Показати повну версію : Нормативно-правовой ликбез (права и обязанности подводохотника)
kostin andrey
09.11.2012, 20:10
сегодня был оштрафован на хоцках РИ. показали документ подписаный Брагиным и РИ. что ПО закрывается 1 ноября. какое то временное положение. юристы отзовитесь, как это опротестовать ит.д.
Буряченко Сергей
09.11.2012, 20:23
Это временное положение, инициированное Брагиным когда он всех хотел загнать на взносы. Там ещё было в местах согласованных с РИ. Оно не законно. Я не юрист, но когда весной до запрета меня пытались нагрузить сказал что это го нет в последней редакции правил и отцепились. Если штраф выписали по этому положению, думаю можно опротестовать. Удачи.
сегодня был оштрафован на хоцках РИ. показали документ подписаный Брагиным и РИ. что ПО закрывается 1 ноября. какое то временное положение. юристы отзовитесь, как это опротестовать ит.д.
Андрей, глянь сюда [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] там есть временное положение Брагина и как нужно было реагировать (если это то что тебе показывали), ну и многое другое интересное.
Братья по оружию,нуждаюсь в юр. помощи.Сегодня,у меня рыб инспектор изъял удостоверение подводного охотника,инкриминируя мне вот такие нарушения:
1.Охота в ночное время в Украине запрещена.
2.Данный водоем "Не визначинний рыбохороною для палювання".
По первому пункту всё ясно,а вот по второму прощу помочь.Рыб инспекция сама определяет водоемы где можно охотиться,а где нет?
Изъял и что дальше? :Smile023: Мало информации...:Smile033:
Протокол изъятия был составлен без понятых,и без оснований.Хочу наказать инспектора.Как и куда писать заявление о неправомерных действиях РИ.
Ситуация следующая.
Я,и двое моих друзей охотились на реке.В 19-00 ко мне подъезжает лодка хватает мой буй и забирают его в лодку. Далее диалог,мы мол РИ,разряди ружье и бегом на берег ты "злостный браконьер".Вылазим мы,они начинают с того,что подводная охота ночью в Украине запрещена,потом говорят нам,что на данном водоеме нельзя охотиться,при этом не предъявляя никаких документов подтверждающие их слова.Тел.горячей линии отказались говорить.От них был запах алкоголя,свидетель был уже с ними,был тоже пьян .При изъятии удостоверения свидетель не был вписан.Сначала пугали Беркутом и грозились забрать всю снарягу...В конечном итоге забрали удостоверение и сказали прибыть 12.11.12 в 10-00 в РИ.
В конечном итоге забрали удостоверение и сказали прибыть 12.11.12 в 10-00 в РИ.
Это не протокол. Читай, там же написано: "Опис... виданий згідно протоколу №..." (№ не указан!)
Без составления протокола (а тут, похоже, его нет, да никто и не собирался его составлять) опис - это кусок туалетной бумаги.
Не знаю, почему твоё УПО оказалось в руках инспектора и что это за УПО (2010 год, значит точно не ФПСДУ [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] а значит ни от соревнований, ни от очередной выдачи УПО с нового года тебя никто не отстранит ;))...
Скорее всего, тебя приглашают в РИ на дальнейшую "разводку" - либо теперь на протокол (по всем правилам), либо на "штраф на месте" ;) Ночную инкриминировать, скорее всего, не станут (отобьешься, если подготовишься к разговору ;) ), а вот подохоту в запрещенном месте в данный период года - "пришьют" запросто. Поверь [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] пару свидетелей там, на инспекции, подмахнут любой протокол о ПО на зимовале или что-нибудь в этом духе [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Короче, если рыбу и ружье не изъяли, то по протоколу штраф - максимум 170грн (ну пусть 340 - заповедники, запретники и т.п.).
Уже сейчас никто тебя там, на РИ, заставить подписать протокол ни задним числом, ни свежим, не сможет. Нет аргументов (например, изъятое ружье, подарить которое РИ - накладно). А вот корочку твою вернут только на основании достигнутого компромисса [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Тебе принимать решение - идти договариваться (по крайней мере, хотя бы выслушать доводы РИ и высказать свои) или заказывать новое УПО.
Это постановление нужно опротестовать в суд, обязательно! Срок обжалования напишу в личку в пн. Однако для того, чтоб понять каковы могут быть основания, нужно видеть протокол. Скиньте почитать, помогу. То что они ссылались на временное положение (которое действительно незаконно) не значит, что именно это они указали в протоколе. Если суд удастся выиграть, нужно обязательно обратиться с жалобой в вышестоящий орган и прокуратуру и обязательно указать, что при проведении незаконных действий ссылались на это положение. Их по головке не погладят и может это отобьет у них охоту козырять этим документом.
Братья по оружию,нуждаюсь в юр. помощи.Сегодня,у меня рыб инспектор изъял удостоверение подводного охотника,инкриминируя мне вот такие нарушения:
1.Охота в ночное время в Украине запрещена.
2.Данный водоем "Не визначинний рибохороною для полювання".
По первому пункту всё ясно,а вот по второму прощу помочь.Рыб инспекция сама определяет водоемы где можно охотиться,а где нет?
Действительно их действия без составления протокола - незаконны. Лучше поехать пообщаться и объяснить им все. Только ни в коем случае не давайте им в руки это описание, заберут, а это Ваш козырь. Самое главное, что там не указан номер протокола. Они конечно могут потом другой составить и акт о том, что Вы отказались от его подписания, но в таком случае этот номер должен быть внесен в описание. к тому же изъятию подлежат "знаряддя лову" которым удостоверение не является.
Касательно ночной охоты - бред. Касательно определения мест для ПО - да, могут определять такие места, но на это нужен отдельный документ, которым устанавливаются места для любительской и спортивной рыбалки. Если по данному региону таковой отсутствует - значит и нет оснований. Пусть покажут, чем они руководствовались. К тому же ПО - любительская и спортивная рыбалка и нормативных актов отдельно регламентирующих ПО быть не может!
Естественно после утрясения вопросов с ними, нужно сделать то же самое, что я писал выше - написать везде жалобы, обязательно!!!!Очень вас прошу, не спускайте все на тормозах, особенно после того, как вопрос с РИ о штрафе или возврате УПО решен. Пусть понимают, что им проще не искать необознанных, чем потом объясняться с руководством и прокуратурой. Думаю, на неделе выделить время и написать образец такой жалобы, выложу в соседней ветке по профилю.
Андрей, глянь сюда [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) там есть временное положение Брагина и как нужно было реагировать (если это то что тебе показывали), ну и многое другое интересное.
почитал временное положение, но про то как надо было реагировать - не нашел. можно указать: том, № стр. ?
или привести ссылку.
Так как сами ныряли на Циблях 9го ноября, но никто не подходил. а надо быть готовым впоследствии.
Благодарю за помощь.
почитал временное положение, но про то как надо было реагировать - не нашел. можно указать: том, № стр. ?
или привести ссылку.
Так как сами ныряли на Циблях 9го ноября, но никто не подходил. а надо быть готовым впоследствии.
Благодарю за помощь.
том. 3 стр. 5 само положение, стр. 7 разъяснение чего оно неправомерное даже в содержании указал.
з.ы. расспечатайте и возите с собой данные тома, а еще обязательно том 1 [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] проще будет что-либо отстаивать, не на пальцах, а уже можно конкретно на что-то ссылаться, да в протоколах свои записи оставлять, ссылаясь на письма, законы и т.д.
Ребята, а может добавить в сборник нормативку относительно ответственности РИ и подобных чтобы разговаривать с ними в т.ч. с позиции силы ?
Напр, рассказывают про" запрет ночной охоты", а ты их тыкаешь мордочкой в ответ главрыбвода... + ссылаешься на нормы об ответственности РИ, и продолжая разговор,напр, говоришь: вы же знаете, что вы не правы ? знаете... Так вот, если оштрафуете, я, в любом случае, доведу дело до суда, и в соотв. с тем-то и тем-то вам грозит то-то и то-то....как вариант, несоответствие по незнанию+выговор/увольнение/админ ответственность/может даже уголовка..
Какой статус имеют инспектора РИ ?
Чем (статьи кодексов, з-нов, др. норм-правовых актов) регулируется ответственность РИ и подобных ?
Ваши мысли по этому поводу?
Ребята, а может добавить в сборник нормативку относительно ответственности РИ и подобных чтобы разговаривать с ними в т.ч. с позиции силы ?
Напр, рассказывают про" запрет ночной охоты", а ты их тыкаешь мордочкой в ответ главрыбвода... + ссылаешься на нормы об ответственности РИ, и продолжая разговор,напр, говоришь: вы же знаете, что вы не правы ? знаете... Так вот, если оштрафуете, я, в любом случае, доведу дело до суда, и в соотв. с тем-то и тем-то вам грозит то-то и то-то....как вариант, несоответствие по незнанию+выговор/увольнение/админ ответственность/может даже уголовка..
Чем (статьи кодексов, з-нов, др. норм-правовых актов) регулируется ответственность РИ и подобных ?
внимательно пересмотрите все 3 тома, там столько инфы, что любой рыбинспектор задумаеся стоит ли вас трогать и можно ссылаться и грузить так, что "мама не горюй", просто найдите время ознакомиться с данными томами. За ночную в томе.3 Статусы и регулирование, составление протоколов это в томе 2, ответственность и полномочия- том. 1.
том. 3 стр. 5 само положение, стр. 7 разъяснение чего оно неправомерное даже в содержании указал.
Спасибо - видел...просто не сопоставил даты...не понял, что одно другое опровергает.
Но если показывали временное положение, где запрет на ПО с 1го ноября. то это что-то новое?
Напр, рассказывают про" запрет ночной охоты", а ты их тыкаешь мордочкой в ответ главрыбвода... + ссылаешься на нормы об ответственности РИ, и продолжая разговор,напр, говоришь: вы же знаете, что вы не правы ? знаете... Так вот, если оштрафуете, я, в любом случае, доведу дело до суда, и в соотв. с тем-то и тем-то вам грозит то-то и то-то....как вариант, несоответствие по незнанию+выговор/увольнение/админ ответственность/может даже уголовка...
Какой нафик суд? нервы+время.... а какже презумпция невиновности? если нас привлекают по админкодексу, то по идее нас должны обвинить и предоставить 100% доказательства вины, потом только выносить постанову...иначе это превышение служебный обязанностей и злоупотребление властью.
На крайняк, думаю, надо делать как с ГАИ, возить бланк ходатайства о переносе слушания дела по месту жительства. принять обязаны, а там пусть вызывают в суд и на месте разбираются...
Или я не прав? или нас судят по другим - "зловодным законам"?
внимательно пересмотрите все 3 тома, там столько инфы, что любой рыбинспектор задумаеся стоит ли вас трогать и можно ссылаться и грузить так, что "мама не горюй", просто найдите время ознакомиться с данными томами. За ночную в томе.3 Статусы и регулирование, составление протоколов это в томе 2, ответственность и полномочия- том. 1.
Den4ik, прочитал еще раз, но об ответственности РИ при превышении служебных полномочий, при незнании ими нормативной базы или при преднамеренном обмане охотника инспекторами не заметил...
С правами и обязанностями РИ и подводников ознакомлен, а вот как раз об ответственности РИ хотел бы узнать.
Может подскажешь(те), где поискать ?
Спасибо.
Но если показывали временное положение, где запрет на ПО с 1го ноября. то это что-то новое?
см. п. 12, там все прописано. Реально РИ пользуются именно этим положением, недействительным и не имеющим юридической силы. Кстати, если будут давить на то, что оно согласовано с кем-то там, объясните, что оно в минюсте не зарегистрировано, то есть и обязательной силы на территории Украины не имеет!
Бодя, у них статус правоохранительного органа, однако, к сожалению, для них не предусмотрена дополнительная или отдельная ответственность((( то есть по трудовому праву - дисциплинарная : выговор и увольнение; административная и уголовная. Две последних - по решению иных компетентных органов или суда, а до него дело еще довести надо...
Правда, если обращаться с жалобами на их действия к вышестоящему руководству и в прокуратуру, им действительно придется попотеть, у них тоже есть свои показатели и лишний геморрой никому не нужен, поверьте, такие Ваши действия возымеют результат, просто это должны быть не одиночные случаи, всем, кого пытаются натянуть, нужно так реагировать.Возите с собой распечатки, тыкайте их носом, не бойтесь обжаловать их действия!!!
Ребята, поймите, нашей инициативной группе ( 2 чел.) не удастся отстоять наши права без Вашего участия! подписать письмо - это очень важно и нужно, но если все на этом свою деятельность по защите наших прав ограничат... ребята, я может и много могу, но я не всемогущ... мы должны давать им отпор по всем фронтам, у них должно сложиться впечатление, что мы большая единая и сильная семья, с которой лучше не связываться, а для этого каждый из нас должен чувствовать себя ее членом и понимать, что общий результат складывается из действий каждого из нас по отдельности!
Только вернулся из РИ. Рыб. инспектор Головченко О.В. сказал мне что он Царь и Бог и он решает где в Кировоградской области можно охотиться,а где нет. Еще сказал мне,что любительское рыболовство и ПО-это разные вещи и там где можно ловить на удочку,там нырять нельзя.Подскажите пожалуйста,как правильно написать информационный запрос в РИ?Хочу что бы они дали мне официальный ответ по водоемам,где можно охотиться,а где нет. Заплатил штраф 36 гривен(что особенно поразило,что штраф я заплатил ему,а не в кассу,деньги он положил в свой кошелёк).
Только вернулся из РИ. Рыб. инспектор Головченко О.В. сказал мне что он Царь и Бог и он решает где в Кировоградской области можно охотиться,а где нет. Еще сказал мне,что любительское рыболовство и ПО-это разные вещи и там где можно ловить на удочку,там нырять нельзя.Подскажите пожалуйста,как правильно написать информационный запрос в РИ?Хочу что бы они дали мне официальный ответ по водоемам,где можно охотиться,а где нет. Заплатил штраф 36 гривен(что особенно поразило,что штраф я заплатил ему,а не в кассу,деньги он положил в свой кошелёк).
учи учи, одни двойки...
Господа, при оплате, изъятии и т.д. ТРЕБУЙТЕ составления документов, протоколов, постановлений, актов, описей...без таких документов мы ничего не сделаем, нечем доказать, слово против слова. Обязательно следите за теми статьями КоАП, которые прописываются, не помните наизусть - просите кодекс, пусть покажут, что именно вам вменяют в вину, что б все было зафиксировано. Вменяют зимовальную яму? требуйте, чтоб прописали четко место, где именно Вас остановили, все должно быть изложено в официальных документах. Не хотят сами прописывать - пишите в пояснении. Есть с собой камера - фиксируйте, есть телефон - сделайте звонок, укажите время в протоколе и объясните, что по вашему запросу вам мобильный оператор выдаст ваше местоположения и там четко будет видно, что все происходило в другом месте и т.д.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
это сайт Киеврыбохраны. На этой странице найдете образец запроса о предоставлении публичной информации, поменяйте реквизиты получателя, впишите нужные вопросы(принято ли решение об определении водоемов разрешенных для рыбной ловли, есть ли нормативный акт, указывающий на запрет занятия ПО в таких-то условиях или местах и т.д.). Документ нужно подать лично и попросить в канцелярии входящий номер, либо отправить рекомендованным письмом с уведомлением о вручении. Срок на предоставление ответа - 5 дней. По поводу действий рыбинспектора нужно написать жалобу руководству и в прокуратуру. Состава конечно нет, так как нет соответствующей суммы ущерба, но подергают его точно!
Ребята, последний раз повторяю:
Правилами разрешен вывоз с водоема рыбы на 1 человека в день в следующем количестве:
1. не более трех кг. (независимо от количества шт., главное, чтоб экземпляры были стрелябельные)
2. ЛИБО 1 рыба без ограничения веса, хоть сом биполтина.
Ребята, эти правила взаимоисключающие!!!!Если выходите с трофеем и пистолетом - все, по закону - перелов и все равно кого раньше стрельнул, и все равно, кто на берегу ждет!!!Если конечно вас в лодке охотников пару штук, то еще на всех можно раскинуть и то проще будет, если рыбу с кукана снять, чтоб потом не доказывать, что для удобства всю на один перевесили)
К чему это я? да недавно общался с одним опытным и уважаемым охотником, жаловался он на РИ, типа навесили штраф и т.д. а я и говорю, что у них перелов был, а в ответ слышу, да нихера, рыбы было столько-то, ну по закону же можно один трофей и еще одна рыбина до 3-х кг.....опять же объяснил как противостоять тем претензиям, которые выдвинула РИ, а в ответ:"Дык найдут же до чего достебаться, документы на лодку попросят и т.д." Коллеги, конечно, если вас взяли с переловом, то совершенной пойуху, запрещена ночная ПО или нет, можно после 01.11 охотиться или нет, должно быть ваше ружье зарегистрировано или нет...Потому, господа подвохи, берегите себя и будьте бдительны, готовьтесь отстаивать свои интересы от незаконных посягательств, но так же понимайте, что если у вас не все так, как требует закон, в вашей защите есть брешь.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи][/QUOTE]
доброго дня.
рішення не розглядали але сказали плавати обов"язково з буями, до берегів де дачі не підпливати, ну все від вас залежить.
і це все мало розглядатися лише для однієї водойми і на забаганки однієї людини:(.
доброго дня.
рішення не розглядали але сказали плавати обов"язково з буями, до берегів де дачі не підпливати, ну все від вас залежить.
і це все мало розглядатися лише для однієї водойми і на забаганки однієї людини:(.[/QUOTE]
але ж,я так розумiю, ми перемогли)))
доброго дня.
АВЖЕЖ!!!
але сказали плавати обов"язково з буями, до берегів де дачі не підпливати, ну все від вас залежить.
ну цим висловом вони мабуть хотіли показати щоб ми не розслаблялися, вони просто пішли на поступки.
Лясковский Александр
17.11.2012, 18:38
доброго дня.
і це все мало розглядатися лише для однієї водойми і на забаганки однієї людини:(.
але ж,я так розумiю, ми перемогли)))[/QUOTE]
Толя, а "перемогли" - были с твоей подачи какие-то запросы, документы, письма, протесты?
Если образумили облраду или самодура губернатора - это весомая победа:rolleyes:. Если честно я с тревогой каждый день заглядывал в ветку в ожидании "рокового" решения вопроса о притеснении ПО по решению облрады в Ровенской обл.Слишком уж вопрос серьезный, и их роковое решение могло стать дурным примером для всей Украины. Или угроза еще не миновала???Если это приемлемо проясните, плиз, ситуацию.
Толя, а "перемогли" - были с твоей подачи какие-то запросы, документы, письма, протесты?
Если образумили облраду или самодура губернатора - это весомая победа:rolleyes:. Если честно я с тревогой каждый день заглядывал в ветку в ожидании "рокового" решения вопроса о притеснении ПО по решению облрады в Ровенской обл.Слишком уж вопрос серьезный, и их роковое решение могло стать дурным примером для всей Украины. Или угроза еще не миновала???Если это приемлемо проясните, плиз, ситуацию.[/QUOTE]
Саш,сам переживал,чтоб порочная практика не прокатилась страной,но думаю уточнить лучше у Radulа,он непосредственный участник событий,я только возражение на проект решения составил.
Лясковский Александр
18.11.2012, 15:37
...доброго дня.
Сережа, расскажи, что там у вас по поводу " не розглядали але сказали". А то ваши власти затеяли "опустить" ПО, а потом типа передумали??? А мы тут все переживаем за результаты.:cool:
як я вже писав з приходом нової влади (голова обл.ради.) в тому році хотів заборонити П.О. , а тим більше в нічний період. справа в тому, що його дача знаходиться на самому березі Хрінницького водосховища.
після обговорень з владою в присутності чиновників Р.І. все лишилося як було але Р.І. стала не нажарт пресовати всих хто плавав в Хрінниках, щоб некомфортно себе ми почували на воді, (взагалом), поступово втихли.
а в цьому році, в осени вирішили підтягнути гайки, можмиво ще стало поштовхом для цього затримання на передодні, незнаю як правильно написати, вудолазів з рушницями вночі з переловом:mad: з львівщини та ніби з якогось клубу по П.О.
на даний момент питання закрито але щоб ми себе контролювали, та невиглядати їм програвшими, нібито дали "усне попередження"-так між іншим, але звісно на рожон лізти непотрібно.
питайте, по можливості відповім.
Коллеги, в Правилах предусмотрено, что заниматься ПО нельзя:
"-із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також - способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм;
-у каналах теплоенергоцентралей, підвідних та скидних каналах електростанцій;
-у підвідних і магістральних каналах, відводах рибогосподарських та меліоративних систем, в шлюзових каналах тощо;
-у новостворених водосховищах (до особливого розпорядження);
-з незареєстрованих плавзасобів або таких, що не мають на корпусі чіткого реєстраційного номера (за винятком веслових човнів);
-з човнів або інших плавзасобів на промислових ділянках, закріплених за користувачами водних живих ресурсів, а також на відстані від берега більш як 3 км в Чорному морі і 1,5 км - в Азовському морі;
-у верхніх б'єфах гребель на відстані ближче ніж за 500 метрів, а в нижніх - на відстані в межах, встановлених п. 4.13 цих Правил рибальства;
-поблизу мостів, які охороняються, в межах режимних зон охорони;
-у радіусі 500 метрів навколо риборозплідних господарств;
-у водоймах риборозплідних і товарних рибних господарств;
-на водоймах, що розташовані в зоні евакуації (відчуження) на територіях, радіоактивно забруднених унаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС;
-на зимувальних ямах;
-з криги на ділянках водойм, закріплених за рибодобувними організаціями - на відстані більш як за 500 метрів від берега;
-на водоймах, що не визначені органами рибоохорони як такі, на яких дозволене любительське рибальство;
-у темний час доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) з човнів та інших плавучих засобів у Чорному та Азовському морях;
-без наявності відповідних документів, що дають право на здійснення лову в окремих водоймах.
"
Никаких иных ограничений по местности (если конечно рыбная ловля не запрещена в принципе на всем водоеме) нет, тем более нет ограничения на охоту дальше или ближе чем 500 метров от берега!!!!Если РИ многозначительно вспоминает о 500 м., попросите его расшифровать и объяснить чем установлено, как и любые другие ограничения, о которых вы ранее не слышали.
хотел бы обсудить данный ответ, то что подводная охота относится к любительской рыбалке это понятно, а вот по поводу последнего абзаца есть вопросы, как-то двосмысленно (или это только для меня так). Под фразой "без будь-яких документiв" подразумевается УПО или только отловочный или ещё что, а то под эту фразу реально можно приплетать купу разных документов.
Лясковский Александр
25.12.2012, 15:16
хотел бы обсудить данный ответ, то что подводная охота относится к любительской рыбалке это понятно, а вот по поводу последнего абзаца есть вопросы, как-то двосмысленно (или это только для меня так). Под фразой "без будь-яких документiв" подразумевается УПО или только отловочный или ещё что, а то под эту фразу реально можно приплетать купу разных документов.
Тут просто на мое ИМХО сделан запас-лазейка для принятия\внедрения всяких\разных отловочных и пр. Вспомните еще не так давно на всех водохранах (и на Десне в Черниговской обл.) действовали отловочные и норма вылова 5кг. Но думаю отловочные не отменяют(ли) обязательность УПО, определенного другим пунктом правил (п.4.3). Тогда кстати на УПО особо и внимания не обращали (нафиг оно кому надо), больше бдили за наличие отловочного, этож их деньги.
Нарушитель
27.12.2012, 13:06
Ответ больше чем нормальный, вот только чтобы его обсуждать нужна копия с оригинала, а не нарезка разных документов. Никогда чиновники не пишут и не выделяют текст зелёным цветом. Даже когда мы ходим сами на копии документа выделить ключевые слова или целый абзац, мы не заменяем текст, а просто его выделяем или подчеркиваем.
Поэтому чтобы поверить такому письму, покажите сначала его настоящую копию.
--------------
И даже если это письмо действительно было написано в том виде, в котором сейчас нам предлагается, вся та лояльная политика к ПО, которая была в 2004 году осталась далеко в прошлом. Сейчас совсем другое руководство, и взгляды у них совсем другие. Даже если взять конкретно Сумскую РИ, то сейчас у них вот такая политика: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Поэтому чтобы поверить такому письму, покажите сначала его настоящую копию.
Боюсь что это и есть точная копия оригинала, а то что выделено, то поработал (в каком-то редакторе) тот кто выкладывал в сеть этот ответ, выделив суть этого письма...
Кстате вот это в ваших силах ( [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ), может поможите с недостающей частью, заодно и будет возможность проверить нарезка это или нет..., хотя сомневаюсь что кто-то страдал клепанием (подделкой) писем.
Сергей Шишкин
28.12.2012, 08:45
Распечатал сей документ в дорожную папку, которая меня сопутствует на нырялках и обратил внимание на дату датируется оно 26.10.2004г тоесть восемь лет назад и у меня сразу возник вопрос -Ничего ли за это время не изменилось? и в силе ли этот документ?-:)
Под фразой "без будь-яких документiв" подразумевается УПО или только отловочный или ещё что, а то под эту фразу реально можно приплетать купу разных документов.
Думается, что пункт Правил о наличии "посвидчення" этот документ не отменил :rolleyes: Для "вменяемого" РИ такого письма хватит, да от и сам понимает что к чему. Но пунктик то остался в Правилах ... И по нему, за отсутствии УПО, можно вполне законно "взять за жабра" :cool:
Лясковский Александр
28.12.2012, 10:47
И даже если это письмо действительно было написано в том виде, в котором сейчас нам предлагается, вся та лояльная политика к ПО, которая была в 2004 году осталась далеко в прошлом. Сейчас совсем другое руководство, и взгляды у них совсем другие. Даже если взять конкретно Сумскую РИ, то сейчас у них вот такая политика: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Не хочу открывать полемику по этому поводу, но тот их список выделенных участков для ПО - юридически полная бессмыслица. Я даже догадываюсь кто к этому руку приложил.
В старых правилах было на участках "виделенных" для ПО(многие инспектора до сих пор так и считают), а в нынешней редакции
" 4.3. Підводне полювання на риб дозволяється:
гарпунними рушницями без застосування аквалангів та інших
автономних дихальних приладів:
на ділянках водойм, визначених органами рибоохорони для
проведення любительського рибальства;
при наявності посвідчення підводного мисливця.
Підводне полювання здійснюється з обов'язковим дотриманням
вимог цих Правил рибальства щодо строків, місць лову, норми
вилову, наявності документів на право лову, сплати за дозволи та
водні живі ресурси."
т.е. там где разрешена любительская рыбалка, там разрешена и ПО. А письмо-ответ и есть тому подтверждение. И не важно что оно еще 2004 г, с того времени Правила не поменялись.
А про то как можно перекрутить закон\правила то мы и сами знаем. Я кажись в 2010 году писал им письмо на эту тему и то, что они мне ответили - "развод" и перекручивание норм правил. Такое написали, что читать было стыдно такую безграмотщину. Думаю если б с тем письмом было пойти в прокуратуру или в суд, то его там бы "порубили" и к гадалке не ходи.
---------------------------------------------------------------------
Нарушитель, у меня к вам просьба - не надо "рекламировать" их некомпетентные списки и решения. Это не на пользу нашему общему увлечению, а очень даже наоборот:cool:.
відео з одного місцевого каналу, видно навіть те що ті люди які подавали це прохання зовсім не орієнтуються в рибальств та законодавствіі...
HGWimPJi8qc
Лясковский Александр
08.01.2013, 08:59
відео з одного місцевого каналу, видно навіть те що ті люди які подавали це прохання зовсім не орієнтуються в рибальств та законодавствіі...
Сережа, это репортаж о том, еще осеннем заседании облрады, или это уже новые свежие попытки "одеть ошейник" на подвохов?
А мне интересно как обл Рада может принять закон противоречащий закону Украины? Есть понятие высшей инстанции?
Лясковский Александр
09.01.2013, 08:49
А мне интересно как обл Рада может принять закон противоречащий закону Украины? Есть понятие высшей инстанции?
Саня, забыл в какой стране живешь? У нас многие царьки на местах считают себя богами и принимают под свои интересы самые казалось бы немыслимые, противоречащие здравой логике и законам решения. И ведь "работают" же такие постановы годами, и пофигу все надзирающе-карательно-контролирующие органы:cool:. Глянь на "прыватни участки" на берегах Днепра от Черкас до Киева, выделенные "для изучения кровососущих насекомых" - еще вопросы есть?:cool:
Тут выход - бороться с обращением в высшие инстанции с привлечением центральных СМИ. Но и это не всегда срабатывает...........сам знаешь почему:cool:.
Amfibiya
09.01.2013, 09:05
Областная прокуратура должна будет (и она рано, или поздно это сделает) опротестовать такое решение облсовета, и оно будет отменено как незаконное.... В случае же привлечения к ответственности подводных охотников на основании такого решения облсовета,- можно и нужно смело обращаться в суд и обжаловать протокол об административном правонарушении.
не знал в какой ветке
не успокоятся наши депутаты ни как , в области других проблем нет
не знал в какой ветке
не успокоятся наши депутаты ни как , в области других проблем нет
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]Рыбная экомафия.А Ровенских охотников надо срочно переквалифицировать на ночные охоты,чтоб поменьше глаза всем мозолили.:D;)
Нарушитель
10.01.2013, 20:09
Не хочу открывать полемику по этому поводу, но тот их список выделенных участков для ПО - юридически полная бессмыслица. Я даже догадываюсь кто к этому руку приложил.
" 4.3. Підводне полювання на риб дозволяється:
на ділянках водойм, визначених органами рибоохорони для проведення любительського рибальства;
…
Підводне полювання здійснюється з обов'язковим дотриманням
вимог цих Правил рибальства щодо строків, місць лову, норми
вилову, наявності документів на право лову, сплати за дозволи та
водні живі ресурси."
т.е. там где разрешена любительская рыбалка, там разрешена и ПО. А письмо-ответ и есть тому подтверждение. И не важно что оно еще 2004 г, с того времени Правила не поменялись.
Правила то не поменялись, вот только читают их по разному.
И я бы сказал, что логики здесь нет, а вот юридически наоборот полный порядок.
Читай по пунктам.
1. Подводная охота разрешена на участках выделенных для любительской рыбной ловли (см. п. 4,3 Правил)!
2. Участки для любительской рыбной ловли выделяются органами рыбоохраны на основании научно-биологических обоснований (см. п. 3.4. Правил)!
То есть, какой бы политики не придерживались органы рыбоохраны в 2004 или 2013 году, если дело попадёт в суд, и судья решит поступать в четкости по закону, то не имея официально выделенного участка виноват будет именно подводный охотник.
Нарушитель, у меня к вам просьба - не надо "рекламировать" их некомпетентные списки и решения. Это не на пользу нашему общему увлечению, а очень даже наоборот:cool:.
Я не рекламирую, а обращаю внимание на те моменты, над которыми для пользы нашего общего дела мы должны уже сегодня шевелить своими мозгами, а не ждать пока петух жаренный в задницу клюнет!
А про то как можно перекрутить закон\правила то мы и сами знаем.
А если знаете, то почему не крутите! Или думаете, что только чиновники могут крутить законами?
Вот вам реальный пример, как это можно сделать: (см. в приложении).
И обратите внимание, что ничего вроде бы и не изменилось. Если рыбоохрана решит наказать подводного охотника, что он охотился на неопределённом месте, то юридически они это могут сделать, а вот практически должны будут десять раз подумать и сравнить, сколько они за подобное нарушение уже наказали рыбаков. А если они надумают цепляться по этому поводу и к рыбакам, то тут уж такой многомиллиардный шум поднимется, что они не рады будут тому, что вообще этой темы коснулись.
Нарушитель
10.01.2013, 20:11
Областная прокуратура должна будет (и она рано, или поздно это сделает) опротестовать такое решение облсовета, и оно будет отменено как незаконное.... В случае же привлечения к ответственности подводных охотников на основании такого решения облсовета,- можно и нужно смело обращаться в суд и обжаловать протокол об административном правонарушении.
Административное для них как с гуся вода. Чтобы они зашевелились в правильном направлении, их нужно хорошенько напугать.
И зачем так долго ждать и надеяться на других в том, что мы и сами можем сделать. В данной игре Вот один из наших основных козырей, который нужно будет правильно разыграть (см. в приложении).
Ещё парочку подобных ходов, и … думаю проблему начнут решать в правильном русле.
Нарушитель
10.01.2013, 20:12
Саня, забыл в какой стране живешь? У нас многие царьки на местах считают себя богами и принимают под свои интересы самые казалось бы немыслимые, противоречащие здравой логике и законам решения. И ведь "работают" же такие постановы годами, и пофигу все надзирающе-карательно-контролирующие органы.
А у тебя что уже руки опускаются бороться с этой бюрократической мельницей?
Лучшая защита – это нападение! А подобного врага нужно бить его же оружием. Они первые вынесли эту проблему так открыто и публично, и теперь пусть помучаются, как правильней разрулить подобную ситуацию, а мы понаблюдаем.
Тут, если проблему не пресечь на корню, то она как чума начнёт распространятся по всем другим областям. Вот уже и в Луганской области с приходом нового руководителя РИ подобная проблема проклюнулась, но немного со своими особенностями.
Но как говорится в пословице «на сем бед – один ответ», так и у нас, на сем «выделенных» бед - пока один рецепт:
Нарушитель
10.01.2013, 20:43
Кстате вот это в ваших силах ( [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ), может поможите с недостающей частью ...
Та тема уже закрыта, а через личку не прикрепляется, поэтому размещаю недостающую страницу здесь.
Лясковский Александр
10.01.2013, 21:50
Правила то не поменялись, вот только читают их по разному.
И я бы сказал, что логики здесь нет, а вот юридически наоборот полный порядок.
Читай по пунктам.
1. Подводная охота разрешена на участках выделенных для любительской рыбной ловли (см. п. 4,3 Правил)!
2. Участки для любительской рыбной ловли выделяются органами рыбоохраны на основании научно-биологических обоснований (см. п. 3.4. Правил)!
То есть, какой бы политики не придерживались органы рыбоохраны в 2004 или 2013 году, если дело попадёт в суд, и судья решит поступать в четкости по закону, то не имея официально выделенного участка виноват будет именно подводный охотник.....
Причем здесь термины выделенных и выделяются???????
Таких терминов в НЫНЕШЕЙ редакции Правил нету, есть "ВИЗНАЧЕНИХ".
А вызначены они в п.3.1. "Любительський і спортивний лов риби і водних
безхребетних для власних потреб дозволяється всім громадянам
України, іноземцям, а також особам без громадянства у всіх
водоймах України, за винятком вилову у водоймах
природно-заповідного фонду, ставкових та інших риборозплідних
господарствах, водоймах, спеціальне використання яких обмежене
(питні, технічні, лікувальні та інші), водоймах, де лов або
добування (далі - лов) заборонені цими Правилами рибальства."
Если водоем не попадает под запретный перечень (....водоймах природно-заповідного фонду, ставкових та інших риборозплідних
добування (далі - лов) заборонені цими Правилами рибальства.), то никакие "выделения" (как поступила СумРИ) нахрен не нужны.
Какое еще двоякое трактование может быть хоть судьей, хоть РИ, хоть прокурором???
Или мы друг друга не понимаем или .....что вы пытаетесь доказать????
А у тебя что уже руки опускаются бороться с этой бюрократической мельницей?
Вам не кажется, что вы выдергиваете цитаты из текста и сами делаете какие вам удобно выводы совершенно ничего не зная о собеседнике. Вот поэтому я и писал, что разводить здесь полемику в таком ракурсе не собираюсь.
У меня " руки не опускается бороться с этой бюрократической мельницей", а очень даже подымаются и совершенно не за зарплату. И смените свой надменно-поучительный тон, мож тогда с вами здесь будут общаться с удовольствием, и спасибать будет не только Женя.
Нарушитель
11.01.2013, 00:08
И смените свой надменно-поучительный тон, мож тогда с вами здесь будут общаться с удовольствием, и спасибать будет не только Женя.
Я сюда не за спасибками пришел.
Ещё раз прошу прощения за свой тон.
Я своим тоном не успеваю следить, так как для меня в общении важны другие моменты. Мой тон и стиль общения, ещё можно сравнить с приобретённой хромотой, которую я приобрёл в общениях с чиновниками, и прошу больше на мою хромоту не обращать внимания. Издержки производства так сказать.
… и совершенно не за зарплату.
А это Вы к чему сказали? Я ведь тоже свой кусок хлеба не за общественную работу получаю. Хотя на общественную работу трачу практически всё своё свободное время. И мне действительно некогда ещё и бархатные выражения подбирать.
Таких терминов в НЫНЕШЕЙ редакции Правил нету, есть "ВИЗНАЧЕНИХ".
Согласен, но сути это не меняет.
Какое еще двоякое трактование может быть хоть судьей, хоть РИ, хоть прокурором???
Вы правы в том, что двоякого понимания не должно быть. Двоякость была применена именно для того, чтобы не выделять рыболовам-любителям участки, которые потом трудно будет у них забрать скажем для промлова. Вот поэтому всё и осталось в подвешенном состоянии.
А теперь Вы за эту двоякость сами цепляться. Хотя цепляетесь, именно за то, чего в Правилах нет.
А вызначены они в п.3.1. "Любительський і спортивний лов риби і водних
добування (далі - лов) заборонені цими Правилами рибальства."
Если водоем не попадает под запретный перечень (....водоймах природно-заповідного фонду, ставкових та інших риборозплідних
добування (далі - лов) заборонені цими Правилами рибальства.), то никакие "выделения" (как поступила СумРИ) нахрен не нужны.
Или мы друг друга не понимаем или .....что вы пытаетесь доказать????
А вот здесь Вы сильно ошибаетесь!
Я же говорил, что кусочки читать вроде все умеют, а общей картины не видят.
Итак, вот Вы утверждаете, что участки ВЫЗНАЧЕНЫ в п. 3.1. Правил.
Во первых, в этом пункте не ни одного слова похожего на слово «ВЫЗНАЧЕНО», зато есть в других пунктах, которые Вы почему-то игнорируете.
И во вторых, Вы хоть до конца дочитали этот пункт?
Давайте обратимся к оригиналу.
3.1. Любительський і спортивний лов риби і водних
добування (далі - лов) заборонені цими Правилами рибальства.
Разве Вы не увидили того, что в этом пункте чёрным по белому написано, что «… ЗА ИСКЛЮЧЕНИЕМ ВЫЛОВА В ВОДОЙОМАХ … ГДЕ ЛОВ ИЛИ ДОБЫЧА ЗАПРЕЩЕНА ЭТИМИ ПРАВИЛАМИ РЫБОЛОВСТВА»!
То есть для того, чтобы понять, что-же запрещено, Вам нужно ещё ОБЯЗАТЕЛЬНО посмотреть п. 3.15. и Вы можете прочесть продолжение этого интересного и почемуто недочитанного Вами повествования:
3.15. Забороняється лов водних живих ресурсів:
…
на водоймах, що не визначені органами рибоохорони як такі, на
яких дозволене любительське рибальство;
Вот оно, то первое основное упоминание термина «ВЫЗНАЧЕНЫ».
Ну а дальше остаётся только прочитать пункт, где Правила дают определение «ВЫЗНАЧЕНЫХ» участков:
3.4. Водойми та умови використання водних живих ресурсів для
любительського рибальства визначаються органами рибоохорони
на підставі науково-біологічних обгрунтувань. ( Абзац перший
пункту 3.4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мінагрополітики
N 229 ( z0819-01 ) від 01.08.2001 )
На окремих водоймах, де науково-дослідні організації не
проводять дослідження, обгрунтовані пропозиції щодо визначення
водойм для любительського рибальства вносяться іхтіологічними
службами органів рибоохорони.
И что здесь может быть непонятно?
Или мы действительно не понимаем друг друга?
Даже если это и так. Допустим, Вы уверены в обратном, но одно дело бодаться со мной, а другое с чиновником или судьёй, которые именно так решили прочитать Правила. Разве Вы можете им предоставить какие либо весомые доказательства, что Правила нужно понимать по другому, чем там написано? Нет! А если не можете, то Ваша точка зрения может быть хороша только Вам лично, но не всем остальным подвохам, которым важно именно то, как отреагирует рыбоохранник, судья или прокурор?
Тем более у нас уже были реальные споры по этому поводы с чиновниками, и прокуратура признала сторону именно Рыбоохраны. Я тоже тогда не испытывал особого желания с ними соглашаться. Но понимал, что наше желание делу то не особо поможет. Поэтому вместо того, чтобы с ними бодаться, мы решили решить проблему другим путём. Думаю, что это у нас получилось. Решение найдено! И оно хорошо именно тем, что даже если чиновники заходят поменять правила не в нашу пользу (а они, если Вы помните, уже открыто заявляли что хотят отделить правила подвохов из правил любителей рыболовов), то теперь им это будет сделать очень и очень проблематично. Теперь осталось только довести игру до конца. Но если Вы до сих пор не поняли правил этой игры, то это лично Ваше дело.
Лясковский Александр
11.01.2013, 09:45
Вы правы в том, что двоякого понимания не должно быть. Двоякость была применена именно для того, чтобы не выделять рыболовам-любителям участки, которые потом трудно будет у них забрать скажем для промлова. Вот поэтому всё и осталось в подвешенном состоянии.
А теперь Вы за эту двоякость сами цепляться. Хотя цепляетесь, именно за то, чего в Правилах нет.
А вот здесь Вы сильно ошибаетесь!
Я же говорил, что кусочки читать вроде все умеют, а общей картины не видят.
Итак, вот Вы утверждаете, что участки ВЫЗНАЧЕНЫ в п. 3.1. Правил.
Во первых, в этом пункте не ни одного слова похожего на слово «ВЫЗНАЧЕНО», зато есть в других пунктах, которые Вы почему-то игнорируете.
И во вторых, Вы хоть до конца дочитали этот пункт?
Давайте обратимся к оригиналу.
Разве Вы не увидили того, что в этом пункте чёрным по белому написано, что «… ЗА ИСКЛЮЧЕНИЕМ ВЫЛОВА В ВОДОЙОМАХ … ГДЕ ЛОВ ИЛИ ДОБЫЧА ЗАПРЕЩЕНА ЭТИМИ ПРАВИЛАМИ РЫБОЛОВСТВА»!
То есть для того, чтобы понять, что-же запрещено, Вам нужно ещё ОБЯЗАТЕЛЬНО посмотреть п. 3.15. и Вы можете прочесть продолжение этого интересного и почемуто недочитанного Вами повествования:
Вот оно, то первое основное упоминание термина «ВЫЗНАЧЕНЫ».
Ну а дальше остаётся только прочитать пункт, где Правила дают определение «ВЫЗНАЧЕНЫХ» участков:
И что здесь может быть непонятно?
Или мы действительно не понимаем друг друга?
Даже если это и так. Допустим, Вы уверены в обратном, но одно дело бодаться со мной, а другое с чиновником или судьёй, которые именно так решили прочитать Правила. Разве Вы можете им предоставить какие либо весомые доказательства, что Правила нужно понимать по другому, чем там написано? Нет! А если не можете, то Ваша точка зрения может быть хороша только Вам лично, но не всем остальным подвохам, которым важно именно то, как отреагирует рыбоохранник, судья или прокурор?
Тем более у нас уже были реальные споры по этому поводы с чиновниками, и прокуратура признала сторону именно Рыбоохраны. Я тоже тогда не испытывал особого желания с ними соглашаться. Но понимал, что наше желание делу то не особо поможет. Поэтому вместо того, чтобы с ними бодаться, мы решили решить проблему другим путём. Думаю, что это у нас получилось. Решение найдено! И оно хорошо именно тем, что даже если чиновники заходят поменять правила не в нашу пользу (а они, если Вы помните, уже открыто заявляли что хотят отделить правила подвохов из правил любителей рыболовов), то теперь им это будет сделать очень и очень проблематично. Теперь осталось только довести игру до конца. Но если Вы до сих пор не поняли правил этой игры, то это лично Ваше дело.
Для начала скажу что общую картину ситуации с "ВИЗНАЧННЯМ" участкив водойм для любит. и спорт рыбальства я вижу, и не один пункт не выбрасываю из общей картины и не игнорирую.
Я изложу как все это вижу и понимаю я, а дальше соглашаться или нет, использовать в вашей борьбе с бюрократией или действовать по своему - дело ваше.
----------------------------------------------------------------
Сообщение от Лясковский Александр
Таких терминов в НЫНЕШЕЙ редакции Правил нету, есть "ВИЗНАЧЕНИХ"."
Согласен, но сути это не меняет.
Вот как раз "ВИЗНАЧЕНИХ" и меняет суть.
При старой формулировке "ВИДИЛЕНЫХ" - т.е. разрешенные для нас участки выделяет РИ,
При "ВИЗНАЧЕНИХ" - РИ визначает "на підставі науково-біологічних обгрунтувань. ( Абзац перший
пункту 3.4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мінагрополітики
N 229 ( z0819-01 ) від 01.08.2001 )На окремих водоймах, де науково-дослідні організації не
проводять дослідження, обгрунтовані пропозиції щодо визначення
водойм для любительського рибальства вносяться іхтіологічними
службами органів рибоохорони."
Выделенное очень важно т.к. РИ НЕ является научно-исследовательской организацией, то визначення участков должна проводить не как ей заманеться (как в случае СумРИ), а на ""на підставі науково-біологічних обгрунтувань" профильных институтов. А вот где нет таких обгрунтувань (тех же профильных институтов) там іхтіологічними
службами РИ вносяться обгрунтовані пропозиції , а не ВИДЕЛЯЮТСЯ УЧАСТКИ.
Т.е. если уж четко придерживаться буквы закона, то надо просто проверить наличие в Сум РИ таких обгрунтовань.
Могу суть моего понимания "ВИЗНАЧЕННЯ" участков водемов разрешенных для любит и спорт. рыболовства (а автоматом и ПО) изложить на примере пусть будет р.Ворсклы.
Есть запрещенные участки: заказник(основанный еще при СССР вот как раз "на підставі науково-біологічних обгрунтувань" профильных институтов ) в устьевой части ниже Кобеляк - это природно-заповедный фонд; есть запрещенные 500м выше плотин (определенные в Правилах).
Все остальное по Ворскле - разрешенные участки. И эти участки как ей захочется РИ юридически (фактически знаем как) не имеет права уменьшать (к примеру создавая перечень наобум ВЫДЕЛЕННЫХ участков).
-------------------------------------------------------------------------
Еще раз подчеркиваю, все выше изложенное - мое понимание пунктов Правил. В чем я не правильно трактую пункты Правил? На истину в последней инстанции не претендую. Но здается мне что именно в таком ракурсе и надо " воевать с бюрократией" в данном вопросе.
Согласен что очень важно как трактует РИ, прокуратура и суды все это. И если они поварачивают "дышло закона(Правил)" в свою сторону, то мы должны рулить в нужном нам направлении. Это ведь ваши слова.... подобного врага нужно бить его же оружием. ...
И еще. Не надо отождествлять надменно-пренебрежительное поведение (ведение диалога) и физические недостатки (хромоту). Вести диалог с бюрократами можете как угодно, без бархатных выражений. А вот здесь нужно вести диалог хотя бы уважая собеседника, без резких высказываний и непонятно на чем построенных выводов - поскольку надеюсь мы по одну сторону барикад.
Евгений Кравченко
11.01.2013, 10:24
. И смените свой надменно-поучительный тон, мож тогда с вами здесь будут общаться с удовольствием, и спасибать будет не только Женя.
Саша эта фраза была лишней :o
Здесь очень сложное общение впрочем как и в жизни . Многое основано на личных симпатиях и даже не дочитав пост "друга" автоматам его поддерживают не смотря на то что "друг" часто пишет ...........
Пообщайся с Нарушителем в жизни впрочем как и с другими якобы "врагами" и многое станет выглядеть совсем по другому .
Тема очень сложная и неоднозначная. Государство и местные чиновники нас имеют как хотят, а мы спорим что им подставить вместо того что бы объединиться дать отпор . И самое интересное ,что спорят только те кто что то делает. Остальная масса ждут или ложили на всех в том числе на нас которые что то делают ИМХО
Сережа, это репортаж о том, еще осеннем заседании облрады, или это уже новые свежие попытки "одеть ошейник" на подвохов?
так.
а ще наводять тінь на всих П.О. ось такі гади, за яких нас всих під одну гребінку і роблять браками:mad:
Нарушитель
12.01.2013, 03:01
Могу суть моего понимания "ВИЗНАЧЕННЯ" участков водемов разрешенных для любит и спорт. рыболовства (а автоматом и ПО) изложить на примере пусть будет р.Ворсклы.
Есть запрещенные участки: заказник(основанный еще при СССР вот как раз "на підставі науково-біологічних обгрунтувань" профильных институтов ) в устьевой части ниже Кобеляк - это природно-заповедный фонд; есть запрещенные 500м выше плотин (определенные в Правилах).
Все остальное по Ворскле - разрешенные участки. И эти участки как ей захочется РИ юридически (фактически знаем как) не имеет права уменьшать (к примеру создавая перечень наобум ВЫДЕЛЕННЫХ участков).
Согласно твоего понимания: «Все остальное по Ворскле - разрешенные участки», а согласно ранее перечисленных пунктов Правил (3.1, 3.15 и 3.4) выходит, что пока РИ не ОПРЕДЕЛИТ на основании научно-биологического обоснования (или обоснованных предложений своей ихтиологической службы) эти участки таковыми, на которых разрешен любительский лов, то на них (в том числе ПО ВОРСКЛЕ) – ЗАПРЕШЕНО!!
И подобное происходит по всей Украине.
Ранее рыбаков-любителей и нас особо не трогали. И в РИ вообще не занимались выделением мест. Очень давно даже был какой-то внутренний документ, где они признавали за любителями право рыбачить на не определенных местах (но я так и не нашёл этого старого документа), и даже подобные изменения хотели протащить в Правила рыболовства (о чем сохранились следы).
Но затем политика поменялась, высшее руководство РИ взяло под свою крышу промлов на внутренних водоёмах и Постановлением КМУ от 22.05.1996 г. № 552 практически все неопределённые участки определили для промлова (а как Вы знаете, там где промлов, любителям нет места).
И если говорить конкретно по предложенному примеру, то в бассейне Днепра протекает 15 380 малых рек, в том числе и Ворскла, которую Вы выбрали для примера. То есть Ворскла Постановлением 552 ВЫЗНАЧЕНА для промлова, а не для любительского рыболовства, как Вы понимаете.
А чтобы уже окончательно развеять все Ваши сомнения прошу дополнительно посмотреть на определение любительского и спортивного рыболовства (п.2 Правил)
любительське і спортивне рибальство - вилов риби, добування водних безхребетних у спеціально визначених для цього водоймах (їх ділянках) з метою особистого споживання (за умови дотримання встановлених правил рибальства та водокористування);
Здесь как бы специально для особо сомневающихся написали не просто ВЫЗНАЧЕНЫХ, а СПЕЦИАЛЬНО ВЫЗНАЧЕНЫХ!!!
Ну и какие после этого могут быть сомнения?
Поэтому, если как Вы говорите мы находимся по одну сторону баррикады, то пора бросать проигрышные позиции, и искать другие пути для нашей победы.
to Саня77:
Саня, любое решение любого органа можно обжаловать в суд, если оно нарушает твои права. С Radulем мы обсуждали, что если решение примут, я помогу с составлением иска и дальнейшим производством, нарушений выше крыши. Хотя действительно ничего не мешает параллельно в прокуратуру обратиться.
to Нарушитель:
а все таки Вы вернулись ;)
Касательно права использовать водоемы для рыбалки (ПО):
Вы конечно очень правильную логическую конструкцию построили из положений Правил, вот только не учли 2 нюанса:
- у нас во всех отраслях права, кроме уголовного, действует принцип императивности, то есть - разрешено все, что не запрещено;
- у нас есть Водный кодекс Украины, который указывает, что общее водопользование (использование водных объектов) является неограниченным, если отдельные ограничения не введены соответствующими на то органами и в рамках полномочий. Статьи 47 и 1. Найдя в первой статье пояснение терминов водопользование и водный объект, я думаю Вам без труда удастся составить еще одну логическую конструкцию. Это даст возможность понять, что ссылки Саши Лясковского на преймущественность иных пунктов (кстати противоречащих конечно друг-другу) является правильной.
То есть у нас можно охотиться во всех водоемах, кроме тех, в которых рыбалка запрещена в законном порядке компетентными на то органами.
Кстати, много говорилось о манере Вашего общения...нет, не буду ничего повторять, скажу только:
1. Зря Вы считаете, что кроме Вас никто защитой ПО не занимается, просто никто этого не афиширует, кроме ситуаций, когда нужно массовое участие;
2. Если Вашей целью действительно является привлечение широких масс в борьбе за наше общее дело, а не элементарные бахвальство, позерство и менторство, то Вам действительно стоит поменять стиль общения, как говориться...и к тебе потянутся люди! ;) ну это если я с целями ничего не перепутал:)
3. Опять же, если действительно есть желание направить усилия людей в нужное русло, которое Вы четко понимаете, так расскажите о правилах той игры, в которую Вы играете, поверьте, для подавляющего большинства они не понятны и многозначительные недомолвки ничем не помогут! Вот например мне лично, для понимания общего вектора реагирования госорганов, было бы очень полезно увидеть не только выложенные Вами запросы, которые кстати не только Вы писали :rolleyes:, а и ответы на них.
В общем думаю мысль моя понятна.
Поверьте, меня и огромное количество наших коллег реально беспокоит дальнейшая судьба ПО, а у Вас есть реальная возможность привлечь их к этому процессу, только воспользуйтесь ею ;)
Нарушитель
14.01.2013, 19:46
to Саня77:
Кстати, много говорилось о манере Вашего общения...нет, не буду ничего повторять, скажу только:
1. Зря Вы считаете, что кроме Вас никто защитой ПО не занимается, просто никто этого не афиширует, кроме ситуаций, когда нужно массовое участие;
2. Если Вашей целью действительно является привлечение широких масс в борьбе за наше общее дело, а не элементарные бахвальство, позерство и менторство, то Вам действительно стоит поменять стиль общения, как говориться...и к тебе потянутся люди! ;) ну это если я с целями ничего не перепутал:)
Мы ведь то-же особо не афишируем, то что делаем, ведь нам важен более конечный результат. Но если вспомнить, из-за чего возобновилось наше общение, так это был мой небольшой комментарий насчет письма 2004 года написанного в Суммы от Главрыбвода. Ну а потом, я услышал обращённый ко мне открытый упрёк со стороны сами знаете кого, и у меня не хватило терпения промолчать насчёт некоторых пунктов, в которых я с ним не согласен.
Также не могу промолчать и по Вашему сообщению:
Касательно права использовать водоемы для рыбалки (ПО):
Вы конечно очень правильную логическую конструкцию построили из положений Правил, вот только не учли 2 нюанса:
- у нас во всех отраслях права, кроме уголовного, действует принцип императивности, то есть - разрешено все, что не запрещено;
- у нас есть Водный кодекс Украины, который указывает, что общее водопользование (использование водных объектов) является неограниченным, если отдельные ограничения не введены соответствующими на то органами и в рамках полномочий. Статьи 47 и 1.
А по-моему, всё очень даже учтено.
Касательно принципа «всё что не запрещено, то разрешено», так этот запрет четко прописан в п. 3,15 Правил. Повторяю его ещё раз пункт 3,15.
Забороняється лов водних живих ресурсів:
…
на водоймах, що не визначені органами рибоохорони як такі, на
яких дозволене любительське рибальство;
Какие здесь ещё могут быть недоразумения?
Касательно же общего водопользования, то Вы lawyer сами сделали оговорку, что «если отдельные ограничения не введены соответствующими на то органами». А какие по вашему мнению органы вводят ограничения на любительский лов? Правильно, это раньше был ГосрыбХоз (сейчас Агентство)! А в каком документе они обычно прописывают общие для всех ограничения? Правильно, это Правила рыболовства! А мы уже с Вами выяснили, что Правила рыболовства написаны таким образом, что если их буквально выполнять, то на НЕОПРЕДЕЛЁННЫХ участках любительский лов – ЗАПРЕЩЁН!
И если мы уже вспомнили ст. 47 Водного кодеска, которая гласит, что:
Право загального водокористування.
Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.
То и здесь всё чётко ложиться в общую схему.
Ведь если согласно Правил рыболовства рыбакам любителям был официально определён участок для рыболовства на водоёме общего пользования, то это значит, что любительская рыбалка на этих определённых местах должна быть бесплатной, и без предоставления соответствующих разрешений.
Если и это не понятно, то я бы посоветовал прочить ст. 47 ВКУ вот так:
«Там де не заборонено, загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів».
И особенно хочу подчеркнуть, что даже если я и говорю об этом, это ещё не значит, что я поддерживаю эту политику. Всё это эффективно могут использовать чиновники против нас. Игнорировать очевидное, это лишать себя шанса бороться с этим. Или как ещё говорят умные люди: «Осознание проблемы это самый первый шаг к её решению». Поэтому, пока существование этой проблемы будет Вами игнорироваться, Вы никогда её не решите.
Сорняк нужно один раз вырывать с корнем, а не постоянно мучиться с обрыванием побегов.
Уважаемый Нарушитель, проблему никто не игнорирует, если Вы не заметили весь Грот ее признает, а многие и реально с ней борятся. Касательно того как следует читать нормативный акт, я бы не спешил, мы с Вами не Конституционный суд, чтоб трактовать, а Водный Кодекс имеет бОльшую силу, чем Правила.
Оговорку для запрета я действительно сделал, так как она прописана в кодексе, но на то есть отдельные процедуры, обоснования и т.д. и Правила к ним не относятся, потому я читал читаю и буду чатать все и менно так - пока отдельного решения по конкретному водоему нет (при чем на рыбалку в общем, а не на ПО отдельно), водоем является открытым для общего водопользования, в том числе и для ПО. И поверьте, это не игнорирование проблемы, это все равно возможность для запрета ПО, пусть даже вместе с рыбалкой.
Однако Вы проигнорировали мою просьбу поделиться ответами на Ваши запросы. Надеюсь это не тайна )))
Нарушитель
15.01.2013, 03:52
Уважаемый Нарушитель, проблему никто не игнорирует, …
Однако Вы проигнорировали мою просьбу поделиться ответами на Ваши запросы. Надеюсь это не тайна )))
Конечно тайна. И притом общая. Ещё как минимум месяц. (см. на исх. дату).
ну так мы все взрослые люди и нам есть чем заняться, кроме как словоблудством и юриспруденционной полемикой заниматься, а посему еще раз прошу - выложите ответы, когда они будут получены, тогда и обсудить будет что по сути.
Спасибо!
я помилився, це вже новий, сказано що до кінця березня кожна сторона має викласти своє бачення запропонованих умов П.О.:(
Слинг, гавайка и прочие названия всем известного приспособления для убийства рыбы при ПОДВОДНОЙ охоте. Можно ли их исходя из правил отнести к колющим орудиям лова. Что как вы думаете имели в виду авторы правил когда писали их, под понятием колющие орудия лова.
Были ли у кого прецеденты с рыбной охраной и прочими власть держащими по поводу использования Вами гавайки, чем все кончалось.
Нарушитель
25.01.2013, 00:18
Были ли у кого прецеденты с рыбной охраной и прочими власть держащими по поводу использования Вами гавайки, чем все кончалось.
Не у меня, но такие случаи были и не раз. Ситуация разруливалась не в пользу подвоха.
Слинг, гавайка и прочие названия всем известного приспособления для убийства рыбы при ПОДВОДНОЙ охоте. Можно ли их исходя из правил отнести к колющим орудиям лова. Что как вы думаете имели в виду авторы правил когда писали их, под понятием колющие орудия лова.
Мы как-то уже рассматривали даже целые группы колющих орудий лова. Но не помню, где эта информация хранится.
Но думаю, что в данном вопросе, вполне достоточно того, что в большинстве толковых словарей слово «колющий» понимается как: «такой, которым можно уколоть, проколоть что-л.».
Поэтому остроги, гавайки, слинги, гарпунные ружья – всё это легко относиться к колющим орудиям лова. И всё это использовать для охоты (в том числе подводной) Законом Украины «О животном мире» - Запрещено!. Вот только наши Правила рыболовства делают исключение из этого. Проблема в том, что Законы стоят выше чем Правила, но слава Богу, что РИ сами нам подсказали, как можно уменьшить силу этого ЗУ.
Нарушитель
25.01.2013, 00:30
ну так мы все взрослые люди и нам есть чем заняться, кроме как словоблудством и юриспруденционной полемикой заниматься, а посему еще раз прошу - выложите ответы, когда они будут получены, тогда и обсудить будет что по сути.
Спасибо!
Ответов ещё нет, но по поступившим к нам данным (от надёжных людей), в Донецкой области стали применять практику запрещения ПО на участках водоёмов необозначенных для любительского рыболовства. Данную дискредитирующую политику распространяет Донецкая РИ, а ГосЭкоИнспекция Донецкой области им в этом всячески помогает. Поэтому в Донецкую область были направлены похожие письма.
А вот сегодня до нас дошел слух, что не так давно в Николевской области наказали за охоту в неопределённых местах подвоха и даже изъяли его снарягу. Мы можем начать и с Николаевской РИ общение издалека (как это пришлось делать с Донецкой РИ), но хотелось бы более четкой конкретики. Поэтому если Вы знаете про этот случай, то сообщите. Письмо получиться более эффективнее, если начинать его с фактов, а не со слухов, или предположений.
Письмо получиться более эффективнее, если начинать его с фактов, а не со слухов, или предположений.
Совершенно с Вами согласен! Однако владею только теми фактами нарушений, которые выкладываются на профильных форумах. По конкретно данному случаю ничего не слышал к сожалению.
А еще обращаюсь ко всем - Нарушитель прав, проще реагировать когда есть информация и нарушениях наших прав, к тому же по статистике можно понять ход мыслей и действий по запрету ПО, потому прошу - не стесняйтесь, выкладывайте свои истории, здесь есть кому Вам помочь.
В Донецкой обл. рыбинспекция запрещает подводную охоту в темное время суток
Нарушитель
28.01.2013, 22:25
В Донецкой обл. рыбинспекция запрещает подводную охоту в темное время суток
По недавно открывшейся информации, таким беспределом занимались, и причем в жесткой форме и в ГосЭкоИнспекции Донецкой области. Поэтому мы их решили немножко подергать. ГосЭкоИнспекция сразу немного струхнула и перевела стрелки на РИ (см.письмо). А пока мы ждем капитуляции от Донецкой РИ, решили немного подергать экологов, чтобы они не расслаблялись:
В зв’язку з Вашою відповіддю від 21.01.2013 року № 21.01.2013 (на запит від 16.01.2013 р. № 82) стосовно інформації щодо заборони любительського рибальства (в т.ч. підводного полювання) у темний час доби, просимо Вас надати наступну інформацію:
1. Чи були виявлені, або зафіксовані співробітниками Державної екологічної інспекції у Донецькій області за 2012 рік випадки рибальства у темний час доби, та скільки актів було складено щодо нічного рибальства по відношенню до любителів рибного лову?
2. Чи були виявлені, або зафіксовані співробітниками Державної екологічної інспекції у Донецькій області за 2012 рік випадки підводного полювання у темний час доби, та скільки актів було складено щодо нічного підводного полювання по відношенню до підводних мисливців?
Запитувану інформацію прошу надати у визначений законом строк на адресу …
Такое же пошлём и в Донецкую РИ, после того, как они ответят на первое. Ну а когда они ответят на второе, попросим их написать объяснительную, почему количество актов по любителям намного меньше, чем по подвохам. Ну а дальше по настроению.
VladHNet
06.02.2013, 01:53
други, кто досконально подскажет, какого числа зимовальные ямы теряют свой статус и допустима ли охота на них до этого срока (т.е. запрет промЛова или любительского так-же касается).
Валерий ua
06.02.2013, 08:10
други, кто досконально подскажет, какого числа зимовальные ямы теряют свой статус и допустима ли охота на них до этого срока (т.е. запрет промЛова или любительского так-же касается).
Ось тут,т.к. ПО приравнена к рыболовле
Нарушитель
11.02.2013, 14:22
А пока мы ждем капитуляции от Донецкой РИ, решили немного подергать экологов, чтобы они не расслаблялись.
Пришёл второй ответ Госэкоинспекции Донецкой области. В нём они официально заверяют, что не наказывали подвохов за охоту в ночное время.
И кому мы теперь должны верить, подводным охотникам, которые не раз утверждали, что к ним придирались именно сотрудники госэкоинспекции, и даже оформляли соответствующие протокола (но копии которых нам наказанные подвохи ни разу не показали), или официальному ответу Госэкоинспекции. Поэтому, если у кого есть документы (или другие доказательства), что Госэкоинспекция Донецкой области в 2012 году действительно наказывала подводных охотников за подводную охоту в ночное время, то мы ещё раз поднимем с ними этот вопрос. А пока у меня нет основания их упрекать, хотя я им и не верю (так мы обладаем другими достоверными данными об обратном, которые по просьбе лица нам их предоставивщего не можем официально использовать).
Но с другой стороны, у меня такое чувство, что Госэкоинспекция ДонОбл в близайшее время действительно больше не будет наказывать именно за ночное ПО, поэтому, по доброте душевной думаю простить им прежние ошибки, и обращать особое внимание только на те, которые они будут делать после нашего предупреждения.
Нарушитель
11.02.2013, 14:33
Сегодня (10/12/2012) состоялась встреча Лодочника, как пред Луганского клуба рыбаков, меня, как пред ФРСЛО, с новым начальником Луганськрибоохорони Дегтярёвым Юрием Анатольевичем и его заместителем.
Встреча прошла во взаимоуважительной и взаимопонимающей атмосфере.
Из новостей интересных широкой общественности:
- оказывается для подводной охоты должны быть выделены особые участки реки (водоема). У нас в области нет ни одного специально выделенного участка. Следовательно любая подводная охота в Луганской области - незаконна.
- После нового года будет создаваться что то типа оперативной группы из добровольцев. Прием в нее - через ФРСЛО или КЛР
Телефон круглосуточной службы - 0667780860
А пока они строили планы создания оперативных групп, по поимке на неопределённых местах подвохов, пришел нужный нам ответ от Управления охраны, использования и восстановления водных биоресурсов и регулирования рыболовства в Луганской области № 26 от 28.01.2013 г.
«Обращаем внимание, что требования в отношении сроков, мест лова, нормы вылова идентичны как для обычных рыболовов, так и для рыболовов - подводных охотников.
При этом в Луганской области, запрещёнными местами лова считаются только те, которые непосредственно определены в самых Правилах рыболовства, а также определены управлениями как зимовальные ямы».
Будем считать этот ответ, еще одной нашей победой в нелегкой борьбе за свои права.
Поэтому, если в Луганской области какие либо рыбинспектора будут запрещать подводным охотникам охотиться на неопределённых ими местах (но непосредственно не указанных в правилах рыболовства как запрещённые), и при этом не обращать внимания на рыболовов-любителей, которые там же рыбачат, то их надо уведомить о подобном ответе их руководства, ознакомить что их действия можно будет считать явной формой дискриминации, и если они не оставят Вас в покое, то записать их должность и ФИО, чтобы потом можно было на них написать официальную жалобу.
Для подстраховки можете позвонить мне (или на нашу горячую линию ФПСПДУ), чтобы мы смогли поговорить по телефону с этими сотрудниками. Даже если на них наши доводы и не подействуют, то это будет для нас лишним доказательством, что бы потом нам проще было разговаривать с их начальством (так сказать изложить суть проблемы от первого лица).
Нарушитель
18.02.2013, 18:17
Государственной экологической инспекции в Ровенской области пришлось признать существование законопослушных подводных охотников и с пониманием и уважением отнестись к нашим общим проблемам.
Однако в их ответе меня насторожила фраза «Однак, ініціювання … викликане …». Поэтому мне пришлось связаться с исполнителем и уточнить, что он этим хотел сказать. Как выяснилось, они после своих долгих совещаний решили пока не поднимать этот вопрос, а значит, эта фраза была написана в прошедшем времени, и скорее как отмазка, чтобы достойно выйти из невыгодной для них ситуации.
В случае, если их мнение вдруг поменяется, они обещали нас про это проинформировать.
Несмотря на эту маленькую победу, не следует забывать о том, что отказ экологов от своих ранее поданных инициатив, еще не означает, что областной совет по собственной инициативе, или по инициативе Ровенской РИ, не может попытаться поднять этот вопрос снова. Поэтому, данная областная проблема до конца ещё не закрыта и требует дополнительного разбирательства.
ініціатором являється якраз обл.рада, точніше п.БерташБерташ Василь Михайлович
Голова Рівненської обласної державної адміністрації, голова Рівненського обласного відділення Партії регіонів коли він зайняв цю посаду і почалися замахи в нашу сторону. і так кожен рік.
а про техніку безпеки їм роз"яснювали і в попередньому листі-зверненні відповіли, вони просто нічого нового не можуть придумати от і "переливають з пустого в порожнє".
а з чого вони взяли про нещасні випадки, вірніше буде спитати про які саме вони мають наувазі:confused:, вони що служба з охорони праці, підводного мисливства. це їх точно не хвилює, а не довиди Боже то і зловтішатися будуть:mad:
так що теж впевнений що вони так просто не відступлять.
але на даний момент приємна інформація.:Smile054:
Паша Лахай
20.02.2013, 22:39
Государственной экологической инспекции в Ровенской области пришлось признать существование законопослушных подводных охотников и с пониманием и уважением отнестись к нашим общим проблемам.
Не сподобалось у відповіді Чабанюка згадка про посвідчення встановленного зразка . От би десь про це почитати.
Информация про отведенные места на Кременчугском водохранилище для промлова ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) (им все) и места отведенные для любительского рыболовства ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) (нам крохи) ...
SERDIТЫЙ
01.03.2013, 17:53
Вот и ответ Головрыбвода по поводу гавайки-слинга, думаю многим будет интересно.
Добавить в НКП имхо необходимо.... [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
DzenDzik
01.03.2013, 19:16
обязательно добавим...
Ваще ничего из письма не понял - так разрешены гавайки-слинги?
SERDIТЫЙ
01.03.2013, 19:26
Ваще ничего из письма не понял - так разрешены гавайки-слинги?
Слинг или гавайка, в письме трактуются, как относящиеся к разновидностям ружей для подводной охоты, приводимых в действие за счет мускульной силы или резиновых жгутов, при нырянии без аппаратов в разрешенных для этого местах и с удостоверением ПО.
К запрещенным "колющим снаряжениям лова" относятся т.н. "острога" т.е. внешне напоминающая тот-же слинг (палка с одно и более-зубцем на конце), но рыба бьётся ней не при нырянии, а браконьерским способом в забродку чаще во время нереста на меляках. Точней правильней было-бы указать "колющие знаряддя лову используемые не при подводной охоте"... А они указали только, "если не является частью гарпунного ружья", что имхо с моей точки зрения не совсем правильно, ведь можно рыбу в забродку теоретически стрелять и из гарпунного ружья... Хотя в том пункте где я выше подчеркнул красным, это тоже впринципе разъясняется фразой "ружья которые используются ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО для подводной охоты" (ключевое слово "исключительно"), т.е. при использовании этого снаряжения вне занятия подводной охотой, это будет уже трактоваться, як "заборонене знаряддя лову"...
Но в целом по разъяснительному документу все ясно.
Вывод: Слинг и гавайка относятся к разновидности гарпунных ружей и разрешены для ПО при соблюдении правил рыболовства.
SERDIТЫЙ
02.03.2013, 09:02
Я конешна нивкоем случяе неотношу себя к адептам "слинго-гавайок" и последний рас охотилса на море с такиме девайсами на заре своево увлечения подводной охотой...
Но блин внатуре-жы трохе кумарят формулировки от нашыг ченовнеков, неужеле в ответе на запрос по поваду использованея "слинго-гавайок", нельзя было обійтись коратко мля и ясна одним предложеннем, наприклад:
"Так звані "слінги" або "гавайки" являються дозволенними знаряддями лову, тому що відносяться до різновиду гарпунних рушниць для підводного полювання, використання яких дозволяється виключно підводними мисливцями, при дотриманні усіх Правил любительського та спортивного рибальства." УСЁ КРАПКА.
А то понакалякали полторы страницы букаф, в котрыйе мало того шо некоторый малограмодный народ воще не вьесжаед, та и ищо пре наличеи имхо толковово юриста можна "крутидь" этой бумашкой....
Вот наглядный премер опсужденея этово песьма в сети с "ТОЧНЫМИ":) и "ЯСНЫМИ":) пояснениями, что РАЗРЕШЕНО, а что ЗАПРЕЩЕНО...:D А потом удевляемся почему унас такие законы пишуццо ??? :)
Мужики, давайте закроем тему про остроги, слинги и т.п. В этом письме четко сказано, что орудия лова данного типа (слинги, гавайки и т.п. с одним или несколькими зубцами) запрещены, если они не являются составной частью гарпунного ружья, т.е. гарпуном. Короче, если это одно изделие, даже состоящее из нескольких составных частей, оно запрещено. Если есть хоть какой-то элементарный механизм и минимум две составные части, то разрешено. И лучше не рискуйте, а то потом жалеть будете. Я как бы не любил острогу по ночам с самого можно сказать детства, сейчас не ищу себе приключений.
Вот это разрешено:
Вот это запрещено:
Вот наглядный премер опсужденея этово песьма в сети с ТОЧНЫМИ:) и ЯСНЫМИ:) пояснениями, что РАЗРЕШЕНО, а что ЗАПРЕЩЕНО...:D А потом удевляемся почему унас такие законы пишуццо ??? :)
Из приведённых гаваек, разрешены обе, это гласит, как раз в том посте где ты красненьким всё подчеркнул. Они приравнюются к подводным ружьям. Может я что-то не так понял?
Лясковский Александр
02.03.2013, 18:02
Но блин внатуре-жы трохе кумарят формулировки от нашыг ченовнеков, неужеле в ответе на запрос по поваду использованея "слинго-гавайок", нельзя было обійтись коратко мля и ясна одним предложеннем, наприклад:
"Так звані "слінги" або "гавайки" являються дозволенними знаряддями лову, тому що відносяться до різновиду гарпунних рушниць для підводного полювання, використання яких дозволяється виключно підводними мисливцями, при дотриманні усіх Правил любительського та спортивного рибальства." УСЁ КРАПКА.
А еще проще было написать если гавайка, слинг используется под водой - разрешено. Над водой использовать ружье, слинг, гавайку, острогу - запрещено. Что может быть проще:confused:!!! ИМХА.
Саню , хоть это и тавталогия, но если тебя запасут просто стоящего у воды с слингом то х рен докажеш что ты его не используешь. :D:D
DzenDzik
02.03.2013, 23:38
Вот наглядный премер опсужденея этово песьма в сети с ТОЧНЫМИ:) и ЯСНЫМИ:) пояснениями, что РАЗРЕШЕНО, а что ЗАПРЕЩЕНО...:D
Сердитый, судя по количеству смайлов, ты стебешься? На самом деле ты ведь не считаешь, что один из этих девайсов на картинках запрещен?
Мне кажется дополнительные недоразумения возникают, когда "гавайки-слинги" называют "рушницею" - ну какая это "рушниця" (ружье), это "снасть" или "приладдя".
А называют их в письме "рушницею", желая не раздувать классификацию девайсов и подводя все под "різновид гарпунних рушниць" + остальной бред про наконечники и "не як складова частина" и получилось все сложно и неоднозначно. Ну и хрєн с ним.
SERDIТЫЙ
03.03.2013, 07:44
Сердитый, судя по количеству смайлов, ты стебешься?
Ну канешножы завуалирована сарказмирую...[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Особенна меня веселид вотето "доходчивое" разъясненее...;)
Короче, если это одно изделие, даже состоящее из нескольких составных частей, оно запрещено. Если есть хоть какой-то элементарный механизм и минимум две составные части, то разрешено.
Лясковский Александр
03.03.2013, 14:15
Саню , хоть это и тавталогия, но если тебя запасут просто стоящего у воды с слингом то х рен докажеш что ты его не используешь. :D:D
Легко докажу даже без адвоката - если жгут не натянут, значит не в боевом положении ;).
А вообще у меня такое ощущение, что ты перешел на сторону РИ :cool:. Тарик, что с тобой там сделали эти басурмане :eek:? :D
Саня, в том то и дело что слингом можно колоть БЕЗ натянутого жгута... Так что без адвоката будет сложновато...
По поводу переходов нашел кому говорить, да и в какой ветке... :D:D:D
Я ВООБЩЕ уже несколько лет не знаю что такое нормы, РИ, запреты, падсвитчення, аткаты.... :rolleyes::rolleyes:
А по размаху "специальный" выезд команды подохотников со стажем - санитар залива... максимально эффективно удаляет из коллектива больных, недееспособных и ВЯЛЫХ особей. :D Короче мечта любого бра.. тьфу. санитара.. :gan2:
Саня, в том то и дело что слингом можно колоть БЕЗ натянутого жгута... Так что без адвоката будет сложновато...
а какая разница со жгутом или без? там же написано "за допомогою мязовой сили, або малосильних джгутив" (пардон за мой украинский, расскладка в телефоне такая, украинской нима).
Разница в том что если ты попадешься "дяде" в плохом настроении даже с вилами в камышах, то разговор будет короткий. :) Ладно, конечно разговор не серьезный и уже на 3 страницы, но прецеденты бывали и за более глупые разночтения.
Та ненадо исправлять . Там лигитимна только Куба , остальное перелов-перестрел даже по России:)
дык в России норм вылова йок, нету...
При приведении законодательной базы соответствующей страны.
Принесу свои извинения и возверну.
Везде указывается 5кг :o
SERDIТЫЙ
04.03.2013, 13:58
дык в России норм вылова йок, нету...
+1 кажись Бодрый линь здесь кадато песал, ща може найду....
В Росии есть токо нерестовые огранечения по срокам для разныг рыб и огранеченея по размеру в сантеметраг, нормы вылова по количеству - вроде нет...
Вот заметка на этот щот: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Вкрацце пишуд шо всежы в новых правелаг, которые типа скоро должны ввести хотяд ВЕРНУДЬ норму вылова, но какой она будед ищо неизвесна, и упоменаюд шо при ссср была 5кг... Вроде все...:)
Игорь, потом снесу в Охорону.
Сердя, в приведенных тобой правилах:
15. Граждане при осуществлении любительского и спортивного рыболовства на предоставленных для этих целей рыбопромысловых участках должны иметь при себе:
путевку на добычу (вылов) водных биоресурсов;
16. Пользователи водными биоресурсами не вправе:
16.1. осуществлять добычу (вылов) водных биоресурсов:
без разрешения на добычу (вылов) водных биоресурсов и без выделенной квоты добычи (вылова) водных биоресурсов, если иное не предусмотрено законодательством Российской Федерации;
с превышением объемов выделенных им квот добычи (вылова) по районам добычи (вылова), видам водных биоресурсов и объемам разрешенного прилова;
То есть соответствующим разрешающим документом является отловочный на определенное кол-во рыбы? Если так, то, повторюсь, жду в любом виде пояснения с приложенным документом или ссылкой. :)
Нашёл действующий закон (может кому понадобится), но там так всё завуалировано написано, что сам чёрт ногу сламает [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
SERDIТЫЙ
04.03.2013, 15:53
Вот какой мне ответ дали токошо на росийском форуме подводныг охотнеков....
Мне этово достаточьна...:)
Хто хочед искадь какиито нормативные ссылки - велкам...:)
АМИНЬ :)
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Игорь, потом снесу в Охорону.
Сердя, в приведенных тобой правилах:
15. Граждане при осуществлении любительского и спортивного рыболовства на предоставленных для этих целей рыбопромысловых участках должны иметь при себе:
путевку на добычу (вылов) водных биоресурсов;
16. Пользователи водными биоресурсами не вправе:
16.1. осуществлять добычу (вылов) водных биоресурсов:
без разрешения на добычу (вылов) водных биоресурсов и без выделенной квоты добычи (вылова) водных биоресурсов, если иное не предусмотрено законодательством Российской Федерации;
с превышением объемов выделенных им квот добычи (вылова) по районам добычи (вылова), видам водных биоресурсов и объемам разрешенного прилова;
То есть соответствующим разрешающим документом является отловочный на определенное кол-во рыбы? Если так, то, повторюсь, жду в любом виде пояснения с приложенным документом или ссылкой. :)
В данном случае речь идёт о пром лове и о квотах выделяемых рыболовным артелям...
В данном случае речь идёт о пром лове и о квотах выделяемых рыболовным артелям...
Олег Юрьевич,
Там все так затуманено, Ёжик ногу сломает, кратко, каждый округ сам определяет правила на своей территории. Как то так.
А по поводу артели так там четко сказано "Граждане при осуществлении любительского и спортивного рыболовства должны иметь путевку". Какие ж артели? :)
SERDIТЫЙ
05.03.2013, 09:52
А по поводу артели так там четко сказано "Граждане при осуществлении любительского и спортивного рыболовства должны иметь путевку". Какие ж артели? :)
Я ходь и не юрист, но Юрьич имхо прав.
Пункт 15 это к гражданам-любителям, а дальше уже это пункт 16 (с потпунктаме) - это уже к пользователям-арендаторам.... имхо :)
Ребяяятаа, я может перегрелся...?
"Граждане при осуществлении любительского и спортивного рыболовства должны иметь путевку" Указано в каком пункте? Я кусками не цитировал,
может 16 и отдельно, но про путевку сказано.
А вот про "разрешения на добычу (вылов) водных биоресурсов и без выделенной квоты добычи (вылова) водных биоресурсов" сказано в 16, да.
Но в 15 - ПУТЕВКА, а в 16 - РАЗРЕШЕНИЕ. :rolleyes:
Мы о чем спорим вообще?:D
SERDIТЫЙ
05.03.2013, 10:34
Мы о чем спорим вообще?:D
:) Я напремер спорю про то шо "граждане-любители" и "пользователи водными биоресурсами" на мою скромную ИМХУ - в этом документе разные понятея...
SERDIТЫЙ
05.03.2013, 10:39
Юрысты есть на форуме?? ;):)
Юрысты есть на форуме?? ;):)
есть, но он ДР празднует, сегодня консультации и разъяснения не проводит))))))
На сколько я понял из вычитаного и переговорив с отцом, а он без малого с 1986 г по 2011 г прожил в России, а рыбак он ещё тот, ловил всем и удочками и сетями (сплавом), так вот, разрешение берётся это когда вылавливаешь промысловым способом либо на виды рыб ценных пород. Если же удочка, спининг, да рыба не относящаяся к ценной, то лови сколько сможешь. Я сам прожил в тех краях 12 лет и никогда не знал что есть нормы вылова, ловил спинингом, но знал что за стерлядь, осетра, муксуна грозит хороший штраф. Первый раз узнал за нормы тут на форуме от Igor'я и то он думал что я прикалуюсь.
P.S. Флудить не собираюсь, ваши компы быстрее работают моего телефона!
SERDIТЫЙ
05.03.2013, 10:47
есть, но он ДР празднует, сегодня консультации и разъяснения не проводит))))))
Ну тода давайте немного пофлудим!?? Кто как щетаед по поводу предмета "спора"? Ведь каждый уважающий себя человег - вдушЕ юрыст... ;):D
SERDIТЫЙ
05.03.2013, 10:53
Вот нашол в интрынете, там правдо большой вордовский документ, такшо превожу из нево токо цетату....
Пользователь водных биоресурсов - физическое или юридическое лицо, которому в установленном порядке предоставлены права на осуществление рыбохозяйственной деятельности, в том числе на вылов (добычу) водных биоресурсов;
Ключевые слова: "на осуществление рыбохозяйственной деятельности"
Я думаю, Сердя, что все споры сразу прекратятся если кто то из тамошних покажет что такое "путевка". Если там не указаны нормы, то спор ни о чем.
Ведь у нас отловочные тоже раньше выдавала каждая область отдельно, со своими выкрутасами и особенностями. Не взирая на Киев вообще.
Если ты глянешь мой изначальный вопрос то он был про:
"То есть соответствующим разрешающим документом является отловочный на определенное кол-во рыбы?" , а не страшнейшее У сирательство что есть ограничения. Ты забей в любом поисковике "Правила Рыболовства России\Российской Федерации\РФ" и 99% ссылок приведут тебя на:
"Нормы вылова рыбы
В течение суток можно выловить не более 5 кг рыбы. Исключение составляют случаи, когда вес одной рыбины превышает норму вылова."
Поэтому спор конечно приятен, но имеет практическую сторону только для определения "виновности" пациента. :rolleyes: и массу неприятных моментов.
То бишь, например, теперь в отчетах можно смело постить перелов и добавлять "Made in Russia" - отъ-тесь. Так что понимаю твой задор в разведении этого флуда "по теме", но не забывай о том что Грот изначально украинский ресурс и обязан следовать в первую очередь нашим правилам, без малейшего оттенка на национальную неприязнь :D
Я думаю, Сердя, что все споры сразу прекратятся если кто то из тамошних покажет что такое "путевка". Если там не указаны нормы, то спор ни о чем.
Ведь у нас отловочные тоже раньше выдавала каждая область отдельно, со своими выкрутасами и особенностями. Не взирая на Киев вообще.
Так сейчас у нас отловочных нет, вот если всёже и в России ничего не предусмотренно для обычной рыбалки, то что человек предоставит?
Ты забей в любом поисковике "Правила Рыболовства России\Российской Федерации\РФ" и 99% ссылок приведут тебя на:
"Нормы вылова рыбы
В течение суток можно выловить не более 5 кг рыбы. Исключение составляют случаи, когда вес одной рыбины превышает норму вылова."
а мне вот такое сразу попалось [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
хотя тут приведены суточные нормы в штуках..., короче Рассея запутаная страна, а о ПО не слова...
То бишь, например, теперь в отчетах можно смело постить перелов и добавлять "Made in Russia" - отъ-тесь.
ну, по этому поводу уже были дебаты, как раз помоему с твоми отчётами и нашими нормами;)
:) Хорошо. Скажите мил господа, что требуется от меня?
ну, по этому поводу уже были дебаты, как раз помоему с твоми отчётами и нашими нормами;)
Все мои отчеты с рыбой, которая присутствует в фауне Украины и соответственно может считаться выловленной на Украине, соответствуют действующему законодательству ;):rolleyes:
:opetr:
Все мои отчеты с рыбой, которая присутствует в фауне Украины и соответственно может считаться выловленной на Украине, соответствуют действующему законодательству ;):rolleyes:
:opetr:
в твоём случае это понятно и это излишнее, но например ровнять соседей под наши мерки и нормы это думаю так же не верно (ИМХО).
:) Хорошо. Скажите мил господа, что требуется от меня?
тут даже незнаю, сам облазил ссылки с приведённого закона РФ, но внятного ни ху ни я нет. Хотелось бы чтоб отписались представители из России, с посыланиями на нормативные документы. Кагбы так.
Кто знает сроки запрета в этом году?
Кто знает сроки запрета в этом году?
разве они меняются? Каждый год одно и тоже, начало 1 апреля, а вот окончание взависимости от водоёма. (том 2 НКП).
разве они меняются? Каждый год одно и тоже, начало 1 апреля, а вот окончание взависимости от водоёма. (том 2 НКП).
Не не каждый год одно и то же ,пару лет назад сдвигали на 10 апреля.
Лясковский Александр
11.03.2013, 22:54
Не не каждый год одно и то же ,пару лет назад сдвигали на 10 апреля.
4.14. Забороняється лов риби, добування водних тварин на
таких водоймах у такі строки:....
4.14.3. Регіон внутрішніх водойм:
у всіх водосховищах, а також в озерах Волинської і
Рівненської областей - з 1 квітня по 10 червня; ( Абзац третій
пункту 4.14.3 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Мінагрополітики N 229 ( z0819-01 ) від 01.08.2001 )
в річках, притоках і озерах Закарпатської області - з 25
березня по 15 травня і з 1 вересня по 31 грудня;
р.Дністер з усіма притоками - з 1 квітня по 10 червня;
у всіх інших річках та їх кореневих водах - з 1 квітня по 20
травня, а в придаткових - з 1 квітня по 30 червня;
на зимувальних ямах - з 1 листопада до закінчення зимового
періоду (перелік і межі зимувальних ям, строки заборони лову на
яких щорічно затверджуються управліннями або інспекціями
рибоохорони і доводяться до відома населення інспекціями
рибоохорони через засоби масової інформації);
5.3. Органи рибоохорони, що здійснюють охорону, відтворення і
державний контроль використання водних живих ресурсів, відповідно
до законодавства, мають право:
....визначати терміни заборони на лов (добування) водних живих
ресурсів на підставі обгрунтувань, що подаються науково-дослідними
організаціями. ( Пункт 5.3 доповнено абзацом згідно з Наказом
Мінагрополітики N 229 ( z0819-01 ) від 01.08.2001 )
З метою створення сприятливих умов для нересту риби та
відтворення інших водних живих ресурсів зазначені терміни можуть
бути перенесені на 10 днів в той чи інший бік (залежно від
гідрометеорологічних умов), без зміни загальної тривалості періоду
заборони;
Други, дошли руки)))
Ст.24 п. 1. Закона РФ О РЫБОЛОВСТВЕ И СОХРАНЕНИИ ВОДНЫХ БИОЛОГИЧЕСКИХ РЕСУРСОВ
Граждане вправе осуществлять любительское и спортивное рыболовство на водных объектах общего пользования свободно и бесплатно, если иное не предусмотрено настоящим Федеральным законом. Ограничения любительского и спортивного рыболовства могут устанавливаться в соответствии со статьей 26 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) настоящего Федерального закона. В ст 26 ограничений касаемо квот и разрешений нет.
Ст 13 Правил рыболовства говорил о наличии квот на рыбопромысловых участках, которые в соответствии со ст. 18 являются участками для промлова.
То же самое касается и ст. 15 правил, то есть путевку с квотами нужно иметь на рыбопромысловых участках.
Статьи 30,31,34 Закона говорят о необходимости получения квот для ОРГАНИЗАЦИИ любительского и спортивного рыболовства.
В с оответствии с тем же п. 13 Правил и ст 24 п. 5 и п. 5.3 Оргинизация любительского лова производится юридическими лицами и предпринимателями на рыбопромысловых участвах.
То есть ст 24 п. 1 Закона достаточно четко указывает, что иных ограничений, кроме указанных мною выше (если мы говорим о разрешениях и квотах, а не о зимовальных ямах и т.д.) для проведения любительской рыбалки нет!
Ну надеюсь так яснее будет)))
Нерестовый запрет по Сумской области
"3. Оголосити нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Сумської області, які підконтрольні Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Сумській області."
"6. В нерестовий період дозволяється любительський лов риби однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в межах населеного пункту, за винятком місць нересту риби."
А места нереста, судя по п.3, везде :rolleyes:
По срокам, раньше было 2 ( два месяца ), с апреля по июнь, с учетом "зазначені терміни можуть бути перенесені на 10 днів в той чи інший бік (залежно від гідрометеорологічних умов), без зміни загальної тривалості періоду заборони;"
В " Н А К А З
N 19 вiд 15.02.99 Зареєстровано в Мiнiстерствi
м.Київ юстицiї України
28 квiтня 1999 р.
vd990215 vn19 за N 269/3562
Про затвердження Правил любительського i спортивного
рибальства та iнструкцiї про порядок обчислення та
внесення платежiв за спецiальне використання водних
живих ресурсiв при здiйсненнi любительського i
спортивного рибальства"
пишут "
"4.14. Забороняється лов риби, добування водних тварин на
таких водоймах у такi строки:
4.14.3. Регiон внутрiшнiх водойм:
на перiод нересту риби:
у всiх водосховищах, а також в озерах Волинської i
Рiвненської областей - з 1 квiтня по 10 червня; ( Абзац третiй
пункту 4.14.3 iз змiнами, внесеними згiдно з Наказом
Мiнагрополiтики N 229 ( z0819-01 ) вiд 21.08.2001 )
в рiчках, притоках i озерах Закарпатської областi - з 25
березня по 15 травня i з 1 вересня по 31 грудня;
р.Днiстер з усiма притоками - з 1 квiтня по 10 червня;
у всiх iнших рiчках та їх кореневих водах - з 1 квiтня по 20
травня, а в придаткових - з 1 квiтня по 30 червня;"
Теперь же имеем почти три месяца :
"- у всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2013 року включно;
- в придаткових водоймах (непроточних при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) з 01 квітня по 29 червня 2013 року включно."
Причем под "раздачу" попали и ставки, где вода обычно прогревается рано, да и рыба нерестится рано, по той же причине. А тут, до конца июня на ставки нельзя :confused: ?
По Полтавской обл тоже малые реки закрыли полностью ?
"Перелік нерестовищ
по Дніпродзержинському водосховищі і малих річках,
на яких спортивний і любительський лов риби
в період нересту заборонений
Примітка: в малих річках нерестовищами є всі в межень поймені водойми річок Псьол, Ворскла в межах Полтавської області, р. Сула на підконтрольній території Полтаварибоохорона.
Запрет по Киевской области:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] orona/2013-03-22-98
Сергей Шишкин
26.03.2013, 21:37
Сроки нерестового запрета 2013. Хмельницкая обл.
Печать
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
(ДЕРЖРИБАГЕНТСТВО)
Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області
НАКАЗ № 19
20 березня 2013 року м. Хмельницький
«Про встановлення весняно-літньої
заборони на лов риби, інших водних
біоресурсів у рибогосподарських водних
об'єктах Хмельницької області в 2013 році»
Відповідно до Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» від 08.06.2011 року , постанови Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1996 року №1192 «Про затвердження Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства», згідно п.п.8.1,8.2,8.3 «Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об'єктах України», затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.1999 року № 33 і зареєстрованих в Мінюсті України 25 травня 1999 року за № 326/3619, п.п. 3.14, 4.4, 4.14.3, 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства» затверджених наказом Держкомрибгоспу № 19 від 15.02.1999року, зареєстрованих в Мінюсті України за № 269/3562 від 28.04.1999р,
Н а к а з у ю :
1. У весняно – літній нерестовий період 2013 року заборонити:
1.1 Любительський та спортивний вилов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах , підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області у такі строки:
· В усіх водосховищах з 10 квітня по 19 червня (включно) 2013 року ;
· У всіх інших річках та їх кореневих водах з 10 квітня по 29 травня (включно) 2013 р, а в придаткових з 10 квітня по 09 липня (включно )2013 року.
1.2 Промисловий вилов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області у такі строки:
· У Дністровському водосховищі – з 10 квітня по 09 липня (включно), 2013р.
· У водоймі – охолоджувачі Хмельницької АЕС – з 01 квітня по 09 червня (включно) 2013 р.
· У кореневих водах всіх інших річок - 10 квітня по 30 травня (включно) 2013 року, а в придаткових – з 10 квітня по 09 липня (включно ) 2013 року.
1.3. У період виношування річковим раком ікринок, личинок, заборонити вилов - з 10 квітня по 09 липня, включно.
2. Інспекторському складу даний наказ довести до відома райдержадміністрацій, громадських об’єднань (УТМР) та оповістити через засоби масової інформації населення та зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлення строків весняно–літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів і про проведення дво- тримісячника з їх охорони.
Інформацію про проведену роботу та копії опублікованих матеріалів надати до Хмельницькрибоохорони до 29 березня 2013 року.
2.1. Інспекторському складу разом з райдержадміністраціями, рибодобувними організаціями та громадськими об'єднаннями (УТМР) розробити спільні плани заходів щодо проведення дво - тримісячника з охорони водних біоресурсів в період заборони їх вилову.
2.2. Заборонити під час нерестового періоду проводити у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області та прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано - ракушкової суміші, а також заборонити пересування будь – яких плавзасобів, за винятком проходу фарватером, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п. ) крім суден спеціально–уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів.
2.3. В нерестовий заборонений період любительське рибальство дозволити на спеціально визначених Хмельницькрибоохороною ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега, згідно додатку № 1.
2.4. Інспекторському складу управління систематично вести спостереження за ходом нересту і станом на 25 -е число кожного місяця подавати інформацію до Хмельницькрибоохорони.
2.5. Довести до відома суміжних областей, які межують з Хмельницкою областю інформацію щодо встановлених термінів заборони на вилов водних біоресурсів на межуючих водних об'єктах .
2.6 Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Начальник управління С.О. Савіцький
Додаток наказу № 19 від 20.03.2013 р.
Перелік
Ділянок водойм Хмельницької області, де спортивно - любительське рибальство дозволено в нерестовий період 2013 року з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом
Дністровське водосховище:
1. Дністровське водосховище в районі с. Сокіл 1 км. в верх по Дністровському водосховищу;
2.р. Смотрич в адміністративних межах с.Устя ;
3. Від дачного масиву Лука Врублівецька вниз і вверх 1км;
4. Туристичний комплекс «Ксенія» вниз по течії 1 км і проти течії 1км.
5. Від Гораївського водозабору – до с. Гораївка;
6. Дністровське водосховище р-н с. Стара Ушиця від спортивної бази до високовольтної лінії.
7. Від с. Пижівка до с. Лоївці;
8. Від с. Березівка вверх по течії до с. Шибутинці р. Данилівна;
9. База відпочинку с. Куражин проти течії 1 км.
10. База відпочинку с. Рудківці вниз по течії 2 км;
Мислятинське водосховище
Від с. Мислятин до с. Дібровка
р. Бужок
500 м. нижче мосту с. Моломоленці до 500 метрової охоронної зони верховинної споруди ставка “Анаставці верхні”.
Хоть и не совсем лады с соседями, но тема общая -
"Внимание: предположительно новый проект Правил
--------------------------------------------------------------------------------
Как уже ранее сообщалось, в "общественном совете" при Госрыбагентстве некая "рабочая группа по правилам" в тайне что-то уже долгое время "разрабатывает" по новым Правилам любительского и спортивного рыболовства. Якобы для последующего согласования с общественностью, но... официальной информации и по сей день нет. Однако появилась неофициальная!
Возглавляет т.н. "рабочую группу по правилам" Черненко А.А., помогают ему Чистяков А. (АРУ, Киев) и Липинский В. (ГИР, Черкассы). Из компетентных источников в рыбнохозяйственном ведомстве стало известно, что на выходе у этой группы имеется документ, который скорее всего и должен явить собой тот самый обещаемый проект новых Правил любительского и спортивного рыболовства. Замечу, что направленных нами неоднократно предложений к новым Правилам и озвученных на "общественном совете" рекомендаций от ГРУ там нет и в помине.
Данный проект еще нигде не опубликован и не заявлен официально, но принимая во внимание привычную для чиновников в последнее время практику "незаметного общественного обсуждения" проектов нормативных актов, мы не удивимся, если он появится на ведомственных сайтах в последний момент.
Поэтому знакомим вас, друзья, с новым шедевром нормотворчества - просим высказываться, комментировать, не стесняйтесь. Нам важно мнение простых рыболовов по данной теме и в данной ветке мы ее обсуждаем уже давно. Не оставайтесь в стороне, подключайтесь "
Явно же его писали либо без помощи ПО, либо тот кто помогал вообще ТБ не знает...:cool:
Очередная попытка утвердить образцы удостоверений и запретить охоту в темное время суток... а некоторые моменты искренне улыбают:)
Хоть и не совсем лады с соседями, но тема общая -
Поэтому знакомим вас, друзья, с новым шедевром нормотворчества - просим высказываться, комментировать, не стесняйтесь. Нам важно мнение простых рыболовов по данной теме и в данной ветке мы ее обсуждаем уже давно. Не оставайтесь в стороне, подключайтесь "
Правила ( в данной редакции) переведут практичксуи любого подвоха из ранга руболова в браконьеры. Слишком много "нельзя". Я уже не говорю о некоторых пунктах правил, подводящих жизнь подвоха к грани риска.
Например:
"використовувати гарпунні рушниці для підводного полювання, якщо довжина ліня, що поєднує її з гарпуном, перевищує 5 м"
Правила ( в данной редакции) переведут практичксуи любого подвоха из ранга руболова в браконьеры. Слишком много "нельзя". Я уже не говорю о некоторых пунктах правил, подводящих жизнь подвоха к грани риска.
Например:
"використовувати гарпунні рушниці для підводного полювання, якщо довжина ліня, що поєднує її з гарпуном, перевищує 5 м"
Захарыч, да там и обязательное наличие буя и кукан ток на нем крепиться должен, а в плавни, камыш и коряги как? я ж об этом и писал, что с ТБ не знакомы, но самое неприятное даже не это, а вот что:
"Підводне полювання дозволяється на спеціально визначених ділянках в межах водойм (їх ділянок), визначених для любительського рибальства."
То есть в рамках участков, которые выделены для любительского рыболовства, будут выделяться участки под ПО.
З.Ы.
Модераторам:
наверное стоит в проф ветку все перекинуть.
Під час здійснення підводного полювання забороняється:
застосування підводної рушниці без повного занурення підводного мисливця уводу
А как понять эту фразу?
Если я охочусь, к примеру в камыше и увидел рыбу с поверхности воды, не нырнув... Я должен погрузится в воду с головой, а только потом выстрелить?
"1.1. Під час здійснення підводного полювання забороняється:
- підводне полювання в темний час доби (пізніше години після заходу та за годину до сходу сонця);"
Причем, норма вылова для "рыбака" - 2 рыбы, подводнику - 1.
"Примітки:
1 - для підводних мисливців - 1 екз;
"
Ко всему, по маломеру,
"6.8. Забороняється вилов (добування) водних біоресурсів з розмірами меншими за встановлені цими Правилами (без встановлення норми припустимого прилову):
- річкових раків, рапана, двустулкових молюсків будь-якими засобами лову;
- риби підводним полюванням."
А для надводніх -
"6.7. Дозволяється прилов молоді водних біоресурсів в уловах риболовів- любителів до 10 % від загальної кількості екземплярів даного виду (для хижих видів) та до 15% від загальної маси для інших видів."
Понятно, никто специально маломера не будет давить, но порой сантиметр отделяет от "уже можно" и "маломер" :rolleyes:
Слов нет, кроме нецензурных :cool:
pithon65
22.04.2013, 14:16
Вот еще:
8.5. Забороняється підводне полювання:
- з використанням човну в нерестовий заборонений період
Читая,понимаешь,что если без лодки,то получается можно и в нерест...
......Читая,понимаешь,что если без лодки,то получается можно и в нерест...
Це так звана юридична колізія ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) ))
Там другим пунктом четко сказано, что в нерест ПО запрещена вообще.
Это аналогично тому, как в старых ПДД был запрещен обгон справа, хотя обгон по определению был - "с выездом на полосу встречного движения", т.е. справа он быть никак не может - при правостороннем движении. ))
DracoZur
24.04.2013, 14:31
Само определение подводного охотника подразумевает запрет на стрельбу если какая-то часть тела , или снаряжения находится над водой! ---Підводний мисливець - рибалка-любитель, що здійснює підводне полювання. Підводне полювання - вид любительського та спортивного рибальства, при якому пошук та лов (добування) риби та інших водних біоресурсів здійснюється шляхом повного занурення рибалки-любите ля у водне середовище. Еще один документ за который предложат заплатить : Картка реєстрації підводного мисливця - документ, що підтверджує проходження реєстрації підводним мисливцем в територіальному органі рибоохорони. Любительская рыбалка оказывается может перегрузить водоем - бред ; можливе навантаження від любительського рибальства (обмеження щодо кількості рибалок-любителів в окремі періоди року); Вот это полная дискриминация и рыбаков и подвохов 6.1. Дозволяється одній особі одночасно виловити за одну добу перебування на водоймі таких видів у такій кількості:
Об’єкти лову (добування) Одиниці
виміру Водойми
загального
використання Водойми, де любительский лов здійснюється в порядку спеціального використання
Риба:
хижі види (судак, білизна, сом, щука) екземпляри 2 4
Інші види2 кг 5 5
Безхребетні: річкові раки екземпляри 30 50
мідії кг 10 20
рапана екземпляри 5 10
креветки кг 1 2
Примітки:
2 - За винятком випадків, коли вилов перевищує добову норму за рахунок
однієї найбільшої за вагою особини.
6.2. Добова норма вилову риб на Дніпровських водосховищах карася сріблястого:
-на ділянках загального користування - 5 кг,
То есть теперь больше одного экзепляра нельзя! Теперь машину остановят ГАИ. и вызовут РИ если у вас превышение по количеству суточного отлова :6.5. Дозволяється зберігання та вивезення з водойми риби та безхребетних, як у свіжому так і в обробленому вигляді, незалежно від терміну перебування на водоймі в обсягах, що не перевищують добову норму вилову. Интересно как выживет окунь или судак :6.6. Особини водних біоресурсів, менші за розміри, встановлені цими Правилами рибальства (додаток 2) мають бути повернені до водойми в живому стані з найменшими пошкодженнями відразу після визволення від гачку. Если подавать заявку на проведение слета или соревнований не позднее 2 месяцев ,то можно приехать в выжженную пустыню ! 7.2. Положення про змагання зі спортивного рибальства має відповідати вимогам, визначеним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури та спорту а також вимогам природоохоронного законодавства, бути затвердженим організатором змагань та територіальним органом рибоохорони центрального органу виконавчої влади у галузі рибного господарства, в зоні якого розташована водойма, не пізніше ніж за 2 місяці до дати проведення змагань. Теперь надо с собой еще и документы под воду брать! На берегу уже не пройдет:- мати при собі картку реєстрації підводного мисливця та, у разі здійснення підводного полювання у порядку спеціального використання водних біоресурсів, відловлювальну картку, Ну гуманисты мать их: - омертвити рибу, добуту під час підводного полювання відразу після завершення операцій з її виважування; А вот вам и запрет ночной охоты Запрещается - підводне полювання в темний час доби (пізніше години після заходу та за годину до сходу сонця); А вот это полный абздец ! Маленьких нельзя а больших только с суицидом собственным ---- використовувати гарпунні рушниці для підводного полювання, якщо довжина ліня, що поєднує її з гарпуном, перевищує 5 м; Вот и причина всех беспокойств и новых правил Запрещается - вилучення із води знарядь лову, що належать іншим особам, та водних біоресурсів, які є в цих знаряддях;- приховувати та перекручувати інформацію про стан і чисельність вилучених водних біоресурсів та їх використання
Лясковский Александр
25.04.2013, 07:22
Риба:
хижі види (судак, білизна, сом, щука) екземпляри 2 4
Інші види2 кг 5 5
Безхребетні: річкові раки екземпляри 30 50
мідії кг 10 20
рапана екземпляри 5 10
креветки кг 1 2
Примітки:
2 - За винятком випадків, коли вилов перевищує добову норму за рахунок
однієї найбільшої за вагою особини.
.....
Думаю они не читали:cool:
"ЗАКОН УКРАЇНИ
Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні."
Кстати, между прочим, любителям рапан - 5 шт в руки :confused:
Гарпун им в , Сердитый скажет куда :)
Похоже, готовятся быстренько протолкнуть новые "праВила" :cool:
"Картка реєстрації підводного мисливця - документ, що підтверджує проходження реєстрації та перевірки знань з вимог правил любительського та спортивного рибальства підводним мисливцем в органі рибоохорони."
То есть, уже и Федерацию бортонули, теперь ещи и РИ будет "обучать", регистрировать и проверять. Знание спорта любителями :o
DracoZur
25.04.2013, 13:30
"Картка реєстрації підводного мисливця - документ, що підтверджує проходження реєстрації та перевірки знань з вимог правил любительського та спортивного рибальства підводним мисливцем в органі рибоохорони."
То есть, уже и Федерацию бортонули, теперь ещи и РИ будет "обучать", регистрировать и проверять. Знание спорта любителями :o При этом совершенно не нужна карточка регистрации рыболова-любителя к коим мы все таки относимся! Нас тупо отделили как мух от котлет!
DracoZur
26.04.2013, 23:00
Анатолий Ермолаев!
Re: Проекты Агентства (ограничения ПО) в новом Порядке и Правилах рыболовства.
« Ответ #29 : Сегодня в 14:56:55 »
Дорогие друзья!
Докладываю Вам, что 25 апреля Я и Виталий Коваленко участвовали в очередном собрании Общественного совета при Минприроды Украины. На очередном собрании Общественного совета присутствовал Министр Экологии Проскуряков О.А.
Зная о присутствии министра заранее, нами было принято решение подготовить и передать запрос касательно нового проекта "Правил любительского и спортивного рыболовства" министру лично в руки, с просьбой о помощи в решении данного вопроса!
Несмотря на очень сжатую встречу с Министром - не более 5 минут, а количество вопросов и желающих их задать было очень велико, мне все же удалось поднять этот важный для всех нас вопрос!
В ответ, Министр пообещал нам помочь и поднять этот вопрос в Минагрополитики Украины. (Проект правил любительского и спортивного рыболовства будет утверждаться непосредственно в Минагропилитике). Взято с сайта федерации!
Вот и пришел ответ из ГРА по новым правилам.
Работают они все таки в этом направлении и не без участия Общественного совета. Обо всем детальней можно узнать из проложенного запроса и ответа.
Порядок работы и состав Общественного совета при ГРА здесь ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), анализ регуляторной деятельности минагрополитики здесь ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), только там правил нет ни в планах работы на 2013 г., ни в текстах проектов, пока по крайней мере.
нерес в одній області закінчується 20.05, а в іншій нерест закінчується 30.05,
суть, річка розділяє дві області, чи можна понирять вздовж дозволеного берега?
нерес в одній області закінчується 20.05, а в іншій нерест закінчується 30.05,
суть, річка розділяє дві області, чи можна понирять вздовж дозволеного берега?
Надо наверное поинтересоваться, где на плане проходит красная линия, разделяющая административно-территориальные еденицы, такая есть однозначно, при исполкомах есть органы архитектурного надзора, они точно имеют всю необходимую картографию, да и с РИ если что будет проще общаться, а не постфактум доказывать, что ты не виноват.
Нарушитель
15.05.2013, 15:44
Вот и пришел ответ из ГРА по новым правилам.
Можно было догадаться, что они переведут стрелки на МинАгро. Я им уже направил пробник, но придется ждать месяц, так как это уже не публичный запрос о предоставлении информации, а небольшой наездец. Если учитывать психологию чиновников, то Минагро проще наступить Агентству на хвост, чем брать на себя ответственность и уже самим подставляться. Возможно, я и не прав, но время подскажет как дальше действовать. А пока буду ждать и наблюдать за их реакцией.
P.S.
Но есть у нас еще одна нестандартная задумка, как озадачить Агентство и осадить рвение г-на Чистякова. Будет плохое настроение, обязательно доделаю начатое.
Лясковский Александр
22.05.2013, 08:51
Можно было догадаться, что они переведут стрелки на МинАгро. Я им уже направил пробник, но придется ждать месяц, так как это уже не публичный запрос о предоставлении информации, а небольшой наездец. Если учитывать психологию чиновников, то Минагро проще наступить Агентству на хвост, чем брать на себя ответственность и уже самим подставляться. Возможно, я и не прав, но время подскажет как дальше действовать. А пока буду ждать и наблюдать за их реакцией.
P.S.
Но есть у нас еще одна нестандартная задумка, как озадачить Агентство и осадить рвение г-на Чистякова. Будет плохое настроение, обязательно доделаю начатое.
Если удастся осадить нездоровый пыл этого индивида - первым сниму шляпу:999: .
И еще в тексте есть ошибка, последний абзац "Якщо це питання....переадресувати їх...." . По смыслу текста должно быть " ...цІ..."
skarabey
09.07.2013, 18:06
Парни, можете кидаться в меня тухлой рыбой но то что выдачу удостоверений подвоха отдают в руки рыбинспекции -- это только хорошо. Будем реалистами -- отменить эту норму силами подвохов было тяжело. Но теперь коммерсантам ударили по рукам и будут госрасценки заведомо ниже чем у частника. Теперь вот что -- пока не разработали и не приняли к исполнению Правила подводной охоты (как ПДД) -- вы можете смело посылать рыбинспектора туда откуда он пришёл. И ещё -- надеюсь что с введением обязательных для каждого экзаменов по подводной охоте сократится количество нелепых травм и смертей. Пока нас было мало, нас никто не считал. По мере роста популярности подводной охоты увеличилось количество людей купивших снарягу и радостно бегущих к водоёмам навстречу баротравмам и блэкаутам...
Підводний мисливець – рибалка-любитель, що здійснює підводне полювання.
Підводне полювання – вид любительського рибальства, при якому добування (вилов) риби здійснюється шляхом занурення рибалки-любителя у водне середовище без застосування автономних дихальних пристроїв за допомогою гарпунних рушниць всіх видів та найменувань, що приводяться в дію мускульною силою підводного мисливця.
Картка реєстрації підводного мисливця - документ, що підтверджує проходження перевірки знань з вимог правил любительського рибальства підводним мисливцем та реєстрацією в органі рибоохорони.
8. Підводне полювання здійснюється за умови щорічної реєстрації в органі рибоохорони картки реєстрації підводного мисливця (додаток 1). Картка реєстрації видається організацією, що проводила підготовку та навчання підводного мисливця.
Додаток 1
До Порядку здійснення любительського рибальства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України
від «___»_____2013 р. № _____
Картка реєстрації підводного мисливця.
Картка реєстрації
підводного мисливця
№ __________
Термін дії з ________по ________
Кому видана:
Прізвище _____________________________
Ім’я __________________________________
По батькові ___________________________
Водойма, знаряддя лову, водні біоресурси ______________________________________
М.П.
SERDIТЫЙ
30.07.2013, 10:53
Картка реєстрації
підводного мисливця
№ __________
Термін дії з ________по ________
Кому видана:
Прізвище _____________________________
Ім’я __________________________________
По батькові ___________________________
Водойма, знаряддя лову, водні біоресурси ______________________________________
М.П.
Нуи бредятена....:bumbum:
Особенно графа "Водойма, знаряддя лову, водні біоресурси"
Это типа вписывать : р.Дніпро, підводна рушниця, риба....?????:confused:
Хто стцуконах афф тар??? Пусдь выпьед стцуко йаду!!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Нуи бредятена....:bumbum:
Хто стцуконах афф тар??? Пусдь выпьед стцуко йаду!!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
На область две "точки" с РИ - областная в Кременчуге и ч-з три района Сулинская -Глобинський р-н., с. Бугаївка.
Новая кормушка для "афф тара", гарпун ему в гузно:rolleyes:
SERDIТЫЙ
31.07.2013, 12:17
И воще....:mad: Шо это за "постановка на учот" в огранаг рыбохороны???:confused::mad:
Кода уже прекратяццо эти попыдки нас всег "пречесадь"?:mad:
Эти "карточьки реєстрації" - фтопку...:mad:
Новый порядок аренды водоемов... [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Теперь можно будет вязать охрану и сдавать ее в милицию :)
DracoZur
01.08.2013, 15:54
Господа! На фоне сегодняшнего утверждения проекта кабмином новых правил, якобы прошедших обсуждение общественности , надо объединятся и подниматься на борьбу за право быть! Все наши письма остались без внимания!
Валерий ua
01.08.2013, 17:59
Господа! На фоне сегодняшнего утверждения проекта кабмином новых правил, якобы прошедших обсуждение общественности , надо объединятся и подниматься на борьбу за право быть! Все наши письма остались без внимания!
Я конечно ни сколько не сомневался,что новые правила будут приняты как всегда по принципу " мы посоветовались и я решил" :mad:
Я конечно за любой кипиш шоб только отстоять наши права,но не нашёл ссылки на "сегодняшнего утверждения проекта кабмином новых правил, якобы прошедших обсуждение общественности ". А можно ссылку,плз?
Я конечно ни сколько не сомневался,что новые правила будут приняты как всегда по принципу " мы посоветовались и я решил" :mad:
Я конечно за любой кипиш шоб только отстоять наши права,но не нашёл ссылки на "сегодняшнего утверждения проекта кабмином новых правил, якобы прошедших обсуждение общественности ". А можно ссылку,плз?
Валерий ua
01.08.2013, 18:42
Да эти ихние писульки ещё с зимы обсуждались.
Я на кабминовском сайте и др. не нашёл сегодняшнего
утверждения проекта(я цитирова).
DracoZur
01.08.2013, 20:11
Да эти ихние писульки ещё с зимы обсуждались.
Я на кабминовском сайте и др. не нашёл сегодняшнего
утверждения проекта(я цитирова). КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА від ________________ № ____
Київ
Про затвердження порядку здійснення любительського рибальства
Відповідно до статті 27 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» Кабінет Міністрів України постановляє: 1. Затвердити Порядок здійснення любительського рибальства, що додається. 2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 18 липня 1998 р. № 1126 «Про затвердження Порядку здійснення любительського та спортивного рибальства» (Офіційний вісник України, 1998 р., № 29, ст. 1099; 2011 р., № 93, ст. 3374). 3. Міністерству аграрної політики та продовольства привести у трьохмісячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою. Прем'єр-міністр України М.Я. АЗАРОВ ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від № ПОРЯДОК здійснення любительського рибальства 1. Згідно з цим Порядком у рибогосподарських водних об’єктах України дозволяється здійснення любительського рибальства всім громадянам України, іноземним громадянам, а також особам без громадянства відповідно до встановлених правил любительського рибальства. Винятком є рибогосподарські водні об’єкти (їх частин), що мають обмеження щодо їх спеціального використання (питні, технічні та інші), на яких лов (добування) водних біоресурсів заборонено, а також водні об’єкти в межах природно-заповідного фонду, де любительське рибальство заборонено положенням про них. Любительське рибальство в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду (де здійснення цієї діяльності, у тому числі надання платних послуг, передбачено відповідним положенням), встановлюється відповідно до цього Порядку, де в якості суб’єкта господарювання, що здійснює організацію любительського рибальства, виступає адміністрація об’єкта або території природно-заповідного фонду. 2.Терміни, що використовуються в цьому Порядку, мають таке значення: Підводний мисливець – рибалка-любитель, що здійснює підводне полювання. Підводне полювання – вид любительського рибальства, при якому добування (вилов) риби здійснюється шляхом занурення рибалки-любителя у водне середовище без застосування автономних дихальних пристроїв за допомогою гарпунних рушниць всіх видів та найменувань, що приводяться в дію мускульною силою підводного мисливця. Режим любительського та спортивного рибальства – встановлена на певний проміжок часу сукупність вимог та правил, які уточнюють, доповнюють або скасовують окремі положення правил рибальства для оптимізації кількісного та видового складу водних біоресурсів у визначеному водному об'єкті (його частині). Рибалка-любитель – особа, що здійснює любительське рибальство. Картка реєстрації підводного мисливця - документ, що підтверджує проходження перевірки знань з вимог правил любительського рибальства підводним мисливцем та реєстрацією в органі рибоохорони. Відловлювальна картка – документ, що видається суб’єктом господарювання, який здійснює організацію любительського рибальства і засвідчує право фізичної особи здійснювати любительське рибальство в порядку спеціального використання водних біоресурсів у визначений термін. Об’єкт любительського добування (вилову) - водні біоресурси певного виду та біологічного стану, щодо яких здійснюється любительське рибальство, добування, збирання. Культурне рибне господарство – господарська діяльність, що направлена на створення сприятливих умов для любительського рибальства та надання послуг рибалкам – любителям на рибогосподарських водних об’єктах. 3. Любительське рибальство на території України здійснюється на засадах: збереження та поліпшення середовища існування водних біоресурсів; охорони, відтворення та раціонального використання водних біоресурсів; спеціального використання водних біоресурсів за плату. 4. Рибогосподарські водойми (їх частини) та умови використання водних біоресурсів для любительського рибальства визначаються Мінагрополітики на підставі науково-біологічних обґрунтувань науково-дослідних установ, наукових підприємств та організацій. Порядок визначення рибогосподарських водойм (їх ділянок) для любительського рибальства за науково-біологічними обґрунтуваннями, приналежність водойм до рибогосподарських категорій по здійсненню діяльності, пов’язаної з організацією любительського рибальства, встановлюється Правилами любительського рибальства. 5. На водоймах, визначених для любительського рибальства, забороняється промислове рибальство. На цих водоймах дозволяється проведення контрольного, науково-дослідного добування (вилову) водних біоресурсів та меліоративного вилову. В цих випадках суб’єктом господарювання, що здійснює зазначені види спеціального використання водних біоресурсів, отримується відповідний дозвіл на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єкта (їх частинах). 6. З метою оптимізації стану водних біоресурсів та раціонального їх використання в певних водоймах (або групах водойм) окремі положення правил рибальства можуть уточнюватися, доповнюватися або скасовуватися на певний проміжок часу режимами любительського рибальства (далі - Режими рибальства). Режими рибальства розробляються Держрибагентством на підставі науково-біологічних обґрунтувань наукових підприємств та організацій та (або) обґрунтованих пропозицій органів рибоохорони і затверджуються Мінагрополітики. 7. На окремих ділянках водойм, які традиційно використовуються як для промислового, так і любительського рибальства, дозволяється розмежування у часі промислового і любительського рибальства (за днями тижня, сезонами року тощо). Зазначене розмежування встановлюється науково-біологічним обґрунтуванням, що визначає умови використання водних біоресурсів для любительського рибальства та затверджується Режимом рибальства. 8. Підводне полювання здійснюється за умови щорічної реєстрації в органі рибоохорони картки реєстрації підводного мисливця (додаток 1). Картка реєстрації видається організацією, що проводила підготовку та навчання підводного мисливця. 9. Умови та вимоги щодо здійснення підводного полювання, визначення рибогосподарських водних об’єктів (їх частин) для підводного полювання встановлюється правилами любительського рибальства. 10. Любительське рибальство здійснюється у порядку загального та спеціального використання водних біоресурсів. У порядку загального використання любительське рибальство здійснюється безоплатно для особистого споживання (без права реалізації) у визначених водоймах (їх ділянках) загального користування, у межах встановлених норм безоплатного вилову знаряддями лову, встановлених для цього Правилами любительського рибальства. В інших випадках любительське рибальство здійснюється в порядку спеціального використання водних біоресурсів з обов’язковим отриманням відловлювальної картки (додаток 2). Відловлювальна картка видається суб’єктом господарювання, що організовує надання послуг з любительського рибальства, на засадах спеціального використання водних біоресурсів. 11. Вимоги щодо здійснення любительського рибальства на умовах загального та спеціального використання водних біоресурсів, відповідно до категорій водойм, визначаються Правилами любительського рибальства. 12. Правила любительського рибальства затверджуються Мінагрополітики та включають в себе: район дії; об’єкти любительського добування (вилову); умови здійснення любительського рибальства; вимоги щодо проведення змагань зі спортивного рибальства; знаряддя та засоби любительського рибальства; норми вилову та заходи зі збереження молоді водних біоресурсів; місця та терміни заборони вилову водних біоресурсів; порядок здійснення контролю за дотриманням правил рибальства та відповідальність за їх порушення; умови любительського рибальства на засадах спеціального використання водних біоресурсів у водних об’єктах загального користування; умови функціонування культурних рибних господарств (КРГ) та вимоги до здійснення любительського рибальства в спеціальних товарних рибних господарствах (СТРГ). 13. Змагання зі спортивного рибальства проводяться в порядку загального використання водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах, в терміни та знаряддями лову, визначеними відповідно до положення про ці змагання, Правилами любительського рибальства та вимогами законодавства у сфері фізичної культури та спорту. Положення про змагання спортивного рибальства має відповідати вимогам, визначеним Мінкультури, а також вимогам природоохоронного законодавства, бути затвердженим організатором змагань зі спортивного рибальства та погодженим Держрибагентством. Положення затверджується органом рибоохорони, в зоні контролю якого будуть проводитись змагання, не пізніше ніж за один місяць до дати їх проведення. У разі якщо змагання зі спортивного рибальства планується проводити на рибогосподарських водних об’єктах, де створено КРГ або СТРГ, положення про змагання зі спортивного рибальства окремо погоджуються з користувачем водних біоресурсів КРГ або СТРГ. _____________________________ ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку здійснення любительського рибальства» 1. Обґрунтування необхідності прийняття проекту постанови КМУ Проект постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження порядку здійснення любительського рибальства” (далі - Проект) розроблено з метою приведення вимог та правил щодо використання об’єктів тваринного світу, а саме риби та інших водних біологічних ресурсів під час здійснення любительського та спортивного рибальства до вимог чинної нормативно-правової бази рибогосподарській галузі та реалій сучасності. 2. Мета і шляхи її досягнення Метою розробки Проекту є законодавче врегулювання питань, що виникають при здійсненні любительського рибальства, організації рекреаційних послуг, пов’язаних з любительським рибальством, у тому числі порядку організації суб’єктами господарювання любительського та спортивного рибальства на окремих водоймах. Шляхами досягнення мети є визначення порядку здійснення любительського рибальства на умовах загального та спеціального використання водних біоресурсів в залежності від типу водного об’єкту, умов його рибогосподарського використання тощо. 3. Правові аспекти На цей час в Україні діє постанова Кабінету Міністрів України від 18 липня 1998 року № 1126 «Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства». У зв’язку з прийняттям Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», інших нормативно-правових актів необхідно приведення у відповідність існуючої правової бази у рибогосподарській галузі. Для реалізації положень запропонованого акта немає потреби вносити зміни до інших законодавчих актів. Після затвердження Проекту, на підставі його вимог будуть розроблена нова редакція Правил любительського рибальства. 4. Фінансово-економічне обґрунтування Введення в дію зазначеного Проекту не потребує додаткових фінансових витрат з Державного бюджету України 5. Пропозиція заінтересованих органів Проект потребує погодження з Мінфіном України, Мінекономрозвитку та Державною службою з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва України. 6.Регіональний аспект Законопроект не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць. 6.1. Запобігання дискримінації У проекті постанови відсутні положення, які містять ознаки дискримінації. 7. Запобігання корупції В даному законопроекті відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. 8. Громадське обговорення Проект постанови потребує проведення консультацій з громадськістю. Для обговорення, внесення пропозицій проект розміщено на веб-сайті Державного агентства рибного господарства України: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Обговорення, прийняття пропозицій здійснювалось протягом трьох місяців – з квітня по червень 2013 року. 9. Позиція соціальних партнерів Проект акта не стосується соціально-трудової сфери. 10. Оцінка регуляторного впливу Прийняття Проекту дозволить узгодити його норми із Законом України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», інших законів та нормативно-правових актів та забезпечить правову основу для здійснення любительського та спортивного рибальства, організації рекреаційних послуг відповідного напрямку. Альтернативних варіантів досягнення цілей, передбачених цим проектом, немає. Строк дії регуляторного акта необмежений. Реалізація вимог акта не потребуватиме додаткових матеріальних та інших витрат. Рівень поінформованості населення з основних положень акта - високий. Проект закону не може порушувати або упереджувати законні інтереси громадськості. Відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись Державним агентством рибного господарства України шляхом проведення: базового відстеження – результативність наказу буде здійснюватись шляхом аналізу даних щодо контролю за показниками у рибоохоронній роботі державних та громадських інспекторів. повторного відстеження - через рік з дня набрання чинності; періодичного відстеження - раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних моментів, буде розглядатись можливість їх виправлення через внесення відповідних змін. 11. Прогноз результатів соціально-економічних, правових та інших наслідків прийняття законопроекту Прийняття Проекту буде сприяти раціональному використанню і охороні навколишнього природного середовища, створенню більш ефективного механізму щодо припинення порушень вимог законодавства у сфері охорони довкілля та усунення їх негативних наслідків. Голова Держрибагентства України В.С. Дроник АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку здійснення любительського рибальства» 1. Опис проблеми, яку планується розв’язати шляхом державного регулювання Підставою для розроблення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку здійснення любительського рибальства» (далі - Постанова) є Закон України «Про рибне господарство та охорону водних біоресурсів», інші законодавчі акти що здійснюють регулювання відносин в галузі природокористування. Даний Проект розроблений з метою приведення у відповідність регулювання організації та здійснення любительського та спортивного рибальства до вимог сучасності. На цей час відповідно до чинної постанови КМУ від 18 липня 1998 року № 1126 «Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства» неврегульовані питання організації любительського та спортивного рибальства суб’єктами господарювання (дозволено лише громадськими організаціями), що унеможливлює ощадливе використання водних біоресурсів та сталий розвиток цього напрямку рибогосподарської галузі. Ситуація, що склалась унеможливлює виконання дієвого контролю держави за розвитком та функціонуванням любительського рибальства. 2. Визначення цілей прийняття пропонованого акта Ціль прийняття пропонованого акта – забезпечення реалізації вимог Закону України «Про рибне господарство та охорону водних біоресурсів», Закону України «Про тваринний світ», введення в дію нової редакції постанови КМУ від 18 липня 1998 року № 1126 «Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства» та подальше опрацювання до вимог сучасності Правил любительського риболовства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999 № 19 в частині регулювання, охорони водних біоресурсів, введення порядку організації любительського рибальства. 3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення зазначених цілей У даному випадку вбачається за можливе визначити два альтернативні способи досягнення встановлених цілей. 1. Залишити існуючі норми впровадження любительського рибальства у водних об’єктах України. Постанова КМУ від 18 липня 1998 року № 1126 «Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства» є єдиним документом КМУ, що визначає порядок впровадження, організації та здійснення любительського та спортивного рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України. Проте залишити її незмінною немає можливості, оскільки дані норми у частині організації любительського та спортивного рибальства не тільки протирічать чинному законодавству, а й не дозволяють суб’єктам господарювання реалізувати право на здійснення господарської діяльності у вигляді організації рекреаційних послуг – любительське рибальство на засадах спеціального використання водних біоресурсів. 2.Прийняти нову редакцію постанови КМУ від 18 липня 1998 року № 1126, що забезпечить: - державний контроль за використанням водних біоресурсів при здійсненні любительського рибальства на належному рівні; - раціональне використання та відтворення риби та інших водних біоресурсів шляхом забезпечення проведення суб’єктами господарювання обов’язкових меліоративних робіт та вселення цінних видів риб на водних об’єктах, переданих у користування; - дасть можливість запобігати незаконному використанню риби та інших водних біоресурсів під час нелегальної організації любительського та спортивного рибальства на платній основі (спеціальне використання водних біоресурсів). 4. Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми та відповідні заходи Механізм розв’язання проблеми включає підхід до визначення умов впровадження любительського та спортивного рибальства в залежності від категорії водойм та типу відносин, що виникають при наданні водойм у користування (оренда земель водного фонду, надання їх у постійне користування, погодження проведення господарської діяльності з боку органів влади або первинних землекористувачів тощо). Порядком встановлено, що водойми (їх частини) та умови використання водних біоресурсів для любительського рибальства на умовах загального та спеціального використання визначаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства за поданням органів рибоохорони на підставі науково-біологічних обґрунтувань. Вимоги щодо здійснення любительського рибальства та застосування знарядь і способів лову (добування), норми вилову (добування), заборонені місця та терміни заборони лову та спортивних змагань встановлюються Правилами любительського рибальства, які затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері рибного господарства і рибної промисловості. У Правилах любительського рибальства визначається район дії, норми вилову (добування) за вагою та поштучно, заборонені та дозволені знаряддя і способи, заборонені місця, терміни заборони лову (добування) водних біоресурсів, умови проведення спортивних змагань з рибальства, умови використання маломірних суден, особливо в нерестовий період, на шляхах міграції і в місцях зосередження водних біоресурсів. Зазначені Правила любительського рибальства (їх нова редакція) розробляються паралельно, та затверджуються наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України в тримісячний термін з моменту прийняття постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку здійснення любительського рибальства» Крім того, постановою визначаються обмеження при здійсненні любительського та спортивного рибальства. 5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта Прийняття даного проекту надасть можливість здійснення організації любительського та спортивного рибальства на законних підставах суб’єктами господарювання, створить передумови виведення з «тіні» існуючих організацій, що надають рекреаційні послуги, пов’язані з любительським та спортивним рибальством, що в свою чергу забезпечить створення офіційних робочих місць та відповідні надходження до бюджетів всіх рівнів. 6. Визначення очікуваних результатів прийняття регуляторного акта, аналіз очікуваних вигод і витрат від його прийняття Пропонується застосувати текстовий спосіб вираження вигод та витрат. Суб’єкт впливу Вигоди Витрати Держава Встановлення правопорядку, зміцнення законності, запобігання правопорушенням, удосконалення державного регулювання та контролю в сфері природокористування водними живими ресурсами Додаткові витрати відсутні. Суб’єкти господарювання Визначення прав та обов’язків у сфері господарської діяльності, пов’язаної з організацією любительського рибальства, отримання законодавчо - обґрунтованих підстав для створення та функціонування господарств рекреаційного напрямку для впровадження любительського та спортивного рибальства. Додаткові витрати відсутні Населення Визначення прав та обов’язків, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержання законодавства у сфері вилову риби, використання та охорони природних ресурсів. Закріплення права на безкоштовний лов, визначення пільгових категорій громадян. Додаткові витрати відсутні 7. Обґрунтування запропонованого строку дії акта Строк дії акта не обмежений, оскільки дія Законів України «Про тваринний світ» від 13.12.01 № 2894-III, «Про рибне господарство та охорону водних біоресурсів» від 08.07.11 № 3677-VI не обмежена часом. 8.Визначення показників результативності регуляторного акта Дія даного регуляторного акта поширюється на всі особи - суб'єкти права, що перебувають на території держави тимчасово або постійно та підпадають під дію його приписів. Показники результативності регуляторного акту визначаються в забезпеченні громадян України правом на безоплатний лов, кількості офіційно організованих господарств, що впроваджують любительське та спортивне рибальство, збільшення кількісного та якісного складу іхтіофауни на водоймах, де впроваджено любительське рибальство на засадах спеціального використання водних біоресурсів. При затвердженні зазначеного регуляторного акта будуть вирішені наступні завдання: державний контроль за використанням об’єктів тваринного світу при здійсненні любительського та спортивного рибальства на належному рівні; раціональне використання та відтворення риби та інших водних живих ресурсів шляхом забезпечення проведення суб’єктами господарювання обов’язкових меліоративних робіт та вселення цінних видів риб на водних об’єктах, переданих у користування; дасть можливість запобігати незаконному використанню риби та інших водних біоресурсів під час нелегальної організації любительського та спортивного рибальства на платній основі (спеціальне використання водних біоресурсів). Рівень поінформованості суб’єктів господарювання або фізичних осіб з основних положень акта – середній, за рахунок розміщення проекту постанови КМУ «Про затвердження порядку здійснення любительського та спортивного рибальства» на веб-сайті Державного агентства рибного господарства України: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 9. Перелік заходів, спрямованих на відстеження результативності регуляторного акта у разі його прийняття Стосовно регуляторного акта здійснюється базове, повторне та періодичне відстеження у межах строків, установлених статтею 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»: базове відстеження – до набрання актом чинності; повторне відстеження – через рік з моменту набрання актом чинності; періодичні відстеження – кожні три роки, починаючи з дня заходів з повторного відстеження результативності цього акта. Вид даних для відстежень – дослідження статистичних показників. Додаток 1 До Порядку здійснення любительського рибальства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від «___»_____2013 р. № _____ Картка реєстрації підводного мисливця. Картка реєстрації підводного мисливця № __________ Термін дії з ________по ________ Кому видана: Прізвище _____________________________ Ім’я __________________________________ По батькові ___________________________ Водойма, знаряддя лову, водні біоресурси ______________________________________ ______________________________________ ______________________________________ ______________________________________ ( посада, П.І.Б, підпис особи, що зареєструвала) М.П. Додаток 2 До Порядку здійснення любительського рибальства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від «___»_____2013 р. № _____ Відловлювальна картка ________________________________________ (назва користувача) ______________________________________________ ВІДЛОВЛЮВАЛЬНА КАРТКА № _______ Кому видана: Прізвище ______________________________________ Ім’я __________________________________________ По батькові ____________________________________ Водойма _______________________________________ Район лову _____________________________________ Дата видачи «___» ________ 20 __ р. Дійсна до « ___» ________200 __ р. Ким видана___________________________________ _____________________________________________ (посада, П.І.Б, підпис керівника користувача) М.П. Зареєстрована «___» ________20__ р. під № _________________ ___________________________________________ ___________________________________________ М.П. ( посада, П.І.Б, підпис особи, що зареєструвала) Дозволений період лову в поточному році ____________________________________________ (прописом) Дозволені знаряддя лову ________________________ _______________________________________________ _____________________________________________ (зазначити види знарядь лову) Види водних біоресурсів, що дозволяється виловити: Види водних біоресурсів добова норма
Парни, можете кидаться в меня тухлой рыбой...
...
Но теперь коммерсантам ударили по рукам и будут госрасценки заведомо ниже чем у частника...
Где моя дежурная тухлая рыба!? :)
Частники, продавали корочки исключительно тем кто добровольно хотел себя обмануть, а государство будет продавать их насильно, и не факт что дешевле.
DracoZur
14.08.2013, 11:29
Голові Державного агенства рибного господарства України В.С. Дронику
Юридична адреса: 04053, м. Київ,
вул. Артема, 45-а
тел.: (044) 486 62 43,
E-mail:
Громадська організація
“Всеукраїнська громада підводних мисливців та рибалок”
Ідентифікаційний код: 38689285
Адреса для листування:
Київ 04214 а/с 57, Філіпенко Ганна
тел: (091) 945 80 07
Шановний Віктор Сергійович!
Даним листом, хочемо виразити своє незадоволення новим Проектом «Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства», а саме:
1) Пункт 8 “Підводне полювання здійснюється за умови щорічної реєстрації в органі рибоохорони картки реєстрації підводного мисливця (додаток 1). Картка реєстрації видається організацією, що проводила підготовку та навчання підводного мисливця.”
Оскільки любительське підводне мисливство є різновидом любительського рибальства, та зважаючи на прописану в Конституції України рівність всіх громадян, вимагаємо вилучити з тексту вищевказаного документу будь-яке згадування про картки реєстрації підводного мисливця та повністю відмінити необхідність мати посвідчення підводного мисливця для здійснення любительського підводного полювання (рибальства). Вважаємо, що це є явною ознакою дискримінації, а також, має під собою ознаки корупційних дій, тому що проект відстоює та захищає не інтереси громадян, або держави, а інтереси невідомих організацій.
2) На наше переконання необхідно прибрати з Проекту пункт 6. “З метою оптимізації стану водних біоресурсів та раціонального їх використання в певних водоймах (або групах водойм) окремі положення правил рибальства можуть уточнюватися, доповнюватися або скасовуватися на певний проміжок часу режимами любительського рибальства (далі - Режими рибальства).
Режими рибальства розробляються Держрибагентством на підставі науково-біологічних обґрунтувань наукових підприємств та організацій та (або) обґрунтованих пропозицій органів рибоохорони і затверджуються Мінагрополітики.”,
3) Також прибрати з Проекту пункт 7. “На окремих ділянках водойм, які традиційно використовуються як для промислового, так і любительського рибальства, дозволяється розмежування у часі промислового і любительського рибальства (за днями тижня, сезонами року тощо). Зазначене розмежування встановлюється науково-біологічним обґрунтуванням, що визначає умови використання водних біоресурсів для любительського рибальства та затверджується Режимом рибальства.” оскільки вони тільки ще більше розв`яжуть руки корупційним схемам та безконтрольному винищенню водного середовища. На нашу думку, правила, встановлені державними органами, мають бути максимально прозорими, та не допускати двояких трактувань.
4) Вимагаємо прибрати з проекту усі нагадування про спеціально відведені ділянки, або спеціальний час для підводного полювання, тому що це є суттєвим обмеженням наших конституційних прав та додаткове поле для корупції та зловживання владою.
5) Вимагаємо заборонити будь-яке промислове рибальство у внутрішніх водоймах хоча б на п`ять років задля збереження та відновлення чисельності популяцій аборигенних риб, що в останні роки безжалісно знищуються безконтрольним варварським промисловим ловом майже на всій території нашої держави.
6) Також вважаємо за необхідне включити до складу комісії по розробці нових Правил представників усіх громадських формувань в підводному полюванні, в тому числі: представників інтернет-порталів ПОДВОХ.NET та Хрустальний Грот, представників ГО “Всеукраїнська Громада Підводних Мисливців та Рибалок" та інших.
Також, в світлі цього, ми вважаємо за необхідне заявити, що ми категорично проти Олександра Чистякова, як представника громадськості в комісії по розробці нових Правил любительського та спортивного рибальства, оскільки останнім часом він показує досить низький рівень знань в області іхтіології, а з його висловлювань, інколи зовсім неадекватних, чітко простежується лобіювання інтересів промисловиків, а не рибалок-любителів.
Згідно чинного законодавства України просимо вас обов`язково узгоджувати будь-які зміни даного документу та «Правил любительського та спортивного рибальства» з широкою громадськістю, з представниками наших організацій, оскільки всі наші члени безпосередньо зацікавлені в збереженні та відновленні водних біоресурсів та в відстоюванні своїх прав та свобод як громадян України.
Прошу Вас надати письмову відповідь щодо Вашої позиції з викладеної в нашому листі інформації, згідно закону України "Про звернення громадян" в 15-денний термін.
Заздалегідь вдячний, з повагою,
Президент ГО
«Всеукраїнська громада
підводних мисливців та рибалок»
Філіпенко М.К. 06.08.2013
Об обращении к Президенту и правилах рыболовства Запорожье
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]=227
Интересно примерно с 27:49 - "Рыбаки-любители вылавливают маломер, не выпускают его." Не дают рыбе нереститься !
Почти что слова Чистякова, только там о ПО и трофеях.
Неплохо сказано и узаконеных браконьерах от "власти" :)
Кстати, может и баян, просто на глаза попалось, письмена Чистякова
"А где нет прямого законодательного запрета подводной охоты во внутренних водоемах, то это вовсе не означает, что она там разрешена. Просто европейцу не может прийти в голову мысль, взять в руки ружье и расстрелять близлежащею реку.
Подводная охота наносит настолько колоссальный ущерб рыбьим стаям, что ни одна страна не может позволить себе такой роскоши, разрешив это варварство у себя на водоемах, понимая, что на восстановление рыбьего поголовья нужно будет потратить ни один бюджет страны."
Ни много ни мало, от оно кто рыбу извел :cool:
DracoZur
04.09.2013, 18:37
Вот что нам закинул на сайт Анатолий Ермолаев! Причем на своем федеральном это он не выложил! Это повод к размышлению![Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] После моего уточнения выложил Игорь Миронычев на федеральном сайте!
Друзья, без лишних слов, прилагаю очередное письмо и ответ ГРА.
Что тут скажешь?
Пунктом 4.3. Правил зазначено, що підводне полювання дозволяється за наявності посвідчення підводного мисливця, яке не є документом дозвільного характеру (посилання на зазначене посвідчення відсутнє у Законі України «Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»). Таким чином, його видача не може здійснюватись будь-яким державним органом влади.
То есть, государство не считает нужным и законным "удостоверять" подводных охотников, но "каким" то образом удостоверение должно быть ?
Ну и, конечно, выдавать их ( сами знаете на каких "условиях" ) будут общественные организации.
Браво чиновникам из ГРА, их почин понравится и желающим обилетить, скажет, тех же велосипедистов или любителей посидеть с удочкой, да и другим "радетелям за благосостояние и здоровье".
Здійснення щорічної реєстрації підводних мисливців в органі рибоохорони за місцем їх полювання ставить собою за мету оцінювання впливу на водну екосистему цього виду любительського рибальства, що дозволить об'єктивно встановлювати запаси промислових видів риб та ліміти їх спеціального використання.
Ну, это если ныряешь в нескольких регионах, везде регистрируешся ? В той РИ, на территории которой будешь нырять ? Таки да, решение отличчное в плане "нарастить" обьем "проголосовавших" в нескольких местах одновременно. А потом "умножить" количество ПО на количество "добытой" ими рыбы и получить очередные "потолочновзятые" результаты института Мюнхгаузена :rolleyes::)
Кстати, кто-нибудь видел в свободном доступе где-нибудь описание-указание какая РИ какую территорию "контролирует" ? Не в плане - "в межах підконтрольної території", а с указанием-описанием конкретных населенных пунктов и территорий ? И где на местности или на воде эти "границы" найти ? Зарегистрировался в одной, заплыл-заехал в другую:rolleyes:, нарушитель, однако:eek:
А чего это только подводников решили оценивать по их влиянию на водную экосистему ? Или надводных рыбаков уже как-то "сосчитали" ? И моторизованных сосчитали ? Только ПО не учено ? Или это не дискриминация ?
Если ГРА нужны данные по влиянию любительской рыбной ловли на водную экосистему, то пусть обяжут инспекторов на воде выдавать "учетные билеты" каждому встреченному рыбаку ( а заодно и проверять нет ли нарушений у ловящего :rolleyes:).
Это будут реальные цифры ( если, конечно, инспектор не понавыписывает липовых бумажек, чтобы "показать" свою бурную работу), да еще если и инспектор на месте оценит улов по видам и размерам рыбы, опять же для анализа нагрузки рыбаков экосистему.
Но это же, нагружать инспектора, а зачем, если можно обязать тысячи человек "учитываться и регистрироваться" самостоятельно, чтобы учесть их "влияние" на экосистему. То есть, масса контрольных отловом кучей ведомств не дает полной картины что рыбе "*опа" пришла, нужен учет подводников ?
Как это еще дорожные службы не догадались обязать автомобилистов регистрироваться где они будут ездить, чтобы "оценивать" влияние их на автодороги ? Вот почему у нас такие дороги, потому что мы "несчитанные-неучтенные" ездим !:eek:
Так и с водоемами - рыбе капец, потому что ПО не сосчитаны :confused:
От не знаю как кому, но мне кажется, что от все "законопроЭкты" как бы проходят проверку на законность их соответствия Законам и Конституции (хотя, конечно, видим что не всегда оно и соответствует то ), но нужна еще одна проверка - в Минздраве, а конкретно у психиатров, на соответствие законопроекта или как оно та называется подаваемый документ, на соответствие его здравому смыслу ? Типа, а не пора ли к автору вызвать машину и парней в белых халатах ? Потому как, судя по "законопроэкту", у автора что-то с психикой. Это не к конкретному обсуждаемому документу, а к деятельности наших "законописателей" вообще :p
Ну вот, опять от ПО перешел к политике :D Извините, вспылил :p
А шо, не прав ?
Нарушитель
27.09.2013, 20:38
Вот что нам закинул на сайт Анатолий Ермолаев! Причем на своем федеральном это он не выложил! Это повод к размышлению![Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] После моего уточнения выложил Игорь Миронычев на федеральном сайте!
Чистяков, что та муха, которую нужно или сразу прихлопнуть, или не обращая на неё внимания продолжать делать своё дело. Чем больше внимания мы обращаем на эту муху, тем меньше успеваем сделать полезного.
Но так как многие любят отвлекаться на мелочи, или любят сами гонятся за мухами, или хотят, чтобы и другие занимались этим бесполезным делом, то специально для них оставляю этот комментарий относительно открытого письма г-на Чистякова к г-ну Виктору Дронику:
Кроме личной неприязни г-на Чистякова к подводной охоте, которой он надрываясь и брызжа слюнями пытается заразить других здоровых рыбаков-любителей, я в его сказаниях ничего путёого не вижу. Мне уже надоело опровергать всю ту ложь, которую он вешает на большинство законопослушных подводных охотников, поэтому, пусть за меня это сделает, то же Агентство, к которому он здесь бездоказательно взывает.
Например, как заявляет г-н Чистяков: «Наша организация обращалась и получила ответы от ихтиологов, гидробиологов, рыбоводов, ведущих ученых страны, а так же от Институтов Академии Наук Украины, в которых научно обоснован весь вред наносимый подводной пресноводной охотой и рекомендации о немедленном запрете этого кровавого хобби».
А вот в предоставленном мне ответе от 09.09.2013 г. № 2-5.3-17/4853 ГосРыбАгентство Украины практически полностью опровергло провокацию Чистякова относительно собранных ими научных обоснований вреда ПО. Их ответ звучит так: «Наукових обґрунтувань, які стосуються шкоди підводного полювання в прісноводних водних об’єктах до Держрибарентства України не надходило».
То есть, если Чистяковыми действительно собранно так много научного обоснования, то почему же тогда они пишут в открытом письме к Агентству все эти неправдоподобные и бездоказательные сказки, вместо того чтобы просто предоставить реальные доказательства?
И как это тогда можно расценивать, как чисто «чистяковский» прикид под дурочка, которому должно все сойти с рук, или злой умысел направленный на дискредитацию подводных охотников Украины путем подрыва конституционных прав и свобод граждан Украины?
Т.е. за громкими словами Чистякова полный пшик. Даже Агентство сейчас не может серьезно относиться к чистяковскому пшику. Поэтому надо меньше внимания обращать на провокации отвлекающие наше внимание, и больше уделять внимания для более необходимых сейчас действий.
То есть, если Чистяковыми действительно собранно так много научного обоснования, то почему же тогда они пишут в открытом письме к Агентству все эти неправдоподобные и бездоказательные сказки, вместо того чтобы просто предоставить реальные доказательства?
Или есть другое объяснение, что из всего множества действительно переданных Чистяковым в Агентство «научных обоснований о вреде ПО», не одно из них научным обоснованием не оказалось.
Зато "научно обосновано"
"Режим рибальства в дніпровських водосховищах у 2012 році"
11. Допускається на Каховському водосховищі:
....
11.6. Відлов вселених рослиноїдних риб у місцях їх скупчення на ділянках, відведених для любительського рибальства, сітками з кроком вічка а=100 мм і більше.
22. Кількість знарядь лову, які будуть використовуватись на промислі протягом 2012 року на дніпровських водосховищах, наведено в додатку до цього Режиму.
Кількість сіток з кроком вічка а=100 мм та більше не обмежується.
Неплохо, крупную рыбу ловить везде и без ограничений, правда только "вселених" :) А потом рассказывать что "куда-то делась половозрелая крупная рыба", и показывать на "виновников".
Наука, она такая ...
Нарушитель
09.10.2013, 02:28
Читайте между строчек-сначала запретят ловить ПО,потом с лодок ,потом с берега.Что останется?Придеься идти к дяде на пруд и ловить за деньги.
Потом поделят реки между своими и введут платный лов.
Пункт 3 Нового Порядку «Любительське рибальство на території України здійснюється на засадах: збереження та поліпшення середовища існування водних біоресурсів; охорони, відтворення та раціонального використання водних біоресурсів; спеціального використання водних біоресурсів за плату», повторює, але не зовсім відповідає п. 10. Нового Порядку «Любительське рибальство здійснюється у порядку загального та спеціального використання водних біоресурсів».
Так що автори проекту хотіли сказати цими двома по різному написаному пунктами?
Згідно п.3. Постанови КМУ від 18 липня 1998 року № 1126 «Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства» «У разі коли водні живі ресурси зосереджуються у певних місцях на рибогосподарських водоймах протягом тривалого часу, любительське і спортивне рибальство здійснюється за плату та за наявності дозволу на спеціальне використання водних живих ресурсів із застосуванням певних знарядь їх лову (добування) на окремих ділянках рибогосподарських водойм у визначені терміни та з обов'язковим дотриманням правил рибальства і норм вилову».
Тобто, у діючому Порядку чітко позначено у разі яких обставин виникає спеціальне використання за плату, а в новому є тільки термін, та бажання водокористувача брати плату кожен раз де з’являється рибалка-любитель.
Якщо у Новому Порядку не прописати раніш існуюче уточнення щодо обов’язкового зосередження у певних місцях на рибогосподарських водоймах протягом тривалого часу риби, як це позначено в п. 3 діючого на цей час Порядку, плату за спеціальне використання водних біоресурсів будуть стягувати в будь яких місцях де заманеться, та рибалка-любитель повинен буде платити у більшості випадків, коли він просто прийде на водойму з вудкою відпочити.
А Нас Рыбаков натравливают Друг на Друга чтоб мы между собой погрызлись и так станет легче по одиночке убирать Нас от Рыбалки.
Вместо тово чтоб быть Единым Рыбацким Коллективом Вы устоили грызню обвиняя Друг Друга не замечая главного.Это старые КГБовские уловки.
Так что перестаньте гнать Друг на Друга и думать надо о том как не дать "Покращенцам" выгнать Нас с водоемов.:evil:
Вариант 1 (лагідний)
У п. 4. Нового Порядку «Рибогосподарські водойми (їх частини) та умови використання водних біоресурсів для любительського рибальства визначаються Мінагрополітики на підставі науково-біологічних обґрунтувань науково-дослідних установ, наукових підприємств та організацій».
Будь яких вимог, щодо обов’язкового науково-біологічного обґрунтування усіх водойм (їх частин) в Україні немає, тому за браком державних коштів на ці дослідження, або браком особистих коштів у рибалок – любителів на оплату таких платних послуг, більшість водойм (їх частин) остануться невизначеними.
Це обов’язково призведе до зменшення змісту та обсягу існуючих прав і свобод рибалок – любителів, коли вони мали змогу рибалити усюди, де це не було заборонено (що передбачає можливе порушення ст. 22 Конституції України).
Пропануємо добавити до п. 4 Нового Порядку таке доповнення: «У разі того, якщо на рибогосподарських водоймах (їх частини) не проводились науково - біологічні дослідження щодо використання водних біоресурсів для любительського рибальства, любительське рибальство вважається дозволеним на загальних умовах».
У п. 4. Нового Порядку «Рибогосподарські водойми (їх частини) та умови використання водних біоресурсів для любительського рибальства визначаються Мінагрополітики на підставі науково-біологічних обґрунтувань науково-дослідних установ, наукових підприємств та організацій».
Згідно п. 3.4. діючих Правил любительського та спортивного рибальства: «Водойми та умови використання водних живих ресурсів для любительського рибальства визначаються органами рибоохорони на підставі науково-біологічних обґрунтувань». Але органи рибоохорони практично ніколи не могли в повній мірі скористатися цим правом, бо на це були інші законні підстави.
Тобто давно прийшов час змінити цей в деякому сенсі протизаконний пункт, який порушує ст. 47 Водного Кодексу України.
Згідно ст. 47 Водного кодексу України любительське і спортивне рибальство належить до загального водокористування, тому якщо водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, або відповідною радою не встановлено (ЗАКОННИХ) умов що обмежують загальне водокористування на водних об'єктах, розташованих на їх території, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень.
Про умови, що обмежують загальне водокористування говорить абзац ст.. 47 Водного Кодексу України "З метою охорони життя і здоров'я громадян, охорони навколишнього природного середовища та з інших передбачених законодавством підстав районні і міські ради за поданням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, обласних, Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій, органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища та інших державних органів встановлюють місця, де забороняється купання, плавання на човнах, забір води для питних або побутових потреб, водопій тварин, а також за певних підстав визначають інші умови, що обмежують загальне водокористування на водних об'єктах, розташованих на їх території».
Тобто, діюче законодавство вважає невизначені водойми такими, на яких дозволено загальне водокористування (в тому числі любительський та спортивний лов), та визначати слід саме ділянки на яких обмежується загальне водокористування, а у органів рибоохорони таких повноважень немає. У них є тільки реальні повноваження визначати ділянки тривалого зосередження риби для спеціального використання ВЖР на платній основі, та ділянки закріпленні за громадськими об’єднаннями.
В зв’язку з тим, що Водний Кодекс України має більшу юридичну силу ніж Правила любительського та спортивного рибальства, будь яких законних підстав обмежувати загальне водокористування не визначивши водойми для любительського і спортивного рибальства у органів рибоохорони немає і фактично ніколи не було.
Тому, щоб не порушувати діючого Законодавства України та Конституції України в частини прав людини на загальне водокористування, п. 4 Нового Порядку слід записати так: «Любительське і спортивне рибальство здійснюється громадянами для задоволення їх потреб безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.
З метою охорони життя і здоров'я громадян, охорони навколишнього природного середовища та з інших передбачених законодавством підстав районні і міські ради за поданням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, обласних, Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій, органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища та інших державних органів встановлюють місця, де забороняється любительський і спортивний лов, а також за певних підстав визначають інші умови, що обмежують любительський і спортивний лов на водних об'єктах, розташованих на їх території.
На водних об'єктах, наданих в оренду, любительський і спортивний лов допускається на умовах, встановлених водокористувачем (але якщо це не допускає звуження змісту та обсягу існуючих конституційних та інших законних прав і свобод громадян), за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду.
Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення про заборону якщо така існує на водному об'єкті, наданому йому в оренду, або про існуючі умови спеціального використання біоресурсів.
Якщо водокористувачем або відповідною радою не встановлено таких умов, любительське та спортивне рибальство визнається дозволеним на загальних умовах згідно діючих Правил любительського та спортивного рибальства».
ніяк не заспокояться.
в Хрінниках всього декілька ділянок берега де можна нормально зайти в воду покупатися, кругом мульне й зарошше водоростями дно. відпочиваючі і не запливають далеко від берега, а п.о. там і не пірнають. що хоч видумують аби заборонити П.О.. і знову ініціація від партії регіонів як не Берташ то від Миколи Яцюка.
трохи з запізненням за браку часу. знову готуємо звернення.
Для тех кто приезжает в Голу Пристань район элеватора. В этом году там об явили зимовальную,не нарвитесь.
Вот и ответ Головрыбвода по поводу гавайки-слинга, думаю многим будет интересно.
Так талантливо отвечать могут только наши чинуши. Любой буквоед (инспектор, судья-подставляем кого надо) скажет, что это письмо запрещает использование гавайки, т.к. в тексте нигде не сказано "Гавайка разрешена" или "Гавайка является разновидностью гарпунных ружей или разрешенных орудий лова". И судебные решения не в нашу пользу по гавайкам тому подтверждение.
Неужели Головрыбвод не может ответить одним и однозначно трактуемым предложением? Я уже видел и сам получал такой ответ, все копии одного файла.
DracoZur
26.11.2013, 13:13
Итак благодаря нашей работе с письмами всеми* уважаемый* Нарушитель* ( Коваленко В.В.) попал в состав комиссии и будет представлять лобби от Федерации успешно завалившей работу с любителями - подвохами! От нас опять никого и противопоставить мнению федералов о признании только их УПО легитивным будет нечего и некому! Враг коварен и хитер! Возможно все это была именно их игра! Не верю я добрым помыслам Нарушителя !
Юра Яковлев
19.12.2013, 10:24
Да... уж ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) :mad:
Лясковский Александр
19.12.2013, 14:20
Да... уж ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) :mad:
Попахивает чистяковщиной :cool:. И что статья заказная - до гадалки не ходи :rolleyes:.
pithon65
20.12.2013, 15:00
Попахивает чистяковщиной :cool:. И что статья заказная - до гадалки не ходи :rolleyes:.
+100! :cool:Саня,на мой взгляд,это одна и та же статья и её периодически выкладывают на разных сайтах.
День добрый,подскажите по поводу ночной охоты,а то никак не пойму можно охотится ночью или нет,в правилах написано что нельзя в Черном Азовском море,а в р.Днепр?
День добрый,подскажите по поводу ночной охоты,а то никак не пойму можно охотится ночью или нет,в правилах написано что нельзя в Черном Азовском море,а в р.Днепр?
На территории Украины ночная подводная охота разрешена везде, будь то реки, озера, либо моря.
Точно так. Я себе распечатал главы закона где об этом говорится , даже пришлось зачитавать инспекторам ,у которых нет закона с собой, на КВХ
А я бы еще оооооочччеееень просил их составит протокол о нарушении. А не сильно вдавался в ликбез. А потом бы они слезами умылись, вымаливая этот протокол обратно.
..
Лясковский Александр
29.07.2015, 09:46
В "Настольной книге п\охотника" это все есть. Для кого ее ваяли :Smile023:??? Прочитай для себя, распечатай и вози с собой на нырялки, шоб при необходимости "тыкать у морду" если начинает за..ывать РИ.
Лясковский Александр
26.08.2015, 17:07
Парни, кажись здесь кто-то выкладывал компромат на Чистякова, ткните носом. ПЛИЗ!!!
Парни, кажись здесь кто-то выкладывал компромат на Чистякова, ткните носом. ПЛИЗ!!!
Саша, я так понимаю ты о этом ТЫЦ ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
и тут ТЫЦ ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]!/blog/view/9191/) на двух страничках
и еще раз ТЫЦ ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), похож на первую ссылку, но вроде добавлен последний абзац.
Сань, че случилось?
Главрыбвод информирует
Главрыбвод информирует часть 2
Итак, ребятки, касательно запретов на любительскую рыбалку:
Анализирую я эти 2 почти идентичные документа и понимаю, что запретили любительскую рыбалку (то есть и ПО) на условиях общего водопользования. То есть - бесплатно.
Однако у нас есть и возможность заниматься любительской рыбалкой на основании специального водопользования. То есть с получением разрешения и оплатой сбора.
Разбирался долго, нашел даже порядок расчета сбора за спецводопользование. По большому счету за 50 кг. сома нужно заплатить около 24 грн. за сутки. Судак и щука - еще дешевле, да и 50 кг. так брать не стоит.
Вопросов осталось 2:
1. как обстоят дела с выдачей разрешений и сколько времени этот процесс занимает;
2. какие нормы вылова на каждый вид рыбы установлены в г. Киеве и в Киевской обл. а они должны быть установлены.
Звоню я соответственно в городское и областное управление за уточнениями.
результат таков:
1. Начнем с г. Киева.
В Киеве запретили бесплатную рыбалку только в нижнем бьефе дамбы, в заливе Речище и Галерная.
Но эти участки и так запрещены груглогодично в соответствием с правилами пп. 4.13.3:
Канівському:
- на відстані 5 км вниз від греблі Київської ГЕС;
- в затоці "Річище" вниз, від греблі до гатки;
- в затоці "Галерне" на всій акваторії.
То есть фактически никаких дополнительных запретов в городе нет. Ниже по течению участок запретки заканчивается по административной части города, где полномочия переходят к областному управлению.
2. Киевская область:
с трудом дозвонился, трубку взял ихтиолог, который занимался их приказом.
И каково же было мое удивление, когда он мне начал рассказывать, что в этом приказе ограничивается именно промышленный лов!!!
Я ему приказ перечитал дважды, показал, что о промлове там нет ни слова, после чего чел ответил, что ему это все так объяснили, он мол все разузнает и перезвонит.
Короче пока так, будут новости по области - дам знать, а то от Процева и Плют большая вода даже не начиналась.
Кстати, оба были удивлены, что любительский лов может совершаться на условиях спецводопользования (платно) и пытались доказать, что у нас это не возможно, хотя соответствующие нормативные акты датированы еще 1999 г. и до сих пор в силе )))
Толя, ты смотри аккуратно, а то подкинешь идею РИ о сборе денег, т.е. платный любительский лов)))
А вот и официальный коммент от Киевского городского управления.
Оказывается они таким образом запретили промлов в черте города )))
А вот и официальный коммент от Киевского городского управления.
Оказывается они таким образом запретили промлов в черте города )))
Опередил, вот ещё с одного ресурса:
Но думаю лишним не будет для главрыбвода, то что рыбаки любители не дремлят и всячески будут отстаивать свои права.
Опередил, вот ещё с одного ресурса:
Но думаю лишним не будет для главрыбвода, то что рыбаки любители не дремлят и всячески будут отстаивать свои права.
Деня, с Киевом все понятно, меня больше сейчас интересует вопрос Каневского ВХ.
Получил наконец пояснения из области.
Короче у них такой же подход ))
Этим приказом они хотели сказать, что в указанной в нем зоне, то есть от границы обрасти и до Процева с Плютами запретили промлов.
Так же сказали, для успокоения видимо, что это водоемы общенационального пользования и никто там не сможет ограничить любительскую рыбалку.
Так что может все таки покращення?))
Киевский рыбак
27.09.2017, 14:03
Читаємо витяг з - Правил охорони життя людей на водних об’єктах України
Наказ МВС від 10.04.2017 № 301
IХ. Заходи безпеки під час підводних занурень
1. Занурення підводних плавців (підводників-аматорів, мисливців-аматорів), що здійснюють аматорські занурення, організовують тренування і проводять змагання, дозволяється у спеціально відведених місцях для підводних занурень.
Місця для підводних занурень визначаються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за узгодженням з територіальними органами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, в межах прикордонної смуги та контрольованих прикордонних районів – додатково за узгодженням з відповідними органами охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України, на внутрішніх водних шляхах України – додатково за узгодженням з територіальним органом Державної служби України з безпеки на транспорті.
2. З метою уникнення нещасних випадків місця для підводних занурень та підводного полювання мають відповідати таким вимогам:
1) розташовуватися на віддалі від гідротехнічних споруд, підводних комунікаційних ліній та мереж, пляжів та судноплавного шляху;
2) підводна частина акваторій районів має бути без природних чи штучних перешкод;
3) дно акваторії має бути без мулу, швидкість течії – не вище 0,5 м/с, прозорість води – не менше 2 м.
3. До підводних занурень допускаються особи з 16-річного віку, які пройшли медичний огляд і придатні за станом здоров'я, уміють плавати (пройшли спеціальне навчання), знають заходи безпеки під час занурень та перебування під водою, володіють прийомами рятування на воді.
До підводних занурень в автономних дихальних апаратах допускаються особи, які пройшли навчання у спеціалізованих навчальних закладах, мають національні або міжнародні документи підводного плавця (дайвера) або водолаза. Глибина занурення залежить від рівня їх допуску (сертифікації).
4. Члени юнацьких клубів (секцій) до практичних підводних спусків допускаються з 14 років під керівництвом і контролем відповідальних осіб клубу (секції) і в присутності медичного працівника.
5. Керувати заняттями та проводити навчання мають право особи, допущені відповідною кваліфікаційною комісією:
1) штатні інструктори підводного плавання та легководолазної справи;
2) громадські інструктори, які мають кваліфікацію водолазного спеціаліста або водолаза-інструктора.
6. Керівник занять (спусків) зобов'язаний знати місце розташування найближчої декомпресійної камери та мати засоби своєчасної доставки до неї потерпілого.
7. Занурення під воду має здійснюватися з берега або з маломірного/малого судна, укомплектованого рятувальними засобами, спеціальними трапами, у присутності медичного працівника (водолазного лікаря) або особи, яку допущено відповідною комісією до медичного забезпечення водолазних спусків.
8. Перед початком підводних спусків:
1) на маломірному/малому судні піднімаються попереджувальні сигнали (сигнальний прапор (щит) «А» - сигнал «А» (альфа) - «У МЕНЕ СПУЩЕНИЙ ВОДОЛАЗ, ТРИМАЙТЕСЯ ПОДАЛІ ВІД МЕНЕ ТА ЙДІТЬ МАЛИМ ХОДОМ»);
2) уточнюється місце розташування найближчої декомпресійної камери;
3) маломірне/мале судно укомплектовується рятувальними засобами та трапами;
4) перевіряється готовність засобів для доставки потерпілого під час підводного спуску до декомпресійної камери.
Киевский рыбак
27.09.2017, 14:19
Рибальство вільне та безкоштовне визначено так -----
Стаття 27 ЗУ Про тваринний світ. Любительське і спортивне рибальство
У порядку загального використання об'єктів тваринного світу
громадянам, у випадках, передбачених законодавством, дозволяється
безоплатне любительське і спортивне рибальство для особистого
споживання (без права реалізації) у визначених відповідно до
законодавства водних об'єктах загального користування у межах
встановлених законодавством обсягів безоплатного вилову і за умови
додержання встановлених правил рибальства і водокористування.
Стаття 6 ЗУ про аквакультуру. Право власності на об’єкти аквакультури
4. Не можуть перебувати у приватній власності об’єкти аквакультури, що потрапили в умови природної волі за межі наданих суб’єктам аквакультури в користування рибогосподарських водних об’єктів (їх частин), рибогосподарських технологічних водойм, акваторій (водного простору) внутрішніх морських вод, територіального моря, виключної (морської) економічної зони України або цілеспрямовано вселені у водні об’єкти (їх частини).
Читати так – риба, яка вирощена у риброзводнику але випущена до загальних водойм не є чиєюсь власністю – і повинна належати та охоронятися всіма громадянами.
Пункт 3.1 Правил любительського і спортивного рибальства
- Любительський і спортивний лов риби і водних безхребетних для власних потреб дозволяється всім громадянам України, іноземцям, а також особам без громадянства у всіх водоймах України, за винятком вилову у водоймах природно-заповідного фонду, ставкових та інших риборозплідних господарствах, водоймах, спеціальне використання яких обмежене (питні, технічні, лікувальні та інші), водоймах, де лов або добування (далі - лов) заборонені цими Правилами рибальства.»
Пунктом 4.1 Правил любительського та спортивного рибальства, затверджених наказом Держкомрибгоспу від 15.02.1999 № 19, передбачено, що любительський та спортивний вилов риби, інших водних біоресурсів здійснюється:
на водоймах загального користування - безкоштовно;
Стаття 51 ВК України.
Водні об'єкти надаються в користування на умовах оренди без обмеження права загального водокористування, крім випадків, визначених законом.
Орендарі водного об'єкта зобов'язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо).
При визначенні таких місць перевага надається традиційно розташованим місцям масового відпочинку.
Киевский рыбак
27.09.2017, 15:40
Цікаві положення закону про риболовлю в риброзводниках та в природних озерах (річках) де якісь люди заявляють що вони орендатори й забороняють ловити рибу (купатися).
Є - водні об’єкти – водосховища, ставки, озера та замкнені природні водойми.
Є - рибогосподарські технологічні водойми – частини рибницького господарства, рибницькі басейни, установки замкнутого водопостачання тощо, в яких утримуються об’єкти аквакультури у стані ізоляції без прямого або опосередкованого контакту з іншими групами гідро біонтів (риб).
Водойми використовуються підприємцями для отримання:
а- товарної продукції аквакультури та її подальшої реалізації (товарна риба);
б-штучного розведення (відтворення) – наприклад малька;
в-надання рекреаційних послуг – наприклад для відпочинку та рибальства.
Основними напрямами отримання ТОВАРНОЇ РИБИ може бути :
1. Ставкова аквакультура - використовуються рибогосподарські технологічні водойми, руслові, балочні та одамбовані рибницькі ставки, штучно відокремлені від материнських водних об’єктів (їх частин), обводнені торфові кар’єри в умовах рибницьких господарств (риборозплідники, нерестово-вирощувальні, товарні, повносистемні господарства). Ставкова та індустріальна аквакультура передбачає вирощування об’єктів аквакультури у штучно створених, повністю або частково контрольованих умовах з використанням напівінтенсивної та інтенсивної форм аквакультури.
2. Ввипасна аквакультура - використовуються рибогосподарські водні об’єкти (їх частини), рибогосподарські технологічні водойми при цьому не використовуються. Випасна аквакультура здійснюється за екстенсивною формою за відсутності негативного впливу на навколишнє природне середовище.
3. Індустріальна аквакультура - використовуються рибницькі басейни, рибницькі садки, акваріуми, а також частини водних об’єктів із застосуванням спеціальних технологічних пристроїв - плавучих садків, колекторів для молюсків, установок замкненого водопостачання тощо.
У статті 47 Водного кодексу України визначено можливість та порядок обмеження права загального водокористування. - Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.
Якщо водокористувачем або відповідною радою не встановлено таких умов, загальне
водокористування визнається дозволеним без обмежень.
Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.
Таким чином розведення товарної риби проводиться або у штучно створених технологічних водоймах або у природно створених.
Штучно створені озера (КОПАНКИ) для товарної риби майже всі огороджені й не придатні до купання. Зрозуміло що й там неможливо плавати під водою.
Природно створені озера всі вільні для купання й рибальства – за умови якщо вони не передані в оренду й Орендодавець (Виконавча влада) не заборонила тут загальне водокористування.
Виконавча влада за всі роки жодного разу не забороняла загальне водокористування на переданих в оренду природно створених озерах -
(НЕМАЄ ЖОДНОЇ ЗАБОРОНИ ЗА ОСТАННІ 20 РОКІВ)
Якщо Орендодавець озера не забороняв загальне водокористування на природно створених озерах й це згідно ст.. 47 ВК України є безкоштовним та не потребує відповідних дозволів, то й Орендар не має права забороняти людям користуватися озером.
Часом, якщо хто не звернув увагу в розділі "Рибоохорона" ...
Дубль сюди ;)
Колеги, виявляється, 18 листопада призначене громадське обговорення нової редакції Правил любительського і спортивного рибальства:
Проєкт наказу Міністерства енергетики та захисту довкілля України ''Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства'' (18.11.2019)
З огляду на сайт ВР, новий варіант ще не підписаний міністром.
Виявляється, було
Проведено нараду за участі президента Всеукраїнської громадської організації «Громада Рибалок України», президента громадської організації «Всеукраїнська громада підводних мисливців та рибалок», яка відбулась 22 серпня 2019 року.
Читаємо про підводне полювання, згадуємо "гарпун в сраку". Маразм процвітає.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010