КПК

Показати повну версію : Материалы и технологии

Сторінки : 1 2 3 4 [5]

Александр Комлев
17.04.2019, 11:28
К нам часто обращаются с необходимостью переделки одночастного удилища в двусоставное, или многосоставное (Travel).
Но не всегда это возможно посредством обыкновенного шпигота, даже изготовленного из высокомодульной углеткани - просто не хватает диаметра шпигота .
Но выход есть - это комбинированное соединение.
Конечно увеличение диаметра соединения, "не радует глаз", но по другому - никак ...
Данный вариант необходим, для толстостенных бланков.

П.С. Идея не нова ))) но поделится стоит.

Александр Комлев
17.04.2019, 11:31
(пример чужой неудачной переделки) кто автор не могу сказать ....

tosi
10.06.2019, 21:14
поможіть початківцю порадою, збираю сальмонову 9-ку NFC ST-905HM в кастингу, і щось з кільцями впав в ступор, що на вхід можна поставити для такої вудки? при тому що катуха здається буде класика від АБУ

SBK
10.06.2019, 21:17
Толя привет. Если классика - начни с 16. С уважением.

tosi
10.06.2019, 21:29
Толя привет. Если классика - начни с 16. С уважением.

от і я думав що треба 16-ка, але дивлюсь в Вадима топових кілець в такому розмірі немає, от і подумав, що може вже є щось нове, чи то вже не модно ставити такі грубі кільця :) а я старий, звик що чим більше тим потужніше і тим краще :)

SBK
10.06.2019, 21:33
Толя.. не забывай что это "стилхедина." Сам знаешь Кака дурна Рыба.
Опять же длина. Я на 9" однозначно ставил бы " револьверку"- но то я. Решать тебе и заказчику

tosi
10.06.2019, 21:43
я тут в класиці розібратись не можу, а револьвер взагалі мене лякає :)
та і думаю що якось воно не дуже доречно, на класичну бочку крутити кільця :)
Думаю що в ідеалі мабуть все таки треба T-KWTG 12M, судячи по параметрах в каталозі могло б піти, але знову ж таки в Вадима такого кільця не є :( є тільки 10М, от я і сиджу рєпу чешу, мабуть то вже не по-модньому, не по-європєйські ставити грубі кільця :)

SBK
10.06.2019, 22:02
Толя - "бочке "пофиг какие кольца. А вот длина 9" и возможный " выворот " конца может иметь место. Я не пойму только... Зачем Титан на такие удочки? Понты понять могу .. целесообразность не могу. Хотя не претендую на оригинальность. Может тогда уже в Торзайтах. ? С уважением

tosi
10.06.2019, 22:13
Может тогда уже в Торзайтах. ? С уважением
правильно думаєш, треба і торзайт і титан :) хоч сам і не розумію такі кільця на такого класу вудці, але вудка буде з дорогим корком, модною деревинкою, плюс пару задумок по дизайну є цікавих, карочє ТОП комплектація не дивлячись ні на що, "панти - тє жє дєньги" :)

tosi
10.06.2019, 22:16
Толя - "бочке "пофиг какие кольца.
а чого пофіг, я щось думав що навпаки. Тобто бочка старий формфактор, відповідно вічко в неї досить високо в порівнянні з мильничками, а на низьких кільцях буде перелом шнура, тому бажано вхідне все ж таки вище за LRV6, чи я не в тому напрямку думаю?

SBK
10.06.2019, 23:04
Толя... Я когда беру в руку удочку длинной 9" не " детского теста" с боченком и делаю " разгон" не " детской приманки" - мне пофиг какие кольца. Лишь бы бланк " разогнал" А " боченку" настроенному на вес пофиг. Извини за тофталогию. Извини что влез в тему. С уважением

tosi
10.06.2019, 23:25
Извини что влез в тему. С уважением
що значить "извини", я сам попросив щоб влізли в тему, і дуже шкода що поки що ти один тільки вліз :)

Inor
11.06.2019, 12:45
та і думаю що якось воно не дуже доречно, на класичну бочку крутити кільця

Если заглянуть в каталог Фуджи, то увидим что они на бланки до 30lb предлагают ставить KW10, ну максимум 12.
Я ставил на "TR78 Super Nimble Minnowu" входное RV6, на удилище с тестом по шнуру 12lb - бонба!

KIPet
12.06.2019, 09:29
Всім доброго! Питання технічного характеру...
Лак ProKöte High-Build (розпаковано 19/03/2019), буквально три дні тому замітив що в шприцу і баночка з смолою почали мутніти, густіти і кристалізуватись, затверджувач все ок… Якщо нагріти смолу- робота нормальна, хоча "встає" і починає тянути соплі швидше норми.. Підігрів обмоток теж вирішує проблему.
Зберігається в власній тарі, щільно закрита при кімнатній температурі. Є якісь припущення чи це нормально для ProKöte ? Раніше вже працював з лаком цього бренду хоча частіше брав з U-40 і такого ефекту не замічалось. Дякую за варіанти.:)
*можливо є термін придатності? не дивився...

Inor
12.06.2019, 11:33
Таке буває не тільки ProKöte, а і з лаками інших виробників. Чому - не знаю. Вирішую цю проблему помістивши пляшечку зі смолою у горячу воду. Після того як осад розтане можна користуватись без обмежень.
Гірше коли отверджувач жовтіє, бо це не лікується і лак при змішуванні набуває жовтизни різної інтенсивності.

KIPet
12.06.2019, 17:13
Хух..заспокоїли! Рілі ситуація вперше за 7 років а викинути 4 унції лаку якось в западло :D

puh
12.07.2019, 08:23
797658

797659

Шимано
18.12.2019, 06:07
:helpme::helpme::helpme:797658
Всем при вет! Мож не этой теме затронут вопрос…да простят меня админы! Чем покрасить(покрыть)стеклянный хлыст матчевки (точил под свои условия)что б не облазил,на нем будут две разгрузки стоять…туда-сюда,будет облазить покрытие…а оставлять белым ваще не по феншую! Че делать
797659

Inor
18.12.2019, 15:19
Вадим поясни.

Алексей Красько
31.01.2020, 11:17
Доброго дня) … підкажіть будь ласка по самостійному виготовленню деколей… можливо є статті ..відео? заздалегідь вдячний)

tosi
31.01.2020, 14:02
Доброго дня) … підкажіть будь ласка по самостійному виготовленню деколей… можливо є статті ..відео? заздалегідь вдячний)

CorelDraw+плівка оракал 641+лазерний принтер.
В корелі нічого складного немає, якщо потрібно буде опишу, плівка оракал - купуєте в рекламістів, ну і принтер.

Алексей Красько
31.01.2020, 14:55
CorelDraw+плівка оракал 641+лазерний принтер.
В корелі нічого складного немає, якщо потрібно буде опишу, плівка оракал - купуєте в рекламістів, ну і принтер.

Дякую велике!)

Inor
31.01.2020, 15:31
Але біс криється у деталях.

Inor
31.01.2020, 22:36
Розповім як деколі роблю я.
Звертаюсь до тих хто може зробити для мене макет деколі, а потім з цим макетом йду на фірму де мені роблять деколь використовуючи шовкографію.
Колись робив і на принтері. Друкував в негативі, напис виходив прозорим. На бланк наносив шар сріблястої чи золотистої фарби. І вже на цей шар наклеюваа оракул з написом. Чорна фарба вкривала фарбу, а через прозорий напис її видно.

tosi
31.01.2020, 23:37
Та який там біс :) все до біса просто :) Отже,
1. Заміряємо діаметри бланка в 2-х точках (початок і кінець деколі).
2. По формулі довжини кола (2П*R, П*діаметр), визначаємо довжину окружності, до цифр що вийшли я добавляю від 0.3 до 0.5мм.
3. Відкриваємо корель, і малюємо дві вертикальні лінії, задавши їм визначені довжини.
4. Виділяємо їх лівою кніпкою миші, і натискаємо латинську літеру "Е". Після цього ці лінії відцентруються по вертикалі.
5. Знову виділяємо ці лінії і натискаємо комбінацію ctrl+L, ці лінії стануть повязані.
6. Тепер креслимо горизонтальні лінії від вершини до вершини ліній. Завдяки тому що вони повязані горизонтальна лінія чітко звязується по вершинах.
7. Виділяємо прямокутник і задаємо визначену довжину деколя, згідно замірів в 2-х точках на бланку.
8. Ми отримаємо конусний прямокутник (бланк же ж теж має конусність), заливаємо його чорним кольором.
9. Пишемо потрібну нам інформацію, вибраним шрифтом - тут особиста справа та смак Майстра. Як варіант вибрати колір шрифта наприклад червоний, щоб потім було зручно розташувати в чорному прямокутнику деколя.
10. Міняємо колір шрифта з червоного на білий.
11. Все, ми отримуємо макет деколя.
12. Запускаємо на принтер з 10 листків друку пустишок, щоб розігнати та трохи розігріти лазерний принтер.
13. Вставляємо лист оракалу і друкуємо деколь.
14. Вирізаємо наш прямокутник з припуском на одній з сторін, щоб було зручно брати і не пицькати пальцями за сам деколь.
15. Відклеюємо плівку від основи і зі сторони там де клей, по прозорих буквах затиццюємо/пишемо перманентним маркером (срібло/золото/білий)
16. Воно висихає і все це діло клеїмо на бланк.
17. По ідеї лінія стику має зійтись, навіть якщо буде в нахльост не критично, підбирайте довжину вертикальних ліній (я писав від 0.3 до 0.5мм)
18. Жилеткою (лезом) відрізаєте той край який лишали для монтажу, мотаєте в торець обмотку, криєте лаком, і дуже дешевий деколь власного виробництва готовий.

p.s. на моє переконання деколь має бути писаним від руки, всі ці лазерки і шовкографії перетворюють процес в "рємєслінєчіство" :)
сподіваюсь, комусь це допоможе почати процес освоєння, якщо щось не зрозуміло, не соромтесь, запитуйте, все що знаю розповім :)

mans
01.02.2020, 05:24
А как быть со сложными цветами?

У каждого должно быть свое видение удочки, но из всего что я видел расписанного вручную ,и то, что понравилось - это старые уфеэмы и новые варивасы . Но там каллиграф от бога.

Любая криво написанная буква , может испортить все впечатление от шикарной сборки.
Ну а так как я в школе учился на твердые тройки и почерку моему завидуют даже терапевты в поликлинике , то мой вариант шелкография.

KIPet
01.02.2020, 09:44
Роблю аналогічно як і Толік, але на скотчі приклеєного на аркуш А4, потім в теплій воді очищаю від нижнього слою, клеючий слой залишається. Замовлень мало тому в домашніх умовах нашвидкоруч канає. Єдине що малюю в фотошопі ...
Це перша моя робота, інші (ті що для клієнтів) вже не фоткав

ziMen
01.02.2020, 10:38
лист оракалу
Где, и какой , берете?

tosi
01.02.2020, 10:40
Где, и какой , берете?

Я вже писав :) оракал 641, в рекламістів.

Zмей
29.09.2021, 10:33
Всем привет
Покритикуюте карту колец, я только учусь. Готов выслушать обоснованную критику.
Не могу блин с телефона фото перевернуть

tosi
29.09.2021, 13:27
Всем привет
Покритикуюте карту колец, я только учусь. Готов выслушать обоснованную критику.
Не могу блин с телефона фото перевернуть
перший ранінг від тюльпана, можна відсунути трохи далі, виглядає заблизько він до тюльпана

Cultik
29.09.2021, 13:53
перший ранінг від тюльпана, можна відсунути трохи далі, виглядає заблизько він до тюльпана

Я б додав ще що і другий треба рухати в сторону першого.
Чи то таке фото.

Zмей
29.09.2021, 15:24
спасибо, но не понял первый от тюльпана, а второй к тюльпану?

Temmy4
29.09.2021, 20:13
Спробував виставляти карту, як виставляє Пух. Дуже зручно і одразу допомагає визначитись із кількістю ранінгів.Особливо на кастових вудках. Раджу.

tosi
29.09.2021, 20:23
спасибо, но не понял первый от тюльпана, а второй к тюльпану?

Так, перший від тюльпану сміливо можна відсунути, думаю не менше ніж на 2см. Про другий сказати нічого не можу :)

Cultik
29.09.2021, 20:44
Толю,тільки по фото.
Навіть якщо перший відсунути від тюльпана на 2см.,думаю відстань між першим і другим буде більша ніж між другим і третім.
Може просто "обман зрения".

Zмей
29.09.2021, 23:40
Использовал схему для 11" удилища из каталога

Zмей
29.09.2021, 23:41
Спробував виставляти карту, як виставляє Пух. Дуже зручно і одразу допомагає визначитись із кількістю ранінгів.Особливо на кастових вудках. Раджу.
Это как? Где посмотреть?

Cultik
30.09.2021, 05:59
Это как? Где посмотреть?

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Zмей
30.09.2021, 07:23

Спасибо гляну

Zмей
30.09.2021, 07:36
Может быть из-за удлиненных обмоток, сделано так, чтобы лучше было видно в вечернее время, палочка же не маленькая, все же 11" визуально кажется, что близко стоят в начале

tosi
05.12.2021, 00:20
хтось порівнював по якості/щільності, ЕВУ від Матагі і з Мадхолу? Колись в Матагі була ЕВА (сіренька) з отвором 8.5мм, а тепер чомусь розпердолили до 22мм :( відповідно тепер з нормальним отвором є тільки в Мадхола, але яка вона по якості я не знаю :(

Inor
05.12.2021, 15:24
Из модхоловских ползовался только темносиней и темнозеленой.
Они как и черная несколько мягче матаговской.

mans
05.12.2021, 16:48
12 мм внутренний не пойдет?
у юстаса есть пятидесятые блоки 28/12 в сером цвете.
по качеству чуть хуже матажной ( плотность думаю такая же , но нет такой зернистости как у матаги ) ну и по весу чуть легче. Но на порядок лучше мадхоловской
Серый цвет конечно на любителя - но не вызывает чувства китайщины.

SBK
05.12.2021, 17:05
Толя приветик. Я не встречал ранее на МадХоле серой Евы и вообще давно там не делал покупок. Глянул ... и увидел болванки и блоки серые от CRB.Раньше их не видел. ОЧЕНЬ Давно покупал квадратные блоки от CRB во всех цветах. Вроде видов 5 было в цвете. Они значительно мягче Матыговских . Остальная ЕВА на МадХоле Типа Американ Тэкл и прочее - вообще мягкая. Все Имхо. С уважением.

tosi
05.12.2021, 21:04
Серый цвет конечно на любителя - но не вызывает чувства китайщины.
я для себе хочу :) а я ще той поціновувач :o . Взагалі працював з ЕВОю тільки один раз, після того зарікся з нею мати справу, перш за все дійсно через відчуття китайщини, ну але тут хочу зібрати собі вудку чисто для моря, і вирішив вдаритись в модерн :)
28мм трошки мало мені :( не виведу ліній :(

tosi
05.12.2021, 21:06
загалом зрозумів, що мадхолівська не варта уваги, тому дуже всім дякую за ваші відгуки, буду кілішувати що далі робити...

Temmy4
06.12.2021, 00:50
У Пуха норм Ева. Я не поціновувач її, але для замовлень цілком придатна, щільність задовільна

tosi
06.12.2021, 09:44
У Пуха норм Ева. Я не поціновувач її, але для замовлень цілком придатна, щільність задовільна
немає у Вадима, мені потрібна сіра :)

tosi
17.12.2021, 21:24
12 мм внутренний не пойдет?
у юстаса есть пятидесятые блоки 28/12 в сером цвете.
Саша, ти про цю ЕВУ говорив [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

SBK
17.12.2021, 23:58
Толя Привет. Глянь тут еще ЕВУ. Давно покупал блоки,пластины .и одну круглую светлокоричневого цвета. Были разные дивметры и очень много цветов. Блоки вроде немного были тверже. С уважением.

mans
18.12.2021, 00:07
Саша, ти про цю ЕВУ говорив [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Да, только по твоей ссылке готовые .
Если будешь их брать ,будь готов шо диаметры могут быть просажены.В блоках лучше. И да - у юстаса , по крайней мере из того шо я когда либо брал, была нормальная соосность внутреннего и наружного диаметра, в отличии от матажной, где иногда и 29 мм не хватает выйти в ноль для ECSа.

Tegeran
16.01.2022, 18:34
Вот здесь наверняка в теме!
Друзья, со временем затёрлась ЭВА на рукоятке.
Подскажите, есть какие-то рекомендации по уходу?
Обычно в конце сезона мою с нейтральным моющим (детское мыло) и не парюсь.
Но в этом году обратил внимание что ЭВА не только затёрлась, но и огрубела, что-ли.
Поверхность стала жесткой, как деревяшка.
Может есть способ восстановить в какой-то степени изначальные свойства?

Cultik
16.01.2022, 18:42
Чайник і пара з носика.
Але акуратно щоб не розігрити клеї.

Alexandr_Korobchuk
17.01.2022, 15:11
Чайник і пара з носика.
Але акуратно щоб не розігрити клеї.

З цього місця детальніше - маю один спіннінг хочу відновити його зовнішний вигляд:rolleyes:

Valen
17.01.2022, 15:33
підкажіть які тюльпани найкраще підходять до рекойлових кілець? бажано мабуть щоб найлегші і за кольором.
є два луміса з рекойлами, але тюльпани на них стоять, як на мене на розмір, а бо й два більші ніж ранінги. Дратує візуально

Cultik
17.01.2022, 16:21
З цього місця детальніше - маю один спіннінг хочу відновити його зовнішний вигляд:rolleyes:

Принцип пароочисника.
Можна і ним,якщо є в наявності.

Inor
17.01.2022, 16:56
підкажіть які тюльпани найкраще підходять до рекойлових кілець? бажано мабуть щоб найлегші і за кольором.
є два луміса з рекойлами, але тюльпани на них стоять, як на мене на розмір, а бо й два більші ніж ранінги. Дратує візуально
Рекойловскі кільця легкі. Найбільш гармонічно підійде торзайт, але вони дуже дологі.
Якщо спіннінги з тестом більше 15ти грамів, то не переймайтесь і ставте фуджевский тюльпан який зможете собі дозволити. Внутрішній діаметр курамічної вставки котрого дорівнює діаметру першого від нього кульця, або на пів розміру більше.

Inor
17.01.2022, 17:01
З цього місця детальніше - маю один спіннінг хочу відновити його зовнішний вигляд
Поставьте чайник на огонь. Вскипятите его, так чтобы с носика била струя пара. Подержите эву над этой струей.
Таким же способом можно выровнять вмятины которые иногда образовываются на эве.

RYUCHA
17.01.2022, 17:30
Поставьте чайник на огонь. Вскипятите его, так чтобы с носика била струя пара. Подержите эву над этой струей.
Таким же способом можно выровнять вмятины которые иногда образовываются на эве. ... а потом берете малярный скотч, обматываете плотно , и сразу снимаете.., Ваша ЭВА стала бархатистой и чистой... :spin:

SBK
17.01.2022, 18:25
... а потом берете малярный скотч, обматываете плотно , и сразу снимаете.., Ваша ЭВА стала бархатистой и чистой... :spin:

Но бывает и такое что и все способы не приведут к первоначальному внешнему виду. ИМХО.Встечал EVA которую было невожмо было не то что восстановить, даже срезать с бланка. Сухая как " камень". Причин этому я думаю может быть много. Температура,химия,вода....." старость материала" и т.п. EVA - это Химия. И ЕVA бывает разная.Но пробовать можно. ВСЁ ИМХО. С уважением.

Cultik
17.01.2022, 19:26
Но бывает и такое что и все способы не приведут к первоначальному внешнему виду...

От вмієте Ви,Сергію Борисовичу,людей обнадіяти;)

Tegeran
17.01.2022, 21:59
По поводу чайника... Возможно на ранних этапах старения ЭВА паровая баня может помочь.
Однако, в моём случае каких-либо заметных изменений в лучшую сторону эта процедура не принесла.
Жаль... Впрочем, это не настолько принципиально, чтобы парится.
Всем спасибо!

SBK
17.01.2022, 22:48
Как вариант.:mad:..попробуйте на всякий случай обильно неоднократно потереть Еву на рукояти спиртом. Возможно будет видна чернота на протирочном материале. Попробуйте. Хуже однозначно не будет. Но только спиртом.!!!! Все ИМХО. С уважением

tosi
17.01.2022, 23:11
ніяк не можу придбати сіру ЕВУ :( Магазин Юстаса в наявності немає, магазин Матиги має з отвором 22мм :(
Хтось знає ще варіанти, де можна придбати японську сіру ЕВУ, з невеликим отвором, або взагалі без отвору в брусках чи циліндрах, байдуже.

Балтиец
18.01.2022, 08:55
По поводу чайника... Возможно на ранних этапах старения ЭВА паровая баня может помочь.
Однако, в моём случае каких-либо заметных изменений в лучшую сторону эта процедура не принесла.
Жаль... Впрочем, это не настолько принципиально, чтобы парится.
Всем спасибо!

Тёзка, приветствую !
Я очищаю рукоятки ЭВА жидким мылом и старой зубной щеткой под струйкой воды, затем под струёй воды промываю, а далее просто щеткой насухо и дать просохнуть ... но нечасто - примерно раз в 2-3 месяца.
Обратил внимание, что на "древних" удилищах, которым по 10-12 лет; отсутствует бархатистость - своего рода "блеск", хотя ... уже и "возраст" при длит. эксплуатации сказывается.
Правда на рыбалке всегда под рукой тряпка для протирки рук, да небольшая пластиковая бутылка с жидким мылом; может потому и рукоятки в надлежащем состоянии по многу лет.
Случалось, что ЭВА соскакивала с гайки катушкодержателя (может производитель на клее сэкономил ?), но с помощью клея "Кристалл Момент"" восстанавливал и проблема уходит надолго (ни разу затем не переделывал).

Tegeran
18.01.2022, 11:37
Серёжа, у меня пациент скорее мёртв, чем жив. Дело не в загрязнении.
Я тоже стараюсь держать свои снасти в чистоте.
Скорее, это результат большой минерализации воды на моих грядках и временной фактор.
Удилище уже не свежее:) Алкоголь, что советовал SBK, тоже оказался бессилен.
Пусть доживает как есть. На качество ловли это не отражается.:spin:

Inor
19.01.2022, 19:52
В крайнем случае можно и эву поменять, но это будет стоить денег.

ziMen
24.01.2022, 13:41
В крайнем случае можно и эву поменять, но это будет стоить денег.
лучше посредственная пробка, чем хорошая єва.(с) ИНЕ

....я согласен ;)

RYUCHA
24.01.2022, 14:05
лучше посредственная пробка, чем хорошая єва. Не факт.., тем более посредственная...

tosi
22.01.2023, 11:33
хтось клеїв карбон з EVA наприклад? ПВА клей буде тримати?

Temmy4
22.01.2023, 15:40
хтось клеїв карбон з EVA наприклад? ПВА клей буде тримати?
не буде. ПВА придатні для зклеювання тільки деревини та целюлози.

BU_AV
26.01.2023, 22:46
Добрий день шановне товариство!
Будь ласка порадьте майстра в Кременчуці. Не можу знайти.
Бажано в Особисті повідомлення

Andrik
20.02.2024, 12:24
Вітаю

Питання до тих хто збирав Matagi TWA-662 до 1 гр. під мормишку. Які ранінги і кільця використовували ?

Те саме цікавить по Crazy Fish Nano Long.

Дякую.

Temmy4
20.02.2024, 14:25
Вітаю

Питання до тих хто збирав Matagi TWA-662 до 1 гр. під мормишку. Які ранінги і кільця використовували ?

Те саме цікавить по Crazy Fish Nano Long.

Дякую.
T-ATTG + T-KTTG , ранінги 3,0 + T-KGTT