Показати повну версію : Лодки Navigator обсуждение - продолжение
Сторінки :
1
2
3
4
5
[
6]
7
Максимилиан
11.01.2022, 19:15
Жизнь научила только вверх по течению, а потом сплав, особенно на Десне...
мы обычно вбрасываемся верху, и весь маршрут идем вниз, по течению ))
Там нас где-то и забирают, по окончанию сплава...
strannik69
12.01.2022, 18:33
я несколько сезонов отходил под 2.3 Хондой. Лодка колибри КМ280DL. Собирал лодку сам, сам собирал + моторчик.
Да, на переходах, разумеется, 8 км/ч маловато. Особенно, если против ветра и течения. Но ничего, страшного ничего
ни случилось. Рыбалки были отличные, и вдвоем пару раз рыбачили. Для рукавов, заливов, стариков - ок.
И на Днепре был /Киев, Черкассы/, и на Десне, и на Стугне, Роси...
Продал моторчик )
Планируй брать 6-ку. Только 4Т, скорее всего опять хонду. Для моих условий /рыбалки + сплавы/ хватит точно.
По тестам должно быть достаточно весело. "Узкоспециализированный" - отлично, мне такое и надо. На вторичке
что то подобное брать - может быть себе дороже. Да и не видел я на вторичке этого "дофига". Ничего толкового
нет и не было. За год проскочила одна Ямаха и одна Хонда, за которую просили, почти как за новую. Ну разве что
бак и шланг с коннекторами шёл в комплекте, отдельно он стоит как самолет. Вот и всё ))
Мне для лодки больше 5 сил по ТТХ не рекомендуют. 5-6 - не проблема ))
Мой товарищ на лодку 290 взял 6 четырехтактную. Не, лучше с самого начала, у него была лодка 290 и электромотор, а у меня 280 и 3,6 мотор. Так вот я на своей гонял 21 км/ч, не сильно загруженный. Он глядя на меня и себе взял 3,6. Но у него 14 км/ч. Менялись моторами, лодками, не идет быстрее. Оказалось он на 10 кг тяжелее меня. Взял 6 л.с Сузуки четырехтактную, хватило его с ней на пару рыбалок, положить на глисс, это надо было все барахло в нос и самому там сидеть. Психанул и сделал умный шаг,взял лафет, лодку 390 и моторчик 20 л.с Сузуки четырехтактный. Вот сколько грабель проверил своим лбом) Так что мое мнение для одного 320-330 и мотор 9,8. Абсолютно не тяжелый комплект, вдвоем 360-380 и мотор 15. Я думаю многие со мной согласятся. Это если без лафета.
alekspilot
13.01.2022, 19:27
Планируй брать 6-ку. Только 4Т, скорее всего опять хонду. Для моих условий /рыбалки + сплавы/ хватит точно. Вот и всё ))
Мне для лодки больше 5 сил по ТТХ не рекомендуют. 5-6 - не проблема ))
Ви для себе вже все давно вирішили і будь які аргументи не сприймаєте. Просто розмову підтримати)
Ліквідація за власним бажанням
13.01.2022, 21:11
Ви для себе вже все давно вирішили і будь які аргументи не сприймаєте. Просто розмову підтримати)
Проблема не в нём. Проблема в том, что люди разучились слышать друг друга и считают своё мнение единственным правильным. Мне тоже нужен мотор 6 4-х тактный. Аргументы ниже по тексту. Для меня и того же Мак-на они очевидны, под наши задачи и условия. Вы же пытаетесь навязать своё мнение. Зачем? Не ясно.
alekspilot
13.01.2022, 21:19
Вы же пытаетесь навязать своё мнение. Зачем? Не ясно.
Де я нав'язую свою думку? Навпаки, кажу що ви для себе вже все вирішили і точно знаєте чого хочете! І нікому не вдасться звернути вас з путі істинного)
Максимилиан
13.01.2022, 22:15
І нікому не вдасться звернути вас з путі істинного)
а как он выглядит? Лодка 330-360 с НДНД и 15/20-ка 2Т?
Разве мне кто-то что-то предлагал, а я от этого отказывался?
Ваш камент выглядит, мягко говоря, не в тему. У каждого свои задачи,
каждый принимает решения согласно своим умозаключениям. И я так
же поступил/поступаю, и никому ничего не навязываю. Делюсь опытом,
как и все )
mabilochka
14.01.2022, 21:37
Мне кажется тема давно ушла не в ту степь. Тут вообще то навигатор обсуждают.
Универсальные комплекты давно определены
330-9.8
360-15.
А теперь крамола-:ajmolodec:
330 енержи с скругленными булями вытягивает на глис двоих под 5кой.:) ( Со слов Грома)
Если владелец не весит центнер, то можно рассмотреть и такой вариант.
mabilochka
14.01.2022, 21:53
А зачем на максимуме? :) Была 5-ка. Максимум видела во время обкатки и на квх разок. Да и то вышел на глиссер и сбросил до 2/3. По Десне - 2/3. 20-21 км/час.
Хотя с концепцией - чем мощнее двигатель и меньше на него нагрузка, тем дольше он будет жить - согласен :)
ЗЫ. Но не в варианте тохатсу/меркури :)))
Ты же понимаешь о чем я.
Человек выбирает универсальный вариант, где предполагается иногда и вдвоём.
Какой смысл рекомендаций, которые подходят исключительно для одного?
На 5-6 ты не выйдешь на глис.
Придется напрягать мот по полной, матюкаться и ехать в водоизмещенке, а учтивая переходы10+км, то вообще непонятно зачем рекомедуют 5ку.
Я вот взял аир310 и 9.8. как комплект эгоиста.
Все замечательно, кроме одного - почти на каждой рыбалке был неожиданный напарник.
Как говорится - " в тесноте, да не в обиде", даже КВХ покоряли вдвоем и американский друг половил наших зандеров.
14.01.2022, 23:32
Ты же понимаешь На 5-6 ты не выйдешь на глиc.
iTUDk-NsYt4 :D
На той, что у тебя за один выезд на Десну гонял аж Гай шуметь! Без всяких мудрствований. На 5 м-2 лодка с места рвала и на нлис вылетела за секунды. С полным комплектом
iTUDk-NsYt4 :D
На той, что у тебя за один выезд на Десну гонял аж Гай шуметь! Без всяких мудрствований. На 5 м-2 лодка с места рвала и на нлис вылетела за секунды. С полным комплектом
Скучаю по тем временам.когда 5 ка. с места рвала,и на глис вылетала.А ведь так было.
15.01.2022, 16:10
Скучаю по тем временам.когда 5 ка. с места рвала,и на глис вылетала.А ведь так было.
Вот троллить не обязательно :(
Мою тушку в 85 кг, со штатным баком, набором лайтовых снастей, 310й эйр взлетает на меркури 5м. И летит под 26-27 км час.
Вот троллить не обязательно :(
Мою тушку в 85 кг, со штатным баком, набором лайтовых снастей, 310й эйр взлетает на меркури 5м. И летит под 26-27 км час.
Я не тролю.Мне и правда тогда так казалось.И я скучаю за временем когда мог открывать для себя что то новое.
И летит под 26-27 км час.
:D:D:D:D:D
mabilochka
17.01.2022, 13:55
Учитывая, что Игорь летает под 15шкой на Крузе, то реально как стёб)))
17.01.2022, 15:19
Учитывая, что Игорь летает под 15шкой на Крузе, то реально как стёб)))
Он местный домой, не злобный но вредный, местами :)
15-ку я могу купить, но не могу таскать. В двухтактной смысла не вижу, а 4-ка не подъёмная. И так вчера спину сорвал, всего лишь какими-то мешками с мукой. Несчастные 50-т килограмм! Не той уже возраст, не той. Пять доволок нормально, а на шестом что-то пошло не так :o
мы обычно вбрасываемся верху, и весь маршрут идем вниз, по течению ))
Там нас где-то и забирают, по окончанию сплава...мудро:gan2:
Жизнь научила только вверх по течению, а потом сплав, особенно на Десне...а в чем смысл?спалить больше топлива ?
Смысл в том чтобы не возвращаться против течения на вёслах в случае поломки мотора.
Не хочу кому то либо понравиться, сугубо личное мнение: с 2006 года имею мотор Тохатсу 5 BDS. За время его эксплуатации поменял 3 лодки, в настоящее время эксплуатирую Энерджи 330. Да, в лодке только один человек, это Я. Ни разу не возник вопрос о замене мотора (мне задавали вопросы, а если?), так вот других вариантов, для себя, не вижу - сломается, сложный ремонт - куплю такой же. На всякий случай скажу, по финансам мог бы купить и другой. (Я тоже сначала не верил, но потом факты, затем очевидцы..."фильм убить дракона"я вам адын вэщь скажу (только вы не обижайтесь)-у меня тоже несколько лет был тохатсу 5(2-такт)и меркури
но сейчас у меня 9,8(2такта)-и когда я делаю переходы -особенно на квх -то кепку (блайзер)-привязываю ...
и равсход -почти тот же...
но смысл (и время)-разное:gan2:
Я ніби і старим себе не рахую , а лафет купив. І діло навіть не в тому носити важке чи легке. Час ось головна цінність. Раніше з вечірнього кльову мусив іти до берега бо знав збори це надовго. Поки виніс розвантажив помив посох склав, а осінь холод, біда. Зараз 15 хвилин і я поіхав додому, і взагалі неважливо по темному вийшов на берег чи по видному. Можу бути на воді скільки завгодно. Лафет то велике добро.однозначно
Все именно так.
Но тут камрад спросил конкретно за свою ситуацию.И тут даже двух мнений не будет.2.-3.5 лс=мотовесло,за очень редким исключением.
8+ лс=вполне себе глисирующий мотор,опять же для среднестатистической лодки под эти моторы.
5-6 лс=очень узкоспециальный мот.Для мотовесла уже многовато,за исключением яхт,как докатка.
Для полноценного глиса всегда для одного-двоих уже мало.
Вот поэтому и говорю:5-6лс очень узкоспециальный.И на вторичке их дофига,потому что юзеры думают,что его хватит,а потом очень часто сталкиваются с проблемами нехватки мощности.скажу вам так(из собственного опыта на квх)
мне с камрадом(мы не тушки ,стройные парни в цвете сил)-5 лошадей на узкой лодочке железяке с базы -на глис шла без вопросов (но без палаток и не в волну)
в волну и с платками-только 9,8
Деяким 250 кс замалону,если на квх ехать с дженифер лопес или шиффер-то да..
например,МихалЫчу с Катей (видосиков на ютубе полно)-и меньших моторчиков достаточно!!
зато сколько они -:drill2:рыбасов ловят ..
Serhii Kv
19.01.2022, 19:26
однозначно
Нет ничего однозначного в этом мире.
Лодка на лафете - это очень большие ограничения по местам спуска.
УТеперь у меня Cruize 320 и моторчик 9,8, еще на обкатке. 34 сам, 32 вдвоем. Лодка супер, баллон 45, вообще брызг нет! Так что все зависит от финансов, пожалуйста,напишите еще (об лодке )
Cruize 320-то "Навигатор"??
1.какой матенриал,какая плотность ?
пишет вам постоянный клиент "навигатор" и "энерджи"(была лодка "энерджи" с надувным дном и лодка "навигатор" 3шт)
360'+ с 15+ для двоих- троих.а зачем такая "групповуха" надо?
или то вы -к русалкам так рулите массово??
Wind буду брать для выездов с женой, она 50 кг, пятнашку прийдется самому тягать, а уже тяжело. Я думаю, 9,8 для Печенег норм будет.для двоих-отлично:lodka1:
Под винд все таки идеально пятнашку....
Но в любом случае 9.8 универсальный вариант.у меня расход меж 15 и 9,8-совсем отличается например
Я взял Cruize 320 с мотором 9,8, теперь на wind 360 облизуюсь)))а почему?
9.8 нужно когда в лодке 2 человека.
Пс: я больше вешу. Падаю дно и полетел)
Если только в одного и на Десне, то действительно хватит 5-6 лошадей.
Но я не понимаю зачем себя так ограничивать. а вот я один на 9,8 (в полгаза )на глисе иду и "чувствую себя человеком"...
мне б еще риб с жестким килем только:mat:
Лодка на лафете - это очень большие ограничения по местам спуска.ограничение -для местного ?в чем же оно заключается??
Смысл в том чтобы не возвращаться против течения на вёслах в случае поломки мотора.
у меня не такие моторчики:mat:
был у кореша торчик 90-х годов ,постоянно барахлил ..
он его -продал ,купил парсун и позже меркюри 2010+ и закрыл вопрос навсегда ...
Игорь ЧАЭС
19.01.2022, 19:56
я вам адын вэщь скажу (только вы не обижайтесь)-у меня тоже несколько лет был тохатсу 5(2-такт)и меркури
но сейчас у меня 9,8(2такта)-и когда я делаю переходы -особенно на квх -то кепку (блайзер)-привязываю ...
и равсход -почти тот же...
но смысл (и время)-разное:gan2:
А я еще раз отвечу, выбор осознанный, а под 9,8 ходил на всех своих лодках на моторах друзей, и, возвращаясь к вышеперечисленному, повторяю, выбор осознанный. Какие обиды, извините, но у меня сложилось собственное мнение, которое не совпадает с Вашим, скорее это Вы не обижайтесь, что перечу Вам::):):)D:D:D
у меня не такие моторчики:mat:
был у кореша торчик 90-х годов ,постоянно барахлил ..
он его -продал ,купил парсун и позже меркюри 2010+ и закрыл вопрос навсегда ...
"Не такие" это какие? Ломается всё и у всех!
strannik69
19.01.2022, 20:03
пожалуйста,напишите еще (об лодке )
Cruize 320-то "Навигатор"??
1.какой матенриал,какая плотность ?
пишет вам постоянный клиент "навигатор" и "энерджи"(была лодка "энерджи" с надувным дном и лодка "навигатор" 3шт)
Да, Навигатор. Брал в стандартной комплектации, баллоны 900, дно 1100, диаметр баллона 45.
strannik69
19.01.2022, 20:06
а почему?
Потому, что на 320 удобно самому рыбачить, а если поплавать отдохнуть, то 360 для двоих комфортней.
"Не такие" это какие? Ломается всё и у всех!у меня опыт-меркюри,ямаха и тохатсу выпуска 2005+
никаких вопросов-вообще:lodka-n:
Да, Навигатор. Брал в стандартной комплектации, баллоны 900, дно 1100, диаметр баллона 45.как название материала баллонов? и материала дна?
Потому, что на 320 удобно самому рыбачить, а если поплавать отдохнуть, то 360 для двоих комфортней.таки да,согласен
но я предпочитаю 3,2
мне для двоих- тоже хватает(но спортивного сложения):lodka1:
Игорь ЧАЭС
19.01.2022, 20:15
"Не такие" это какие? Ломается всё и у всех!
В принципе, согласен с Вами, но, действительно, психологически, имея японца я не боюсь ходить как в верх, так и вниз по течению, а вот китайцы, по опыту некоторых моих знакомых, такой уверенности не дают.
Игорь ЧАЭС
19.01.2022, 20:20
а вот я один на 9,8 (в полгаза )на глисе иду и "чувствую себя человеком"...
мне б еще риб с жестким килем только:mat:
Хочу поинтересоваться, а в чем смысл ваших вопросов, сейчас понял, что не "догоняю"?
strannik69
19.01.2022, 20:26
как название материала баллонов? и материала дна?
Производитель пишет- Для баллонов -
материал ПВХ «Plastel» плотностью 900г/м2.
Для надувного дна, к которому предъявляются высокие требования
надежности используется материал плотностью 1100г/м2 (производитель
Shenda Kobond New Material Со., LTD, Shanghai ISO 9001).
19.01.2022, 21:28
у меня опыт-меркюри,ямаха и тохатсу выпуска 2005+
никаких вопросов-вообще:lodka-n:
Ямаха - топ сегмент, меркотоха - бюджет, чем новее - тем хуже качество. Облегчают всё и вся. Это вообще не опоставимые по качеству моторы.
Игорь ЧАЭС
19.01.2022, 21:58
Ямаха - топ сегмент, меркотоха - бюджет, чем новее - тем хуже качество. Облегчают всё и вся. Это вообще не опоставимые по качеству моторы.
Однако...
Максимилиан
20.01.2022, 01:47
топ, скорее всего, хондочка ))
яма, конечно тоже, но на некую условную ступеньку ниже )))
мое скромно мнение ))
Не дуже зрозумів , у чому лодка на лафеті більш обмежена ніж та чо складається у багажник. Мова ж про надувні.
20.01.2022, 06:50
топ, скорее всего, хондочка ))
яма, конечно тоже, но на некую условную ступеньку ниже )))
мое скромно мнение ))
Насколько я правильно понял то, что читал на различных сайтах водномоторников и видел в ютубе, ямаха конкурирует с хондой, потом идёт сузука, потом меркотоха.
20.01.2022, 07:57
Не дуже зрозумів , у чому лодка на лафеті більш обмежена ніж та чо складається у багажник. Мова ж про надувні.
Хотя бы потому, что слипы или пригодные для сброса подъезды к воде есть не везде. Обычный надувас на транцевых колёсах можно сбросить в воду практически везде, а вот прицеп с лодкой нужно ещё как-то подкатить к воде :)
Насколько я правильно понял то, что читал на различных сайтах водномоторников и видел в ютубе, ямаха конкурирует с хондой, потом идёт сузука, потом меркотоха.
Типичная ошибка любителей . У каждого производителя есть свои хиты . Пример - Мерк 3.3 2т лучший . 15 лс 2т Мерк и Ямаха , 9.8 2т Тохатсу , 30 4т Хонда , 40 4т Ямаха .... и тд .... Нельзя все под одну гребёнку :D
Хотя бы потому, что слипы или пригодные для сброса подъезды к воде есть не везде. Обычный надувас на транцевых колёсах можно сбросить в воду практически везде, а вот прицеп с лодкой нужно ещё как-то подкатить к воде :)
Что мешает на ПВХ , что живёт на лафете , установить транцевые колеса ? Для внештатных ситуаций .
Что мешает на ПВХ , что живёт на лафете , установить транцевые колеса ? Для внештатных ситуаций .
Банально в местах сброса иной раз для машины нет места, а для лафета подавно. Да и ноги им часто приделывают. Крадут в смысле. Лафет это комфорт, но для комфортных условий.
Не дуже зрозумів , у чому лодка на лафеті більш обмежена ніж та чо складається у багажник. Мова ж про надувні. цеж очевидні речі....даже коли він є в наявності, зареєстрований, обладнаний, є гарне місце зберігання у гаражі чи десь ще...
20.01.2022, 10:33
Типичная ошибка любителей . У каждого производителя есть свои хиты . Пример - Мерк 3.3 2т лучший . 15 лс 2т Мерк и Ямаха , 9.8 2т Тохатсу , 30 4т Хонда , 40 4т Ямаха .... и тд .... Нельзя все под одну гребёнку :D
Мерк 9.9 лайт он же тоха 9.8, модель 20-го года выпуска. Читать тут ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]). Культура производства уже не японская, не смотря на шильдик с гордой надписью "Made in Japan". Китай. О чём в нете уже много чего есть, включая отзывы по запчастям, родным.
Хто Вам сказав що в мене немає транцевих коліс. Ми ж говорим про надувні лодки , Ви неуважно читаєте повідомлення.
Колеги , не видумуйте дурниць , стверджувати що лодка на лафеті , це гірше чим лодка в багажнику , може тільки той хто ніколи його не мав. Немає в лафеті мінусів , за виключенням що його потрібно купити , і викласти за це мінімум 15 т.г, далі суцільні плюси. Оте все, місця нема де поставить , на березі вкрадуть і.т.д то взагалі не переконливо , ні разу взагалі ні разу не мав з цим проблем.
20.01.2022, 12:54
Колеги , не видумуйте дурниць , стверджувати що лодка на лафеті , це гірше чим лодка в багажнику , може тільки той хто ніколи його не мав. Немає в лафеті мінусів , за виключенням що його потрібно купити , і викласти за це мінімум 15 т.г, далі суцільні плюси. Оте все, місця нема де поставить , на березі вкрадуть і.т.д то взагалі не переконливо , ні разу взагалі ні разу не мав з цим проблем.
Масло масляное. Лодка на лафете удобная штука. Вопросов нет. Никто не говорил, что это плохо. Но есть неудобства. Точнее - особенности. О них ниже писали. В теме про поиск слипов для сброса лодок это опять таки всё есть. Достоинства лафета - загнал его в воду, сбросил лодку на воду и всё. Нет надобности что-то собирать разбирать, мыть, сушить, снимать мотор и прочее. Это существенная экономия времени и нервов. Особенно в период похолодания.
С другой стороны - не понимаю, нафига там ещё транцевые колёса? Хотя думаю, что сначала появились именно транцевые колёса, а потом лафет. Чтобы сбросить лодку на колёса с лафета нужно разгрузить лодку, снять мотор, чтобы не ударить его во время сухого сбрасывания. Это геморой который нивелирует наличие лафета.
Такое вот у меня мнение.
за логікою деяких опонентів , так жити в Києві в рази гірше ніж в забитому селі десь в Чернігівській області. Машину нема де поставити, лафет нема де зберігати, картоплі нема де посадити , яблуко , з дерева не зірвеш ну і т.д. Чого вони всі пруться в той Київ , він скоро репне.
:D Что за отсебятина??? Где утверждения? Хотя...., рассуждайте как вам удобно...если легче от этого;)
Масло масляное. Лодка на лафете удобная штука. Вопросов нет. Никто не говорил, что это плохо. Но есть неудобства. Точнее - особенности. О них ниже писали. В теме про поиск слипов для сброса лодок это опять таки всё есть. Достоинства лафета - загнал его в воду, сбросил лодку на воду и всё. Нет надобности что-то собирать разбирать, мыть, сушить, снимать мотор и прочее. Это существенная экономия времени и нервов. Особенно в период похолодания.
С другой стороны - не понимаю, нафига там ещё транцевые колёса? Хотя думаю, что сначала появились именно транцевые колёса, а потом лафет. Чтобы сбросить лодку на колёса с лафета нужно разгрузить лодку, снять мотор, чтобы не ударить его во время сухого сбрасывания. Это геморой который нивелирует наличие лафета.
Такое вот у меня мнение.
Что до понаехавших - да. Согласен полностью. Не было понаехавших - Киев был чище и красивее. Скучаю за теми временами, когда у селян не было паспортов и они сидели в своих сёлах, не расползаясь по городам со своей сельской "культурой".
От зразу видно що у Вас ніколи не було надуваса на лафеті. Транцеві колеса з"явились в акурат разом з лафетом , по тій самій причині , щоб не обмежувати себе сліпами , а мати можливість скидання лодки в будь якому місці. І що до розвантаження лодки під час сухого збросу. Звідки у Вас такий досвід. А, це чисто теоретичні припущення. так от смію вас розчарувать що до припущень. Гружена лодка разом з мотором злітає з лафета на транцеві колеса за 10 секунд. залітає трохи довше хвилин 5. Це я Вам як практик говорю. Хоча признаю зразу на риболовлі ніколи не буваю сам , мінімум у двох, або і у трьох, так уже склалося , що їздим я син і племінник. Самому може це трохи і геморно але все одно легше ніж самому складати качати тягати саму лодку і всі бебихи включаючи мотор.
Але , якщо Вам так подобається та тяганина і збори розбори то Вам лафет точно непотрібен, а ми будемо тяжко мучитись з лафетом.
Nikolos68
20.01.2022, 15:14
за логікою деяких опонентів , так жити в Києві в рази гірше ніж в забитому селі десь в Чернігівській області. Машину нема де поставити, лафет нема де зберігати, картоплі нема де посадити , яблуко , з дерева не зірвеш ну і т.д. Чого вони всі пруться в той Київ , він скоро репне.
Давайте я Вам отвечу за себя, как Киевлянина!
Почему я не куплю лафет, хотя возможность есть.
Лафет с лодкой хранить где-то нужно и если вы не проживаете в частном доме, то в Киеве это действительно не дешево, снимать гараж для лодки с лафетом и второе небезопасно, так-как банально воруют! Я не буду здесь рассказывать сколько и чего украли в том кооперативе где у меня гараж, но в Киеве с этим реально беда! Поэтому лодка с лафетом это как приманка для воров, присматривают и затем опа и уже без лодки, мотора и лафета...
У меня предыдущий комплект лодка-мотор купил человек у которого обчистили гараж, причем машину не тронули.
А так, да согласен, лафет с лодкой это очень удобно, тут не с чем спорить, но для нечастых выездов приходится возить все в багажнике и собирать-разбирать.
Был бы частный дом, даже-б не думал, возил бы лодку на лафете!
:D Что за отсебятина??? Где утверждения? Хотя...., рассуждайте как вам удобно...если легче от этого;)
ось ствердження і дуже категоричне
чи Ви всі пости приймаєте на свій рахунок, ніби других учасників дискусії і не існує
СКВ- мудрый человек. Он в двух словах закрыл постулат, который сейчас на 5 страниц растянется. Зы. Приезжайте к нам в ЗП с лафетом...три локации на нижнем бьефе, что бы сброситься, без комфорта. И 2 на верхнем. Это в радиусе 50 км. Вот поэтому в багажниках и возим. Либо с причалов выходим на жестких корпусах.
Пэ Эс. Транцевые колеса, ваще не панацея. Если берег обрывистый или слипа нет, они и на не нужны. Как и лафет собственно. А в остальном, жирный плюс. Тут без сомнений. На сим дискуссию закончил.
20.01.2022, 16:26
Был бы частный дом, даже-б не думал, возил бы лодку на лафете!
Живу в частном доме, в Киеве. Машина с фаркопом, Т4. Где поставить прицеп есть. Но пользуюсь маленькой лодкой, 2.93. В лафете нет смысла, так как 99% времени провожу на Десне. А там, если честно, даже транцевые колёса не всегда помогают :)
Тут тоже не всё так просто. Чистят дома, аж гай шумит. Началось всё с 14-го года. У меня на улице почистили два доме. Благо у меня всё камерами накрыто, а воры были не шибко умные. На камеру чётко показали личики. Полиция нашла довольно быстро. Парень и девчонка с донецкой области. сейчас более-менее затихло. Но уже все дома по нашей и параллельной улицам закрыли камерами с перекрёстной съёмкой. От греха, так сказать.
20.01.2022, 16:28
чи Ви всі пости приймаєте на свій рахунок, ніби других учасників дискусії і не існує
Дык у нас два лагеря, так получилось :) Каждый ловит в своих условиях. Где-то имеет смысл иметь фаркоп, где-то он не нужен. Одни ратуют за мотор чем побольше, а другим и 5-6 более чем. :)
Serhii Kv
20.01.2022, 17:00
Дык у нас два лагеря, так получилось :)
Если рядом есть и большая вода и реки, совсем в идеале иметь и что-то помореходней на телеге и комплект эгоиста, сильно расширяющий возможности выхода на воду :)
Nikolos68
20.01.2022, 17:03
Вернусь к теме ветки, все-же про Навигатор :D
Кто, что слышал про Круз 350, тестовый образец будет :confused:
У кого есть информация?
20.01.2022, 17:35
Если рядом есть и большая вода и реки, совсем в идеале иметь и что-то помореходней на телеге и комплект эгоиста, сильно расширяющий возможности выхода на воду :)
Есть одно большое "НО!" Нет прав. Да и лодку сейчас зарегистрировать, наверное, вряд ли возможно, в связи с реформированием системы. А вот злобной полиции на воде более чем. Зачем себе сознательно создавать головную боль? :o
ЗЫ. Но мотор у меня есть. 18-ка. Под что-то нормальное. Может под круз 350? :)
У меня прям джек-пот - навигатор 330 НДНД с 15кой на лафете и даже с транцевыми колесами :D :lodka:
И кто бы что не говорил мне это мега удобно. Там где я на переднем приводе не могу кинуться с лафета я скидываю лодку сухую и на транцевых колесах уже в воду. Порой даже на "пшонке" быстрее скинуть лодочку на транцевых колесах, чем ждать в очереди с лафетами. И поднять точно так же.
Но это все сугубо моя личная история и никому не навязываю. Да и стоит это денег. Даже на работе за стоянку лафета приходится платить. Но я готов на это ради удобства и оперативности.
alekspilot
20.01.2022, 19:02
Приезжайте к нам в ЗП с лафетом...три локации на нижнем бьефе, что бы сброситься, без комфорта. И 2 на верхнем. Это в радиусе 50 км.
Міша, не для дискусії, виключно з досвіду. Після того як я заїхав до вас в ЗП з лафетом)) без лафета вже не хочеться. Років 10 возив човна на даху авто і пару років вже катаю на лафеті. "Две большие разницы" як кажуть в Одесі. Жодного разу не виникало труднощів зі спуском на воду, пару разів доводилось скидати на транцевих колесах, де не було можливості під'їхати до берега. Лафет - Гідрік, переломка.
Максимилиан
20.01.2022, 19:49
лодка на лафете это однозначно круто. Тут даже и говорить не о чем. Было бы у меня где держать его,
и как возить, сто%% было бы так. Это абсолютно логичный следующий шаг после перевозки всего этого дела
внутри машины. Уверен, что к этому у меня все и придёт ))
У кого есть информация?
В планах есть,но что с неё толку сейчас,даже если сделают?Обкатать негде,лёд.Ну а к весне,то дай Бог что бы нам до лодок было
Возвращаемся ближе к обсуждению лодок Navigator
У кого есть информация?
Привет,только разговаривали про Круиз 350.Решено что точно будет,ждём когда сойдёт лёд,что бы испытать.
Nikolos68
28.01.2022, 12:29
Привет,только разговаривали про Круиз 350.Решено что точно будет,ждём когда сойдёт лёд,что бы испытать.
Наконец-то! Игорь держите в курсе, хочу испытать под своим Мерком 9.9!
Наконец-то! Игорь держите в курсе, хочу испытать под своим Мерком 9.9!
Хорошо.
mabilochka
29.01.2022, 15:59
Какая хорошая новость, 2 года жлал и не дождался 2 недели) ну ничего. Будет весною с чем сравнить
Какая хорошая новость, 2 года жлал и не дождался 2 недели) ну ничего. Будет весною с чем сравнить
Учитывая то ,что пока ничего не испытано,и какой результат будет на выходе не известно ,то как минимум на данный момент ничего не потерял.
alex.mich
18.02.2022, 20:20
а что за новая лодка? хотябы намекните чтоли, подыскиваю себе замену плавсредства...
недавно наткнулся на интересную конструкцию риб [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
а что за новая лодка? хотябы намекните чтоли, подыскиваю себе замену плавсредства...
недавно наткнулся на интересную конструкцию риб [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
А что там намекать?Планировали Круиз 320,увеличить до 350.Что получится на выходе,пока не известно.И не факт что я буду в курсе что там получилось.Складной Риб,лично для меня ,под большим вопросом,по соотношению стоимости,удобства и долговечности.Но думаю эта тема,да наверное и форум,не самое подходящее место,для обсуждения русских лодок.
alex.mich
19.02.2022, 02:56
русских лодок.
это же не подводная лодка, если честно мне всё равно чья она, я смотрю на то как разум решает поставленные задачи, сори за флуд, удаляюсь
p.s.
меня удивил этот Риб, если честно, т.к. отличается от всего что я видел
это же не подводная лодка, если честно мне всё равно чья она, я смотрю на то как разум решает поставленные задачи, сори за флуд, удаляюсь
p.s.
меня удивил этот Риб, если честно, т.к. отличается от всего что я видел
Хоть монгольские,тема просто про Навигатор.Создайте тему,может и правда кому интересно.
Игорь , а продали хоть один 5 метровый Риб ? Есть какие данные по нему ?
Игорь , а продали хоть один 5 метровый Риб ? Есть какие данные по нему ?
Привет,я не знаю.
Привет.В тему,какой мотор оптимален и необходим в носимом комплекте,9.8 или таки 15 ка?На мой взгляд при правильном выборе лодки,9.8 достаточно.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]ш ТЗ на
Оптимальный носимый мотор, это тот который сможешь унести :D
Оптимальный носимый мотор, это тот который сможешь унести :D
И да и нет.Если нет цели вытянуть максималку,ради самой максималкки ,то комплект о котором говорим,абсолютно достаточен,и с большим запасом.Пишу с воды,прицепил тахометр,165 кг.5760-5780,один улетает за 6000,даже не стал мотор мучить и смотреть,а на скольки остановится,явно больший шаг просится.Следующий этап,это под три сотни кило буду пробовать,240-250 я и так вижу что поднимет.
У моего товарища парсун 9.8 поднимал 300кг на малокилеватой (не буду махать красной тряпкой) сами знаете какой лодке, мне кто-то не верил, а сейчас сам к этому пришел:ajmolodec:
Сам буду тягать 15 пока тягалка не развяжется))))
У моего товарища парсун 9.8 поднимал 300кг на малокилеватой (не буду махать красной тряпкой) сами знаете какой лодке, мне кто-то не верил, а сейчас сам к этому пришел:ajmolodec:
Это не малокилеватая лодка .Она среднекилеватая по сравнению с Брезой .Лодки о которых ты пишешь,практически плоскодонка.,Гидродинамику ни кто не отменял,плоскость всегда поднимет больше чем угол,но пострадает комфорт и управляемость.Проблема не сделать лодку которая просто быстрая,или просто грузоподьемная,а максимально совместить скорость,управляемость,комфорт,грузоподъёмность.
Сам буду тягать 15 пока тягалка не развяжется))))
Правильно,но я понял что оттягался.
Лодки о которых ты пишешь,практически плоскодонка.
Вместо тысячи слов)))))
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Вместо тысячи слов,сними видио,с данными по скорости,по грузоподъёмности,и т.д. и покажи это в соответствующей этой лодке теме.К примеру так[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Пока я слышал ,а у друга есть мопед,который быстрее Бентли,и вижу фото дна какой то лодки.Учитесь конкурировать,это не сложно,есть есть продукт.Если нет,или его характеристики однобоки,тогда да,остаётся только про мопед
Да неужели :D Освежу память [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Интернет помнит все в отличии от человека.
Да,забыл упомянуть,что Суза 15,что Тоха 9.8,на Круиз 350 просто навешивались,без поднятий и регулировок,при этом ни малейшего забрызгивания,что судя по сообщению форумчанина Санчо 1983,в соседней теме на последней странице таки бывает.
Да неужели :D Освежу память [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Интернет помнит все в отличии от человека.
И это на НДНД? В одного человека? Что в этом особенного? Я на ДСЛ 3,3 (лодка тяжелее) под 9,8 один (120 кг плюс куча рыболовного шмурдяка) выходил в максималку 30-32 км/ч без никаких регулировок, поставил и пошел.
Неужели там не написано? :158:
Речь шла про максимально выводимый вес, а в одного там загрузка минимум 150 кг ( 138 + 12 бак), рекорды скорости ставить никто не собирался, это пробный выезд был))) А вот к вам вопрос, это скорость по течению Десны или против? ;) У меня замеры с Каневского если что...
VPK_Verka
19.10.2022, 17:15
И это на НДНД? В одного человека? Что в этом особенного? Я на ДСЛ 3,3 (лодка тяжелее) под 9,8 один (120 кг плюс куча рыболовного шмурдяка) выходил в максималку 30-32 км/ч без никаких регулировок, поставил и пошел.
ДСЛ 330 пустая 9.8 тоха 106 кг я 30-31 км. Что то вы лукавить, если мягко сказать :)
Неужели там не написано? :158:
Речь шла про максимально выводимый вес, а в одного там загрузка минимум 150 кг ( 138 + 12 бак), рекорды скорости ставить никто не собирался, это пробный выезд был))) А вот к вам вопрос, это скорость по течению Десны или против? ;) У меня замеры с Каневского если что...
Я внимательно все прочитал. Замеры скорости проходили на забоке Десны без течения. В одного с полным фаршем. Там же лодка тестировалась с 15-шкой Сузой.
ДСЛ 330 пустая 9.8 тоха 106 кг я 30-31 км. Что то вы лукавить, если мягко сказать
Один и тот же комплект может показывать разные результаты в силу очень многих причин. Начиная от времени года с кривизной лопасти винта и заканчивая степенью накачки надувного киля. И разброс может быть вполне ощутимый, наблюдались отклонения на 2-5 км/ч.
Я внимательно все прочитал. Замеры скорости проходили на забоке Десны без течения. В одного с полным фаршем. Там же лодка тестировалась с 15-шкой Сузой.
Один и тот же комплект может показывать разные результаты в силу очень многих причин. Начиная от времени года с кривизной лопасти винта и заканчивая степенью накачки надувного киля. И разброс может быть вполне ощутимый, наблюдались отклонения на 2-5 км/ч.
В моем посте все ответы на видео....
И если вы сами знаете нюансы по свои вопросам зачем было их задавать:confused:
Всем привет.Мысли вслух [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Да,кто хочет испытать на этой лодке меньший мотор,созваниваемся.
Выход на глис,Навигатор Круиз 350,мотор Тоха 9.8,все сзади,в пол газа.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Впевнений вихід на переходний режим (ну пачті на глісс):ajmolodec:
Сход воды у Навигатор Круиз 350,идеально,как и все в этой лодке.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Думаю багатьом буде цікаво..
Cruize 350, дно 1100, балони 750, решта все стандарт, з привальним брусом і т.д.
Вага шкури 32,5кг, з сумкою конвертом 33,5кг. Вага сумки з банками 8,9кг
По матеріалу, пластелу до валмекса звичайно далеко..
Думаю багатьом буде цікаво..
Cruize 350, дно 1100, балони 750, решта все стандарт, з привальним брусом і т.д.
Вага шкури 32,5кг, з сумкою конвертом 33,5кг. Вага сумки з банками 8,9кг
По матеріалу, пластелу до валмекса звичайно далеко..
Якщо вага важлива,я би обійшовся без привального брусу.Обійшовся навіть без важливості ваги.Нічого окрім мінусів (збільшення ваги,біль важке згортання),я в привальному брусі не побачив.Всі свої човни роблю без нього.
милка 1970
21.02.2023, 20:05
Ігор, відключи т9,бо трішки не зрозуміло,що написав.Хоча в цілому можна зрозуміти.
Ігор, відключи т9,бо трішки не зрозуміло,що написав.Хоча в цілому можна зрозуміти.
Исправил,хотя мысль написанного настолько проста и очевидна,что даже писать о этом,наверное банально
mabilochka
06.03.2023, 18:29
А кто вкурсе, где в этом году можно выйти на воду?
Заодно хотел бы протестить круз
Романтика
07.03.2023, 08:15
А кто вкурсе, где в этом году можно выйти на воду?
Заодно хотел бы протестить круз
Ну вроде как запрет выхода на воду на лодке под мотором никто не отменял, хотя многие считают себя "бессмертными" и становятся отличной мишенью для тренировок наших ЗСУ.
Ну вроде как запрет выхода на воду на лодке под мотором никто не отменял, хотя многие считают себя "бессмертными" и становятся отличной мишенью для тренировок наших ЗСУ.
Без мотору можеш ходити по затокам, на веслах, без виходу на Дніпро, або просто переправитись через Дніпро на острів, тоді не чіпають. Все що на моторі буде мати проблеми
VPK_Verka
07.03.2023, 18:17
Вот читаю и о ху....., или тут все правильные или я в сандалях :)
Прошлый год по закрытым водоемам, даже в 20км от Киева, :lodka: :lodka-n::lodka1::palatka: полно было, сам грешен, в одном водоеме насчитал более двадцати единиц, далее устал.
А тут тишина.. :cool:
VPK_Verka
07.03.2023, 18:26
Кто бы сказал в чем разница между Navigator RIB H390 и Navigator RIB F-380. Глядя по фото кильватость по трацу большая, как они под 20 ходят?
Спасибо.
P petrovich
09.03.2023, 13:21
Кто бы сказал в чем разница между Navigator RIB H390 и Navigator RIB F-380. Глядя по фото кильватость по трацу большая, как они под 20 ходят?
Спасибо.
Navigator Baltic H390 HD под 20кой ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Navigator Baltic H 390 - new model ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Нема за що.
P petrovich
09.03.2023, 13:43
Все що на моторі буде мати проблеми
Це з якого боку подивитись:
2023-02-28
На Днепропетровщине разрешили суднам выходить на воду и открыли водоемы для промышленного рыболовства
На Днепропетровщине разрешили ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
:confused::confused::confused:
На Днепропетровщине разрешили ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Разрешили только бракам в законе ! Для рыболовов любителей навигация закрыта , увы .
Водоемы Днепропетровской области открыли для "промышленного рыболовства"
mabilochka
09.03.2023, 15:59
Да, действительно разрешено только бракам, полицаям и военным структурам
VPK_Verka
09.03.2023, 16:46
Navigator Baltic H390 HD под 20кой ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Navigator Baltic H 390 - new model ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Нема за що.
Це дуже точно! :D
Navigator RIB Украинского производства.
Да, действительно разрешено только бракам, полицаям и военным структурам
Типа да.Прошлым летом шел в Конче на острова за грибами,и тихо охреневал.В тех местах я много десятков лет,но в жизни такого не видел,сетки вдоль и поперек,не вынимаются даже днем.
P petrovich
09.03.2023, 22:50
Navigator RIB Украинского производства.
Думаєш, є суттєві відмінності?
mabilochka
10.03.2023, 01:01
Типа да.Прошлым летом шел в Конче на острова за грибами,и тихо охреневал.В тех местах я много десятков лет,но в жизни такого не видел,сетки вдоль и поперек,не вынимаются даже днем.
А чего стесняться? Плати 8-10 тыр и делай что хочешь целый месяц. И это в нерест. ( Расценки Десны, в Конче могут немного отличаться)
Короче дешевле забашлять рыбинспекции, чем попасться с носарем или парой лишних плотвиц.
Я себе комплект купил перед самой войной... На воду так и не вышел (((
А чего стесняться? Плати 8-10 тыр и делай что хочешь целый месяц. И это в нерест. ( Расценки Десны, в Конче могут немного отличаться)
Короче дешевле забашлять рыбинспекции, чем попасться с носарем или парой лишних плотвиц.
Я себе комплект купил перед самой войной... На воду так и не вышел (((
Не только это.Полное отсутствие рыбаков на лодках,просто благодать для сеточников,никто не зацепит,не вытащит.
Oleg8510
10.03.2023, 20:47
Думаєш, є суттєві відмінності?
Навигатор Н400 Балтик (Navigator H400 Baltic) он же Navigator Baltic H390 HD-лодка
килевая с твердой палубой-Украинского производства. Не путайте Навигатор РИБ H390 (Navigator RIB H390) тоже производство.
Приветствую. А что кто скажет если на постоянной основе оставить жить ПВХ на воде ? navigator h360, как быстро сгниет транец?
Приветствую. А что кто скажет если на постоянной основе оставить жить ПВХ на воде ? navigator h360, как быстро сгниет транец?
Привет.Да вроде с фанерой, которую используют в украинских лодках,нет таких проблем.Народ писал что китайская фанера, на ихних лодках,гниет быстро,но ее у нас,по крайней мере до войны не использовали.
для малых суден субъектов хозяйствования
Открыли для промыслевиков. Для рыбаков простых по-прежнему действует запрет же.
з.ы.Вижу уже ответили :)
Shaman26kiev
08.05.2023, 21:55
Привет.Да вроде с фанерой, которую используют в украинских лодках,нет таких проблем.Народ писал что китайская фанера, на ихних лодках,гниет быстро,но ее у нас,по крайней мере до войны не использовали.
Купив човен Колібрі 3,8 який простояв 2 роки (з походами) на Дніпрі (купував у травні 2020). На вигляд усе живе, господар отримавши гроші, дав деру одразу з місця продажу. Коли став розбирати човен для транспортування, на місці викинуто було повністю підлогу (стрінгера цілі), транець був цілий, ПВХ стало твердим як пластик. Після доопрацювання, дно замінив ПВХ на нове, підлогу купив БУ (попалося оголошення) після чого його розібрав, 3 шари автомобільного лаку з пульвілізатора, складання повністю по новій з герметиком автомобільним скляним. Все як пощастить, бажано щоб усередині не було води.
Привет.У друга есть пвх из 90-тых,когда лодки тольки только начинали делать на Полевой (древние киевляни могут помнить).Последние лет 15,а то и дольше,с лодкой никаких сентиментов,ее никогда не сушат,редко моют,после воды в гараж.Клей растрескался,по углам приходится подклеивать,но пвх,как шкура молодого ягненка.У меня было много авто из 90 тых,по инженерым решениям,долговечности,они так же дико отличаются от современного автопрома,как то пвх из 90 тых,от того что сейчас.Короче,цитируя классика,никому не нужны вечные иглы для примуса.Название пвх,по моему, сейчас то же большой роли не играет.
Материал хайпалон, лодки фирмы ФиордБот
Материал хайпалон, лодки фирмы ФиордБот
Нет,не хайпалон,а именно пвх.Наверное ранний Валмекс,от современного на ощупь отличается.Наверное как и автопроизводители,производители пвх решили,что делать материал,лодки из которого будут служить десятки лет,невыгодно.А если сварить материал из переработанных памперсов,который лет через 5 начнет самоликвидироваться,то всем ,кроме покупателя ,станет хорошо.
Всем привет.Записал немного про скорость при жаре.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Еще подскажите,Стайки,район Ржищева,на воде народ есть?
Нет,не хайпалон,а именно пвх.Наверное ранний Валмекс,от современного на ощупь отличается.Наверное как и автопроизводители,производители пвх решили,что делать материал,лодки из которого будут служить десятки лет,невыгодно.А если сварить материал из переработанных памперсов,который лет через 5 начнет самоликвидироваться,то всем ,кроме покупателя ,станет хорошо.
У мене був Навигатор ЛК 360 , 2013 року . Після купівлі Гранда , був обміняний куму на каністру пива)
Так от , за 10 років з лодкою не траплялося геть нічого . 7 років в сумці , 3 роки на лафеті . Не мінялося , не ремонтувалося абсолютно нічого . Човен як новий . Такщо не треба про 5 років ))) Матеріал не пам'ятаю який .... Корейський якийсь Денис казав )))
п.с. На аві той човен )
У мене був Навигатор ЛК 360 , 2013 року . Після купівлі Гранда , був обміняний куму на каністру пива)
Так от , за 10 років з лодкою не траплялося геть нічого . 7 років в сумці , 3 роки на лафеті . Не мінялося , не ремонтувалося абсолютно нічого . Човен як новий . Такщо не треба про 5 років ))) Матеріал не пам'ятаю який .... Корейський якийсь Денис казав )))
п.с. На аві той човен )
Згоден на 100 відсотків.Саме тоді в 2013 ,році,Денис і купив ПВХ,на 20 років вперед
Carassius
06.06.2024, 13:36
Тест и обзор Винда 360 от меня [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Коротов Сергей
10.06.2024, 09:29
Доброго дня. Хочу просити пораду...
Маю Навігатор Аір 330. Рік похолив під Мерком 5, одному чудово було, вдвох на гліс не виводив, швидкість була 11-12км/год.
Нещодавно взяв Тохатсу 9.8. Думав буде перти... по факту два чоловики по 100 кг плюс небагато шмурдяка - на гліс не виходить :( швидкість максимум 13 км/год, якщо переповзаю до передньої банки, швидкість збільшується до 15 км/год, гліса немає, вертаюсь назад, швидкість падає.
Гвинт рідний 8.5F, мотор стоїть на 2 дирці, від кавітаційної плити до інтерцептора 2.5 см. Накачка - балони 0.2, дно 0.27, так на фірмі сказали качати. Двигун не крутиться на передачі більше 4100 об/хв!!! На холостих крутиться до 6000.
Куди копати? Хочеться використовувати можливість комплекту в повну силу.
Чи буде допомогою встановлення гідрокрила на двигун?
Дякую
Маю Навігатор Аір 330. Рік похолив під Мерком 5, одному чудово було, вдвох на гліс не виводив, швидкість була 11-12км/год.
Нещодавно взяв Тохатсу 9.8. Думав буде перти... по факту два чоловики по 100 кг плюс небагато шмурдяка - на гліс не виходить :( швидкість максимум 13 км/год, якщо переповзаю до передньої банки, швидкість збільшується до 15 км/год, гліса немає, вертаюсь назад, швидкість падає.
Гвинт рідний 8.5F, мотор стоїть на 2 дирці, від кавітаційної плити до інтерцептора 2.5 см. Накачка - балони 0.2, дно 0.27, так на фірмі сказали качати. Двигун не крутиться на передачі більше 4100 об/хв!!! На холостих крутиться до 6000.
Дякую
На мою думку - треба з тохою розбиратися, бо це вона 100% не пхає, а чому не пхає - то вже до техників питання
Дякую
Треба копати в сторону калькулятора і розрахунків ваги.
26(тоха)+45(човен)+200(пасс)+15(бак) = 286кг + акуми/якоря/ехолоти/крісла/снасті…
Пробуйте в пустому човні в 2 чоловіки, має вийти на гліс.
Для прикладу моя тоха 9,8 витягує 340кг загальної ваги, але на 350нднд. Швидкість 23-24, після підняття двигуна на 3см - до 26км/год
У вас допустима вага для гліса буде менша через коротший і скоріш за все килєватіший човен.
Коротов Сергей
10.06.2024, 14:55
На мою думку - треба з тохою розбиратися, бо це вона 100% не пхає, а чому не пхає - то вже до техників питання
Пробував розбиратись. Двигун новий 2023 року. Працює стабільно. Я розуміюсь на автомобільних карбюраторах, тому сам настраював його. Може гвинг треба з меншим кроком поставити? Тут досвіду немає :(
Alexandr_Korobchuk
11.06.2024, 09:05
Маю Навігатор Аір 360 - ну ніфіга не швидкохідний човен.
З тим же двигуном Адвенчер 320 біжить на 8-10 км швидше, хоча і в два рази важчий. Але ну навіг той Адвенчер в гарну хвилю :)
Добрий день.
Спробуйте підняти тиск в балонах. Добавити +0.05.
Маю Навігатор Брезза. Рекомендація виробника: балони 0,25, дно 0,30.
Мотор Мерк 15, 2-х такт. Лодка шла, але дуже туго.
По рекомендації спробував дно 0,35. Зовсім інша справа, іде як треба.
Nikolos68
12.06.2024, 12:11
Маю Навігатор Аір 360 - ну ніфіга не швидкохідний човен.
З тим же двигуном Адвенчер 320 біжить на 8-10 км швидше, хоча і в два рази важчий. Але ну навіг той Адвенчер в гарну хвилю :)
Нажаль Air не швидкісні човни, але дуже дивно що не витягує на гліс! В мене Air 310 під мерком 9.9(тажа тоха) в одного, з повною загрузкою я 90 плюс всі пасочки 27-29 стабільно в двох 23-25, може погратись углом нахила?! 330 Air що одного, що двох повинен їхати швидше мого!!!
Alexandr_Korobchuk
12.06.2024, 16:40
Мій комплект виходить на гліс без проблем, але вихід затяжний, якщо порівнювати з іншими човнами якими користувався...
Відверто кажучи, мене здивувало що Аір 330+Тоха 9,8 має проблеми з виходом на гліс - сам хотів купити легший двигун на свого човна.
Нічого дивного, чим більше килеватість тим важче виходе на гліс, але краще йде по хвилі, і навпаки плоскодонка на гліс вискакує на ура але на хвилі душу витрясе ;)
Carassius
21.06.2024, 21:06
А кто сколько качает дно в Винд 360?
Коротов Сергей
23.06.2024, 23:58
Нажаль Air не швидкісні човни, але дуже дивно що не витягує на гліс! В мене Air 310 під мерком 9.9(тажа тоха) в одного, з повною загрузкою я 90 плюс всі пасочки 27-29 стабільно в двох 23-25, може погратись углом нахила?! 330 Air що одного, що двох повинен їхати швидше мого!!!
Майже тиждень був на Дністрі, ганяв комплект Навігатор Аір 330 + Тоха 9.8 + гідрокрило в хвост та гриву... вдвох так на гліс і не вивів :( навіть с пасажиром в 70 кг не виходить на гліс... вдвох максимум 14 км/год. Одного мене на 110 кг везе 26 - 27 км/год, на гліс виходить досить довго, але далі йде дуже стабільно, не кидає, хвиля майже пофіг.
Накачка балонів 0,3 атм, дно 0,35.
Буду піднімати транець. Відпишусь
мене на 110 кг везе 26 - 27 км/год, на гліс виходить досить довго, але далі йде дуже стабільно, не кидає, хвиля майже пофіг.
Накачка балонів 0,3 атм, дно 0,35.
Буду піднімати транець. Відпишусь
Яка загрузка ? 110кг+ …. ?
Коротов Сергей
24.06.2024, 08:57
Яка загрузка ? 110кг+ …. ?
Я - 110 кг + бак 12 літрів + сумка зі снястями 4 +- кг + дрібниці, спіннінг, підсак, вода питна, ехолот, столік ну нехай ще 10 кг... все
В сумі 150 кг, не більше... ще + 70 кг і все, не їде :(
Переробив транець, підняв мотор на 35 мм. Днями обкатаю
Я - 110 кг + бак 12 літрів + сумка зі снястями 4 +- кг + дрібниці, спіннінг, підсак, вода питна, ехолот, столік ну нехай ще 10 кг... все
В сумі 150 кг, не більше... ще + 70 кг і все, не їде :(
Підняття транцю трохи покращує результати коли вони і так норм, а в цьому випадку навряд..
В мене в одного з загрузкою ~180кг в кокпіті, 29-31км/год без гідрокрил т.д.
Треба шукати причину, човен новий? Може десь косяк в зборці?
десятка має нормально пхати ~150 кг майже будь якої форми та кильоватості, спробуйте мотор на іншу лодку повісити
Коротов Сергей
25.06.2024, 23:38
Підняття транцю трохи покращує результати коли вони і так норм, а в цьому випадку навряд...
Треба шукати причину, човен новий? Може десь косяк в зборці?
Човен брав новим...
Коротов Сергей
25.06.2024, 23:46
.....
Обкатував сьогодні Навігатор Аір 330 + Тоха 9.8 з піднятим транцем на 34 мм. З напарником вдвох + бак 12 літрів і по мінімуму шмурдяка - вдалось вижати 15 км/год... на гліс не вийшли :( на розворотах вже є прохвати двигуна. Все.. більше нічого зробити не можу :(
Виробнику не треба брехати людям, що для Аір 330 рекомендується мотор 10 сил... це неправда...
Ще згодом спробую Тоху 9.8 повісити на пайольну лодку 330... є у товариша, тоді все стане остаточно понятно
Обкатував сьогодні Навігатор Аір 330 + Тоха 9.8 з піднятим транцем на 34 мм. З напарником вдвох + бак 12 літрів і по мінімуму шмурдяка - вдалось вижати 15 км/год... на гліс не вийшли :( на розворотах вже є прохвати двигуна. Все.. більше нічого зробити не можу :(
Виробнику не треба брехати людям, що для Аір 330 рекомендується мотор 10 сил... це неправда...
Ще згодом спробую Тоху 9.8 повісити на пайольну лодку 330... є у товариша, тоді все стане остаточно понятно
Я бы гидрокрыло ваще выкинул. Угол наклона двигла и максимум тяжесть на нос. Может надо было напарника на зад посадить а спмому на нос сесть. Тоха 9,8 отличный мот, ходил на нем на бриг 350, харис 330, гранд аирдек 330, кептенбот 310....2х человек со шмотками и мешком рыбы запросто:gan2:
Човен брав новим...
Це нічого не означає.. в цій темі вже підписувались люди, коли отримавши новий нднд були проблеми з ходовими характеристиками.. після чого виробник доробляв деякі моменти і тільки після цього все було ок..
Напишіть мені в особисті в яких місцях ви виходите на воду, можливо вийде вам підкинути мою тоху, або вашу на мій нднд. Тільки такий тест розставить все на свої місця і покаже в чому проблема.
Коротов Сергей
28.06.2024, 12:48
Це нічого не означає.. в цій темі вже підписувались люди, коли отримавши новий нднд були проблеми з ходовими характеристиками.. після чого виробник доробляв деякі моменти і тільки після цього все було ок..
Напишіть мені в особисті в яких місцях ви виходите на воду, можливо вийде вам підкинути мою тоху, або вашу на мій нднд. Тільки такий тест розставить все на свої місця і покаже в чому проблема.
Дякую за пропозицію. Я - на Заході. Місто Нетішин. Інколи на Стару Ушицю їздемо. Я знайду мотор... і свій на іншу лодку кину, з часом... може завтра попробую крило зняти. Відпишусь
милка 1970
28.06.2024, 13:33
На мою думку, якщо ви підняли двигун і нічого не змінилося,то винен човен.Колись відписувався у темі про нднд,було таке саме.Колись купили в мене двигун 9.8 і казали не їде,а при зміні човна двигун запрацював.
Carassius
29.06.2024, 10:12
Це якийсь брєд. 10ка навіть корито іиведе на гліс з одною людиною і баком. Коли купив човен 360 але поки не змінимв мотор, мене на гліс виводивм 5,8 парсун. Так, важко, як в останнє, але виводив. Треба дивитись мотор. Є тахометр, які обороти?
Це якийсь брєд. 10ка навіть корито іиведе на гліс з одною людиною і баком. Коли купив човен 360 але поки не змінимв мотор, мене на гліс виводивм 5,8 парсун. Так, важко, як в останнє, але виводив. Треба дивитись мотор. Є тахометр, які обороти?
Так одного і виводить..
Коротов Сергей
29.06.2024, 19:11
На мою думку, якщо ви підняли двигун і нічого не змінилося,то винен човен.Колись відписувався у темі про нднд,було таке саме.Колись купили в мене двигун 9.8 і казали не їде,а при зміні човна двигун запрацював.
Сьогодні поставив свій мотор Тоха 9.8 на човен друга Колібрі 330 з фанерою і надувним кілем. Тоха легко вивела на гліс двох чоловік, швидкість 26-27 км/год. Мене одного везла 31 км/год. Але сів на підлогу... страшно :) Колібрі кидає, легка хвиля сильно лупить... чуть за борт не вилетів.
Тому до мотора питань ніяких немає, все чудово.
Коротов Сергей
29.06.2024, 19:15
Одного виводить на гліс, важко, довго з максимальною швидкістю 26 - 27 км/год.
Двох людей - не виводить :( коли вдвох - обороти не набирає більше 4100. Можливо гвинт треба поміняти
Сьогодні поставив свій мотор Тоха 9.8 на човен друга Колібрі 330 з фанерою і надувним кілем. Тоха легко вивела на гліс двох чоловік, швидкість 26-27 км/год. Мене одного везла 31 км/год. Але сів на підлогу... страшно :) Колібрі кидає, легка хвиля сильно лупить... чуть за борт не вилетів.
Тому до мотора питань ніяких немає, все чудово.
Показники більш менш нормальні для фанерної колібрі ..
тут скоріше за все питання до човна нднд..
Памʼятаю тут в темах нднд, був випадок коли виробником було невдало вибраний кут інтерцептора чи реданів і це було причиною поганих ходових показників.
Одного виводить на гліс, важко, довго з максимальною швидкістю 26 - 27 км/год.
Двох людей - не виводить :( коли вдвох - обороти не набирає більше 4100. Можливо гвинт треба поміняти
Про гвинт навіть не слід думати.. в мене набагато більша загрузка у двох швидкість до 26км год на стандартному.. в одного 36км/год..
У вас навіть в одного показник дуже поганий, питання до човна.
Бо 26км/год в одного це показник для 6 сил.
Коротов Сергей
30.06.2024, 08:45
Про гвинт навіть не слід думати.. в мене набагато більша загрузка у двох швидкість до 26км год на стандартному.. в одного 36км/год..
У вас навіть в одного показник дуже поганий, питання до човна.
Бо 26км/год в одного це показник для 6 сил.
Да я вже просто не знаю що ще придумати і зробити власними силами... продати цей Навігатор Аір можна, але по ньому дуже багато зроблено додатково під себе, не всім підійде... а потім знову на граблі :) бо фанеру вже не хочу, НДНД це ще та лотарея :) пластик дивитись?
милка 1970
30.06.2024, 09:32
А що ви робили по човну,може ви десь перевантажили,і тому почалися проблеми.
Да я вже просто не знаю що ще придумати і зробити власними силами... продати цей Навігатор Аір можна, але по ньому дуже багато зроблено додатково під себе, не всім підійде... а потім знову на граблі :) бо фанеру вже не хочу, НДНД це ще та лотарея :) пластик дивитись?
Є фото дна ?
Коротов Сергей
30.06.2024, 14:50
А що ви робили по човну,може ви десь перевантажили,і тому почалися проблеми.
А як його перевантажити? Геометрія як була, така і є...
Коротов Сергей
30.06.2024, 17:57
Є фото дна ?
Колеса піднімав :)
VPK_Verka
01.07.2024, 12:03
Нужно фото места перехода с днищя на транец. На предоставленных фото не видно подробно этого места.
По поводу Тохи 9.8 У меня был комплект Калибри 330 ДСЛ +тоха 9.8, 32 км было достигнуто в абсолютно пустой лодке. В одного 105кг с пасочками 27км, двое это беготня на нос для выхода на глис и скорость 24км. Забавно что с Сузукой 20л., скорость в одного 105 пасочки была 37-38, и лодку очень корежило уже, ходить так было не комфортно.
Сейчас Navigator RIB H390 с Сузуки ДФ 20 АС в одного 38км двое 31-32км.
Коротов Сергей
01.07.2024, 16:36
Нужно фото места перехода с днищя на транец. На предоставленных фото не видно .
А так?
А так?
Мене редани трохи напрягають.. вони можуть конкретно тормозити..
а так більше немаю що сказати..
Нужно фото места перехода с днищя на транец. На предоставленных фото не видно подробно этого места.
По поводу Тохи 9.8 У меня был комплект Калибри 330 ДСЛ +тоха 9.8, 32 км было достигнуто в абсолютно пустой лодке. В одного 105кг с пасочками 27км, двое это беготня на нос для выхода на глис и скорость 24км. Забавно что с Сузукой 20л., скорость в одного 105 пасочки была 37-38, и лодку очень корежило уже, ходить так было не комфортно.
Сейчас Navigator RIB H390 с Сузуки ДФ 20 АС в одного 38км двое 31-32км.
Гвинт на сузі 12 ?
Коротов Сергей
01.07.2024, 22:56
Мене редани трохи напрягають.. вони можуть конкретно тормозити..
а так більше немаю що сказати..
Я доробив лише кішеню для датчика ехолота. Все інше було зроблено виробником. Як на мене - немає до чого причепитись... але воно не їде :(
Я доробив лише кішеню для датчика ехолота. Все інше було зроблено виробником. Як на мене - немає до чого причепитись... але воно не їде :(
Та вони виробником інколи невдало вклеюються.
Я б радив проконсультуватись з виробником, переказати всю історію по по ходовим характеристикам. Це далеко не поодинокі випадки.
Коротов Сергей
02.07.2024, 12:02
Та вони виробником інколи невдало вклеюються.
Я б радив проконсультуватись з виробником, переказати всю історію по по ходовим характеристикам. Це далеко не поодинокі випадки.
Я писав виробнику... не відповіли :(
Написав щойно знову... о, чудо, є зв'язок :)
VPK_Verka
02.07.2024, 17:05
Гвинт на сузі 12 ? Да :) Солар, Родной 10, но кривой... Такое чувство что он чуть провернулся на резиновом демпфере.
Nikolos68
02.07.2024, 20:52
Я писав виробнику... не відповіли :(
Написав щойно знову... о, чудо, є зв'язок :)
Абсолютно згоден, 330 air з вашим мотором повинен йти на глисі з двома впевнено!
І ще коли дивився на фото вашого човна, дуже дивно виглядає інтерцептор, він під кутом вклеен до дніща, мені так здалося, якщо це так, то це може бути причиною не виходу на гліс!
Абсолютно згоден, 330 air з вашим мотором повинен йти на глисі з двома впевнено!
Двома чахликами так хом'яками ні. Лодка коротка з великою кілеватістю. Бажаєш більшу вантажопідємність - збільшуй табун коней
Коротов Сергей
03.07.2024, 12:26
І ще коли дивився на фото вашого човна, дуже дивно виглядає інтерцептор, він під кутом вклеен до дніща, мені так здалося, якщо це так, то це може бути причиною не виходу на гліс!
Зробив детальні фото переходу дна в інтерцептор. Видно, що лінія дна ломається... інтерцептор на під тим самим кутом... може дійсно у цьому проблема?
VPK_Verka
03.07.2024, 21:47
Мне кажется вот эти места, тормозят лодку.
Коротов Сергей
03.07.2024, 21:56
Мне кажется вот эти места, тормозят лодку.
Більш детально
Nikolos68
03.07.2024, 22:15
Більш детально
Що я і підозрював, так на мою думку інтерцептор повинен бути паралельним з дніщем, на одній лінії! Бо на моєму човні абсолютно рівно!
Ви самі подумайте, що ми змінюємо трімом двигуна, коли встановлюемо на човен, від кута нахила кавітаціоной пластини двигуна, човен буде носом зариватись якщо він замалий, або кобрувати якщо завеликий... У вас інтерцептор повинен тормозити човен. Ще раз, це на мою думку ;)
Так ваш човен повинен їхати з двома, якщо зібран як треба!
Коротов Сергей
04.07.2024, 00:46
Що я і підозрював, так на мою думку інтерцептор повинен бути паралельним з дніщем, на одній лінії! Бо на моєму човні абсолютно рівно!
Ви самі подумайте, що ми змінюємо трімом двигуна, коли встановлюемо на човен, від кута нахила кавітаціоной пластини двигуна, човен буде носом зариватись якщо він замалий, або кобрувати якщо завеликий... У вас інтерцептор повинен тормозити човен. Ще раз, це на мою думку ;)
Так ваш човен повинен їхати з двома, якщо зібран як треба!
Я теж думав, що мій човен повинен так перти... але на ньому інтерцептор завален... я досить багато фото і відео відправив виробнику. Сподіваюсь, що буде реакція і щось зможуть виправити
Такий інтерцептор навпаки допоможе легше вийти на гліс :D хоча так, максимальну швидкість зменшить :rolleyes:. Коротшу модель навмисно оснащують загнутим інтерцептором бо вона важче виходе на гліс та більш схильна до дельфінування на відміну від довшого човна, так шо, Панове, ви шукаєте те - чого нема... Знайдіть десь пятнашку, проведіть виміри, все з вашим човном гаразд, просто є нюанси які не всі знають поки не зіткнуться ;)
Однозначно нужно менять винт и всё будет хорошо. Штатный стоит 8,9''х8,3''. Нужно уменьшить шаг. Поставить 8,5"х6,5". Если обороты на максимуме 4100, то это явный недокрут. У тохи рабочий диапазон 5000-6000. Чтобы поднять рабочие обороты, нужно поставить более грузовой винт, с меньшим шагом. Уменьшение на один шаг додаст 300-400 оборотов. 4100 - это очень мало. Возможно еще есть брак в килеватости. А как едет лодка в одного человека?
У меня Винд. Сузуки15 на штатном лопухастом винте с 11 шагом в одного - 44км/ч, вдвоём со шмотками - 30км/ч. Обороты при этом 4400. Это мало очень. Хочу ставить винт с 9 шагом. Думаю, обороты поднимутся до 5тыс минимум, как раз нормально будет. Скорость должна вырасти где-то до 36. В одного придется не выжимать полный газ на 9 винте иначе будет перекрут, а это износ мотора. Поставил тахометр, сразу понял в чём дело.
Nikolos68
05.07.2024, 18:45
Такий інтерцептор навпаки допоможе легше вийти на гліс :D хоча так, максимальну швидкість зменшить :rolleyes:. Коротшу модель навмисно оснащують загнутим інтерцептором бо вона важче виходе на гліс та більш схильна до дельфінування на відміну від довшого човна, так шо, Панове, ви шукаєте те - чого нема... Знайдіть десь пятнашку, проведіть виміри, все з вашим човном гаразд, просто є нюанси які не всі знають поки не зіткнуться ;)
А ну будь ласка приклади, на яких човнах інтерцептор вклеюють під кутом?! У мене 310 Air інтерцептор рівно на лінії дна. Мій човен глісує з 5 - кою при чому їде під 27км з повною загрузкою, з одним капітаном. 330 була у мого знайомого, під 9.8 з двома під 29км їхала! Якщо з двигуном все ок, то тут тільки човен!
А ну будь ласка приклади, на яких човнах інтерцептор вклеюють під кутом?! У мене 310 Air інтерцептор рівно на лінії дна. Мій човен глісує з 5 - кою при чому їде під 27км з повною загрузкою, з одним капітаном. 330 була у мого знайомого, під 9.8 з двома під 29км їхала! Якщо з двигуном все ок, то тут тільки човен!
На Энерджі, коротші моделі.
Що в вашому розумінні повна нагрузка в кг?
З двома це скільки кг?
Можно фото вашого човна?
Фото з сайту навігатора: рівно шо піпець
Nikolos68
06.07.2024, 14:41
На Энерджі, коротші моделі.
Що в вашому розумінні повна нагрузка в кг?
З двома це скільки кг?
Можно фото вашого човна?
Фото з сайту навігатора: рівно шо піпець
Про Энерджі навіть писати немає сенсу, там свої трабли, з їхньою конструкцією дна... То взагалі інші човни, зустрічалися мені люди які дельфін не могли здолати навіть с танцями з бубном,та і там свій форум.
Повна загрузка це коли виходиш на риболовлю з усім що треба для риболовлі,у мене меньше чим 160-170кг якщо рахувати все, бак паливний,якоря,пасочки риболовні з свинцем на важкий джиг, самого себе 90кг, короче усе "барахло"...
Про двох будь ласка на 330air я, мій напарник десь разом 180кг на двох, плюс все що
треба для риболовлі, по спокійній воді під Тохою 9.8 27км, він же з сином трохи легше мене - 29км. І що ви мені будете розповідати? Я взагалі НДНД човни з цього човна почав розглядати,но для мене одного це завеликий човен,мені треба був комплект эгоіста, тому і придбав 310 як тільки він з'явився.
На Навігаторі я беру вже не перший і не другий човен,як там організовано трішки в курсі, тому коли замовляв собі 310 air чесно попередив Деніса, що якщо криво поклеять човен брати не буду і ще попросив показати хто мені буде збирати човен і коли поспілкувався зрозумів що майстер толковий і було це ще в кінці 19 року.
По тому фото що ви скинули бачу що все погано, такий човен я би не придбав, хоча розмірковував замовити інший...
Фото мого човна ? Та будь ласка, роздивляйтеся.
Ну чому така різниця між човнами однієї моделі то питання до навігатора :rolleyes: але з власного досвіду, човен Енерджі НДНД 320 загнутий до низу інтерцептор, мотор Парсун 9,8 майже миттево підіймав на гліс мене (135 кг) + бак 12л та витягував на гліс 21км/ч близько 300кг (я 135 + товариш 120 + Дитина + собакірен), але в нього килеватість менша за Ейр.
Знайшов свій старий пост на цю тему
Якась фігня, реально. Енержі 330 під таким же двигуном (двоє = 160 кг плюс бебихів на риболовлю важким джигом, ехо, бак і тд). Вдвох - 29-31 км/год.
Nikolos68
07.07.2024, 07:49
Ну чому така різниця між човнами однієї моделі то питання до навігатора :rolleyes: але з власного досвіду, човен Енерджі НДНД 320 загнутий до низу інтерцептор, мотор Парсун 9,8 майже миттево підіймав на гліс мене (135 кг) + бак 12л та витягував на гліс 21км/ч близько 300кг (я 135 + товариш 120 + Дитина + собакірен), але в нього килеватість менша за Ейр.
Чому така різниця, та дуже просто, кадри вирішують все! Якщо власник цінує своїх працівників тим більше класного майстра,він завжди знайде можливість утримати людину мотивуючи його або матеріально або умовами! А тепер давайте чесно багато таких керівників, або власників?! Я думаю люди з досвідом все прекрасно розуміють! А потім маємо криві човни... Я взагалі в шоці як в Україні деякі власники ведуть справи... Але бувають і об'єктивні обставини, це життя!
Мені дуже подобаються човни Навігатор, але з якістю виробництва там нагальні проблеми!
А що до кілеватості човнів, тут дуже складно знайти золоту середину, малокілеваті гарно виходять на гліс, краще показують себе у статичному положенні коли ловиш стоячи, але коли піднімаються хвилі і тобі треба дійти до берега от тут кілеватість завжди в нагоді!
Там де ручна праця а не автоматизовані процеси завжди буде присутній людський фактор але не вважаю що у людини проблема в якості човна.
А де … обкатували? Біля Харкова?
Nikolos68
12.07.2024, 08:35
Вчора вдалось виїхати з човном на воду, перший раз за майже три роки, трохи протестувал після довго простоя човен та мотор, так от 310 Air під 9.9 M Light на другому положенні від транця, розігнав до 31.5км, під загрузкою десь 170кг. Чесно кажучи скучив за човном, тому трохи поганяв, всеж таки Навігатор класні човни спроектували, гарно слухається мій човен в ходу навіть на максимальній швидкості! Але коли ввечері збирав всі бебехі задумався над лафетом, як важко в таку спеку все це збирати :(
Задоволення отримав, а от риба так і не відгукнулась, але і не дивно в таку спеку,в день на сонці просто неможливо знаходитись, приходилось постійно занурюватися))
Alexandr_Korobchuk
12.07.2024, 10:00
Air в ходу бомбезні, в плані керованості (в мене 3,6), цього нікуди не дінеш.
Коротов Сергей
12.07.2024, 13:07
А де … обкатували? Біля Харкова?
До Харкова мені дуже далеко... дома, на Заході
Коротов Сергей
12.07.2024, 13:10
Вчора вдалось виїхати з човном на воду, перший раз за майже три роки, трохи протестувал після довго простоя човен та мотор, так от 310 Air під 9.9 M Light на другому положенні від транця, розігнав до 31.5км
Чудово, коли так... можна просити Вас зробити фото дна Вашого Аіра , а саме кут переходу дна в інтерцептор?
Nikolos68
12.07.2024, 20:47
Чудово, коли так... можна просити Вас зробити фото дна Вашого Аіра , а саме кут переходу дна в інтерцептор?
Так я ж виклав! Подивиться пару постів нижче, там три фото,все чудово видно!
Коротов Сергей
13.07.2024, 18:41
Так я ж виклав! Подивиться пару постів нижче, там три фото,все чудово видно!
Дійсно... фото були і там все чудово.
Покатались сьогодні, зробив відео...
По відео. Транець піднятий на 30 мм, стоїть гідроплита на моторі
Nikolos68
13.07.2024, 19:04
Дійсно... фото були і там все чудово.
Покатались сьогодні, зробив відео...
По відео. Транець піднятий на 30 мм, стоїть гідроплита на моторі
У мене все по стоку, начепив мотор і вперед, скоріш за все судячі із відео вам потрібна пятнашка, загрузка велика, плюс інтерцептор не на лінії дна. Візьміть у когось 15 і спробуйте. Але якщо по грошам, вам буде простіше продати човен і придбати інший човен, який з вашим мотором виведе вас на гліс)
Коротов Сергей
13.07.2024, 23:28
У мене все по стоку, начепив мотор і вперед, скоріш за все судячі із відео вам потрібна пятнашка, загрузка велика, плюс інтерцептор не на лінії дна. Візьміть у когось 15 і спробуйте. Але якщо по грошам, вам буде простіше продати човен і придбати інший човен, який з вашим мотором виведе вас на гліс)
Змінити мотор просто... не в грошах справа. Але вага вже стає критичним питанням... не молодіємо :( тягати пятнашку вже не просто... ще років 10 назад і не помітив би тої вага, а зараз все складніше... і човен продавати не хочеться, бо дороблений під себе і на воді значно приємніше ніж фанерні... довести б до ума...
Коротов Сергей
14.07.2024, 11:53
Доброго дня всім.
А які ще човни з НДНД випускаються в Україні крім Навігатора та Енерджи?
У когось є досвід користування човнів з НДНД і НДВД? Різниця, переваги?
Поділіться досвідом... :Smile054:
Nikolos68
14.07.2024, 21:56
Доброго дня всім.
А які ще човни з НДНД випускаються в Україні крім Навігатора та Енерджи?
У когось є досвід користування човнів з НДНД і НДВД? Різниця, переваги?
Поділіться досвідом... :Smile054:
А ніяких, це все)) В нас ця тема прийшла занадто пізно, та не набула таких масштабів як у тих самих, зайвохромосомних...
У Колібрі можно замовити моделі з airdeck, грубо кажучи це звичайні пайолки з дном airdeck. До появи НДНД бачив як люди рибачать на таких, але сам не користувався.
Коротов Сергей
15.07.2024, 14:59
У Колібрі можно замовити моделі з airdeck, грубо кажучи це звичайні пайолки з дном airdeck. До появи НДНД бачив як люди рибачать на таких, але сам не користувався.
У мене є Колібрі маленька 250 з airdeck грібна для болот всяких. Мені подобається, бо не важить ніфіга і набагато краще трьох фанерок під ногами. А от моторних версій не довелось випробувати...
А човнами BARS 350 з склопластику ніхто не користується? Я човен ніколи не спускаю... може ну нафіг це ПВХ?
До речі, домовився з Денісом з Навігатора, що відправлю їм лодку... нехай проїдуться на ній... може чого і виправлять....
Nikolos68
15.07.2024, 15:14
Кастрюля це вже іншій світ, але пластік то фігня повна, на мій погляд звичайно. Якщо вже брати так алюміній, але то вже зовсім інші гроші, зараз є з чого вибрати навіть "бюджетних" варіантів, бо чесно кажучи після 55 вже нічого не хочется таскать, раскладать-складать,приїхати скинути з лафета і на риболовлю! Але це все добро треба десь зберігати, якщо є де зберігати,тоді питання тільки в бюджеті!
милка 1970
15.07.2024, 20:14
У мене був гранд з аірдеком 330 ,тільки гарні спогади.Човег не дешевий але якість на висоті,нема такого,що один човен їде,а інший вези на переробку.У нас у товаристві були човни навігатор,продали і не жалкуємо.У товариша кацапський човен з нднд, купив до повномасштабного,якість гарна.Але вони кончені,і краще купити,щось іншого виробника чи країни.Всім миру.
Кастрюля це вже іншій світ, але пластік то фігня повна, на мій погляд звичайно. Якщо вже брати так алюміній, але то вже зовсім інші гроші, зараз є з чого вибрати навіть "бюджетних" варіантів, бо чесно кажучи після 55 вже нічого не хочется таскать, раскладать-складать,приїхати скинути з лафета і на риболовлю! Але це все добро треба десь зберігати, якщо є де зберігати,тоді питання тільки в бюджеті!
Є ще проміжний варіант- Ріб
З пластиковим дном чи алюмінієвим.
В мене до них більше довіри ніж до цільного склопластику чи ПНД. Після ріба тільки «каструля"
Всем привет.Попал сегодня в руки,как я понимаю описываемый выше Аир.Первое что удивило,на фото,открою тайну гидродинамики,на маленьких лодках с маленькими моторами,такие вещи скорость не добавляют,и естественно первым делом свинтил эту планку.Что получилость,на видио.Отличная лодка,полностью соответствующая своей конструкции и предназначению .[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Да,забыл,скорость в двоем,общий вес 170 кг.-28 км.Видио есть,надо,выложу.
Коротов Сергей
25.07.2024, 17:54
Всем привет.Попал сегодня в руки,как я понимаю описываемый выше Аир.Первое что удивило,на фото,открою тайну гидродинамики,на маленьких лодках с маленькими моторами,такие вещи скорость не добавляют,и естественно первым делом свинтил эту планку.Что получилость,на видио.Отличная лодка,полностью соответствующая своей конструкции и предназначению .[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Таки да... мій Air... за який я тошню тут декілька тижнів що не їде...
Відправив виробнику. Зробили пробний заїзд, він на відео. Що сказати... я просто в ахує :( Та залізяка на фото - то є кріплення стандартного датчика ехолоту Лоуренс 3 в 1. Я зробив його стаціонарним, бо човен не спускаю. Як тоді кріпити датчик? Коли датчик на човні він цю залізяку перекриває собою...
ХЗ... на днях, як приїде назад до мене, буду пробувати ганяти голу шкуру на різних моторах... відпишусь.
На фото кріплення з датчиком. Нічого особливо не сторчить...
Коротов Сергей
25.07.2024, 17:55
Да,забыл,скорость в двоем,общий вес 170 кг.-28 км.Видио есть,надо,выложу.
Надо видео вдвоем... добейте меня полностью :)
Ловите [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Коротов Сергей
25.07.2024, 18:46
Ловите [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Спасибо.
Ушел рыдать.... пить пиво и много думать...
ЗЫ винт родной шаг 8.5?
Спасибо.
ЗЫ винт родной шаг 8.5?
Да,родной,менять винт на Тохе особого смысла не вижу,можно грани облагородить,100-150 оборотов добавит,но пока руки не доходят.
Спасибо.
ЗЫ винт родной шаг 8.5?
Еще ,пока не забыл,с транца во время теста было все снято,мотор лежал просто на транце,без поднятия.
Спасибо.
ЗЫ винт родной шаг 8.5?
Я бы всё -таки попробовал винт не больше 7 шага. 4200 оборотов для Тохи - это ни о чем. Минимум 4800. Датчик эхолота тоже тормозит лодку. Проверил на своей.
Коротов Сергей
25.07.2024, 22:47
Я бы всё -таки попробовал винт не больше 7 шага. 4200 оборотов для Тохи - это ни о чем. Минимум 4800. Датчик эхолота тоже тормозит лодку. Проверил на своей.
Уже обдумал это. Буду пробовать и винт. Но все по очереди. Облегченную струбцину для датчика уже заказал...
Далі буде....
Скорость 33,это не меньше 5500 оборотов,скорее 5700-5800 тахометр я не брал,но и по звуку работы двигателя слышно.Винт там не при чем.
По идее, уменьшение на каждый шаг винта должно добавить 300-400 оборотов. На 2 шага нужно меньше винт. Максимальная скорость упадёт, зато на глисТ должна выйти и свои 28-29км/ч давать. Конечно, если общая загрузка не больше 300-350кг. Иначе ни на каком винте не выйдет. Тогда мотор нужно мощнее.
Виктор С
26.07.2024, 18:46
...можно грани облагородить,100-150 оборотов добавит...
Я вибачаюсь, це як? Що треба зробити?
Я вибачаюсь, це як? Що треба зробити?
Рабочая грань,у этих винтов п-образная,довольно толстая,можно немного снять и уменьшить площадь сопротивления.Эфекта вау небудет,чуть добавит оборотов,интересно для людей любящих все доводить до идеала,среднестатистический рыбак даже не заметит.
Про проблемы выхода на глис,точнее про размещении жопы при этом.На фоне того что прочитал и увидел,кажется будет не лишним. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Коротов Сергей
29.07.2024, 21:56
Повернувся до мене мій Аір 330 після випробувань виробника і я обкатав сьогодні його з різними моторами і гвинтами як і виробник голу шкуру без навісного.
Знизу дам посилання на відео, але блогер з мене як з гавна пуля, тому напишу результати.
Мотор Parsun 9.8 на свому стандартному гвинті.
1 людина в човні 110 кг - швидкість 29 км/год
2 людини 210 кг - швидкість 24 км/год
Мотор Tohatsu 9.8 на свому стандартному гвинті 8.9х8.5
1 людина 110 кг - швидкість 31 км/год
2 людини 210 кг - швидкість 24.5 км/год
Мотор Tohatsu 9.8 на гвинті 8.5х7
На дрібні похибки увагу не звертав. На гвинті з кроком 7 мотор крутиться в діапазоні 5200 - 6200 об/хв, значно легше виходить на гліс, втрати швидкості немає.
Які висновки...
Човен дуже чутливий до навантаження. З двигуном жодних проблем немає. У виробника на такому самому моторі гола шкура зі стандартним гвинтом кроком 8.5 з одною людиною 85 кг швидкість була 34 км/год, з двума вагою 170 км - 28 км/год... суттєво більше ніж з загрузкою 110 і 210 кг відповідно... і це гола шкура навіть без лавок... так на рибалку ніхто не ходить...
10 серпня у нас будуть місцеві змагання, випробую комплект з Tohatsu 9.8, гідроплитою на моторі, піднятим транцем на 30 мм, гвинтом 8.5х7, повною загрузкою з двома бійцями 210 кг плюс все для рибалки.
Як не буде нормально виходити на гліс, то... буду думати над зміною човна...
Удачи всім і мирного неба
На фото значення компресії мотора Tohatsu 9.8
Повернувся до мене мій Аір 330 після випробувань виробника і я обкатав сьогодні його з різними моторами і гвинтами як і виробник голу шкуру без навісного.
Знизу дам посилання на відео, але блогер з мене як з гавна пуля, тому напишу результати.
Мотор Parsun 9.8 на свому стандартному гвинті.
1 людина в човні 110 кг - швидкість 29 км/год
Мотор Tohatsu 9.8 на свому стандартному гвинті 8.9х8.5
2 людини 210 кг - швидкість 24.5 км/год
Мотор Tohatsu 9.8 на гвинті 8.5х7
На дрібні похибки увагу не звертав. На гвинті з кроком 7 мотор крутиться в діапазоні 5200 - 6200 об/хв, значно легше виходить на гліс, втрати швидкості немає.
Які висновки...
Човен дуже чутливий до навантаження. З двигуном жодних проблем немає. У виробника на такому самому моторі гола шкура зі стандартним гвинтом кроком 8.5 з одною людиною 85 кг швидкість була 34 км/год, з двума вагою 170 км - 28 км/год... суттєво більше ніж з загрузкою 110 і 210 кг відповідно... і це гола шкура навіть без лавок... так на рибалку ніхто не ходить...
10 серпня у нас будуть місцеві змагання, випробую комплект з Tohatsu 9.8, гідроплитою на моторі, піднятим транцем на 30 мм, гвинтом 8.5х7, повною загрузкою з двома бійцями 210 кг плюс все для рибалки.
Як не буде нормально виходити на гліс, то... буду думати над зміною човна...
Удачи всім і мирного неба
На фото значення компресії мотора Tohatsu 9.8
Зараз є просадка по швидкості в порівнянні з своїми даними які приводив вище.
Думаю через зміну плотності води, та повітря. Дуже чутливий мало обʼємний двигун тоха 9,8, ще й з великою нагрузкою. Замість 26км/г при 10-15 градусах тепла, зараз є тільки 23км/г максимум, це у двох. І в одного з загрузкою замість 31км/г є тільки 28км/г.
Втрата в середньому -3км/год
Датчик правда в кармані під нднд на своєму місці )
Всем привет.Что бы закончить то что хотел сказать,после тест драйва описываемого в теме Айра,снял небольшое видио.Лодка Навигатор Круиз 320,усовия записи,для достижения максималки хуже,чем при записи Аир,так как в этот раз был штиль,и жара под 30,падает мощность мотора,и лодка липнет.Но эта лодка с небольшой килеватостью,и скороть на 5 км .больше,разница ощутима,эта лодка больше подходит для скорости,но естественно будет хуже на волне.Новичкам надо это учитывать,при выборе лодки.[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Коротов Сергей
08.08.2024, 08:00
Всем привет.Что бы закончить то что хотел сказать,после тест драйва описываемого в теме Айра,снял небольшое видио.Лодка Навигатор Круиз 320,усовия записи,для достижения максималки хуже,чем при записи Аир,.....разница ощутима,эта лодка больше подходит для скорости,но естественно будет хуже на волне.Новичкам надо это учитывать....
Это не НОВИЧКАМ НАДО УЧИТЫВАТЬ, а производителю указывать в характеристиках своих лодок! Писать правду в описании на сайте по рекомендуемым мощностям моторов, исходя из реальных условий, а не идеально лабораторных... давать нормальную консультацию по телефону потенциальному клиенту при покупке лодки. Я вопросы задавал по Вайберу производителю... и что? Хер кто ответил!
Что значит "новичкам"? Мне что, блеать, надо скупить все ваши лодки и получить опыт таким путем? Как иначе? Вместо того чтобы умничать, наладьте лучше коммуникацию и обратную связь с клиентами.
Я писал для потенциального новичка.Комуникации не хватает?В этой теме все разжовано до такой степени,что мне, пока не попросили проверить лодку,было даже лень писать,одно и то же,по двадцатому кругу.Поэтому и пишу,если в следующий раз покупатель будет писатель,а не читатель-лодка с большой килеватостью не для гонок,а для волны и большой воды,для погонять по лужам,малокилеватая.
Лень писать (С) ... Спекся простаффер...
Ця тема лише про самі поїздаті поїзда. Про недоліки/особливості ні ні. Всі лодки самі швидкі, самі мореходні, відео повний ютуб! Але ось "новички" чомусь питання задають :confused:
Сам пройшов шлях до розуміння через чотири комплекта човен/мотор, звісно це коштувало не одну тисячу мертвих президентів:D але такий шлях гондольєра! І це ще я полюбляв вивчати інформацію по форумах.
При бажанні все це (відмінності, особливості модельного ряду) можна було розжувати на одному листі А4 але ні - інформація дуже секретна, чатують від конкурентів:D Про відео де розповідають про особливості будови моделей і як це впливає на експлуатаційні якості я вааще мовчу. Тільки тестдрайв!
Використовую Навігатор Cruize 350 в парі з Hidea 9.8. В даному човні влаштовує все. Двох чоловіків по 90 виводить на гліс спокійно. Коли в човні сам (а це буває набагато частіше) сідаю на витягнуту руку від двигуна і проблем з виходом на гліс немає. Швидкість на максимум газу не заміряв, але сам йшов по Десні проти течії 30 км/год, викручувати газ на максимум на Десні стрьомно.
Коротов Сергей
09.08.2024, 15:08
Вдалося сьогодні вийти на воду. Зробив відео. І по мотору, і по човну зробив все що міг.
Аір 330, Тохатсу 9.8, гвинт Solas крок 7, гідроплита мотора, транець піднятий на 30 мм, замінено кріплення датчика ехолоту на саме мінімалістичне... все, більше вже робити немає чого...
Результат. Поїхало трохи краще ніж було. Вдвох розігнались до 23 км/год... таке собі, але вже непогано. Але! Трохи зловили риби :) і швидкість знову впала до 13 км/год :( запасу немає :(
Все як і має бути з 9,8 л.с., щоб був запас треба 15 л.с. і човен трошки довше.
Коротов Сергей
09.08.2024, 16:38
Все як і має бути з 9,8 л.с., щоб був запас треба 15 л.с. і човен трошки довше.
Кому треба Тоху 9.8 2023 року з гідроплитою? :)
Вдалося сьогодні вийти на воду. Зробив відео. І по мотору, і по човну зробив все що міг.
Аір 330, Тохатсу 9.8, гвинт Solas крок 7, гідроплита мотора, транець піднятий на 30 мм, замінено кріплення датчика ехолоту на саме мінімалістичне... все, більше вже робити немає чого...
Результат. Поїхало трохи краще ніж було. Вдвох розігнались до 23 км/год... таке собі, але вже непогано. Але! Трохи зловили риби :) і швидкість знову впала до 13 км/год :( запасу немає :(
В таких ситуаціях важливу роль грає правильне розподілення ваги. Може навіть зіграти, чи напарник сидить лицем (відповідно й ногами) вперед, чи назад. А чкщо ще лавочку ближче до корми підсунути, це може добавити до тих 13км/год ще три, а далі вихід на грісер і набір швидкості до стандартних 22-24 км/год. Рекомендую поекспериментувати, маю досвід з аналогічним мотором і човном
Коротов Сергей
10.08.2024, 04:04
В таких ситуаціях важливу роль грає правильне розподілення ваги. Може навіть зіграти, чи напарник сидить лицем (відповідно й ногами) вперед, чи назад. А чкщо ще лавочку ближче до корми підсунути, це може добавити до тих 13км/год ще три, а далі вихід на грісер і набір швидкості до стандартних 22-24 км/год. Рекомендую поекспериментувати, маю досвід з аналогічним мотором і човном
Дякую за пораду. Але човен всього 330 і там вдвох плюс снасті - сильно не побігаєш :)
Коротов Сергей
10.08.2024, 14:15
Останнє відео. Зробив сьогодні. Аір 330 + Парсун 15. Вдвох - максимум 29 км/год... от тобі і 15 сил....
Лень писать (С) ... Спекся простаффер...
Ця тема лише про самі поїздаті поїзда. Про недоліки/особливості ні ні. Всі лодки самі швидкі, самі мореходні, відео повний ютуб! Але ось "новички" чомусь питання задають :confused:
Сам пройшов шлях до розуміння через чотири комплекта човен/мотор, звісно це коштувало не одну тисячу мертвих президентів:D але такий шлях гондольєра! І це ще я полюбляв вивчати інформацію по форумах.
При бажанні все це (відмінності, особливості модельного ряду) можна було розжувати на одному листі А4 але ні - інформація дуже секретна, чатують від конкурентів:D Про відео де розповідають про особливості будови моделей і як це впливає на експлуатаційні якості я вааще мовчу. Тільки тестдрайв!
Тест драйв,это основа,не бывает плохо сконструированой лодки,которая отлично идет,не у Навигатора не бывает,просто в природе не бывает.
Да,пока есть время,про конструктивные особенности,этой не простой конструкции [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Останнє відео. Зробив сьогодні. Аір 330 + Парсун 15. Вдвох - максимум 29 км/год... от тобі і 15 сил....
З такою розсадкою на сам ніс човна-нічого дивного, так і буде. Треба зміститись напарнику ближче до центру човна. Або похудати)
Коротов Сергей
14.08.2024, 12:51
З такою розсадкою на сам ніс човна-нічого дивного, так і буде. Треба зміститись напарнику ближче до центру човна. Або похудати)
Та немає куди вже зміщатись, корито маленьке... не в обнімку ж сидіти :) А худати треба, це точно :) питання ЯК? :(
Нє, ну це якийсь треш з цим Аіr. На минулих вихідних їздили на моєму Вінді з Мерком 15. Друг попросив протестувати мотор після повного ТО, з ще заміною всіх прокладок і помпи. Три людини з вагою 85+90+90, риболовне знаряддя, якір, ехо з акумулятором, бак 20л, мотор 40кг. Порахував, під 400кг загальної ваги. На 9 гвинті швидкість 26. Стабільний гліс, хоч і виходили доволі не швидко.
Коротов Сергей
15.08.2024, 22:16
Нє, ну це якийсь треш з цим Аіr. На минулих вихідних їздили на моєму Вінді з Мерком 15. Друг попросив протестувати мотор після повного ТО, з ще заміною всіх прокладок і помпи. Три людини з вагою 85+90+90, риболовне знаряддя, якір, ехо з акумулятором, бак 20л, мотор 40кг. Порахував, під 400кг загальної ваги. На 9 гвинті швидкість 26. Стабільний гліс, хоч і виходили доволі не швидко.
Ну я ж не просто пишу... я спеціально відео знімаю, коряво, но як виходить... щоб в пиздуни не записали :) але ну не хоче він їхати... ніяк :(
Тому вже є домовленість за пластиковий човен 4 метри :)
До речі... ШУКАЮ ЛАФЕТ САМОСКИД ДЛЯ КОРПУСНОГО ЧОВНА 4.3 МЕТРИ!
А Аір поїде на OLX... так, попадос... але з цими надувними матрацами я вже награвся :(
Ну я ж не просто пишу... я спеціально відео знімаю, коряво, но як виходить... щоб в пиздуни не записали :) але ну не хоче він їхати... ніяк :(
Тому вже є домовленість за пластиковий човен 4 метри :)
До речі... ШУКАЮ ЛАФЕТ САМОСКИД ДЛЯ КОРПУСНОГО ЧОВНА 4.3 МЕТРИ!
А Аір поїде на OLX... так, попадос... але з цими надувними матрацами я вже награвся :(
Доброго дня. А можливо треба було взяти Ріб?
Коротов Сергей
16.08.2024, 09:05
Доброго дня. А можливо треба було взяти Ріб?
РІБ? Той самий надувасік. Місця небагато і вже не складеш... ходив на них з друзями - не зайшло. Він більше для великих просторів де є суттєві хвилі. На мій погляд єдиний плюс РІБа - безпека на великій воді. У мене немає таких умов. А коштує як нормальний корпусний човен
Лафет-самоскид мені більше за все подобається Профіцеп в Білій Церкві. Вартість не мала, але виконання непогане. Можуть під розміри човна зробити.
Коротов Сергей
16.08.2024, 10:29
Лафет-самоскид мені більше за все подобається Профіцеп в Білій Церкві. Вартість не мала, але виконання непогане. Можуть під розміри човна зробити.
Замовив лафет в Запоріжжі Verda. Біла Церква хоче місяць на виготовлення....
Пока есть возможность,скорость Навигатор Круиз 350,[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ,и второе видео,почему [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]Чистота .Кто в теме,поймет.Лодка сделана как и большинство НДНД,традиционно.Хорошая конструкция,собранная прямыми руками.Зарание извеняюсь перед моим другом,за еще оди тест драйв.Не смог удержаться.
VPK_Verka
16.08.2024, 18:44
Замовив лафет в Запоріжжі Verda. Біла Церква хоче місяць на виготовлення....
Не знаю что делает Verba? Профіцеп с Белой Церкви очень хорош, юзаю даній лафет с лодкой Навігатор РІБ H390 иногда лафетам в воду не заезжаю для сброса и подъема лодки.
Всем привет.Так как Навигатор Круиз 350,был выпущен уже во время войны,его испытания проводились в основном на малой и тихой воде .Впервые был испытан на большой воде,в ветер 4.5.Загрузка 175,двое взрослых с вещами,шли специально против ветра,окружающие водомоторники наверное офигивали.Итог,скорость 31,сильно удивлен прохождением волны,от малокилевой лодки ничего не ожидал.В реальности забрызгивание и удар,только при волне когда лодка проваливается между волн,не хватает длины,во всех остальных ситуациях просто отлично.Видио как всегда есть,будет время скину.Это идеальная лодка,пришел с воды в восторге.
Коротов Сергей
15.09.2024, 17:37
Спасибо.
ЗЫ винт родной шаг 8.5?
Вот і все.... пішов мій Аір з мотором в люди :) попереду новий проект, але вже на пластіковому корпусі...
всем привет! ДАВНО я тут не был скосил инсульт! У меня вопрос,имею лодку НАВИГАТОР ЛК-330,пару лет её не разворачивал с чехла,как думаете ей писец,ИЛИ ЖИВАЯ ,ПВХ,могло испортится?
Alexandr_Korobchuk
21.10.2024, 19:58
всем привет! ДАВНО я тут не был скосил инсульт! У меня вопрос,имею лодку НАВИГАТОР ЛК-330,пару лет её не разворачивал с чехла,как думаете ей писец,ИЛИ ЖИВАЯ ,ПВХ,могло испортится?
Якщо гризуни не спробували її на зуб, то 99% що з нею все ОК
Всем привет.Видио записал еще летом.Первый Навигатор НДНД,и модель выпущенная уже во время войны.Сравнеие не инструментальное,но вроде вполне наглядное. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Всем привет.Видио записал еще летом.Первый Навигатор НДНД,и модель выпущенная уже во время войны.Сравнеие не инструментальное,но вроде вполне наглядное. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
По перше там вага 2 чол більша , по друге там пас в носку , а у вас вага зміщена до корми . От і увесь фокус . На такому короткому корпусі розміщення ваги має ключове значення .
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010