КПК

Показати повну версію : Отчеты о рыбалке за Март 2022 - ... - 2025 года (война)

Сторінки : 1 2 [3] 4

Владимир_84
23.08.2023, 10:17
З 16:00 до 22:00. Фідер, прикормка часник, насадка опариш+часничний пуф.

Cooken
23.08.2023, 23:28
Друзі, бажаю здоров'я, якщо це правда що пригожин - поїхав на концерт кабзона, то, настрій на всі 100 відсотків ...
Мав нагоду поїхати з компанією посидіти з фідерами, на мою улюблену річку Гуйву.
Виїхали з міста о 12-тій, поки купили опарік, поки кава, приїхали, годували, темповали, і закинув свою снасть десь о 13-00, це був брейн скаут до 90-то, в довжині 3.90, котушка скаут 4000-чка, нитка - (Brain Storm Feeder Braid 8X (green) 150м 0,08мм 11lb/4,8кг ) До речі з весни плотно юзаю цей шнур, та дуже задоволений.
По самій рибці, годував як завжди інтеркріль, лящь-шоколад + пелец, + меласса, ну підхід у мене такій по закорму, ніколи не шкодую ні гроші, ні прикомку, тому, мабуть і ловлю.
Риба не відразу стала на точку, довго сипали, годували, і риба по тихеньку підійшла, підлящ 400-600 брав стабільно, з 16-ти до 20-30-ти, темніє вже раніше, осінь ось-ось офіційно вступить у свої права ... Риба бере жвавіше, актив непоганий... З цікавого Віталія взяв судака на 1.200 кг, на 0.11 ( Shimano Aero Slick Silk Rig/Hooklength 100m 0.114mm 1.27kg) гачок - ( Brain Crystal B2011 #14 (20 шт/уп) ц:red )
Найкраща насадка пучок опариша (кольорового)
Риболовля була в дуже крутій своїй такий домашній атмосфері, піймали добре, гарно поспілкувались і провели час.
Україна, Є, була і БУДЕ!
Дякую тобі Боже що я не москаль.
Норму взяли.
З повагою рибалки Житомира.

flatout2
24.08.2023, 10:59
доброго (більше медіа контенту тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] cXNsAXRBF5m2P9mBqPMNyWbMAmeT3mqZbKu3inSF3tLJsl&id=100014047924814)
згідно з планом було:
- виробництво мачт для ретрансляторів та антен
- зменшення витрат та ваги конструкцій, збільшення міцності та потужності виробництва
виконано:
- виготовлено та відправлено на лінію вогню 17 мачт, тому там стало краще горіти (ще 9 в роботі), отримали Птахи Мадяра, СБУ, НГУ, легіон свободи, 72, 54 та інші
- зменшена вага конструкцій та витрати на матеріали
- збільшена потужність виробництва за рахунок нового обладнання та збільшення робочої сили
- розроблені рішення для монтажу мачт на різний транспорт (броня, пікап, хаммер)
- евакуйовано Хаммер за допомогою нової шини
- передано власний автомобіль на війну з комплектом зимових шин та замінниками (за символічну суму в 5000у.о.)
попередній збір дозволив накопичити майже 67800грн + майже 12000грн від збору організованого шановним Олександр Чустіль (загалом 79800)
такж благодійним фондом було профінансована покупка труб на 1 партію мачт (20600грн)
таким чином було залучено зовнішнього фінансування на 100400грн, витрачено більше ніж 166840:
- труби на основні конструкції - 9500
- круги відрізні, маркери, засоби захисту, ізоляційна стрічка для ручок хрестів 4шт, - 2400
- зварювальні роботи 9 мачт по 500грн - 4500грн
- додаткове приварювання ребер жорсткості до основи мачти - 1000
- відправка мачт НП 9шт по 500грн в середньому (Мадяр 3шт в одній партії) - 3600грн
- різка кігтів ніжок лазером (40шт) - 1000грн
- шпилька, 3 хомути для кріплення мачти на пікап - 700грн
- набір ударних клейм - 1400грн
- зажими велосипедні звичайні 30шт - 900грн
- посилені велосипедні зажими 85шт - 8300грн
- хомути 100шт - 2300грн
- кутки сталеві 40х40 400мм 30шт - 900грн
- фарба в балончиках 3шт - 450грн
- засоби захисту, болти, гайки, армована стрічка - 1500грн
- пофарбування мачт - 0.5л Henessy (1300грн)
- зажими для троса 100шт - 600грн
- трос нержавійка 2мм 250м - 3700грн
- зажими велосипедні звичайні 72шт - 2200грн
- посилені велосипедні зажими шт - грн
- балон коричневої фарби - 300грн
- труби на основні конструкції (без 56 і 63) та на ніжки - 14000грн
- труби 56 та 63мм - 4200грн
- шліфувальний станок - 3300грн
- шпилька м8, рукавиці, хомути на 50 та 35 трубу, U-подібні хомути, круги відрізні, болторіз, термоусадка - 1300грн
- термінове пофарбування мачти на броню, зварювальні роботи, доставка - 900грн + 200грн + 300грн
- кутники, лінійки, маркери, 2 хомути - 900
- зварювальні роботи 8 мачт - 4200
- сталь труба 20х20 3м, круг 20мм 4.8м - 500 + 210
- координатний стіл - 1800
- сверлильний станок - 14100
- лещата для столу - 3400
- круги відрізні, болти,термоусадка, ступінчасті сверла, армована стрічка, малярна стрічка - 3400
- хомути посилені 200шт - 3500
- ексцентрики 80шт - 2400
- зажими для троса, хомути маленькі - 1900
- карабіни 200шт - 2000
- найняті працівники - 700*30=21000
- пофарбування мачт - 0.5л Henessy (1300грн)
- труби на ніжки мачт та 45 і 50мм по 6м, квадратні труби для підсилення - 11000
- лист сталь 1х2м 3мм на кігті - 1900
- різка кігтів - 1500
- хомути 30мм 30шт трос 2мм 200м - 4500
- труба квадратна на хрести 40м (на хрести не жаліємо) - 2000
- відправка мачт НП 4шт по 350грн в середньому - 1400грн
- у-подібні хомути 21мм 20шт - 580
- трос 2мм нержавійка 250м, хомути 30шт на 30мм - 4200
- витрати на доставки, паливо, власний час на закупку матеріалів, розробку та виготовлення мачт
всі мачти вже на позиціях і активно використовуються
p.s.1 якщо у вас є зайва гривня - відправляйте сюди, нажаль, моя зп не гумова (5168745114940544 Сірий Дмитро), якщо ми не допоможемо знищити цих жуків на нашому городі, то не буде де витрачати зароблені гроші (це не стосується щурів, які вже покинули корабель і знайшли новий)
p.s.2 сила в єдності (москалі не підтримують своїх терористів, вони просто сидять і чекають на перемогу (чи знають, що вже перемогли, слава рашистській пропаганді), ми ж, маємо її кувати, з рашистського металу, розігрітого Джавелінами)

Zander
24.08.2023, 15:24
Вийшов тут під Черкасами вечерком на берег, буквально на часік проміж застілля...
45 хвилин повної тиші, потім сонечко сіло за ліс, на бровку впала тінь..
"Віддай, нафік, удочку" - Земан 3,5 на 22 гр в шахті. 1,320 кг. Більше я і не кидав, а навіщо? )))

Всіх - зі Святом!

RodMan
25.08.2023, 21:09
Декілька діб відпустки витратив на розвідку місцевості, після підриву ГЕС багато чого змінилося. А нормально обловити місця, коли тобі потрібно за день пройти 30 кілометрів особисто мені не вдавалося.
Намотав добрячий кілометраж, але продуктивно. Проліз всюди. Льодоколка, Левкові та Галини ями, Прірва, Скажені, Оріхові озера, Балабинська коса. Картинка не дуже, насамперед через старе і нове сміття від відпочивающих і дно Дніпра, яке червоними виділеннями якихось руд передає привіт заводам, скидаючим це все в річку. Природа намагається очиститися і повернути нам сміття назад , але це покоління певно навіть Природі не під силу. На цьому розвідку було закінчено і наступного разу я вже обходив місця за планом, максимально ужавшись по вагам та приманкам. Не дивлячись на жару та піднявшийся рівень води, вдалося непогано половити залікових риб. Трудова рибалка, але яка кайфова. Дякую. Дніпро!

vetalr1
26.08.2023, 14:09
З гарного, третина дерев, ще в парку залишилась. Дніпро. Один окунь на вертушку, риба чи не активна, чи її немає. Пройшовши трохи вище, побачив, що чомусь відсутнє латаття. Місяць тому берегова зона метрів 300, була повністю затянута. Зараз зелені зовсім немає. Надалі зрозумів чому. В посадці, якраз навпроти стояла палатка. На березі розложена сітка. Місце якраз навпроти церкви біля Прирічної на Оболоні. Зустрів далі знайомого рибака, він сказав, що вони вже браконйєрять другу неділю. Люди якісь мутні. Військовий час, інспекції немає.
Так було повно малька, думаю , ця бригада його винищить. Не піймавши більше нічого, рибалку закінчив.

Владимир_84
27.08.2023, 15:02
Коли не клює а рибалити хочеться, є попла-попер та себель). Мала риба але смачнюча, особливо коли смажити не в муці а в сухій манці.

Ruma
27.08.2023, 16:08
Возив сина на риболовлю.
Замахався - але воно того варто, і риболовля вдала і син трофейчика витяг

Cooken
27.08.2023, 21:57
Дуже часто згадую своє дитинство й особливо поплавок з якого все по суті й почалося, ранковий туман, бажання, яке інколи не давало всю ніч спати, щоб не проспати на риболовлю... Безтурботне дитяче життя ... тільки спогади ...

Декілька днів тому мав змогу зі своїми колегами по роботі поїхати посмажити ковбаски та взяти вудки чисто так по "приколу" хай будуть ...

Але через те, що я розумів куди ми їдемо, я підготувався належним чином, замішав правильну прикормку від інтеркіль , линь/карась/творог, + трохи підварив гороху, і накопав хробаків + опарік.

Виїхали з міста о 7-й ранку, а почали ловити тільки на початку 9-того, і на моє велике здивування, відразу виклало поплавок - перший линок, яка була радість, щира, як у дитинстві.

Далі тиша на години дві, тільки краснопір, та плотва, але і її ловити класичною поплавцевою снастю велике задоволення.

Знову трохи підкормив і знову поплавець дуже ніжно пішов під воду - ЛИНОК, і при цьому славний, як для даної водойми...

Потім як це буває, вітер, обірвав снасть, лазив у воду, перев'язався, пів години та ще один - золотистий красень ... це було щось фантастичне, моя апекс поло на 5-ть метрів справлялась на всі дванадцять балів, легенька і дуже зручна.

Потім час підійшов до обіду, і як той казав обід в обід, поїли, знову докормили та ще один красень в руках.

Саме цікаве жодного карася, з цікавої риби лише линкі.

Посидилі до 15-00 і сонце вигнало нас додому, але ще довгий час був як у тумані, така гарна та бійка рибка + на класику, отримав божевільне задоволення, чого бажаю усім, а все це завдяки нашим ЗСУ - дякую їм за спокій і за мирне небо.

Вся риба була відпущена, а тим паче така як цей золотий линок.

Дякую за увагу.

З повагою Ю.В.

RodMan
29.08.2023, 17:21
Кожна рибалка в нових місцинах, кожен раз нові підводні артефакти. Цього разу підсаки та велосипед )))
Рибка клює справно, різна, велика й не дуже. Цього разу піймав 2 щуки, задесяток судаків та декілька окунців. Рибаків не дуже багато і це радує ще більше. Важкодоступність деяких локацій відлякує більшість.

RodMan
29.08.2023, 18:33
Ну і на завершення. Відпустка пролетіла швидко, набагато швидше ніж хотілося. Рибалки були дуже яскравими, коли човнів на воді немає, для спортсменів-береговиків, навіть колишніх, прийшов час домінувати, як для водїїв позашляховиків взимку. :D
Безлюдні піщані береги, де є сліди лише змій та кабанів, нові рельєфи, стрімка течія, потужні клюваки. Різноманіття риби, коли піймати можна будь де і влетіти може будь яка риба.
Останні декілька виходів спрямованих на цілеспрямовану ловлю судака приносили приємні бонуси. Судака зараз багацько і піймати можна його майже усюди, але місця, де всі кликасті вагою 1.5+ ще треба пошукати. І ми такі місця знайшли. Ну і неодмінно кожну рибалку на силікон по чесному в ротяку під обід ввалюється таке річне порося.
Дякую Дніпро, дякую рідним плавням, дякую друзям, які були компанією в різних виїздах. Спогадів вистачить надовго, але вже хочеться повернутися. Завтра вже знову в частині.

Владимир_84
30.08.2023, 10:19
Коли півночі не спиться, треба по раніше на риболовлю.

Владимир_84
03.09.2023, 14:29
Попла-попер
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Максимилиан
03.09.2023, 16:35
1 сентября - как дети в школу ))

Dood
05.09.2023, 16:26
На Захария и Елисаветы :pop:(в мирУ - 5 сентября 23 года), я решил попытать счастья в окрестностях одного из Киевских мостов:drill2:.
И счастье :Smile050:таки немножко повернулось ко мне передом - ну, не то, чтобы уж совсем передом, но и явно не задом, как по мне!:D

Несколько Густерок и Плотвиц:fish-predator:, а также пару-тройку Бычков :connie_23:скрасили мне День опозданий (отмечается тоже 5.09.23г.):voot:.

Фидер Армадейл 420-180, с вершинкой на 4,5 унций; катушка Мантарей Фидер ИксПро 5500 с Нанофилом + шоклидер; оснастка Патерностер; кормушка Гладиатор на 80 гр, от В.Пугача;).
Прикормка - 1 пакет Flagman Grand Feeder Big Roach & Bream + разные добавки-ароматизаторы; Наживка -Пенка, и Опарыш:rolleyes:

Забрасывал на 46 оборотов катушки:udo4ka:; воду не давали, течение было еле заметное, ловительное время с 7 до 13 часов:cool:.

V_pugach
05.09.2023, 18:08
Рибачив я сьогодні на набережній Дніпра між Пішохідним мостом і третіми сходами з 7.00 до 13.00 години. Клювало слабенько, але нагородою за мою наполегливість став лящ вагою 1.42 кГ.
Спіймав на маленький гачок14#, поводок 0.18 мм..наживка 2 опариша.

Владимир_84
06.09.2023, 18:11
Попла-попер та верховодка, рибацьке срібло).
Повідок 60 см.

Provodnik
08.09.2023, 20:47
Тиждень відпустки, і шо може бути краще ніж база на Десні, тільки :palatka:, але не на часі, це все потім, після нашої перемоги, зате зараз всі вигоди в домі :D
На третій день наївся риболовлі на ляща, взяв вудки та переметнувся на стариці в пошуках кабасиків шо залишились після водопілля, і таки знайшов.:)

Владимир_84
09.09.2023, 09:06
Все по крупняку).

utoka
09.09.2023, 20:41
Цього разу вирішив запропонувати в якості наживки часниковий смоктунець від «fanatika» на волосі та опариша по 3 штуки на гачку. О 7-й годинині на опариша клюнула білоглазка, а о 8-й на смоктунець попався лящик на 1,2кг. А потім жодної покльовки аж до пів на 4-ту. Сусіди, що рибалили поруч, не витримували та завершували свою риболовлю, але тільки не я, бо знаю, що треба мати витримку і риба ще обов’язково клюне, потрібно тільки бути готовим до цього моменту… І вона клюнула, на маленький гачок, на який ледве помістились 3 опариша, на 40см повідець із 0.18 волосіні. Лящ під 3 кіло, справжній дніпровський bigfish. Емоції били через край та руки трохи тремтіли, рибалка була завершена. Рибалив на 2 фідери 3,90 та 4,20. Прикормка – горох, пшоно, кукурудзяна крупа, манка та пів пачки «хитрий лящ» від “fanatika”.

Владимир_84
10.09.2023, 16:53
Все той самий попла-попер. Верховодка і готовий продукт).

Мike
11.09.2023, 11:36
Мабуть перший мій звіт за період з початку війни. Завжди є чим похвалитися, але не весь час є настрій. Про те кожну рибалку є приємна риба. Для себе та й звістно для вас хочу показати наслідки підрива каховської греблі. Дніпро в нижньої течії перетворяється на Південний буг. Камінці що в екрані еха виглядали цеглинкою по справжньому з'явилися конкретними валунами. Та й знахідкі на колишньому дні річці іноді здивовують. Наприклад цього разу знайшли 5 стільців. Десь ще 7 штук закопано:). Напевно якийсь Остап Ібрагімович колись викинув з борта якоїсь баржі.

Dood
11.09.2023, 17:29
На Феодору Олександрійську (в мирУ :pop:- 11.09.23, коли людство відмічає Всесвітній День боротьби з тероризмом:pirate::susel:), я подався :ping:до Дніпра, з метою щось спіймати :shrk:на фідер:drill2: Флагман Інспірейшен 3,9м -130 гр, з котушкою :udo4ka: Армадейл Фідер 6000 (намотаний НаноФіл із Шок-лідером), симетричною петлею, кормаком Гладіатор на 80 грамів від В.Пугача;).

Кормив Flagman Grand Big Roach & Bream, наживляв на гачок Пінку та Опариша.:rolleyes:

Час ловлі з 7 до 11 години; відстань 54 оберти котушки; воду давали дуже повільно; течії майже не було помітно; вітер південного напрямку.
Практично не клювало:connie_23: проте, коли я прийняв рішення писати свої звіти українською мовою:ukr:, то якось вдалося - таки спіймати кілька Плотичок:girl_prepare_fish: та Чехонь!:voot:

Владимир_84
14.09.2023, 18:06
Верховодка рулить).
На даний час йде процес приготування "кільки" з Верховодки.

Лисий
15.09.2023, 11:59
Вітаю, всім скорішої перемоги!Останнім часом періодично рибалив вудкою заплавними водоймами Десни, результат був кожного разу, коли більше, коли менше, переважно карась, що лишився з весняної повені, але, хотілося драйву, а карась то таке). Спостерігаючи за водоймами, помітив активність щуки в них, довго відкладав полювання, і нарешті склалося, пішов пішки деснянськими луками намотувати кілометраж та вигулювати дешеві воблєри з Аліекспрес. Клювання були на декількох водоймах, досить потужні та жадібні. Додому повернувся геть виснаженим, штани роздер об колючий чагарник, але, заряд драйву отримав! Дякую нашім воїнам за цю можливість.

Provodnik
16.09.2023, 21:27
Клює добре як і завжди о цю пору, риболовлю зробили на жаль вже рідкісні жстримовські пуфи, добре хоч у Аврорі є, а взагалі день вийшов гарний. ОТАКЕ :)
972182

СЫЧ
17.09.2023, 07:35
Я прилип до мормишинга . Тут де я евакуировался нема водойм с хижоком , тое е но браки не дают ей виростити. Мормишинг трохи вируча.

SalmonHunter
17.09.2023, 17:20
Приділив рибалці на судака декілька сесій. Без особливого результату в плані розміру, але риба є і клює.
Обкатав калімаретті за призначенням))
Достойний дрин

Владимир_84
17.09.2023, 18:46
Сьогодні так, карасики також ідуть на попла-попер.

Владимир_84
18.09.2023, 17:20
Продовження).

Dood
22.09.2023, 14:43
На Носорога :kirtsun_02full:(22.09.23) я розпочав ловити Рибоїдів о 7 годині, а закінчив о пів на дванадцяту годину. Хмарно з проясненнями, несильний вітер проти течії, південного напрямку; рівень води в Дніпрі (біля мене) підіймався дуже повільно, може, сантиметрів на 8-10;)...

Фідер:drill2: Інспірейшен 3,90-130 гр з кончиком на 2,5 унцій; котушка :udo4ka:Армадейл Фідер 6000 - НаноФіл та Шок-Лідер; відстань закидування - 45 обертів котушки; НеСиметрична петля; кормак Гладіатор на 75 гр. від В.Пугача:cool:.
Прикорм - 1 пакет Flagman GRAND Big Roach & Bream, опариш та Пінка на гачку.

Клювало дуже обережно:connie_23:, а частіше лише суттєво смоктало Опариша:shrk:, а на гачок не чіплялося:(. Тому довелося мені застосувати підтягування кормака на дні:udo4ka:, й лише тоді іноді Плотва сідала на Гачок:Smile015:... і, в той же час, Уклейка добре таки ловилася прямо під ногами!:fish-predator:
О, таке...:105:

SalmonHunter
23.09.2023, 15:49
От і настав наш час!
Риба активізувалась.
Поки реагує на середні розміри приманок.
Атакує з азартом, бореться до останнього.
Щуки в хорошій формі.
За один ранок вдалось припаркувати дві серйозні риби перша під три друга два з гаком.
Лайт хеві сет продовжує радувати.
Від самураїв для козаків так би мовити

SDobr
23.09.2023, 19:55
За п'ять останніх виїздів на щуку неподалік Києва я взяв вісім щук по1,5-2 кг, декілька маленьких відпустив і ще мав з десяток холостих клювань. Ловив на одну й ту саму колєбалку. Для себе зробив дуже цікавий висновок про те, що в умовах мутної води (це біда останніх років) щука здебільшого НЕ БАЧИТЬ блешню. Байдуже що ви там їй кидаєте - вона просто цього не бачить! А саме в похмурі безсонячні дні (в класичну щучу погоду) клювання були рідкі й холості, в сонячні вітряні дні кьов був середній, а ось в БЕЗВІТРЯНІ СОНЯЧНІ ДНІ клювання були жадібними ("в шахту"). Пов'язую це з тим що в сонячні (особливо в сонячні безвітряні) дні освітлення під водою дозволяло щуці нарешті добре бачити блешню. Тобто в похмурі, тим паче похмурі і вітряні дні, взагалі немає сенсу їхати на риболовлю.
P.S. Між іншим ця водойма відокремлена від Дніпра і жодна з пійманих щук не була вражена "язвами" (чумою щук).
Ні хвоста, ні луски.

boatman69
24.09.2023, 19:37
Після попередніх постів о ловлі хижака,вагався писати чи ні,мої "трофеї"були цікаві влітку,а зараз....ну кожному своє : Сьогодні в котрий раз налаштовувався на білу,але даже на 0.09 тільки йорж,правда в кількості з під пірсу.Потім збільшую вагу до 0.4 і на свалі з піска пляжу на каміння дамби находжу окуня і мікро/судачка.Дві години ловлі і далі інтерес до ловлі згасає,переходжу на грам і рака,но все тойже "матросік" і стекляхи.По дорозі додому перевіряю стиглість горіхів ...день вдався!:ajmolodec:

puteez
24.09.2023, 21:05
Рибалка на хробака на глибині 30см ))
Клювало як "на каменях" ))) Чорний карась, наловили добряче.
На 4метровку і 5метровку прямо в корчи

Максимилиан
24.09.2023, 23:30

Dood
26.09.2023, 14:07
На Корнилія Сотника :pop:(або ж 26.09.23р.) я знов-таки подався на берег Дніпра, що в межах Києва, з метою що-небудь спіймати:voot:.

Ловив з 7-ї до 11-ї години дня, зранку стояв невеличкий туман над водою; несильний вітер по течії, північного напрямку; хмарно з проясненням; рівень води потихеньку підіймався, а десь біля 10-ї години я відчув, що з"явилась невеличка течія:Smile001:.

Фідер :drill2:Інспірейшен 3,90м-130гр, з кінчиком на 2,5 унції; котушка :udo4ka:Армадейл Фідер 6000, на якій намотаний Нанофіл та встановлений Шок-лідер; симетрична петля; кормак МонаЛіза на 75 грамів від В.Пугача; дистанція майже 45 обертів котушки:rolleyes:.

Прикормочна суміш у мене була з 1 пакету Flagman PRO "Холодна вода. Біла Риба" та з півлітри суміші з Кукурудзяної та Ячневої Крупи (1:1); наживляв Опариша Червоного та/або Білого кольору, інколо додавав Пінку (маленький опариш) та/або кульку Пінопласту:shrk:.

З 7 до 8 години я лише кормив "крапку" (точку) на дні, з 8-ї до 10-ї більш-менш клювало :connie_23:та дуже часто просто смоктало Опарика, але лише мілка рибка:158:, й після 10-ї години дно замовкло:eek:... тож я зібрав снасті та й подався додому, до хати:ping:...

Владимир_84
27.09.2023, 14:46
Плотва. Кажуть Плотва в смаженому вигляді не самачна, суха. Спробуйте посмажити на смальці.

Владимир_84
28.09.2023, 13:30
Сьогодні попалися Гірчаки, більше 10 років не бачив їх.

CjlaBoBu4
29.09.2023, 09:13
Міській кар'єр, 2 години перед роботою

vvl
29.09.2023, 16:18
Був у батьків на дачі за Остром. Сам не ловив, тільки у якості спостерігача :)
Жінки розривають чоловиків по карасю :D
пс: дрібної щуки валом, клює на поплавки

Максимилиан
29.09.2023, 16:54
3.400

МаксимусС
30.09.2023, 07:09
Цього разу, Василь, клюнув на пучок опариків,
до кормаку клав брутальне, сталєчне кашло.
Літній рекорд не побито- знову 3,5......
Ps Вибачайте за мій перелякано-здивований фейс:).
Всім мир.

Provodnik
30.09.2023, 19:58
Трохи посидів з вудкою поки літня погода, шнурка відпустив, карасиків підсмажив. ОТАКЕ :)

Владимир_84
02.10.2023, 07:28
Перше жовтня.

Максимилиан
03.10.2023, 15:19
2.700

SalmonHunter
05.10.2023, 14:35
Нарешті потрапив на омріяний осінній жор судака.
Глобальне перспективне місце на річці Сіверський Донець було щільно окуповане ловцями на живця.
Але далекобійна снасть дозволила докидати до зони де конкурентів не було.
Риба клювала фактично всю ніч.
Без особливих трофеїв, але бонусну рибу близько двох кілограмів вдалось упіймати.
Потримав в руках 7 хвостів, і десь так само зійшло. Просто нічна феєрія)))
Тепер я справжній слобідський козак!!!

SalmonHunter
08.10.2023, 23:29
Теплий зброс негативно позначився на активності судака.
Поговорив на березі з старим досвідченим рибацюгою. Тепер все знаю.
Риба як книжка пише, чим далі в осінь тим більші приманки їсть.
PS випускайте рибу, зловив на одній точці з інтервалом в декілька днів дуже схожу рибу, впевнений ту саму.

Владимир_84
09.10.2023, 10:35
По коропу закрився, короп був повернутий до водойми.

MorozMr
11.10.2023, 09:34
З вечорі п’ятниці запрошував приятеля скласти мені компанію та піти потоптати берег річки, та й сам він говорив, що йому не заважить “поидивитися на воду, бо шото піз...”.
Однак, обставини та плани мають властивість змінюватися. Приятель вимушено відмовляється. Дивлюся за вікно, розумію, що щиноптики вгадали і погода в суботу повністю відповідала прогнозам — дощ, ніжний вітерець, який гнув до землі дерева та похитував арматуру. Від свого наміру я не відмовляюся, бо й самому не завадить трішки “подивитися на воду”. Ще є чітке бажання спіймати щуку, давно не було можливості взяти спінінг до рук, не говорячи вже про потримати рибу. Вирішено — зроблено!
З переляку накидав різного силікону з собою, парочку воблерів, трішки оберталок. Ну і термос з чаєм, спінінг в руки та вперед до берегів річки Ірпінь.
Вирішено, що на “популярних” точках акцентуватися не буду. Організм потребував спокою та відсутності подразників, хоча й народу майже не було. А от під вечір, коли вже розпогодилося, то охочих спіймати плямисту хижачку стало значно більше.
Цікаво спостерігати за водоймою, як вона змінюється від пори року та діяльності людини. Останній раз, коли вдавалося тут побувати, подекуди глибина впала до 30-50 см, а подекуди взагалі залишилась лише в приямках/ямках. Зараз же “дали воду”, то колишні півметра стали добрими півтора.
Ловлю почав з вертушок, реакції не послідувало. Далі почав полоскати воблери, але трава ще не вся опала і не зважаючи на солідний підйом рівня води, ловити було не зовсім комфортно. На перспективних, на мою думку, точках затримувався на довше, перевіряв також і резину (від 3 до 5 дюймів). Було пару неакцентованих тичків, але доловити не вдавалося.
Вийшов на відрізок річки, який запримітив ще по весні. Поворот, потім пряма з коряжником під одним берегом та стіною трави під іншим та нависаючі дерева. Пробую воблером прокидати, рівномірка — тиша, ну думаю “зараз я тебе буду твічить” (я ще той майстер). Тиць-тиць, тиць-тиць, пауза, тиць — тиць. Бум! О думаю, кайф! А нє, починаю вимотувати і розумію, що а ні воблера, а ні повідця загалом не залишилося. Все ще маю сумніви, що ж то було, чи то мої криві руки при прив’язуванні, чи то зубата промазала? На користь другого свідчить добряче пошарпаний шнур.
В’яжусь, забув грубий флюр, а того, що був з собою залишилось геть мало, так шо не варіант. В’яжу найтовший, який є — 0,35. І перерва на чай. Сидячи з чашкою в одній руці, роблю закид і ну дууууже повільну проводку. Круть-сьорб чаю, круть-круть-сьорб, потяжка спінінгом і на черговому “круть” знов неакцентований удар. Перша думка — траву чи корчик зачепив. Як виявилося, то помилився. Виматуюсь, а флюр пожований. Не лінюся та перев’язую.
Закид в тому ж напрямку, і класичні “круть-круть — пауза”. Це дає свій результат і фрікціон починає стравлювати шнур. Далі було красиве дійство від зубатої. На свічку двічі виходила, крутилися, намагалася зайти в кущ, але вдалося її дістати.
Клюнула на Маннс 3.2”, на 5 грамовій джиг-голівці. Не крокодил звісно, але й такій був радий.
Після цього ще перевірив пару місцин, обірвався. Поставив найбільшого віброхвоста, який був з собою та почав рухатися в напрямку дому. На зворотньому шляху ще покидав під різні кущі, але без результату. Сонце вже майже сховалося, час завершувати.
От якось така вийшла прогулянка.

Cooken
11.10.2023, 13:05
Чув таку думку, що коли починаєш займатися будь-якими направленням в риболовлі, завжди хочеться піймати трофей, впевнений ці люди мають рацію ... Згадую свої перші кроки в ловлі на Англійську донку ... був радісний любому клюванню, навіть дрібної риби, це щось цікаве, щось нове, геть інше ніж спінінг ...
Другий плотний сезон на фідер, минулий рік було взято трофей на 1.780-т, а цей сезон мріяв про 2+ кг ляща, чомусь ця риба мене манить і манить ...
Осінь, вересень, і перші серйозні похолодання, як завжди горох, + інтеркріль, на цей раз знову тема по холодній воді - плотва/коріандр, лящ шоколад, меласса - монстер краб від брейну і все гарно перемішати.
На воді в цей день були трохи пізно десь о 13-00, вгодували, два фідери, заряджені на вдачу та успіх ...
Година, друга, нуль ... Насадка, опариш, хробак + вже мотиль (дорого, но треба, без його ніяк) ...
Перша риба орієнтовно через години три, але відразу підлящ грамів 0.600, не поганий початок, хоча і затяжний ...
Потім, пауза, карась, також славний, на хробака, потім знову пауза, і риба плотно стала на плато, навіть були дуплети ...
Вже під вечір, дуже ніжні загиби, таке було враження що підійшов саме ВІН ... чуйка мене не підвела, два ривкі - ВІДСТРІЛ ... Всікаю, ого... аби не обірвав ... нерви натягнулись як тоненька жилка від шимано ( аєро 0.11 мм) ну як би хто не кидав в мене "екскрементами" ну вона, мабуть НАЙКРАЩА ...
Вага риби - 2.230 кг, це ТРОФЕЙ, а ще на такий тонкий повідець, апекс до 60-ти ( це фідер), емоції, адреналін ...
Риболовля була дуже специфічна, працювала комбінація 4-6 мотилів + одна маленька пінка.
Осінь ... темніє швидше, прохолода, але така риболовля запам'ятається надовго ...
Геть забув сказати про гачки - Maver Katana 1040A №14, цю сесію відкатав виключно на їх, дуже подобаються, один лише мінус як для мене не дуже полюбляю гачки з лопаткою, все інше - ТОП.

Норму взято, решту відпущено.

Дякую ЗСУ - за змогу порибалити, Україна ПЕРЕМОЖЕ!

З повагою Ю.В.

duchess
11.10.2023, 18:35
Был сегодня на озере Венецианского острова, метро Гидропарк. Там есть спортивная щучка. Ветер микрушить не помогал. Контакты были, но реализовал ток шнурочка. Все под берегом. В начале сентября было интересней.
Видел лошадку.

SVT
15.10.2023, 14:24
Витягнули мене в Тубільці вчора, не був там вже дуже давно, вразила кількість будівель) і парканів, чи то бази, чи то самозахвати, тому багато де до води не підійти, просувались вздовж берега завдяки дуже низькому рівню води...Ледве не дійшло до бійки через п'яних хазяїв (чи гостей) однієї з "баз"- шо ви тут ходите, у нас потім снасті пропадають, "снастями" були набиті два човна які періодично гасали по Дніпру, окрім них на воді ще ду-уже багато човнів усіх видів, таки "рівніших" чимало...По рибі- судака з берега мало, хоча трапляється доволі залікова рибка, щука частіше, але здебільшого мала, біла трапляється(у кого бачив) то гарна і в кількості, то мала і мало...Впродовж дня воду не давали. Дорога:o- жесть, за багато років вона не змінилась на краще...Отаке...Всім бажаю перемоги і вдалої риболовлі!

Bigslon2007
15.10.2023, 16:02
Были на Елизаветовке пытались ловить с берега судака.Люди как в кино одни приходят другие уходят. Мы приехали поздно в 10.30 как раз уезжали знакомые которые были там с 4.00. Полицейский катер поехал на Тубельцы наверное штрафовать лодочников. По рыбе ни у нас ни у знакомых которых мы меняли ни одной поклевки.Толчок воды был после 9.00 и в 13.00 мы уехали в 15.00. Как то так но самое главное побыли возле воды. Но уровень упал хорошо. Дайвер нырял и сказал что вода мутная смог подстрелить только одного хвоста.

taras..
15.10.2023, 21:02
Ох і примхлива та річкова щука!...,особливо коли річка в межах міста, рівень на мінімумі,вода прозора як скло і глибини від по коліна до по пояс...)
Вміє провести блешню і пафосно розвернутись в метрі від тебе,вміє "боднути" уокер закритою пащею,вміє відкусити хвостик твістера....,і ще багато чого вміє і робить,вимотуючи нерви бідолашного спінінгіста)))
Але сьогодні перед ІтоКрафтом(Caliber85s) не встояла.Агресивний,швидкий смикінг і чітка точна атака вже явно з метою з'їсти,а не подурачитись!).І головень бонусом)

Zander
16.10.2023, 10:14
Осінь - час великої риби.
Але осінь цього року дуже тепла та суха. Температура води в Дніпрі ще вчора 14-15 град. Середина жовтня, ага.

Але рибка трошки покльовує. Ніякого твічу, онлі джиг, і досить вже глибоко...

RodMan
16.10.2023, 16:37
За час відпустки вдалося не тільки половити непоганих судаків та щук, але й потрапити на одну з найкращих окуневих рибалок в своїй риболовній кар'єрі.
Під час пошуку нових місць для рибалки вдалося знайти нову локацію зі смугастими. Брання були на кожній проводці, а розмір окунів вражав. Всі екземпляри вагою понад 400 граміа. Багато кілограмових. Зажирали майже 4 дюймового хробака по самі гланди. Кайфонув по повній.

Bigslon2007
17.10.2023, 21:43
Поехали после обеда. Был сильный ветер. Людей намного меньше чем в выходные. Рыба закрыла рот хотя было солнце и относительно холодно. Судака нет, за все время что были видели что по берегу поймали только одного подлещика и ВСЕ.

Владимир_84
18.10.2023, 07:18
У вечері заїхав на декілька годин до водойми. Силікон.

Мike
18.10.2023, 11:51
Воблера у розпалі...клює будь де...зранку та у вечері, у місті....кальф

Metiz
18.10.2023, 20:41
Доброго здоров'я, шановне товариство!
Я те ж трошки розвіявся в неділю, погода шепотіла та і сім'єю треба було на природі погуляти.
Лайтджиг, рибка пасивна, щука в п'явках була, окунці під самий захід сонця.

Eugene_Goroh
18.10.2023, 22:30
Звіт не дуже писався - якось воно... всі ці рибальські емоції, успіхи-невдачі... якесь воно дрібне та несвоєчасне, на тлі війни, того, що десь недалеко люди гинуть, доки ми тут страждаємо через поганий кльов... Такі ж рибалки, як ми, багатьох ми знаємо особисто - сидять зараз не на березі, а десь в окопах, з кльову піти не можуть, навіть якщо змерзли, та й тримають в руках не спінінги, а автомати... І доки вони їх ТАМ тримають - ми ТУТ можемо працювати, ловити рибу, та просто ЖИТИ...
Втім, за цей час ця думка вже мабуть для всіх стала банальністю (хоча, кажуть, є й такі, хто досі не зрозумів - хочеться їх усіх від%?дити, але ж не можна: ну от сидить людина з вудкою, чи скажімо в корчмі бухає весело - і хто зна, що в нього в голові, та що він зробив по факту для Перемоги, і чому зараз сидить тут, а не в окопі... Є ризик від%?дити не того, а то й тебе хто від%?дить... Коротше - не судіть, та не судимі будете (с)) Про це варто просто не забувати. І якщо ти не там, а поки що тут - просто пам'ятати про те, і робити на Перемогу те, що можеш. В тому числі - бути "в ресурсі", бо ця бодяга надовго, і якщо є можливість поправити кукуху та трохи відпочити - то треба це робити, доки є можливість...
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Власне, так і опинилися ми з жінкою на базі в Прохорівці. На диво, база працює, і людей на ній трохи є - як завжди в цю пору, кілька затятих рибалок або просто любителів осінньої природи. Нажаль, через воєнний стан скрізь заборонено використання маломірних суден (по-простому: з човна рибалити не можна), а без човна - ідей, що та як тут ловити, не дуже багато. Скоріш, їхали не за рибою, а побачити ліс, річку, птахів, що збираються в теплі краї, попалити мангал, подихать повітрям, та ї віддаленої роботи з собою було що у мене, що в жінки (благо інтернет тут непоганий). Це все вдалося в повній мірі.
974391
В день заїзду, скинувши речі, під вечір я виперся на пляж (вода очікувано впала до екстремально-осіннього рівня), побачив натуральний жор окуня на відстані кидка, і навіть встиг зловити когось на поппер. Враховуючи майже літню погоду - не дуже й дивно. Втім, погода мінялася, в наступні дні виходи окуня стали дуже нерегулярними. Аксакал Валєра, який просидів на базі весь сезон, спочатку успішно ковбасив окуня на поппер з доганялками, потім замінив поппера на грузок і трохи половив ще на аццький дропшот, але в якийсь момент перестав ловити взагалі.
974386
Крім окуня, під берегом шарилася й щука - одну я навіть спіймав, ще одна зрізала маніячку. Втім, жодного разу, коли я намагався ловити саме щуку - вона не клюнула (за вийнятком численних шпінгалєтів, які завзято клювали на воблери, не набагато менші їх за розміром). Навіть на Валєрин мегапоппер вона клювала значно частіше, ніж у мене. Трохи дивно було намагатися ловити щук на пляжній міляці, сильно заважала трава та вітер в харю, ключика та нормальної тактики я так і не підібрав (хоча деякі ідеї врешті решт з'явилися, але вже пора було валить).
974388
Яма біля шпори мовчала, жодної риби з неї не зафіксовано за весь тиждень, хоча хтось зі спінінгістів там тусив майже безперервно, я думаю туди вже треба налаштовувати попередній запис та електронну чергу.
Кілька разів виходив на шпору з поплавчанкою, коли вітер дозволяв - двічі трохи клювало (сумарно - до десятка приємних пліточок), частіше - ні. Брало виключно на мастирку, білий та червоний жорстко ігнорилися. Еххх, треба було перловку варити... Що характерно, клювало, коли не кормив (виробника прикормки не скажу, можливо просто випадковий збіг; та й без прикормки клювало не завжди). В якийсь момент, щоб прогодувати жінку, кинувся ловить верховодку - але й з нею було дууже погано.
Альтернативою рибалці з човна, тут, схоже, можуть бути заброди. Щасливі володільці цього девайсу переходили протоку аж до острова, і, шарячись по акваторії, вибираючи траекторії з урахуванням трави та вітру, значно ефективніше чесали ті ж міляки, на яких я в мирні роки ловив щук з човна. І, наскільки я бачив, ловили непогано. А той же Валєра в забродах, навіть не шукаючи броду, просто вигравав у мене кілька метрів дальності, і часто це рішало.
Я сам дочапав по мілині за Автомобілістом аки посуху аж до тієї протоки під островом, де є 3-4 метри глибини, але нічого там не взяв. Можливо, варто було приділити тим краям більше уваги, але кожного разу, як я туди перся, темні сили природи намагалися мені зашкодити всілякими способами, ну таке.
974389974390
Під кінець тижня до нас зірвався ще й бродяга Ваня, прочухавши "а що, і так можна?". Ваня привіз з собою м'яса на пожарить, трохи випити та ацький вітер, який розігнав окуня і ледь не зіпсував весь процес. Вичерпавши інші ідеї, довелося звернутися до банального відвідного - зрештою, це дало хоч якийсь результат у вигляді дрібних окунців, нечастих, але стабільних. Не люблю таку рибалку, але ж працює! Зрештою тазик окунців на тараньку за тиждень вдалося наколупать. Навіть сам Валєра поцікавився, як нам вдається щось ловити в цю лиху годину, а коли ми вже від'їздили, я побачив, як він майстрячить собі відвідний замість незмінного поппера. Чую, що популяцію окунців чекають нові невідворотні втрати.
Вечорами палили вогонь, смажили м'ясо та годували місцевих котів та їжачків залишками собачого корму (собака емігрувала в Німеччину). Походу, українські учоні встановили, що в світлі ліхтарика очі кожного кота мають власний унікальний колір, за яким можна котів ідентифікувати.
974392974394974395
Власне, завдання на виїзд, можна вважати, виконано: заготовлено тазик тараньки голодаючим дітям Німеччини, та й сам наче трохи вийшов із стану зомбі, он навіть на Домік зайшов та звіт написав. Можна працювати далі.
974393
Дякую цьому місцю, що воно є.
Тримаймося.

RodMan
19.10.2023, 13:20
Золота осінь, улюблена пора року. Час для багатокілометрових прогулянок, чудових рибалок та осінніх трофеїв.

Игорь 2014
19.10.2023, 16:42
Цікава рибалка, без супер трофеїв, але не нудно, плотва рибка шустра.
Головна фішка - дистанція, кидати потрібно далеко.

Максимилиан
19.10.2023, 16:54
Це був, звичайно, подарунок долі, і «вішенка на торті» всієї риболовної подорожі.
Важко передати словами ті емоції, які довелось мені пережити під час цієї зустрічі.
- 7.600
- Jackal Minnow RV
Це мій особистий рекорд всього життя ))
Як і вся інша риба, і ця красуня, звичайно, була повернута до дому, підростати, в очікуванні нової зустрічі )))

валериан
22.10.2023, 19:20
Вперше за два сезони вибрався на Десну. Особливо ні на що не розраховував, але все склалося добре. На силікон було впіймано два судачки. Один гарно за кіло, другий шнурок, якого відпустив. Більшого забрав до дому, дуже хотілось за два роки скуштувати вже майже забутий смак свіжого судачка. Удачі всім і бережіть себе.

Крот
23.10.2023, 13:13
Вихідний Київ
два клювання, одне з яких реалізоване

RodMan
23.10.2023, 20:18
Десяток кілометрів по хащам та кабанячим тропам і сивий від барашків та піни, вітряний та похмурий Дніпро щєдро винагороджує за подоланий шлях.

Cooken
24.10.2023, 20:39
Осінній жор ... Осінній жор ... Осінній жор, чути навкруги, де він? коли він? ХТО він? Я мільярд разів чув про нього, ну так і за більше ніж 20-ть років риболовлі на спінінг на його до ладу не попав. Що люди мають на увазі коли говорять про осінній ЖОР ? Це коли ви з кумом на коливалки піймали 10-20-ть, а то і більше риб? Так це роздача, або велика активність щуки/іншого хижака в той або інший час пори року, наприклад ОСЕНІ. Один раз за все життя я піймав разом з братом в кінці листопада на ставочку одному 32 щуки на двох за весь день ... Но її на той момент при використанні воблера рапала як зараз пам'ятаю джоінтед під окуня ... була дуже велика плотність ...
Відкинемо тавтологію, мав нагоду виїхати на дику річку під назвою Случ ... це не платник, так і я не супер профі, просто вирішив всю риболовлю впиратися в гуму від 4" і до 6.5" виключно шукати щуку, бажано гарну, так звана теорія однієї атаки.
Досить нудне заняття я вам хочу сказати, ти ходиш одну, дві години, нуль, інколи є обриви ти в'яжешся, і знову продовжуєш "битися головою об стіну"
Нове місце, яма після перекату, така собі метрів з п'ять, повільна подача мого ізіка 6.5" - до речі в новому кольорі - (20 violet chart red flk). Я давно не отримував таку сильну подачу, мій скай до 18-ти в бублик ... Серденько застукало як барабанні палички в виконані - Джоі Джордісона.
Це була прям не "мамка" ну така кобіта явно за 2 кг, трохи я вспітнів, але ж гарна вона, осіння ...
Краса річки, осіння природа, все навкруги має яскраві фарби, як можна не любити осінь?
Знову переміщення, безліч закидів, знову обриви, монтаж на штопорі, вантажі від Дніпро свинець, 8-м та 10-ть грамів, трійники від декой.
За основу в'язав повідці з 0.44 ві харду, не зрізала жодна щука.
Вже риболовля я вважаю досить не погана, одна гарна щука, тема з "біг-бєйтами" спрацювала, але дуже хотілося затвердити результат.
Знову яма, мінімальна течія, тут я впевнений живе "ВОНА" полетів у воду - Keitech Swing Impact FAT 4.8" (424 lime chartreuse) така собі яскрава приблуда, повинна спрацювати, і як по замовлені на третій проводці, заціп ... який ожив ... Ох і дала мені по "трусіках" ... думав не візьму, рибалив сам ... навкруги жодної душі ... Але таки вдача була на моєму боці ... Вага 3.200 кг, це вже трофей.
Далі ... вже не було інтересу і ловити, але добив день до самої темноти, більше жодного удару, ну і нічого страшного ...
Висновок який, не бійтеся великих приманок, навіть коли не клює, ви обов'язково піймаєте свій ТРОФЕЙ.
А забув про головне, кейтек дорогій, але як же він круто ЛОВИТЬ!
Щука залишилась в річці.
Дякуємо ЗСУ, за змогу порибалити ...

З повагою Ю.В.

flatout2
27.10.2023, 17:48
доброго (повна версія тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 5GVenXEPTzcVSjR5fAHYWvqiPDooRvYV8LUtkQ8htC3ddVl&id=100014047924814)

попередній збір дозволив накопичити майже 124200, без врахування збору на харчування в реанімацію та броню, який дозволив зібрати 48250грн
(враховуються всі ліві кошти, що заходять на карту від збору до збору, багато людей пам"ятають та періодично донатять без оголошення збору)
дякую всім хто допомагає фінансово та тим, хто допоміг з харчуванням в реанімацію (дехто присилав не кошти а харчування)

згідно з планом було:
- виробництво мачт для ретрансляторів та антен (черга на мачти по запитам від в.ч. зараз в 56шт)
- зменшення витрат та ваги конструкцій, збільшення міцності та потужності виробництва

виконано:
- передано в реанімаційне відділення інституту нейрохірургії близько 70кг харчування
- відправлено саперам залишки останньої партії саперних кішок (17кг)
- передано хлопцям з тро перед виїздом на бр хлам з гаража (1 броня 4 класу з розгрузкою, 2 павербанки по 20000, 10 саперних кішок, пару турнікетів)
- виготовлено та відправлено на лінію вогню 24 мачти, тому там стало краще горіти (ще 8 вже в роботі)
- зменшена вага конструкцій та витрати на матеріали
- збільшена потужність виробництва за рахунок оптимізації
- розроблено рішення для монтажу на мачти однієї чи більше швидкозйомних конструкцій для антен чи чогось такого
- розроблена полегшена каробоново-алюмінієва щогла

витратии потягнули на більше ніж 249210:
- ентеральне харчування в реанімацію для поранених 17500 + 4800 + 4800
- труби на основні конструкції, ніжки та підсилення ніжок 35х35х2 6м (без 56 та 63мм) - 12200+1300
- ...................обрізаний текст.................
- витрати на доставки, паливо, власний час на закупку матеріалів, розробку, виготовлення та відправку мачт

p.s.1 якщо у вас є зайва гривня - відправляйте сюди, нажаль, моя зп не гумова (5168745114940544 Сірий Дмитро), якщо ми не допоможемо знищити цих жуків на нашому городі, то не буде де витрачати зароблені гроші (це не стосується щурів, які вже покинули корабель і знайшли новий)

p.s.2 сила в єдності (москалі не підтримують своїх терористів, вони просто сидять і чекають на перемогу (чи знають, що вже перемогли, слава рашистській пропаганді), ми ж, маємо її кувати, з рашистського металу, розігрітого Джавелінами)

Drima
27.10.2023, 20:05
Мої вітання рибацюгам!
Прошу звернути увагу на роботу шановного flatout2 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])/Дмитра, який одними руками тягне дуже важливу роботу.
Не мені Вам пояснювати значення дронів на фронті. А його мачти для антен ЗНАЧНО збільшують радіус управління безпілотниками.
Декілька сотень гривень - це ж просто кава на якийсь період. А допомога ТУДИ - це вкрай важливо, це береже життя воїнів.
Разом ми сила!
Сам теж не жмусь, доначу йому періодично.
Всім добра!
З повагою.

Bigslon2007
29.10.2023, 21:28
Сегодня были в районе Елизаветовки с 7.20 и до 17.40 у нас с товарищем не было ни одного даже тычка судака. С рассветом кто уже там был взяли пару хвостов. При нас соседи за целый день поймали одного судака , но хорошего на 3.100 гр (взвешивали при нас ). И одну щуку на 1 кг и то с язвами которую потом отпустили. Мы ждали вечерний клев , но увы кроме досадных обрывов приманок рассказать нечего. Где же этот осенний ЖОР.

Крот
30.10.2023, 09:21
Дорого дня
на вихідний судак закрив рота, один контакт на мандулу і все.
щучка прокинулась тільки тоді коли достатньо високо піднялось сонце
стоїв в кувшинках на мілиниі та гріеться на сонечку, одну вмовим, плюс два виходи.

Cooken
01.11.2023, 20:31
Друзі, бажаю здоров'я, сьогодні мав змогу декілька годин прогулятися по малій річці - пошук хижака - на кастинговий комплект.
Часу було мало, зранку доньку в школу, і в місто по справах і буквально години зо дві на улюблене хобі.
Давно не тримав "мультик" в руках, і похизуюсь, жодної бороди за риболовлю, крім моєї на обличчі)))
Риба пасивна, клювань мало, але одну вмовив на джиг, інша з'їла селектівську копію на орбіта - (Select Insider 80SP) .
Прикольна ця тема ваш кастинг, мені сподобалось, дещо не звично, але досить швидко прилаштовуєшся ...
Осіння природа, тиха та спокійна річка з помірною течією, справжній осінній Mood ...
Все відпущено, далі буде, дякуємо нашим ЗСУ за змогу вийти до води.

З повагою Ю.В.

Metiz
03.11.2023, 08:27
Коли хоч трошки залишається вільного часу, - їду на рибалку. Хоча би і на час - два.
Час хижака, а тому тільки спінінг. Багато дрібної щучки було відпущено, зміна місця не допомогала, вона була активна по всій водоймі. Потрапив на гачок і рідкісний в нашій водоймі судак, його запускали, ще не підріс.
Одна залікова все ж поїхала додому. Приманки суто під неї брати не захотіла, взяла дрібного джавастіка.

Лисий
11.11.2023, 16:32
Черговий раз рибалив на важкодоступному заплавному озері в дельті Дніпра, пішки йти біля 6 кілометрів, але це не дорогою, а переважно, звірячими стежками, тому, близько двох годин в один кінець, щука була досить активна, отримав більше десяти клювань, випустив 5 чи 6 малих шнурків. Тішить відсутність риби з гнійними виразками на тілі, принаймні я на більше сотні зловлених цього року плямистих красунь(більшість випущено), не зустрів таких, всі здорові, на декількох поранених рани загоювались та не гнили. Ловив на воблєри та блешні з Аліекспрес, плюс звісно , плетений сталевий повідець, бо флюорокарбон мені не зайшов, усе одно інколи його зрізає, сподобався "карасик"той, що на світлині, копія чогось там, гарно працює, на нього спіймав найбільшу, 2800. Всім здоров'я та перемоги, дякую воїнам за цю можливість.

Владимир_84
21.11.2023, 10:22
Перед снігами та морозами закрив спіннінговий сезон окунцем.

Cooken
23.11.2023, 21:01
Не знаю чому, але я обожнюю шукати окуня - саме цілеспрямовано, його удар, його краса, його бійкий норов ...
Їду з міста до дому, планів на риболовлю взагалі не було, по перше ще відходжу від грипу, кому не подзвоню всі хворіють ... і мене ця участь не минула ... На телефоні Бодя Пілот ... Юрка привіт, не хочеш на декілька годин на риболовлю - є крута локація, ти там не був, є щука, і гарний окунь, поїхали? ... Гарний окунь? Мені вже це подобається, по приїзду до дому, філіжанка кави, одна таблетка ібупрофену, і я вже на своєму провулку чекаю на Богдана ...
Дорога, спілкування, гарний настрій, і ціль окунь, бажано дебелий ...
Водойма відразу нас прийняла не приємним вітром, вже тоді "ломило" погоду і та ніч була морозна ...
Довго блукали, шукали, підбирали й через точку кричить Бодя - Є ... Ого, підходжу окунь ... непоганий, взяв на джиг свінг імпакт 3", п'ять грамів і нова фішка - пелюстка для додаткового ефекту та атаки ...
Вітер змінювався, але у нас були скай лайни до 16-ти у Богдана ще перша генерація, і мій до 18-ти, дві так звані "Є-мЄлькі".
Підійшов до залива, злив щуку гарну, ну відносно гарну, я думаю 1 кг не менше ... Потім пішли експерименти з тейл-спінерами - Savage Gear 3D Sticklebait Tailspin 65mm 9.0g - почав працювати по акваторії, великий плюс цієї приманки ... Летить далеко, гарно працює на будь-яких горизонтах і проводках, і тут як то кажуть в самий неочікуваний момент - УДАР!
До останнього думав щука, але то був окунь, я його не важив, але гарний я думаю 0.600 грамів є стабільно ...
Більше нічого не було від слова зовсім, гарно погуляли, природа дуже славна, і саме головне що це дика-безкоштовна водойма ...
Відпускайте рибку сьогодні - якщо хочете її піймати взавтра.

Не забуваємо донатити на ЗСУ.

З повагою - Юрій та Богдан.

duchess
25.11.2023, 19:46
Муромец, речка Бобровня. Какой-то мужик в форме наставил кружков ( только на тех участках, где я был - 20+) и катается на резинке по речушке. На обратном пути сидел в шалаше, где раньше были военные. Мостик, типо, перекрыт (красная лента + 2 ежа), но если переходить - никто ничего не говорит. Вообще не понятно, кто он такой, но по закону - определенно браконьер. Там в основном шнурки до 0.5 кг, даже не хочу представлять, что он там напакует за день. Что будет, если позвонить в Рыбпатруль Киева? Они приедут? Никогда их не видел и не знаком с процедурой.
Дальше в поле было дикое озерцо. Сейчас - промышленные подходы на 5-6 рогачей каждый. После вторжения парк на год закрыли по понятным причинам. Рыбы стало гораздо меньше, размер - соответственно. И это при том, что был хорошие разлив. Немного горит жопа. И чуток грустно.

Рыбалка, относительно предыдущих выходом, получилась норм. 5 поклевок, 4 шнурка. 3 из них между тех самых кружков, которые стояли вкопанными. Это порадовало.

Cooken
28.11.2023, 11:41
З першим похолоданням і морозами, ще більше почала про себе нагадувати спина, постійна терплячий біль, це вже стало нормою, як то кажуть коли краще, інколи гірше ... Але так щоб не міг нагнутися і зав'язати взуття, давно не пам'ятаю такого. Знову лікарі, знову обстеження й один з варіантів лікування фармакологія (уколи, таблетки) Але гарна альтернатива і як показала практика вона працює, це мануальна терапія (масаж) він хоч не розв'язує питання на всі сто відсотків, але ... після його набагато краще ...
Їду з процедур, на годиннику 12.00 - Дзвінок Бодя Пілот, Юрка привіт, - привіт кажу, їдемо з Віталіком на Гуйву / щука/судак, на кавунові дачі, ти в темі? І згадую настанову лікаря, більше ходити й не перехолоджувати спину, бо весь масаж піде коту під хвіст ...
Кажу йому, дай подумати ... Декілька хвилин, передзвонюю йому, і кажу я в темі ...
На воді ми були в 13-00, день коротенький, але краса засніженого лісу, природи, і жодної душі наводі крім нас, занесли думками в безтурботне дитинство, де нічого не боліло (ну майже нічого) де майже не було ніяких проблем/хвилювань/турбот ...
Обожнюю сніг, та засніжені дерева як в дитинстві, так і зараз, все нереально - КАЗКОВЕ,
Мороз, якій взяти спінінг, скай або блек сван буде шкода як зломлю на морозі ... о, є ж новинка х-1 нової генерації до 14-ти, котушка твін 11-й, ну і нитка хоча груба 1# по Японії, але надійна (Sunline PE-Jigger ULT 200 #1.0).
Річка трошки по берегах замерзла, але є і місця де повністю відкрита, переміщення, спілкування, кава, крута компанія і справжня зимова казка ... Той випадок коли сама риба відходить на другій, якщо навіть не третій план ...
Перебрав купу приманок, від кейтека, до бюджетного селекту - НУЛЬ, впав погляд на маленьку мандулку від Дніпро-Свинец та що 5 см і один маленький "тройнічок" там по заду, вольфрам 7.2 від того-ж бренду, працюю ...
Нова локація, правило першого закиду, закинув максимально далеко наскільки дозволив спінінг і нитка одиниця, не встигла приманка впасти, перши чи то другій підрив - і БаДаБуМ ... Є, кричу хлопцям, тягну гарну рибку по відчуттям далеко за 1 кг ... Але є проблема ... закроєна льоду ... Довожу рибку до її та вона пірнає під лід (пощастило що він був дуже тонкий) - вона пішла в берег і тім самим прорізає лід моєю ниткою як ножем по маслу ... одна секунда риба у ПІДСАЦІ (дякую Віталію) ... БІНГО ...
Емоції, радість, поряд друзі, поряд засніжений казковий ліс, декілька фото риба попливла далі по своїх справах ...
На годиннику 15-00, на риболовлю орієнтовно 1 година, бо ще йти десь пів години до авто ... Ще був цікавий схід і дуже сильний удар ... і все ... у хлопців на жаль НУЛЬ(((

Вийшла спонтанна, але дуже цікава риболовля однієї риби яка гарно всім підняла настрій в такий день ...

Дякуємо нашим ЗСУ - за змогу вийти до води. Слава Нації ...

З повагою Рибалки з Житомира.

Ruma
28.11.2023, 21:20
Відкрилися, і ніякі москалі не зможуть завадити на рибалити

Air Jordan
08.12.2023, 23:07
Доброго всім здоров'я!
Відкрився по кризі;)
Риба як була так і є, ловить треба вміть. Щука 3,9 кг, окуня 660 і 850 грам, мілкого не брали:cool:

mabilochka
09.12.2023, 20:56
И я открылся.. 3 дня на Десне

koval-4yk
12.12.2023, 16:38
Трохи проклюнув

ABM
13.12.2023, 10:17
Трудова риболовля це коли в пошуках риби пройдеш льодом 20км, проб'єшь 200 лунок і підбереш ту єдину приманку і стиль проводки, які сьогодні працюють. Все, як я люблю🙂

koval-4yk
13.12.2023, 17:31
Сьогодні продовжив пошуки окуня на високій дамбі.
Народу нуль, ні душі за день не зустрів. Лід тає просто на очах.
Природа гарна, окунь клював.
Rapala w5

flatout2
14.12.2023, 16:01
доброго

попередній збір дозволив накопичити майже 44920, також від реалізації щогл (11шт) було отримано (без вирахування податків) 152800, сумарно близько 197720

виконано:
- виготовлено та відправлено на лінію вогню 24 мачти, тому там стало краще горіти
- розроблена щогла 11.5м (2 вже працюють)
- розроблений бомжацьке вирішення проблеми з чохлом (тепер щогли мають стяжки для ніжок, для полегшення транспортування)
- щогли отримали назву "Плечі Атласа" та легенький інформаційний сайтик [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

витратии потягнули на більше ніж 279000:
- зварювальні роботи - 4800 + 4800 + 4800
- наждачка, ножі, лаки, леза, сверла, стрічка камуфльована армована та ізоляційна, клей, гайки, обжимний інструмент - 5000
- круг сталь 20мм (6м), 16мм (12м) та 25мм (6м), дріт 1.2мм 5кг - 3800
- ланцюг 60м, затискачі для троса 1мм 200шт, шайби м5 1000шт - 2000
- ексцентрики звичайні 100шт - 5200
- ексцентрики звичайні 200шт (аліекспрес) - 5900
- найняті співробітники - 32х900=28800
- відправка мачт НП - 370*21=7770
- різка кігтів ніжок лазером + сталь (53шт) - 3800
- хомути посилені 250шт, зажими троса 300шт, термоусадка 3шт - 5300
- труби на основні конструкції та ніжки (труби на 6 мачт вже є) - 8100
- фарбування - 1500 + 1500 + 1700 + 1500
- ексцентрики м5 200шт - 5100
- карбонові ручки 4м 2шт, термоусадки для них 3шт - 4500
- труби на основні конструкції та ніжки (без 40мм) - 8800
- перфоровані пластини, кутники, у-подібні хомути, ковпачки на різьбу - 4700
- труби на основні конструкції та ніжки - 23500 + 20700
- 2 чохли тестових - 2700
- трос 2мм 200м, зажими для троса 100шт - 1600
- фарба в балонах 3шт - 1200
- фарба порошкова 20кг - 5200
- хомути посилені 180шт - 3400
- карабіни 4мм 344шт - 2900
- диск для циркулярки - 700
- різка кігтів ніжок лазером + сталь (89шт) - 6600
- трос 200м 2мм - 1400
- паракорд 800м - 5100
- карабіни 344шт - 2900
- стропа, липучка, петля на 100 стяжок - 2900
- труби 35мм 12м - 2100
- бульбашкові рівні - 1800
- посилені зажими 80шт - 7900
- звичайні зажими 400шт - 10800
- зажими М5 250шт - 7800
- труби на малі мачти - 18200
- кутник 36мм, круг 16мм - 2800
- круги відрізні, сверла, засоби захисту - 1500
- 5 чохлів для вудочок - 8000
- хомути 420шт - 6900
- труби 20мм 24м, труби 42мм 5м - 3800+4100=7900
- 4 лебідки для тросів на щоглу 12м - 3200

koval-4yk
15.12.2023, 20:09
Сьогодні рибка клювала активно.
Розмір приємний

МаксимусС
16.12.2023, 20:40
Був вже багато разів... Змінив аж три локації- знайшов, а потім ще довелось підбирати ключ....
І ось сьогодні, гірлянда дала результат(хоча і раніше трохи ловив), але для цього довелось чипляти мотиль. Но то таке, зато кайфанув!
Ps окремий "кайф" добиратися на рибалку на велосипеді...:cool:
Всім мир!

Владимир_84
18.12.2023, 14:24
Нарешті відкриття на балансир.

Ruma
19.12.2023, 22:09
Як нормальні люди я не зміг, тому приперся тоді коли нікого не було.
Сезон гірлянди відкрив, трохи не відкрив сезон купання, але кайфонув.

duchess
23.12.2023, 18:31
Льда стало меньше, но ямки под коркой. Щучка била резво, на падении. Бросал белый Мэд Ваг 3.5" на 5 граммах, упирался в русловую бровку. Три шнурочка, пару сходов. Получилось норм, ожидал худшего. Всех с наступающими праздниками!

Лисий
09.01.2024, 19:12
Був сьогодні, пішки по кризі кілометрів 8, деякі локації порожні, на деяких було повно клювань, але, самі судакові діти, додому взяв одну кілушку, крига 6-9 см, тримає добре , ловив на віб з Аліекспрес, морда обвітрена, але, задоволена, правильним рибацюгам привіт!

__777
11.01.2024, 19:38
Чув від хлопців, що вони вчора ящики набили. Чув, але не бачив, брехати не буду. Загорівся і я. Сьогодні перший раз вийшов на кригу та трохи вловив. Був на Жовтні, як раз навпроти ресторану. То не рибалка була, а справжній кайф. Хто хоче на чарівній лунці такого кайфу піймати, приїжджайте, поки клює. Хай всім щастить!

Ruma
12.01.2024, 08:16
Риби в "соснах" мало, за день вибігав одну нормальну плотвичку - інше до долоні все

3Bepobou
12.01.2024, 19:01
Решил открыться по льду в этом году и заехал на оболонские грядки под домом на пару часиков с утра перед работой (в туфлях на босу ногу!). Рыбы очень много, стоит плотными стаями и почти не бегает. Но рот закрыт наглухо и нужно было приложить много усилий, чтобы уговорить... Можно, конечно же, было сесть на голову чахлой и увидеть фейерверк поклевок, но реализация и размер совсем не радовали. Поймав свой десяток хвостов, уехал довольный на работу!

Air Jordan
13.01.2024, 21:23
Доброго здоров'я люди!
Сьогодні десь на Дніпрі на одинці медитував безмотилкою та покоточком...на тараньку буде ;)

Air Jordan
14.01.2024, 22:13
А сьогодні були жерлиці в межах міста…таке буває лише в історіях, але я це бачив на яву, спіймав дві невеликі щучки ~ 1 кг, ну думаю трофею не буде, пішов в 16-20 збирати жерли, передостання стріляє на очах і котушечка аж димить, підсікаю, а йопсель - багра нема:( , з пʼятого разу завожу пащеку в лунку і рукою під жабря беру її!

Сьогодні біля Південного моста загинув наш брат, витягли наче живого, в машині швидкої помер…напевно серце не витримало…тому закликаю, не лізте куди не знаєте, фарватер дуже небезпечний і коварний. Бережіть себе!
Всім миру!
Відпочив добренько, чого і вам бажаю;)
З повагою, Шурік;)

SDobr
15.01.2024, 11:18
Субота, Ольгінський залив, гірлянда, результат - нуль.
Неділя, РОП-7, гірлянда і балансир, результат - три лаврушки.

GrafitSky
15.01.2024, 17:29
Привіт.
Неділя, "Ашан" - "Сосни" = 0 - 2
Ще до світанку був на Ашані, "судачники" :opetr: або кримінально мілкий.
По білій :opetr: оббіг всю затоку. Не став чекати до обіду-вечора ("должна зайти" - зі слів співрозмовника на березі) , в дев'ятій рвонув на сосни.

На соснах сумно - риба так і не зайшла. Впіймав дві густирки трохи більші за долоню.
Якось так...

Zander
15.01.2024, 20:12
Аж сьогодні накінець відкрився по льоду...
Минулий раз був ще в грудні 2021...
Не багато, але розмір приємний та і риболовля була під домом, з 9 до 12...
Рот відкривається по піку води.
Риба стоїть не типово і дуже глибоко, як для окуня.

МаксимусС
16.01.2024, 17:52
Потихеньку рибка прокльовує.
Не завжди гарно, але на таке гріх жалітись.
Сьогодні, доречі було нормально....
Спочатку плітка проскакувала на голого- глибше,
а потім трохи піднялась і гарно поклювала на єдиний
гачок в "ставці" наживлений мотилем...
Ближче до вечора, знову риба забралася на глибину,
але цього разу гарно спрацювала "бамбула",
ну і ще пізніше, запрацювали чорти.
Всім МИР!

Ruma
16.01.2024, 19:54
Сьогодні була найкраща риболовля сезону

Air Jordan
20.01.2024, 14:28
Доброго дня публіко!
Хочу з Вами поділитись не зовсім звітом про риболовлю, але вона також була і повірте на слово була результативною.
Моє перше знайомство з Каневом, місцеві колоритні люди, риби в рази більше ніж в наших водоймах, свої традиції, свої манери. В один із переходів з місця на місце мені на очі попадається пожилий рибачок з очима дитини, підійшов познайомився, запитав чи можна вас сфотографувати, Леонід Данилович дав добро на фото і вирішив що я з газети якої, почав розповідати свою автобіографію, так я людина вихована та поважаю вік не став його перебивати і уважно слухав. Виявилося це місцевий "динозавр" який обожнює риболовлю з дитинства, і в розповіді часто розводив руками широко, показуючи розміри своїх трофеїв. Попили чаю, пригостили смачненьким, розбіглись рибалити, але в мене не виходила з голови та фотографія з Даниловичем, а саме його екіпіровка та снасті. Знов зустрічаю його на кризі дістаю свій уловистий баланс і протягую йому, питає що воно таке і кладе в ящик. Тут він показує на мій кивок і каже: "А в тебе такого запасного немає? Бо вони з мене сміються і кажуть що я нічого не впймаю!". Ану кажу покажіть свою гірлянду, дістае і я ахаю...у нього кивок звичайна пружиночка примотана куском білої простіні обережно порізаної на ниточки. Ну думаю не діло, кажу я буду тут в п'ятницю і привезу вам готову гірлянду та ще переберу свої старі снасті і віддам. В середу зателефонував товаришам і розповів за цього дідуся, у відповідь чув:"Заїдь до мене, я також передам йому снастей!". Зібрав йому пакуночок, знахожу в шкафу свій старий костюм, який я вже не ношу, Данилович моїх параметрів і думаю повезло йому. Вранці вихожу на кригу зранку і мене чекає він, перевдів його, віддав снасті, він також не з пустими руками приїхав і пригостив нас дуже смачними яблуками. Трошки він сплакнув ми його пібдадьорили і запропонували з нами порибалити, як він казав:"У вас же телевізори є, то ми зараз швидко рибу знайдем". Місцеві так на нас і кажуть "Хлопчики з телевізорами". Показав як воно малює рибу, почали займатись улюбленною справою. Я бачив радість в очах старця, він пообіцяв прожити до 100 років каже: "Так у мене такий теплый костюм то я і хворіть не буду тепер!".
Добрий вчинок зроблено, хлопцям дяка за те що передали снасті, підтримали людину похиловго віку, саме увага надихає їх жити!
Даний пост направленний на те щоб визвати у вас людяніть в такі важки часи. О! якраз Данілич дзвонить...
Всім миру та здоров'я!
З повагою, Шурік!

Владимир_84
22.01.2024, 16:59
І знову таки нарешті вирвався на зимову...
На балансир окунів штук 20, ті що по крупніше залишилися до ухи, інші всі попливли в свою стихію. І на зимовий поплавок трохи плотви.

Владимир_84
22.01.2024, 17:12
І знову таки нарешті вирвався на зимову...
На балансир окунів штук 20, ті що по крупніше залишилися до ухи, інші всі попливли в свою стихію. І на зимовий поплавок трохи плотви.
Фото плотви чомусь не завантажилося

МаксимусС
23.01.2024, 17:50
Рибу з "насиджених" місць вигнали "піджопники",
а та, що залишилась- закрила ото своє рота...:rolleyes:
За цілий день піймав пару хвостів, ще двох злив під лункой,
і ще пару підконтролив, але і ті відчепилися.
Трохи радує, що риба клювала гарна, вже смажиться.....

Вован...
24.01.2024, 17:19
То такая густера ?!!!!!!

koval-4yk
25.01.2024, 19:57
В районі 4-5 шлюзів.

Окунь клював відмінно, розмір----- ну дуже гарний.
Білої практично нема на 5 шлюзі (чи то ми її не знайшли, чи просто не клювало).

sniper 1
25.01.2024, 23:12
Вітаю.
З товаришем по Дніпрі.Нові місця, та багато судаків.:zribalko:
Свого затрюнделя не зміг побороти.Може ще клюне.
Обережно дуже багато майн.
Трошки фото:

Ruma
26.01.2024, 10:01
Трошки кайфонув, їздили далеко від Києва, рибка трудова але цікава

Polet
28.01.2024, 17:56
Дві рибалки на вооокуня, середа і сьогодні, середа-Башта, сьогодні-заливи о.Дикий.
Болт на 16 та на 22... Якось так...

Владимир_84
28.01.2024, 18:46
Мормишка слабо, зимовий поплавок спасає ситуацію.

sniper 1
29.01.2024, 21:53
Вітаю.Ранкова півторачка подарувала файне клювання)
Приманка повністю у пащі.Товариш теж взяв залікового.
Трошки пробігали за білою.

МаксимусС
31.01.2024, 17:11
Дядько Рума, ще раз, вивіз мене на гарну рибалку....
Хоч риби було і не багато, хоч і ганяли її піджопники, але в мене,
ще і вистачило часу, зробити трошки гарних фото.
По кльову.- не раздача, але риба "викачувалась" гарно.
Попадався і судак, але на жаль ті, що крупніші- по сходили,
не пробивав, я, їм пащу. Клювала на чортів, да і один крючок з
мотилем теж періодично працював. Рибалка, коротше- вдалася!
Всім Мир!

Ruma
01.02.2024, 09:10
Таке відчуття що закрив сезон криги, ну зрозуміло що ще десь ще виліземо, але то вже не теє... З трофеїв в мене тільки один.
Інше стандартне - плітка, плоскирка, сєня.
Судак 2100

РубИгор
03.02.2024, 20:52
Сезон, твердої води, 2023-2024 закрив.

Сезон, твердої води, 2023-2024 закрив.

Владимир_84
05.02.2024, 12:57
Вчора клювало гірше, але трохи умовив. Рибна солянка то є дуже смачно.

Din
05.02.2024, 20:34
Усіх Вітаємо!!!Були рибалки і відпустки...Половили.викладуємо звіти.Тренуйтесь далі!)))

Cooken
06.02.2024, 10:16
Пориньте у казкову сніжну атмосферу - зимової лісової річки, пухкий сніг, легенький мороз, і дика річка яка тихесенько несе свої води, роблячи десятки заворотів ... Риболовля в такій атмосфері - вже подія, а ще коли на цю річку ви поїхали в руки взявши, камери, улюбленця Хенка і звичайно Арену Стрім ...
Я не знаю чому, но формат малих річок манить мене як магнітом, є в них свої емоції, своя неперевершена атмосфера і риба, дика риба, обережна риба, яку як може здаватися, на перший погляд дуже легко піймати ...
Це той випадок коли зірки склалися в логічний пазл і актив риби був дуже гарний, вдалося піймати такі види риб, дзеркальний короп, плітка, окунь, головень і карась ... Звучить як вигадка, але ні, сам у шоку, не вірите завтра на каналі Фаворит Фішінг буде відео з цієї риболовлі ...
А поки що фото залишу тут, не забуваймо донатити на ЗСУ, Україна ПЕРЕМОЖЕ! 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦
Все відпущено.
З повагою Ю.В і Хенк)

МаксимусС
06.02.2024, 19:00
Хочеться як можна більше насолодитися кригою перед сезоном відкритої води,
тому сьогодні, вирішив крутити педалі, десь на кохану річку, буде риба чи ні-
все одно....
І кохана річка, як і багато разів раніше, подарувала гарну рибалку,
вдалося трохи зловити чахлої на гачки з мотилем
(вже пару неділь чекав свого часу у холодильнику:)).
Всім Мир!

Владимир_84
08.02.2024, 10:57
Клює слабо. Омлет на таганку набагато смачніший ніж вдома на газовій плиті))).

duchess
08.02.2024, 17:29
Перша рибка в цьому році. Ніжно тюкнула на паузі. Більше контактів не було. На річечці ше багато льоду. Будем подождать.

МаксимусС
09.02.2024, 12:29
Вчора ще раз поїхав на річку після роботи.
Чахла була(не думайте що там її стада,
всього лиш маленькі косячки,
яких навіть вже для трьох- мало,
в такому випадку вона просто тікає так,
що фіг знайдеш), навіть сильно не гасала бо ганяв її я один,
і робив це тихесенько... Кльов гарний, дуже багато рибо сходило.
Я навіть гірлянду перевернув жалом гачків до низу- не допомогло,
навіть стало більше холостих клювань, то я поставив знову
нормальний монтаж. Після обіду я на ті сходи просто "забив"
і заспокоївся, бо в ящику вже з'явилось трохи приємнойї ваги..
А в три години дня, чахла десь зникла і я поїхав до додому...
Всім Мир!

Zander
12.02.2024, 10:30
Лютий - то час судака..

Владимир_84
14.02.2024, 11:19
З потеплінням плітка стала активніша.
І один йоршака).

Лисий
17.02.2024, 19:38
Пройшовся сьогодні озерами, на деяких не вийшло ловити воблєром, бо ще є крига, головна ціль - вигуляти себе та випробувати нові воблєром, заробив два клювання, одного шнурка вмовив, та одразу відпустив, всім бобра та перемоги.

flatout2
17.02.2024, 22:27
доброго

прошу долучитися будь-яким чином до фінального збору

попередній збір дозволив накопичити 48034 (менше, ніж я маю оплатити податків за виробництво, печаль)
збитки від продажу щогл зклали 57х1500=85500 (ціна кожної мачти нижча за собівартість на 1500грн)

виконано:
- виготовлено та відправлено на лінію вогню 10+8+9+11+12+13+11=74 мачти (8 безкоштовних по запитам та 66 продано)
- стартувала розробка поворотного механізму щогли
- розроблена повортна шкала для контролю напрямку роботи антени, патч "Пекельна карусель"
- покращене маркування висувних секцій мачти для роботи вночі, патч "Зоряне небо"
- розроблені розтяжки на лебідках для стаціонарного встановлення
- традиційно, зменшена вага конструкції
- традиційно, оптимізовано виробництво новим обладнанням, що збільшило продуктивність та зменшило витрати на кожну щоглу (тепер прибуток від продажу становить мінус 1500грн)
- додаткове обладнання щогл пакується в мажорний мішок

витратии потягнули на більше ніж 913440:
- податки 66х750=49500
- зварювальні роботи - 600х74=44400
- фарбування - 1500х7=10500
- відправка мачт НП - 410х39=15990
- зп робітникам - 187000
- трос стальний 400м - 2000
- рукавиці, сверла, відрізні круги, маркери, армований скотч - 4000
- труби на основні конструкції, квадратні труби - 32600
- ексцентрики посилені 85шт - 8700
- шкала поворотна 9шт - 5700
- труби на основні конструкції та ніжки без 63мм - 22700+21300+24400+38000+53900+93900
- труби 63мм 18м - 7300+7300
- хомути нерж. - 18900
- пластини, трос, зажими, шайби, гайки - 3900
- труби на ніжки полегшені - 13200
- кігті + матеріали - 5800
- фарба 25кг - 6300
- стяжки для троса - 950
- ексцентрики (м5, м6, м8) 1720шт - 64000
- бульбашкові рівні 200шт - 4500
- куток 35мм 72м, дріт 1.2мм, прут 25мм 12м - 7900
- трос 600м, рим-гайки, зажими для троса - 7200
- засоби захисту, витратні матеріали, інструмент - 6800
- мішки, стрічки клейкі, фарба в балончиках, карабіни - 3800
- лебідки 12шт - 9000
- труба 42мм 5м - 4000
- циркулярка + 2 диски - 69500
- паракорд 1000м - 4500
- кігті на ніжки 268шт - 15400
- хомути 780шт - 15000
- карбонові частини на полегшені мачти 3шт - 5600
- паливо 4х4500 = 18000
- витрати на доставки, власний час на закупку матеріалів, розробку, виготовлення та відправку мачт

Владимир_84
20.02.2024, 09:09
Напевно закриття зимової риболовлі, лід від берегів вже відходить. Балансир 1,4 кг.

Vov4ick
24.02.2024, 23:39
Вітаю всіх.

Сьогодні виходив на мікроджиг на річку Бобровня. Все позаростало сильно, мало місць де можна з 2м спінінгом навіть комфортно зробити закид. Тому більше продирався по хащам, аніж ловив. Рівень води, як і на Десенці, піднявся, кущі що були біля води підтоплені.

Було одне нереалізоване клювання біля верхнього містку, при спробі доловити ще раз - на хвості проїхалося і далі тиша. Вода дуже каламутна.

На невеличких затоках ще місцями стоїть лід. Тому якщо хтось збирається йти зі спінінгом на якесь лісове озеро може бути конфуз.

Владимир_84
25.02.2024, 10:19
Таке скромненьке закриття, ще близько 20 дрібних окунів повернуто до водойми.

GrafitSky
03.03.2024, 12:06
Вітаю !
02 субота - з 6.30 до 12.40 жодного клювання (просто мотиль, мотиль + пінка). На прикормку навіть дрібнота не підходила. Зі спостережень - у всіх схожа ситуація.
... в комишу риба є, зі слів рибаків з камерою.
Будемо чекати потепління. В ранці була тоненька крига біля островів .

Алекс!1
08.03.2024, 19:03
Отчёты, это хорошо. и Рекомендации- всяк не ленись, а отчитайся. Як що я не ледоцюга. А я, по великому рахунку- ледоцюга. Як що піймаю трофея, то можу і виложити. Мені лайки не потрібні, то таке. Пройшов вже ту темочку.
Головень на річці. ВВажаю, що спійймаюю. якщо пощастить і 4 Кг. Знаю де, але він зовсім не потрібен, ні в якому сенсі. Щуку, теж приблизно такоїЇ ваги. Але зараз заборона до 31.03. 24. Коли заборони не було, то десь на 08.03. 2000 р. спіймав на 7 Кг, з криги.
Щай вам щастить, і гарних трофеїв, котрі мене вже не турбують.
Но дух соревнования никто не отменял среди мужчин ( исторически).
Поэтому, я хочу поздравить всех наших женщин с традиционным праздником. Если б их не было, то и нас бы всех рыболовов, і валалі, всіх "мужиківа" ТЕЖ.
Слава УкраЇні, нашим ЗСУ, і головне нашим жинкам-це наш фундамент. І Діти- це наше майбутне. А рибу ми наловимо більш-меньш- ні в цому справа.
ПС; всіх наших жинок вітаю з святом, поки його не скасували ще.
ПС2: Викторіч, а я гарно закусую.
Я розумію, як що на Доміку не буде звітів, то форум трохи пійде вниз.
Но як що будуть копиювати один до одного: приманка,проводка, міста і т.д. то вже повна ж...
Гни всою линию, и тебе воссдаться.

МаксимусС
08.03.2024, 23:06
ПС2: Викторіч, а я гарно закусую.
...............:)

Cooken
11.03.2024, 20:26
Річка - Вуж - це частина моєї душі, ну по суті як всі річки такого формату, обожнюю їх за свою неперевершену автентичну атмосферу, чудову рибалку і ТИШУ ... Запах Поліського різнотрав'я, косулі, кабани, зайці ... і зона відчуження яка поряд, радіація? її майже немає, той хто в темі норма 25 мікрорентгенів, в ЧЗВ - зараз 16-ть, в моєму місті Житомир, більше 20ти, більш
шкідливіше ніж поблизу Чорнобиля...
Природа бере своє, а, стосовно риболовлі, мав змогу відвідати ці неперевершено гарні місця, ціль і тема - ловля на мікроджиг - виключно РАКОПОДІБНИМИ ...
Це той дуже рідкісний випадок що пазл склався ідеально - рибка ловилась, і досить непогано, брав окунь, щука, навіть ГОЛОВНІ ...
Відзняв для вас цікавий відеорорлик, якій вже завтра ви зможете побачити на каналі фаворит-фішинг.
Ловив на х-1 до 14-ти, котушка ванфорд 1000-чка, нитка - YGK X-Braid Upgrade X4, топові раки які круто вистрелили - Reins Delta Shrimp 2", Keitech Little Spider 2" - 3", - Select Kraken 1.8" - та ??? ....
Все відпущено.

Не забуваймо дякувати кожного дня ЗСУ - за змогу вийти до води. 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦

З повагою Ю.В.

Алекс!1
17.03.2024, 17:10
Юрко, ти ж майстер , не то що я. Ти все пройшов, не то що я. І в тебе спонсори були, ні то що в мене. Але я на свойойму досвіді пройшов всю ту риболовлю.
Це приблизно 67 років. Але, це таке... Я знаю хлопців, котри 40 років ловлять карася, і завжди мене запитують:на що зараз, на які снасті і приманки??? Я трохи нервую, але витримка є. Я ім 101 раз кажу: що, де коли!!! Це я по карасю, по білизні ....Але я ставку зробив(only) Спинінг.
В інших справах по рибалці я теж трохі тямлю.
Але ж ви ще і Кухарь? Ви ж кок на караблі. Я трохі можу страви готувати. Ну приблизно як Пригожин. Приблизно, хлопці кажуть. +/- . Може колись я приїду до вас до Житомиру ( був колись в ваших краях, Коростень=6 років, Овруч=4 рокі. Міста, у вас( як кажуть орки)=хлібни.
Хай щастить, і поступово ми наближаємось до Нашої Перемоги.

Алекс!1
17.03.2024, 18:14
Весна ....
прийде(В.В. Олеже Скрипка). На малих і середних водоймах, наприклад.
По щуці, наприклад, але зараз заборона до 1 квітня. Прийшов, з лайтом, до урізу води на 10 м зупинився, зібрав інстрУмент, і перший закид. Як що не було клювання по секторам, підхожу трохи ближче на 5-3 метра. Не ма ні чього. До урізу води на пів дистанції, а потім на всю.
ПС: осьо, в кинці мабуть, квітня, на Дніпрі( коли буде павідок=найвийший підьом води) і судак пійде до берега( 3-5 днів), під ногами=5-10 метрів. Всі кидають на 80-90 м, бо там дальня бровка, наприклад. Але ж його там нема зараз. Він туди порийде трохі пізніше, після нересту. З початку ляже на гнізда, і батьки (справжні чоловіки) будуть охороняти всоє майбутне. Ні коли не ловлю в цей час. Могу зловити, і дуже гарно.Навіщо мені відривати батька від родини( його діточок, яж не орка якісь там...). Потім +/- до осенІ.
Але і в серпні(приблизно 22-24, ну на день Незалежності, приблизно), можежор бахнуть. А потім, як що круті дамби під берегом на відстані
0,5- 2 м. Далі судак пійде до більш глубокіх міст. І його ( як що не можите закидати на 70-90 метрів) тільки з човна!!!
ПС: Согодня Пощенна Неділдя. Вибачьте за все, як що я був не правий.
Бог з нами, і він розбеться.
Аз Воздам.
Слава Україні!

GrafitSky
18.03.2024, 14:21
Доброго здоров'я !
В суботу (16-го) з ранку був на воді :lodka-n:. Острова підтоплені. На пошуки місця витратив дві години. Зупинився на 7.5м , хоча краще потрібно було якоритись десь на 5 - 6 м. з помірною течією.
Роздачі не було, три вудки, різні наживки/комбінації ... краще працював просто опариш, потім бутерброд опариш+мотиль. Гірше хробак, пуфік взагалі в ігнорі. Поводки довгі, 0.18, гачок не більше №10.
З прикормки - залишки з минулого року(в морозильній камері зберігалась + "холодна вода") Активний кльов десь до 11,00 потім почались рухи на воді :lodka::lodka: . Зі спостережень рибалки на місці довго не затримувались. Мене вистачило до 13.30... вибрав якорі - до берега. До норми не добрав.

CRESH
19.03.2024, 20:48
Не дуже люблю звіти, але напишу.

Тестував Yamaga Blanks Blue Current III BLC-711, без якоїсь надії на рибу.

Результат 1 окунь 715 грамів (на Дніпрі, ну майже :D), трохи клювак на заливі і усе...

Води дуже багато, без забродів ловити по сути на тій місцевості де я був, нічого, від слова зовсім.

п.с. по вудлищю, топчік. Шнур 0.2, 3 гр джиг ріг, флюр 0.2

Слава Україні!

Владимир_84
22.03.2024, 11:29
Весна, сезон ловлі на попла - попер.

GrafitSky
24.03.2024, 14:50
Вітання !
... будемо писати обмежену інформацію, аби не підіймати тиск у деяких домових... :):)
Вчора з ранку був... ... біля води. Київська гес воду за ніч нормально так скинула... бетон біля локації був підтоплений .
Розрахунок на "хід плотви", але щось хід - НЕ хід. Фантастики , "нема коли випити чаю"... такого не було. Три вудки: дистанції ближче до берега, середня і остання ближче до середини "протоки". Краще працювали ближні. Вранці опарик + мотиль, в районі обіду хробак + опариш. По прикормці - аби була. В хід йшов навіть "пластилін" трирічної давнини "полуниця" зберінався в холодильнику :)
Всі хто був на "дальній" дистанції - приблизно в 12.00 зібрали снасті. Десь в цей час і скінчилася подача води... :confused: Я протримався (вітер в "харю" дуже заважав комфортно рибалити) до 15,30 ... то на тому і баста.

Мав перевірену інформацію про кльов плотви від 0,5 кг. але в тому місці вчора взагалі не реально було стояти... з тим/на тому, що маю.

boatman69
25.03.2024, 22:57
Дві риболовлі,коли риба почала ловитись більш/менш системно,верніше як я того очикував,а не волі випадку.....
№ 1 Пошуки активного традиційного і не дуже хижака нічого не дали,тому перевірив безвідмовного монстра - ротана,клював вяло,багато виходів без клювання, розмір від пальця до півдолоні.Багато обривів за минулорічні затонулі гілки верби....:mad:
№ 2 Ну такого року ще не було, а може за 40 років спінінгу я перший раз потрапив на такий ставок, де окуня прірва,а стабільно ловить почав червонопірку і плітку.....
Сьогодні побачивши метушні біля очерету, своєчасно перейшов з мдж на мормишку, спочатку 0.09 гр. ну а потім і 0.2 гр. Фаворітами був мотиль і танта 1/2, брала безсистемно, і на паузах,і на легенькому твічі.Наловив багато, розмір +- півдолоні,втопив всю,бо сусідські пси і коти сиру рибу не їдять....

MorozMr
26.03.2024, 14:44
Одного дня, на початку весни 2020 року, я прокинувся з остаточно викристалізуваним бажанням спробувати себе в ловлі хижої риби. Звучало це приблизно так “.бл...хочу спінінг”. Саме березень 2020 року вважаю початком своїх потуг в цьому напрямку ловлі. Звісно, що й перед цим були спроби щось кидати в воду, навіть вдавалося час від часу щось ловити, але це все було епізодично, з використанням дивних та доволі сумнівної якості снастей, без особливого розуміння та й швидше, як виключення, а не наслідок вдалих дій. І ось, майже через 4 роки від першого спійманого шнурка, вдалося не тільки отримати покльовку, а й дістати на берег свій трофей — сом вагою майже 10 кг (9950 показали ваги). Але мені подобається думати, що він був “десяткою”, а 50 грамів скинув, доки лежав та чекав на фотосесію. Тепер ближче до самої риболовлі.
П’ятниця, обід. Дивлюся прогноз погоди, на вихідні обіцяють погоду типу “шопопало”, але вечір має бути приємний. То ж приймаю рішення вискочити на ближні водойми та спробувати щось спіймати. Вибір пав на одне з озер приірпіння. За словами знайомих на ньому прокльовував судак. Котушка, коробка з парою приманок та важками — в рюкзак, спінінг в руки, ноги туди ж та вирушив до водойми.
По дорозі до озера отримав дзвінок від приятеля, якого вже давно не бачив, слово за слово і виявилося, що він поруч буде проїздити. Домовилися зустрітися біля води, хоча й друг не рибак, але подивитися на воду ще ніколи не завадило. Ловлю відтермінував, доки бесіду бесідували. Попрощалися та починаю збиратися.
Ловив МЛькою, джиг-ріг (8 грам + 3” віброхвіст). Якихось певних особливостей-складностей по водоймі не було, основне — треба далеко кидати. Основна маса риби, знову ж таких зі слів знайомих, стоїть на викиді, де є ямка. Звучить логічно й резонно.
Перший, другий.....надцятий закид — тиша. Перерва, чайок, продовжую ловити не змінюючи місцину, але дещо змінив проводку. Якщо до цього була класична сходинка та варіації на тему шкрябання по дну, тут вирішив спробувати провести приманку над дном, або з мінімальним дотиком до дна. Максимальний закид, вибираю слабину, підрив і круть-круть, круть-круть, починається звал, роблю паузу і знов плавно “похитуючи” вудкою роблю круть-круть-круть і є — якскравий такий тук, навіть можна сказати тидищ. Підсічка, є. Перша думка була, що нарешті ввалив приємний судак, але за якусь хвилину думка про судака відпала. Не характерна для нього поведінка та й занадто “потужно” тисне, проскочило “можливо забагрив”, але ні. Це був сом.
Далі почалася гра в перетягування канату, з однією такою особливістю, що канат 0,4# розміру по Японії. Тривало це орієнтовно +- 25 хвилин. За цей час декілька разів вдалося побачити рибину, яка ніяк не здавалася і час від час розмотувала половину шнура на шпулі. Вусате чудовиське (від слова “чудовий”) декілька разів впирався в “бровку” і відмовлявся рухатися взагалі. Тримаю вудлище, шнур в натяжку, з іншої сторони — сидить жабеня і відмовляється рухатися, так і стоїмо хвилину — другу. Потім ослаб, намагаюся викачувати, але знов ривок і фрикціон активно тріщить, шнур змотується. Сам собі кажу, що поспішати немає куди, попереду дно чисте, а от в сторону його відпускати не бажано, бо там і корчі є, і місцина зі злим ракушняком. Запитую у рибацюг, які були неподалік за наявність підсаки, але в них її немає. Ну нічого, щось придумаю, головне — не форсувати, спробувати підняти його на поверхню, дати “надихатися”, а там щось придумаю.
Вдалося його дістати на берег з 4 спроби, дякую рибацюзі, що проходив повз і допоміг з цим вусанем.
Нарешті це трапилося! Тепер з впевненістю можу сказати, що за 4 роки спінінгової ловлі пощастило дістати справжній трофей.
Фото на пам’ять, перерва на чай, зміна локації ще пару закидів, один незаліковий судак, який тут же безжально топиться. Кажу дякую озеру, змотуватися та тулити домів, з думкою, що ще буде можливість оновити свій рекорд.

Владимир_84
30.03.2024, 19:49
Попла Попер

boatman69
31.03.2024, 18:02
Сьогодні налаштовувався на "дорослий" мдж і перевірку судака на переднерестовий жор (завжди на шкільних весняних канікулах) багато років я потрапляв на раздачу.Але буревій вніс свої корективи, ротан поки набрид і я знайшов затишок на витоку струмка з ставка.
Далі була червонопірка, трохи плітки і верховодка, дуже багато, вага 0.2 і гачок більше 16 - десятки червонопірки і сотні тичків верховодки,як тільки ваги 0.1 і гачов 18/20 - на кожній проводці верховодка, а якщо червонопірка, то мормишка у гландах......

Polet
31.03.2024, 18:57
Довгоочікуваний "хід плови" по тихеньку під розмови, град, сонце, райдугу.... На трьох, один "батон" кило + клює на все що попаде на очі.

Лисий
02.04.2024, 18:57
Декілька виходів на спінінгову риболовлю останнім тижнем були не надто результативними, то щучка, то пару окунців, вирішив почати полювати виключно на шереспера, і не прогадав, заробив лише два контакти, але, всі результативні, такого в мене ще не було, ніяких " тичків", одразу в шахту та приємна боротьба на сильній течії з ризиком заходу риби в затоплені кущі...
зважування показало 3,400 та 1,350, не ікри, ні молоків в рибі не було, тобто, нерест завершено, спрацювала китайська копія воблера " Артист" з Аліекспрес , всім правильним рибацюгам привіт, дякую нашим воїнам.

Владимир_84
03.04.2024, 11:56
МДЖ - мікроджиг, в вузьких кругах "мормодрочь"). Вибачте.

П.Ржевский
06.04.2024, 20:38
Пікер, корм "бісквіт", червоний/білий, без піни.

Владимир_84
07.04.2024, 17:42
Попла-Попер

boatman69
07.04.2024, 19:21
Зі Святом ! Сьогодні вітер дав можливість зайнятися саме мікроджигом.Apia 62,#0.2 шнур і вперед.Але півтори години ловлі нічого не дали....зовсім,вже руки потягнулись до тубуса з моїм MUKAI 1632 для переходу на мормо, але щось затримало і порекомендувало збільшитись до максимального розміру приманки з якою може працювати моя Apia - полярис 2.Через півгодини такий бажаний і знайомий гуп на падінні і хтось почав випробовувати фрікціон моєї катушки.Але судак не боєць,та і аджинговий смичок тільки на вид і по тесту тендітний і через хвинину він біля берега,2\3 ривки і щоб не мучати рибу доводивши ії до стану кверху пузом,попросив сусіда взяти судака в підсак.Свій як завжди вдома та і по великому рахунку він потрібен нам нажаль не часто.Крім правила піймав - отпусти, на цьому водоймищі за право порибалити, дав обіцянку відпускати всю пійману рибу,так що допомога "залу" була потрібна,бо виважування крупняка на ул в багатьох випадках закінчується для риби - гапликом !Чесно не важив,але на око під півторашку,але це не точно.Далі фото і як каже один метр спінінгу - додому !

boatman69
08.04.2024, 20:15
Я вам вже надоїв, але після зимового утримання все ще не можу "наїстися" риболовлею.Сьогодні після роботи зайшов в парк і побачив нерест ротана і до мого здивування я побачив кількість і який розмір живе в цій калюжі.Даже через воду і при умові,що я трохи перебільшую,бачив особі вагою півкіла, а то і більше.Щось впіймав,але в основному всі мої проводки і подачі всередину стаї повністю ігрорувалися.....ну що я розумію - кохання.....😃Ну і декілька фото :

Владимир_84
09.04.2024, 10:07
Після праці заїхав на водойму, піймав трохи верховодки. Дрібна рибка, але з неї домашня "кілька" в Афганському казані, на покупну вже навіть і дивитися не будете).

Dood
09.04.2024, 16:06
Сьогодні я був на Дніпрі в межах Києва, з одним фідером та котушкою, насиметрична петля, кормак Гладіатор від В.Пугача на 115 гр. :drill2:

Прикормка Флагман Холодна вода. Біла риба; Опарик, Пінка, Мотиль. Закидував на 75 обертів котушки Мантарей Ікс Про Фідер 5500; Шок-лідер та Нанофіл 0,17 ам.од.:spin:

Сонячно, легкий південний вітерець; вода почала потихеньку спадати десь після 10:30, а ловив я з 8 до 12 години.:rolleyes:

Клював час від часу переважно Маленький Лящик, десь на 10-15 см в довжину;), його я відпускав підростати до Дніпра, проте були й Батони:voot:, щоправда, зовсім небагато...

Спостерігалося багацько обсосів:connie_23:, однак на юшку собі та дружині я трішки спіймав!:)

МаксимусС
09.04.2024, 22:57
Ловля весняної плітки триває....:rolleyes:
Снасті такі як із року в рік- сталь, покаток, дюралевий "прут".
На крючок наживляв червоних хробаків, і закидав снасть за бровку
(і за ближню, і за середню, і за дальню), там де покаток, в залежності
від того дають воду чи ні, тримає дно.
Фото за пару крайніх рибалок...

Владимир_84
13.04.2024, 15:32
Верховодка та чергова партія "кільки".

Окушок
15.04.2024, 22:04
Відпустка не пройшла дарма. Ось так порадувала плітка і окуньці

Владимир_84
16.04.2024, 11:27
З похолоданням дріб'язок один. Всі риби одразу тонули))).

boatman69
17.04.2024, 20:19
Дві попередніх риболовлі пройшли в стилі мормишинг,та ще і з умовами наближеними до урагана, були банальні мілкі ротани і почав прокльовуватися окунчик з палець.
Сьогодні вітер дозволив використовувати мдж і з приманками я вирішив не дрібнити /шнур # 0.2 , 2 гр.+2 дюйми.На перших закидах біля берегу клювання, хвилина боротьби і......повідець 0.12 не устояв перед щучими зубками, вага хозяйки яких +- 2 кг. Перев'язуюсь і серія покльовок окуня в розмірі до 100 гр. але ж щука мене роздратувала.Міняю локацію і бац,клювання не схоже на традиційного хижака,ой та і виважування для моєї Аріа 62 до 3 гр. було на грані,але все ж таки короп дзеркальний,повний ікри позує і швиденько розмножуватися.....Знову вага на око десь далеко за кіло,до речі клювання по чесному у рота.
Далі натовп навкруги побільшав і знову під берегом клювака,ну тепер удар на падінні, який не переплутаєшь ні з чим і знову аджинговий прутик зв'язав сударя дуже швидко,що я і не встиг насолодитися процесом,фото і додому,а вага знову на око десь за півторашку.Нерест пройшов,бо пузо пусте,аж запале.

Cooken
18.04.2024, 10:28
Кожного разу коли я мандрую УКРАЇНОЮ, я все більше і більше в неї закохуюсь, яка вона гарна, гонорова , надзвичайна, така рідна і своя ... начебто ти обіймаєш маму ... Питання від кого "узькіє" хотіли її звільняти ??? ... НАШІ ЛЮДИ по доброті свого серця вміють прощати, ну як таке можна пробачити, пройдуть десятиліття і це все закарбується в нашій пам'яті на завжди, на все життя до десятого "коліна"...
Я досить давно мріяв/планував відвідати таку річку як Горинь, дорога не близька 200+км, і після 24-го Лютого, самі знаєте якого року ця мрія здавалась вже нереальною, кожний день міг бути як останній ...
Але Хвалити Бога та наших ЗСУ, випала така можливість, поїхати на зустріч з цією нереально гарною річкою ...
Дуже довго відбувався збір інформації, що, коли, де, на що? і на яку саме рибку ... Через те, що на щуку заборона, судака в нас мало, окунь, ну він непоганий хлопець, але дуже хотілося пошукати та вполювати таку міфічну рибу як "ХВАТ" ВІН ЖЕ ЖЕРЕХ, або Asp, ще кажуть Білизна ...
Назв багато - суть одна, його в нашому регіоні немає, і весь досвід якій у мене був це чи рандомні риби на Південному Бузі, або з Дніпра, ну одного разу потрапив на його вихід ранньою весною ... І аналізуючи всі ці аспекти, весна, високий рівень води та тепло яке ми встигли "піймати" дзвінок ... їдемо? Так, я в темі, старт в п'ять ранку після комендантської години ...
Дорога зайняла більше ніж 4-ри години, і ось ми на місця, наметове містечко, туристичний так званий "вайб" кава, сніданок, і збір снастей, забігаючи на перед скажу, я завжди як щось придумаю що інколи це на голову "не налазить" поїхати шукати Жереха на улютрік до 7-ми, котушка суаре 2000-чка ну нитка 0.5# по Японії ... Але хотілось чогось екстремального ...
Приманка? завжди саме головне питання, якщо типу пошук, щука/судак/окунь ... там все зрозуміло джиг + кейтек і погнали ... Жерех - знову ж таки нагадаю. абсолютно не вивчена мною тема ...
Але дві коробки з воблерами, коливалок з десяток і все, ніяка джига його навіть не брав.
Річка ну дуже гарна, повноводна, розлилась тому без вейдерсів немає тут що робити від слова зовсім, починаємо рибалити.
Що поставити перше? Як варіант, для пошуку і розуміння активності риби, найкраще що можна придумати маленький типу-минноу або шедік - в даному випадку - зіп бейтс рідж 35 сс, і на моє велике здивування через пів години блукання по річці перший контакт, удар і бурун ... Рибу не побачив тому і не був впевнений що то було?
Весна, природа, річка, начебто сон ... І ось новий класичний поворот і зіграв мальок, туди летить міноха, правило першого закиду і цей його удар який до цього часу стоїть в очах ...
Яка була боротьба, якій антураж, яка космічно гарна рибка, я навіть одразу не міг повірити в це ... Але ЖЕРЕХ був у руках ...
Бережне відпускання, декілька фото на пам'ять і знову продовжуємо пошук ...
Потрібно багато ходити, шукати, підбирати, і як то кажуть дорога подужає - сильний ...
Риболовля на новій річці так ще й під відносно нову рибку, це завжди квест, як, коли та нащо, вже підкаже сама риба та ріка.
НОВА точка, корягі, і течія яка закручує в центрифугу так звану обратку, тут я бачу прям жерех стоїть і чекає на мого воблера ...
Перша проводка і нереальної сили удар, такій що просто на так званій морковці обриває японця за 700 грн ... Повні очі сліз, мій косяк, сильно пере затягнув фрикційне гальмо ... Але зібрався з думками, в'яжу новий вузол, нову приманку - Select Drastic 56SP 56mm, закид під кутом 45 градусів, повільно течія зносить приманку на так звану "СТРУЮ" - знову ж таки удар такої сили що ледве не вибив мій рапід до 7-ми з рук.
Потім все як у тумані ... Хвалити Бога поряд був товариш якій допоміг з високого берега підняти цього мамонта, робота в команді, емоції сумбур ...
Під таким впливом подій відразу не розумієш що відбувається, начебто сон ... Буцімто це не ти й це не з тобою відбувається...
Швиденько зібрався з думками взявши себе в руки продовжую пошук жереха, вже так звана наша "General Task" виконалась, рибку за якої приїхали піймали, але як завжди хочеться ще і ще ...
Риба дуже специфічна, і її як ми зрозуміли потім не так просто обхитрити, вся суть та сіль була в проводці, на її наразі я хочу закцентувати вашу увагу.
Всі ми знаємо про так звані "рибні місця" які легко прочитати на річці, корчі, зворотна течія, ями, і так далі ... По жереху це також все працює, але є одне АЛЕ ... Риба любить течію, і вона часто стоїть саме на ній, коли ви повільно подаєте вашу приманку під кутом 45 градусів, і саме на кордоні тихої та стрімкої води траплялися клювання ...
Знову заворот річки, повільна подача, ніяких різких ривків, та жорсткого твітчінгу і Smith D Contact 50S -( Chart Back Yamame), щось дуже сильно у мене захотіло його "віджати" але і з цією задачею мій рапід справився, нитка також не підвела ( YGK X-Braid Upgrade X4). Тяжко передати емоції по фото, по літерах те що відбувається в душі - коли у твоїх руках така гарна, сильна і нереально бійка риба ... ОДНЕ ТІЛЬКИ БАЖАННЯ - ЩОБ ЗАКІНЧИЛАСЬ ВІЙНА. Щоб всі хто наразі боронить нашу країну також отримали такі емоції й сповна насолодилися риболовлею.
День вже більший, вітер приємніший, погода саме в ці дні була також примхлива з + 20-ти та сонце, різкий злом на + 13 та дощ ... Але це вже тема наступного блогу ...
А поки що на завершені цього дня, нам вдалася ще піймати пару рибин, отримати декілька контактів, потримати в руках одного головня і дуже стомлені та спраглі пішли в наметове містечко варити юшку з судака якого привезли з дому, всю рибку, а тим паче таку як Жерех ми відпускали ...
Новий день, нові враження, новий досвід, нові емоції, в наступному дописі ...

З повагою Ю.В.

Владимир_84
20.04.2024, 18:01
Густіра та плотва на попла-попер. Щука на силікон. Щука повернулася до водойми, інші залишилися на засол.

Cooken
22.04.2024, 13:05
... Я досить часто згадую свою бабусю в думках, село, домашній хліб, її виробленні руки, і такі приємні довгі зимові вечори ... Пиріжки з маком, насіння, яблука які постійно були з власного городу, домашній борщ з печі без м'яса який був найсмачніший у світі, мед з пасіки, і ми як дітвора, я і мої брати, родина в нас велика, хвалити Бога ... Завжди просили - бабуся, а розкажіть якусь цікаву історію ... Ох... тяжко видихаючи бабця, починала розповідати, історії з життя, ми як ті курчата її обсідали та уважно слухали, хоча ми вже чули ну, мабуть "мільярд" разів, але удавали що чуємо в перше й уважно не перебиваючи слухали затамувавши подих, начебто не знаємо що далі, наразі пишу ці слова, і сльози заливають обличчя, бабці вже немає, а пам'ять про її постійно, вона начебто усюди ...
Мряка (с) ... Одна з історій дитинства.
Через те, що будинок дідуся та бабусі був за селом на так званому хуторі, а ще враховуючи ті часи, всю звірину, а її було реально багато, часто він (звір) підходив до самого села ...
Лісова сторожка, дід взяв онука на так зване чергування поблизу мисливських угідь, ну така собі класика, дід, онук, одному цікаво, іншому не сумно, та й і двоє вже веселіше. Простий будиночок, свічка, і в той день була погода як зараз пам'ятаю так звана МРЯКА, як пише вікіпедія це (Мря́ка, або мжи́чка — густий дрібний дощ, краплини якого немов перебувають у завислому стані. Це опади з дуже дрібненьких краплин або дрібнесеньких сніжинок (від 0,05 до 0,5 мм).
Дід гарно повечеряв, ліг відпочивати, і онука залишив на так званому (СП) спостерігальному пості - в будиночку біля вікна, і наказав йому, як щось, або когось побачиш, говори мені, у діда як у мисливця була рушниця (офіційно зареєстрована) ...
Не пройшло і години, юнак каже, діду ось щось іде, А, то, мабуть мряка, ... через ще пів години, діду, там щось Є? А, то синку мряка ...
Вже через години півтори, онук каже діду, діду хуткіше підіймайтеся, бо "Мряка" вже лоша доїдає ...
Тим юнаком був я ... лоша з'їв вовк ... а Кобила залишилась до "смерті" налякана але жива ... Ось така реальна історія, про мряку, вовків і таке цікаве дитинство, де була доброта, смачна їжа, і всі живі здорові, не було війни...
А, геть забув цей пост про риболовлю мався бути ...
Наступних два дні нашої подорожі, були, м'яко кажучи не дуже і за результату рибалки й по погоді, була постійно так звана "МРЯКА" не комфортно, не приємно, але відстань далека, їжа ще була, і я ще наткнувся на з'їденого скелета оленя або лося, і відразу такій флеш бек про мряку, про діда, про ... те чого на жаль зараз в нас всіх мало ... доброти ...
Жерех, унікальна рибка, та, за якою реально можна їхати навіть ... по всій Україні, і можна за декілька днів не піймати жодного "хвоста" ... Але навіть в таку не погоду, вдалося розібратися ...
З легким похолоданням і зміною погоди, змінився настрій і у риби, це логічно, якщо в перший день він ще непогано брав так званій течії, то вже сьогодні він підвязався до зворотної течії та глибини.
Взагалі такі місця на річці як "обратка" це унікальні місця, там риба ночує, там вона і годується, там її так зване кубелечко ... На цих точках ми й зробили максимальний акцент ...
Але, був один нюанс по проводці, максимально довгі паузи, і закид вниз по течії під кутом 45 градусів... Воблер, в мене їх багато, але в ці дні працювала онлі-пласмасса - топ із топа це - Select Drastic 56SP, можете мені не вірити, при зустрічі "плюнути" в обличчя, але він ловить, течію тримає, і як казав мій напарник по риболовлі ... Що? знову влупив жереха на "ДрИстіка" - я навіть і подумати не міг що воблер бюджетного сегмента, де є магнітка, який гарно летить і як показала практика гарно ловить ... Можете під сумнів поставити мої слова, але купіть їх п'ять, най будуть ...
Також "зірвала" мозок плітка-батон на 1.100 грамів, до останнього думав що головень, ще було декілька красенів на мегабас ... Ми посмажили ввечері та з'їли.
Стосовно обережності Жереха повторювати не потрібно, риба дуже специфічна, але навіть уявити не міг що після сходу на одній і тій же точці можна його доловити ...
В котрий раз дивуюся чутливості свого фаворит рапід це той що до 7-ми, дуже сподобалась нова нитка - GK X-Braid Upgrade X4 ...
Ці дні пролетіли як сон, як чашка еспресо на заправці, як подих ... інколи коли не клювало ... сідав просто спиною до дерева пив каву з улюбленого термоса - Zojirushi, дивився на річку, мріяв, сміявся, плакав, згадував, знову село, дитинство ... руки бабусі ... хліб, та молоко, це прості слова, це ностальгія спогадів, це і є дорога яка зветься Життям ...
П.С ми обов'язково сюди повернемося, р.Горинь вкрала моє серце.
БОЖЕ БЕРЕЖИ УКРАЇНУ, бережи наших ЗСУ, та всіх людей ...

Все відпущено п.с крім пліток, з повагою Ю.В. та В.С.

SVT
23.04.2024, 13:47
Така погода що не втримався, хоч і роботи повно. Дві години погуляв біля води...мормишка і дюймовий силікон

Владимир_84
25.04.2024, 12:46
Вечером прогулявся на чергову партію "кільки".

Лисий
28.04.2024, 22:07
Оскільки цього року жерех на нашій невеликій річці після нересту ненадовго затримався, та скотився у Дніпро, плітка та різні кості також майже не ловляться, останні три тижні полюю на щуку, і інколи досить успішно, хоча, бувають і риболовлі без жодного виходу зубатої. Використовую переважно воблєри, якісні репліки відомих брендів. Одного разу вирішив спробувати поганяти тейлспинер, досить маленький, і отримав потужне клювання трофейної щуки. Це була феєрична атака, рибина відчула коливання приманки досить здалеку, за метрів п'ятнадцять від блешні я побачив хвилю, вирішив, що це бобер, навіть коли отримав потужну потяжку не вірилося, що це рибина, бо сила була неймовірна... Боротьба тривала досить довго, але, китайський тейлспинер все ж таки не витримав, вушко кріплення вилетіло зі свинцевого тіла і трофейна красуня попливла з пірсінгом, але, ці хвилини були незабутніми. З цікавого, зубата, яку впіймав три дні тому, вагою 1,6 кг неочікувано виявилася повна ікри, буває і таке, а її подруга, яку впіймав того ж ранку, втричі більшої ваги, була вже з двома чималими плітками в череві. Рівень води впродовж тижня піднявся на майже метр, вчора та сьогодні спостерігав нерест ляща, того, що з чорним пір*ям, а жовтий нерестився рівно два тижні тому і всього лише один день... Всім правильним рибацюгам привіт, дякую нашім воїнам.

Мike
29.04.2024, 08:29
ниже днепро гэса окунь отметался...таке враження , что мечет на вываживании....попы разодраны капец как. Но при этом клюе. Все выпущено, тейлы еще не работают. Вода 14 градусов. Рулит резина. Народу стал влетать жерешок, не видел его в наших краях с 90х:eek:. Днепр обновляется:spin:

boatman69
29.04.2024, 19:30
Сьогодні після роботи знову пішов на ставок.
Нарешті окунь став ловитися в звичайному режимі, в великій кількості,хоча розмір ну дуже спортивний,через десяток окунців клювала червонопірка.Сьогодні працював 0.7/0.8 гр. вагами і шнур поставив 0.08,спінінг просто не впізнати,не дарма я колись давно перейняв у Сизона принцип,що снасть збирається навкруги шнура🤫
Ну і печіво і окунці зробили з мене дресирувальника лебідів,навчив їх припливати на художній свист.Від сусідів доночників поступила пропозиція навчити лебідя завозити прикормку замість кораблика.....🤣

Владимир_84
30.04.2024, 11:56
Тріхо було, попла-попер. За перелов не ругайте, по крупніше було трохи відібрано на засол, всі інші попливли в свою стихію.

Владимир_84
04.05.2024, 09:34
Вчора ввечері годину погуляв.

boatman69
04.05.2024, 21:48
Сьогодні все ж таки погода/вітер дозволили перенести риболовлю на пізній вечір, почав риболовлю о 17.00 в надії на підхід судака до берега в так звану "годину вовка".Але щось склалося не так і він не вийшов у мене,хоча напарник кілушника витяг.Банальних окунців я опускаю, вже даже не фотографував, а ось рибу яку я ловив на мормишку і о якій мріє кожен мормоджигіт, я сьогодні впіймав перший раз на мдж,1 гр. + тіпсі 1.2.Спочатку в воді прийняв його за переростка ротана,ну а коли підняв підсакою,то побачив,що це - ЛИНННННН
p.s/ вибачте,але фото глючить,в мене нормально,а тут до гори ногами.....

Cooken
06.05.2024, 22:51
В кожного з нас є МРІЯ, я чув таку думку що людина існує до тих пір поки мріє, я впевнений що 99.9 відсотків справжніх Українців мріють про нашу ПЕРЕМОГУ ... Я впевнений що вона буде, адже зло повинно буди покаране ... Кожного дня у своїх молитвах я прошу як правило одного, миру в нашій країні, та життя для наших захисників ...
Згадав таку картинку, де людина яка їде на велосипеді, мріє, про машину, той хто на авто, про великий катер, а той хто в катері про літак ... А людина на візку - просто мріє, щоб ходити ... В кожного свої цінності, світ дуже змінився, але суєта залишилась ...
Ось випала змога пошукати знову таку омріяну рибу як ЖЕРЕХ - і була в душі така мрія піймати гарного трофейного ...
Далека дорога, стомлені, звучить наразі смішно ... але працюючи на двох роботах, інколи тяжкувато, але Хвалити Бога ...
Річка це завжди непередбачувано, ти ніколи не можеш знати що клюне, коли, на що, і взагалі за що особисто я обожнюю риболовлю це за постійну інтригу ... це відчуття що ось-ось повинно щось трапитись ...
На очах буквально все розквітає, природа бере своє, і щука вже віднерестилась, перша локація, гарний заворот річки та чітка подача, перша думка славний ЖЕРЕХ ... Це те відчуття коли не дуже радій цій рибі, бо полюєш на Білизну)))
Декілька фото, звичайно відпускання, як не крути, а рибка повинна жити, наскільки ж приємно приїхати й знову її тут піймати ...
Нерест такої риби як Жерех вже пройшов, тому її можна активно половити, питання в іншому чи він вже перехворів та відійшов це і була наша "ДжЄнЄрал Таск" ( Основна задача) .
Класичний поворот і як ми її назвали точка "G" повалена в воду грушка-гниличка і така смачнюча зворотна течія ... Тільки но зрівнявся воблер з таким супер укриттям де ну просто не може не стояти риба, починається така гра як стоп - Єнд - GO ... Воблер трохи по течії й віддача вниз під корчі - і як то кажуть удар віддай спінінг - боротьба була довга, нерви як канати, а пика така задоволена, КОЛИ ЦЕЙ КІНЬ ОПИНИВСЯ В РУКАХ ...
Досить тяжко написати літерами ті емоції які були в той момент в душі, але галочка біля маленької мрії загорілася зеленим кольором - DONE ...
Довгій час навіть не вірив що таке може статися, але, то була омріяна - Мрія яка збулась ...
Завжди після такої риби вже жерехи вагою 1.5 кг, 2.2 кг, 2.7 кг, здаються дрібнотою, і з'являється нова планка і нова ціль, вище, далі й краще...
Все про рибу та емоції, геть нічого не сказав про снасті, можливо вам не цікаво, але все ж таки напишу, котушка твін 20-тий ( 2500), спінінг блек свон 711 до 10-ти, нитка 0.6# - Select Basic PE 8X - нитка бюджетна, але, як не дивно приємно здивувала, особливо коли дорогі воблери приходилось виривати з гілок ...
Інколи такого характеру рибалки, вони трохи нас псують, поясню в якому плані .. коли приїздиш до себе до дому і виходиш на свою улюблену домашню річку починається депресія .., бо ловиться дрібнота ... немає такої дикої краси, і це ще одне підтвердження що природа без втручання людини вона жива, річка рибна, трава зеленіша ...
Три приманки які зробили цей виїзд - Select Hamster 65SP, Megabass GREAT HUNTING 48 s, Select Drastic 56SP. Кидав багато всього, були атаки та риба була, але ці три красунчики повинні бути в ваших коробках, однозначно.
Три дні, як один подих, не зрозумів як вже їхав додому, вечір, кава біля вогню, смачна та просто їжа, робить нас ще більш щасливішими ...
… Цибуля, сир і печеня,
Місця щасливих людей!... Скрябін …
Боже Бережи Україну, наших ЗСУ - вірю, знаю, що Перемога за нами. 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦
Все відпущено.
З повагою Ю.В.

Владимир_84
09.05.2024, 14:11
Суровий МДЖ, мікроджиг, в спільноті рибаків "мормодрочь"). Гірчаки пішли в природній акваріум, інші залишилися у своїй водоймі.

boatman69
09.05.2024, 19:23
Останні дні потроху, а сьогодні вже "в повний зріст" окунь і червонопірка почали клювати по-літньому, як кажуть у кількості і коли ти хочешь їх спіймати, а не коли вони переболіють......
Брали, і на мормишки, і на мдж,на різній глубині,на всі кольори.
Ну і куди ж без вічно голодних карпиків, один трохи за півкіла, так гарно гнув мій Мукайчик і випробовував шнур #0.08.
Всі повернулись вчасно додому.

Владимир_84
11.05.2024, 19:21
Сьогодні судачок, повернувся до дому.

linchuck
12.05.2024, 16:35
Сьогодні з'явилося бажання порибалити трошки, вперше за два з половиною роки (аж самому не віриться, що стільки часу пройшло)
Снасті, що лежали десь на горищі, які вже і пилюкою припали добряче, довелося пошукати, але знайшлося майже все, залишилося тільки купити якусь пачку силікону, бо коробка з кейтечами та їм подібними, десь зникла безслідно.
Короче, купили МадВаг 3,5 фіолетових, раніше наче таких не було, чи то я вже забувся...
Прийшли на наше озерце міське, колись там іноді ще попадалася судаки, а зараз хто зна, рибаків сьогодні не побачили, попри недільний день
Трохи походивши по берегу, згадував де ямка, а де корчик.
І в одному з таких місць, якраз на підйомі на берегову бровку, відбувся приємний удар, аж рука смикнулася за спінінгом вслід.
Судачок сильний, красивий, в руки йти не хоче, але в нього не було вибору.
Я задоволений, діти в захваті, але після фото красень повернувся додому неушкодженим.
Все-таки руки ще пам'ятають як це робити, та і риба в ставку ще залишилася.
Приємно, може ще колись поїдемо ;)
VjIVfQa-eXw?si=STEgZIHMNqrs2AWT

CjlaBoBu4
13.05.2024, 10:34
Несподівано стався вільний ранок - поїхав на Дніпро на околицях міста. Вітер дуже сильний, хмарно, але щось таки відповіло...
P.S. Все було втоплено, постраждалих немає.
Усім мирного неба та нехай щастить!

Владимир_84
16.05.2024, 09:32
Вчора ввечері трохи було.

Владимир_84
20.05.2024, 10:59
Найкраще м'ясо свинина, а риба линина).

SalmonHunter
21.05.2024, 11:26
Ця досконала красуня гідна безмежності компліментів.
Довженко увіковічив її безсмертними рядками, але щоб зрозуміти у чому саме її чари треба побачити, а краще відчути і впіймати.
У мене виходить)

Eugene_Goroh
27.05.2024, 00:01
З жінкою вчора психонули, мотнулися до води на вихідні. За 400 км в один бік, на Дністер. Кажуть, там наче можна з човном, навіть під час воєнного стану. Ну, прям зараз, звісно, не можна, бо ще й нерестова заборона, тому поки без човна, чисто розвідать місцину. Може, влітку діти приїдуть, то хоч розуміти, куди їх можна вивезти на човні покатать...
Нересту, походу, капець. :( Воду скинули так, як ніколи не було, на кілька метрів точно. Місцеві в шоці, риба в шоці. Вода на десятки метрів від берега відійшла, оголилися безкраї поляни мушлів, корчі та ракові нори...
В Каховці кажуть ще гірше, але там я не був, а тут побачив...
Клята війна...
Я з розгону зайшов у воду ніженьки помочити - буквально метр-два відійшов, тільки зупинився, чпок - засмоктало по коліна. Рипнувся - чпок - по яйця вже :158: Ледве вигрібся, одного тапка так і не відкопав (походу, вперше одягнув, нові модні слакси - ну ок, думаю, якщо ви такі нефартові, то й другого викинув)... Замість пісочку по пляжу - муляка, яка зроду людської ноги не бачила. Більш у воду не заходив, тримав дистанцію мінімум пару метрів, де трохи сухіше вже, бо стрьомно.
Тапок то таке, чуваки поруч скидали лафет, то джипяра сів так само як я - по самі бейци. Трактора пригнали, почали тягти - й трактор сів :o Зрештою два трактори та ще якийсь джип запрягли на довгі троси та витягли бідолаху, але драйв ще той був :D
Але ж попри все - риба є. З вечора пару гарних окунів на джиг влупив, судачонка на колебло ще... сьогодні зпозаранку виповз - знову такі самі з кожного закиду. Сексі імпакта порвали вщент, потім гуп - щука зрізала. Поки фотався- перевязувався, сонце вийшло, жор вщух. Потім ще раз щука зрізала твістер, при чому прямо на очах, невеличка, в берег за ним йшла. На цьому власне й все, приманок брав пару штук буквально, повідці взагалі забув, тому пішли досипать. Доспали, та поїхали додому, завтра на роботу...
Але: воду побачили, чудові краєвиди, схід сонця бачили, пташок почули, вогонь палили, мясо смажили, сезон відкрив, навіть рибу зловив, хоча, чесно кажучи, й не сподівався.
А які тут зорі...
Добра всім, та Перемоги.

Владимир_84
27.05.2024, 11:42
Краснопірка 727 грамів. Взяла на сливовий поп-ап.

Cooken
27.05.2024, 21:28
... Інколи закрию очі, згадую високу та дуже зелену траву, корів на вигін, і швиденько додому, що було на столі, шматок хліба або пиріг, склянка молока, на велосипед, вудка, бідончик як тарахкотів на все село, лечу на ставок на карася ... Проста вудка, хробак, або хліб якій не доїв по дорозі, також був у пригоді ... Начебто ось вчора це все було, а вже мій син такого зросту майже як я) ...
Вибачте за нотку ностальгії, але, спогади дитинства закарбовуються в пам'яті на все життя ...
Ось, недавно відвідав невелике озеро з карасями, точно такий сценарій, купа справ, і ось вікно на декілька годин чисто по класиці, карась, ставок, і поплавко, ну і велосипед ...
Було ще дуже цікаво протестувати нову крилеву олію від тм-Інтеркріль ... Замішав карась бісквіт + карась конопля.
Приїхавши на озеро, мені відразу не сподобався вітер, але знайшов кубельце в очереті там і сів, загодував місце, трохи почекав і пішло діло, карась, окунь, + червонопірка ... Насадка - опариш, хробак, інколи одне без іншого)))
Часу було мало, а так ще хотілось посидіти, помедитувати, постійно в голову лізли спогади дитинства ...
Карась бійки, хоча і не великій, на допомогу мені прийшли дві жилки від санлайну та мавер, якій ну прям об'єктивно чесний-чесний тест на розрив ...
Все добре має властивість закінчуватись ... Рибу піймав олію від криля протестував, ВОНА ПРАЦЕЮ!!!!
Як раз на 2 пательні, свіжого солодкого карася.

Дякуємо наших ЗСУ - за змогу .

З повагою Ю.В.

RodMan
29.05.2024, 12:39
Сьогодні коротенька розвідка у відпустці. О 5 ранку ще вдома, о 7й ранку вже вдома. Старі точки працюють, судак присутній. Ще влетіла щука трішки за кіло. Річка живе, окунь ганяє.

taras..
29.05.2024, 21:56
Сьогодні було круто.Вийшов з прутиком до 7г,шнур пе-егі улт 0,5,повідець титановий 0,15...Боролася дуже довго,але таки здалась.Спробував щось нафоткати серійним знімком,але коли в одній руці спінінг з ридаючим фрікціоном,а в другій телефон,то виходить не конче)).Обтраскала мені хвостом писок на прощання і поплила в рідну стихію.На око десь 3,5кг як мінімум.Воблерок - д-інсайт44.

SalmonHunter
30.05.2024, 13:38
Як на мене кожна техніка по своєму неймовірна.
Хоча, поверхневі приманки, звичайно поза конкуренцією.
Така рибалка не є складною в плані подачі або проводки, але часто є ключиком який змушує жереха проявити свою хижацьку натуру.
Снастю до 14 грамів, збалансованою і витонченою, це щось з області фантастики. Я не звик ловити скільки крупної риби))

Владимир_84
03.06.2024, 11:29
Трохи було. Десятків 2 залишилися на пательню, інші попливли в свою стихію.

Владимир_84
06.06.2024, 11:15
Ввечері трохи погуляв, крупного не було, всі залишилися живі.

Владимир_84
10.06.2024, 08:46
Ось такий красень порадував, на банановий поп-ап, залишився жити.

zbb
12.06.2024, 09:42
перша

Polet
18.06.2024, 15:27
Вихідні, ловили карася, а впіймали САЗАНЧИКА:):):)
Передмістя столиці, Дніпро.

Владимир_84
20.06.2024, 12:37
Смажена верховодка надсмачна риба.

Tsar
23.06.2024, 10:18
Аби не діставати нікого вдома своїм вранішнім чханням,ходінням,крехтінням та іншим неподобством,вирішив проїхатись до нового мосту під назвою "Хвиля Азову".Взагалі,думав розвідати цю локацію на наявність білої риби,але обламався вчора варити горох і бігти по наживку.Отож взяв ультрасяцький прутик і вирушив лякати хижака.Як же я виявився правий,що вирішив не зв'язуватися сьогодні з лящачим плем'ям!!!Справа в тому,що води сьогодні було стільки,що склалося враження наче знаходжуся на весняній Десні,а не на літньому Дніпрі.Набережна біля водного стадіону була затоплена вщент,а течія перла така,що годівниці у місцевих фідерменів бадьоро котилися по дну поки не впиралися у якусь перешкоду...Але нам своє робити...Тож почав потроху намагаися щось впіймати...В якийсь момент до мене підійшов Сашко aka Метровский.Коли він підійшов,я саме поміняв силіконку на перевірену часом мепсівську комету №3 і з першого ж закиду впіймав не дуже великого,але і не зовсім малого жерешка.Другого в житті.Перший був впійманий у далекі студентські роки на китайську блешню-оберталку страхітливих розмірів.Тих,що іноді попадалися на поплавчанку і були розміром з верхобзду,у розрахунок не беру.Тож цей був другий...Що не кажи,а боєць він першокласний...Дав мені прочуханки.Але і я за роки рибальської практики накопичив який-неякий досвід боротьби з риб'ячим плем'ям,тож з обличчям на якому не скоротився жоден м'яз,я виволік цього розбійника на берег.Фотографуватися він не хотів.Не хотів так,що аж тричі виплигував із рук,але ми з Сашком таки вмовили його трохи побути фотомоделлю.Ну а т.я. сьогодні церковне свято,то я ще їдучи на риболовлю вирішив,що все піймане буде амністоване.Аж покійний Сява згадався,який говорив,що у церковні свята рибу і ловити не треба...Хоча ми з ним ще ті богомольці...Ну а потім було відірвано дві блешні і прийняте рішення долю сьогодні більше не злити.Та й нахмарилося на небі..Від'їзжав зі стоянки під перші веселі дощові краплі.

Ruma
23.06.2024, 14:13
Витягли мене друзі трошки половити на бетонці, дуже багато позитивних емоцій

SalmonHunter
24.06.2024, 09:13
Вода упала і суттєво прогрілась.
Риба змінила час пікової активності і точки зкупчення.
Картина змінилась.
Жерех заспокоївсь.
Візуально все менше себе проявляє, тепер вже не ганяє мальків, а тихенько плавиться під поверхнею, зрідка підбираючи дрібний корм між пухом.
Спробував попередню стратегію, зловив одну рибу.
Думав, що суть не змінна.
Але подальшого результату не було.
Від безкльовя почав змінювати тактику, взяв в руки замість лайту до14 грімів ХУЛ до 3.
Приціл був на білу рибу дрібну, очікував головня і вязя, можливо чехонь.
Перші закиди помітно мене підбадьорили, байдуже мовчання змінилось на акуратне пощіпування мікро коливалки.
Як же ж я здивувався, коли снасть зігнув закіловий жерех.
Ключ був підібраний.
Зменшення як завжди добре працює коли риба перебірлива.
Почав далі розвивати тему, упіймав і головля.
Причому досить крупного.
Акуратна, точна подача, в сумі з правильною приманкою приносять результат.

Владимир_84
04.07.2024, 10:35
Спека неймовірна. Можна погуляти тільки рано вранці. Гарний бонус потягати коропчука на МДЖ. Всі риби попливли назад.

Владимир_84
07.07.2024, 10:59
Нічна ловля Товстолоба.

Владимир_84
19.07.2024, 09:25
Спека спала, зранку трохи мілка, але погуляти можна. Всі риби залишилися жити.

Oleg_141274
22.07.2024, 08:00
Парк "Нивки". Пару годин у суботу, 20 липня, ввечері на четвертому озері. Карась зовсім не клював, тільки окунь та краснопірка. На опариша. Рибалка чисто відвести душу після спекотних днів. Риба вся повернута у водойму. Рибалки на озері є.

SIR
22.07.2024, 11:49
Вітаю!
Нарешті вирвався на рибалку, вперше за це літо (вірю що не в останнє).
Болотний карась, плюс 2 бонуси у вигляді линків!)

Metiz
22.07.2024, 12:05
Вчора ввечорі, золоту рибку спіймав!
Звісно, загадав бажання і... дав подивитись на цю красуню товаришам... відпустив. Ще було трошки карасиків, які те ж потім потрапили у водойму. А казали, що не ловиться тут :)
Копанка, опариш, вудка на скору руку...

Киря
25.07.2024, 12:25
Все как десять лет назад. Та же речка, то же место, те же снасти, та же рыба... А мы нет. Ну ничего, поживем - половим. :spin:

Кузьмич
01.08.2024, 19:30
Вчора вдягнувся як космонавт: антимоскітка, гумові чоботи (щоб не кусали через шкарпетки), рукавиці та поїхав на канавоболото...
Зранку до дев'ятої три карасіка, найменьший з якийх 200+
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) це набільший
Мах, бутік мастирка+опариш, третій на мастирку. Не годував.
Звісно не рекорд, але задоволення отримав, тим більше що ззагалі не розраховував щось впіймати, і головне витримав комарину навалу

boatman69
01.08.2024, 23:24
Все ж таки, як би нас не називали за ловлю мілкої риби, а мати снасть якою можна "зняти" зуд, коли немає можливості ловити велику рибу,чи коли її банально немає - треба!Вже місяць ловлю джигом +- 1 грам з приманками 1 дюйм і за півтори/дві вечірніх години знімається не тільки зуд, а і вся денна втома і негатив.Ну і відсутність:opetr: підвищує настрій.Щодо риби/результатів, зловив до десятка видів риб, довів місцевих котів і цуциків до стійкої огиди до риби....
Короче треба мати снасть, щоб ловити там,де немає риби,а може і води....

Киря
02.08.2024, 08:18
- Здраствуйте, а ви хто?

- Тю, ти шо блогєр? Я - нічний судак на воблєра.

- Хм, понятно, просто ви такий борзий...

- Бо времья такоє мальчик. Доречі, ти якшо щас не відпустиш того фрікціона сцяного, я тобі твій спининг в дупу запхаю, пойняв?

- ...

boatman69
02.08.2024, 21:57
Сьогодні все ж таки риболовний "зуд" саме по наноджигу вгамував, покльовки були майже на кожному закиді, працював вагою 0.35 гр. якимось хробачком.Перед початком риболовлі зустрів сім'ю старих знайомих, хоча знаю, що не можна, але скормив півпачки печіва, хоча для такої "банди" і їх розмірів - це краплина.Правда потім довго не міг звільнитися від їх компанії.......Вода охолоджується і потрохи переходило до більш серйозних снастей і риби, якщо звісно бог дасть !

plavt
02.08.2024, 22:21
Всім доброго вечора.

Сьогодні, нарешті майже за 2 роки виїхав на риболовлю у Гідравлічний парк. Приїхав біля 7-ої ранку, людей майже нема, рибалок також обмаль через відомі всім причини.
Спочатку вирішив поганяти хижака, але у нього були інші плани. Спіймав одного окуня на оберталку і все, потім вітер в пику потужно вплинув на дальність закидів.
Розчехлив фідер та протягом кількох годин спіймав кляпса та підляща.
Воду за весь день так і не давали від від слова взагалі.

Tsar
05.08.2024, 07:28
-А ви що,зможете справитись без коргі?
Саме таке читалося в очах моєї собаки коли ми з моїм сестрлюбом Богданом збиралися на річку.Сталося так,що я тимчасово залишився на хазяйстві один.Ну як один-разом з собакою.Отож була дилема що з ним робити коли поїдемо на риболовлю.Вирішили таки взяти з собою.І не пожалкували.Тепер у нас є ще один компаньон.
Ну а риба...Риба була.Але кримінального розміру.В основному така як на фото.І крупніша,але все одно незалікова.Хоча Бодя таки вмовив півторашного лящика.Ну а я все що спіймав те повідпускав назад у деснянські води.Брало і на червоного,і на білого,і на кукурудзу.Але нечасто.

Tsar
07.08.2024, 14:38
Сьогодні був лстанній день тижневої відпустки коли можна було збігати на річку.Що ми з Конором і зробили.І недаремно.Риби впіймали,яєчню посмажили,зі знайомими(що мужньо тримали нам місце) риболовні теревені порозводили.У фаворі сьогодні був білий.Крім того,що на фото,було впіймано ще трохи підлящиків дристопшонистого розміру(попливли розповідати своїм родичам про доброго дядька,що ловить і відпускає) і було два чи три сходи гарних риб.
ПС.Коргі на рибалці-це просто клас.Головне не вмерти зі сміху коли за ним спостерігаєш.Більш кумедної собаки ще не зустрічав.

SVT
09.08.2024, 10:27
Закортіло порибалити на світанку...ну, майже вийшло, о 6-й десь розмотався, сьогодні взяв вудку до 7гр., в розрахунку на більшу рибу, і силікон побільше - 1.6"...передчуття справдилися - був коропчик непоганий по спротиву, але зійшов, потім другий, думав не менше трьох, виявився десь півтора на вигляд,гарно боровся. Ще були окуні і карасі...взяв два карасі на посмажити, а все решта поплило назад...на все про все три години, о 9-й риба від берега відійшла...

Cooken
10.08.2024, 17:49
Я ЖОДНОГО разу не був в Українських КАРПАТАХ ...
Так вже трапилось що я об'їздив всю Україну і навіть був за кордоном не одноразово, але гірські річки та дика форель мене обійшли стороною. І тут випала змога поїхати в якості, супроводу та помічника в Християнській табір в Карпати, і послужити Богу та діткам переселенцям з окупованих територій, це Маріуполь, Харківська, Донецька, та інші області ...
Було б дуже не логічно поїхати в гори та не взяти з собою спінінг і спробувати перший раз в житті половити дикого Пструга (форель).
Взагалі історія така, що суто під дику форель у мене до ладу нічого не було, арена хіба що наша від фаворита, але вибір пав на рапід до 7-ми це , і блю-бік до - 5-ти, той що 682-й, але вже на самій річці, коли вийняв з тубуса спінінг, і дістав чохол від ББ - там був також Блю Берд - але - НАНО ... просто сплутав чохли ... от я ЧОХОЛ (((
Але вже як зрозумів потім це була мудра заміна...
І так, табір, діти, розкачка, і я таки на третій день втік у гори, дуже вдячний тих хто порадив річку, дав мудрі поради, і взагалі ви КРАЩІ.
Комплект був такий нано-блюбік до 1.5 грамів, суарка, і нитка ( YGK X-Braid Upgrade X4) - і одна невелика коробка з приманками, буквально декілька воблерів, коливалки та трохи вертушок, які по суті зробили максимальний результат.
Перший досвід, він унікальний, я обожнюю формат малих річок, лісових, таких ніжних та комфортних, вони завжди думками відносять мене у якісь казкові спогади дитинства, мрії, і нагадують що наша природа України вона - УНІКАЛЬНА.
У мене є досить великий досвід формату таких потічкив, розуміння що тут робити, як ловити, куди кидати й що причепити на застібку - також Є ... Головне, щоб була риба - а там вже справа техніки ...
І на яке моє дуже велике здивування - першу рибку піймав ну за хвилин двадцять риболовлі ... І так - це була вона - СПРАВЖНЯ РІЧКОВА ФОРЕЛЬ ... Взяла вона легендарну класику - Арс-очку ( Smith AR Spinner Trout ) ... Звичайно емоції, краса природи Карпат і риби, додають ще більшої мотивації, оберігати нашу країну і ще більше її кохати ...
Риболовля відбувається апстрім, вверх по течії, екіпіровка, шорти, сандалі - "Моїсея" і зручна худі від фаворита ... і все, вода дуже холодна, в той день був вітер, але річка високо в горах, і в лісі - він огортає тебе як своє дитя, і дарує затишок і спокій ...
Нова локація, мікро перекат і так звана "тарілочка" з глибиною, ну місце десять з десяти ... І тут як при ловлі головня - правило першого закиду - закид, проводка і гарна подача, о, це вже мікро-батон, така гарненька, жовтенька - грамів на 400+- , добре загнула мого ББ - нано в бублик ... Знову емоції через край ... Таке враження що це сон, і це не зі мною відбувається ... До речі форель була 28 см, хто знає яка це орієнтовно вага?
Далі як у тумані, краса гірської річки дурманить розум, ти в стані ейфорії, постійно пересуваєшся у вверх по течії, спостерігаєш це творіння Боже, і риба відходить на інший план ... Хоча її вдалося непогано половити ...
Відзняв для вас цікавий ролик, зовсім скоро ви зможете його побачити на каналі фаворит ...
Звістно жодна рибка не постраждала, все відпустив - бо штраф зо одну особу - 7 225 грн ...
І ще, можливо скажу щось дивне, але головня піймати, як на мене, набагато тяжче ніж "Плямисту" але кожна нова риба, нова річка це УНІКАЛЬНИЙ ДОСВІД ...

Я обов'язково сюди ще повернусь.

Дякуємо ЗСУ - за змогу.

Всіх обійняв ваш Юрій В. БОЖЕ БЕРЕЖИ УКРАЇНУ.

SIR
10.08.2024, 21:06
Суцільне задоволення тягти кілушного карася на махову вудку!

GrafitSky
12.08.2024, 12:38
Доброго здоров'я !

Коротко відпишу за пару виїздів (крайній вчора). Всі з 7,00 і до 12,00 +-

Попередній: Глибина 10 - 11 м. (опариш, червоний, пуфіки. (їх комбінації) Прикормка: горох, ячка, магазина сипучка "солодка") :opetr:
Змінив місце на 4.5м - 5 м - мілка зрізає наживку, один підлящик , грам 200 (повернувся у воду).
Знову змінив локацію: 8 - 9 м. - :opetr:
... дійство відбувалось перед зміною погоди, воду не штовхали взагалі...

Вчора (фото): глибина 5 м. Наживка та сама, + перлова крупа. Прикормка - така сама. З ранку взагалі сумно, вже думав змінити місце. Але близько 9,00 проклюнуло. Вітер дуже заважав прицільно доставляти годівницю на закормлене місце. Снасті зібрав 11.00. Рибу забрав на пательню.

Всім НхНл !

taras..
12.08.2024, 23:10
Вечірній жерех...,практично нічний,бо вже в повній темряві.Період активності дуже короткий,виходить на міляк,де найсильніша течія і найпаршивіше місце для гри в перетягування канату(валуни,корчі,балки).Лупить на такій струї так,що гаки на перетягнутому фрікціоні не витримують.А занадто відпустиш - обов'язково кудись заведе,або перетре шнур на ривку до каменюки.
...тому відпустив фрікціон зовсім трішки,і одного таки вифорсував).

utoka
13.08.2024, 14:43
Увесь день шалений вітер в обличчя не завжди давав змогу закинути спінінга на бажану дистанцію, але в цьому завжди є і свій плюс, риба зазвичай біля того берега, куди дме вітер. Об 11.20 вдалося розгледіти невеличке клювання, яке після недовгого виважування та допомоги брата з підсакою принесло справжній трьохкілограмовий трофей. Гачок надійно пробив нижню губу ляща. На гачку був 5х8мм часниковий смоктунець від «fanatika» на волосі, а гачок до речі теж від «fanatika» ff22 #13, репліка на гачки Gamakatsu F22, трохи товстіший за оригінал, але також працює не погано.

flatout2
14.08.2024, 17:29
доброго

прошу долучитися до збору на 1 мачту довжиною 11.5м для аеророзвідників

для цього товариш організував банку (я монобанку не маю): [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

попередній збір дозволив накопичити 34000

виконано:
- виготовлено та відправлено на лінію вогню більш ніж 280 мачт (6 безкоштовних по запитам), загалом виготовлено більше ніж 500 мачт
- фінішувала розробка поворотного механізму щогли
- розроблено і запущено в виробництво 2 нові моделі 13м та 14.5м
- знайдене рішення для антен аліентек та авенжер
- розроблено чохол для мачт універсальний, для довжин від 6 до 11.5м
- традиційно ремонтуємо мої мачти і навіть чужий хлам
- традиційно, зменшена вага конструкції
- збільшена жорсткість конструкції за рахунок дюралі на найтонших трубах
- традиційно, оптимізовано виробництво новим обладнанням, що збільшило продуктивність та зменшило витрати на кожну щоглу
- припинена роздача безкоштовних щогл (за виключенням даного посту)
- створено інформаційний канал для користувачів, який містить новини, проблеми та їх рішення: [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]@atlas.shoulders

дякую за увагу

Drima
15.08.2024, 11:35
#715 ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Тримайте. Дякуємо за важливу роботу!

SVT
16.08.2024, 09:41
Взагалі-то рано я не рибалю вже давно, але в цьому місяці чомусь замуляло саме на світанку... А оскільки вчора придбав нову коптилку - необхідно впіймати до неї рибку... Було цікаво, карасьові клювання не часті але вельми потужні, а ще був коропчик за кіло і коропчик з хвостом як дві долоні, шансів у мене було небагато, і не зважаючи на геть послаблений фрікціон йому вдалося відірвати (а може зрізати спинним плавцем) мормишку, але як додав зранку позитивних емоцій! На копчення забрав три рибки, решта залишилась у водоймі... Всім бажаю нашої перемоги і вдалих рибалок!

Мike
18.08.2024, 16:00
Пошел голавлика искать...наделал колебалок и в самые хащи. Голавля не увидел, только мелкочоп...много. Гоняет стаями прям.

Provodnik
21.08.2024, 19:37
гарною компанією на вихідних, як завжди на цій річці риба є, і вона клює :)
992417

yuriy63z
22.08.2024, 22:46
Нижня Десна. Спека. На фідер ледь ледь прокльовує дрібна густірка. Вже думав збиратися... але біля 18-00 потягнуло спінінг так ніби жмут трави по течії піймав. Подивився, зняв дзіночок і тількі коли почав вимотувати, зрозумів - є риба! Більше 10 хвилин тягалися, вперше за багато років я почав використовувати фрікціон +/-. Кілька разів забирав шнур метрами! Я був впевнений що там сомік. Повідець стояв 0.18 мм, гачок F-22 # 10. Поспішати не можна, помальньку, потроху підвожу до берега. Дякую сусіду - підбіг з подсакою! Удвох ми його таки вловили...

Чи короп, чи сазан? Вага майже 5 кг. Але дуже товстий, що висота тіла що товщина , майже однакові. Кабан!
Всім на Свята бажаю гарних уловів!

Tsar
25.08.2024, 18:05
На тих і цих вихідних знову виїзджав на Десну.На тому тижні-взагалі повний нуль,навіть кльову не бачив.Сьогодні-один синнць і одна плоскирка.Це пару посмикунчиків якоїсь дристопшонистої рибки.
По Десні постійно тягне якесь незвичайне сміття у вигляді піни,шматочків водоростей і якоїсь незрозумілої хріні.Коли це зганяється вітром до берега,то воно утворює видиму плівку.Вчора гуляли з собакою у рарку Наталка,то на Дніпрі бачив таке саме.
ПС.На когось сідають мухи(на наших ворогів навіть не сідають бо гидують ними),ну а на мене-метелики.Причому придовбався він до мене конкретно,сідав то на руку,то на голову,то на плече,то на спину.Наввть коли вже треба було їхати,,він все не хотів зі мною прощатися,то довелося його просто здути зі своєї руки.

Yzgonnik
26.08.2024, 13:39
Поймать сазана весом 9 кг на реке Десна – это настоящее достижение! Такой улов требует не только опыта и навыков, но и удачи. Сазан известен своей осторожностью и силой, так что вытащить его – большое событие для любого рыбака. Этот трофей точно запомнится надолго!

SVT
27.08.2024, 11:24
Три минулих виходи були безрезультатними, якщо не рахувати дрібних окунців... Вже якось тригодинна риболовля стала традиційною, якщо клює то за цей час встигаєш отримати задоволення, якщо не клює - то....не клює. Була сьогодні надія закоптити коропчика, але коропчик мав на це свій погляд і показав мені дулю, та і карасі були не в настрої клювати, увесь улов на фото. Вже починають смердіти при смаженні риб'ячим жиром, від'їдаються...

Владимир_84
28.08.2024, 11:57
Доброго часу доби. Клює слабенько, ситуацію можна спасти попла попер та фідер. Всі риби попливли назад. Декілька штук залишилися на Уху. Час проведено з користю, чому і всім бажаю.

boatman69
30.08.2024, 12:47
Сьогодні трохи хмарно, спека, але зудить.....Пішов після обіду, на "гарантованих" локаціях - 0,але сьогодні в мене настрій бойовий і пішов шукати окунця.Знайшов,стоїть біля очерету,ловив на 1.5 гр. + самий різний силикон в розмірі 1.6 - 2,кількість за 3 години щось більш півсотні.Інколи проскакували окунці і по 100 гр. і наприкінці бонус у вигляді коропчука порадував......По тенденціям чую,що треба укрупнюватися в приманках,більші окуня брали 2 дюйми і по самі.....

shflnx
30.08.2024, 13:19
Нарешті влупив свого трофейного...
5:30 ранку, 10 хв дороги, Дністер.
Перша година експерментів, залізо, волкери і воблера - результату немає, щось плескається.
Знову ставлю стіка, пробую прокинути в складне місце для виважування - отримую вихід, але без реалізації. Другий закид - вихід, жерех. Після та ж точка не працювала, гуляв по берегу, міняв приманки, за годину в тому ж місці ще знову, знову на стік, знову трофейний.

Татовий ультралайт, який до речі ви вже могли тут бачити, працює і чітко гасить ривки риби. Гарна вдалась рибалка, обов'язково повернусь на це місце.

ageev
31.08.2024, 14:32
5 кг. Метод. Кукуруза.

shflnx
31.08.2024, 21:03
Сьогодні той же ж Дністер, гарний туманний ранок, жерех купався активно, але сьогодні не брав. Біля 17:30 повернувся на те ж місце, але його і не видно було, тому вирішив розловити куплені воблера і колебалки на барахолці, справцював китайський каміон, який до речі положили в подарок, голавлик на грам 300, і до речі обтер об каміння біля повідця, то прийшлось швидко ловити, аби не втік з гачками в роті) Після навіть подумав, що потрібно було з аліку набрати в різний кольорах китайських каміонів, або послухати тата та взяти оригінал B-Switcher'a SSR. Ходили поряд ще кленики і навіть грубші(поляризаційні окуляри помагають), але без покльовки. Після помітив нижче по течії виходи жереха, фокус по рибі і по приманках змістився на більші)) Але тут вже не така спокійна течія, а досить сильна струя, лише під берегом можливо було гарно провести стіка, за півтори години отримав три всплески по стіку(залізо не чіпав), але наче просто захищав територію і відганяв. Були сильні виходи, точно жерешачі, я старався тихо підходити, але все ж або він мене шугався, або сьогодні такий день, що він показується і не бере, або ж це вчора мені повезло))

Далі жерешачу рибалку напевно продовжу вже на іншій ріці, або махнусь на Дністер в невідомі точки у ІФ обл. Всім гарного кльову!

ageev
02.09.2024, 10:26
Ставок в центре города Владимирца радует неожиданными экземплярами. Когда я сюда приехал, то местные сказали что здесь рыбы мало и она плохо ловится. Я поначалу поверил и ловил без энтузиазма, но потом решил заняться ловлей карпа более основательно. Поиск перспективных точек, регулярное кормление, правильные оснастки и дело пошло. В прошлом сезоне поймал 9 карпов, а в этом уже 34. Карась тут тоже есть неплохой, позавчера поймал на 700 грамм.

MorozMr
05.09.2024, 13:03
“Ви коли-небудь переживали такий момент, коли вам на гачок клюнув короп? Переживали? Коли не переживали, обов'язково переживiть, а коли переживали, вам закортить цей момент пережити ще раз! До болю, до шалу, до крику закортить.”
О. Вишня

Звісно я не Остап Вишня, але можу спробувати поділитися з вами своїми переживаннями моменту, коли на гачок клюнув короп.
Події відбувалися на річці Ірпінь, десь між Романківкою та Гостомелем, 24 серпня 2024 року. Точніше буде сказати в ніч з 24 на 25 серпня, бо щось в цьому житті таки є стале й незмінне — короп клює на світанку, ще й сонце не почало своїми променями пробивати темряву, ще й зорі видно, а за метр від руки вже нічого не видно. Ось тоді він й виходить, коли нікого зайвого немає, немає метушні — це його час.
Ночі стають довшими й холоднішими, вже й пара з роту валить. Значить скоро осінь, а відповідно й риба почне “жирувати” перед зимою. Треба ловити момент, тьфу ти, який ще “момент”? Треба ловити рибу!
Ідея фікс спіймати коропа засіла в голові ще з весни, коли випадково вдалося дістати з води пару сазанців десь до 2 кг вагою. І це не озерні “тузіки”, а справжній собі річковий сазан, хоч і невеликий, але сильний та жвавий. Потім був ще випадок, коли за вудкою довелося плисти. Та ще один спійманий мінікороп (на долоню такий, але з вусіщами). І все затихло. А ідея жевріла та чекала свого часу.
Йшов вздовж річки, натрапив на цікаву місцину, хто бував на Ірпінці, той відразу зможе собі уявити. Місце лову — перед характерним поворотом річки, де перед тобою фонова глибина ледь за метр буде, а от на початку повороту такого, майже під 90 градусів, йде звал на 2-2,5 метрів. Праворуч — очерет та водорості, під лівим берегом — трішки нависаючих гілок. Дно — переважно пісок з молюсками, подекуди є трохи “муляки” та корчів. Якщо коротко, то краса й те, що нам треба. Кормити вирішив, майже як дід вчив. Запарив макухи різної відерце, пшениці з овсом підварив, кукурудзи ще трошки. Змішав все до купи, додав “секретного” ароматизатору (не такий вже й секретний — перебите насінння кропу). Пару фідерків з собою, пару годівниць, мотовило з нав’язаними відразу гачками, ну і весь інший рибацький скарб в рюкзак та в путь. Прибув, облаштував місцину, визначив першочергові точки закиду, закормив, закинув і чекаю. Перекидав не часто, перебираючи насадки. В меню було всяке і хробаки, і поп-апи, і пуфи, і кукурудза, а також — парена пшениця. Вже й ніч настала, а клювак немає. Зварив кави, бо щось і рубити починає, а клювак немає. Ще година минула, дістав невеликого лящика (влетів на пару пуфиків). Ходжу, присідаю, лежу біля вогнища, а клювак немає. Тільки десь чутно, як птицю щось наполохало, як їжак наводить такого шороху на березі, що аж дивуєшся його спроможностям, а клювак немає. Вже й думка була лягти подрімати, аж тут як увалить рибина по воді, відразу й сон зняло, як рукою. До вудок! Подивитися на гачки, забити нового корму й закид в сторону “де увалило”. Стійки під вудки забив поглибше в землю, нахилив під кутом, зафіксував вудлища, бо вже ж навчений, що риба тут різна буває й полюбляє підтрунювати над рибалками та змушує наздоганяти вудки вплав.
Перші півні відспівали, хвилин 40 ще минуло, а клювання немає.
Все затихло, той рідкий момент, коли на річці наче всі сплять, лише ти ось сидиш і на щось чекаєш, без жодної впевненості, але з вірою. Думка піти кімарнути знов з’являється в голові, але ніт. Не піддаюся на провокації, ставлю грітися воду та чекаю....
ТИДИЩ!!! ГУП, ПЛЮМ! Ось щось таке я почув і помчав до вудки, відразу на ходу знімаючи кросівки, підсвічую собі ліхтариком, вудки на стійці немає. Глядь в воду — є, ще й недалеко від берега, роблю ще кілька кроків, а вудки вже на попередньому місці немає (а це фідер 3,6м довжини + 5000 котушка). Залітаю в воду, ліхтарик майже не світить, бо батарейки сідають. Розумію, що клюнуло й судячи з усього, нормально засіклося, бо вудку десь тягає. Йду далі вниз по течії, 5 метрів — нічого не видно, ще пару метрів і .... а ні показалося, ще пару і є! Ура! Знайшов! В цей момент ліхтар повністю вимикається, але то вже таке. Вудлище в руці, фріціон тріщить та стравлює волосінь. Сам собі кажу “спокійно, не поспішай”, думаю у багатьох таке буває, коли перетягуєшся з рибиною і такий “тихо-тихо-тихо”. Невідомо кому більше ти це адресуєш, собі чи рибині. Далі було трішки перетягувань, я метрів 5 намотаю на шпулю, рибина їх стягне. Згадую, де тут і як лежать корчі, де трава. Бажано не пускати туди, а решта то вже таке. За 10 хвилин вже стою біля берега, поруч ніг плаває сазанчук, підсаки поруч нема та вона й не треба. Під зябра обережно й на берег. Фууух...
Відразу хмизу в вогнище, бо водичка все ж вже не зовсім літня та й нічого не видно. Грітися, ще кави, бутерброд, перенаживити все, забити годівницю кормом й знов у воду. Хоча й підсвідомо є розуміння, що це була саме та одна клювака, й більше сьогодні вже нічого цікавого не буде. Але...але, а може й буде. За це я й люблю рибалку, яким би ти досвідченим чи початківцем не був, скільки б “дупогодин” не провів на водоймах, скільки б риби не переловив, ти ніколи не знаєш на 100%, що воно буде чи не буде, та ні....все ж буде. Не сьогодні так, потім, але буде.
Ось так я знов відчув, як короп клює. І знаєте, О. Вишня мав рацію. Дуже кортить пережити цей момент ще раз і ще раз. Чого й вам бажаю.

Provodnik
06.09.2024, 21:36
Вересень...
Вода у Десні стрімко йде вниз, так само у старицях та заплавних озерах. Саме час розпочинати полювання за гостями водопілля, що трохи загостилися. Справжніми господарями цих водойм, рвучими повідки на раз-два та безумно примхливими до насадки. І вони є, треба лише терпіння та трохи вдачі, і ось вже поплавок стрімко пірнає в латаття а вудка сгинається у бублик. Ну якось так. :)
993093

Krevedko
08.09.2024, 16:38
Дякую тобі Дніпро)

zbb
09.09.2024, 13:35
Відпустка.
Єльдорадо було у позаминулий четвер - коли русня гупнула по шандорам КВХ, внаслідок чого, бо нших причин не бачу, рівень впав десь на метр, отже їй довелося покинути свої засідки, і шукати нові, дуркувала так - аж страшно, що випригне і за носа вкусить.
Клюваки - віддай удочку, і скажений спротив. Двухі, трьохи, але здебільшего впевненні закілухи, більше десятка.
Але не те щоб халява, спочатку довго підбирали ключик. За ітогом панувала осп рудра :rolleyes: Точніше її копії :D
В суботу вже все закінчилось, схоже вона так нажралася що із сраки лізти почало. Але на єнтузіазмі від вражень, я чесно виходив ще тиждень майже щоденно. Але :opetr: Точніше ОП був тільки одного дня, а так одна-дві за день ;)

taras..
15.09.2024, 20:28
Радикалізм полягав у тому,що "мормишив" паличкою 2,6м,тестом до 3,5кальмарів,0,8м канатом і титановим повідцем...)))
...вийшов годинка четверта на домашню річечку,а вона після дощів якраз на стадії прибування і помутніння.Ще не критично,але вже відчутно.Трохи покидавши стандартний набір воблерків,гуми і заліза відчув,що хижака сьогодні не буде.
Тоді дістав з сумки готовий повідець з прив'язаною мормишкою 0,16г,на мікроскопічному гачку якої вже був штучний опариш.Повісив його прямо на свій металевий повідець і почав "мормишити".Мабуть,феншуїсти мене би спалили на вогні за таке,як єретика))),але штук 20 піймав,ще штук 40 зійшло,і десь штук 100 просто отримали по зубах на підсіканні)))
Коти будуть сьогодні шасливі!

ageev
15.09.2024, 22:26
Зеркальный на 5 кг, чешуйчатый - 5,6 кг. Интересно то, что рыба неравномерно распределена по водоёму. Мелкие карпы от крупных находятся в разных местах. У местных рыбаков интересный подход к рыбалке. Казалось бы, не умеешь ловить, посмотри как ловит тот кто умеет и скопируй. Но поразительно то, что это тут не работает. Человек видит все действия, но находит для себя причины, почему так не делать, но поймать карпа всё равно есть сильное желание. Это просто поразительно. Для карпятника тут просто рыболовный рай, местные просто не умеют карпа ловить и не хотят прилагать усилия. Уже 41 карпа поймал в этом сезоне и это ещё не конец. )))
П.с. ловил вместе с зятем.

Sta1ker
16.09.2024, 09:07
Вчора відірвався трішки по окуню, влетіло 2 бонуси один на 1кг 50г, другий на 900г. Була маса покльовок, реалізовано приблизно 15 (більшісь поплила підростати). Все на силікон, воблери та блешні чомусь мовчали...
Працювала Lucky John Tioga 1'' в машинці, Larva Lux 2'' в 004 кольорі та копія на Imakatsu Javastick 2" з аліка в моркв'яному кольорі (в який в мене не було віри).

Владимир_84
17.09.2024, 10:34
Сезон осінньої Верховодки відкрито.

puteez
18.09.2024, 19:33
Чернігівська обл Ріпки
Рибалка по карасямбе, ловив десь с дев'яти ранку.
Ловив на четвірку, на крючку перловку, не кормим зовсім. Вітер великий, а клювала просто капець як добре

puteez
18.09.2024, 19:39
Не зміг в пост загрузити, даруйте

ageev
18.09.2024, 22:18
Самая короткая рыбалка. Пришёл, забросил и паровоз через 15 минут. Карп 7,4 кг. Это рекорд этого водоёма. В 2017 году этот водоём спускали и чистили дно. До спускания была информация что был пойман карп на 12 кг. После спускания более 5 кг никто не ловил.

ПриВар
22.09.2024, 10:28
Был вчера на рыбалке. радость первой зачетной щучки этого сезона. Сначала клюнул шнурок грамм 300-400 на TsuYoki Chance 130. Сразу с крючка в воду. Затем зачетная. Клюнула на KosadakaFlash 130. Вытащил, начал снимать с крючка, все хорошо. Один крючок зацепился за подсак, когда отцеплял одно жало тройника воткнулось в палец. Неожиданно и больно. Получил новый опыт, без которого лучше обойтись пока вытащил крючок. [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Всем удачных рыбалок и мирного неба.

boatman69
22.09.2024, 20:42
Вчора, оті персонажи, що на фото вирішили насміхатися наді мною, що не 10 - й закид, вони тут як тут і .....зріз.Ну і крім того, розігнали всього окуня.Вихід знайшовся в металевому повідцеві і Pontoon 21 Greedy Guts 44F-SR, які до речі з 22 року ще не "купались".Після фотосесії "злодії" були "втоплені",а я отримав масу задоволення від виважування на легку снасть півкілушок.Завтра піду вже 130 + та з Hydra Speed до 70 гр. але то інша буде історія..............

Zander
23.09.2024, 09:51
Место узнают почти все.

Вес - угадайте))).

По эху - в воде таких сотни...

Владимир_84
24.09.2024, 09:17
Чергова порція Верховодки, попла - попер клює гарно, смачна!

boatman69
25.09.2024, 18:58
Сьогодні знову твіч, бо мікроджигу я вже "наївся",а дорослий джиг в ставку де глибина мах. 2.5 метри - якось не дуже.....Спочатку натрапив на кам'яній мілині на зграю судачків цього року, малеча дала згадати нічні/перекатні воблерні риболовлі на Сіверському Дінці.Потім на ракушняку знайшов також зграю окунців в долоню.Ну все це пустощі,не за такою рибою я сьогодні прийшов, далі відпрацьовую,на межі фолу, точність закидів воблеру між корягами і очеретом......ось і щука : три взяв,а одна зійшла.Все ж таки підсачувати "тенісной ракеткою" - справа потребуюча циркового мистецтва і вміння брати рибу лежачи на краю підмостків на пузі.......Сьогодні ж заказав сумісну з цим підхватом телескопічну ручку.Вибачаюсь,але сьогодні знову вдома буде запах смаженої щуки, інколи треба балувати сім'ю свіженькою рибою.

puteez
26.09.2024, 20:14
Чернігівщина.Ріпки.
Після обіду поїхав на карася, ловив спочатку на черв'яка, а потім перейшов тільки на перловку. Не кормив зовсім.
Ловля в дощ бомбезна, потім притихло чуток а далі знов жор.
Води поменшало, глибина десь 30см

Владимир_84
28.09.2024, 15:13
На кукурудзу. 3кг.200 гр. Поплив собі далі.

Владимир_84
29.09.2024, 09:55
Ранкова прогулянка.

Zander
29.09.2024, 15:48
Місце те саме.

Риба та сама.

Закрив сезон літа. Чекаємо дощів...

Nikolos68
29.09.2024, 18:18
Сьогодні на дві години вирвався на Десну, дуже скучив, давно не був, чесно кажучи не було ні часу ні настрою, переживав чи все гаразд... Але річка жива і чарівна як завжди! Вдалось на новому місці зпіймати щучку, якже я був їй радий) На протилежному березі колега спіймав жереха, річка жива і сподіваюсь буде радувати нас рибою і своєю чарівностью!!!