| 
 |  | |||||||
| <Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> | 
| Отчёты о рыбалках. 
 | 
|  | 
|  | Параметри теми | Параметри перегляду | 
|  31.03.2023, 14:01 | #2321 | ||
| Реєстрація: 05.01.2007 Звідки Ви: Киев, Троещина 
					Дописи: 6.352
				 Дякував: 6.400 
		
			
				Дякували 11.202 раз(и) в 2.423 повідомленнях
			
		
	 | Цитата: 
 Цитата: 
 пс: капец люди в  превращаются. Нормально общаешься, но даже на Доме найдется пару неадекватов обиженных на жизнь. Осталось меня обвинить в нападении на Украину - для полного бинго | ||
|   |   | 
| 2 користувачів подякували | 
			 mabilochka (02.04.2023), МаксимусС (31.03.2023) | 
|  31.03.2023, 15:08 | #2322 | 
| Реєстрація: 07.07.2010 Звідки Ви: Киев 
					Дописи: 2.224
				 Дякував: 7.105 
		
			
				Дякували 17.373 раз(и) в 1.231 повідомленнях
			
		
	 | |
|   |   | 
|  31.03.2023, 15:30 | #2324 | |
| Реєстрація: 07.07.2010 Звідки Ви: Киев 
					Дописи: 2.224
				 Дякував: 7.105 
		
			
				Дякували 17.373 раз(и) в 1.231 повідомленнях
			
		
	 | Цитата: 
 Ведь речь то шла о рьібньіх костях... Вот и написал я, что можно приготовить домашние консервьі, там о них можно забьіть, вообще. Все кости становятся мягкими, и их можно есть не замечая. Бутулизм и автоклав.... Так вот, в автоклаве реализуется процес стирилизации, ето когда температура, при которой происходит консервация, составляет больше ста градусов... В таком режиме консервирования гибнут даже бактерии бутулизма... Вот отсюда и мои мьісли о чей-то рукожопости... | |
|   |   | 
| 2 користувачів подякували | 
			 AK (02.04.2023), mabilochka (02.04.2023) | 
|  31.03.2023, 16:40 | #2325 | 
| Модератор | 
			
			Як на мене то ботулізм та автоклав - поєднуються між собою приблизно як опера та принтер. Тобто ні як. "Бактерія гине при температурі від 100°С, оптимальний варіант - 115°С протягом декількох годин приготування" Автоклав це така штука яка працює при температурі 120°С набагато довше чим декілька годин. Ще мої дідусі з бабцями робили консерви у печі - ніхто ніколи не травився. Зараз з батьком робимо рибні консерви у автоклаві - смакота неймовірна. Єдиний недолік як не мене - не освоїли консервування в залізних банках, тому як відправляємо хлопцям то ретельно пакуємо. | 
|   |   | 
| 10 користувачів подякували | 
			 AKLIK (01.04.2023), Drima (31.03.2023), Hotabich (04.04.2023), mabilochka (02.04.2023), Provodnik (01.04.2023), Tsar (31.03.2023), Банда (01.04.2023), Лисий (02.04.2023), Ліквідація за власним бажанням (31.03.2023), МаксимусС (31.03.2023) | 
|  31.03.2023, 17:19 | #2326 | 
| Модератор Реєстрація: 03.11.2007 Звідки Ви: Місто-герой Київ 
					Дописи: 5.152
				 Дякував: 22.171 
		
			
				Дякували 16.928 раз(и) в 1.682 повідомленнях
			
		
	 | 
			
			Автоклав...Я он взагалі на водяній бані консерви готую...Поки що живий.А щоб ботулізму не було м'ясо або рибу треба дуже-дуже ретельно мити.Ну і "температурити" теж...
		 | 
|   |   | 
| Пользователь сказал cпасибо: | 
			 Ruma (31.03.2023) | 
|  31.03.2023, 17:46 | #2327 | |
| Реєстрація: 07.07.2010 Звідки Ви: Киев 
					Дописи: 2.224
				 Дякував: 7.105 
		
			
				Дякували 17.373 раз(и) в 1.231 повідомленнях
			
		
	 | Цитата: 
 Дивись якого космічного апарата знайшов... Сам нагріває, сам контролює температуру та час приготування, сам вимикає.... | |
|   |   | 
| 5 користувачів подякували | 
			 Drima (01.04.2023), Hotabich (04.04.2023), mabilochka (02.04.2023), Ruma (31.03.2023), Лисий (02.04.2023) | 
|  31.03.2023, 22:49 | #2328 | |
| Модератор | Цитата: 
 А все що було законсервовано потім - навіть не коштував... Це хлопці на ротації в гості зайшли, навіть не знав що на поличці ще є пару банок - мабуть чекали свого дня | |
|   |   | 
|  01.04.2023, 21:19 | #2329 | 
| Реєстрація: 26.05.2011 Звідки Ви: Київ, Березняки 
					Дописи: 302
				 Дякував: 2.936 
		
			
				Дякували 1.869 раз(и) в 109 повідомленнях
			
		
	 | 
			
			Вставлю і я свої 5 копійок про автоклав З минулого літа консервую в ньому м'ясо, рибу, квасолю і не тільки. Скумбрія (купую заморожену) в маслі – вогонь, а ціна порівняно з магазинною взагалі поза конкуренцією. Давно не робив салатів з такою кількістю цієї риби, бо можна вже не заощаджувати, відкрив 0,5 л банку і хоч всю її туди. Тушонка в різних варіантах - теж саме. І знаєш що там і смачно та й дешевше як мінімум у 2 рази. Також несподівано для себе відкрив що дуже смачно виходить у томаті річкова риба (робив густеру з пліткою). Інша риба (покупна) у томаті не зайшла якось зовсім. До речі, може хтось поділитися рецептом для автоклава ляща в томаті??? Бо якраз є свіжий лящ і думав, як його спробувати зробити по новому. Можна в лічку якщо що. Буду дуже вдячний. У відповідь відпишу свої рецепти перевірені. ПС. Щодо ботулізму – якщо робити все нормально, з темп. 120 градусів – то все буде ок. Зберігаю всі консерви без холодильника, скільки вже з'їли – жодних проблем не було. Також мій товарищ вже років з 5 консервує в автоклаві і багато - і теж жодних проблем. | 
|   |   | 
| 5 користувачів подякували | 
			 cthutq22 (02.04.2023), Drima (01.04.2023), SIDOR 1 (02.04.2023), Vasilyevich (02.04.2023), МаксимусС (01.04.2023) | 
|  02.04.2023, 20:50 | #2330 | |
| Модератор | Цитата: 
 | |
|   |   | 
| Пользователь сказал cпасибо: | 
			 AKLIK (02.04.2023) | 
|  03.04.2023, 11:07 | #2331 | 
| Реєстрація: 05.01.2007 Звідки Ви: Киев, Троещина 
					Дописи: 6.352
				 Дякував: 6.400 
		
			
				Дякували 11.202 раз(и) в 2.423 повідомленнях
			
		
	 | 
			
			Всім смачного! Пакуйте побільше - мені ж менше чистити    Востаннє редагував vvl: 03.04.2023 о 11:19. | 
|   |   | 
|  03.04.2023, 12:56 | #2332 | 
| Киря | 
			
			99% клинических случаев ботулизма у нас связаны с нарушением технологии производства и условий хранения. При правильной подготовке продуктов (тщательной промывке в первую очередь), при правильной стерилизации и нормальной таре/крышках - шансы минимальны. И еще максимально важно - перестать хранить домашнюю консервацию в этих сельских и гаражных сырых погребах. Если на крышке появляется ржавчина, если она по ободку крышки - шансы развития ботулизма растут стремительно. На закрытом балконе, в сухой кладовке или антресолях консервы будут храниться как минимум пару лет без проблем, если сам продукт не очень агрессивный (очень кислый или соленый, что может повлиять на металл крышек).
		 | 
|   |   | 
| 6 користувачів подякували | 
			 Fantoma (03.04.2023), Igor Dudinsky (03.04.2023), Vasilyevich (10.04.2023), vvl (03.04.2023), zbb (03.04.2023), МаксимусС (03.04.2023) | 
|  03.04.2023, 14:32 | #2333 | 
| Реєстрація: 14.10.2006 Звідки Ви: Киев, Лесной.
Изготовление и обслуживание аквариумных систем. 
					Дописи: 1.313
				 Images: 2 Дякував: 1.643 
		
			
				Дякували 5.284 раз(и) в 405 повідомленнях
			
		
	 | 
			
			Отсюда рекомендация - ищите качественные, толстые крышки. На них часто пишут "для автоклава". Последнее время на рынке много откровенного говна(( Помимо условий хранения, крышки снаружи можно покрыть нейтральной смазкой. 3-4 года консервы стоят без проблем. Пс: всегда в консервы добавляю жир, чтобы сверху над содержимым была прослойка Это тоже предохраняет крышку от преждевременной коррозии. | 
|   |   | 
| 2 користувачів подякували | 
			 igorkiev (04.04.2023), Vasilyevich (10.04.2023) | 
|  03.04.2023, 14:36 | #2334 | 
| Реєстрація: 05.01.2007 Звідки Ви: Киев, Троещина 
					Дописи: 6.352
				 Дякував: 6.400 
		
			
				Дякували 11.202 раз(и) в 2.423 повідомленнях
			
		
	 | |
|   |   | 
|  03.04.2023, 15:38 | #2335 | 
| Реєстрація: 05.05.2007 Звідки Ви: г Киев  Осокорки строитель 
					Дописи: 355
				 Дякував: 163 
		
			
				Дякували 10.152 раз(и) в 301 повідомленнях
			
		
	 | 
				
				Автоклав
			 
			
			Интересная тема пошла.... Сколько ж надо надубасить...шоб консервы делать(которые по 4 года стоят...) Самая вкусная-свежая рыба! Не мороженая.не сушеная.не копченая...БЕРИТЕ В МЕРУ!!!! Для себя .и для друзей ,но свежую ( друзьям предварительно звонить..будут ли брать) Лишнее в воду.Скоро краснопер в диковинку  будет,с такими раскладами!ОТАКЭ
		 | 
|   |   | 
| 13 користувачів подякували | 
|  03.04.2023, 16:08 | #2336 | 
| Реєстрація: 07.07.2010 Звідки Ви: Киев 
					Дописи: 2.224
				 Дякував: 7.105 
		
			
				Дякували 17.373 раз(и) в 1.231 повідомленнях
			
		
	 | 
			
			Зб що тебе знову пронесло??? Ps Ти там про скривджених розповідав.... Поки, що зрозуміло тільки те, що то тебе автоклав скривдив. Востаннє редагував МаксимусС: 03.04.2023 о 16:19. | 
|   |   | 
|  03.04.2023, 16:14 | #2337 | 
| Реєстрація: 07.07.2010 Звідки Ви: Киев 
					Дописи: 2.224
				 Дякував: 7.105 
		
			
				Дякували 17.373 раз(и) в 1.231 повідомленнях
			
		
	 | 
			
			 Це залежить від того, який у людини є автоклав... Маленький, великий, або промисловий. На маленький автоклав, можно і за одну риболовлю піймати(на дев'ять пів літрових банок)
		 | 
|   |   | 
|  03.04.2023, 16:39 | #2338 | 
| Реєстрація: 05.01.2007 Звідки Ви: Киев, Троещина 
					Дописи: 6.352
				 Дякував: 6.400 
		
			
				Дякували 11.202 раз(и) в 2.423 повідомленнях
			
		
	 | |
|   |   | 
|  03.04.2023, 16:52 | #2339 | 
| Реєстрація: 07.07.2010 Звідки Ви: Киев 
					Дописи: 2.224
				 Дякував: 7.105 
		
			
				Дякували 17.373 раз(и) в 1.231 повідомленнях
			
		
	 | |
|   |   | 
|  03.04.2023, 19:35 | #2340 | 
| Banned Реєстрація: 22.04.2014 
					Дописи: 6.168
				 Дякував: 4.905 
		
			
				Дякували 8.853 раз(и) в 2.056 повідомленнях
			
		
	 | 
			
			Вот он, дефицит воды вне организма...    | 
|   |   | 
|  | 
|  | 
| 
 |  | 
 
 
