КПК

Показати повну версію : Отчеты о рыбалке за Март 2022 - ... - 2025 года (война)

Сторінки : 1 2 3 [4]

Лисий
29.09.2024, 18:34
Всім привіт! Потихеньку падає рослинність заплавних озер, відкриваючи можливість хоч якось провести приманку, зубата трохи ловиться, залізо та твіч, дякую ЗСУ за цю можливість!

ПриВар
01.10.2024, 20:41
Удалось на выходных два дня подряд выбраться на рыбалку. В субботу были поклевки. При этом совсем не такие как неделю назад. Тогда четкая остановка приманки, рывок… Не прозеваешь. Этот раз легкий сбой проводки, как травинку маленькую зацепил. Деликатное прикусывание края приманки. Щучка не крупная, из подсака сразу в родную стихию. В воскресенье щука не клевала совсем (у меня). Зато красивый водный цветок увидел. Желтых много, белых не очень.

994101

994102

994103

ПриВар
05.10.2024, 20:19
Погода вроде щучья. Но клюет плохо, или ловлю не там. В конечном итоге клюнула. отловился на 2+ 994302

Zander
06.10.2024, 11:15
Дожди пришли, а с ними щуки...

Правда эта пятерочка - еще перед дождями...

Владимир_84
06.10.2024, 13:23
Щучка ожила))). Всі залишилися жити.

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Владимир_84
11.10.2024, 16:08
Трохи Верховодки.

ПриВар
13.10.2024, 19:35
Погода щучья, щука клевал,но
994752
994753
то Перч 70 хватает щуренок чуть больше воблера, то Шанс 130 соблазняет щучку чуть больше себя.
До более-менее нормальной пришлось изрядно побрасать. Фото не выкладываю, щукой около 1 кг не очень кого-то удивишь.

Cooken
14.10.2024, 23:43
Я впевнений багато хто зі мною погодиться, що така риба як Судак - це мрія та бажаний трофей на вашому гачку, будь-то воблер, чи джиг, можливо навіть оберталка ...
Золота осінь повноцінно вступила у свої права, і мабуть, це найкращий період вполювати таку рибку як - Zander ...
Човен, світанок, далека дорога, поганий, та тривожний сон перед виїздом, мабуть, так не тільки у мене.
Сама риболовля це не тільки ловля риба, снасті, keitech, першочергово це природа, світанок, ароматна кава з термоса "зоджіруши" яка смакує під ранковий туман по особливому, поряд товариш який за багато років став братом, товаришем, порадником, та частиною моєї душі ...
Дуже чекав саме на цей виїзд, бо - по перше давно не ловив судака, по друге ТОТЕМ - який я плотно тестую з літа, як він справиться по судаку, як буде його "шити" як буде "в'язати" рибу за в цих умовах ...
Вода по ехолоту 14+- градусів, ще відносно тепла, але і знайшли ми його на глибині 5+ ... Основа з основ - результативної риболовлі - КОРЧІ - не даремно кажуть - де корчі та і ХАРЧІ.
Я досить давно ловлю на спінінг, обожнюю цей спосіб, спіймати вертінням, ти постійно експериментуєш, щось підбереш, як то кажуть вигадуєш - велосипед.
Цей - "ровер" - це пелюстка для джигу, що це таке взагалі - ця так звана "шкарлупка" то є окрема прицільна точка атаки - судака, щуки, окуня - сома та іншої риби, на простий банальних джиг - я прилаштовую цю тему - і вона ну просто мега круто "включає рибку" - Спробуйте вам - сподобається.
Повернемось до судака, його було реально дуже багато, прям роздача їй Богу ... Їв, не все, крутий своїм кликом - як "циган сонцем" - але особисто мені дуже зайшла новинка від кейтеку Keitech Swing Bait 2.8", унікальна приманка у своїй простоті і результативності, вангую - буде рвань.
Ще не погано спрацювала така класика - Keitech Swing Impact 3.5", - Select Bugz 3.2" - ця гусениця взагалі вже, мабуть, п'ятий сезон косить все живе, щуку, судака - окуня.
Гачки - червоного кольору, ну прям дуже гострі сподобались мені, були моменти що судак брав за край пащі, і він його і просікав і утримував - Decoy Worm17R Kg Hook R #1/0 - Як не крути Японія це - Японія!
Проводка - максимально ніжна, рибка хоч і груба, але брала обережно, жодне "слоненятко" не вибило мій тотем з рук до речі модель 83-тя до 12.
Дуже задоволений як він відпрацював і по кликастому, якщо не помиляюсь це буде найбільша лінійка в компанії фаворит, і це приємно втішає - що компанія максимально закриває всі кейси.
Норму забрали, не сваріть нас, в 4 судаках, 6.800 кг ... дуже багато відпустили.

Дякуємо Богові та ЗСУ за змогу.

З повагою Ю.В.

валериан
15.10.2024, 20:02
На вихідні перший раз за два роки виїхав на Десну. Рибалка була дуже не комфортна то йшов дощ, тодув вітер дуже довго не було ніяких клювак, але після обіду завдяки моїй впертості Десна мене нагородила двома трофейчиками, а саме судак на 2 кг, а щука на 5 кг. По судаку відпрацював шекер, а по щуці мій старий і провірений роками вобелр шторм, який регулярно по пізній осені приносить мні гарненьких мамаш.

Владимир_84
16.10.2024, 09:25
Похолодало, але по трохи клює.

vvl
17.10.2024, 18:10
Поки збирався до води - погода стала не для махалки. Але голова вже відмовлялась працювати без розвантаження...
На білого - трохи дрібної плітки та верховоди. Нагодував кота, решту одразу топив.
Так не хочеться зими :)

Vov4ick
20.10.2024, 20:13
Вітаю всіх.

Якось не було сильно часу ходити на риболовлю. Вчора трохи було часу, то я пробіг по парку Муромець з лайтом. Зайшов на Бобровню та пройшов вздовж східного берега Десенки аж до адмінкордону Києва. Нажаль, підходів до води все менше - заростає акацією та аморфою, які засмічують колись пісчане дно прибрежної зони скидом листя.

Сьогодні вирішив піти в район Скаймола, на протоку. Вода в Дніпрі +12 градусів, саме час хижака. Приїхав десь аж в 12 годин. Хто зранку був, казали що була така течія, що 20 грам зносило. Я десь в середині себе поділив сказане надвоє і приєднався до тих, хто кидає силіконові приманки у воду. До 14 годин була повна тиша як в мене, так і тих хто був в полі зору. З протоки перейшов до невеликої затоки, де попав на стайку окуня. Взагалом піймано 9 шт (5 невеличкі і поплили далі), ще 3 шт злив на виважуванні (вдвох випадках сам винен). Залишив собі 4 шт на вечерю :) Відпрацювала Tanta 1,5" в кольорі #036 на 1 грамі з довгою паузою (5-7-10 секунд).
В 17:00 дали воду, що 8 грам + хробак зносило. Якраз час порибалити, але... справи і вимушений був їхати додому.

Будь-ласка, прибирайте за собою. На березі такий срач...

Cooken
20.10.2024, 23:48
Друзі, вітаю, бажаю здоров'я, все ніяк не доходили руки написати звіт, то син народився то знову бабуся у лікарні ... І ще й до цього всього мого Хенка вкусив кліщ, це при тому що даю таблетку дорогу - але як пояснив лікар - таблетка не дає 100 відсотків гарантії ...
Осінь по тихенько забирає свій другий місяць і має на це повне своє право, така вона циклічна природа, саме час - ЛЯЩІВ! Таких знаєте грубеньких, жовтенький - і жирненьких.
Я і подумати не міг, що закохаюсь в осінь і буду її чекати з нетерпінням, можливо старію, можливо з роками та дійсно смаки змінюються, але з приходом осені, нічне похолодання, увімкнуло на річці лящів, а враховуючи той фактор, що я ще й фанат Англійської так званої донкі, мені ця інформація до душі ...
Мав змогу відпрацювати 10-ми годинний сет на річці, і, як на мене досить вдало, з підгодування, ну як завжди основа основ, горох, і "сипуха" - інтеркріль - лящ кориця 1 кг + лящ карамель, метод спеції + обов'язково борошно криля, при замішуванні додав ліквіл від брейну - Мотиль + трохи зернових від Робін Юкрейн!
По снастях, вже який сезон брейн/апекс/скаут до 60-ти/90-то, котушки скаут, нитка 0.8 ( Brain Scout 4X) доречі досить міцна. Вийшов такий собі перфекціонізм - СКАУТ!
Все по стандарту, в старті 10+10 годівниць на загодування, в'яжу повідці + гачки, жилка мавер SLR - 0.12, та 0.14, на гачках Brain Ultra Skimmer #14 , та Decoy Maggot #12.
Риба не відразу стала на точку, потрібно було періодично "сипати" і тоді пішов двіж, як правило на точку стає невеликий підлящ, і завжди є шанс піймати "слоника".
Годівниці 30/40 грамів, вже класика річки Тетерів, в'яжу як правило на Патерностер, не вигадую велосипед і ні разу ще не підвів.
Початок був так собі, трохи грався з дрібнотою, потім її як вітром здуло і підійшли вони ... дуже акуратні поклевкі, ледве-ледве шевелить квівер, потрібно як коту мишку під ніркою пантрувати та- БАЦ і в дамках ... перший 1 кг + в руках, щаслива пика, соплі, ляща і мої - нагадаю повідець - мавер SLR - 0.12.
Потім знову пауза, коли саме лящ стає на прикормочне плато, клювань набагато меньше, але вони максимально якісні ...
Знову орієнтовно через хвилин 30, відстріл, я аж підплигнув зі стільця, але холодний розум і спокій - риба в підсаці - вага - 1.450 - бронзової мрії ...
Таке склалося враження що це був сон ... і цей сон перебиває загин на іншому фідері - тримаю гарну "Фанеру" обрив ... виймаю зламаний гачок, ви мені поясніть як це *???
В'яжу снасть, жилка Sunline Super Keiryu - 14.8mm, і гачок - Maver Katana 1090A №16 ... Насадка 2 рожеві пінки ... Чекаю, і радую такому моменту що "слоника " злив не на точці, є шанс що вони там ще є ...
Дочекався - ще один брат близнюк на 1.480 ... Це накшталт фантастики ..
Потім все як у тумані, далі знову дрібнота і почало сіріти ... короткий осінній день ... Але це була найкраща риболовля осені ... але це ще не точно ...
Норму забрав ...
Я зрозумів одну суть в ловлі ляща - менше суєти на точці та більше терпіння й очікування і золотий "ВАСИЛЬ" буде у вас в руках.

Дякуємо Богові та ЗСУ - за змогу!

З повагою Ю.В.

Владимир_84
22.10.2024, 10:03
Погода ще дозволяє смикати верховодку.

валериан
22.10.2024, 19:05
Як і минулих вихідних неміг дочекатись поїхати на рибалку. І ось я знову на Десні. Погода чудова, ловити комфортно, клюваки пішли на другому закиді, результат судачок. Потім ще були непогані клюваки, сходи, та відпускання невеличких судачків. Десь годин в 11 клюнула королева балу, мамаша, яка заважила 4 кг.
А результати рибалки на фото. Судачки на 1 кг. та 1.5 кг. Клювання як відрізало коли потеплішало, та піднялось сонце. Але все одно рибалка вдалась, продуктивно попрацював шекер.

CRESH
26.10.2024, 21:58
Тут не буде багато фото, але інформативно. Вечір в хату, з весни не ловив, вирішив затестити одну вудку, бо на весні половив нею раз та катуху (в шоці що 1к грн переплює 10к грн). Неймів не пишу, воно вам не треба. Прийшов, переодівся, третій закид непоганий окунець (390 гр), потім грам 100+, потім 200+ і пішла мілюзга, не фотографував, часу немає, в цілому не очікував що буде ось так... окунь прокидається, я розчаклував Собачку, можете ловити вже. Бо до того таке чув, ой таке... Розчаклував! Слава Україні!

silver
28.10.2024, 08:36
Заїхав на півдня порибалити з берега. Ловиться дрібна плотва. Багато промисловиків.

валериан
29.10.2024, 20:01
Виїхав знову на Десну, на улюблене місце. Цілу неділю мріяв у якому місці буду рибалити, на які приманки, тв яку тактику обрати. Але підійшовши до річки зрозумів, що всі плани пішли коту під хвіст. Рибалка не задалась з самого початку. Справа в тому, що силино піднялась вода і збільшилась сила течіїї. Приманки виявились залегкі 30 грамів сильно несло і довго падали на дно. Покопавшись в ящику на щастя знайшов пару джигголовок на 40 і45грам. Це і врятувало безнадійну рибалку. Було пару сходів по судаку, однрго випустив, бо маленький, а зловив три щупаки, 3кг, і дві по 2,5кг. Наче непогано, але хотілось краще по судаку. Врешті дякуючи Десні і це добре. Мабуть це було завершення сезону. Дякую всім, хто читав мої дописи і радий, якщо комусь це було корисне.

Владимир_84
06.11.2024, 11:14
Таке як закриття сезону.

Vov4ick
10.11.2024, 20:38
Вітання всім!

Вибачаюсь за лонгрід, де тексту буде більше ніж сенсу та фото, але коли є що викласти словами, то не варто відмовляти собі в цьому :)

Ці вихідні скоріше за все, виходячи з прогнозу погоди, були закриттям сезону.

Вчора вирішив поїхати порибалити в Пущі-Водиці. Причому хотів саме на Сапсаїв став. Найкращий туди маршрут це 17 трамвай від Іорданської, через промзону, площу Шевченка і далі через ліс. Ліс прямо налаштовує голову вимкнути зайве хоч на пів дня.
Чому Сапсаїв став: влітку на озеро їздив просто так або покататися на велосипеді. За одним глянути озеро на предмет риболовлі. У воді було багато завислих зелених частинок якоїсь флори, окрім цього масляні розводи, які я списав на пилок чи інший осад від нависаючих дерев. Вирішив відкласти риболовлю на пізню осінь, коли вода стане кришталево чистою.
Приїхав на озеро. Проловив весь світловий день від дамби аж до джерел - ані тичка. І в корчах впирався, обловлював на все що мало сенс. Приманки були від 1.5 до 3". Були черв'як, черветвістер, слаг, віброхвіст. На поверхності жодних проявів риби, навіть малька не видно. Такі самі успіхи і у інших риболовів, яких я зустрів. Навіть в одного поплавочника повна тиша. Повернувся додому з порожніми руками, але і голова була порожня від дурниць, за що дяка цим місцям.

Сьогодні вирішив не втрачати, можливо останній шанс в цьому сезоні, на риболовлю без вітру і дощу на голову. Поїхав на Кирилівське озеро, де я ніколи раніше не був. Вранці був невеликий вітер, який ущух ближче до 13ї години. Цільова риба була саме окунь, так як більше хотілось саме кількості клювань, ніж якості. Окунь вже дуже пасивний. Інколи це було не стільки покльовка, скільки повисання. І тут кожного разу була лотерея - риба або зачеп? Зачепів було більше :mad: Що ще цікавого помітив: з точки вдавалося взяти лише одну рибину. Піймав, витягнув - з точки можна йти далі. Робочі приманки пасивка 1.5" на 1 грамі та черветвістер 2" на 2 грамах. Якщо поставити 3 грама - тиша.
Обірвавши всі 7 наявних з собою двограмових вантажиків, прийшлось перейти на страждання з 1 грамом (тест спінінга 1-10). Під вечір помітив, що в мене непогано і результативно вдається дрибизжати приманкою майже на одному місці. І тут до мене доходить секрет успіху: я на стільки змерз, що мене вже всього трясе від холоду 🤣. Тому і проводка неоднотипна.
Загалом, піймав 11 окунів розміром до 10-12 см. Два зірвалися на виважуванні. Спочатку хотів зібрати воєдино здобич для фінальної фотосесії, але після другого пійманого окуня стало ліньки, тому відпускав зразу. Сподівався піймати декілька нормальних, які не соромно було б посмажити, але жодного такого так і не було.
Доречі, в 15:30 вийшла на полювання під берегом невелика щучка, але в мене були флюри 0.16 та 0.2мм які проти неї безсилі. Двічі під берегом було "виверження" води і далі тиша.

Vov4ick
16.11.2024, 23:15
Доброго вечора.

Погода на цих вихідних дозволяє ще поспінінгувати, тому вирішив не втрачати нагоди. Сьогодні зранку тихий вітер, ближче до 13ї години посилився (як для мікроджига, то при боковому було так собі вже навіть на #0.25 шнурі), а ввечері тиша. Температура 4 градуси, але погода сира.

Хотілось чогось попростіше, щоб отримати винагороду у вигляді хоч якоїсь риби, тому в такій ситуації окунь наше все. 1 грам + 1.5" tanta, та 3 грами + 2" vipo. Пізніше пішли в хід 4-6 грам + 2.8" vipo та 2 грами + 2" vibroworm. Колір брав темний якийсь і не заморочувався. Флюр найтонший був 0.16 та 0.2.

Хвилин через 15-20 ловлі між повалених дерев (про це окремо) відчуваю "хвать!" Підсічка і починаю тягнути, а там хтось крутиться прямо. Вода чиста, прозора. І флюра вистачило побачити світле брюшко, після чого "пропав зв'язок". Сщсщука... бляха! Маленька, до півкіло напевно, але щука. Впринципі, ймовірність витягнути її була мінімальна, впевнений що офсет з 1.5 приманкою поперек горла не стане. Трохи змістився в бік, там піймав одного прибрежного окуня. Далі в мене була тиша, хоча обійшов мало не все озеро. Тут вже списую на криворукість. :rolleyes:
Але бачив своїми очима, як двоє рибалок піймали 4 не дуже великих щук (імхо, там навіть якщо її вдвох тягнути за хвіст і морду, то й близько не вийде нормативна довжина), які були пакетовані і явно будуть переміщені з холодного озера на гарячу сковороду.

В принципі це все що бачив і нажаль все що піймав. Окуня відправив додому. Фото боком виходить, тут моє вибачення.

Щодо повалених дерев: навколо озера стільки погризаних бобрами дерев! В цьому сезоні на озері якесь нашестя. Частину дерев замотали, але дуже багато стоять наполовину сточених.

silver
19.11.2024, 13:07
Були кілька днів на Росі. Біля Богуслава. Щука в"яла, бере неохоче, за кінчик губи, багато сходів. Багатенько рибалок займається троллінгом, в основному їхня здобич-шнурки по 200-300грам. Метал не працює. Працюють дрібні воблери під окуня. За кілька днів піймали кілька достойних екземплярів, якщо вагу за 2кг можна назвати в цьому місці так). Доречі, трапляється тут також більш-менш серйозний окунь.

Andron
19.11.2024, 22:05
Трохи осені та осінніх окуньців у стрічку ;)

996685996686

:spin::spin::spin:

boatman69
21.11.2024, 18:22
Давненько не писав, бо всю осінь гонявся за "великою рибою" і її місце знаходження дуже делікатна тема.Сьогодні сходив з знайомим на ставок і спершу трохи засмутився, бо майже вся акваторія під кригою.Але в затишку криги не було.Півтора грами + 1.6 і справа пішла, проводка "єстонська" з паузами і волочинням.Впіймав з 40 окунців як на підбор однакових і ще влетив судачок.Трохи заважав вітер, але при таких паузах візуальний контроль і не потрібен, під вечер вітер стих....і кльов як обрізало.....

RodMan
28.11.2024, 18:59
В лісі затишно та красиво. Природа велична. Риба епізодична. Рибалки скаржаться на відсутність брань і згадують якогось Павліашвілі. За день піймав 2 щуки та 1 зійшла одразу після підсікання. Обидві щуки були уражені щучою чумою, тож довелося прикопати їх на берегу, щоб не розносили хворобу.

RodMan
30.11.2024, 18:05
Чудовий осінній теплий день в гарній компанії. Їхали з прицілом на відпочинок та судака, але сивий Дніпро дав нам Ляща. Судак в мене теж зрідка клював, але підвела реалізація. Проте відпочили чудово.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Киря
02.12.2024, 11:35
Тоже проводили осень на речке. Тишина, красота, погодка кайф. У меня одна кусяка в грузик на первой проводке, можно было потихонечку дожать его с той коряжки, но напарник решил, что надо еще закрыть сезон купания и, пока это не произошло, мама напарника всех заставила сматывать удочки.

RodMan
04.12.2024, 21:13
Намотавши не один десяток кілометрів по берегам Дніпра, сьогодні нарешті прийшло свято і до мене. Судак пасивний і клював вяло, але його було багато, тож скучати не доводилося. Іноді окрім судака, клювали коропчики та щуки. Найбільший заважив 5 кг

Metiz
08.12.2024, 19:29
Доброго та міцного козацького здоров'я, шановні незламні українці!
Відпустка. Прохолодно та вітряно. Але бажання було присутнє за будь яких погодних умов.
Працювали два перевірених роками місця.
6 грам ушастий + 3" джавастік, нитка # 0.8 і навіть повідець з флюра 0,4 :eek: ( багато корчиків).
Задоволення отримано наповну. Чого і всім бажаю.

RodMan
09.12.2024, 20:25
Минулий тиждень був присвячений рибалкам. Звітувати за кожну окремо сенсу немає. Всі видалися трудовими, але насиченими. Знову в пріоритеті були судаки, але клювали і окуня, щуки, та навіть карасі та багатосотметрові сітки. З останніми боролися всім берегом, гуртом і батька легше бити. Бо терпець вже у всіх урвався.
Судак був коматозний, брав не активно, без жаданого ТИ-ДИЩ, але за тиждень на гачку побували екземпляри на 3-4 кг. А на день ЗСУ вдалося злапати чергову п'ятірку. Про то навіть зняв відос. Родину побалував юшкою з судака та сьомги, ну і на додачу бутерброди з ікрою судака та щуки.
Нажаль все прекрасне, як то відпустка, добігає кінця. Але мотивації і розуміння, щл життя прекрасне, трохи додалося )))

SEMEN
01.01.2025, 02:32
Слава Богу, в Дніпрі риба водиться

boatman69
09.01.2025, 18:48
Сьогодні після обіда вискочив на річку в надії знайти окунця.Він відповів, но якось дуже мляво, знайшов його в затишку біля зворотньої струї.Потім збільшився з граму до 3 і почав кидати на струю, в надії знайти мілкого жерешка, який живе тут в кількості.На одинарному ривочку - БАМ, і потяг поїхав.......Ці качелі тривали хвилин 15, слизько, підхват не розкладував, та ще і закраїни.Но все ж таки я його взяв руками, дав перед цим наковтаться повітря.Снасть APIA GRANDAGE LITE 64, шнур 0.3, повідець 0.16.
Ну і мій особистий рекорд лящ в 2 кг. пійманий по чесному у рота у 2018 році побит, цей затянув - 2730 гр.
p.s.До речі, ось такі річушки, на які не зная і уваги не звертаєшь, дають, що трофеї єкстра-класу, що види риб, які бачив тільки на фото(вусач/марена чи минь).

Лисий
13.01.2025, 12:06
Відсутність криги не є причиною сидіти вдома. Вихідні та гарна погода дали можливість трохи пройтись берегом малої річки зі спінінгом, зубата потішила, хоча й не надто потужними, але, частими клюваннями, товариш кидав резину, а я впирався в воблєри, ловило все. Риба попливла далі жити. Дякую ЗСУ за цю можливість!

__777
16.01.2025, 20:34
Цьогоріч зими немає. Немає й льоду. Буде він, той лід, чи ні, хто знає. Днями хлопці помчали на Чернігівщину, там місця гарні, але дуже засекречені. Лід там дійсно є. А от з рибою – таке собі. Бачив я фото та відео від відомих людей на Фейсбуці – немає діла.

Що його робити? Працювати спокійно не можу – так муляє в одному місці. Треба кудись їхати. Прокинувся сьогодні раненько, зібрався скоренько, кинув у багажник плішню, відерце та снасті. З минулого року ті снасті не чіпав і не перевіряв. Що буде, то буде, поїхав. Хто на північ за 140 км, а я на південь. Від’їхав від Києва 20 км - і я вже на місці. Місце знайоме кожному – це санаторій Жовтень. З першого разу на лід не вийшов – лід тонкий, як папір цигарковий. Навкруги нікого. Треба вертатись додому. Розвертаюсь та їду. А ну, стоп машина. Треба ще в одному місті спробувати. Ступив крок, другий – тримає лід! І гарно тримає – не тріщить зовсім! А в мене дев’яносто повних (та не років, а кілограм!) та ще амуніція. Повеселів трохи, ходжу по тому льоду і таке щастя відчуваю, що не можна словами описати. Витяг перевірену роками безмотилку. Перша проводка – окунець. Друга проводка – ще більший, взяв високо. Пішло діло. А як течію дали – окунь почав клювати, як з кулемета.

Отаке воно моє відкриття зимової риболовлі в цьому році. Може і закриття одночасно. Довго не сидів, десь о десятій – на початку одинадцятої ранку риболовлю закінчив. Рибку усю випустив – хай росте. Як вийшов на лід один, так і повернувся – нікого не бачив. Настрій гарний, а головне, що перший лід і снасті сьогодні не підвели. Всім бажаю міцного здоров’я, миру та рибацької вдачі!

Vov4ick
25.01.2025, 17:55
Вітаю!

Два тижні "милився" піти на риболовлю. То вітер 15 м/с, то ще якась зараза.
Сьогодні пройшовся по ур. Горбачиха, було пару тичків і один спійманий окунь на черветвістер 2.8" колір темне пиво. Проводка волочіння по дну з паузами 5-10 секунд.
В принципі, більше додати нічого.

На березі часто бачив дохлого малька розміром приблизно 3 см без жодних ушкоджень, але трохи скрючений. Не зовсім розумію в чому справа.

Лисий
29.01.2025, 20:40
Це була незабутня, дуже комфортна та результативна риболовля, температура повітря +10 та майже, відсутність вітру, клювання в рази потужніші за попередній вихід, майже всі контакти "віддай спінінг" та в шахту, спочатку воблєри, потім силікон, різниця лише в реалізації, вся риба випущена, дякую ЗСУ за цю можливість!

SVT
30.01.2025, 10:30
Була надія що по такій погоді рибка буде ближче до берега....не справдилося... Один окунь гр. 300, і одна отака пліточка. Звісно обидві рибки амністовані. Бажаю всім перемоги і P.S. Вибачаюсь - зимовий мормишинг, а не зимній........

Sergii Doc
02.02.2025, 00:15
Сьогодні вирішили збити оскомину та підняти смачних судаків. Двома човнами, різні стратегії. Вітер з фарватера, видуває рештки посмішки і душу. Погода на зміну..
На ямах білої немає, судаків теж. За весь день одну зграю надибали :cool:
Є трохи щуки. Всюди і по-всякому. На воблери, переважно. Від 2 до 5 м. Багато щуки з виразками :mad:

silver
04.02.2025, 14:13
Були на Дніпрі і придніпровських рукавах. Нижче Канева, ближче до Черкас. Щука бере. Не сказати, щоби так дуже активно, але і не *глушина*. Біля берега, але глибини від 1.5 до 4.0м. Скоро має нереститися, ось-ось. Окунь повністю пішов у відказ, абсолютно ігнорував все.

Tsar
16.02.2025, 18:55
Сьогодні вдалося нанедовго вискочити на кригу однієї з оболонських заток і відкрити зимовий сезон.Але не обійшлося без "але"...Справа в тому,що сьогодні у тещі День Народження тож з самого ранку довелося готувати на святковий стіл м'ясо тушене у вині.Готував я його до 7.30,а у 8.00 галопом поскакав на річку.Бо о 12.00 мені треба було вже бути на Дарницькій площі щоб позабирати родичів.
Отже,вийшов на кригу і побачив там "разброд и шатания".Звичної стаї пінгвінів,що мужньо сидять плечем до плеча і ловлять чехонь не було і близько.Тож вирішив почати з хижака.А саме з окуня.Ага,я-то вирішив,а от у окуня були свої плани.Він не реагував ні на мої балансири,ні на мормишки у інших рибалок.Ні на яких глибинах.Хоча нерівності дна я знаходив ну просто фантастично-еротичні.Але ніт...Ні тичка.Чи в тих оболонських водах геть перевівся цей чудовий полосатий розбійник,чи просто він сьогодні був мегапасивний,чи він сидів не там де його ловили...Ну або просто руки із сраки...Причому у всіх окунятників на річці.Отож,повпиравшись з годинку у винос мозку під назвою "ловля окуня в глухозим'я",вирішив перемкнутися на чехонь.До того ж і пінгвіни вже потроху перестали бігати,почали всідатися на ящиках і кучкуватися.Ну що ж,спробуємо чехоні вловити.Тим паче,побачив,що деякі щасливці вже повитягували з-під криги славетних представників сімейства шаблеподібних риб.Ну,зараз і я насмикаю...Ехолот не брав бо було ліньки з ним тягатися тож шукав рибу по-старинці.А саме очами і вухами.Підглядаючи хто з якої глибини рибу тягає і підслуховуючи щось типу:"Та вона вся по дну лазить" чи "На 8 метрів стоїть..." Ну і
трохи руками шукав.Змінюючи глибину відпуску гірлянди..Змінив немало лунок поки побачив перше клювання.І от,НАРЕШТІ !!!Клювака-підсічка-Є!!!!!Доволі непогана.Ховаю у ящик і продовжую ловити.Тут вже і проводку вдалося підібрати так,що клювало при кожному підйомі,АЛЕ...Але не сіклося.Як же воно бісило,що за одну проводку бачиш 2-3 клювання(хоча і доволі млявих),але засікти не можеш.Або засікаєш,але вона відразу сходить.Ну нічого,головне що клює,зараз я її...До тями привела думка,що треба хоч на час поглянути.Дістав телефон і з жахом відмітив,що на сьогодні game over.Той самий час вимагав згортати снасті і шурувати за родичами.Тож згадавши і сказавши пару-трійку матюків пішов у берег.А рибу віддав першому-ліпшому дядьку,що сидів поруч зі мною у пінгвінячому стаді.Сподіваюся,що наступного разу зроблю роботу над помилками і вдасться наловити трохи більше "шабельок".
ПС.Дякую ЗСУ за надану мені можливість вийти сьогодні на кригу,побачити купу клювак і навіть щось впіймати.

GrafitSky
17.02.2025, 15:26
Вітаю товариство !

В неділю з батьком були на кризі.
Мормишка проти міні балансира "Крапаль" , якщо коротко - балансир впевнено переміг.
Ловили в затоках за 3-м шл. Глибини від 1м. - 3м. Поки було пасмурно, йшов сніг - клювало. З'явилось сонце - :opetr:
... пошуки, зміни приманок - :opetr:. Вирішили рухатись до берега.
"Результат" балансира на фото.

Владимир_84
18.02.2025, 10:00
Нарешті і в мене сезон "пінгвіна" відкрито.

Александр1979
18.02.2025, 10:58
Хотів поділитись однією з рибалок в минулому році.
Діло було 14 лютого, 2024, стала на одній секретній водоймі крига, і вирішив я провірити точки, хоча не всі точки були доступні, але ...
Захожу я на точку, думаю, почну з мормишки, взяв паянку таку не маленьку десь 0,6 грама, жилка 0,12, перша проводка і клац ... є.
І таке щось гарне, я його до гори, а ніт ... обрив. Руки трясуться, але голова працює, нє думаю, якщо щука то мотала б головою, а так просто давив вниз.
Таки походу був окунь-"сікач", і десь таки іклами обрубав жилку. Голова каже - бери більший калібр, бо інакше такого кабана не взяти.
Добре ... перезаряжаюсь, беру жилку 0,18 і балансир 3 гр, дость маленький.
Опускаю, відразу тюк, є! І такий добрий кабанчик, десь 400 гр, потім другий.
Потім роблю нову лунку, балансира кинув, а сам поки ховаю рибу в кульок, ... дивлюсь моя вудочку тю-тю біжить до лунки. ... не добігла.
Наступна лунка знову є, і так 1-2 з лунки, 10 лунок і бачу, що вже просто немає куди тих кабанчиків складувати.
Якутія? Та ні навколо мене не лосі, а таки люди, і не так щоб далеко від мене. Сліпі?
Відніс в машину.
Знову вихожу, повторюю те саме 10 лунок, і знову несу рибу в машину, бо ящик вже забитий.
Самий великий вперся горбом в лунку, дивлюсь балансир в шахті, я хотів чоботом його розвернути, не знаю ... як він виплюнув балансир, у нього вийшло.
...
Далі стало складніше, балансир перестав брати, достаю мормишку 0,5 гр жилка 0,11, сідаю на лунку і люфтом штук 5ть, хоча на балансир люфта не було.
І тут ... здається мене спалили, бучу біжать до мене троє з одного боку, з іншого ще один біжить.
С ... ка, а як до цього вони не бачили!!! Я вже двічи рибу в машину відніс. Я зайшов на льод десь в вісім, а тільки в 11.00 до мене "підсіли".
Далі була більш складна рибалка, але результативна, з кожної п'ятої лунки, був залік.
В підсумку 37 окунів, 20 - 400 гр, штук 5 - 500 гр, 12 - біля 150-200 гр.
Чистив я їх шість годин, з 16 до 22.
Вийшов перелов, взяв гріх на душу.
На цій водоймі були і до цього в мене залікові рибаки, є що згадати, але не такі ...

MorozMr
18.02.2025, 11:00
Зима згадала, що вона зима. Хоча й після грудня-січня здавалося, що ні криги, ні снігу в цьому сезонні вже й не побачу. А так як я не “пінгвіню”, то мене все більше ніж влаштовувало. Але але. Ось пару днів тому ти бачиш максимально відкрите плесо, а сьогодні вже треба шукати рідку воду. Всі умовно “стандартні” точки заховані від рибацюг під шаром криги, на яку й не вийдеш, але й не половиш.
Цілий тиждень дивився на прогноз погоди, бачу що стабільно на п’ятницю прогнозують невеликий “плюс” та сніжком з обіду сипатиме. Чудовий варіант щоб вирватися до води. І на плюс дивишся не стільки через себе, а щоб шнур та кільця менше обмерзали, бо бісить мене це.
П’ятниця настала, ранком робимо фокус і всіляко переношу всі справи на потім. Рюкзак вже зібраний, закутуюсь тепленько і вперед до річки.
Ну що ж, а тут майже межень — рівень води значно нижче, ніж в останній мій візит сюди. А ще більше птахів стало, мабуть з замерзлих озер перелетіли. Збираю снасті (сьогодні - це ультралайт), ритуальна чашка чаю і полетіла краказябра на 3 грамах в воду. Ага а не в воду виявляється, а на кригу, яка сховалася під хвилями. Міняю точку, кидати доводиться не туди, куди хочеш, а туди куди можеш. На черговій місцині роблю помилку і провалююся однією ногою під кригу. Тихенько собі вилаявся, виливаю воду з чобіт, викручую вкладиш, вдягаю суху шкарпетку та йду далі. Ще пару місцин, а реакції на мої пропозиції по приманкам і проводці — зась, абсолютна тиша, тільки качки тусять, чепури літають та кричать як динозаври (саме так я чомусь собі уявляю крики птеродактилів). А он і мій фаворит полетів — рибалочка. Гарно тут.
Йти далі, черговий поворот, де було зловлено різного й в кількості, а зараз тут суцільна крига. Значить - ще далі. Ага, а ось і відкрита водичка...перший закид, другий....надцятий — тиша, ні тичка, ні натяку. Більше з цікавості, ніж від впевненості, змінюю приманки та трішки варіативність проводки. Ловити комфортно, насправді, бо: вітер не заважає, кільця не обмерзають, руки не дубіють. Йдемо далі на точку, в яку вірю. Здавалося б нічим не примітний прямий відрізок річки, але ось під берегом, під нависаючим гіллям дерева є невеличка ямка, в якій постійно хтось пасеться. Однак є невеликий нюанс, щоб її обловити більш-менш нормально треба спустися з обриву, наче й не складно. Обережно зліз з найвищої точки, наче став і тут чобот поїхав. Я на дупу й починаю повзти в річку. Зупинитися не можу, бо на перший погляд сухий та підмерзлий ґрунт виявився “болотом”. Якось вдалося зачепитися за траву та заритися в землю, зупинився, але чобіт набрав води. Перша думка: треба тулити до хати, бо це вже шось не то. Але ні — вилив, викрутив, на сухо витерти, викрутити шкарпетки і все ж таки я обловлю цю місцину.
Змінюю вагу на 2 грами, колір та форму приманки (шось типу хробо-твістера в кислоті). Починає зриватися сніжок, піднімається вітер, що вносить свій коректив в закид. На надцятій проводці відчув перший “тюк”, але відверто кажучи подумав, що то крижину зачепив, яка пропливала по течії. Повторний закид і .... нічого :)
Сам собі говорю, що ще один та пора йти або далі або вже й реально до дому, бо мокрий, весь в багнюці, риби нема ну і всіляке таке. Знаєте ось цей стан, коли воно не клює )
Роблю “останній” закид (ага, всі ми через ці “останні” проходили) і тиць! Є! Дрібний окунець, але ж спіймав. Не дарма летів з обривів. Хехе. В сподіваннях, що зграйка підійшла ще пообкидував, але ні. Більше клювак не було.
А цей окунець, не дивлячись на свої розміри, нормально так зарядив, що протопав ще десь з кілометр по річці, покидав, нічого не спіймав, пару разів обірвався і на тому завершив.
Річці подякував, провітрився, підзарядився та побіг грітися-сушитися. Ось така вийшла міжсезонна ультралоайтова прогулянка.

Лисий
18.02.2025, 19:36
Погода сьогодні дозволила досить комфортно порибалити, було багато клювань та відпущеної підростати молоді, трьох залікових забрав, дякую ЗСУ за цю можливість!

Владимир_84
21.02.2025, 12:17
Зимова красота. На засолку буде.

Zander
23.02.2025, 14:08
Давно нічого не писав, хоча і було про що, але наснаги не було...
Нема бажання їхати на "багаті села" і далеко кудись від домівки.
Сумую за Сухолуччям і Окуніново, але поки "не на часі"...
Але "вдумчивое" ковиряння "грядок біля дому" - відкрило не очікуванні варіанти, і багато чудових великих риб в смузі міста..

Два вихідні на оболонських затоках.

Минула неділя, мороз, сонце, високий тиск, затока Dog`s bay - окунь, як завжди на Оболоні - на сонце рота закрив повністю. Мав один контакт на "стукалку", потримав 3 секунди, гарний був - але зійшов. Про результати щуковок у друзів писати не можу - заборона тупа, але - в нас все як завжди (якщо хтось мені покаже нерест щуки при мінус 10 і під льодом - вибачусь)).

Вчора, затока Camel. Погода +- така ж: в 6:30 було мінус 12. В обід, по відчуттям - градуса 3-4 мороза, сонце, штиль, 765 мм..
Але на цій затоці - чудовий окунь таки знайшовся. Клєв, акуратний, по ранковому поштовху води (9-11 ранку). Потім тиша. На вечірньому поштовху, який був значно сильніший ранкового (16-17:30) - не відгукнувся, але... кайф вже було отримано. Окунів було всього 7 шт, але розмір - на фото: тягнути такого на 0,10 мм - не вимовне задоволення!
Найпершого, по відчуттям - найбільшого - я підняти не зміг. Навіть відірвати від дна не зміг. "Потягали каната" туди-сюди секунд 20 - і прикрий схід... Проте адрєналін з вух. Працювало правило 1 пелька = 1 окунь. Холостих не було, 8 контактів = 7 риб + 1 схід. Деякі брали з дна, деякі - на рівні очей (+- 1 м від дна).
Пару "піджопників" з мотилем - "відкурили". І так, я спробував декілька балансів, і маленьких теж, і стукалки - ні-чо-го! Онлі "голий" рулив.

Вудка від Лехі Красько під мормиху 0,5 гр, жилка 0,10 мм і оригінальна Лесотка з рук самого Сані Лесото чорного кольору.
Всім миру.

Владимир_84
24.02.2025, 08:55
Погуляв з балансирами, було таких 4 штуки, всі залишилися жити.

Владимир_84
27.02.2025, 09:54
Номінація антитрофей року))).

Egordubko
01.03.2025, 17:59
Вчора було так

boatman69
02.03.2025, 00:12
Сьогодні відкрив мікроджиг з крутими рибами,бо ловля окунців вже трохи надоїла,та і протестувати обнову дуже кортіло.Невелика річка, течія, 2-3 гр. + якась кракозябра і жерех не заставив себе довго чекати.Спротив звісно не літній, але на течії серед корчів процес дуже адреналиновий, та ще і шнур 0.3......Пару витяг, ще пара зійшла після мого прохання/струшування з гачка, бо високий берег і багнюка перешкодили даже підійти до води....До речі тестувальний зразок у вигляді Xesta Black Star 2nd Generation S-69 показала себе як супер "під усе" з феноменальною здатністтю в'язати рибу. Ну і пейзажі :

Владимир_84
02.03.2025, 08:05
Доки знайомий бігав з камерою шукав багато риби, в мене було все по класиці, одна лунка, сипучкою закормися і норма є.

Tsar
02.03.2025, 19:30
Що ці,що минулі вихідні присвятив гонитві за оболонською чахлою.Вона клювала.Причому клювала непогано,але реалізація...Або не засікаєш,або катаєш її "на ліфті" до самої лунки де вона сходить під бадьорий акомпонемент матюків і прокльонів.Але радувало те,що таки майже повністю зрозумів чого вона хоче,де стоїть,як її треба видрочувати.Навіть цілком собі непогано вдавалося знаходити її без допомоги ехолоту.Бо акум за декілька років анабіозу бесславно здох...Отож весь цей час бігав без нього і рибу таки знаходив.І навіть вдавалося змушувати її клювати.А клювала вона на голі чортики,що зробив Рума і подарував їх мені.Ну і мої чортики у гірлянді були присутні.На них теж клювало.Найкраще вийшло сьогодні.Зірок з неба не нахапав,але майбутня таранка вже солиться.
І це...Товстолобів люди ловили при мені кожен раз...На тих вихідних позичав хлопцю свій багорик щоб він зміг виперти свою "дванашку",а вчора поруч зі мною дядько думав,що "засік судачка",який виявився "лобатим" кіл на сім і у двох молодиків пообривало гірлянди.І все це на протязі хвилин десяти і на відстані 5 метрів.До мене товстолоби так і не завернули.
Дякую тобі,старий дідусю Дніпро за таке гарне закриття цього недовгого зимового сезону.Далі йдуть великі "плюси" і кризі скоріш за все до наступних вихідних насниться повний кабздець.І особливо велика подяка ЗСУ за надану можливість побувати на риболовлі.

Zander
03.03.2025, 11:03
Після минулих гарно-окуневих вихідних кортіло повторити... Чи це було випадковість, "воля Аллаха", чи ні..? Критерій практики - завжди експеримент, та ще і погода була чудова для вокунів - вітерець, пасмурно і сніжок...

І таки чуйка не подвела - два найбільші були дуже рано вранці, с перших двох лунок. З більшим возився під 7-10 хвилин. Він розігнув гак Гамакацу на Лесотці під кут майже в 30 градусів, але таки не зійшов.....
Після такого вприску адреналіну були надалі ще пяток окуней грамм по 200-300, але на фоні цих парнів - фотати їх вже не було ніякого бажання, не "смотрєлісь", ага.
Закриття (дивлячись прогноз - таки да) короткого три тижневого сезону на Оболонських затоках вважаю пречудовим. Це мій найбільший окунь з льоду "під будинком". Вони звісно були і 1,8 кг, і 1,5 кг - но на "далеких багатих селах", а так щоб дома - то ні.
Було дивно, але воду НЕ давали ні разу взагалі. Рівень як був в 6:30 ранку - таким до 18:00 і залишився. А в минулу суботу - воду толкали майже весь день, з паузою між 11-15 годин тільки. Тому кльова "по воді" в цю суботу не було.

P.S. В двох окунях - 1,5 кг сумарно. Якось так.

Інструмент від Льоши Красько (не потрібно писати мені в лічку - це ніяка не реклама, я не якійсь відомий блохер, тому куплялась ця вудка за повну вартість, навіть без знижки. Та я пишу саме тому, що вважаю її найкращою з того, що бачив і тримав в руках під безмотил, ось і все), жилка 0,10 мм ноунейм (2 сезон на вудці, пора перемотати, але лінь) і чорна Лесотка від самого Сашка.

Egordubko
03.03.2025, 17:25
Знову там. Дрібна, але під домом))

SVT
04.03.2025, 15:05
Запросили порибалити в Київ, поки крига стоЇть...В п'ятницю я відкрив сезон гірлянди, в понеділок закрив, риби було небагато, але за рахунок розміру норма виконалась легко. Був 3кг судак, плітки +-кіло,одна 1.5кг, плоскирка на кіло, в цілому дуже гарна рибка. В понеділок після обіду сталось нашестя лобатих, одного підняв до лунки, головою(!), навіть тримав за щелепу рукою та не втримав...В результаті мінус три гірлянди:D, в плюсі три чужих, "знятих" з лобатих:D. Отаке...Всім бажаю нашої перемоги і вдалої риболовлі!

flatout2
05.03.2025, 12:39
доброго

більше медіа контенту тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

попередній збір дозволив накопичити 12800 грн, ДЯКУЮ, тим небагатьом
недостачу я компенсував за свій рахунок, мачта поїхала підвищувати ефективність роботи "Болгаричів".
чого ми досягли:
- завершена лінійка розмірів мачт стандартної конструкції, тепер я маю розміри від 3.7м до 17.5м
- виробництво стало безвідходним, алюмінієва тирса та обрізки труб палять броню і роблять бум
- розроблена нова конструкція мачта-краб, коротка і дешева, до 4м
- зібрана універсальна конструкція для кріплення на мачту антен Alientech/Avenger/Mavka/Dovbush
- збільшена потужність виробництва до 90шт в місяць (нажаль це не зменшує чергу на мачти)
- перетнули поділку в 1000 виготовлених мачт (на момент січня 2025)
- розжився принтером, тепер я ще й моделювальник та друкар, очевидно, скоро добу збільшать до 36 годин
- полегшилася конструкція за рахунок нержавіючих кігтів, серійно ця зміна буде разом з подорожчанням на 1000грн (за рік ціни на ВСЕ підвищилися: комплектуючі, послуги, паливо, податки)
- верхівки мачт тепер з дюралі (труби 20 та 25мм, приїхало від китайців по кілометру), мачти легші, жорсткіші, компактніші в складеному вигляді
- замовив кілометр дюралі 30мм на верхівки мачт від 13м, весною вони стануть легші, час худнути
- фінішувала розробка чохлів для мачт, тепер є 2 моделі, для мачт від 6м до 11.5м та від 13м до 17.5м
- постійно ремонтуємо мачти, частіше, це дешевше за нову
- виготовлений прототип дешевої поворотної системи на базі редуктора старлінка (негативний досвід співпраці спонукав до власної розробки), очікую принтер для друку корпуса та пульта, за пару тижнів будуть перші зразки, готові до тестування
- з негативного, мої конструкції почали виготовляти клоуни з Бучі, продають дорожче, роблять дешевше (адвокати працюють)
чого ми не досягли:
- потрібності державі: бронювання таким маленьким рибкам не дають (більше 400к податків за 2024р), тому працювати ми можемо лише до певного моменту, але зроблено багато, мийте гроші і все буде

що потрібно:
- відкриваю збір на комплект коліс на Ниву, для старих знайобих з 113 бригади, харківський напрямок, банка тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

сайт з технічними характеристиками [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
медіа-контент в тікток [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]@atlas.shoulders

Владимир_84
07.03.2025, 12:14
Звіт з запізненням, таки було закриття. Бо на лід вже стрьомно).

boatman69
08.03.2025, 18:36
Сьогодні з ранку знову перевіряв кленя, прийшов на перекати, коли солнце вже піднялося і потеплішало.Два/три грами + якась кракозябра і маленьки кленьки - "долоники" не примусили себе довго чекати....нажаль крупняк ще "спить".Перейшов на більш велику глибину і меньшу течію і нате вам, на 4 гр. + 2 дюйми на протязі 2 годин 3 щуки під півторашку, повні ікри.Після швидкого фото - додому займатись "сексом".Ну і деякі пейзажі, на одному з яких справи будівників гребль, развелось іх тьма, так що сьогодні по хащам лазив по їхнім стежинам.

Tsar
09.03.2025, 10:58
Сьогодні,у день народження нашого славетного Т.Г.Шевченка,сиджу на рибалці і від нудьги складаю вірші такого плану:

Я сиджу на Оболоні
Там де море є чехоні.
Намагаюсь вловить білу
Та вона якась несміла

Плітка зовсім не бере,
Кляпс до годівниць не йде,
Лящ обходить стороною,
А синець стражда запоєм.

Клені-сплять в анабіозі,
Судаки-мабуть в дорозі,
Сом сюди не підпливав,
Окунь болт на мене клав.

Аромат лишає бзда
Всюдисуща верхобзда
Бо прикормку мою з'їла,
Та втекла і наперділа.

Коропи мене не ждуть,
Сазани-ті просто ржуть.
В'язь мені не по плечу,
Жерех-взагалі мовчу

Щукам актуальний секс
(Жрать не хочуть навіть кекс)
Краснокнижні носарі
Хихотять мов упирі.

Краснопірка і плоскирка
Кльов вважають за помилку,
А карась не хоче,мля,
Смакувати мотиля.

Заборонений миньок-
Легше вмовити пеньок,
Ну а рідкісна стерлЯдь
Відмовляється клювать.

Товстолоб-не мій клієнт,
Лин-ще не настав момент.
А амури й пічкурі
Поховались й кажуть:"Ні!!!"

Десь поділася чехонь-
Геть без риби Оболонь.
Навіть жадібний бичок
Ігнорує мій гачок.

Як пішла така вже справа
Наварю собі я кави.
Буду цей я напій пити
В мріях риби наловити.

Не моя сьогодні вдача-
Навіть кльову не побачив.
Задовбало.А потому-
Снасть збираю й йду додому.

Але на річці гарно...

ПС.Рядки цього опусу прокручував у голові під мелодію "Levan Polka".Виходило ну просто шикардосно :

boatman69
11.03.2025, 16:19
Прогулявся по річці, щука бере, не фотографував, бо фото викликало обурення громади, з самців течуть молоки(еле відмив берці і підхват), ось/ось буде нереститись, або вже.Що дивно паралельно зі щуками на 2 дюйми не випадково, а в кількості 4 одиниць порапила така не маленька густера( по чесному у рота).Перейшов до кінця заборони на щуку на козявки 1/1.6 дюйма, щоб хоч якось відсікти зубату і зосередитись на білих хижаках, які тоже ось/ось почнуть хватати все, що рухається підходящого розміру.

mazdadon
13.03.2025, 18:13
Зазимье. Болото. Ноль.

boatman69
14.03.2025, 19:55
Пам'ятаючи, що день на риболовлі в залік життя не їде, сьогодні вирішив все ж таки пару годин викрояти😀Після роботи вийшов на плотину, в зворотньому струмені знайшов на 0.2 гр. окуня, він кволий, а по зовні єнергійно готується до нересту.Хоча шукав червонопірку з пліткою, яка вчьора ловилась на цьому місці в кількості.Сьогодні соняшно, тому переключаюсь на уклейку.Переходжу на греблю, 0.3 гр. прямо в бурун і діло пішло : через закид уклейка, та така, що розміром з гарну салаку.Стояла біля дна, бо зменьшення ваги, чи проводка проти течії вбивала кльов в 0.Короче через годину пошкодував, що не взяв чеберочку, бо смащена чи в'ялена уклея - для мене в плані гастрономії № якщо не 1, то третій, це точно.Ну і єтюди :

Tsar
16.03.2025, 16:30
Ну...Взагалі-то вірші я писав і раніше,але в основному з матюками.А про рибалку так взагалі ніколи.Але вже другу рибалку поспіль прилітає муза,що приносить поетичне натхнення.Отже,

Весняна плотва

Весняна пора-час ловити плотвицю
У березні-квітні вона вже клює
Як скресне з водойми замерзлая криця,
То плітка годується й добре бере

Отож на Десну я приїхав раненько
Машиною встиг у багнюці застрять
Та витягли хлопці на джипі й раденько
Почав снасті в річку хутчіш закидать

Опариш й мотиль-все з наживкою просто
Бо рибі потрібен поживний білок
Ще вчора купив я гачки дуже гострі,
В запас нав'язав не один повідок

Закинув.Сиджу.Але мабуть ще рано
І до годівниць поки риба не йде
Як гарно-літають качки і баклани
Ну що ж,перезакид і хай вже бере!

Із другого закиду риба сказала:
"Я тут,я голодна,я буду клювать!"
А щоб наловити (та ще і немало),
Потрібно активно її годувать

Сьогодні принада не пахне анісом
П'янким коріандром вона в мене тхне
По вайберу куму пишу я (Денису),
Що рибка деснянська несміло клює

Клювання,підсік,зараз буде в підсаці!
Вовтузиться риба,прут гне у дугу.
Це все що потрібно для щастя рибалці,
Що душу лишив на деснянськім лугу

І знову клювання-за першою друга
Знімаю швиденько її із гачка
Не хочу ловить закарпатського пструга
І навіть у Чорному морі бичка

В Десенці карась нехай дихає вільно
Поважно хай лящ у Дніпрі проплива,
І хай верховодку судак їсть повільно
Сьогодні об'єкт полювання-плотва

Коли упіймалася друга плотвиця,
То збоку почулось вибагливе:"НЯВ!!!"
У гості прибігла хотянівська киця
Просила щоб хтось її нагодував

Потерлася ніжно об руку тваринка
Ну як тут відмовиш...Давай пригощу
Віддав із садка вогнеперу рибинку
Щоб кіт був голодний я не допущу!

Ловлю і ловлю,раз за разом клювання
І можу сказати всім як на духу
Здійснились сьогодні усі сподівання,
Що тиждень плекав на роботі в цеху

Щось взяв,щось зійшло,а щось не засіклося
Складаю в садок небагатий улов
Хвала ЗСУ, що сьогодні вдалося
Побачить не танки ворожі,а  кльов

Затишшя у кльові настало на річці
То можна й собі вже чогось "поклювать"
Дістану шмат хліба,філешку індички
І примус щоб кави на ньому зваять

Давно вже не п'ю оковитої чарку
А каву собі на рибалці варю
До кави візьму я смердючу цигарку,
Бо так не курю ну а тут все ж палю.

Вже й вечір настав,допобачення,плітко
У березні день не такий затяжний
До зустрічі,червоноокі бандитки,
Приїду за тиждень,як буду живий.

Сьогодні з уловом,хоча скажу чесно,
Рибалки й без риби частенько бува
Я вдячний тобі,моя милая Десно,
Й тобі,неповторна весняна плотва!

ПС.Одна з пліток виявилася доволі патріотичною і клюнула на синьо-жовтого опаря.

boatman69
19.03.2025, 19:44
Сьогодні після роботи вирішив знайти окуня на ваги до граму, взяв Corto 23GCORS-592XUL-S до 1.5 гр.Проходив біля години, щодної покльовки.Повернувся на дамбу, ставлю мормишку 0.3 гр. в надії на уклейку, вона миттево відповіла.Трохи відійду від риболовлі і скажу, що ловити мормишингом швидкими спінінгами - це збочення, звісно якщо ловив спінінгами відповідного повільного строю.Ну то таке, продовжуємо, боковим зором бачу, що хтось ганяє уклейку в зворотній струї.Швиденько замінюю приманку на більшу і ....зріз, знову зріз.Ага олівці-щурята вийшли на полювання, поки мамаші розмножуються.Знову покльовка, миттево підсікаю і щуреня на гачку.В ньому грамів 300 - 400, але на спінінгу до півтора грама - це ще той єкстрім.Покльовки повторились ще двічі і кожного разу миттева підсічка засікала щуреня за самий край щелепи.До речі поводок 0.08 мм. і такий же шнур, тільки з решіткою.
Ну і "трофеї", після фото і прохання передати бабусям і прабабусям, що після 31 березня їм краще зі мною не перетинатися, втоплені.

shflnx
20.03.2025, 11:03
Вийшов на міське озеро спробувати китайські приманки які приїхали(до речі дуже гарно грає, може якщо фурнітуру легшу поставити, то вийде твічити і зробити суспеднер, фото п'явки прикріплю), та й покидати щось по окуню в береговій зоні, всі прокиди були марними, хоча минулого року вловив напевно штук 30 в одній точці за 20 хв, але це було літо. Вчора не працювала ні мікруха, ні 2" гума, тому вирішив прокидати по дальньку, бо знаю що є судак.
Оскільки вважаю ще рибу пасивною, тому і проводку роблю м'якшу і плавнішу. Поставив Luccky John 2.4", але загнав офсет в гуму щоб не тагати траву. Почав відчувати легенькі тички на відстані 20-30 метрів від берега, не міг зрозуміти чи я щось таки зачіпаю, але згадав теорію з ютубу про те, що окунь любить акуратно заглотнути і виплюнути приманку, або вкусити за кінець приманки поки він пасивний, тому витяг офсет з гуми і просто прижав до приманки - зразу результат, таки окунь засікся. Підозрюю, що до цього я приманку просто з рота витягував.

Пофоткав і випустив, схоже вже от-от буде нереститись. Одразу на закиді після нього в перші 3 секунди сіло і щось трохи більше того окуня, але не захотіло показатись, одразу зійшло, тому хоча б одному окунцю порадувався.

Також мав щуку на вихідних, але не думаю, що хтось оцінить хоч і випускаю(ну вже дуже хотілось щось половити на Дністрі, а випав сніг, тому перебився чим міг))

andrey-p
20.03.2025, 21:26
Ну...Взагалі-то вірші я писав і раніше,але в основному з матюками.А про рибалку так взагалі ніколи.Але вже другу рибалку поспіль прилітає муза,що приносить поетичне натхнення.Отже,

Весняна плотва

Весняна пора-час ловити плотвицю
У березні-квітні вона вже клює
Як скресне з водойми замерзлая криця,
То плітка годується й добре бере

Отож на Десну я приїхав раненько
Машиною встиг у багнюці застрять
Та витягли хлопці на джипі й раденько
Почав снасті в річку хутчіш закидать

Опариш й мотиль-все з наживкою просто
Бо рибі потрібен поживний білок
Ще вчора купив я гачки дуже гострі,
В запас нав'язав не один повідок

Закинув.Сиджу.Але мабуть ще рано
І до годівниць поки риба не йде
Як гарно-літають качки і баклани
Ну що ж,перезакид і хай вже бере!

Із другого закиду риба сказала:
"Я тут,я голодна,я буду клювать!"
А щоб наловити (та ще і немало),
Потрібно активно її годувать

Сьогодні принада не пахне анісом
П'янким коріандром вона в мене тхне
По вайберу куму пишу я (Денису),
Що рибка деснянська несміло клює

Клювання,підсік,зараз буде в підсаці!
Вовтузиться риба,прут гне у дугу.
Це все що потрібно для щастя рибалці,
Що душу лишив на деснянськім лугу

І знову клювання-за першою друга
Знімаю швиденько її із гачка
Не хочу ловить закарпатського струга
І навіть у Чорному морі бичка

В Десенці карась нехай дихає вільно
Поважно хай лящ у Дніпрі проплива,
І хай верховодку судак їсть повільно
Сьогодні об'єкт полювання-плотва

Коли упіймалася друга плотвиця,
То збоку почулось вибагливе:"НЯВ!!!"
У гості прибігла хотянівська киця
Просила щоб хтось її нагодував

Потерлася ніжно об руку тваринка
Ну як тут відмовиш...Давай пригощу
Віддав із садка вогнеперу рибинку
Щоб кіт був голодний я не допущу!

Ловлю і ловлю,раз за разом клювання
І можу сказати всім як на духу
Здійснились сьогодні усі сподівання,
Що тиждень плекав на роботі в цеху

Щось взяв,щось зійшло,а щось не засіклося
Складаю в садок небагатий улов
Хвала ЗСУ, що сьогодні вдалося
Побачить не танки ворожі,а  кльов

Затишшя у кльові настало на річці
То можна й собі вже чогось "поклювать"
Дістану шмат хліба,філешку індички
І примус щоб кави на ньому зваять

Давно вже не п'ю оковитої чарку
А каву собі на рибалці варю
До кави візьму я смердючу цигарку,
Бо так не курю ну а тут все ж палю.

Вже й вечір настав,допобачення,плітко
У березні день не такий затяжний
До зустрічі,червоноокі бандитки,
Приїду за тиждень,як буду живий.

Сьогодні з уловом,хоча скажу чесно,
Рибалки й без риби частенько бува
Я вдячний тобі,моя милая Десно,
Й тобі,неповторна весняна плотва!

ПС.Одна з пліток виявилася доволі патріотичною і клюнула на синьо-жовтого опаря.
Від душі

Maloy
21.03.2025, 20:15
Пробігся сьогодні в пошуках окуня та головника на невеликій річці.
Окунь відзивався на bubbring shaker 3, головник десь попрятався.
Нижче одного перекату є невелика ямка, поставив джиг-ріг 8 грамів + копію G-Tail Saturn 2,5, і волочіння по дну з першого забросу приносить клюваку і досить приємний супротив.

Офсет дрібний та тоненький, тому довелося послабити фрикціон і насолоджуватись процесом. Якимось чудом вдалося утримати її, коли вона нагло почала перти в корчі:cool:
Також пощастило, що взяла за краєчок, повідок з жилки 0,27 точно не встояв би перед зубами.
Після фото плямиста поплила по своїм справам:spin:

shflnx
22.03.2025, 15:47
Вийшли з ранку з другом до озера. Класна погода, легенький вітер, який зовсім не заважає, улов був та не такий як хотілось би :)

Пустив мене друг на кладку, яка дуже не впевнено виглялає, але хто ми такі аби не зайти на кладку і не зробити пару хороших закидів. Оранжеве копито так і на кладці валялось, попер побачив у воді біля трави(лишився передній трійник, який став двійником і ламався в руках), а копито з джигом витяг з корягою після зацепу.

Риби ми так і не побачили, може пізно прийшли, може то риба від швидкого перепаду температури ще себе погано почуває, хоча поплавочники збились в купу 4-х людей і щось там витягували)

SVT
22.03.2025, 20:13
З нетерпінням чекав тепла, а три виходи на ставок приносили лише наноокунів, сьогодні ж не збирався, і вкотре переконався що спонтанна риболовля доволі часто буває вельми результативна...Їхав повз ставок, відсутність вітру спонукала зазирнути в закутки в очереті в надії знайти карася, але його місця були зайняті червонопіркою, ну вже щось...Починав з мормишки з гачком №4 по радянській кваліфікації і аналогом дюймової танти...тички, смики, за 5 клювань силікон розірваний вщент...збільшив гачок до 6 № і силікон до 1.6", типу "бабка"...з першого клювання від приманки залишилось лише черевце з лапками, і тут почалось- потужні смики, гачок в шахті, розмір непоганий як для ставка... за пару годин "наловився" вволю, ловля "взакид" швидко стає нецікавою, набрав коту смаколиків та й пішов "з кльова", фото не робив, бо в тому очереті як собака на паркані:o...Сезон мормо відкрито, тепер черга карасів;) Всім бажаю нашої перемоги і вдалої риболовлі!

mazdadon
22.03.2025, 20:31
Пішов Гаврило на рибалку,
Гаврило риби захотів.
Було Гаврилі дуже жарко,
бо він в штани собі набздів.

Бо по дорозі з'їв мастирку,
сухого корму весь запас.
В штанах було вже видно дірку,
дивився з неї третій глаз.

Нарешті - ось вона, Десна!
На березі сидить народ.
Хтось очі не продер від сна,
хтось вже закинув бутерброд.

Гаврило навмання
петляв поміж рибалками
та місце вільне ледь зайняв
між купой свіжою коня
і .......бом з п'ятьма палками.

Летить у воду шар і снекі
червоні, сині, білі.
А із води лунають трекі
грузина С. Павліашвілі.

Чудовий день кінця доходить,
Гаврило слухає птахів.
Весна! Трава зелена сходить,
зелений bolt з усіх боків.

Нарешті дзвін, і прут стрибає,
і до прута Гаврило - плиг !
Гаврило страшно підсікає,
і відчуває, що дриг-дриг.

І так було ще кілька раз.
Рибак Гаврило ловить кайф.
Шалено блима третій глаз,
співає пісню "ітс май лайф"

Минає день, роки, стояк.
На небі хтось вмикає зірку,
а на Десні сидить рибак
в дірявих штанях, Їсть мастирку.

З ранку -7. Води нема. Кльов дуже х.

Sergii Doc
22.03.2025, 21:19
З ранку помчали на Десну у сподіванні на хід плітки та її друзів.
Завозилися і прибули на місце в районі Рожнів о 6.30
По землі приморозок.
Ловили на плесі. Вода низька,, але несе гарно.

Активності риби практично не видно.
Груз 160г на глибині до 2м майже не несе.

Дрібний жерешок одного разу показався об 11й. І клюнув на фідер о 15й, на жмут черв'яків.
Пробували і мотиля, і опариша, і кольорового "пінку", і отого хробака.
У одного з трьох почала клювати плітка 25-30 см о 16.30,і до 17.30 п'ять штук впіймав, плюс 5 сходів.
На жмут черв'яка.

Омріяного ходу не бачили, але сподіваємось на краще

Vov4ick
22.03.2025, 22:10
Вітання!

Думаю, у багатьох є якісь "недобитки" - залишки пару штук приманок, які не шкода повідривати і звільнити комірку коробки. Так і в мене.
Перша точка, ставлю таку, пару закидів - всадив під берегом в корягу. Кручу мясоробку, фрикціон забув затянути нормально і він аж тріщить. Тю думаю, лапоть... роблю пару обертів затягнути фрікціон і пробую потягнути коряжку до берега. Через секунд 10 якось коряжка почала піддаватися. А далі "коряжка" піднялась на поверхню і відкрила ротяку :)
Окунь 35 см від носа до кінчика хвоста. Точніше це була "вона", що тріщала від ікри. Це найбільший окунь, якого я впіймав.
Швидке фото і назад в озеро!

Більше за день нічого, але я навіть цим красавцем задоволений.

Cooken
22.03.2025, 23:39
Я не знаю як це працює, але так жорстко декілька разів не попадати в рибу, можу, мабуть тільки Я ...
Куди б я не поїхав, абсолютно різні річки/ставки/ болота, якщо не повний нуль, то взагалі не риба не м'ясо, як то кажуть ... Жерех, нуль, окунь, майже нуль ... по щучі габела.
Судак і човен? Чому б і ні, як ТАК!
Далека дорога, ранковий підйом, буде не буде, якось воно буде, дуже вже хотілось спробувати новий скай25-ть, до речі у мене модель Favorite Skyline SKY1-792L-HS 2.36m 3-12g Ex.Fast. Котушку на її поставив "Міравельку-Пельменьку" Нитка - Sunline Siglon PE х8 150m (мульти.) #0.6.
Взагалі якщо взяти таку рибу як судак-тудак, це своя неперевершена атмосфера, особлива підготовка у вечері, двійники, перебір приманок, і квест ще той, він може брати як з кулемета, а буває ні тичка.
В цей день все було як кажуть як ТРЕБА, знайшов його на свалах глибини 4/6 метрів, і обов'язково коряжнік. Рвався ппц((( навіть з офсетами, капут, одна з приманок - начебто новинка, але я її тягаю ще з минулої осені - Keitech Swing Bait 2.8", тюлька/верховодка, досить для такого розміру м'ясисте тіло і дуже активний тонкий хвіст.
Судак начебто був активний, але багато холостих атак, відкушував хвости, все як ми знаємо та він обожнює, а як же купувати нові приманки, а тут все вже є мотивація ...
Проводка - на ній я і хочу зробити акцент, я/ми/всі чули - пасивній рибі пасивна подача, а ось і не завжди, цей раз круто працювала швидка сходинка в три оберти та ПАУЗА, секунди 3-4-ти, потім, одинарний досить високій підрив - і саме на таких маніпуляціях - він і вибивав як то кажуть палюгу з рук.
Зрозуміло, що було багато не залікового, але були і такі далеко за 1 кг, щука, ще до речі з ікрою, і що вона робить на глибині 5-6 метрів, як то кажуть ХЗ ...
Хочу ще похвалити нові бюджетні, але дуже якісну серію від селекту - Select WH-17 #1/0, тонкі, но при цьому дуже гострі ...
В цей день було круто все, і домашній сальтисон з язика, домашній хрін по фірмовому рецепту мами, і маковий пиріг, мій улюблений термос Зоджі з чаєм Шен Пуєром ...
До речі так званий міфічний вечірній вихід, чухен-балдєн доХтор Албан, в 17-00 +- риба наглухо запечала свою "кабіну" декілька "пістолетів" взяв на Select Fetish 3" .
А тепер про головне, новий скай подарував нові дуже круті емоції, хвилювався що не буде просікати судака, лупив його гуляючись, досить далекобійний - і чутливість - ну тут я знімаю "шляпЄс" ... Чуйка дуже та дуже крута ...
Все відпустив крім одного закілушного судака, дружина годує малого груддю, то одну рибку попросила взяти ...
Крутий день, крута риболовля, крутий скай, крутий кейтек.

Не забуваємо дякувати Богові та ЗСУ за ЗМОГУ!

З повагою Ю.В.

Tsar
23.03.2025, 19:35
Знову рибалка,знову плотва,знову Десна.Ну і знову творчість...Сьогодні рибалив з кумом,що приїхав у відпустку з війни.Він рибалка не дуже досвідчений тож риба його періодично обдурювала,але він старається.І на фоні того,що інші покурювали-ми таки полавлювали.І в нас таки покльовувало.Насправді риби в садку трохи більше ніж здається.Одна плітка взагалі виявилась доволі батонистою.Але нажаль у фото вийшов паршивий ракурс.

Десна і Плотва

Це річка.Її називають Десна.

А це красноока срібляста плотвиця,
Яка дуже скоро почне нереститься,
А поки що має гарно ловитись
В річці яку називають Десна

Це білий хробак-він опаришем зветься
І риба на нього чудово ведеться
А саме-красива срібляста плотвиця,
В річці яку називають Десна

А це гострі гаки,на них(так буває),
Наживку поживну весною чіпляють
І риба губою на гак наштрикнеться
Коли на опариш смачний поведеться
А риба та зветься звичайно плотвиця,
А поки що має шикарно ловитись
В річці яку називають Десна.

А це стограмова важка годівниця
Її забивати прикормом годиться
Прикормка на дні дуже виразно пахне
Й до гаків косяк риб магнітом як тягне
На гаках тих білий хробак подається,
А риба на нього неслабо ведеться
Ота невловима срібляста плотвиця,
В річці яку називають Десна.

Це фідерний вудлик-ним риб підсікають
А також іще в річку снасть закидають
Рибальськії снасті кидають в водичку
Прикормом забив перед цим годівничку
Щоб пряний прикорм рибу бажану звабив
І до гачків її гострих направив
А там є опариш-і риба ведеться
Та риба плотвицею срібною зветься,
А поки що має чудово ловиться
В річці яку називаєм Десна

А це надпотужна рибальська котушка
На ній є шнурок тонше ніжки у мушки
І крутимо ручку цієї котушки
Як клюне на фідер навіть "лаврушка"
А фідером кидають снасті в водичку,
Прикормом смачним втрамбував годівничку..
Приком риба гарно в воді відчуває
Зі швидкістю світла к гакАм прилітає
І на опариш вертлявий ведеться
Всі знають-плотвицею риба та зветься,
Яка скоро-скоро почне нереститись,
А поки що має прекрасно ловитись
В річці якій на зивають Десна

А це кум Андрій-захищає Донбас
Приїхав в відпустку,нажаль не в запас
І ми разом з ним(і я,і Андрюшка)
Із радістю крутимо ручку котушки
Витягуєм фідером снасті з водички
Бо там сидить риба(й пуста годівничка)
Яку ми прикормом духмяним заправим
І в річку із гаками разом відправим
Щоб на опариша риба велася
Яка все життя "плотвиця" звалася
Вловити з Андрієм ми хочем плотвицю,
А поки що гарно має ловитись
В річці яку називаєм Десна.

А це наш улов-наловили плотвиці
Таранки насушим тепер як годиться
Для цього крутили ми ручку котушки
Коли трясли фідер "батони" й "лаврушки"
До того кидали ми снасті у річку,
Не забували набить годівничку
Прикорм у ній справу свою добре знав
Косяк риб до гаків хутчіш направляв,
На гаках опариш біленький звивався,
(А риба на нього недурно велася)
Отож наїмося тараньки з плотвиці,
Яка вже не буде,нажаль,нереститься
Зате вона дуже добре ловилась
В річці яку називаєм Десна.

А це ЗСУ-вони нас захищають
Мерзоту ворожу на фронті ганяють
І вдячні їм всі українські рибалки,
Що мають можливість піти на рибалку
Бо завдяки таким як Андрюшка
Ми можем покласти в машину котушки,
А ще можем фідерні взяти дрючки,
Прикорм,годівниці,опариш й гачки,
Закинути снасті в холодну водичку
І навіть впіймати деснянську плотвичку.

*  *  *
Отож,ти,рибалко,підтримай солдата
Чи словом,чи ділом,чи щедрим донатом,
Чи просто його підвези на машинці
Якщо він самотньо стоїть на зупинці.
Бо небо тримають над нами солдати
Слідкують щоб орки не лізли к нам в хати.
Віват, ЗСУ-Збройним Силам країни!
Ну...Наче все...Слава ще Україні

Владимир_84
28.03.2025, 09:22
На фідер по троху клює густера та плотва. Але в прикормку потрібно додавати трохи мотиля.

Dood
28.03.2025, 15:51
Я пішов на Дніпро в межах Києва та спіймав фідером кілька Рибоідів!:drill2:
А потім взяв, та й відпустив усіх до річки, нехай зростають потихеньку:)...
Ще мені сподобалась Годівничка від В.Пугача :fish-predator:(див. фото).

shflnx
29.03.2025, 19:46
Фотки щуки ще не скидаю, але ловиться і відпускається.. Тим часом побачив у чаті, що в когось кленик на фідер вилітає, от і вийшов до річки попробувати. Спершу пробував по окуню дрібні мінохи, але без результату, далі спустився нижче на струю і копію ріджа 56 від селекту кидав і все таки є вечірній. Було так глухо, що подумав зацеп, але в моменті зацеп ожив))

Sergii Doc
29.03.2025, 20:39
Доброго вечора.
Виїхали в районі гирла Десни половити плотву. Кажуть, хтось нещодавно бачив чи то батонів, чи то їх хвости.
Приморозку немає, але близько 4С до сходу сонця. А потім пекло сонце, і сильний постійний вітер.
Ані плотви, ані ляща не бачили з ранку, натомість виявили "хід", або, точніше - тусовку дрібної чехоні: від 20 до 30, рідко 40 см. Сусіди кажуть, бачили і більшу, але зрідка..і колись то було.
Клювала ближче до поверхні, на опариша чи пінку, по 2 шт навіть обсмоктаних, заморожених тощо. Мотиля і хробака практично ігнорувала. Іноді сідала по кілька штук, подекуди навіть на всі гачки. Але дрібна. Але на всі. Це все дійство було вдень, при сонці та сильному вітрі. Напливами. Під вечір закрила рота.
P.S. А плотва була. Всього одна.

Vov4ick
29.03.2025, 21:37
Вітання!

Сьогодні було пару годин. Погода тепла, але вітряна, що накладувало певний дискомфорт для спінінгової ловлі. Дивлячись на те, як потрошку тягають плотвичку навколо, навіть трохи пожалкував про свій вибір, але до момента поки не попався мені незвичний гість. Так він замість подяки після того як я його зняв з гачка почав свої клешні до мене протягувати!
Ще було два невеличких окуня і все.

Tsar
31.03.2025, 06:22
Вчора муза в гості не завітала тож писатиму прозою.Якщо коротко і бкз лірики,то ми з Тимофієм вчора таки наловили.Хоча до норми на двох і не дотягнули.Але Десна все-одно порадувала непоганим кльовом в основному плоскирки.Попадалася і плотвиця.Також ьули підлящ,кляпс і синець.Підляща відпкстили т.я. не дотягував до дозволеної довжини сантиметрів з 15.Ловили на білого.
ПС.Найбільша риба заважила 600 грам.

Dood
04.04.2025, 18:27
Сьогодні ловилася не тільки Пілот-Ва, а й ВерхоВодка, яка уявила себе Чехонню - взяла на глибині понад 5 м.
Все утоплено:kvok: в Дніпрі, за винятком Годівниці від В.Пугача (див. фото)!:D

Tsar
07.04.2025, 10:03
І от же ж був я нормальною людиною.На Десні не рибалив і не любив її.Не любив за сильну течію і дофігіща чепи.Але...Але в минулому році мені показали зовсім інші деснянські місця.Причому це Десна ближня.І от,вже у цьому році я постійно зраджую риболовлі на Дніпрі на користь риболовлі деснянської.
Так от...Все почалося з повітряної тривоги,сховища і некисло гучних вибухів поруч зі мною.І вийшло так,що із-за цього забув вдома свіжу прикормку і вже на берегу з жахом побачив,що ловити доведеться на залишки їдла з минулого тижня.На розморожені залишки.Криючи останніми матами наших довбаних "братушек" разом з їхніми ракетами,війною і главху.лом,пішов по берегу жебракувати щоб було на що ловити.Дуже дякую всім хто відгукнувся і поділився зі мною прикормкою.Ну а риба потроху ловилася.На опариша.Але розмір була дрібнішим ніж минулого тижня.Проте риба була цілком придатною до вживання у їжу в якості таранки.Клювала в основному плоскирка.Але була і плітка,і підлящ,і кляпс,і синець.Причому останній просто виніс мозок поки я не зрозумів "що воно отак смикає,але не січеться".
Тож риболовлею залишився задоволений.Як буду живий і здоровий то ще поїду.
Ну і звичайно величезна подяка ЗСУ зв можливість вибратись на річку.
ПС.Фото робити було ліньки.

boatman69
07.04.2025, 14:57
Вчора перед приходом "справжньої зими" і перерві в риболовлі до суботи, вирішив поганяти окуньця перед домом.Спінінг Apia Grandage Lite 62 до 3 гр.,термокухоль з кавою + батончик і я на річці. Монотонне підрив - пауза, теребеньки на дні дали за 3 години 12 окунів і ще стільки ж пустих клювань, бо техногенне сміття на дні дозволяє ловити тільки офсетом.Всіх відпустив, хоча розмір був доволі їстівний, але всі були самцями і молоки тікли так, що берці прийшлося доволі довго відмивати.
Сподіваюсь це остання перерва перед справжнім єльдорадо для спінінгіста, коли жор одного хижака, буде змінюватися на жор іншого......

Владимир_84
12.04.2025, 10:34
Слабо, але для погуляти трохи було.

zbb
15.04.2025, 10:05
перед роботою годинку постояв на березі Дніпра, приємненько

Cooken
16.04.2025, 22:43
Нагадаю, що риболовля відбувалась до заборони з човна, тож поставтесь з розумінням, без хейту.
Ця весна в плані човна та судака, була ну дуже прям, цікавою, багато катали, інколи й не дуже вдало, а бувало як цього разу... Ну прям чим не Дніпро, але річка Гуйва майже під хатою.
Робочі глибини де шукали кликастого 4/6 метрів, як правило це столи, і твердяк, мушля, та пісок, враховуючи ситуацію що наші річки без течії, багато є мулякі, де по суті судака, важко знайти.
Я з напарником, досить досвідчені рибалки і є розуміння, де? коли? на що, і чим. Мій комплект цього разу був Блек свон до 24-х, це 852-й, котушка Shimano Miravel 2500, і нитка моднява, 8-мі жильна, Sunline Saltimate INFINITIVE X8.
Приманки, цей виїзд був досить не однозначний, вдавалось на кожній новій точці, піймати на активний тип, щось накшталт Select Bugz 3.2", то все діло насаджував або офсет, але краще за все на джиг головках Джиггер.
Судак, і весна, це, мабуть найкращий період, піймати саме, його, щось хороше, і ось на одній з точок, мені пощастило зачепити, гарну пампушку, така 3+ кг, і що характерно він захтів мандулу від проф-монтаж, вантажик 10-ть грамів, Дніпро свинець.
Ейфорія, відпускання, і трохи запашного чаю, зібрався з думками, наступний закид також хороший, такій, далеко за 1 кг...
Потім, тиша, знову пошуки, переміщення, статистика була така 3/1 по точках, 2-3 точки нуль, ні тичка, потім ... ба-да-БУМ ... Кинув Є!
Експерименти з приманками (Keitech Swing Impact 3.5" - к:ea#16 cotton candy blue f) знову джиггер на глухій голові, і знову подача віддай блек свон ... хороші цей день були судаки, він як і мандулу їв, так і не відсовував кейтек з бюджетним селектом.
Цей виїзд непогано спрацювала і нашумівша новинка - Keitech Swing Bait 2.8", що характерно, проводку намагався виконати проволчкі по дну з так званим черканням.
Вечоріло, назрівав, момент справжнього фінального голу... він таки був, судак у напарника на 5.660 ... це був він, точніше вона, це був ТРОФЕЙ, це були нереальні емоції... це було справжнє МУДРЕ і ЛОГІЧНЕ відпускання ...
Сезон ЗАКРИТО... тепер залишилось чекати травня і відкриття...
Відео відпускання в першому коментарі!

Дякуємо Богові та ЗСУ змогу.

З повагою Ю.В.

boatman69
19.04.2025, 20:46
Сьогодні, чи підтвердилась наука, чи просто зійшлись зірки, але більше вважаю , що наука щось та і знає.По теорії як тільки вода прогріється до 11*С, щука починає жерти.На сайті вказувало, що в моїй річці в районі мого міста - вже 12*С.Так сьогодні і сталось, обловив свій новий Major Craft Finetail Stream FSX-562L, да не просто обловив, а сьогодні була одна із самих захоплюючих рибалок 2025 року.Безліч покльовок, які дуже люті, на течії,майже під ногами(ловив в забродах), вся худющая, без ікри, але злюща і вся від півтора до трьох кг.Ну і крім того, відсутність підхвату надала боротьбі єкстрім єкстра/класу.Шукав білого хижака, а знайшов щуку і в кількості.....Законодавство не порушив, взяв норму - ОДНУ одиницю, бо інколи вдома повинно пахнути свіжою смаженою рибою.

Владимир_84
21.04.2025, 11:57
Всім міцного здоров"я! Клювали в основному мілюзга, декілька окунів порадували. Всі риби залишилися жити.

boatman69
21.04.2025, 22:47
Часу серед неділі на виходи за "серьозною" рибою немає, тому беру Mukai Air Stick As 1632 Under Zero, мормишки і на річку.Налаштовувався пошукати карася, але шось пішло не так, верніше знайшов на поверхні уклею з червонопіркою, а на нижньому горизонті плоскирку і в такой кількості, що охота була збита.Переходжу під столітні верби, де щось відбувається на поверхні.Закид - є, і так на кожному п'ятому/десятому закиді клює червонопірка вагою 250 +- грамів, малої не було зовсім.Риба вся вижила.

yuriy63z
21.04.2025, 22:49
Поїздив трохи вздовж Десни. В старицях води дуже мало, але риба ще є!
(пляшка 0,75 л)

boatman69
24.04.2025, 20:17
Сьогодні все ж таки урвав трохи часу після роботи і вийшов на "дорослу" рибу.Ловив по перекатам, добре, що взуття/шкарпетки і t*C води дозволяє ловить в місцях, які з берега недоступні.Клень вже вийшов на перекати і бере доволі активно кренкі і міноу, було декілька клювань, самий більший - 960 гр.Але чомусь, чи мій Major Craft Finetail Stream FSX-562L дуже потужний, чи клень слабий, але на течії виводив їх ну дуже швидко.Всі клені попливли готуватись до нересту.

Zander
25.04.2025, 11:50
Нарешті, після неочікуваних квітневих морозів, і прочих катаклізмів - весняний судачок трохи проклюнув...

Спостереження наступні:
- мілкий в нормальних місцях не клює. Трофеїв судакових (за 3 кг) - теж не було. Виключно заліковий агапчик кіло-півтора;
- цей рік аномально багато мілкого сома (1,5 - 6 кг). Задовбав. Так, я його в свій час наловився, не люблю ні ловити, ні їсти;
- а от щука зовсім поки не влітає - наслідки "здвигу" нереста ч-з морози і похолодання;
- риба поки клює на відносно мілких прогрітих місцях - "столи", бровки 4-5-6-7 м. Ями (від 9 м і глибше) - в мене мовчать;
- риба клює "по болоту", мабуть тому - що з водою на Дніпрі твориться шо попало. Тому як врубають струю дурну, особливо - вечірню: в нас все затихає..
- коли риба клює - вона клює на все: зловлено на силікон, на залізо (пількера), на бородку (так, ту олд-скульну, з кози).

Поки все :).

shflnx
26.04.2025, 00:56
Вийшов без будь-якої надії на жереха, взагалі йшов по клена, а він як всадився.. Течія, шнур 0.4(на розриві дійсні 1кг..), ул до 7 грам і жерех на 1.8кг почав вимотувати до верби вздовж берега, прийшлось лізти по коліна у воду щоб безпечно взяти. Боротьба була сильна(або мені так здалось, бо візуально його не бачив), ну одним словом емоції набагато цікавіші ніж від щуки до кіло, яка вискакує частіше, але не пишу про неї, бо не така цікава і емоційна рибалка

Селект драстік 56сп(копія ріджа) знову мене дивує. Закид проти течії, швидка проводка з ривками, взяв може в 5-ти метрах від мене, вода частково мутна. Тато казав, що маю всю рибу виловити, то й я стараюсь)

boatman69
27.04.2025, 19:44
Холода знова виключили кльов головня і поки він в ігнорі, пішов після обіда на щуку, використовував воблери, силикон мовчав.Щука клює дуже різко, воблера у "шахті" і з тими, що дарував життя прийшлось трохи попрацювати корцангом, щоб не дуже травмувати.При виважуванні, не дивлячись на мої старання, щоб щуки не виходили на "свічки", стрибали, що скаженні.Одна зірвалась даже з ліпгрипу.Розмір від кіло до півтора, сама більша поїхала домому на пательню.Брали на стару японську "гвардію" яку інколи вигулюю в місцях з мінімум зацепів.Асистував мені цього разу Shimano 18 hard rocker s 610 mh, універсальна паличка під джиг і воблера і під непролазні хащі.........

Maloy
27.04.2025, 22:51
Сьогодні шукав головника на невеличкій річці. Одного гарненького вдалось спокусити апстрімом на Smith AR-S 3.5g, в прилові також окунь.
Продовжую тестувати свій Breaden GRF TX 83 PE Special, на дрібних коливалках, оберталках та воблерах враження дуже приємні, залишилось дібратись до джигу:spin:

Владимир_84
28.04.2025, 14:22
На Фідер хотів піймати плотву, взяв такий красень. З ікрою, повернувся до водойми.

Владимир_84
05.05.2025, 11:18
По весні люблю на плотвичку. В кукурудзяній паніровці супер, та під картоплю в мундирі з зеленою цибулею, то взагалі без слів).

Владимир_84
09.05.2025, 09:23
Зимова риболовля в травні, з вимостки ось такі красені влітають.

Vov4ick
10.05.2025, 23:24
Вітання!

Було сьогодні трохи часу, враховуючи досить вітряну погоду протягом тижня, вирішив що закрите деревами з усіх сторін лісове озеро буде найзручнішим місцем.

Я більше звик що щука/судак після підсідання на гачок намагаються рванути в сторону укриття, а тут прибрежні окуні освоїли таку тактику.

Вага 1,5 - 2 грами + 2" пасивки як не дивно.

Якщо коротко: три засікання, але два заходи в коряжки/корені/гілки на дні лісового озера і вимушений обрив. Одного бідолаху дістав в ходовий акваріум, потім відпустив назад в озеро.
Фото робив коли починався дрібний дощ, тому вже як є. З іншого боку там і фоткать особливо нічого було...

Владимир_84
11.05.2025, 09:51
На вечір трохи було.

boatman69
11.05.2025, 19:21
Сьогодні дивлячись на погоду план по великому жереху і голавлю накрився і як завжди переходимо до плану - мормишинг.Ловлю багатьох видів риб опускаю, вони вже не цікаві і доходжу до "голавлиних" місць з перекатами і галечним дном.Спілкуюсь з місцевим, демонструю "цирк" по ловлі червонопірки на спінінг і дивлюсь на його ведерце, де хлюпають з два десятки рибок схожив, чи на бичка, чи на ротана.Придивився, йо - так це пічкур.Ставлю 0.3 гр. бо течія скажена, а глубина півметра і роблю проводку.....йо - затягнуло під каміння і не раз..... Гарно, що я в забродах, відірвав тільки одну, пристосувався вести вздовш дна на снос без анімації і діло пішло.Краще всього клював на штучний мотиль, відносно великої довжини.Через півтори години кількість "моїх" рибин у відрі місцевого перевищило з три десятка і я вирішив закінчувати.Пропозицію відпустити рибу я не зробив, бо мої впіймав - підпусти сприймаються місцевими як форма псіхічного захворювання.Пам'ятаючи, що пічкур - індікатор чистоти води, дуже я задоволений, що вона така і що така чудова рибка є в кількості у тепер вже моїй річці Горинь !

Tsar
11.05.2025, 19:46
З 23 березня я щонеділі рибалю на Десні.Що сказати...Риболовлі в основному були плюс-мінус схожі одна на одну.Норму впевнено брав.Риба ловилася стандартна.Плоскирка-плітка-синець-кляпс.Рідко підлящ.І клювало.Постійно клювало...А от сьогодні можна сказати просто просидів перед вудликами.Ні,воно покльовувало...Зранку...Дуже недовго.А потім-клювання зійшли на ні.І годував,і грався з довжиною повідця-результат нульовий.Снасть витягуєш-опариш навіть не погризений.Один лише раз спрацювало те,що замість стандартної пари опарів вчепив п'ять штук.Піймав підляща "майжекілушку".Ще карась зранку непоганий влетів.Оцими двома рибами Десна сьогодні і здивувала.А так...Крім цих двох впіймав ще сім хвостів.П'ять поїхали ставати таранкою,одну згодував коту,одну випустив по малолітству...Ну...Якось так...Як буду живий,то на наступному ижні знову поїду.Треба ж реванш у риби взяти :D:D:D

boatman69
13.05.2025, 18:03
Сьогодні вирішив повторити "епопею" з пичкурами, але прийшовши на перекат, побачив результат роботи гребаних енергетиків, які понизили рівень води і де я ловив рибу зараз сухе каміння.Іду вниз за течією в пошуках кленя в омутках, де води ще з метр.Мормишки використовував 0.3 - 0.4 гр. з доволі великими майже до дюйма личинками і хробаками.Шукав кленя,а знайшов окуня і плітку в кількості, кльовало майже на кожному п'ятому закиді.Хоча і був в забродах, а ловив з високого підмитого берега і підйом доволі важких кабасиків на тандемі 0.08 шнур з 0.08 повідцем додавало єкстриму.На щастя цей танден витримав та і риб поводив себе у повітрі без спротиву, мабуть від здивування.Периодично згадував "літературною" мовою наших синоптиків, чиї 0.2 осадків перетворились в періодичні зливи з поривами ураганного вітру і блискавкой, яка до речі все ж таки мене вигнала додому пару раз влупивши десь ну дуже близько.....Окунь віднерестився, плітка також і активно почали жерти, хоча у неділю окуня було лічені одиниці.

Maloy
14.05.2025, 19:42
Дійшли руки й до джигу з моїм Breaden GRF TX 83 PE Special, правда в середині діапазону, в основному 10-12 грам. Боявся, що буде слабо просікати судака, так як на перший погляд здається дещо м'яким.
Пару тижнів назад джигував на ямці, десяток судачків від 300 до 1100 грамів, жодного після підсічки не злив. Першого правда тричі підсікав:D Але швидко зрозумів, що то зайве)) А потім ще й соміка 100-110 см викачав за 5 хвилин. З цими вагами джигувати обновкою суцільне задоволення, делікатна інформативна вершинка і потужний комель.

Сьогодні продовжив тести, спочатку за 5 хвилин витяг соміка 85 см, а потім сів його дідусь... Боротьба з яким тривала 3 години і 10 хвилин. Впродовж 190 хвилин ця бандура вигулювала мене по берегу річки на проміжку 350 метрів, то вгору, то вниз, а потім знову, і знову...
Зрештою цей монстр переміг і я так його і не побачив:cool:

Владимир_84
17.05.2025, 16:47
Сезон Верховодки відкрито.

Tsar
17.05.2025, 18:34
Дощ?Вітер?Інші катаклізми?Та пофіг-риби дуже хочеться...

x-ray12
17.05.2025, 22:44
Весна - час для несподіваних трофеїв. Ще було трохи окунів та ще більше окунців, але Васильок на лайтик подарував більше емоцій

Maloy
18.05.2025, 19:06
Черговий сомік завітав на фотосесію. 102 см та 8,15 кг живої ваги:)

Схоже, що їх зайшла стайка на ямку, хоча попередні роки не попадались там. В черговий раз спрацьовує ізі шайнер 3 дюйми, різні варіації фіолетових та коричневих кольорів працюють просто відміно вже котрий сезон, супер універсальний силікон, рекомендую;)

А риба як завжди відправилась підростати:fish-predator:

Владимир_84
20.05.2025, 17:52
Трохи погуляв.

Zander
22.05.2025, 15:01
В неділю з обіду вибрався на ближні Оболонські грядки.
Судя по всьому - через дурну весну (аномально низький рівень води в Дніпрі, дуже холодний травень) основна маса судаків ще займається риб'ячим секасом, бо майже не клює. А за звичай, по багаторічній особистій статистиці 9 - 20 травня то є пік його кльову в межах Києва.
А от хто відметався - вОкунь: клює справно в кількості, але поки що особин, які достойні світлини (в особистому рейтингу - це від 500 гр) я не вполював, на відміну від льоду, тому фото нема.
А от цю "дуру" - виставлю. Появилась, бо на цій же риболовлі товаришу майже зразу поряд влетіла на легкий джиг кілоха. Ця - заважила майже 3,5 кг, і влупила в руку "на всі гроші" жереховий пількер на жереховому перекаті, правда - проводка була джигова, поряд з дном.

Пару слів, чим. Новий Фаворіт Тотем 98МН (2,92 м 10-35 гр, дуже раджу придивитись - патик за свої відносно невеликі кошти дуже приємно здивував співвідношенням легкості - бросковості - та виразної чутливості), Шима Твін 4000 PG, Duel Hardcore 1.0 4x та різноманітні силіконові і залізні приманки.

Владимир_84
22.05.2025, 17:34
Рибацьке срібло.

Владимир_84
24.05.2025, 18:37
Сьогодні ситуація, вертушку гонять до самого берега штук по 2,3,4 окуні, а не беруть. Ставлю різні силікони, іноді хватає зовсім дріб'язок, іноді б'є приманку а не бере. Поруч дружина на поплавок, насадка звичайний черв'як, прокльовує трохи більше долоні. Коли я вже поставив білий поляріс/джавік і чорну джигголовку, тоді діло пішло. Так що тут треба підбирати підхід).

Рибалки НУБіП
24.05.2025, 23:25
Всім привіт! 22.05.2025
Нарешті трохи потепліло! Команда з 4-х членів клубу «Рибалки НУБІП», що активно функціонує на Факультеті тваринництва та водних біоресурсів вирішила вкотре перевірити наявність судака і його активність на бровках Дніпра!
Проте холодна весна та маловоддя 2025 - внесли свої корективи у більшість фенологічних процесів - зокрема, що стосується іхтіофауни, судак значно пригальмував та розтягнув свій нерест, а отже і його період активного живлення після шлюбних забав зазнав певних мало передбачуваних відтермінувань та змін. Хоча за багатолітніми спостереженнями в період після 20 травня, відомо, що судак в районі київської набережної повинен вже достатньо активно "стукати" і "тицяти", та й взагалі, кінець весни та початок літа найкращий сезон полювання на цю цінну хижу рибу. Пух попер – це теж індикатор, хоча й значно ускладнює риболовлю.
Тепер по суті, рибалили ми підвечір в районі Поштової площі та Нової набережної, міняли різноманітний силікон, оснастки, що в підсумку і перенесло певний успіх. Пресинг рибалок тут серйозний, умови риболовлі не самі прості, тому серед бажаючих вполювати судачка ловлять лише одиниці. Основою успіху є добре знання гідрології, особливо розташування руслових "бровок" та місць зачепів. Підбір приманок та їх кольорів має певне значення - проте часто - не вирішальне. Ловити успішно можна як на недорогу Tioga від Lucky John, так і на щось подорожче типу Swing Impact від Keitech (що й призвело до успіху). Скоро ще потеплішає - розпочнеться цікава вечірня риболовля судака на воблер - до комендантської години є трохи часу - будемо пробувати!

Владимир_84
25.05.2025, 07:06
Ловив тоді, звіт зараз), для любителів в'яленої верховодки).

Владимир_84
27.05.2025, 18:36
Черговий улов.

Metiz
29.05.2025, 21:51
Вітаю товариство завзятих рибалок!
У неділю вдалось викроїти трішки часу. Вирішив помахати не дивлячись на зухвалий вітерець. Скористався поворотами річки і примостився так, що дуло в спину. Закришив і десь тільки через годину побачив перші покльовки. Спочатку плітка, а потім підійшов карасик. Мах 4 м, 2 грами, Clarusso Capri ( начебто так ), основна 0,2, повідець 0,14, перловка з різними ароматами.

Владимир_84
31.05.2025, 09:16
Переможець конкурсу "антитрофей".

Алекс!1
01.06.2025, 08:14
Мойого рекорду ще нікто не побив. Років 9 тому зловив тюльку в ріт довжиною приблизно 2,4 см на попер ужгородский(2,4? см і вага теж 2,4 гр). На конкурс в Даміку виставив "Угадай вес рыбки". Тіки дівчина приблизно вгадала. Єї нік був , як що не помиляюсь Віброхвостка.
Андрій модер ії називав "Злоє Машо".

Владимир_84
01.06.2025, 17:49
Спочатку був дрібʼязок, потім трохи порадували.

Ruma
01.06.2025, 21:52
Трошки порибалив, Київ, Дніпро

Владимир_84
05.06.2025, 09:17
Всі повернулися до водойми.

Мike
06.06.2025, 09:17
Нарешті половив жерешка...жерешок приємний, від трьох до 5,5 кг., менше не було. Клював майже на кожному закиді...адреналін ще той. Після дощу товкнули добре воду, це вплинуло на всі ті складові успішного полювання. Приманки та дальність закиду не принципові. Знайшов мінімум три локації...далі буде

boatman69
11.06.2025, 21:40
Щось в цьому році з білим хижаком на малих річках зовсім сумно, шукав його, але замість нього набрав пакетище лугових печериць вздовш річки. Пообідав і замінив спінінг та кренки на міноу, пішов "згадати" воблерну ловлю окуня твічем.Шукать довго не прийшлося - пляж !Погодні умови зробили його вільним від купальщиків і діло пішло.Класика жанра : на поливі пляжу працювали sr, ну а на першой брові - dr.Окунь гарний, майже увесь як під лінійку, ловив Xesta Black Star 2nd Generation S-69 яка своїм строєм і потужністтю класно підходить для дрібненьких воблерів і твічингу.Зловив дуже багато, взяв 3 кг. щоб дома був запах юшки і жареної риби, завтра треба підловити під пивко.....