 68 дописів треба на 10 множити, бо покупець зазвичай не витрачає свого часу на написання позитиву, а от якщо трапляється якась халепа - напише вонючку з дуже високою вирогидністю.

zbb
14.05.2025, 10:23
а за что тогда приманку цеплять, когда ходишь? за кольца? за дужку (или за раму, если мульт) катушки?

а как она может мешать? ее ж ни руки не касаются, ни шнур.

І руки касаються, і шнур буває за нього чипляеться на закиді. Так, за раму кілця повісив і пішов.

_absh
14.05.2025, 10:28
І руки касаються, і шнур буває за нього чипляеться на закиді. Так, за раму кілця повісив і пішов.
ну, каждому свое. мне за кольца (понятно шо за арматуру, а не за вставку, но все равно) цеплять как-то варварством кажется. за катушку тем более. и не только в варварстве дело, а и в том, что за хуккипер цепляешь отработанным движением, а за кольца или катушку надо каждый раз искать, куда там крючок направить, чтобы было норм.

короче надо иметь в линейке две модификации: с хуккипером и без.

Ihtiofeel
14.05.2025, 11:19

Хуккипер не ставят на "патыки" , чтобы снизить себестоимость этих"патыков".
Еще хуккипер не ставят ведущие производители на специализироанные удилища ( дропшот, кальмарки, и пр. разнесёнки), там он не нужен.

Передвигатся по кустам удобнее с хуккипером.
Передвигатся нужно так; удочку параллельно земле рукояткой вперед, рука охватывает хуккипер с приманкой.
Это если кто не знал...

boatman69
14.05.2025, 11:33

ведь гораздо лучше, когда он есть сразу с завода, чем использовать эти рагульные афтемаркет варианты на резиночках или приматывать самодельную скобу изолентой.Цю хрень не ставлять, по перше, бо часто за неї чипляється шнур , особливо під час закиду, ну а по друге в серьозному джигу, коли ти тікаєшь від кабана чебурашка грамів так з унцію довбить по бланку і наслідки......зломався на ровному місці :opetr:

zbb
14.05.2025, 11:34
[B]рука охватывает хуккипер с приманкой. [/B

Ага, щоб гакі в долоню, якщо раптом впадеш, поглибше зайшли.:D

Хуккипер не ставят на "патыки", чтобы снизить себестоимость этих"патыков"

А скільки може вартувати зогнутий сантиметровий шматок дрота :confused: метр нитки і дві краплі лака? :D Я як раз їх тільки на дешманських дровах бачу.

boatman69
14.05.2025, 11:39
Хуккипер не ставят на "патыки" , чтобы снизить себестоимость этих"патыков".
Еще хуккипер не ставят ведущие производители на специализироанные удилища ( дропшот, кальмарки, и пр. разнесёнки), там он не нужен.

Передвигатся по кустам удобнее с хуккипером.
Передвигатся нужно так; удочку параллельно земле рукояткой вперед, рука охватывает хуккипер с приманкой.
Это если кто не знал...Ручкою вперед це більше на платниках, без кущів, щоб якійсь дівулі не встромить :) по кущам ви зацепитесь шнуром і зламаєте кончік 100% і чим меньше тест, тим верогідність більше.А ще примать приманку в руках - це гарантів, що колись знадовляться кусачки і бинт......
А взагали, хлопці я вибачаюсь, сходіть на риболовлю, бо більшість з вас не були там дуже давно.

_absh
14.05.2025, 11:40
Цю хрень не ставлять, по перше, бо часто за неї чипляється шнур , особливо під час закиду
а что и как вот тут может зацепиться?

_absh
14.05.2025, 11:42
и кстати да, отсутствие хуккиперов я тоже замечал скорее на более дорогих палках. не то чтобы прям система, но корреляция есть: чем дороже, тем меньше шанс, что хуккипер будет.

boatman69
14.05.2025, 11:44
А скільки може вартувати зогнутий сантиметровий шматок дрота :confused: метр нитки і дві краплі лака? :D Я як раз їх тільки на дешманських дровах бачу.Це у вас/нас чисто слов'янський підхід, а тіж самі японці єкономять на копійках, варто згадати якість чохла на дуже дорогих вудлищах, чи взагалі його відсутність.А ваші шматок + нитки і лак - це як мінімум 3 додаткові технологічні операції.Ну які вони жмоти на аукціонах і який непотріб вони інколи продають, я вам розповідати не буду.

boatman69
14.05.2025, 11:47

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]М'ясорубку поставьте, ну і більшість процесів можна змоделювати тільки використав\створив математичну модель.Короче, я вже казав їдіть на риболовлю.

_absh
14.05.2025, 11:50
М'ясорубку поставьте, ну і більшість процесів можна змоделювати тільки використав\створив математичну модель.
хз, на мясорубочных у меня тоже никогда не было никаких проблем с цеплянием шнура за хуккиперы, включая и гораздо более торчащие варианты. может, у кого-то другой опыт, не знаю.

zbb
14.05.2025, 12:08

Вот та нитка что идет от катушки провисает и ложиться ниже хуккипера, на забросе получаем либо бороду либо отстрел. С мясом у меня такого не было, а с мультом бывало.

zbb
14.05.2025, 12:10
А взагали, хлопці я вибачаюсь, сходіть на риболовлю, бо більшість з вас не були там дуже давно.

Аж три з половиною години як там не був :D

zbb
14.05.2025, 12:14
Це у вас/нас чисто слов'янський підхід, а тіж самі японці єкономять на копійках, варто згадати якість чохла на дуже дорогих вудлищах, чи взагалі його відсутність.А ваші шматок + нитки і лак - це як мінімум 3 додаткові технологічні операції.Ну які вони жмоти на аукціонах і який непотріб вони інколи продають, я вам розповідати не буду.

Якість чохла мене як раз турбує не більше ніж наявність хукіпера, зазвичай він потрібен щоб зняти його після придбання і забути про нього. Ліпучки - рулять ;)

Vasylii
14.05.2025, 13:17
Ви як діти прям))),не знаєте до цієї пори, хто пише гарні відгуки?
Як раз погані треба читати! В данному випадку зі всіх гарних може ніхто і не бачив рибу в 4 фунта:D
А ще,найдіть хоч один поганий відгук про заміну по гарантії поломаних Лумісів;)

Vasylii
14.05.2025, 13:25
Я більше скажу, на практиці ті 68 дописів треба на 10 множити, бо покупець зазвичай не витрачає свого часу на написання позитиву, а от якщо трапляється якась халепа - напише вонючку з дуже високою вирогидністю.
І дуже добре зробить! Щоб другі подумали перед тим,як купляти,що може трапитись! От ви купили два фаворіта та луміса в магазині,пішли на рибалку та заломали пару спінів... луміса вам вернули нового,а фаворіт лишився на дрова. Ви свойому знайомому,який теж збирається в магазин,які спінінги порекомендуєте купити? Луміса,якого йому поміняють ,якщо халепа ,або фаворіта,якого він вам потім на голові поб'є за ганебну пораду?

Vasylii
14.05.2025, 13:32
То просто якійсь американський Саша Вознюк, він так само фаворіти ламав. Чому він написав що немає гарантії - для мене загадка, бо у нас їх чудово замінюють в таких випадках. І це єдиний обгрунтований негативний відгук.

Мені більше сподобалось там оце - "Only reason for 4 stars is because I've heard so many others say this rod snaps 14-18 inches above the reel seat. " Це щось з сусідньої гілки нагадало )

Всі інші негативні відгуки окрім того що ви навели пов'язані з відсутністю хук кіпера та косяками трапившимися при доставці. Купу задоволених відгуків на кшталт "i just love this rod" - ні, не бачимо.

Твіч спешели коштували по $200+ а не по п'ятдесят, і на bcr802 я б його не проміняв. Особисто мій, відпрацював більше десятка років, бачив тонни риби і доволі часто більшої за ту на яку розрахований. Нелічену кількість разів я думав що все, палці п%&₴а, але ні. Він чудово себе і зараз почуває, після того як добрий чаклун inor його перебрав бо гидотні фуджі в титані від віку почали відламуватися, і зараз стоїть в куточку, доки власник освоює бейткастінг.
Мабуть ви щось знаєте,раз вам міняють,а в штатах ні:)
Так вам дуже сподобався спінінг? Чудово! Тільки щось гидотне стало відламуватись,кажете?А переборка скільки коштує? П'ять зірок відгук!:ajmolodec:

Lcolonel
14.05.2025, 14:20
Луміс, Луміс... він з якого року перестав їм бути? Це ж сімано вже? Чи я щось сплутав

Vasylii
14.05.2025, 14:24
Луміс, Луміс... він з якого року перестав їм бути? Це ж сімано вже? Чи я щось сплутав
Шимано власники,але марка , довічна гарантія і виробництво лишилось то саме.

RodMan
14.05.2025, 14:26
реста це добре. Була 64. Дуже гарні спогади. Мабуть слід подивитися. Строгий лаконічний дизайн мінімалізм. Буду шукати.
Якщо ловили моделлю S64-S, то 69 на неї не схожа. Я половив обома. 69 мені здалася не джиговою, більше під кренки-коливалки зайшла.
Я б дивився на класичні Shimano Soare серії. 16 Ci4+, XR або Xtune

Nemo
14.05.2025, 14:28
Вау..Сергію, ти тут?:D

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] RTkhKj3Oj9VbZ3AuxXiKoMmechLSkgNw1RoCyyIQAvD_BwE

Nemo
14.05.2025, 14:57
А загалом, якщо коротко, у Луміса були різні періоди, до-шиманівський, шиманівський, з 2000 р, і після шиманівський.
Серії NRX и Conquest – це вже діяльність шиманівских маркетологів, і до самого Гарі вони не мають відношення.

zbb
14.05.2025, 14:58
Мабуть ви щось знаєте,раз вам міняють,а в штатах ні:)
Так вам дуже сподобався спінінг? Чудово! Тільки щось гидотне стало відламуватись,кажете?А переборка скільки коштує? П'ять зірок відгук!:ajmolodec:

Да нічого такого я не знаю, на сайті написано:

"Every new Favorite & Powered by Favorite rod is covered by a one year Limited Original Owner Warranty. This warranty is limited to repair and replacement of the rod and does not cover direct, indirect, consequential, incidental or any other type of damage resulting from the use of the product."

На українському сайті теж саме, гарантія - 1 рік. В тебе забирають удочку, дивляться чи гарантійний твій випадок чи ні, і замінюють її, я не звертався, але оби два знайомих що зверталися - були задоволені сервісом.

Так відламалась лапка вхідного кільця, однолапого, кільце виробництва фуджі ;) Як на його пробіг - це чудовий результат. Переборка коштувала десь гривень 500-600 :eek: але це по дружбі :p Змог би шість зірок поставити - поставив би шість.

Ihtiofeel
14.05.2025, 15:01
Ручкою вперед це більше на платниках, без кущів, щоб якійсь дівулі не встромить :) по кущам ви зацепитесь шнуром і зламаєте кончік 100% і чим меньше тест, тим верогідність більше.А ще примать приманку в руках - це гарантів, що колись знадовляться кусачки і бинт...
Я в неопреновых перчатках ловлю.;)

Уже прогулы ставят:D:D:D:D:D
Я ловил:D:D
1005210

zbb
14.05.2025, 15:03
А загалом, якщо коротко, у Луміса були різні періоди, до-шиманівський, шиманівський, з 2000 р, і після шиманівський.
Серії NRX и Conquest – це вже діяльність шиманівских маркетологів, і до самого Гарі вони не мають відношення.

Останній Луміс це начебто був EDGE. І ось вони були прям крутезні ;)
Дошиманівского я в руках не тримав, а оті що з ручкою - черенком від лопати мене чогось ніколи не збуджували.

Belich
14.05.2025, 15:09
варто згадати якість чохла на дуже дорогих вудлищах, чи взагалі його відсутність

Логіка у цьому є. Багатьом той чохол взагалі не потрібен, наприклад тим, у кого снасті живуть у катері. А кому потрібен - той сам собі купить який захоче. Навіщо нав'язувати дорогий чохол, ще збільшуючи вартість дорогого вудлища?
А стосовно хуккіпера: потреба у ньому - це питання смаку, як і наявність прапорця вимкнення антиреверсу у котушки. Комусь воно потрібно, бо звикли ним користуватися, а комусь - ні. Я особисто ні тим, ні тим не користуюсь.

Nemo
14.05.2025, 15:17
Останній Луміс це начебто був EDGE. І ось вони були прям крутезні ;)
Дошиманівского я в руках не тримав, а оті що з ручкою - черенком від лопати мене чогось ніколи не збуджували.
На останній Луміс я давав посилання- бланки North Fork Composites

Vov4ick
14.05.2025, 17:34
А як та удочка за 600 грн називалася? Мені дуже цікаво. І не зрозуміло чому про фінезу і тест і довжина вказані а тут просто тільки те що вона китайска. :D Фінези доречі також в Китаї роблять.

Ось гілка, я її продавав колись:

Вона так і залишилась у мене і до сих пір на неї припадає десь чверть виходів на лайт/ультралайт.
Коли я придбав фінезу і відловив нею разів п'ять, я дуже сильно задумався над приростом якості до ціни (прямо похідна функція :)).
Так, звісно фінезка краще буде, але не до такого, що бюджетну палочку навіть брати не хочеться. Не дивлячись на ціну вона дуже толково зроблена.

Форумну барахолку інколи цікаво переглядати. Там можна підмітити як після періоду агрессивної реклами зі сторони риболовних блогерів (Ібіс/Берег) люди спочатку купують щось, а потім продають бо "не те", або не отримали того що очікували.

Vasylii
14.05.2025, 17:57
В тебе забирають удочку, дивляться чи гарантійний твій випадок чи ні
Це сміх,а не гарантія! Луміс,Фенвік та шимано( це з якими виробниками я сам вертав палки собі та знайомим) видають заміну не залежно від причини поломки. О це гарантія.

Cultik
14.05.2025, 18:51
Балувані ви в своїх Америках)
У мене товариш ось недавно їздив на лосося.
Наловив так непогано.Скинув мені фото зі звітом,а потім пише:-Їду в магазин здам вудлище,котушку і шнур(то нахлист),скажу не те що хотів.Не пійшло.

Vasylii
14.05.2025, 20:16
Балувані ви в своїх Америках)
У мене товариш ось недавно їздив на лосося.
Наловив так непогано.Скинув мені фото зі звітом,а потім пише:-Їду в магазин здам вудлище,котушку і шнур(то нахлист),скажу не те що хотів.Не пійшло.
Так і є,на жаль:( ... але це менталітет приїхавшого нашого жлоба:mad:,місцеві таким не страждають.

boatman69
14.05.2025, 21:00
Якщо ловили моделлю S64-S, то 69 на неї не схожа. Я половив обома. 69 мені здалася не джиговою, більше під кренки-коливалки зайшла.
Я б дивився на класичні Shimano Soare серії. 16 Ci4+, XR або XtuneТо не за ту 69 мова, Xesta Black Star 2nd Generation S-69 яка більше під головня в мене є,ось вона на фото,а в 25 році виходить нова S69L-S SHARP FRICTION.

zbb
14.05.2025, 23:49
Так і є,на жаль:( ... але це менталітет приїхавшого нашого жлоба:mad:,місцеві таким не страждають.

Того хлопця з единим негативним відгуком чомусь Андрієм звати :D
При тому хлопчина якимось чином ломанув дві тих дровеняки поспіль а вже потім чогось образився на відсутність гарантії... Як на мене доволі дивно.Чи може він просто пі&#ун який сам ломанув патики і хоче закошмарити виробника? Таких жеж реально через одного, і не тільки у нас, ну у вас може через двох або трьох...

А щодо пожиттевої гарантії - то продаючи палку з собівартістю в $100 за $600 можна собі її дозволити, як і багато чого іншого. О

Vasylii
15.05.2025, 00:05
А щодо пожиттевої гарантії - то продаючи палку з собівартістю в $100 за $600 можна собі її дозволити, як і багато чого іншого. О
Дійсно? А звідки такі цифери у вас?Главбух Гарі Луміса?:ajmolodec:

Того хлопця з единим негативним відгуком чомусь Андрієм звати
Тьфу-тьфу,добре хоть не Василь:D

Та облизуйте на здоров'я свій фаворіт, та слухайте тільки себе! Хто хоч трохи розуміється на рибалці,все рівно його в руки не візьме.;)
Промотайте вниз пости,подивіться про що люди говорять та що радять,Гами,Ксести,ЮФМ,я вам ще добавлю ARES SALTY BRAVE 610S ,ви про таке чули? От спочатку спробуйте,а потім розкажіть мені про фаворіти)))

Vasylii
15.05.2025, 01:52
Особисто мій, відпрацював більше десятка років

:158: Та я за цей час всім топом переловив! :D
Ще хочете мені щось розповісти , коли самі смачніше фаворіта-морковки нічого не пробували ??? :)
Не треба,краще заспокойтеся!:D
Село,воно і в африці село,бл...

Lcolonel
15.05.2025, 07:00
:158: Та я за цей час всім топом переловив! :D
Ще хочете мені щось розповісти , коли самі смачніше фаворіта-морковки нічого не пробували ??? :)
Не треба,краще заспокойтеся!:D
Село,воно і в африці село,бл...
В Україні кажуть інакше. Можна людину вивезти із села в Торонто, але село з людини вивезти неможливо.

zbb
15.05.2025, 09:45
Дійсно? А звідки такі цифери у вас?Главбух Гарі Луміса?:ajmolodec:

Тьфу-тьфу,добре хоть не Василь:D

Та облизуйте на здоров'я свій фаворіт, та слухайте тільки себе! Хто хоч трохи розуміється на рибалці,все рівно його в руки не візьме.;)
Промотайте вниз пости,подивіться про що люди говорять та що радять,Гами,Ксести,ЮФМ,я вам ще добавлю ARES SALTY BRAVE 610S ,ви про таке чули? От спочатку спробуйте,а потім розкажіть мені про фаворіти)))

Василю, бачу ви щось розхвилювалися, видихайте. Давайте по черзі.

Про ціноутворення я знаю бо работаю в маркетінге. Про високо та низько маржінальні товари вам розповідати не буду, захочете самі почитаєте.

Тепер давайте про тих хто хоч трохи розбирається в риболовлі.

Звідки ви знаєте що я пробував а що ні? :confused:
З мого боку ваші спроби трясти десятком назв і фотом окуня у якості доказів своєї єкспертності виглядають дуже не дуже, і в жодному разі не скасовують того факта що ви пілікаєте про те чого не бачили. Як називається така людина, гадаю самі знаєте. ;)

Andron
15.05.2025, 11:28
Друзі, шось повітря в гілці якесь, м'яко кажучи, несвіже :opetr: Гадаю, що завжди повіна бути золота середина між здоровим глуздом і пустими понтамі ;). А ще, нагадаю, в Правилах на Доміку написано "поважай чужу думку" . В общем, спілкуємося поважно :spin:

Vasylii
15.05.2025, 13:45
не скасовують того факта що ви пілікаєте про те чого не бачили
Фаворит мається на увазі?:D Так,дійсно,цього чуда я і не побачу:D
Звідки ви знаєте що я пробував а що ні?
З того,про що ви говорите весь час...;)
Залишимо цю марну суперечку,ми просто в інших площинах рибалки знаходимося,і те,як ви реагуєте на те,що я маю досвід з тим,чого у вас ніколи і не буде, - "ваші спроби трясти десятком назв":mad:... говорить мені не тільки про вашу некомпетентність,а і про неповагу. Так що бувайте,хай щастить.

Ihtiofeel
15.05.2025, 16:04
Ось гілка, я її продавав колись:

Вона так і залишилась у мене і до сих пір на неї припадає десь чверть виходів на лайт/ультралайт.
Коли я придбав фінезу і відловив нею разів п'ять, я дуже сильно задумався над приростом якості до ціни (прямо похідна функція :)).
Так, звісно фінезка краще буде, але не до такого, що бюджетну палочку навіть брати не хочеться. Не дивлячись на ціну вона дуже толково зроблена.

Форумну барахолку інколи цікаво переглядати. Там можна підмітити як після періоду агрессивної реклами зі сторони риболовних блогерів (Ібіс/Берег) люди спочатку купують щось, а потім продають бо "не те", або не отримали того що очікували.
Я перепрошую, зайшов по Вашому посиланню, Ви з 2018 р. почали спіннінгом ловити?

zbb
16.05.2025, 09:24
На останній Луміс я давав посилання- бланки North Fork Composites

Так це теж останний Луміс тільки не бланкі а спінінги.

Andron
16.05.2025, 10:21
Так це теж останний Луміс тільки не бланкі а спінінги.
Норфолк- бланків, едж - спіннінгі, різні контори ;)

Guron
16.05.2025, 10:41
Друзі прорадьте будь ласка вудлище для твінчингу не упористих міноу ( F , SP , SP-SS) 50-80 розміру вагою 4-8 грм., риба - судак, перешкод для закиду на березі немає
Хочу далекий закид , зручний твінчинг .
Розмір (думаю ) 70-76-й.
Дивлюсь на Shimano Poison Adrena 276M2 (RF ,тест 5-15грм..кінчик 1.6 мм, але пишуть на сайті для кренків і вібів , для міноу - факультативно )
може щось з Евергрінів ,ГаріЛумісів, Легенд Елітів,Шакалів, може PSSS73T але він до 8 грм
Розумію що це вкусовщина , але . може в кого єсть якийсь досвід

Алекс!1
17.05.2025, 08:26
Друзі прорадьте будь ласка вудлище для твінчингу не упористих міноу ( F , SP , SP-SS) 50-80 розміру вагою 4-8 грм., риба - судак, перешкод для закиду на березі немає
Розмір (думаю ) 70-76-й.
Дивлюсь на Shimano Poison Adrena 276M2 (RF ,тест 5-15грм..кінчик 1.6 мм, але пишуть на сайті для кренків і вібів , для міноу - факультативно )
може щось з Евергрінів ,ГаріЛумісів, Легенд Елітів,Шакалів, може PSSS73T але він до 8 грм
Багато не буду писАти.
Судак ночью(Комендатська година!). Проводка вобами- рівномірка.
Дальній закід 76-не вийде. А довщі-не для твіча.

Мike
17.05.2025, 09:33
Дійсно, навіщо той твіч? Та дальний закид? Він клює під ногами на равномірку. Вирішує локація та наявність риби

zbb
17.05.2025, 09:44
Багато не буду писАти.
Судак ночью(Комендатська година!). Проводка вобами- рівномірка.
Дальній закід 76-не вийде. А довщі-не для твіча.

Навіть 66м вийде, і різниця з 76 або з 86 чи навіть з 90 буде мінімальною, бо це маленькі воблери які за рахунок форми і маси (тобто спротиву повітрю) мають свій "потолок" в незалежності від довжини удочкі. То компактну джигу довщим вудлищем можна краще розігнати і отримати гарний + по дістанції.

zbb
17.05.2025, 09:52
Дійсно, навіщо той твіч? Та дальний закид? Він клює під ногами на равномірку. Вирішує локація та наявність риби

Ще й як потрібен, легеньки підтвічування посеред рівномірки йому дуже заходять. Я взагалі більше хвилеподібну проводку люблю. А локація із рибою то основна основа. Сьогодні мабудь ще раз спробую :D

Мike
17.05.2025, 10:17
Ще й як потрібен, легеньки підтвічування посеред рівномірки йому дуже заходять. Я взагалі більше хвилеподібну проводку люблю. А локація із рибою то основна основа. Сьогодні мабудь ще раз спробую :D

А течія має місце? Навіть не уявляю той твіч на тієї струє що в нас дує

boatman69
17.05.2025, 11:28
Розмір (думаю ) 70-76-й.
Розумію що це вкусовщина , але . може в кого єсть якийсь досвідДруже, ви начитались блогерів і у вас "вінегрет" з знань в спінінгу.Хоча у тут присутніх він є також, бо стверджувати, що вудлище для твічінгу повинно бути коротким, справедливо для ловлі з лодки в положенні сидячи, а якщо катер, чи як у вас берег.Почнемо трохи, на що схожий твіч у японців - на ловлю сібаса воблерами, но вага ваших воблерів така, що довжина вудлища вже не вирішує, тут треба гратися с оптімальною товщиною шнура і його якісттю, верніше призначенням, наприклад Varivas Avani SeaBass Max Power X8.Ну а вудлище, наприклад спеціально для ловлі того ж сібасу, але з лодки(є і такі), відкриваємо каталог Shimano(можна і інші, но сібасові) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]і вибираємо в залежності від грошей, чи топ чи по дешевше : In Stage чи Dialuna BS, ну а модель вам підійде S66ML.Я купляв знайомому зовсім бюджет Moonshot BS, так він круче був всіх твічспешелів разом взятими.Бо ці моделі СПЕЦІАЛЬНО розробляли специ/практики для ривкової ловлі воблерами, а не китайці, які в цьому - 0, по тех.завданню наших спеців, які в цьому - 00 !!!

Алекс!1
17.05.2025, 13:03
К.К. Кузьмін. Популярний рашисткій рибалка. Він довгий, як робочий день.
Твічіть с катеру 9-й. Шнур Макс Пауер що згадали, заликовий. Кидючій.
Але як твічіти мені 9-й ? Удари зверху донизу. Тільки з високої греблі.
І взагалі, того судака у нас майже не залишилось. Та і х... з ним.
Краще б війни більш не залишилось. А рибу я знайду. Для цьго є багато засобів і приладдя.

Мike
17.05.2025, 14:04
Понеслось:)

_absh
17.05.2025, 14:16
Але як твічіти мені 9-й ? Удари зверху донизу.
а в стороны запрещается?

Lcolonel
17.05.2025, 14:25
Розмір (думаю ) 70-76-й.

Ямага 74 стрім. Може. 90 рідж і джіб теж.

zbb
17.05.2025, 14:56
А течія має місце? Навіть не уявляю той твіч на тієї струє що в нас дує

Та я не кажу про той твічінг що твічінг, а скоріше за дьорги та паузи посеред рівномірної проводки. Струю як раз па закаті толкати починають, але щоб сильна, так ні :( в тому році валила гарна, а в цьому - болото.

Алекс!1
17.05.2025, 16:13
Я стоп машина. До червня.

_absh
17.05.2025, 16:36
шото гляжу на посты на форуме и ощущаю, что последние дни явно что-то не то в воздухе. магнитные бури чи шо.

надеюсь, несмотря на это, у всех все будет в порядке)

KRONIK
17.05.2025, 21:37
Доброго часу доби.
Хто що може сказати про такого патичка:

Спіннінг Major Craft Raycal 832EL

Може хто мав в користуванні

Ihtiofeel
18.05.2025, 10:49
Розмір (думаю ) 70-76-й.

1141 glx

workforashot
18.05.2025, 11:52
Розмір (думаю ) 70-76-й.

Finezza Prototype 24GFINPS-842ML-T - верх 70 Ридж на течении.
Можно 80-й Орбит, но уже тяжело удочке.
По колебалкам до 8гр.
Вертушки +- также, т.е. №2...3,5.
Можно и джиговать, но использовать некрупные и неупористые силиконки.
Прекрасная чуйка и заброс.

или

Finezza Prototype 24GFINPS-722L-T
Удочка гораздо быстрее 842ML-T по строю, по приманкам почти все тоже, только меньше по весам.
Риджи 35-56-е, 70-тые это верх, колебалки 2-5гр, вертушки №1,5...2,5.
Очень хорошо джиг, если длина не смущает.
Также прекрасная чуйка и заброс.

Если что, у меня обе +, только предыдущие модели.

ПриВар
18.05.2025, 18:17
зовсім бюджет Moonshot BS,
Вопрос дилетанта. Совсем бюджет это сколько. То, что нашел в интернете бюджетным не показалось, хотя у каждого свой бюджет.

zbb
18.05.2025, 19:50
Вопрос дилетанта. Совсем бюджет это сколько. То, что нашел в интернете бюджетным не показалось, хотя у каждого свой бюджет.

У кожного окрім свого бюджету ще й власне світовідчуття стосовно снастей. Хтось може викласти за удочку свою тиждневу зарплату, хтось може навіть копити і купити за місячну, а хтось більше денної не віддасть. Зрозуміло що е люди в кого дуже приємні статки, але ми беремо до уваги середньостатистичного рибалку, не біча й не заможного... І тому навіть серед людей з +- порівнюваними статками відчуття бюджету може сильно відрізнятися.

boatman69
18.05.2025, 20:07
У кожного окрім свого бюджету ще й власне світовідчуття стосовно снастей. Хтось може викласти за удочку свою тиждневу зарплату, хтось може навіть копити і купити за місячну, а хтось більше денної не віддасть. Зрозуміло що е люди в кого дуже приємні статки, але ми беремо до уваги середньостатистичного рибалку, не біча й не заможного... І тому навіть серед людей з +- порівнюваними статками відчуття бюджету може сильно відрізнятися.Тут більше грає, то наскільки риболовля є вашою улюбленною справою, чи більш грубіше наскільки ви обнуті на ній.Мої статки більш ніж скромні, але снасті топові, бо спінінг - це частина життя, особливо коли діти вивчені, будівлі побудовані, всі дерева посаджені.....;)
А ще один аспект до деяких снастей треба"дорасти", бо в руках початківця топовий спінінг проживе до першої проігнорованної гілкі позаду, чи дверці авто.Ну а якщо людина за складом характеру rозпіздяй/чи шанувальник оковитої, то і з роками стажу снасть приречена....люба.Так навіщо платити більше !

boatman69
18.05.2025, 20:11
З привозом новий п'ять, б\в - чотири.

zbb
19.05.2025, 06:07
Тут більше грає, то наскільки риболовля є вашою улюбленною справою, чи більш грубіше наскільки ви обнуті на ній.
В цілому саме так і є але та йо$#ність також має багато форм, хтось вкладається у снасті, хтось в приманки, хтось в екіпіровку, хтось в тюнінг власного човна, і варіантів тут безліч. Також характер, комусь треба щоб просто було добре, а комусь щоб було краще ніж у когось, або краще ніж у всіх. Додати різні статки, наявність часу, відношення в родині і ми отримаємо нескінченну різноманітність окремих випадків.

От взяти те питання про удочку по ночному воблерному судаку. На справді там підійде майже любий лайтовий спінінг. Бо реально кидати далеко не треба, а якщо й треба - все одно не вийде :D якась над чутливість не потрібна також, достатньо відчувати чи грає приманка чи ні, бо судаковий удар доволі складно не помітити, якої то жорсткості щоб його пробити також не треба. Але людина хоче під це окрему удочку, та ще й далеко не найдешевшу.

boatman69
19.05.2025, 12:45
В цілому саме так і є але та йо$#ність також має багато форм, хтось вкладається у снасті, хтось в приманки, хтось в екіпіровку, хтось в тюнінг власного човна, і варіантів тут безліч. Також характер, комусь треба щоб просто було добре, а комусь щоб було краще ніж у когось, або краще ніж у всіх. Додати різні статки, наявність часу, відношення в родині і ми отримаємо нескінченну різноманітність окремих випадків.

От взяти те питання про удочку по ночному воблерному судаку. На справді там підійде майже любий лайтовий спінінг. Бо реально кидати далеко не треба, а якщо й треба - все одно не вийде :D якась над чутливість не потрібна також, достатньо відчувати чи грає приманка чи ні, бо судаковий удар доволі складно не помітити, якої то жорсткості щоб його пробити також не треба. Але людина хоче під це окрему удочку, та ще й далеко не найдешевшу.Згоден, особливо за відношення в родині, в першому шлюбі воно було негативне і ось я в другому....давно.До речі якщо до вашого хоббі - негатив, ПРИДИВІТЬСЯ, яке відношення до вас взагалі....
І за спінінг для нічного судака згоден, коли його дуже часто ловив на перекатах вночі, зламав два, наскільки пам'ятаю фаворитівські професіонали.В майбутньому, якщо бог дасть потрапити на нічного судака, взяв би свого стримового Major Craft New Finetail Stream FSX-562L, хоча правільніше буде купити який - то Х1, бо цей вид риболовлі майже 100% підписує спінінгу вирок.

zbb
19.05.2025, 12:51
бо цей вид риболовлі майже 100% підписує спінінгу вирок.

Тьфу, тьфу, я на ночному - руку вивіхував, ногу підворачував, але спінінга не ломав )))

Lcolonel
24.05.2025, 22:11
Доброго.
Що зараз є у дайви в монококу за невеликий бюджет? Потрібен в якості полігону для задоволення внутрішнього саморобства.
Після другої контузії потягнуло на пригоди.
Або може у когось є поламана котушка яку можна придбати за невеликі гроші.

6виктор6
30.06.2025, 12:40
Доброго дня .Порадьте, хто в курс1, як придбати шпулю на Шимано 23 Кардиф С2000S.При1хала катушка на НП, не доглед1в при отриманн1, шпуля коцнута в нехорошому м1сц1. Продавець морозиться, хоча шо дивуватись, сам винен... Хелп ,будь-ласка, а то настр1й повне г1вно))).