|
![]() |
|||||||
| <Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Отчёты о рыбалках.
|
![]() |
|
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
|
|
#1001 |
|
Модератор
Звідки Ви: Місто-герой Київ
Дописи: 5.174
Дякував: 22.279
Дякували 17.313 раз(и) в 1.696 повідомленнях
|
Давно я не був на риболовлі...2 березня у дружини діагностували рак легенів 4 ступеню з метастазами у мозок і у ті ж легені...Не хотілося не те що рибалити-жити не хотілося...Плюс до того молодший син зламав ногу,у мами і у старшого сина був надважкий грип,а у батька знову як і на початку війни почав конкретно їхати дах...Їхав він і у мене жорстко.Ледь відійшов від цього стану...Але були думки,що довбануся остаточно і загримлю в дурку....На сьогоднішній день ми видалили метастаз із мозку(в інституті ім.Ромоданова працюють лікарі не з золотими,а із платиновими руками),пройшли три курси хіміотерапії.Пухлина стала менше,метастаз в легенях не збільшився.Тож боремось...Дякую всім хто долучився до підтримки моєї родини в боротьбі із цією жахливою хворобою.
Як і казав,рибалити не хотілося взагалі.Тож весняну плотву разом з чехонею і травневим карасем в цьому році побачити не довелося...І от,на минулому тижні,дружина сказала,що з'їла б смаженої риби і силою випхала мене і молодшого сина на річку.Заточилися ми під плотву-плоскирку.Зробили більш "пилячу" прикормку і використовували гачки ну ніяк не лящачого розміру.Плоскирки натягали.Але і лящики до нас теж завітали.Не трофейні,але на підсмажку взяв.Ну а Тимофій намагався ловити верхобзду на поплавчанку.Ловилася вона препаршиво,але іноді таки клювала. А на наступний день мене підірвало о 5.00 і вигулявши собаку поїхав на Наталку взявши з собою ультрасяцький вудлик в надії натягати окунів.Одного таки витягнув,інший зійшов.Спрацювала невмируща класика під назвою Mepps Comet.Ловив на цю блешню ще в студентські роки і з тих пір нічого не помінялося-працює... В цю суботу ми з Тимофієм знову вийшли на Дніпро у пошуках білої риби.Ну і знову натягали...Причому на фоні інших рибалок натягали непогано.В деякі моменти риболовлі навіть згадувався старезний фільм "Не впіймали-не злодій" там де Луї де Фюнес брав участь у рибальських змаганнях.Щось подібне відбувалося і у нас :-) В цей раз до нас завітали три лящики... В цю неділю,дочекавшись поки над головами перестануть літати ракети-шахеди,вибрались знову таки на Наталку,але з поплавчанками.Заточилися на будь-що крім верхобзди.Щоб Тимофій потягав якусь "донну" рибу.І мій синуля спочатку робив батькові нерви тягаючи дніпровську плітку...Але батько трохи зрівняв рахунок згодом.Та ще й впіймав нову рибу до своєї рибальської колекції.А саме-сонячного окуня.Красивий...Але шкідник ще той...Майже все що впіймали випустили.Хіба що Тимофій віддав пару плотвиць дідові-рибалці,що сидів з нами поруч.А так-все повідпускали.Бо дрібне. Ось так і пройшли наші рибальські вихідні на позаминулому і минулому тижнях.Як будемо живі і здорові,а також як будуть живі і здорові наші рідні і кохані,то сподіваємось,що ще виберемось. |
|
|
|
| 62 користувачів подякували |
|
|
#1002 |
|
Звідки Ви: Киев
Дописи: 893
Дякував: 87
Дякували 606 раз(и) в 87 повідомленнях
|
30.05.26 Ірпінь
Поки зібралися, поки знайшли місце було біля 6.
Карась тільки на червоного, тільки на фідер і рівно до 9 ранку. Карасів 10шт. Біла на вудку, на все що завгодно. Було пару окунів з мізинець на червоного. Корм флагман карась з часником. Річка жива - на воді лебеді, нирки, чаплі. Всім мирного неба і перемоги. [[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ] |
|
|
|
| 37 користувачів подякували |
|
|
#1003 |
|
!
Минулу неділю обід та ранній вечір знову провели з паном КЛМ з вудками в "зубах".
В нас вийшло знайти і піймати майже всю хижу дніпровську рибу, тільки сомка "для колекції" не вистачило... Пік низької води в обід провели з твічем - щука на 110 Орбіт, а гарнющий окунь та непоганий жерех (!) - на 130 (!!!) мм. Твіч все більше дивує, бо наприклад кидання в жереха Риджа 70, вертух і коливалок "жерехових" (Трофік, Кастмастер, "Малек") - не дало результату, а коли на того шибенника плюнули і пішли в твіч далі - він довбанув 130 мм в гланди. Чудасія. С 16:00 вперлись в судачка джигом - і такі одну точечку знайшли, як раз о 17:00 дали перший поштовх води - клювань 5 на двох мали, судака вполювали. Деякі контакти були "нависло", а парочку - "віддай, нафік, вудку!" - як молотком по бланку! Оживає кликастий, будем подивитись надалі.. Всім НХНЛ, москалям - горіти в пеклі! P.S. Фото - це одна рибалка, просто починали о 13:00 з мрякою і вітром, а о 16:00 - вилізло сонечко і настав повний штиль. Крутить погодку знатно. Востаннє редагував Zander: 05.06.2026 о 11:08. |
|
|
|
|
| 52 користувачів подякували |
|
|
#1004 |
|
mista ryba lowa
|
Пардон за ідіотьский вигляд
![]() Минулої неділі знов шукали жерехів, і знайшли Водичка знов охолола і він вже було відійшовший через спеку - повернувся під берег душити малька.Цього разу він був у самих ногах, так що стоячі по пояс в воді - деколи хотілося закинути не перед собою, а назад, у берег ![]() Менше 1.5 за вагою не було, загальний улов - також добрячий. |
|
|
|
| 48 користувачів подякували |
|
|
#1005 |
|
Модератор
|
В суботу ловив білу на Дніпрі.Клювало як з кулемета,плоскирка (в основному)ловилася на кожному закиді.Але розмір...Майже все відразу цьомалось і відпускалось.Іноді проскакувало щось більш їстівне і відправлялося в садок.Туди потрапив непоганий такий підлящик,кляпси і декілька умовно залікових плоскирок.Коли душа вже не витримала над собою наруги,що називалася "посмикунчики дристопшончиків",почав збиратися.Підняв садок,подивився на улов...і випустив все к собачій матері на волю...
Ну а сьогодні зранку вийшов на пару годин поганяти хижака.Зазвичай останнім часом це окунь.Але якось поменшалр окуня в дніпровських водах.Там де раніше він вішався на блешню доволі часто,зараз за ранок ловляться один-два.А може і ні один не вчепитися.Так воно сьогодні і вийшло.Зате впіймав таку рибу,що не ловив ще з далекогр 2021 року.А саме-щуку.Ох і дала вона мені прочуханки на ультрасяцький прут...Водила туди і сюди,примушувала гратися фрикціоном, добре хоч свічки не робила бо зійшла б тоді по-любрму.Та сьогодні був не її день.Не зійшла.Була витягнута на берег.А т..я. дружина буквально на днях згадувала риб'ячі котлети,то вже й не відпустив.Бо не міг не порадувати свою другу половинку бажаним делікатесом.Заважила риба 1.300.Хоча здавлася меншою. |
|
|
|
| 47 користувачів подякували |
|
|
#1006 |
|
Звідки Ви: г. Валки
Дописи: 1.478
Дякував: 4.200
Дякували 16.364 раз(и) в 969 повідомленнях
|
Трохи було.
|
|
|
|
| 17 користувачів подякували |
|
|
#1007 |
|
Звідки Ви: No Mean City
Дописи: 3.008
Дякував: 3.341
Дякували 23.724 раз(и) в 1.921 повідомленнях
|
Спливають останні години червня, окунь вкрай пасивний, на поверхні води ніяких сигналів, кидаєш - легкий буль і приманки нема.. Щупаки ті більш сміливі, дають адреналіну, але то порода така. Тому потрібно частіше перетасовувати "карти в колоді", і з десяток різних приманок в коробці мати, бо ті що давали результат, цього сезону мовчать, і навпаки. Классика. Окуня за півкіла жодного поки немає, а можливо і не буде хз.
[[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ] |
|
|
|
| 41 користувачів подякували |
|
|
#1008 |
|
Модератор
|
Відкрили ми з сином для себе нову водойму недалеко від дому.Поки я вчора кис на Десні(ловилося ну просто мегапаршиво),Тимофій розвідав це озеро за допомогою поплавчанки.Ловилися в основному канальні сомики
(каже,що вони його ну просто задовбали),верховодка і окунь.Як тільки почув про окуня,то вже знав куди мене понесе в неділю вранці на декілька годин.Ну...Окунь там таки присутній.Любить блешні.Ловився потроху.Були і сходи і холості клюваки.Є й щука.Клюнула.Але не витягнув.Зійшла після пари жимів.Мабуть не засік.Так що виходити на це озеро і ловити за принципом кетч енд реліз можна. |
|
|
|
| 27 користувачів подякували |
|
|
#1009 |
|
Звідки Ви: Владимирец. Ровенская область.
Дописи: 16
Дякував: 53
Дякували 149 раз(и) в 8 повідомленнях
|
Востаннє редагував ageev: 13.07.2026 о 12:01. |
|
|
|
| 13 користувачів подякували |
|
|
#1010 |
|
Звідки Ви: Владимирец. Ровенская область.
Дописи: 16
Дякував: 53
Дякували 149 раз(и) в 8 повідомленнях
|
Пока карп не клюёт решил перейти на лёгкую рыбалку.
|
|
|
|
| 10 користувачів подякували |
GermanII (28.07.2026), gid (22.07.2026), Hotabich (24.07.2026), Piter-1 (22.07.2026), podil (22.07.2026), SIDOR 1 (30.07.2026), ValeraYar (21.07.2026), Vitalik626 (22.07.2026), Владимир_84 (30.07.2026), Тень66 (22.07.2026)
|
|
|
#1011 |
|
Модератор
|
Повадився я останнім часом окунів на лайтовий спінінг ловити...І на кожній рибалці згадую такий анекдот...
Помирає старий професор,а біля його ліжка сидить професорський найкращий друг,такий самий старигань.І от професор із останніх сил припіднімається і каже: -Друже,бачиш оті книжки справа? -Бачу. -Це я написав...А бачиш оті книжки зліва?--Так. -То це мої учні написали... -А бачиш книжки прямо?То це написали учні моїх учнів...А пам'ятаєш ми з тобою на третьому курсі їздили в село на практику? -Пам'ятаю... -А пам'ятаєш молоду доярку з якою я там замутив? -Еге ж,пам'ятаю... -То от,один раз ми з нею залягли на сіновал,але нічого не вийшло бо сіно було дуже м'яке і ми у нього весь час провалювались.То знаєш про що я думаю? -Про що,друже? -От би всі ці книжки та тоді їй під зад покласти... До чого це я...До того,що кожен раз думаю:от би всі ці мої снасті та досвід туди,в часи коли ще малий Дмитрик з дідом на човнову стоянку їздив...Коли окуні,щуки і судаки кожен день такі кордебалети виробляли,що тільки хіба що з води не вистрибували і річка ними аж кишіла.Зараз вже не той обсяг хижаків у наших водах,але на гачок вони все-одно потрапляють.От цікаво,як би вони ловилися тоді? ПС.На фото звичайно не вся риба що вдалося зловити останнім часом.Але фото доволі одноманітні тож викладаю мінімум. |
|
|
|
| 19 користувачів подякували |
|
|
#1012 |
|
Звідки Ви: Васильков, Киевской
Дописи: 2.317
Дякував: 2.900
Дякували 1.936 раз(и) в 683 повідомленнях
|
to Tsar
Дмитро, ну зачепив за живе.
Як що б всі сучасні снасті покласти туди, в минуло, тоб риби вже на сьогодні не було б. А ловили тоді виходячі з опиту. Інтернета, ( компів, мобілок-якій ідійот іх придумав? Я знаю хто, но не скажу). Кажуть опит не пропьешь, Це неправда. Єльцін Б.М. країну пропив і поставив на своє місто Мудина в 2000 р. Зпривіду снастей. Я в 2000 р. працював на 410-м заводі в Жулянах. Зарплата-копійкі, відповідальноті ледь помилився і крімінал. Там був Сьома рибалка. У нього була 3-х кімнатна квартира з 2-а балконами. Жив вдвох з жинкою. У донькі своя. Приходе на работу і каже, кому потрібна моя трьошка- продаю. Хочу 4-х кінатну купувати. Сьома навіщо? Снасті не містяться. Всі шафи, балкони і кімнати до верху. 71-й рік пішов стажу рибацького. Та стікі не живуть. Куди все життя ушло? Не жалкую. Але ж я не тільки риболовлей займався, а всім можливим. Всім миру і НХНЛ. З повагою, Алекс. |
|
|
|
| 6 користувачів подякували |
podil (30.07.2026), skif (30.07.2026), valbi (30.07.2026), Vitalik626 (Вчора), Валерий 74 (Вчора), Тень66 (30.07.2026)
|
|
|
#1013 |
|
Звідки Ви: Київ, біля метро "Харківська"
Дописи: 4.245
Images: 1111
Дякував: 7.014
Дякували 38.621 раз(и) в 1.854 повідомленнях
|
Инь та Янь
Сьогодні я ловив рибу біля мосту, що в Києві
.Фідер 3,90-150 гр , котушка розміру 5500 , Нанофіл та Шок-лідер, Несиметрична Петля, кормак Гладіатор на 90 гр від В.Пугача, дальність 60 обертів котушки . На опариш . Сонячно з захмаренням, вітер по течії, десь з 11 до 15 годин.Переважно ловились маленькі Бички . Але я якось примудрився спочатку зловити Іня , а потім Яня - див. фото .
|
|
|
|
| 16 користувачів подякували |
![]() |
|
|
|
|