Увійти

Показати повну версію : СНАСТИ ч. 2

Сторінки : 1 2 3 4 5 [6] 7

_absh
15.10.2020, 14:26
попробовал, короче. леску при намотке обработал фейри, тонет все без проблем с мормышкой 0.3 что ли грамма.

проблема в другом. во-первых, летит оно так себе. при этом тоньше леску ставить неохота, будет слишком легко рваться.

во-вторых, чуйки нет вообще. что трава, что рыба, тупо одно и то же по ощущениям. понятно, что села рыба, становится только когда она уже дергаться начинает и идти в сторону, а поклевка ощущается крайне размазанно. глазами вижу, что мормышку проглотили и выплюнули, а руками ощущений ноль.

буду думать в сторону шнура. нанофил кажется хорошей идеей. я его когда-то пробовал, общеизвестные минусы не пугают, зато должно хорошо лететь. поводок привязывать конечно гемор будет, но то такое, ничего не поделаешь. правда, у нас тонкого нанофила как-то толком в продаже нет почему-то. еще там какую-то модель gosen расхваливали, вроде, тоже надо будет присмотреться.

p.s. crazy fish nano zero до 1.5 г оказалась просто божественной палкой для микровертушек. даже если мормышинг мне не зайдет, оставлю для самого мелкого железа под настроение.

von Peschkoff
15.10.2020, 15:22
попробовал, короче. леску при намотке обработал фейри, тонет все без проблем с мормышкой 0.3 что ли грамма.

проблема в другом. во-первых, летит оно так себе. при этом тоньше леску ставить неохота, будет слишком легко рваться.

во-вторых, чуйки нет вообще. что трава, что рыба, тупо одно и то же по ощущениям. понятно, что села рыба, становится только когда она уже дергаться начинает и идти в сторону, а поклевка ощущается крайне размазанно. глазами вижу, что мормышку проглотили и выплюнули, а руками ощущений ноль.

буду думать в сторону шнура. нанофил кажется хорошей идеей. я его когда-то пробовал, общеизвестные минусы не пугают, зато должно хорошо лететь. поводок привязывать конечно гемор будет, но то такое, ничего не поделаешь. правда, у нас тонкого нанофила как-то толком в продаже нет почему-то. еще там какую-то модель gosen расхваливали, вроде, тоже надо будет присмотреться.

p.s. crazy fish nano zero до 1.5 г оказалась просто божественной палкой для микровертушек. даже если мормышинг мне не зайдет, оставлю для самого мелкого железа под настроение.
Еще можете как вариант Yo-Zuri Armored F Pro 0.06 рассмотреть. Я как раз под мормышинг его использую, доволен.

_absh
15.10.2020, 16:16
Еще можете как вариант Yo-Zuri Armored F Pro 0.06 рассмотреть. Я как раз под мормышинг его использую, доволен.
0.06 это самый тонкий из них?
типа прям PE #0.06, если правда столько, то реально должен быть невероятно тонкий.

_absh
15.10.2020, 16:19
гм, а как он вообще сам по себе? а то мне в следующем сезоне понадобится нечто на ультралайт, а тут тебе толщина какая хошь и цена нормальная.

von Peschkoff
15.10.2020, 19:00
0.06 это самый тонкий из них?
типа прям PE #0.06, если правда столько, то реально должен быть невероятно тонкий.
Да, самый тонкий. в других диаметрах не юзал, хотя тоже мысли появились. 0.06 понравился-тонкий, скользкий, при этом на разрыв так даже и не совсем паутинка, рвется с довольно заметным усилием. на абразиве конечно убивается, но на таком диаметре это естественно. нанофил самый тонкий не юзал, сравнить не могу.

_absh
15.10.2020, 19:44
как далеко мормышки летают?

von Peschkoff
15.10.2020, 21:00
как далеко мормышки летают?
Для меня мормышинг это в первую очередь ловля условно мирной рыбы, поэтому веса минимальные.Заброс... ну метров 7-10 в зависимости от ветра) Мне хватает.

_absh
15.10.2020, 22:16
гм гм на 7-10 метров у меня и с леской летит.
впрочем, с хорошим тонким шнуром должно полететь по любому дальше, чем с леской толщиной почти 0.11 мм.

абориген
18.10.2020, 08:05

Юзал его с Нано Зеро и с Матаги 562...
Отказался в пользу монолески 0.06 Шимано Аспайр Айс. Заброс практически тот же, но не выдувает такую большую петлю, как со шнуром. + поклёвок больше, а сходов меньше.

von Peschkoff
18.10.2020, 17:53
Юзал его с Нано Зеро и с Матаги 562...
Отказался в пользу монолески 0.06 Шимано Аспайр Айс. Заброс практически тот же, но не выдувает такую большую петлю, как со шнуром. + поклёвок больше, а сходов меньше.
Пробовал начитавшись спортсменов применять такие лески при зимней рыбалке.Хз, мож руки не оттуда растут, но мне такую леску даже 250-300гр. плотвицы обрывали. А если не обрывали, то после вываживания точно приходилось перевязываться, уставшую леску следующая обрывала почти наверняка. Понятно что в спиннинге проще, и фрикцион, палка сопливая рывки сглаживает, но все же мне как то стремно с таким диаметром. Хотя и понимаю что есть куча преимуществ...

абориген
18.10.2020, 18:10
...Понятно что в спиннинге проще, и фрикцион, палка сопливая рывки сглаживает, но все же мне как то стремно с таким диаметром. Хотя и понимаю что есть куча преимуществ...

Окуня граммов на 350 вывел, а вот шнурки... они ж с зубками)))

RodMan
19.10.2020, 07:51
Спортсмены при ловле мормышкой спиннингом используют самую тонкую. 0.06

MaksTrout
21.10.2020, 15:48
Оптимальной толщиной для себя считаю 0,1 мм. Такой толщины достаточно чтобы вывести нормального окуня в случае поимки, а также такой толщины достаточно чтобы не перевязываться каждые 10 минут :udo4ka:

Aldarkosse
22.10.2020, 09:52
Оптимальной толщиной для себя считаю 0,1 мм. Такой толщины достаточно чтобы вывести нормального окуня в случае поимки, а также такой толщины достаточно чтобы не перевязываться каждые 10 минут :udo4ka:

Согласен, тем более снова в продаже есть - Леска Varivas Area Trout Master Limited Super Ester 150м 0.104мм, наверное лучшее предложение для мормышки в наших широтах. Есть такая же оранжевая, но по разрывной она не конкурент этой.

Tomsat
22.10.2020, 17:53
А не было ни у кого опыта пользования шнуром Seaguar PE X4 Lure Edition? Какие от 0.3 впечатления?

MaksTrout
29.10.2020, 11:40
тем более снова в продаже есть - Леска Varivas Area Trout Master Limited Super Ester 150м 0.104мм,

Вообще никогда не заморачивался брендами/цветом лески. Всегда брал бесцветные (т.е. прозрачные). Выбирал всегда обычные поплавочные лески в размотках 100 метров и более. Несколько раз спешил и покупал 30 м размотки.
ИМХО, "свежесть" лески гораздо важнее ее бренда.

серёга84
04.01.2021, 21:35
Здравствуйте.кто то ловит спиннингом Крэйзи Фиш Арион,который до 4 грамм?в интернете одни хвалебные отзывы .хотел себетикт 611 exr,но может не стоит переплачивать? Или разница все таки есть ?

@ndrey k
13.01.2021, 14:44
duel armored f+ pro #0.2 orange
Рідкісне гуано :)
Діаметр такий же, як ygk reak dtex #0.4 Поки новий, має пам’ять. Пару разів бороднув, чого давненько не траплялося (steez 2004 та vanquish 2500). Купляв на зиму, через технологію (сплавний) і покриття. Останнє відносно швидко стирається, шнур ворситься і добряче тягне воду. При спробі відстрелити приманку на зачепі, порвався в руці.
Добре, що віз з Японії і він обійшовся мені відчутно дешевше, ніж за duel просять в українських магазинах. Інакше було б зовсім сумно.

Richsoul
15.01.2021, 13:30
Загорелся идеей покупки тревел спиннинга грамм до 2,5 - 3х. Много разных обзоров посмотрел на эту тему. Хотел Abu Garcia Diplomat Nano Travel, но его сложно найти (если есть на продажу, напишите мне).
Посетила идея, что если из Nano One сделать тревел вариант с помощью родбилдеров. Сильно потеряет в строе, какие еще подводные камни могут быть из за такой переделки.

Sasha S2
15.01.2021, 18:23
Загорелся идеей покупки тревел спиннинга грамм до 2,5 - 3х. Много разных обзоров посмотрел на эту тему. Хотел Abu Garcia Diplomat Nano Travel, но его сложно найти (если есть на продажу, напишите мне).
Посетила идея, что если из Nano One сделать тревел вариант с помощью родбилдеров. Сильно потеряет в строе, какие еще подводные камни могут быть из за такой переделки.

Посмотрите Дайву プレッソST 53XUL-4 [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Алекс!1
15.01.2021, 18:40
Tict befo-510S-5p. Есть ли острая необходимость в тревеле?А это в самолёте или командировка. Ну может ещё в чащёбах Сибири.

абориген
19.01.2021, 16:17
Tict befo-510S-5p. Есть ли острая необходимость в тревеле?

Есть.

Вот летишь в Турцию или ещё куда на море... и есть чем заняться, чтоб от скуки не свихнуться)))

Richsoul
19.01.2021, 16:43
Есть.

Вот летишь в Турцию или ещё куда на море... и есть чем заняться, чтоб от скуки не свихнуться)))

Именно с такой необходимостью и столкнулся в Турции прошлым летом. Важно, что транспортировочная длина должна быть 40-45см, что бы в ручную кладь брать в самолет. То есть, 5ти частник.

Camper
20.01.2021, 10:28
Именно с такой необходимостью и столкнулся в Турции прошлым летом. Важно, что транспортировочная длина должна быть 40-45см, что бы в ручную кладь брать в самолет. То есть, 5ти частник.
Если чартер то достаточно иметь боольшой семейный чубадан, у меня в мой двухчастник в тубусе помещается, а если это регулярный рейс тогда конечно тревел, тем более если лоукост, там и с ручной кладью могут быть нюансы.

Igor1963
21.01.2021, 10:26
Надумання проблкма,К примеру лыжи как првило - одночастотник.

RodMan
21.01.2021, 11:21
Загорелся идеей покупки тревел спиннинга грамм до 2,5 - 3х.
Как вариант Daiwa Gekkabijin MX Mobile 72UL-S-5. Еще у Дайвы есть короткие тревелы в сериях Presso(4хчастная) и Silver Creek. Много вариантов есть у MajorCraft. Есть 5тичастные ультралайты и в линейках Breaden, Xesta, Palms, Apia и т.д. Практически у каждого крупного производителя

S.K.I.F.
17.02.2021, 19:28
Весною виходить оновлення серії котушок Shimano Ultegra. Підкажіть, будь ласка, чи підійде котушка типорозміру 2500S з передаточним числом 6.0:1 для мікроджига в поєднанні з Favorite Blue Bird 762UL-T (1-7 г.) та Major Craft FirstCast Light Game FCS-S762UL (0.4-5 г.), чи краще C2000S з передаточним числом 5.0:1.

RodMan
17.02.2021, 19:57
Краще за все 2500S з передаткою 5.0

Cultik
17.02.2021, 20:09
Краще за все 2500S з передаткою 5.0

Такої Ультегри поки не планується.

RodMan
17.02.2021, 20:29
Такої Ультегри поки не планується.
Знаю. Я про розмір та передатку під мікроджиг та довгу палку. А нащо на Ультегрі зациклюватися. Можливо краще 16й Страдік взяти. :rolleyes:

Cultik
18.02.2021, 08:15
Можливо краще 16й Страдік взяти. :rolleyes:
Женя,16 Страдік краще але хто ж його нового продасть за 170 у/о:)

RodMan
18.02.2021, 08:22
Та продають, в Барахолці і не таке буває

Nemo
18.02.2021, 08:27
На олх зайди 4700 новый. Размер 2500.

Cultik
18.02.2021, 08:47
На олх зайди 4700 новый. Размер 2500.

Мені не треба.І так як у дурачка фантиків:)

Провинциал
10.04.2021, 13:40
Привіт рибацюгам! Підскажіть чи є зараз в Україні можливість придбати запасні шпулі до 20-го Ванфорда або 19-го Страдіка? Цікавить розмір 2500S.

Andrik
10.11.2021, 19:57
Вітаю. Чи може мені хтось пояснити відмінність між вудками '16 Soare X-Tune S706UL-T ', 17 New Soare CI4+ S706UL-T , New Soare SS S76UL-Т , 14 Soare SS S706ULT ? Питання стосується не зовнішнього вигляду чи форми катушкотримача, виключно якості роботи з мінімальною і мааксимальною вагою - чуйки провалів і т д.....
Дякую.

RodMan
11.11.2021, 08:07
Я колись порівнював солідні версії [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

@ndrey k
24.12.2021, 22:30
Всім привіт! Давненько не бачились :)
А чи є тут щасливі власники ХТюнів 20-го року? Поділіться враженнями :spin:

RodMan
27.12.2021, 14:43
Я влітку тестував декілька рибалок солідний 73й. :drill2:

@ndrey k
27.12.2021, 20:45
Я влітку тестував декілька рибалок солідний 73й. :drill2:
Я саме до нього приглядаюся ) Напиши, будь ласка, які враження? Цікавить, насамперед, наскільки м'яка вклейка. В порівнянні із Хтюном попереднього випуску. Там вона доволі м'яка. Сам звик до жорсткої вклейки на Tict Ice Cube IC-74FS-Sis. Та хотілося б щось проміжне по жорсткості, між Тіктом і ХТюном 16-го року

RodMan
27.12.2021, 21:41
По низах 2 грами працює в гарних умовах, чутливість на високому рівні, приблизно така сама як і в попередніх моделях. Тест чесний, кинути можна й паспортні верхи, але на 5 вже провалюватися починає. Деякі анімації вже не зробиш. Вклейки як завжди вклеював косоокий китаєць. Вклейка жорсткіша ніж у попередньої моделі. М'якша ніж у тікта. Тест такий собі. Як для роботи з вагами 0.6-3 занадто потужний. Для роботи з вагами 4-6 занадто м'який. Мені більше 17 Соаре подобаються. Особливо 706Т

@ndrey k
27.12.2021, 22:17
Соари не такі красиві :) Дякую, Женя! В мене приятель придбав з тиждень тому, але я мав лише часу на три закиди - довбана злива суттєво скоротила спільну рибалку. Хотів подарунок собі під ялинку, та після твого відгуку не квапитимуся. Почекаю іншої нагоди на половити. Чув схвальні відгуки по тубулярному хтюну. Та й відео на ютьюбі вистачає. Я б може і його взяв, от тільки здається, що із моїм Тіктом вони перетинатимуться в застосуванні. Солідний хотів використовувати, переважно, для ловлі в товщі, а також взимку і ранньою весною.

RodMan
28.12.2021, 08:04
Для анімацій в товщі я б дивився тубуляр.

Cultik
28.12.2021, 08:36
Або щось еджингове з хардсолідом.

@ndrey k
28.12.2021, 20:32
Не погоджуся ) В моєму розумінні, попередній Хтюн 16-го року із вклейкою - найкращий варіант. От тільки для всього іншого вона зам‘яка, як на мене. Після хардсоліду

Cultik
28.12.2021, 20:43
Тоді ми по різному ловимо;)

@ndrey k
28.12.2021, 22:40
Так я якраз хардсолідом постійно і ловлю :) Раджу спробувати м‘яку вклейку

Cultik
28.12.2021, 22:48
У мене є і з м'якою вклейкою.
Але ним я ловлю по холодній воді,сонними проводками майже не відриваючи приманку від дна.

@ndrey k
29.12.2021, 00:10
От і я собі таке хочу )

Ліквідація за власним бажанням
29.12.2021, 06:08
От і я собі таке хочу )
А финеза не подойдёт? Старая добрая финеза :confused:

@ndrey k
29.12.2021, 14:30
А финеза не подойдёт? Старая добрая финеза :confused:
Вибач, не мої це палки від слова зовсім

@ndrey k
05.01.2022, 19:18
Визначаюся ) Маю питання, але сьогодні рибалив у непростих умовах - сильний вітер ідохрініща трави на дні. Єдине, що можу впевнено сказати - на виважуванні вона якась нереальна - з жодним вудлищем я так не кайфував.
Щось на кшталт
JEq10L7u3SM

05.01.2022, 21:14
якась нереальна - з жодним вудлищем я так не кайфував.
Блин?! Где-то я это уже слышал. И сам не раз, и не два говорил :) Каждая новая удилка будет приносить свой кайф и своё разочарование своей недосканальностью. Так как нет ничего идеального в принципе :)
ЗЫ. Но я искренне рад, что сегодня ты кайфанул ;)

sps-3281
12.01.2022, 21:56
Блин?! Где-то я это уже слышал. И сам не раз, и не два говорил :) Каждая новая удилка будет приносить свой кайф и своё разочарование своей недосканальностью. Так как нет ничего идеального в принципе :)

Все это будет продолжаться до тех пор, пока не прийдет озарение. Фен-шуй ли, нирвана ли, или то чувство, что нет ничего идеального и получать удовольствие можно из самых обычных вещей, не вознесенных и не повергнутых!

@ndrey k
16.01.2022, 19:47
Це все тому, Сергію, що ти ловиш Файнезами :D ;) Продай і купи собі нормальне вудлище )) Жартую, не ображайся ) Peace

16.01.2022, 20:18
Це все тому, Сергію, що ти ловиш Файнезами :D ;) Продай і купи собі нормальне вудлище )) Жартую, не ображайся ) Peace
Не поверишь - никогда не было :) Всё шо угодно, а вот финки не было. Зато был первый в Украине сулс. Тоже было ощущение достижения святого грааля. А потом в руки попал кастомный японский удильник от конторы, которой уже нет. Гриша когда-то привёз.
Потом продал и то, и другое. Сейчас вообще забавный коротыш в виде 506 брадена. Уже четвёртый год со мной. Лёгкий, приятный. Удовлетворяет все мои потребности. Не идеальный, но... какой уж есть :)

@ndrey k
16.01.2022, 22:03
Клята зима. Тричі був із вудлищем на рибалці, та через непогоду і не найкращий кльов не можу остаточно сформувати свої враження.
За пару останніх років мав змогу половити різними мікрушними палками, переважно середньо-дорогого сегменту, та порівнюватиму зі своїм основним — tict ice cube ic-74fs-sis.
Якщо не враховувати попередню модель Xtune, якою ловив влітку виключно в товщі, достатнього досвіду використання вудлищ із м'якими вклейками я не маю. Намагався, та після хардсоліду вони мені не сподобалися від слова зовсім. Зі старішим ХТюном не потрібно було постійно контролювати дно, то ж я був дещо не готовий до того, що мені доведеться вчитися якось відслідковувати падіння приманки з головами 1.5-2 г, через те, що м'яка вклейка не відбиває в руку. А я до цього звик. Женя писав, що в ідеальних умовах працює від 2-х грамів, я б сказав, що від 2.5 щось інколи тактильно фіксую, та в безвітряних умовах ще не рибалив) Востаннє швидкість вітру була до 9 (дев'яти) метрів за секунду )) Не завжди відчуваю покльовки, навіть чималеньких окунів, та поки цим не переймаюся — зима та й повно трави в місцях ловлі. Щодо загальної чутливості, Тікт здається виразнішим, дзвінкішим. До цього я був також не готовий. Потрібно порівняти лоб в лоб, за можливості, тоді скажу впевненіше
Тепер про те, що сподобалося: кидає XTune чудово. От прямо приємно вразило. Використовую шпулі з 2-ма шнурами — momoi oshikage #0.1 та ygk real dtex #0.3 Із першим 1 г летить хєр зна куди, взагалі без напрягу. Пишуть, що вудлище впевнено кидає від 0.75 г Не перевіряв, та охоче вірю. 0.3 я б назвав макимальним рекомендованим діаметром. З більшим точно страждатиме дистанція. Найважче, що кидав — 5 г + ізік 3". Не валиться, доволі впевнено жбурляє, та вішати 7-8 г + якогось невеликого хробака мені поки лячно. Був дещо розчарований, що катушкотримач на солідних Хтюнах встановлено гайкою вперед, та з'ясувалося, що моя рука, при такому розташуванні, з металом майже не контактує і, відповідно, менше мерзне. При проводці в товщі, як на мене, поводиться ідеально. Покидав ужгородський (пізньої осені окунь зранку добре реагує на уокери і не хотілося б возити кілька палок) — жодних проблем, хоча Діма kdw підказав, що і в попереднього солідного хтюна з цим не було жодних проблем, навіть за м'якішої вклейки. Щодо поведінки вудлища на виважуванні: можу помилятися, та можливо через спіральну обмотку бланк швидше релаксує, після кожного ривка риби, і через це ти відчуваєш кожний з них. Дуже нервове. Це якесь сексуальне родео) З жодним іншим вудлищем я таких відчуттів не мав.
Перед придбанням подивився 4 спінінги в різних магазинах. В усіх вершинка була вклеєна криво, в тій чи іншій мірі. Моєму товаришу пощастило — замовляв у знайомого через інет-магазин і йому прислали рівний. То ж прямі солідні Хтюни таки існують) Власне, після 842-го, це взагалі ні про що. Та і при проводці, навіть якщо дивитися на вершинку, я кривизни не помічаю. Вже забув
Чохол — то окрема тема. Це якесь особливе збочення. Потрібно бути психічно хворим, щоб спроектувати чохол із 4-х різних матеріалів, включно з сіткою, односекційним. Можливо я не правий і вудлище закріплене двома стяжками краще захищене від поломки. Можливо. Та я виклянчив у друга тонкий двосекційний чохол, яким він не користується, і перевожу тепер в ньому. В машину доцільніше було б придбати тубус. З часом, так і зроблю. Лишилося тільки придбати машину)
Попередньо, розчарування немає. Ловити приємно, до особливостей потроху звикаю. Точно не хотів би це вудлище у якості єдиного чи основного , але я про це знав ще до придбання.
Далі буде...

set_terry
19.01.2022, 15:15
... Єдине, що можу впевнено сказати - на виважуванні вона якась нереальна - з жодним вудлищем я так не кайфував.

Тіж відчуття на тубулярному 76-ому. На окунях від малих до "трохи більші за долонь".
Але як тільки сідає кілушна чи трохи більше щука то я поки боюся форсувати. Вже злив штук 10)), але аж руки тримтять, такі враження.
А от з 16-тим такого не було.
Дуже цікаве вудлище.

@ndrey k
20.01.2022, 20:46
Додам трохи по солідному ХТюну до 8 г: вершинка помітно відіграє від 1.5 г, з 1.2 г інколи можна розбачити щось, з 1 г тільки по шнурку

@ndrey k
12.02.2022, 09:51
На днях витягнув Strimana, який, перейшовши в нахлист, обачливо лишив комплект мікрушних снастей, половити окуня
клев был такой шо рыба сама запрыгивала в сапоги (с)
Було цікаво через кілька років половити старенькою shimano soare ocea s706uls до 5 г і порівняти тодішні враження з сьогоднішніми, ну і з Хтюном, звісно. Вклейка на Соарі товща і відчутно жорсткіша, але не така жорстка, як на tict ic-74pt-sis. Всі останні рибалки бігав з шиманкою, а це покидав айс кубом - вершинка взагалі не гнеться )) Соарка - чудове вудлище, та на сьогоднішній день виглядає анахронічно. В‘язка, перевантажена кільцями (на той момент легших і не було), з дуже коротким руків‘ям. Кидає гарно, не по-чемпіонськи, але ок. Якщо призвичаїтись, гадаю може і краще. По чуйці на проводці, в порівнянні із Хтюном, жорсткіша вклейка Ошеа краще відбиває в руку, але не так відчутно, як мені колись вбачалося. А от щодо чутливості на покльовці, то Хтюн нервово палить у кутку - Ошеа наче із вбудованим резонатором. Але й перша покльовка на Тікт трохи не перелякала) З Хтюном завжди потрібно бути уважним. Порівнявши останній з Тіктом напряму, впевнився, що з хардсолідом мені не доступні ті зимові проводки, які комфортно робити Шиманкою. Також зрозумів, що відчуттів на покльовці, заради яких, власне, і їжджу на рибалку, мені бракує
То ж, все ще в пошуках ідеалу…

Коментар до фото:
— Ты себе садок когда-нибудь заведешь или тебе подарить?
— А на рыбалке сапог надежнее.

Алекс!1
13.02.2022, 09:44
Прочитал первую фразу...Strimana... и шото стрёмно мне стало. Кто такой? Почему не знаю? Потом догадался. Наверное Shimano (Шимано, хотя японцы говорят Симано, хоте мне их не понять. Потом ocea=ошеа? Опять у меня тупик. Наверное произносится оуш. ну да ладно с произношением, опустим. По снастям. Shimano Soare Ocea S707SULS до 3,5 Гр ( вес 77 Гр) чёрный с вклейкой Taftec, ловил ( брал на прокат). Дурень не купил тогда.
Хотя стиль был другой в ловле. Приоритет- чуйка в руку на проводке на минимальных весах ( при поклёвке то само собой. Наверное у любого услышишь поклёвку). Купил Tict Sram 610SS ( из первых, в 14 году. После 17 пошли уже не то, с др. кольцами, кроме входного. Да и бланк попался огонь, в моём понимании. Вроде Тикт стали правоприемниками UFM, и первые пошли из их залежей. Не знаю, что они нахимичили, но я доволен. Сравнивали в лоб мой и новодел в , взятый в 18г. На одной к-ке. Небо и земля на 1Гр). Спасибо Саше(mans),
довёл до ума: вышибло узлом тюльпан и верхние ранинги. Бросал 5Гр- рискнул. А спин брал б/у. Заверял продавец, что 1-2 рыбалки?. Хоть бы кольца почистил, для приличия. Но я не жалею. Тюльпан установили обливной.Да, хард солид не позволит плавные и мягкие анимации. как большинство Солидов( Финка простая 732 УЛС. тик кубик 74 солид до 4-х гр. и ещё много...примеров ). Но зато своим я могу потоптаться на месте или сдвину 1гр на пару см и слышал раньше. Ловил, в основном пассивками. Анимация удилишем, редко комбинированная.
ПС: про садки и сапоги. Из 5 шт.( 4 раздал карасятникам) остался 1- на всякий случай. Но не пользуюсь. Как и багром раскладным( 110 или 120 см). Но беру его всегда с собой. За лет 30 по прямому назначению раза 3 применял. Сейчас= для отцепа приманок у берега.
У вас сапоги маленькие. В смысле голенища. В 90-х носил чёрные резиновые забродники. Ловил окуня на мормышку в отвес. Рюкзак брезентовый тяжёлый оставил на др. берегу озера, рядом с великом. Возвращаться было тяжело. Пакет набил окуней, остальное в отвёрнутые ботфорты.
Идеала спиннинга нет. Хотя к нему стремяться. Я ужЕ остановилься в поисках. Успехов, здоровья!
А чёрную жемчужину я б сейчас взял, хоть и денег нет. Найду.

Cultik
13.02.2022, 10:51
Striman-це один з наших "домових".
А звуть його не Shimano,а Коля:)

Lüdwig
13.02.2022, 21:42
Соарка - чудове вудлище, та на сьогоднішній день виглядає анахронічно.

а все чому? правильно, бо на суху! (не нахлист) ;)

@ndrey k
14.02.2022, 16:45
Алекс!1,
мені чомусь вбачається, що англ. Ocea правильно вимовляти Ошеа (на зразок Ocean), а не Океа, як частенько пишуть. Але то хай виправлять люди, що краще знають англійську )
За садок — не зважайте, то перепер із "В бой идут одни старики". Окунь зірвався з гачка і впав точнісінько у чобіт. Catch & Release наше все!

Мені вже на Харківському форумі підказали, що була ще одна генерація Ocea, про яку Ви згадуєте, і що на її базі створювали перший Хтюн, і що вона досі вважається трохи не еталоном мікрушної палки. Були до 3.5 і 5.5 г у 707 довжині. Хотілося б половити.
До Tict перейшов(створив?) хтось з майстрів UFM, правонаступниками їх називати не правильно — зовсім різний рівень і філософія, як КІА і Rolls-Royce.
Моє основне вудлище — Tict ic-74fs-sis і воно хардсолідне. Вклейка в Хтюн 20-го року значно м'якіша. Згоден, що вона дозволяє більше варіантів для анімації пасивних приманок, але в чутливості, особливо на покльовці, програє хардсолідному Тікту.
По тюльпану на Тіктах я давно не парюся. Мені також радили одразу замінити. Не послухав. Жодного перехльосту не було за 3 роки (тьфу-тьфу-тьфу) На лайтовому Thirty Four Advancement такий же тюльпан. Також два сезони без проблем. А от на палках із протизахлесними тюльпанами (Легенди Еліт), як не дивно, трапляється.

@ndrey k
14.02.2022, 16:47
а все чому? правильно, бо на суху! (не нахлист) ;)
Отож бо. Я йому пропонував "за відриття сезону". Але ніт. Кремень )

14.02.2022, 17:32
до 3.5 у 707 довжині
Благодаря ИНЕ у меня такая была. Первая в Украине. Потом ушла какому-то харьковскому спортсмену. Мне вообще не зашла. Удочка сугубо для ловли в камерных условиях. Т.е. в полный штиль и отсутствие веток в ближнем радиусе :) Саня Метровский не даст соврать, как я матюкался в те моменты когда начинался лёгкий бриз или нас заносило под деревья
Если честно - я до сих пор не понимаю длинные ультралайтовые удильники. То ли дело коротыши вроде 506-го брадена или 610-го тикта. Злобные сухарики неподверженные влиянию ветра в принципе. Кидучие, комфортные пробраться среди зарослей и подать приманку выставив руку из куста.
Такое. Сколько людей, столько и мнений.

метровский
14.02.2022, 17:49
Благодаря ИНЕ у меня такая была. Первая в Украине. Потом ушла какому-то харьковскому спортсмену. Мне вообще не зашла. Удочка сугубо для ловли в камерных условиях. Т.е. в полный штиль и отсутствие веток в ближнем радиусе :) Саня Метровский не даст соврать, как я матюкался в те моменты когда начинался лёгкий бриз или нас заносило под деревья
Если честно - я до сих пор не понимаю длинные ультралайтовые удильники. То ли дело коротыши вроде 506-го брадена или 610-го тикта. Злобные сухарики неподверженные влиянию ветра в принципе. Кидучие, комфортные пробраться среди зарослей и подать приманку выставив руку из куста.
Такое. Сколько людей, столько и мнений.
Коли ловили на Верблюді. я пам'ятаю твій мультиоргазм :udo4ka:

14.02.2022, 18:43
Коли ловили на Верблюді. я пам'ятаю твій мультиоргазм :udo4ka:

Забыл в скобки заключить :) Но жереха на микруху я поймал именно на тот самый сулс. И больше такого не было :)

Lüdwig
14.02.2022, 18:50
Отож бо. Я йому пропонував "за відриття сезону". Але ніт. Кремень )

це все корона.. кажуть, на мозги крепко вліяє :):D

@ndrey k
14.02.2022, 19:08
це все корона.. кажуть, на мозги крепко вліяє :):D
:) Спитай мене через тиждень — я ще в процесі)
Та щось мені підказує, що довго він не протримається)

Алекс!1
15.02.2022, 13:48
Алекс!1,
мені чомусь вбачається, що англ. Ocea правильно вимовляти Ошеа (на зразок Ocean), а не Океа, як частенько пишуть. Але то хай виправлять люди, що краще знають англійську )
За садок — не зважайте, то перепер із "В бой идут одни старики". Окунь зірвався з гачка і впав точнісінько у чобіт. Catch & Release наше все!

Мені вже на Харківському форумі підказали, що була ще одна генерація Ocea, про яку Ви згадуєте, і що на її базі створювали перший Хтюн, і що вона досі вважається трохи не еталоном мікрушної палки. Були до 3.5 і 5.5 г у 707 довжині. Хотілося б половити.
До Tict перейшов(створив?) хтось з майстрів UFM, правонаступниками їх називати не правильно — зовсім різний рівень і філософія, як КІА і Rolls-Royce.
Моє основне вудлище — Tict ic-74fs-sis і воно хардсолідне. Вклейка в Хтюн 20-го року значно м'якіша. Згоден, що вона дозволяє більше варіантів для анімації пасивних приманок, але в чутливості, особливо на покльовці, програє хардсолідному Тікту.
По тюльпану на Тіктах я давно не парюся. Мені також радили одразу замінити. Не послухав. Жодного перехльосту не було за 3 роки (тьфу-тьфу-тьфу) На лайтовому Thirty Four Advancement такий же тюльпан. Також два сезони без проблем. А от на палках із протизахлесними тюльпанами (Легенди Еліт), як не дивно, трапляється.
Ocean ( океан) произносится с траскрипции. как оушн. Соответственно, ocea будет произносится ОУШ(Ь). Да ладно, с тем английским.
Tict ic 74 FS-sis. В маркировке FS- Finesse Solid. Жёсткий карбон. По сути такой же, как старая финка GOFS 732ULS- до 5 гр . реальных. А этот кубик до 4-х, чуть длинней и строй немного иной. Это не 610 SS- Short Solid, он же хард солид. На 610SS при ветерке и смене приманке появлялась слабина шнура, а ветер задувал шнур за тюльпан и ранинги.
Из 10, 8-перехлёстов. А вот на Легенде кастомной с обливным тюльпаном и ранингами- никогда, от слова совсем.
С UFM оставим. Дело тёмное. Может залежи бланков ушли к Тиктам. Мне всё равно, хоть и сборка Китай. Меня в нём всё устраивает.
По 34-му. Лайта не было, а в УЛ забыл ужЕ . Мало юзал.

Lüdwig
15.02.2022, 17:17
:) Спитай мене через тиждень — я ще в процесі)
Та щось мені підказує, що довго він не протримається)

видужуй і напиши ше шось новеньке шоб старечим було цікаво почитати ;)

15.02.2022, 18:40
Пока оба модера которые в теме - в теме, спрошу. Будет ли КО в этом году?

@ndrey k
15.02.2022, 23:31
Прикро про це писати, та повсталим з попелу, як фенікс, КО не стане
Можливо колись і буде проведено ще один фестиваль, до ювілею
Сподіваюся, якщо таке станеться, ще занайдуться бажаючі прийняти в цьому участь

RodMan
16.02.2022, 07:17
Гриша и Zdan перешли на темную сторону силы, в лодку )))

Nemo
16.02.2022, 07:50

Гриша и Жданов, перешли ..на лёд!:):zribalko:

16.02.2022, 07:54
Дык все в лодку перебрались, но ул как был отдушиной, так ей и остался. Для души.

метровский
20.02.2022, 19:40
Прикро про це писати, та повсталим з попелу, як фенікс, КО не стане
Можливо колись і буде проведено ще один фестиваль, до ювілею
Сподіваюся, якщо таке станеться, ще занайдуться бажаючі прийняти в цьому участь
Знайдуться 100%, за це можна не думати. Але треба, на мій погляд. прибрати будь-яку комерційну складову. Ніяких призів. Ніяких спонсорів. Просто зустріч однодумців :spin:

20.02.2022, 19:51
Знайдуться 100%, за це можна не думати. Але треба, на мій погляд. прибрати будь-яку комерційну складову. Ніяких призів. Ніяких спонсорів. Просто зустріч однодумців :spin:

И никаких коммерческих водоёмов. Ток куда всю ту ораву вместить, которая съедется. А съедется она однозначно :)

Sergii Doc
20.02.2022, 22:28
И никаких коммерческих водоёмов. Ток куда всю ту ораву вместить, которая съедется. А съедется она однозначно :)
Так отож, на мій погляд теж, без спонсора - нікуди.
Але - одного. Або таких, що не перетинаються.
Спонсор потрібен для того, аби закрити комерційну водойму під захід (водойма теж може бути спонсором), обвішати все своїми плакатами, зробити відео з майстер-класами, та здати його на Трофей.
Якщо спонсор один, то можна поміститися з усім: і своє показати, і якийсь спонсорський виріб похвалити, що працює не гірше...
Якщо це комерційна водойма, то можна прийти зі спінінгами, бо буде куди їх скласти перед засіданням, і не дуже перейматися що пропаде/змиє в річку.

І, якщо купа вправних рибалок ловитиме - то буде дуже цікаво, як на мене.

Для прикладу, в такій вправі: як в обідню пору виловити форель, не використовуючи силікон..

Lüdwig
21.02.2022, 16:14
мені здається, старий камерний формат став історією. і в цьому ніхто особливо не винен, час іде, покоління рибалок змінюються: в далекому 2006-му, коли все починалось, УЛ - це була малесенька спільнота, столик на Бухарі, де всі один одного знали, вітали з ДН і спілкувались. я, наприклад, досі пам'ятаю, хто якими вудками ловив :) зараз, напевно, якщо кинути заклик - може зібратись не одна сотня, це прикольно і класно, але це точно не про камерність та домашню атмосферу. тому напевно КО в тому вигляді, в якому він починався - навряд чи колись відбудеться. до речі, не в останню чергу тому, що змінився сам УЛ, з'явилось більше напрямків, снасті стали різноманітніші, тощо.

21.02.2022, 16:53
А я до сих пор помню закрытие, в Евминке :) Было здоровски. Народа было много, но всё было как-то весело и дружно.

Срібний карась
22.02.2022, 14:27
Добрий день! Порадьте, будь ласка, якісний офсетний гачок (марка, модель, номер) під Reins G-Tail Saturn Micro 2,0", Bait Breath Fish Tail 2" та інші подібні приманки. Щось із vanfook, decoy тощо. Дякую!

Grinch
22.02.2022, 16:34
Зверніть увагу на gamakatsu worm 325. Мені сподобались тому що мають широке вушко і чудово просікають рибу.

метровский
22.02.2022, 17:07
Добрий день! Порадьте, будь ласка, якісний офсетний гачок (марка, модель, номер) під Reins G-Tail Saturn Micro 2,0", Bait Breath Fish Tail 2" та інші подібні приманки. Щось із vanfook, decoy тощо. Дякую!
Під Сатурн добре підходить Owner 51639 Slim Offset, нажаль, номер не пам"ятаю. Під Бейт Бріз краще одинарник, дуже м"який матеріал, буде швидко розриватись на сходинці офсета. Але це лише моя думка :)

Алекс!1
22.02.2022, 19:57
Під Сатурн добре підходить Owner 51639 Slim Offset, нажаль, номер не пам"ятаю. Під Бейт Бріз краще одинарник, дуже м"який матеріал, буде швидко розриватись на сходинці офсета. Але це лише моя думка :)
Саша привет. По логике прикинул так. На Тиога ( головастик, забыл уже всё) 1,6 " идёт самый мелкий №12. Вспомнил: Траутино. Под Сатурн 2" должен пойти № 10 или №8. Скорей 8-ка. Приманка чуть вытянута.
ПС: адресую, кто задавал вопрос ( бо лень в шкафах копаться в поисках Бейт Бриз, и что там стоИт.)
Посмотреть на свою приманку, и решить, где будет выход жала. Почти на все крючки дают размерную сетку( Овнер, ванфук, Гама, Декой...): или на фоне миллиметровки, или таблица. И выбрать нужный размер, дистанционно.

ПавлоРибак
29.08.2022, 11:21
Доброго дня всій рибацькій спільноті.
Є велике бажання зайнатися мікроджигом та ловлею окуня. :drill2:
Одна спроба була вже - не зайшло. Можливо такі відчуття були пов'язані з неправильно підібраними снастями.
Порадьте, будь-ласка, спінінг, який можна купити, щоб приносив задоволення. Бюджет - 2000 грн. Тип лову - мікроджиг, з берегу (з лодки не можна:( ). Тест до 6,7 гр.

Що скажете про цей варіант: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

І яку товщину шнура краще вибрати?
За пораду буду вдячний.

V_shevchenko
29.08.2022, 12:23
Одна спроба була вже - не зайшло. Можливо такі відчуття були пов'язані з неправильно підібраними снастями.
Порадьте, будь-ласка, спінінг, який можна купити, щоб приносив задоволення. Бюджет - 2000 грн. Тип лову - мікроджиг, з берегу (з лодки не можна:( ). Тест до 6,7 гр.

Що скажете про цей варіант: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

За пораду буду вдячний.

Цілком прийнятний варіант для початківця. Шнур ,бажано, не товще за #0,3 по Японії.

Cultik
29.08.2022, 13:02

За пораду буду вдячний.
В "Барахолці" ПерфектДжиг продається.
Якщо для берега.

метровский
29.08.2022, 23:11

За пораду буду вдячний.
Для берега краще буде той же Блю берд, але трохи довший, 762UL-T

серёга84
26.01.2023, 10:37
Здравствуйте.Прошу совета до покупки.выбираю ульталайт с тестом до 5 грамм.выбор стоит между tict exr 611 s-sis и breaden trevalism cabin 606 cs tip.люблю строгие палки.в бридене более толстый комель.но на вываживании он более гибкий что-ли.если кто-имеет опыт пользования,буду признателен за совет.спасибо.

26.01.2023, 13:39
Здравствуйте.Прошу совета до покупки.выбираю ульталайт с тестом до 5 грамм.выбор стоит между tict exr 611 s-sis и breaden trevalism cabin 606 cs tip.люблю строгие палки.в бридене более толстый комель.но на вываживании он более гибкий что-ли.если кто-имеет опыт пользования,буду признателен за совет.спасибо.

Был в пользовании бреден. Классный прутик. Кабин продал, жду когда приедет йоги.

серёга84
26.01.2023, 21:18
Он не лапшистый?

27.01.2023, 10:52
Он не лапшистый?
Нет. Обзоров на ютубе масса. Можно посмотреть на удочку в любых проекциях. Покупать в Украине не рекомендую. Необоснованно дорого.

серёга84
27.01.2023, 21:21
А где нужно?или кто может привезти ? подскажите если не сложно.

28.01.2023, 06:30
А где нужно?или кто может привезти ? подскажите если не сложно.

zenmarket. Я всё оттуда тащу.

Романтика
28.01.2023, 18:53
Добрый вечер всем спиннингистам. Сегодня получил посылку с НП : CF Nano One SE. Есть катушка Фаворит Блю Бёрд 1000S, попробовал поставить, еле влезла, лапки толстые. Хотел найти Шимано Рарениум как у Олега Сизона , но таких уже нет. Посоветуйте лёгкую катушечку под эту палочку не дорого.

28.01.2023, 19:25
Добрый вечер всем спиннингистам. Сегодня получил посылку с НП : CF Nano One SE. Есть катушка Фаворит Блю Бёрд 1000S, попробовал поставить, еле влезла, лапки толстые. Хотел найти Шимано Рарениум как у Олега Сизона , но таких уже нет. Посоветуйте лёгкую катушечку под эту палочку не дорого.
В барахолке есть тсуриноя 500-я. Как раз под это дело.

Романтика
04.02.2023, 12:30
В барахолке есть тсуриноя 500-я. Как раз под это дело.

К сожалению, у неё кончики лапки толще, 2.5мм, а надо бы 1.8мм как у Дайвы или Шимано. Кто пользовался такой палочкой, какие катушки вы ставили на неё?

04.02.2023, 13:05
К сожалению, у неё кончики лапки толще, 2.5мм, а надо бы 1.8мм как у Дайвы или Шимано. Кто пользовался такой палочкой, какие катушки вы ставили на неё?

Ножки нужно доводить напильником. Есть такой пользователь как Jaret. У него есть масса обзоров снастей в ютубе ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]@VadimSWAT). Он под свои хотелки соарку 500-ю пустил под напильник. Чтобы оно влезло так как ему будет удобно. Тот ещё знатный "извращенец". Хлопец из Харькова кажись.
Поройся на ютубе в его ветке. может быть чего-нить интересного для себя найдёшь.

ЗЫ. А та катушка которую ты забрал содрана практически 1:1 с дайвы. И ценник вполне приемлемый, чтобы заниматься построением того, что ты хочешь за вменяемый бюджет.

PS. Чтобы не быть голословным

Романтика
05.02.2023, 17:30
Ножки нужно доводить напильником. Есть такой пользователь как Jaret. У него есть масса обзоров снастей в ютубе ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]@VadimSWAT). Он под свои хотелки соарку 500-ю пустил под напильник. Чтобы оно влезло так как ему будет удобно. Тот ещё знатный "извращенец". Хлопец из Харькова кажись.
Поройся на ютубе в его ветке. может быть чего-нить интересного для себя найдёшь.

ЗЫ. А та катушка которую ты забрал содрана практически 1:1 с дайвы. И ценник вполне приемлемый, чтобы заниматься построением того, что ты хочешь за вменяемый бюджет.

PS. Чтобы не быть голословным
Спасибо за совет. Но чем портить нормальную катушку, я лучше её продам, а себе куплю другую.

duchess
13.02.2023, 00:13
Здравствуйте.
Присматриваю бюджетную палку для микроджига. Важна работа кончика от 1 гр с #0.4-#0.6 шнуром. Из вариантов увидел zemex extra 702xul, metsui specter 662xul, white bird 682sul. Может кто-то что-то посоветует или даст отзыв о вышеупомянутых моделях.
Спасибо.

antalant
13.02.2023, 01:14
Здравствуйте.
Присматриваю бюджетную палку для микроджига. Важна работа кончика от 1 гр с #0.4-#0.6 шнуром. Из вариантов увидел zemex extra 702xul, metsui specter 662xul, white bird 682sul. Может кто-то что-то посоветует или даст отзыв о вышеупомянутых моделях.
Спасибо.
Из троих лучше всего будет конечно же Zemex Extra 702xul. Мetsui Specter 662xul и White Bird 682sul не рассматривайте как варианты вовсе, от слова совсем. Не спрашивайте почему, просто не нужно и всё. Для ваших задач берите Zemex Extra 702xul. Но шнур поменяйте минимум на #0,3 по Японии, а ещё лучше на #0,2. Шнур #0,4 для 1 грамма слишком толстый, а #0,6 вообще канат.

13.02.2023, 08:35
Здравствуйте.
Спасибо.

От 1-го грамма? Бюджетный? Со шнуром 0.4-0.6? "Ні, синку, це фантастика" © :)

Соаре сулс отстукивает 1 грамм в камерных условиях. В полный штиль, с твёрдым дном и шнуром #0.2.

А мемекс то вообще кацапская контора. Смысл поддерживать роиссян? Мало всякого овна на голову сыпется? Давайте им подкинем деньжат, чтобы ещё больше кидали.

Alabaster
13.02.2023, 08:37

Соаре сулс отстукивает 1 грамм в камерных условиях. В полный штиль, с твёрдым дном и шнуром #0.2.

земекс як бюджетне мікроджигове удилище однозначно краще за вайтбьорд та метсуї. а соаре порівнюйте із однокласниками того ж самого бюджету.

Alabaster
13.02.2023, 08:39
А мемекс то вообще кацапская контора. Смысл поддерживать роиссян? Мало всякого овна на голову сыпется? Давайте им подкинем деньжат, чтобы ещё больше кидали. а давайте! може, хоч це навчить деяких спілкуватись українською мовою

13.02.2023, 09:37
а давайте! може, хоч це навчить деяких спілкуватись українською мовою
А давайте вы вылезете из тёплой квартирки в холодный окоп и оттуда будете учить меня говорить на нужном вам языке? У меня в подразделении 90% сослуживцев говорят на русском.
Понаехали млин...

Alabaster
13.02.2023, 10:15
А давайте вы вылезете из тёплой квартирки в холодный окоп и оттуда будете учить меня говорить на нужном вам языке? У меня в подразделении 90% сослуживцев говорят на русском.
Понаехали млин...

а давайте ви не будете роздавати порад, коли вас про це не попросять?
і тоді я вам не скажу куди піти

duchess
13.02.2023, 13:13

А мемекс то вообще кацапская контора. Смысл поддерживать роиссян? Мало всякого овна на голову сыпется? Давайте им подкинем деньжат, чтобы ещё больше кидали.

Я предположил, что если самая дешевая Дайва 1-9гр отыгрывает 2 грамма на #0.8, то палка c нижним 0.3 отыграет 1 грамм на #0.4. Мне в руку не надо, если что. Только кончик.

Сыпется достаточно, чтобы не рассматривать зетрикс к покупке. Откуда у вас инфа, что Земекс - это рашка? Производитель: Южная Корея/Китай. Происхождение: Южная Корея.

13.02.2023, 13:37
Откуда у вас инфа, что Земекс - это рашка? Производитель: Южная Корея/Китай. Происхождение: Южная Корея.Будет желание - погуглите.
Что до всего остального - я своё мнение высказал. Ультралайтом ловлю с 2007 года.
Из последнего, того, что понравилось - Trevalism Kabin 506 CS-tip. По кончику отыгрывает с полутора вольфрамовых грамм, на 0.2 шнуре по Десне. Но чуйка, сама по себе, запредельная. Первые рыбалки непроизвольно проводил подсечку при касании травинок в воде. После демобилизации буду смотреть на тот же Breaden, но уже из серии Yogi. Удочки крайне приятные тактильно. У Кабина максимально облегчённая ручка и катушкодержатель. А вот Йоги уже с пробкой. И вес ненамного больше.

antalant
13.02.2023, 16:26
Я предположил, что если самая дешевая Дайва 1-9гр отыгрывает 2 грамма на #0.8, то палка c нижним 0.3 отыграет 1 грамм на #0.4. Мне в руку не надо, если что. Только кончик.

Сыпется достаточно, чтобы не рассматривать зетрикс к покупке. Откуда у вас инфа, что Земекс - это рашка? Производитель: Южная Корея/Китай. Происхождение: Южная Корея.
У Zemex Extra 702xul на достаточно тонком шнуре (#0.2, #0.3) будет отыгрывать концовка на 1 грамме однозначно. Солидная клейка у него довольно длинная, живая и очень тонкая у тюльпана. Если задаться целью, то можно найти в пределах 1000 грн (+/-) б/у в отличном состоянии. Новый по акции стоит около 1600 грн. Вот вам искомый бюджетный спиннинг, который отлично работает от 1 грамма, при этом с довольно неплохой чуйкой.

EnergySergey
16.02.2023, 20:05
У Zemex Extra 702xul на достаточно тонком шнуре (#0.2, #0.3) будет отыгрывать концовка на 1 грамме однозначно. Солидная клейка у него довольно длинная, живая и очень тонкая у тюльпана. Если задаться целью, то можно найти в пределах 1000 грн (+/-) б/у в отличном состоянии. Новый по акции стоит около 1600 грн. Вот вам искомый бюджетный спиннинг, который отлично работает от 1 грамма, при этом с довольно неплохой чуйкой.

Підскажіть будь ласка, а верхній тест в 3,5 гр. наскільки чесний у даної палочки?

Alabaster
16.02.2023, 20:37
Підскажіть будь ласка, а верхній тест в 3,5 гр. наскільки чесний у даної палочки?

Чесний, я б не перегружав

von Peschkoff
19.02.2023, 12:08
Здравствуйте.
Спасибо.
Підтримую сorzza, з шнуром 0.4-0.6 ЖОДНА палка ніколи від 1 гр. працювати не буде. 0.6 і мікруха то взагалі якийсь нонсенс. Для прикладу, у мене аріон 702, з 0.2 шнуром 1 грам більш менш в тиху погоду, в вітер взагалі ніяк.

zbb
20.02.2023, 09:25
0.6 і мікруха то взагалі якийсь нонсенс

Замислився, як це я ловив мікрухою коли шнурів тонших за #0.6 в принципі не було на ринку :eek:

20.02.2023, 11:24
Замислився, як це я ловив мікрухою коли шнурів тонших за #0.6 в принципі не було на ринку :eek:
Так же как и все остальные. Народная удилка от банакс, шнурок санлайн супер #0.6 пе и свинец 3 грамма минимум :)))

zbb
20.02.2023, 12:39
Так же как и все остальные. Народная удилка от банакс, шнурок санлайн супер #0.6 пе и свинец 3 грамма минимум :)))

И на грам и на два - все ловилось. 3+ это если глубина метра четыре и больше. А 3 грамма - вполне летит на 0.8 шнурке и сейчас.

20.02.2023, 14:13
И на грам и на два - все ловилось. 3+ это если глубина метра четыре и больше. А 3 грамма - вполне летит на 0.8 шнурке и сейчас.
Ой йой... Ну ловилось и хорошо :ajmolodec:
Лень мне искать в топике историю десятилетней (или около того) давности, когда у меня появилась первая в Украине соара сулс, которую ИНЕ притащил. И мой пост о том, что она позволяла ловить граммом и тот хайп, который поднялся в теме по этому поводу :D

von Peschkoff
21.02.2023, 11:05
А зараз Ви теж продовжуєте на 0.6 ловити? чи все ж таки перейшли на більш тонкі нитки? І якщо так, то чи стало краще? А то так можна і наприклад запорожець прорекламувати, щось на кшталт і як я раніше їздив на риболовлю, коли інших машин в продажу не було?)

m1g0r
21.02.2023, 13:11
Риболовля на УЛ мене особисто вабить не лише самим фактом зловленої риби але й самим процесом. У цьому процесі важливу роль відіграє гармонійність снасті вцілому, так як хочеться отримувати задоволення від процесу ловлі класно підібраними снастями під конкретну риболовлю. Тому я особисто для 1-3 грами завжди ловлю шнуром #0.2. Я не заперечую що ловити на 1г можна і грубшим шнуром, просто питання комфорту!

zbb
21.02.2023, 14:07
А зараз Ви теж продовжуєте на 0.6 ловити? чи все ж таки перейшли на більш тонкі нитки? І якщо так, то чи стало краще? А то так можна і наприклад запорожець прорекламувати, щось на кшталт і як я раніше їздив на риболовлю, коли інших машин в продажу не було?)

Перейшов одразу як вони зявились, потім повернувся до 0,4-0.6. Але я грамовою мікрухою вже і забув коли ловив, якщо б ловив грамом часто, та ще і в чистому бассеїні, де ні трави ні корчей ні каміння немає - то мало би сенс. Для моїх умов шнури тонше за 0.4 - скоріше мінус ніж плюс, і до цього я дійшов власним досвідом, щож поробиш якщо для вас це нонсенс, мені комфортно самє так.

zbb
21.02.2023, 14:38
0.2 як на мене це прудову форель на "пуговіци" ловити. Ну для наноджигу якогось ще може. А для тієї ж умовної двухграмової мікрухи... Із задоволенням вислухаю "преімущества" (окрім + полтора-два метри дальності та "відчуття сбалансованої снасті") бо для мене вони неочевидні.

m1g0r
21.02.2023, 14:56
0.2 як на мене це прудову форель на "пуговіци" ловити. Ну для наноджигу якогось ще може. А для тієї ж умовної двухграмової мікрухи... Із задоволенням вислухаю "преімущества" (окрім + полтора-два метри дальності та "відчуття сбалансованої снасті") бо для мене вони неочевидні.

Я описав своє бачення снасті для такої рибалки у моїх умовах.
Я ж його нікому не навязую :spin: Є такі фактори як корчі, складні умови, чи навіть риба важча. Тоді й до снасті вимоги інші!

21.02.2023, 15:23
Если ничего не поменялось с того раза как я тебя встретил в Евминке, то у нас условия ловли +- одинаковые. 0.2 лайтгейм прослужил мне верой и правдой 3 сезона и, уверен, что и сейчас cлужит новому хозяину. Там около 120-130 метров оставалось на катушке.
Десна позволяет гораздо больше вольностей, нежели любая иная река. В том числе и более тонкие шнуры. К примеру на фидере до 120-ти грамм - 0.8 хайгрейд, на фидере до 75 - 0.6 хайгрейд. На лайтовй удилке до 12-ти грамм - 0.6 10х10. На Днепре с таким шнурами делать точно нечего :)

von Peschkoff
21.02.2023, 19:22
Прудову форель ловлю раз в три роки. а для мікрухи якраз 0.2 переважно і використовую. Переваги- дальність, і як на мене, то Ви переменшуєте різницю, якщо кажете про 1-2 метри, різниця при використанні 0.2 та 0.6 буде відчутнішою, і чим менше вага чебурашки, тим більша буде різниця. По друге кращий контроль і можливість меншими вагами ловити. І навпаки, не сильно розумію чим буде краще 0.6 шнур. Ну хіба що якийсь відсоток зачепів 0.6 продирається, а 0.2 ні. Але я вважаю джигові монтажи це розходники, 1-2 обриви за риболовлю, і то не кожен раз, мене не лякають. Ну от ще при ловлі в мінус тоньшити не треба, зимою я теж скоріше 0.4 поставлю, але я зимою віддаю перевагу ловлі з криги, спіном рідко ловлю.

метровский
21.02.2023, 21:18
Прудову форель ловлю раз в три роки. а для мікрухи якраз 0.2 переважно і використовую. Переваги- дальність, і як на мене, то Ви переменшуєте різницю, якщо кажете про 1-2 метри, різниця при використанні 0.2 та 0.6 буде відчутнішою, і чим менше вага чебурашки, тим більша буде різниця. По друге кращий контроль і можливість меншими вагами ловити. І навпаки, не сильно розумію чим буде краще 0.6 шнур. Ну хіба що якийсь відсоток зачепів 0.6 продирається, а 0.2 ні. Але я вважаю джигові монтажи це розходники, 1-2 обриви за риболовлю, і то не кожен раз, мене не лякають. Ну от ще при ловлі в мінус тоньшити не треба, зимою я теж скоріше 0.4 поставлю, але я зимою віддаю перевагу ловлі з криги, спіном рідко ловлю.
1-2 обриви за риболовлю, і то не завжди, це круто :udo4ka:
А якщо 10 обривів? А на набережній це звичайне діло. Можна порахувати в грошовому еквіваленті ;) . Мені цілком вистачає 0.3-0.4 шнура для мікрухі та для лайта до 10-12 грамів. Жодного разу не було бажання перейти на 0.2. Якщо спорт, то так, сенс в 0.15-0.2 дійсно є.

22.02.2023, 08:19
А якщо 10 обривів? А на набережній це звичайне діло. Можна порахувати в грошовому еквіваленті ;) . Мені цілком вистачає 0.3-0.4 шнура для мікрухі та для лайта до 10-12 грамів. Жодного разу не було бажання перейти на 0.2. Якщо спорт, то так, сенс в 0.15-0.2 дійсно є.
А что такого в той набережной? Горы мусора? Битое стекло? Расписанные, обоссанные стены? Да ну нафиг!
Прошло то время, когда не то чтобы рыбаки - люди были ответственными. Я на набережной рыбачил в 90-х. Когда народ ещё кое-как соблюдал правила приличия и там было чисто. Сейчас же туда ни ногой.
У нас есть Африка, есть Наталка и прочее, с нормальным песчанным дном и тем же голавлём, окунем, язём, жерехом и судаком. Нафига той экстрим? Ты ж сам учил искать варианты более комфортные и не заниматься ненужным мазохизмом :158::D

zbb
22.02.2023, 12:12
Прудову форель ловлю раз в три роки. а для мікрухи якраз 0.2 переважно і використовую. Переваги- дальність, і як на мене, то Ви переменшуєте різницю, якщо кажете про 1-2 метри, різниця при використанні 0.2 та 0.6 буде відчутнішою, і чим менше вага чебурашки, тим більша буде різниця.

Мої власні спостереження що різниця як раз 1-2 метри якщо ми про 1 грамм розмовляемо, точно не заміряв :D. У спорті таке може і має обгрунтоване значення, але злити бонуса через те що п'ять проводок тому ниткою по траві пройшов - теж аргумент. В звичайних умовах мені майже байдуже закіну я той грам на 14 чи на 15,5 метрів. А ось скількі разів я буду перевязуватись - не байдуже. Доречі, швидкість занурення мікрухи має дуже істотну привязку до товщини шнура, тобто 2 грама на 0.6 буде анімуватися десь так-же як і грам на 0.2 (це образно, ціферкі можуть відрізнятися). В цю ж копілку можно засунути і про "контроль приманки".

В підсумку нагадаю що ця діскусія почалась з чогось типу
"0.6 і мікруха - це нонсенс"
А я кажу що є сенс, та ще ї який. ;) Все залежить від умов

Киря
22.02.2023, 12:40
А что такого в той набережной? Горы мусора? Битое стекло? Расписанные, обоссанные стены? Да ну нафиг!
Прошло то время, когда не то чтобы рыбаки - люди были ответственными. Я на набережной рыбачил в 90-х. Когда народ ещё кое-как соблюдал правила приличия и там было чисто. Сейчас же туда ни ногой.
У нас есть Африка, есть Наталка и прочее, с нормальным песчанным дном и тем же голавлём, окунем, язём, жерехом и судаком. Нафига той экстрим? Ты ж сам учил искать варианты более комфортные и не заниматься ненужным мазохизмом :158::D

Офтоп трошки.
Оно все верно про Набережную, но, по-моему главный ее прикол - это разнообразие вероятного улова, как в видовом, так и в размерном плане. Ну мало еще таких мест, где можно на спиннинг поймать и бычка, и судака, и окуня, и голавля, и жереха, и сазана, и сома, и щуку, и леща... а еще бобра, утку, мертвую собаку, дохлую свино-собаку... и все на одну снасть, на одну и ту же силиконку 2-3 дюйма.
Я не так много на Набережных ловил, но повидал там приколов в виде каких-то огромных язей, непонятных мега-паровозов и т.д. У самого как-то ранней весной был просто офигенный паровоз, до сих пор помню, а уже лет 15ть прошло.

Lüdwig
22.02.2023, 16:17
у меня появилась первая в Украине соара сулс

:D:D:D:D

von Peschkoff
22.02.2023, 19:48
Ну я ловлю мікрухою переважно обвідний канал, оболонські заліви та озера, іноді Річище або Десьонка. І в мене там 1-2 обриви та і то не кожен раз. Тому і відношення до цього філософське) Якщо в мене було б 10+ обривів за рибалку, я б певно взагалі відмовився від цієї локації, ну хіба що там прям дуже цікаво по рибі. І тоді звісно і комплектацію снасті переглядав

von Peschkoff
22.02.2023, 19:56
Мої власні спостереження що різниця як раз 1-2 метри якщо ми про 1 грамм розмовляемо, точно не заміряв :D. У спорті таке може і має обгрунтоване значення, але злити бонуса через те що п'ять проводок тому ниткою по траві пройшов - теж аргумент. В звичайних умовах мені майже байдуже закіну я той грам на 14 чи на 15,5 метрів. А ось скількі разів я буду перевязуватись - не байдуже. Доречі, швидкість занурення мікрухи має дуже істотну привязку до товщини шнура, тобто 2 грама на 0.6 буде анімуватися десь так-же як і грам на 0.2 (це образно, ціферкі можуть відрізнятися). В цю ж копілку можно засунути і про "контроль приманки".

В підсумку нагадаю що ця діскусія почалась з чогось типу
"0.6 і мікруха - це нонсенс"
А я кажу що є сенс, та ще ї який. ;) Все залежить від умов
Окей, мабуть занадто категорично висловився) Але в переважній більшості умов 0.6 це імхо зайве.

22.02.2023, 19:56
У самого как-то ранней весной был просто офигенный паровоз, до сих пор помню, а уже лет 15ть прошло.
У всех такое было :) У меня на Здвиже ЧТО-ТО втулило и пошло неспешно покачивая боками против течения. Удочка - рестаффайн до 4-х грамм. Остановить просто не мог :o

ЗЫ. Но я вам буду долго помнить мою первую взрослую :voot: щуку на 56 авид, когда как бы закрывали сезон тусовкой в Евминке лет дофига назад. Вы все с ней сфотографировались. А мою фотку про...ли!!! Я вам это всю жизнь буду помнить! :D

22.02.2023, 19:57
:D:D:D:D

Бе-бе-бе! :D

метровский
22.02.2023, 22:40
Ну все ж таки на набережній є зміни на краще :)
Сміття прибирають, там доволі чисто. Ну стіни розмальовані, але то таке. Інколи просто хочеться там половити :drill2:

метровский
22.02.2023, 22:42
Ну я ловлю мікрухою переважно обвідний канал, оболонські заліви та озера, іноді Річище або Десьонка. І в мене там 1-2 обриви та і то не кожен раз. Тому і відношення до цього філософське)
Я теж ловлю в тих самих локаціях часто :)

ageev
02.03.2023, 10:01
Всем привет! Посоветуйте что выбрать между Favorite White Bird 2.29m 1.5-7g и Daiwa Megaforce Jigger 2.2m 1-9gr. Для ловли окуня и небольшой щучки на джиг. Спасибо.

02.03.2023, 16:20
Інколи просто хочеться там половити :drill2:Это ностальгия по прошлому :o

метровский
02.03.2023, 16:46
Всем привет! Посоветуйте что выбрать между Favorite White Bird 2.29m 1.5-7g и Daiwa Megaforce Jigger 2.2m 1-9gr. Для ловли окуня и небольшой щучки на джиг. Спасибо.
Вайт Берд

zbb
02.03.2023, 17:26
Вайт Берд

А ще краще блю берд

Романтика
03.03.2023, 08:19
А ще краще блю берд

А ещё лучше Импульс.

метровский
03.03.2023, 11:39
А ещё лучше Импульс.
А ще краще Фінезза :) . Можна продовжувати ряд, але ж питання було вибір з двох спінінгів.

ageev
03.03.2023, 13:20
Тут нарисовался ещё один вариант, Gladiator Butterfly 2.23m 0.7-5gr, кто что слышал о нем?

03.03.2023, 14:41
Тут нарисовался ещё один вариант, Gladiator Butterfly 2.23m 0.7-5gr, кто что слышал о нем?
Чем длиннее удилка - тем меньше чуйка. А дальше как хотите. :)

duchess
03.03.2023, 19:49

У меня Megaforce. Отличная палка за свою тыщу. Кончик работает от 2-х грамм даже с #0.8 шнуром. Перегруз не очень любит. Бросает норм, сечет норм. В эксплуатации не привередлива: много раз бил вершинкой по веткам, земле, потолку кабины лифта - ничего не сломалось. Тюльпан не противозахлестный, лично я привык достаточно быстро. Второе кольцо с завода стоит немного криво, но то таке. Комплект с Легалис 2к ЛТ и #0.4 восьмижилкой дает приемлемую чувствительность. Мне нравится.

Andrik
26.03.2023, 14:49
Вітаю товариство.
В мене муки вибору травел вудки між DAIWA GEKKABIJIN MX MOBILE 72UL-S-5 і KABIN 700CS-4Traveler для метання грузиків 0.5 -3 гр

Може хтось щось порадить? Також можна з інших виробників.
Дякую.

vi_chanceux
27.03.2023, 08:57
Вітаю товариство.
В мене муки вибору травел вудки між DAIWA GEKKABIJIN MX MOBILE 72UL-S-5 і KABIN 700CS-4Traveler для метання грузиків 0.5 -3 гр

Може хтось щось порадить? Також можна з інших виробників.
Дякую.

DAIWA GEKKABIJIN у мєнє нє було, а ось з KABIN 700 ніколи нє расстанусь, вона у мене майже 4 роки, і тількі подобається все більше і більше)

Andrik
27.03.2023, 09:19
DAIWA GEKKABIJIN у мєнє нє було, а ось з KABIN 700 ніколи нє расстанусь, вона у мене майже 4 роки, і тількі подобається все більше і більше)

Розкажіть детальніше будь ласка. Які приманки використовуєте ? Реальні нижній і верхній тести? Умови : озеро , річка ?

vi_chanceux
27.03.2023, 18:05
Розкажіть детальніше будь ласка. Які приманки використовуєте ? Реальні нижній і верхній тести? Умови : озеро , річка ?

На морі з величезним задоволенням ловив сибаса на стики 3-5г, справлялася з рибою до 2 кг (а це морська риба), ставридку та маленьку баракуду на селікон з джиг ноловками 0,5-0,9г. З такими ж усіма дику форель у карпатах. У наших умовах джигом можна робити дуже делікатну проводку з мінімальних ваг, головне правильно підбирати шнур і вантаж під умови. Вудка дуже чутлива та кидка.

Andrik
27.03.2023, 21:17
На морі з величезним задоволенням ловив сибаса на стики 3-5г, справлялася з рибою до 2 кг (а це морська риба), ставридку та маленьку баракуду на селікон з джиг ноловками 0,5-0,9г. З такими ж усіма дику форель у карпатах. У наших умовах джигом можна робити дуже делікатну проводку з мінімальних ваг, головне правильно підбирати шнур і вантаж під умови. Вудка дуже чутлива та кидка.

Реально чуйка 0.5 гр Яка вершинка солід, тубуля ?

vi_chanceux
27.03.2023, 21:55
Реально чуйка 0.5 гр Яка вершинка солід, тубуля ?

Слухайте, ви шукаєте собі конкретний спінінг і навіть не розібралися якась у нього вершинка?
почитайте опис у магазинах
і так 0,5 г на морській і форелевій рибалці - це не про чутливість, хоча у даної моделі з цим все ок

АлександерЪ
01.04.2023, 10:26
Хочу придбати додаткову шпулю на 09 Twin Power MG 2500S.
Піджажіть по сумісності, що зараз можна придбати? Можливо посилання.
Дякую.

Cultik
01.04.2023, 11:46
Хочу придбати додаткову шпулю на 09 Twin Power MG 2500S.
Піджажіть по сумісності, що зараз можна придбати? Можливо посилання.
Дякую.

АлександерЪ
01.04.2023, 12:29
Шпуля Shimano 12 Vanquish 2500 HGS
Цю мали на увазі?

Cultik
01.04.2023, 12:50
Так.

workforashot
07.04.2023, 19:49
Подскажите спиннинг для УЛ-воблеров в развесовке 2-4гр.
Длина 6,6...7футов.
Только для них, для всего не нужен.
Rigge 35-46, Smith Jade, Camion и т.д.
Бассовые дрыны не подходят.
Evegreen Super Sensor - неплохо, но излишне мощный в комле.
GL Belezza тоже не очень, нужно что-то чуток побыстрее.

На что смотреть?

метровский
07.04.2023, 21:43

На что смотреть?
Сент Крой Легенд Еліт 60ULF2

workforashot
07.04.2023, 21:52
Сент Крой Легенд Еліт 60ULF2

Короткий. Сильно устает спина.
Вопрос подкорректировал.

07.04.2023, 22:03
Вопрос подкорректировал.

А как оно на спину влияет? Это не спора ради, а интереса для.
В барахолке есть Боско 1-7. Состояние, судя по фото, идеальное. Своих денег стоит.
Судя по набору приманок под головля?

Алекс!1
08.04.2023, 14:39
Длина 6,6...7футов.

На что смотреть?
Для этих целей у меня Tict Sram 610SS. Но он и для другого. Мкдж, колебло, вертушки. Как бы универсал. Если решились на only вобы, то не надо бояться бассовика. Было в линейке Графит лидер Велоче 6 штук. Оставил себе 662, но там тест побольше. А в нижнем 602 как раз для вас. Но это 1-й генерации. Потом нью пошли, строй ужЕ не тот, хоть может и лучше. Саша правильно вам сказал за легенду. Не надорвётесь. Я в молодости уставал на стекло Висла 2. И на Вискер в хеви.
Вечно зелёный ни каких проблем. Для агрессивного твича такая конусность и нужна. Я не за мягкий твич.................................
Тем более вы хотите спецом под буратины. Подразумеваю твич.
Когда вы написали про белку для твича, ко мне чуть " белка" не пришла.
Он для других дел. Хотя могу порыбачить на любой. Но с напрягом, и кайфа не будет.
Думайте, не спеша.

Алекс!1
08.04.2023, 14:44
А как оно на спину влияет? Это не спора ради, а интереса для.
В барахолке есть Боско 1-7. Состояние, судя по фото, идеальное. Своих денег стоит.
Судя по набору приманок под головля?
Сергей ( если не ошибаюсь). Он глуховат ( если это первой генерации).Да и Китай, по ходу, в отличии от Япии Велоче. Хотя это всё условно. Велоче сразу выигрывает, правда дороже. В твиче то и не особенно нужна чуйка.
Но тем не менее. С перспективой для других дел.

08.04.2023, 15:40
Сергей ( если не ошибаюсь). Он глуховат ( если это первой генерации).Да и Китай, по ходу, в отличии от Япии Велоче. Хотя это всё условно. Велоче сразу выигрывает, правда дороже. В твиче то и не особенно нужна чуйка.
Но тем не менее. С перспективой для других дел.
Для того, чтобы что-то обсуждать - нужно иметь опыт использования этого.
Боской отловил два полных сезона. Это была моя первая покупка в БЕРЕГЕ. Боска и калдия. Этим комплектом отловил вдоль и поперёк. Да, не топ. Но он универсален в плане применения и офигенен как инструмент для голавля. Ни одного слива благодаря высокой вязкости удилища. Добротная, выносливая удилка на каждый день.

ЗЫ. У меня три сезона прожил Бреден Кабин. Японец, собранный в Китае. Офигенный спиннинг. Потому нет предубеждений по части где и что собирается.

Алекс!1
08.04.2023, 19:34
Для того, чтобы что-то обсуждать - нужно иметь опыт использования этого.
Боской отловил два полных сезона. Это была моя первая покупка в БЕРЕГЕ. Боска и калдия. Этим комплектом отловил вдоль и поперёк. Да, не топ. Но он универсален в плане применения и офигенен как инструмент для голавля. Ни одного слива благодаря высокой вязкости удилища. Добротная, выносливая удилка на каждый день.

ЗЫ. У меня три сезона прожил Бреден Кабин. Японец, собранный в Китае. Офигенный спиннинг. Потому нет предубеждений по части где и что собирается.
Был опыт по Боско первому=1 сезон. Я ж не голословно говорю. По головлю, в какой-то степени могу согласится. Но там не Твич агрессиивный.
Мы тут копья ломаем, а спрашивающий не сказал ни слова про то, на какую рыбу прицелился.
Там есть ещё варианты, но цены не прозвучало.
Дождёмся полной инфы.
ПС:а 30-ку ужЕ платят, если память не изменяет.
Мабуть скарги шли від вас. Но це ні до теми.

prochorenko
11.04.2023, 10:14
Добрий день, колеги!
Шукаю інформацію по досить рідким у нас спінінгам цього цікавого японського бреду, а саме улових-
ARES salty brave 610s magic sensor /Night Shad GANG KILLER 610 XUL (для Сквід Манії).
Дуже цікавить люба інформація від користувачів по цим палочкам.
Може хто користувався- напишіть, будь-ласка.

Lüdwig
11.04.2023, 18:03
Длина 6,6...7футов.

На что смотреть?

S60UL

60UL

RZ632S-L

в Барахолці бачив цікаві Тімко, Сміти, тощо

P.S. перепрошую, не побачив про довжину. тоді

S64UL+

за довшим не варто ганятись, за такої потреби, якщо хочеться саме стрімову вудку. якщо вже дуже принципово від 6.6 - можна глянути обережно щось типу Soare/Sephia CI4, наприклад. але це вже інша історія..

workforashot
11.04.2023, 21:59
S60UL

60UL

RZ632S-L

в Барахолці бачив цікаві Тімко, Сміти, тощо

P.S. перепрошую, не побачив про довжину. тоді

S64UL+

за довшим не варто ганятись, за такої потреби, якщо хочеться саме стрімову вудку. якщо вже дуже принципово від 6.6 - можна глянути обережно щось типу Soare/Sephia CI4, наприклад. але це вже інша історія..

Тоже подумал о Cardiff, только посмотреть негде.
Еще интересной может быть Daiwa Heartland до 5гр.

Lüdwig
11.04.2023, 22:29
Тоже подумал о Cardiff, только посмотреть негде.
Еще интересной может быть Daiwa Heartland до 5гр.

Кардіфи як правило, всі на рівні зроблені. просто ті, що дешевші - "глухіші", але це абсолютно некритично для воблерної риболовлі на головня, тощо.
Дайви сам б глянув, цікаві теж є, але в нас вони практично не зустрічаються. По ідеї Хартланд - більш універсальна, ніж стрімова серія, але так, має бути крутезна.

якщо оберете щось, поділіться потім враженнями, цікаво :spin:

Plagus
12.04.2023, 00:30
Длина 6,6...7футов.

На что смотреть?

В барахолке есть NFC 6.6 до пяти грамм, как на меня, то практически идеал под козявки)

SVS-ka
12.04.2023, 11:25
Є серія палочок St.Croix Legend Elite Panfish. Щось нічого не чутно про них. Чи є реальні користувачі і які відгуки, окрім опису на оф.сайті?

Sergii Doc
12.04.2023, 23:02
В барахолке есть NFC 6.6 до пяти грамм, как на меня, то практически идеал под козявки)
Єдине що там солідна верхівка, але можливо це навіть буде перевагою

Plagus
12.04.2023, 23:30
Єдине що там солідна верхівка, але можливо це навіть буде перевагою

У Деда на North Fork Composites FW 662 IM звичайна компоновка класичного форелевого спінінга. :)

Cultik
13.04.2023, 06:59
Є серія палочок St.Croix Legend Elite Panfish. Щось нічого не чутно про них. Чи є реальні користувачі і які відгуки, окрім опису на оф.сайті?

У f40 є,правда перероблена під мульт.
Зв'яжіться.

SVS-ka
13.04.2023, 09:36
У f40 є,правда перероблена під мульт.
Зв'яжіться.

Перероблений в кастинг спіннінг не цікавить, то зовсім різні палочки та інші відчуття. Хотілось би почути відгуки про заводські моделі.

Sergii Doc
13.04.2023, 15:12
У Деда на North Fork Composites FW 662 IM звичайна компоновка класичного форелевого спінінга. :)
Не вловив, що Ви мали на увазі, але я не заперечую, що він підходить для лову форелі :)
Я сам от наприклад ловлю форель на спінінг з тубулярною верхівкою,
так само роблять чимало інших людей.
Моє зауваження стосувалося іншого: що чимало моделей Дід передбачає з обома видами верхівки: і солідні, і тубулярні
Просто ці акценти - яка саме верхівка - або людині байдужі, або ж він має опрацювати питання, чи не завадить це їй насолоджуватися проводкою бажаних воблерів.
І я висловився саме тому, що сам не маю такою інформації що до соліду. От що до тубуляру - будь ласка :spin:

Valen
13.04.2023, 15:47
Моє зауваження стосувалося іншого: що чимало моделей Дід передбачає з обома видами верхівки: і солідні, і тубулярні

Вперше чую що в Луміса є солідні бланки

NFC FW 662-2 IM у мене був і Plagus ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) вірно зазначив під вказані задачі для міношок до 5гр він підійде суперово, особливо якщо потрібно підтвічувати, а не просто тягати рівноміркою. І як на мене він значно кращий за Legend Elite Panfish

Nemo
13.04.2023, 16:16

Тільки якщо на ламаний вклейку поставити ;)

Sergii Doc
13.04.2023, 20:43

NFC FW 662-2 IM у мене був і Plagus ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) вірно зазначив під вказані задачі для міношок до 5гр він підійде суперово, особливо якщо потрібно підтвічувати, а не просто тягати рівноміркою. І як на мене він значно кращий за Legend Elite Panfish

Підняв гросбухи з першоджерелами.
Дійсно, схоже на те, що "це прямий кут 90 градусів" (с), і йдеться або про SM, або IM.

Але прошу товариство мені пояснити: чи щось означає літера S в характеристиці спінінга, про який тут говоримо (з барахолки),
чи це хтось описався:

NFC FW 662-2S IM Next Generation ?

Valen
13.04.2023, 21:06
Але прошу товариство мені пояснити: чи щось означає літера S в характеристиці спінінга, про який тут говоримо (з барахолки),
чи це хтось описався:

NFC FW 662-2S IM Next Generation ?

маркування у кожного виробника різне...
NFC - виробник
FW - Freshwater ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) серія для прісноводної рибалки
662 - 6 футів, 6 дюймів 2 клас за потужністю в серії
-2 - двочасний
S - спінніг (C - відповідно кастинг)
IM - модульність графіта

серёга84
28.07.2023, 16:52
Здравствуйте,а какую катушку поставить на 606 бриден?ванфорд или что потяжелее? Может у кого есть опыт?

vi_chanceux
30.07.2023, 15:17
Здравствуйте,а какую катушку поставить на 606 бриден?ванфорд или что потяжелее? Может у кого есть опыт?

606 тубулярка или солид?

метровский
30.07.2023, 20:26
Валентин, а я ось не згоден з тобою :)
В мене теж був цей NFC, чомусь не зайшов. А ось Легенду 602, збирав Саша Crank, до сих пір не маю бажання на щось міняти :udo4ka:
Але ж звісно, на смак та колір всі фломастери різні :drill2:

серёга84
30.07.2023, 21:10
Солид

vi_chanceux
30.07.2023, 21:14
Солид
на тубулярке мне комфортно с 2500Стеллой
на солиде пользую лувиас-аирити 2500, он деликатней для тонких проводок с малыми весами

серёга84
31.07.2023, 08:47
А 2500 не большой размер?кольцо входное маленькое очень

vi_chanceux
31.07.2023, 14:00
А 2500 не большой размер?кольцо входное маленькое очень

для меня нет. Вылет норм. у меня 3 ул бридена, и на всех я использую 2500, проблем нет. В начале пробовал 2000 размер, но когда поставил 2500 - понял, что такое счастье.
но это мой опыт, а вам надо пробовать по себе, с чем комфортно - то и ставить.
пожалуйста

vi_chanceux
31.07.2023, 14:19
Вопрос подкорректировал.

а как это влияет на спину?!))))
Может чего не знаю, я в таких приманках 2-5г ушел в размер 4,9" - 5.5" и просто балдею от легкости перемещения и качества/удобства ловли

workforashot
01.08.2023, 19:29
...якщо оберете щось, поділіться потім враженнями, цікаво :spin:...

Выбрал, Graphiteleader Finezza Prototype GFPS-722L-T.

Фактический тест у спиннинга по блеснам - до 5гр, по воблерам - до 70-тых.
Строй - фаст...рег-фаст.
Комель не очень мощный, не давит удочку.
Я бы сказал что удочка класса SUL.
Тактильная чувствительность - на 10баллов!

Пробовал блесны 6гр - еще терпимо, 6,5...7гр уже все, не хорошо.
Также прекрасно работает с блеснами 2...2,5гр, можно и немного меньше.
По воблерам - от 35-тых Риджиков до 70-тых, 34-тые Чирфулы, Товадик - все нормально.
Более крупные воблеры - уже не хорошо.
Кренки и раттлины небольших размеров тоже супер.
Например, Понтун Ред Раг - уже много для этой удочки.

VOROBIY
12.09.2023, 14:26
Вітаю вас, шановне панство!
Тільки в цьому році почав освоювати мікруху, начебто вдало)
Зараз мучаюсь з вибором вудлища. Вже спробував Blue Bird BB1-602XUL-S і NANO BB1-602N-S, зараз ловлю на Crazy Fish Nano One SE. Хочеться щось краще :)
Використовую ваги 1-1,5гр., рідко 2. приманки 1,5-1,8". В основному влітає окунь. Ставки в межах Києва.
Бюджет 6-7к, вибираю між:
Graphiteleader Corto UX - тут дилема чи GCORUS-612UL-HS довжина більш звична і стрій має бути схожий чи GCORUS-612L-HS, бо хотілось би довщий, але боюсь, що буде жорсткий для анімації "малявок".
або Graphiteleader Finezza UX GFINUS-752L-S, трусив в руках, стрій сподобався, смущає довжина (звик до коротишів) і не зрозуміло, як буде по чутливості.
чи просто взяти Crazy Fish Arion ASRE702ULS бо ціна +/- такаж сама.
Також серія UX - це "дешман" у Graphiteleader, а Arion титу ТОП у Crazy Fish...
Може у когось є досвід користування і поради? Буду дуже вдячний.

Ruslan_
13.09.2023, 08:19
Якщо дозволите - я ще б розглянув новий Arion ASRE742SULS 0.8-5g 224cm, якщо довжина потрібна, Чорний лебідь 610 до 4 від Фаворита, Азура Савада лайт теж 610.
Був у мене 702 Аріон якраз після Нано Вана - не зайшов, якийсь лапшуватий виявився. Я розраховував трохи на продовження Нано Ван в лінійці аріонів, а воно не то. А так то для таких вагів вона підійде добре, чисто мікрушна палочка, закид хороший вже від 1г.
Замінив 610 Лебедем - від грамма вже комфортно мені, півтора - вогонь, але палка жорткувата і для "потанцювати на місці" як з лапшовими не вийде.
Корту UX доречі теж розглядав як варіант, але вибір пав на Лебедя.

VOROBIY
13.09.2023, 11:51
Панове, якщо у когось є Corto 642L-HS в будь якому виконанні (довжина знайома і може виділю трохи більший бюджет на купівлю), чи Finezza UX 752L-S (або L-T), чи можна взяти на день в аренду, або спільний виїзд на риболовлю в Києві (зараз ловлю, частіше всього, на Совських ставках, але можу підскочити куди треба), щоб спробувати? Буду дуже вдячний!!!
Т.я. мікрушити тільки почав, хотілось би спробувати різні варіанти, для розуміння того, що мені підходить. В класах ML-M експерементував багато, маю різні палочки (в основному Daiwa завезені з Європи) і тут я знаю, що мені краще тубуларки і в якому рості, а тут... поки зовсім не розумію :confused:

Andr@y
14.09.2023, 15:08
Вітаю вас, шановне панство!
Тільки в цьому році почав освоювати мікруху, начебто вдало)
Зараз мучаюсь з вибором вудлища. Вже спробував Blue Bird BB1-602XUL-S і NANO BB1-602N-S, зараз ловлю на Crazy Fish Nano One SE. Хочеться щось краще :)
Використовую ваги 1-1,5гр., рідко 2. приманки 1,5-1,8". В основному влітає окунь. Ставки в межах Києва.
Бюджет 6-7к, вибираю між:
Graphiteleader Corto UX - тут дилема чи GCORUS-612UL-HS довжина більш звична і стрій має бути схожий чи GCORUS-612L-HS, бо хотілось би довщий, але боюсь, що буде жорсткий для анімації "малявок".
або Graphiteleader Finezza UX GFINUS-752L-S, трусив в руках, стрій сподобався, смущає довжина (звик до коротишів) і не зрозуміло, як буде по чутливості.
чи просто взяти Crazy Fish Arion ASRE702ULS бо ціна +/- такаж сама.
Також серія UX - це "дешман" у Graphiteleader, а Arion титу ТОП у Crazy Fish...
Може у когось є досвід користування і поради? Буду дуже вдячний.
За ціною 6-7 до навряд чи можна знайти щось краще ніж нано ван. Тим більше серед коротунів. Щось істотно більш чутливе, кидке і при цьому комфорно анімуюче дрібні приманки потрібно шукати в ціновій категорії більше 10 к. У спінінгбудуванні приріст властивостей сильно не лінійний від приросту вартості. Crazy Fish Arion ASRE702ULS буде краще кидати, можливо більш універсальний, ширший робочій діапазон. А от щодо колупання дрібного окуня в ногах навряд чи кращий за Нано ВАн. Якшо потрібні нові відчуття и при цьому не має бажання вкласти багато коштів то це питання на перших порах може вирішити більш якісна і тонка нитка та перехід на вольфрамові грузила...

zbb
14.09.2023, 15:24
Панове, якщо у когось є Corto 642L-HS в будь якому виконанні (довжина знайома і може виділю трохи більший бюджет на купівлю), чи Finezza UX 752L-S (або L-T), чи можна взяти на день в аренду, або спільний виїзд на риболовлю в Києві (зараз ловлю, частіше всього, на Совських ставках, але можу підскочити куди треба), щоб спробувати? Буду дуже вдячний!!!

В барахолке дуже багато цікавих варіантів, до того ж можна домовитись з власниками на тестдрайв, соаре за 5.5 бачу ушла у ви за якісь фінези УХ тут спілкуєтесь )

zbb
15.09.2023, 10:50
ось наприклад, трохи дорожче, але топовий топ -

Andr@y
15.09.2023, 14:57

Якщо розглядати б/у палки то да, можно знайти дуже цікавий варіант

VOROBIY
15.09.2023, 15:22

Гроші я готовий виділити, але і питання в тому, щоб спочатку спробувати... бо поки не розумію, який тип мені потрібен:confused:
Поки є розуміння, що треба вибирати з AJI або MEBARU. По відосам стрій абсолютно різний, в магазинах є далеко не все... Був в "БЕРЕГ", перетрусив купу різних, поки більше подобається стрій у палок під MEBARU, але я не пробував ще палки під AJI. Тому і написав, у кого є можливість спільного виїзду, або дати під залог.
Якщо я візьму в руку, закину і зрозумію, що це саме те, що треба, то тут вже не буде стояти питання - де взяти гроші, щоб купити те, що сподобалось :)
Вже пройшов шлях, коли починав ловити щуку і форель, тепер маю достатню кількість палочок, треба розпродати )))
А зараз такі часи, що викидати по 200-500$ на те, щоб спробувати, нажаль, але немає можливості.

zbb
19.09.2023, 12:10
Гроші я готовий виділити, але і питання в тому, щоб спочатку спробувати... бо поки не розумію, який тип мені потрібен:confused:
Поки є розуміння, що треба вибирати з AJI або MEBARU. По відосам стрій абсолютно різний, в магазинах є далеко не все... Був в "БЕРЕГ", перетрусив купу різних, поки більше подобається стрій у палок під MEBARU, але я не пробував ще палки під AJI.

По личному опыту могу сказать что мебаринговые палки больше подходят под наш микроджиг, лучше индикация падения приманки (по кончику) и не рвет губы окуням. Ажинговые удочки обычно имеют более жесткие вклейки. В любом случае я бы шерстил барахолку, там очень много всего клевого бывает, и с власниками домовлявся б за спільний тестдрайв.

Алекс!1
20.09.2023, 07:29
По личному опыту могу сказать что мебаринговые палки больше подходят под наш микроджиг, лучше индикация падения приманки (по кончику) и не рвет губы окуням. Ажинговые удочки обычно имеют более жесткие вклейки. В любом случае я бы шерстил барахолку, там очень много всего клевого бывает, и с власниками домовлявся б за спільний тестдрайв.
Спорный вопрос. У ажинговых тактильная чуйка выше. Вобы твичат без паразитного провала. Чуть похуже с железом. Процентов 90 ловят с вклейкой. Постоянно смотрят на неё. Я плохо вижу( зрение). Поэтому всё в руку. У мебаринговых ещё есть плюсик: тройной, двойной подрыв идёт более мягче. Но что-то похожее могу и на ажинговом. У меня нет ни одного спина солид. Как -то ловлю от карася, плотвы до судака.
Зарекался, но не сдержался, сорри. Без права на истину.
.................................................
У них всех толчковая-левая
А у меня толчковая- правая.
.............................................

zbb
20.09.2023, 07:58
Дваждьі перечитал, не увидел ничего спорного. Зачем єтими удочками вообще ловить на воблерьі если они под легкий джиг? За счет того что ажинговьіе палки жестче - то и тактильная сенсорика чуть вьіше, но на мягком дне падение приманки и там и там рукой не заметишь, а у мебарок видно. У самого Ажинговая с замененной Инором на мягкую вклейкой. В таком виде - отлично, с родной бьіл геморой.

Алекс!1
21.09.2023, 16:12
Что такое джиг, там в Японии не знают. Ни про лёгкий, ни про тяжёлый.
Эджинговые палки ими созданы для ловли ставриды в пелагике.
Это мы их применяем как хотим.

zbb
21.09.2023, 21:48
Что такое джиг, там в Японии не знают. Ни про лёгкий, ни про тяжёлый.
Эджинговые палки ими созданы для ловли ставриды в пелагике.
Это мы их применяем как хотим.

Японцьі не знают что такое джиг? Єто какой то особенньій юмор?
Вьі пьітаетесь поспорить не обозначив предмет спора.
Це якийсь новий рівень.

Алекс!1
22.09.2023, 07:28
Японцьі не знают что такое джиг? Єто какой то особенньій юмор?
Вьі пьітаетесь поспорить не обозначив предмет спора.
Це якийсь новий рівень.
В той проводке (горизонтальной!) даки не знают. Американцы тоже. Если их сейчас рашисты не научили. И мы тоже.
А вообще, без юмора жить нельзя.
З повагою, Алекс.:)

zbb
22.09.2023, 07:49
Там не горизонтальная проводка а вьісоченная ступенька с 2-3 рьівками по середине и контролем дна.

Алекс!1
22.09.2023, 14:16
Там не горизонтальная проводка а вьісоченная ступенька с 2-3 рьівками по середине и контролем дна.
Сорри. Правильно зарекался я. Больше не сорвусь.

Andrik
21.10.2023, 21:25
Вітаю. Яка вудка на сьогодні в топі в мікроджигу під окуня?
Основна приманка вагою 2 гр.
Буду рибалити з берега тому собі уявив що довжина має юути 7 футів +

СЫЧ
21.10.2023, 22:49

В топе Ямахи...но на топ у меня не хвата грошей.

Andrik
22.10.2023, 00:33

Яка лінійкаа ?

RodMan
22.10.2023, 08:39

За умови ловлі на 2 грами твердження про Ямаги спірне на мій погляд. Я б дивився в бік 16 Shimano Soare Xtune або 17 Soare. 7.6 фута оптимальна довжина для мікроджигової ловлі з берега.

Повторна ліквідація за власним бажанням
22.10.2023, 10:23

Раджу придивитися на Xesta Black Star Extra Tuned S64UL-S. Будете приємно здивовані.

vi_chanceux
22.10.2023, 11:14

Якщо конкретно 2г – то тут треба чимось жертвувати, або довжиною чи вагою.
Саме під два грами ще краще, ніж нижче рекомендували, можливо Xesta Black Star Extra Tuned S54SUL-S. Але тут довжина не та. Але вудка заслуговує на увагу. Для себе я знайшов золоту середину в трьох вудках, де комфорт роботи з вагами 1-2г визначається за допомогою шнура #0,15-#0,2.
Мій рейтинг:
1) Squid Mania GANG KILLER 610XUL
2) GlamourRockFish TREVALISM "KABIN"700CS
3) Shimano 20 Soare XTune S76UL-T
Першу продав-кусаю лікті, при нагоді обовʼязково придбаю.

Andrik
22.10.2023, 18:44
Саме під два грами ще краще, ніж нижче рекомендували, можливо Xesta Black Star Extra Tuned S54SUL-S. Але тут довжина не та. Але вудка заслуговує на увагу. Для себе я знайшов золоту середину в трьох вудках, де комфорт роботи з вагами 1-2г визначається за допомогою шнура #0,15-#0,2.
Мій рейтинг:

Пункт 2 GlamourRockFish TREVALISM "KABIN"700CS я таку вудку маю. Хочу щось краще)))

Andrik
22.10.2023, 19:15
Мій рейтинг:

А якщо так Ares Squid Mania GANG KILLER 610XUL VS Evergreen Poseidon Salty Sensation PSSS-610S ?

vi_chanceux
22.10.2023, 19:37
Пункт 2 GlamourRockFish TREVALISM "KABIN"700CS я таку вудку маю. Хочу щось краще)))
краще - це дуже особисте поняття
в мене в ул багато вудок і кожна буде десь краще. Чим краще Mark Spider за Alcedo Climber ?))

А якщо так Ares Squid Mania GANG KILLER 610XUL VS Evergreen Poseidon Salty Sensation PSSS-610S ?
Poseidon не мав, нічого сказати не можу. GANG KILLER дуже сексуальна в відчуттях вудка, як на мене, в Poseidonах я такого не відчув, коли дивився на них, для мене вони дуже сухі в відчуттях

Andrik
23.10.2023, 07:33
краще - це дуже особисте поняття
в мене в ул багато вудок і кожна буде десь краще. Чим краще Mark Spider за Alcedo Climber ?))

От підловив)))

Це насправді зовсім різні вудки з різним строєм.

Andrik
23.10.2023, 07:42
Мій рейтинг:

А чому Хана 68 чи 69 не попала в цей перелік ?

vi_chanceux
23.10.2023, 10:00
От підловив)))

Це насправді зовсім різні вудки з різним строєм.

Так вони зовсім різні, але ж не краще одна за іншу, і та і та потрібна і десь якась буде краще, а ні апріорі.
Гадаю із всього Squid Mania більш зайде, це як msp49, і кидає цікаво і виважує з насолодою і чуйки хватає і boron має)

А чому Хана 68 чи 69 не попала в цей перелік ?
Тому що не мав, і не маю звички оцінювати те, що не мав. Мені вони дуже жорсткі та потужні, я не люблю такі. От про Outback Believer та Tradition незабаром змогу розповісти, якось більше туди зараз дивлюся, ця тема цікавить більше)

boatman69
23.10.2023, 16:59
Серію для кальмара від Ares у вигляді BLUE PORTER X4 EG маю і розумію,що це таке.Але зараз питання за аджингову серію,знайомий хоче щось від Ares,але на топові серії немає грошей і дивиться у бік : BLUE PORTER X4 AJ 606s.
Питання,є хтось,хто може сказати,хоча щось якщо не за конкретну модель, за цю серію?

Andrik
23.10.2023, 21:54
От про Outback Believer та Tradition незабаром змогу розповісти, якось більше туди зараз дивлюся, ця тема цікавить більше)

Ну Outback Believer OBB604 мені вже не цікавий бо маю. Вудка хороша, але моїх потреб не закрила повнісю. Тому доповнив М-Аіром 63-тім.

Andrik
23.10.2023, 21:56
Мій рейтинг:

Можете кілька слів порівняння 1 і 2 пунктів написати ?

Sasha S2
23.10.2023, 22:08
Ну Outback Believer OBB604 мені вже не цікавий бо маю. Вудка хороша, але моїх потреб не закрила повнісю. Тому доповнив М-Аіром 63-тім.
вдалось на OBB604 вже половити , що там з тестом реальним і взагалі як бланк ?

vi_chanceux
24.10.2023, 20:26
Можете кілька слів порівняння 1 і 2 пунктів написати ?

Вони зовсім різні, Squid Mania буде схожа на msp49 по строю та на виважені, вона багато мідлініша за бріден, але не соплива та має достатню потужність. по чуйкі зараз не скажу, де більше, але хватає з головою, як на мене.

Andrik
24.10.2023, 20:51
вдалось на OBB604 вже половити , що там з тестом реальним і взагалі як бланк ?

Цією вудкою рибалив останньо у 2021 році і не часто ( кілька рибалок). Тесту вказаному відповідає. По строю щось середнє між MSB51MLT і ACB51ML-4.

Andrik
24.10.2023, 20:54
Вони зовсім різні, Squid Mania буде схожа на msp49 по строю та на виважені, вона багато мідлініша за бріден, але не соплива та має достатню потужність. по чуйкі зараз не скажу, де більше, але хватає з головою, як на мене.

Я в пошуках вудки чутливішої за бріден і делікатнішої і з меньш кінцевим строєм.

vi_chanceux
24.10.2023, 21:39
Я в пошуках вудки чутливішої за бріден і делікатнішої і з меньш кінцевим строєм.

Сквід Манія буде однозначно делікатнішою за Бріден. Чутливість – це дуже індивідуально.
У моїх відчуттях - ця вудка за всіма характеристиками на голову породистіша за інших, але як передати це словами - не знаю) Тому я краще не буду хвалити, а то нарекомендую)))

Пес...
29.10.2023, 10:55
Доброго часу доби. Порадьте будь ласка sul спінінг з верхнім тестом 3-4г. Мінімальна, комфортна довжина- 602. Ще цікаво, чи хтось мав можливість порибалити палкою shimano soare bb 19 s70sul-s?

Sasha S2
29.10.2023, 19:49
Доброго часу доби. Порадьте будь ласка sul спінінг з верхнім тестом 3-4г. Мінімальна, комфортна довжина- 602. Ще цікаво, чи хтось мав можливість порибалити палкою shimano soare bb 19 s70sul-s?
маю Соару , саме bb 19 s70sul-s , відловив рибалок 5 , прикольний патик за свої гроші ( в Японії вони зараз 2300-2400 грн + доставка 1400 :D ) для ловлі окуня на мдж в межах 1-2,5г + силіконка .

Пес...
30.10.2023, 10:22
маю Соару , саме bb 19 s70sul-s , відловив рибалок 5 , прикольний патик за свої гроші ( в Японії вони зараз 2300-2400 грн + доставка 1400 :D ) для ловлі окуня на мдж в межах 1-2,5г + силіконка .
А якісь палки з подібним тестом мали у використані? Ще цікаво, як дана соарка працює із вагами менше граму?

Sasha S2
30.10.2023, 17:28

А якісь палки з подібним тестом мали у використані? Ще цікаво, як дана соарка працює із вагами менше граму?
В подібних тестах колись був Тікт Айс Куб 69 до 3,5г . Соарою ББ я менше 1г+ червяк не ловив , думаю можна і до 0,8-0,7г + приманка якщо дуже треба , але на таких вагах хочеться більше делікатності бланку в комлі щось типу Азури Нано Гейм 64 чи якось форелевика .

Повторна ліквідація за власним бажанням
30.10.2023, 17:55
В подібних тестах колись був Тікт Айс Куб 69 до 3,5г . Соарою ББ я менше 1г+ червяк не ловив , думаю можна і до 0,8-0,7г + приманка якщо дуже треба , але на таких вагах хочеться більше делікатності бланку в комлі щось типу Азури Нано Гейм 64 чи якось форелевика .
Ви впевнені що форелеве вудлище буде кращим ніж спеціалізоване рокфішеве? Під ваги 0.7-0.8 грам я би приділив увагу чомусь на кшталт Xesta Black Star Extra Tuned S54SUL-S The Finesse Unison. Поки що моя мрія.
Зараз Black Star Extra Tuned S64UL-S, на 0.15 Sunline Small Game PE HG #0.15 впевнено працює з 0.8 грама + дюймова танта. Але тільки при відсутності вітра.

Sasha S2
30.10.2023, 20:09
Ви впевнені що форелеве вудлище буде кращим ніж спеціалізоване рокфішеве? Під ваги 0.7-0.8 грам я би приділив увагу чомусь на кшталт Xesta Black Star Extra Tuned S54SUL-S The Finesse Unison. Поки що моя мрія.
Зараз Black Star Extra Tuned S64UL-S, на 0.15 Sunline Small Game PE HG #0.15 впевнено працює з 0.8 грама + дюймова танта. Але тільки при відсутності вітра.
Xesta Black Star Extra Tuned S54SUL-S дуже подобається заочно , ще б де спробувати , але така довжина не всім підходить :D . Щодо форелевих , то підходять не всі , то деякі моделі з Мукай і Дайва Прессо з АГС кільцями серії Айр і Лімітки , нові Евергріни можуть бути цікавими , але там ціни ще більш страшні ніж на Ксесту :D

topick1981
31.10.2023, 11:22
Доброго дня всім. Треба поради у виборі бюджетної палочки до 2,5-3,5 грам. Ловити хочу окуня, можливо мирну рибу вагами 0,3-1,5 г. Є зараз на ринку Ареата від Флагман, чи Tip Top від Metsui. Можливо ще якісь варіанти. Я взагалі то рибалю більш дорожчими палками, але розумію, що ця палка більше буде лежати, тому витрачати більше не маю бажання. Який із бюджетників буде кращим варіантом?

Cultik
31.10.2023, 12:04
Доброго дня всім. Треба поради у виборі бюджетної палочки до 2,5-3,5 грам. Ловити хочу окуня, можливо мирну рибу вагами 0,3-1,5 г. Є зараз на ринку Ареата від Флагман, чи Tip Top від Metsui. Можливо ще якісь варіанти. Я взагалі то рибалю більш дорожчими палками, але розумію, що ця палка більше буде лежати, тому витрачати більше не маю бажання. Який із бюджетників буде кращим варіантом?
Якщо 0,3 то мабуть Ареата,якщо 1,5 то ТіпТоп.

topick1981
31.10.2023, 14:09
Передивився трохи оглядів, і вже розумію, що краще вже Олівію.

Sasha S2
31.10.2023, 18:40
Передивився трохи оглядів, і вже розумію, що краще вже Олівію.

із бюджеток в флагмана ще якась новинка , може їх глянути [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

метровский
31.10.2023, 19:14
Сьогодні купив і вже розловив окунцями :udo4ka:
Умови були важкі, сильний вітер...Тому по низах так і не визначився. Ловив 2гр+джавік 1,8". По верху здалося 3 гр+Танта 1,5 гр.
Взагалі купив її для холодної води ковиряти окунців під ногами. Перші враження позитивні, отримав те що бажав.

Cultik
31.10.2023, 19:45
із бюджеток в флагмана ще якась новинка , може їх глянути [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Цікава метаморфоза на сайті Флагмана,ще п'ять днів тому ця моделька була до 2-х грамів.

СЫЧ
01.11.2023, 22:38
Цікава метаморфоза на сайті Флагмана,ще п'ять днів тому ця моделька була до 2-х грамів.
Одним махом вона перетворилася в 0.3-3...я друковав ім -вони кажуть що тест 0.3 -3 і крапка

СЫЧ
01.11.2023, 22:43
Берить Чорну Скелю от Коліпсо , вона хотя і заявлена до п'яти но на мое око до 3х. Мормишки починае кидати от 0.16 .
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

ko_sever
04.03.2024, 08:51
Всім привіт. Хтось має таку палочку, які враження, що по тесту, чуйка і тд? Бо щось мало інфи внеті, а по характеристикам досить цікава. Цікавить під мдж та мормишинг. Дякую.

Guron
07.08.2024, 09:59
Добрий день . Друззі підкажіть будь ласка по позначеннях на катушках модельного ряду 23AIRITY :
1.23AIRITY SF2500SS вагою 135 грм. - це катушка з корпусом від 1000-ної моделі з ротором та шпулею 2500 SS моделі ?
2.23AIRITY ПК LT2500 вагою 165грм.- катушка з корпусом від 3000- ної моделі та шпулею 2500 тільки більшої місткості шнура ?
Я правильно розумію ?

4d
07.09.2024, 08:35
Доброго ранку! Будь ласка, порадьте вудлище до 3-4 грам, напевно аджингове, чутливе але не колувате, стрій будь який, можливо і навіть бажано слоу (типаж g.loomis 1141 glx), головна вимога з гарною чуйкою, якщо таке існує. Дякую всім за будь які поради.

Sasha S2
07.09.2024, 09:00
Доброго ранку! Будь ласка, порадьте вудлище до 3-4 грам, напевно аджингове, чутливе але не колувате, стрій будь який, можливо і навіть бажано слоу (типаж g.loomis 1141 glx), головна вимога з гарною чуйкою, якщо таке існує. Дякую всім за будь які поради.

Так , щоб слоу і гарна чуйка , знайти тяжко , я б дививсь на nories katsu-aji 69 чи олдскульний stx-rf75-svf , може серед squid mania щось підходяще існує , треба власників шукати .

sps-3281
09.09.2024, 20:00

Вам нужно для озвученных условий удилище арийнлго типа( т. Е. Для ловли арийной форели, условно)
Аджинговые удилища все « колоаатые»- для ловли ставриды.
В заданных условиях можно присмотреться к любым арийным прутикам- от
от Иайджор Крафт до Азуры от Флагмана в пределах заданного теста.

MaksTrout
25.09.2024, 13:44
Вам нужно для озвученных условий удилище арийнлго типа( т. Е. Для ловли арийной форели, условно)
Але більшість ареа вудок не дадуть бажаної "чуйки", яку дадуть більш жорсткі вудки.
Тут треба шукати компроміс між чуйкою та action. Чим більше до slow - ти менше чуйки загалом. Хоча можуть бути виключення.

dobrinya2024
21.10.2024, 15:09
Всім привіт.
допоможіть в виборі. вибираю між shimano xtune S706 UL-T та Graphiteleader Finezza 19 (0.5-5 чи 1-7) напрямок : окунь і озерна щука. може є користувачи данними вудками і можуть допомогти?

boatman69
23.10.2024, 13:18
Всім привіт.
допоможіть в виборі. вибираю між shimano xtune S706 UL-T та Graphiteleader Finezza 19 (0.5-5 чи 1-7) напрямок : окунь і озерна щука. може є користувачи данними вудками і можуть допомогти?Друже такий xtune був,та і що таке ця Finezza - розумію,це чисто спортивні патики під окуня на чистому дні.Для щуки і озера з корягами і травою я б дивився в бік лайту.А так,що та,що та "сопливі, вага це загальна,серед трави щука даже з кіло,а то і менш буде керувати вами, а не ви нею.Я бачу тут : 23GSILS-742LML-HS,ну а якщо Finezza - GLFS-7112ML-T.Я такі з Японії привозив хлопцям.

SVT
14.01.2025, 14:14
Доброго дня, шановні! Порадьте, будь ласка, бюджетну котушку з довгою шпулею (long cast), була колись така в користуванні, салмо cbs 830...є щось схоже в продажу?

Алекс!1
15.01.2025, 08:08
Доброго дня, шановні! Порадьте, будь ласка, бюджетну котушку з довгою шпулею (long cast), була колись така в користуванні, салмо cbs 830...є щось схоже в продажу?
Гілка Ультралайт. Long cast використовують у фідері з великими вагами.
Вам в гілку "доночник" до фідералів. Бо в УЛ на малих вагах отримаєте
"бороди". А бюджетній котушці особливо.
Була колисть котушка 06 року Твін Пауер 2500. Там шпуля хочь і не Лонг каст, але подача жилки Супер Слоу Осцілейшн Сістем. Укладка віток до вітка, та ще з малою швидкістю подачі жілки по шпулі. Бували бороди.
А це не бюджетна катушка.

SVT
15.01.2025, 09:35
Гілка Ультралайт. Long cast використовують у фідері з великими вагами.
Я користуюсь і УЛ котушками в загальноприйнятому розумінні, і таку котушку в малому розмірі використовував з вагами до1гр.+приманка 1" в ловлі коропа і карася, гарний виліт і зі скидом петель не стикався......Питання знімаю:o

zbb
15.01.2025, 11:22
Зі схожою геометрією ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 3.7874jH05jH05ox&algo_pvid=0b7b2a4a-c068-42e8-bc37-86cccb6005d9&algo_exp_id=0b7b2a4a-c068-42e8-bc37-86cccb6005d9-21&pdp_npi=4%40dis%21UAH%211888.32%21981.93%21%21%213 20.00%21166.40%21%402103835c17369319263398543e8c15 %2112000031592431675%21sea%21UA%21718256771%21X&curPageLogUid=kfi3YSkeZDxn&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A)
А ле я не пробував )

Smolik
14.02.2025, 06:37
Привіт усім. Треба поради. Питання - чиста мікруха 1,5-5 по свинцю і козявки потолок до 2,8ʼʼ. Основна маса - 2ʼʼ. Довжина 7,9-8. Максимально легкий прут і максимально строгий та дзвінкий. Бюджет не має значення.
Фактично топовий мдж прут.
Дякую.