Показати повну версію : Лодки Navigator обсуждение - продолжение
Сторінки :
1
2
3
4
5
6
[
7]
А ейр там який, 330? Якщо так, то взагалі нема про що говорити. При ширині 180см човен взагалі не може видавати хоч би які прийнятні показники швидкості - ширина має бути мінімально в два рази менше довжини. 360 ейр буде швидше при однакових моторах і завантаженні. До того ж я вважаю, що саме в ейрах, віндах і бреззах щось не так з геометрією кіля в його носовій частині. Якийсь він дуже плоский і при навантаженні носової частини гасить швидкісні показники. На моєму Вінді, при завантаженні носової частини човна, швидкість падає суттєво. Я вже експериментував з гвинтами, зміною кута установки мотора - нічого не виходить поки що. Друге діло, коли в човні один і ніс розвантажений. В круізі і геометрія човна інша, він більш звужений в носовій частині, а кіль теж не такий широкий. Я думаю, що це суттєво впливає на швидкість. До того ж у Тохатсу чудовий штатний гвинт. Тягне двох пасажирів майже без втрати швидкості. У мене на минулому комплекті так було. 33 була швидкість коли сам в човні і 30 коли з пасажиром.
VPK_Verka
11.06.2025, 20:57
Новина сумна.
На днях в Navigator де виробляли лодки класу RIB та інши, влетів "шахед"
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Carassius
12.06.2025, 17:50
Маю питання, чи мав хтось досвід на Вінді встановлення клину на 15 сильний мотор для зменшення тріму? Бо вже на першій дірці, а хочу ще менше.
Мене по швидкості і глісу все супер влаштовує, але є одне але.
При переході у гліс дещо сильно задирається ніс. Плюс в режимі ходу без гліса теж чи дуже повільно, чи задраний.
Буває, хвиля нормальна, і на глісі стрьомно, а в звичайному не більше 5км/г, бо далі пнеться носом у сонце
ПідкаЖіть будь ласка хто має досвід чи вистачає для двох людей на човні Навигатор Балтік 390 двигуна 15 лс для впевненого виходу на гліссер?
Oleg8510
01.08.2025, 20:17
ПідкаЖіть будь ласка хто має досвід чи вистачає для двох людей на човні Навигатор Балтік 390 двигуна 15 лс для впевненого виходу на гліссер?
Не скажу про Навигатор Балтік 390 , а проте Навігатор H 400 с двигуном 15 сл с 2 чоловіками у кожного 100кг +шмурдяк 30кг, =25-30км/г.
Якщо комусь буде цікаво, став власником Навігатор Балтік 390, двигун 20 кс, середня швидкість вдвох 33-34 км/г, на даний час є невеликі питання по виходу човна на глісс, вирішуємо з виробником, сподіваюсь, що після стане краще
Якщо комусь буде цікаво, став власником Навігатор Балтік 390, двигун 20 кс, середня швидкість вдвох 33-34 км/г, на даний час є невеликі питання по виходу човна на глісс, вирішуємо з виробником, сподіваюсь, що після стане краще
На якому положенні трім?
В мене круїз350 з одним хоче на другому отворі , з двома на - 3.
На якому положенні трім?
В мене круїз350 з одним хоче на другому отворі , з двома на - 3.
В мене лише на 2 отворі, на третьому і вище йдуть прохвати хоча акп стоїть на 1,5 см нижче, але вихід на повноцінний гліссер затяжний, точніше ніс якось не повністю відлипає від води
Вітаю.Декілька раз,мені звонили і питали,яку максимальну вагу підніме Круїз 350 с Тохою 9.8.Максимум зняти не вийшло,але десь 230 кг.(дома перерахував),йдуть так [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] .На мій погляд 250 повинна витягти.Пізніше провірю під 15,що вийде напишу.
В мене лише на 2 отворі, на третьому і вище йдуть прохвати хоча акп стоїть на 1,5 см нижче, але вихід на повноцінний гліссер затяжний, точніше ніс якось не повністю відлипає від води
Вітаю.Сегодня занимался улучшайзингом этого Балтика.До этого на нем не ходил.После доработки вышло так,мотор Суза 9.9,всего 2 часа наработки,(поэтому долго не мучил),вес кепа под 90.Скорость почти 40,управляемость как по рельсам,выход на глисс на видио,почти моментальный.Учитывая конструктив,вес лодки,показатели близки к идеально возможным в принципе.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Здравствуйте. Есть вопрос к владельцам Навигатор РИБ Н390. Хватит для этой лодки Сузуки 9.9-15 ,2т ? 90% рыбачу один ,квочу.Но нужно далеко и главное быстро передвигаться. Всадник 90 кг,шмурдяк +-40 кг.
VPK_Verka
23.10.2025, 19:10
Здравствуйте. Есть вопрос к владельцам Навигатор РИБ Н390. Хватит для этой лодки Сузуки 9.9-15 ,2т ? 90% рыбачу один ,квочу.Но нужно далеко и главное быстро передвигаться. Всадник 90 кг,шмурдяк +-40 кг.
нет..... 25-28 км будет... У меня 20 Сузуки 4т один 37-38 км. Ох как єта лодка хочет 30л.
Тогда что под такой мотор из рибов можете посоветовать?
Есть ещё GALA Atlantis A300D RIB но владельцев такой лодки не нашёл чтобы узнать о ней.
VPK_Verka
23.10.2025, 22:39
Тогда что под такой мотор из рибов можете посоветовать?
Есть ещё GALA Atlantis A300D RIB но владельцев такой лодки не нашёл чтобы узнать о ней.
Навигатор РИБ Н390.
Да из РиБов могу посоветовать только пока эту.
Из рекомендации, транец оставил бы высокий 508. Если будут вопросы по этому рибу, могу в чем то подсказать, дабы не повторять грабли :)
+ ширина лодки, диаметр балона(45) хз такое чувство что больше, V лодки (позвоночник доволен )
[QUOTE=VPK_Verka;2153991]Навигатор РИБ Н390.
Да из РиБов могу посоветовать только пока эту.
Больше 15 мотор не потяну.В Навигаторе сказали что только 390 матрица у них. 15 ты сам писал что слабая для Н390.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010