КПК

Показати повну версію : Тусовка спиннингистов - просто болтаем

Сторінки : 1 2 3 4 5 6 7 [8]

dknox
12.04.2024, 13:12
Привіт,
Допоможіть зробити вибір.
Хочу прикупити котушку під ультралайт 2-5 грам, під Фінезу.
Бюджет 10-12к+-

У нас на форумі продають багато Shimano 16 Vanquish 2500S майже нових з Япії.
Але я про цю модель нічого не знаю, та в руках не тримав.

Стоїть дивитись на таку бу котушку + зразу зробити ТО у Andron?
Чи краще менш преміальну, але нову и свіжішу? Наприклад 20 Vanford 2500S, або його братів 21 Sephia XR C3000S, 21 Complex XR 2500F6

Чи може звернете увагу на більш підходящу котушку..

Зараз маю Страдік 16 2500, стоїть на лайті, та його переставляю на ультралайт коли потрібно. В принципі все влаштовує, мабуть хочеться більш «бархатного» ходу, та трошки легшу.

Дивився на Дайви – не зайшли вони мені.
По акції був Лувіас.21, подивився 2 шт в магазині, но в них незрозумілі люфти при старті, може воно і лікується, але не в новій котушці за 13к грн... Ну і більш дешеві тех не лягли в душу.

Andron
12.04.2024, 13:24
Привіт,
Бюджет 10-12к+-

Чи краще менш преміальну, але нову и свіжішу? Наприклад 20 Vanford 2500S, або його братів 21 Sephia XR C3000S, 21 Complex XR 2500F6

Зараз маю Страдік 16 2500, стоїть на лайті, та його переставляю на ультралайт коли потрібно. В принципі все влаштовує, мабуть хочеться більш «бархатного» ходу, та трошки легшу.

По акції був Лувіас.21, подивився 2 шт в магазині, но в них незрозумілі люфти при старті, може воно і лікується, але не в новій котушці за 13к грн... Ну і більш дешеві тех не лягли в душу.
21 Соаре ХР С2000 PG
Що б багато нe клацати ;)

boatman69
12.04.2024, 13:48
Привіт,
Бюджет 10-12к+-

По акції був Лувіас.21, подивився 2 шт в магазині, но в них незрозумілі люфти при старті, може воно і лікується, але не в новій котушці за 13к грн... Ну і більш дешеві тех не лягли в душу.Підтримаю 21 Соаре ХР С2000 PG,але тільки нову.Ну і доповнення : розмір 2000 треба для того,щоб теперешня тенденція майже у всіх виробників маленького вхідного на низькій лапці,не стала проблемою.На одній моїй палці вхідне 12 з ножкою 15 мм.,так 2500 там як корові сідло.

dknox
12.04.2024, 14:23
Підтримаю 21 Соаре ХР С2000 PG,але тільки нову.Ну і доповнення : розмір 2000 треба для того,щоб теперешня тенденція майже у всіх виробників маленького вхідного на низькій лапці,не стала проблемою.На одній моїй палці вхідне 12 з ножкою 15 мм.,так 2500 там як корові сідло.

Дякую, Andron ,boatman69!

Можливо ви праві - 2000й розмір для ул буде норм. Пошукаю в Києві де є офлайн така.

Можливо моє ставлення до маленьких шпуль упереджене, ну ї шпуля 2000 розміру не дуже і мала...
Колись давно, років з 8 назад, купив собі ріобі спірітуал 800 (вона навіть до Andron їздила на ТО). То з такої маленької шпулі кидати ул палки не хотіли далеко, приходилось ставити щось нормальне, коли потрібно було закид...

zbb
12.04.2024, 15:00
ну ї шпуля 2000 розміру не дуже і мала...

Як на мене - то мала :) у дайви ще туди-сюди а у шими мала, і ще мене в 1000-2000 розмірах бісить коротке плече у ручки, крутиш її - як музикальну шкатулку заводиш.

taras..
12.04.2024, 15:05
Привіт,
Бюджет 10-12к+-

Можу припустити,що,якщо потрібна далекобійність,і Ви вже до неї звикли зі своїм страдіком,то котушки з меншим діаметром шпулі можуть не зайти.Проходив це на лт'шних дайвах бюджетного сегменту - 2000к уступав розміру 2500 у далекобійності,може не катастрофічно,але все ж було відчутно.
Логічно в даній ситуації підібрати щось легке,але з діаметром шпулі максимально наближеним до страдіка.
Думка суб'єктивна,може би і не встрявав,просто пам'ятаю,як колись наступив на ці граблі - катя була симпотна,як для бюджетника,в роботі все влаштовувало,але щоб докинути до риби - вискакував зі штанів))

dknox
12.04.2024, 15:12
бісить коротке плече у ручки, крутиш її - як музикальну шкатулку заводиш.
Мене це бісить в мультах моїх)...

Подивився - офлайн ще її в Києві не найти.
Правильно я розумію,- Ванфорд 1000й це майже теж саме? якщо ліг в руку і влаштовує як вона працює. То можна сказати що Соара буде така ж сама, тільки з більшою трохи шпулею і повільною передаткою?

А що взагалі про 16 Vanquish скажете, панове? чи це як з мерседесом, якому 10+ років - собі ніззя бо надовбаєшся з ним

Andron
12.04.2024, 15:27
УЛ і далекий закід це протилежні фундації :). Як що на більшоі шпулі на 2х граммах і буде трохи далі летіти, то по-перше, різниця пшік, по-друге, перехід на більший тіпо-розмір це вже збільшення вагі, тобто як що уділка це якісь короткий патик вагою в 60грамів, то більша котушка це вже точно як седло на корові ;) а взагалі, я ж не наполягаю, це як приклад, а далі вже краще враховувати інші умови- необхідність далекого закіду, баланс снасті, яка риба тощо :spin:

dknox
12.04.2024, 15:27
щоб докинути до риби - вискакував зі штанів))

Частково зараз це у мене із Страдіком. намотано там шнур 0.4 по японії, ідеально для лайта. Але на 2 граммах на фінці його забагато і закид не дуже, треба ставити 0.25 шнур.

Alexandr_Korobchuk
12.04.2024, 15:30
Мене це бісить в мультах моїх)...

Тю, а шо заважає поставити більшу ручку?:D
На Алі їх як гною і пристойної якості. На свої мульти ставив карбонові 110мм.

Andron
12.04.2024, 15:35
Мене це бісить в мультах моїх). Маленька ручка на мульті з низкою передаткою, як на мене, то навпакі кайф, велика просто ні до чого.
Щодо 16Ванкіша. "Завтра" на нього вже не купіш ніфіга з деталей, плюс, в нових моделях гарний бонус у відношенні шестерней, то чому б не купити нове?

Мike
12.04.2024, 15:41
Мене це бісить в мультах моїх). Маленька ручка на мульті з низкою передаткою, як на мене, то навпакі кайф, велика просто ні до чого.
Щодо 16Ванкіша. "Завтра" на нього вже не купіш ніфіга з деталей, плюс, в нових моделях гарний бонус у відношенні шестерней, то чому б не купити нове?

ну его убить тоже нужно постаратся...ул...2-5 грамм. Там и 15 плюс приманка на годы....имхо.

А що взагалі про 16 Vanquish скажете, панове? чи це як з мерседесом, якому 10+ років - собі ніззя бо надовбаєшся з ним

Последний из могикан....сделана из магния....а не от это от всё. Шикарная катуха....и смотря за яки гроши...

taras..
12.04.2024, 15:55
Частково зараз це у мене із Страдіком. намотано там шнур 0.4 по японії, ідеально для лайта. Але на 2 граммах на фінці його забагато і закид не дуже, треба ставити 0.25 шнур.

Якщо спробуєте на страдіку 0,25-0,3 шнур,то відповідь,чи потрібна вам буде катушка з меншим розміром шпулі,прийде сама.Залежно,наскільки важлива далекобійність.Бо мова ж тут не йде про "в рази",але деколи навіть зайві 1,5-2 метри бувають вирішальними.Особливо на малих річках,при облові локальних корчиків і т.д.

zbb
12.04.2024, 15:55

Як купите, відпишіться будь ласка, наскільки збільшилась дальність закиду.
Мені здаєтся там 2-3 метри додастся. Але цікаво.

boatman69
12.04.2024, 16:37
Частково зараз це у мене із Страдіком. намотано там шнур 0.4 по японії, ідеально для лайта. Але на 2 граммах на фінці його забагато і закид не дуже, треба ставити 0.25 шнур.З ваших слів зрозуміло,що в мікроджигу ви не давно.Ну по перше,ваги більш 2,ну може 3 гр. ви не будете використовувати ніколи,бо приманка в мдж це 2 дюйми,а глубини використання не річкові ями з течєею.По друге для них шнур 0.2 за очі.По трете,якщо поставити якісний 0.2 шнур ви збільшете дистанцію дуже суттево.Я писав,но ви не почули,на більшості сучасних спінінгах вхідне не буде працювати з 2500 і будете ловити "бороди" регулярно.Ну і останне, в мдж не треба крутити ручку катушки як скаженному,тут проводка вудлищем,а катушка - для вибору слабини.
І головне не купляйте б/в катушки і не слушайте ретроманів,більшість з них продавці цього хламу з Японії,бо просто люди не в темі.

taras..
12.04.2024, 16:57
З ваших слів зрозуміло,що в мікроджигу ви не давно.Ну по перше,ваги більш 2,ну може 3 гр. ви не будете використовувати ніколи,бо приманка в мдж це 2 дюйми,а глубини використання не річкові ями з течєею.По друге для них шнур 0.2 за очі.По трете,якщо поставити якісний 0.2 шнур ви збільшете дистанцію дуже суттево.Я писав,но ви не почули,на більшості сучасних спінінгах вхідне не буде працювати з 2500 і будете ловити "бороди" регулярно.Ну і останне, в мдж не треба крутити ручку катушки як скаженному,тут проводка вудлищем,а катушка - для вибору слабини.
І головне не купляйте б/в катушки і не слушайте ретроманів,більшість з них продавці цього хламу з Японії,бо просто люди не в темі.

Питання ставилось про ультралайт 2-5г,а не про мікроджиг в межах 1-1,5г...

Алекс!1
12.04.2024, 17:16
21 Соаре ХР С2000 PG
Що б багато нe клацати ;)
Викторич, вибачайте.Може модель правильна назва C2000PGSS? Котра йьде с кварбоновими дисками у фріккціоні.
То трохі інша справа. Вибачайте, я ж аматор.

boatman69
12.04.2024, 17:36
Питання ставилось про ультралайт 2-5г,а не про мікроджиг в межах 1-1,5г...Зрозумів,дякую,верніше нічого не зрозумів,бо якщо це воблери/блешні завіщо дальність.......і шнур там явно не 0.25.

Andron
12.04.2024, 17:47
Викторич, вибачайте.Може модель правильна назва C2000PGSS? Котра йьде с кварбоновими дисками у фріккціоні.
То трохі інша справа. Вибачайте, я ж аматор. так що б зовсім було зрозуміло, то - 21SoareXRC2000SSPG
ПС шось аматор то якісь трохи перезрілий ;):D

taras..
12.04.2024, 18:01
Зрозумів,дякую,верніше нічого не зрозумів,бо якщо це воблери/блешні завіщо дальність.......і шнур там явно не 0.25.

...ну таке.Дальність завжди або в більшості випадків потрібна нааіть в умовах ультралайту.По приманках - наприклад 1,5-3г джиголовка і товстенькі віброхвостики ~1,5дюйма аля манс предатор або ті ж релакс копито і подібні,сюди ж трохи воблерів,трохи заліза і назбирується класичний ультралайт.Шнур 0,25 тут може трохи закруто,але знову ж таки - від умов і хотєлок...,якщо з розумом,то можна.
Ловив свого часу шнуром 0,3(пе егі улт) - кайфував від процесу.Але відмовився,бо не зміг себе заставити не ризикувати дорогими і раритетними воблерами),час від часу влітали трофеї і карали...)))

dknox
12.04.2024, 18:16
З ваших слів зрозуміло,що в мікроджигу ви не давно.Ну по перше,ваги більш 2,ну може 3 гр. ви не будете використовувати ніколи,бо приманка в мдж це 2 дюйми,а глубини використання не річкові ями з течєею.По друге для них шнур 0.2 за очі.По трете,якщо поставити якісний 0.2 шнур ви збільшете дистанцію дуже суттево.Я писав,но ви не почули,на більшості сучасних спінінгах вхідне не буде працювати з 2500 і будете ловити "бороди" регулярно.Ну і останне, в мдж не треба крутити ручку катушки як скаженному,тут проводка вудлищем,а катушка - для вибору слабини.

Я в мікроджиг (це той який до 2 грамм та до 1.5-2 дюйма) заходив в 12-14 роках. може палки були такі, може руки в мене не такі. Але, так, воно мені не зайшло - я люблю чути в руку дно.
Але лювля окунів на блюберд на тіж 1.5-2.5 дюйма з тестом до 5 грамм - це уже норм тема була в ті часи.

Потім ми з кумом швидко проеволюціонували в :gan2: і каталися на Прогрессі під 60кою на КВХ.
І тут у мене з'явився Тікт Срам 84й з тестом до 11 грам + Страдік. Цей комплект і закривав до війни всі мої прихоті від 5 до 12 грам на великій воді.
Але в ті часи на лайт рідко ловили, я тоді підсів на норм сілікон 3-6 дюймів і на норм рибу:rolleyes:.

А потім сталася війна і я 2 роки не брав спіннінга...

А зараз в Києві та на платних ставках на мої снасті ловити нема смислу.
Ось збираю ще один комплект, під 2-3 грами + 2-3 дюйми.

Але душа моя лежить все також до 15-20 грам + ізік 4-5 дюймів, чи свінг 4.5+ дюйма та на бровці на перехресті з Прип'яттю..

boatman69
12.04.2024, 19:28
А зараз в Києві та на платних ставках на мої снасті ловити нема смислу.
Ось збираю ще один комплект, під 2-3 грами + 2-3 дюйми.

Зрозуміло, якщо можна озвучте який спінінг збираєтесь купляти.Мені наприклад бачиться щось табулярне чи хард/солідове
гр. до 7, наприклад 19GLFS-752L-T.

Tegeran
12.04.2024, 21:32
Дуже інформативно, Олександре! А що ж це було?:158:

Мike
12.04.2024, 21:40
Дуже інформативно, Олександре! А що ж це було?:158:

Дуча мелодія...там же написано))

Andron
13.04.2024, 09:07
Ще раз нагадаю, випив - закусювайте! :old: :):spin:

Владимир_84
15.04.2024, 11:37
І питання по темі, хтось юзав чи юзає Спінінг Crazy Fish Optimus?
Потримав я цю палку в руках і вибір залишив на:

boatman69
15.04.2024, 15:25
Потримав я цю палку в руках і вибір залишив на:Прикольний "скелетник", як награєтесь розповісте що за паличка.
Ну а щоб поржать : [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Владимир_84
15.04.2024, 15:41
Прикольний "скелетник", як награєтесь розповісте що за паличка.
Ну а щоб поржать : [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Він мене бісить, киньте мені грошей, я куплю і вам розповім якусь УХНЮ....
За гроші я сам куплю та випробую.

Metiz
15.04.2024, 20:48
Воно ще коли мале було, то вже тоді трошки гонористе було... :D

Olex
15.04.2024, 22:46
Прикольний "скелетник", як награєтесь розповісте що за паличка.
До пари ще одне відео цього хлопа відразу після покупки і тестування Вести
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
На 18:40 хв про дзвінкість "Глухий, як валянок"

Olex
16.04.2024, 09:28
Так він же не належить до тісного кола "спортсменів-ікспертів", яким Флагман вручає спінніги безкоштовно під зобов'язання писати хвалебні відгуки.
Додам, і ніколи не буде належати з його манерами.
А от у вас тепер є можливість черкнути кілька речень, в яких спростувати або підтвердити висновки цього "іксперта" про нову Весту.

Metiz
16.04.2024, 12:29
До пари ще одне відео цього хлопа відразу після покупки і тестування Вести
На 18:40 хв про дзвінкість "Глухий, як валянок"
Як таке можливо дивитись? Матюки одні...
Я думав,що орки тільки можуть таке лайно знімати :mad:
Таке враження що для бидла якогось блохер знімає ці відео.

_absh
16.04.2024, 14:21
Таке враження що для бидла якогось блохер знімає ці відео.
вот так сюрприз: на ютубе, оказывается, есть говно!

zbb
16.04.2024, 14:51
вот так сюрприз: на ютубе, оказывается, есть говно!

Сюрприз не в говні а в тому що його дивляться.

Tegeran
16.04.2024, 14:54
Почуяв запах говна, вы ищете откуда так воняет, а найдя и взглянув на это, вы убеждаетесь, что да. Это, таки, говно.:)

Olex
16.04.2024, 15:08
Ну тим не менше, цей хлопак, хоч з матюками, все-таки дещо розказав про цей витвір "азуробудування". Причому він вихлюпнув весь негатив, на його думку. А негативні сторони - це якраз найважливіше в оцінці продукту. Позитивної "локшини" вам продавець успішно навішає.

Владимир_84
17.04.2024, 14:49
Ну тим не менше, цей хлопак, хоч з матюками, все-таки дещо розказав про цей витвір "азуробудування". Причому він вихлюпнув весь негатив, на його думку. А негативні сторони - це якраз найважливіше в оцінці продукту. Позитивної "локшини" вам продавець успішно навішає.
Ви праві на 100%, але з великим терпінням подивився того вискочку, вибачте, ну все одно від відверту пургу несе.

boatman69
19.04.2024, 11:17
Таке враження що для бидла якогось блохер знімає ці відео.Ну нажаль матюки і у нас стали буденністю:(,ну а конкретно за риболовні продукти і огляди на них,знаю цю кухні зсередини......Одні діферамби.....ну правда і критика чохлів присутня, для правдоподібності. Що до конкретного огляду,щоб не зробити помилку,я б дивився, даже якщо він цим спінінгом робив би собі страпон.

dddnew
19.04.2024, 23:56
Ну нажаль матюки і у нас стали буденністю:

Для мене не існує нормативної і ненормативної лексики. Я не розділяю слів на погані і хороші. Саме життя наше ненормативне, і тому розмови про ненормативну лексику — це абсурд. (С) Лесь Подерв'янський.

а про огляди риболовної продукції підтримую.

До речі трусив нові Вести, бланки непогані, ручка недоробло... на старих ручка і бланк те що треба, але баланс повна лажа. Проклята модель :)

tacha79
24.04.2024, 11:24
Яким вузлом привязувати тонкий шнур до тонкого флюру??
Стикнувся з ситуацією, що на 0,08 шнур+0,18 флюр вузол морковка пливе, який порадите вузол?

MorozMr
24.04.2024, 11:33
я в'яжу все олбрайтом, від 0,3# шнура та 0,16 флюра і до.....
граюся з кількістю обертів, в залежності від товщини шнура та флюра

zbb
24.04.2024, 11:58
морковка пливе, який порадите вузол?

Морковку. Підплавте кінчик флюра запальничкою, якщо все одно пливе - робіть більше обертів.

Tegeran
24.04.2024, 12:44
На "морковке" концы всегда свободные. Зачем палить, на то она и "моркрвка".
Подбирайте количество оборотов. Трехлибровый Blast от Yamatoyo вяжу и ничего не плывет.
По количеству оборотов не скажу. Никогда не считал. Мотаю интуитивно.

boatman69
24.04.2024, 12:49
Стикнувся з ситуацією, що на 0,08 шнур+0,18 флюр вузол морковка пливе, який порадите вузол?Якщо у вас дійсно # 0.08 шнур,то флюр максимальний,щоб рвалось біля приманки - 0.08,ну може 0.1.Ну а прив'язувати ALBRIGHT с замком.Можно ще погратися,щоб прив'язувати приманку вузлом Pitzen,тоді флюр можно збільшити до 0.12,хоча це не точно....

zbb
24.04.2024, 14:23
На "морковке" концы всегда свободные. Зачем палить, на то она и "моркрвка".
Чтобы не "уплыла" ) Ни на затяжке, ни когда узел по кольцам ходить будет.

Andron
24.04.2024, 16:40
Ось цей спробуйте - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] гадаю, що як що не ленітися та стількі вітків зробити, або ще більш, то не повинен пливсти :confused: Він дуже компактний та зручний

taras..
24.04.2024, 17:09
Останні роки в'яжу на оплавлений кінчик флюру.Досить просто і надійно.Єдина проблема безпосередньо на рибалці перев'язатись в вітряну погоду,бо тяжко делікатно оплавити флюр.
Для тих,кому це щось нове -
...застібку до флюра в'яжемо своїм звичним вузлом(тут в кожного свій),відрізаємо повідець з прив'язаною застібкою на потрібну довжину і кінчик флюру(той,що будемо з'єднувати зі шнуром) оплавляємо запальничкою(сигаретою))),щоб утворився мікрогрибок.Далі в'яжемо шнуром до флюру,як в'яжуться гачки з лопаткою(замість лопатки грибок,який ми утворили на флюрі).Але обов'язкова умова - 25-30 обертів шнура,інакше не тримає.

taras..
24.04.2024, 17:20
Останні роки в'яжу на оплавлений кінчик флюру.Досить просто і надійно.Єдина проблема безпосередньо на рибалці перев'язатись в вітряну погоду,бо тяжко делікатно оплавити флюр.
Для тих,кому це щось нове -
...застібку до флюра в'яжемо своїм звичним вузлом(тут в кожного свій),відрізаємо повідець з прив'язаною застібкою на потрібну довжину і кінчик флюру(той,що будемо з'єднувати зі шнуром) оплавляємо запальничкою(сигаретою))),щоб утворився мікрогрибок.Далі в'яжемо шнуром до флюру,як в'яжуться гачки з лопаткою(замість лопатки грибок,який ми утворили на флюрі).Але обов'язкова умова - 25-30 обертів шнура,інакше не тримає.

...по принципу,як на фото.Замість гачка - флюр з оплавленим кінчиком,і збільшуєм кількість обертів шнура до ~30.Все акуратно затягується в компактний вузол і впирається в оплавлений грибок-стопор.

_absh
24.04.2024, 18:14
Стикнувся з ситуацією, що на 0,08 шнур+0,18 флюр вузол морковка пливе, який порадите вузол?
вяжу разновидность морковки. отличия от обычной:

1) на поводке делаем восьмерку вместо простого
2) шнур для рабочего конца складываем вдвое
3) после продевания в восьмерку мотаем с десяток витков сначала от узла наверх, а потом 5-6-7 витков обратно в сторону узла.

работает норм.

но узел дело индивидуальное. бывает надо много перепробовать, пока найдешь то, что подходит для твоих рук и глаз.

boatman69
24.04.2024, 19:16
Стикнувся з ситуацією, що на 0,08 шнур+0,18 флюр вузол морковка пливе, який порадите вузол?Ми тут всі радимо,а ви не сказали,вузол буде "літати" через тюльпан,чи поводок довжиною меньше звісу при закиді?

Vov4ick
24.04.2024, 21:15
...по принципу,як на фото.Замість гачка - флюр з оплавленим кінчиком,і збільшуєм кількість обертів шнура до ~30.Все акуратно затягується в компактний вузол і впирається в оплавлений грибок-стопор.

Щодо 30 витків я думаю трохи занадто.
Нижче посилання на відео зі схожою схемою вузла (грибок + петля зі шнура). Я повністю перейшов на це на стільки, що зараз з собою ношу дві запальнички на випадок, якщо одна закінчиться або загублю. Дуже задоволений простотою та міцністю. Єдине, якщо забули запальничку, то замість грибка можна просто на флюрі зробити найпростішу петлю і добре її затягнути.

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] RgCDQuiDRiNC90YPRgNGDIGdvbGRlbiBjYXRjaA%3D%3D

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] RgCDQuiDRiNC90YPRgNGDIGdvbGRlbiBjYXRjaA%3D%3D

taras..
24.04.2024, 22:08
Щодо 30 витків я думаю трохи занадто.
Нижче посилання на відео зі схожою схемою вузла (грибок + петля зі шнура). Я повністю перейшов на це на стільки, що зараз з собою ношу дві запальнички на випадок, якщо одна закінчиться або загублю. Дуже задоволений простотою та міцністю. Єдине, якщо забули запальничку, то замість грибка можна просто на флюрі зробити найпростішу петлю і добре її затягнути.

Бачив це відео,також варіант робочий,але з більш товстими шнурами і флюрами,десь хоча б від 0,8...
А "мої" 30 витків - це абсолютно не занадто.Воно тільки звучить страшно, в реальності все затягується і мінімізується,вузол виходить тонкий і подовгастий,а не комком.Крім того на тонких флюрах таке обтягування в 30 витків більш плавно працює,не так різко перетискає в одній точці,менше ризику,що зірве грибок,або перетисне флюр.Ці нюанси мають значення.

Vov4ick
24.04.2024, 23:09
Бачив це відео,також варіант робочий,але з більш товстими шнурами і флюрами,десь хоча б від 0,8...
А "мої" 30 витків - це абсолютно не занадто.Воно тільки звучить страшно, в реальності все затягується і мінімізується,вузол виходить тонкий і подовгастий,а не комком.Крім того на тонких флюрах таке обтягування в 30 витків більш плавно працює,не так різко перетискає в одній точці,менше ризику,що зірве грибок,або перетисне флюр.Ці нюанси мають значення.

Ваш вибір, але я на #0.4 Bornrush + 0.27мм флюр в'яжу і жодних проблем. Тим паче на #0.6 - #0.8.
Можливо руки звикли, але я б після 15го витка пішов би додому 🤣

tacha79
25.04.2024, 10:21
вузол буде "літати" через тюльпан,чи поводок довжиною меньше звісу при закиді?

повідець десь до півметра, тому пролітає тюльпан.
Всім дякую за поради, не курю, тому запальнички з собою не має.

Питання в догонку, поліз дивитись вузли що пропонують і тут вияснилось, що морковка мотається як шнуром, так і флюром. Я на тонкому флюрі мотав шнуром, може тому і пливло.
Доречі, олбрайт, тепер знаю як він називається, теж плив, мотав шнуром, але я на флюру робив вузол і це допомогло.

Alexandr_Korobchuk
25.04.2024, 10:59
Вчора прив'язував флюр 0,265 до шнура №0,8 - вузол дуже гарно плив.
Запальничка вирышила проблему

boatman69
25.04.2024, 12:46
повідець десь до півметра, тому пролітає тюльпан.
Всім дякую за поради, не курю, тому запальнички з собою не має.

Питання в догонку, поліз дивитись вузли що пропонують і тут вияснилось, що морковка мотається як шнуром, так і флюром. Я на тонкому флюрі мотав шнуром, може тому і пливло.
Доречі, олбрайт, тепер знаю як він називається, теж плив, мотав шнуром, але я на флюру робив вузол і це допомогло.Відкрию маленьку таємницю,в свій час О.Сизон навчив мене в'язати тонкі шнури до флюру двічі складеним шнуром, верніше можна сказати шити:D : беремо голку з великим вушком(солдатскі називаються носимо її разом з флюром),вдіваємо в ушко шнур см.12,скручюємо,в петлю з флюру продіваємо голку з шнуром,потім крутимо і голка сама обертається навкруги петлі з флюра разів так 10-12,продіваємо голку знову в петлю флюра,можно рази 2-3, затягуємо/обрізаємо кінці.Це і є ALBRIGHT з замком.Особливо зручно, для тих у кого зір вже не як у снайпера,на вітру,с замерзлими руками,в темряві.Бо в'язати в умовах як я сказав і дома під настільною лампою - трохи різні речі....:helpme:До речі цю пораду я став використовувати і на шнурах дєбєлих 1.0 - 1.5.

_absh
25.04.2024, 17:36
Вчора прив'язував флюр 0,265 до шнура №0,8 - вузол дуже гарно плив.
Запальничка вирышила проблему
с такими канатами можно уже и FG вязать и не париться.

Alexandr_Korobchuk
26.04.2024, 06:25
с такими канатами можно уже и FG вязать и не париться.

Суб'єктивно, FC не подобається - в'язати довго

tacha79
26.04.2024, 09:58
Бачу хоч і не курю, але запальничку прийдеться купити:D, звичайну на вітрі хрен запалиш, треба турбо, ябо як дань моді і екології- електричну:)

Владимир_84
26.04.2024, 11:14
Дружині на річницю весілля подарунок, так в мене дружина ловить на спіннінг).

Tegeran
26.04.2024, 12:58
Бачу хоч і не курю, але запальничку прийдеться купити:D, звичайну на вітрі хрен запалиш, треба турбо, ябо як дань моді і екології- електричну:)
Zippo наше всё!:119:

Мike
26.04.2024, 13:28
Coleman :D

Alexandr_Korobchuk
26.04.2024, 14:03
Coleman :D

Coleman - не то пальто, в карман не влазить.
Запальничка з Епіцентра за 22 грн рулить :cool:

:D:D:D:D

taras..
26.04.2024, 14:46
BIG!!!
Для активного курця-будівельника(порох,сміття,саморізи,буд.розчини) і (по сумісництву) спінінгіста-оплавлювача флюорокарбону - ~місяць безвідмовно(поки газ не закінчиться).Якщо суто флюр плавити - не знаю...,може і до кінця кар'єри!!)))Вона НЕ ЛАМАЄТЬСЯ!

boatman69
27.04.2024, 09:58
Суб'єктивно, FC не подобається - в'язати довгоНе тільки довго,а при ловлі на джиг(якщо ловити в локаціях де є риба/корчі,водорослі,техногенне сміття),то і обривів :opetr:,в мене за риболовлю від 2 до 18......так що вузол повинен бути простим....дуже простим.

Andron
27.04.2024, 13:21
Плюс к попередньому коменту ;) Від себе пару моментів. Вже давно поганенький зір і не завжди є бажання, а іноді і можливість, шукати окуляри, тому найчастіше юзаю Поломар, можу вязати його в будь-якому стані :), майже недівлячись. Хай він не супер-пупер, але мене цілком влаштовує. Якщо мова за "шнур-флюр", то ще не було, щоб той вузол, що я раніше виложив за посиланням, мене підводив, все.... ;):spin:

_absh
28.04.2024, 11:16
Суб'єктивно, FC не подобається - в'язати довго
мало того что долго, так еще и в условиях ветра или холода хрен свяжешь нормально, если толщины не джерковые.

но можно вязать его дома, а потом уже на рыбалке в случае обрыва использовать более простой. нередко узел вполне себе переживает несколько рыбалок.

zbb
02.05.2024, 10:16
Друзі, а хто як з мошкою борется, бо щось закусала...

vi_chanceux
02.05.2024, 10:21
Друзі, а хто як з мошкою борется, бо щось закусала...

Термосел - наше все)
краще нема

boatman69
02.05.2024, 12:55
Друзі, а хто як з мошкою борется, бо щось закусала...Багато років використовую OFF Єкстрім,відганяє комарів мошку і ще реально захищає від кліщів,іншого єфективного засобу за 30 років не знайшов.Правда подорожчав значно - 180 грв.,але воно того варте.....

zbb
02.05.2024, 13:44
Багато років використовую OFF Єкстрім,відганяє комарів мошку і ще реально захищає від кліщів,іншого єфективного засобу за 30 років не знайшов.Правда подорожчав значно - 180 грв.,але воно того варте.....

Я сам користуюсь їм багато років, але на оцю мошку що раз на кілька років вилітає і зараз загризає - він начебто не дуже. Але це не точно, бо вже тричі я його забув взяти :D

Владимир_84
02.05.2024, 14:19
Спрей ДЕТА, від комарів і мошкари дуже допомагає.

_absh
02.05.2024, 14:58
Багато років використовую OFF Єкстрім,відганяє комарів мошку

да, дэта 30% это дело, от комаров вообще без вопросов, от гнуса тоже небесполезно.

і ще реально захищає від кліщів
нет, не разносите дезинформацию. для защиты от клещей нужны акарициды, например, циперметрин/альфациперметрин. когда-то продавался кацапский оранжевый gardex, который его содержал в приличной концентрации (а кацапы знают толк в защите от клещей, у них много энцефалитоопасных регионов), но теперь его в продаже нет.

boatman69
02.05.2024, 20:17
да, дэта 30% это дело, от комаров вообще без вопросов, от гнуса тоже небесполезно.

нет, не разносите дезинформацию. для защиты от клещей нужны акарициды, например, циперметрин/альфациперметрин. когда-то продавался кацапский оранжевый gardex, который его содержал в приличной концентрации (а кацапы знают толк в защите от клещей, у них много энцефалитоопасных регионов), но теперь его в продаже нет.Ну може по науке і не захищає(це і справді написано на інструкції,що не повністю),але я ні разу не підхопив,коли обробляв одяг,хоча лазив по таким хащам.....А ось знайомі разом зі мною ловили і не одного.Може я просто шкідливий;) що вони бояться з мене кров пити.Ну скажимо,що мати хоть щось,ніж нічого......
А ось ще реальна порада,з досвіду : я майже завжди в камуфляжі темному і даже на одягу кліщів майже - 0,а у друзів які носять світлі штани,інколи декілька на одній халоші.

_absh
03.05.2024, 11:08
я майже завжди в камуфляжі темному і даже на одягу кліщів майже - 0,а у друзів які носять світлі штани,інколи декілька на одній халоші.
на темном, тем более на камуфляже, клещей труднее увидеть.

потому и рекомендуется носить светлую одежду (а точнее такого цвета, который хорошо контрастирует с клещом), чтобы их вовремя замечать.

а делать вывод, что клещи менее охотно цепляются к темной одежде...

p.s. да, дэта может иногда слегка отпугивать клещей, но не сказать, чтобы это было достаточно эффективно. можно сослаться на испытания братьев щербаковых (если не путаю уже за давностью, как их зовут, думаю все знакомы), которые подробно исследовали и испытывали разные варианты. если кратко, то вывод такой: хочешь нормальной достаточно уверенной защиты от клещей, используй правильную одежду и обрабатывай ее акарицидами.

p.p.s. даже сравнительно невысокий риск подхватить боррелиоз стоит того, чтобы перебдеть и не отмахиваться от этой проблемы, как от малозначимой.

dddnew
03.05.2024, 20:10
както отравился оффом, теперь только ванилин, рекомендовали мешать с детским кремом, я порошок растираю по откытым участкам руки шея, ванильный сахар не годится - осы будут прилипать;)

boatman69
05.05.2024, 09:08
както отравился оффом, теперь только ванилин, рекомендовали мешать с детским кремом, я порошок растираю по откытым участкам руки шея, ванильный сахар не годится - осы будут прилипать;)В 1994 році мені привезли перший по справжньому ефективний репелент з мацкви, а до цього користувався "народними" мать їх засобами у вигляді соняшникової олії з уксусом.....по-вбивав би.:mad:Ну під час служби на кільському півостріву використовували Тайгу,я думаю відому всім хто з срср, та ще авоську просочену розчиненою кіноплівкою.Ну там і комарі з гнусом з літак.....:)

Tegeran
10.06.2024, 22:01
Кто-нибудь помнит, чтобы эксперт продавец сказал откровенно
-хлопцы, вот эта модель крайне неудачная, можно сказать "дерьмо собачье"! Не стоит её брать.
В лучшем случае отметит, что бархатность хода на этой модели на пять процентов ниже эталонной бархатности... А так...
ИМХО конечно, но все-таки...

Киря
11.06.2024, 11:54
Привіт!

Дуже гарне питання, і я радий допомогти. Якщо ви розглядаєте Shimano 16 Vanquish 2500S з Японії, це дуже хороша котушка, відома своїм плавним ходом і надійністю. Однак, вона вже не нова модель, тому обов’язково зробіть ТО у спеціаліста, наприклад, у Andron, щоб уникнути будь-яких можливих проблем.

Якщо ж ви хочете новішу модель, Shimano 20 Vanford 2500S теж чудовий вибір, відома своєю легкістю і сучасними технологіями. Інші варіанти, як 21 Sephia XR C3000S чи 21 Complex XR 2500F6, також заслуговують уваги, але тут варто звернути увагу на ваші персональні вподобання щодо ходу котушки і її ваги.

Ви також згадали про існуючий Stradic 16 2500, який вам подобається, але хочеться більш легкого і плавного варіанту. В цьому випадку, Vanquish або Vanford можуть стати відмінним вибором.

Враховуючи ваш бюджет і бажання отримати щось «бархатне», я б порекомендував спробувати Shimano 20 Vanford 2500S, оскільки це новіша модель, яка може задовольнити ваші потреби без необхідності додаткового обслуговування одразу після покупки.

Успіхів з вибором і нехай рибалка приносить вам лише задоволення!

GPT entered the chat :D

Tegeran
15.06.2024, 20:23
А зачем вы, цитируя мой пост, вставляете туда скрытую рекламу? "крайне"
Хорошо, что не призывы к насилию и не порно. Как говорится, и на том спасибо!
Админы, обратите внимание!

zbb
16.06.2024, 08:27
А зачем вы, цитируя мой пост, вставляете туда скрытую рекламу? "крайне"
Хорошо, что не призывы к насилию и не порно. Как говорится, и на том спасибо!
Админы, обратите внимание!

В бан бота.

_absh
25.06.2024, 21:55
а посоветуйте каких-то годных европейских онлайн магазинов с приманками, чтоб был нормальный выбор и вменяемая цена доставки к нам, ну и чтобы они нормальные были вообще.

очень надо кое-что, чего к нам давно не возят и не предвидится, а в европе можно купить.

нашел вот некий [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] кто-нибудь что-нибудь оттуда заказывал? доставка типа 10 евро, но там ассортимент не очень по тому, что мне надо.

Carassius
02.08.2024, 01:44
Был тут человек, который продавал свою модификацию оснастки силикона на штопоре. Такая скрутка плюс штопор. Даже в теме писал, что запатентовано. Были они правда офигенные, но найти уже не получается. Кто-то помнит?

Мike
02.08.2024, 09:32
Был тут человек, который продавал свою модификацию оснастки силикона на штопоре. Такая скрутка плюс штопор. Даже в теме писал, что запатентовано. Были они правда офигенные, но найти уже не получается. Кто-то помнит?

Николай Щерба вроде

Carassius
03.08.2024, 09:39
Николай Щерба вроде

нет не он

Andron
03.08.2024, 10:42
нет не он Пошукайте в неті Карачьов Евген, у нього є доволі цікави вироби в цьому плані, можливо це вони. До речі, інфа є на його сторінці в ФБ.

Мike
03.08.2024, 16:31
нет не он

Значит ещё кто-то. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Carassius
04.08.2024, 12:23
Спасибо большое. Странно,написал ему, спросив не делаеттли он застежки, сказал нет)) Ок, спрошу про капканы))

Carassius
04.08.2024, 12:25
А еще сразу спрошу, какую проволоку для этого пробовать, если заказать не получится? Буду пробовать сам

Мike
04.08.2024, 15:15
А еще сразу спрошу, какую проволоку для этого пробовать, если заказать не получится? Буду пробовать сам

Можно попробовать ту что доя зубных протезов, в медтехнике продаётся

tacha79
06.08.2024, 11:37
Колись пружинки крутив із звичайних канцелярських скрепок, а якщо хочеться нержавіючої, то проволока для зубних протезів, пасічники і чув в магазинах для біскеру також є.

_absh
06.08.2024, 12:04
а кроме того еще есть просто проволока для поводков от AFW. кажется, у нас вполне есть в продаже.

для штопоров годится.

boatman69
06.08.2024, 17:24
А еще сразу спрошу, какую проволоку для этого пробовать, если заказать не получится? Буду пробовать самДля штопора,особливо для великих приманок, використовую мідну проволоку,десь 0.8 - 1 мм. вона не так ріже силикон і піддається обробці на раз/два,ну а для повідця - купляю звичайні скрутки.

Andron
06.08.2024, 18:02
а кроме того еще есть просто проволока для поводков от AFW. кажется, у нас вполне есть в продаже.
для штопоров годится.
Х.з. у мене приманки під офсет довго не живуть, тому, взагаліі, не бачу ніякого сенсу купувати АФВ для стопорів, роблю їх в формі пружинок з того, що під руку попадеться ;). А з АФВ роблю тільки повідці.

_absh
06.08.2024, 19:01
Х.з. у мене приманки під офсет довго не живуть, тому, взагаліі, не бачу ніякого сенсу купувати АФВ для стопорів, роблю їх в формі пружинок з того, що під руку попадеться ;). А з АФВ роблю тільки повідці.
та прикол в том, что иногда бывает проще купить стандартный товар, чем искать какую-то другую нержавейку непонятно где и в каких-то магазинах, где минимальный заказ XXX грн, а отправка через YYY дней и т.д.

хорошо, когда вариантов больше одного, особенно когда под рукой ничего нет и надо что-то покупать.

Andron
07.08.2024, 16:46
та прикол в том, что иногда бывает проще купить стандартный товар, чем искать какую-то другую нержавейку непонятно где и в каких-то магазинахПрикол в тому, що нержавійка та там і нх не потрібна ;), про що я й намагався сказати :)

_absh
07.08.2024, 19:00
Прикол в тому, що нержавійка та там і нх не потрібна ;), про що я й намагався сказати :)
та это само собой (хотя иной раз силикон доживает до ржавого штопора). а я еще про то, что часто нержавеющесть идет автоматическим бонусом, когда покупаешь просто какую-нибудь проволоку.

если проволоки под рукой нет никакой, то ее надо купить.

и если выйти на улицу и пройтись по всем ближайшим магазинам, потратив кучу времени и рискуя при этом, кстати сказать, подцепить ковид, гидра которого снова поднимает голову, то никакой проволоки нигде не найдется. не, можно в электротоварах (и то если повезет) купить витую пару премиум сегмента с армирующей проволочкой внутри и достать ее оттуда. но она, подозреваю, тоже будет нержавеющая.

в итоге по любому заказ в инете. а там или километровую бухту на проме брать, или нержавейку в медтехнике, или опять же нержавейку AFW. ну может какие-то еще варианты попадутся, конечно.

boatman69
07.08.2024, 22:33
та это само собой (хотя иной раз силикон доживает до ржавого штопора). а я еще про то, что часто нержавеющесть идет автоматическим бонусом, когда покупаешь просто какую-нибудь проволоку.

если проволоки под рукой нет никакой, то ее надо купить.

и если выйти на улицу и пройтись по всем ближайшим магазинам, потратив кучу времени и рискуя при этом, кстати сказать, подцепить ковид, гидра которого снова поднимает голову, то никакой проволоки нигде не найдется. не, можно в электротоварах (и то если повезет) купить витую пару премиум сегмента с армирующей проволочкой внутри и достать ее оттуда. но она, подозреваю, тоже будет нержавеющая.

в итоге по любому заказ в инете. а там или километровую бухту на проме брать, или нержавейку в медтехнике, или опять же нержавейку AFW. ну может какие-то еще варианты попадутся, конечно.Не там ви шукаєте,такі речі купляють - це "блошині" ринки,де можна купити любий дріт за копійки і ще багато чого.Із останього це чисте олово для пайки, 300 гр. за 100 грв.

Testament
13.09.2024, 16:51
Доброго дня. Порадьте будь ласка спінінг для лову окуня ( джиг) , в зрості 2,10 - 2,40 , в тесті десь до 12 - 14 грамів, основні ваги десь 5 - 10 правда, але хай буде так. Цінова політика 100 - 150 поки що байденів. Дякую

taras..
13.09.2024, 20:30
Доброго дня. Порадьте будь ласка спінінг для лову окуня ( джиг) , в зрості 2,10 - 2,40 , в тесті десь до 12 - 14 грамів, основні ваги десь 5 - 10 правда, але хай буде так. Цінова політика 100 - 150 поки що байденів. Дякую

Arion ASR762S-L(3-12г,2,29м) цілком нормально.Якщо б/в,то ще й на хороший шнур залишиться).Тест хоч до 12,але перегруз терпить,14г спокійно

tacha79
16.09.2024, 15:57
Всім доброго.
Останній раз поповнював запаси резини років з 2-3 тому, а тут глянув, вже нема чого і обірвати.
Підскажіть, якщо це не секрет, який зараз силікон ходовий, цікавить в розмірі +/- 3 дюйми, може навіть і колір, бо з війною не дуже ці питання одговорюються.
Місце лову в основному берег по Дніпру., раніше ловив на предатори та твістера, кольори білий, масло, фіолет і т.д.

zbb
16.09.2024, 17:18
Всім доброго.
Останній раз поповнював запаси резини років з 2-3 тому, а тут глянув, вже нема чого і обірвати.
Підскажіть, якщо це не секрет, який зараз силікон ходовий, цікавить в розмірі +/- 3 дюйми, може навіть і колір, бо з війною не дуже ці питання одговорюються.
Місце лову в основному берег по Дніпру., раніше ловив на предатори та твістера, кольори білий, масло, фіолет і т.д.

Та начебто за три роки нічого і не змінилося ) все що ловило досить ловить

Andron
31.12.2024, 12:32
Дорогі Друзі! Щіро вітаю всіх з прийдешнім Новим Роком! Бажаю всім міцного здоров'я та миру! Буде мир - буде риболовля :spin::spin::spin:

Ilya7
26.01.2025, 17:52
Пошукайте в неті Карачьов Евген, у нього є доволі цікави вироби в цьому плані, можливо це вони. До речі, інфа є на його сторінці в ФБ.

Добрий вечір !
Не знав де написати ,чомусь з телефона не виходить ні створити тему ,ні дописати в спілкуванні ,ПК поки що на ремонті .
Хотів поцікавитись можливо хтось знає ,або чув ,був на форумі такий хлопець повідці робив ,Бобр shop ,ім'я Віталій ,на аватарці в вайбер ,пишу йому ,і відповіді немає ,вроді як він жив десь на сході нашої країни .
Можливо хтось знає ,або має зв'язок ,буду вдячний .
Перенесіть будь ласка як модератор в якусь тему ,яка актуальна запитанню мойому ,дякую !

Vov4ick
08.02.2025, 00:11
Доброго вечора.

Зазвичай просять поради в підборі спінінга під свої умови та бюджет. В мене ж питання навпаки :)
Маю спінінг Tict ice cube ic-90tg-sis тестом до 21 грам, ловлю ним в діапазоні від 5 грам + 2.5" swing impact до 20 грам загальної ваги оснащення, частіше до 18 грам.

В магазині крутив в руках мікроджиговий спінінг Tict до 3.5 грам. Розмовляв з продавцем, він порадив оснащати Tict-и взагалі оснасткою, вага якої трохи менше верхнього тесту і точно не перевантажувати.

Ризикувати перевантажувати свою паличку ціною $350-400 точно не бажаю.

Питання: як ви думаєте, наскільки добре Tict-и переживають перевантаження? Бо читав по цій моделі, що одні й 24 грами + 3" кидають. Але в мене відчуття при закиді 20 грам, що бланк напрягається аж по самий торець комля (можливо це пов'язано з якістю бланка).

zbb
08.02.2025, 05:44
На минулих вихідних, хлопець на 90 того Кєнона з тестом менше за тот що у вас, зачепив великого сома, одну годину часу він його боров, спочатку з берега, потім з охоронцем ставка з човна. Так і не зміг навіть підняти подивитися його, плюнув і обірвав бо вже не міг далі і втомився. Але за цю годину він каже що із палкою чого тільки не було, включаючи швидке буксирування човна жабою. Патик впевнено справився, хоча хлопець декілька разів з ним вже подумки прощався.
Звісно це інша модель, але певні паралелі можна провести.

RodMan
08.02.2025, 08:54
Я ловив обома вказаними моделями, вони різні трохи за типажем. Кенон дуже далекобійна модель. Полюбляє жорсткий хлесткий заброс. А скільки їх в спортсменів було переломано при перевантаженнях. 90й TG мягший. І заброс там вже трохи інший.
Перевантажувати чи ні залежить насамперед від вашої техніки броска. Якщо кидаєте з плавним розгоном, то може можна і 24 кинути як кажуть. Якщо дати той самий спіннінг і 24 грами огрузки людині яка кидає різко та хльостко, він може зламати спінінг наперших закидах. А особливо часті такі поломки коли ловите при сильному зустрічному вітрі, опором якого нехтують.
Я взагалі не бачу сенсу гратися в перегруз на дорогих моделях, і на цій окремо. Через провал бланку на забросі якогось суттєвого приросту в дальності не отримаєте, вершинка провалюватиметься, проводка постраждає. Я би просто взяв більш потужний за тестом спінінг і ловив би не турбуючись, чи не лясне вершинка при черговому забросі.

Vov4ick
08.02.2025, 11:23
ZBB, RodMan, - дякую. Тут була скоріше теоретична цікавість без бажання ризикувати своїм спінінгом. Згоден з тим, що по не бюджетним снастям краще бути в діапазоні тесту.

boatman69
08.02.2025, 13:34
Доброго вечора.

Зазвичай просять поради в підборі спінінга під свої умови та бюджет. В мене ж питання навпаки :)
Маю спінінг Tict ice cube ic-90tg-sis тестом до 21 грам, ловлю ним в діапазоні від 5 грам + 2.5" swing impact до 20 грам загальної ваги оснащення, частіше до 18 грам.

В магазині крутив в руках мікроджиговий спінінг Tict до 3.5 грам. Розмовляв з продавцем, він порадив оснащати Tict-и взагалі оснасткою, вага якої трохи менше верхнього тесту і точно не перевантажувати.

Ризикувати перевантажувати свою паличку ціною $350-400 точно не бажаю.

Питання: як ви думаєте, наскільки добре Tict-и переживають перевантаження? Бо читав по цій моделі, що одні й 24 грами + 3" кидають. Але в мене відчуття при закиді 20 грам, що бланк напрягається аж по самий торець комля (можливо це пов'язано з якістю бланка).Через руки пройшла відносно велика кількість Tict і їх сухість якраз і дає почуття, що перевантаження не треба робить, на відміну від більш " пластичних" спінінгів інших фірм.До речі TICT EXR-57S-Sis до 1.5 гр. якщо кидати пострілом вже на 1.5 гр. каже достатньо, а якщо так як я звик з плавним прискоренням він і 2.5 гр. кидає, що рідні.Но як і казав RodMan цього не треба робить і взагалі не треба одною палкою охоплювати неохоплюване.....

Tegeran
11.02.2025, 16:44
И впрямь, сразу настроение поднялось!

Мike
10.03.2025, 11:28
Коли жор у жереха на великій воді починається?

Nemo
10.03.2025, 12:11
Коли жор у жереха на великій воді починається?
Вітаю Міша. Залежно від регіону і погоди. Березень - квітень. На Десні перші дурники починають влітати коли лози підтопило і плітка на нерест пішла.

Мike
11.03.2025, 18:50
Вітаю Міша. Залежно від регіону і погоди. Березень - квітень. На Десні перші дурники починають влітати коли лози підтопило і плітка на нерест пішла.

Дякую. Як я зрозумію що час настав? Чи він по поверхні буде гупати? Не думаю...вода холодна

Nemo
11.03.2025, 20:39
Дякую. Як я зрозумію що час настав? Чи він по поверхні буде гупати? Не думаю...вода холодна
Ні, не гупає.

Игорь ЧАЭС
12.03.2025, 18:55
Складний період для нас усіх. Переговори, війна... Давайте ми, всі будемо разом! Слава Україні

метровский
15.03.2025, 21:35
На Десні наразі рівень літній :(

Nemo
16.03.2025, 07:13
На Десні наразі рівень літній :(

Тоді лози підтопило викреслюємо, і залишаємо - плітка на нерест пішла.;)

Мike
16.03.2025, 14:41
Мішка привіт.
Багато річні замальовки - київ , 5 км низже гес, напроти устя Десни. Від 10 до 20 квітня старт жору, залежить від погоди. Дивлячись за вікно - цього річ рано буде. Це я про перші плюхи зверху. Без плюхів - ще раніше.

Привет, спасибо Жека. Ще пара тижнів. Бо я зараз думав...

zbb
13.04.2025, 20:33
Привет, спасибо Жека. Ще пара тижнів. Бо я зараз думав...

Так і зараз має бути. Дріб'язок вже в березі, але його тільки жерех зараз клепає. Судакового савка немає, гадаю то міні жерехи цих тероризують . Де кликастий - загадка, за день на жирній точці - один підзачотний
І той Весь в пявках. Активний як фєєрвєрк.

УсатыйПолосатый
23.06.2025, 23:50
Запитання до знавців:
Чи існує якийсь стандарт по відстані від комеля спінінга до ніжки котушки?
Чому виникло питання. Придбав Спінінгове вудлище Flagman '24 Blackfire 108XH 3.29м 18-75г. Вказана відстань - 44см.
За весну так і не звик до короткого плеча. Поцікавився в колег, і оп-па - майже всі подовжили комель сантиметрів на 10. Хто чим - або точив металеву трубку, або шматок від телескопічного вудлища. Попробував переробки - 54 см - як в руку лягло, і дальність суттєво добавило.
Але проблема з транспортуванням. В седан - по довжині можна всунути тільки через переднє сидіння. Не варіант.
Пока зробив своє тимчасове рішення - вище катушкотримача примотав ізоляційною стрічкою утеплювач з труб в три слоя, щоб зрівняти діаметри і нею ж примотав котушку. В машину поміщається нормально , на заднє сидіння через задні двері (при покупці це було одним з критеріїв)
Провів тест - все зручно, кидок 50 грам більш ніж 100 обертів котушки, не напружуючись. Для мене це суттєво - після операції, та й вже й молодість дуже далеко позаду. Один оберт -82 см, 5000 серія.
Для вудлищ 2.75, 2.80 цих питань не виникало, а от з 3.29 - чомусь виникло.
Цікаво почути інші думки….

PGoga
24.06.2025, 08:16
Вклеїти в комель різьбову втулку і в неї вкручувати подовжувач.

RodMan
24.06.2025, 08:39
Як варіант нічого зі спінінгом не робити. Продати і купити інше вже з урахуванням отриманого досвіду

УсатыйПолосатый
24.06.2025, 09:19
Як варіант нічого зі спінінгом не робити. Продати і купити інше вже з урахуванням отриманого досвіду
Я недаром питав про стандарти.
На що міняти?
Був в декількох магазинах в Києві, щось не знайшов спінінга в довжинах 3-3,3м з відстанню від комля до лапки в довжинах 50-55 см. Брати короповий спін не варіант, руки відваляться за пару годин безперервних закидів, незважаючи на те, що як для мене - хват там відмінний.
В одному продавець сказав, що схоже я шукаю спін для силового закиду, але дав потримати в довжині 2,75 - не те.

Olex
24.06.2025, 15:07
Зверніться до родбілдера і він вам переставить катушкотримач на 10 см. Точніше, скоріше всього , поставить новий, оскільки старий просто зріже. Хоча можливо, якщо розігріти клей під котушкотримачем, то його можна пересунути.

УсатыйПолосатый
24.06.2025, 15:49
Зверніться до родбілдера і він вам переставить катушкотримач на 10 см. Точніше, скоріше всього , поставить новий, оскільки старий просто зріже. Хоча можливо, якщо розігріти клей під котушкотримачем, то його можна пересунути.
Редбілдинг на цей спінінг не вартий тих грошей, він і так бюджетний, не та цінова категорія :)
Буде катушка на ізоляційній ленті, поки він в роботі :drill2:
Як кажуть грязь на машині на швидкість не впливає. Зробив, як зручно мені, та й добре. Головне - не понти, а комфорт на риболовлі, особливо коли дістаєш до бою жереха, або до дальньої бровки, де стоїть судак.
Кількість вже років 20 не головне, додому все одно пару рибин, і досить. З голоду не вмираю. А от удар, або стук по обманці або силікону- цей адреналін на все життя. :cool:

А от питання стандартів по розмірам в залежності від довжини незрозуміле.
Чому тоді в фідерах 3.0, 3.3, 3.6 відстань від комля до котушки - 50 см, а то й більше, в коропових - те ж саме?
А плече 44см на довжину 3.29 - це для качка, або мазохіста, як на мене.
Я ж в посту вище написав - що я задумався над цим питанням, коли побачив у колег переробки, значить не одному мені незручно.

Olex
24.06.2025, 16:11
Можна самостійно феном розігріти клей під катушкотримачем і спробувати пересунути.
На відносно дешевих спіннінгах катушкотримач часто приклеєний аби як і нерідко зустрічаються випадки, коли через деякий час він починає прокручуватись.
Ось тут людина поділилася досвідом

УсатыйПолосатый
24.06.2025, 16:52
Дякую за поради.
Відпрацює сезон так, взимку спробую гріти і крутити. Вдасться - добре, а не вдасться - теж не буду страждати.
Коли бачу, як люди поряд з «дринами» стоять, з переробками телескопічних вудлищ і т.д. і і нічого:udo4ka:, ловлять, і добре ловлять, це заспокоює. :ukr:

Мike
24.06.2025, 18:20
Якщо зріжете форгріп, край єви, до отвіру, та вставите проставку необхідної довжини, то нічого комлю не стане. Проставку можна знімати та ставити за потребу. Я так робив колись на біоніку, коли треба було подовжити руків'я. Такий спосіб реалізован в shimano Cardiff XT. Зняв поставив...коли необхідно. А загалом треба тричасник...зручний...по типу Nessa

УсатыйПолосатый
24.06.2025, 21:24
А загалом треба тричасник...зручний...по типу Nessa
До цього два роки ловив як спінінгом -Flagman Force Rank Feeder 3.3м 180грам - не лапша, досить жорсткий, але ж вага - намахаєшся, що рук не відчуваєш.
Цей легший, тільки баланс ( центр ваги) :mad:, та й хват не той.
Я ж з олдів - досить довго махав на Судака та жереха «пушкодишлом» - бамбукова рукоять 160см з цангою та дюралевий пруток 140см (з 9мм до 2мм) і грузик 68грам (форма для відливки саме під цей прут- робочою була аж третя), та й прутків до 5 поміняв, підганяв під себе. Була гонка на відстань - 100-120метрів, бо багато бажаючих було :).
А зараз не потягну, здоровʼя не вистачає. Він вже в сина на стіні висить в бесідці на дачі - як память про часи, коли в Дніпрі було ще досить риби. :fish-predator: :D

Алекс!1
24.06.2025, 21:27
На мою думку, Євген правильно все відповів. Бо навіщо міняти шило на мило. Кулібіни і у нас є. Це не специ- родбілдери. А кулібіни. І взагалі, навіщо придбати спінінг, щоб його потім переробляти?

Мike
24.06.2025, 21:52
На мою думку, Євген правильно все відповів. Бо навіщо міняти шило на мило. Кулібіни і у нас є. Це не специ- родбілдери. А кулібіни. І взагалі, навіщо придбати спінінг, щоб його потім переробляти?
Бо не дорого. З грошами й дурень може ;-)

УсатыйПолосатый
24.06.2025, 22:36
навіщо придбати спінінг, щоб його потім переробляти?
Шановний, а я й не писав, що він поганий, бланк - під хеві-джиг дуже хороший. Питання то було задано - по яким правилам чи ідеології розраховується відстань від комля до котушки, тобто хват.
Відповіді,на жаль, не почув.
Сьогодні був в нашому магазині, переміряли цю відстань - у кожного виробника і моделі - різна. Прикинули - що майже в усіх - по центру ваги (десь на рівні шпулі, або трішки вище), та й для прутів до 3м це не суттєво.
А от за 3м, і під закид «за горизонт» - хват виходить на друге місце після строю бланка. І це не лише моя думка.

А придбав не тримаючи в руках, по характеристикам, через інет, за акцією, з суттєвою скидкою.

Поради прочитав, ідея наставки на різьбі - як по мені, буде оптимальною.
Тим більш що на ізоленті зараз маю робочий варіант :drill2: На 100 обертів кидає без напрягу, а що хват незручний - то й колега переробив - подовжив, але зробив незйомним, мені це не підійшло. А тут підказали декілька варіантів, за що велике спасибі.

zbb
25.06.2025, 09:57
А от за 3м, і під закид «за горизонт» - хват виходить на друге місце після строю бланка. І це не лише моя думка.

Ось ви самі й відповіли, скільки я бачив - довгий форгріп це прерогатива хеві та єкстра хеві вудлищь де застосовується силове виважування, комель в пузо, двома руками за форгріп (шматок ручки перед котушкою), і качати, качати... Для довгого закиду ж потрібне збільшене по довжині руків'я загалом, щоб руки ширше розставити задля упору можна було. А довгий форгріп при закиді не портібен, він не заважає але й не допомогає бо верхня рука все одне +- біля лапки котушки тримає, інакше шнура прижимати не зручно. Тобто не має якогось стандарта, але чим далі кидати - тим руків'я довше, чим сильніша планується риба - тим довше форгріп.

УсатыйПолосатый
25.06.2025, 10:36
Згодний з вами.
А відносно хеві-джига - як ще характеризувати призначення спінінга з тестом 18-75 грам і довжиною 3.29. Це для моїх умов - класичний береговий спінінг для дальнього закиду з грузами 40-60 грам.
По цим характеристикам в інеті і був придбаний. І не очікував короткого хвата. Тим більш всього то 10 см вирішують цю проблему на ура.
Рs. Може це моя проблема, бо я класичний лівша, а ще вік, не можна сильно напружуватись після операції. Хочеться комфорту, а ще більше риби хочеться….

_absh
25.06.2025, 11:05
Шановний, а я й не писав, що він поганий, бланк - під хеві-джиг дуже хороший. Питання то було задано - по яким правилам чи ідеології розраховується відстань від комля до котушки, тобто хват.
Відповіді,на жаль, не почув.

думаю что вы слишком высокого мнения о нынешних разработчиках удилищ.

какие там нафиг правила?

думаю, что это работает примерно как-нибудь так:

1) отдел продаж: "за прошедший год общие продажи такие-то, разбивка по моделям прилагается"
2) верхний менеджмент: "так, эту модель снимаем, на эту клеим новую наклейку, тренды в интернете такие-то, значит, нужна еще новая модель"
3) менеджмент уровнем ниже: "ок начальство хочет новую модель, значит поручение закупщикам: закажите китайцам по быстрому сборку с параметрами на ваше усмотрение; поручение простаферам: обоснуйте и прорекламируйте то, что приедет от китайцев".

утрирую, конечно, но не думаю, что очень уж сильно.

и главное потом

4) обзорщики на ютубе: "какой чехол! какие кольца! а какой карбон с таким-то плетением! ух!", и хрен кто что скажет по делу.

УсатыйПолосатый
25.06.2025, 12:33
Лютий офтоп.
Все набагато простіше.
Головне - бланк. Їх робить не так багато фабрик, і партіями.
Наші «виробники» падають на хвіст якоїсь моделі, причому думаю надійної і популярної і заказують міні-партію (з точки зору фабрики що їх виготовляє). На розробку і доводку моделі ніхто не тратиться, це дорого і таке можуть дозволити великі і імениті бренди. Контроль якості - мінімальний, подешевше, все одно техпроцес відлажений, косяки явний брак відсутні.
Щоб не порушувати авторські права - вже в готовий бланк вносяться зміни, що не впливають на техпроцес і не впливають на якість бланка.
Наприклад - довжина - було 3.3 в оригіналі, 3.29 в репліці.
Ще варіант - матеріал новий (з тих що зараз в серії), а стрій - з моделі, що вже бренд не виробляє, але відмінно себе зарекомендував. Все чудово.

Далі йде одягання бланка - фурнітура і рукоять - обговорюється ціна фурнітури (знову ж подешевше).
Та й все.
Доклад керівництву - партія обійшлась в таку-то суму. Ціну спінінга така-то.
Плановий прибуток - такий-то. :ajmolodec:
Чекаємо на премію. :p
Отримуємо готову партію :opetr: і чешемо потилицю - це я про моє наболіле. А вже все, пізно пити боржомі. Може ще шукається винний - :helpme: що не оговорив деталі.
Але ж потрібно віддати належне - бюджетних моделей від наших виробників багато, і реалізація теж. Це як коньяк Шустова - дорогим гостям три орли, а решті - ворону.
Як не згадати Сабанеева та Гіляровського…. В них можна знайти ще ті перли…
А косяки були, є, та й в майбутньому будуть….

zbb
25.06.2025, 13:20
Отримуємо готову партію :opetr: і чешемо потилицю - це я про моє наболіле.

Прибуток не отримуємо, менеджера звільняемо, і по акції, за ціну закупки все зливаємо... :D
Компанії що по 20+ років на ринку, так точно не роблять, бо давно б вже з нього вилетіли.

Olex
25.06.2025, 13:41
В варіанті з подовжувачем ручки є великий недолік- вага. Сам спіннінг і так важкий, заявлено 218 гр. Причому я думаю, що в реальності може і більше, У Флагмана розбіжності між задекларованою і реальною вагами (зрозуміло в яку сторону) звична практика. Тобто з подовжувачем вага досягне 250+ гр. А це вже вага недорогого фідера 3.6 м з тестом 80-100 гр.

zbb
25.06.2025, 13:46
В варіанті з подовжувачем ручки є великий недолік- вага. Сам спіннінг і так важкий, заявлено 218 гр. Причому я думаю, що в реальності може і більше, У Флагмана розбіжності між задекларованою і реальною вагами (зрозуміло в яку сторону) звична практика. Тобто з подовжувачем вага досягне 250+ гр. А це вже вага недорогого фідера 3.6 м з тестом 80-100 гр.

Як на мене то навпаки, 218гр це дуже гарна вага для 3.2м дрина вартістю 50 баксів. :rolleyes:

УсатыйПолосатый
25.06.2025, 14:03
Порився в «сусеках», знайшов непрацюючий китайский ліхтарик. Циліндр з дюралю - 140х18 мм вже з різьбою.вага - 34 гр. Те, що й треба. Залишилось виміряти внутрішній діаметр комля бланка і замовити трубку з різьбою всередині під ліхтарик. Довжини втулки см 8 думаю хватить (2 см на різьбу і 6см на вклейку). Ще буде до 6-10 грам. Всього 44 гр, ще трішки ЕVA. Можна й не одягати в резину, досить красивий циліндрик, але метал під руку не айс.
Пруток переважував - реально - 220 грам (але похибка вагів +/-2 грами).
Буде 260 грам, не критично.
Я вже писав, що 2 роки користувався фідерним вудлищем 3.3 м 295 грам, досить жорсткий, як для фідера, але все одно сопливий, як на джиг або обманку. Ще й пару коливань в момент зупинки після кидка. Як на мене - з колегами цю тему ми вже розібрали. Далеко не айс. Без залишкових коливань фідер буде взагалі як дрин, важкий. У знайомих такого не зустрічав, але є, що ходять з фідером 3.6м на обманку з вагою 50-60 грам.
Звичний прикол на стандартних місцях - біля берега вже всю рибу вибрали, буду на дальніх кордонах шукати.
А якщо по рибі - то давно такого ОПа не було. Ще з весни. Воду так в березні скинули, що пісок між шпорами був весь без води. Судак - більш не було, чим було. Як упиратись - то було, але ж дуже трудовий.

Olex
25.06.2025, 15:12
Як на мене то навпаки, 218гр це дуже гарна вага для 3.2м дрина вартістю 50 баксів. :rolleyes:
Не знаю щодо спіннінгів такої довжини і з таким тестом, але глянув вагу молодшої моделі 2.74 м 10-45 гр.. Вага 191 гр. І це точно дуже велика вага.
А ще. я би рекомендува топікстартеру зайти в розділ родбілдінга і порадитись щодо перестановки катушкотримача.

УсатыйПолосатый
25.06.2025, 17:31
Не знаю щодо спіннінгів такої довжини і з таким тестом, але глянув вагу молодшої моделі 2.74 м 10-45 гр.. Вага 191 гр. І це точно дуже велика вага.
А ще. я би рекомендува топікстартеру зайти в розділ родбілдінга і порадитись щодо перестановки катушкотримача.

Ой наша Галя балувана.
Поліз в комірчину, викопав «лайтову» версію «пушкодишла» - цей варіант був на 90-100 м, довжина десь 2,85-2.90 - зважив - 860 грам. І це був лайт А хеві, що висить на стіні в сина - десь 1100 -1200грам.
Як часи міняються :(
Нижче фото цього лайта разом з улюбленцем Рафом, напевно запах мишей внюхав. Зеленою ізолентою стягнута продольна тріщина в дишлі, не витримала ручка багаторічних нагрузок.

Lcolonel
25.06.2025, 17:31
Трохи бурчання з мого боку відносно якості сучасних котушок від Shimano.
Трохи (?) роздратований якістю роботи не японських заводів. Це якійсь жах! Рисова курва тупо не ставить маленькі втулкі! На схемах вони є, а в котушках через одну. Я за пружини штовхателів в рогах ротора. Соаре хр 21 - нема, комплекс хр 21 - є, впнфорд 24 - нема, твін 24 - є.
Далі - на твіні та комплексі з соаркою регульоровачні шайби в кнобі сталеві, в ванфорді медна (?!).
Майже на всіх, крім твіна, збиті саморізи якими кріпиться рамка підшипника.
До речі - перевів всі підшипники на мастила, як і змащення шестерень (пластикові). Мені сподобався результат.

Це так. Треба було виговоритися.

dddnew
26.06.2025, 01:05
А де взяти те що потрібно з урахуванням отриманого досвіду?

Прийшли миші до мудрої сови попросити поради, як їм уникнути долі бути з'їденими нахабними котами. Сова каже їм: «Станьте їжачками. Якщо ви будете колючими, вас ніхто не з'їсть!
Ошаленілі від захоплення миші побігли додому, там схаменулися і знову повернулися до сови. "Сова, розкажи - а як нам стати їжачками?"
А Сова їм у відповідь: «Моя річ — стратегія! Тактика мене не цікавить!»

dddnew
26.06.2025, 01:09

Якщо гарно відбалансуєть подовжувачем, цієї ваги не відчуєш ;)

RodMan
26.06.2025, 19:28
У Shimano та Daiwa багато таких моделей. Довжиною 3+ метри. Є варіанти 2 та 3 часного виконання. З того чим сам користувався моделі Shimano Hard Rocker SS та Nessa BB, Nessa Ci4+, Nessa XR. Вони не важкі відносно. NESSA XR S108M при довжині 3.25м і тесті 8-42 важить 172 грами. У Graphiteleader теж деякі моделі Argento Prototype 3.48м довжиною.

boatman69
27.06.2025, 00:18
А де взяти те що потрібно з урахуванням отриманого досвіду?

Прийшли миші до мудрої сови попросити поради, як їм уникнути долі бути з'їденими нахабними котами. Сова каже їм: «Станьте їжачками. Якщо ви будете колючими, вас ніхто не з'їсть!
Ошаленілі від захоплення миші побігли додому, там схаменулися і знову повернулися до сови. "Сова, розкажи - а як нам стати їжачками?"
А Сова їм у відповідь: «Моя річ — стратегія! Тактика мене не цікавить!»Піти в магазин і консультанти вам порекомендують те, що вам потрібно.

Olex
27.06.2025, 10:30
Ну дуже цікаво. Людині радять купити спіннінг з японського ринку, при тому, що її влаштовує "...вище катушкотримача примотав ізоляційною стрічкою утеплювач з труб в три слоя, щоб зрівняти діаметри і нею ж примотав котушку".

УсатыйПолосатый
27.06.2025, 15:29
Ну дуже цікаво. Людині радять купити спіннінг з японського ринку, при тому, що її влаштовує "...вище катушкотримача примотав ізоляційною стрічкою утеплювач з труб в три слоя, щоб зрівняти діаметри і нею ж примотав котушку".

Вам шашечки, чи на таксі їхати?
Призначення спінінга утилітарне - зручно і комфортно для риболова доставити приманку на певну відстань в воду.
Ще в далекому 196… бородатому почув - диви, дрин з арматури і пружина з розкладушки. А от на улов це аж ніяк не вплинуло. Прут був дійсно з ребристої арматури 1 метр і насаджений на держак від сапи чи лопати, пружину десь знайшов, примотав ізоляцією. Ще одне кільце було - з сталистоі проволоки скрутив.

В дописі вище я ж писав - тимчасове рішення.
Добавлю зйомний подовжувач на різьбі і все.
Переставляти катушкотримач у редбілдерів - спін цього не вартий, не хочу їх ображати.
Все просто - рибалка - це хоббі, а за життя звик з сімейного бюджету не витрачати гроші, а по можливості робити снасті своїми руками.
Часи змінились, а звички залишились.
Навіть діти намагались щось мені подарувати для рибалки -
сміюсь, що мені некомфортно буде ловити з думкою, що з таким дорогим спінінгом щось може статись….
Якось так….

Old Spice
27.06.2025, 17:54
Ой наша Галя балувана.
Поліз в комірчину, викопав «лайтову» версію «пушкодишла» - цей варіант був на 90-100 м, довжина десь 2,85-2.90 - зважив - 860 грам. І це був лайт А хеві, що висить на стіні в сина - десь 1100 -1200грам.
Як часи міняються :(
Нижче фото цього лайта разом з улюбленцем Рафом, напевно запах мишей внюхав. Зеленою ізолентою стягнута продольна тріщина в дишлі, не витримала ручка багаторічних нагрузок.

Після грамотної палки і досвіду ловлі на стальку, ви ніколи до фідера і подібного до нього не звикнете. Це перше, а друге це те, що фідер далека від ідеалу снасть. Єдине досягнення фідера це дальній закид. А все інше у фідері робить рибалку досить трудовою, а для старих сталеварів і дещо неприємною. Тому люди і порадили зробити все під себе, ну то таке - справа особиста, робити чи шукати довгий комель від котушки, у всякому разі кожному сталевару, щось буде заважати, бо це небо і земля, селяві ..., а ще я особисто дійшов до висновку, що в наші часи вже давно треба або рибу (особливо білу) ловити з води, або взагалі не ловити ;)

_absh
27.06.2025, 19:23
Вам шашечки, чи на таксі їхати?
Призначення спінінга утилітарне - зручно і комфортно для риболова доставити приманку на певну відстань в воду.

не, это назначение, если этим все ограничивается, не спиннинга, а удилища для заброса убийцы карася.

а у спиннинга кроме заброса приманки добавляется еще ее анимация (включительно с передачей в мозги рыболова информации о рельефе дна в случае джиговых), что бывает поважнее заброса.

плюс еще всякие мелочи типа вываживания рыбы и т.д.

УсатыйПолосатый
27.06.2025, 21:08
не, это назначение, если этим все ограничивается, не спиннинга, а удилища для заброса убийцы карася.

а у спиннинга кроме заброса приманки добавляется еще ее анимация (включительно с передачей в мозги рыболова информации о рельефе дна в случае джиговых), что бывает поважнее заброса.

плюс еще всякие мелочи типа вываживания рыбы и т.д.

Просте питання - ви грузами 30-50 грам джигували?
Який кінчик :( ? яка анімація кінчиком :( ?
Якщо руки ростуть з правильного місця, то костилі не потрібні.
Руцями, все руцями, відчуваєш кожну ракушку, кожний камінчик, навіть торк по шнуру відчувається. І неважливо, який кінчик. Довжина прута - за два метри при важкому джигу. Саме довжина прута підвищує чутливість до оголеного нерва. Спінінг повинен відчуватись як продовження руки з оголеним нервом. Мене так вчили. Я відчуваю навіть коли густірка шерсть на обманці скубе при грузі 50 грам, бо обманка спереду, то що, торк на джигу не відчую?

А от з легким лайтом -анімація кінчиком дуже допомагає, і часто судак відчувається як легенький торк або падіння шнура - своєчасна підсічка - і ось він :drill2: нарешті.
Це різні філософії рибалки.
В мене є друзі, що такий спосіб ні на що не проміняють, як і я свій.

_absh
27.06.2025, 21:17
Просте питання - ви грузами 30-50 грам джигували?

не, у меня не те условия и предпочтения.

если в какой-то конкретной технике ловли (типа хеви джига) от спиннинга не требуется ничего, кроме заброса, то так и надо было писать, что речь конкретно про хеви джиг.

я же комментировал про спиннинг вообще, т.к. в вашем посте, который я комментировал, никаких уточнений не было. а в спиннинге вообще бывают нужны вещи и помимо заброса, и во многих случаях и поважнее заброса.

УсатыйПолосатый
27.06.2025, 23:34
Друже, я ловив і більше 50 гр. але проводку підкидами приманки, а не просто обертами катушки, вважаю дуже єфективною, а для себе єдиною єфективною при ловлі хєві, що на коротке з лодки, що з берега на відстані гарно так за 80 метрів.....Та і при підкидах катушка набагато довше живе......
Так що раджу все ж таки опиратися не тільки на свій багаторічний досвід, а і на нові тенденції в спінінгу, а там не тільки "голімі" понти !:)

Повністю згоден. Я приводив як приклад, торк густірки іменно на обманку, бо густірка, синець дуже часто скубуть шерсть. А проводка обманки - або рівномірна, або легенькі ривки, або навіть «дроч» без протяжки. Тут варіантів безліч, і кожен в свій час і в своїх умовах результативний.
Також і джиг - ривок, політ силіконової приманки, відчуття падіння грузка но дно, пауза, повтор. Тобто інший спосіб проводки без ступеньки - це вже ніяк на джиг, бо джиг - це ступінчата проводка.
Сила ривка впливає на довжину і висоту прольоту, ривок може бути одинарний, двійний і ще як сам трус в кожного різний, час прольоту залежить від течії і ваги (правильний підбор ваги для прольоту від 2 до 5 секунд, бувають умови, що треба, щоб майже зависало, тільки чиркало по дну), привалість паузи - здається перерахував всі складові джигу.
А як вам варіант джигу майже без підмотки, так би мовити «на знос», ще й подачею, бо так склалося, що він «в рядочок по течії стоїть», та ще його й не густо ?
Весь цей цикл просто чудово відчувається рукою при вагах від 20 грам спінінгом екстра фаст. Меншими вагами на течії не ловлю, зносить зі свистом.
А в стоячій воді обманка дає фору джигу, хоча б за рахунок того, що в перспективних місцях можно без протяжки організувати «дроч». Але це сугубо моя точка зору. Та й по течії буває, силікону не хоче, або не хоче гнатись, а обманка з важким грузом працює бо довго в полі зору судака.
За інші варіанти я просто помовчу. Кожен ловить, як вміє, як вчили.
Головне - результат. А коли судак ще й дуже проханий - підібрати ключик, і таки отримати довгожданну повноцінну «клєваку» - для мене зараз це більш цінно, чим тягати з котла один за одним.
Зараз інші часи, мало хто зрозуміє гумор в фразі «сині кури», або категорії курчат - 1 кат - ті що добігли до магазину, і 2 кат - ті що й не вибігали з птахофабрики, або про забій худоби, що забивають динамітом, бо в магазині на прилавку в мʼясному відділі були тільки роги та копита. Риба тоді була суттєвою часткою в харчуванні сімʼї. В основному йшла на консерви в літрових банках. От і ловив тоді в сезон багато, а консерви з судака та сазана - найкращі. Значить пріоритет був на них.
Це все вже далеке минуле, і нема за чим жаліти.
А от руки памʼятають.

dddnew
28.06.2025, 01:23
Я до речі відповідав не топикстартер цього "процесу", а людині яка не знає де купить спінінг, коли вже знаєшь, що тобі потрібно.Бо пам'ятаю себе, коли купляв всяку далекобійну лажу "вітчизняних" виробників типу ZEMEX HELLAS Sea Bass 1063H по ціні японців, чи переплачував вдвічі "привозящим" звідти;)

Цікаво, а "потрусити" на зенмаркеті як? Чи якщо Японське то автомотично "ето топ" і підходить під все :confused: Це знов забіг по граблям за власні гроші. Тема далекобійних тьохметрових вудлищ у нас не дуже розвинена. В моєму посту я мав на увазі які конкретні моделі можуть порекомендувати ті хто вже мають якийсь досвід, але наприклад мене влаштовує Flagman Giant 982MH 2.98м 12-44г за 1000 грн. Дивився і на вищезгаданний Flagman '24 Blackfire 108XH 3.29м 18-75г але не сподобалося мале вхідне кільце....
Доречі я ще розую якщо на лайт ультралайт японський пускають слину, але дриняку медіум хеві вміють робити вже всі кому не лінь.

УсатыйПолосатый
28.06.2025, 01:57
Тема трехчастотних спінінгів довжиною за 3 метри дуже цікава.
Переваги:
1. Компактний розмір при транспортуванні. З легкістю вкладається в багажник автомобіля. А багато джигітів зараз мобільні.
2. Нині, коли вихід на човні зараз заборонений, залишається берегова риболовля, і довший спінін дозволяє дотягнутись до «дальніх кордонів».
Та й не завжди є можливість вийти на човні, зате є пару вільних годин на берегову рибалку.
Та й період нересту - човна не спустиш.

Мінус тільки один- два стики в порівняні з одним.

Буду відстежувати, зацікавило.
Думаю, що на запити рано чи пізно зʼявляться і пропозиції в Україні

_absh
28.06.2025, 10:38
але дриняку медіум хеві вміють робити вже всі кому не лінь.
о, может посоветуете тогда унцовую дрыняку, аналогичную graphiteleader veloce neo?

если их делают все подряд, то должно ж хотя бы у кого-нибудь быть то, что соответствует таким параметрам:

- в наличии на украинском рынке
- кастинг
- тест (реальный по забросу) до 28 г
- главное: строй "черенок от лопаты", то есть, сухой и звонкий, очень жесткий, без паразитных колебаний при дергании приманки, зря не гнется, а когда гнется под хорошей нагрузкой, то гнется от середины бланка или даже ближе к комлю
- длина около 7" плюс-минус пару дюймов
- разнесенная рукоять

Olex
28.06.2025, 11:55
.......Дивився і на вищезгаданний Flagman '24 Blackfire 108XH 3.29м 18-75г але не сподобалося мале вхідне кільце....

Ну тоді точно проситься переробка комля. Переставити катушкотримач, замінити вхідне кільце. До речі, ребілдінг недорогого спіннінга чи фідера з затратами близькими до його початкової вартості, не таке вже й рідкісне явище. Звичайно, якщо бланк того вартує.

_absh
28.06.2025, 17:15
больше всего меня в этом подходе интересует, откуда японским инженерам знать особенности ловли, например, судака на хеви джиг на днепре.

правильно, неоткуда им это знать.

значит что? значит, если руководствоваться таким подходом, можно сделать только один вывод: среди японских спиннингов нет и быть не может ничего подходящего для ловли судака на хеви джиг на днепре. и это убедительно подтверждается тем фактом, что ни на одном японском спиннинге не написано, что он для этого предназначается.

абсурд? абсурд, конечно, ведь среди японских спиннингов вполне можно найти прекрасно подходящие для этого модели, которые производителем позиционируются для каких-нибудь других задач.

значит что? да, вы угадали: подход "выбираем спиннинг по заявленному назначению" не выдерживает критики, во всяком случае, за пределами тех рынков, на которые это самое заявленное назначение ориентировано.

значит что? значит, выбираем спиннинг не по заявленному предназначению для заморских краев, а по его объективным характеристикам, руководствуясь своим опытом и советами других относительно того, какие именно характеристики требуются для того или иного вида ловли с учетом еще и личных предпочтений.

zbb
29.06.2025, 06:41
Хлопці, а в яку +-вартість виходить доставка двометрового одночасника?
Двометрового півторачасника? Складена довжина +-1.7 м.
І двометрового двочасника, з зен маркетом?
Бо розрахунок по вазі то не зовсім то. І гадаю що там мають бути підводні камені.

Вирішив спробувати )

SVS-ka
29.06.2025, 08:48
Бо розрахунок по вазі то не зовсім то. І гадаю що там мають бути підводні камені.

Вирішив спробувати )
Мені доставка посилки 13х13х123 см обійшлась в $49. З довжиною посилки більше 1,5 м вартість доставки буде зашкалювати.

zbb
29.06.2025, 09:34
Все ж цікаво, наскільки зашкалювали, бо калькулятор на сайті щось підозріло мало малює, мабуть бреше. В 12 см можно 2-3 удочки всунути ))

lowoffice
29.06.2025, 09:43

Вирішив спробувати )

Cуто зі складу зенмаркета в Україну посилки довші за 1,5 м. близько 7000 грн. По Японії доставка теж може бути не маленька. Користуйтеся калькулятором сайту [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

vi_chanceux
29.06.2025, 10:05

Вирішив спробувати )

Складнощі чекають більше не від вартості, а від довжини упаковки, не всі перевізники приймають посилки більше 1,5м довжиною

SVS-ka
29.06.2025, 10:14
Все ж цікаво, наскільки зашкалювали, бо калькулятор на сайті щось підозріло мало малює, мабуть бреше. В 12 см можно 2-3 удочки всунути ))

Стандартні спіннінги пакують в трубу 8х8 см і там доставка приблизно $40.

vi_chanceux
29.06.2025, 11:26
[QUOTEІ гадаю що там мають бути підводні камені.

Вирішив спробувати )[/QUOTE]

При такий довжині складності не від самого перевезення посилки, а від проходження посилки автоматичних пунктів контролю та сортування. Як що перевізник може забезпечити ручне транспортування та сортування на цих частинах маршруту, то приймає посилки, але тут вже рахується вартість цього. Так що це варто, як що одночасник з бамбуку)

zbb
29.06.2025, 14:12
Ox я сьогодні туди і залип. :D

boatman69
29.06.2025, 15:02
Стандартні спіннінги пакують в трубу 8х8 см і там доставка приблизно $40.Пакують як ім заменеться, багато залежить від чохла і від настрою пакувальника, інколи наприклад XESTA black star S84 MHX вставляли у 80 мм., а 18 CORTO GCRTS-572UL-HS у 110 мм. а це дуже велика різниця в вазі.І доставка виходить однакова, хоча довжина 84 і 57.
Єдина порада : нічого не кладіть до вудлища, бо буде труба 130 мм....

vi_chanceux
29.06.2025, 15:40
Ox я сьогодні туди і залип. :D

на бамбук з Італії?)

zbb
29.06.2025, 19:03
на бамбук з Італії?)

Здебільшого на всілякий раритет, що онуки після смерті дідів розпродають, шимановскі мульти початку 90х - вразили дизайном.
Але й практично корисних речей там вистачає )

zbb
29.06.2025, 19:06
Доречі, по темі що обговорювалася - вудок для берегового джига - завалом під любий смак та гаманець. Але руків'я у всіх різні, в когось довга майже без форгрипа, а в когось форгріп довжиною як ріаргріп, тобто котушкотримач +- по середині руків'я.

vi_chanceux
29.06.2025, 20:25
Здебільшого на всілякий раритет, що онуки після смерті дідів розпродають, шимановскі мульти початку 90х - вразили дизайном.
Але й практично корисних речей там вистачає )

з 90х варті уваги для використання більше абушки)

Мike
30.06.2025, 08:28

Вирішив спробувати )
Где-то 100 долярив. Я когда-то вез одночастник. Емс не берет, только DHL. Единственный плюс это доставка за 4 дня была....авиа

lowoffice
30.06.2025, 12:59

Зверніть увагу, що для прикладу тубус 80 мм це по внутрішньому діаметру. А вартість доставки розрахують по зовнішньому - 100 мм. По довжині теж додавайте при розрахунку на калькуляторі мінімум по кілька см з обох боків тубуса (запас на пакування).

Jigfisher
02.07.2025, 15:10
Всім Доброго дня!
Може хтось підкаже
Чи підійде до катушки 22 stella 2500s шпуля 22 stella c3000s ?
Чи вона завелика за зовнішнім розміром?

Andron
02.07.2025, 15:44
Всім Доброго дня!
Може хтось підкаже
Чи вона завелика за зовнішнім розміром? так, підійде

vi_chanceux
02.07.2025, 15:55
Всім Доброго дня!
Може хтось підкаже
Чи вона завелика за зовнішнім розміром?

Ні, 2500s та 3000s - це розмір шпулі, і вони тут різні, а індекс с має відношення тільки до тушки та на розмір шпулі не впливає

вибачте, а може і підійде , у дайви точно ні)))
я давно відмовився від шимано і не памʼятаю) треба поміряти діаметр

RodMan
02.07.2025, 17:51
Підійде