Показати повну версію : Отчеты о рыбалке за Март 2022 - ... - 2025 года (война)
Ліквідація за власним бажанням
02.07.2022, 11:36
Был на Десне, район Пирново. Уровень воды существенно понизился, но до летнего ещё не дошёл. Жерех... Просто слов нет, чтобы выразить всё моё негодование относительно этой рыбы-падлы! Дважды умыл :D
Рыб есть и его много - плюхается то тут, то там. Но отзывается не очень. Ни на воблера, ни на железо, ни на силикон.
Что до комаров - нормально уже. Чемпионат по поеданию человеческой тушки объявляю законченным! Ни мошки, ни комаров. Не то чтобы не кусали, а даже и в воздухе нет звуков от этих злобных "мессершмидтов".
Вода - бомба-ракета! Парное молоко!
ЗЫ. Завтра опять поеду :)
Дмитрий с нивок
02.07.2022, 22:27
На месте были около 6ти. Но все лучшие места были уже заняти. Стали на неизведанное для себя место и в принцыпе хорошо отловились. Трофеем дня был лещ околодвушный. Норму все сделали до обеда, дальше отдыхали, купались , загарали.
03.07.2022, 11:04
Всё то же Пирново, район пляжа. Заехали на часок по пути домой.
Обкатывал новый кастинговый комплект собранный в прошлом году :)
Veloce Neo 3.5-10.5 в паре с 19 Alphas CT SV 70SHL, шнур VARIVAS High Grade PE #0.8. Получился весьма интересный комплект. Работает от 2 грамм + джавастик 1.8" от бибиса (метров на 15-ть улетало).
Нашёл обратку и половил себе окуня на, грубо говоря, ультралайт. Потому что ничего другого или в большем размере рыб есть не хотел. Категорически! :otk:
Хотя рыбы в этом году очень много. Плюхается то тут, то там. И жерех, и судак и щука хорошая. Всё прям в ногах.
Как-то так :)
Всем добра.
Суботнее путешествие на моцику по вот такой "травяной дороге" к великой реке Днепр(Черниговщина, приграничье), полтора часа езды по гребанной траве к диким местам. В некоторых местах еще низины залиты от разлива Днепра.
Рыбалка бимбааа, в проводку и только на твердого рагуля, воды еще много, пришлось руками по траве собирать мясо, времени уходит много.
Но, чем больше мясо тем крупнее рыбка, даже ротатый голавль соблазнился, а их было нормально в улове, мелочь за борт с собой три штуки. Язь конечно тоже пришел жрать и окунь и батоны и конечно мои густеры :fishing: Лещ только умывался рядом но увы и ах.
Подсакой не пользовался :)
Сегодня с рання я взглянул на календарь и обмер в предвкушении любимого времяпрепровождения у воды: ведь 4 июля все прогрессивное Человечество отмечает День Независимости США! :ajmolodec:
Так это же там, где находится славный штат Пенсильвания, где придумана катушка :udo4ka:Penn Conquer 7000, которой я ловлю вот уже несколько лет подряд!
Надо отметить - подумал я и мигом сорвался на рыбалку!:mat:
Снасть такая: фидер :drill2:Армадейл 4,20-160/180, катушка Penn Conquer 7000 с, опять-таки, штатовским, шнуром NanoFil на 0,17 амер. единиц + шок-лидер; оснастка Несимметричная Петля, кормушки от нашего Умельца Владимира Пугача - МонаЛиза на 100 гр (пока не дали воду) и Пуля с Двумя Грунтозацепами на 110 гр (это уже когда пошла струя), дальность 47 оборотов катушки:).
Прикормка 1 пачка Flagman Хробак. Холодна Вода + около 50 мл Liquid Aroma Шоколад; наживка Опарыш ; насадка Шарик Пенопласта или Пуфик разный (Мед, Чеснок, Анис, Горох);).
Ветер Южный, против течения; Очень солнечно и даже местами Знойно:rolleyes:; Средняя заполняемость Набережной рыбаками; ни Ласточек, ни Турыстов нету; Пуха тоже нет, а вот мусор и трава в воде присутствуют:kirtsun_02full:; ловительное время - с 7 до 13 часов.
Более менее нормально ловилось :fish-predator:примерно с 9:30 и до 11:30 часов.
Белоглазка, Густера, Синец, Бычок и по-видимому, Подуст (с горбинкой на рыле) - а мо", Рыбец, я в них пока еще путаюсь малость:105::imsorry:...
Весь улов был отпущен, по случаю празднования Дня Независимости США, на просторы Каневского водохранилища:Smile001:.
Ярослав Злой
04.07.2022, 17:15
Чи доводилось вам успішно ловити судака в обідній час безхмарного червня? Я, мабуть і не пригадаю такої рибалки. Це завжди був виключно ранок чи вечір. Та навіть взимку, коли здавалося б зміни температури майже невідчутні, риба все одно майже завжди ігнорує обід. Чому так? Навіть гадки не маю. Цікаво було б почитати ваші думки з цього приводу.
Ця рибалка була відносним винятком із правил, оскільки неочікуваний вихід судака стався об 11:15, коли сонце вже смажило так що на місцевих каміннях здавалося б можна було без труднощів приготувати яєшню, а вітер просто забув про своє існування. Як на мене, то гірший сценарій для рибалки навіть важко уявити.
Однак, судаку це не стало на заваді й витримавши довжелезну паузу після ранішнього кльову ікласті припливли влаштувати такий собі ланч. Складалося таке враження що клювало у всіх кому щастило провести приманку поруч з рибою. Клювання були впевненими і в цей час рибу не спіймали лише ліниві.
Багато з місцевих рибалок які роками ловлять рибу в цих місцях вже почали збиратись додому і поспіхом почали наново в'язати снасті коли побачили одночасні клювання своїх колег по палаті. Тобто навіть для них така поведінка судака стала несподіванкою.
Щодо приманок, то тут я б виділив декілька ключових моментів успішності:
1. Розмір. На 5 і більше дюймів ловити напрочуд цікаво та все ж таки є два суттєвих недоліки:
1) В цих місцях одним з основних факторів успіху завжди був дальній закид, тому приманки понад 4" майже ніхто не використовує через їх високу парусність.
2) Далеко не завжди активність риби достатньо висока, щоб ковтати 5 і більше дюймів, а в моменти коротких "виходів" колекціонувати клювання бажання немає.
2. Колір. Провокаційні відтінки найкраще виконували задачу активного пошуку та виявлення риби, а натуральні дивували та добирали. Така стратегія вже вкотре приносила найстабільніший та високий результат реалізації часу "виходу" риби.
3. Тип приманки. Основою були 3-3,5" віброхвости салатових відтінків. Після них я б виділив мандули. І тільки після них, натуральні кольори. Зокрема в мене, найкраще працював чотиридюймовий Shad в кольорі Violet/Pearl White.
4. Ну й однозначною перевагою над іншими був запас міцності снасті який дозволяв підіймати з води кілограмову рибу без будь-якого страху чи ризику. Чому? Все дуже просто. Після першого ж контакту з дном чи камінцем неминуче утворюється миттєва слабина якою дуже вправно й користується судак.
Насолоджуватись процесом виважування тут завершуєш до першого подібного прикрого сходу. Звичайно ж катушка на таких рибалках отримує колосальне навантаження оскільки працює в режимі лебідки й про техніку викачування на пекельному сонці в довготривалому очікуванні клювання забуваєш майже миттєво. Ну і снасть завжди кладеться на каміння на власний ризик.
Ну й останнє на сьогодні. Останнім часом бачу все більше і більше звітів від рибалок що помічають на воді дедалі більшу кількість промисловиків. Чи є у когось правова регламентація таких дій? Невже і зараз "харчова безпека" виступає надійною парасолькою від усіх "нечисленних проблем"?
Слава Героям які боронять нас від орди. Слава ЗСУ! :ukr:
МаксимусС
04.07.2022, 18:43
Наконец-то и я поймал своего васыля( за двушку точно)...:ajmolodec:
Нормально так он дал жару на вываживании- адреналина полные штаны.
Кормил кукурузной кашей, на крючки насаживал пуфы трёх видов, опарыши и красные черви букетами, комбинации разных бутербродов.....
А клюет рыба, у меня, всего лишь, на голый пенопласт... Х з что тут сказать.:D
В улове так-же караси и разная бель с лещом поменьше.
Всем мир.:)
Попав я, напевне перший і останній раз в цьому році, проїздом на Рось. На півдні Київської області. Риба успішно віднерестилася і підростає. Ніхто на плавзасобах не шастає, її не тривожить і це тішить. Трохи посидів біля ріки. З берега брав підлящик і окунь.
Сосед отвез на р. Козинка, Киевская обл.
Возле дамбочки на меляке нашел стайку окуня 100-150 гр. Проводил быстрой ступенькой на перегрузе. Мэд Ваг 3.5 брали исключительно на паузе и достаточно жадно, что не могло не радовать. Силикон меньшего размера - то со дна, то в толще. Так себе удовольствие. Щуку/судака/крупного окуня не нашел. Да и подходов с берега не очень много. Кусты, камыш, застройка...
Из-за жары пришлось присоединиться к соседу на поплавок. У него особо не клевало, местные вообще сдались и уехали, в воде слой пуха, мелочь постоянно объедает наживку. Но сыграл фактор новичка и я случайно поймал ляща на перловку. 850 гр, 36 см. Вываживание интересное, но 100-граммовый ультралайтовый окунь с ударом на паузе - приятней. В итоге, впервые принес домой пойманную рыбу. Карась вкуснее (:
Как обычно, проснулся в 4.00. Пока туда раскачался. на воду дохрамал к 7 часам. Водоём очень сложный. Но уверенность поймать щуку была 95%. По всем факторам. Приманок взял не много. Быстро прошёлся и к 8 часам понял, что к чему. Вертушки взял на всяк випадок, но вертлюги забыл( и хорошо). Твич с дальней дистанции принёс щучку на кило. Забрал на ижу, не судите строго. 5 лет не брал рыб, отпускал. Но набридло исти жребти( уха), и ментай, хек як тряпки. А також- скрутне становище. Ну взял на уху( готовил по классике) килошную, простит меня бог. Голубое перо- саме те.
Можно б ещё было половить, но в 8 ушёл: гасить кредит надо по срокам.. Фоток не делал. Щука, как щука. Но особенность-чистая, и с чистой по составу воды. Но не по проводке приманок:чуть влево, вправо, ниже- зацеп.
С уваж, Александр.
Народный праздник Ивана Купалы отмечается 7 июля:dan::hug:. Он посвящен расцвету природы и летнему солнцестоянию -Я буду с народом, который ловит рыбу :drill2:- решил я и с рання 7 июля двинул :newy:в сторону одного из берегов Каневского водохранилища.
К моему удивлению, народу было совсем негусто:Smile018:...
- Мо", забоялись ветренной и пасмурной погоды, - подумал я - а мо", где-то с девками прыгают через костер, х.е.з...:leb:
.................................................. ................................
Развернул свой фидер:drill2: Армадейл 4,20-160/180 гр, с вершинкой на 4,5 унций; катушка :udo4ka:Пэнн Конквайер 7000; НаноФил 0,17 ам.ед. + шок-лидер; оснастка Патерностер.
Кормушки - Железный Феликс:pirate: на 80 гр (при отсутствии струи) и МонаЛиза:Smile050: на 100 гр (это когда давали воду) от В.Пугача:), доставляли прикормку и крючок с наживкой на дальность 58 оборотов.
Прикормка: 1 пакет Flagman Холодна Вода. Біла Риба + 1 грамм-молекула Liquid Aroma Шоколад + поллитра ячнево-кукурузной крупы:rtfm:.
Наживка - Красны и Белый Опарыш, Пуфики разные, Пенка, в разных комбинациях:shrk:.
С утра было Пасмурно и Северный ветер гнал волну по течению;); однако ближе к обеду распогодилось и выглянуло Солнце:); мусора плыло немного; пуха нет; уровень воды сильно упал, где-то на 50-70 см ниже нижней ступеньки:rolleyes:.
Ловительное время - с 7 до 12 часов.
Клевало по разному, то одна за одной:fish-predator:, а то - одна несмелая поклевка на 3-5 забросов:connie_23:.
Густера; Белоглазка; Синец; Чехонь и пр. бель.:girl_prepare_fish::voot:
В связи с народным праздником Ивана Купалы я предложил всем отловленным Рыбоидам искупаться в пучине Днепра:aqua3::).
Киев, Пуща-Водица.
Начал с оз. Городское (зона отдыха "Привал"). Уже на третьем забросе получил мощную тычку, мимо. Добрала на четвертом. Щучка мелкая, но бодалась по-взрослому. Даже свечкой угостила. Мэд Ваг 4.5, быстрая ступенька, выход с мели на глубину. Прошелся дальше по берегу - ноль.
Следующие 3 часа лазил вдоль оз. Горащиха. Получил 2 невнятных тычка.
Народу мало, в лес - низя, общественный транспорт ездит.
Поехал сегодня после обеда на Десенку, по своим местам плотву половить, ветер ну очень сильно мешал, а ноги щипали бычки, решил переключиться на них, на палец под ногами за часик больше килограма бычков:D:D:D
Первый раз вышел к речке со снастями, ни времени, ни настроения не было. А тут проснулся в седьмом часу и решил прокатиться на ближайшую Десну. Спиннинг, катушка, поводки и коробочка с блеснами, как в детстве.
Где машину поставил - там и ловил, после шикарного разлива рыбы полно везде. Щурят штук шесть, окуней десятка полтора, все на большую Маньячку, лучшая в мире приманка. А вот удочка неудачная. Год или два назад что-то покупал в Ибисе и в подарок дали спиннинг Селект, я им раньше не ловил, а тут попался на глаза и взял. Кольца ужасные, какая-то мелкая дрочь, шнур после каждого заброса на кончик наматывается, воблерок отстрелил из-за этого, ну и вообще весь какой-то несуразный он. Но то такое, может я уже от трендов отстал.
ЗСУ - слава!
Кацапам - позорная смерть!
Поехал сегодня на бычка, но как то случайно попал на карася:D;):D
Дмитрий с нивок
09.07.2022, 22:49
Синоптик надурил, расчитывали на пасмурную погоду а пол дня сидели под дождиком. В дождь клевать вообще нехотело но в промежутках между дождём проклевывало. В основном красноперая густера, лещ, подлещ и сеня.
Вчора і сьогодні знов вибрався на Дніпро у межах Києва.Що можу сказати...Риба є і клює.Клює на білого.Ловиться лящ,підлящ,синець,кляпс і плоскирка.Все як завжди.Єдине що із нового-знайшов місце де лящі-підлящі клювали трохи частіше ніж на всіх риболовлях до цього.І дарували багато позитиву при клюванні і на виважуванні.За деякими навіть у воду залазити доводилося і брати їх там за загривок.А от із негативу-це дощ і вітер,що не давали закинутись на закромлену точку.І не зовсім адекватний сусід який мабуть не чув ніколи що таке течія і чому кормак треба закидувати трохи вище по тій самій течії,а не прямо перед собою.Та ще й маю підозру,що він спер мою снасть коли ми перекинулись.Тож якщо ти це читаєш,то знай-якщо ти її таки спер,то снасть ця тобі щастя не принесе.А от горя у вигляді загнаних у пальці гачків-запросто.Так воно і буде.
ПС.Але не дивлячись ні на що,риби і вчора,і сьогодні насмикав.
ПС2.Фото паршивенне,вибачаюсь!
ПС3.Всіх з Днем Рибалки!
Вчора, вечір, перший вихід, до місця лову добирався пів шляху машиною, пів шляху пішки по заливним лугами.
З минулого року місця не впізнати, але на Десні краса.
Сказати що багато 🦟🦟🦟🦟🦟🦟, несказати нічого, але ми не загартовані 🙂🙂🙂
Всем добра.
Сегодняшний мотозаезд на великий Днепр в Репкинский рн. Поехал на много ниже чем ловил прошлый раз, на новые места. На берегу был уже 06.30, пока рагуля намыл, туда сюда..в семь приступил махать проводку. Сказать что рыба с утра клевала не скажу, но обязывалась, бомбезно начала брать с 10.00. Рыбалка на твердую четыре, задолбала
плотва ((( Густера чёт не очень захотела в этот день, крупняка мало. С бульбандии начало греметь, тучи пошли, ветер, собрался и уехал
11.07.2022, 10:31
В субботу вечером был на Министерке. Рыба есть.
Ловил лёгким кастинговым комплектом - велос до 10.5 + 19-й альфас. Из приманок - всё та же копия джавастика от ибиса в размере 1.8 дюйма + пробовал железо в виде тейл-спиннеров. На силикон хорошо отзывался окунь, а на тейл-спиннер было пару судачьих поклёвок. Резкие, злые. Воблера были в игноре.
Комаров много. Очень много. Спасались зиг-загом. Кусать не кусали, но было ощущение нахождения под высоковольтными проводами.
Прогулялись пешочком с площади Шевченко и назад. И жирок раструсили, и рыбку в руках подержали. Всё, что было выловлено - отправлено в воду.
Grysepet
11.07.2022, 22:57
Вчора, на свято, карась не гребував мастиркою. З 11 до 14 стабільні покльовки. Рибалок багато, човнів не помічено. Ловив ближче до Кийлова.
Небольшая вылазка на берег, рядом с домом.
Оболонь, берег, середина дня.
Тирошка, Твин, шнур Дуэль и блесна от Авм..
Рыба с первого заброса снасти, приметы долой.
П.С. щука была не одна, и судачки были, и окуни.. но это уже другая история, не столь эмоциональная.
Ярослав Злой
14.07.2022, 16:52
Вже понад тиждень дощові хмари не обходять Київщину та її околиці, а позначка середньої денної температури нарешті сповзла до комфортних показників. Такі серйозні погодні зміни влітку досить рідкі й риба в цей час, на мій погляд, підвищує свою активність.
Судак зараз сильно розпорошений, тримається переважно на глибинах 4-5 метрів і харчується переважно в ранішній та вечірній час. На більшості перспективних ділянок річки водорості змушують використовувати офсетні гачки, а от триклятого пуху стає дедалі менше.
Цьогорічний мальок вже суттєво підріс і тепер жерех не соромлячись їсть його цілісінький день. Дуже хотілося б спробувати половити вночі, але дякуючи рашистам це поки що доведеться перенести. Між іншим, комарів теж суттєво поменшало, але без спеціальних спреїв відвідувати берег з густою рослинністю я б все ж не радив.
Вже можу з впевненістю стверджувати що врешті решт повірив в мандулу і вона перекочувала з коробки "коли нудно" в бокс під назвою "коли не знаєш де будеш". Справді дивовижна приманка. Щоправда, зараз мало де можна провести приманки з дев'ятьма гачками, але вона не рідко все ще дивує здатністю ловити в "зачищених" місцях.
Декілька слів щодо форми, кольору та довжини. На мій погляд, форма тут має найменше значення і на цьому взагалі не варто зосереджувати свою увагу. А от колір та довжина однозначно безпосередньо впливають на результат. Скажу відверто, але з невідомих мені причин одним з найкльовіших кольорів була і залишається мандула блакитно-жовтого кольору.
А ось з довжиною не все так однозначно, оскільки є вправні рибалки що регулярно ловлять судака залікового розміру на крихітні мандули лише з одним трійником. Натомість маємо й іншу групу майстрів своєї справи що підтверджують діями ідею найбільших розмірів. Особисто у мене однозначно лідирують мандули середньої довжини.
Та як не крути найголовніше в цій приманці це трійники. Раджу постійно перевіряти їх гостроту. Без алмазного надфілю в кишені не раджу взагалі брати будь-які подібні приманки в коробки оскільки ловити рибу доведеться в переважній більшості випадків на абразивному дні з великою кількістю молюсків. Не сподівайтесь на неймовірну реалізацію клювань. Таку кількість гаків загнати за борідки в пащу судака виходить далеко не завжди.
Про спінінг. У кого умови вимагають залучати силове виважування, а подекуди й підняття за кілограмової риби з води вудлищем вже можу сміливо рекомендувати Raidon до 48 гр. Хто рибалить з каміння або човнів з високими бортами без підсаки розуміє навіщо потрібен такий запас міцності комлевої частини й товсті стінки бланку. Роками терпіти подібні знущання свого володаря здатні далеко не всі спінінги.
Слава Україні! :ukr:
17.07.2022, 13:43
qoaqvSeZ9fU
Как-то так можно описать мою сегодняшнюю поездку на один из стариков Десны, где стоит деревенька, в которой прошло моё летнее детство.
Рыб там конечно есть. Много щуки и даже остался вьюн, если кто помнит, что это такое :) Но сегодня был штиль. Вообще никто не возмущал ровную поверхность воды. Ни единого всплеска рыбы. ХЗ чего случилось, но факт имеет место быть.
Выгулял любимые комплекты. Спортекс UL1901C с метаном 20-м оснастил флюриком от юзури 12-ть лб. комфортно. Хотя тормозилку поднял до 6-ки, но, всё равно, выброс очень даже здоровский.
Лёгкому велосу времени уделил мало. Только для того, чтобы убедиться, что рыб сегодня есть совсем не хочет. Если в том месте игнорировался манссовский твистер в известном всем цвете - всё! Кина не будет!
Нагулялся по лугам. Надышался воздухом. В общем - лдепота!
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Всем добра
Сегодня выехал в 04.30, оказалось не зря ))
Ловля в проводку и только на твердого рагуля, вода чуток ушла, но с такими дождями уровень будет стоять.
Рыба средняя, один подлящик а так густера и оболденные поклевки и вываживания окуня, подлящ и рядом не стоял-поднял и взял в руки, как дохляка )))))
К 12.00 с бульбандии натянуло грозовые тучи, чуток еще покидал и уехал домой.
Клёв на твердую четыре !!
Днепр
Похолодання позитивно вплинуло на щучий апетит.пару годин погуляв домашньою водоймою. Дві "котлети" майже однакової ваги і штук 6 шнурків. Залікових забрав на вечерю. Малеча відпущена.
На Афанасия (в мирУ - 18 июля с.г.:pop:) мне выпала возможность протестировать:drill2: совершенно новую, "свежеиспеченную" модель кормушки с названием "Гладиатор":susel:, от Владимира Пугача:).
Тестировал я в водах Днепра, на одном из берегов Каневского вдхрн.
Ловительное время с 7 до 13 часов. Я юзал 2 варианта - на 80 гр и на 100 гр, хотя есть и другие веса, где-то от 65 до 135 гр:rtfm:.
Облачно, довольно плотный ветер северного направления, по течению.
Немножко толкнули воду, где-то с 10 до 12 часов.
Дистанция ловли была 52 оборота катушки Пэнн Конквайер 7000 (примерно 45 метров).
Фидер Флагман Армадейл 4,20м-160/180 гр, с вершинкой на 4,5 унций, катушка упомянута выше, НаноФил 0,17 + Шок-лидер, оснастка Патерностер;).
Прикормка Flagman 1 пакет Холодна Вода. Хробак и 1 пакет Холодна Вода. Біла Риба + около 50 мл Aroma Liquid Шоколад:cool:.
Наживка - Красный и Белый Опарыш; Пенка в разных комбинациях.
Ловилась преимущественно Густера и Чехонь, а также Рыбец и Белоглазка:voot:.
Кормушки держала дно, хорошо пробивали боковой ветер и на удивление легко выматывались к берегу, без большого сопротивления:Smile053:.
Сфоткав и отпустив Рыбоидов, я поблагодарил Владимира Васильевича:ajmolodec: за Прекрасный Доночный Продукт (кормушка Гладиатор), и направился в родные пенаты, что на Харьковском массиве:ping:.
Ярослав Злой
21.07.2022, 17:40
Температура води в Дніпрі знизились на відчутних майже 6 позначок і це безсумнівно значно підвищило активність судака.
Все як і минулі рази, от тільки комарів ніби поменшало, а от водорості, навпаки, продовжують розвиватись й загарбувати нові території.
Окунь теж помилково вважає що настав вересень і вже частенько виходить поснідати до самісінької поверхні, тому саме зараз є можливість ловити його на чи не найвидовищніший спосіб лову, - топвотери. Та зараз не про смугастих. Доки клює судак, боцман може й зачекати.
Тим паче його ми зовсім скоро ще наловимось вдосталь. Жерех також час від часу не соромиться та нагадує про себе потужними ударами поруч, але займатись полюванням одинаків це прерогатива відчайдух-конокрадів для яких загадковість та безсистемність білизни і є основною причиною продовжувати жбурляти коливалки та якісно маскуватись від пильних очей господаря перекату.
Судака зараз можна спіймати навіть в обід, але клювання не вирізняються системністю й риба постійно пересувається. Відповідно є два шляхи вирішення цього питання. Або йди вздовж берега по перевіреним та перспективним ділянкам або очікувати так званий "вихід" системно кидаючи в найцікавішу на ваш погляд точку.
Давати якісь поради з цього приводу штука дуже сумнівна, адже у кожного своя специфіка водойми й купа інших нюансів, але особисто мені до вподоби саме перша тактика. Якщо вас не стримує фідерна платформа, род-под чи зручне крісло то чому б не згадати що спінінгіста кормлять ноги, а тривалі прогулянки на свіжому повітрі ще й несуть користь для здоров'я.
Якщо ж ми вирішили вивчити нову ділянку річки, то офсет та приманка в яку ваша віра не має меж будуть для вас найкращими помічниками. Найголовніше тут правильно розподілити свій час в залежності від пріоритету місця лову. Всі пошукові історії я намагаюсь здійснювати в обід. Таким чином, не витрачається ні хвилини дорогоцінного прайм-тайму...
Останні два тижні без легкої куртки в рюкзаку навіть з дому не виходжу та й вам не раджу. З вейдерсами та ж сама ситуація. З температурою води 17 градусів за Цельсієм суглоби будуть вдячні вам за теплі флісові штанці не дивлячись на те який зараз місяць.
Бажаю всім нам мирного неба та вічних мук ворогам.
Слава ЗСУ! :ukr:
Сегодня я пошел на берег Каневского водохранилища, с целью половить рыбу;).
Ветер северного направления, по течению, дул постоянно, причем зачастую с порывами до 13 м/сек (на этот раз наши Синоптики не подкачали и предсказали довольно точно!:ajmolodec:); с рання вовсю светило Солнце, а ближе к обеду на небе появились облака; пуха в воде нету, а водорослей у берега не очень много; поэтому я ловил с 7 до 13 часов 10 минут, пока не выработал подчистую всю прикормку:rolleyes:.
Прикормка была такая: 1 пакет Flagman Холодна Вода. Біла Риба + 35
мл Liquid Secret + около пол-литра смеси из Ячневой и Кукурузной крупы.
Наживка - Опарыш Белый и Красный + Насадка из Пенки, в разных комбинациях:cool:.
Фидер :drill2:Армадейл 4,20м - 160/180 гр с вершинкой на 4,5 унций; катушка :udo4ka:Пэнн Конквайер 7000, НаноФил 0,17 + шок-лидер; оснастка Патерностер; кормушки МонаЛиза :109:на 100 гр и Гладиатор :Smile049:на 100 гр от В,Пугача, уверенно доставляли на дно прикормку; дальности 52 (когда нет "воды") и 43 оборота.(когда дали воду, примерно в 10 часов и до конца моей рыбалки).
Народу было относительно немного - наверное, забоялись ветра, а мо", знали, что Лещиков практически не будет:connie_23:; и действительно, Лещиков я, в обозримом пространстве вокруг себя, ни у кого из соседей не видел:eek:.
Зато я приловчился ловить разную бель - Густеру, Рыбца, Плотву, Чехонь и т.д.:fish-predator:
Секрет простой - перед началом ловли я не поленился и пробил дно с помощью грузика, нашел три бровки на 61, 50 и 38 оборотах катушки, а ловил на комфортных для меня двух ближних бровках, с запасом шнура на образование, выдуваемой ветром и течением, дуги:val:.
После фотофиксации улова я его утопил в Каневском водохранилище, собрал снасть и ушел на станцию метро, для поездки в сторону дома:newy:.
Три часа вечерней рыбалки - три кило плотвы. Но очень сильный ветер. Как обычно - мастырка, каша, одна маховая удочка и велосипед:)
Вчера в суботу ездили с товарищем на Днепр(уговорил взять его с собою)
Ловили в проводку на рагуля, жарища сумашедшая, с самого утра и до 11.00 клевало отлично потом ну очень нудные поклевки.
В улове почти вся средняя густера и отличные экземпляры плотвы. Потом началось нашествие лаврушек с редким прилётом хороших густерок.
Через некоторое время надоело дёргать мелочь и я предложил сматываться
Фоток не делали, рядом были пиксельные рыбаки которые ставили сетки
Рыбалка по пяти бальной системе на твердую три !
Эх, сегодня пасмурная погода с мелким дождем, и ветер оболденно против течии, а мы не там у воды ((
flatout2
24.07.2022, 20:27
доброго вечора, я з України
нажаль, цей пост не про авто, на яке було відкрито (і не закрито) збір коштів, про авто буде наступний пост, коли воно буде на своєму робочому місці і в робочому стані (тому попереду покупка злої гуми для злих умов та СТО)
час летить і потрібно робити різницю, наступним квестом став пошук робочих глушників для АК 5.45 та павербанків (порівняльна таблиця в доданих фото, контакти де брав можу надати)
дякую Влад Молодид за блискавичне вирішення питання з павербанками на 15000 та 20000 (за некислими цінами)
дякую Микола Мельник за надану можливість протестувати всі глушники в один час та за однакових умов
дякую хлопцям з блокпосту на Романівку за надану можливість протестувати пару глушників по місцю "прописки"
тож, штурмовим батальйоном вже отримано (харківщина):
- глушники для АК 5.45 (5шт)
- павербанки 15000mAh (13шт)
- шнурочки, про всяк випадок (3шт)
витрачено: 27000+ гривень (без врахування витрат на паливо, послуги доставки та власного часу)
p.s.1 якщо у вас є зайва гривня - відправляйте сюди, нажаль, моя зп не гумова (5168745114940544 Сірий Дмитро), якщо ми не допоможемо знищити цих жуків на нашому городі, то не буде де витрачати зароблені гроші (це не стосується щурів, які вже покинули корабель і знайшли новий)
p.s.2 сила в єдності (москалі не підтримують своїх терористів, вони просто сидять і чекають на перемогу (чи знають що вже перемогли, слава рашистській пропаганді), ми ж, маємо її кувати з рашистського металу, розігрітого Джавелінами)
Неділя пройшла під знаком Ляща.
Вийшла чудова риболовля.
По перше - я уже був у розвідці і знав що йому треба .
По друге - до мене надійшла посилочка з улюбленим кормом Miracle-feed.
Отже: рибалив з шостої до дванадцятої, два телескопічних фідера з алі (ніколи не дума що зможу ними нормально ловити на "дальняку"), дистанція 60+, поводок 0,22 довжина 30-40см, на гачок опарик, на пеник та пуфік лящ не відзивається чомусь. Кормив Miracle-feed зима гамарус. Вага кормачка 70-90гр.
Усе було чудово крім сирени тривоги - щоб ім боком повилазило тім мос#@яm.
Усім НХНЛ і слухайте гарну музику на [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Усе буде УКРАЇНА!
Сегодня я посетил берег Каневского Водохранилища.
Ловил с 7 до 13 часов.:drill2:
Вначале было очень пасмурно, но ближе к обеду очень прояснилось и стало греть Солнце!
Зеленки не было, но дул ветер вдоль течения.
Народу было немного, наверное, забоялись дождя, что спрогнозировали наши славные Синоптики:D.
Фидер Армадейл 4,20-160/180, с вершинкой на 4,5 унции; катушка Пэнн Конквайер 7000 с Нанофилом 0,17 + шок-лидер; оснастка - Патерностер; кормушка Гладиатор на 100 гр. (от В.Пугача) уверенно держалась на дне на дальности 54 оборота:udo4ka:.
Прикормка - 1 пакет Flagman Хробак. Холодна Вода + 30 мл Liquid Sport + пол литра Ячнево-Кукурузной Крупы.
Наживка - Опарыш; Насадка - шарик Пенки; в разных и всевозможных комбинациях:rolleyes:...
Ловилось из рук вон плохо:connie_23:, причем более результативно было где-то до 10 часов, а далее клев стал потихоньку сходить на нет:mad:.
Поэтому я сфоткал свой скудный Улов - вроде и не Пусто, но и не Густо:D - потом утопил всех Рыбоидов с особым цинизмом (прямо из ведра - и стразу в воду):kirtsun_02full:, собрал свои вещички и двинул домой:cool:.
В суботу я,мій сестролюб Бодя,а також Рума зайняли позиції на березі Дніпра в надії наловити білої риби.Воно ловилося,але у всіх по-різному.У Боді зранку був повний get loose.У мене покльовувала різна гівнорибиця(кляпси,синці,густірки).У Руми також клювало казна що.Все змінилося коли втулили воду і нанесло стільки "зеленки",що вода стала схожою на кисіль і позеленіла скрізь де око бачило..У мене клювати перестало взагалі.Навідріз.У Руми почали епізодично клювати лящі-підлящі,а от у Богдана справи пішли на ура.Було стійке враження,що він зачарував всіх місцевих лящів якимось стародавнім заклинанням і просто наказав їм ловитися.Хоча секрет цієї чорної(чи зеленої) магії відомий і звучить він так:"Рибу треба годувати,годувати,годувати і ще раз годувати!!!" Цим Бодя і займався зранку.А після того як дали воду це принесло результат і дууууже непоганий.
У неділю рибалили вже без Богдана.Йому треба було іти на працю.В цей день ми з Румою виконували обов'язки Чарівників Смарагдової Річки і в нас це доволі непогано виходило.Рума про свою риболовлю написав нижче.Ну а я можу сказати одне.Коли засікаєш чергового ляща і відчуваєш потужні жими на тому кінці шнура,то опиняєшся у стані дуже близькому до передоргазменого :-) І в цей день таких моментів було немало.І це враховуючи те,що я з своїх вудлищ не докидував до тієї точки з якої ловив у суботу Бодя.Отже,лящів вдалося привадити і зацікавити.Сподіваюся,що так воно буде тривати надалі і ми знову постанемо в амплуа чарівників які тягають дебелу рибу із смарагдового у цю пору року Дніпра.
ПС.А ще сподобався дуплет із двох "чахлих",які клюнули при падінні годівниці.Тягнути їх було доволі цікаво.
Был на речке в черте города с 6 до 11 утра ( жара ). Рыбка капризная, приходилось постоянно менять приманки , вся стоит на струе. Помимо голавликов попалось и несколько окуней. Вся рыба отпущена.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
В народе этот день - 28.07.2022 - называли Кирики-мокродырики, потому что часто в этот день льет дождь.
Также в этот день почитается память святого равноапостольного великого князя Владимира Киевского. В народе говорили: "На Владимира Красное Солнышко солнце красное светит".
Поэтому, будет дождь или солнце, угадать трудно.:pop:
- не мудрствуя лукаво, я двинул "туда, где Князь Владимир народ крестил", это опять-таки, на берегу Каневского водохранилища:).
Погода стояла Солнечная, с легкой Облачностью; ветер Северо-западного направления не позволил "зеленке" прибиться к моему берегу; воду дали где-то с 8:30, по моим ощущениям, но не сильно.:D
Кормушка от В.Пугача "Гладиатор" :pirate:на 95 граммов уверенно держалась за дно на дальности 46 оборотов катушки:udo4ka: Пэнн Конквайер 7000, на которой намотан Нанофил 0,17 + шок-лидер; оснастка съемная, от меня - Патерностер из монофила 0,45 мм с отводом 0,30 мм; фидер :drill2:- Армадейл 420 см-160/180 гр.
Ловительное время - 7:15 - 13:00 часов:cool:.
Прикормка - 1 пакет Flagman Фідер Шоколад + около 50 мл Grand Liquid Sport + пол-литра смеси ячневой и кукурузной крупы.
Наживка - Опарыш и маленький шарик Пенопласта, в разных комбинациях;).
Ловилось вначале очень скверно:connie_23:, но затем, когда дали воду и до конца ловли - клев активировался:fish-predator:, и я даже умудрился словить Подлещика где-то на 0,8 кг (на глаз):voot:, и немало всевозможной бели: густера; белоглазка; синец и пр.:girl_prepare_fish:
Я выработал подчистую всю прикормку; зафотофиксировал улов, высушил садок; сложил снасть и двинул домой, праздновать Кирики-Мокродырики:Smile019:...
Воды (около 17.00 ) - дохрена, еле с удочкой 5м "дотягивался" до нужного места. Но когда начали подбавлять, пришлось ловлю заканчивать, чтоб в сапоги рыба не заплывала :). Удочку отложил, взял спиннинг. На бородку пару окуней. (Да-да, бородка та самая, из записей в дневнике, ей уже несколько лет:)) Потом ветер поменялся - и всё.... Собрался и домой .
валериан
31.07.2022, 12:10
Перший раз покупався у цьому році та не даремно взяв з собою спінінг. Вечором біля берега між листям латаття з третього разу взяла воблер щучка. Дуже приємно. Спрацював старий, покусаний та потріпаний ваяка hamsin, який ніколи не підводить. Щучку сфотографував, та відпустив у Здвиж. Хай живе. Хай живе Україна.
Sokolidze
01.08.2022, 15:45
Коротко о крайнем выезде...
Выехали по дальше от Киева (чуть ниже Канева)
Приехали, поужинали и легли:palatka: отдыхать, видь завтра ждал плотный закорм в надежде что нашу точку посетит Лещ :connie_23:
День 1
Поиск перспективной дистанции и замес прикормки. Заклипсовались и начали ловить.
Закормленную локацию окопалось что нужно менять, так как сильная цепа и много обрезов на ракушке, количество оборванных кормушек было далеко за 10-ток у меня и у напарника.
Особо без результата только тарань попадалась на крючок :opetr:
День 2
Переход на другую локацию, и все по-новому
Поиск новой клипсы и на закорм хватило и 15-ти кормушек
В улове из достойного два Леща 1.460 и 1.420 :ajmolodec: и подлещики хорошего размера
День 3
Уже по наработанной дистанции продолжаем кормить, но клев продолжался не долго, но одного Леща удалось выманить из ямы :ajmolodec:
только толчка воды мы так и не дождались и буквально в 11:00 мы начали собирать лагерь и выдвигаться в сторону дома
В этом выезде работало:
Прикормка Traper
1 день
Traper Leszcz specjal
Traper Rzeka specjal
Меляса G.Stream Melassa Premium біла рыба 500ml
Все это через сито 4мм
Горох
2 день
Traper Sekret Leszcz Vanila 1kg
Traper Leszcz series Belge 1кг
Меляса G.Stream Melassa Premium біла рыба 500ml
через сито 4мм
Горох
3 день
Traper Sekret Leszcz Vanila
через сито 4мм
Горох
Дистанция 35м
Поводок от 70см до 90см
Леска: Trabucco (не помню название) 0.14 0.16 0.18
Крючки: Maver Amo Katana 1090A №08
Brain Bream B3010 #8
Кормушки: Brain 70 - 120 грамм
Наживка: лучше всего работал бутерброд �� (опарыш червь), чистый опарыш привлекал в основном только мелочь, тоже самое и счистим червем
Чуть не забыл, КОМАРЫ их под вечер просто не реальное количество, но с ними справлялся удачно
Thermacell
Сегодня решил спомтанно, смотря на погоду проскочить на велосипеде на Десну, по грибным местам, пока дождиком примочило и будни:D. Но как оказалось по факту не смотря на очень тяжелую дорогу для машин Десна людьми наполнена, хотя в былые года в это в время там пустота, это до погребской старухи, там на фидер август всегда пустой, сколь видел людей, с утра и до 2-х, в это время я подехал, по две три рыбки грамм по 200-ти:eek:, но я посмотрев что по грибам :opetr:, конечно вытащил свой прутик и попробовал поискать хищника, хотя его присутствия вообще не наблюдалось:(, и тут на пятой проводке щелщек и что то есть, я сам в шоке, подвожу к берегу, хайка, берег крутой, подсаки нету, кричу подсаку, рыбаки рядом были, ноль, пришлось прыгать в воду, и брать руками, разбойница 1,400, была принята на берег. Пришлось быстро ложиться на колеса, потому что пару раз пришлось пользоваться дождевиком, а потом еще и туча хорошая с молниями начала подтягиваться:eek:.
Что очень сильно растроило, так это количество земснарядов, от насоски до погребкой три штуки видел, до войны такого беспредела небыло, зато на лодках нельзя:FEMINIST:
Всем мира и чистого неба:)
Почти к обеду выбрался на речку в черте города. Погода давила на голову, чувствовалось что будет дождь. Начал с блесен и вобов - ноль, все в игноре. Перешел на мушки ( они всегда работают :) ), начали клевать жерешки , голавлики и даже окунята, но ни одной уклейки :confused:. Появилась черная туча , перед дождем снова перешел на блесны, попалось пару голавликов и окуньков. За минут 20 до дождя сели два голавля нормального размера , после чего было решено на этой ноте закончить рыбалку. Вся рыба уплыла подрастать и плодиться. Что заметил - с появлением бакланов на речке рыбы стало очень мало, если раньше уклейку , мелких жерешков и голавликов ловил на мушку даже зимой по открытой воде, то теперь ее надо искать и не так просто найти , а еще некоторые кренделя , торбируют все, что могут поймать независимо от размера - грустно...
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Air Jordan
05.08.2022, 16:53
Доброго времени суток рыболовному народу!
Последние лет пять меня мучало желание половить целенаправленно верховодку на,скажем так коротке,махом 3-4 метра,поплавочком 1-2 грамма,тоненькую леску и маленький крючок. И вот,в этом году это свершилось,мечта моя сбылась. Все началось с того что я проезжая на велосипеде вдоль одного из киевских озер встретил женщину,ну и "А что ловите?"-в ответ она мне протянула,не мелкую,сушеную верховодку еще и с икрой. Я,чистя рыбку,внимательно вслушивался в ее рассказ-мастер класс по ловле желанной мне добычи. Поняв что это вкусно,на следующий день я уже был у воды с 4,5,6-ти метровыми удочками,хотелось протестировать всё! Поведала мне опытная верховодочница что первым делом нужно добыть песка,который перемешав с любой сыпухой будет служить удерживающей составляющей в этой рыбалке. Мелкий песок попадая в воду создает облако пыли,которое очень приманивает верховодку,весной на одну жменьку такой пыли собиралось наверно больше пары сотен рыбок,и если у вас в этом месте заброшена удочка с маленьким крючком 16-20 размера с насаженным опарышем либо пинкой-поимка верховода 99%!
Обязательно нужно регулярно "пылить" и поклевки будут чуть ли не каждые 20-30 секунд,только успевай менять наживку на крючке,а на обсосанный опарыш клюет еще лучше,на один можно поймать до десяти рыбин. Как показал опыт что поговорка "Большому куску рот радуется",так же относится и к этому виду рыб,нацепив пинку,мелкого опарика,клюет в основном мелкая или средняя особь...а вот на опарыш крупный,хоть и чуть реже,но мерная!
Основную леску я пользую 0,18, поводок из 0,14 флюрокарбона,крючок Пенни хук #16-18.
Проведя несколько рыбалок я понял что самое удобное удилище это 4 метра,оно позволяет не уставая руке динамично ловить на протяжении нескольких часов. Замечено что верховодка клюет в солнечную погоду намного лучше чем в облачную,и поймать 100-200 штук упершись в цель-не составит труда.
Готовлю из нее таранку по рецепту:
пойманную рыбу засыпаю солью,как таковых пропорций нет-импровизация,перемешиваю и на сутки в холодильник. Просолилась,спинки стали твердые,ставлю на вымачивание,примерно на два часа,один раз поменяв воду.После выкладываю рыбку в сушку,три-пять дней и "семечки" к пенному готовы! Вкусно очень!
Рад был поделится с вами информацией надеюсь она будет для вас полезной,спасибо что читаете!
Всем мира и здоровья!
с ув.Шурик!
Не люблю в выходные (сб. и вскр.) рыбачить, но поехал:) Суббота, вечер... Воды ДОХРЕНИЩА и без "подачи", а с "подачей"....Водоросли смыты... Рыба тоже... Но немного поймал:) Под "воду" на бородку взял окуня, плотва - удочка мах, мастырка и каша. На вчера (проверенная инфо, видео видел) - уровень воды в норме был вечером.
На Пантелеймона (в мирУ - 09.08.22:pop:) я подался на Каневское ВДХ:mat:, с целью что-нибудь словить:drill2:, в промежутке между дождливыми днями.:dsv:
Пасмурно, ветер северный, по течению;); с утра немного зеленки у берега, на ближе к обеду зелень куда-то подевалась:); воду давали, но слабо:D.
Ловительное время с 7 до 13 часов.:105:
Фидер :drill2:Армадейл 4,20-180/160; катушка :udo4ka:Пэнн Конквайер 7000; оснастка - Патерностер; кормушка Гладиатор :bud:на 95 грамм (Новинка - 2022, как никак!!!:Smile053:) от Владимира Пугача (и, ведь может же, если захочет, однако!:ajmolodec:) уверенно доставляла прикормку и удерживала дно на дальности 46 оборотов катушки.
Крючки и леска - см. фото.
Прикормка: 1 пакет от Флагман PRO Фідер. Шоколад + 45 мл Grand.Liquid Sport + Микс из ячневой и кукурузной круп, около 600 мл.
Насадка - Шарик Пенки; наживка - Опарыш, в разных комбинациях, неплохо себя проявила композиция - Пенка + 2 опарыша в позиции "а ля Инь и Янь":hug:.
Клев был весьма неравномерный:connie_23: - 4 рыбки с рання и примерно до 8 часов, потом наступил Большой Провал:SUICIDE:, и только затем откуда ни возьмись, появилось... Клевое Возобновление:fish-predator: - примерно с 11:30 часов.
Ловилась белая рыба - Густера, Белоглазка; Небольшой Лещ; Синец, Рыбец и еще - Бычок!:hook1: - все отпущено назад в водные глубины.:rolleyes:
ЗЫ: теперь я уверенно переживу наступающие дождливые деньки!:Smile019:
Район Башти, затокі могучої річки субота вечір, неділя ранок. На трьох +-8 кг карасиків. Плотву та все подібне випускали.
linchuck
09.08.2022, 20:52
Такі вже часи зараз настали, що на рибалку їздити не можеться та й не дуже хочеться, немає відповідного бажання і настрою... А тому нічого більше не залишається, як час від часу вишукувати в пам'яті приємні і цікаві спогади з минулих років, які змушують трошки посміхнутися і поностальгувати...
От я і вирішив підняти собі настрій і трошки людям розказати щось зі свого досвіду...
Отож, сталося це років з десять тому, якраз на піку рибацького маньякалізму, бо тоді в мене не було сім'ї і працював я за зручним графіком "два через два". Море було по коліно, на риболовлю я їздив в будь-який зручний момент, взимку і влітку, в спеку і в дощ! І це були не просто рибалки, це цілі велосипедні подорожі з розвідкою нових місць і шикарним відпочинком!
Однодумців я не знаходив в той час, але періодично в мене були напарники, які хотіли спробувати свої сили в таких випробуваннях.
Так і тоді, підписався до мене в компанію одногрупник, мій дружбан Антон, пацанчик з Борщагівки, який дуже хотів побачити що таке рибалка... Не допомогли навіть мої вмовляння одуматися і зупинитися, бо планував я зовсім не легку прогулянку, а щось страшне і неймовірне...
Нажаль, він не з тих хлопців, що відступають перед труднощами, тому за декілька днів ми знайшли йому велосипед, я виділив парочку махових вудлищ і поспіхом провів інструктаж з принципу роботи даної апаратури.
Виїжджати планувалося в п'ятницю ввечері, після важкого трудового дня, коли на моєму велосипеді вже було все спаковано - снасті, прикормка, їжа, вода і човен "Чайка" довжиною 210см з двома якорями. Все це добро разом важило близько 30 кг і пересуватися по дорогах було дуже проблематично... Але хто звертає увагу на ті дрібниці?!
План був такий: я з вечора стартую з Ворзеля, підбираю колегу на кінцевій швидкісного трамвая на Окружній і ми разом їдемо на Високу дамбу, ближче до Кийлова, ловити карасика в плавнях! Риболовлі хотіли присвятити весь день, а наступної ночі їхати додому... Амбітно? Ще б пак! І багата уява малювала цікаві вихідні і багатий улов... Але з самого початку все пішло не так!
В реальності, напарник, ще по дорозі тути, як тільки ми під'їхали до Південнного мосту, видав, що він уже не може крутити ці кляті педалі і йому терміново треба лягти на асфальт і відпочити, що він власне і зробив... І робив цю процедуру в подальшому, через кожні п'ять кілометрів...
Очевидно, що з такими перекурами ми їхали години чотири чи п'ять, і під кінець йому вже жити не хотілося, не те що карасиків ловити...
Але мого бажання вистачало на нас обох і я його змусив розпочати те, для чого ми сюди прибули.
Поки я надував нашого човника, Антон трошки подрімав на бетоні, підмостивши під голову курточку. Видно, що йому вже було всеодно де і як спати...
Але я його таки заштовхав в "Чайку", туди ж помістилися і наші снасті та ще й два велосипеди на самому краєчку. Всі, хто нас бачив в той день, голосно сміялися і жартували, але нас це не хвилювало, ми були з головою занурені в процес.
Я вже не пам'ятаю, скільки карасів ми наловили і чи забрали їх додому, але згадую, що до обіду нам набридло це заняття і ми вирішили спробувати вполювати щучку на кружки, які я передбачливо прихопив з собою.
Для цього ми змістилися ближче до протилежного берега, навпроти пляжу в Українці, це і розкинули свій десяток "флажків"
Діло йшло до вечора... Щука не ловилася. Скоро треба було збиратися додому, але дуже хотілося їсти і розім'яти ноги. Було вирішено вийти на острів, той що трошки лівіше, за фарватером, якщо дивитися зі сторони пляжу. Там є з десяток місць, де можна причалити і розбити табір...
Очевидно, що всі ті віконця були зайняті фідеристами з палатками і веселими компаніями, тому нам довелося втиснутися в єдиний вільний прохід, хоч і було там дуже мало місця.
Всі наші речі ми перенесли на плечах, залишилося тільки затягнути човник з велосипедами. І замість того, щоб пришвартувати його на краєчку очерету, я вирішив нахрапом дотягнути його до твердої землі... І от, під час останнього зусилля, почувся характерний звук, після якого наша "Чайка" перетворилася на плоский млинець... Виявляється, гостра педаль велосипеда розрізала оразу два відсіки на лівій стороні!
Ну от і припливли! У Антона одразу почалася паніка... Він почав кидатися фразами типу "Ми тут помремо" або "Мені ж завтра на роботу"...
Та і я трохи почав нервувати... Як добратися до берега самостійно я теж поки не розумів.
Прикинувши, що не можна думати на голодний шлунок, було вирішено спочатку добре поїсти, тоді запити і тільки після цього почати ламати голову, як нам вибиратися...
Слава всім існуючим богам, у наші мізки таки прийшла геніальна ідея - з собою було дві пачки заплаток для велосипедних камер, які лежали в рюкзаку на всяк випадок... Саме з їхньою допомогою, витративши велику кількість часу і нервів ми худо-бідно заліпили ту величезну діру, але чи буде від того результат - розуміння не було.
Накачав. Спускає. Але не критично, можна пробувати. Погнали!
Не знаю, скільки там до берега, але на вскидку так десь кілометра півтора, по човнику видно, що він багато не витримає, тому було вирішено пливти по черзі, періодично підкачуючи спускаючі балони... З телефонами і велосипедами попрощалися заздалегідь, бо шансів було небагато дістатися сухими до берега
Спочатку я перевіз в Українку напарника, а потім повернувся за речами, які були заховані в кущах, маслаючи веслами як божевільний, паралельно натискаючи ногою на грушу насоса...
Мабуть, то таки був наш день, бо в кінцевому результаті ми живі і здорові дісталися до берега, та ще й зберегли всі наші пожитки... Фух! Вибралися! Посміялися самі з себе, прикинули які ми придурки, трошки скупнулися в водах Дніпра і почали збиратися додому, попереду нас очікувала дальня дорога вже по іншій стороні річки...
І все було б нічого, але ми були настільки втомлені від навантажень і відсутності сну, а машини на Старообухівській трасі проїжджали повз так ритмічно і монотонно, що я й сам не зрозумів, як заснув прямо на велосипеді!!! І одразу почав бачити якийсь приємний сон, так наче задрімав в кріслі перед телевізором... Схватився я тільки тоді, як проїхав метрів 50 в режимі "зомбі"!
І як виявилося, весь цей час я крутив педалі настільки рівно по обочині, що напарник, який був за мною, навіть не зрозумів, що я сплю за кермом... Мене одразу кинуло в жар, очі зробилися квадратними! Спати вже зовсім не хотілося. Я не міг повірити, що таке можливо, та й ніхто не вірить, коли я розказую цю історію. Але це правда!
Далі ми вже їхали спокійно і без пригод, але всеж, під'зджаючи до Столичного авторинку Антон сказав, що з нього досить і викликав нам вантажне таксі.
Після цього випадку я рідко став катувати себе подібними марафонами, а напарників і взагалі перестав брати з собою... Зате ми до цього дня згадуємо ту риболовлю, коли зустрічаємося з ним, і жартуємо, що непогано було б повторити...
Мабуть, це все ж краще, ніж банально посидіти з пляшечкою пива на Набережній.
Такі випадки пам'ятаються все життя...
Скоро перемога! Слава Україні!
Снова был пару дней назад на городской речке. Уровень воды очень маленький , я такого уровня не видел за последние лет 50. Голавля долго не мог найти, ( грустно, раньше искать не надо было ...) сначала нашел окуня . Окунь брать блесны отказался, брал исключительно на стримовые вобы на струе. В фаворитах Duo Spearhead и бальса ручной работы. Позже нашел и голавлика , он предпочитал блесны. К концу рыбалки клюнул даже хороший голавль , по нынешним временам почти трофей. Поймав еще пару голавликов рыбалку закончил. Вся рыбка уплыла расти и плодиться.
stavros_sparrow
14.08.2022, 13:11
Виїхав на пару годин, до настання спеки, перезавантажити мозок. Дякую річці за гарну психотерапію.
14.08.2022, 18:07
Десна, Сувид. Вчера и сегодня.
Вчера попал под ливень. Кормился горохом - было много подуста и другой интересной рыбы.
Сегодня кормился сыпучкой. Одна лаврушка.
Вывод - хочешь рыбу, вари горох.
Под конец взял спиннинг, на изик 3.5 попал окунь. Нормальный окунь. Грамм 700. С первого же заброса. Река одарила после дня лаврушки.
Вода поднимается. И без того уровень не типично высокий для этого времени года, а сейчас так и вообще что-то не то. Уровень реки растёт на глазах.
Второй раз в этом году ездил ловить трофейного окуня на Вербное. Опять безуспешно. В мае только окунь за 300 взял, сегодня - еще хуже. За 3 часа поймал одного малыша, на выбросе, глубина метров 5+. Хз,че он там делал. Было еще пару невнятных тычков. Рыба под берегом плескалась весь день и по всему периметру. Убеждал себя, что это мирная.
sniper 1
17.08.2022, 22:04
Вітаю.
Хотів поділитись як зловив свого найбільшого Василя)
Так як на риболовлі буваю рідко,но вийшло вирватись.Всякі смаколики були в морозильці.Розморозив і поїхав.Кормив 2 дистанції.Перша риба була через 2 години.Далі все пішло дуже добре.Але місце дуже важке,дотягував не все.Обірвав багато гачків.Но десь об 11 була гарна поклевка.Заліз у воду і почав тягти його через ці кляті бровки) Підсаку як завжди забув) Но дотягнув) Далі вже було не цікаво,так як зловив достатньо.Плітка,гарні підлящі ну і синець) А перший був судак на пуф)
Взяв на бутер.Гачки ф 22 10 номера.Вага 3.100
Перемога за нами.Слава Україні!
20.08.2022, 18:20
День леща.
Десна, траверз Сувида-Боденек. Десь там.
Поменяли две точки. Уровень воды упал. Вполне существенно. Первая точка замаячила бровкой, к которой мы с батей не были готовы. Рыб обрывался на бровке.
Перебрались на старые грядки. Горох в прикормке, насадка красный или белый. ЛЕЩ! Много! Норму взяли и немного перебрали. Так уж вышло. Было крайне сложно остановиться. Но, всё же, остановились :o
Погода бомба! Не жарко, не холодно. Лёгкий бриз. Рыбы много. Сегодня видел как плюхается лещ. Хороший, большой. Вышел на поверхность и, как дельфин, нырнул. Красивое зрелище. Такой себе противень вывалился на поверхность.
Что-то очень большое подержал какое-то время. Поводок выдержал, крючки тоже. Видимо зацепил в краешек губы. Что-то очень большое! ОНО просто давило. Такое офигенное ощущение. Сложно передаваемое, но, наверное, каждый из нас через него проходил. Ты его пытаешься подтащить, а оно вроде как трусит головой лениво так, "на отвали" и идёт вниз по течению. Ух!
Завтра опять поеду на воду. Но уже со спиннингом. Хотел бы лодку взять, язь пошёл. Но нельзя. Потому с берега буду пытаться шо-нить вполювать.
Всем хорошего настроения и положительного адреналина :)
Був там перший раз...на шпорах або аншлаг, або "ніззя", на пляжах можна знайти місце, але риба на фідер в більшості не залікова, принаймні шо бачив. Я шукав хижака, на шпорі ввечері клюнули два судачки і головень, були відправлені назад, зранку пройшов чимало вниз за течією, та переважно мілко і водорості, поверхневики не спрацювали, хоч місця траплялися дуже привабливі...Сподівався на джиг, не склалося, часу не вистачило для ретельних пошуків...Човнів на веслах по очеретам вдосталь, шо роблять- рибалять чи порушують, не бачив... А взагалі після замулених ставків це було неперевершено-чиста вода, пісочок, течія, під берегом зграї мілкої риби, супер, дуже скучив за великою водою... Всім МИРУ! Хай клює!:)
21.08.2022, 18:17
Небольшой отчёт по сегодняшней рыбалке. Место тоже что и вчера.
Руко-о-о-жоп! Рукожоп, ты меня называла-а-а... :D
Это песенка была девизом сегодняшнего дня.
Рыбы - море! Лови - не хочу. То тут, то там солидные плюхи. Ан-нет! Наши руки не для скуки! На спиннинг нифига не поймал. Хотя и место было то самое, и время, и рыба была. Но что-то пошло не так. Ни единого удара.
Весь в грусти и печали собрал фидер и... Вот оно! Лещ, подлещ, подуст и так по кругу. Может спиннинг не моё? А? На фидер - ловится, на УЛ - ловится. А вот нормальный спиннинг - НИФИГА! Вроде и приманок немерено, и снасти достойные. А нифига. Попробую в следующие выходные ещё раз и если опять :opetr: - продам нафиг! Оставлю фидер и верну УЛ, чтобы совсем не офидериться.
Погода отличная. Наловились, назагорались, накупались. День на воде это БОЖЕСТВЕННО!
Уже три недели почти каждое утро выхожу на берег залива в Осокорках. С 6:00 до 8:00 окунь показывается на поверхности как одиночными выходами так и групповые (котлы) Видно что и некрупный жерех присутствует в компании с окунями. На скитерволк рапаловский и на поппер страйкпрошный даже удалось поймать пару окуней. А это как отшеплало. Рыба боится поппера и скитерволка. По котлу протягиваю игнорирует. А если без котла по ровной воде работаю поппером окунь не поднимается и не выходит на него. Неделю ни одной поклевки. Решил проверить старый способ. Связал две чернренькие козлячие бородки на одинарных ОВННЕРАХ поставил их на флюр и сзади 0 грамовая бомбарда. Такая снасть пуляет аж на тот берех и это все ее преимущества. Бороды так же проигнорированы как и попперы.
Какойто дурдом.
Air Jordan
23.08.2022, 23:01
Доброго времени суток!
Насмотревшись ютубовских блогеров решил и я проверить свою удачу. Оказалось руки помнят и река дала насладится поклевками и парочку судачков на пожарить. Клыкастый отдавал предпочтение приманке в форме рака,рыбалка длилась не больше часа,собрался и погнал домой.
С ув.Шурик!
24.08.2022, 18:07
Десна. Всё те же места.
Пошёл язь и голавль на фидер, на белого. Был момент, когда эти хищники разогнали с корма всё живое. Стали на горох и всё. Лещ пропал :mad:
Злые поклёвки с подбросом квивертипа.
На воде практически штиль. Ветра нет. Лепота. Вода потихоньку падает. Как десять дней тому назад вода поднималась, так сейчас она падает.
Чисто. Красиво. Душевно. Такой себе дзен.
И пара фоток, давно ничего не постил.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
ЗЫ. Дополню отчёт. А то в личку вопросов слишком много.
Парни, на Десне рыба есть везде! Совершенно всё равно, где ловить (я в Сувид езжу только потому, что там родственники живут). Лишь бы был подъезд к воде. Я ловил на ровном проходном столе с глубиной до полутора метров. Кормушка падала на 1-2-3. Нашёл место, где цепляется кормушка и всё. Там и заклипсовался. Фидер Daiwa N`Zon S Feeder 3.60 до 100 грамм, катушка Daiwa N`Zon 6000SS-P, шнурок Varivas High Grade Pe Marking Type Ⅱ X4 150m #0.8, поводок Preston Accu Power 0.10мм, Feeder Gum Elite 1мм, крючки Decoy M-002 Eggy #12. Монтаж инлайн. Поводок 1 метр. Кормушка 90 грамм от Дока. Насадка - 1 белый. В кормушке горох вперемешку с панировочными сухарями. Горох 900 грамм, воды заливал на два пальца выше уровня гороха. Варил, пока горох не станет давиться в пальцах с небольшим усилием. Вода при этом выкипает практически полностью. Нужно внимательно следить за процессом варки, потому кае если горох подгорит - клевать не будет.
Вроде как всё.
В суботу трохи порибалили.Риб був трудовииииий.Клювати не поспішав.Треба було влаштовувати танці з бубном щоб спровокувати на клювання хоч когось.Але трохи вимучили.Навіть величенький один влетів.Сестролюб сказав,що він ще таких не ловив.У фаворі був білий.Червоного не хотіло взагалі.
ПС.Улов на двох.
Здоровенькі були панове рибацюги. Промиваючи ситом простори Ютубу, знаходиш новий контент рідних країв, а з ним і нові причандали для ловлі хижаків. Ну чим тебе можна здивувати? Новий продукт який ловить по справжньому всього дніпровського хижака, басня для малят, стара пісня на новий лад. Все розумієш, але робиш як завжди навпаки, зайшов на хвилину на Подолі і з рук Чемпіона взяв саме ту одну з 1000 приманок, якої в тебе досі небуло.
Суботній ранок, широка деснянська стариця, безліч рибаків, краса і тиша навколо. Хто з береге, хто з човна, ніодного мотора, тільки спів птах та сплескі на поверхні хижака. Электро човник вправно перевіз мене до берега з ліліями та кувшинками де і почалась небувана історія для мене. Зазвичай там полощуть класичний набір приманок, одна дві риби за день вжє добре, щуковок зимою ставлять як в міньорі, тисячами. Тянути хвоста за кота, не буду, кльов за кілька годинну риболовлю преревалив за 20 штук, восновному щупаки грам по 300, окунь теж не відставав. Забрав тільки одну на чесних 1.5 кг, дала жару добре і на останній свічці сама влетіла до човна. Небелиця as is.
Из-за Третьего Спаса находиться в Лесу не рекомендуется, так как там можно нарваться на Нечистую Силу:bur2:... пришлось брать фидер и ехать к воде, чтобы не пропасть "за здорово живешь":oi:.
Погода солнечная, ветер с рання дул как бы южный, но ближе к обеду развернулся на западный:D; воду дали немножко, где-то с пол-восьмого:rolleyes:; зеленки тоже было не много, и ее размыло совсем, когда ветер стал дуть с запада:cool:.
Ловительное время с 7 до 13 часов:lodka-n:.
Прикормка: 1 пакет Flagman Grand Big Roach & Bream + около 60 мл Liquid Sport + пол-литра Ячнево-Кукурузной крупы;).
Наживка - Опарыш; насадка - Шарик Пенки; в разных комбинациях:val:.
Из снастей у меня был фидер:drill2: Армадейл 420-180, с вершинкой на 4,5 унций; катушка :udo4ka:Пэнн Конквайер 7000 с Нанофилом 0,17 ам.ед. + Шок-Лидер; оснастка - Патерностер моей модификации; кормушка Гладиатор :pirate:на 95 гр от В.Пугача, уверенно держала дно на дальности 48 оборотов катушки (где-то за 40 метров):).
Ловилось довольно неравномерно:connie_23:, было несколько обрывов поводка о ракушку, когда на крючок садился Рыбоид.:mad:
Однако, памятуя о Третьем Спасе, я таки умудрился споймать аж Три Рыбоида:ajmolodec: (см. фото). И под самый финиш Рыбалки, вдруг взял - и словился еще и Четвертый Рыбоид, в качестве Бонуса, наверное... его я сфоткал отдельно:Smile039:.
Возив сина на риболовлю на Десну - ляща половити
Яка ж гарна Десна
пи.си. - жабонятко було відпущене
Webmaster
30.08.2022, 10:56
Клюнув лин. Поборскався, покрутився полякав родичів своїх та й вліз до підсаки. Я повісив підсаку на кущ, аби не перемазалася риба у багнюку і пісок, поліз до рюкзака за мобілкою - фоткать. Бачу другий поплавець пішов у бока. Підсік. Тягаюсь-тягаюсь, впираюсь-впираюсь, аж ось піднімається на поверхню карась. Здоровий, г@д, губатий, з випученими очима. Хапаю підсаку з лином і до карася. А воно дрись... Шкірка на губі лусь... Вся снасть на дерево стриб... Та ще й на саму верхівку!
Залишився без карася, без гав-гав-гав-гав- її бунівського поплавця але ж, слава богу, з лином. Може пристріт?
А, ще що: обірвався тіко повідець, кембрик від поплавця залишився і тягарець, а де сам поплавець дівся - то велика для мене загадка й дотепер...
p.s. Коли хто не знає, так то я не матюкаюсь: ХєраБуна то така японська вудка на карася.
Webmaster
30.08.2022, 11:14
Діскавері: за линами.
Від цієї медово-липкої серпневої спеки угоріли навіть мої поплавці, що стирчать он де з води "червоними і чорними" боками. За п'ять годин я вже чого тільки не робив. І кормив різними смаколиками, і черв'яка вмочував у всілякі вонявки й олії, і навіть хитре китайське тісто для херабуни чіпляв, але ніякі мої витребеньки рибу із ступора вивести не змогли, а бубона і цимбал із собою не брав, бо не маю... Зневірившись у власних нікчемних потугах, плюнув, натягнув плавки і пішов купатися на чисту воду.
Водичка окутала прохолодою та насолодою. Вона вже вирівнялася за температурою, що знизу, що зверху. А ще місяць тому у саму спеку зверху гріла, а біля дна морозила.
Остудився під водою з головою та й виліз на берег. Дивлюся навпроти стежки у ямчині, вкритій торішнім листям, лежить сірий котисько й очі примружив. Я йому киць-киць, а він лежить на пузі, не шевелиться і весь такий "тіпа я в домікє і кіжітє мнє кісь-кісь".
Ну, думаю, лежи, а я тобі зараз скормлю плоскирку, що на китайське тісто вскочила. Вертаюсь до вудок. Піднімаю садок. А там збоку якийсь суїцидний верховод встряг у вічко - зовні хвіст, голова в садку! Я за того ікряного (!) верховода й мерщій до кицьки. Той сірий лежить біля стежки, сховався як моя онучка: завмер, очі прикрив і наче його ніхто не бачить. Я йому рибку під морду: - На! А він як вирячить дикі очі, та як дремене у хащу, аж гілля затріщало й з дерев посипалося й кущі захиталися - чисто сікач пішов напролом! Я рибку у ямку де звірюга лежала, вкинув, та й мерщій до вудок, бо те діскавері якимсь небезпечним почало ставати...
А перед тим зловив сонячного окуня, невеличкий, але ж першу рибу відпускати, то вдачу рибальську випустити з рук, тому вкинув його до вечора у садок. Через півгодини чую в садку бльовкання почалося і шурхотіння якесь. Заглядаю, а там - змія! Хвіст ще назовні, ним пронирлива тварюка чіпляється за садок, а саме сіро-зелене чудовисько у сітці, скаламутило воду і вчепилося іклами в пузо беззахисної акваріумної рибки, що ширша за рота зміюки разів у п'ять. Звісно, що вилізти крізь вічко із СанФішем воно не може, але настирливо пробує то зробити, створюючи безлад в моїй ідилії спостереження за поплавцями. Я хапаю рогача й давай оте чудовисько шурхати: то ж МОЯ, яка-ніяка, а здобич! Одноголовий горинич з переляку таки ж кинув зніяковілу рибину, і дременув геть під кущі, тіко листя зашурхотіло вслід. У гонитві я роздивився, що то ніяка не змія, а водяний вуж, і заспокоївся. Але рогача не покинув бо той пронира попхався в обхід до мого рюкзака з обідішньою ковбасою і салом. Роздвинув кущі, пошорудів рогачем, аж бачу (!!!) - на листячку в тіньочку ніжиться мій зниклий позавчора у нерівній боротьбі з деревом херабунівський поплавець! Як він залетів проти вітру на десяток метрів від дерева, хто його знає, але ж знайшовся!
Тож історія з необрибленою новою вудкою, карасем і поплавцем на верхівці дерева майже закінчилася. Чому майже? А тому, що рівно у 19:19 на ту ж вудку клюнув єдиний за день карась і дуже емоційно та з великим перекаламутом таки потрапив до моєї підсаки (чи хватки, як воно правильніше).Так коло замкнулося і все втрачене, але з безліччю емоцій, повернулося взад ;-)
Мав 5 днів відпустки, 4 з них провів на риболовлі. Найбільші лини 600 і 700 г, карась - 0,7 л чистих нервів :-)
З Днем Незалежності вас, друзі! Все буде добре, все буде Україна!
Webmaster
30.08.2022, 15:47
Карбовані карасі.
Солоденькі карасики - то ж наша з давен рідна риба, що тепер не тільки у ставках і копанках, а й у Дніпрі й Десні розвелася. Але їсти ту рибу багато хто не любить, бо повно в спині в неї гострих кісток. Вихід с того простий як 5 копійок, або ж як карбованець - треба рибку покарбувати. Луску обдерли, киші випустили, зябра викинули, поклали кабасика на бока і гострим ножем карбуємо по спині через кожні півсантиметра. Як глибоко? А ніж далі ніж треба не піде ;-) Покарбували з двох боків, тоді ріжте на шматки, соліть, в борошно і на пательню в розпечену олію! Від такої процедури усі тонкі й колючі кістки пережаряться і можна їсти вже того карася так, щоб аж за вухами лящало. Смачного! :-)
mabilochka
30.08.2022, 16:54
Тоже катался на старик любимой Десны.
Отвел душу по карасям с линями, а потом взял спиннинг, поверхностные приманки и поднял уровень кайфа до небывалых высот.
Взял только одну +- трёха.
NoobFisher
01.09.2022, 00:24
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Такі ось ~400г задоволення від виважування.
В межах міста Києва.
І судачок на місці.
Отсанній день літа мені содобався)
На Андрея Стратилата (в мирУ 01.09.2022:pop:), я словил лишь Три рыбки, которых отпустил плавать и подрастать:).
Дело было так: с рання я закинул снасть на Правом берегу Каневского ВДХР, в черте г. Киева:fishing:.
ЗЫ: Бычок - это не рыба, как по мне, а почти что рак!:D
Снасть: фидер :drill2:Армадейл 4,20-180; катушка :udo4ka:Пэнн Конквайер 7000 с НаноФил 0,17 + шок-лидер; оснастка - Патерностер:kirtsun_02full:; кормушка Гладиатор:pirate: на 95 гр от Владимира Пугача.
Ловительное время с 7 до 12 часов, на дальности :mat:48 оборотов катушки.
Ветер северного направления, по течению; воду толкали помаленьку с 7 до 10 часов; зеленки преимущественно не было;).
Прикормка - 1 пакет Flagman Grand Big Roach & Bream + остатки Liquid Sport:rolleyes:.
Наживка - Опарыш; насадка - Шарик Пенки; в различных вариациях.:cool:
Ловилось исключительно плохо:eek:, от случая к случаю:connie_23:
Мо", давление или резкий перепад погоды, с похолоданием:SNOOKS:...
З першим вересня
Був сьогодні на НН
Більш менш - риболовля вдалась ;)
Знаю что не в тему , но !!сегодня был на чернобельце, и увидел как в доль берега проплывает датчик беспроводного эхолота , залез в воду забрал !!! Понимаю что кому то он надо ! Отдам владельцу!!! 0936403410 Андрей
Доброго вечора та слава тим, завдячуючи кому ми хоч інколи можемо дозволити радісні дні!
Передісторія. Останній раз я брався за махове вудилище напевно десь в 2018му році. Палка була 5 метрів, але зі скловолокна, тому за пару годин руки відривалися і такий відпочинок був гірше за роботу.
Придбав я махове вудилище з карбону. Легке, тонке. Звісно треба бути обережним з ним і в нього інша вартість, але воно того вартує.
Місяць на нього не було часу, життя неприємно внесло свої коррективи. Але сьогодні я був на озері, що в 15 хвилинах від дому.
Взагалі, я йшов на карася, придбав опариша та червоного черв'яка, якраз поруч чудова рибицька крамниця. Але карась з моїх планів пожартував і навіть не показав хвоста :) Тому змінивши склад принади на більш легкі фракції почав спаринг з "Верховодки та партнери".
Як би я не рвав на шматки червоного черв'яка, - повний ігнор. В той час, як навіть великий опариш заходив на ура, інколи міг відходити з десяток клювань.
Результат: 64-5-9.
64 хвоста піймано, що для мене на сьогодні абсолютний рекорд по кількості хвостів. Розумію, що це трохи смішно, що це всього лиш верховодка та братія, але хоч такий, тим паче що в риболовлі я скоріше "турист", аніж рибалка.
5 зірвалися з гачка вже над водою
9 зробив якусь ліниву підсічку, відчув по ту сторону що щось було, але навіть нагору не підняв.
Що було не так з мого боку:
- розмір гачків був 12 (+/- розмір у кожного виробника свій, але загальне уявлення дає), що з одного боку завеликий для ловлі таких "річкових монстрів", з іншого трохи відсікало і зберегло від травм зовсім дрібноту, яку за можливості відпускав
- гачки були.. трохи тупі. І тут я був схожий на гачки, бо чудова палка, гарна волосінь, поплавок саме такий як треба і натупити на гачках.
Коротше кажучи, не повторюйте моїх помилок.
Фото вже з дому. То не риба така маленька, то тарілка дуже велика)
Webmaster
05.09.2022, 15:21
Дивна риба той лин. Дивна й непередбачувана. Годуєш місце, кормиш ту рибу, а вона то приходить, як за розписом, то пропадає десь і тиждень про неї ні слуху ні духу. Щось мені засвербіло зненацька: вийшов не стільки линів наловити – а дві риболовлі до цього, то був повний прольот із тріском – скільки пройтися й черв'яків згодувати рибі, щоб не подохли.
Доки неспішно дочапав від метро до місця, сонце вже перевалило за полудень. Хотів змінити точку, пішов на дальнє місце, де торік здебільшого клювали карасі, але там вже розклалися матір із сином і завзято кормили чорнуху. Повернувся назад. Не відпускає точка й линів не дає...
Розклав дві вудки, закинувся. Замісив прикормку. Доки вона набухала, лівий херабунівський поплавець піднявся навшпиньки й завмер у найкращій своїй позі. Нерви не витримали. Підсік і... мимо. Тільки скормив рибі довгий вертлявий хвіст червоного хробака. Ага, лінива рибка ліниться ковтати, на тобі ще одного свіженького черв'ячка!
Друга покльовка не забарилася. Підняв, постояв, похитав поплавець із боку в бік. Далі притопив і, поступово прискорюючи хід, повів до найближчого скупчення водяної рослинності. Підсікаю вже не навмання й розмочую рахунок на свою користь гарненьким кабасиком-карасиком – 1:0!
Але ж годі дурити водяного й ловити на дурняка: ліплю пінг-понгові кульки та закормлюю три локації. Вліво, де завжди клюють карасі, три балабухи, прямо – для линів – шість кульок, направо, де іноді прокльовують линки – останні три.
Тепер за традицією треба скупатися, але хоч і сонячно, чомусь не тягне мочити щось вище колін... Вітерець вже якийсь осінній і вода якась не тепла... Так побризкав на себе для проформи, зловив дрижаків і побіг назад до вудок. А вони на сонечку гріються, чекають на отих чорномазих сажотрусів не менш, ніж я сам.
Хвилин за десять лівий поплавець без «попередніх пестощів» знову щось попхало в чагарі. Ого! Чи то такий жмуток кропивки намотало, чи... Нє-є, не трава, то линяка гарний вчепився! Він наліво, а я вудку вправо, він вправо, а я - вліво. Для карасів вудка гарна, для линів – м’ягкувата, але рибу держить. А той лин мордякою в дно тицяє, хвостякою муляку підіймає, нагору не йде, а вудку в бублика скрутив – краса та й годі! Перебаламутили ми з лином усе, що можна було перебаламутити й потрошку, стоячи хвостом догори, а далі вже, плямкаючи губами та лежачи на боці, зійшлися в зоні ефективної дії підсаки.
Хап! Бльовк! І, як на фунікулері, кабанчика доставлено на мій берег із купою трави та жабуриння. Ага, попався! Радію, як та дитина – нарешті, прийшов, нікуди не подівся – є надія!
На годиннику 14:28. З третьої години до шостої тут зазвичай тиха година, але ще 30 хвилин маю. Фоткаю свою слизьку й в'юнку бронзову медаль, вкидаю в садок до карася і, спорядивши вудку свіжим хробаком, помічаю якесь ворушіння справа.
Підняв. Відпустив. Притопив. Відпустив. Підняв, підняв, ще вище... Похитав... Держить вже ж, ну точно засмоктав черв'яка з гачком, ну... Убік, вбік, потяг із прискоренням... Ррр-а-а-з! Притоплена жилка хльостким батогом розрізала воду, а вудлище, зі скрипом вигинаючись, вперлося у важку рухливу перешкоду. Є! Є! Є! Другий лин пішов у баламуть, розганяючи мул і жовто-зелене жабуриння!
Далі клюнув підлящик, згодом третій линок, тоді чорнуха й сонячний окунь. Активізувався хижак і декілька разів вивернувся між трави, розганяючи мілюзгу. А в 16:00 рибу наче вимкнули. До вечірніх сутінок, а хоч би хто черв’яка пожував чи поплавця посмикав – риба щезла! Я вже й докормлював, і мантри читав, і сорочку навиворіт вдягав – ніфіга! От і зрозумій того лина після цього! Але ж одне знаю напевно: треба ходити й кормити, і риба колись таки буде ;-)
Слава Україні!
Слава ЗСУ !
Вітаю товариство завзятих рибалок!
Трошки і від мене рибальського звіту.
Трапився вільний час і дома, звісно, не всидів.
Схопив своє рибальське причандалля і швиденько на річку, дяка Богу, що не так далеко.
А на річці смугастий добре радував мене своєю жабідністю практично до всього, гума рвалась на шмаття, ковтав глибоко. Що коїлось, не передати словами, а не, передати, то був дійсний окунячий жор. Задоволення отримав добрячого, рахую так, що десь на тиждень вистачить. Хочу ще того жору :D
Всім нам бажаю скорого миру і тільки на наших умовах!
-Ти починаєш наздоганяти і хочеш затримати захід сонця, та воно невблаганно сідає за небокрай, робить оберт, і знов світить тобі в потилицю.. Це сонце незмінне у відносному русі, а ти старієш, і з кожним днем все ближче...
( Time. Pink Floyd)
Початок вересеня тихим медовим світанком, як коктейль ділить шарами холодне повітря та теплу землю, вже зовсім скоро осінь креще́ндо увірветься до нас. Сподіваємось на добру осінь, і хороші новини. А зараз, ще та коротка мить, невидимий дотик паутини бабиного літа, яку іноді змахнеш з обличчя рукою.
06.09.2022, 18:11
06.09.2022. Десна, где-то на траверзе Сувида.
Война научила тому, что самое ценное это семья. Стараюсь как можно больше времени проводить с семьёй. Сегодня с батей провели время на воде, в поисках леща. Нашли, на том же месте, в тот же час.
Десна сильно обмелела. Вода всё ещё тёплая, а вот ощущение осени уже довольно явное. На воде, если бы не утеплился, было бы довольно не комфортно.
"Лаврушки" не было. Пара верховодок изначально не в счёт. Корм был подобран правильно. С прицелом на леща. И лещ пришёл. Поймали пяток за пару часиков и довольные покатили домой.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Насадка - 1 опарыш, корм - адская смесь. 1к гороха сварен, 0.5 перекручено на мясорубку, 0.5 в половинках. Горох смешан с панировочными сухарями. Эта смесь разбавлена пачкой флагман шоколад. Глубина лова где-то около метра.
Сегодня, на Андриана и Наталии (в мирУ :pop:08.09.22), я потерпел Фи-Аско :opetr:, во время рыбной ловли...
Дело было так:mat::
фидер :drill2:Армадейл 4,2-180 я оснастил вершинкой на 6 унций, так как вчера с рання давали более-менее сильную струю;).
Катушка Пэнн Конквайер с Нанофил 0,17 + шок-лидер; оснастка Патерностер с Фидергамом (так как вчера Доверенный Источник споймал на этом месте Лещика в 1,3 кГ:voot:), кормушка - Гладиатор на 120 гр.:pirate: от В.Пугача, дальность забросов - 61 оборот катушки:rolleyes:.
Прикормка - 1 пакет Flagman Grand Big Roach & Bream + 5 "пшиков" Grand Liquid River Bream в воду для замешивания:).
Опарыш и Пенка.
Солнечно; стабильный ветер по течению, северного направления; зеленка то подходит, то отходит от берега:cool:.
Ловительное время с 7 до 13 часов, но воду слегка толкнули лишь около 11час 30 минут:eek:...
Мое Фи-Аско :opetr:выразилось в поимке аж 3-х Рыбоидов - Недомерков:D, после толчка воды. Это были Бычок №1 и Бычок №2, а также Рыбоид, чем то напоминающий Густеру, а мо", Белоглазку, х.е.з... вся эта "братва" немедленно была возвращена в водную стихию:kirtsun_02full:.
09.09.2022, 16:20
09.09.2022. Спиннинг, старики в районе Новосёлок.
Сегодня с батей обкатали практически все старики и кусочек Десны в районе Новосёлок.
Что сказать? Лепота! Людей практически нет. Встретили одного рыбака и всё. Свежий воздух, практически везде чисто. Красота.
Для покатушек в той стороне нужна нормальная машина. Высокая. Но поездки туда того стоят.
Искали щуку. Она нас проигнорировала. Ни железо, ни воблера, ни силикон её не заинтересовали. На воде полный штиль. Ни плюха, ни иных проявлений живности. Такой себе анабиоз. Но рыба была постольку поскольку. Батя и по деревьям полазил за своей вертушкой, и по воде пошастал. В 67 детство вспомнил :)
Было здорово. Просто здорово. Живая вода, природа, тишина, лёгкий шелест ветра.
Пятница, вечер, Днепр, ветер в харю, пронизывающий и холодный...С 17.00 до 19.00, но клевало после 18.00.
Маховая удочка, мастырка, каша.
Международный день вина "Гренаш". Каждый год приходится на третью пятницу сентября. Праздник был создан в 2010 во время симпозиума виноделов, на котором выбрали лучший сорт винограда. Им стал именно Гренаш:bot:
В такой знаменательный день мне никак не сиделось дома:)... и я пошел немножко порыбачить на Левый Берег Каневского вдхр, что в черте Киева.;)
С рання шел мелкий дождик, но потом постепенно он затих и распогодилось:cool:; ветер дул прямо мне в морду лица:kirtsun_02full:, но я не растерялся, шустро так снарядил свою снасть и приступил к ловле местных Рыбоидов:kvok:.
Фидер :drill2:Армадейл 4,2-180 гр с вершинкой на 4,5 унций; катушка :udo4ka:Мантарей ИксПро Фидер 5500 с нанофил 0,17 ам.ед. + шок-лидер: оснастка Патерностер; кормушка Гладиатор :pirate:на 100 гр от Владимира Пугача успешно пробивала лобовой ветер и доставляла крючок с наживкой на дальность 68 оборотов:).
Прикормка Flagman Grand Big Roach & Bream + 0,7 литра Микса из Ячневой и Кукурузной крупы:rolleyes:.
Наживка - Опарыш, насадка - шарик Пенки.
Лучшая сегодняшняя комбинация - поводок 0,168 длиной около 1 м + крючок Мантарей Элит Компетишен Хукс + 2 опарика.
Ловительное время - с 7 до 15 часов, причем с 7 до 13 часов я преимущественно "закармливал точку", скажем так:connie_23: и лишь два последних часа более-менее клевала Плотва:leb:, не то чтобы "батон", но и не маленькая, как по мне!:D
Выработав подчистую прикормку, я смотал свою снасть и поехал домой:newy:.
stavros_sparrow
18.09.2022, 10:49
Вчора з товаришем відвідали Десну.
Я ловив на самій річці, товариш в заливі.
В заливі клювала щучка на все підряд, але розмір не радував.
В мене ж більш трудова риболовля вийшла.
Працював силікон 4 розміру в шартрезі. Інший колір брати не хотіла. В результаті 2 кілушки та одна на 700гр. Також був сход гарної щучки у коряжнику.
Владимир_84
20.09.2022, 15:51
Трохи випало вільного часу
Ярослав Злой
21.09.2022, 04:55
Осінь... Температура води вже менше ніж 16 градусів за Цельсієм і риба відчутно додала в активності. Інтернет повниться світлинами з величезною кількістю довгоочікуваних плямистих красунь золотого сезону. Воно й не дивно, адже в цьому році високий рівень води та відсутність риболовного пресингу навесні вже відчутно поліпшили ситуацію з кльовом.
Спроби знайти судака на літніх місцях стоянок виявились марними. На виході з шестиметрової ямки приманками зацікавився лише один ікластий. FishUp U-Shad 4" в кольорі "лох" оснащений на моєму улюбленому штопорі спокусив його на впевнене клювання вже з першого закиду.
В цей час його вже рідко коли можна зустріти на барханах з фоновою глибиною 4,5-5 метрів. На зимувальні ями риба ще не скотилась, однак вже перебуває на пів шляху до них. Як правило, це вже корчі з фоновою 7-8 метрів.
Що стосується щуки то наразі її можна сміливо ловити протягом усього дня з періодичними "виходами". Прийшла найкраща пора для її цілеспрямованого лову поблизу поступово відмираючої водної рослинності.
Давайте трішки поговоримо про "раків", або, якщо дозволите, двохвостий твістер. Так, звісно, що величезний та беззаперечний недолік цього типу силіконових приманок є її погані польотні дані. А в чому ж головна "фішка"? Планерування. Величезна, у порівнянні з іншими площа, в парі з тягарцями мінімально допустимої ваги часом роблять справжні дива.
Brofishing Sofi 3,5" - це правильна назва двохвостого твістеру що ви бачите на моїх світлинах. Перше що особисто мене здивувало це її надзвичайна рухливість її "клешень", що дає змогу використовувати найлегші вантажики й таким чином, повністю розкривати головну ідею Софі...
Однак будьте готові до того що платою за таку м'якість та рухомість завжди буде тривалість життя силіконової приманки. Шанувальники лову щуки на Crazy Flapper мене зараз точно зрозуміють. От тільки різниця в ціні між цими двома раками просто космічна. Деякі приманки Keitech і на разі залишаються майже безальтернативними, але їх вартість, на мій погляд, вже остаточно вийшла за рамки поняття розхідник.
На превеликий жаль, сильний вітер та дощ змусили швиденько рокіруватись в напрямку дому та гарячого чаю, але вже дуже скоро ми неодмінно повернемось, щоб врешті-решт дізнатись нижню межу ваги з якою може справитись Sofi.
Бажаю всім нам мирного неба та вічних мук ворогам.
Слава ЗСУ!
Владимир_84
23.09.2022, 07:08
Хотів Судака, заципився ось такий гість
На днях я посетил Левый Берег с целью опробовать флэт кормушку в паре с фидером.;)
2 фидера :drill2:S-River Telefeeder 300см-100гр + флэт - кормушки на 80 и 100 гр, 2 катушки :udo4ka: S-River Feeder 6000. на которых шнур F4 0,12 мм + шок-лидер.
Прикормка состояла из 1 пачки Flagman Grand Big Roach & Bream + 1 литра Микса из Ячневой и Кукурузной крупы в соотношении 1:1 (на глаз:mat:).
Насадка - Пенка, кусочки EVA - белого и желтого цвета, пуфики, опарыш в разных комбинациях:rolleyes:.
Дальность забросов - от 40 до 70 оборотов катушки:spin:.
Ловительное время с 7 до 15 часов.
Пасмурно, иногда сеет мелкий дождь:eek:; ветер западного направления (прямо в морду лица:158:) с порывами до 11 м/сек, если синоптики правильно эти высчитали и предсказали; воду подымали время от времени, но без существенного ускорения скорости течения:o.
Лучше всего брало на Пенку и EVA:fish-predator:, а Пуфик и Опарик в игноре:connie_23:...
Рыбоидов я отпустил после фотофиксации, нехай готовятся к зимовке в глубинах Днепра на просторах Каневского вдхр:kirtsun_02full:...
Выработав прикормку, я подался домой:ping:, с целью отдохнуть и проанализировать полученный опыт ловли с Флэт-кормушками:Smile033:
Владимир_84
24.09.2022, 16:38
Звіт трохи із запізненням
Как-то не складывалось у меня с твичем.
В моих местах джиг всегда рулил. Но военное время вносит свои коррективы, и...
Заливы Днепра. Твич. Щука. На самом деле - много щуки. Цвет воблера по барабану.
Роялил размер и заглубление.
За 3 часа выхода - более десятка клевов-выходов.
Время Ч - 10-12 ч. После 13 все стихло..
Всем мира.
Нарешті зміг зрозуміти що йому треба, бо як не вихід то один-два а решта дріб'язок. А цього разу не дивлячись на погоду ( вітер у пику 3-4 м/с) все вийшло дуже файно. Клював не часто але впевнено. Всім НХНЧ
В день просящихся рюмок я пошел на рыбалку, с целью отметить это славное начинание!:kirtsun_02full:
Фидер :drill2:Армадейл 420см-180 (160) гр с катушкой :udo4ka:Мантарей ИксПро Фидер 5500; Нанофил 0,15 + шок-лидер; Симметричная петля; кормушка Гладиатор на 100 гр от Вл. Пугача.:)
Прикормка: 1 пакет Flagman Grand Big Roach & Bream и пол-литра Микса из Кукурузной и Ячневой Круп (1:1, на глаз):rolleyes:.
Наживка - Опарыш, 1 штука;).
Дальность забросов - 62 оборота катушки; ловительное время - с 7 до 15 часов; с рання было пасмурно и дождливо, а через пару часов немного дали воду и небольшую струю:cool:; тучи разошлись и дождь перестал идти, даже иногда пробивало солнце - Ляпота, да и только:bumer:, и Рюмки так и запросились. Но я был суров и непреклонен : на Рыбалке - Ни-Ни!:Smile049:
Вот почему, несмотря на бесклевье, я таки выловил 5 Плотвичек:fish-predator:, сфоткал их на память, и отпустил в глубины реки Днепр:karaseg:.
На этот раз, тоже недавно, я взял фидер :drill2:Инспирейшен 3,9-130 и катушку :udo4ka:Армадейл Фидер 6000.
Кормушка Гладиатор на 90 гр от В.Пугача бодро летела на 64 оборота катушки и содействовала поимке рыбоидов:).
Прикормка - Flagman Grand Big Roach & Bream; Наживка - Опарыш, Пинка, Мотыль; наилучшая комбинация у меня было - Пенка + 2-3 Мотыля + Пинка:rolleyes:.
Ловительное время с 7 до 15 часов.
Немножко подняли воду, а затем опустили до прежнего уровня; струю тоже чуть-чуть усилили, а потом спохватились, и все вернули назад, как было спозаранку:kirtsun_02full:...
С рання были частые поклевки, но без реализации:connie_23:.
Пришлось менять поводки, крючки, наживку - насадку...
И только после 14 часов стало цепляться почти на каждом забросе.:fish-predator:
Підготовка почалася ще 9.09.2022...Саме в цей день спитав у небайдужих людей чи не хотіли б вони підтримати "психів" у госпіталі і допомогти нашим мужнім і відважним технічними рідинами для авто.Весь процес від листування з небайдужими до отримання останнього фото щасливих отримувачів зайняв три тижні.Отже,було придбано дві тачки смаколиків і відвезено в госпіталь.Дотягнути пакети до психіатриї допоміг Вадим ака Drima.Він же був і одним із спонсорів всієї цієї акції.Я б сказав навіть почесним спонсором :-) Також спонсорами виступили KSergo та мій колишній однокласник Ігор.За що їм окрема подяка т.я. вони завжди підтримують всі ці акції.Ну а купити смаколики допоміг мій молодший син(який теж завжди їздить зі мною відвідувати тих кому війна скалічила не тіло,а душу).На цю акцію було витрачено половину коштів.
Ну а на другу половину витратив на купівлю тосолу і мотоного мастила.Це дуже-дуже потрібні рідини.Техніку січе уламками,її латають,а от всі ці мастила-тосоли треба заливати по-новій.Так що це щастя завжди користується попитом.Тож ми вчергове зробили маленький внесок у нашу перемогу...Дякую Дрімі,КСерго та Ігорю без яких все це було б неможливим.
ПС.Якщо хтось також хоче допомогти нашим мужнім і відважним,але не знає як-пишіть.
Доброй ночи.
Сегодняшний прогноз погоды обещал возвращение теплой погоды и я решил воспользоваться таким подарком. Давно собирался побывать на одной запрессованной точке почти в центре города и половить что-то из костей.
Чтобы добраться в то место, что я наметил понадобился велосипед +городская электричка и снова велосипед. В итоге из дома я выехал около 7-ми утра, а на месте был в начале десятого. И там я был совсем не одиноким, местами уже стояли группы страждущих с фидерами. Посмотрев на это всё "безобразие" я выбрал себе место, зарядил 2 сталечных прута и один фидер. Только забросил прут со сталькой, почти сразу же поклёвка, но я её завтыкал от неожиданности. Ну, думаю, щас начнётся раздача.
Ну, она и началась, активно начали клевать бычки, при чём на всё, что не забрось... И в догонку южный ветер тоже не внушал оптимизма и каких-то радужных надежд.
Поймав штук 5 бычков я немного приуныл, да и времени с начала рыбалки уже прошло примерно 2,5 часа.
И тут внезапно она - поклёвка всего дня, один из сталечных прутов заходил ходуном и сделал уверенную, размашистую подсечку. Сразу стало понятно, что это не бычок и не плотва - сильные жимы и рывки рыбы дали понять, что она зачётного размера. Протащив её через бровку и небольшие заросли травы успешно припарковал на берегу. Ухххх.. Ну, сегодня точно я съездил не зря. Хотя, как мне кажется, это скорее всего был "день туриста". Именно в этом месте я не ловил лет 10 минимум.
Далее всё также продолжись невнятные поклёвки мелочи. Поигравшись с длиной поводка на фидере реализовал 2 поклёвки плотвы на белого червя и на бутер с красным. После 3-х часов дня клёв вообще затих и я около 5-ти часов вечера начал собираться домой.
Пы.сы. Всё в такой рыбалке неплохо кроме рюкзака, который утром весил почти 15 кг, а вечером 13,5....
Владимир_84
01.10.2022, 16:49
Последний день сентября, отпуска, рабочей недели, конец дня :)
И решил я на три часика выехать на Днепр под вечер. Вытащил с морозилки остатки мастырки (более свежая - на гак, более старая - на прикорм:) ). Кашу было облом делать.Привязал к велику спиннинг и удочку, и в путь. Закормил старой мастыркой - минут 25 даже шевеления поплавка не было... Взял спиннинг , поцепил релакс копыто 3 и пошел слегонца прогуляться :D За полчаса прогулки - килушка есть. Взял в руки снова удочку - начала клевать (но недолго, минут сорок ) плотва на мастырку. Ближе к сумеркам взял спиннинг . На бородку попался окунь. Ловил с 16 до 19 . Домой ехал уже в темноте. Удовольствие получил, рыбы поймал, чего и всем желаю !
Sokolidze
03.10.2022, 16:38
Не великий звіт про виїзд на р.Десна з човна:
Дуже давно не був на Десні, течія дуже сильна куди б не кинув все видуває одразу на русло,
приманки я використовував від Keitech в розмірі від 3.5 до 4 дюймів, з грузилом 24 грам до 32-х.
Спінінг буд від Favorite Skyline (прототип серія) в парі з Shimano Stradic 4000
На воді були десь о 7:20
Перший якір дав одразу 2-і поклевки, далі перестановка і дуже гарній схід чогось не поганого, і таких прикрих сходів будо 3-и, на такій сильній течії кожна риба відчувається на декілька кг більше ніж вона е.
Рибалка була не дуже довгою по часу із-за зливи яка була весь час довилось ловити менше часу ніж планувалось.
#ibisfishing #Shimano #Favorite #Keitech #favoritefishing #favoriteskyline #десна
Случайно узнав из Интернета, что сегодня отмечается Зачатие Пророка (в мирУ 06.10.2022 :pop:), я решил внести свой скромный вклад в виде ловли рыбоидов на берегу Каневского вдхр:kvok:.
Ловил с 7 до 15 часов; на дальности 64 оборота катушки :udo4ka:Армадейл Фидер 6000, что приторочена к фидеру:drill2: Инспирейшен 3,90-130 гр с вершинкой на 3,5 унций.
Оснастка - Несимметричная Петля; кормушка - Гладиатор :pirate:на 80 гр от В.Пугача:).
Прикормка - 1 пакет Flagman Grand Big Roach & Bream + пол-литра Микса из Ячневой и Кукурузной крупы:Smile033:.
Наживка - Мотыль; Опарыш; Пинка. Насадка - Небольшой Шарик Пенки.
Пробовал разные комбинации Наживки и Насадки, и сегодня явного фаворита я не выявил - Плотва на Зачатии Пророка капризничала и очень часто меняла свои вкусовые предпочтения:connie_23:.
Солнечно, ветер часто менял направление - от Юго-Западного и до Северо-Западного, с порывами до 5-6 м/сек (по ощущениям Морды Лица:eek:).
Более-менее внятно и организовано :fish-predator:ловилось с 8 до 11 часов, а затем - лишь от случая к случаю:helpme:.
Решив, что к 15 часам Зачатие Пророка :FEMINIST:уже завершилось, я закончил рыбалку, свернул снасть и отправился домой:newy:...
Вітаю всіх зі Святом!
Погодні умови: сонце, температура повітря від 13 зранку до +17 в обід. Вітер 4 м/с.
Десна, Зазим'є. Час риболовлі з 10 до 16.30.
Снасті: тест 7-28, довжина 2.59м. Шнур #1.2 на 8 жилок, флюр 0.35.
За день було взято 7 класних (як на мене) окунів десь по 20 см в довжину на копії Swing impact 3-3.5" і чебурашки 10-14 грамм. Більшість на 12 грамм + 3.5" в кольорі схожому на electric shad, інші на green pumpkin 3". Із проводок цікавіше за все був простий знос по течії. Всі покльовки були буквально в 5 метрах від берега і на глибині до 2 метрів. Взагалі, я йшов на судака, але якось з ним зовсім тиша, або руки криві.
Перший окунь був взятий ближче до 11.30, а потім дві години тиши. Всі інші були піймані десь з 13.30 до 15.
А потім я побачив під берегом щуку 40 см довжиною, яка як маршрутка курсувала то вверх по течії, то вниз, кожного разу ганяючи цьогорічний мальок. І зрозумів - ось за чим я прийшов. Дві коробки резини, 5 обривів в півтори години. Півтори години гри в кішки-мишки: я рибалю на одному відрізку, щука робить пару виходів на іншому; я переходжу туди де вона - вона робить виходи там де був я до цього. Коротше кажучи, я її не піймав :)
Перекусив, попив зелений чай з термоса і пішов на маршрутку на Київ. Просто немає слів, з цією щукою була просто циркова вистава в мене.
Окрема подяка для Corzza - в іншій гілці з іншого питання підказав чудову думку.
Слава Україні!
Сьогодні підвернулась гарна погода, сонячна. Дуже закортіло мені посидити з поплавцями. Карасик не хотів ловитись, плітка те ж, не дуже балувала, багато відверто дрібної разом з краснопіркою відпускалось назад у водойму.
Але ж я все сидів і чогось чекав і дочекався таки.
Мах 4 м, основна - 0.2, повідець 0.14, 2-х грамовий поплавець, гачок №10 по міжнародній нумерації, перловка (була). Ох і дала жару. Робив вісімки вудлищем, як вчив Олексій Зайко :D
Як вона не перетерла повідець до сих пір не розумію.
Воскресенье, Киев, Труханов остров между Петровским и недостроенным мостом.
Машину на парковку. Пасочки, корм в рюкзак, фидер в руках. Самокатом до места ловли...
С пол 9-го до 11 было 2 толчка воды минут по 15. Ну какие там толчки, движение воды типа течение, с подъем уровня на 3-4 см.
И в эти 'толчки' пришли 2 околокилушных лещика.
По стояку некрупная плотвичка и синец. Капец.
Погода до обеда приятная.
К обеду затучило, смотался, усамокатил.
Снасти стандартные. Фидер, шнур, кормак на Гарднере, фидергам, поводок, Овнер.
52 метра. Горох + кормом. Красный + опарик.
Вечер, 21 час. ЛещиковЪ съели с соседями на даче.
Я ловил на Левом берегу, с 7 до 14 часов.
Солнечно, ветер северного направления, с сильными порывами.
Воду начали давать примерно с 7:30 и не останавливались, уровень воды поднялся так, что под конец ловли пришлось уйти со щебеночного берега и ловить прямо со ступенек:kirtsun_02full:.
Струя тоже была довольно сильная, кормушку Гладиатор на 80 гр от В.Пугача иногда срывало проплывающими водорослями и мусором с дальности в 44 оборота катушки Армадейл Фидер 6000, что стояла на фидере Инспирейшен 390-130 с вершинкой на 3,5 унций; оснастка несимметричная петля (мой вариант:cool:).
Прикормка - 1 пакет Flagman Grand Big Roach & Bream + пол-литра Микса из Кукурузной и Ячневой крупы.
Шарик пенки; пинка; мотыль; опарыш в разных комбинациях, но обязательно с мотылем:).
Ловилась Плотва разных размеров:fish-predator:, все отпущено в воду под "грохот канонады", как-то так:rolleyes:...
Provodnik
12.10.2022, 16:45
Хоч якийсь зиск від шаленої води, але боюсь шо сховище не те що до камінців, а до природнього русла спрацюють, зато рибу прибило до ближньої пляжної бровки, і гарну рибу :)
Солодка і майже літня прикормка, опарік чи кукурудза, ніяких пінок чи мотилів, але ловити дуже складно, несе різноманітний мотлох, куди там навесні.
Місцеві доповіли що "пішов судак аж по кілу":158:...Знайомі поїхали перевірити, "великих" було пару гр. по 800, решта незалік. Сьогодні і я попхався, скучив по джиговим клюванням, зранку судачки клювали завзято, збільшив розмір приманки, смикати не перестали але на гачок вже не чіплялися.Були ще окунці і навіть підлящик гр.150 на сексі імпакт 2", по-чесному:) Клювань надивився та й повернув додому...
Місцеві доповіли що "пішов судак аж по кілу":158:...Знайомі поїхали перевірити, "великих" було пару гр. по 800, решта незалік. Сьогодні і я попхався, скучив по джиговим клюванням, зранку судачки клювали завзято, збільшив розмір приманки, смикати не перестали але на гачок вже не чіплялися.Були ще окунці і навіть підлящик гр.150 на сексі імпакт 2", по-чесному:) Клювань надивився та й повернув додому...
Вы там точки не сдавайте. Я и другие знают. Утечка инфы идёт через СМИ. Потом корректируют сепары, колобра...
Був сьогодні на Стугні ( м. Васильків) в самому місті. 2 клювання- мимо. Ж- Тейл Сатурн 2,5, чебур 5 Гр. Легенда( кастомна!) 7,6 до 10,5 Гр майже не тяне( але я тяну чуйку). Друзяка вокунця( инбаайт 710 ТБ- кожен дурак на ньго поймает и на 2 гр) на 300 грамів. Я чисто по судаку ( а він там є). На човнах ходили хлопці з 7 до 15.00- отож, повний нуль.
ПС: КУзмич( не Севгей,ю с Окопного Поля, Домосед наш).
Х/ф " Особенностии национальной рыбалки"." Рыба здесь есть. Ловить надо уметь.
Год плохой по по всем показателям по рыбалке ( а по жизни, тем более- ВОЙНА). В это время аборигены всегда косили судака. Сегодня у 10 лодок+ полный. С 7.00до 15.00.
ПС2:7 лет тому после Покров, с 17-го за неделю( 2 дня пропуск) щуки от 1 до 5 Кг. Сначала продолжительность рыбалки составляла 1,5 часа, край. Потом 30 минут.Ну поймал 3 штуки, куди девать? Холодильник- вонище. Соседям? Сказали хватит ужЕ.
У Викторыча была подобная история( ну масть шла, как и у меня). Он ловил чисто на джиг, а я начал извращаться тоже на джиг. Сначала на Джавик Имакатсу 3 дюйма ( оригинал). Скушали всё те щуки.Перешол на колебло и вобы с со скруткой от амеров и отигрался за обкусанный Джавик.
Тема не простая. Когда надо больше, когда меньше груз. Що у того судака в башке?( кажуть, що мізка у нього не має, як у путіна).
Зі святами усіх. Тримайтесь. І хай боронить нас Свята Богородиця, і Бог.
Cлава Україні! :ukr:
Випав вільний час і я без роздумів вирішив його провести активним відпочинком. Зранку сонячно, но прохолодно. Вагався чи то спінінгом ловити, чи то вудками. Взяв вудки, захотілось просто посидіти на березі, погрітись у промінях ще трошки теплого осіннього сонечка. Трошки вдалося спіймати. Самий - самий півкіла. Перловка і на далі продовжує працювати, у всякому випадку у мене.
Скорої нам Перемоги, на наших умовах!
Будьмо !
Nikolos68
16.10.2022, 23:21
Сьогодні прокинувшись зранку, нічого особливого не планував. Снідаючи передивлявся відео одного нашого блогера і побачивши що у нього клюнув дуже непоганий судак, зрозумів що їду на свою улюблену річку і мені пофіг буде щось чи ні, просто хотілося закинути спінінг і помилуватися красотами жовтневої Десни!!! На місці був десь після обіду, почав з трьохдюймового силікону і так закид за закидом подумав, а може поставити п'ять дюймів і на другій проводке просто зупинилась приманка, на всяк випадок підсік і не даремно... Спочатку думав зачеп, но потім "зачеп" почав пручатися не зрушаючи з місця, прийшлось затягнути фрикцион і тягнути до себе, бо поруч були корчи! Трохи зусіль і побачив, його величність-судакевича)) Як же давно я тебе чекав, йшов як собака на поводку і тут побачив що зачепив його за краєчок губи :confused: Трішечки "камасутри" на колінах і судак в руці :)
На наступному закиді зачеп і обрив,вже не перев'язувався, сонечко сідало і треба було їхати до дому.
Помітив що спонтанні рибалки бувають дуже несподівані , коли нічого не очікуєш, іноді трапляються приємні сюрпризи :o
ps. Вагу так і не узнав, бо кантора не було, а кухонні ваги так і не подужали))
Всім гарних рибалок і головне - Миру!
Узнав из И-нета, что сегодня (18.10.22) все прогрессивное человечество отмечает Всемирный день женского счастья (Women`s Global Happiness Day), я решил осчастливить жену своим отсутствием по месту жительства, и быстренько смотался на рыбалку:D.
Очень тепло, аж +20 градусов в тени, ветер Южного направления.
Воду потихоньку понижали, а струи так вообще никакой я не обнаружил в том месте, где ловил (ранее оно называлось "Магазин":kirtsun_02full:).
Ловительное время - с 10:30 до 14 часов.
Фидер Инспирейшен 3,90-130 гр, с вершинкой на 3,5 унций; катушка Армадейл Фидер 6000 с Нанофил 0,15 + шок-лидер; Несимметричная петля: кормушка Гладиатор на 80 гр от В.Пугача доставляла прикормочную смесь и оснастку на 60 оборотов катушки:spin:.
Прикормка - 1 пакет Flagman Grand Big Roach & Bream + пол-литра Микса Кукурузной и Ячневой крупы:158:.
Шарик Пенопласта; Пинка; Опарыш и Мотыль в разных комбинациях почти не расшевелили Рыбоидов (а мо", их там вообще практически не было, х,е,з:eek:.).
Но я немножко уперся и таки словил Две Плотвички :fish-predator:- вначале №1, а затем №2 (см. фото), обе особи были отпущены в пучину Днепра:)...
Немного запоздалый отчёт за понедельник.
Не спонтанно решил съездить на одно из озёр Обуховского района Киевской области. Благо, что погоду обещали теплую и без дождя.
Доехав утром к месту ловли на электричке с удивлением заметил, что
на грунте уже заморозки. Вторая половина осени уже, однако.
Ловить собирался на маховые удочки. В озере присутствуют практически все виды рыбы от "тюльки" до щуки.
Надеялся, что вода еще не сильно остыла и удастся что-то наловить.
Настроив удочки сделал первые забросы на красного, белого, мотыля и разные бутербродные комбинации из этого всего. Результата - ноль.
В итоге решил сменить тактику ловли, поймал поверху несколько "тюлек" и зарядил одну из удочек на живца. Не прошло и получаса, как увидел что мой поплавок что-то уверенно повело в сторону. Подсечка и первый окунь был доставлен к берегу.
Ну, раз так, то наловил ещё живцов и снова забросил туда же. В итоге до обеда 5 окуней. Ещё одного взял на красного червя на удочку. Белая рыба была в игноре.
Довольный таким результатом после обеда решил смотаться домой. Перед этим скормил местной кошке остатки живцов.
2 недели без рыбалок.. работа, небольшая операция, восстановление... удары братушек, аномальный уровень воды в Днепре ( лет 20 точно такого уровня не помню, который был 10 - 12 октября. Еще до постройки сироток в Конче такое было).
Решил отвлечься.
Места ловли - заливы Днепра где-то между 3 и 5 шлюзами. Рыба - 6 шт кило +- на твич, и потом 2 бонуса с 3х забросов на одной точке на джиг - 5 и 5,5 кг. Прошу не ругать, рыба: а) на двоих, б) меньшая в рюкзаке уже не отпускательная к моменту бонусов((.
Твич работал с рассвета до 11 ч.
Бонусы тупо в обед, 14 ч +-.
Похоже и хорошую, и очень хорошую рыбу - мега-струя "вбила" в берега. Шансы очень хороши.
P.S. В 7 утра было -4, пробирало.. днем солнце, +14 и высокая давка. Речь про прошлое воскресенье.
Доброго дня, колеги. Нажаль останнім часом немає змоги вириватись на риболовлю, але відзвітувати є про що.
На даний момент веду збір коштів на тепловізори для взводу, в якому наразі служить мій тесть і просто хороша людина Олексій, який зараз боронить нас із вами на "нулі" у складі розвідвзводу.
Чим швидше зберемо - тим більші шансів у наших хлопців на успішні виконання поставлених задач і тим ближче наша перемога.
Вартість одного такого приладу - 51000 грн.
Розумію, що всі виснажені фінансовано, але кожна гривня є архіважливою!!! На цей момент зібрано близько 50 000.
Пряме посилання на банку 👇
Номер картки:
5375411200668643 ( дублюю в першому повідомленні)
моя сторінка у ФБ:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 865LiqXKTVjM6U5RVuadl?comment_id=793069775284620¬if_id=1666270447019932¬if_t=feed_comment&ref=notif
Дякую! Все буде Україна!
Сподіваюсь, що адміністрація не буде проти. Дякую всім і кожному!
mabilochka
20.10.2022, 17:48
Катал на любимый старик.
За день 2 раза побил свой рекорд по щуке.
К сожалению пришлось обеих забрать:(
Заодно достал 2 сетки.
Итог- на фото.
На фронт едет 35 баночек свежей рыбки и 16 баночек мяса.
Пс: кому не жалко поделиться 0.5л банками под закатку- буду благодарен. Нахожусь на Лесном
На данный момент уже более 200 банок уехало нашим пацанам
Alexleto
21.10.2022, 16:38
Зараз я у вас як впо, так вийшло. Треба було десь знайти спіннінг, а потім рибу. Був на місцевому озері на лівому березі. Щучка трохи клювала.
Eugene_Goroh
24.10.2022, 00:46
Вітаю всіх. Давно тут не був, та й на рибалці давно не був.
Побачив на минулому тижні у фейсбуці подію - кубок Лакі Джон, попитався, що там і як. На Личанці востаннє був ще здається на якомусь Щупачку, коли старшенька моя ще була геть малою і виграла тоді в Агапича пантунівського невбієнного коробка за ювілейне 21 місце. Ностальжі, одним словом. Побачив пізно, брати участь не дуже планував, бо в спортивному тусняку не крутився, знайомих мало там. Ще й попередня спроба виїхать на риболовлю очікувано завершилася вояжем на СТО на евакуаторі. Основні снасті там в машині й залишилися. Але Артурас пообіцяв зарегати прямо з коліс, якщо допхаюся, та ще й організував Метровського з компанією зранку на район, щоб мене підібрали. З таким сервісом гріх не поїхати.
Там прикол такий, щоб ловити тільки на приманки лакіджон або салмо. В меня якісь перчі в лахах були, але ж все робоче на СТО залишилось. В ларьку на районі ніц нема цих фірм, докупив тільки трохи кручків, повідців галімих, а от вдома в ящику з барахлом завалялося кілька пачок тих лакі джонів, що на козах колись в призах роздавали. Я його й не ворушив з тих пір, тому й на СТО не поїхало. З котушок вдома залишалась дитяча лайтова, та ще аццький заубер з PowerPro, яким я вже років 5 не ловлю, тримаю чисто для п'яних дружбанів, коли в руки нормальну снасть давати стрьомно. Але з нього вильот ніякий, а крутить так, наче москаля на фарш меле. Ще Нєвка лежить, але я її вже сам боюся. Короче, накрутив кілька джиг на 3-5 гр, взяв дочкиного лайтика, ну й пішов. Підсаку знайшов вже на водоймі, в кущах валялася з обламаною ручкою.
Регламент у спорцменів прикольний. Типу 5 турів по годині рандомно міняються вимостками. Хоч подивився, як спорцмени ловлять. Я переживав, що в мене сілікона лаківського нормальних щучих розмірів нема, 3 дюйми десь було максимум, так ці клоуни ставлять такі піндюлінки, що мені їми соромно окунів на домашній калюжі ловить було б.
На першій вимостці ми з спроцменом пролетіли, точніш поки я до вимостки дочапав, в нього вже одна була, а більш кльову не бачили.
На другій вимостці випало з Артурасом стати, він мені задарив вертуху лаківську, то по одній на ті вертухи взяли. Я його на 10 грам обловив, то вирішив, що програма максимум на турнір виконана, а то й на сезон. Правда, йому якась крокодила ще клюнула та відірвала, але то не щитається.
На 3 та 4 тур знову прольот, правда суперники по вимостці теж, одненьку тільки сусід дістав, та в мене було пару тичочків і одну видать забагрив - луску дістав на крючку. Тобто, риба є, але дууже спортивна.
А на 5 тур я вже закінчів з ізвращеніями, поставив тупєйший твістер золотистий, і полетіло. Двуху витягнув, на лайтик так взагалі емоційненько, ледь з мостка не навернувся з тою півподсакою, далі схід, далі ще одну тягну... сусід спорцмен питається так обережно, а на що ловиш. Я показую, - каже, це ж не лакіджон, в них нема такої моделі! Та ну, оно пачка, просто їй вже років 15 не менш, чи не з першої моєї кози, це випускали, коли більшість нинішніх спорцменів ще в школу не ходили.... Пригостив його цими твістерами - так він 4 шт встиг влупить, доки я з рибами фоткався, і ще 2 йому зрізало, при чому одна добряча. Як же він плакав, що це останній тур ))
Хоча як на мене - твістер як твістер, 2", класика, я на такі споконвіку ловлю, грає та клює більш-менш стабільно незалежно від виробника, будь то Action Plastics, мансівські чи селектівські. Мабуть щук вже так задрали ті спорцмени зі своїми задвигонами, що вони простому твістеру як рідному зраділи... А може просто як раз рот відкрила, сусідні вимостки теж щось тягли.
Власне, на цьому й завершилося. За результатом я зі своїми трьома щуками аж 50-й з 71, мабуть ті спорцмени таки теж щось вміють. Але ж їздив не за тим - сезон можна сказать відкрив, рибу побачив. Дякую Артурсу, що витягнув, ну й за рятівну вертуху, Сані Метровському, що довіз туди, і тим файним хлопцям, що підкинули назад, організаторам цього дійства, та звичайно ж дякую ЗСУ за те, що все це зараз є можливим. До речі, турнір був благодійний, і на користь ЗСУ скількадесят тищ грошей перечислили, що теж було вагомим аргументом для участі.
Звіта не планував, але якось написалося дружбанам у вайбері поки без світла сидів, то залишилося лише матюки видалить от і звіт готовий. То най буде вже.
Фото пачки прошу не вважати рекламою, все одно фіг вже таку десь купите. Просто фастаюсь.
Ще характерна деталь - пляшку з собою звозив, так і не згадав за неї і назад привіз. Хоча там навіть плов на закусь насипали! Бо ми, спорцмени, блюдьом здоровий спосіб життя!
Всім добра, щастя та Перемоги.
Ярослав Злой
28.10.2022, 02:17
Рік тому мене неабияк здивував увесь цей галас навколо цієї приманки й деякі риболовні оператори одразу ж похапцем почали створювати власні репліки на всім відомий Deracoup. От тільки так поспішали що навіть забули попередити колег зі сходу про крайню необхідність використання обтискних трубочок на вертлюжку, без яких ця приманка системними перехльостами за флюорокарбон випробовує нерви нашого брата на міцність. Але ж «і так піде»…
Ну а якщо комусь буде не до вподоби, то ви завжди можете самостійно поїхати в Епіцентр, знайти ці трикляті трубочки в правильному діаметрі, порізати їх на потрібну довжину та одягнути як самі забажаєте. Адже в промислових масштабах подібні маніпуляції неодмінно призведуть до… чого? Катастрофічного та ірраціонального подорожчання приманки? Ні. Просто «і так піде»…
ПростаХВерам швидесенько видали ці псевдорепліки з єдиним завданням: «Лупайте сю скалу…» Коли ж кількість цих «революційних залізячь» в інфопросторі досяг нестерпно високого рівня навіть я не витримав й жартома назвав активних учасників цього мракобісся біомасою. Деякі особливо чутливі дупи підгоріли настільки сильно що я навіть не встиг помітити як вони перетнули стратосферу написавши мені в особисті «атпіска»…
Пам’ятаєте як в 18 році було масове божевілля з джиг-рігом? І де він зараз?) Те ж саме очікує і цю обертальну блешню. Так-так, це просто передньонавантажена обертальна блешня яка поки що не в тренді. Але ж, як відомо, для гучного успіху франшизі потрібно дати відпочивати. Впевнений, що незабаром нас чекає повернення і її слави, адже історія циклічна а людська пам’ять дуже коротка.
Давайте мабуть трішки про саму рибалку. Давненько нічого не писав і якщо відверто, то навіть трохи, так би мовити, «зголоднів». Та не буду дуже довго розмазувати соплі й почну одразу з поставленої мети. Звісно що частину жовтня, та ще й з такою нечувано високою температурою води просто грішно було б не присвятити плямистій красуні.
Не було великого бажання «підбирати ключик» тому я одразу дістав перевірений роками лом у вигляді Inquisitor 110sp і він вкотре довів що невипадково лежить в коробці з написом «Перевірено часом». Не хочу писати про кількість спійманої риби аби зберегти залишки нервів чутливих неофітів, але подібної рибалки по щуці в мене ще не було… Хоча ні, все ж таки напишу. Ну не можу я спинити себе в задоволенні… Понад 80 щук на човен. Ой, а що так можна було?!
Чесно кажучи навіть фотографувати не хотілось. Подібна пікова активність вкрай рідко супроводжується нашою присутністю тому хотілось просто кайфувати від цього дійства… Дивовижно, та затухання кльову не відбулось ні в обід, ні після нього. Не знаю чи взагалі переставала вона жерти, бо на берег ми поїхали як тільки почало сіріти…
Ще вранці на одній з точок чималого розміру воблер зацікавив окуня. Та не сприймаємо подібне в серйоз й продовжуємо ловити щуку. Але через деякий час ми вирішили повторити маршрут і одразу ж ловимо в цьому ж місці його брата, трохи більшого за розміром. Недовго вмовляючи інших все ж таки вирішую кинути якір та проблема полягала в тому що ловити окуня на Raidon до 48г чи Fortran до 34г задоволення вельми сумнівне, погодьтесь.
А якщо я додам сюди трішки вітру, шнур #1.2 та джигову проводку найлегших тейл-спіннерів?) Як вам таке?) Ну не було в човні нічого менше 4"... Звісно що задоволення від виважування та м’якої подачі з вершинкою такої жорсткості зробити неможливо та окунів це не надто хвилювало… Їли жадібно та з апетитом.
В нашому випадку це були тейл-спіннери від Accurat. Якість лакофарбованого покриття, повторюваність, трійник, форма пелюстки, швидкість початку роботи, ну і звісно наявність обтискної трубочки. Можу сміливо рекомендувати. Тут дійсно не керувались єдиним принципом "і так піде"...
Через 15-20 хвилин смугасті почали активно натякати нам що пора вже щось змінювати та починати гратися з кольорами та варіантами проводок, але щука була в пріоритеті тому вирішили спіймати ще по одній та потроху їхати до берега. Вечеря, рибацькі байки тепер замінили воєнні теми, розум постійно нагадує про це а життя кожного українця поділилось на до та післявоєнні періоди.
Сон прийшов одразу. А завтра? А завтра буде дуже скоро…
Надобраніч, Українці! :ukr:
Слава Україні! :ukr:
Як тільки залишається якісь вільний час - гайда на рибалку, хоча би на пару годин.
Активний пошук наше все. Буквально ось тут ще ловиться, а трошки подалі вже ніт. Все з одного місця. Рибка повільна та примхлива, висла на приманці, ну і треба було ще вмовляти різними танцями з бубном.
Трошки вийшло, ну і то добре!
Будьте здорові, бережіть себе і нашу Україну!
SalmonHunter
31.10.2022, 18:44
Давно не писав сюди звітів, але про цю рибу хочу таки розповісти.
На зорі мого досвіду ловлі хижої риби на штучні приманки, всього навсього 12 років тому, досвідчений колега розповідав мені про ловлю нічного судака, як про вершину спортивної майстерності.
Дитячу уяву збурювала історія про казкову смугасто-бронзову рибу, яка активна в пітьмі, має гострі зуби і неймовірної сили удар кістляво-броньованої щелепи.
А ще про спінінгіста, який в пітьмі ночі продовжує творити магію за допомогою чарівної карбонової палички. Та розмова закарбувалась в моїй душі і стала мотивацією до подальшого розвитку як спінінгіста. Я зрозумів, що прості люди теж можуть ловити як профі в журналах і відео.
А якщо по суті, приїхав цілеспрямовано на нічного судака. Дочекався доки буде місце де вкинутись. Точка в Києві дуже популярна і запресінгована. Вдень не було де і яблуку впасти, як то кажуть. А от після 19:00 ближня бровка була в моєму повному розпорядженні. Експеременти з вагою, невизначеність з типом і розміром приманки, сумніви, вагання, зацепи і перев'язування в пітьмі- всі труднощі і прикрощі нічної рибалки. Але нічого не вдієш. За адреналін ми готові платити грубі гроші.
І я його таки отримав. Більше ніж досить цієї ночі. Раптовий удар який не можна ні з чим порівняти. Феєричне виважування. Ну і випускання, мій суперник гідний поваги. Дійсно трофейна риба з берега (64 см приблизно 3 кілограми). Хай живе і скоро знову побачимось.
mabilochka
31.10.2022, 19:23
4 дня в любимых местах.
Резко все стало грустно и печально.
Завелись серьезные браконьеры. Водоем просто вымер.
Даже бобры исчезли... Прошел по каналу 3 км- ни одного погрыза.
За эти дни удалось наковырять аж 5 щук, и то в соседнем озере.
Опять нашел сетку- абсолютно пустая, если не считать новенького воблера
Ярослав Злой
03.11.2022, 20:53
На наступний день вирішили одразу почати з перевірених локацій по щуці й не прогадали. Плямисті красуні продовжували гнівно атакувати запропоновані нами ласощі в виді 110 та 130 воблерів. Однозначними лідерами були Kanata та Inquisitor.
Щодо самої проводки то цього разу, на мій погляд вона була менш визначальною ніж колір. Достатніми були класичні короткі, але акцентовані удари з повною віддачею шнура за схемою 2-1-2. Не знаю з чим саме це пов'язано, однак хижачку дійсно більше цікавили виключно так звані провокаційні кольори.
Випадково натрапили на міляк з великою кількістю малька яким системно ласувала щука, видаючи свою неабияку активність частими бурунами. Проте ця місцина не подарувала нам нічого окрім одного контакту з коливалкою-незачіпляйкою.
Але як тільки ми вийшли на бровку то одразу ж отримали два майже одночасні результативні клювання. Ще через мить клює третя і тим самим закріплює нашу віру в її абсолютну прив'язку до рельєфу.
Більшість водоростів вже відмерли, але де-не-де ще можна натрапити на невеличкі їх скупчення. Подібні місця також подарували нам ще декілька щук. Запорукою успіху тут був точний закид. Вітер як завжди був на боці риби тому доводилось постійно робити поправку на нього.
Ну а вже через годину згадали що саме час провідати окунців й перевірити їх апетит. Цього разу ми зробили дуже вдалу постановку човна таким чином що могли стягувати з мілини на брову наші приманки, тим самим збільшуючи вертикальну фазу гри й це безвідмовно спрацювало. Горбачі знову повеселили нас впевненими клюваннями.
Займатись пошуком "ключиків" не було бажання тому вирішили одразу ловити на те що працювало вчора. У мене це був восьмиграмовий тейл-спіннер від Accurat. Глибина тут складає не більше двох метрів тому задовільну швидкість гри приманка отримувала лише ближче до човна, де власне ми й отримали переважну більшість клювань.
Ну а вже через якихось тридцять хвилин окунь знову почав натякати що він теж вміє вередувати й вечір ми вирішили присвятити пошукам нових місць для майбутніх виїздів. Цей процес дійсно зайняв чимало часу та я вкотре переконуюсь що доля завжди віддячує за чесну працю.
На одному з поворотів стінки тростин поверхня води малювала чудернацькі картини й з першого ж закиду мій товариш ловить там судака на 1300 г. Миттєво вирішуємо кидати якір та перевірити місце джигом.
Першою в воду летить Свінг в шартрезі й ледве приманка встигла досягнути дна як я миттєво отримую характерне коротке, але невимовно дзвінке судакове клювання. Звісно що від такої несподіванки трохи забарився з підсічкою, але штопор вкотре довів що він не дарма займає почесне перше місце в моїх коробках в місцях де є мінімальна кількість зачепів.
Трійник навиліт пробив щелепу, а приманка залишилась цілою.
Ще через хвильку чую від напарника "Є!" Та цього разу риба була меншого розміру й обійшлись без підсаки. І почалось... Кількість риби ніхто не рахував та впевнений що за цю годину я спіймав більше судаків ніж за місяць рибалок на Подолі.
Однак і тут вже після третьої проводки риба переставала реагувати й потрібно було якомога швидше підтримувати її інтерес новими смаколиками. Відверто кажучи приманки білого кольору у мене рідко "вистрілюють" але цього разу двохвостий твістер від BroFishing мене вкотре приємно здивував.
На очевидному вимушеному перегрузі Sofi не здається як більшість подібних приманок, випрямляючи активні елементи в пряму лінію, а лише змінює свою гру на більш високочастотну та низькоамплітудну. В момент коли активність геть спала саме цей тип приманок дозволяє ефективно "шкрябати" по дну. Найголовніше тут було знайти правильний баланс вантажика й набратися терпіння. Клювання були дуже схожі на окуневі в зимовий період.
На моєму досвіді такий метод найбільш дієвий саме в цей температурний режим води. Коли ж відмітка опуститься нижче п'яти градусів безальтернативним як завжди стане дроп-шот та його варіації.
Ну а ми з задоволеними та обвітреними пиками хутко погребли на берег оскільки почало швидко сіріти. Кожний такий день коли ми маємо можливість займатись улюбленим хобі можливий лише завдяки хоробрості наших Збройних Сил України.
Я бажаю кожному з Вас міцних нервів, мирного неба та швидкої Перемоги! Слава Україні! :ukr:
З повагою, Ярослав Злий
После дождливой среды очень хотелось, чтобы в четверг было сухо и комфортно.
Встав утром около 5-ти утра было сложно понять, что происходит за окном из-за полнейшей темноты в это время. Но мне было без разницы, так как практически полностью собрался ещё накануне вечером.
Успешно спустившись 2 раза на лифте (рюкзак, потом велосипед) и не застряв в нём из-за отключений света, я выехал на улицу и покатил к ближайшей станции городской электрички. Успешно загрузившись в неё примерно через час я был на левом берегу Киева. Ещё каких-то 25 минут и я на берегу Днепра.
Мне предстояла фидерная рыбалка. Распаковав шмотки и собрав снасти я с вожделением сделал первый заброс на один из фидеров и через какое-то время на второй.
Ловил на мотыль, кормил сыпучкой с ароматом карамели для холодной воды. Первые несколько часов рыбалки никак не порадовали меня. Ни малейшего намека на клёв от слова совсем и вообще. Благо погода радовала, лёгкий северо-западный ветер через какое-то время практически полностью стих.
Ближе к 11 часам утра мне удалось подыскать "ключик" к капризным рыбоидам, к слову ловилась исключительно плотва. До часов 3-х дня мне удалось поймать около дюжины, размер всех был стандартный, как на фото.
К слову, так поздно белую рыбу (начало ноября) и на фидер (освоил только в этом году), раньше только на пруты со сталькой ловил, мне ловить не приходилось.
Всё отпущено.
Слава Україні ! :ukr:
Обмаль вільного часу, всього пара - тройка годин на домашній водоймі, знайомі точки, перевірені приманки, проводка з обов'язковими паузами, активний пошук.
Рибка бере приманку акуратно, іноді покльовки і не чуть зовсім. Малі матроси, яких відпускав, лупили по приманці навіть сильніше ніж їх дорослі побратими.
Ну і час, промайнув наче коротка мить. Тільки почав начебто ловити, а вже пора і додому, темніє рано.
Будьте здорові, бережіть себе і нашу Україну!
Лазил по озерам острова, повернул не туда, уперся в какую-то лужу, повезло. Килошка+ с тычком на падении и приличным сопротивлением - счастье неимоверное, особенно учитывая стабильные отсосы на крайних рыбалках. Сатурн 2" на офсете, 5 грамм, ступенька.
Всім привіт. Проїздом заїхав на Рось. Трохи покидав у вікнах між комишом. Брала щука, менше судак і досить крупний окунь. Був недовго, сильний вітер і ще не впала до кінця трава. Все, що мав, пообривав. На Росі велика кількість човнів з двигунами, просто неймовірна кількість, особливо на вихідні. Народ літає по воді і нікого не боїться. І тролять, і на фарватері стоять, і по заливах шастає люд, і просто прогулянки влаштовують. Запитав в одних таких моднявих *захисничків* на мажорному човні з потужним двигуном: а що, кажу, вже під час війни є дозвіл ходити по Росі на двигунах? Тупий мовчок. Напевне, черкаська військова адміністрація вже дала добро. Хто в курсі?
Сегодня погода была идеальная для рыбалки и грех было бы не воспользоваться таким подарком от небесной канцелярии.
Рыбачил на левом берегу Днепра, с самого утра было глухо, как в танке. Сразу мысли повело на Лунное затмение, полнолуние и юго-западный ветер. Рыбоиды тупо закрыли рот и сидели в засаде ни чем не проявляя своего присутсвия. Первая плотвичка, как дезертир-перебежчик, резво клюнула около 11 утра. А потом снова провал на несколько часов.
Худо - бедно клёв возобновился в обед и немного после него. Ловил на мотыль с подсадкой белого. Кормил кашей.
В итоге было выловлено около десятка рыбоидов.
Надеюсь, что это ещё не завершение сезона....
flatout2
13.11.2022, 19:37
доброго вечора
останнім збором ви допомогли перекрити частину моїх витрат на:
кудись на схід:
5 демпферних проставок для ак
3 глушники до ак 5.45
3 ручних ліхтаря
3 ліхтаря з зарядкою usb
5 usb шнурків
14 павербанків різної ємності
1 приціл день-ніч atn x-sight
2 роутери
кудись на північ:
5 танкових фар для підсвічування іранських гівномопедів
витрачено: 81500+ гривень (без врахування витрат на паливо, послуги доставки та власного часу)
наша попередня робота (починаючи з березня) принесла певні плоди:
- відбита столиця
- відбита харківщина
і поки туристи з зомбіленду готуються до землі, за рекомендаціями мера столиці, ми можемо допомогти Херсону підготуватися до зими, та відчути, що Херсон - це Україна
отже, наступного тижня планується поїздка в Херсон з гуманітарною місією (енергоносії, ліки, їжа)
p.s.1 якщо у вас є зайва гривня - відправляйте сюди, нажаль, моя зп не гумова (5168745114940544 Сірий Дмитро), якщо ми не допоможемо знищити цих жуків на нашому городі, то не буде де витрачати зароблені гроші (це не стосується щурів, які вже покинули корабель і знайшли новий)
p.s.2 сила в єдності (москалі не підтримують своїх терористів, вони просто сидять і чекають на перемогу (чи знають що вже перемогли, слава рашистській пропаганді), ми ж, маємо її кувати з рашистського металу, розігрітого Джавелінами)
linchuck
14.11.2022, 12:32
Перша осінь зі спінінгом в руках...
Не пам'ятаю вже скільки тоді мені було - чотирнадцять чи п'ятнадцять років, але я старанно пропрацював всі літні канікули вантажником, щоб дозволити собі ту дивну коротку удочку з кільцями...
Передивився безліч відео, перечитав купу журналів... Мені сподобався такий вид лову, приваблювала можливість впіймати трофейну хижу рибу, поборотися з сильним суперником, а не просто смикати карасиків на місцевому озері...
Це мав бути наступний логічний етап в розвитку мене як рибалки, той щабель, до якого всі приходять, рано чи пізно.
Саме тієї осені я познайомився з річкою Здвиж. Ця маленька, нічим не примітна водяна стрічка тече просторами Київської області з півдня на північ рівною лінією, в яку перетворили її звивисте русло старанні радянські працівники, в сімдесяті роки минулого століття, яким конче необхідно було підкорювати стихію...
Тече повільно, майже непомітно. Але красиво! Природа на її берегах просто неймовірна! Тут косуля, там бобер... А он де вийшов лось води напитися... А в цьому місці зимують декілька сотень диких качок! Ближче до весни фазани починають взлітати з кущів, змушуючи лякатися! Зачаровує...
Так, це зовсім не могутній Дніпро і не стрімка Десна, тут не можна собі всього дозволити. Та й ширина русла заледве перевищує метрів п'ять.
Та й вибір мій був зумовлений тільки тим, що вона поруч...
Але в цьому є свій шарм, своя особливість. Все якось по-домашньому. Коли відчуваєш кожен метр дна, або як візуально бачиш де стоїть рибка і запам'ятовуєш місця її проживання...
Але то буде згодом... В той момент я тільки сів на електричку і вперше поїхав в сторону Бородянки - селища, яке розвинулося вздовж західного берега вищезгаданої річки.
Зійшовши на станції, треба йти назад в сторону Києва, і зовсім скоро перед очима повстає великий металевий міст, який час від часу гримить і стогне від навантаження, коли по ньому пролітають довжелезні вантажні потяги.
Напередодні я накупляв незрозумілих мені величезних гачків з свинцевими кульками на кінці і пачку жовтих з червоним хвостом силіконових рибок, які носили горду назву Маннс Предатор... Все як показував дядько на моніторі!
Саме там було моє знайомство зі спінінговою ловлею, там я вчився крутити котушку і освоювати проводку...
Довго мучитися не довелося - на другому чи третьому закиді сталося щось незрозуміле - якась невідома сила різко смикнула за інший кінець нитки, змусивши мене запанікувати, розгубитися і вкритися мурахами з голови до п'ят! Вау! Що то було? Я раніше такого не відчував... Враження як від першого сексу, якого в мене ще не було на той момент! Звісно, ні про яку підсічку, а, тим більше, про спійману рибу тоді не могла йти мова , але ця мить незрозумілих відчуттів навік закохала мене в цю дивну коротку удочку з кільцями... І я полюбив цю річеньку, як першу добру вчительку, яка розказувала прості речі, але дала підґрунтя для всього подальшого навчання...
Здвиж, який має довжину майже 150 кілометрів, впадає в Тетерів поблизу села Прибірськ, приносячи частинку прозорості в каламутні води більшого брата. За довгі роки, а їх минуло вже шістнадцять, я пройшов, проїхав на велосипеді, проплив на човні і прокатав автомобілем добру половину цієї відстані. Вивчив кожен вигин, кожен кущик і кожен корчик у воді... Бачив і маловоддя, і паводок. Ловив взимку на льоду і в теплу літню ніч... І це приносило свої результати!
В ямці біля Нової Греблі я впіймав великого, жирного судака, якого зовсім не очікував там зустріти, біля автомобільного мосту мені втрапився неймовірний кілограмовий окунь, я таких не бачив ані до, ані після... Поблизу села Шибене, де русло робить різкий поворот, я витягнув свою першу в житті щучку, котрих після неї було ще сотні і сотні... А від Берестянки до Вахівки плавав човном, витративши на цю подорож з десяток виїздів...
Я любив цю річку. А вона, мабуть, відповідала мені взаємністю. Жаль і боляче, що її береги зараз пошматовані і заміновані, а сам я не бував поруч з нею вже майже рік. Але я щиро вірю, що все налаготиться, повернеться навкруги своя і я знову зможу відчути той легкий вітерець, що крутиться вздовж стіни очерету, який ховає річку Здвиж від постороннього ока.
Скоро переможемо.
Озера Сувид. Виходячи з того, що на воду вийти не можна, трішки половлювали щучку, мілку завжди відпускали. Але приїхавши на ці вихідні, побачили чоловіка з великим рюкзаком, який побачивши нас , відійшов від дороги і пішов навпростець до села.
Біля берега валялись товсті коріння лілій, вода була чорна. Риба не грала, навіть мілка. Обходячи озеро побачили довбанку, під довбанкою було 2 сітки і довгий ланцюг з кільцем , довжиною десь 1,5 м. В іншому місці побачили хімзахисний плащ, який накривав ще 2 сітки. Довжина кожної була більше 150 м. Палити їх не було чим. Поїхавши по інших пяти озерах, побачили, теж саме. Плаваюче коріння, чорна вода. Риба не ловилась, навіть не було, ні всплесків, нічого. Більш за все, рибу повезли в Київ на продаж.
В тому районі вже рибалки не буде.
Владимир_84
22.11.2022, 09:00
Спінінговий сезон закрито, а можливо з такою погодою ще ні...
boatman69
25.11.2022, 12:45
Поки військкомат дає можливість бути цивільним, а супостат не дає нормально проводити он-лайн уроки, ходжу з мдж з переходом в мормишінг на місцеву водойму.Трофеї як для такої снасті та різнорибиця залишилися у вересні/жовтні, а тепер перед становленням льоду радий і такій матросні, яка ловиться до речі в кількості.Коти і цуцики господарів вже відмовляється від "рибних днів".Ну і трохи пейзажів:
shamanov
25.11.2022, 16:02
Перша риболовля за більш ніж пів року після 24. Якщо мені хтось раніше сказав, що я пів року не буду брати спінінг до рук, гадав би що це жарт. Але після 24 прийшлося взяти ну дуже важку версію спінінга. А потім нашим хлопцям потрібно було знаходити багато різних речей.
Та друзі все-таки витягли мене, пообіцявши що повезуть на судака достойного розміру. Не обдурили, судак дійсно в мене і друзів був гарного розміру. Клювання вже не так часто, та шкарпетки злітали, та розмір радував, та ще з берега.
Друзі зараз нашим хлопцям які будуть їхати на схід, дуже потрібні шини, їм дали машини, але вони на літній гумі. Звісно не нову, можна Б/в аби без гуль.
Розмір: 265/70/15
Та на волонтерську 195/65/15 дзвоніть навіть якщо тільки 2шт. може хтось продає недорого.
моб. 098 2316220.
Всім хто допоможе з колесами здам точку, підкажу по снастях, і колір приманки. З друзями погоджено!
Слава Україні!
У суботу 26.11.22 рибалка однієї клюваки. Прокинувшись з ранку кохану завіз до перукаря, взнавши що у мене приблизно на все 5-6 годин швидко за своїм ультралайтом і на ставок недалечко. По приїзду троє рибалок з ранку, поговоривши взнаю у них на трьох жодного торкання приманки. Подумавши, подзвонивши ще на один ставок приймаю рішення залишаиться, так як часу обмаль. Починаю з воблерів, полоскання не приносить жодного контакту з приманками, по тихенько переміщуючись починаю ставити силікон. І ось на черговому закиду з цигаркою в руках починається спочатку смик, а ладу взззззззз. Катушка відпрацювала на 101%.
Так як не було навіть підсачки бо не розраховував на щось велике взагалі прийшлось брати руками через хвилин 20-25 боротьби. Бо встиг за цей час ще разок перекурити.
Адреналіну повні штани, емоції зашкалюють. Це найбільший представник коропових який ч ловив та ще й на спінінг. Вдома результат показав 5.5 кг.
Бажаю всім гарних вихідних та вдалих виїздів. А нам всім триматись та підтримувати наших хлопців у ЗСУ.
Салют зі східного фронту, домові!
Давно я не писав, як і давно не рибалив ( півтори роки це точно)
Але після поранення та госпіталю випала така можливість. На чужий спінінг, чужою китайською блешнею неподалік від третьої лінії нашої оборони.
Коли ми переможемо буду щаслив зустрітися на ході плотви. Як я по ньому скучив...
Все буде Україна!
flatout2
15.12.2022, 19:31
доброго вечора
остання моя публікація дозволила зібрати трохи більше 38000грн
планувалася поїздка в Херсон, але жителі Мордору підкорегували плани і посприяли трагедії, внаслідок якої загинуло декілька людей, а одна отримала серйозні осколкові поранення
оскільки на Херсон вже було закуплена певна кількість продуктів (трохи більше ніж на 17000грн), - ця допомога була передана знайомим, які везли свою партію гуманітарки на Херсон мікроавтобусом, все вже доставлено на місце і передано людям
залишок від суми, і трохи більше, було відправлено тому хто вижив і потребує серйозного лікування
людина, яка активно приймала участь в утилізації мордорчан на багатьох напрямках, людина, яка тепер потребує нашої допомоги, оскільки в такому стані на роботу йому не скоро
допоможіть поставити Igor Slipuha на ноги
5375 4141 2376 9043 Mono
4149 4998 0307 8227 Приват
🔗Посилання на Банку
Pa3puBaka
23.12.2022, 21:25
Нарешті потрапити на рибалку то кайф ! :Smile014:
Air Jordan
24.12.2022, 20:18
Всем привет!
Пару дней провели на льду с гирляндами и жерлицами...немного фото добавлю!
Сезон 2022 закрыт,но все у нас впереди!
с ув.Шурик;)
Webmaster
25.12.2022, 06:36
Вчора перед Різдвом нашвидкоруч відкрили й закрили з кумом на київському затоні сезон твердої води 2022. Смугасті бешкетники прокльовували і на Лісотки, і на блешні з балансирами! Зі Святом вас Друзі!
Ярослав Злой
27.12.2022, 21:27
Це була саме та рибалка яка запам'ятається в першу чергу ефективністю командних дій. На великих водних об'єктах шукати активну рибу в достатній кількості краще з надійним партнером. Цього разу у нас була підводна камера, два літри чаю, коробка з приманками та вісім годин відведених на рибалку. І ми таки знайшли ЇХ. Знайдено та відмічено безліч цікавих місць. Сподіваюсь вам сподобається.
Приємного перегляду!
Ранок. Чергую. В етері тиша. Вийшов назовні - місяць клониться долу, сором'язливо ховаючи свій жовтий писок за низкою хмарин... І тиша... Чутно тільки як миши вовтузяться десь поруч. Доречи, вони тут вкрай знахабнілі - бігають по голові під час відпочинку, намагаються залізти в спальник, але то таке - в них своє життя, в нас своє 🙂 . Поки запалив цигарку, тишу порушив доволі далекий "вихід" наших РСЗВ - спочатку побачив як полетіли "карандаші" з червоними хвостами, потім, зі значною затримкою, пролунав шорхіт - звук, що ні з чим не поплутаєш. Помітивши собі час затримки "виход"/звук і напрямок "виходу" приблізно вирахував позіцію (на всілякий випадок - я ж черговий 🙂 ). Чи то так було сплановано, чи то співпадіння - почали лунати відголоски з інших напрямків. Що ж робочий день почався 🙂 .
Допалив, повернувся на місце, ажно комбат до мене: "Саничу, пусти мене до пульта." І... Таке враження, що до пюпітру став майстер-диригент. Візуальне спостереження на одному пристрої, порівняння з мапою на іншому, команди "дронщику", прийом-передавання координат "радейкою", перевірка готовністі до бою... Враження, що з'явилися ще дві руки... А на протилежному кінці, в невеличкої посадці декілька постатей порпаються на своєму СП не здогадуючись, що коса... Ні, в даному випадку, скоріше молот Тора вже завис над ними... Почуття від цього процесу незвичні, але переважає задоволення. Задоволення від неминучої смерті декількох "организмів", що зовні схожі на людей. А "не@й шастать"!.. Але... Дрон потребує повернення. Процес перервався. @дараси отримали декілька зайвих хвилин життя...
Очи... Як же ж вони потрібні. Як ніщо інше. Один... Ні, краще б два дрона... Як на мене - це щось майже нездійсненне 🙂 . Але спробую. Потрібні два Мавік 3! Сподіваюсь, що ця "міссія" перейде з розряду "нездійсненна" в "ВИКОНАНА"!
Дяку всім заздалегідь 🙂 !
UPD. Номер Монобанки 5375 4114 2431 1285 Буду вдячний за поширення цього посту.
UPD2. Станом на 23-ю годину 05.01.2023 в "банці" на коптери є 22 271 гривня!!! Друзі, я вас люблю!!! Я теж прикладу руку до цього, як тільки мені на карту "впадуть" гроши 🙂
UPD3. Стан рахунку на сьогоднішній вечір
https://www.facebook.com/avfisherr
http://fishing.kiev.ua/vb3/member.php?u=46
Сьогодні трохи відправив своїм "підопічним".Подушки під голови,подушки під жопи,окопні свічки власного виготовлення,пояси(фліс і шерсть),вітамінні суміші і присадка до дизельного палива(щоб не замерзало).
ПС.А на тижні відправив 6 шт ношів для поранених які проспонсував Drima.За що йому окрема подяка.
ПС2.Ну а значну кількість банок для окопних свічок надав Ёж.Йому також дуже дякую.
ПС3.Якщо хтось хоче допомогти з придбанням парафіну для окопних свічок-пишіть у особисті повідомлення.Буду вдячний.
Ездил на р. Ирпень
Поймал окуня
Вот фотография
Вдалося вискочити на декілька годин до водички, а саме - річка Ірпінь на межі Гостомеля та власне міста Ірпінь. Саме в цих місцях ще жодного разу не ловив, враховуючи обмежений час, тактика була обрана доволі проста: йду на місце, яке впало в око, 3-5 закидів та йду далі. З першого місця, на 2 закиді відчув “тюк”, підсік і.....дістав приманку з нагло відірваним хвостом :)
Відверто кажучи, навіть просто ось цьому не дуже сильному “тюк” та хоча б такій активності риби вже був страшенно радий, встиг скучити я за цим.
Ну раз, рибо, викликає в тебе інтерес 2 дюймовий слаг в фіолеті на 3 грамах, то дамо тобі його. Ловив оффсетом, бо несло дуже багато різного — водорослі, гілляча ще й сміття (на жаль).
Закид, проводка, тиша. Другий — теж саме. Третій закид, другий підрив і в руку “тюк-тюк-тюк”, підсікаю — мимо. Щось змінювати в оснастці бажання не було, власне, як і не було бажання стояти і намагатися спіймати того монстра, що обгризає приманки. Ще в голові була остання рибалка з цієї річки, коли нагло атакували страшній й злі шнурки по 12-15 сантиметрів завдовжки.
З думкою про мікрощук йду вверх по течії, на черговому вигині та повороті річки пробиваюся через минулорічні зарослі до води. Закид, другий, третій і є! Один короткий чіткий “бум”, спінінг згинається і з води вилітає щучка, поправляю трішки фрікціон, паралельно згадуючи, який флюр в мене там зараз прив’язаний. Свічка, спроба втечі в траву, пару хвилин перемовин і вона на березі.
Заковтнула глибоко, після визволення щуки від гачка й приманки від щуки, приходжу до думки, що мені просто пощастило, бо ще один ривочок і все — не було б у мене фото на пам’ять. Рибу повертаю звідки дістав. Перев’язую флюр, приманку змінюю, бо пошматувала й можна ловити далі.
Після цього ще годинку пробігся вздовж річки, подивитись місцевість та можливі місця на майбутнє. Покльовок більше не було, проте я не сильно й впирався. Відчуття моменту, який й спонукає в будь-яку погоду, час дня, період року йти до води, натоптувати кілометраж по багнюці, хащам і т.д., в мене сьогодні вже був. Рибу свою я бачив, тому чашка чаю, зібрати спінінг та пора повертатися.
Завдяки biba ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) вдалося придбати трохи ліків для 79-ки.Ну і я ще придбав скілтки зміг...А ще накрутив окопних свічок,які на наступному тижні поїдуть куди треба.Ну і ще 20 кг парафіну у мене залишилось тож show must go on.Робимо свічки і надалі.
А докупити ще ліків зміг завдяки Sere6ka.За що йому окрема подяка.А також моїй дружині яка теж профінансувала деяку частину придбаного.
mabilochka
04.02.2023, 01:35
Сорян, но информацию должны увидеть:
Уважаемые, обратите внимание
пары от парафина -очень ядовитые. Можно так накрутить свечек, что печенку уже не восстановить!
Берегите себя!
Не знаю куди це краще запостити...Хай буде тут.Бо зараз у мене в основному ось такі "риболовлі"...
Отож,війна війною,солдати солдатами,але є ще створіння які потребують уваги і піклування.Мова йде про хвостатих...Після того як ми перевели нашого песика з корму на натуральну їжу у нас залишилося майже 15 кг непоганого сухого корму.Докупили різних круп для каші,яблучок в якості вітамінів,кума моя приперла наповнювача для кицькового туалету,котячих кормів і ще круп.І ми у складі мене,моєї дружини,Тимофія Дмитровича,нашої куми та її дочки вирушили у гостомельський притулок для бездомних тварин ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]).Там нас зустріли як дорогих гостей і дозволили лазити по притулку скільки забажаємо.Що ми з радістю і робили.При цьому познайомились з багатьма його мешканцями.І ці мешканці потребують багато чого.Їжі,підстилок,будматеріалів для побудови і обладнання вольєрів,а також звичайних уваги і ласки.Тож ми зробили сьогодні свій невеличкий вклад у життя цих тварин.Емоцій-повне серце!Тож закликаю і всіх інших долучатися до такої справи.Хвостаті-це наші друзі.
Коли їхали додому я пожартував:"Трошки прокачали сьогодні карму". АМ коли приїхали додому сталося горе.Повели нашого хвоста на прогулянку і він потрапив під машину...Сталося справжнє диво і у собаки не було ні переломів,ні внутрішніх кровотеч,ні розривів органів...Зробили УЗД,потім повезли його на рентген і вже після рентгену він трохи оклигав,відмовився сидіти у мене на руках і пішов швендяти коридорами лікарні та навіть познайомився з іншими собаками.Коли їхали додому я сказав:"Оце так прокачали карму..." А мій сестролюб на це потім відповів:"Звичайно прокачали!Бо він у вас міг і загинути,а так-пара подряпин і невеликі забиття печінки і селезінки!" І тут я зрозумів,що так,сталося справжнє чудо бо все і насправді могло бути набагато гірше...Лежить зараз поруч зі мною на дивані і потроху відходить від того що з ним трапилося.
Владимир_84
05.02.2023, 14:52
Вітаю, міцного здоров'я, Перемоги, Миру!
Якось теж трохи виходив на лід.
Владимир_84
10.02.2023, 08:29
Прикормка гранули та пелетси, насадка мотиль, брала від дна 10-20 см.
Владимир_84
12.02.2023, 16:44
Трохи виходили на лід
Владимир_84
17.02.2023, 13:37
Їздив по роботі, доки чекав людей, вийшов на лід до рибачків, що ловили карася, побачивши покльовку, запитав дозволу підсікти, ось з таким красенем познайомився. Дядьки пропонували залишитися))), але треба було їхати.
mabilochka
18.02.2023, 20:10
За Сувидом.
Каналы/озера- Лед не ходибельный.
2 суток на Десне - плотва не пошла. Еще рано.
Так сказать - отсосали:) лёд практически не несёт.
Река выходида с берегов (прям до горы доходила), а сейчас упала см на 50.
До прошлогоднего максимума 1-1.2м осталось
Все затоплено. До берега не подъехать. Оставляли машины на горе
KolyaKolesnik
19.02.2023, 21:13
Обійшов сьогодні набережну, колег немає, риби теж… Іздив на дамбу Трипілля, там те саме. В заливі на закраіні пару пінгвінів. Навіть підходити не хотів, бо лід стрьомний. Вітер по відкритій воді був гарний. Промисловики працюють по повній програмі.
Владимир_84
23.02.2023, 10:12
Зимовий карась самий смачний).
Прикормка аромат Халва з додаванням мотиля та опариша. Насадка мотиль+опариш.
Наконец-то удалось вырваться , работал рачек , всякого рода полярисы , танты и т.д молчали.
Air Jordan
26.02.2023, 15:49
Всім доброго дня!
В цьому році з плотвою не дуже...а ось з синцем повезло,пару разів потрапляв на зграйку мірного,навіть рекорд встановив 915 грамм красень. Мій товариш,якому 61 рік,і майже все життя на воді,то каже таких навіть не бачив. Сезон криги закрито,чекаемо плотви та миру на нашій землі!
Всіх благ друзі;)
Владимир_84
27.02.2023, 10:11
Вчора трохи були на льоду, погода гарна а по рибі слабо. На мормишку майже не хотіло брати, трохи веселіше на зимовий поплавок. Всі риби залишилися жити, з десяток йоршів поїхали на Уху, Уха з йоршиків напевно сама смачна.
flatout2
06.03.2023, 19:16
доброго вечора
останнім часом було відправлено кудись на схід (звіт від фонду: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ezTU1Vi9ZX24aK5uzXriZaVGSceGW6EwbxV67YmZDl&id=100064422050288):
дизельна незамерзайка 16л
ліки (противірусні, протизастудні і т.д.)
серветки вологі антибактеріальні 30 пачок
серветки кровоспинні 200шт
серветки спиртові 200шт
газові балончики 100шт
портативні газові плити 10шт
хімічні грілки для рук 30шт
хімічні грілки для ніг 30шт
саперні кішки 40шт
провізія праненим в госпіталь (наша держава трохи забудькувата)
витрачено: 56000+ гривень (без врахування витрат на паливо, послуги доставки та власного часу)
далі по плану:
- виробництво саперних кішок
- батарейки для дронів 3шт
- тепловізор
- і що попросять
boatman69
10.03.2023, 20:33
Перші "трофеї" мормишінгу та мдж 2023 року(вага 0.17 гр.+ штучний мотиль;1 гр. + полярис),уклейки та бички фотографуватися не побажали :
Вчора, батько, перший раз, в цьому році, вийшов на фідер - на піски. Результат - 5 клювань, 4 плітки на березі. На білого. Прикормка чорна плотва.
Пс - на воді було помічено 4-5 лодок під моторами. У батька зір уже не дуже, але сусіди сказали що на дроча... Це прям якийсь сюрр, і з лодки і на драча???
mabilochka
17.03.2023, 14:01
Был в Сувиде, с целью поймать плотвички.
Рыбы нет.
Вода упала примерно на метр.
До воды не доехать никак. Только пешком с километр...
Если кто подскажет дорогу к ближним грядкам- буду благодарен
Были сегодня в Зазимье. С 9 до 13 поклевки не видели.
В игноре мотыль, опарик, пинка, красны, миксы/бутерброды.
120г сдувает струей, если бросаешь дальше 20 метров.
Холодно еще...
//////////////////////////////////////////////////
Дополню "отчет", писал в спешке.
В точках 1, 2 делать нечего с весом менее 180г
В точке 3 злая цепа. бровка, коряга или хз шо на дистанции 25-30м
4 - ямка. Если бросать дальше. можно добить до песчаной косы, которая тянется от острова.
5. Вьезд Платный! 75грн, но через терминал, шоб меньше к рукам прилипало. Машину можно оставить ближе к пляжам либо до вьезда на территорию до шлагбаума.
Прикорм - Плотва мотыль (красная). У напарника какая-то зеленая))
В течении рыбалки весь берег молчал. Только сосед вымучал две плотвички под берегом.
Для местных 4 прута норма.
После 12 начался аншлаг рыбаков с шашлыками и прочими развлечениями.
Air Jordan
17.03.2023, 21:20
Доброго всім здоров'я!
Сьогодні вибрався на декілька годин за плотвою...трошки підловив таранки!
Один фідерок,один гачок #16,повідець 0,12 майже метр довжиною...пінка,мотыль.Який же це кайф посидіть в самотності без ніяких бубенчІків,навіть ні одна душа не підійша сзаду запитать "Ну шо клюЕть? А на шо?","Альо,Коля,тут клюєть,завтра приїду тут відос для ютуба снімать".
Хто шукає той знайде!
Всіх благ;)
Хтось ловить плітку,хтось хижака,ну а я продовжую за допомогою небайдужих співгромадян ловити різні "вкусняхи" для наших мужніх і відважних.Отож,домовий aka Дымок скинув мені 10000 грн.На 5000 було придбано 10 шт розвідникових ношів,що поїдуть у Мар'їнку одному із десантно-штурмових батальйонів.На залишок було вирішено придбати гуму на авто(4 основні колеса +запаска) для розвідників під Бахмутом.Але т.я. цього залишку було катастрофічно мало,то довелося звертатися до людей.3000 та 2000 скинули Drima і мій колишній однокласник.Несподівана і дуже вчасна допомога у вигляді 1500 прилетіла від duchess і домового який попрохав його не називати.Тож назбирав 11500.Залишок коштів(5 коліс затягнули на 14750) "домазали" Крила Фенікса.Ну і окопних свічок я трохи накрутив...
Дякую всім хто долучився до справи.Без всіх вас цього б не відбулося.
В воскресенье вырвался на Ирпень, впервые в сезоне... Душу отвести и помочить новые насадки с Али... Погода- класс, птички поют, цапли прилетели, листья кувшинок через неделю всплывут на мелких местах в прилегающих озерах... Щука трется в прошлогоднем камыше... Одна заигралась и оказалась почти на берегу... Пришлось спасать... Утонула... Мелкой сорной рыбы- тучи! Так что хищнику- раздолье... Лишь бы воду не сбрасывали... По рыбалке- ОП! Но кайф получен!
mabilochka
21.03.2023, 15:56
Сижу в Хотяновке.
Народа полно.
За день - 1 плотвица. У напарника 1 густерка.
У всех в округе - такой же отсосиновик.
Мотыль опарик красный..
Погода - бомба!
Население - конченное быдло...
Дистанція 50м. Білий. Кльов з 10 до 16. Струя норм, ваги від 80. Краще в чоботах, вода підіймається на 1-1.5м.
Із цікавого - лящ на кіло.
ПС - човнів на воді як на Хрещатику
Владимир_84
22.03.2023, 10:47
Їхав мимо водойми, заїхав хвилин на 40
Вчора, батько, перший раз, в цьому році, вийшов на фідер - на піски. Результат - 5 клювань, 4 плітки на березі. На білого. Прикормка чорна плотва.
Пс - на воді було помічено 4-5 лодок під моторами. У батька зір уже не дуже, але сусіди сказали що на дроча... Це прям якийсь сюрр, і з лодки і на драча???
Разве с мотором можно выходить в военное положение? Вроде даже просто на надувной лодке нельзя выходить на воду, а тут еще и с моторами.
Романтика
23.03.2023, 08:01
Разве с мотором можно выходить в военное положение? Вроде даже просто на надувной лодке нельзя выходить на воду, а тут еще и с моторами.
Под моторами нельзя, на веслах можно только на озёрах и забоках рек, на самой реке тоже нельзя. Хотя смотря в какой области ты живёшь, везде свои правила.
МаксимусС
23.03.2023, 20:17
З ранку, по спаду, ловилось близенько, в обід, по воді "тулив" далеченько.
Годував- покатком зі свинцю, наживляв- хробачків.
Димитриевич
25.03.2023, 07:01
Среда, Четверг,Хотяновка. 22-23 марта. Плотва периодически проклевывает. В среду совсем тепло,солнечно и клев лучше, в четверг - ветерок, пасмурно но тоже не плохо.:D Подышали свежим ветром, послушали голоса природы,пение птиц, полюбовались цветением подснежников. Из наживки работает опарик + мотыль, либо опарик + белый пенопласт весеннего размера ( маленький ). В большинстве плотвица мерная 300 - 500 грамм. Самая крупная 820:)
В житті головне знайти людину, з якою просто добре...
Коли дощ, сніг, спека, завірюха...
Коли тобі затишно від однієї думки, що поруч твоя людина.❤️❤️❤️
Це був один з тих днів, який ми разом будемо дуже довго згадувати.
Дякую тобі, зачарована Десна за гарний весняний день, за емоції, за різноманітні трофеї ( лящ, голавль, жерех) і звісно за справжні сріблясті батони🥖🥖🥖.
SalmonHunter
29.03.2023, 04:01
В донецькій області на напрямі Соледар-Лиман (під Бахмутом) складно, з рибою в тому числі. Але як справжні профі чужими снастями розловились.
Air Jordan
29.03.2023, 15:46
Доброго дня!
Чогось мене в цьому році Десна не приваблює,по перше берега затоплені,подруге дуже багато дідів з 5 прутами...а в купі все це дає поганий настрій і витрачений час. Тому я почав освоювати легкий фідерок,десь на просторах Дніпра,і я вам хочу сказати що в мене щось навіть виходить з цього. Не треба летіти з самого рання...не треба як Зарицька матюгатися на всю Десну з тими голодаючими...а тихенько собі прокинувся і поїхав.
Остання рибалка була дуже кльовою,напевно штук 50-70 різного розміру та видів риб було піймано,відібрана лише плотва на тараночку. Використовував покупну прикормку,повідець 0,12 до метра довжиною,гачок #16,оснастка інлайн. Наживка пінка з мотилем.
Всім миру і здоров'я!
З повагою Шурік.
Чернігівська обл, урочище Замглай
поплавчанка, червяк
найсмачніші замглайські карасики :connie_23:
Так як прикордоння, на річку нізяя :mad:
МаксимусС
30.03.2023, 22:47
Здоровенькі були.
Знову був на Десні, вже у третій раз, і знову не погано.
І як завжди сталька і покаток. Закидувати приходилось далеко.
Із поганого- багато гарної плотви зійшло, справжні батони, трошки псіхував із-за цього.
Фото.... Було б добре зробити його на фоні справжнього пшеничного батона, але с
собою не привіз, і на березі не знайшов... Так що дивіться на фоні двухлітрової
мінералки.
Всім Мир!
Морозів боятися - лящів не ловити .😉😁
Зачарована Десна знов подарувала приємні емоції і гарні трофеї.💪🔥
П.С. Вибачаюсь😏, але не знаю чому фото з телефона так грузяться.
Чернігівщина, урочище Замглай
-5 з ранку ))) Найсмачніші замглайські карасики, ловив на боковий кивок
Чернігівщина, урочище Замглай, тільки черв'як, боковий кивок ))
Дощ цілий день, холодно капець просто, післяобідня рибалка.
До суботи перекур )
mazdadon
03.04.2023, 20:46
Був на Десні
Ярослав Злой
04.04.2023, 20:45
Довгоочікуваний хід плотви на річці Десна вже почався. І хоча зайняти улюблені місця нам так і не вдалось через неймовірну кількість охочих, рибалка була більш ніж вдалою. В цьому відео я розповім про своє бачення цього досить специфічного виду лову, покажу снасті якими рибачу, опишу труднощі з якими вам неодмінно доведеться зіштовхнутись та розкрию деякі секрети успіху цієї вольовитої до життя риби.
Це фідер на Десні, друзі. Якщо ви дізнались щось нове та отримали корисну інформацію, не забудьте віддячити мене вподобайкою та коментарем під цим відео за посиланням нижче. Цим ви неабияк допоможете розвитку мого каналу! Завчасно дякую!
ВІДЕО З ЦІЄЇ РИБАЛКИ:
Приємного перегляду! :)
МаксимусС
04.04.2023, 21:52
Помісив сьогодні деснянську грязюку, фітнес ще той я вам скажу...
А плотви мабуть, вже наловився, хочеться чогось іншого половить.
Вкотре вирішив після роботи перевірити Дніпро в Києві. Погода внесла корективи в активність риби. Плотва зовсім зникла, мабуть стала десь на час похолодання, чи по руслу тулить.. Прокльовувала плоскірка, іноді справді шикарного розміру. Клювання і виважування - просто віддай фідер, за що я і люблю ловити цих дніпровських пітбулів. Але клювало дуже рідко, мабуть ще мало її на тих місцях. За пару годин зловив 8 шт, 4 з них втопив, одну місцевому коту, 3 шт гр по 400-450 поїхали на засол). Потім клятий дощ змив додому.
Сподіваюсь, комусь інфа була корисною. Перемоги нам! :ukr:Порибалимо!
Дніпро.Північний міст.Roach.Only roach.Можна було б посидіти ще,але сестролюб запросився додому.Їхали можна сказати з кльову.Краще брало на бутер із червоного хробака і опариша.
ПС.Ще й грибів нарізав.
Ярослав Злой
09.04.2023, 14:43
Не дивлячись на вкрай не оптимістичний прогноз погоди ми все ж вирішили ризикнути та вирушити на пошуки весняних трофеїв до берегів Десни. Звісно, головною метою була трофейна плотва та бонуси у вигляді гарного розміру лящів, які нерідко стають приємним бонусом в цю пору року. Буду безмежно радий якщо мої поради стануть у нагоді рибалкам які захоплюється фідером. В цьому відео ви побачите мої снасті, гачки, наживки, годівниці та складнощі з якими нам довелось зіштовхнутись.
ВІДЕО З ЦІЄЇ РИБАЛКИ:
Приємного перегляду! :)
Щось мене плітка на Десні ігнорить, а от чехоня присутня
Вчорашня мото рибалка, катався, шукав, ловив в верху річки Білоус, Ріпкинщина.
Ловля на бокий кивок. Це якась горна рибалка )))))
Гоні карасі, дикі )))
Не зрівняти ні з чим !!!
Геоданні на фото
Маленьке відео там де ловив ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Може не в цей розділ. Нехай модератор перенесе.
Ловля карася руками ЗСУ [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
МаксимусС
12.04.2023, 14:38
Вчора довелося рибалити по коліно у воді, правда,
то нам настрій не зіпсувало- сталєчнікі, брутальні рибалки...
Плотва ще клює, навпіл з червонопузою, пробував піймати чехонь
- зловились тільки дві штучки, і то під вечір....
Ще піймав підкілушного підляща та густеру.
Природа цвіте та пахне.
Всім Мир!
Ps у цьому році ще не їв свіжини....:)
Air Jordan
12.04.2023, 18:53
Доброго всім дня!
Цього разу виїхав до води один,хотілося посидіти в тиші і помедитувати дивлячись на загибання квівера! Вчився розрізняти як клює та чи інша риба.Спочатку нав'язав повідець з 0,1 жилки та гачок 16 розміру...покльовки майже на десять,мілкий густер та плотвичка задрачувала,вирішив поставити товще жилку та поставив більший гачок. Я наче відчував що зараз буде карась, на другому закиді типова карасьова клювака,фідерок до 90 грамм,кінчик наче хтось просто тяне в сторону,підсікаю...чую як хтось крутить мордою,трошки виважування і перший красень на березі! По наживці пуфф та 2-3 опариша...але клювало і на пучок черв'яків.
Час біля води пролетів непомітно,було ще справ у місті тому вирішив збиратись,по дорозі додому накормив котів,та зустрів такого худого собаку шо він рибу забирав у товстих котів та також їв...
Дякую за увагу,всім миру та НХНЛ!
Додам декілька фото з рибалки.;)
Владимир_84
13.04.2023, 14:26
Доки автівка була на СТО, спіннінг в мене завжди в авто, спустився до місцевої водойми.
Долобецький пішов під воду! Наскільки видно, то і Труханів теж. Всі дороги вже під водою і сьогодні зранку вона прибувала на очах. Зранку, о шостій був на місці. Спробував примоститися біля міні-аеродрому, довелося перекидувати затоплений пляж - так собі задоволення. Реально виникла загроза, що вода відріже від цівілізаціі, тож швиденько зібрався і додому. За пів години риболовлі на світанку витяг пару плоскірок і чималеньку плиточку. Звісно все втопив.
На зворотньому шляху роздивився як затопило набережну - може я і помиляюся, але на моїй пам'яті таке наче вперше.
boatman69
15.04.2023, 10:03
Переїхав в інше місто,в "розвідці" на нових місцях шукав окуня,а потрапив з мдж на карася,піймав декілько ( 1.5 гр.+1.2 тіпсі).Наступного разу в хід піде мормишка.:drill2:
glugowitch
15.04.2023, 15:56
Всім привіт. Був сьогодні в Лебедівці. 2 новини, обидві погані. Води настільки багато, що вийти до неї майже не можливо, піднялася метри на 2 у висоту, так так не 3,14джу. Кущі у воді, паркани також, закинути можливо лише в парі місць. По рибі також оп. Мабуть давлєніє. Почекаємо трохи, наче дощі закінчилися. Всім Х.В. СЛАВА УКРАЇНІ
Не зміг до свят нікуди виїхати - відвідав місцевий ставок (озеро). Рибалив чотири дні прихватками, ледь на Паску посмажити назбирав. Садок залишав у воді на декілька днів. Друзі приїхали з річки, задоволені. Пішов лящ, плотву вже ніхто не бере. 3 шт. дали закусити карасика
Вирвались перед Великоднем, роздачі не було. але затрофеїв кілушку
Рыба клюет, главное найти свой кусочек берега. Плотвы всего 4шт, а основная раба густера, есть синец, подлещ, кляп. На следующей неделе буду пробовать чехонь. Берег моет сильно.
Посетил сегодня Совские пруды. На маленьком озеро упирался в МэдВаг 3.5" на 1.5гр. Поймал 2 шнурка, оба под берегом, жадно тюкнули на паузе. На большом озере решил быстренько пробить рабочие точки. Уменьшился до Изика 2" и получил еле-еле заметный тычок. Килошка+ порадовала сопротивлением и, честно говоря, удивила присутствием. Собой был доволен и на мажорной ноте пішов додому.
boatman69
19.04.2023, 18:33
Минулого разу не знайшов цільову рибу радикального мдж і мормишки,сьогодні ж все стало на свої місця : плотвички на сливі з греблі,ну а окунець на камінні самої греблі,як по класиці!Мормишка 0.17 гр.+шт.мотиль,мдж 0.7 гр. + поляріс.Дуже радий цієї події,бо у водоймищі цукрового заводу,в принципі не повинно бути жодної живої істоти....
Сегодня была цель словить леща и чехонь. С чехонью ничего не получилось, а подлещи клевали и даже один лещ попался. Поклёвки редкие, но зато размер рыбы сегодня порадовал. Кормил горохом.
mabilochka
22.04.2023, 15:49
[Сувид ( чуть выше)
Немного белой и бонус.
Всем любителям больших штрафов и законов:
Каждую ночь - сплавные сети.
Воды очень много. Уже в забродах не пройти. Воды по грудь
Provodnik
23.04.2023, 17:18
Чудовий день на оболонському пісочку, ну як пісочку, на тому шо під водою :)
Плоскирка, плотва та карась, ловити з такою водою не зручно але ж клює, плотва вже віднерестилась і вже порожня, карась потроху раскльовується.
Вітаю!
Приємно поседів в понеділок 24. квітня на Десні. Людей не багато....у Киян робочий день, у місцевих мабуть гробки.
Чехонь браза на опаріка з піною, а вся інша риба на бутер опарік з червоним хробачком....
Вода по-трохи спададає, але кормак 150 гр. ледь тримається.
Зараз час олдскульників-стальочників))
Air Jordan
25.04.2023, 13:27
Доброго дня!
Виїхав я вчора спробувати впіймати жереха,до цього багато раз катав на вело,дивився,чекав що він покаже себе і ця мить настала!
Напевно зорі так зійшлися що я його впіймав,зайшовши в вейдерсах у воду я потрапив у болото що ледь вибрався,за спину гарно налило...кидаю пількера і чую "дзеньк",бачу що шнур не обновив до сезону,а його вистачає на закид 70 метрів,добре що хоч петля була накинута та він не злетів весь,але то пусте!
Стою я кидаю на перекат,думаю хоч би він не клюнув з самого викиду,і ось я майже довожу пількера,залишаєтся метрів 15,в цей момент з'является його верхній плавець,виворот,візг фрікціону...це напевно сама бажана мить для любителів лову шереспера. Спокусився на блешню копію Metal Wasaby в фіолетовому кольорі. Руки трясуться,палка до 12 грамм,шнур 0,5...кайфонув!
Ось так пройшли мої дві години рибалки,до речі спробував засмажити пару шматків і я вам скажу що дуже смачно,та трошки замариную з цибулею.
Всім гарних рибалок та мирного неба над головою.
З повагою Шурік;)
boatman69
29.04.2023, 18:57
Сьогодні ловив на саморобні мормихи вагою 0.13 гр.В ставку злодії щурята минулого року ріжуть повідки як скажені,тому перейшов на злив і відтягнувся по окуню і красноперу на 101%.
Уранці клювали незалікові підлящики та синці з устірками, а після 12-ої вдалося зловити декілька карасів, один з яких справжній, майже кілушний, красень.
flatout2
02.05.2023, 22:10
доброго вечора (більше медіа файлів тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] xK1eRFfCgFSqqaTXTohBmEwrcGZ8hH5pTMoBH9wLXUN1zl&id=100014047924814)
згідно з планом було:
- виробництво саперних кішок (кішки було відправлено в 54, 93, 46, 47 та інші бригади)
- батарейки для дронів 3шт (відправлено)
- тепловізор (боєць зазнав поранення, необхідність відпала)
- і що попросять (мачти для ретрансляторів та антен, кішки для дронів з алюмінія)
попередній збір дозволив накопичити майже 51000грн, тому це потягнуло на рекордні витрати (більше 210000грн):
- аккумулятори для дронів 21000
- автомобіль для медиків 22000 (був швидкий збір в телеграмі, довелося закинути гроші для покупики в той же день)
- зарядна станція Ecoflow 1шт 32000
- кішки 350шт (плюс карбіни 300шт та 2700м паракорду 3мм) 47000
- мачти з круглої труби (труби 8000+10000+10000+11000, троси+зажими+болти+гайки+ланцюги+хомути 9000, лист амг3 4мм 3м2 8500, бульбашкові рівні 3500)
- мачти з квадратної труби з лебідкою (труби квадратні 22000 (оплачені, в дорозі з Європи))
- кішки для дронів 3500
- магніти неодимові для дронів 3000
- витрати на доставки, паливо, власний час
за цей час було розроблено власні конструкції саперних кішок та мачт (висота 8.5м, вага 9.4кг), мачти поїхали до Птахів Мадяра, в 32 та 47 бригади
продовжуємо працювати, оскільки кішки та мачти виявилися дуже актуальними (на мачти черга)
Владимир_84
03.05.2023, 08:05
Доки чекали хлопців, закинули вудки в Самару
Владимир_84
07.05.2023, 16:12
Вихід на коропа, проханий відмовлявся клювати на черв'яка, опариша, горох та кукурудзу. Прикормка з ароматом макухи на ПопАп з тим же ароматом макухи, таки допомогли умовити одного карпушу. Короп відразу був відпущений, повен був ікри.
Давно хотел попробовать половить на попла попер, вчера увидел их в магазане ну и купил одного на пробу, сегодня неспеша часиков 10-ть пошел на Десёнку, приловчился и таки да, снасть очень понравилась, проста и уловиста, рыбаков много но берег отдыхал, я ж потихоньку тягал краснопера, взял карася 900 грамм, один сошел и получил море удовольствия, сегодня пошёл купил еще три завтра поеду закреплять знания:D:D:D:D
Ярослав Злой
17.05.2023, 17:35
Лов жереха справа напрочуд захоплива та азартна. Пам'ятаю як декілька років тому дуже захоплювався полюванням на цю рибу. Полюванням, тому що назвати це рибалкою буде помилково. А які краще приманки? А цей спінінг кине на сто метрів? А коли у нього вихід? Ці питання рано чи пізно лунають в голові кожного спінінгіста. Сподіваюсь що на деякі з них мені вдалось відповісти в цьому відео. Це жерехова рибалка в Києві, друзі. Якщо ви дізнались щось нове та отримали корисну інформацію, не забудьте віддячити мене вподобайкою та коментарем. Цим ви неабияк допоможете розвитку мого каналу!
Приємного перегляду!
Так як машина поламана,то вирішив сходити на "домашню" водойму і перевірити її на наявність хижака.Результат-одне полосате нещастя(втопив) і відірвана блешня.
Владимир_84
21.05.2023, 19:43
Декілька годин на фідер, прикормка аромат часник-чебрець наживка опариш.
Весна...
Водичка трохи підупала та прогрілась. Течія ще дика, але вже не екстремальна, як 2 тижні тому. Днів 5-7 як вилетіло безліч мошки та комарів, тому вечірні рибалки стають трохи не комфортні. Інша справа - ранкові: о 5:30 (раніше комендантська година не дозволяє бути на місці) вже досить високо сонечко, гнус ховається і ловити легше (бо його стільки, що спреї допомогають не дуже).
Риба всю весну клює по різному. Бо вода йде в Києві, як попало: то з вечора росте всю ніч (були таки дні), а з ранку - падає, тобто макс рівня о 5-6 ранку, мінімум о 13:00. А було навпаки, ранком мінімум і росте к обіду.
Клюють в основному судачки до кіло (Київ вам не Канів:)!), гарні (під кіло) і не дуже окуні, і жерешок до кіла. Трофеїв не було.
А тут, крайні вихідні - я нарешті дочекався: максимальний закид Земана на унції, 2 оберти - пауза (класика, бо сильна течія, підрив різкий вредить), 2 оберти - пауза, 2 оберти - оп, нема паузи. Контрольна підсічка - і як в стіну; а через 1 секунду - електричка стартує від станції берег:D. Далі було хвилин 20-25 "перетягування каната", прийшлось навіть залізти в воду в кросівках, бо з першого ривка вже бекінг був не далеко :) та й кущів в воді валом.
У берега напарнік допоміг. Звісно, рибка не рот, придавив.
Ітого - чуть за 10 кг. Спін - улюблена Тіроха Монстер Рок до 42 гр, Твін PG 4000, шнур Duel 4x 1.0 PE від Andron.
Адреналіну хапнув дозу на тиждень вперед. Мабуть, це саме те, навіщо і лазимо по берегам...
Ярослав Злой
26.05.2023, 18:11
Окунь та судак вже віднерестились й з неабияким завзяттям активно полюють у вранішні години. Та складність полягає в, тому що в цей же час полюють і інші створіння. Ті, які найбільше дошкуляють нам в теплу пору року. Здогадались про кого це я? Так, так... Звісно що мова йде про комарів. Це одна з причин чому я так люблю зиму. А як ви рятуєтесь від цих надокучливих комах?
ВІДЕО З ЦІЄЇ РИБАЛКИ:
Приємного перегляду!
Знову віхідні, а значить знову є можливість вийти до берега дідуся Дніпра...
Були досить великою компанією і в принципі - ніхто без риби не лишився. В річці продовжує потроху падати рівень води. Останні пару днів стало помітно менше гнуса, не розумію з чим пов язано, можливо - з підвищенням температури. Вроді і течія стала корректною стабільно - зранку мінімум рівня води і сили течії, на вечір - ріст першого і другого. Так зрозуміліше рибі і рибалкам, звикли ж за роки до такого ритму. До речі - вперше за цієї весни я побачив верховий бій окуня, але макати попера бажання не було, бо.....
Бо до того часу я рибалку закінчив. З самого ранку піймав непоганого судачка (1,3 кг дома на вагах), це найбільший з берегу цієї весни поки що в мене. Ще декілька мілких відпустив, таких від 300 до 700 гр. А потім другу рибалку підряд бахнув бонус. Друзі навіть жартували, на тему того, що я з'їв зранку :). Цей "хлопчина", на відміну від лобіка, все зробив чесно - бахнув так на паузі, що спіннінг чуть не вибив з руки, ну і засікся як годиться - оба гака двійника в пащі в верхній губі, на виліт..
Хоча сомок був не набагато менший за лобіка (7,5кг vs 10 кг) - дався він набагато легше: хвилин за 5 (p.s. лобік канешно боєць!).
Все інше - на фото. Снасть і приманка навіть - абсолютно ті, що в минулому звіті. Ну і - всіх причетних - з Днем Києва!
Владимир_84
29.05.2023, 11:17
Декілька годин на водоймі, трохи Плотви на Ухичку взяли.
От чому коли маєш іти на рибалку,то відбуваються просто всі природні катаклізми?Сьогодні вони були правда не всі,а лише один.Довбаний вітер.Який вигнав з водойми годині о 10-й.І саме погане,що вигнав з кльвоу.Ляща нажаль сьогодні не було,але цинець і плоскирка клювали справно.Нажаль вітер не дав насолодитися процесом на повну.Ще піймав пару рибців.Вони вже дібралися і туди де ще в тому році не ловилися.Відпустив обох.Ну,а взагалі,на тараньку насмикав.
Air Jordan
04.06.2023, 11:07
Доброго дня панове!
Виїхав о пʼятій ранку покидать приманки на хижака в межах столиці…з першого закиду сідає на силіконового рачка судачок граммів 600…ну думаю прикмета не дуже,але на другому закиді ще клювання-значить забобони в сторону,треба ловить! Надивившись тих блогерів ютубовських,щось мені закортіло піймати головня,дістав воблер,в мене їх не багато,цього я в тому сезоні виловив у Дніпрі,почистив,замінив гаки і розловив! Хоч і не головень,але вона мене порадувала свічками,а ще був флюрик то адреналінчику додало. На кукані був судачок граммів 800 і щучка завісила 2,3 кг, норма взята-треба додому!
Всім гарного настрою та чистого неба над головою.
З повагою Шурік!
Provodnik
04.06.2023, 17:38
За певних обставин ранішня та вечірня риболовля не дуже підходить, а день є день, спека, вітер, тиск та інші незручності.
Хлопці довго та наполегливо пропанували херабуну, ну шо, досвід з батоном та бовтушкою був, чому б і не спробувати.....
Закохався з першої рибалки, легка та делікатна оснастка, цікава насадка, і таки працює :)
Сьогодні у сина був дебют
Владимир_84
04.06.2023, 19:59
Фідер
flatout2
05.06.2023, 14:03
доброго (більше медіа тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] gwF6GznZE7kWyGVNhFgbm8yP2B5KNMozr5d4kcGS3Ml&id=100014047924814)
згідно з планом було:
- виробництво саперних кішок
- виробництво мачт для ретрансляторів та антен
попередній збір дозволив накопичити майже 48000грн, витрати потягнули на трохи більше ніж 50000грн:
- свердла звичайні та ступінчасті, круги шліфувальні та відрізні, маркери, окуляри, маски, рукавиці 7000
- кішки 150шт + оцинковка 9000
- велосипедні ексцентрики 100шт 3000
- хомути 170шт 4000
- труба 35мм квадратна 3м 700
- труба 70мм та 30мм 6м 3500
- посилені ексцентрикові зажими (45шт 6мм + 15шт 8мм) 6300
- карабіни 200шт 2000
- порошкова фарба оливкова 7кг 2000
- лист сталі 2000х1000х3 2400
- круг стальний 20мм 4м 600
- хомути 35шт, кутки посилені 10шт 1400
- зварювальні роботи 6 мачт по 500грн - 3000грн
- відправка мачт НП 5шт по 500грн в середньому - 2500грн
- труби на ніжки 20мм, 25мм, 30мм, куток 20х20 - 5200грн
- лист на опору АМГ3 1.5х0.5 6мм 3100
- епоксидна смола та люмінофор 750грн
- витрати на доставки, паливо, власний час
за цей час було вдосконалено власні конструкції саперних кішок та мачт (висота 8.5м, вага 10.3кг; висота 9.5м, вага 12.3кг; висота 10.5м, вага 14.3кг), мачти поїхали до Птахів Мадяра, 59 бригаду, 4122, 3508, Плахуті на Гуляйполе, 3449-А
продовжуємо працювати і вдосконалювати корисні речі, оскільки кішки та мачти виявилися дуже актуальними (на мачти черга)
всі мачти вже на позиціях і активно використовуються
далі буде
мачти поїхали до Птахів Мадяра
пользуясь случаем, расшарю информацию об актуальном сборе, которым они занимаются, т.к. аудитории подписчиков канала явно недостаточно.
ZGsnYSOpuZo
реквизиты под видео.
денег нужно много, поэтому донатим сами, шарим информацию и призываем других.
boatman69
06.06.2023, 19:47
Риболовля після обіду,спочатку були окунці,червонопірка,йорш,а потім клювака в ногах і обрив на майже відпущеному фрікціоні.Через півгодини клювака і 15 хвилин хто кого,бо шнур #0.08,поводок 0.08 мм.підхвата як завжди при риболовлі на пару годин - немає.Но як кажуть майстерність не проп'єшь і ось красень на 1.700 разом зі мною позує перед камерою,а потім він до себе,а я до себе додому.Не знаю як він себе почував,а від мене ще хвилин 10 можна було прикурювать.....
Снасть : спінінг до 3 гр.,мормишка 0.5 гр. + Танта 1,гак 14 Овнер.
Oleg_141274
07.06.2023, 08:23
Доброго ранку! Кілька тижнів збирався поїхати на Дніпро на риболовлю. Все ніяк не виходило, робота не давала можливості реалізувати задумане. Сьогодні зранку вибрався на озеро в парк "Нивки", що пару хвилин від дому. Ловив на опариша, який купив пару тижнів тому і який весь цей час жив в банці в холодильнику чекаючи виїзд на Дніпро. На озеро прийшов о 5:15 ранку. Закинув вудку. Глибина лову приблизно 120 см. Глибоко для озера. Ловив рівно годину. Клює тільки біля дна. Першим попався карась. Потім було два невеликих окунька. Ще один непоганий карась клюнув, але біля берега він зійшов з гачка. За годину на озері відвів душу. Риба в озері є. Скидаються по центру озера чималі екземпляри. За годину риболовлі на озері був я і ще один рибак. Потім почався "парад" любителів собак з навколишніх будинків, яких вигулювати треба саме біля озера. Зібрався і пішов додому.
Partizan
08.06.2023, 21:34
Друзі, вибачаюсь що не по темі.
Хто має контакти представництв/дилерів Suzuki, Mercury, Honda, Kolibri, Grand, Brig, Aquastar, Tohatsu, Energy - прошу скинути в приватні повідомлення.
У зв'язку з бідою на півдні, благодійний фонд готовий закупити за безнал човни і двигуни, які поїдуть на Херсонщину.
Також потрібні рятувальні жилети, заброди, вейдерси.
Човни 3.0....4.0м
Мотори від 2 до 15 к.с.
Якщо дилери зможуть ввійти в положення і дати гарні знижки - воно вам вернеться після війни.
Нагадую, оплата лише БЕЗНАЛ!!! Налічку, або зняти в банкоматі немає.
Чекаю у приватні повідомлення.
Ярослав Злой
09.06.2023, 00:11
Цього разу ми вирішили поїхати половити карася на так звану "вбивцю карася". Вперше був в цих місцях і нам просто пощастило знайти вільне місце. Здавалось що весь Київ з'їхався до берегів Дніпра аби не проґавити прохід цієї риби. Однак рибалка вийшла гарненна. Бажаю приємного перегляду!
Владимир_84
11.06.2023, 18:31
Фідер, прикормка аромат часник, пуфи часник.
Ярослав Злой
12.06.2023, 22:02
Літо вже повністю вступило у свої спекотні права й диктує свої правила гри. З кожним днем риба починає вередувати все сильніше, тим самим змушуючи спінінгістів шукати нові методи пошуку й тактику лову. Судак, окунь та щука активні лише в дуже короткі проміжки часу на світанку та ввечері.
Лящі клюють потроху. Тиждень тому з самого ранку, а цього разу в полуденну спеку. Прикормка – горох, пшоно, кукурудзяна крупа. На гачку – часниковий смоктунець, або міні поп-ап із пва.
Dead Falcon
19.06.2023, 20:48
Доброго вечора, шановне панство. Горох, ячка, перемішана з кукурудзяною крупою. Дистанція 45-50 м, брова. Воду дали хорошу сьогодні, клювало з 9 по 12. Загалом 4кг, лящ 1700. 19.06.23
Владимир_84
20.06.2023, 12:54
Вечір посидів з фідером.
boatman69
20.06.2023, 20:02
Після останніх декілька рибалок з сотнями окунців вагою до 100 гр. сьогодні зменшив вагу мормишки до 0.13 гр. і відірвався по червоноперці,а потім побачив боковим зором стаю чавкаючуго окуня,швиденько заміна на 1 гр. і дюйм і чотири красавця вагою -+ 400 гр. на березі.Як швидко стая підішла,так швидко вона і вийшла з "зони ураження".Ну а далі знову десятки 30 - 50 гр. окунці.....но то вже не цікаво.....
Своё увольнение провёл на рыбалке ) фидер Flagman Squadron Pro 3.9m до 170 грамм, кормушка 110 грамм ,поводок метр 0.18, работал бутерброд красный с белым ,в завершении рыбалке на закате одел 4 красных на крючек , 5 минут ожидания удар такой что фидер прыгал, подсечка ,один рывок и минус поводок , фидер гам был, но фрикцион не настроил и вот обидный обрыв.. Погода шикарная , клёв не сказать что хороший но на таранку будет )
Владимир_84
26.06.2023, 10:30
Цар риба).
Доброго здоров'я, шановні українці!
Трошки випало вільного часу, всією сім'єю поїхали до річки.
Малий радів більше всіх, тяга є до нашого діла, рибак росте. Перша щука яку разом спіймали :)
Були ще рибки поменьше, ми їх випускали...
Бажаю здоров"я! Виходив на ГАЗ пофідерити. На третьому промірі дна завожу в цепу маркерне грузило на ближній бровці. Засів міцно. При намаганні вирвати отримую фідбек - тюк-тюк)) Вирішив не обривати, а запливти і спробувати підірвати. Підірвав відразу легко, почав тягнути, але вага значна. В підсумку на берег виволік купу кормушок з оснастками (8 шт + два свинцевих шари по 150 г), корягами і водоростями, і ще й жабенятко на гачку на бутєр) Малого визволив і випустив, а пазл ще розбирав хвилин 20. Отакий улов.
Нажаль, нічого цікавого більше не зловив в той вечір. Зато кормушок додалось) Хто побачить свої, не переживайте - я їм дам друге життя;):p
Рибу випустив, малого визволив, Дніпро від свинцю трохи почистив. Перемоги нам, порибалимо!:ukr:
Цього разу заважав сильний поривчастий західний вітер, але слава богу, хоч не було дощу, який за прогнозом мав би бути. Прикормка – горох, пшоно, кукурузна крупа та трохи сипучки магазинної. На червоного хробака не клювало, на опариша – густірка, синець, білоглазка, підлящики. Лящі клювали на часниковий маленький смоктунець. Найбільший – майже двушка (1950).
Владимир_84
02.07.2023, 15:23
Ловля Коропа на ПопАпи, цей взяв на аромат "шовковиця".
boatman69
22.07.2023, 18:09
З утра дощ/домашні справи,після обіду хмарно,легесенький вітерець - мрія спіннінгиста.Окуня знайшов відносно швидко,но за годину він набрид.Переходжу на дамбу з пляжем,після дощу там нікого з відпочиваючих і дітлахів.На дальняке - той самий окунець,ставлю рака з перегрузом1.5 гр.На відстані метрів 5,де закінчується пісок і починається гранітна насип греблі - чіткий удар,верніше хоча і слабкий,но судачий ударчик на падінні.
Ну а після того,як стая знайдена,покльовки одна за одною,та ще гарно,що без травмування майбутніх монстрів.Клювали сего і минулого року судачки,коли рахунок пішов на 3 десяток риболовлю закінчив.За замовченням риба топилась сразу,сподіваюсь,що вони ще будуть і не раз радувати нашого брата своїми клюваками.
МаксимусС
25.07.2023, 09:17
Додам, до теми, невеличкий звіт-порадійте, і ви, зі мною....
Тіки- що, нарешті, піймалася довгоочікувана риба цього року!
Спрацював, як завжди- пінопласт, а підійшов Вася до трохи кислої(це йому не завадило)але правільної, вчорашньої каші, а-ля саляпінка....
Всім Мир.
Ps А, я, рибалю далі...;)
Владимир_84
26.07.2023, 07:32
На годину заїхав на водойму, порадував такий невеликий красень, окунь поплив назад а я поїхав далі.
Буквально ось вчора спілкувався зі знайомим, допомагали збирати гроші на пікап для ЗСУ, і в діалогах дізнався що переводять де дуже гаряче, зараз там багато хто, я всіх поважаю, і за всіх хвилююсь, а особливо кого знаєш особисто, завжди пече душа ... впевнений як би нам всім тяжко не було, ми переможемо, я вірю, я знаю, навіть коли ти в тилу, все одно ти хвилюєшся, і близько береш до серця, і коли декілька днів на питання як ти ? немає відповіді, а потім просто в повідомлені прилітає "+" як бальзам для пораненої душі ...
Сьогодні справжній злом погоди, така собі літня осінь, безліч справ, думок, своїх проблем, але вирішив декілька годин погуляти по дикій річці, риба є, вона клює, води мало, трава дуже висока, кропива ... комарі ... але то є кращий психолог ... З цікавого піймав головня на мікро-джиг, злив дві щуки, одна гарна, працював "родиною" - х-1, спінінг 2-10, котушка 2000-Єска, нитка 0.2# по Японії, приманки селект, а, дуже сподобались нові джиг-рігі від дніпро-свинец, (вольфрамові).
Гарна прогулянка, думки розвіяв, взавтра до праці, заробляти, донатити, РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!
Все відпущено.
З повагою Ю.В!
Provodnik
30.07.2023, 19:04
Навіть складно якось назвати цю рибалку, майже п'ять років покинутий платник, чи це є дика водойма? З одного боку риба там заселена, з іншого за цей час місцеві повитягали там майже всього карася та коропа, лише гарні корчи вберегли одиничних та хитрих мешканців від сіток....
Отже яким би досвідченим рибалка не був, але завжди є щось нове, ось для мене техноплактон і є це нове, цікава хоча і дуже повільна риболовля.
Виважування у десять хвилин це яскраво, лобатий на 4,3 це велике задоволення, газета відповідної ваги була, усатий і того в рази більший, чомба є чомба, але це інше, задоволений та з вельми приємними емоціями. :)
ПИ. СИ. за якість не сварить, це скрин з відео.
В июне раз 5 ходил на одно из трухановских озер в попытках освоить поплавок и поймать карася. Нуль. Клевали одни окуня.
Сегодня пошел гонять окушка на микроджиг. Заглянул на то самое озеро. Танта 1.5 в кислоте, тыкнул на падении (: 700 грамм.
ПС Отдельный привет товарищу biba. Степан, у меня таки получилось!
Киев, Оболонь, Газопровод.
После 5 утра на месте.
Вторая половина июля. Уже можно не торопиться доехать до 5 утра. До 6-ти можно найти место. Аншлага нет.
Корм. Фидер-Спорт Лещ + привареный горох, пшено, пшеничка.
По поводу прикормки Фидер-Спорт. В этом году впервые попробовал. Понравилась и мне и рыбе с первой попытки. Ароматика не яркая, но, как ни странно, привлекает рыбу. Привлекает не быстро, от полу часа до часа и затем удерживает. Сегодня корм сильно увлажнен, но рассыпчатый, пушистый.
Около 6 утра закорм и первые забросы. В кормушку добавка опарика и пинки. Насадка опарик, пинка, комбинации.
Соседи полавливают густероидов. Я жду рыбу в темпе 2-4 минуты.
Начались поклевки после 7. Густеры, Синец, несколько мелкосранек.
Пришел лещик докилушный. Странно, но рваный хищником бок.
С интервалом минут 15-20 пришли еще 2 похожих, 0,8-1 кг.
С паузой пришел мелкий, около 0,5 (не литра).
Еще минут 15, с трудом подвел к прибрежной траве. Медленного, тяжелого и ленивого лещика. Взять не получилось. Трава не дала даже приподнять на поверхность.
Все лещики с приловом (густира, чехонь, синцы и мелкосрань) живут и подрастают. Ждут своего часа и следующего рыбачка.
Дистанция 50м. Работали поводки не выше 0,12.
Максимилиан
01.08.2023, 00:45
Со второй атаки зацепился... 1.6 кг.
сработал Orbit 110 mat tiger
SalmonHunter
02.08.2023, 14:20
Звітую вам з нашого Донбасу.
Онлі спінінг, профі на місці.
Справжній козак ніде не пропаде.
Справжній рибак і в калюжі зловить.
Незважаючи на страшну спеку, що була ці дні в Запоріжжі, часом доходило до 38..39 градусів, вирішили з друзями виїхати на річку.
Так як, зараз можна ловити тільки з берега, про човни поки забули, і враховуючи, що після підриву Каховської ГЕС, у нас кардинально змінився рельєф берегової лінії, і стали, наприклад, доступними місцями ті, що раніше були недосяжними, втім як і зникла частина ділянок річки, де раніше любив виходити на годівлю хижак, починаємо шукати різні доступні варіанти
От і були на одному з таких нових місць у розвідці,це залишки старого тимчасового мосту 1944 року, були раніше під водою, тепер оголилися...
Кльов був, щось залишили, щось відпустили.
Ще-дуже багато гадюк що гріються на каміннях...чути як мій друзяка іх ганяє).
3-й раз за год вышел. 2 раза безуспешно. То купальщики, то стая собак купались. Не дали половить. Сегодня свободно на местном водоёме.
С 7 до 8 утра выдался часок.
.................................................. ...
Всего лишь час дано на артобстрел
Всего лишь час дано для передышки
Всего лишь час до самых важных дел
Кому до ордена, ну а кому до вышки.
.................................................. ...
ПС: о 9-й ранку продовжив ремонт.
Всім миру, здоровья, і НХНЛ.
З повагою, Алекс.
Я чув неодноразово таку фразу, така смачна рибка - аж солодка, ну я їм інколи рибку, смачна, риба дай риба, ну щоб солодка ...
Мій колега по роботі, прийшов з вихідних в дуже гарному настрою, каже що знайшов одне не велике озеро неподалік району де я мешкаю, в основному там карась і ставок чистий і риба дуже смачна, цитую, - аж, солодка.
Вибрав день з навантаженого графіку, і поїхав на велосипеді, 40 хв, більше ніж 10 км позаду і я на місці, розклав снасті, як завжди якщо карась, то два фідерних вудлища.
Апекс до 60-ти, скаут до 90-сто це від брейну якщо що, котушки, годівниці, все це діло для білої риби.
Підгодування було інше - линь-карась-творог + плотва-коріандр, обов'язково борошно криля + дрібний пелетс і то все від інтеркріль.
Завжди мішаю вдома на тепленькій водичці, обов'язково через сито пропускаю, і вже на водоймі у мене все готове.
Озеро в полі, воно не велике та не глибоке, але чиста вода, якщо інші водойми, то справжнісіньке зелене жабуриння, то тут навпаки.
Довго не прийшлося чекати, буквально перші закиди після закорму і перші карасики, невеликі, але бійки і бажані.
Наживка хробак + опарік, дистанція лову в ногах 25-ть метрів, повідці - Smart MV-R Hooklenght Mono 0.14 мм - гачки Maver Katana 1045.
Годин п'ять риболовлі пролетіли як ковток свіжої води у спеку, і на при кінці риболовлі приємно був здивований, загальна вага карася була 5.5 кг.
Норму взяв.
Крута динаміка, отримав велетенське задоволення, від роботи зі снастями, від бійкого карася і чистої прозорої води, і саме головне - риба і правда дуже саманна, аж солодкувата.
Приємно було бачити живе село, отару корів, пастухів, все як колись у моєму дитинстві ...
Дякую за увагу, дякуємо нашим ЗСУ, за спокій. Слава Нації!
З повагою Юрій Вознюк.
Мвйже півтора роки, як змінив улюблений спінінг на автомат, і ось нарешті перша відпустка за півтора роки. Перша спінінгова рибалка за півтора роки.
Перші дві години тільки ходив та роздивлявся, як все змінилося після підриву ГЕС. Та й риболовів з батареями прутів було багато, вклинитись обережно можна було, але ловити в натовпі не люблю. Тож пішов шукати місця де інде.
І все вдалося. Було таке враження, що Дніпро сьогодні готовий був подарувати рибу на всіх локаціях, де б я не намагався ловити. Від "труби" до міського пляжу.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010