КПК

Показати повну версію : Шнуры,лески и все ?? с ними связанные.

Сторінки : 1 2 3 4 [5]

Nemo
17.12.2023, 16:01
я брав від Соноди,може це мені підсунули:D
А я брав на Алі. 12 фунтів. Тому ми з вами говорим про різні речі.:)

Що до гри 80-90х воблерів, то все там буде ок і на 10 ти фунтах.;) Але нехай людина пробує сама. Я BFS не ловлю, і Альдебарана 16 не маю;)

baitcast
17.12.2023, 16:57
Так и есть, на коробке 8лб - 45м.
Нашел дома остатки Sunline FC Sniper 7lb, так не такой он уже и слабенький на разрыв...

7лб снайпер чудово підійде, про те що слабий чи ні якийсь флюр я не говорив, якщо залізти в траву то там що 6 лб що 12 чи 14 дадуть приблизно один і той самий "ефект))", 10 лб під ваші воблери банально затовстий якщо грубо кажучи, з 6-8 лб буде збалансована снасть та коректне занурення воблерів. 10 лб то 110 -120 мм

Nemo
17.12.2023, 18:21
7лб снайпер чудово підійде, про те що слабий чи ні якийсь флюр я не говорив, якщо залізти в траву то там що 6 лб що 12 чи 14 дадуть приблизно один і той самий "ефект))", 10 лб під ваші воблери банально затовстий якщо грубо кажучи, з 6-8 лб буде збалансована снасть та коректне занурення воблерів. 10 лб то 110 -120 мм

Товстий флюр може впливати на гідродинаміку приманки, але це деяким чином компенсується його розтяжністю. Японці використовують 10 фунтовий флюр для воблерів 80-110 мм, ( приблизно діаметр 0,26мм і 4,5 кг розривної). І все коректно занурюється. :) Флюр від 15 до 20 це джиг, чатербейти, діп кренки тощо. Ну і БФС накінець. Це все що нижче 7-8 грамів. Тому якщо ловити десь по чистому, то так, можна і 6 фунтів мотати.. Тим більше на Альдебаран БФС, який і заточений під невеликі приманки і короткі дистанціі.

Повторна ліквідація за власним бажанням
17.12.2023, 18:25

Треба брати щось більш якісне. Якщо ми за fc sniper то я його колись пробував на альдебаран бфс. Зняв на тій же рибалці. Він дуже жорсткий і з пам'ятю. Треба брати щось більш якісне. М'якше. Щодо довжини - більше 30-35 метрів на легкому комплекті я би не крутив. Хоча на комплекті 7-28 намотано 100 метрів і жодної бороди не мав. Але то мабуть вже деякий досвід і відсутність забросу з вистрибуванням із штанів. З воблерами флюр, як на мене, найкращий вибір.
Щодо товщини - на 12:лб з нормальною котушкою можна й обертову блещню у 3-у розмірі подати. Не зовсім так щоб далеко, але на свої 15-20 метрів вона летить. Комфортна робота воблерів від 80-го до 160-го розміру.

Smolik
17.12.2023, 18:28
Бачите, хто до чого звик. Я тричі пробував. Флюр тільки на мікроколебло на головня. Тільки твіч - у мене мена зовсім розуміння проводки. Гумка від трусів. Тому лишився на шнурі.

17.12.2023, 18:38
Бачите, хто до чого звик. Я тричі пробував. Флюр тільки на мікроколебло на головня. Тільки твіч - у мене мена зовсім розуміння проводки. Гумка від трусів. Тому лишився на шнурі.
Мені дуже подобаються короткі вудлища. До двох метрів. Вони не комфортні із шнуром. Немає віддачі для правильного ролінгу. Тому спробував флюр і леску. Із басових серій. Ось після цього мене й накрило. Ото було воно. Коли в одних і тих же умовах обловлюєш доволі грамотних рибалок, а ще й з максимальним комфортом від снасті то це вже твій свідомий вибір.
Треба пробувати. Налаштовувати снасті під себе. Тобто бути тім маніяком котрий графіт під себе переробляє. Тільки так. Все інше то як спінінг обирати з чиїхось слов.

Vasylii
17.12.2023, 20:43
Мені дуже подобаються короткі вудлища. До двох метрів. Вони не комфортні із шнуром. Немає віддачі для правильного ролінгу. Тому спробував флюр і леску. Із басових серій. Ось після цього мене й накрило. Ото було воно. Коли в одних і тих же умовах обловлюєш доволі грамотних рибалок, а ще й з максимальним комфортом від снасті то це вже твій свідомий вибір.
Треба пробувати. Налаштовувати снасті під себе. Тобто бути тім маніяком котрий графіт під себе переробляє. Тільки так. Все інше то як спінінг обирати з чиїхось слов.
Повністю підтримую! Флюр на вобах багато краще за шнур,зразу заводиш приманку на потрібну глибину,гра яскравіша,немає проблем з закидом на поривах вітру,бороди та відстріли не турбують,капризна риба не бачить носія,можна в'язати напряму до приманки.Звістно,що треба підбирати товщину під приманки.

17.12.2023, 22:48
Повністю підтримую! Флюр на вобах багато краще за шнур,зразу заводиш приманку на потрібну глибину,гра яскравіша,немає проблем з закидом на поривах вітру,бороди та відстріли не турбують,капризна риба не бачить носія,можна в'язати напряму до приманки.Звістно,що треба підбирати товщину під приманки.
Для мене при виборі флюра спочатку бул лише один аргумент :) Шнур для навчання дорого. Флюр дешевше. Потім друг показав, як повинен грати воблер, щоб він щось робив. А з урахуванням того, що таку гру на тій снасті яка мені припала в душу і аналогів якої я до наступного часу не бачу (гідра від спортекс 7-28) то вибір був очевидний. В мене було багато різних комплектів під воблери. Починав колись із комплекту на базі скорпіона. І котушка, і вудлище. Але воно якось не зайшло. Хоча знайомий від цього комплекту був в захваті. Потім дійшов до гідри. Під воблери мабуть найкраще. І работа бланку, і довжина, і баланс в кисті. Комплект наче не відчувається у руці. І суто 1901, брав у тому ж тесті зростом 2.10 - не то. А ось 1.90 саме те. Таке відчуття що наче народився з ним. Було діло ставив шнур. Але не той компот. Добре що була інша котушка з флюром.
Не зна. Кому як, а під мій дзен те саме воно.
Та й с головнем бавився смітом в 6 рості до 7 грамів, там був флюр 5 лібров. Обертові блешні, невеличкі кренкі, міношкі. Було зручно. Але потім до рук попав blakiston від d3. То було кохання з першого торкання. Ничого не хочу більше. Продав всі снасті - треба друзям допомогати. А от його лишив. Бо без головня життя немає сенсу. Треба хоч щось для душі лишить. Снасті справа наживна. Потім придбаю нові, якщо живий буду.

Guron
26.02.2024, 10:04
Доброго ранку . Підкажіть будь ласка .
Шнур Sunline Saltimate PE EGI ULT HS4 - є з надписами LSP ,та SSP ( про ці надписи , я читав ) , а є без цих надписів . Я так розумію , що з надписами - новіший , та трохи дорожчій .
Може хтось користувався -- який краще для мультипликатора ?

Fishmaster
30.03.2024, 11:55
Имеется мульт Curado mgl 151hg. На этот мульт согласно инструкции намотан шнур power pro 20 lb, примерно 150м.
Но пора уже намотать что-то более тонкое. Пока что не могу определиться что мотать, если вес оснастки максимум 28г. Ловля на течении, соответсвенно чем тоньше тем предпочтительнее.
Мотать 200м #1,5 или #2 ???
Если шпуля мульта заполнена не до конца это сильно влияет на заброс?

Tegeran
30.03.2024, 13:15
Если шпуля мульта заполнена не до конца это сильно влияет на заброс?
До конца вовсе не обязательно. Мало того, еще и не желательно.

Fishmaster
30.03.2024, 13:40
До конца вовсе не обязательно. Мало того, еще и не желательно.

Сначала шнур был немного выше бортика совсеми вытекающими, но лишнее само отстрелилось. Вот так набиваю шишки в этом кастинге, но решил поменять подход и все-таки сначала пытаться узнать, а потом тратить деньги и время.
Шнур еще живой, но условия ловли уже более лайтовые и вообще хочется более качественный и тонкий шнур.
Вот теперь пытаюсь узнать насколько плохо, если не намотаю полную шпулю.
И вообще из-за этой классификации по LB шнура Power Pro не могу прикинуть что сюда вообще мотать #1,5 или #2. Шнуры удовольствие не из дешевых.

zbb
31.03.2024, 11:14
Сначала шнур был немного выше бортика совсеми вытекающими, но лишнее само отстрелилось. Вот так набиваю шишки в этом кастинге, но решил поменять подход и все-таки сначала пытаться узнать, а потом тратить деньги и время.
Шнур еще живой, но условия ловли уже более лайтовые и вообще хочется более качественный и тонкий шнур.
Вот теперь пытаюсь узнать насколько плохо, если не намотаю полную шпулю.
И вообще из-за этой классификации по LB шнура Power Pro не могу прикинуть что сюда вообще мотать #1,5 или #2. Шнуры удовольствие не из дешевых.

YGK X4 upgrade 1.2 или 1.5 буде норм

Fishmaster
31.03.2024, 13:16
YGK X4 upgrade 1.2 или 1.5 буде норм

ок, спасибо за совет. Возьму 1.2 в размотке 200м.
Кроме Апгрейда еще думаю за Gosen Roots x4. Но нужно будет его пощупать.

Tegeran
31.03.2024, 13:42
Я на Антарес мотал Дюэль 2.0 четырёхжилку многоцветную. 200 метров делил пополам. Пару сезонов отрыбачил,
перевернул другим концом. На моих болотах течения нет, ставить для твичинга больших буратин шнур тоньше нет смысла.
А вообще, можно двести метров и на три части делить. В моих условиях дальний заброс не нужен.

zbb
02.04.2024, 09:10
ок, спасибо за совет. Возьму 1.2 в размотке 200м.
Кроме Апгрейда еще думаю за Gosen Roots x4. Но нужно будет его пощупать.

Во флагмане на апгрейд - халява, 150м отлично режется на 2 ;)
Подумал, надо б еще себе взять пока есть...

zbb
29.01.2025, 21:47
Хлопці, а підкажіть, з яким шнуром буде краще летіти приманка, з плаваючим (більш легким) чи тонучим? Мені здається що тонучий за рахунок своєї маси буде летіти далі, чи я правий?

Smolik
30.01.2025, 07:03
Яким, цікаво, чином? Різниця у вазі буде лише того шматочка, що висить за тюльпаном. Бо тільки він отримує імпульс на розгін шпулі.

zbb
30.01.2025, 10:32
Зходячий зі шпулі шнур додае додаткової ваги літячему монтажу додатково допомогаючи розкручувати шпулю.

Smolik
30.01.2025, 10:41
А що дає імпульс важкому шнуру, коли приманка вже полетіла? Не буде це далі, ніяк. У шматка шнура, що сходить зі шпулі, немає жодної енергії.
Це щось в стилі барона Мюнхгаузена, що себе тяг за волосся

lowoffice
30.01.2025, 10:42
:D:D:D А попутний сильний вітер?!

Smolik
30.01.2025, 10:43
:D:D:D F А попутний сильний вітер?!
:D:D:D:D:D
Так тоді легший шнур буде краще вітром видувати)))
Господи, що зима з людьми творить))))

Smolik
30.01.2025, 10:45
Щоб це вплинуло, треба постійно махати палкою, як в нахлисті.

lowoffice
30.01.2025, 10:48
:D:D:D Ще можна бігати по берегу

Alexandr_Korobchuk
30.01.2025, 11:07
:eek:вроді як вода рідка, а народ накрило не по дитячому:D:D:D

zbb
30.01.2025, 11:12
Да я з води менше ніж годину тому як повернувся.

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

zbb
30.01.2025, 12:55
так шо, шановне панство одностайно вважає що вага шнура не впливає на дальність закиду?

Vasylii
30.01.2025, 17:04
так шо, шановне панство одностайно вважає що вага шнура не впливає на дальність закиду?
В мене з легшим шнуром летить далі.Думаю,що супротив повітря легше подолати меньшою вагою,там де важкий шнур вже падає до води,легший ще зависає у повітрі.(при всіх однакових умовах)

lowoffice
30.01.2025, 17:57
Хлопці, а підкажіть, з яким шнуром буде краще летіти приманка, з плаваючим (більш легким) чи тонучим? Мені здається що тонучий за рахунок своєї маси буде летіти далі, чи я правий?

Якщо серйозно то на моє переконання Ви неправильне питання ставите. І в першу чергу сам собі. По перше, різниця у вазі між різними шнурами при однакових діаметрах мізерна. Більш важливим є його кількість на шпулі і здатність поглинати воду.
По друге, однією із переваг мультиплікатора є можливість комфортніше працювати з приманками на товстих шнурах чи флюрі. З останнім на мясорубках ну зовсім складно. Тому вага шнура ну мабуть це не про мультиплікатор. На дальність закиду більше буде впливати гальмівна система, вага шпулі, якість шпульних підшипників.
Тож просто не переймайтесь вагою шнурів.

zbb
30.01.2025, 20:07
В мене з легшим шнуром летить далі.Думаю,що супротив повітря легше подолати меньшою вагою,там де важкий шнур вже падає до води,легший ще зависає у повітрі.(при всіх однакових умовах)

Мені здається, що навпаки, важкий при умовно однаковому діаметрі за рахунок маси буде краще різати повітря, і тим самим забере на себе менше кінетичної енергії в приманки. :)

Smolik
30.01.2025, 20:10
Мені здається, що навпаки, важкий при умовно однаковому діаметрі за рахунок маси буде краще різати повітря, і тим самим забере на себе менше кінетичної енергії в приманки. :)

Нічого він не буде різати. Знову ж. Енергія на закиді вкладається в приманку і той мізерний шматочок, що висить за тюльпаном. Все інше - зайве. Щоб побачити різницю, ви маєте махати шматком метрів 30.

zbb
30.01.2025, 20:25
Якщо серйозно то на моє переконання Ви неправильне питання ставите. І в першу чергу сам собі. По перше, різниця у вазі між різними шнурами при однакових діаметрах мізерна.
Я чудово розумію що різниця мізерна, але вона має бути, і мені цікаво в який бік.

Більш важливим є його кількість на шпулі і здатність поглинати воду.

От, доречі можна перефразувати питання як, мокрий чи сухий шнур дасть більший виліт? У мокрого буде ще якась сила подібна силі поверхностного натяжения (хз як соловїною))). Та сила тертя, теоретично, буде меншою ніж в сухого бо вода то смазка.

По друге, однією із переваг мультиплікатора є можливість комфортніше працювати з приманками на товстих шнурах чи флюрі. З останнім на мясорубках ну зовсім складно. Тому вага шнура ну мабуть це не про мультиплікатор. На дальність закиду більше буде впливати гальмівна система, вага шпулі, якість шпульних підшипників.
[QUOTE]
Це все вірні, але разом з цим очевидні речі )
[QUOTE]
Тож просто не переймайтесь вагою шнурів.
Та я й не переймаюся, мені просто цікаво в який бік воно працює. Теоретичний інтерес, не більше.
Можна ще прикинути що мокрий шнур робить шпулю трохи важчою, що плюс для важких приманок і минус для легких.

zbb
30.01.2025, 20:34
Нічого він не буде різати. Знову ж. Енергія на закиді вкладається в приманку і той мізерний шматочок, що висить за тюльпаном. Все інше - зайве. Щоб побачити різницю, ви маєте махати шматком метрів 30.

Енергію отримує шматочок шнура не до тюльпану, а до шпулі хоч і в меншому обсязі, і поки розмотуеться шпуля шнур отримує енергію як від летящої приманки, так і від обертів шпулі. А то що я не побачу різниці - тому і питаю, бо не побачу ))) а вона має бути.

Smolik
30.01.2025, 20:49
Не буде) Грайтеся))) Ніщо від шпулі нічого не отримає, або мізер. Бо розганяє приманку бланк всією своєю довжиною.

zbb
30.01.2025, 21:21
Не буде) Грайтеся))) Ніщо від шпулі нічого не отримає, або мізер. Бо розганяє приманку бланк всією своєю довжиною.

Якщо б не отримував то бороди б ніколи не винікали. А то з боку приманки він іноді енергію отримувати перестає, а зі шпулі продовжує, і маємо неприємності.

Alexandr_Korobchuk
30.01.2025, 22:33
Приманка через шнур задає імпульс шпулі і все гарно летить, шпуля віддає шнур.... і тут трапляється вона! СРАКА - щось зупинило приманку, а гальма не зупиняють вчасно шпулю... і шпуля далі продовжує крутитись але шнур вже намотує, а не скидає. Як результат або відстріл приманки, або парик на шпулі, або все разом.
Я до чого - задача шпулі за рахунок отриманого (на закиді) імпульсу здавати шнур з тією швидкістю з якою летить приманка. І всі відстріли, бороди від невірно налаштованих гальмів.
Так що Рома правий на 200%

Smolik
31.01.2025, 04:05
Якщо коротко, то на шпулю після закиду не передається жодної енергії. Вона вже крутиться ща інерцією. Тут тільки питання гальм. Важчий шнур зробить шпулю важчою, і звісно, більш інертною. Від цього ми нічого не отримаємо, крім більш важкого старту шпулі і необхідності додавати гальм. Дальсті це не додасть.
Максимальна дальність закиду - це композиція правильних ттх прута, катушки саме під цей прут, гальмівної системи, а також прямих рук))

zbb
31.01.2025, 11:48
Приманка через шнур задає імпульс шпулі і все гарно летить, шпуля віддає шнур.... і тут трапляється вона! СРАКА - щось зупинило приманку, а гальма не зупиняють вчасно шпулю... і шпуля далі продовжує крутитись але шнур вже намотує, а не скидає. Як результат або відстріл приманки, або парик на шпулі, або все разом.

Так я ж теж саме і написав. :confused:

Я до чого - задача шпулі за рахунок отриманого (на закиді) імпульсу здавати шнур з тією швидкістю з якою летить приманка. І всі відстріли, бороди від невірно налаштованих гальмів.
А я що, десь це заперечував?
Так що Рома правий на 200%
Правий в чому? Я відповіді, навіть приблізної ще не від кого окрім Vasylii не отримав.

Smolik
31.01.2025, 11:56
З легким шнуром летітиме далі, звісно.
Але причина криється не в тому, що шнур має вагу більшу і це додає ваги в польоті, а в тому, що це додає ваги шпулі, відповідно, більшої інертності і додавання гальм, що в свою чергу, вплине на дальність.
Я на джигових прутах ставлю максимально легкі шпулі (наприклад, на 82му посейдоні у мене на стізі стоїть шпуля роро вагою 5гр), це зменшує інерцію і дозволяє гратися з менш летячими приманками. Набагато менший шанс отримати стльну перебіжку або відстріл.

zbb
31.01.2025, 12:02
Якщо коротко, то на шпулю після закиду не передається жодної енергії. Вона вже крутиться ща інерцією. Тут тільки питання гальм. Важчий шнур зробить шпулю важчою, і звісно, більш інертною. Від цього ми нічого не отримаємо, крім більш важкого старту шпулі і необхідності додавати гальм. Дальсті це не додасть.
Дякую, прийнято :)

zbb
31.01.2025, 12:06
От тепер питання можна знімати з повістки.

Vasylii
31.01.2025, 14:07
З легким шнуром летітиме далі, звісно.
Але причина криється не в тому, що шнур має вагу більшу і це додає ваги в польоті, а в тому, що це додає ваги шпулі, відповідно, більшої інертності і додавання гальм, що в свою чергу, вплине на дальність.
Я на джигових прутах ставлю максимально легкі шпулі (наприклад, на 82му посейдоні у мене на стізі стоїть шпуля роро вагою 5гр), це зменшує інерцію і дозволяє гратися з менш летячими приманками. Набагато менший шанс отримати стльну перебіжку або відстріл.
Шпулі,звісно,підбираються під весь сет-ап,з бланком та лінією. І тут найкращий закид буде,коли шпуля у другій половині закиду віддає лінію в резонанс з її сходом,не забираючи енергію з приманки,і збільшена інертність не є злом в цьому випадку ...тобто коли приманка вже починає падати,важливо те,що коїться з лінією,якщо дуга наприкінці коротка і лінія як би зависає над приманкою,не забираючи на себе залишки начального імпульсу вкладеної енергії,закид буде максисально далеким...якщо ж лінія буде наближатись до прямої,це пригальмує приманку.
У порівнянні однакового диаметра моно з флюром,по першому сценарію буде закид з моно,по другому з флюром.Це вже з особистого досвіду,на закиді флюр завжди ближче до води,бо він важче.Та й на змаганнях чомусь всі кидають з моно;)
Перевірити все це і з шнурами можна,думаю що результат буде схожий.

Smolik
31.01.2025, 14:14
Сказати по правді я раніш теж думав, що правильна інерція тільки в плюс, але, взявши максимально легку шпулю, я не втратив у дальності, а в комфорті конкретно виграв. Бо інерцію все одно зайву доведеться гасити гальмами, що й призведе до того самого результату.

Vasylii
31.01.2025, 15:02
Сказати по правді я раніш теж думав, що правильна інерція тільки в плюс, але, взявши максимально легку шпулю, я не втратив у дальності, а в комфорті конкретно виграв. Бо інерцію все одно зайву доведеться гасити гальмами, що й призведе до того самого результату.
Мабуть ти говориш про якісь особний випадок...тоді розгорни по шпулям і носіям,що за приманка,які відстані?

В мене були випадки,коли шпулі вагою 6.3г перекидували тих що 3.5-4г ...

Smolik
31.01.2025, 15:11
У мене завжди були на 82му посейдоні шпулі типу рей чи амо 34мм. вагою 9 грамів десь. Тільки джиг 6-14гр плюс приманка.
Зараз роро АХ27-34 5-грамова. То з набагато легшим стартом, по перше, комфортніше працювати в низах, а дальність як була близько 100 обертів ручки на стізі, так і не змінилась. На 8-10гр плюс приманка 2,5"

Vasylii
31.01.2025, 16:13
У мене завжди були на 82му посейдоні шпулі типу рей чи амо 34мм. вагою 9 грамів десь. Тільки джиг 6-14гр плюс приманка.
Зараз роро АХ27-34 5-грамова. То з набагато легшим стартом, по перше, комфортніше працювати в низах, а дальність як була близько 100 обертів ручки на стізі, так і не змінилась. На 8-10гр плюс приманка 2,5"

Стіз Айр? З якою передаткою?

Smolik
31.01.2025, 16:16
Стіз Айр? З якою передаткою?

34мм?
Стіз св 6.3

Andron
31.01.2025, 17:14
Приклад з мого досвіду (були колись питання), 100Zillion HLC - легка та мілка шпуля ПЕ-спешл, на вагах 15-18 грам і більшe не додала ні дальності, ні комфорту в зрівнянні зi стоковою HLC. З того часу для дальшого та комфортного закіду підбираю не саму легку шпулю (котушку), а саму оптимальну. Інерція працює, повністью згоден з Василем ;). Крім того, завжди звертаю увагу на відповідність підшипників, жорсткості шпулі навантаженням.

Vasylii
31.01.2025, 17:25
34мм?
Стіз св 6.3:D Ти колись казав про 28мм,от я і ...:confused:

Vasylii
31.01.2025, 17:40
Приклад з мого досвіду (були колись питання), 100Zillion HLC - легка та мілка шпуля ПЕ-спешл, на вагах 15-18 грам і більшe не додала ні дальності, ні комфорту в зрівнянні зi стоковою HLC. З того часу для дальшого та комфортного закіду підбираю не саму легку шпулю (котушку), а саму оптимальну. Інерція працює, повністью згоден з Василем ;). Крім того, завжди звертаю увагу на відповідність підшипників, жорсткості шпулі навантаженням.

Я думаю що на різних вагах і треба такі речі перевіряти...
Я теж на протязі "пошуку" цікавився найлегшими шпулями,але коли їх вага досягла 2.5-3г,виявилося що занадто малий момент енерції її зразу вкручує в перебіг:(,і щоб цього уникнути,треба добавляти гальмів...і в результаті шпуля 6+грам кидає набагато комфортніше і не програє на дальність.

Andron
31.01.2025, 18:43
Я думаю що на різних вагах і треба такі речі перевіряти...
Я теж на протязі "пошуку" цікавився найлегшими шпулями,але коли їх вага досягла 2.5-3г,виявилося що занадто малий момент енерції її зразу вкручує в перебіг:(,і щоб цього уникнути,треба
добавляти гальмів...і в результаті шпуля 6+грам кидає набагато комфортніше і не програє на дальність.
100%. Є ще купа нюансів - внутрішній діаметр шпулі, кількість шнура і т.д. і т.п. До речі, як би там не було і хто б що не казав, на вагах 20 та вище грам,
найкращій результат по дальності у
мене був на рідній шпулі того самого
100го HLC, на шпулі котрого було
намотано 86метрів шнура 1.2. Грався
на той шпулі з різними пружинами
(товщина проволоки, кількість вітків,
крок) - стокова пружина найкраща.
Щодо до того ж лайту, то не бачу сенсу
в шпулях менш 32мм взагалі ;). По легких шпулях, як на мене, найбільший плюс - якщо розрахувати оптимальну кількість шнура, то немає необхідності гальмувати шпулю при падінні приманки на воду, більш нічого цікавого не бачів :confused:

Vasylii
31.01.2025, 19:32
По легких шпулях, як на мене, найбільший плюс - якщо розрахувати оптимальну кількість шнура, то немає необхідності гальмувати шпулю при падінні приманки на воду, більш нічого цікавого не бачів
Саме так у мене всі легкі шпулі і працюють!:) Навіть на пориві вітру,коли приманку збиває,вилітає певна кількість шнура і шпуля сама зупиняється.

Vasylii
31.01.2025, 21:26
100%. Є ще купа нюансів - внутрішній діаметр шпулі, кількість шнура і т.д. і т.п. До речі, як би там не було і хто б що не казав, на вагах 20 та вище грам,
найкращій результат по дальності у
мене був на рідній шпулі того самого
100го HLC, на шпулі котрого було
намотано 86метрів шнура 1.2. Грався
на той шпулі з різними пружинами
(товщина проволоки, кількість вітків,
крок) - стокова пружина найкраща.

Знакова пружина!До цих пір Сонода продає!
Колись теж старими Зілами цікавився і докупив її,правда рибалка була воблерною і так не дойшли руки до заміни...але вона жорстка як ресора:D

Vasylii
18.02.2025, 21:33
Взяв на пробу такий шнур,обіцяють що вода повинна стікати ,якесь покриття там...ну і по жорсткості непоганий. Та і ціна за 200м норм)))

Andron
20.02.2025, 17:35
Взяв на пробу такий шнур,обіцяють що вода повинна стікати ,якесь покриття там...ну і по жорсткості непоганий. Та і ціна за 200м норм)))
Ще можно було б спробувати Hardcore Super Cold. А взагалі, мій улюбленець це класичний Хардкор Х4, він самий жорсткіший, самий щільний та живучий - [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Гадаю, що і вода з нього не гірше стікає ;) :spin:

dddnew
21.02.2025, 14:17
В мене на Хардкор Х4 0,8 на мясорубці тупо відпало, навіть не відстрелило а відпало метрів 20 шнура нового з воблером Косадака Мару 4 грами на закиді, благо якийсь чесний рибацюга нижче метрів 20 по течії, дай бог йому здоров'я, приніс через 5 хвилин воблер зі шнуром... Але те що залишилося на котушки досі служить, але осад залишився:o

Andron
21.02.2025, 19:03
В мене на Хардкор Х4 0,8 на мясорубці тупо відпало, навіть не відстрелило а відпало метрів 20 шнура нового з воблером Косадака Мару 4 грами на закиді, благо якийсь чесний рибацюга нижче метрів 20 по течії, дай бог йому здоров'я, приніс через 5 хвилин воблер зі шнуром... Але те що залишилося на котушки досі служить, але осад залишився:o Це ж треба такє :(, мабуть, пороблено :o Слава Богу, ні у мене ,ні у моїх друзів за 15 років ловлі цімі шнурами ні разу нічого не відпадало :D:spin:

Vasylii
21.02.2025, 23:45
Та це через мнясо!:D На мультах такого не буває!:)

Alexandr_Korobchuk
22.02.2025, 12:09
Та це через мнясо!:D На мультах такого не буває!:)

В мене якось з мульта полетів в перший і останній політ Orbit 80 разом з ~ 20 метрами флюра від Kureha, а ви тут про шнур :D:D:D

Alexandr_Korobchuk
22.02.2025, 12:14
Це ж треба такє :(, мабуть, пороблено :o Слава Богу, ні у мене ,ні у моїх друзів за 15 років ловлі цімі шнурами ні разу нічого не відпадало :D:spin:

А в моїх друзів бувало, шо в мультоводів, шо в мясорубочників ;)
Але не це заважає ловити мені на шнури від Duel, дуже подобається на мульті Super X-wire через свою жорсткість.

Andron
22.02.2025, 14:13
Та воно все в житті буває, але не кожен задає питання "чому?" , набагато простіше когось або щось обгадити, це вже не дивує :cool:

Alexandr_Korobchuk
22.02.2025, 14:31
Згоден, але дуже неприємно, коли ставиш новий шнур/флюр, а він починає рватись шо гнила нитка. Кажу без будь-якої прив'язки (натяку) до бренда/продавця.

Vasylii
22.02.2025, 16:09
В мене якось з мульта полетів в перший і останній політ Orbit 80 разом з ~ 20 метрами флюра від Kureha, а ви тут про шнур :D:D:D
Зі флюром дійсно рідкий випадок,хоча там достатньо найменьшої подряпини і може лопнути...але на закиді:158:.хіба 2лб:),і то...
Один товариш хвалив sunline sx1 шнурок,ну я взяв на пробу,здається 10лб,кидався воблерами невеликими,і от на одному шеді від дуел(грам 6-7)було два перебіги приблизно в одній точці,а на третій закид відстріл з 10 метрами шнура:(

Vasylii
22.02.2025, 17:16
Я довго ловив з YGK upgrade ,від 0.2 по мікрухі, тільки добре можу про фірму сказати,хіба що раніше зелений колір шнура було погано видно,а ось взяв на початку минулого сезону вже 0.6 та помітний колір,пів розмотки відпрацювали сезон, тільки трохи робочий відрізок розпушився,на фото видно в порівнянні з новим Хардкор супер х4.

Alexandr_Korobchuk
22.02.2025, 18:10
З YGK якось не зрослось. Тримається 2-3 сезони і починає рватись голими руками. Хоча ці два сезони претензій не було

Vasylii
22.02.2025, 18:48
З YGK якось не зрослось. Тримається 2-3 сезони і починає рватись голими руками. Хоча ці два сезони претензій не було
Я навіть не пробую третій сезон ! Два і то добре))),а взагалі,от наприклад цей апгрейд 0.6 видно,що підтомився,але ще тримає...на цей сезон піде друга половина розмотки(зі 150м),ну а хардкор,якщо буде тримати, взагалі розмотки хватить на сезона три,кусками по 70м...я за сотку не кидаю:D

Smolik
23.02.2025, 09:05
Новий іксбрейд - гівно. Я на старому доброму апгрейді х4 сиджу.

zbb
23.02.2025, 10:33
Останні роки півтора, покупав різні нитки на алішке. Багато різних, шукав серед них хоть щось пристойне. Як і очікувалось здебільшого лайно, відсотків 95. Або рихле, або пласке, або втричі товще ніж написано, чи рвється де завгодно само на забросі. Але таки знайшов парочку цілком робочих варіантів, та одного який дуже приємно здивував.
Якщо по теме - дуелем не ловив, X-braid апгрейт - цілком нормальна нитка але трохи шумнувата як на мене :D

Alexandr_Korobchuk
23.02.2025, 11:08
...Але таки знайшов парочку цілком робочих варіантів, та одного який дуже приємно здивував...

Ділись варіантами )

Alexandr_Korobchuk
23.02.2025, 11:18
Я останнім часом користуюсь цими шнурами, але потрібно мати на увазі їх #0.8 це #1.2-1.5 по Японії, що підтверджує заявлене розривне навантаження. Тож беру самі тонкі по китайській #
1001094

Vasylii
23.02.2025, 13:16
Новий іксбрейд - гівно. Я на старому доброму апгрейді х4 сиджу.
:D Мені норм попався!Подивлюсь,як другий сезон протримається...ще залежить,де купуєш,багато підробок буває,як на прошку раніше(а може і зараз теж.)

Smolik
23.02.2025, 17:53
:D Мені норм попався!Подивлюсь,як другий сезон протримається...ще залежить,де купуєш,багато підробок буває,як на прошку раніше(а може і зараз теж.)

У мене колись були питання по 0,6 та 0,8 апгрейдам. Але вкрай раджу кожному перевіряти кільця, вірніш, вставки за допомогою канцелярського ножа. Мікротріщини аж бігом зʼявляються

Vasylii
23.02.2025, 18:54
У мене колись були питання по 0,6 та 0,8 апгрейдам. Але вкрай раджу кожному перевіряти кільця, вірніш, вставки за допомогою канцелярського ножа. Мікротріщини аж бігом зʼявляються
Від шнура мікротріщини з'являються?

Smolik
23.02.2025, 18:55
Незрозуміло, але багато не звертають увагу, проте потім грішать на якість шнура. Але проблема якраз у спінінгу

Vasylii
23.02.2025, 19:45
Незрозуміло, але багато не звертають увагу, проте потім грішать на якість шнура. Але проблема якраз у спінінгу
Погоджуся,проблема буває в неякісних вставках в кільцях,тому слід ретельніше підбирати весь комплект...а то буває,котушка-шнур-воблер якісні,і тут якась шмурінойя :D з незрозумілими кільцями,і упс...воблер полетів.

zbb
23.02.2025, 19:57
Я останнім часом користуюсь цими шнурами, але потрібно мати на увазі їх #0.8 це #1.2-1.5 по Японії, що підтверджує заявлене розривне навантаження. Тож беру самі тонкі по китайській #
1001094

От ти як раз "робочі" показав. :) W8 - трохи пласкі, але ловити цілком можна, без сюрпризів. А отой Гравітєйшен купив але ще не ловив, дуже сподобався візуально та на дотик )

А ось цей - вразив. Розмір не дуже завищений, #1,5 десь як #2.0 по Японії. Гладкий, круглий, міцний. Доволі швидко втрачає колір а більше ні до чого доколупатися. Але вже значно, курва, дорожчий.

zbb
23.02.2025, 20:05
P.S. той що X9 не сподобався тим що занадто слизький, морковку поки зв'яжеш можна вспотіти, і структура якась занадто "чарівна".

pacan
18.03.2025, 11:48
От ти як раз "робочі" показав. :) W8 - трохи пласкі, але ловити цілком можна, без сюрпризів. А отой Гравітєйшен купив але ще не ловив, дуже сподобався візуально та на дотик )

А ось цей - вразив. Розмір не дуже завищений, #1,5 десь як #2.0 по Японії. Гладкий, круглий, міцний. Доволі швидко втрачає колір а більше ні до чого доколупатися. Але вже значно, курва, дорожчий.

замовив, з цікавості, цей шнурочок...
слизький, круглий, міцний, всі пальці порізав, але так і не зміг порвати...
ні так ні на вузлі...
замовляв 0,6 150м, вийшов щось біля 200грн

zbb
18.03.2025, 15:37
замовив, з цікавості, цей шнурочок...
слизький, круглий, міцний, всі пальці порізав, але так і не зміг порвати...
ні так ні на вузлі...
замовляв 0,6 150м, вийшов щось біля 200грн

Це ви дешево взяли. Я як по +-300грн за 150 м знайшов - одразу три взяв бо зазвичай дорожче. А нітки руками рвати то хибна справа )

pacan
20.03.2025, 00:16
Це ви дешево взяли. Я як по +-300грн за 150 м знайшов - одразу три взяв бо зазвичай дорожче. А нітки руками рвати то хибна справа )
Давно нічого не брав і на першу покупку якісь нереальні ціни...
Та я ж з Алі замовляв... Думав зараз буде рватися як різінка з трусів. Спробував без вузла, трохи прих, ну думаю що вузел точно тримати не буде і приклав вже зусилля, а воно ніх...
Колись замовив ежі метал, то він рвався будь де і будь коли і з вузлами і без, тому і так...

zbb
20.03.2025, 04:58
А то вам вже не пощастило ) доречі, я з таким не стикався хоча купив їх там порядком вже, зазвичай просто дуже сильно не відповідають розмірам, тобто приходять такі канати що ними машину буксирувати можна. Але всеж один такий пам'ятаю, РедБул та з ним ще декілька назв у інших крамниць, але такаж ж яскраво червона нитка, у нас, начебто я її теж десь бачив, або у азури або у фаворіта. Так от там на дотик також кайфова слизька та доволі кругла вісьмижилка, і вузел добре тримала, але на другу рибалку, раптом раз, і кренк полетів із пятнадцятиметровим шматком нитки. Ну думаю, "буває" але після того як він через кілька десятків закидів це повторив, змотав його нахер.
Добряче це запам'ятав, після второго обрива піймав шнура іншим спіннінгом, підтягнув і давай вже ту нитку руками підтягувати, і в цей момент на міношку сідає невеличкий але дуже злий щук. Я через те що інструменти залишились далеко, там звідки я отстрелив, вирішую зняти "так" і отримую гачка із вісячою на ньому счукою глибоко в палець.

zbb
20.03.2025, 05:19
Із цікавості заліз в гугла в кого у нас такий червоний шнур е?
Посміявся бо він є і у фаворіта, і у азури і у фанатіка.
Щож, такі часи )

Vasylii
20.03.2025, 13:14
Давно нічого не брав і на першу покупку якісь нереальні ціни...
Та я ж з Алі замовляв... Думав зараз буде рватися як різінка з трусів. Спробував без вузла, трохи прих, ну думаю що вузел точно тримати не буде і приклав вже зусилля, а воно ніх...
Колись замовив ежі метал, то він рвався будь де і будь коли і з вузлами і без, тому і так...
Давно теж був ежі метал,0.4 та 0.8,перший сезон все добре,а при кінці другого рвався легко руками на на зачепах по метрів 5-10 відривав аби де:(

Alexandr_Korobchuk
20.03.2025, 15:34
Давно теж був ежі метал,0.4 та 0.8,перший сезон все добре,а при кінці другого рвався легко руками на на зачепах по метрів 5-10 відривав аби де:(

Аналогічно - два сезона і шнуру гаплик.

Vasylii
20.03.2025, 16:05
А може все ж таки "не жаліти заварки"))),та міняти кожного сезону?:confused:

Alexandr_Korobchuk
20.03.2025, 16:39
Та хз:confused: перейшов на інші шнури - замінюю коли на шпулі вже зовсім мало шнура залишається, а не по причині його трухнявості/зносу.

ПиСи Якщо шо, шнури купую в Японії (якщо мова йде про японські бренди) і на Алі.

zbb
21.03.2025, 04:46
А може все ж таки "не жаліти заварки"))),та міняти кожного сезону?:confused:

Я частіше, ніж кожен сезон, міняю. Але по тому ж принципу що і Саша, коли на повному викиді стає видно оголену шпулю - час міняти. До трухлявості він зазвичай не доживає.

man_v
21.03.2025, 11:08
Я б прив'язав необхідність заміни шнура кількості рибалок на нього тобто від зносу. Один раз на сезон, звучить так, ніби у вас одна котушка і ви ловите на неї цілий рік. До речі, у кого який сезон, скільки це рибалок? Хтось і взимку ловить, а хтось тільки в теплий час, хтось тільки у вихідні.
У мене є котушки які вигулюю пару разів на рік, сенс там міняти шнур. Або наприклад УЛ, ну ловлю я на 1,5 - 2 грами окуня з мізинець під ногами, і що з ним трапиться?
зи
оаналогічна порада що треба розбирати і мити котушку раз на сезон, я бачив пораду, що навіть 2 рази на сезон )))

Можливо ви всі профі і у вас не менше 200 рибалок за рік

zbb
21.03.2025, 12:12
Якщо два рази за сезон - то звісно немає чого міняти. По весні я 2-4 рази на тиждень ловлю, на течії, з берега, по дрейсені та злому антропологічному сміттю. Якщо 2 місяці протримаєтся - то вже шикарний результат.

Vasylii
21.03.2025, 17:25
В мене практично всі вихідні з травня по жовтень,і на неділі по два-три рази в цей період,ще трохи по холоду вихожу...так що набігає!
По кількості носія ,мотав по різному...30-40м тонкого(0.2) шнура за пару місяців стискається до 20+,і після одного показового "паровоз чух-чух" з розмоткою всієї шпулі за 5 сек:confused: я з цим "бачити барабан на викиді" закінчив:D.
Останні роки,з переходом на товщі носії,мотаю все рівно на подвійний закид +++,не меньше 50-65м.По ходу сезона часто один кусок перекидаю на інші шпулі(котушки),тому виходить два робочих кінця))),нормальний шнур рветься (або зрізається приманка в кінці рибалки)звично на вузлі,тому витрати невеликі.

Звісно,як треба кидати далі,мотаю повну шпулю.

Smolik
24.03.2025, 09:57
Привіт. Є питання: хочу знайти м'який повідковий матеріал, яким можна в'язати до шнура напряму. І який не боїьбся зубів щуки. Знаю, що є такий, не знаю, який конкретно.

man_v
24.03.2025, 11:47
Привіт. Є питання: хочу знайти м'який повідковий матеріал, яким можна в'язати до шнура напряму. І який не боїьбся зубів щуки. Знаю, що є такий, не знаю, який конкретно.

Флюорокарбон Sunline FC Tornado V Hard HG 50м 0.47мм 17.5кг - користуюся таким, дуже м'який, в'яжу до шнура вузлом Олбрайт.

Smolik
24.03.2025, 11:50
Питання не про флюр. Який би дорогий він не був, ріже аж гай гуде

Ромка
24.03.2025, 11:56
AFW 7x7? Не впевнений стосовно вузла.

5aurum
24.03.2025, 12:10
Питання не про флюр. Який би дорогий він не був, ріже аж гай гуде

Титановий поводковий матеріал 7 жил в яких також по 7 жил в'яжеться гарно, морковкою його прив'язати не буде проблем

zbb
24.03.2025, 13:10
Титановий поводковий матеріал 7 жил в яких також по 7 жил в'яжеться гарно, морковкою його прив'язати не буде проблем

Маю дуже велики сумниви щодо цього вислова ;) мені здаеться що якщо воно і вийде якось це прив'язати то тримати вузла зі шнуром менш за якийсь #5.0 воно не буде.

zbb
24.03.2025, 13:13
В свою чергу маю питання до користувачів FG GT вузлів, че є сенс в порівнянні зі звичайною морквиною?

workforashot
24.03.2025, 13:18
...м'який повідковий матеріал, яким можна в'язати до шнура напряму. І який не боїьбся зубів щуки...

Мягенький, вяжется, но... поклевка или протянуть под натягом по ветке и сразу кабанчик...
С вольфрамом ситуация похожа.
Титан многожильный не пробовал.
Флюр - запретить!

Так что, похоже, пока только титановая моно скрутка.

Smolik
24.03.2025, 13:18
AFW 7x7? Не впевнений стосовно вузла.

Ось це й питання.

Vasylii
24.03.2025, 13:37
Ха! За вовка розмовка!))) Тільки недавно передивлявся свої воблери та думаю що треба на них половити в цьому році)))
Знайшов в старих запасах TYGer leader, в'яжеться добре,але в малому тесті 15лб у мене,ну докупив AFW 7x7 на 40лб...а 1х7 більш жорсткий, теж нейлон покриття.

Vasylii
24.03.2025, 13:40
Ось це й питання.
До якого шнура маєш в'язати? Можу спробувати. 7х7 40лб без покриття

Ромка
24.03.2025, 13:41
В свою чергу маю питання до користувачів FG GT вузлів, че є сенс в порівнянні зі звичайною морквиною?
Я користувач FG. Чи є якісь переваги? Якщо не заводити вузол в кільця, то сумніваюсь. Мені просто сам вузол візуально більше подобається, особливо на товстому флюрі. Можливо також менше сміття збирає.

man_v
24.03.2025, 13:43
Судячи з усього, знову бачу у нас усіх різні умови і щуки теж, ловлю флюром 0,5 вже років 10 і жодного зрізу, просто потрібно перев'язувати після спійманої щуки.
Напевно, у вас дуже великі щуки

Smolik
24.03.2025, 13:43
До якого шнура маєш в'язати? Можу спробувати. 7х7 40лб без покриття

Одиниця. Хочу щось гнучке і не товсте для лайтових воблерів

Smolik
24.03.2025, 13:44
Судячи з усього, знову бачу у нас усіх різні умови і щуки теж, ловлю флюром 0,5 вже років 10 і жодного зрізу, просто потрібно перев'язувати після спійманої щуки.
Напевно, у вас дуже великі щуки

Веталь, ну 0,5 флюр для вобів 5-6гр якось взагалі не альо

Vasylii
24.03.2025, 13:59
Одиниця. Хочу щось гнучке і не товсте для лайтових воблерів
Тоді в малому тесті 7х7 має бути добре,ось 7х7 40лб зі шнуром 40лб

workforashot
24.03.2025, 14:21
...Тоді в малому тесті 7х7 має бути добре,ось 7х7 40лб зі шнуром 40лб

Это AFW Surfstrand Micro Supreme 7x7?
Он заворачиватся в спираль?

Smolik
24.03.2025, 14:25

наче так.

workforashot
24.03.2025, 14:33
наче так.

Да ну понятно, ведь это тот-же материал что и я писал ниже.

Smolik
24.03.2025, 14:34
Говорив з Володею BVT. Каже, для лайта титановий одножильний підійде. AFW. Куплю, спробую

workforashot
24.03.2025, 14:36
По моему мнению, лучшие поводки после заплетеного монотитана.

Поводок Тритон 19 волокон более жесткий, на 49 волокон - мягусенький, и тоже легко завивается в спираль.

Тритон 19 - воблерки, джиг.
Тритон 49 - джиг и зима.

workforashot
24.03.2025, 15:02
Сейчас использую вот такие титановые моноскрутки, производитель "Инстинкт".
Бывает, очень-очень редко, но бывает, трескаются посреди петли.
Просто стал периодически менять на новый, даже если с виду целый - проблем больше нет.

Vasylii
24.03.2025, 15:15
Коли саме?На бобіні ні,виходить прямий.

Vasylii
24.03.2025, 15:20
По моему мнению, лучшие поводки после заплетеного монотитана.

Поводок Тритон 19 волокон более жесткий, на 49 волокон - мягусенький, и тоже легко завивается в спираль.

Тритон 19 - воблерки, джиг.
Тритон 49 - джиг и зима.
Так на упаковці ж написано,що з AFW зроблено)))

Nemo
24.03.2025, 18:10
Веталь, ну 0,5 флюр для вобів 5-6гр якось взагалі не альо

Vasylii
11.05.2025, 18:11
Такий шнур ніхто не пробував? Я не люблю восьмижилки,вони звикло м'якші за 4Х, але тут пишуть що зробили його жорсткішим та добре для кастингових котушок...замовив на пробу пару бобин.