Увійти

Показати повну версію : ЗИМНЕЕ БЛЕСНЕНИЕ - приманки, снасти, тактика

Сторінки : 1 2 3 4 [5]

hats
25.12.2020, 14:53
...Почему-то в этом сезоне окунь не подходит к берегу, хотя лёд давно присыпало снежком - ловится с глубины 3 - 6 метров.
Также заметил эту тенденцию,ловится с самых глубоких мест водоема. В таких условиях выручает трёхгранка (настоящая-Мартынова,а не Парамонка). Ловит от 0,5 до 6 метров. Три коронки- медь,латунь и серебро. 42мм

Serhii Kv
25.12.2020, 16:11
Малюсенькі вже закінчились, а це найменше що було в Ібісі (ну якщо не враховувати дорогезний Декой ;) )

А до сусіда чому не звернувся? :D

Кузьмич
27.12.2020, 11:25
В таких условиях выручает трёхгранка (настоящая-Мартынова,а не Парамонка). ... 42мм
Я вірно зрозумів що форма має вигляд веретена/листа в якому найширша частина трохи нижче центра блешні, та низ трохи ширший за верх?

hats
27.12.2020, 11:33
Я вірно зрозумів що форма має вигляд веретена/листа в якому найширша частина трохи нижче центра блешні, та низ трохи ширший за верх?
Абсолютно точно

viktor 5-10
29.12.2020, 08:45
Бывают моменты,когда хочется сделать собственными руками, именно тогда всё и получается. Пока эта муза мотивации не ушла спаял ещё одну блесенку.:)
На РФ показували блешню "Тан". Візуально схожа на Вашу. Я помиляюсь? Перевіряли в ділі, як себе веде?

hats
29.12.2020, 18:42
На РФ показували блешню "Тан". Візуально схожа на Вашу. Я помиляюсь? Перевіряли в ділі, як себе веде?
"Тан" или нет, мне неведомо. У меня зовётся "Мечик"(форма средневекового рыцарского меча). Сегодня как раз купал-ловит, но я особо в него не упирался, разлавливал (испытывал)все вновь спаянные подряд перебором,хотелось разловить побольше, но клёва практически не было.

Кузьмич
30.12.2020, 22:42
Сегодня как раз купал-ловит, но я особо в него не упирался, разлавливал (испытывал)все вновь спаянные подряд перебором,хотелось разловить побольше, но клёва практически не было.
Судячі по світлині з уловом коли клева нмайже немає:eek: навіть страшно уявити якщо риба у Вас клює :)

Кузьмич
30.12.2020, 23:10
Ну це було реально жахливо :( я не раджу аматорам навіть пробувати :(
Витрачено часу годин десять :mad: першу блешню покинув на стадії залиття. Другу також покинув, коли залишилось припаяти третю коронку, але потім вирішив доробити за для досвіду. Є багато недоліків: кути не дуже рівні, кільце для волосіні не дуже рівно припаялось, точніше поїхало, а до цього перше зламав коли хотів трохи вирівняти, не ризикнув виправляти :( бо пливе кут з двох базових коронок:mad: ледь виправив і то далеко не ідеально :rolleyes:
Але незважаючи на численні вади, випробування у відрі додало оптимізму;) блешня працює: при не сильних підсмиківанях трохи сипеться і головне після повернення в нижню точку крутиться. При сильних підсмикуванях сипеться у стовпі, але вже не крутиться. Заономірність підсмикування- крутіння поки не вловив :( може це через недосконалу форму. Але точно варто випробувати на рибі...
Мідь, довжина 42 мм, вага з гачком 4,9 гр

Roman2508
31.12.2020, 09:53
Делал когда-то трехгранку, правда полностью симетричную - немного половил и даже поймал. Особых впечатлений не оставила - слишком тяжёлая для моих условий, бывают перехлесты и много мороки с изготовлением.
А у вашей все три стороны медные? Тогда проще третью коронку не паять, а просто оставить припой.
Всех с наступающим Новым годом!

savana81
31.12.2020, 13:35
Я тоже как и все проходил эти грабли с Трёхгранкой.;) Но для себя сделал следующие выводы: блесна не должна быть сильно тяжёлой - 36мм я загнал в вес до 3г (это ширина грани 5мм); привязка только жёстким узлом на 0,16 леске и подбор правильного дёрга - исключить захлёсты с подвесом(а лучше сделать впай как у оригинала); будет время сделаю штамп Шоб экономить время на изготовление. А так блесна хорошая, периодически ловлю, чтоб не терять навыки в её анимации.:)
Но в арсенале появляются новые блесны и хочется их максимально протетить...
P.S. С наступающим НГ!

viktor 5-10
31.12.2020, 15:51
Щоб не нудьгувати - ріжу, гну, паяю. Інколи виходить задовільно, інколи не вдало, але приємно.
Вітаю із прийдешнім Новим Роком!

NikolayNVK
01.01.2021, 18:14
Вітаю Всіх з Новим роком.

hevsyr
04.01.2021, 15:36
Насколько я знаю, мельхион очень быстро окисляется - у меня от бабушки осталась гора ложек и вилок - они черные... Стоит из почистить - через неделю уже сильно темнеют. Блесны лаком покрывать?
мнц не чернеет,бабушкины ложки-вилки покрыты слоем серебра,оно и чернеет

hats
05.01.2021, 08:42
Потянуло на классику,спаял парочку торпед.

Кузьмич
05.01.2021, 13:41
Давно збираюся спробувати зробити двокороночного ромба, бачив як симетричні (коли верх та низ однакові та центр ваги посередині) та і такі де цент ваги/широке місце трохи зміщено до нижньої частини, що ніби усуває перехльостування. Тож який краще спробувати зробити? Може хтось поділиться розмірами вдалого ромба, якщо буде ласка

hats
05.01.2021, 14:41
Давно збираюся спробувати зробити двокороночного ромба, бачив як симетричні (коли верх та низ однакові та центр ваги посередині) та і такі де цент ваги/широке місце трохи зміщено до нижньої частини, що ніби усуває перехльостування. Тож який краще спробувати зробити? Може хтось поділиться розмірами вдалого ромба, якщо буде ласка
Они все ловят.Оптимальное соотношение сторон "второе золотое сечение" - 44/56%. Длинна выбрать в зависимости от кормовой базы ,ширину и угол изгиба от необходимого веса. 40мм длинна и 10 мм ширина коронки
с угром 120 градусов классический вариант.

Кузьмич
05.01.2021, 23:35
Довго збирався і нарешті зробив двокороночного ромба. Довжина 41 мм, вага 3,6 гр. Доволі складна у виготовленні блешня, вийшло не ідеально, але випробування у відрі дали надію що буде ловити: спиться в стовпі як має грати ромб

hats
06.01.2021, 12:14
По просьбе товарища изготовил набор безотказных окуневых блесен для неглубоководных водоемов(полноценного льда пока нет).
А какие блесны Вы бы положили в коробку,если их будет только три?

Кузьмич
08.01.2021, 13:27
По просьбе товарища изготовил набор безотказных окуневых блесен для неглубоководных водоемов
А якій кут коронки в ромба, в якого третя сторона плоска?
І ще питання Ви зробили ромба з однією плоскою стороною, бо його простіше робити, або вій в якихось умовах чомусь кращій за той в
якого обидві коронки з кутом?

hats
08.01.2021, 14:22
А якій кут коронки в ромба, в якого третя сторона плоска?...
Там нет ромба с плоской стороной. Первая блесна (первых 3 фото)с игрой аля Раптор 40 от Нильс Мастер, коронка имеет небольшой радиус и изгиб возле кольца с тройником. Играет как оригинал.
Вторая (следующие 4 фото)-ельчик.
Третья(последние 3 фото)- удлиненный ромбик.
Никогда не занимаюсь точностью измерения угла изгиба, так как даже две одинаковые на вид(даже заводские) блесны могут ловить по разному. Поэтому гну "на глаз". Если блесна не ловит-в утиль, если ловит-дарю,если "порет"-ложу в свою коробку :)
0yjkwg4pUt8

Roman2508
09.01.2021, 11:33
Ещё два года назад сделал блесну по типу saukko, но немного пошире. Все не было времени нормально ее протестировать, а в этом сезоне звёзды сошлись. До нового года окунь стоял глубоко и блесна отлично ловила с большой глубины.
У нас с завтрашнего дня обещают небольшой минус, лёд оттепель и дождь пережил, так-что ещё порыбачим.:)

hats
09.01.2021, 20:50
Сегодня с кумом выбрались на рыбалочку. Моей целью как всегда было тестирование недавно изготовленных блесен. Окунь в полнейшем коматозе, возможно сказалась перемена погоды, а возможно мы его просто не нашли( редкие поклевки мелочи ) Мы не унывали и провели неофициальные соревнования блесен в стиле "Танаго".Победителем оказалась недавно спаянеая торпедка :).Размер " трофея" практически равен размеру блесны.

SVP
10.01.2021, 01:33
Посоветуйте пожалуйста пару-тройку рабочих покупных блесен по окуню. Глубина до 5 метров, течения нет. Уровень техники - начальный :). Цена имеет значение. Появилось желание попробовать, а то всё мормышки да мормышки.
И второй вопрос, какого диаметра леску использовать?

Roman2508
10.01.2021, 09:37
Посоветуйте пожалуйста пару-тройку рабочих покупных блесен по окуню. Глубина до 5 метров, течения нет. Уровень техники - начальный :). Цена имеет значение. Появилось желание попробовать, а то всё мормышки да мормышки.
У нас с покупными блеснами проблема, кроме Salmo (Lucky John) и Kuusamo ничего не найдешь. Китайцы пока не навезли.
Леску я использую для лёгких блесен 0,12 - 0,16. Если больше 5 грамм то 0,2 и толще.

hats
10.01.2021, 11:06
Из того "огромного" ассортимента, что есть в наших торговых сетях трудно что либо посоветовать(нормальных зимних блесен просто нет, балансиры убили этот рынок). Леску тоньне 0,14 не использую,а максимум 0.25..

Кузьмич
10.01.2021, 18:59
Посоветуйте пожалуйста пару-тройку рабочих покупных блесен по окуню. Глубина до 5 метров, течения нет. Уровень техники - начальный :). Цена имеет значение.
Маропедка, трьохгранка - заробити якщо є паяльник не важко. Якщо немає то можна купити у Флагмані. Моропедка якщо не помиляюсь коштує 90 грн, в неділю -15чи 20 %

Roman2508
11.01.2021, 12:03
Не знал, что Флагман продает зимние блесны. Посмотрел - фирма "winterlures" Россия. Правда на сайте их нет в наличии. Хотелось бы посмотреть их поближе.

savana81
11.01.2021, 13:45
Не знал, что Флагман продает зимние блесны. Посмотрел - фирма "winterlures" Россия. Правда на сайте их нет в наличии. Хотелось бы посмотреть их поближе.

Знаю мастера этой фирмы, а сам каталог их продукции можно найти в гугле по названию.

Testament
11.01.2021, 13:53
Ещё встречал в интернете магазин у которого есть в продаже зимние блёсны, по мимо флагмана и Шостка спун, вроде Профиш. Правда не знаю , если что в наличии, но в начале декабря было много разных блёсен.

savana81
11.01.2021, 19:42
..... не дает мне покоя эта блесна. Дуэллер в моей "аранжировке" 45мм 4г весом. в руке держишь - прям живая какая то!:) В прошлом сезоне делал 36 под оригинал, хотя фирма в 36-ом размере не делает, а впая вообще нет ни в каких размерах. Скорей бы лёд! На последних двух фото ребус - найди отличие!;)

Testament
11.01.2021, 21:17
..... На последних двух фото ребус - найди отличие!;)
Разные коронки?:)

viktor 5-10
11.01.2021, 21:39
..... не дает мне покоя эта блесна. Дуэллер в моей "аранжировке" 45мм 4г весом. в руке держишь - прям живая какая то!:) В прошлом сезоне делал 36 под оригинал, хотя фирма в 36-ом размере не делает, а впая вообще нет ни в каких размерах. Скорей бы лёд!

Коронка із під матриці, чи від руки такі віражі накручувати умудряєтесь?:Smile053:

savana81
11.01.2021, 21:54
Разные коронки?:)
Саме так! Когда сделаю все размеры с разными коронками и протестирую под водой - обязательно отпишусь! очень интересна мне эта блесна, она является основой создания другой блесны (известной на других ресурсах под названием - Ромбодротик). Вот решил, так сказать, углубиться в первоисточник. Достаточно сложная в изготовлении, но меня это и задевало. Сделать штамп под такие коронки сложнее чем саму блесну. Но чувствую игра стоит свеч!:)

Testament
11.01.2021, 22:15
Саме так! Когда сделаю все размеры с разными коронками и протестирую под водой - обязательно отпишусь! очень интересна мне эта блесна, она является основой создания другой блесны (известной на других ресурсах под названием - Ромбодротик). Вот решил, так сказать, углубиться в первоисточник. Достаточно сложная в изготовлении, но меня это и задевало. Сделать штамп под такие коронки сложнее чем саму блесну. Но чувствую игра стоит свеч!:) Надо в ближайшее время хорошо обкатать, и первоисточник и продолжителя. Хоть продолжитель чуть чуть обкатан , но всё же мало информации. Надо обьёмней насобирать, вообщем готовимся.:)

Кузьмич
12.01.2021, 17:13
На последних двух фото ребус - найди отличие!;)
перевертень? можна гачка чипляти з будь-якого боку?

Кузьмич
12.01.2021, 17:40
Трохи розбавлю майстрів аматорськими спробами :)
Спробував зробити неширокого невеличкого ромба - 2 коронки, довжина 40 мм. Думав другий буде робити легше - та де там :rolleyes: знову намудохався длсхочу кілька разів довелось розпаювати і починати знову:bumbum::bumbum: Наче б то і непогано, але до рівного і ідеального ще далеко...
Випробування у відрі показали: на коротких смиках працює цвяхом ;) на середніх - доволі сильно планує в бік + трохи сипится, при сильних - сипиться в стовпі.
Скоріше б вже став лід, бо наробив металобрухту вже стільки що зими не вистачить випробувати ;)

savana81
12.01.2021, 21:23
перевертень? можна гачка чипляти з будь-якого боку?

В принципі, як варіант, але задача стояла розвернути навпаки коронки, щоб змістити центр тяжіння до середини:)

Valen
13.01.2021, 16:56
крига в моїх краях ще не стала, тому потестив новороби з кладки, доречі парамонка сподобалась більше за марапедку. Планери планують дійсно гарно і далеко. Зібрав коробку та снасті і сиджу, дивлюсь на прогноз. Зробив ще пару застібок на блешні по типу нахлистових. Підкажіть які блешні ви прив'язуєте напряму, а які на застібки?

viktor 5-10
13.01.2021, 17:22
Зробив ще пару застібок на блешні по типу нахлистових. Підкажіть які блешні ви прив'язуєте напряму, а які на застібки?
Зустрічав рекомендації застібки застосовувати після 40 мм. Менші в'язати. Пробував свій дріб'язок, до 30 мм. на застібці. Не помітив різниці, але на скільки зручніше робити заміну приманок. Проблем не виникало. Правда дорогущі. Саме дешевше знайшов за 84 грн/6 шт.

Алексей Красько
13.01.2021, 17:40
Стал обладателем вот таких блесен!) вопрос к профи, как думаете будут работать?)

hats
13.01.2021, 18:04
...как думаете будут работать?)
Если не ошибаюсь по фото, блесны рук Юрия (savana81),работать обязаны :)

Алексей Красько
13.01.2021, 18:07
Если не ошибаюсь по фото, блесны рук Юрия (savana81),работать обязаны :)

....от взял и сразу узнал))))

Adm1
13.01.2021, 19:02
а что там узнавать... у нас таких много!))

Алексей Красько
13.01.2021, 19:10
а что там узнавать... у нас таких много!))

.... я пошутил по поводу вопроса о робочести , хотел узнать узнают или не узнают))) а тут сразу узнали

Testament
14.01.2021, 10:32
Стал обладателем вот таких блесен!) вопрос к профи, как думаете будут работать?)
Лёша, отправляй мне, я потом тебе за них раскажу.:)

Testament
14.01.2021, 10:36
Підкажіть які блешні ви прив'язуєте напряму, а які на застібки? Всі блешні в'яжу глухим вузлом, і не важливо який розмір. Застібок взагалі не використовую, з ними напевно зручніш, але мені зручніш взяти до десятка вудок з ріними блешнями. Але у кожного своя кухня.:)

viktor 5-10
14.01.2021, 11:11
Всі блешні в'яжу глухим вузлом, і не важливо який розмір. Застібок взагалі не використовую, з ними напевно зручніш, але мені зручніш взяти до десятка вудок з ріними блешнями. Але у кожного своя кухня.:)
Якщо блешня не великих розмірів і має демонструвати осипання, волосінь, через глухий вузол, може стримувати гру. В свій час, почув це від В.П. Сосновських. До цієї зими, поки не придбав застібок, більшості приманок надавав максимальну свободу руху на вузлі. Згідний, у кожного свої вподобання.

Testament
14.01.2021, 11:36
Якщо блешня не великих розмірів і має демонструвати осипання, волосінь, через глухий вузол, може стримувати гру. В свій час, почув це від В.П. Сосновських. До цієї зими, поки не придбав застібок, більшості приманок надавав максимальну свободу руху на вузлі. Згідний, у кожного свої вподобання.Можливо, але я цього не помітив, тобто, деяки блешні в'язав як на петлі, так і вузлом, різниці не помітив, можливо вона є, але ні я , ні окунь цього не помітили.:) Тут ще багато чого відіграє, що в голові в людини, буває важко іноді відступити від думки багатьох, але коли маєш силу спробувати по іншому, то виявляється, що не все так категорично. Треба самому багато чого пробувати, і тильки так, можна щось зрозуміти. :)

Кузьмич
14.01.2021, 13:06
Зробив ще пару застібок на блешні по типу нахлистових.
Гарна ідея і зроблено акуратно :Smile053:
Гачкі відпускали, чи просто шукали такі що можна гнути?
І ще підкину варіант, я колись купляв нахлистові, так вони були не круглої форми а як крапля, тримають гарно. Якщо треба то можу зробити світлину

Я блешні на окуня завжди в'яжу.

Valen
14.01.2021, 13:46
Гарна ідея і зроблено акуратно :Smile053:
Гачкі відпускали, чи просто шукали такі що можна гнути?

купив нахлистові в інтернет магазині, а вони дуже вже дрібні виявились, тому пару скрутив сам. Відпустив гак, зігнув, закалив застібку назад. Потестим на вихідних - подивимось.

Коли пальці задубіли воно і перев'язуватись зле і в дрібних застібках колупатись незручно. Можна і кілька вудок мати, або якщо вже знайшов свої блешні - прив'язав і ловиш однією, але спочатку потрібно найти свою блешю...

workforashot
14.01.2021, 21:56
Застежка Decoy Spiral Snap
883356

Застежка Gurza Spiral Snap
883376

viktor 5-10
15.01.2021, 06:33
купив нахлистові в інтернет магазині, а вони дуже вже дрібні виявились,
Брав найдрібніші. Для блешень, із вушком, саме те. Із просвердленими отворами не знаю, таких не роблю.

viktor 5-10
18.01.2021, 13:25
Із нетерпінням чекав на зиму. Прийшла. Ранком до -23*С, не так - дуже холодно. Старію. На ютубові трапився МАСТЕР КЛАСС СЕРГЕЯ ДРЕМИНА ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) . Думаю буде цікаво для початківців. Спробував повторити за його розмірами, можливо він оригінал тримав в руках, можливо уважніше заміряв. У мене була вужча. Виготовив 36 мм і 40 мм. Так краще, але це у відрі...

lobster
18.01.2021, 16:16
Таким було моє відкриття сезону 2021
X8gZX8xVRBU

lobster
25.01.2021, 17:54
Тестував свіжоспаяні маропедки.
775rFssi8WU

savana81
26.01.2021, 14:57
На прошлой неделе раза три состоялось моё открытие зимнего сезона. Каждый раз был на новом для себя водоёме. Рыбу видел, удовольствие получил. плюс минус рыбы поймал одинаково на всех трёх. Бонусов, к сожалению, не было. На мормышку ситуация у рыбаков была получше, но я блесне не изменял. Голод за этими "ударами в руку" заставил работать только проверенными блеснами, новые только протестировал на игру, особо в них не упирался. Надеюсь ещё половим, а то уже сегодня на лёд заходить у нас опасно....

viktor 5-10
26.01.2021, 19:30
На прошлой неделе раза три состоялось моё открытие зимнего сезона.
Блешні, на четвертому зображенні. як величати?

hats
27.01.2021, 01:06
Блешні, на четвертому зображенні. як величати?
Вариация Юрия(savana81) на тему "карасик".Так как "карасик" не простой, назван автором "минимал". Древняя ,но от этого не менее уловистая блесна.

Roman2508
27.01.2021, 10:03
Вариация Юрия(savana81) на тему "карасик".Так как "карасик" не простой, назван автором "минимал". Древняя ,но от этого не менее уловистая блесна.
Ага карасик от Исаева.😁

hats
27.01.2021, 12:22
"Рыболовные любительские снасти." Москва, Пищевая промышленность, 1972г.
:)

viktor 5-10
30.01.2021, 09:44
Доброго дня!
Заблукав поміж двох сосон. Блешні "Листик" виготовляються аналогічно "Маропедкам"? Поздовжній згин коронки, а широка площина з прогином (не вирівнюється)?

hats
30.01.2021, 15:50
Доброго дня!
Заблукав поміж двох сосон. Блешні "Листик" виготовляються аналогічно "Маропедкам"? Поздовжній згин коронки, а широка площина з прогином (не вирівнюється)?

"Сколько деревьев- столько и листьев",а перефразировав "сколько мастеров-столько и блесен":).
Классический "Лист"- симметричная двухкоронка. То,о чем Вы спрашиваете, "Марал"(маралистик).

ватч 77
30.01.2021, 20:32
Добрый вечер, мужчины.)
А посоветуйте паяльник для мелких работ-(блесенки,проводочки).Чтобы доступно у нас, надёжно (проверено) и ценник не очень космос.
Извиняюсь, если не не в тему..

SVP
30.01.2021, 22:41
Добрый вечер, мужчины.)
А посоветуйте паяльник для мелких работ-(блесенки,проводочки).Чтобы доступно у нас, надёжно (проверено) и ценник не очень космос.
Извиняюсь, если не не в тему..
Блесны и провода, это всё-таки не особо мелкие работы по меркам паяльного оборудовани.
Обычный сетевой, мощность 40-60 ватт, в зависимости от размеров блесен. По большому счету пойдет любой. Что касается надежности, то паяльник вещь примитивная и ломаться там нечему, если это не совсем уж дешманский нонейм.
Выбирать - от эпицентра до инет-магазинов для радиомонтажа, в последних выбор побольше. Но в любом случае радиомонтажный форм-фактор (маленький размер и тонкое короткое жало) для озвученных целей не советую. Хотя эргономика - дело личное :)
В тех же радиомагазинах есть полноразмерные модели с более высоким, чем в эпицентре, уровнем исполнения, вдобавок там же можно подобрать и сменные жала другой геометрии, а вот это бывает очень полезно.

lobster
01.02.2021, 17:29
Відео звіт з суботньої риболовлі:
e0aB107ndEQ

SVP
04.02.2021, 12:12
Здравствуйте!
В запасах не нашлось мелкого тройника. Можно оснастить блесну одинарником или нежелательно?

Кузьмич
04.02.2021, 17:11

В останній день перед карантином, заїхав в Лерой і купив в паяльника на 60В ціна 95 грн, жало у формі конуса. Дуже задоволений, паяти саме блешні зручно. Що б уникнути звинувачень на кшталт "це ти не пробував за 300 грн паяльника", зазначу, що є ще японець Goot PX-201, наче б то і потужніший 70В але чомусь блесшні їм паяти не дуже зручно, гріє дуже повільно :( я не дуже розуміюсь на фізіці процесу, але не те пальто. Хоча саме таким паяв свою двокороночну торпедку Олег Корнєв в свому майстер класі (відосік).

SVP
04.02.2021, 20:11
В останній день перед карантином, заїхав в Лерой і купив в паяльника на 60В ціна 95 грн, жало у формі конуса. Дуже задоволений, паяти саме блешні зручно. Що б уникнути звинувачень на кшталт "це ти не пробував за 300 грн паяльника", зазначу, що є ще японець Goot PX-201, наче б то і потужніший 70В але чомусь блесшні їм паяти не дуже зручно, гріє дуже повільно :( я не дуже розуміюсь на фізіці процесу, але не те пальто. Хоча саме таким паяв свою двокороночну торпедку Олег Корнєв в свому майстер класі (відосік).

Навороты дорогих паяльников оправданы при применении этих паяльников по назначению - при радиомонтаже. :)
Для грубых работ - а блесны и тому подобная бытовуха это как раз грубые работы - навороты не нужны.
Ради интереса наскоро загуглил упомянутого японца. Небольшое лёгкое жало, как раз для того, чтобы не перегревать мелкие элементы и удобства работы с ними. Да и стабилизатор температуры наверняка не рассчитан на резкие скачки температуры и пайку массивных предметов
Паяльник же из лероя нагревается нихромом напрямую из розетки и наверняка жало имеет потяжелее, потому и лучше работает с большими дозами припоя.
ПС
Если у японца выкрутить регулятор температуры на максимум, это может несколько помочь. Но не думаю, что радикально

savana81
05.02.2021, 19:55
Здравствуйте!
В запасах не нашлось мелкого тройника. Можно оснастить блесну одинарником или нежелательно?
Конечно можно, иногда даже необходимо!
Можно всегда - особо на реализации не скажеться.
Необходимо (для меня) в двух случаях:
1. ловля в камыше либо в корягах -уменьшить количество зацепов;
2. сложная блесна с частыми захлёстами - уменьшить к минимуму количество последних.

Кузьмич
05.02.2021, 20:08
Дивився у відосі Широгорови оснащають свої блешні двойниками, казав що непогано, + не потрібно кільце

savana81
05.02.2021, 20:19
..разловил на прошлых выходных Дуэлер(S)
..доделал в цвете свою рабочую 4G(4-хгранку)
..форма 4G позволяет делать делать интересные балансиры (последние на тестировании) - чёт в конце сезона меня пробивает делать балансиры.
А вообще окунь икряный, тяжёлый и за блесной особо гоняться уже не хочет.
.. когда же у нас зима будет начинаться по календарю?!:)

lobster
10.02.2021, 22:31
Ловля ну дуже пасивного окуня на блешні:
jvkkc3SQqFA

Roman2508
10.02.2021, 23:50
Классный фильм.:):):)
Очень трудно ловить и снимать на камеру.
Мои рекомендации (только собственное мнение) – слишком много разных дергов на разной глубине. Окунь (особенно пассивный) любит повторяемость.
Мой рекорд этого сезона 103 штуки с лунки – правда в два подхода.
Раньше бурил до 250 лунок в день, сейчас 80 – 120, а лед намного тоньше.

viktor 5-10
11.02.2021, 10:37
Ловля ну дуже пасивного окуня на блешні:

Невже десь снігом не занесло землю? Заздрю, без "жаби". До ставка 1 км. але не долізти. Поверх снігу. пройшов дощ і замерзло. Потрібні ковзани. Снігова ковдра, до 5 см, витримує 6.1/2 пудів ваги. Де товще - провалюється. Дякую за життєрадісний сюжет.
Максим Балачевцев виклав чергову статтю. Сподобався вірш:

Автор: victorust

Говорила окуню блесна.
Я прекрасна, нежна и стройна !
Не тебе любоваться красой.
Ты не тычь в меня мордой тупой !

Говорила блесна горбачу.

Дел иметь я с тобой не хочу.

Мастер модный нанёс мне узор.

Чтоб хозяину радовать взор.

Мне изгибы стилист подобрал.
На меня чтоб хозяин запал.
Чтобы только меня он любил
Про жену и блядей позабыл !

Отвечал на то окунь блесне.
Ты прекрасна в своём только сне.
Не по нраву ты мне , ну совсем.
Червячков лучше вкусных поем !

Roman2508
11.02.2021, 18:57
А мы сегодня неплохо отловились.

viktor 5-10
12.02.2021, 06:29
А мы сегодня неплохо отловились.

Зніміть інтригу:)

Roman2508
12.02.2021, 07:10
А интриги нет. Фоток не делал, но норму взял.
Лёд сантиметров 25, снега сантиметров 5. На завтра уже обещают мороз.

lobster
15.02.2021, 20:39
Чергова вилазка з ЗБ в дуже вітряну і сніжну погоду
spuvvuYeL0U

savana81
18.02.2021, 21:53
Доделал Прокладку (ранее как то показывал только 36мм) в размерах и цветах. Параметры на фото. Говорят иногда на неё неплохо клюёт:::
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

SVP
22.02.2021, 20:52
Не знаю, норма это или исключение из правил, но неожиданно очень порадовал самодельный 3-граммовый кастмастер из латунного прутка...

Testament
13.10.2021, 12:27
Уже сезон как бы на носу, и шо ничего нового никто не сделал? Какие предпочтения , обновочки у шановного панства.:)

Roman2508
27.10.2021, 21:47
Понемногу начинаю готовится к сезону твердой воды - восполняю потери и про новинки не забываю.
Сделал простенькую блесенку для реки
Латунь - нейзильбер
45 мм. 5.3 грамма.
Коронка выгнута прутком диаметром 11мм.

viktor 5-10
19.11.2021, 10:27
Похідна від ПТ(Пінської важкої)- КОТ. 26;30;33;36мм. 2,3;2,8;3,8;5,4 г відповідно. Блешні важкі і швидкі. На КД лягають в горизонт і осипається. Чекаю на тверду воду.

viktor 5-10
26.11.2021, 17:41
Піддивився у новгородських хлопців. Називають "Синьогубкою" наче. 35х6 мм, 1,6 г. На КД приймає горизонтальне положення і намагається демонструвати осипання. Всього кілька не виразних рухів. Та саме це і заводить дрібного смугастика, стверджують. На протягуванні не сильно планує. До 10 см у відрі. Імітувати цвях також може. Чекаю льодоставу для випробовування.

hats
27.11.2021, 16:37
В ожидании сезона. Шпалы 40мм, медь-латунь.

viktor 5-10
27.11.2021, 18:08
Ранковий дощ до хорошої погоди. Розгодинилось, +10*С. Зимою і не пахне.
Варіація на тему пошукових шкаралупок. Метал 0,3 мм, довжина 42 мм, вага 2,35 г. Шаблон колись пропонували на форумі "Обратка" - дякую. На вкиданні планує. На КД лягає, до горизонту, кілем вгору в повертається, як цвях. Не полірував, залишив, як є. Внутрішню сторону посипав гліттером.

Кузьмич
29.11.2021, 20:01
Шпалы 40мм, медь-латунь.
Это на пробу или уже ловили? Как раз недавно посмотрел видос, где делали штамп для такого размера шпалы. Я как-то был спаял пароку, но делал по колхозному, без штампа просто стачивал края, но так и не попробовал :(
Планирую и себе сделать штамп, осталось только где-то найти/купить кусок толстой железной полосы...

Roman2508
29.11.2021, 21:49
На металлоприемке можно и танк купить. Если матрица свинцовая, то твердость особо не нужна.

Кузьмич
29.11.2021, 22:28
На металлоприемке можно и танк купить. Если матрица свинцовая, то твердость особо не нужна.
Та понятно, что не особо трудно найти полосу толщиной 10-12 мм и шириной 50-80мм, потом только болгаркой отрезай кусочки и делай пуансоны... Но у меня возле дома в супермаркете не продаются ;) и по знакомым тоже не нашел :( поэтому пока без штампов ;) но как только увижу - куплю
Твердость точно не нужна - обычная железяка, без намека на твердость лучший варант.

hats
01.12.2021, 12:55
Та понятно, что не ос... Но у меня возле дома в супермаркете не продаются ;) ...
Сделал для пробы в этом сезоне с "разбежкой" по весу.Если для себя, чтобы изготовить парочку ,то особо мощного пуансона не нужно. Изготовил за 20 минут из старого шестигранного ключа на 10мм.

hats
01.12.2021, 15:24
Восполняю потери прошлого сезона. "Сауккоподобная" 32мм ,двухкоронка медь-латунь.

5aurum
12.12.2021, 07:10
Хоть зимы пока и не видно но все же решил пополнить запас на судака, делал из пластины латуни которую сначала отливал а потом из неё обрезал заготовки. Сверху после полировки наносил покрытие в электролите серебра

hats
13.12.2021, 18:33
Зёрнышко . Осталось "навести глянец" и оснастить.

viktor 5-10
14.12.2021, 08:29
Зёрнышко . Осталось "навести глянец" и оснастить.
Якщо велике завідне кільце під гачок, ніс значно важчий хвоста. Має планувати вперед?

hats
16.12.2021, 08:57
Якщо велике завідне кільце під гачок, ніс значно важчий хвоста. Має планувати вперед?
ЦТ примерно тут. Величина кольца для придания большей свободы тройнику.

Testament
16.12.2021, 11:42
. Величина кольца для придания большей свободы тройнику. Из - за этого захлёсты не будут надоедать?

hats
16.12.2021, 15:10
Из - за этого захлёсты не будут надоедать?
Захлестов нет. Величина кольца соизмерима с размером заводного 3,5ми. Кольцо для лески естественно меньше. Огромность кольца - иллюзия оно 3,5 мм, может такой ракурс фото.Мелкие предметы с небольшого расстояния трудно снять правильно миниатюрной линзой смартфона.

viktor 5-10
16.12.2021, 17:18
ЦТ примерно тут. Величина кольца для придания большей свободы тройнику.
Дякую.
Пробував вгадати поведінку блешні, у воді, по її формі.

hats
16.12.2021, 17:41
Мелкие предметы с небольшого расстояния трудно снять правильно миниатюрной линзой смартфона.
Получилось нормально сфотографировать:).

hats
17.12.2021, 18:21
Листик-ведьма.

Valen
23.12.2021, 13:57
Листик-ведьма.
а як вона веде себе у воді? під кутом планує і повертається на центр з покачуванням? не сипеться?

Алекс!1
23.12.2021, 19:00
Дякую.
Пробував вгадати поведінку блешні, у воді, по її формі.
Это ещё никому не удавалось. Ви, мабуть, будете перший.

savana81
24.12.2021, 09:59
Позавчера вылез на 3см лёд. Экстрим ещё тот. Открытие состоялось, поймал щучку 500г и пару окушков 100г. Руки вспомнили правильные движения:)
Ловил на проверенную свою блесну-Ini -не подвела!
На днях доделал бл. "Сыпучку" в размерах. К сожалению сейчас дома бываю редко и делать новые блёсны нету времени, а руки то чешутся.
P.S. меня часто спрашивают, где можно посмотреть мои блёсны - ответ: под моей аватаркой Изображения: 41 (нажать на цифру 41) НЕ РЕКЛАМА!

5aurum
25.12.2021, 19:02
Вот ещё сделал 6 бокоплавов, материал тот же латунь. Покрытие после полировки тоже самое в виде серебрения. Вес приманок в среднем 16 грамм.

hats
25.12.2021, 19:15
Сегодня открылся.Работала"торпедка"

hats
27.12.2021, 16:38
:D Введу того, что на крайней рыбалке товарищ решил первый раз поблеснить окуня, увидев мои результаты, и попросил мою блеснилку с торпедкой .После десятка окуньков он постиг "дзен", блеснилку уже было не забрать(готов был выкупить за любые средства :D), пришлось подарить :).В полку прибыло.
Спаял сегодня ещё парочку: латунь-серебро и латунь-медь.

viktor 5-10
27.12.2021, 18:38
Перший вихід на річку. Крига біля 5 см. Мотильщики буркочуть на байдужого окуня. 4 години полоскав репліку на "Валєнтінича 30 мм". Не в настрої смугастий. Біля півтора десятка до 30 г пішли підростати. Трохи залишив собі. Вцілому задоволений, довго чекав цього дня.

savana81
17.01.2022, 17:39
Сезон для меня закрыт, под закрытие сделал комплект впаек.

viktor 5-10
28.01.2022, 08:47
Таке враження, що в Україні шанувальників зимової блешні не залишилось. Тема спить, цієї зими.
Переглядав Ютуб. Наткнувся на цей сюжет ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]). Нічого нового у виготовленні, такого варіанту не має в коробці. У відрі можна заставити і сипатись, і цвяхом ниряти.
В середу випробовував на Сулі. Річка хоч і рівнинна, але річка - із течією. У затишку, за виступом берега, блешня поводилась чудово і окунь оцінив. Течія внесла свої корективи, майже на кожній проводці, трійник чіпляв волосінь. Після заплутування, невдало перев'язав без окуляр. Із десяток проводок і вузол розійшовся. Продовжив рибалити аналогом Клополистика.
Трохи поміркувавши, вечером виготовив симетрик по шаблону блешні КОТ.
Вчора випробовував. При вазі 3 г течія, інколи, зносила. Випадки перехлестів були дуже рідко. Окунь дуже пасивний. За 4 години 8 хвостів, від 100 до 250 г і пара жалких сходів хорошої риби. Таке враження, що для такої пащі №14 гачка замалий був.

Valen
30.01.2022, 21:17
практикуюсь в двукороночних. вже трохи схожі на блешні, але огріхів ще багато

viktor 5-10
31.01.2022, 07:28
практикуюсь в двукороночних. вже трохи схожі на блешні, але огріхів ще багато
Риба-ж вибачає такі огріхи, а може і не підозрює про їх існування.:)
Особливо не переймаюсь цим давно. Усвідомив, що ніколи не досягну рівня людей із задатками художника. На ювелірні вироби не схожі, але як цікаво виготовляти. Задоволення не менше, ніж від рибалки.
Спроба повторити блешню "Нія". Оригінал 37 мм, 3,5 г. Робив по трафаретові "Куля 40". Вийшла важкуватою. Не додивився, що біля гачка випукла коронка плоска.Та і ребро високувате. Осипається. Можна заставити і планувати. Це у відрі. На льоду ще не була.
Кому цікаво, додаю чотири зображення по яких орієнтувався, при виготовленні блешні.

NikolayNVK
09.02.2022, 20:52
Всім привіт , в нас теж, гарбузи, ще не перевелись!�� Ріпус 45 мм , впай , срібло- брб.

NikolayNVK
09.02.2022, 21:00
Цей , вчорашній , спійманий вже по темноті , на цю саму блешню,

NikolayNVK
10.02.2022, 20:19
Ось сьогоднішній , монстр , навіть тигр, :) , а насправді по темноті , ще взяв 3 шт закілошні , матове срібло добре працює в сутінках, я не говорю , що більше ні на що не ловиться, можна підібрати і другі приманки, але цікаво зловити на свої.

NikolayNVK
11.02.2022, 19:54
Всім привіт , я в авральному режимі паяю бокоплави , то пообривались на корчах , то щуки повідкусували , зазвичай півтора десятка , на сезон мені хватає , а це дві шт. залишилось , то хочу показати сам процес у фотках , може кому буде цікаво.
- полоса , латунь 0.5 , ширина 16мм. марку не заю , але колір супер і дуже мягка .- Всі операції Вам відомі то розписувати особливо не буду , будуть питання то відповім. Красоту теж особливо не навожу , це для себе , робочі (конячки) , красоту судак все рівно з'їсть після першої клюваки , при бажанні можна надфілем всі нерівності зрізати , товщини коронки там з запасом , Залишилось , хвіст примотати , настроїти і просверлити.

NikolayNVK
11.02.2022, 20:20
Вибачаюсь, забув розміри вказати . З хвостом буде 14 гр.

NikolayNVK
11.02.2022, 20:37
І ця фотка чомусь не загрузилась , це перед обмоткою , потім зажимаю в корцанг і спаюю газовою горілкою , тільки не перегрівати , щоб припой не закипів , бо може жахнути , тільки поліз з боків , зразу перестаем гріти. Працювати , зрозуміло в захисних окулярах.

Valen
11.02.2022, 20:57
в авральному режимі паяю бокоплави.. Залишилось , хвіст примотати , настроїти і просверлити.

теж хочу спробувати спаяти бокоплав і була ідея зробити саме таку коронку як у вас з ребром. от лише я хотів другу коронку зробити плоскою, чи невеликим вигином всередину... не пробували так, є сенс?

NikolayNVK
11.02.2022, 21:09
Пробував і такі , теж працюють , Ви собі самі підбираєте кут розкриття коронки , в залежності ,яка вага вас цікавить , тільки сам металл беріть товстіший , не такий як на блешні , ще непогано працює , форма як в маропедки , пряма коронка , а пузо трошки видуте , но в варіанті бокоплава , пузо буде верхом. Саме головне , настроїти правильно.

5aurum
12.02.2022, 07:56
зажимаю в корцанг і спаюю газовою горілкою , тільки не перегрівати , щоб припой не закипів , бо може жахнути , тільки поліз з боків , зразу перестаем гріти. Працювати , зрозуміло в захисних окулярах.

ну а я раньше тоже делал из коронок но потом решил попробовать делать из цельной латуни. Мне так больше понравилось, хотя есть в планах ещё сделать форму по модели и тогда делать в гипсовых формах. А место под отверстие ищу с помощью тонкой полоски термоусадки и тонкой лески, передвигаю по длинне и ширине для нужного мне положения

NikolayNVK
12.02.2022, 10:08
Я тоже делаю из цельной латуни , правда не отливаю , а вытачиваю из бронзовых межкомнатных порожков , продаются в строительных магазинах . Еще очень уловистые получаются из старых советских мельхиоровых ложек , там очень толстое серебрянное покрытие , причём чистяк не техническое, ваще бомба получается , коронки выходят толстые , судак их винтом не крутит, вот реально классные . А отливать из латуни , намного сложнее , на коленке этого не сделаешь , нужны и навыки и опыт , помещение, температурные режими другие , то и соответственное оборудование , так что снимаю шляпу и респект Вам, а из коронок проще.

NikolayNVK
12.02.2022, 13:20
Хвости підсохли, то як раз налаштовую, в моєму варіанті , отвір завжди буде на ребрі , при умові що коронки повністю залиті , без раковин, і розміри приблизно витримані а відстань до носа ,вже треба підбирати : танець на хвості , гарна петля на скиді, і уход в сторону, присутні. Так виглядає без води (на фото)Усьо, судаки ховайтесь, доречі : трофейного в цьому сезоні 5.600 взяв на нього.

NikolayNVK
13.02.2022, 18:18
Ось ще , свіжий пиріжок судаковий , ще гарячий , рецепт той самий , нержавійка - срібло . Пайдьот? Зараз трохи красоту наведу і буду хвости мотати , щоб назавтра підсохли.

NikolayNVK
16.02.2022, 15:44
А ось ВАЩЕ тюлька-бомба-ракета , Маск від жаби , свої пиляє болгаркою, :) латунь-срібло, тіло 45мм , паяв оловом , щоб була легкою , для міляка , головне , щоб судак зацінив:).

workforashot
06.11.2022, 16:11
Кто держал в руках Sufix 832 Advanced Ice Braid Fishing Line.
Воду пьет, обмерзает?
Как этот материал в сравнение с обычной моно или флюром?
В целом как себя ведет зимой?

Кузьмич
05.02.2023, 14:00
Вчора закінчив :p
Давно дивився на відос де роблять цю блешню, руки чесалися, і нарешті зробив...
Блешня Клопяра 30 мм, вага 3 гр, нижня коронка латунь, верхня мідь, фініш скочбрайт, тобто сатін
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Ігра блешні сподобалась (відео трохи уповільнив, що б було краще видно!!! )
Сипиться в стовпі як і мала, хоча вага коронок (поодиці) трохи відрізняється від пропорцій що рекомендував автор
Але всі точки над "І" має розставити окунь ;)

viktor 5-10
06.02.2023, 09:44
Блешня Клопяра 30 мм, вага 3 гр, нижня коронка латунь, верхня мідь, фініш скочбрайт, тобто сатін
Ігра блешні сподобалась
Сипиться в стовпі як і мала, хоча вага коронок (поодиці) трохи відрізняється від пропорцій що рекомендував автор
Але всі точки над "І" має розставити окунь ;)
Звичайно, останнє слово за окунем. У мене результати тестування у відрі не завжди бажаним чином повторюються у природному середовищі. Ще в стоячій воді пів-біди. На течії часто важко підібрати проводку. Я про підвісний трійник. Прагне зачепити волосінь, під час падіння. Течія швидше і на довше кладе приманку в горизонт. Гачок, при цьому, перебуває в положенні парашута.

viktor 5-10
15.02.2023, 10:56
Вчора закінчив :p
Давно дивився на відос де роблять цю блешню, руки чесалися, і нарешті зробив...
Якось не дуже зручно вихвалятись процесом рибалки, коли на нашу землю лізе відморожений нелюд. Останній раз заходив на російські паралельні теми 23 лютого минулого року. По-видаляв із закладок.
Подивився за посиланням. Теж в руках засвербіло. Принтера не маю, під руками, обходився присутніми шаблонами. Для Яри взяв Ромбодротик-36 і КТ-36. Не велика різниця в ширині коронок, все інше сходиться. Потім експерементував із Мальок-21, Клополист Корнєва-33, Клополист завужений-37, Вєдьма-30/35. Все працює. Гарно грає на осипанні. Правда на коронці Мальок-21, впайка гачка, краще виходить із однаковими половинками. Сула без криги. На ставку розловив блешні на коронках Завуженого Клополиста-37 і Вєдьми-30. Інші ще не пробував.
На мою думку, це вдале поєднання елементів наявних блешень.

Docklfar
12.12.2023, 11:23
Вітаю!)
А хто в нас файні блешеньки на продаж робить?)
А то щось просте я сам паяю, але те що потребує пуансонів, не виходить)
Вірніше в мене не виходить зробити пуансон, руки доволі криві)))

Сезон почав гарно) але не вистачає бляшок трохи)

viktor 5-10
13.12.2023, 10:23
Вітаю!)

Сезон почав гарно) але не вистачає бляшок трохи)
Можна і без пуансонів. Для себе багато не потрібно. Що файно для нашого ока, не обов'язково повинно сподобатись рибі. Раз вдалося вибратись на ставок. Лід, як мінне поле - дуже не однорідний і максимум 7 см. А коли всипало 15 см снігу, перестав і думати про вихід. Працював однією блешнею. Давно не полірована та і новою була далеко не цукерочкою. До обіду проходив без позитивного результату. Потім відвів душу. Більше 70 хвостів. Із Вашим трофеєм не зрівнятись. Самий більший до 150 г.
Одна коронка блешні видавлювалась металевою кулькою. На іншій пробив ребро за допомогою ножа, від бура. Подоли вигинав округлостями манікюрних ножиць, на твердій гумі. При з'єднанні двох коронок, найкращим затискачем визнав дерев'яну прищепку для білизни. Можна працювати жалом паяльника в кількох мм від пальців.

Кузьмич
29.12.2023, 13:37
Давно не заходив
Вітаю!)

Дуже велику кількість блешнь можна зробити без пуансона... Найпростіша маропедка потребує лише лещат/двох брусків з отворами... Ще з найпростіших робочих трьохгранка - простіше не буває
В цьому році вже встиг розловити блешню, зроблену в минулому... жодних пуансонів - лише ніж від бура (як нема то підійде лезо від сегментного ножа).
Ось для розуміння окунь який клював на блешню 30мм, при тому що місце і кльов були не дуже

Кузьмич
11.02.2024, 14:06
Зима не відпускає ;) є в мене таке, що коли сходить крига, інерція зимової риболовлі трансформується у зробити щось з зимових снастів...
Блешня Клоп
Зроблено відповідно до зафільмовки процесу у Ютуб...
Мідь, впай, довжина 26 мм, хоча мала бути 25, вага 2,06 гр
Блешня сіметрик, сипиться в стовпі, хоча інколи при сильному підсмикуванні планує, але це відбувається рідко
Гра у відрі
Doi-ZPtRPEs

viktor 5-10
11.02.2024, 17:21
Точно так і у мене руки сверблять, щось зробити. Коробка, із блешнями, закривається із зусиллям, а ще щось виготовити кортить. За зиму 5 разів, всього, вибрався на лід.
Теж робив репліку на цього клопа. Хотів так, як у автора - впайку двох гачків. Одна коронка латунь, інша мельхіор. Руки ростуть не із того місця. Гачки - хто в ліс. хто по дрова... У відрі осипається, в ділі не пробував. Ростом вийшла ледь не 27 мм, при вазі 1,92 г.
982290

982291

982292

982293

viktor 5-10
11.02.2024, 17:46
Це остання "проба пера". Муки творчості на тему "Вістік". Багато років зберігається кілька зображень. Полінився гратись із циркулем, коронка симетрична. Взяв готовий шаблон із "Лєпєсток 36". Центр ваги перемістився, відповідно, дужче до хвоста. У автора це планер. В мене і не планер, і не сипавка. При довжині 36 мм, важить 5,27 г. Піде на переплавлення. Можна спробувати із шаблоном "Сухий листок" і "Клополист" чи "Відьма". Перший симетрик, інші переберуть вагу вниз. Цікаво експериментувати.
982294982295982296

Це для кращої уяви про, що йде мова:
982297982298

Кузьмич
11.02.2024, 21:58
Хотів так, як у автора - впайку двох гачків.
В мене один ледь зайшов по товшині, кут 150 градусів як у відосі...
Може треба гачки тонкіші? Я cтавив #10
Як грає у відрі дуже сподобалось, сьогодні зранку навіть зробив кілька шаблонів: на 25 мм та трохи більший...

viktor 5-10
12.02.2024, 07:18
В мене один ледь зайшов по товшині, кут 150 градусів як у відосі...
Може треба гачки тонкіші? Я cтавив #10
Як грає у відрі дуже сподобалось, сьогодні зранку навіть зробив кілька шаблонів: на 25 мм та трохи більший...
Крайок коронки трохи розпилюють ребром надфіля. Туди заходить гачок, а коронки щільно сходяться до купи.

Кузьмич
12.02.2024, 11:58
Дуже часто бачу що на впаях фарбують низ блешні біля гачка, цікаво наскільки це впливає на кльов? Чи це для скоріше для рибалки, ніж для риби ;) ?

viktor 5-10
12.02.2024, 12:14
Дуже часто бачу що на впаях фарбують низ блешні біля гачка, цікаво наскільки це впливає на кльов? Чи це для скоріше для рибалки, ніж для риби ;) ?
Точка прицілювання, для риби. А хто краще ведеться - рибалка чи риба, своєї відповіді не маю.

Кузьмич
27.02.2024, 19:56
Зима не відпускає... ;)
Сьогодні приїхав черговий паяльник :p черговий не тому що колекція, пояснення набагато сумніше - щось не везе мені з головним інструментом для пайки блешень :( Ну як не спробувати, тим більш що була напівготова кулька... ось результат
Куля 30 мм, мідь, двокорончата, вага 2,31 з тройником. Фініш як завжди сатін
Спочатку впаяв кільце для жилки, одразу спробував - гра сподобалась: осіпання з невеличким плануваннням. Після вдягання тройника гра змінилась, вже майже не планує, на коротеньких підсмиках гра не дуже виразна, але якщо смикати трохи сильніше - укладається в горизонт а потім сипиться чітко в вертікалі. Мені сподобалась гра у відрі :p шкода що до наступної криги ще дуже довго :( Та ще питання чи буде можливість :(
Було б цікаво зробити впай на два гачка, але в мене товщина не дозволила :( треба якісь тоненькі гачки пошукати...

viktor 5-10
29.02.2024, 08:27
Зима не відпускає... ;)

Було б цікаво зробити впай на два гачка, але в мене товщина не дозволила :( треба якісь тоненькі гачки пошукати...
Придивіться уважно на зображення цих (не моїх) блешень:
983559

983560

983561
Там явно гачки не можуть, просто так, увійти між коронки. Роблять так, як я Вам пропонував раніше - розпилюють крайки коронок. І це ще один із варіантів відповіді чому фарбують носики блешень. Можна поступити інакше. Зрізати 1- 1,5 мм коронок. Місця для вставляння гачків додасться. На поведінку приманки це не повинно суттєво вплинути. тим більше. що самі гачки там утворюватимуть продовження надрізаних коронок.
Чи дійсно це так? Не спробувавши - точної відповіді не матимемо.

viktor 5-10
29.02.2024, 12:52
Зима не відпускає... ;)
Ну як не спробувати, тим більш що була напівготова кулька... ось результат
Куля 30 мм, мідь, двокорончата, вага 2,31 з тройником. Фініш як завжди сатін.
Якщо дійсно зима не відпускає:) Вибачте за докучання, вже раніше писав.
Спробуйте по цих-же шаблонах виготовити інший варіант, якщо Вам до вподоби "сипалки". Одну коронку видавлюєте кулькою, крайок широкої сторони краще зробити майже плоским. На іншій вибиваєте поздовжнє ребро і згинаєте під кутом 90*. На твердій гумі, вушками маленьких ножиць,видавлюєте поли. Далі все по накатаній доріжці, тільки гачок із широкої сторони. Чим вона найбільше сподобалась. Навіть на течії, дуже рідко гачок чіпляється за волосінь. Зображення позичені, для кращого розуміння. Із мене фотограф слабкий.

Кузьмич
27.03.2024, 11:03
Ну це вже точно закриття сезону пайки ;)
Ідея не моя, форму підгледів, але оскільки розміри визначав сам, то і назову цю блешню на власний розсуд - Пірамідка
Пірамідка.
Довжина 32 мм, вага з тройником 1,77 гр, одна коронка мідь, друга латунь, на латунній зробив чешую
За якість світлин вибачайте, блешня поки полірована, тож бликує, перед сезоном зроблю свіженький сатін, бо поки буде лежати всерівно потімніє. Може маленьку грань залишу полірованою... бачив інколи так роблять на блешнях де багато гранів.
Цікава вийшла блешня - у відрі показала всі три види гри: на коротенких смиках працює як цвях, ну а як трихи сільніше смикнути планер, але інколи напевно коли лягає в горизонт сипиться в стовпі без планування.
Останнє слово скаже окунь... скоріше за все ближче до сезону спробую ще зробити таку але більш важку... Ця також мала бути важкою, але паяльнику не вистачило потужності розігріти вехню пластину з товстої міді :(

Владимир_84
17.09.2024, 12:21
Сьогодні знайомий презентував, ручна робота. Отже зимою будуть окуні.

Кузьмич
03.12.2024, 12:36
Ну що сезон пайки 2024/25 відкрито ;)
Ну що робити ввечорі 2 грудня? Відповідь очовидна - спробувати як паяється мельхіор куплений влітку ;)
Для початку один з найспростіших варіантів... Щоб знадати, і біла блешня по рабочому шаблону в ящику зайвою не буде...
Маропедка 36 мм, мельхіор, однокорончата, фініш сатін, вага - 2,15 гр (вийшла трохи легшою ніж зазвичай). У ведрі працює, подивимся що скажуть окуні...

ЗІ: Мельхіор, паяється чудово :p наче мідь, треба білих блешень наробити...

viktor 5-10
07.12.2024, 09:16
Від ностальгії по окуньцю, із під льоду, нікуди не сховатись. Минулої зими річка так і не пустила зійти на себе. Обмежувався ставком. Приманки не поміщаються у коробку та кортить зробити ще щось. Хай не здатний зробити шедевр, але сам процес дуже захоплює і риба не проходить осторонь(не завжди).
Більше 5 років не наважувався повторити по фото блешню Крохаль(Крех). Боявся не простої коронки.
997447

997448
У мене мельхіор товстий 0,3 мм і навіть відпущений важко вигинається. Із м'якою міддю проблем не виникло. Продовжній згин коронки і далі робота вушками маленьких ножиць. За основу взяв шаблон "Обратка ТИУ 42 впай "(колись скачав у цій темі). Бленшя при різкому підніманні вібрує, при падінні планує(ниряє з відхиленням у бік). Ось, що в мене вийшло. Довжина 40 мм. вага 3,5 г.

997450

997451
Блешню не полірував. Обробив таким інструментом.
997452

Кузьмич
13.12.2024, 13:36
Приманки не поміщаються у коробку та кортить зробити ще щось. Хай не здатний зробити шедевр, але сам процес дуже захоплює[/ATTACH]
Таж сама фігня і в мене. Не знаю як у Вас, я при цьому більшість часу ловлю на гірлянду або голого ;)
Замахнулись Ви на непросту блешню :cool:
І ще питаннячко, Ви крацовки де купували якщо не секрет, звісно? Бо я щось для бормашин ніяк не знайду. Чи може підкажете як вони називаються на Алі?

Кузьмич
13.12.2024, 14:55
Вирішив і собі зробити Saukko...
Saukko 31 мм, вага з гачком 2,35 гр, мідь 0,3, фініш доволі грубий сатін (наношу після поліровки)
Майже сіметрик, нижня частина трохи ширша
Блешня сподобалась, на відміну від тієїж Кулі гра більш стабільна. При коротких смиках планує вбік, при цьому рухаючи дубкою ;) При сильних смиках, після того як лігла в в горизонт, сипиться в стовпі. Ну прям універсальна зброя вийшла :cool:
Ось коротенька зафільмовка гри у відрі [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Відвик за літо від блешнеробства: коли зпаював коронки добряче залив припоєм, можна звісно було зішліфувати, але гра після чернової обробки настільки сподобалась що побоявся радикально шліфувати. Мені ж не на виставку, а рибі може ще краще кілька олов'яних плям для контрасту ;) І ще мідь іншу стробував, а вона м'яка як пластилін, намудохався добряче :( Довжину взяв трохи з запасом, але так і не прибрав, тому такий нестандартний розмір, але головне працює :)
Треба зробити ще кілька і більшу та в мельхіорі...

viktor 5-10
13.12.2024, 20:00
Таж сама фігня і в мене. Не знаю як у Вас, я при цьому більшість часу ловлю на гірлянду або голого ;)
Замахнулись Ви на непросту блешню :cool:
І ще питаннячко, Ви крацовки де купували якщо не секрет, звісно? Бо я щось для бормашин ніяк не знайду. Чи може підкажете як вони називаються на Алі?
Я навпаки - давно занедбав мормишки, як загорівся блешнями. Жалко, зими тепер не дуже пускають на лід.
Купував на Алі. більше року тому. Бачу добре підняли ціну.

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] MoreOtherSeller.8.4fa2HbD0HbD0KF&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40050.354490.0&scm_id=1007.40050.354490.0&scm-url=1007.40050.354490.0&pvid=175616ab-f62e-4fcc-8bce-492fa4473a99&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.354490.0,pvid:175616ab-f62e-4fcc-8bce-492fa4473a99,tpp_buckets:668%232846%238113%231998&pdp_npi=4%40dis%21UAH%2195.28%2174.01%21%21%212.24 %211.74%21%40211b619a17341118134453793ed268%211200 0038380432050%21rec%21UA%211990127900%21X&utparam-url=scene%3ApcDetailTopMoreOtherSeller%7Cquery_fro m%3A
По фото викинуло і у нас:

Кузьмич
15.12.2024, 17:43
Щойно закінчив чергову сипалку :)
Форму підгледів в Ютубі, розміри мої, у зафільмовці був чертеж 40-ки, але вирішив зробити троху меньшу...
Блешня - Поки без назви...
36 мм, 2,42 гр мельхіор (верх)/ мідь (низ), фініш як завжди сатин
У відрі цікаво сипиться, на коротких смиках планує - я б клюнув не вагаючись ;) а як риба подивимся... Сподіваюсь оцінить, бо намудохався досхочу, знову якийсь трабл з паяльником, напевно жало згоріло :confused:

viktor 5-10
15.12.2024, 19:42
Щойно закінчив чергову сипалку :)
Форму підгледів в Ютубі, розміри мої, у зафільмовці був чертеж 40-ки, але вирішив зробити троху меньшу...
Блешня - Поки без назви...
36 мм, 2,42 гр мельхіор (верх)/ мідь (низ), фініш як завжди сатин

У відрі цікаво сипиться, на коротких смиках планує - я б клюнув не вагаючись ;) а як риба подивимся... Сподіваюсь оцінить, бо намудохався досхочу, знову якийсь трабл з паяльником, напевно жало згоріло :confused:
Вийшла гарна репліка на "Валєнтінич" Корнєва.
Давно не доставав із коробки. На течії потрібно вгадати із подачою, іноді тройничик чіпляє волосінь. Робоча блешня:o:, навіть у моїх руках:D

Кузьмич
16.12.2024, 16:51
На течії потрібно вгадати із подачою, іноді тройничик чіпляє волосінь
Та я на течії майже не ловлю, інколи на затоках трохи тягне як дають воду. Подивимся...
Схоже ми з Вами двох залишилися в цьому розділі :( зовсім форум знелюдив:(

viktor 5-10
16.12.2024, 17:45
Та я на течії майже не ловлю, інколи на затоках трохи тягне як дають воду. Подивимся...
Схоже ми з Вами двох залишилися в цьому розділі :( зовсім форум знелюдив:(
Війна клята, залишились тільки пацани похилого віку.
І в кращі часи наче дуже жвавого життя тут не було. Не дуже в пошані, у нас, саморобна зимова блешня. Ще і зим, як таких, не має. Лід товщий за 5 см це вже щастя. Схоже, до Нового Року, запустити блешню під кригу не вдасться.

viktor 5-10
17.12.2024, 18:49
Середина грудня. Цілий день дощ і на термометрові доходило до позначки +7*С.
Замахнувся повторити таку блешню:
997910
Зимова блешня Сафоша.
Вага блешні 4,4 г, довжина 36мм. Це паяна блешня, виготовлена на двох окремих коронках.
Блешня призначена для лову середньо-розмірного окуня на глибинах від 1 до 4-5 метрів. Ідеальною глибиною для неї буде 2-2,5 метра.
По суті, це помісь Маралістика з Клополистиком.
Гра блешні - планує з обсипанням. Рекомендовані волосіні 0.16-0.2мм.

В мене вийшла така репліка:
997911997912997913997914
Взяв шаблон із Клополистика Корнєва 39 мм (роздрукувався як 37 мм).
Важить 4,35 г, довжина 36,5 мм. Мені коронки вигнути не так важко, як рівно припаяти гачок і вушко.
Вигляд цікавий, а потрібної гри не має. Робить повздовжні рухи, як гойдалка. Думаю, що не вірно розмістив вагу. Потрібно більше навантажити носову частину. І у оригінала вона(носова частина) здається більш широка.
Буду доопрацьовувати. Цікаво зробити своїми руками.

viktor 5-10
19.12.2024, 13:36
Вигляд цікавий, а потрібної гри не має. Робить повздовжні рухи, як гойдалка. Думаю, що не вірно розмістив вагу. Потрібно більше навантажити носову частину.
Зняв силіконову кульку. Замість неї прикріпив важок-дробинку 0,3 г. Поздовжнє розгойдування припинилось. Планує, із висоти 15-20 см, на 2-3 см в сторону. Осипання завсім не пропало, не велике поперечне розгойдування, низької частоти. Це вже прийнятний результат. Чекає на кригу.

Кузьмич
20.12.2024, 12:31
Чергова сипалка
Чертеж взято з нету
Враховуючи що форма дуже нагадує лист верби, буду називати її Вербою, бо просто лист якось неінформативно, а лист верби занадто довго
Верба - мельхіор, 38 мм, 3,65 гр з гачком #18
Двокорончата, повний сіметрик, фініш як завжди сатин
У відрі гарно себе поводить ;) на сильних смиках лягає в горизонт і тоді сипиться в стовпі. На коротких смиках планує вбік, при цьому трохи сипиться. Працює стабільно, слово за рибою...

Кузьмич
03.01.2025, 19:23
Хочу похвалитися: два дні Нового 2025 року - 2 блешні :)
Робив з на велики глибини...
1 січня - Куток 40 мм, мельхіор/мідь, впай.
У відрі працює в двох режимах: короткі смики - цвях, на великих планер з уходом вбік з осипанням
При всій приміивності конструкції, дуже гарно працює по пасивному окуню
2 січні - Лист дуже вузький 40 мм, 4,24 гр, двокорончатий, мельхіор/мідь, вугол розкриття коронок різний, центр ваги наближчено до низу.
У відрі працює в трьох режимах: У відрі працює стабільно: при коротеньких - цвях (бо вузька коронка), далі анімація, в залежності від сили смику на середніх - планер вбік з осипанням, на сильниз, після укладання в горизонт - осипання в стовпі :cool:

viktor 5-10
05.01.2025, 09:42
Погода продовжує дратувати. Вчора було -3*С, сьогодні -7*С. Завтра потепління. Міцне крижане покриття сформуватись не встигне.
В очікуванні справжньої зими пробував майструвати.
Репліка на "Лаврушку".
998517 998518 998519
Симетрична двох-корончата блешня, із подолами на двох боках. Щось між "вербовим листком" і "кулею". Робив на шаблонові "Валєнтінич 46" тільки вкоротив вгорі до 37 мм. Блешня із осипанням. Вага однієї 3,9 г, іншу залив важчим припоєм - 4,9 г. На гру це ніяк не вплинуло. Різниця в швидкості осипання майже не помітна.
Ось що брав за зразок:
998520

SVT
05.01.2025, 11:48
В очікуванні справжньої зими пробував майструвати.
"...-ви полагаете все это будет носиться? -я полагаю что все это следует шить..." Вибачте, мовою оригіналу:o. Вчора на ставку тонесенька крига... І не туди, і не сюди....Але зимові приманки готую:), а раптом зима настане;)

Кузьмич
10.01.2025, 18:16
А порадьте кілька планерів, що можна робити без штампу, бо сипалок наробив досхочу, а з планерів лише маропедки. Мені бажано важки для глибин

Кузьмич
12.01.2025, 11:52
Похвалюся... Дуже довго дивився на цю блешню.І вчора нарешті вирішив спробувати. Не дарма всі писали/казали що складна у виготовленні... не дурили :) але за півдня таки зробив, що тішить, як завжди коли вдалось виконати важку у виконанні задумку :cool:

Ромбодротик 38 мм, двокорончатий, мельхіор/мідь, 2,29 гр
Передня частина де площина товща за хвіст.
Стосовно гри у відрі якщо чесно то поки не зрозумів :confused: на коротких смиках - типовий цвях, це зрозуміло бо ніс важкий, на великих сипиться, інколи планує. Подивимся...
Зовнішній вид звісно міг би бути і кращім... але для першої спроби і так непогано. Вже все зробив, навів сатін, а потім думаю, дай пройдусь крацовкою, і в результаті крацовка задрала кут, білої коронки:( зноньшений при обробці, довелось виправляти/паяти, тож потім вже не ризикнув наводити лоск. Рибу такі дрібниці звісно не обходять ;) а от мені нерви попортило.

Кузьмич
14.01.2025, 15:02
Ще один експеримент в очікуванні на кригу
Подвійна пірамідка 33 мм, двокорончата, мельхіор/латунь, 2,36 гр
Минулого року вже робив пірамідку, але друга сторона була плоска, на жаль так і не встиг обловити, але гра сподобалась. Тож вирішив зробити двокорончату, симетричну...
Гра у відрі сподобалась :) типовий планер, інколи на великих смиках під час планування трохи сипиться.

Кузьмич
17.01.2025, 14:16
Натрапив в Ютубі на зафільмовку, як роблять КТ без штампу. Вирішив і собі спробувати...
КТ 36 мм, мідь/мельхіор, вага 4,41
У відрі гра стабільна, планує з осипом.
Красу майже не наводив, пройшовся насадкою грубою
Вийшла трохи більш важка, ніж прототип, для моїх грядок, що більш важка це навіть добре, подивимся...

viktor 5-10
18.01.2025, 16:13
Натрапив в Ютубі на зафільмовку, як роблять КТ без штампу. Вирішив і собі спробувати...
КТ 36 мм, мідь/мельхіор, вага 4,41
У відрі гра стабільна, планує з осипом.
Красу майже не наводив, пройшовся насадкою грубою
Вийшла трохи більш важка, ніж прототип, для моїх грядок, що більш важка це навіть добре, подивимся...
Так і не наважився виготовити цю блешню. Спочатку лякала складністю своєї конфігурації. Потім погнався за іншими моделями зимових блешень.
Авторський оригінал у одно-коронковому виконанні. Багато роботи напилком.
Покопався у нотатках. Може кому цікаво буде, інструкція для виготовлення КТ-25:

Как обещал Кт 25мм. (для спорта), "косит" от мала до ....
1. Заготовка 3x6,8x2мм.
2. На резине шариком диаметром 12мм. продавливаю до размеров чешуйку:
- в самом широком месте высота чешуйки (в 9-ти мм. от носа) 1,0мм;
- если вложить чешуйку в штангель циркуль - общая высота чешуйки 1,4мм.
3. Бортик у блесны 1мм. (кто в теме). Бортик у Кт36 -1,5мм. За него не в коем случае при обработке олова не заходить.
4. Ставим две точки от носика и конца блесны в 9-и мм.
Максимальные размеры в 9-и мм. от носа 3,10мм.,
в 9-и мм от хвоста 2,0мм. , в хвосте блесны высота 1,0мм.
5. Размеры блесны: ширина в носе 2,4мм., в хвосте 1,8мм. , в самом широком месте( в 10-и мм от носа) 6,2мм.
6. Петелька вынесена вверх, как и у Кт36, диаметр петельки 3,0мм.
7.Вес без тройника 2,1гр. , Центр тяжести12,25мм.(от носа).
8. Леску использую 0,12мм. Тоньше не пользовался. Привязка через петлю в 1см.

Блесна появилась и дорабатывалась последние два года.
По уловистости окуня у меня ничего лучшего пока нет. Ловит окуня лучше чем Кт 36. примерно в два раза.
На третьому фото розміри КТ27.
999279

Lammer
22.01.2025, 18:33
Так і не наважився виготовити цю блешню. Спочатку лякала складністю своєї конфігурації. Потім погнався за іншими моделями зимових блешень.
Авторський оригінал у одно-коронковому виконанні. Багато роботи напилком.
Покопався у нотатках. Може кому цікаво буде, інструкція для виготовлення КТ-25:

Как обещал Кт 25мм. (для спорта), "косит" от мала до ....
1. Заготовка 3x6,8x2мм.
2. На резине шариком диаметром 12мм. продавливаю до размеров чешуйку:
- в самом широком месте высота чешуйки (в 9-ти мм. от носа) 1,0мм;
- если вложить чешуйку в штангель циркуль - общая высота чешуйки 1,4мм.
3. Бортик у блесны 1мм. (кто в теме). Бортик у Кт36 -1,5мм. За него не в коем случае при обработке олова не заходить.
4. Ставим две точки от носика и конца блесны в 9-и мм.
Максимальные размеры в 9-и мм. от носа 3,10мм.,
в 9-и мм от хвоста 2,0мм. , в хвосте блесны высота 1,0мм.
5. Размеры блесны: ширина в носе 2,4мм., в хвосте 1,8мм. , в самом широком месте( в 10-и мм от носа) 6,2мм.
6. Петелька вынесена вверх, как и у Кт36, диаметр петельки 3,0мм.
7.Вес без тройника 2,1гр. , Центр тяжести12,25мм.(от носа).
8. Леску использую 0,12мм. Тоньше не пользовался. Привязка через петлю в 1см.

Блесна появилась и дорабатывалась последние два года.
По уловистости окуня у меня ничего лучшего пока нет. Ловит окуня лучше чем Кт 36. примерно в два раза.
На третьому фото розміри КТ27.
999277 999278 999279
А у Вас взагалі все нормально? Може Вам вислати листочки паперу в клєточку без символів тоталітаризму? Бо так ми і до фашистської свастики дойдемо... Якось дико таке бачити в воюючій країні... Пи..ць як дико...

viktor 5-10
22.01.2025, 20:42
А у Вас взагалі все нормально? Може Вам вислати листочки паперу в клєточку без символів тоталітаризму? Бо так ми і до фашистської свастики дойдемо... Якось дико таке бачити в воюючій країні... Пи..ць як дико...
В тій партії ніколи не був, хоч і сватали кілька років. Інструкція і фото, автора блешень КТ. Занотовано багато років тому.
Якщо це Вас так дратує, можу видалити повідомлення чи попросити зробити це модератора.
Щоб хоч трохи витіснити війну, із голови, інколи виготовляю блешні. Пробую спілкуватись, із однодумцями, в цій темі. Хоч війна внесла свої корективи і сюди. А ось де не має війни так це ютуб. Одні із штанів вискакують розважаючись, і на рибалці теж, ще більше захоплено рукоплеще.
Можу заціпитись. Спілкуйтесь правильно без моїх збочень.
Перемоги всім нам і мирного неба.
Вибачте.

SVT
23.01.2025, 10:47
Може Вам вислати листочки паперу в клєточку без символів тоталітаризму? Бо так ми і до фашистської свастики дойдемо... Ну, в мене теж є блокноти з подібними "символами",не пам'ятаю звідки, я в них записую показники лічильників перед сплатою за комуналку і так, інколи щось накреслити, потім -в грубу... це є показник моєї "зрадницької суті"? Може не треба роздмухувати там де немає жару? З повагою...