КПК

Показати повну версію : Обсуждаем грибные места

Сторінки : 1 2 [3]

Serge75
18.10.2017, 13:49
Кто то в курсе, какая ситуация в Лебедевке, Ровжах?

Piter Salo
22.10.2017, 11:08
От всего сердца хочу сказать спасибо многим постоянным авторам женского и мужского пола за наводку на новые места, а то старые уже не так хороши. Есть еще, что осваивать, но новые карты уже в голове. Если не в этом, то в следующем году надеюсь на новые открытия. Я не буду упоминать НИКи. Те, кто читает мои заметки, знает кому я обязан своими успехами. Спасибо вам всем, мои дорогие:)
Общаясь с гиболовами в лесу, выяснил, что есть еще Катюжанка и Гута-Катюжанская. Если есть желающие, то подскажите, поиски начинать за Катюжанкой по дороге на Гуту, или за Гутой?
Хотя в этом году так далеко ехать не было смысла, но вдруг там Версаль?:D
Есть еще Сычевка, где соседи отрывались, но, опять же, это уже что-то гербовое :rolleyes:

Piter Salo
09.05.2018, 16:20
Последние годы все хуже и хуже становится лес, если идти от Горенки вдоль озер и по горке. Раньше за ним следили, как то чистили, а сейчас...
Мало того, что любители отдыха на природе его закакивают, так оказывается это уже не Киево-Святошинское лесничество, а Голосеевский парк - по документам. Это офигеть, пропал дом. Раньше мы никуда не ездили - грибы собирали прямо от дома. А сейчас все захаращено, сосны почти все высохли, кустарник захватывает все больше пространства. Просто жалко.

Avaddon
11.05.2018, 12:49
Сегодня на рынке видел 2 банановых ящика маслюков.
У кого какие идеи, где их можно поискать ?

Adm1
11.05.2018, 14:14
в сосне. :)

oleg23
11.05.2018, 15:39
Сегодня на рынке видел 2 банановых ящика маслюков.
У кого какие идеи, где их можно поискать ?

Там где были дожди и есть молодая сосна.

Piter Salo
26.09.2018, 17:36
Кто спрашивал места в Старе - поделюсь.
У кого есть возможность заехать через КПП - дальше по изумительно тряской дороге (лучше рядом с ней) до полигона и направо, первый поворот налево и до разрыва. Только местные там будут раньше, еще затемно. Но, если присмотреться, то в корнях что-то будет.
А поздней осенью - налево и до сосняка за польскими.

Ahtyamov
02.08.2019, 17:59
Умоляю помогите советом куда поехать? Проблема в том, что машину продал и проживаю за г.Украинка в селе Стайки. Вокруг села гористая местность и лесочки зонально, не находишься)
Поехал за Украинку на Столичном шоссе вышел и в лес, в сторону вертолётной площадки. Места прям грибные, точнее красивые))) Но глухо вообще. Я понимаю что рано, возможно кто бывал в этом углу, стоит ехать позже?

Piter Salo
08.10.2019, 16:00
Как я понимаю - это не там где был рыбпитомник.
Это дальше - поворот на 90 градусов, а справа съезд в лес и тут же налево, как бы возвращаясь на прямую и вдоль березняка. Не близко. Болота были слева Когда-то там, около болот было много красноголовиков.
Давно я там не был, но дорога накатанная, значит народ там шастает.

MZHUKOVA1
08.10.2019, 20:04
Умоляю помогите советом куда поехать? Проблема в том, что машину продал и проживаю за г.Украинка в селе Стайки. Вокруг села гористая местность и лесочки зонально, не находишься)
Поехал за Украинку на Столичном шоссе вышел и в лес, в сторону вертолётной площадки. Места прям грибные, точнее красивые))) Но глухо вообще. Я понимаю что рано, возможно кто бывал в этом углу, стоит ехать позже?

Несколько раз наблюдала на рыбалке, будучи близ левого берега напротив вашех Стаек, как с вашего, правого берега, с Витачова и Стаек люди с корзинками переплывали на лодках Днепр - и в лес! Лодка уплывала (видимо, перевозчик), а они за грибами. Места там знатные по грибам!

Ленин-Гриб
15.07.2020, 02:53
Сталося це в кінці вересня 2018 року в районі села Поташня і річки Таль. Мене завели в незнайомий ліс кілометра 3-4 на північ від Варшавської траси. Гриби ми знайшли, а от знайти дорогу назад я самостійно не зміг. Вибрався з лісу вже як стемніло (в 20:00) на трасу за кілька кілометрів від того місця де заходили в ліс. Сталося так. Приїхав я електричкою на Спартак пошукати гриби в недавно розвіданих місцях. По дорозі на Поташня зустрівся мені один дід. Він мені каже: "Тут грибів нема. Пішли зі мною я тобі покажу де вони є". Ну я й пішов. А в діда тактика була така. Спочатку ми йдемо по дорозі далеко-далеко і швидко-швидко в ліс, а потім вертаємося назад, збираючи гриби. Бо немає смислу збирати гриби зараз, нести їх далеко в ліс а потім з ними повертатися, якщо їх можна зібрати вже на зворотному шляху. В принципі, все правильно. А в той день зранку сонця не було і я не міг зорієнтуватися куди ми йдемо. Дід каже: "Ми йдемо на Сєвєр, тому вертатися тобі треба на Юг". Хоча мені здавалося, що ми йшли на Північний-Захід. Дід каже: "Ми вже перейшли річку Таль" - "Коли?" "А метрів 200 назад ми ямку пройшли" - "???". Виявляється річка Таль іноді пересихає. Прийшли ми на місце. А там досить було людно. І на машинах люди були. Дід від мене відстав чи я від нього. Ну, і пішов я назад, як мені здавалося тою ж дорогою. Але доходжу до перехрестя і бачу, що перехрестя чи в районі перехрестя (з півночі були насіяні молоді берези, а з півдня невеликий піщаний пустир) насипано дрібного щебеню. І мені здалося (можливо я помилився), що ми по цьому щебеню не йшли. Отже я збився з дороги? Бо дорога, по якій мені треба було йти далі вела на Схід. І тоді я вирішив йти не по дорогах, а напростець, щоб вийти швидше на Варшавську трасу, бо вже йшло на вечір. І пішов я на "Юг", а інколи і на Південний-Захід, бо пам'ятав, що в районі Поташні дорога йде на Північний Захід. Тобто йшов перпендикулярно трасі, найкоротшим шляхом. Збився з дороги, забрів в хащі, зтемніло. В кінці йшов на звук машин з траси.
Ми заходили тут (50,702876 29,738854) і пішли на "Сєвєр", вийшов я на трасу з болотистого місця десь тут (50.706983 29.717678). Потім вияснилося по карті, що тут є якась притока Таль, на карті також називається Таль. Може через цю Таль ми переходили з дідом?
До чого я це веду? Хто знає ці місця, хто бував тут, підкажіть будь-ласка де може бути те перехрестя, яке було посипане крупним щебенем.

linchuck
15.07.2020, 08:03
Сталося це в кінці вересня 2018 року в районі села Поташня

Да, Таль действительно пересыхает, и уже каждый год.
Сложно сказать по памяти, но эта дорога идет практически паралельно варшавке и выходит на северный угол села Поташня.
Местами она идет по высокой насыпи. Помню и перекресток этот, но в каком он квадрате - сообразить не могу!
Я, обычно проезжаю этот лес с севера на юг полностью, т.к. еду до Тетерева на электричке, а потом на велосипеде, не доезжая 4 квадрата до Блидчи, сворачиваю в лес и двигаюсь строго на юг, иногда меняя квадраты вправо-влево. Выхожу на варшавку практически в том же месте, которое Вы указали. С той стороны людей практически нет, места для большинства машин не проходимые!
Вообще, этот лес очень удобный. Весь разбит на ровные квадраты и если считать перекрестки, которые Вы прошли, то очень легко ориентироваться.
Единственная дорога, которая не вписывается в общую картину ровных углов - это как раз таки эта дорога на Поташню.
Вечером вернусь с работы, постараюсь нарисовать на карте.

Вот эта дорога, нарисовал примерно, но ее четко видно на спутниковых снимках, а сразу за ней - русло Тали. Летом и осенью оно выглядит как заросший кропивой темный ольховник.

Вспомнил еще! Следующая горизонтальная дорога, после русла Тали, тоже щебнем присыпана. Скорее всего, именно там мог быть такой перекресток.

pasic
16.07.2020, 12:27
Добрый день всем. Кто может подсказать какая сейчас обстановка в районе Кийлов Старое. Последний раз был там лет десять назад, как то так сложилось что ездили больше под Иванков. Сейчас переехал в Вишенки, и надо опять осваивать Бориспольский район. Как там с заездом на полигон и т.д. Гоняют не гоняют. Заезжать планируем с высокой дамбы.Цель посмотреть что там сейчас да как, ну и желательно хоть на сковородку чего то взять. Буду благодарен за любые подсказки.

Ленин-Гриб
19.07.2020, 01:43
Следующая горизонтальная дорога, после русла Тали, тоже щебнем присыпана. Скорее всего, именно там мог быть такой перекресток.
Я не зразу замітив, що Ви мені відповіли ще раз. Ми точно йшли по цій дорозі, що Ви намалювали. Тільки заходили ми на неї не зверху (півночі Поташні), а пройшли метрів 200 від Варшавської траси і там від південного-заходу Поташні звернули наліво і вийшли на ту точку (дорогу) яку я вказував раніше. І пішли ми в верх (на північ) на ту дорогу. І ми точно йшли по цій дорозі, бо досить довго коли ми йшли було чути гул машин з траси. а потім бац! і гул пропав (видно звернули на північ). Але дід вже заднім числом казав, що ми перейшли Таль. Але в якому місці ми її перейшли. В мене було 2 варіанти. Один відпав, але після Вашої відповіді з'явився третій варіант. Перший варіант тут (50.711961 29,724591) - це якщо йти прямо на північ по тій дорозі на яку ми вийшли від Поташні. Але тут ми не переходили, бо ми завжди йшли по хорошій дорозі, по лісовій дорозі і по впевненій лісовій стежці. А в цьому місці за Таллю дороги нема - хащі. Другий варіант тут (50, 713008 29.724591) - це там де Ви писали "Местами она идет по высокой насыпи". Ця "насыпь" - це мостик над тою притокою Таль, яка на Гугловській карті також Таллю називається. І 3-й варіант це тут (50.714045 29.729291), тобто не доходячи від Поташні до "насыпи" звернути на північ. Там є Т-образне перехрестя, яке виходить на одну з граничних доріг між квадратами, які йдуть на північ. Тобто я вже не впевнений з якого берега Таль ми збирали гриби з лівого, це коли ми перейшли насипь і пішли по дорозі, яка пішла на північний захід, чи з правого. Я вже кілька разів переходив Таль не по дорозі, а там де дороги немає і знаю що це таке: хащі, кропива, осока, непрохідні зарослі, яма-русло. Причому переходив і з водою і без води. 10 днів назад вода була і були великі проблеми з переходом Талі в "не установленном месте".
І я коли вертався назад, то мені здається, що я хащі Талі не переходив.

linchuck
19.07.2020, 10:10
Причому переходив і з водою і без води. 10 днів назад вода була і були великі проблеми з переходом Талі в "не установленном месте".
І я коли вертався назад, то мені здається, що я хащі Талі не переходив.

Ну теперь, имея приблизительную карту в голове, надо идти и разведывать. Жаль, что сухо очень, и дождей пока не предвидится.

Кстати, в этом лесу у меня никогда не было больших "уловов" именно по белым грибам.
Опята я знаю где там собирать, польские - тоже. Но хороших мест, где белые растут, я пока так и не нашел. Бывает, в одном месте полдюжины найду, в другом - несколько. Но такой локации, чтоб за час насобирать корзину... Увы.

Ahtyamov
05.08.2020, 15:34
В Пуще бывал кто-то недавно?

Tsar
05.08.2020, 17:32
В Пуще бывал кто-то недавно?

В цій ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]Біловезька_Пуща)? :D:D:D

Ahtyamov
05.08.2020, 19:04
В цій ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]Біловезька_Пуща)? :D:D:D
:D Я про Водицю)

jimmy_ua
11.09.2020, 22:49
подскажите, вдруг кто знает, есть ли где-то в ездовой достопности от киева(до 200км) белые грузди

natortik
11.09.2020, 23:31
подскажите, вдруг кто знает, есть ли где-то в ездовой достопности от киева(до 200км) белые грузди

Берега Днепра и заливов :) можно даже в черте города. Но наверное, уже сходят. В этом году они пошли в конце июля. Мы пару недель как засолили 5 литров, собрано за один быстрый выход.

И да, грузди осиновые, а не белые. Если позанудствовать ;) Именно белые грузди (как вид) под Киевом не растут. Если нужны именно они - то придется двигаться куда-то ближе к Харькову, например...

jimmy_ua
12.09.2020, 00:21
спасибо за ответ! но интересны именно белые! в детстве у бабушки собирали, правда то архангельская обл была :D

ПЁТР
12.09.2020, 04:14
Белые грузди находил раньше( не помню в каком году)- вдоль обводного канала киевской гес. А именно в раёне Лебедивки по правому берегу канала.

Фидер лайф
30.03.2021, 12:24
Добрый день. Друзья, подскажите, кто то собирал сморчки в виноградарском лесу Киева?

Provodnik
30.03.2021, 21:17
....подскажите, кто то собирал сморчки в виноградарском лесу Киева?
А есть такой?:confused:
Всю жизнь была Пуща-Водица, и да, тот лес вблизи у "веника" немного не под те грибы, хотя строчки попадались...

Belich
31.03.2021, 21:32
Добрый день. Друзья, подскажите, кто то собирал сморчки в виноградарском лесу Киева?

В том лесу никогда не был, но, насколько я знаю, он сосновый. Сморчки же надо искать в лиственном - осина, тополь, и, желательно, чтобы рядом была вода - река, озеро или болото, они любят влагу.

David kr
22.04.2021, 18:17
Здравствуйте,кому интересна сш,могу показать место,примерно 12 км от Киева.

somova
26.04.2021, 14:59
може хто падкаже приблизно локацію сморчкових шапочок в районі гостомеля? приіхав в гості. місць незнаю. буду вдячний

Leka-Sun
08.09.2021, 09:51
Вчера по дальней варшавке, все молодое, только начинает вылазить.

Дальняя варшавка откуда начинается ---до моста? или уже в житомирской области?

linchuck
08.09.2021, 11:49

Может в Волынской области:D:D

Обухов Дмитрий
15.09.2021, 11:06
Всем привет ) а что давно никто не пишет про с. Старое, Кийлов ? или там уже гриба нет ...

Primuss
22.09.2021, 16:34
Всем привет ) а что давно никто не пишет про с. Старое, Кийлов ? или там уже гриба нет ...

10 дней назад (до похолодания и дождя) даже мухоморов и сыроежек нет

VovaSen
02.10.2021, 20:43

Для меня начинается от моста через Тетерев. Не знаю почему, но бывает так, что до Тетерева грибов нет, а дальше растут нормально.

Piter Salo
04.08.2022, 21:10
Мне жена сказала, что до окончания войны посещение лесов в Киевской обл. запрещено?

Tsar
04.08.2022, 21:49
Мне жена сказала, что до окончания войны посещение лесов в Киевской обл. запрещено?

Та думаю,що не тільки в Київській,а і по всій країні.

Алёнушка
07.08.2022, 12:10
Всім привіт!
У Києві у підземних переходах бабусі масово торгують лисичками та білими грибочками. А також чорницею, яка теж з лісових зон. Навіть не питаю, звідки везуть. Навряд чи правду скажуть. Тож виходить - заборона не на усіх розповсюджується :mad:
У Макарвському не бачу, щоб хтось торгував. Тут була окупована територія і працюють сапери. А от знайомі з Хмельниччини кажуть, що у них до лісу не пускають, хоч там заміновано не було.
Невже і до осіні не можна буде грибочки збирати :confused:

Tsar
07.08.2022, 15:04
Невже і до осіні не можна буде грибочки збирати :confused:

Навіть сумнівів у цьому не майте!І добре якщо хоча б тільки цією осінню ми грибів не позбираємо.Але то дрібниці.Я згоден не збирати їх до кінця життя аби перемога була за нами і найшвидше.
ПС.Радий знову бачити Вас на сторінках форуму.

v.kravez
12.08.2022, 12:40
Може хтось ходив в Голосіївському парку або на Дружби Народів. Є там грибочки?

natortik
12.08.2022, 19:18
...або на Дружби Народів. Є там грибочки?

(дуже нервовий гиги)
То наші улюблені місця. Але зараз вже наприкінці вхідної алеї парку збудовано паркан, плюс ходить сторожа. За паркан ходити не дозволено. З іншого кінця теж не зайти, ті ж причини. Закінчиться війна - ходитимемо знов, а зараз навряд чи.

А ось про Голосіївський нам теж цікаво :)

Алекс!1
13.08.2022, 08:32
Вчера на Черниговщине, женщина подорвалась на растяжке, при походе за грибами. Берегите себя. Мы их ещё накосим.

zhitomirsky
13.08.2022, 09:20
В окрестностях Киева, в лесах, руськие дрг делают закладки и схроны.
Встреча с ними опасна для жизни. Свидетели им не нужны.

zhitomirsky
16.08.2022, 10:53
Луговые сосны к западу от Киева. Массовый выход маслят.

slavik
06.10.2022, 10:39
Добрий день. Підкажіть щодо ділянки між Лебедівкою та Верхньою Дубешнею, чи безпечно там заходити до лісу?

Leka-Sun
26.10.2022, 10:03
Подскажите пжст,кто в курсе , по Варшавке на участке Поташня/Спартак до развилки на Песковку/Раска были боевые действия?

natortik
26.10.2022, 18:48
Подскажите пжст,кто в курсе , по Варшавке на участке Поташня/Спартак до развилки на Песковку/Раска были боевые действия?

По-хорошему, этой информации маловато для полноты картины :) даже если орки не дошли и боевых действий не было, все равно надо знать:
- ожидался ли там прорыв орков (при этом могли в изрядных количествах положить мины);
- были ли в окрестностях обустроенные позиции наших (обустройство запросто может включать какое-никакое минирование ближних окрестностей);
- проверяются ли сейчас эти места патрулями (от общих знакомых мы знаем уже два случая уплаты штрафа в 21 000 грн людьми, задержанными в лесу патрулем).

Leka-Sun
26.10.2022, 21:10
По-хорошему, этой информации маловато для полноты картины :) даже если орки не дошли и боевых действий не было, все равно надо знать:
- ожидался ли там прорыв орков (при этом могли в изрядных количествах положить мины);
- были ли в окрестностях обустроенные позиции наших (обустройство запросто может включать какое-никакое минирование ближних окрестностей);
- проверяются ли сейчас эти места патрулями (от общих знакомых мы знаем уже два случая уплаты штрафа в 21 000 грн людьми, задержанными в лесу патрулем).

-
Там вроде не было ничего,от Бородянки расстояние приличное,хочу сьездить разок посмотреть,что и как...
Ехал на днях из Одессы ,перед БЦ прямо на трассе не скрываясь десятки машин на обочине на лесном участке ...

Tsar
27.10.2022, 13:01
Коли у гілці про нерестову заборону був вселенський срач з приводу того,що під час воєнного стану заборонили ловити рибу з човна я з гордістю наводив у приклад відвідувачів гілки "Гриболов",що вони розуміють ситуацію.Здається помилився...От скажіть,воно того варте,щоб попасти на міну чи розтяжку?Чи може невимовного ентузіазму і гострих відчуттів надасть спілкування з патрулем і виписаний ними штраф?Чи може хтось хоче зустрітися в лісі з ДРГ яка переховує там зброю і поговорити з ними по душам перед тим як вас уконтрапуплять в цьому ж лісі?Невже кошик грибів цього вартий?
ПС.До забутої Богом місцини куди я вивіз родину в евакуацію орки не дійшли лише 10 км...І то по навколишнім лісам бігали диверсанти,а сапери потім знімали розтяжки...

linchuck
27.10.2022, 14:38
Коли у гілці про нерестову заборону був вселенський срач з приводу того,що під час воєнного стану заборонили ловити рибу з човна я з гордістю наводив у приклад відвідувачів гілки "Гриболов",що вони розуміють ситуацію.Здається помилився...От скажіть,воно того варте,щоб попасти на міну чи розтяжку?Чи може невимовного ентузіазму і гострих відчуттів надасть спілкування з патрулем і виписаний ними штраф?Чи може хтось хоче зустрітися в лісі з ДРГ яка переховує там зброю і поговорити з ними по душам перед тим як вас уконтрапуплять в цьому ж лісі?Невже кошик грибів цього вартий?
ПС.До забутої Богом місцини куди я вивіз родину в евакуацію орки не дійшли лише 10 км...І то по навколишнім лісам бігали диверсанти,а сапери потім знімали розтяжки...

Ну розтяжки і міни - це само собою, справа власної безпеки індивідуальна.
Хочте - ризикуйте життям. Зрештою, ракети і так кожен день над головами літають...
А от чи варто порушувати заборону, де чорним по білому написано : В ЛІС НЕ МОЖНА!? Це вже питання моралі.
Грибів ще назбираємо в мирний час!

Leka-Sun
27.10.2022, 16:49
Ну розтяжки і міни - це само собою, справа власної безпеки індивідуальна.
Хочте - ризикуйте життям. Зрештою, ракети і так кожен день над головами літають...
А от чи варто порушувати заборону, де чорним по білому написано : В ЛІС НЕ МОЖНА!? Це вже питання моралі.

-
да,конечно...вопросы морали особо актуальны после того ,как почитаешь ветку " Отчеты " за октябрь и просмотришь свежие фотографии -))

Ленин-Гриб
28.10.2022, 00:52
Судячи з карти deepstatemap рашисти окуповували Поташню і Нову Буду (Спартак). В Пісківці і Расці їх не було. З тієї сторони Тетеріва дійшли до Кухарів.

Piter Salo
12.06.2024, 13:10
Де збирати лисички на Чернігівській добре знаю, але туди дружина не пускає. А от де на Київщині – не знаю, хоч і тут не пускає.

linchuck
12.06.2024, 17:43
Де збирати лисички на Чернігівській добре знаю, але туди дружина не пускає. А от де на Київщині – не знаю, хоч і тут не пускає.

Якщо хочете, то є місця в районі Клавдієво, доволі непогані

Piter Salo
12.06.2024, 21:01
Якщо хочете, то є місця в районі Клавдієво, доволі непогані
Дякую Бабуля мене там збирати гриби навчала І було це майже 60 років тому

linchuck
14.06.2024, 18:10
Дякую Бабуля мене там збирати гриби навчала І було це майже 60 років тому

Нажаль, не знайшлися мої збережені місця на карті, тому конкретно нічого показати не можу, але приблизно, може комусь корисно буде. Це там, де я постійно лисичку збираю. Недалеко від Діброви, триматися трохи південніше села, за кладовище, два квадрати від краю лісу. Молода посадка і край старого світлого лісу. В останній рік перед війною лисичку можна було косити комбайном, якраз в цей час
Я ж в ліс тепер не ходжу

Piter Salo
06.06.2025, 14:00
Якщо народ вимагає звіти, то треба починати з планів. Ми завжди починали з лисичок. Завдяки Вітусіку. Але Зарицьких давно немає в мережі. Може цього року поїдемо. Але нам невідомо, чи є проїзд через Десну. Тож рішення не ухвалено.

hanka
08.06.2025, 11:43
Але Зарицьких давно немає в мережі.
Зарицька на FB пише. Лисички перші знайшла, ага...:p