|
![]() |
|||||||
| <Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Спиннингист
|
![]() |
|
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
|
|
#1941 |
|
Звідки Ви: Г. Павлоград
Дописи: 1.124
Дякував: 1.372
Дякували 1.736 раз(и) в 572 повідомленнях
|
" ... Сейчас таких нет! Раз два и все. А скоро совсем не будет"
![]() Востаннє редагував Tegeran: 05.09.2025 о 08:45. |
|
|
|
| 5 користувачів подякували |
Aldarkosse (05.09.2025), Andron (05.09.2025), LEO 1979 (08.09.2025), Любомир (15.09.2025), УсатыйПолосатый (09.09.2025)
|
|
|
#1942 | |
|
Звідки Ви: Київ, Микільська Слобідка
Дописи: 123
Дякував: 585
Дякували 687 раз(и) в 45 повідомленнях
|
Цитата:
![]() Там було щось схоже на серфінгові палочки і бомбарди. |
|
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: |
Киря (06.10.2025)
|
|
|
#1943 |
|
Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 612
Дякував: 184
Дякували 881 раз(и) в 353 повідомленнях
|
Все вона дістає. За умови правильної снасті та прямих рук. Протоку, яка по супутниковим картам завширшки 130+ метрів, я перекидав повністю, бомбарда в очерет на протилежному березі падала. А є умільці, що й на 150+ м кидають. Але це фізично непросто, звісно - кидати бомбарду вагою 80-100 г палкою довжиною 4.2 - 4.5 метри.
|
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Звідки Ви: Ізяслав
Дописи: 1.071
Дякував: 226
Дякували 1.962 раз(и) в 416 повідомленнях
|
Цитата:
|
|
|
|
|
| 2 користувачів подякували |
zbb (22.09.2025), УсатыйПолосатый (21.09.2025)
|
|
|
#1945 | |
|
Звідки Ви: Канів
Дописи: 47
Дякував: 105
Дякували 133 раз(и) в 22 повідомленнях
|
Цитата:
Спінінги під 3 метри кидають стабільно на 80 метрів (40-50грам), може хто й більше, не зустрічав. Перевіряли на стадіоні , так що рекордсменів поруч не бачу.А супердальні метання «гірь» - за свою практику (50 років на Дніпрі) - те що бачив своїми очима - бачив тільки ОДНУ людину, яка кидала «невкою» під 140м, та й то там цілий штат - він кидає, проводка, підсічка Далі спін передається другому для викачування риби , а він відпочиває бо руки болять.Третій носить снасті та рибу Він завжди був з уловом, хватало на трьох.
Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 21.09.2025 о 00:10. |
|
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.944
Дякував: 230
Дякували 1.092 раз(и) в 557 повідомленнях
|
Цитата:
само собой, это больше того, что катушка реально выматывает за один оборот, потому что это значение определяется не внешним диаметром шпули, а текущим диаметром намотки, который еще и меняется в ходе выматывания. поэтому дистанцию заброса измеряют не оборотами ручки катушки, а счетчиком лески (такая хрень с вращаемый леской/шнуром колесиком, которая цепляется на бланк) или по заранее известным ориентирам. можно по шнуру с разметкой, но с ним легко сбиться со счета плюс будет погрешность, если старт попадает на середину длинного участка (если по 10 метров размечено например). |
|
|
|
|
УсатыйПолосатый (21.09.2025)
|
|
|
#1947 | |
|
Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 612
Дякував: 184
Дякували 881 раз(и) в 353 повідомленнях
|
Цитата:
|
|
|
|
|
Zander (21.09.2025), УсатыйПолосатый (21.09.2025)
|
|
|
#1948 | |
|
|
Цитата:
|
|
|
|
|
УсатыйПолосатый (21.09.2025)
|
|
|
#1949 |
|
|
Сьогодні на рибалці на третьому закиді спінінг Flagman '24 Blackfire 108XH 3.29м 18-75г з грузиком 40 грам (на обманку) зробив «хрусь» і на цьому рибалка скінчилась. Зламавсь на стику. Стан до поломки - можна сказати «муха не сиділа», витримав рибалок 5. Тільки подовжив ручку та збалансував. Якраз підійшов час до його використання.
Велика «подяка» фірмі Flagman за «якісну» продукцію. Як в приказці - Дешева риба - погана юшка. Зіпсована рибалка і настрій. |
|
|
|
|
|
#1950 |
|
|
а не в этом ли проблема? длиннее ручка, больше усилие на бланк при забросе, нештатные векторы приложения нагрузки. если резко кинуть в надежде запулить подальше (а иначе зачем бы еще удлинялась ручка?), то, в общем, результат нельзя однозначно назвать неожиданным. не сломается ли так же и любой другой бланк?
с другой стороны, впрочем, даже при удлиненной ручке не должен бы он был ломаться с грузом в половину теста даже если тест не заниженный указан. а как транспортировался? не было шанса его где-то стукнуть обо что-то твердое бланком? |
|
|
|
|
|
#1951 |
|
|
Чому подовжував ручку - бо довжина хвату від котушки до комля 40 см при довжині - 3.30 Чим виробник думав, не знаю.
Ручку подовжив на 25 см, але для закиду мені зручно 50-55 см. (Решта довжини пішла на баланс)Брав у колег прути від 2.90- 3.05 - там хват зручний, десь 50 см. Ніяких незручностей.Не думаю, що 50-40=10 см якось змінили характеристики бланку, тим більш закидав вагу 40 грам, запас - ще 35 грам. Пошкодження до злополучного перелому просто виключені - дома всі снасті зберігаються в спец стійці, в дорозі - на задньому сидінні, а верх маю звичку по діагоналі машини вставляти в отвір в підголовнику - він мʼякий і безпечно і зручно вставляти й виймати. Вже ж не перший рік рибачу. При такому способі транспортировки можна зламати біля котушкотримача, якщо сидіння водія подати назад. Знаю такі випадки. Я навіть чохлик з пояса велюрового одягаю на верх, але це для захисту вершники при переносці, але ж зламався на стику, там ще навіть жодної мікроцарапини немає. Колеги на рибалці теж дивувались, знаючи, як я відношусь до снастей і тільки головою крутили, коли я сказав верхній тест. Грузок у них був такий же снасті схожі. Брався то він під специфічні умови - дальній закид. Виявилось - закорочений хват при довжині 3.3м, в порівнянні з аналогами - не айс й по дальності. Встиг трохи покидати…. Продукт - сирий, і до кінця не відтестований. В мене зламався, а колега встиг свій аналогічний продати, бо теж не сподобався, так що отаке… Вже замовив другий прут, другого виробника. Ловити чимось треба. А цей полежить, може зимою щось сам придумаю, або друзі підскажуть. Як варіант - на дальнобійну вудку перероблю, там шпігот можна не посилений вставити
Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 06.11.2025 о 01:01. |
|
|
|
|
|
#1952 | ||
|
|
Цитата:
но запас по тесту да. это убедительно. ведь никто не мешает и с исходной рукоятью бросить резче на 25%. Цитата:
кому-то критичен хват при забросе, тогда нужна длинная рукоять, а кому-то наоборот (как я выбираю джерковую палку сейчас) нужна максимально короткая рукоять, которая при анимации будет перед локтем проходить, не цепляясь, при длине 7-8 футов. а указывают длину рукояти только американцы и китайцы, и то не все. доходит до того, что измеряю по фоткам (рассчитывая, что они соответствуют моделям и сняты без значительных перспективных искажений) в пикселях и пересчитываю в сантиметры, отталкиваясь от общей или транспортировочной длины. шоб на них всех срачка напала, короче. интересно, как он себя покажет, если тоже будете удлинять рукоять. не то чтобы я хотел бы, чтобы сломался и он, но любопытство никуда не денешь) мне кажется, что место поломки достаточно удачное в том плане, что можно сделать новый стык (возможно, подрезав немного верхнее колено), но хз, насколько это будет экономически оправдано с учетом стоимости ремонта. но, может, и своими руками получится сделать, если разобраться, как надо. |
||
|
|
|
УсатыйПолосатый (06.11.2025)
|
|
|
#1953 | |
|
|
Цитата:
Беру знову 3 метри, іншої фірми. Тим більш, що в відео озвучено, що зроблено по мотивам рибалок на Канівських плесах, коли постало питання про дальній закид з берега. Попробую. Знову бюджетне, міняємо шило на мило. Але ж в мене є й бюджетний від фанатика -2.6м вже 4 роки, і що він тільки не кидав і не витягував з води. Навіть було, що трьоху приходилось на 3 метри вверх піднімати ( викидати вверх через себе), бо по другому ніяк. На стандартних дистанціях - до 70 метрів - показує себе на рівні фірмових. Став черговим спінінгом, а брав як гостевий для дітей, коли в гості приїдуть, щоб гуртом відпочити, юшки зварити… Так що не пощастило з цією моделлю від флагмана, хоча фідер від нього 3.60 - я задоволений, але він трохи не бюджетний. Кидучий, зручний, перевірений сазаном- по ньому залік, тим більше, що майже завжди на фідер ловлю на один прут, так більше задоволення і немає метушні, що цей тягнеш, а на другому клює. А з ремонтом подумаю. Глянув в інеті ціни на карбонові трубки (13*11) для бандажу та ще й новий шпігот 10мм - очі на лоб полізли. Тобто надійно можна зробити - стикувати встик шпігот з комлем, зверху бандаж з трубки, ще й всередину вставити трубку 7 мм для посилення і все на епоксидній смолі. Питання, як розрахувати довжини вставок, щоб згин був рівномірний? А спроба буде лише одна…. Давати комусь на ремонт - хороша робота гроші коштує, а ще й за матеріали…. Так що нехай пока полежить…. Як кажуть - руку я вже підняв…. Залишилось тільки махнути
Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 06.11.2025 о 05:07. |
|
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
mista ryba lowa
|
Цитата:
|
|
|
|
|
| 3 користувачів подякували |
|
|
#1955 |
|
|
Заміна вже їде
А руку ще не опустив. Зима попереду, буде над чим погратись. Найду «на шару» матеріали - зроблю сам. Можливо не так красиво, але надійно. Дякую всім. Сам вже в нетерпінні протестувати покупку.
|
|
|
|
|
|
#1956 |
|
|
Друже, не заважайте останнім "самоделкіним" вкладати душу в свій витвір.Кого назвав "самоделкіним" не ображайтесь, насправді таких як ви залишилось одиниці.Наприклад я, років з 30...15 назад і паяв щось, лудив блешні, переробляв ручки і замінював кільця.....а зараз повідці з нітінолу не дуже є бажання зробити.
|
|
|
|
SVT (07.11.2025), УсатыйПолосатый (07.11.2025)
|
|
|
#1957 | |
|
Звідки Ви: Запоріжжя
Дописи: 2.802
Images: 3
Дякував: 1.284
Дякували 5.068 раз(и) в 695 повідомленнях
|
Цитата:
|
|
|
|
|
Andron (07.11.2025), УсатыйПолосатый (07.11.2025)
|
|
|
#1958 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#1959 |
|
|
Причина ще в тому, що зараз багато покупок здійснюються через інтернет магазини.
І виникає ситуація, як в мене - бачила баба, що купляла. Далі стандартно - або підганяти під себе, або повертати. Вибір спінінга - індивідуальний, у кожного свої критерії і бачення «свого» улюбленого спінінга. В кого є можливість - можна в магазині перетрусити десяток, другий спінінгів і або купити, або піти в інший шукати. В маленьких містах новинки доходять пізніше, вибір - набагато менший, то й шукають в інеті. По зламаному спінінгу, коли на душі все вляглося - зробив висновок, що причиною є більш всього нульовий запас міцності - нагрузка на силовому закиді при подовження ручки виросла, а запас міцності - нульовий. Зламався то на самому слабкому масці (перехід по діаметрам і зламався на меншому). Це не гарік, якому по барабану перегруз, кидає й вдвічі більше теста. Ну ще - можливий дефект в бланку. Саме приємне - реакція дружини - значить ти за півроку після операції прийшов в норму, раз спінінги на закиді ламаєш. ![]() А самодєлкіни ми всі в душі, просто більшість зашорена, «не нами заведено - не нам міняти». Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 07.11.2025 о 22:23. |
|
|
|
|
|
#1960 |
|
|
Протестував сьогодні покупку - знову бюджетник
цього разу від Selecta.3.04 метри, 10-45 грам. Годинку покидав. Результат в звітах. Ніколи не звітував за рибалку, а тут дружина поруч, фото для дітей зробила, що я як би щасливий до небес, то й відзвітувався. Здається, що по береговому джигу цим прутком питання закрите. Ліг в руку, хват при закиді досить зручний - виявляється, китайці можуть же зробити ! Вага -185 грам, але в руці відчувається як легкий, досить збалансований, з котушкою центр ваги десь см на 10 вище хвата рукою. 30 грам з силіконом 3.5 дюйма на восьмижильному шнуру 0.8 досить легко полетів спочатку 70- 80, потім і 90. Попробував дотягнутись до бровки - там сотка, я все раніше джигом не дотягувався - силовий закид, і на першому підриві є контакт ![]() Так що й кидає непогано. Питання джига, дропшота, джигріга в вагах 18-35 грам в варіанті - а там я ще бурячки посаджу - для мене закрите. Пока боязно грузити 40-45 грамами на бородку. Питання, яке мене дуже хвилює - є, хто має цей бюджетник в арсеналі, або тестував його, як він на максимальну нагрузку та на перегруз? Відгуків, крім відео від виробника, не знайшов. Побоююсь на максимальний тест нагрузити, бо на третій пруток дружину не вмовлю ![]() А то з фідерном прутом 3.60 ходити кидати 40-45 грам з бородкою не дуже комфортно. Після двух годин руки відвалюються…. Зате не зламаю - там тест 160 грам і катапульта
Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 09.11.2025 о 02:21. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
|