Показати повну версію : СНАСТИ: Удилища, катушки 2017 - 20.. год
Сторінки :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
Романтика
18.09.2022, 21:21
Салют ! Рибацюгі потрібна палиця універсальна твіч та джиг по вазі десь до 30 гр та більше 2,20м по довж якісна та надійна,приємна робоча палиця,ексклюзиви не потрібні ,підскажіть щось толкове будь ласка?
Скайлайн 762 10-35 гр. Отличная палочка.
boatman69
19.09.2022, 10:19
Скайлайн 762 10-35 гр. Отличная палочка.Як власник усієї лінійки та даної моделі зокрема, підтверджую:
ПавлоРибак
26.09.2022, 09:49
Всім доброго дня. Вирішив спробувати себе в ультралайті. Це вже буде друга спроба. З першого разу не зайшло, скоріш за все із-за не правильно підібраних снастей. Тому потрібна допомога. Моя задача:
Ловля з берегу, мікроджиг, тест до 7 гр. Риба - окунь.
Розглядаю зараз цей варіант: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Що скажете, потрібна порада.
Також порадьте товщину шнура, якій потрібен під мою задачу.
Всім дякую за увагу та поради!
boatman69
26.09.2022, 10:05
Всім доброго дня. Вирішив спробувати себе в ультралайті. Це вже буде друга спроба. З першого разу не зайшло, скоріш за все із-за не правильно підібраних снастей. Тому потрібна допомога. Моя задача:
Розглядаю зараз цей варіант: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Всім дякую за увагу та поради!Тест вам потрібен до 5 гр. максимум,цей blue-bird піде,але я все ж таки купляв би щось з більш високого дівізіона,щоб не заходити в третій раз......
Шнур 0.2,ну ???? може 0.3(якісний),ну і до речі,яка у вас катушка,це щоб не було .....мучительно больно с тонким шнуром!
Всім дякую за увагу та поради!
Норм, вистачить з головою. 0.6 якійсь, наприклад Шнур Sunline Super PE BlueBird special 150м (голуб.) 0.128мм 6LB/3кг
Ну і котушка має бути норм. Якщо щось кострубате - буде не воно і саме через котушку.
Тест вам потрібен до 5 гр. максимум,цей blue-bird піде,але я все ж таки купляв би щось з більш високого дівізіона,щоб не заходити в третій раз......
Шнур 0.2,ну ???? може 0.3(якісний),ну і до речі,яка у вас катушка,це щоб не було .....мучительно больно с тонким шнуром!
Навіщо людині незнаїомій з мікрухой взагалі щось "з більш високого дівізіона"? Щоби що? Теж саме з 0,3 ниткою, а тим більш з 0,2, навіщо таке радити? Щоб він урекав всю розмотку за перший вихід? :D
0.6 чи навіть 0.8.
Ліквідація за власним бажанням
26.09.2022, 10:59
Навіщо людині незнаїомій з мікрухой взагалі щось "з більш високого дівізіона"? Щоби що? Теж саме з 0,3 ниткою, а тим більш з 0,2, навіщо таке радити? Щоб він урекав всю розмотку за перший вихід? :D
0.6 чи навіть 0.8.
Та какая же это микруха? С 0.8 шнуром :D
0.8 на ветру с головкой 1.5-2.0 грамма будет постоянно путаться в кольцах, вызывая раздражение и желание сломать той "ультралайт" об колено.
0.6 санлайн супер РЕ имел такое свойство. Что несказанно раздражало. После того как ИНЕ дал на попробовать лайтгейм 0.4 - уже как-то и комфорт появился, и понимание того, что творится с той стороны шнура.
Что до 0.2 - я им три полных сезона отловил. На катушке осталось где-то 120+ метров. Но к 0.2-му я пришёл лет через пять плотной ловли ультралайтом. Сначала пару лет на 0.4-м, потом на 0.3-м и только потом опустился на 0.2. Классная штука. Но... есть и более тонкие шнуры :D
Я бы посоветовал для начала ( ох как не люблю это дело) 0,6 апргейд 4х. Он по толщине как Санлайн Смолл Лейм 0,4,но дешевле. Ещё можно кучу накидать в реальной? толщине # 0,4-0,6.
Сам бы ловил на #0,2. Что я и сделал в 14 году. Рыбки поначалу попадались не большие ( до 1,5 кг). За год рыбалок( очень плотных, по 2-3 и каждый день) шнур 0,2 Варивас Лайт Гейм 100 м, конечно устал. А я нет.
В 15-м щуку взял на 5 Кг. В 16-м карпа на 3 кг с вымосток. Шнура тогда оставалось около 50 м. Да ещё карпик прокатился по камышам шнурком.
И до этого попадались, но на чистой воде, без камышей, коряг...
Наверное надо купить что-то подешевле 0,4-0,6. Но чтобы катя с ними норм. работала.
boatman69
26.09.2022, 11:56
0.6 чи навіть 0.8.Я вже сказав,щоб почати ловить мдж,а не повторювати,з слів автора першу спробу......:(
Сан Палыч
26.09.2022, 12:00
Вітаю! Слава Україні! Мирного неба та гарних трофеїв!
Товариш хоче зробити подарунок для онука на день народження - хлопчику 12-13 років, любить риболовлю, ловить на поплавок, хоче спробувати спінінг. Бюджет - до 2,5 тис.(вудка, котушка, нитка) Умови лову - берег, Бориспільський район, озеро, ставок, можливо Дніпро. Сам я маю два спінінги, але це так, несерйозно, тому радником в цьому питанні не можу виступати. Прошу допомоги з вибором, краще було б, якби все взяти в одному місці, можливо, Флагман, маю туди два подарункові сертифікати, чи якесь інше місце...
Дякую за допомогу.
Я вже сказав,щоб почати ловить мдж,а не повторювати,з слів автора першу спробу......:(
А блюбердом не можна почати ловити? Мені просто цікаво, чим для новачка ББ буде відризнятися від умовного АйсКюба?
Шановний Павло! До вашої увагі - на сайте є спеціалізірована ветка по УЛ-ловле - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Прошу!
Вітаю! Слава Україні! Мирного неба та гарних трофеїв!
Товариш хоче зробити подарунок для онука на день народження - хлопчику 12-13 років, любить риболовлю, ловить на поплавок, хоче спробувати спінінг. Бюджет - до 2,5 тис.(вудка, котушка, нитка) Умови лову - берег, Бориспільський район, озеро, ставок, можливо Дніпро. Сам я маю два спінінги, але це так, несерйозно, тому радником в цьому питанні не можу виступати. Прошу допомоги з вибором, краще було б, якби все взяти в одному місці, можливо, Флагман, маю туди два подарункові сертифікати, чи якесь інше місце...
Дякую за допомогу.
Можна Флагман, можна Ібіс. Вибирати вже на місці. Гадаю, що це має бути вудлище дліной 2.2 - 2.3 метра з реальним тестом 5-21, 5-25 грамм і под нього вже і котушку і шнур. Навряд чи тут Вам підскажуть шось конкретне по цім позиціям ;) :spin:
Стосовно УЛ комплекту, мені здається, що це просто просування магазину. В профілі всього два майже ідентичні повідомлення, з проміжком кілька місяців, з тим самим інтернет-магазином...
Повідомлення щодо УЛ далі буду зносити. Є УЛ-вітка, прошу там і спілкуватися
Владимир_84
26.09.2022, 18:40
Спинінг Norstream Amulet, 762, 5-21 універсальний, що справитися з будь-якими задачами?
Обзавівся таким спіннінгом, трохи порибалив, хочу залишити своє враження. Одразу уточнення, не реклама і не панацея!
Ловив даним спіннінгом в різних умовах, течія, вітер..... і різними приманками вагою від 2,8 до 20 гр. - не великі воблери, кренки, блешні вертушки, джиг. Всіма вказаними приманками комфортно рибалити доною паличкою. Бланк контролює різні проводки та саму приманку. Рибу утримує надійно та добре гасить ривки. Поки що найбільша риба на даний спіннінг Судак 2,9 кг., бланк справився на відмінно. Чуйка по джигу від 4 гр. + приманка, воблери від 2,8 гр., відстукує в руку чудово. Міцності достатньо, чуйка на висоті, на мою думку живучий бланк.
Чи можна сміливо сказати, що спіннінг таки універсальний???
...воблери від 2,8 гр...
Это лучше обсудить в теме "тест драйв"... Тем не менее. Насчет всего остального промолчу,
но тридцать пятого Риджа этой дубиной не деликатной снастью! :158: То уже слишком:)
26.09.2022, 19:59
У кого-нибудь в пользовании есть Shimano 19 Vanquish 2500SHG? Интересует данная катушка на удочку до 8-ми грамм, под голавля.
Есть 17 Complex Ci4+ 2500S F6, новый. Весит 185 грамм. Но хочется что-то полегче и с более скоростной передачей. В сети отзывы неоднозначные, скажем так. Хотелось бы услышать мнение реальных владельцев. Стоит ли копить на неё? Стоит ли она своих денег?
У кого-нибудь в пользовании есть Shimano 19 Vanquish 2500SHG? Интересует данная катушка на удочку до 8-ми грамм, под голавля.
Есть 17 Complex Ci4+ 2500S F6, новый. Весит 185 грамм. Но хочется что-то полегче и с более скоростной передачей. В сети отзывы неоднозначные, скажем так. Хотелось бы услышать мнение реальных владельцев. Стоит ли копить на неё? Стоит ли она своих денег?
Платить за Ванквиш, как за 2 комплекса, я бы не стал. И ловил бы головля Комплексом. Не пойму, зачем нужна скоростная к-ка? Головля не с дальнего кордона достают, где оправдана скоростная, чтобы быстрей вымотать 90 % ближнего шнура.
И вес 165 грамм ничего не даст. Тем более на лайте.
Комплекс- хорошая бассовая катушка, как раз по головлю и подойдёт.
Тем более, если настроились на ваньку, то комплекс придётся продавать.
Хоть он и новый, но денег не дадут с рук как в магазине.
Спецы могут переубедить. На то они и спецы.
27.09.2022, 09:23
Платить за Ванквиш, как за 2 комплекса, я бы не стал. И ловил бы головля Комплексом. Не пойму, зачем нужна скоростная к-ка? Головля не с дальнего кордона достают, где оправдана скоростная, чтобы быстрей вымотать 90 % ближнего шнура.
И вес 165 грамм ничего не даст. Тем более на лайте.
Комплекс- хорошая бассовая катушка, как раз по головлю и подойдёт.
Тем более, если настроились на ваньку, то комплекс придётся продавать.
Хоть он и новый, но денег не дадут с рук как в магазине.
Спецы могут переубедить. На то они и спецы.
Зачастую нужно проводить апстрим. А там нужно или крутить побыстрее, или катушку с большим передаточным числом.
Комплекс в любом случае продаваться не будет. Запасная катушка должна быть. Потому или покупать ванкиш, либо ещё один запасной комплекс, тем более там они ещё есть по очень хорошей цене :D
Что до веса - у меня удочка кастомная японческая, с тестом 2-8. Там, как раз, уменьшиться в весе катушки было бы интересно.
ЗЫ. Хотя может быть вы и правы :Smile053:
Что до веса - у меня удочка кастомная японческая, с тестом 2-8. Там, как раз, уменьшиться в весе катушки было бы интересно.
Після магнієвого твіна вагою 215гр (ексенса) зміна на ванкіш 2016р. в 165гр на голавлевому спіні до 9гр (TSR862) чи на фінезі до 10гр набагто краще відчувається. І ставити знову ексенс не хочеться. А як щодо зміни ваги у вашому випадку з 185 та 165гр - не знаю, різниться у вазі менша
Після магнієвого твіна вагою 215гр (ексенса) зміна на ванкіш 2016р. в 165гр на голавлевому спіні до 9гр (TSR862) чи на фінезі до 10гр набагто краще відчувається. І ставити знову ексенс не хочеться. А як щодо зміни ваги у вашому випадку з 185 та 165гр - не знаю, різниться у вазі менша
При ловлі головня, головне утримати вудку у руці при першому клюванні.
Бо утягне ( коли раслабився) і вудку і катушку, що 200 грамм, що 150.
я когда ставил на ГЛ ТСР 862 вместо ТП 2500S - ТП с2000s, (35 грамм разница) так лумис клевал носом и было мягко говоря некомфортно. Поэтому, что удобно одному не совсем удобно другому. имхо
Чи можна сміливо сказати, що спіннінг таки універсальний???
Можна якщо він ще зі 100 грамовими кормаками впорається.
vi_chanceux
27.09.2022, 16:08
Зачастую нужно проводить апстрим. А там нужно или крутить побыстрее, или катушку с большим передаточным числом.
я очень люблю катушки с передаткой 6,2:1 и считаю, что у нас они многими недооценены. иногда они сильно выручают, и очень удобны для ловли апстрим дикой форели, жерех и море. по голавлю у меня небыло ситуации что прям очень-очень нужна, но и бесполезной точно не будет и тем более лишней. в вот по поводу ванквиша, был у меня такой, но по настоящему что-такое счастье я понял, когда сменил его на лувик-аирити, и если брать в этом направлении и весе скоростную, то смотрел бы только туда
29.09.2022, 09:27
Нашёл. Примерил. Та же ерунда. Вижу причину не комфорта в том, что два прошедших года отловил кастинговой снастью и спиннинговые (мясорубочные) комплекты в руки не брал. Отвык от другого баланса снасти.
Владимир_84
29.09.2022, 11:58
Можна якщо він ще зі 100 грамовими кормаками впорається.
Це вже Ви загнули... Давайте йому ще відкриті прицільні та інше навісне))).
Це вже Ви загнули... Давайте йому ще відкриті прицільні та інше навісне))).
Как 2 пальці об асфальт. Спін до 7 грам ( це ж УЛ?). Кормак 90 Грам на повну довжину, дебелий закід. Карп 4 Кг. Це єкстрім, я таке не практикую. Марку не буду казати, бо це реклама заборонена.
Burunduk
03.10.2022, 22:12
Вітаю колеги по хворобі) Чи є в когось в арсеналі Ever Green Poseidon "Mighty Huntsman" SPRS-83H-T 2.51m 1.5-30g ? Цікавить реальний тест по верхам.
gornovoy
10.10.2022, 12:49
Шановні. Час від часу намагаюсь знайти в мережі запасну шпулю на Shimano Sahara 17' C3000. Та все якось марно....
Чи є той хто в темі?
Можливо є варіанти шпуль, які підходять з інших моделей?
Якісь є на алі, гляньте, бо не орієнтуюсь яка саме сахара була в 2017. Кілька місяців тому купив собі там 2500S до 19-го страдіка.
Шановні. Час від часу намагаюсь знайти в мережі запасну шпулю на Shimano Sahara 17' C3000. Та все якось марно....
Чи є той хто в темі?
Можливо є варіанти шпуль, які підходять з інших моделей?
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Здається мені,повинна підійти.
Serhii Kv
28.10.2022, 16:31
Вітаю, колеги!
Товарищ питає про можливий ремонт вудки:
- чи реально таке нормально відремонтувати?
- до кого краще звернутися?
Вудка LES 66 MF2.
Дякую небайдужим!
Вітаю, колеги!
Вудка LES 66 MF2.
Дякую небайдужим!
Ну так ваш колега - модератор вам і допоможе, я так розумію.
Inor ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Вітаю, колеги!
Вудка LES 66 MF2.
Дякую небайдужим!
Я би ремонтував тут, якщо вони працюють : Graphite Master +380505103224, або "Ремонт спиннингов с гарантией от MMM Rods X-Fishing" +380688874027
Вітаю, колеги!
Вудка LES 66 MF2.
Дякую небайдужим!
На мою думку, варіанта 3. 1) Здається Кроі давали гаранію років на 25?( не памьятаю вже), як що вудка придбана офіційно, в торговій мережі, і є документи відповідні. Де хто проходив цей шлях, і отримав нову(або ії частину). Но це довго. Експертіза з висновком що це брак, як що вудкой користувались коректно( не перевантажуючи ії), з шнурками в тесті по жилці).
2)Продати верхне коліно. Може кому потрібно, або на запчастини. І купувати нову.
3) Звернутися тут до теми " Родбілдінг". Багато профі там є. Не хочу називати спеців зі стажем, щоб не образити молодь.
В МММ мабуть буде дорожче. Та і страляють постійно у Харкові.
Вибір за вами.
Serhii Kv
29.10.2022, 12:44
З гарантією, думаю, і займатися людина не буде і нереально (документи, експертиза).
Запитав саме тут, бо тут юзери, думка яких цікава.
В Родбілдинг, здається, майже ніхто не ходить.
Декілька питань про ремонт було - ніхто там не відповів.
То ж чекаємо ще на думки.
Колись, судячи по відгуках, найкращий ремонт був у Полтаві.
Може хтось мав досвід останнім часом.
З гарантією, думаю, і займатися людина не буде і нереально (документи, експертиза).
В 13 подтемах " Родбилдинг" я не увидел вашего вопроса по ремонту.
Засылайте мне, я отремонтирую на скорую руку. Может будет не очень эстетично, но надёжно и дёшево. Завтра у меня свободный день. Связь:
пока в личку. Если надо дам там №№ телефонов.
...В Родбілдинг, здається, майже ніхто не ходить...
Туда, бывает. заглядывает Вадик Пушкарёв (ник Пух). Я пользовался несколько раз его услугами,
остался очень доволен. Территориально - Днепр. :spin:
Sergii Doc
29.10.2022, 23:09
В Полтаві ремонтував кілька разів - те, від чого решта відмовились, через складність.
Задоволений і результатом, і діалогом.
Востаннє звертався два місяці тому
vlad2002
21.11.2022, 16:26
Всім доброго дня!
Виникло питання, що краще придбати, крезі фіш аріон до 12 грамів, чи фаворит рапід до 14?
В основному ловля джигом, але воблерочки іноді теж дістаю
vlad2002
21.11.2022, 19:24
[QUOTE=Zander;2069562]
П.С. технології зрощування графітових волокон мають Полтава і Ммм...[/QUOTE
За Полтаву не скажу ( бачив їх роботу, не раджу), а ммм зрощування не роблять
Вітаю, колеги!
Вудка LES 66 MF2.
Дякую небайдужим!
На фото поломка. Это нижнее, комлевое колено?
vlad2002
22.11.2022, 08:36
Всім доброго дня!
Виникло питання, що краще придбати, крезі фіш аріон до 12 грамів, чи фаворит рапід до 14?
В основному ловля джигом, але воблерочки іноді теж дістаю
Дуже прикро що ніхто не користувався такими іграшками
boatman69
22.11.2022, 12:10
Дуже прикро що ніхто не користувався такими іграшкамиЯкщо ви мали на увазі Arion ASR762LS,він у мене був,як на мене чисто джиговий інструмент.
Дуже прикро що ніхто не користувався такими іграшками
А чогож ні? Тільки Аріон. Не хочу образити іншу контору. Заброс спецфічний. Але ж звикнете. З чуйкою все норм.
Хай щастить.
Ламантин
22.11.2022, 14:13
vlad2002, вказаний Аріон прекрасно працює в воблерами, як на мене це справжній універсал.
vlad2002
22.11.2022, 14:37
Всім дякую за відповіді!
Так, мав на увазі Arion ASR762LS та Favorite Rapid, RAPTZ-692ML-T, але дуже хотілося б почути відгук від того, хто хочаб раз був на водоймі з двома іграшками...
аріон коштує 6к, а фаворит 12к...
Так, мав на увазі Arion ASR762LS та Favorite Rapid, RAPTZ-692ML-T,
як можна "в лоб" порівнювати солідний прут 2,3м з тубулярним 2,05м. Вони мусять бути різними і під різні задачі
vlad2002
22.11.2022, 14:52
як можна "в лоб" порівнювати солідний прут 2,3м з тубулярним 2,05м. Вони мусять бути різними і під різні задачі
чомусь саме таке бажання
boatman69
22.11.2022, 15:40
Всім дякую за відповіді!
Так, мав на увазі Arion ASR762LS та Favorite Rapid, RAPTZ-692ML-T, але дуже хотілося б почути відгук від того, хто хочаб раз був на водоймі з двома іграшками...
аріон коштує 6к, а фаворит 12к...Таких людей ви точно не знайдете,бо наприклад люди в "темі" будуть купувать Arion під джиг,а Rapid під річку с головнем та форелю.
А кто не в темі,хочь той,хочь той буде класним під усЇ:eek:
Всім дякую за відповіді!
аріон коштує 6к, а фаворит 12к...
З ціх двох вибрав третій. Дивиться приват.
vlad2002
23.11.2022, 07:39
Таких людей ви точно не знайдете,бо наприклад люди в "темі" будуть купувать Arion під джиг,а Rapid під річку с головнем та форелю.
А кто не в темі,хочь той,хочь той буде класним під усЇ:eek:
Цікаво те, що ніхто нічого не відповів за фаворит... Прикро. Палочка начебто дуже гарна
boatman69
23.11.2022, 10:13
Цікаво те, що ніхто нічого не відповів за фаворит... Прикро. Палочка начебто дуже гарнаКоли я його тримав в руках,я б не купив із-за ручки(не подобалась категорично),ну а головне,що в рекламних роликах позиціонували його як інструмент для ловлі форелі/воблери/блесни,а на Україні все ж таки в тренді - джиг!
Всем здрасте!
Друзья, есть вопрос по сёрфовому удилищу. Нет, это не морская рыбалка, а ловля жереха на Днепре с берега на дальних дистанциях.
И так сам вопрос. Присмотрел удилище (длина 4.50, тест 100-200 гр). Но смущает диаметр первого кольца - всего 18 мм:confused: Интересно, что на рядом стоящих удилищах это кольцо 25 мм, при одном и том же удалении от катушкодержателя, как на моём(ещё не моём), так и на остальных.
По логике вещей, чем уже первое кольцо, тем хуже вылет лески(шнура). Не правда ли?
Подскажите, насколько серьёзны мои опасения, если приобретя это удилище, я ничего не выиграю в дальности заброса? стоит ли так на этом заморачиваться? Может концепция расстановки колец такая у фирмы-производителя типа "хазяин знає, шо кобилі робе"? Но ... странно это как-то:confused:
Может кто-нибудь разъяснит ситуацию?
С уважением!
Заранее благодарен за ответ.
Если строй фаст, или экстра фаст, то 18 мм?( это внутренний диаметр вставки кольца, или наружный рамы?) то особых проблем не будет с нужным размером катушки. И если у соседних удочек с Ф=25 мм строй модерейт или слоу, то это вполне закономерно.
Если строй фаст, или экстра фаст, то 18 мм?( это внутренний диаметр вставки кольца, или наружный рамы?) то особых проблем не будет с нужным размером катушки. И если у соседних удочек с Ф=25 мм строй модерейт или слоу, то это вполне закономерно.
18 мм это внутренний диаметр вставки. Это во-первых.
Во-вторых, данная удочка по строю "фаст". И те, у которых это кольцо 25 мм, фаст и экстра-фаст.
В том-то и дело :(
И информации в сети по этим удилищам никакой.
Burunduk
27.11.2022, 18:21
18 мм это внутренний диаметр вставки. Это во-первых.
Во-вторых, данная удочка по строю "фаст". И те, у которых это кольцо 25 мм, фаст и экстра-фаст.
В том-то и дело :(
И информации в сети по этим удилищам никакой.
Я видел эти мелкие кольца на трабукках и линеаффах. Производитель заявляет что это типо под шнур, а большие типо под леску. На практике вы туда поставите ультегру 5500 или аналог с шпулей большого диаметра и конус будет не тот как и вылет. Берите лучше со здоровым входным кольцом и не экспериментируйте. Если конечно планируете ставить что-то со шпулей меньше чем у ультегры то размер входного кольца уже не будет так критичен.
PS: Я там вопросик по жереховым поплавкам задал в теме про сбиро, если не трудно почитайте вдруг у вас есть инфа на этот счет)
Мой, возможно и не богатый, опыт показывает, что небольшой диаметр входного кольца
вовсе не так критичен для комфортного и качественного заброса, как многие считают.
Во всяком случае, использование мною кальмаровых удилищ с катушкой Шимано трёхтысячного размера шпули
меня в своё время удивило отсутствием практической разницы в дальности заброса в сравнении с
традиционными спининговыми удилищами.
Народ посоветуйте на своем опыте или опыте знакомых что нить джиговое дальнобойное. Что бы чуять метров за 80. Тест граммов до 30. Необходимо пулять от 16 до 30 по свинцу. Есть большой опыт с Дайвой Сима 10-30 в длине 89, шикарная удочка с двуручной рукояткой и огромными кольцами. Но не то...Сейчас ловлю Скайлайном 84 до 35 грамм. Вроде бы все устраивает, но не хватает как по мне дальности заброса. Хотя тест позволяет вкладываться в заброс...Катуха Shimano 15 Twin Power 3000HGM Може сменить на 4000? Дальше будет, но на сколько? Шнур ЮЖК апгрейт единичка 4х жилка. Очень важна тактильность на такой дистанции и удобство в руке. Т.к. выматывать с такой дистанции при современных катуходержателях это муки... може есть проверенные нитки дальнобойные? 8ми жилки не предлагать...много ракушки.
А по деньгам сколько? Из бюджета взял бы Нео Бриз 7,6( не переживайте, что короткий. Заброс спецфичный. Полный разгон назад. И почти такой же вперёд. Но всё очень быстро и хлёстко). До 45 грамм который.
А по деньгам сколько? Из бюджета взял бы Нео Бриз 7,6( не переживайте, что короткий. Заброс спецфичный. Полный разгон назад. И почти такой же вперёд. Но всё очень быстро и хлёстко). До 45 грамм который.
Бюджетные не рассматриваю. Фаворит думаю этот вопрос не решит. Нужно сибасовую палку
boatman69
29.11.2022, 10:51
Народ посоветуйте на своем опыте или опыте знакомых что нить джиговое дальнобойное. Что бы чуять метров за 80. Тест граммов до 30. Необходимо пулять от 16 до 30 по свинцу. Есть большой опыт с Дайвой Сима 10-30 в длине 89, шикарная удочка с двуручной рукояткой и огромными кольцами. Но не то...Сейчас ловлю Скайлайном 84 до 35 грамм. Вроде бы все устраивает, но не хватает как по мне дальности заброса. Хотя тест позволяет вкладываться в заброс...Катуха Shimano 15 Twin Power 3000HGM Може сменить на 4000? Дальше будет, но на сколько? Шнур ЮЖК апгрейт единичка 4х жилка. Очень важна тактильность на такой дистанции и удобство в руке. Т.к. выматывать с такой дистанции при современных катуходержателях это муки... може есть проверенные нитки дальнобойные? 8ми жилки не предлагать...много ракушки.
Відчувати на викиді 80 метрів - з області фантастики, вам просто потрібно змінити шнур на 8 житловий (до речі крім зовсім вже дрімучого коряжника, я ним тільки і користуюся), це дасть приріст дистанції, але про чуйку на дистанції 50 + забудьте! На такій дистанції багато негативних факторів (вітер, поверхнева течія, а якщо це річка - ще й течія .......)
Ну і велика вразливість 8 жилок - це міф від скупердяїв, вже який рік ними джигую і різниці не помітив - взагалі!
Відчувати на викиді 80 метрів - з області фантастики, вам просто потрібно змінити шнур на 8 житловий (до речі крім зовсім вже дрімучого коряжника, я ним тільки і користуюся), це дасть приріст дистанції, але про чуйку на дистанції 50 + забудьте! На такій дистанції багато негативних факторів (вітер, поверхнева течія, а якщо це річка - ще й течія .......)
Ну і велика вразливість 8 жилок - це міф від скупердяїв, вже який рік ними джигую і різниці не помітив - взагалі!
Дякую за відповідь, але я скайлайном чую на відстані 60+ і клювання і рельєф. Шнур вказав який вище у пості. Течія помірна, глибіна 7-8 метрів, дуже крута бровка метрів за 40 від берега. Не вистачає метрів 20 ще.... А який 8ми жильний порадите? Може шпулю 5000 використовувати? Теж сбільшить відстань...
boatman69
29.11.2022, 12:21
Дякую за відповідь, але я скайлайном чую на відстані 60+ і клювання і рельєф. Шнур вказав який вище у пості. Течія помірна, глибіна 7-8 метрів, дуже крута бровка метрів за 40 від берега. Не вистачає метрів 20 ще.... А який 8ми жильний порадите? Може шпулю 5000 використовувати? Теж сбільшить відстань...
Шнур і тільки шнур,шпуля практично нічого не дасть.В мене багато шнурів,якийсь краще літає,а який то більш абразив тримає.Шось середне,цє
наприклад SEAGUAR PE X8 LURE EDITION,а якщо дистанція в пріорітеті - YGK - XBRAID UPGRADE X8 PENTAGRAM.
Легкий карповик, катушка 5000, шнур вісім жил. Це не я :rolleyes: Бачив таких збоченців:D але результативно!
Легкий карповик, катушка 5000, шнур вісім жил. Це не я :rolleyes: Бачив таких збоченців:D але результативно!
Ну це ж напевно не джиг був, а ловля жереха на компактну металеву приманку типу кастмастера чи пількера.
Azura X-Game X94ML Precise Thrower TZ
......94ML будет шикарным инструментом для ловли жереха, его дальнобойность позволит достичь 100 метровой отметки с Кастмастером под верх теста спиннинга.
Понравилось как спиннинг работает на низах, 4 грамма хорошо забрасывает, видно этот вес по вершинке, а 6 грамм я чётко видел в любой ветер. Тактильная информативность у 94ML высокая, чётко ощущается гудение флюра, я мог контролировать когда шнур проходит по корягам, это позволяло заранее принять меры и минимизировать потери приманок на зацепах. При отсутствии ветра, на твёрдых участках дна водоёма, чувствуется как 4 грамма отстукивает дно и это сразу на выбросе, а не только под ногами.
Правда тест у цього X-Game 22 гр. Аде є ще X-Game X99M 2.99м 4-26г Precise Bomber TZ.
29.11.2022, 20:57
А маленький надувасик? Не решит проблему?
vi_chanceux
29.11.2022, 21:49
я долго искал под себя дальнобойный инструмент под жереха и др задач, в моем случае Средиземное море (надеюсь оно еще будет)
перепробовал и разные хгеймы и моретаны и другое, но окончательно понял, что такое счастье, когда ко мне приехал Aims Black Arrow 86.(тест 4-28). еще хочу 97 заказать. и хоть джиг и не его профиль, но с чуйкой там полный порядок от 7г и кончик информирует)
Mihasi83
30.11.2022, 08:04
З мого досвіду, максимальна дальність може бути досягнута тонким шнуром(0,8-1,0 по японіі), катуха не меньше 4000 по шимано і великими прохідними кільцями в спіннінгу. Не впевнений, що в джигових палках присутні великі кільця(хіба що білдерська спецом під це зроблена).
В самого палка моретан 3,2м з тестом 7-35 здається, звичайно це під жереха брав, але під джиг в 20+ все чудово. Там якраз і кільця прохідні доволі великі.
Ще один варіант з досяганням дальності це щок-лідер і тонший основний шнур, він найбільше впливає на дальність.
При всіх моїх експерементах не один рік зрозумів, що далі чим мій комплект(меретан 3,2м+твін 4000+шнур 8-мижильній 0,8 по іпонії) може вже кинути тільки якась морська чи коропова палка 4+-метра і катуха якась там 10000.
Ну це ж напевно не джиг був, а ловля жереха на компактну металеву приманку типу кастмастера чи пількера.
Правда тест у цього X-Game 22 гр. Аде є ще X-Game X99M 2.99м 4-26г Precise Bomber TZ.
В азурах катуходержатель отмораживает руки при такой погоде:( Да и вываживать рыбу с 70 метров некомфортно геть...
А маленький надувасик? Не решит проблему?
В наших краях за выход на воду на лодке предупредительный в голову можно схлопотать
З мого досвіду, максимальна дальність може бути досягнута тонким шнуром(0,8-1,0 по японіі), катуха не меньше 4000 по шимано і великими прохідними кільцями в спіннінгу. Не впевнений, що в джигових палках присутні великі кільця(хіба що білдерська спецом під це зроблена).
В самого палка моретан 3,2м з тестом 7-35 здається, звичайно це під жереха брав, але під джиг в 20+ все чудово. Там якраз і кільця прохідні доволі великі.
Ще один варіант з досяганням дальності це щок-лідер і тонший основний шнур, він найбільше впливає на дальність.
При всіх моїх експерементах не один рік зрозумів, що далі чим мій комплект(меретан 3,2м+твін 4000+шнур 8-мижильній 0,8 по іпонії) може вже кинути тільки якась морська чи коропова палка 4+-метра і катуха якась там 10000. В мене CiMA така була. Але на жаль продав. Трохи не вистачало жорсткості. А так да, згоден з кожним словом. Шпуля має значення. Особливо лонг каст в 4000 розмірі.
мені здаеться що +20 метрів ніякою шпулею, кільцями та товщиною нитки (розумною) досягти неможливо, навіть в комплексі. То якщо спочатку дровами ловити а потім нормальну снасть взяти, таке можливо. Гадаю тут тільки довжина та потужність палки та збільшення ваги приманки допоможе.
Mihasi83
30.11.2022, 16:25
мені здаеться що +20 метрів ніякою шпулею
Ні на що не претендую, літом була змога ловити на закритій водоймі своєю нижчеописанною палкою з шнуром маркувальним кожних 10м. То ось була задача максимум дальності, при одній вазі в 30 гр, але зміні типу сілікону і типу груза(змінив на тАблетку, шнур був один і той же по товщині) то вже +10 було точно.
То на мою думку, +20м, при збільшенні палки до 3,2-3,3м, опуску по шнуру з 1,0 до 0,8 при 4-х жильному, а краще до 8-ми жильного хоч автор і наголосив, що не пропонуйте(писав вже, що шок-лідер виріше проблему), +20 можна добитись.
Знову ж таки, сугубо моя думка, спіннінг на максимум і щоб ловити типу хижака це палка до 3,3м, далі вже тіко шось за 4м і то вже не спіннінг, а просто дальніть закиду))
Самий ліпший варіант, щоб хтось дав протестити таке, бо, як правило, ці всі додаткові пару метрів не варті тих витрат))
Я всі свої апгрейди завершив ще років 10 тому))
vi_chanceux
30.11.2022, 23:27
Спиннинги 3,2 - 3,4 - 4м ну фантастика)) В чем их возите и по каким берегам ходите?) я понимаю море, где надо до тунца с берега доставать метров за 130 пилькерами 40-60г, а у нас что ими ловить?) неужели нельзя найти реально кидучую палку в комфортном размере 2,4-2,7м, которая закроет все потуги по жереху?
а краще до 8-ми жильного хоч автор і наголосив, що не пропонуйте
я не категоричен к 8ми жилкам, но у коллег есть негативный опыт по вспушиванию и вспуханию:) (2 разных явления) шнура при выдергивании приманки из зацепов. При чем это вспухание (утолщение) происходит на разных участках шнура. Не знаю из за чего, может из за трения об кольца в момент сильной нагрузки. Вследствие чего и дальность заброса резко снижается и разрывная нагрузка. Марку шнуров указать не могу, не помню. Но несколько фактов было.
Вследствие чего и дальность заброса резко снижается и разрывная нагрузка. Марку шнуров указать не могу, не помню. Но несколько фактов было.
У меня из восьмижилок такое было только с "санлайн адвансед" непонятно и неприятно, но на разрывную нагрузку не влияло, то есть пузыри появились но кроме внешности ни на чем не отразились. Нитка очень гладкая и летучая. Остальные восьмижилки у меня такого не показывали никогда, а ловлю я всегда только ими, 4 жилка только на донке стоит.
На примере морской рыбалки, где нужно кидать далеко и где камни. Только восьмижилка+кусок шок-лидера из лески или флюра с правильным узлом - FG-knot. Палка - лайт шор-джиговая девятка с хорошим запасом прочности, чтоб вкладываться в заброс от души. Что-то высокомодульное и высокочуйкое особо не вижу смысла, на дальнем выбросе больше чуйки дает хороший шнур и личный опыт. Колечки на удочке желательно побольше диаметром, чтоб не париться узлом и спуском при забросе. По конкретной марке, я лично преданный фанат Palms, недорого и сердито, моделей отличных и разноплановых масса.
Народ посоветуйте на своем опыте или опыте знакомых что нить джиговое дальнобойное. Что бы чуять метров за 80. Тест граммов до 30. Необходимо пулять от 16 до 30 по свинцу.
Azura Sawada XP 99M 2.99м 8-28г + шнур #0.8 + катушка 4000
Удочка звонкая, быстрая, силиконовую приманку типа свинга 4" на шарнире 28 грамм на 75-80 метров забросит, если сатурн 3,5" или свинг 3" то полетит ещё дальше.
вчера попал на воду. на берег вернее. Скай до 35 8,4. Твин С3000. Шнур единичка 4-Х жилка и головка 20 грамм. Без приманки 110 оборотов ручки, естевственно после касания дна ( у шиманы 85 см+-) С 3,5 дюйма свингом на шарнире 90 оборотов. До точки еле добрасывал но на самом выбросе ЧЕТКИЕ тртртр.
вчера попал на воду. на берег вернее. Скай до 35 8,4. Твин С3000. Шнур единичка 4-Х жилка и головка 20 грамм. Без приманки 110 оборотов ручки, естевственно после касания дна ( у шиманы 85 см+-) С 3,5 дюйма свингом на шарнире 90 оборотов. До точки еле добрасывал но на самом выбросе ЧЕТКИЕ тртртр.
Вы случайно не на Баште ловили? Получается около 85 метров чистых. Если течка была очень слабая.
Как раз до дальней бровки.
Вы случайно не на Баште ловили? Получается около 85 метров чистых. Если течка была очень слабая.
Как раз до дальней бровки.
я в Зп живу и нахожусь;)
Slava777
12.12.2022, 12:35
Интересный у вас твин:cool:
На самом деле, я думаю, что неправильно написали название. Потому как размер С3000 (если брать свежие модели...) максимум 78 см за оборот, а старые модели, итого меньше...
Если это модель MHG, то здесь 86 см за оборот. Следовательно на 90 оборотах, разница в 10 метров. Как по мне, так довольно существенно...
Интересный у вас твин:cool:
На самом деле, я думаю, что неправильно написали название. Потому как размер С3000 (если брать свежие модели...) максимум 78 см за оборот, а старые модели, итого меньше...
Если это модель MHG, то здесь 86 см за оборот. Следовательно на 90 оборотах, разница в 10 метров. Как по мне, так довольно существенно...
Да, он самый, 15 года, MHG. Лень было расписывать )). Дальность заброса подтверждается выходом на точку забитую в гпс при лодочной рыбалке. Вот с берега до нее показывало 79 метров. Добросил и снимал окуней. Глубина 6-7 метров.
я в Зп живу и нахожусь;)
Дальность - не самоцель. Хорошо когда умеешь далеко бросать и есть всё необходимое. Но главное добросить до нужной точки. Не получается с берега- бери лодку. Зимой легче. Все точки доступны...если конечно есть зима.
ПС: не посмотрел аватар, сорри. Я в разных форумах регился с разных локаций. Ну жизнь так сложилась( был на то время "там").
Региться можно где угодно. А жить надо в Доме.
Дальность - не самоцель. Хорошо когда умеешь далеко бросать и есть всё необходимое. Но главное добросить до нужной точки. Не получается с берега- бери лодку. Зимой легче. Все точки доступны...если конечно есть зима.
ПС: не посмотрел аватар, сорри. Я в разных форумах регился с разных локаций. Ну жизнь так сложилась( был на то время "там").
Региться можно где угодно. А жить надо в Доме.
Как раз дальность и есть цель. Мой пост с миниотчетом есть продолжение к моему вопросу, тут же, от 28.11.22 и последующей дискуссии про дальность, чувствительность, целесообразность апгрейта снасти в наше нелегкое время. Выводы сделаны, всем ответившим спасибо. Условно бюджетный фаворит- доставляет на 80 метров, регистрирует клеваки на этой же дистанции. Проверено уже кучей судака. тут и окунь подтвердил своими осторожными тртртр. Шнур 4х жилка и шпуля 2500 так же справились. Экперимент продолжится в паре шнур 8Х и шпуля 4000.
Mihasi83
13.12.2022, 09:35
Экперимент продолжится в паре шнур 8Х и шпуля 4000
0.8 не пробували?
0.8 не пробували?
Ще ні. Не купив. Незабаром буде нагода та можливість половити довгим сквідлоу з новим твіном 4000 та 8ми жилкою 0,8. Чекаю на погоду та будь які враження від топ комплекту:D
Как раз дальность и есть цель.
Ну вы же кинули на 80 метров. Т.е. достали до заветной бровки. А если б она была на 60 м? То и напрягаться не надо. Не, надо, чтоб закинуть 6 грамм. Ну закидывал на Баште 30 гр(35 гр) на 90 м. Бо там дальняя бровка 85 м. Там ещё и течка была по весне. Кидать с детства не умею. Шнур: Варивас Авани Макс Пауер Си Басс 8-ка.#1.0. Катя Дайва 3000 р-р. Ф борта 54 мм. Спин дешёвый 9-ка до 42 гр.
Ну вы же кинули на 80 метров. Т.е. достали до заветной бровки. А если б она была на 60 м? То и напрягаться не надо. Не, надо, чтоб закинуть 6 грамм. В данном случае я искал бугор забитый в навигаторе как лодочная точка. Он оказался в 80 метрах. Нашел и половил. А в целом, цель добросить подальше где поглубже. В наших реалиях. Там судак по площадям, без привязки к чему либо.
0.8 не пробували?
Попробував. Купив пентограму 0,8 восьми жилку. Як раз знижки акційні. Та....:opetr: не добросив туди куди докидував 4х жильним:confused:. 20 грамів ледве 104 оберти катухою. Я в шоці як так.Умови найкращі...вітру геть не було, доща теж. Бекінг все як має бути...хз
Я в шоці як так Пороблено :eek:
lowoffice
26.12.2022, 23:49
Попробував. Купив пентограму 0,8 восьми жилку. Як раз знижки акційні. Та....:opetr: не добросив туди куди докидував 4х жильним:confused:. 20 грамів ледве 104 оберти катухою. Я в шоці як так.Умови найкращі...вітру геть не було, доща теж. Бекінг все як має бути...хз
Пентаграм суперовий шнур. Просто його особливість в тому, що він досить жорсткий і при закиді приманки його петлі сильніше за інші шнури труться по кільцях спіну. Після кількох рибалок він звісно трохи стане м'якішим і приманки тоді стануть летіти трохи далі.
Пентаграм ідеально на мульті працює. В цьому плані для мене він ТОП!
Mihasi83
27.12.2022, 08:27
Та.... не добросив туди куди докидував 4х жильним.
Щось візуально ті 0,8 якісь затовсті, порівнювали із тим, що було до цього?
Співчуваю, що "ідеал" ще не знайдений.
Щось візуально ті 0,8 якісь затовсті, порівнювали із тим, що було до цього?
Співчуваю, що "ідеал" ще не знайдений.
Мені теж здається що він товстуват як для #0,8, але нічого....працюємо далі;)
boatman69
27.12.2022, 12:11
Попробував. Купив пентограму 0,8 восьми жилку. Як раз знижки акційні. Та....:opetr: не добросив туди куди докидував 4х жильним:confused:. 20 грамів ледве 104 оберти катухою. Я в шоці як так.Умови найкращі...вітру геть не було, доща теж. Бекінг все як має бути...хзЧерез 10\16 годин використання картина змінеться,він з коробки жорсткий,але з часом все стає на свої місця.До речі більшість YGK такі.Я його вам рекомендував і відповідаю за свої слова,ну і трошки флуду,вимірюйте життя шнура не в сезонах і рибалках,а в годинах,так багато чого стає більш матеріалістичним,без танців з бубном......
Доброго здоров"я!
Підкажіть бюджетну паличку для джига злу , легеньку, тільки для судака, щоб двойник з ноздрів вилітав. Раніш ловив хеві від 25 до 75г з лодки на течії по Дніпру, зараз приходиться на стоячках з глибиною від 7 до 15метрів. Щоб була чуйка від 7г+3"приманка, по длинні 2,4-2,7м. Риб від 1кг.
Романтика
03.03.2023, 08:17
Доброго здоров"я!
Підкажіть бюджетну паличку для джига злу , легеньку, тільки для судака, щоб двойник з ноздрів вилітав. Раніш ловив хеві від 25 до 75г з лодки на течії по Дніпру, зараз приходиться на стоячках з глибиною від 7 до 15метрів. Щоб була чуйка від 7г+3"приманка, по длинні 2,4-2,7м. Риб від 1кг.
Посмотри Crazy Fish Versus, палочки лёгкие и злые, специально разрабатывались под судака.
boatman69
03.03.2023, 09:29
Доброго здоров"я!
Підкажіть бюджетну паличку для джига злу , легеньку, тільки для судака, щоб двойник з ноздрів вилітав. Раніш ловив хеві від 25 до 75г з лодки на течії по Дніпру, зараз приходиться на стоячках з глибиною від 7 до 15метрів. Щоб була чуйка від 7г+3"приманка, по длинні 2,4-2,7м. Риб від 1кг.Приблизно як і Версус,з тієї ж банки:) і така : ZEMEX BURIZA 822M 2,49 6-23g.
Доброго здоров"я!
З бюджетних підійдуть Golden Catch Inquisitor INS-832M, також можна розглянути Favorite Creed CRD-842M.
Найкращій буде Crazy Fish Versus VSR862MLT
ZEMEX BURIZA це досить м'яка вудка, ще мені вона зовсім не сподобалась по чутливості, краще тоді вже Фаворит Х1, бланк в нього більш швидкий.
Якщо більш легкі та чутливі, то Favorite Skyline NEW SKYA-862M, Azura Fortran Neo 83ML він не такий чутливий як Скай, але більш швидкий за нього, або Crazy Fish Arion ASRE902MT, він більш чутливий, швидкий та легкий.
Якщо кращій за ще прийнятну вартість, то це вже досить не дешеві вудки, мій вибір Azura Sawada XP 90ML, або якщо треба застосовувати ваги 22-28 г, то Azura Sawada XP 86M, це дуже швидкі, легкі та чутливі вудки.
Alexleto
04.03.2023, 19:04
З бюджетних підійдуть Golden Catch Inquisitor INS-832M, також можна розглянути Favorite Creed CRD-842M.
Найкращій буде Crazy Fish Versus VSR862MLT
ZEMEX BURIZA це досить м'яка вудка, ще мені вона зовсім не сподобалась по чутливості, краще тоді вже Фаворит Х1, бланк в нього більш швидкий.
Якщо більш легкі та чутливі, то Favorite Skyline NEW SKYA-862M, Azura Fortran Neo 83ML він не такий чутливий як Скай, але більш швидкий за нього, або Crazy Fish Arion ASRE902MT, він більш чутливий, швидкий та легкий.
Якщо кращій за ще прийнятну вартість, то це вже досить не дешеві вудки, мій вибір Azura Sawada XP 90ML, або якщо треба застосовувати ваги 22-28 г, то Azura Sawada XP 86M, це дуже швидкі, легкі та чутливі вудки.
Викристовую такий Crazy Fish Versus VSR862MLT-це пушка за свої гроші.
Зараз взяв ще й Аріона, той щовсім як катапульта. То вага дуже приємна. Але трохи в нижчому тесті брав.
Дякую всім за пораду. Буду шукати де трусонуть Версус. Ще одне питання, по длинні 862 і 802. Більш радите 862, а 802 легший на 16г хоч і коротший на 16см. Колись пам"ятаю у Банакса Мега важча і длинша була набагато чутливіша і зла ніж така ж коротша версія, хоча при покупці цього не відчув, тільки на рибалці. Тут теж так?
Про Аріон - не сподобалась ручка, хоча вага 85г - пісня, та здався короткуватим(2.29)
Да, до скількох можна перегружати 24+4" в разі чого?
Alexleto
06.03.2023, 08:51
Дякую всім за пораду. Буду шукати де трусонуть Версус. Ще одне питання, по длинні 862 і 802. Більш радите 862, а 802 легший на 16г хоч і коротший на 16см. Колись пам"ятаю у Банакса Мега важча і длинша була набагато чутливіша і зла ніж така ж коротша версія, хоча при покупці цього не відчув, тільки на рибалці. Тут теж так?
Про Аріон - не сподобалась ручка, хоча вага 85г - пісня, та здався короткуватим(2.29)
Да, до скількох можна перегружати 24+4" в разі чого?
Я Версусом до 24 кидав 35 грам, йому зовсім пофіг)
Я Версусом до 24 кидав 35 грам, йому зовсім пофіг)
А яка довжина палички, і як він по низам, дійсно від 7г+приманка вже чути?
Просто вже хочу замовити, а потрусити немає де. Спіткнувся чи 2.6 чи 2.44.
Alexleto
08.03.2023, 14:24
А яка довжина палички, і як він по низам, дійсно від 7г+приманка вже чути?
Просто вже хочу замовити, а потрусити немає де. Спіткнувся чи 2.6 чи 2.44.
В мене такий Спиннинг Versus VSR862MLT (7g\3" - 24g\5" 260cm
Я і на озерах щуку ловив на 5 грамів, та об'ємний сілікон.
Комфорт 10-30 грам.
Доброго дня!
Після роздумів взяв VSR802MLT
Коротший, легший, менший нижній поріг аж на 1г:)
Вчора протестував. По низам не встиг,легенько йшла вода, стартонув з 12г + 4". Чути чудово, кілошного судака - 6сек, і на березі. Далі воду розганяли, міняв джиги, дійшов до 35г, судачок під 2кг дістався тяжко, просто такі умови, що немає як бавитись, потрібно підняти з 12м поки не впреться в бровку, бо інакше обрив. Потім був за 3кг, та то на інший спін і з 45г, доречі це Нео Бриз BRS-862MH, це в мене третій, два зламав, одним користуюсь і ще один стоїть для страховки :)
Висновки: легенький, потужний, кидючий, добре в"яже рибу, можна працювати до 30г, більше - не рекомендую, низи ще не пробував, добре балансує з Дайвою LT4000. Ціна-якість - хороше співвідношення. Можна рекомендувати.
Мінуси: кільця, для зими будуть замалі, якщо хто рибачить з лодки і тримає паличку не вверх, а вбік від 45* до 90*, то ніякі не ПРОТИВОЗАХЛЕСТНІ, часто шнур при підриванні захлестується за тюльпан; ручка комфортна до 20г, далі хочеться тримати щось товще, бо рука швидко заморюється.
Друзі! Потрібна підсказка залу ;). Шукаю спиннингове дальнобойне вудилище з реальним тестом до 80 грамм максімальной довжини - от 3 метрів і вище. Мабуть, хто що підскаже :confused: Плиз... :rolleyes:
:spin:
Слава Україні ! Козаки підскажіть лайтову палку . Чисто під джиг . З робочим діапазоном 4 - 10 , а краще до 12 грамів ) . Лодочний варік , але щоб і з берега можна було побавитись доки навігація не відкриється . Бюджет до 200 ам дол . Думаю про Скай , чи є щось цікавіше в цьому сегменті. Дякую . Всим добра !
Героям слава! В таких ТТД пользуюсь Синапсом 2-12 в размере 66 от Фаворит. Вполне достойный прутик.
И окушка половить и щучку полторушку без проблем вываживал.
...Шукаю спиннингове дальнобойне вудилище з реальним тестом до 80 грамм максімальной довжини - от 3 метрів і вище...
Sportex BLACK ARROW G-3 SPIN/ 3.00м / 65-119г. + чималi кошти на морський Твiн вiд 5000-го, чи Стеллу, старий Сертейт вiд3500. Або:
Вам тiльки кастiнгову палку, пiд мульт. Дивитися треба, на мою думку в бiк Лумiса, Дайко, Зєнак, таке iнше. Або переробляти "старого" пiд себе. Та це вартує грошей.
Iз власного досвiду: Усi цi олдскульнi бренди мають важкi трилапi кiльця-гайки, встановленi згiдно старої концепцiї, довжелезнi корковi рукоятi, нiякi котушкотримачi i вагу, що тiльки м'язи качать. Мiй останнiй досвiд, це два UFM, 2004р., одну (2.74/5-18) "робив" камрад Дiма-ювелiр, другу (2.36/3-12) переробляли МММ. Обидвi були "перевдягнутi" в торзайт i майже невагомий матаговський "низ", ЕВА i Fuji-скелетник. Результат: 1.вага була/стала - 209г/122г.\\\158г./92г. 2. реальний тест став (2-21г) i (1,5-14г).
3. Цiна кожної вудки вiд купiвлi до готової склала 500usd, без якогось дрiб'язка. Але Ямагу i Бриден я пiсля цього продав.
Sportex BLACK ARROW G-3 SPIN/ 3.00м / 65-119г. + чималi кошти на морський Твiн вiд 5000-го, чи Стеллу. Або:
Вам тiльки кастiнгову палку, пiд мульт. Дивитися треба, на мою думку в бiк Лумiса, Дайко, Зєнак, таке iнше. Або переробляти "старого" пiд себе. Та це вартує грошей.
Iз власного досвiду: Усi цi олдскульнi бренди мають важкi кiльця-гайки, встановленi згiдно старої концепцiї, довжелезнi корковi рукоятi, нiякi котушкотримачi i вагу, що тiльки м'язи качать. Мiй останнiй досвiд, це два UFM, 2004р., одну (2.74/5-18) "робив" камрад Дiма-ювелiр, другу (2.36/3-12) переробляли МММ. Обидвi були "перевдягнутi" в торзайт i майже невагомий матаговський "низ", ЕВА i скелетник. Результат: 1.вага була/стала - 209г/122г.\\\158г./92г. 2. реальний тест став (2-21г) i (1,5-14г).
3. Цiна кожної вудки вiд купiвлi до готової склала 500usd, без якогось дрiб'язка. Але Ямагу i Бриден я пiсля цього продав.
Під мульт у мене є, потрібно під мясорубку. Багато грошей покі не готов віддати, бо це скоріш експерімент. Покі знайшов пару моделей Кроя 96-го - Авід та Легенду, Земекс Амбишн 972 и Хелос 1063, Голден кетч Инквизитор.
Дякую! :spin:
Чисто під джиг . З робочим діапазоном 4 - 10 , а краще до 12 грамів ) . Лодочний варік , але щоб і з берега можна було побавитись доки навігація не відкриється . Бюджет до 200 ам дол .
Як один з варіантів
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] _action_/
Як один з варіантів
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] _action_/
Дивився я його він такий делікатний що аж страшно в руки брати ) . Цікаво від скількох грамів він працює . Які переваги в нього перед Скаєм ? Чутливість , дальність , міцність .?
Sergii Doc
26.03.2023, 18:40
Слава Україні ! Козаки підскажіть лайтову палку . Чисто під джиг . З робочим діапазоном 4 - 10 , а краще до 12 грамів ) . Лодочний варік , але щоб і з берега можна було побавитись доки навігація не відкриється . Бюджет до 200 ам дол . Думаю про Скай , чи є щось цікавіше в цьому сегменті. Дякую . Всим добра !
Якщо цікавіше, то погляньте на Xesta BLACK STAR 2nd GENERATION S78 multi Performer 0.4-12.
12 грамів летить хтозна-куди, чутливість яскравіша за Скай, інструмент делікатніший але і не те щоби кришталевий.
У виборі я би ставив питання не лише чутливість (принада), але і розмір трофеїв, а також стиль роботи з спінінгом. Ксеста мого товариша не витримала вертикальний залом біля берега на 2-кілограмовій щуці. Начебто і дефект техніки виважування, але осад в душі лишився ;)
Гуглиться нове на Рибраї, зі знижкою близько 200уо якраз і буде [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
На барахолці зрідка проскакує.
Sergii Doc
26.03.2023, 18:52
Друзі! Потрібна підсказка залу ;). Шукаю спиннингове дальнобойне вудилище з реальним тестом до 80 грамм максімальной довжини - от 3 метрів і вище. Мабуть, хто що підскаже :confused: Плиз... :rolleyes:[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]Дядько Inor показував зроблений на замовлення 3-унцевий X-Ray LMX. По каталогу там довжина 2.43, але ж наростити ручку на 30-40 см начебто не є проблема.
Легесенький ;)
.....Багато грошей покі не готов віддати, бо це скоріш експерімент.
Але цей варіант мабуть на наступний етап, коли уже визначитесь концептуально
Якщо цікавіше, то погляньте на Xesta BLACK STAR 2nd GENERATION S78 multi Performer 0.4-12.
12 грамів летить хтозна-куди, чутливість яскравіша за Скай, інструмент делікатніший але і не те щоби кришталевий.
У виборі я би ставив питання не лише чутливість (принада), але і розмір трофеїв, а також стиль роботи з спінінгом. Ксеста мого товариша не витримала вертикальний залом біля берега на 2-кілограмовій щуці. Начебто і дефект техніки виважування, але осад в душі лишився ;)
Гуглиться нове на Рибраї, зі знижкою близько 200уо якраз і буде [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
На барахолці зрідка проскакує.
Дякую за відгук . Але якось 5 секцій мені на голову не налазить ... ))) Був сьогодні в Bereg, потрусив Finezza UX .... 3 - 15 грамів .... Наче нічого так . По відгуками з інтернету кажуть цікавіша за Скай та Аріон .... Але регуляр фаст .... Ніколи таким не ловив ... Мабудь братиму :cool:
Alexleto
26.03.2023, 21:09
Дивився я його він такий делікатний що аж страшно в руки брати ) . Цікаво від скількох грамів він працює . Які переваги в нього перед Скаєм ? Чутливість , дальність , міцність .?
Це так на перший погляд. На другу рибалку вже штурляв у повну силу та не жахався. Палка дуже гідна. Чуйка нереальна для такого бюджету.
Crazy Fish Arion ASR762LS
Sergii Doc
27.03.2023, 01:02
Дякую за відгук . Але якось 5 секцій мені на голову не налазить ... ))) Був сьогодні в Bereg, потрусив Finezza UX .... 3 - 15 грамів .... Наче нічого так . По відгуками з інтернету кажуть цікавіша за Скай та Аріон .... Але регуляр фаст .... Ніколи таким не ловив ... Мабудь братиму :cool:
Не туди вправ ваш погляд.
Двосекційне.
І чистий фаст. Деяка "регулярність" в характері не дає ламатись, чим деякі подібні грішать. Але кидає краще за Норфорк 702й
І подекуди губу дрібній форелині прориває. З окунцями нормально.
Тому аж ніяк не регуляр.
Подивіться відео з Запоріжжя (Петруняк, здається) де він впряму порівнює Ксесту та Аріон
Не висновок, а саме слова, під час тестування. Бо висновок він завжди про маркетинг ;)
Отже про що я: про чутливість високу ;)
От хіба що не так просто знайти потрусити, як Фінезу в Березі.. ;)
Не туди вправ ваш погляд.
Двосекційне.
І чистий фаст. Деяка "регулярність" в характері не дає ламатись, чим деякі подібні грішать. Але кидає краще за Норфорк 702й
І подекуди губу дрібній форелині прориває. З окунцями нормально.
Тому аж ніяк не регуляр.
Подивіться відео з Запоріжжя (Петруняк, здається) де він впряму порівнює Ксесту та Аріон
Не висновок, а саме слова, під час тестування. Бо висновок він завжди про маркетинг ;)
Отже про що я: про чутливість високу ;)
От хіба що не так просто знайти потрусити, як Фінезу в Березі.. ;)
Дякую за підказку . Передивився я інфу по Ксесті . І вирішо шо візьму ) Правда 83ю . Так як менше 4 грамів мені не потрібно . Трошки вище мого бюджета , але не критично . Дякую ще раз .
Друзі! Потрібна підсказка залу ;). Шукаю спиннингове дальнобойне вудилище з реальним тестом до 80 грамм максімальной довжини - от 3 метрів і вище. Мабуть, хто що підскаже :confused: Плиз... :rolleyes:
Вікторович вітаю! Колись дуже давно затягнув мене хеві-джиг з уклоном в "хинч". Тому по пам'яті - Дайва Віскер старого розливу та Таил Скейл Єтрекшн. У мене був останній, пара шарів 30+40 та 5FG спокійно на той берег Десни)))
Всім привіт. Порадьте спінінг під м’ясорубку, з тестом до 60-70гр, в рості 2,3м-2,45м, вага до 145гр.. Бюджет до 6 тис.грн
Sergii Doc
27.03.2023, 12:27
Дякую за підказку . Передивився я інфу по Ксесті . І вирішо шо візьму ) Правда 83ю . Так як менше 4 грамів мені не потрібно . Трошки вище мого бюджета , але не критично . Дякую ще раз .
Нові відчуття точно впіймаєте, з будь-якою з них.
Як на мене, 83тя все ж регулярніша, але при її чутливості це не шкодить. І - навпаки: рятує від аварій.
Хай щастить!
Таааак, это или провокация, или какой-то секрет :D.
Если чисто для эксперимента - могу одолжить свой морской комплект - трехметровый Power Master до 80 г + TP PG 5000. Только там шнурок восьмерка 2.0 кажись, для речки может быть толстоват, зато намотан одним куском на всю глубокую шпулю, что хорошо если сом вероятен.
Пилькер 40 г где-то на 120 м летит уверенно. Якщо треба - сігналізіруй, привезу :spin:.
Вікторович вітаю! Колись дуже давно затягнув мене хеві-джиг з уклоном в "хинч". Тому по пам'яті - Дайва Віскер старого розливу та Таил Скейл Єтрекшн. У мене був останній, пара шарів 30+40 та 5FG спокійно на той берег Десни)))
Вибачьте, не встигаю слідкувати за всім. Той Віскер важив мабуть грам 350, котрий 10-60. Потім його виробляла Шотландія. Коли був молодше, то шпурляв. Тейл енд Скейл. Що сказати. Бренд амери. Виготовляла Корея. Блаки гарні. Форнітура дешева. Перевзути можливо. Мабуть зараз тільки в раші можливо купувати( що я і робив до 2013 року). Були трохі і іньши з них екстра-фасти.
Andron-у відповім в приват. Трохі пізніше. Є зараз моделі, і не дорогі.
Крім Тікта Інбайта 710 ТВ мабуть інших і не брав би. Класіка, перевірена часом. Б/в мабуть можлило купити за 200$. Довжина: і з берега ( 6 гр на 60 м), і з лодки дозволяе. Оптімум. По тесту. Від 2-х грам( це вам не потрібно) до 12.Вага 110 гр заявлена( реальна 105 гр, але це таке). Сбалансован гарно. Катя що 200 гр, що 245 гр.
До Аріона 762 ( дго 12 гр) треба звикнути. Треба вкладатися в закид. Інбайт сам кидає. Могу багато говорити про інши бренди, всі іх + і -. Але у нас трьох Інбайти, і продавати нікто не збераєтся. Слабкуватий по щуці 2 кг і більше з човна, але це субььективно, при достатньму опиті.
( На Тікт Срєм 610SS я вполював щуку на 5 Кг, но то таке).
Як що той перший Інбайт не зняли з виробницьтва( на вторічке мабуть є).
Я думаю, что по сути вопроса выбора длинной удочки с тестом под 80, нужно остановиться на той, которая доступна в данный момент. Все что старенькое - плюс-минус одинаковое. Тяжеленькое, дубовенькое, но надежное. То что новое недорогое, скорее всего полегче, но в плане надежности - а черт его знает. На пике популярности тяжджига в 2010х у многих брендов вышли длинные мощные модели, по-моему половина из них просто ломались на забросах. Как сейчас обстоит дело - хз, возможно получше.
Японский морской шорфишинг - вот там космос и бездна. Но покупать такие удочки спецом под речную рыбалку, наверно вообще никакого смысла, это даже в морально-эстетическом плане не окупится.
Так что, наверно говорить что Вискер тяжелый, а у Тейла-скейла фурнитура плохая, а у Авида ручка короткая... Это как в анекдоте про верблюда: Верблюд, почему у тебя спина кривая? - А что у меня прямое?.. :D
...
Щось там знижками не пахне навіть, і ціна далеко не 200 у.о.
У меня есть такое - Tail&Scale Attraction NEW 3.05m 56-112гр
Друзі, дякую за поради, буду думати ;) :spin:
Привіт усім! Очікуваний сезон головня... Минулий зовсім не про те... Раніш користувався Банаксовською Ультрою, але вона пішла в країну прокоханих речей... Що можна зараз подивитись) Я навіть думав про старий Кеншин, той що до 7гр може буть, зважаючи що це палка 2-5 виїздів на рік. Велетнів давно не бачили, очікувана вага трофеїв десь до 300 -700, і то, якщо фартоне)))
29.03.2023, 15:39
Привіт усім! Очікуваний сезон головня... Минулий зовсім не про те... Раніш користувався Банаксовською Ультрою, але вона пішла в країну прокоханих речей... Що можна зараз подивитись) Я навіть думав про старий Кеншин, той що до 7гр може буть, зважаючи що це палка 2-5 виїздів на рік. Велетнів давно не бачили, очікувана вага трофеїв десь до 300 -700, і то, якщо фартоне)))
В барахолке продаётся D-3 Blakisnon 611L Рекомендую. Ценник вполне гуманный, думаю ещё и поторговаться можно будет. У меня 511L. Весьма и весьма доволен.
В барахолке продаётся D-3 Blakisnon 611L Рекомендую. Ценник вполне гуманный, думаю ещё и поторговаться можно будет. У меня 511L. Весьма и весьма доволен.
Дякую, гарний, в мене колись Тенрюха Сиери такого типу була, але хотілося б чогось більш бюджетного на даний час
boatman69
30.03.2023, 16:30
Привіт усім! Очікуваний сезон головня... Минулий зовсім не про те... Раніш користувався Банаксовською Ультрою, але вона пішла в країну прокоханих речей... Що можна зараз подивитись) Я навіть думав про старий Кеншин, той що до 7гр може буть, зважаючи що це палка 2-5 виїздів на рік. Велетнів давно не бачили, очікувана вага трофеїв десь до 300 -700, і то, якщо фартоне)))Поряд з більш престижними,коли ймовірність поломки дуже висока,багато років по головню користувався Favorite Vizor VZR-602UL 1.83m 1-7g Mod.Fast.На барахолках проскакує по ціні до 1000 грв.Рекомендую!На фото головний об'єкт спінінг:)До речі,мій рекорд : головень на 3 кг. спійманий на нього.
Крім Тікта Інбайта 710 ТВ мабуть інших і не брав би. Класіка, перевірена часом. Б/в мабуть можлило купити за 200$. Довжина: і з берега ( 6 гр на 60 м), і з лодки дозволяе. Оптімум. По тесту. Від 2-х грам( це вам не потрібно) до 12.Вага 110 гр заявлена( реальна 105 гр, але це таке). Сбалансован гарно. Катя що 200 гр, що 245 гр.
До Аріона 762 ( дго 12 гр) треба звикнути. Треба вкладатися в закид. Інбайт сам кидає. Могу багато говорити про інши бренди, всі іх + і -. Але у нас трьох Інбайти, і продавати нікто не збераєтся. Слабкуватий по щуці 2 кг і більше з човна, але це субььективно, при достатньму опиті.
( На Тікт Срєм 610SS я вполював щуку на 5 Кг, но то таке).
Як що той перший Інбайт не зняли з виробницьтва( на вторічке мабуть є).
Про Аріон .... Лажу такий собі по ютубу , дивлюся відгуки , огляди .... Вискакує рус блогер . Нічого особисто проти нього немаю. Але .... В його топі спінінгів за 22 рік Аріон .... Ну ка .... Гуглю .... " Крейзі фіш " купити росія.... вуаля .... повний асортимент , в любому місті на болоті .... Шок ..... як так ?
boatman69
30.03.2023, 21:07
Про Аріон .... Лажу такий собі по ютубу , дивлюся відгуки , огляди .... Вискакує рус блогер . Нічого особисто проти нього немаю. Але .... В його топі спінінгів за 22 рік Аріон .... Ну ка .... Гуглю .... " Крейзі фіш " купити росія.... вуаля .... повний асортимент , в любому місті на болоті .... Шок ..... як так ?До речі,я не впевнений,що торгова марка КФ зарєєстрована в Україні,ну а по друге,як казав один хєр с бородою,що немає такого злочину,на який би не пішов капиталист/бізнесмен заради 300 % прибутка.Цє наука,а ви як так,та от так!
Про Аріон .... Лажу такий собі по ютубу , дивлюся відгуки , огляди .... Вискакує рус блогер . Нічого особисто проти нього немаю. Але .... В його топі спінінгів за 22 рік Аріон .... Ну ка .... Гуглю .... " Крейзі фіш " купити росія.... вуаля .... повний асортимент , в любому місті на болоті .... Шок ..... як так ?
Я ничего не понял. Мы ж за спиннинги, точней их характеристики и Рабочие качества под конкретные условия. А что вата пишет, даже авторитетная, мне по уху. Где продаётся, по какой цене тоже не интересно.
Alexleto
30.03.2023, 22:53
Іх офіційний пост ще давно
Компанія Crazy Fish повертається до роботи. Ми пройшли великий шлях, щоб переробити і повернути до роботи crazyfish.com.ua
Помилки враховані, тепер все у наших руках і так буде завжди!
А тепер докладно про найважливіше:
Ми припинили роботу з росією. Якийсь час там ще продаватиметься продукція Crazy Fish, яка вже лежить на складах — забрати її фізично неможливо. На жаль, це стосується і новинок, які мають з'явитися цього року: спінінги та приманки. Контракт підписаний між дилером і заводом, тому постачання йде з Китаю безпосередньо напряму і багато що вже в дорозі. Це складний і, що важливо - довгий процес, на який вплинути вже не можливо.
І одразу поспішаємо дати відповідь на запитання щодо висловлювань "деяких блогерів". Ця людина контактувала безпосередньо з російським дилером і до нас жодного стосунку не має. Рекламну кампанію дилер вів самостійно.
Ну а ми продовжуємо роботу. Віримо, що перемога вже близько. Скоро весь цей кошмар закінчиться, і ми зможемо повернутися до мирного життя.
Так в той смердючей рашки і Фаворіт і Флагман і той Крезі фіш продається на всю....аж ком в горлянке.
Романтика
31.03.2023, 08:16
Так в той смердючей рашки і Фаворіт і Флагман і той Крезі фіш продається на всю....аж ком в горлянке.
А где же им продавать, Рассея большая, рыбаков ещё больше, а в Европе украинский товар не очень хотят брать, своих брендов хватает, вот и крутятся как могут.
Як на рахунок "Боріка" та "Стронгер" ?
Так више напісано, продається то що вже було завезено раніше, і це може продаватись ще довго
Прошу совета. Нужен береговой, джиговый спиннинг длиной 2,50-2,85 м,
с реальным тестом по приманке максимум 22 грамма, чуйкий, с возможностью дальнего заброса под сотку. Водоёмы без течения, глубиной до 5 метров. Цена не более 250$.
максимум 22 грамма, с возможностью дальнего заброса под сотку
Нереально. я взагалі не вірю що на сотку можно отправіть шо то легше за 70-80 г із гарною аєродінамікою.
Нереально. я взагалі не вірю що на сотку можно отправіть шо то легше за 70-80 г із гарною аєродінамікою.
50грам + твістер 4 дюйми Екшн пластик відправляв. Але треба міцна палка , гарний шнур, правильна техніка закиду, фізичні кондиції і не фігово вкластися. Но то вже не рибалка, а важка праця. Років 20 тому ще ок, зараз ну його))) разок пульнути ще можна, а кілька годин так працювати...я пас🤣
В Тестдрайві
Azura X-Game X94ML Precise Thrower TZ
Сегодня я расскажу о спиннинге Azura X-Game X94ML 2.85м 4-22г который побывал у меня на тесте.
........его дальнобойность позволит достичь 100 метровой отметки с Кастмастером под верх теста спиннинга.
І я думаю, що ця Азура не унікальна
В Тестдрайві
Маю великі сумніви щодо 100 метрів для 22гр.
Навіть кастмастером, навіть на 0.3 шнурі. 80-90 ще може бути, і то...
50грам + твістер 4 дюйми Екшн пластик відправляв.
А як 100м заміряв? ) Також підозрюю що там 90 було :D. Але 50г - це вже щось ближче до істіни, а враховуючі твої фізичні данні, які мають одиниці, можна з впевненністю сказати що для пересічного рибалки таки заброси малодосяжні.
А як 100м заміряв? ) Також підозрюю що там 90 було :D. Але 50г - це вже щось ближче до істіни, а враховуючі твої фізичні данні, які мають одиниці, можна з впевненністю сказати що для пересічного рибалки таки заброси малодосяжні.
Мовчки🤣, маркований шнур, закид, вибір дуги, груз впав на дно, ну і рахуємо дистанцію від точки падіння приманки на дно. Чистий груз, без сіліконки так пуляв на 118 метрів. Зараз можу похвалитися значно більшими дістанціями, але це вже будуть оффтопові снасті для цієї гілки)))
Мовчки🤣, маркований шнур, закид, вибір дуги, груз впав на дно, ну і рахуємо дистанцію від точки падіння приманки на дно. Чистий груз, без сіліконки так пуляв на 118 метрів. Зараз можу похвалитися значно більшими дістанціями, але це вже будуть оффтопові снасті для цієї гілки)))
Груз впав на дно, глибина в районі десятки, маємо десь +7 метрів, ухил до низу також добавить, чи якось так. :D Імхо точна дальність - тількі на стадіоні, або якщо якийсь маркер тіпо порожньої пляшки на відомій відстані плаває.
А то що кидають далі ніж коропятникі - тількі серф кастери, це відомо )
Груз впав на дно, глибина в районі десятки, маємо десь +7 метрів, ухил до низу також добавить, чи якось так. :D Імхо точна дальність - тількі на стадіоні, або якщо якийсь маркер тіпо порожньої пляшки на відомій відстані плаває.
А то що кидають далі ніж коропятникі - тількі серф кастери, це відомо )
Точка на дні буде не плюс 7, а мінус 7))) бо груз на натягнутому шнурі впаде ближче до тебе, ніж він впав у воду.
І ми кажемо про точку закиду, чи про точку лову))). Ти не плутай))) я ці всі історії знаю))). Бо у тому ж карпфішингу, коли в тебе точка лову 125 метрів, враховуючи вітер, дугу і все інше, щоб маркерна мітка була біля котушки, тобі кліпсу треба поставити іноді і на 150 метрів))). Але ж при цьому ніхто не каже що він кидає на 150, кидає на 125, просто зайвої жилки вилітає ще 25. А я рахував дістанцію вже за мінусом усіх цих штук.
А на стадіоні так, саме точніше, це вже не раз обговорювалося.
boatman69
31.03.2023, 16:36
Нереально. я взагалі не вірю що на сотку можно отправіть шо то легше за 70-80 г із гарною аєродінамікою.Згоден з вами,просто у всіх 100 м. трошки різні,скільки я коньяку зняв з "метателей" за 100 метрів.Іхні 100 м. на водосховищі,де відстань між єл.опорами фіксована,ставали в кращому випадку - 60+ метрів.Іноді люди свої фантазії видають за реальність:o
Бо у тому ж карпфішингу, коли в тебе точка лову 125 метрів, враховуючи вітер, дугу і все інше, щоб маркерна мітка була біля котушки, тобі кліпсу треба поставити іноді і на 150 метрів)))
Так я саме про це і написав ;)
Мене вже давно турбує питання дальності закіду, тому є потрібний приборчік та інші метОди ;) Покі рекорд закіду мультом - 84 метра - мандулка на 28 грамма, вудочка 8,6 футів. Для мясорубкі це не питання зовсім. Як що є бажання та коньяк, завжди готовий ;). На прошлому тижні відмахав цілий день на дальняк, дистанції під сто і далі, вудка - 3.9 метрів, вагі 50-80 грамм. О собі - старий дід на пенсії ;):D:spin:
... в догонку. На дальність закіду дуже впливає не тільки чім кидаєшь, а і що кідаєшь :spin:
В Тестдрайві
І я думаю, що ця Азура не унікальна
Присматривался к ней. Всё бы хорошо, но ручка карбон ( скользкая и холодная).
Хорошо, опускаю планку. На 90 метров. Тест по верху пусть до унции.
Хлопці на спін 1.5 - 20 грам ( реально 3-16) який діаметр шнура краще ставити ? Ловля на джиг . Обираю з 8 жилок . Також підскажіть Виробника й модель . В середньому ціновому сегменті .Дякую :drill2:
boatman69
31.03.2023, 22:30
Хлопці на спін 1.5 - 20 грам ( реально 3-16) який діаметр шнура краще ставити ? Ловля на джиг . Обираю з 8 жилок . Також підскажіть Виробника й модель . В середньому ціновому сегменті .Дякую :drill2:Тут така справа,якщо ловить на 4-10 гр. кращий вибір - #0.4,а якщо 10 - 16 гр. то однозначно #0.6.Так що вибирайте які ваги важливіше.Можно як компроміс #0.5,ну а виробник і модель от грошей залежить.Чесний розмір наприклад у Duel Hardcore PRO X8,багато його гоняв перед війною,а той же YGK необхідно брать на розмір більше.Мені подобався YGK X-Braid Upgrade Pentagram X8.
Присматривался к ней. Всё бы хорошо, но ручка карбон ( скользкая и холодная).
Хорошо, опускаю планку. На 90 метров. Тест по верху пусть до унции.
Сам присматриваюсь к подобного типажа удочке - рассматривал варианты Арионов 9 или 9.6 до унции и Азура Савада 9.9 тоже до унции, на потрях приятные, легкие, достаточно злые несмотря на длину, а как будут на практике - хз, надо пробовать, для себя пока не определился. Еще интересный вариант Ксеста Ранвей 94 до 30г, но ее сейчас нет, и она дороже. Она менее злая чем Арионы и Савада, должна хорошо зайти как универсал джиг/жерех.
Хлопці на спін 1.5 - 20 грам ( реально 3-16) який діаметр шнура краще ставити ? Ловля на джиг . Обираю з 8 жилок . Також підскажіть Виробника й модель . В середньому ціновому сегменті .Дякую :drill2:
Візьміть Борнуш 0.5, не помилитесь.
Візьміть Борнуш 0.5, не помилитесь.
Так . Вчора саме на них і зупинився Брнраш і Піктограм. Зара лишилось тільки вирішити , 0.5 чи 0.6 . Планується судак і щучка 50/50 . Дніпро , озера , малі річки ... :rolleyes:
А этот спиннинг (1,5-20 грамм) у вас уже есть?
Здаётся мне что это Xesta Black Star S83, 2-й ген.
Я бы брал для него Борнраш Х8, но #0,6.
А этот спиннинг (1,5-20 грамм) у вас уже есть?
Здаётся мне что это Xesta Black Star S83, 2-й ген.
Я бы брал для него Борнраш Х8, но #0,6.
Єсть . Вчора забрав . Саме той спінінг
Так . Вчора саме на них і зупинився Брнраш і Піктограм. Зара лишилось тільки вирішити , 0.5 чи 0.6 . Планується судак і щучка 50/50 . Дніпро , озера , малі річки ... :rolleyes:
В мене до війни було три діаметра 0.4, 0.5 и 0.6 , так вот коли на судака то брав завжди 0.5 , наДонец на щуку 0.6 а 0.4 коли риба ну очень осторожна була. Теперь мабудь орки іми ловлять , суки....
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) я ще під електронним мікроскопом мірав цей Борнуш.
Так я саме про це і написав ;)
Так я тобі в кажу, що це все враховано. Але кажеш 90, то хай буде 90))) піськами мірятися немає бажання, не той час. Зараз є справи більш важливі.
На прошлому тижні відмахав цілий день на дальняк, дистанції під сто і далі, вудка - 3.6 метрів, вагі 50-80 грамм. О собі - старий дід на пенсії ;):D:spin:
Хрєна собі дід:D
Насколько я понял, это один и тот же шнур, отличается только пропиткой. Пентаграм более жесткий, поэтому в теории должен лучше держать абразив, а Борнраш, соответственно, дальше лететь. Себе взял Пентаграм 0.4 на ул под окуня/голавля, но пока плотно половить не успел, было пару тестовых выходов с микрухой, по первым впечатлениям хорош. Вообще меня вполне устраивают шнуры от Дуел, много лет их пользую, лучшее соотношение цена/качество, но у них нет восьмижилок тоньше 0.6, а хотелось именно тонкую восьмижилку.
01.04.2023, 22:15
а хотелось именно тонкую восьмижилку.
Зачем? Пользовался различными шнурами, от вполне себе бюджетных до самых дорогих.
Для себя под ултралайт взял обычный лайтгейм 0.2, под микруху, 0.4 под голавля и хайгрейд для всего, что потолще. Отличные шнуры. 0.2 отходил три года и ушел новому хозяину вместе с катушкой. Ловлю в основном на Десне, иногда на Роси. Доволен.
Точнее - ловил. Очень хочется на рыбалку, но пока есть возможность только медитировать на снасти :(
01.04.2023, 22:44
Хрєна собі дід:D
Ну такое... Крепкий боровичок с набитыми мозолями на костяшках от занятий чем-то зубодробительным :ajmolodec:
Современное поколение не чета его поколению
Зачем?
Под твичинг окуня на мелкие минохи и голавля на кренки. Ну люблю я восьмижилки, хотя и понимаю что особых преимуществ они не дают. Но хотя бы то что они более тихие, уже стоит того чтобы на них раскошелиться, имхо. Нравится когда все по фен-шую:)
Хайгрейд оценил, но опять таки восьмижильный. В размере 0.8 на жереховом комплекте у меня стоит.
02.04.2023, 06:49
Честно? Не знаю. Думаю, что феншуй достигается манерой работы с бланком. Выкачиванием рыбы, а не выкручиванием. Да и на дальность, как по мне, влияет качество пропитки шнура.
Такое. Каждый сходит с ума по своему и верит во что-то своё :)
ЗЫ. Чисто теоретически, голавль и окунь "любят" более мягкие шнуры, которые смягчают рывки одного и в комплексе не рвут губы другому. И тут 8-ми жилка не лучший вариант из-за более высокой плотности плетения. Опять таки в теории.
Таке враження, що на унцовку береговік на Дніпрі ні кто не рибаліть?
Тільки один рибацюга дав пораду по маркам спінінгів (дяка). Другій зі слів іньшого. Третій тільки придбав.
Поставлю питання по іньшому. На які спінінги до унції ловлять на Дніпрі по весні і в осені судака з берега?
Тільки один рибацюга дав пораду по маркам спінінгів (дяка). Другій зі слів іньшого. Третій тільки придбав.
Поставлю питання по іньшому. На які спінінги до унції ловлять на Дніпрі по весні і в осені судака з берега?
Такє враження, що Ви, шановний, ніби сюди останні років 20 не заходили кожен день :eek:
Такє враження, що Ви, шановний, ніби сюди останні років 20 не заходили кожен день :eek:
Заходив. Але такого питання ніколи не задавав.
Мабуть мені потрібно дивитися гілку за 20 років.
Прошу совета. Нужен береговой, джиговый спиннинг длиной 2,50-2,85 м,
с реальным тестом по приманке максимум 22 грамма, чуйкий, с возможностью дальнего заброса под сотку. Водоёмы без течения, глубиной до 5 метров. Цена не более 250$.
Azura Sawada XP 90ML 2.74м 6-22г по мощности это эМка, 22 по верхам это груз + 4" свинг, с таким весом груза ещё уверенный заброс и уверенный подрыв на 15 метрах глубины.
По низам может от 7 грамм по вершине и я был очень удивлён, но эти 7 грамм на глубине 8м я чувствовал в руку чётко.
Строй быстрый, отличный для крупных рек и глубин. Заброс с девяткой происходит немного жесковато, есть ощутимое сопротивление бланка на изгиб, но выстреливает приманку спиннинг очень энергично и далеко, с большим начальным ускорением, ветер пробивает очень хорошо. Бланк нагружает метровый свес шнура и 10 грамм груз с приманкой от 3-3,5". Мне было абсолютно комфортно делать анимацию 3,5" раков на глубине 15 метров с грузами 18 грамм. Рыбу с такой глубины спиннинг тоже способен подымать достаточно уверенно.
Если глубины не большие, то может подойти Azura Sawada XP 94ML 2.85м 6-20г, у неё строй бланка немного менее быстрый по сравнению с 90ML, точнее не сверх быстрый а просто быстрый, заброс мягче. Груз 22 + 4" можно, но ощущается задержка при забросе, так что 20 это честный груз по верху + приманка 4".
boatman69
02.04.2023, 13:04
Под твичинг окуня на мелкие минохи и голавля на кренки. Ну люблю я восьмижилки, хотя и понимаю что особых преимуществ они не дают. Но хотя бы то что они более тихие, уже стоит того чтобы на них раскошелиться, имхо. Нравится когда все по фен-шую:)
Хайгрейд оценил, но опять таки восьмижильный. В размере 0.8 на жереховом комплекте у меня стоит.Дають,наприклад в моїх умовах
я ставлю при ловлі голавля/жереха 0.8 шнур,а на ньому,при х4 легкі воблери не дуже хочуть літати.Чому такий товстий,течія що у гірській річці,часте потрапляння на гачок фарватерної щуки(не зрозуміло,що вона робить на перекатах) ну і головне те,що на фото :
02.04.2023, 13:36
фарватерної щуки(не зрозуміло,що вона робить на перекатах)
О?! И у вас такое? На Десне, по моим наблюдениям, всё с ног на голову перевернулось. Там, где раньше стоял голавль и жерех с язём, на перекатах - выходах с глубины на 0.5 метра или около того, вместо белого хищника поселился наглый щук. И Крупный, и не крупный. Получается ерунда полная. Идёшь с лайтом-ультралайтом половить голавлика, а по итогу что-то втопит и стоишь, обливаешься потом, водишь по полчаса :confused:
959596Плотву ловив фідером ;)?
Ні, не плотву :) це ж спиннингова гілка ;)
959606
О?! И у вас такое? На Десне, по моим наблюдениям, всё с ног на голову перевернулось. Там, где раньше стоял голавль и жерех с язём, на перекатах - выходах с глубины на 0.5 метра или около того, вместо белого хищника поселился наглый щук. И Крупный, и не крупный. Получается ерунда полная. Идёшь с лайтом-ультралайтом половить голавлика, а по итогу что-то втопит и стоишь, обливаешься потом, водишь по полчаса :confused:
Давно замечено - в годы с хорошим разливом популяция щуки в Десне заметно возрастает. Так было в 13, 18 и прошлом году.
02.04.2023, 13:56
Давно замечено - в годы с хорошим разливом популяция щуки в Десне заметно возрастает. Так было в 13, 18 и прошлом году.
Так она крайние годы стоит не на своих обычных местах. На диком течении, там где обычно охотится голавль или жерех, изредка язь. А теперь там щука и только щука. Просто непривычно такое наблюдать.
boatman69
02.04.2023, 13:57
О?! И у вас такое? На Десне, по моим наблюдениям, всё с ног на голову перевернулось. Там, где раньше стоял голавль и жерех с язём, на перекатах - выходах с глубины на 0.5 метра или около того, вместо белого хищника поселился наглый щук. И Крупный, и не крупный. Получается ерунда полная. Идёшь с лайтом-ультралайтом половить голавлика, а по итогу что-то втопит и стоишь, обливаешься потом, водишь по полчаса :confused:Дякуючи Богу,хижак оселився не замість,а рядом.Хоча саме зараз на цих перекатах оселились ворожі танки і бмп і різний понтоний шмурдяк(вибачаюсь за флуд).:ukr:
vlad0978
02.04.2023, 14:56
Якщо треба як надалі, то використовую Rockswiper 902, але більше трьох годин їм не покидаєш (важкуватий). Вага 20-50 гр.
Частіше зараз використовую Magnumjerk 84, перекриває все від 12 до 50 гр.
Все це особистий досвід.
Всем спасибо. Вопрос снимаю. Выбор сделан.
Sergii Doc
02.04.2023, 15:04
А яке рішення що до повідців в таких обставинах застосовували?
ультралайтовий сталевий - чи товстий флюр?
02.04.2023, 15:28
Менял место ловли :D
Тонкая струна решает проблему, при этом я бы не сказал что количество поклевок белого хищника заметно уменьшается. Я даже на 0.35 мм струну и такой же титан успешно ловил голавля и жереха.
02.04.2023, 18:01
Тонкая струна решает проблему, при этом я бы не сказал что количество поклевок белого хищника заметно уменьшается. Я даже на 0.35 мм струну и такой же титан успешно ловил голавля и жереха.
Проблема не в струне или ещё чем-то. Проблема в том, что точку занятую щукой белый хищник занимает не особенно охотно. Т.е. поклёвку того же голавля на перспективной точке можно ждать часами. Потому, как по мне, если за первые 20-30 минут ничего интересного не случилось, или случилось, но не то, что ожидалось - мне проще сместиться метров на 10-15 ниже по течению и поискать желанный "Отдай спиннинг!" в другом месте.
Романтика
03.04.2023, 08:17
Добрый день всем рыбакам. Помогите определиться. Продаю свой Фаворит Профик, хочу взять Скайлайн для весов 30-40гр. Профиг перегружал, а Скайлайн, говорят, нельзя перегружать. Вот и думаю, какой лучше взять (762 длинна) 10-35 , который придется перегружать или 16-50, что бы наверняка? Кому довелось половить и тем и тем, дайте совет. Заранее благодарю.
Добрый день всем рыбакам. Помогите определиться. Продаю свой Фаворит Профик, хочу взять Скайлайн для весов 30-40гр. Профиг перегружал, а Скайлайн, говорят, нельзя перегружать. Вот и думаю, какой лучше взять (762 длинна) 10-35 , который придется перегружать или 16-50, что бы наверняка? Кому довелось половить и тем и тем, дайте совет. Заранее благодарю.
По Профу ничего не скажу, а Скайлайн именно такой есть. Имхо, там запас присутствует. 40 г суммарно уверенно силовым. С лодки и 50 бросал аккуратно, но то уже такое. Но если веса именно 30-40, то я бы брал более мощный. Я своим от 12 г ловлю, от 16 г уже прямо хорошо стучит, а основной диапазон 16-25 г.
16-50 а краще 20-60
boatman69
03.04.2023, 15:01
Добрый день всем рыбакам. Помогите определиться. Продаю свой Фаворит Профик, хочу взять Скайлайн для весов 30-40гр. Профиг перегружал, а Скайлайн, говорят, нельзя перегружать. Вот и думаю, какой лучше взять (762 длинна) 10-35 , который придется перегружать или 16-50, что бы наверняка? Кому довелось половить и тем и тем, дайте совет. Заранее благодарю.В мене є майже вся серія СкайЛайнів,під ваші умови,а з ваги я бачу,що ловить будете на течії,вам підійде оцей : SKYA-842H 2.54 20-60 гр.Чому не SKYA-762H 2.29 16-50,бо в нього значно коротша ручка,що не зовсім удобно при ловлі такими вагами.Що до тесту,так я інколи оцим SKYA-842SH Super Heavy 30-100 добре ловлю вже від 20 гр.
Романтика
04.04.2023, 08:01
Спасибо всем за советы.
Добрый день. Подскажите по 21Caldia, за счёт чего FC LT2500S легче на 10грамм, чем LT2500S? Отличаются вроде только передаткой.
Добрый день. Подскажите по 21Caldia, за счёт чего FC LT2500S легче на 10грамм, чем LT2500S?..
Оф. сайт пишет:"В серии есть катушки меньших габаритов, которые маркируются FC (Finesse Custom) перед буквами LT."
От себя,- среди монококков, после того, как я обжегся на косяках Калдии, смотрите только(!) Сертейт, ЛювиасАйрити или Экзист.
И потом, есть же отличная альтернатива - Shimano Vanford. Сам пользую С3000 и 4000, добавил по 5ШП, два года и никаких нареканий.
09.04.2023, 12:05
Оф. сайт пишет:"В серии есть катушки меньших габаритов, которые маркируются FC (Finesse Custom) перед буквами LT."
От себя,- среди монококков, после того, как я обжегся на косяках Калдии, смотрите только(!) Сертейт, ЛювиасАйрити или Экзист.
И потом, есть же отличная альтернатива - Shimano Vanford. Сам пользую С3000 и 4000, добавил по 5ШП, два года и никаких нареканий.
:D Отловил два года обычным, уже китайским, лувиасом в 3000-м размере на тире до 12 с 0.6 варивасом и FC 2500S на брадене до 5-ти грамм с 0.2 варивасом. Ничего не добавлял, ничего не менял, в катушку не лазил и проблем не имел. Зачем платить за ванфорд, чтобы туда ещё что-то добавлять? Зачем вообще лезть в катушку если производитель сделал именно так? У меня был 16-й страдик, предшественник ванфорда. Честно отработал 2 сезона с 0.2 варивасом (он потом на лувик ушёл), так же и у кого-то другого сейчас работает. Там разве что ТО сделал перед продажей. Был в размере С2000S. Когда продавал - спросили, он был в работе или так в коробке и пролежал.
Единственное, что я бы сделал точно с ванфордом - поменял карбоновые шайбы на войлок, потому что работа фрикциона на войлоке мне нравится больше. И всё. А в том же лувике и этого делать нет надобности :)
09.04.2023, 12:15
Кстати. Можно ещё больше извратиться. Не только подшипники вкинуть, а ещё и главную пару от стеллы. В ютубе есть такие ролики :)
Чё уж там? Извращаться так уж по полной программе :D
Зачем вообще лезть в катушку если производитель сделал именно так?
Ну смотря куда, в кноб например поставить - штука полезная, я себе на Фуего и Наски ставил. Но тулить на бесконечник, в подшпульный узел и т.д. - это уже, имхо, лишнее. Потому в Ванфорд ничего не добавлял. Катушка и без них отлично работает. Думал насчет Калдии ЛТ, но по ней в сети очень много негатива, потому решил немного доплатить и взять Ванфорд. Пока абсолютно доволен выбором.
09.04.2023, 15:28
Негатив есть по всем снастям. Кому с чем "повезло", что называется :) Я, к примеру, много негатива слышал по катушкам Шимано, в частности по подшипникам. Практически все обзоры об этом. Все жалуются на низкое качество шаров, которые шимано использует в своих катушках. Много жалоб на 20-е твины. Находятся те, кто стеллой не доволен. Всяко бывает.
Что до кнобов - их вообще менять на дерево нужно :))))
Кстати, надо поискать что-то хорошее, деревянное )
Я как раз и выбираю ванфорд или калдия. Если с ванфордом всё ясно, то с калдией не очень. Этот Finesse Custom, в чём он заключается?
Этот Finesse Custom, в чём он заключается?
FC" перед "LT"
От "Finesse custom". Например, FCLT2500. У такой катушки облегченная ручка и не используется технология Mag Sealed. Это позволяет затрачивать меньше усилий в самом начале наматывания лески.
boatman69
09.04.2023, 20:19
Я как раз и выбираю ванфорд или калдия. Если с ванфордом всё ясно, то с калдией не очень. Этот Finesse Custom, в чём он заключается?Виберіть Vanford!
09.04.2023, 21:45
Виберіть Vanford!
Если до размера 2500 - Я бы взял, а я и взял - соаре хр.
Если до размера 2500 - Я бы взял, а я и взял - соаре хр.
Если это 21 Soare XR, то в линейке вроде и нет чистого 2500 размера.
Все меньше.
Как вообще катушка, в двух словах?
10.04.2023, 09:09
Если это 21 Soare XR, то в линейке вроде и нет чистого 2500 размера.
Все меньше.
Как вообще катушка, в двух словах?
Есть 21 Complex XR 2500F6.
Что соарка, что 21-й комплекс построены на базе ванфорда. Отличаются покраской корпуса и количеством подшипников. В отличие от ванфорда есть подшипник в шпуле, у соарки так точно. Неплохая катушка за вменяемый бюджет. Единственный минус современных шимано это качество подшипников. Могут шуршать изначально. А так вполне себе очень даже ничего. У меня две соарки - C2000SSPG и C2500S, ну и 17-й комплекс. Новые. Когда попаду на воду ещё не знаю. Но очень хочется.
Если сравнивать с дайвой, тем же лувиасом, то у лувика ход более мягкий и плавный. Но хромает качество намотки. У шимано аккуратная и ровная изначально, с дайвой нужно гемороиться.
...У меня был 16-й страдик, предшественник ванфорда. Честно отработал 2 сезона с 0.2 варивасом...
Пошёл уже 7-й сезон моему ТР15, из коробки не делал ничего. Ловлю не по выходным, а почти каждый день. Часто по две рыбалки в день, на разных водоёмах. Сейчас под его задачи купил ТР21XD. С ним тоже ничего не делал.
На ультралайте лучше 12Vanqish и SoaraXR21PG, пока ничего не пробовал.
Шнур - в основном Борнраш-8х.
---------------------------
Апгрейд катушки не самоцель, а желание+деньги+время+возможность найти годные ШП, а не али-говно.
Есть 21 Complex XR 2500F6.
Что соарка, что 21-й комплекс построены на базе ванфорда. Отличаются покраской корпуса и количеством подшипников. В отличие от ванфорда есть подшипник в шпуле, у соарки так точно. Неплохая катушка за вменяемый бюджет. Единственный минус современных шимано это качество подшипников. Могут шуршать изначально. А так вполне себе очень даже ничего. У меня две соарки - C2000SSPG и C2500S, ну и 17-й комплекс. Новые. Когда попаду на воду ещё не знаю. Но очень хочется.
Если сравнивать с дайвой, тем же лувиасом, то у лувика ход более мягкий и плавный. Но хромает качество намотки. У шимано аккуратная и ровная изначально, с дайвой нужно гемороиться.
Я в курсе событий. Меня интересует Соаре C2000SSPG. Прицелился на неё для ортодоксального УЛ. По внутряку как бы и вопросов нет.И куда доп. шары и т.д. я знаю. Но как она на практике?. Видимо ещё мало статистики. Подожду.
Пошёл уже 7-й сезон моему ТР15, из коробки не делал ничего. Ловлю не по выходным, а почти каждый день. Часто по две рыбалки в день, на разных водоёмах. Сейчас под его задачи купил ТР21XD. С ним тоже ничего не делал.
На ультралайте лучше 12Vanqish и SoaraXR21PG, пока ничего не пробовал.
Шнур - в основном Борнраш-8х.
---------------------------
Апгрейд катушки не самоцель, а желание+деньги+время+возможность найти годные ШП, а не али-говно.
Подходит ТП 15, и слава богу. Косяков там хватает. Пусть спецы расскажут.
Они в авторитете, и законно.
12 Ванька без спору(2000S). Но где ж его сейчас найдёшь, в хорошем состоянии?
Из 5 я один нашёл. Б/у. 2,5 года откатала. Продал в хорошем состоянии. Время пришло. Надоела как бы. А можно было и дальше ловить.
Меня интересует Соаре C2000SSPG...как она на практике?
Как раз у меня именно она,- Shimano 21 Soare XR C2000SSPG, уже второй сезон,- жодних питань. Пользую на Arion(1-7), Nano One Long (0.5-3) и Tsurinoya DEXTERITY II 632UL(0,6-8). Не тюнинговал. Работает отлично. По ощущениям приятнее Комплекса. У товарища был, продал и взял Соару. Единственное, что смущает,- Ф шпули=43мм, а на большинстве палок-ультриков входное кольцо, как правило "Т" и небольшого диаметра, что на мой взгляд не гармонично и препятствует дальности заброса. Это моё, личное мнение.
Как раз у меня именно она,- Shimano 21 Soare XR C2000SSPG, уже второй сезон,- жодних питань. Пользую на Arion(1-7), Nano One Long (0.5-3) и Tsurinoya DEXTERITY II 632UL(0,6-8). Не тюнинговал. Работает отлично. По ощущениям приятнее Комплекса. У товарища был, продал и взял Соару. Единственное, что смущает,- Ф шпули=43мм, а на большинстве палок-ультриков входное кольцо, как правило "Т" и небольшого диаметра, что на мой взгляд не гармонично и препятствует дальности заброса. Это моё, личное мнение.
Если Ф борта шпули =43 мм( если это верно), то для меня это плюс.
Если Ф борта шпули =43 мм( если это верно)...
Все вiрно. Так i є.
Узяв штангель та перемiряв усi "робочi", що в кофрах,(може комусь це буде корисно), тож Ф шпуль:
Vanford 4000----------------52 mm
Vanford C3000SDH----------47.1mm
21Twin Power XD 4000 PG--52 mm
15 Twin Power 3000HGM----41.4
12 Vanquish C3000-----------41.4
21 Soare XR C2000SSPG-----43.0
Daiwa 20 Hyper LT 3000-CH- 43.0
Хочу собі як резервну палку для виїзда на рідні села до тещі :) взяти якусь більш-менш універсальну палку з серії Golden Catch Inquisitor, ну і просто хотів спробувати саме цю модельку (інквізитор), бо сподобалась на потрях якось в магазині.
Підкажіть - у INS-762L 2.29m 2-12g які реальні показники по межам тестів для джигу, ну і по верху для вобів - скільки в нього максимум?
По INS-802ML 2.44m 3-15g аналогічне питання.
І ще одне, хоча воно може й складове з попереднього - який з інквізиторів в розмірі 2.29-2.44 може чесних 3гр+2" по низу? щоб хоч якось відчути їх на шнурі #0.4-0.5 по японцям.
Хочу...палку для виїзда на рідні села до тещі...з серії Golden Catch Inquisitor, ...INS-762L 2.29m 2-12g...
По INS-802ML 2.44m 3-15g аналогічне питання.
1."до тещі", я б узяв грамiв до 250.:D;
2. Подивiться краще на Crazy Fish Versus VSR692LT,(2-12), або Crazy Fish Versus VSR762LT(3-15), кожний десь на 30 г. легший за Голден, цiна приблизно та ж. Реально кращi та набагато приємнiшi за Голдена вудки.
3....який з інквізиторів...може чесних 3гр+2" по низу? щоб хоч якось відчути їх на шнурi... Що саме відчути Вам бажано?,-дно, хватку хижака? Якщо "усе", то маю Вас розчарувати. Мулявистий кулiш iлiстого ставка ви не почуєте навiть Ямагою+22Stella, з 02 РЕ ниткою, а от хватка буде як струм, навiть на 2,0 канатi, з "крокодилом" i "коброю".
а от хватка буде як струм, навiть на 2,0 канатi, з "крокодилом" i "коброю".
:popc1: Ну да, ну да... Хотів би я побачити "струм" на крокодилі)))
У мене БПС Єліт, у товариша старий дубовий Шимано Техніум. Приманки однакові, кидаємо в одне и теж місце. У мене покльовки майже на кожному забросі, у нього нічого. Причина - він просто не відчуває клювань. А з крокодилом один мій знайомий півгодини тягнув за собою щучку на півкіло на дорожку. Не помітив. Коли дістав - в неї аж глаза були білі)))
1."до тещі", я б узяв грамiв до 250.:D;
2. Подивiться краще на Crazy Fish Versus VSR692LT,(2-12), або Crazy Fish Versus VSR762LT(3-15), кожний десь на 30 г. легший за Голден, цiна приблизно та ж. Реально кращi та набагато приємнiшi за Голдена вудки.
3. Що саме відчути Вам бажано?,-дно, хватку хижака? Якщо "усе", то маю Вас розчарувати. Мулявистий кулiш iлiстого ставка ви не почуєте навiть Ямагою+22Stella, з 02 РЕ ниткою, а от хватка буде як струм, навiть на 2,0 канатi, з "крокодилом" i "коброю".
відчути хоча би наявність якоїсь ваги на іншому кінці під час проводки (хоч якийсь контроль).
щодо палки, я гляну версус 3-15, але хз чи так само ляже в руку. ну і не знаю поки чи ціна його вкладеться в 2-2,5к. також кажуть інквізитори досить міцні.
на рахунок 250 гр.... там є можливість для свого виробництва ))
щойно глянув, не є він аж на стільки легший, принаймні по ттх з сайту крейзіфіша. найлегший 802й 108грам проти 121 в голдена. але там діапазон тесту 6—24, це трохи забагато проти 2-12 3-15 :).
і ціна 3.5-4к. а інквізитор можна ще до 2.5 знайти за новий.
найближче до того тоді вже VSR862LT
Якщо хочете більш делікатне в нижньому тесті,тоді гляньте Верітайс.
boatman69
16.04.2023, 17:02
:popc1: Ну да, ну да... Хотів би я побачити "струм" на крокодилі)))
У мене БПС Єліт, у товариша старий дубовий Шимано Техніум. Приманки однакові, кидаємо в одне и теж місце. У мене покльовки майже на кожному забросі, у нього нічого. Причина - він просто не відчуває клювань. А з крокодилом один мій знайомий півгодини тягнув за собою щучку на півкіло на дорожку. Не помітив. Коли дістав - в неї аж глаза були білі)))Тут більше справа в тактильній чутливісті ваших долонь,як кажуть вам радистом бути,а товарищу щось з ломом робити.Наприклад сьогодні я ловив на мормишку і чув клюваку верховодки,а товарищ окуня ловив тільки за фактом,коли окунь вже сидить на гачку.
Тут більше справа в тактильній чутливісті ваших долонь,як кажуть вам радистом бути,а товарищу щось з ломом робити.Наприклад сьогодні я ловив на мормишку і чув клюваку верховодки,а товарищ окуня ловив тільки за фактом,коли окунь вже сидить на гачку.Трохи не в тему але ж факт цікавий;) На прошлому тижні ловив вудочкою з боковим ківком - карбонова вудка 5 метрів, мормиха 1грамм, шнур... якась мала істота гризла черв'яка на гачку и це все чітко віддавалося мені в руку :eek:
щойно глянув, не є він аж на стільки легший,...
Versus VSR692LT(3-12) вага 87г. (рiзниця 29г).
Versus VSR762LT(3-15) вага 91г. (рiзниця 30г).
Питання?
Тут більше справа в тактильній чутливісті ваших долонь,як кажуть вам радистом бути,а товарищу щось з ломом робити.Наприклад сьогодні я ловив на мормишку і чув клюваку верховодки,а товарищ окуня ловив тільки за фактом,коли окунь вже сидить на гачку.
Я давно не граю в такі ігри))) Які б не були чутливі руки/долоні, але якщо вудилище реальна "дубіна" - нічого толкового с цього не вийде. Я давно через це пройшов, товариш мій (старий олдскульний мільйонер, ляща на титанові прути з Невками ловить))) після тієї веселої рибалки купив собі Єліт від Кроя і повністю змінив свій кругозор. "Струм в руку" та "кожна гілочка на дні" все ж таки коштують набагато більше ніж вудки від Голден Кеч та інших Метсуі.
Versus VSR692LT(3-12) вага 87г. (рiзниця 29г).
Versus VSR762LT(3-15) вага 91г. (рiзниця 30г).
Питання?
я спочатку не придивився які ви моделі по довжині порадили а тільки в тест, тому глянув ваги на аналогічні по довжині. в даному випадку менше 76" не розглядаю, 80 краще, але якщо справиться поставленими вимогами.
а так воно і не дивно що коротша легша. там правда ще важливо де точка балансу. у версуса трохи ніби комель коротший.
Якщо хочете більш делікатне в нижньому тесті,тоді гляньте Верітайс.
я так розумію що то голденкетч теж, а можна точнішу модель до якої приглядатись?
до якої приглядатись?
710-ту подивіться.
710-ту подивіться.
якщо це VRS-710lt, то її схоже вже нема. Зараз ніби є 7102LT замість неї, то може нова генерація, але не знаю точно.
з VRS-710lt такий нюанс побачив. на огляді в ютубі рибрая ця палка маркується титрами як VRS-7102LT в тесті 3-14, а та яка маркована VRS-710lt має тест 3-12 і її вже нема на сайті голдена і в прайсах магазинів у наявності (але є ще кілька з рук).
то мені дивитись на новий 3-14 чи той що 3-12? чи то взагалі одне і теж тільки перемарковане?
бачу що INS-802ML і VRS-7102LT по параметрам дуже близькі, як заявленим, так і тими що пишуть в оглядах, але мене бентежить трохи різна цінова категорія їх в виробника. хоча ніби модульність однакова і фурнітура +/- те ж саме. останній правда трохи легше.
...то мені дивитись на новий 3-14 чи той що 3-12? ...але мене бентежить трохи різна цінова категорія їх в виробника. хоча ніби модульність однакова і фурнітура +/-...
Прихожу я на реку, озеро и вижу, как деды и пацаны ловят хорошие экземпляры, рыба есть и клюёт, но "мене щось тут "бентежить", бо менi на Форумi не порадили гарну вудку, "Щоб точно наловити".
В мене питання: нiколи не замислювались на тему, чому в Миколи 20 спiнiнгiв i 8 котушок, а в кума один i Каiда, але ж вiн тогорiк на Покрова усiх обловив - "зловив на 5кг", тож кум - майстер, а Микола - дурень? Друже, купляйте, ловiть, пробуйте i буде вам риболовля. Не сподобається - купуй iнше, що на вашу думку буде бiльш доцiльне саме для Ваших умов. Такий шлях, на жаль, чи на щастя, 90% усiх, хто тут на Форумi.
Шари немає.
Прихожу я на реку, озеро и вижу, как деды и пацаны ловят хорошие экземпляры, рыба есть и клюёт, но "мене щось тут "бентежить", бо менi на Форумi не порадили гарну вудку, "Щоб точно наловити".
В мене питання: нiколи не замислювались на тему, чому в Миколи 20 спiнiнгiв i 8 котушок, а в кума один i Каiда, але ж вiн тогорiк на Покрова усiх обловив - "зловив на 5кг", тож кум - майстер, а Микола - дурень? Друже, купляйте, ловiть, пробуйте i буде вам риболовля. Не сподобається - купуй iнше, що на вашу думку буде бiльш доцiльне саме для Ваших умов. Такий шлях, на жаль, чи на щастя, 90% усiх, хто тут на Форумi.
Шари немає.
абсолютно не схоже. питання не в кількості риби а в патику який в руках потримаю хіба коли приїде.
не пешрий рік ловлю, і палки під свої умови підібрані із небюджетних, а треба з дешевших під умови які відрізняються і де ловлю рідко.
людина порадила модель, але виявляється що вона є ніби в двох варіантах, тому й питаю який конкретно.
Маю на увазі другу генерацію.
По першій були питання(ламались),тому її зняли з виробництва.
Різниця в "графіті" різних виробників тому і в ціннику.
Верітайс менш комлистий за Інквізитора і на мою думку краще працює з низу тесту.
А загалом,радити спінінги,невдячна справа.
boatman69
17.04.2023, 16:36
Я давно не граю в такі ігри))) Які б не були чутливі руки/долоні, але якщо вудилище реальна "дубіна" - нічого толкового с цього не вийде. Я давно через це пройшов, товариш мій (старий олдскульний мільйонер, ляща на титанові прути з Невками ловить))) після тієї веселої рибалки купив собі Єліт від Кроя і повністю змінив свій кругозор. "Струм в руку" та "кожна гілочка на дні" все ж таки коштують набагато більше ніж вудки від Голден Кеч та інших Метсуі.Я мав на увазі,коли вудлище топ,чи майже топ.Отож позавчора в принципі на +- однакові спінінги,я чув покльовку верховодки,а товарищ витягувал окунця коли солід згинався в дугу.Просто друже не розуміє,що його :"...відчути хоча би наявність якоїсь ваги на іншому кінці під час проводки (хоч якийсь контроль)...." - це тупик,верніш можливість сходити на барахолку,а потім шукати аби чути хоча би що......Ну ви і самі це знаєте:)
Я мав на увазі,коли вудлище топ,чи майже топ.Отож позавчора в принципі на +- однакові спінінги,я чув покльовку верховодки,а товарищ витягувал окунця коли солід згинався в дугу.Просто друже не розуміє,що його :"...відчути хоча би наявність якоїсь ваги на іншому кінці під час проводки (хоч якийсь контроль)...." - це тупик,верніш можливість сходити на барахолку,а потім шукати аби чути хоча би що......Ну ви і самі це знаєте:)
Я спеціально так сформулював вимогу по низу, щоб не думали що хочу однаково якісно мати чутливість по всьому діапазону який вказав. Взагалі сходу важко пояснити це людям, коли шукаєш універсал.
Я ж розумію що там де верх 14-15 реальний не буде тої ж чуйки на 2 грамах. Але деколи приходиться зменшуватись до 2х (коли риба дуже пасивна) і прокинути треба берегову лінію в умовах коли тільки один спінінг з собою. В таких випадках бажано хоча б могти відчути що ти підкидаєш на другому кінці приманку, а не сам шнур.
А основні ваги 3,5-5 грам джиг, 6-9 вертухи, 9-14 колебло, воби 50-90.
Риба переважно щупак 1-2 кг часом 3-5, зрідка судак і окунь від 100 гр.
Щодо чутливості рук, є таке, але тут скорше грає роль не розмір долоні а нюанси нервової системи і те що руками по життю робиш. Бо чутливість різна буде в хірурга і будівельника (наприклад ) :)
За сьогодні багато ще почитав, інквізитори 2-12 і 3-15 все ще розглядаю, зацікавив Аріон ASRE762LS - але то трохи забюджет і не знаю як у нього з рибкою 2+ буде робота, і можливо ветейс (але пишуть що він трохи більш делікатний і має проблеми з балансом). Були ще кілька моделей, але вони зараз ніби оновлені і вже трохи не такі (трейс і ще якийсь здається).
boatman69
17.04.2023, 17:37
Я спеціально так сформулював вимогу по низу, щоб не думали що хочу однаково якісно мати чутливість по всьому діапазону який вказав. Взагалі сходу важко пояснити це людям, коли шукаєш універсал.
Я ж розумію що там де верх 14-15 реальний не буде тої ж чуйки на 2 грамах. Але деколи приходиться зменшуватись до 2х (коли риба дуже пасивна) і прокинути треба берегову лінію в умовах коли тільки один спінінг з собою. В таких випадках бажано хоча б могти відчути що ти підкидаєш на другому кінці приманку, а не сам шнур.
Щодо чутливості рук, є таке, але тут скорше грає роль не розмір долоні а нюанси нервової системи і те що руками по життю робиш. Бо чутливість різна буде в хірурга і будівельника (наприклад ) :)
За сьогодні багато ще почитав, інквізитори 2-12 і 3-15 все ще розглядаю, зацікавив Аріон ASRE762LS - але то трохи забюджет і не знаю як у нього з рибкою 2+ буде робота, і можливо ветейс (але пишуть що він трохи більш делікатний і має проблеми з балансом). Були ще кілька моделей, але вони зараз ніби оновлені і вже трохи не такі (трейс і ще якийсь здається).Як це мені знайомо,і джиг,і воблер,і судак,і все на ОДИН спининг .....Не ображайтесь,но з цього роя не вийде ні..чого,це ваші фантазії,які не мають до реальності жодного відношення!Виберіть пріорітет і шукайте в цьому напрямі,бо схрестити ужа і їжака - нажаль неможна!Наприклад ASRE762LS - король джигу,але з воблерами і колеблом.....ну я не знаю:opetr:
воблеры ладно, а с колеблом в чем проблема? его можно хоть на черенке от швабры таскать, если надо.
...Вони шукають те, чого нема,
Щоб довести, що його не iснує...(с)
...Щоб потім довести собі, що його не існує..:)
Перекрити однією палкою всі хотєлки,
потрібно або дивитись на топ сегмент, або не заморочуватись;)
Перекрити однією палкою всі хотєлки, потрібно або дивитись на топ сегмент, або не заморочуватись;)
я бы сказал, что если не пытаться добиться прям суперидеальной работы палки для каждого из озвученных типов приманок, то не надо и топ искать. вполне пойдет любое приличное удилище с честным тестом до ~13-14 г с полой вершинкой. ну да, по джигу не будет сверхвосторгов, потому что для джига 3-5 г нужна отдельная джиговая палка тестом до 5-6 г, но работать будет.
boatman69
17.04.2023, 18:38
воблеры ладно, а с колеблом в чем проблема? его можно хоть на черенке от швабры таскать, если надо.На черенке можна,а ось солід збиває гру і його колбасить :eek:
Alexleto
17.04.2023, 19:10
За сьогодні багато ще почитав, інквізитори 2-12 і 3-15 все ще розглядаю, зацікавив Аріон ASRE762LS - але то трохи забюджет і не знаю як у нього з рибкою 2+ буде робота, і можливо ветейс (але пишуть що він трохи більш делікатний і має проблеми з балансом). Були ще кілька моделей, але вони зараз ніби оновлені і вже трохи не такі (трейс і ще якийсь здається).
Аріон ASRE762LS
Товстолоб на 9 кг, судак на 4, карп на 5. За 2+ рибку можна не хвилюватись. Але палка тількі для джигу. Мегачуйчка, перші дні ракушки підсікав.
я бы сказал, что если не пытаться добиться прям суперидеальной работы палки для каждого из озвученных типов приманок, то не надо и топ искать. вполне пойдет любое приличное удилище с честным тестом до ~13-14 г с полой вершинкой. ну да, по джигу не будет сверхвосторгов, потому что для джига 3-5 г нужна отдельная джиговая палка тестом до 5-6 г, но работать будет.
ось саме воно, може в такому варіанті пояснення буде більш зрозуміліше що я хочу. бо якщо виключно 1-6 грам, то маю масбіта, унітру, ямагу - яке то все закриє. а треба на конкретне озеро де в мене буде тільки один прут і бажано ямагу там не вбивати (вона до речі практично ті хотілки теж може перекрити за потреби).
воблеры ладно, а с колеблом в чем проблема? его можно хоть на черенке от швабры таскать, если надо.
я тому і не писав зразу за залізо, бо воно вкладається в основному в середину-верх тесту і мабуть любий прутик з ним справиться якщо буде задовільняти іншим поставленим вимогам.
ось саме воно, може в такому варіанті пояснення буде більш зрозуміліше що я хочу. бо якщо виключно 1-6 грам, то маю масбіта, унітру, ямагу - яке то все закриє. а треба на конкретне озеро де в мене буде тільки один прут і бажано ямагу там не вбивати (вона до речі практично ті хотілки теж може перекрити за потреби).
ну я бы делал так: нашел бы онлайн что из tubular палок подходит по тесту, длине и бюджету и очевидным по фоткам эргономическим моментам, а потом пошел бы в магазин трусить и на чем-то останавливаться (или нет).
раз задача получить удилище общего назначения, то и требований специфических быть не должно, как и специфических конструктивных решений (типа сплошной вклейки) в удилище.
це фінальний етап. деякі кандидати я собі зразу мав, дещо тут підказали.
але в магазині не те ж саме що на воді.
розраховував що тут люди які вживу користувались даними прутиками допоможуть картинку скласти.
тут мені ще Azura '20 Kenshin 8'1"ML 2.46м 4-20г рекомендували, теж було б цікаво почути думку когось з тих хто користувався.
2 taipen
можете ще додати до списку Crazy Fish Optimus OSR802LT
2 taipen
можете ще додати до списку Crazy Fish Optimus OSR802LT
Дякую, але схоже він не справиться. Я впринципі вже визначився, відпишусь як палка мені приїде, а краще як протестую :).
Всім дякую за поради!
метровский
19.04.2023, 20:34
Major Craft Overseven Arrival 782ML
Major Craft Overseven Arrival 782ML
Овва, то вже іншого класу вудилище, зовсім не бюджет :)
Ємельян: "Владімір, камень-то плоскій надо бpать. Вот посмотpи какой у меня – pаз пять подскочіт!"(с)
Перекрити однією палкою всі хотєлки, потрібно або дивитись на топ сегмент, або не заморочуватись;)
В мене такі завдання вже більше десятку років цілком прийнятно виконує Ареал 7 від норстріма. Він же сінапс твіч спешл.
В мене такі завдання вже більше десятку років цілком прийнятно виконує Ареал 7 від норстріма. Він же сінапс твіч спешл.
А у меня 76й Стейдж. Просто там в задачах были перечислены джиги от 4 г и аж до колебалок 14 г, я как представлю какую-то Литл Клео 14 г, то как она будет колбасить на проводке... Если хочется правда универсальную летнюю лайтовую удочку, нужно смотреть что-то рапиристое, с японскими форелевыми корнями. У CD-rods была такая удочка, с коричневым бланком, кажись до 14 г, вот забыл как называлась модель, проскакивали еще в продаже пару лет назад. Еще Тенрю Джувия для таких дел подошла бы... Понятно, что я все это "старье" перечисляю, потому что нового ничего не знаю уже, но в тех удочках и правда была настоящая универсальность, насколько это возможность.
А у меня 76й Стейдж.
Жалею что не купил стейджа когда он в барахолке за копейки был. :cool:
У CD-rods была такая удочка, с коричневым бланком, кажись до 14 г, вот забыл как называлась модель, проскакивали еще в продаже пару лет назад.
Була така, в Березі розпродавали майже за копійки. Вона не рапіриста, гарний універсал з чесним тестом, який справиться і з бонусом на Деснянській течії.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010