Увійти

Показати повну версію : ЗИМНЕЕ БЛЕСНЕНИЕ - приманки, снасти, тактика

Сторінки : 1 2 3 [4] 5

Shark1248
24.09.2019, 21:22
Тоже пользуюсь этим методом , но это тогда , когда есть реальная блесна в наличии , с которой надо снять копию , а так приходится все на глаз. Хотя мне кажеться, что до маразма тоже опускаться не стоит , считать молекулы блесне , не Рембранта же подделываем чтобы Версалю втюхать, да и для блесен покрупней +- мм . или грамм сильно на уловистости не отобразятся, разве что , для мелких , под спорт , это важно.

И тем более саука же не панацея от безклевья! А может Ваша будет ловить гораздо лучше?!
Я, кстати, для снятия размеров пользуюсь изолентой. Наклеиваю ее на блесну, потом канцелярским ножом срезаю лишнее по контуру, потом на пару минут в холодильник, что бы отвердела, снимаю с блесны аккуратно и на кусочек листовой меди. Потом вырезаю шаблон из метала, и уже им в дальнейшем пользуюсь...

NikolayNVK
24.09.2019, 21:54
И тем более саука же не панацея от безклевья! А может Ваша будет ловить гораздо лучше?!
Я, кстати, для снятия размеров пользуюсь изолентой. Наклеиваю ее на блесну, потом канцелярским ножом срезаю лишнее по контуру, потом на пару минут в холодильник, что бы отвердела, снимаю с блесны аккуратно и на кусочек листовой меди. Потом вырезаю шаблон из метала, и уже им в дальнейшем пользуюсь...

Интересный метод, получше скотча будет, беру себе на заметку.

NikolayNVK
24.09.2019, 22:56
Есть еще один способ, правда он применим для металла потоньше и более пластичного, тоже пользуюсь им. Вырезали шаблон из бумаги, наклеили его на ровную металическую заготовку, вырезаем только одну сторону будущей блесны, гнем его пополам по будущей центральной грани прямо до соприкосновения сторон , выглаживаем или отбиваем грань (это как кому бошьше нравиться), потом пользуясь уже вырезаной стороной как шаблоном ,вырезаем другую сторону , в таком сложенном виде доводим напильником края сторон в ноль , и сначала ножом разводим коронки ,а потом разными приспособами доводим их до нужного угла, симетрия выходит супер. РС Будущие место изгиба лучше прочертить чем нибудь .

Shark1248
24.09.2019, 23:02
Есть еще один способ, правда он применим для металла потоньше и более пластичного, тоже пользуюсь им. Вырезали шаблон из бумаги, наклеили его на ровную металическую заготовку, вырезаем только одну сторону будущей блесны, гнем его пополам по будущей центральной грани прямо до соприкосновения сторон , выглаживаем или отбиваем грань (это как кому бошьше нравиться), потом пользуясь уже вырезаной стороной как шаблоном ,вырезаем другую сторону , в таком сложенном виде доводим напильником края сторон в ноль , и сначала ножом разводим коронки ,а потом разными приспособами доводим их до нужного угла, симетрия выходит супер.

Я так вырезаю шаблон под маропедки...

hats
29.09.2019, 13:37
Свежие:)
kKyn7c5lIaU

Magalon
15.10.2019, 20:20
Доброго вечора.Підкажіть назву блешні вага 6 грам .Дякую.
812793

hats
15.10.2019, 20:39
812793

Лыжа

ЕАВ 13
19.10.2019, 12:07
812793

Якщо це совдеп то "Боб".

LOM1962
21.10.2019, 21:46
812793

Интересная сфоткайте с верху на тетрадке в клеточку и сбоку если можно без тройника не понятно не лыжа про второе не слышал а спаять бы хотелось . С уважением .

Magalon
25.10.2019, 20:03
Доброго вечора.
814547

814548

814549

savana81
27.10.2019, 14:45
.......к сожалению нет времени заниматься пайкой, но иногда руки чешутся... Еще в конце прошлого сезона мне в личку скинули кое какие варианты рабочих блёсен. Вот одну из них удалось реализовать в двухкороночном виде. Названия не знаю, да и сам не давал, может кто знает, то подскажите! Рост 25мм, вес разный- одну сделал 2,3г, а две остальные 3,3г, это чтобы определится с лучшим вариантом после тестирования. Ну и огромное спасибо всем, кто делится информацией о проверенных вариантах блесен, так появляется стимул и желание создавать что то новое;).....

viktor 5-10
27.10.2019, 17:07
Вот одну из них удалось реализовать в двухкороночном виде. Названия не знаю, да и сам не давал, может кто знает, то подскажите! Рост 25мм, вес разный- одну сделал 2,3г, а две остальные 3,3г, это чтобы определится с лучшим вариантом после тестирования.
Це-ж, яку витримку потрібно мати, щоб виготовити внутрішню коронку:158:

LOM1962
27.10.2019, 19:10
Всем привет ! По мне это гвоздь Андреева и ваш тюненг на высоте . Есть у него еще Гаприк там не угол а полукруглая коронка типа снизу гиря висит . Игра мягче и интересней . Это моё мнение .

savana81
27.10.2019, 19:46
Всем привет ! По мне это гвоздь Андреева и ваш тюненг на высоте . Есть у него еще Гаприк там не угол а полукруглая коронка типа снизу гиря висит . Игра мягче и интересней . Это моё мнение .
Спасибо, нашел фото гвоздя Андреева, самое интересное, у меня есть и оригинал этой блесны (прислали с России), только размер судаковый:) Да, сходство присутствует, так что вот и вырисовывается название для моей блесны - Гвоздик. :)

NikolayNVK
28.10.2019, 17:09
Кто то из наших спрашивал за материал для блесен, то вот , надыбал сегодня у нас на базаре латунь, еще совдеповская , цвет классный правда вся в разводах но, это убирается при обработке и довольно пластичная , не такая как медь конечно, но отжигать не надо , толщина , приблизительно 0.25, еще была БРБ но она потоньше 0.15 может 0.2. нечем было замерить на месте.Если кому интересно, то телефон продавца могу дать.

Shark1248
29.10.2019, 20:36
.......к сожалению нет времени заниматься пайкой, но иногда руки чешутся... Еще в конце прошлого сезона мне в личку скинули кое какие варианты рабочих блёсен. Вот одну из них удалось реализовать в двухкороночном виде. Названия не знаю, да и сам не давал, может кто знает, то подскажите! Рост 25мм, вес разный- одну сделал 2,3г, а две остальные 3,3г, это чтобы определится с лучшим вариантом после тестирования. Ну и огромное спасибо всем, кто делится информацией о проверенных вариантах блесен, так появляется стимул и желание создавать что то новое;).....

Можно узнать, откуда прототип вам прислали?

savana81
29.10.2019, 21:05
Да, секрета нет - это столица! Уже не первый сезон замечаю по отзывам, что такие маленькие, увесистые впайки на заливах Днепра творят чудеса:) Вот и пытаюсь создать по присланным фото некую коллекцию, на днях покажу ещё одну, только немного подкорректирую штамп.:)

hats
29.10.2019, 21:06
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Когда-то видел объявление, но блесну называли "гробик". Хотя моём представлении " гробик" совсем другой

Shark1248
29.10.2019, 23:27
Да, секрета нет - это столица! Уже не первый сезон замечаю по отзывам, что такие маленькие, увесистые впайки на заливах Днепра творят чудеса:) Вот и пытаюсь создать по присланным фото некую коллекцию, на днях покажу ещё одну, только немного подкорректирую штамп.:)

В свое время я был одним из первых, кто начал делать эти блесны.
Сначала делал однокороночные с ломаной чешуей. Потом добавил чешуйку с другой стороны. Потом отошел от ломания чешуи в более обтекаемую форму... Буду в мастерской, найду их... Когда-то презентовал такие ребятам из ресурса Рыбалка.ком. Я тогда плотно сидел на нем...
Блесна рабочая! Основное ее предназначение это ловля окуня с дна.
Я и моя компания ловим ими на заливах Днепра на глубине до 3м. Отлично работает на илистом дне!

Hotabich
30.10.2019, 09:06
Блесну, которую прислали savana81 делает очень известный мастер из Василькова. Такой ловлю уже лет восемь. Та, что на фото у savana81 приблизительная копия. Очень уловистая блесна на Киевском море. Особенно при коронке из серебра.

Roman2508
30.10.2019, 09:14
Блесну, которую прислали savana81 делает очень известный мастер из Василькова. Такой ловлю уже лет восемь. Та, что на фото у savana81 приблизительная копия. Очень уловистая блесна на Киевском море. Особенно при коронке из серебра.

При ловле после каждого взмаха блесна ложится на дно?

NikolayNVK
30.10.2019, 10:28
Тоже хотел спросить , как ей работать , но Роман опередил, меня еще в прошлом году заинтересовали донные блесны , помните , еще в прошлом сезоне писал что под конец зимы у меня все поклевки шли со дна или около дна , хотя рыба вообще ничего не жрала , кишки были полностью пустые.

Shark1248
30.10.2019, 13:01

Я как раз из Василькова!:);)

Shark1248
30.10.2019, 13:19
Изначально их делали два человека- Паша и я. Потом, когда раскусили тему, подключились еще двое- Саша и Вася...
Блесна хороша тем, что неприхотлива к игре, и ловит любого окуня от мала до велика!
Серебро хорошо, но не панацея! Самые уловистые были как раз не из серебра а из рандоли! Из серебра делали коронку на пузе!
Нашел у себя пару на паралонке... Где-то еще должны быть... Хотя все самое хорошее пораздавал...
На фото видно "родителей" и производную с плавным изгибом коронки...
На вид корявенькие, но рабочие. Красивые разошлись по рукам...))

Shark1248
30.10.2019, 13:32
При ловле после каждого взмаха блесна ложится на дно?

Обязательно!! Это донная блесна, она должна стучать в дно.
Особенность игри в том, что после подброса ее нужно отпустить в свободное падение, что бы она зарылась в дно, потом натянуть леску, выждать паузу несколько сек. Если нет поклевки, потихоньку колебательными движениями как бы вытаскиваем блесну с дна, но не отрываем от него! В этот период случается львиная доля поклевок. Если и тогда нет поклевки, слегка стучим о дно 2-3 раза и снова пауща 3-4сек. Если тихо, делаем новый подброс сантиметров на 20-30.

NikolayNVK
30.10.2019, 15:18
Обязательно!! Это донная блесна, 0.
Точно, тогда результат дала похожая проводка, только я блесну (впайку с откушенным одним крючком)скидывал прямо от лунки , предварительно делал запас свободной лески на льду , блесна при этом уходила от лунки метра на 1.5-2 в сторону и потом коротенькими подтяжками с поддрачиванием вел ее к себе, не отрывая от дна , практически все поклевки и прижимы были на этой стадии. Правда , тогда я судака ловил, но и окунь крупный был в прилове.

Shark1248
30.10.2019, 16:29
Точно, тогда результат дала похожая проводка, только я блесну (впайку с откушенным одним крючком)скидывал прямо от лунки , предварительно делал запас свободной лески на льду , блесна при этом уходила от лунки метра на 1.5-2 в сторону и потом коротенькими подтяжками с поддрачиванием вел ее к себе, не отрывая от дна , практически все поклевки и прижими были на этой стадии. Правда , тогда я судака ловил, но и окунь крупный был в прилове.

Вы описали поисковую проводку! Но когда окунь собрался вокруг блесны, то сбросами от лунки его можно разогнать надавав ему по голове, или он просто устанет гонять за блесной, ведь она каждый раз будет падать в разные места!! А когда она "бьет прицельно" тогда окунь охотнее ее атакует и продуктивность ловли выше! ИМХО!

NikolayNVK
30.10.2019, 17:16
Вы описали поисковую проводку! ИМХО!

В принципе , да, согласен, я применял такую проводку 2-3 раза в каждой свежей лунке, а потом переходил на обычную , в отвес с чирканием по дну, да и ловил я тогда в основном судака, а крупный окунь до 1кг.был в прилове .

LOM1962
30.10.2019, 21:48
Всем привет . Ну и добавляйте тройник с бусиной и будет бомбочка . Где живу ловят так . На блеск плохо а на чёрную или свинец нечищеный точно бомба . Догонялки . Хочу спросить у сообщества как ВАМ курская торпедка . Есть кому по душе вернее понял суть блесны и удачно применяет . У меня не пошла не вижу чёткой игры на водоёме .

viktor 5-10
31.10.2019, 06:25
Ну и добавляйте тройник с бусиной и будет бомбочка . Где живу ловят так . На блеск плохо а на чёрную или свинец нечищеный точно бомба .
Так "Бомбочка" і без тройника "Бомбочка". У всякому випадку, такий варіант давно пропонують на базарі Черкас. Окунь поважає і щука обрізає.;)

NikolayNVK
31.10.2019, 07:58
. Хочу спросить у сообщества как ВАМ курская торпедка . Есть кому по душе вернее понял суть блесны и удачно применяет . У меня не пошла не вижу чёткой игры на водоёме .

У меня КТ 36 , это такой скажем , стабильно ловящий универсал до 3-4 метров, пробовал увеличить ее под свои условия то вышло чуть похуже , а вот если придерживаться рекомендаций автора по размерам и по изготовлению , то есть делать ее в однокороночном варианте и припой стачивать , то нормально ловит. Только само изготовление ее немного нудное. Если делать двухкороночные , то нужен пуансон, вручную гнуть нижнюю коронку геморно , много брака выходит.

Hotabich
31.10.2019, 09:17
Абсолютно правильно написал Шарк, блесну делает Павел Петрович из Василькова. Одна особенность- блесна висит на петле (порядка 2 см.) на которой в обратную сторону от пуза висит свободно болтающийся крючок. На крючке пару кембриков (хотя у П.П. крючок без каких либо украшений). Блесна донная. Проводка такая- пару раз ударить по дну на натянутом кивке. Сделав взмах поднимаем на 5-10 см. и так до уровня глаз. Точно так же в обратном направлении. Больше всего поклевок у дна и на первых подъемах. Основная масса ловится на крючок.
У Шарка в коробке их два вида. Один с плавным изгибом - зовут кобра.
Практически Васильков весь ловит ими.

Shark1248
31.10.2019, 13:39
На счет догонялок есть нюансы как в самих догонялках так и в их монтаже! Доберусь до зимнего ящика, пофоткаю...

savana81
31.10.2019, 23:29
как ВАМ курская торпедка . Есть кому по душе вернее понял суть блесны и удачно применяет . У меня не пошла не вижу чёткой игры на водоёме .
У меня рабочая, но не фаворит, да и вообще принципиально на нее не ловлю. Встречный вопрос: а в чём собственно не видите чёткой игры?

LOM1962
01.11.2019, 17:24
Всем привет . Блесна Курская тяжеловата когда напильник там чють там подправил метал . Результат есть но не стабильный то же на рыбалку не беру а льда 2 года НЕТ . Мотив от Сосновских по проще по любому будет работать в ней всё проще фантазий для каждого много .Верхняя коронка двигается как пожеланию и высота и припои в бадье с водой под себя приспособить можно . Не выходит с одной стороны перевесил на другую стала верхне отгруженная . Игра одинаковая возможностей больше . Такую приблуда может кому пригодится быстро и шарик не надо ловить .Нижняя коронка как у курской но гнуть можно .

NikolayNVK
06.11.2019, 20:18
Всем привет. Сегодня получилось чуток попаять, а то все времени нет , коронки еще две недели назад заготовил. 45-40-36 мм. с ушами 50-45-40 мм ., вес 5.2-4-2.7 гр.. нержавейка-серебро, и еще забацал себе вот такую приблуду , у наших ювелиров подсмотрел, очень удобно припой с коронок срезать, пальцы не надо об напильник стирать да и вообще любой металл режет легко , когда испытывал, то гвоздь 200 -ку как карандаш заточил за пару минут , а на кромке ни одной зазубрины.Очень полезная в нашем деле штука. Если интересно , то расскажу из чего сделать.

hats
06.11.2019, 20:28
...Очень полезная в нашем деле штука. Если интересно , то расскажу из чего сделать.
Конечно интересно из чего такой штихель сделали.

NikolayNVK
06.11.2019, 21:30
Все, рассказываю. Из метчика для нарезки резьбы , те что на фото не совсем подходят , они коротковаты, то для наглядности . Ищите метчик для нарезки резьбы в блоках двигателей , желательно , еще советский , диаметром ,какой вам больше подходит , у меня 8мм. Он длинный и ничего с рукояткой придумывать не надо , просто кусок толстой термоусадки и готово. Смотрите чтобы было три режущих кромки , а не четыре, они и будут направляющими при обточке , и с торца чтобы не было отверстия как на первом фото справа или чтобы оно было не очень глубокое .Сначала на наждаке не спеша , постоянно охлаждая , чтобы не перекалить металл ,а потом в чистую на наждачной бумаге разной зернистости , я делал на ленточной шлифмашине. Плоскости делайте подлинней , так будет лучше фиксироваться в руке , у меня 50 мм. И конец не затачивайте , как шило, чуть его притупите , а то пальцы будете резать при эксплуатации. Вроде все, если чего забыл , то спрашивайте.

NikolayNVK
07.11.2019, 07:53
Конечно интересно из чего такой штихель сделали.

И еще, правильно он называется, шабер , у штихеля режущая кромка на торце , спереди , как у стамески, извините что я Вас поправляю , это не для того чтобы поумничать , вдруг кто себе захочет прикупить , а они есть и заводские, то чтобы не путались , а точно знали что искать, правда там качество надо смотреть.У меня был один , то через месяц выбросил , он при работе гнулся , хотя металл резал , видно зонная закалка, да и держать его было неудобно.:) , и можно попробовать сделать с трехгранного надфиля , но уже острым концом , для более тонких работ , например припой возле крючков убирать, хотя мои не советовали , говорят , что кромка скалывается , но мы не пользуем твердый металл , то мне кажеться , что можно попробовать или искать метчик потоньше .

savana81
07.11.2019, 15:17
немного ещё имел свободного времени и по фотографиям попытался скопировать блесну "Кялуш", видел её на просторах интернета в прошлом сезоне. Очень понравилась форма и игра показанная автором. С пуансонами пришлось повозиться и вот на фото всё что получилось: рост 37мм, вес - 3г. Игра в "ведре" пока радует....

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

savana81
09.11.2019, 16:31
доработал немного своего Коломыйца(обратку): изменил форму и сделал два размера 37 и 30мм, вес 3 и 2,3г соответственно. Игра - ложится в горизонт всегда ребром вниз и с покачиваниями бьет в исходную точку.

Roman2508
09.11.2019, 18:00
А говорил времени свободного нет. На изготовление таких пуансонов ушел явно не один день.:)

savana81
09.11.2019, 18:32
Та всё уже, теперь паяльник возьму в руки только в следующем году, показал всё что успел за три недели пребывания дома))))))

hats
14.11.2019, 17:37
В ожидании зимнего сезона спаял сегодня парочку. "Михалыч-36" в серебре.
YyMaw--Iqv4

Roman2508
14.11.2019, 21:16
На прошлой неделе тоже сделал похожую. Скорей бы лёд опробовать.

Roman2508
16.11.2019, 11:41
Пока льда нет, нужно вернуть утраченное в коробки. На рыбу расход блесен у меня не большой, а вот товарищи бездельничать не дают. Зимой паять будет некогда.
Вот сделал 35мм – 2.5гр и 40мм – 2.9гр. Медь - латунь - нейзильбер.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

viktor 5-10
16.11.2019, 12:47
Пока льда нет, нужно вернуть утраченное в коробки. На рыбу расход блесен у меня не большой, а вот товарищи бездельничать не дают. Зимой паять будет некогда.
Вот сделал 35мм – 2.5гр и 40мм – 2.9гр. Медь - латунь - нейзильбер.

Третя світлина. Перша, ліворуч, світла блешня. Там гра світла чи якийсь оригінальний візерунок покриття? І не імітація луски, і не корозія металу.

Roman2508
16.11.2019, 13:11
Просто такой рисунок на коронке, сделан по принципу канфарения в чеканке. Окуню нравится.:)

hats
16.11.2019, 16:35
Для презента товарищу, который только в прошлом сезоне немного начал блеснить, решил сделать блёсенку,на которую просто невозможно не поймать:). Чтобы запал не угас.:D
qGxC9x1ySUo

hats
18.11.2019, 13:07
i4PQ7n9jzZU
Решил сделать новую для себя блесну "ромбодротик". Долго искал необходимые пропорции. Вот что получилось в итоге. Одну уже настроил, игра в ведре просто завораживает. :)

Посмотрим,что на это скажет окунь.

NikolayNVK
19.11.2019, 10:05
На прошлой неделе тоже сделал похожую. Скорей бы лёд опробовать.

Роман, добрый день , что за крючок стоит на этой блесне , интересует производитель , а не размер, тоже нравятся с таким расположением ушка.

viktor 5-10
19.11.2019, 10:47
нравятся с таким расположением ушка.
Поясніть, будь-ласка, що Ви маєте на увазі.

NikolayNVK
19.11.2019, 11:27
Поясніть, будь-ласка, що Ви маєте на увазі.

Мені більше подобається ставити вушка на блешні паралельно її площині , як на фото , тому і шукаю крюки з таким розміщенням вуха як на Гамакатсу , на фото зліва , а справа Овнер . І ще у Овнера останнім часом , є проблеми з якістю , недавно взяв у нас в Хмельницькому , почав кембріки ставити , а гачки в руках розвалюються, то заніс назад, брав з техупаковки.

lobster
19.11.2019, 12:41
Всі пишуть про гарну гру у відрі, але ніхто не показує. По можливості знімайте ще й гру. Дуже цікаво.

Roman2508
19.11.2019, 12:45
Тройники ставлю Mustad. Думаю это для воблера более важно расположение ушка крючка.

hats
19.11.2019, 13:03
Так согласно этой схемы возможно любое расположение, я так на воблера и цепляю- как попало :D.
А вот для блесны положение важно.Это особенно важно, если блесна лёгкая
и типа сыпучки. При горизонтальном падении крючок должен ровно ложиться на поверхность блесны и сохранить баланс, иначе уйдёт в штопор.

viktor 5-10
20.11.2019, 03:51
А вот для блесны положение важно.Это особенно важно, если блесна лёгкая
и типа сыпучки. При горизонтальном падении крючок должен ровно ложиться на поверхность блесны и сохранить баланс, иначе уйдёт в штопор.
Не надаю значення положенню гачка, на блешні. Дійшов висновку, що трійник, на сипучці, поводиться, як парашут. Вчора налагоджував СС-27, із гачком №16. На скидах наче прилипає до тіла:158: На річковому варіантові "Уступу", поставив №14. Блешня осипається. а гачок провисає якорем. Не вписується все під спільний знаменник.
Хоч яка різниця, як поводиться гачок - аби не збивав гру приманки. Левова доля всіх покльовок доводиться на паузу.

viktor 5-10
25.11.2019, 18:37
Сула ще гуляє, а на ставок вийшов сьогодні. Льоду біля 5 см. Пострілює, але під центнером ваги не прогинається. Прозорий. Був більше двох годин. Окунь, до блешні, досить байдужий. Випробовував "СС-27", "ССР-27", "Глухарь", "Єльчик-45". Жодної жвавої покльовки, ледь чутне засмоктування трійничка. Більше двох, із однієї ополонки, не випрошував і далеко не кожна відгукувалась. Озерний варіант "Уступа" так і не розловив. У інших, більшість засікань відбувалась за ковзаючий, по волосіні, гачок. Я не одягав, більше цікавила робота нових приманок. Задоволення маса, хоч улов дуже скромний. Якщо вірити прогнозові, до Нового Року льоду не чекати.

Roman2508
25.11.2019, 19:10
Тоже открыл сезон. Был вчера и сегодня, лёд за сутки подрос на 2 см. В приоритете у окуня блесны до 30 мм. Оно и понятно маленькая глубина и окунь не крупный.

Testament
25.11.2019, 19:14
Якщо вірити прогнозові, до Нового Року льоду не чекати.А сьогодні ві де були?:)А ви кажете не чекати,не треба довіряти прогнозу,бо він такий самий як молода дівчина.:)

Testament
27.11.2019, 17:33
Занимался сегодня обкаткой пары блёсен.Начал с проверенной,та как всегда ,потом дошла очередь до " Кялуш",самый большой лифт 39 шт. с одной лунки,потом просто ушёл.:)Блесна интересная ,практически с первых взмахов собрала окуня под лункой и держала его всё время.При КД,тук идёт на какие-то доли секунды медленне чем при сбросах,на сбросах она быстрее,при чём окунь на сбросах быстрее атаковал иногда на пол-дороги к туку :).Затем поганял Четырёхгранку,на коротком и резком дёрге было пару захлёстов,затем поменял дёрг на более плавный и всё стало на свои места,блесна стала косить ,максимальный лифт 24 шт. с лунки,всего из 4 лунок было поймано и утопленно около сотни матросов,глубина ловли от 3 до 4 метров.

NikolayNVK
03.12.2019, 10:40
Пока у нас ходибельного льда нет , то пилю блесны. Хочу спросить , какой толщины металл лучше подходит для выдавливания пуансоном, а то выточил из цельного нейзильбера коронку под рипуса и думаю давануть прямо ней пару коронок разных цветов, я понимаю что нейзильбер , это не сталь но на пяток или десяток должно хватить, мне много не надо. Зарание благодарен .

Roman2508
03.12.2019, 12:38
Я обычно использую:
нейзильбер 0.15 – 0.2
латунь мельхиор 0.2 – 0.25
медь до 0.3.
Чем выше жесткость металла, тем меньше толщина. Сильно тонкий плохо держит форму. И перед штамповкой любой металл нужно отжигать.

NikolayNVK
03.12.2019, 13:01
Я обычно использую:
нейзильбер 0.15 – 0.2
латунь мельхиор 0.2 – 0.25
медь до 0.3.
Чем выше жесткость металла, тем меньше толщина. Сильно тонкий плохо держит форму. И перед штамповкой любой металл нужно отжигать.
Роман , добрый день. Спасибо за подсказки. Я пробовал давить только серебро , а оно и так довольно пластичное , а вот с другими металлами опыта нет , то хочу попробывать . С отжыгом , это понятно, весь тонкий металл есть в наличии, даже берилка 0.15 и 0.2 и 0.25 есть. и самое главное , есть два дня свободных , так что буду учиться.

Roman2508
03.12.2019, 13:24
А как давить будете?

NikolayNVK
04.12.2019, 10:03
А как давить будете?

Извиняюсь, что не сразу ответил, вчера появились срочные дела то домой попал заполночь. Давить попробую на свинце , в тисках без удара , подложив под коронку твердую основу , может совет есть какой, то буду благодарен.

Shark1248
04.12.2019, 20:47
Пока у нас ходибельного льда нет , то пилю блесны. Хочу спросить , какой толщины металл лучше подходит для выдавливания пуансоном, а то выточил из цельного нейзильбера коронку под рипуса и думаю давануть прямо ней пару коронок разных цветов, я понимаю что нейзильбер , это не сталь но на пяток или десяток должно хватить, мне много не надо. Зарание благодарен .

Медь отжечь и будет давиться хорошо. С латунью немножко сложнее. НО ДО 0,2мм должна продавиться. Медь наверное и толще продавится если отожженная.

savana81
04.12.2019, 21:19
Извиняюсь, что не сразу ответил, вчера появились срочные дела то домой попал заполночь. Давить попробую на свинце , в тисках без удара , подложив под коронку твердую основу , может совет есть какой, то буду благодарен.
Без удара обычно нет четких граней, особенно если металл выше 0,2мм толщины, их придётся выводить гравером уже на готовой блесне....конечно, возможно закрепить пуансон на железной пластине и приварить потом её к нормальному куску металла, что бы уверенно лупить молотком,....
уже так делал, жаль фото показать не могу. Сверлил сквозные отверстия, нарезал резьбу, закручивал болты, выступающие части болтов отрезал и гравером всё шлифовал ..наверное непонятно написал))))будут вопросы - пишите в личку, а там свяжемся!

Shark1248
04.12.2019, 21:29
...возможно закрепить пуансон на железной пластине и приварить потом её к нормальному куску металла, что бы уверенно лупить молотком,....

И я за это! прикрепить можно с помощью пайки, если не получится прикрутить... Таки удар будет лучше давки...

Roman2508
04.12.2019, 21:43
Супер-клей отпал сразу, а пайки хватило штук на пять коронок и тоже развалился. Если давить то лучше не в свинец а в толстую резину.

Shark1248
04.12.2019, 21:46
Супер-клей отпал сразу, а пайки хватило штук на пять коронок и тоже развалился. Если давить то лучше не в свинец а в толстую резину.

А как вы выбиваете коронку в свинце?
Опишите процесс?

Roman2508
04.12.2019, 23:02
Да ка и все - ударами молотка, но пуансон стальной. А сделать штамп из готовой выточенной блесны уже сложней. Об этом и писал. И еще коронка получается больше пуансона на толщину металла. Если к длине плюс пол миллиметра даже не видно, то ширина уже заметно отличается и может изменится игра.

hats
04.12.2019, 23:17
А как вы выбиваете коронку в свинце?
Опишите процесс?
Лучше один раз увидеть,чем сто услышать.
В сети есть ролик с Антоном (Tulos) " Изготовление блесны по технологии плюмбум" и интересный ютубканал konstantin2869 где автор искренне делится наработками по этой теме.
Но свинец и резина - это полумеры.
Выдавливая гидравлическим домкратом матрицу в электротехническом алюминии получаем практически вечную матрицу с очень четкими гранями. Коронки в этой матрице выбиваем уже молотком

NikolayNVK
05.12.2019, 10:22
Благодарен всем за дельные советы, закрепить коронку на железке лучше всего на обычный двухсторонний скотч , держит и удары и давку , проверено.Меня больше беспокоит сама коронка, на сколько ее хватит , хотя материал совсем не мягкий , это черенок от ложки и я его не отжигал, из черпалок делаю бокоплавы , то этих обрезков у меня хватает , так что не жалко , можно и переделать если вдруг испорчу.
Кстати о ложках, в позапрошлом сезоне сделал одну блесну , очень хорошо себя показала по судаку у нас на Днестре и в этом году уже конкретно ее обкатали с лодки в отвес , то доберусь домой , выложу , может кто захочет себе сделать , очень простая в изготовлении ,

ватч 77
05.12.2019, 12:46
то доберусь домой , выложу , может кто захочет себе сделать , очень простая в изготовлении ,Интриган;).Николай, жду,и не только я:). Тоже ложек мельхиоровых есть..

viktor 5-10
05.12.2019, 13:11
В сети есть ролик с Антоном (Tulos) " Изготовление блесны по технологии плюмбум"
Дякую. Колись переглядав і пропустив повз-біч, не доріс до пуансонів. До використання насічки папилків, можна взяти цю пораду ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]).
Цікаво і це ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), хоч мені зручніше користуватись дерев'яною прищепкою для білизни.

NikolayNVK
05.12.2019, 16:00
Все , выкладываю. Там все из фоток понятно , обрезали , подогнули нос и хвост , бока изнутри обточили под грань . Выходит то ли лодочка , то ли торпедка з дыркой в пузе и даже с ценником , не знаю как ее назвать , вообщем торпедированная лодочка.:) Ее есть три варианта , с чайной, десертной , столовой ложки , разнятся размерами ну и весом понятно, 7 гр. , 10 гр. самая большая около 15 ее дома нет, осталась в Днестровской коробке на базе , то к сожалению показать пока не могу ,но там принцип тот же что и в мелких , отличается только размером. При своих размерах оно довольно легкие , так что мелкие можно пробовать и на небольших глубинах. Игра напоминает чем то Хански от Нильсмастера , сыпучка с небольшим уходом в сторону , если крючек перевесить в хвост , то сыпется в столбе без планирования, пробовали и так , тоже ловит.Большой плюс , толстое покрытие серебра . Вроде все , если что недорассказал то спрашивайте.

NikolayNVK
07.12.2019, 10:04
Вот ,еще похвастаюсь , вчера себе берилки прикупил 0.15 прозапас , полоса 200мм шириной ,цельный метр за 200 целковых , то может кому надо , то могу дать телефон , могу и сам забрать и отправить НП , это не далеко от меня, отжигается нормально, проверил.

lobster
09.12.2019, 13:54
Вчора другий раз вийшов на лід. Поганяв трішки полосатиків.
Скоро викладу у себе на каналі [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] відео з риболовлі.

Roman2508
09.12.2019, 14:19
Везет вам. У нас льда в ближайшее время не предвидится.
Ждем видео.

Testament
09.12.2019, 21:16
В субботу и сегодня поганял не много укороченного Коломыйца 36 размере.Если в субботу времени этой блесне было удиленно очень мало,то сегодня уже поупирался.Поганял её на разных глубина от 4 до 1 метра, хотя клёв был очень паршивый но всё же есть что сказать.Вязал её глухим узлом ( как впрочем и все блёсны вяжу),начинал ловлю с КД,даже очень короткого,блесна быстро и чётко,я бы сказал звонко Тукает,при КД но уже чуть размашестей,блесна всё так же чётко и быстро тюкает.Затем пробывал её на сбросах начинал с не большого,она на какие-то доли секунды подвисала и обратно чёткий и звонкий тюк,а вот на больших сбросах,она уходила уже подальше от центра и затем чёткий тюк.Блесна легко управляемая,ни каких захлёстов ,быстрая, леска 0,18.

lobster
10.12.2019, 14:28
Як і обіцяв. Відос з моєї недільної риболовлі.
Вітається конструктивна критика, коментарі та підписка на канал. Приємного перегляду.

K7Oi8XP9upc

viktor 5-10
10.12.2019, 21:02
Як і обіцяв. Відос з моєї недільної риболовлі.
Вітається конструктивна критика, коментарі та підписка на канал. Приємного перегляду.
Дякую. Не можу ніяк зрозуміти, як можна ходити, на перший лід, із буром.:158: Ну це так, щоб не мовчки:)
Якщо глибина більша метра, окунів відпускаю прямо у цю-ж ополонку. Проблем, із кльовом, не виникає. Із білою рибою, на таке, не наважуюсь.
Можливо буде цікаво ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), якщо не бачили.

NikolayNVK
11.12.2019, 16:03
Мужики, гляньте , вроде уже на что то похоже , берилка 0.15 , на последнем фото латунь 0.25 , то не очень , грани не четкие ,я то ее доведу напиллингом , там толщины хватает ,но надо брать потоньше, выбивал на свинце.

lobster
11.12.2019, 16:27
Дякую. Не можу ніяк зрозуміти, як можна ходити, на перший лід, із буром.:158: Ну це так, щоб не мовчки:)
Якщо глибина більша метра, окунів відпускаю прямо у цю-ж ополонку. Проблем, із кльовом, не виникає. Із білою рибою, на таке, не наважуюсь.
Можливо буде цікаво ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]), якщо не бачили.

По пешні скажу, що за день до перевіряв кригу, де знімав ролік і там було доволі безпечно стояти, ходити, ловити. Тому і не брав пешню а взяв льодобур.

З відпусканням теж спірне питання. Є ролік, який показує де окунь після випускання клює, а є думки спортсменів по ЗБ. Не знаю чому, але наразі спортсменам вірю більше.

Взимку поставлю камеру і перевірю реакцію риби. На відпускання.

NikolayNVK
11.12.2019, 16:56
Вот , еще латунь тонкая, вроде получше видно, а то берилка страшная после отжига. Размер будет 45 мм. Может какие замечания есть.

Roman2508
11.12.2019, 18:59
Отлично получилось.:gru:
Думаю, будет проще сначала залить коронку припоем, а потом уже вырезать. Меньше шанс погнуть при обрезке.

NikolayNVK
11.12.2019, 19:54
Отлично получилось.:gru:
Думаю, будет проще сначала залить коронку припоем, а потом уже вырезать. Меньше шанс погнуть при обрезке.

Так и планирую заливать . Еще раз благодарю Всех за советы.

Shark1248
12.12.2019, 18:30
Вот такие догонялки я использую при ловле окуня на донные блесны...

viktor 5-10
12.12.2019, 21:06
Різновид "Кози"? Який розмір? Подвійні, дрібні, гачки не доводилось зустрічати.

Shark1248
12.12.2019, 21:31
Різновид "Кози"? Який розмір? Подвійні, дрібні, гачки не доводилось зустрічати.

Можна сказати що коза, але набагато легша!
Розмiр ось...

Slv
13.12.2019, 10:58

А как Вы монтируете догонялку? Она опускается на блесенку?
Может есть фото?

Shark1248
13.12.2019, 14:59
Пользую два варианта монтажа!
1. В петлю запускаю догонялку и блесну так, что бы крючки смотрели в разные стороны.
2. Запускаю догонялку на леску, а потом вяжу блесну.
Чаще пользуюсь вторым методом, хотя он более геморный, так как нужно постоянно следить за тем, что бы догонялка не зацепилась за шугу в лунке.
Сорри за фото боком! С телефона неудобно...

Belich
14.12.2019, 14:01
А почему двойник? На тройник реализация не лучше? И еще слышал от бывалых, что, зачастую, чем миниатюрнее догонялка, тем лучше клев. Поэтому используют тороничёк с намоткой тонкой медной проволоки, а то и вообще просто голый тройник.

Алекс!1
14.12.2019, 16:57
А я голый одинарник.

Adm1
14.12.2019, 17:03
Кто кто???))))

Roman2508
14.12.2019, 17:37
Кто кто???))))
:D:D:D

Shark1248
14.12.2019, 21:43
А почему двойник? На тройник реализация не лучше? И еще слышал от бывалых, что, зачастую, чем миниатюрнее догонялка, тем лучше клев. Поэтому используют тороничёк с намоткой тонкой медной проволоки, а то и вообще просто голый тройник.

Если окунь активный и крупный, еще и в мороз, когда он плотно хватает тройник, его очень тяжело достать из пасти! И пока ковыряешься, теряется драгоценное время! С двойником все гораздо проще! Он как правило в верхней челюсти торчит, и достается за секунду!
На счет догонялок... Я делаю с ращных размеров крючков! По первому льду крупнее, по последнему меньше...

Руслан Одесса
18.12.2019, 09:20
Мужики, гляньте , вроде уже на что то похоже , берилка 0.15 , на последнем фото латунь 0.25 , то не очень , грани не четкие ,я то ее доведу напиллингом , там толщины хватает ,но надо брать потоньше, выбивал на свинце.
резкие грани нужны для агрессивной игры... а в зимней блесне токое крайне редко, если форма блесны откатаная и РАБОЧАЯ то нормально когда грани не угловатые а слегка обмыленные.
а если форма блесны фантазийная или проектная то это сизифов труд...
если по рабочему прототипу- тогда повторяйте прототип...

valbi
18.12.2019, 09:41
Пользую два варианта монтажа!
......
2. Запускаю догонялку на леску, а потом вяжу блесну.
Чаще пользуюсь вторым методом, хотя он более геморный, так как нужно постоянно следить за тем, что бы догонялка не зацепилась за шугу в лунке.

Я ставлю над блесной выше 10-15 см обычный стопорок, и никуда догонялка не цепляется...

Руслан Одесса
18.12.2019, 10:08
Сорри за фото боком! С телефона неудобно...
тоже всегда "хвостик" для блесен планеров делал из двойника, просто в "старину" было принято опушку делать из шерсти или шерстяных ниток красных или чёрно рыжих(енот,собака,коза) ,сейчас благо есть УФ смола +уф фанарик + люрексы и SSSбрейд [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] + всякие колёра для уф смол и клей лаков... но есть всё равно в коробке блесенки оснащёные красной шерстинкой.... так сказать - даньвековымтрадициям :)
зы: то среднемелкому окуню на подвесках хитом у моих пинатов рулят цвета SSS braid GREENLANDER при тусклом освещении и Hot Orange при ярком.
зыы: к.критика -ставь крючки отличного качества, на крючках не экономь... , если нет овнера или гамика двойного можно спаивать 2 гамакатсу одинарных и делать петельку из лески как на ассистах. хотя подвески на качественном крючке достаточно и одинарного крючка, просто двойник коструктивно для блёсенок лучше... имхо конечно.

Руслан Одесса
18.12.2019, 10:28
стуганул \ запилил недавно олд скульных блёсенок сыпучек-планеров , делал их очень много в 2000-2006 годах, поиссякли закрома... :) а так хороши по окуню и судачку... :D (на стареньком прототипе начертана мной дата 2006 год ,порядковый #17
коронка серебрёная латунь,крюк гамакатся #6 на толстой проволке(обязательно если предполагается поимка судака и карпа).
длина 50 мм, вес 2,6-2,65 гр.
зы: не люблю фетиши... но красная голова на таких блесенках показывала себя лучше чем бесцветная или зелёная..., ну и глазик рисую по привычке... ;) хотя ловит и без глазика...

NikolayNVK
18.12.2019, 12:34
Вчера запаял первые , пробные . Коронки из цветмета посадил на серебро , серебрянную коронку на берилку, размер 45, вес 4.5 гр. Пришлось переделывать пуансон , тот что из ложки ,нейзильберовый , удар не держит то выточил из твердой бронзы на фото брусок, а вообще , вывод такой : пуансоны надо точить из стали и не морочить себе ж...у , все уже давно придумано, так что для начинающих , не идите моим путем. Крюки будут N 14 . Следующие впайки, сделаю то покажу.

Shark1248
18.12.2019, 22:22
Вчера запаял первые...

Запилите видос работы блесны!

NikolayNVK
18.12.2019, 22:44
Запилите видос работы блесны!

Вы имеете ввиду саму игру блесны?

hats
19.12.2019, 00:26
Вчера запаял первые , пробные ...
Мне одному кажется, что крючок лучше будет с другой стороны?

Plagus
19.12.2019, 01:30
Мне одному кажется, что крючок лучше будет с другой стороны?
С другого ракурса видится что узкий конец, где стоит тройник, таки тяжелее,
так уж пусть сам автор объяснит :)

NikolayNVK
19.12.2019, 09:59
Давайте я развею Ваши сомнения. Это верхнеогруженная блесна (фото внизу)и как у всех аляскоподобных блесен игра у нее , обычная сыпучка в столбе , только за счет линзоподобной лыски в верху , она быстрее становится в горизонт чем другие блесны подобного типа, даже на коротком дерге , еще у нее есть один вариант игры , если дерг делать чуть помягче (подбирается опытным путем на словах не обьясню)то получаем небольшой уход в сторону при подьеме с возвратом в исходную точку при сбросе ,что то типа маропедки. Насчет поменять крюки местами , то пробовал и ничего толкового из этого не вышло. И если честно немного удивлен , что она вызвала такую полемику , она древняя , ей сто лет , когда то я их точил себе из цельной болванки , размеры слямзил с фирменной , (размеры могу дать , если кого интересует, есть 45 и 42 мм.)только у нее еще и пузо было немного выдуто линзой , потяжелей была. Блесна стабильная и простая в работе , расчитана на дурака , ее как ни дергай , перехлестнуть не получится , штопора тоже не бывает, вот , как то так . Да , еще , игру снять врядли получится , 4.5 гр. для ведра или для ванны многовато , а подводной камеры у меня нет, я конечно попробую , но сомневаюсь , что из этого что то выйдет , ей бы с метра полтора глубины то было бы видно, вроде все. Всех с праздником , пока.

NikolayNVK
19.12.2019, 13:22
Вообще то , я понимаю , почему стал этот вопрос , данная блесна , своими очертаниями немного напоминает что то типа ромбодротика , возможно лодочки Ткаченко , но там игра другая и смысл другой заложен.

NikolayNVK
24.12.2019, 10:58
Вчера , вечером , успел еще три впайки сделать и лавочка закрывается , внуки приезжают на праздники , две недели никакого рукоделия , может за это время , лед станет. Осталось нитки намотать и лак возле крюков , да вот смотрю не маленькие ли крючки поставил , еще есть время перепаять. Размер 45 мм , вес 4.5 гр.

Shark1248
24.12.2019, 14:42
Вчера , вечером , успел еще три впайки сделать и лавочка закрывается , внуки приезжают на праздники , две недели никакого рукоделия , может за это время , лед станет. Осталось нитки намотать и лак возле крюков , да вот смотрю не маленькие ли крючки поставил , еще есть время перепаять. Размер 45 мм , вес 4.5 гр.

Хороши!!
Да, возможно крючек на размер больше был бы интереснее...

Roman2508
24.12.2019, 15:18
А как по мне и эти великоваты. А почему впайка, а не подвес?

NikolayNVK
24.12.2019, 16:09
С подвесом уже есть, а на впайки стараюсь ставить покрупнее , больше судаком занимаюсь , у нас его хватает ,то перестраховуюсь , да сазан или карп бывает , влетает , то надо что бы крюки держали рыбу , это овнер , двойник , отпущенный в районе уха , следующий размер тоже есть , смотрел и его , показался великоват, поставил тот, что на фото , справа .Пока буду пробовать так , если будет рвать крюки , то перепаяю , там ничего сложного.

viktor 5-10
25.12.2019, 10:28
20 см Різдв'яного пейзажу :) Схоже бур, цієї зими, не розчохлятиметься.

NikolayNVK
26.12.2019, 09:52
20 см Різдв'яного пейзажу :) Схоже бур, цієї зими, не розчохлятиметься.

Наші хлопці 19 числа були на Дністрі , то теж сміються , що ще такого не було , щоб на Миколая комарі покусали.

Шкрекозила
26.12.2019, 15:40
Наші хлопці 19 числа були на Дністрі , то теж сміються , що ще такого не було , щоб на Миколая комарі покусали.

И как с клёвом на Днестре?

NikolayNVK
26.12.2019, 16:39
И как с клёвом на Днестре?

Да что то слабо , похвастаться особо нечем , судак стоит на 25-27 метрах , крупный брать нехочет , а мелочь проскакивает за компанию с окунем.

Shark1248
31.12.2019, 00:34
Появилась свободная минутка, решил запилить по клаССике...

NikolayNVK
31.12.2019, 09:01
Появилась свободная минутка, решил запилить по клаССике...

Осталось спаять хвосты и снежинка , на елку классная будет , Всех с наступающим Новым Годом.

Adm1
31.12.2019, 09:04
какая снежинка?? это явно пропеллер будет! :)

NikolayNVK
31.12.2019, 09:16
какая снежинка?? это явно пропеллер будет! :)

С такими зимами , скоро все перейдем на снежинки с пропеллерами .:) Зимние блесны станут не актуальны.

Roman2508
31.12.2019, 15:16
Смотрел погоду... ТИХО. Главное не спугнуть!!!
Всех с НОВЫМ ГОДОМ!!!

Shark1248
01.01.2020, 21:09
Немного чешуи вам в ленту!!

savana81
04.01.2020, 16:06
Всех с Новым годом и наступающим Рождеством Христовым!
А сезон у меня так ещё и не открыт, только тонкая корка льда на водоемах дает надежду, что вот вот начнётся....
Но между тем паять новые блёсны желание не пропало:), Попробовал сделать похожую на Дуэлер от Нильс Мастерс. Рост 37мм, вес 2,9г, своеобразная по игре получилась блесна, описывать как играет в ведре пока не буду, проверю все на водоеме потом отчитаюсь....
Увеличил также размер Кялуша с 37мм до 45мм. К этой блесне вопросов нет, играет стабильно, но игра подвеса и впая отличается, Ждем нормальный лёд....:zribalko:

Shark1248
10.01.2020, 00:00
Выхватил немного свободного времени...

NikolayNVK
10.01.2020, 08:13
Выхватил немного свободного времени...

Тоже такий размерчик нівроку , чи то так на фото?

Shark1248
10.01.2020, 08:56
Тоже такий размерчик нівроку , чи то так на фото?

То так на фото... 36мм и 48мм

Shark1248
11.01.2020, 00:26
Укрупняемся!!:drill2:

viktor 5-10
11.01.2020, 06:37
Укрупняемся!!:drill2:
Якби-ще і товщина криги підтяглась хоч до довжини більшої блешні:)

NikolayNVK
11.01.2020, 11:25
В нас , ще позавчора , бачив людей , на кризі , а вчора чуть плюсануло , то дві хазяйські собаки втопилися , не встигли дістати. Обережними будьте.

savana81
13.01.2020, 15:39
...пол зимы и ни туда и ни сюда:eek:.....попробовал сделать Прокладку, смотрел в Ютюбе ловят на неё. Но всегда хочется сделать как то по своему: сделал крылья разные, что бы определить лучший вариант по игре; Поменял местами крюки, тут блесна летает как балансир, сам не ожидал такого....
Вообщем "шокировать" окуня есть чем, а льда нет:)
Блесна получилась достаточно быстрая, при росте 37мм вес до 4 грамм.
На тройники, скорее всего, придётся вязать муху, что бы тормознуть её...
Будет плохо "летать" обрежу крылья по самые.......короче если что, пойдём по классике!:)

savana81
26.01.2020, 23:46
.....вчера для меня, наверное, был первый и последний лёд этого сезона, выйти на него, конечно, было проблематично, но накидав веток, положив доску и набравшись смелости:) нам это удалось. Лёд 5см, держал нормально, два человека на расстоянии вытянутой руки стояли уверено. По рыбе не густо, но кое кого уговорить удалось... да и этого хватило для успокоения души;) и поднятия адреналина!
По блёснам: тестировал Кялуш 37мм подвес - блесна огонь! - записал в хит этого сезона;
из проверенных 4G (4-хгранка) 30мм подвес (хит прошлого сезона) тоже вне конкуренции;
Последняя блесна Прокладка и не разочаровали и не порадовала, рыбу не поймала но и захлёстов в проводке (как было в ведре) нет!, её время или водоем ещё впереди. А вот впай (прокладка без крыльев) сработал очень хорошо, рыб подбирал его как из дна так и толще воды.
p.s. с таким сезоном уже не особо хочется брать в руки паяльник, но будем надеяться .....:zribalko:

lobster
27.01.2020, 08:56
Власне по сьогоднішній риболовлі.

На водойму прибув десь біля 10. Одразу пішов на локації, які знаю, по ловлі спінінгом. Там є невеличка бровка і думав, що там би мала стояти риба. Мала, лиш нікому не сказала. Перша ополонка - галяк. Друга - серія із двох окунців. Норм. Ще 3 ополонки - мімо. Бурю ще серію з 7 ополонок. З них рибу дають знову дві. Вирішив перевірити ополонку на якій зловив 2 рибки. Часто так буває, що на ополонках, які давали рибу знову клює. Помічав це неодноразово. Ловлю плотву. Здоровєнну плотву. Нооооорм.
Так далі і продовжував. Серія 5-7 ополонок, обловлюю. Якщо нема, то далі серію бурити. Набурився, як дикий пес.

Вирішив кардинально змінити локацію. Коли лиш прийшов - рибка покльовувала, але потихеньку кльов вмирав, як і мої надії на міфічних грубих окунів, про яких говорять на цій водоймі. Десь з 14 до 16 години ходив, бурив, але мав лиш одну-дві клюваки за годину. Вся надія була на вечірній вихід. Він був, але нічого особливого. Одного окушка в районі 70-80 грам, одного 40-50 грам і купа дріб"язку. Приємним бонусом влетіла щука. Добре що не зрізала мою улюблену саморобну бляху, на яку зловив 90% всього улову.

Риболовлею довольний, розміром риби - не дуже. Нічо, ще половимо грубих окунів...

На мому youtube каналі Spinning fanatic ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) буде незабаром відео. Тут його також опублікую.

lobster
30.01.2020, 14:33
Як і обіцяв відео. Коментуйте, підписуйтесь.
Приємного перегляду.

2l4HgTpSrag

Roman2508
30.01.2020, 15:46
Видео однозначно зачетное:zribalko:. Пусть и без трофейных окуней, но завидую (как ты и сказал в конце ролика) хотя бы возможности выйти на лед. У нас сегодня +5 и ветер.
Возник вопрос ко всем блеснильщикам (пока льда нет): как часто на блесну в прилове вам попадается белая рыба и были ли бонусы?

lobster
30.01.2020, 17:45
Видео однозначно зачетное:zribalko:. Пусть и без трофейных окуней, но завидую (как ты и сказал в конце ролика) хотя бы возможности выйти на лед. У нас сегодня +5 и ветер.
Возник вопрос ко всем блеснильщикам (пока льда нет): как часто на блесну в прилове вам попадается белая рыба и были ли бонусы?

Майже на кожній риболовлі ловлю мінімум одну білу рибу.
Уклея, йорж, плотва, краснопірка, ротан, бичок - ті види риб які ловив і вважаю не чітко вираженими хижаками. Судака і щуку немає сенсу згадувати, бо їх мабуть всі ловили.

viktor 5-10
31.01.2020, 18:21
Для тих хто слідкує за В.П.Сосновських, із Кургану. Чергова пропозиція. Блешня "Алтай" ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]). Сюжет викладений ще минулої ночі. Щось не залагодилось, у Павловича, відео закачане та сповіщення не висвічується. Через посилання є.
П.М. Схоже вийшла помилка, залито на канал внука.

NikolayNVK
01.02.2020, 14:12

Тоже в прилове часто попадается белая рыба , особенно когда использую блесны с цепочками и одинарником , хотя я не большой их любитель , но иногда ими полавливаю . На Днестре , в основном лещ крупный влетает , частенько вырезуб , но он краснокнижный , отпускать надо , а куда его уже отпускать если поднял его с двадцатки , а то и глубже, то тоже палка в двух концах , редко жерех и голавль но, это или в начале зимы , или по последнему льду. По ставах , в основном карп и карась , реже красноперка крупная . Бонусы в виде крупного карпа , тоже частенько бывают , в основном в оттепели и солнечную погоду , но там проблема в другом , чтобы его взять , его надо правильно припарковать чтобы лунку расширыть , карп даже 2кг, если горбатый то в 130 лунку не особо лезет , а если крупняк и рыбак к этому не готов , а рядом никого нет чтобы подсобить , то сход 100%.

lobster
03.02.2020, 10:15
Доведеться зробити вам трішки нервів. Знаю, що всі очікують на морози цього тижня, а ми поки насоложуємось кригою товщиною 10-15 см.

Риболовля була вкрай важка. Риби мінімум. Реагує лише на мотиля і то слабо. Батько ловить з ополонки пару штук, кидаю туди бляху - глухо. Сиджу на ополонці біля 10 хвилин, розкачую - глухо. Змінив 4 кардинально різні локації по глибині і типу - глухо. Перед поїздкою додому думаю: "а чи не поставити мені балансир?". Ставлю мініатюрний баланс і рибака почала проявляти цікавість. Кидаю туди бляху - ноль. Блешні є як свої недоробки, так і двох майстрів з цього форума. Ловлять завжди і всюди від мала до норм окуня. Риба просто не реагувала на блешні крім ранішнього мікро виходу.

Хто стикався з таким? Є якісь думки з цього приводу? Всім гарного робочого тижня і чекаємо на морози та нормальну кригу...

NikolayNVK
03.02.2020, 11:07
Доведеться зробити вам трішки нервів. Знаю, що всі очікують на морози цього тижня, а ми поки насоложуємось кригою товщиною 10-15 см.

Риболовля була вкрай важка. Риби мінімум. Реагує лише на мотиля і то слабо. Батько ловить з ополонки пару штук, кидаю туди бляху - глухо. Сиджу на ополонці біля 10 хвилин, розкачую - глухо. Змінив 4 кардинально різні локації по глибині і типу - глухо. Перед поїздкою додому думаю: "а чи не поставити мені балансир?". Ставлю мініатюрний баланс і рибака почала проявляти цікавість. Кидаю туди бляху - ноль. Блешні є як свої недоробки, так і двох майстрів з цього форума. Ловлять завжди і всюди від мала до норм окуня. Риба просто не реагувала на блешні крім ранішнього мікро виходу.

Хто стикався з таким? Є якісь думки з цього приводу? Всім гарного робочого тижня і чекаємо на морози та нормальну кригу...

А глибина яка ?, і бажано , розмір балансира.

Testament
03.02.2020, 13:35
Хто стикався з таким? Є якісь думки з цього приводу? .З таким явищем стикався дуже часто,навіть провірені блешні не давали результату,і що б ти не робив,не хоче він їсти и все. Бувало що в деякий період,все ж відгукувався на блешні,а потім знову давай тільки балансир.З чим це пов,язано ,не можу зрозуміти,але таке явище бувало не рідко.Можливо його цікавить в цей час більш обємні приманки,та більш розмашиста гра,хто його цього окуня знає.:)

Docklfar
03.02.2020, 19:08
Хто стикався з таким? Є якісь думки з цього приводу?
Було два тижні тому аналогічне)
Був на водоймі в межах міста. Вискочи на пару годин.
На водоймі 2 зони з людьми.
Пройшов на ближню- 100% людей з мормишками, всі в один голос кажуть, що бляху не бере взагалі. Пробую біля них. Не брешуть)) Дійсно з десятки лунок, ні одного контакту.
Рухаюсь по водоймі, йде перебір коробочки. Ловлю одного. Аха! Були не праві, думаю, зараз я зроблю вітер! А не тут то було. Далі тихо.

Приходжу в іншу зону. Знову всі на мотиля, крім одного)
Дідусь років за 70, оперативно рухається і знімає практично з кожної дирки полосатих. Блін, та як так... зараз підберу.

На виході перебрав десятка два блях. Зловив ще два окуня.
Набрався наглості, пішов подивитись на що так клює у дідуся.
Це була коротка і широка Торпедка. доволі часто бачу такі, колись їх робив Циган, і продавав на місцевому ринку.
Далі перебирав бляхи вже в сходому виконанні, аде болт!
Хотів взяти реванш, але не було можливості(

Висновок в мене такий: Варіантів блях і їх проводок нескінченна кількість, і я впевнений, що серед них можна підібрати ту систему, яка буде працювати сьогодні)))
А на те, бере тільки мормишку скажу одне, не вміємо ми ловити)))

Shark1248
07.02.2020, 16:48
Заметил, когда пилю блесны, за окном холодает!!!😁😁
Нужно пилить побольше!
Из новенького...

Roman2508
07.02.2020, 17:02
Заметил, когда пилю блесны, за окном холодает!!!😁😁
Нужно пилить побольше!
Из новенького...

Они выточены из цельного куска или паяные?
Паяю еще с октября - не помогает. Уже забросил, и так новинок на две зимы тестировать.
Надеюсь в воскресенье или понедельник опять перволедка.

Shark1248
07.02.2020, 19:35
Они выточены из цельного куска или паяные?
Паяю еще с октября - не помогает. Уже забросил, и так новинок на две зимы тестировать.

Они спаяны из двух коронок мельхиора...

Roman2508
07.02.2020, 20:20
Дела похожую, но верхняя коронка была полукруглой (лодочкой). Трудно такие настроить, и плюс ловить ими тоже нужен опыт. А если ее понял, то нужно думать о детях – им (не сейчас, а когда вырастут) рыбку оставить.

Shark1248
07.02.2020, 20:44
Дела похожую, но верхняя коронка была полукруглой (лодочкой). Трудно такие настроить, и плюс ловить ими тоже нужен опыт. А если ее понял, то нужно думать о детях – им (не сейчас, а когда вырастут) рыбку оставить.

Эти я делал на заказ по фотографии... Хотя на вид форма не особо сложная, но при изготовлении было достаточно много хлопот...

Roman2508
07.02.2020, 20:57
При неправильном центре тяжести и неправильном радиусе изгиба сразу уходит в штопор. А правильный знает только окунь.:)

viktor 5-10
08.02.2020, 07:28
Дві ночі, поспіль, було до -8*С. Вчора не витримав, побіг до ставу. У закутку, шкірка криги біля 2 см. На відкритому просторі гуляє хвиля. Сьогодні, ранком, -10*С. Не впевнений, що завтра зможу вийти на лід.Зовсім не зимовою видалась ця зима.

Shark1248
08.02.2020, 12:26
При неправильном центре тяжести и неправильном радиусе изгиба сразу уходит в штопор. А правильный знает только окунь.:)

В данной блесне ЦТ заключен между двух коронок, его изменить можно только если какую-то часть блесны не залить припоем.
а в штопор блесна уходит не из-за неправильного радиуса а из-за кривой плоскости! Из-за неправильного радиуса она может делать кувырок на подбросе и вместо планирования будет сыпаться, ну или просто гвоздить...

Roman2508
08.02.2020, 20:15
Если гвоздит - это не самое страшное. Хуже когда на падении рисует спираль.

Shark1248
09.02.2020, 21:20
Может все таки зима образумится?...
80мм.
21гр.
Мельхиор

savana81
09.02.2020, 22:26
Сегодня на льду (4см)....Прошлый растаял, стал новый.
Полнолуние, солнце, ветра нет -погода супер - окунь ступор полный, на мормыху у некоторых пролетал. Улов дня на фото. ....Из блесен тестировал Ромбодротк - стабильная, понравилась!

Roman2508
20.02.2020, 10:30
Все - закрыл самый короткий на моей памяти сезон ловли зимней блесной. За десять дней нормального льда получилось выехать на водохранилище четыре раза. У рыбы все по графику – глухозимье.
Куча новинок не дождались своей очереди.
Вчера вот такая простенькая блесенка на мели не уступала мормышке с мотылем.
Длина 35 мм. Вес 2 грамма.

viktor 5-10
20.02.2020, 17:36
Вчера вот такая простенькая блесенка на мели не уступала мормышке с мотылем.
Длина 35 мм. Вес 2 грамма.
Як її величать? Та, що жовта - має специфічне покриття чи то гра світла?(Перше фото).

Roman2508
20.02.2020, 18:02
Названия не знаю. Много раз видел похожие. Своим блеснам названий не даю.
Когда-то уже Вам отвечал - рисунок на коронке, сделан по принципу канфарения в чеканке.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 500.jpg ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
Фокус в камере живет своей жизнью.

viktor 5-10
14.03.2020, 06:52
Час прямує до літа, а смуток за зимою залишається. Ютуб викинув сюжет ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) Балаченцева. В руках сверблячка. Спробував повторити, на скільки зумів вникнути. Інформації не багато. Розміри моєї репліки. Довжина 35 мм. Ширина в хвості 5 мм, в найширшому місці 10 мм (воно в 10 мм від низу). Ширина по краях кіля 3 і 5 мм. "Лижне" заокруглення за 6 мм від краю. Вийшла важчою, ніж оригінал - 2,7 г. На вкиданнях і посмикуванні, лягає в горизонтальне положення. Падає кілем до низу, із поздовжніми (човниковими) коливаннями. На всіх опусканнях гачок лягає на блешню. На першому зображенні оригінал, для порівняння.

exceler
06.04.2020, 20:49
Як її величать? Та, що жовта - має специфічне покриття чи то гра світла?(Перше фото).похож на Мечик.Паял,работают,но у меня,другая любимица

Testament
07.04.2020, 13:12
,но у меня,другая любимица Какая, если не секрет?

NikolayNVK
21.09.2020, 11:48
Привет всем . И шо , никто не чешется , зима на носу?Мухоморы :) в соседней ветке ,им тоже привет,уже, полным ходом рукоблудят. Без рыбы останемся.:)

exceler
27.09.2020, 22:05
Какая, если не секрет?вот такая

Testament
01.10.2020, 20:57
вот такая Это пуля? Можна ракурс с двух сторон? Спасибо.

viktor 5-10
31.10.2020, 16:15
Щойно прочитав сумну новину ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]):
Сегодня сообщили что умер Виталий Павлович, сгубил его короновирус.
Царство ему небесное!
Мова йде про відомого автора зимових блешень Сосновських Віталія Павловича, із міста Курган.
Вічна пам'ять Паличу.

Roman2508
01.11.2020, 10:02
Печально. Очень жаль хорошего человека.

Suvook
01.11.2020, 14:31
Привет всем . И шо , никто не чешется , зима на носу?Мухоморы :) в соседней ветке ,им тоже привет,уже, полным ходом рукоблудят. Без рыбы останемся.:)
А буде лід?:zribalko:

NikolayNVK
02.11.2020, 19:36
:rolleyes:А буде лід?:zribalko:

:rolleyes:?

Кузьмич
11.11.2020, 11:06
Щось лазив в Ютубі та випадково натрапив на відос виготовлення блешні, і так захотілось собі зробити. Не те що б я був фанат блешні, здебільш захоплює голий та гірлянда, але інколи ловлю. Але ще раз наголошу що закортіло саме зробити власноруч блешню. Враховуючи відсутність досвіду логічно буде вибрати щось максимально просте... подивився відосіків і попередньо зупинив вибір маропедці, отже питання вона в нас працює, якщо да то в якому розмірі краще робити? Може ще щось порадити з не дуже складнийу виготовленні моделів. Може хтось зробив як позували Ютубі і блешня працює

Testament
11.11.2020, 13:58
Щось лазив в Ютубі та випадково натрапив на відос виготовлення блешні, і так захотілось собі зробити. Не те що б я був фанат блешні, здебільш захоплює голий та гірлянда, але інколи ловлю. Але ще раз наголошу що закортіло саме зробити власноруч блешню. Враховуючи відсутність досвіду логічно буде вибрати щось максимально просте... подивився відосіків і попередньо зупинив вибір маропедці, отже питання вона в нас працює, якщо да то в якому розмірі краще робити? Може ще щось порадити з не дуже складнийу виготовленні моделів. Може хтось зробив як позували Ютубі і блешня працює Так, маропедка в нас працює, інколи дуже добре. Розмір 35, це золота середина на мій погляд, але ж вони є з різними углами, 90 , 120, і навіть 60 градусів, і не забувайте про вагу. Торпедка ще доволі проста у виготовленні і працює добре.

Кузьмич
11.11.2020, 14:13
Розмір 35, це золота середина на мій погляд, але ж вони є з різними углами, 90 , 120, і навіть 60 градусів,
десь так і думав 30-35, для початку зроблю з кутом 90

і не забувайте про вагу.
що саме мали на увазі?

Testament
11.11.2020, 16:09
десь так і думав 30-35, для початку зроблю з кутом 90

що саме мали на увазі? Те що у кожної блешні, є своя вага. Наприклад маропедка 35 , її вага в межах 2,7 - 2,8 гр. Якщо буде менше, або більше, не відомо як блешня буде себе поводити. Може краще , а може погано, но чомусь майстри які роблять блешні, завжди дотримуються ваги. Краще хай Майстри вам підкажуть, я тількі ловлю блешнями.:)

Красный
12.11.2020, 08:20
Щось лазив в Ютубі та випадково натрапив на відос виготовлення блешні, і так захотілось собі зробити. Не те що б я був фанат блешні, здебільш захоплює голий та гірлянда, але інколи ловлю. Але ще раз наголошу що закортіло саме зробити власноруч блешню. Враховуючи відсутність досвіду логічно буде вибрати щось максимально просте... подивився відосіків і попередньо зупинив вибір маропедці, отже питання вона в нас працює, якщо да то в якому розмірі краще робити? Може ще щось порадити з не дуже складнийу виготовленні моделів. Може хтось зробив як позували Ютубі і блешня працює
Маропедка - имхо самая простая в освоении ловли блесна)

Testament
12.11.2020, 09:07
Маропедка - имхо самая простая в освоении ловли блесна)
Это да, но тут главное попасть в рыбу, а то освоение может затянутся.

savana81
14.11.2020, 20:22
Маропедка. По цій блешні, мабуть, найбільше інформації в Інтернеті, є навіть стаття самого її автора (Технолога). Але коли починаєш їх робити і тестувати розумієш, що досить не все так просто як хотілось би. З свого досвіду скажу, що золота середина по розміру це до 40мм, з вагою від 2,5 до 3,5 г в залежності від розміщення центру тяжіння(ЦТ) і куту. По кутам: в моїй практиці чим менше кут розкривання коронки тим ЦТ зміщується ближче до середини блешні, і навпаки, якщо кут збільшується, то ЦТ зміщується ближче до носа (гака)... хоча це власне спостереження, полігон експериментів тут досить великий, думаю, що в багатьох може бути навпаки. А загалом початок паяння першої блешні на кшталт маропедка, я вважаю правильним рішенням...

Кузьмич
17.11.2020, 13:34
Прокинувся рано, телефон показує мінусову температиру - ну думаю кращого часу що б стробувати зробити лешню годі і шукати ;)

Довжина тіла блешні без кілець - 34 мм, з кільцями - майже 39 мм
Вага 1,67 гр
Мідь, вушки від гачків
Ну і результат
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) біля кільця для прив'язування вилезли кількамеленьких коверн, але не ризикнув іх сошліфувати, гадаю шкоди від них не буде
В Ютубі якось простіше все виходить в людей :D для першого разу добряче намудохався, але зробив:p не шедевр звісно, але я результатом задоволений могло вийте і гірше;)
Що скаже шановне панство за першу спробу.

viktor 5-10
17.11.2020, 18:12
Прокинувся рано, телефон показує мінусову температиру - ну думаю кращого часу що б стробувати зробити лешню годі і шукати ;)
Довжина блешні кілець - 34 мм, з кільцями - майже 39 мм
Вага 1,67 гр
Мідь, вушки від гачків
Ну результат
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) біля кільця для прив'язування вилезли кількамеленьких коверн, але не ризикнув іх сошліфувати, гадаю шкоди від них не буде
В Ютубі якось простіше все виходить в людей :D для першого разу добряче намудохався, але зробив:p не шедевр звісно, але я результатом задоволений могло вийте і гірше;)
Що скаже шановне панство за першу спробу.
Думаю, що наша думка це не головне.Аби рибі сподобалось. Тільки той факт, що зробив сам, уже окрилює і надихає. В свій час, В.П. Сосновських не одноразово наголошував, що всякі подряпини і раковини рибою тільки вітаються.

viktor 5-10
22.11.2020, 14:32
Наче почала підкрадатись зима і знову теплішає. Тепло це добре, але на кригу зійти кортить. Кинулась, у очі, блешня "Симбіоз" - такий-собі гібрид "Ромбика" і "еСеСки".
Із інформації, крім зображення, 32 мм зріст і вага 2,2 г. Зробив 34 мм (полінився обрізати кусочок фольги). Найбільша ширина 8 мм, в 15 мм від нижнього краю, там-же розмістив і поперечну закладку. Від гачка ширина 5 мм, у хвості 4 мм. Поздовжній згин, нижньої коронки, близько 150* - не заміряв, як сподобалось. Заважила 3,4 г. Можна було посадити верхню коронку щільніше і скинути зайву вагу. Давно не практикував із паяльником та і далекий я до досконалості.
Розміри другого екземпляру:довжина 32 мм, найбільша ширина 7 мм, низ 4 мм, верх 3 мм. вага 2,0 г. Від низу до найбільшого розширення 14 мм.
На коротких ривках займають горизонтальне положення і осипаються до низу майже не зміщаючись в бік. Та, що легша більш жвава.
Із зовнішнім виглядом, далеко мені до майстрів. за-те отримав задоволення від процесу виготовлення.

Кузьмич
25.11.2020, 22:23
Ніколи б не подумав, що блешнебудування така цікава справа ;)
За минулий тиждень зробив: три Маропедки, блешню Матвеєва, Торпедку
а також кілька експеерментальних шпалок по мотивам бл.Тулуса та звичайну з одним гачком що сипиться.
Не знаю як там буде реагувати риба, але у відрі начеб-то непогано ;)
Але сверблячки в руках не вгамував, щойно закінчив трьохгранку :p
Зробив за розмірами що давав в совєму відосі Konstantin2869 і вага вийша така я в нього - 2,3 гр при довжині 35 мм. Навіть і робота у відрі схожа [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

NikolayNVK
26.11.2020, 08:43
Ніколи б не подумав, що блешнебудування така цікава справа ;)
За минулий тиждень зробив: три Маропедки, блешню Матвеєва, Торпедку
а також кілька експеерментальних шпалок по мотивам бл.Тулуса та звичайну з одним гачком що сипиться.
Не знаю як там буде реагувати риба, але у відрі начеб-то непогано ;)
Але сверблячки в руках не вгамував, щойно закінчив трьохгранку :p
Зробив за розмірами що давав в совєму відосі Konstantin2869 і вага вийша така я в нього - 2,3 гр при довжині 35 мм. Навіть і робота у відрі схожа [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Вітаю всіх іще з одним блесноманом, Якщо ще рибу на них впіймаєте , а то що, так воно і буде , я впевнений, все пропав Кузьмич.:) Спробуйте маропедки з різними кутами, і боки чуть ширші.

Кузьмич
26.11.2020, 11:31
Вітаю всіх іще з одним блесноманом, Якщо ще рибу на них впіймаєте , а то що, так воно і буде , я впевнений, все пропав Кузьмич.:)
Стосовно блешнямана ще зарано говорити, мені чогось, з віком напевно, стало дуже цікаво щось робити руками, причому будь-що... Кілька років тому прокинувся рано пійшов і роздягнув до бланку GL 9000... і як не дивно потім зібрав власноруч з новою фурнітурою :cool: Потім став робити ножі, потім став шити піхви на ножі, зараз блешні... якщо буде цікаво буду робити, головне що б була зимова риболовля

Спробуйте маропедки з різними кутами, і боки чуть ширші.
обов'язково спробую, я що знайду цікавого в Ютубі намагаюсь і собі зробити, поки набираюсь навичок, ну а далі сподіваюсь кількість перейде в якість ;)

viktor 5-10
26.11.2020, 16:51
я що знайду цікавого в Ютубі намагаюсь і собі зробити, поки набираюсь навичок,
Сюди ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) навідувались?

Кузьмич
26.11.2020, 19:08
bWf46g/videos"]Сюди[/URL] навідувались?
навідувався, дивився кілька відосів, але нічого якось не впало на око

Roman2508
27.11.2020, 19:04
Блесна «Сибирь – спорт» Сосновских В.П.
Никогда раньше не делал блесен Виталия Павловича, а сегодня пересмотрел его видео и смастерил парочку. Хочу попробовать в этом сезоне, если он будет. Интересно - окунь разный у нас и за 2500 км.

viktor 5-10
27.11.2020, 20:07
[B]Блесна «Сибирь – спорт» Сосновских В.П.
"ССки" чекають свого часу. Похідна, від них. "ССР36" сподобалась і мені, і окунькам. Інша їх модифікація "Алиса" теж не гуляла. Хороші спогади від "Ельчика". Тільки коли це було. Минулу зиму практично прогуляв.

Кузьмич
27.11.2020, 20:53
Хороші спогади від "Ельчика".
Мене ця блешня також зацікавила. Ви робили в тому ж розмірі що і у відосі?
Якщо можна кілька слів, на яких глибинах/де спрацювала/проводка?

viktor 5-10
28.11.2020, 07:19
Мене ця блешня також зацікавила. Ви робили в тому ж розмірі що і у відосі?
Якщо можна кілька слів, на яких глибинах/де спрацювала/проводка?
Ловити доводилось на місцевому ставку, на річку погода не пускала. Глибини від 1,5 до 3 м. Вона грає і на вкиданні, і на короткому посмикуванні. Вкидаєш у ополонку і, як заворожений, спостерігаєш за осипанням. До відео, Віталій Павлович ділився кресленням і описом виготовлення на багатьох форумах.
Виготовляв, у розмірі 45 мм, кілька штук. Одну 30 мм, але із нею до кінця не розібрався - грає гірше, можливо не вірно перерахував пропорцію, або просто зхалтурив.
Є ще похідна, від "Єльчика", "Чорноспинка". Ростом у 70 мм, майстер виготовляв для лову судака на великих глибинах. Я робив 51 мм, але так і не вмочав у воду.
І кілька цитат від Віталія Павловича:
«Ельчик». Асимметричная блесна со средней огрузкой. Универсальная «поисковая» блесна, с диапазоном глубин от 0,5 до 6-ти метров. Медленная, не бывает перехлестов. Легко укладывается в горизонт и плавно осыпается с уходом в сторону. Допускает все виды проводок: большие и малые сбросы, короткий и средний дерг, значительные махи, подъемы и сбросы ступенькой, укладку в горизонт. Предпочтительны несколько увеличенные паузы между элементами игры.
Ельчики (у меня) бывают 35, 45 и 50 мм.
За укладку в горизонт отвечает изгиб (дуга) по всей длине блесны, а за поперечные колебания - форма "крыла" в разрезе.
Расположение ЦТ почти в середине корпуса, в широком месте приманки, заставляет её (блесну) планировать в сторону от вертикали и, тем самым, замедляет общую игру в целом.
Ось додаю ще три зображення від Палича.

viktor 5-10
30.11.2020, 12:37
Час прямує до літа, а смуток за зимою залишається. Ютуб викинув сюжет ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) Балаченцева. В руках сверблячка. Спробував повторити, на скільки зумів вникнути. Інформації не багато. Розміри моєї репліки. Довжина 35 мм. Ширина в хвості 5 мм, в найширшому місці 10 мм (воно в 10 мм від низу). Ширина по краях кіля 3 і 5 мм. "Лижне" заокруглення за 6 мм від краю. Вийшла важчою, ніж оригінал - 2,7 г. На вкиданнях і посмикуванні, лягає в горизонтальне положення. Падає кілем до низу, із поздовжніми (човниковими) коливаннями. На всіх опусканнях гачок лягає на блешню. На першому зображенні оригінал, для порівняння.
Друга спроба. 32 мм довжина, ширина 9 і 4 мм, кіль теж понизив трохи. Вага 1,9 г. Це вже інша приманка. Човникові рухи зовсім не пропали, але додалось хороше осипання. Так більш до вподоби, побачити-б поведінку оригіналу. А ще краще, запропонувати рибі.

Valen
30.11.2020, 22:00
Панове, на які блешні ловите судака на ставках? Глибини до 3-х метрів, найчастіше 1,5-2,0м. Ловив на Williams Ice Jig 50 7г. Можливо ще що підкажете, чи на які моделі із саморобних звернути увагу. І чи ловив хто на тонкі блешні типу Williams Mooselook ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])?

Roman2508
01.12.2020, 07:25
Панове, на які блешні ловите судака на ставках? Глибини до 3-х метрів, найчастіше 1,5-2,0м. Ловив на Williams Ice Jig 50 7г. Можливо ще що підкажете, чи на які моделі із саморобних звернути увагу. І чи ловив хто на тонкі блешні типу Williams Mooselook ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])?

Очень показательное видео о поведении хищника.
Окуни с началом игры появляются из темноты, смотрят какое-то время и не решившись на поклёвку теряют интерес к блесне.
На судака применяю узкие, прогонистые блесна в цвете серебро и латунь, правда советовать ничего не буду - у самого к судаку много вопросов.

NikolayNVK
01.12.2020, 09:00
Теж ловлю судака на озерах і ставках , в нашій місцевості його хватає, в принципі ним зимою тільки і займаюсь , окунь мене меньше цікавить , хіба якщо , ну дуже мордатий. Ловлю виключно вудкою , жерлиць в мене жодної немає , навіть ніколи в руках не тримав, то можу поділитися своїм досвідом , тим паче , сусідня область , умови лову не повинні сильно відрізнятись. Говоримо , виключно за озерного судака, дністровський це зовсім друга тема . Блешня , тут діло десяте, головне знати водойму, якщо окунь , активно переміщується по водоймі , його зазвичай набагато більше в ній чим судака , він більш допитливий і його легко стянути на точку , то до судака треба йти самому , він хижак засадний , далі ніж метр , півтора він за приманкою не піде , бувають правда періоди жору коли він активніший , но вони досить рідкі зимою. Скільки раз в мене таке було , з одної лунки береш кілька хвостів , рядом за метр , сверлишся , глухо , вертаєшся назад , знову ловиш. Так що знання , місць стоянки , це перше , вони зазвичай відрізняються від літніх. Тепер по блешням , модель не має значення , я ловив навіть на звичайні маропедки , зараз їх не паяю , вони мені , просто не цікаві , розмір треба брати трохи більший , щоб відсікти мілку рибу. 45-50-55 мм можна і більші , не знаю , який судак за розмірами у вашій водоймі , потрібно підбирати. але тут вилазить , ще одна біда , чим більша блешня , тим більша її вага , тим більше перехлестів у вас буде, на невеликих глибинах , то старайтесь брати блешні , хоч і великі но з найменшою вагою, а краще впайки , вони перехлестів не дають , не потрібно їх боятись , судак атакує всю приманку , а не гачок , як мілкий окунь. Краще , працють блешні не з активною грою. колір білий сріблястий, але це теж не догма , знаю водойму де мідь в пріорітеті, як би все , може щось забув , то запитуйте.

NikolayNVK
01.12.2020, 09:45
Очень показательное видео о поведении хищника.
Окуни с началом игры появляются из темноты, смотрят какое-то время и не решившись на поклёвку теряют интерес к блесне.
На судака применяю узкие, прогонистые блесна в цвете серебро и латунь, правда советовать ничего не буду - у самого к судаку много вопросов.

:)Ха , ха , тоже обратил на это внимание , не тот калибр , на максфишинге есть подобная блесна , только там крюки со строны головы.

Valen
01.12.2020, 10:49
Теж ловлю судака на озерах і ставках .... Так що знання , місць стоянки , це перше ... Тепер по блешням , модель не має значення , ... але тут вилазить , ще одна біда , чим більша блешня , тим більша її вага , тим більше перехлестів у вас буде, на невеликих глибинах , то старайтесь брати блешні , хоч і великі но з найменшою вагою, а краще впайки , вони перехлестів не дають....

Дякую, за розгорнуту відповідь :Smile053::123:
Я абсолютно згоден, що місце вирішує, а блешня то другопланове, а "поговоріть" ).
Я запав на зимове блесніння лише в позаминулому році, раніше казав, що на лід не вийду, лише спінніг, але спробув, зловив судака і все... А оскільки минулий рік пролетів з кригою, а в цьому всі в очікуванні то ж можна тему трохи помусолити, а заодно і досвідчених бліснильників почитати.
Переважна більшість судакових зимових блешень в запиті гугл видає 60-70мм вагою до 15-20гр товсті та важкі для ловлі на глибоких водосховищах. Тому й питання по блешням для судака саме на мілині, так щоб можна самому зробити коли руки чешуться.
Тут бачу поки два умовних типи:
1. а-ля вільямс - з тонкої пластини 0,5-1,0мм (без пайки) з підвісом, в залежності від форми або вертикально сиплються (ваблер), або планують з сипучкою (Ice Jig).
2. каплевидні пластини з впаєм, як на ширшу сторону так і переверти (можливо й з підвісом), максимально легкі (тонкий припой), переважно плануючі, або плануючі з покачуванням.

NikolayNVK
01.12.2020, 17:47
Дякую, за розгорнуту відповідь :Smile053::123:
Я абсолютно згоден, що місце вирішує, а блешня то другопланове, а "поговоріть" ).
Я запав на зимове блесніння лише в позаминулому році, раніше казав, що на лід не вийду, лише спінніг, але спробув, зловив судака і все... А оскільки минулий рік пролетів з кригою, а в цьому всі в очікуванні то ж можна тему трохи помусолити, а заодно і досвідчених бліснильників почитати.
Переважна більшість судакових зимових блешень в запиті гугл видає 60-70мм вагою до 15-20гр товсті та важкі для ловлі на глибоких водосховищах. Тому й питання по блешням для судака саме на мілині, так щоб можна самому зробити коли руки чешуться.
Тут бачу поки два умовних типи:
1. а-ля вільямс - з тонкої пластини 0,5-1,0мм (без пайки) з підвісом, в залежності від форми або вертикально сиплються (ваблер), або планують з сипучкою (Ice Jig).
2. каплевидні пластини з впаєм, як на ширшу сторону так і переверти (можливо й з підвісом), максимально легкі (тонкий припой), переважно плануючі, або плануючі з покачуванням.

Выбачаюсь, що не зразу відповів, трохи зайнятий був , планери використовую більше напочатку зими по першому льоду. В глухозим`я , і останній лід , краще сипучка в стовбі , і блешні з грою як в маропедки , уход в сторону , з поверненням в одну точку. Звичайні шпали норм працюють , трехгранки впай , шведки впай. З заводських , дуеллер , так і принципі салмо теж , старі салмовські штамповки навіть краще нових. На заводські меньше ловлю , мені більш цікаво на саморобні ловити. Із заводських ще добре ловить шведський прищ , тільки дьорг треба робити не дуже сильний.

NikolayNVK
03.12.2020, 09:11
Кстати ,забыл показать , может кто себе ищет , развел знакомого стоматолога , на ножницы , у него , как у Шпака , все по два, а без шуток , очень полезная штука в нашем деле, это специальные ножницы по металлу для зубных коронок , кромка зубчатая , при резе не скользит , у меня б/у , и я коронок 50 вырезал , а они ПЕ шнур за один раз режут , без натяга, так что заточку держат , и довольно мощные хотя и не большие, Смотрел в интернете , в пределах 100-120 гр. не дорогие , видно из за, того, что металлические коронки мало кто ставит сейчас , есть еще изогнутые , такие же , то хочу себе прикупить. Производитель Пакистан. Металл до 0.25 , толще не пробовал.

viktor 5-10
03.12.2020, 11:24
это специальные ножницы по металлу для зубных коронок , кромка зубчатая , при резе не скользит , у меня б/у , и я коронок 50 вырезал , а они ПЕ шнур за один раз режут , без натяга, так что заточку держат , и довольно мощные хотя и не большие,
Третій рік користуюсь ось такими. Наче писали для нарізання мідного дроту до 2,5 мм. Перерізають такий, але потрібно велике зусилля. Мідь, латунь, мельхіор товщиною 0,3 -0,4 мм кроять без проблем. Папір ріжуть, шнур ні, хоч це і не дивно. Часто використовую їх замість садових, коли обрізаю корінці (із землею) цибулі.

NikolayNVK
03.12.2020, 12:56
Третій рік користуюсь ось такими. Наче писали для нарізання мідного дроту до 2,5 мм. Перерізають такий, але потрібно велике зусилля. Мідь, латунь, мельхіор товщиною 0,3 -0,4 мм кроять без проблем. Папір ріжуть, шнур ні, хоч це і не дивно. Часто використовую їх замість садових, коли обрізаю корінці (із землею) цибулі.

Для товстого металу , теж секатором користуюсь, хоча є і великі ножниці по металу , мені подобаються компактні інструменти.

Красный
04.12.2020, 14:26

принципиально блесна? Балансир/бокоплав не канает?

NikolayNVK
05.12.2020, 09:36

Балансир и бокоплав никто не отменял, очень даже рабочие приманки по судаку, речь просто зашла за блесну . Доберусь до зимнего ящика , выложу фотку трёх рабочих приманок, которые у меня всегда под рукой , в которые верю и начинаю ловлю именно с них, и знаю что точно поймаю , при условии что в данном водоеме есть рыба и у неё есть настроение клевать, там есть балансир 5 ка, так званная , беременная, Крапаль делает, ребята недавно её сделали , ну очень судаку нравится, весит 12 гр., может кто, на неё уже и ловил.

NikolayNVK
05.12.2020, 12:22
Вот они , правда тут тема не балансирная , и сейчас нам модераторы по ж..е надают но раз тут уже начали за судака , то может и простят. Два моих любимых цвета, копченка , и классика , голубой, тройник ставлю крупнее чем на обычную 5ку , у него пузо широкое то меньше сходов. Блесна , плюшка однокороночная 50мм. ну и бокоплав . самые нижние, тоже под судака заточены , тоже 50 ки, в прошлом году их сделал но именно на них еще не ловил, хотя эти модели уже испробованы раньше.

Valen
07.12.2020, 11:28

не так щоб принципово, але суб'єктивно балансири на мілині не подобаються. Стрибають як навіжені блохи, дуже вже швидкі та борзі, для активної риби. На все потрібна сноровка і вміння, але впиратись в них бажання поки не маю. Та й переважна більшість рибаків на водоймах саме на них і ловить.

Купив ще кілька салмовських чабі дартер і живчика від майстра Йо, ці рухаються значно повільніше та граційніше і падють з ролінгом, але на рибі ще не перевіряв. Сподіваюсь на цю зиму.

А бляхи подобаються тим, що їх можна самому робити, а це вже своя, зовсім інша філософія.

Кузьмич
07.12.2020, 15:20
А бляхи подобаються тим, що їх можна самому робити, а це вже своя, зовсім інша філософія.
дуже влучно

viktor 5-10
08.12.2020, 19:20
Сьогодні виходив на лід ставка. В затишку 6-8 см твердої води. На протягу гуляє хвиля. Майже за п'ять годин - двадцять п'ять піднятих хвостиків, самий більший окунець під 100 г. Таке враження, що вже глибоко глухо-зимно. Жодного відчутного клювання. Смугасті ледь втягують підвісний гачок №16, №14 і волочаться, як листочок ясена. Кілька штук позарились на "Єльчик 45". Решта прийшлась на "Клопа" або вірніше на те, що в мене вийшло на тему "Клопа". У кожного майстра свій варіант і параметрами не балують. Виконав із однією коронкою. Із двома переважує 3 г, а так 2,3 г. Вся фольга 0,3- 0,35 мм, товстувата. Припой закрив фольгованою аплікацією. На волосіні 0,12 добре відчувається гра від 1 до 4 м. До досконалості далеко, але працює.
Забув сказати ще про одне випробовування. Дослухався поради вмілих і придбав застібки, для нахлиста, №0. Сподобалось, дуже зручно і проблем не виникало.

viktor 5-10
08.12.2020, 19:33
Впав, до ока, "Клин" Тулоса - 30 мм,1,6 г. Не вклався у вагу - 2,4 г, та і із параметрів тільки фото. У відрі гарно осипається, на короткому підкиданні, але бувають зчеплення гачка із волосінню. Для рибалки, мій екземпляр, видався не придатним. Майже через раз зчеплюється. Цікаво було працювати, колись перероблю.

Roman2508
08.12.2020, 19:46
Получился тяжёлый хвост. Нужно или утяжелять нос, или расширить блесну в хвосте.

viktor 5-10
12.12.2020, 20:52
Радію далі твердій воді. В середу продовжив обловлювати ставок. По черзі використовував "Клопа" і "Симбіоз". За шість годин здобув 23 смугастих . Виручила одна ополонка, видала, майже ліфтом, десяток окунців - половина біля 100 г, решта відвертий дріб'язок. Але і тут активних покльовок не спостерігав, легеньке всмоктування трійника.
Поділились новиною, що можна вийти на кригу річки. В четвер подався до Сули. "І хочеться, і колеться, і..." - якраз той випадок. Поглянув ліворуч, вгору по течії, вода гуляє і вутята купаються. Праворуч крига ледь стала. Де русло глибоке і широке, товщина криги 6-10 см. Пропонував "Єльчик 45", "СС 36", "Симбіоз", "Клоп". За пів-дня здобув одного смугастого на 100 г. Спокусив "Клопом". Ситуація схожа із ставком, ледь засмоктує гачка. Поруч ловили два хлопці. Бачив двох окунів, на безмотилку і дві щучки, на живця. Находився, нарубався, спостерігав - мав добрий настрій.
Сьогодні теж подався до річки. На багато людяніше, але не гамірно. Багато пересувався, рубав, шукав. Ранком спокусив матросика за 200 г. Через дві години пошуків ще два по 50 г. Ще через півтори години отримав бонус - ополонка видала чотири смугастих. Два за 100 г і два "спортивних" екземпляри. Цього дня, на більше не спромігся. Спрацював "Клопик". Жодного відчутного клювання, тільки легке всмоктування трійничка.
Спілкувався із друзями. Були на річці, в іншому місці. Результат ще сумніший - один окунь, на двох, за день.
Прозорий лід це не добре, але від нього теж є користь. Вода чиста і на глибині, до 2 м, можна роздивитись на поведінку блешні, підкоректувати проводку.
Термометр піднімається до гори. Починається мряка. Схоже, що завтра не виїздний день.

Кузьмич
12.12.2020, 21:31
Позавчора на відкриті впіймав лише два маленьких окуня, і на власноруч зроблену маропедку, і це при тому зо впирався три години на голого і навіть не побачив клювання :( Зрозуміло що вийшли не там де хотілось а там де змогли.
І ще сьогодні випробував вудку бе ківку, з кабонвого кінчика від вудки, не сподобалось - геть не відчувається дно :( буду ставити силіконову трубочку

Valen
13.12.2020, 18:56
напаяв трохи окуневих маропедок, маролистиків та листів однокороночних і пару обраток з впаєм. Нарізав трохи копій на вільямс та зробив тонкий (з жосткої латуні - пластина глянцевателя) професор, для судака на мілині. на ці вихідні вирватись на риблаку не вдалось, тепер дивлюсь на прогноз і огортає мене журба та туга. Ну, як не буде криги тоді прийдеться тренуватись двокроночні паяти...

Акс
14.12.2020, 16:21
Всем привет!
Знатоки, подскажите что это за модели, кто делает, где продают?
Спасибо.

Roman2508
14.12.2020, 19:10
Всем привет!
Знатоки, подскажите что это за модели, кто делает, где продают?
Спасибо.

А для чего такой загиб ручки? Как ей ловить?

Adm1
14.12.2020, 19:12
как наганом с кабуры! :D

Акс
14.12.2020, 19:17
Следы ведут в Киев....потому спросил:158:

KP
14.12.2020, 21:01
как наганом с кабуры! :D

на маузер больше смахивает;)

viktor 5-10
14.12.2020, 22:17
Другий день дощить. Не та погода, щоб на лід йти. Спокусився "Валєнтіничєм". Зробив у розмірі 34 мм і віддав товаришеві. Вечір довгий, згадав і про себе - 30 мм, 2,3 г. На різких підкиданнях добре заводиться і демонструє гарне обсипання. На потяганні коли заведеться, коли більш схожа на поведінку цвяха. Не зважаючи на дві коронки, у виготовленні не складна. Звичайно далеко до якості Корнєва(перше зображення), але приємно провів час, за виготовленням. Чекають тестування в реальних умовах.

hats
15.12.2020, 16:26
Обновил немного инструменты.Зрение уже не то, приобрел кольцевую лампу с увеличительной линзой. Также приобрел новый паяльник с цифровым контролем температуры. Ну и чтобы сразу испытать спаял любимую блесну.

Valen
15.12.2020, 16:54
Обновил немного инструменты.Зрение уже не то, приобрел кольцевую лампу с увеличительной линзой. Также приобрел новый паяльник с цифровым контролем температуры. Ну и чтобы сразу испытать спаял любимую блесну.
блешня - це ромб? яка в нього гра? вертикальна сипучка?

скиньте, будь-ласка посилання на паяльник, можна в приватні, дякую

hats
15.12.2020, 17:07
блешня - це ромб? яка в нього гра? вертикальна сипучка?

скиньте, будь-ласка посилання на паяльник, можна в приватні, дякую
Блесна похожа на ромб, но это не ромб в чистом виде. При разработке взяты пропорции " золотое сечение и второе золотое сечение".
Паяльник CXG 936d ,легко найти на китайских торговых площадках.
Тут:
499,01 грн. 16%OFF | 220 В/110 В 60 Вт Электрический паяльник паяльная сварочная пушка Инструмент Регулируемая температура паяльная станция наконечник припоя cxg 936d
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

viktor 5-10
15.12.2020, 18:05
Ну и чтобы сразу испытать спаял любимую блесну.
Щоб виготовити подібну блешню, потрібно мати задатки художника, ювеліра. Не дано піднятись до такого рівня. (Без краплі "жаби") :Smile053:

Кузьмич
15.12.2020, 22:53
Давно хотів запитати - чому всі вішають на гачки силіконові кембрики, а не наприклад термозбіжні?

Roman2508
15.12.2020, 23:17
У силиконового кембрика цвета более яркие, термоусадка выглядит намного бледнее. Кембрик на крючке дает точку атаки.
Иногда окунь глотает всю блесну, а бывает аккуратно берет только тройник.

Roman2508
15.12.2020, 23:25
На счёт паяльника - слышал что необгораемое жало не подходит для пайки с кислотой. У кого есть опыт?
Пользуюсь советскими паяльниками, а температуру выставляю симисторным регулятором.

viktor 5-10
16.12.2020, 07:16
У силиконового кембрика цвета более яркие, термоусадка выглядит намного бледнее. Кембрик на крючке дает точку атаки.
Иногда окунь глотает всю блесну, а бывает аккуратно берет только тройник.
Підказали придбати силіконові кульки із флюоресцентним ефектом. Нахлистовики використовують. Буду пробувати замість кембриків.

viktor 5-10
16.12.2020, 07:23
На счёт паяльника - слышал что необгораемое жало не подходит для пайки с кислотой. У кого есть опыт?
Пользуюсь советскими паяльниками, а температуру выставляю симисторным регулятором.
У мене досвід із примітивним паяльником за 50 грн.Вистачило на одну пайку.Зробив жало із мідного прутка. Потрібний температурний режим підбирав глибиною посадки стержня, у паяльник. Кислотою не користуюсь, вистачає флюсу Sanha(нержавійку не бере).
Нижче шабер, із метчика Ф8. Радили тут минулої зими.Мова йшла про старий екземпляр, із загостреним носиком. Мій зроблений із обрубаного. Токарь працював, біля наждака, 2 хв. Дійсно дуже зручно. Дякую.

valbi
16.12.2020, 10:03
Підказали придбати силіконові кульки із флюоресцентним ефектом. Нахлистовики використовують. Буду пробувати замість кембриків.
А Ви не підкажете, де їх можна придбати?, бо весь інтернет облазив, крім аліекспресу нічего не попадається...Дякую.

hats
16.12.2020, 10:05
Давно хотів запитати - чому всі вішають на гачки силіконові кембрики, а не наприклад термозбіжні?
В ультрафиолетовом свете

NikolayNVK
16.12.2020, 10:26

Роман,не заморачивайтесь, нормально оно паяет и с кислотой и без, это кто то глупость написал. В прошлом году с нержавейки паял блесны с кислотой , и ничего ему нет , просто сама нержавейка геморно паяется, дак это с любым паяльником, и кислоту оно лучше держит чем медь, медное сьедается. Привет.

ЧУДАК
16.12.2020, 11:09
Киньте ссылку на кембрики или силиконовые шарики, бо шось у меня :Smile011:

hats
16.12.2020, 11:20
Киньте ссылку на кембрики или силиконовые шарики, бо шось у меня :Smile011:
Первая попавшаяся ссылка при поиске (не реклама)"кембрик силиконовый":[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

viktor 5-10
16.12.2020, 12:05
А Ви не підкажете, де їх можна придбати?, бо весь інтернет облазив, крім аліекспресу нічего не попадається...Дякую.

Брав на Аліекспресі ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] VMdad). Вибирав "стандартну доставку". При оформленні віконце"Пункт" і вказував адресу Нової Пошти. Отримав на 15-й день.

SVP
16.12.2020, 13:55
В ультрафиолетовом свете
Это как-то влияет на практике, или просто красиво? :) Вопрос к тому, что уф лампу в лунку опустить несколько проблематично

SVP
16.12.2020, 14:01
Именно с кислотой паяю относительно редко, проблем не замечено никаких. А почему не подходит, что говорят? Даже для канифоли не подходит? :)

hats
16.12.2020, 20:32
Бывают моменты,когда хочется сделать собственными руками, именно тогда всё и получается. Пока эта муза мотивации не ушла спаял ещё одну блесенку.:)

Valen
16.12.2020, 22:53
Бывают моменты,когда хочется сделать собственными руками, именно тогда всё и получается. Пока эта муза мотивации не ушла спаял ещё одну блесенку.:)
як ви добиваєтесь такого чіткого змикання коронок?

Кузьмич
16.12.2020, 23:15
Сьогодні пройшла випробуваня рибою, ще одна блешня - трьохгранка зроблена за відосом Костянтина з цифриами в назві каналу ;)
Причому була прив'язана зроблена напередодні торпедка, але випробування в величезній ополонці від бура ХХЛ показало що веде себе дивно, перев'язав трьохгранку і на першій паузі клювання невеличкого окунця, потім ще впіймав одненького. Тож Т. працює, при чому по доволі пасивній рибі і на побитому як друшлаг шматку льоду впймав ще кілька матросиків.
Також виявились дуже зручними вудки з хлиста з верхнього коліна карбонової вудки та котушки від балалайки:p
Ловля на власноруч зроблені блешні затягує...
На черзі зробити нарешті робочу торпедку та робмбодротика, але чертежу останнього поки не знайшов :(

viktor 5-10
17.12.2020, 06:47
ромбодротика, але чертежу останнього поки не знайшов :(

Креслення блешень викладають дуже рідко. Добре якщо зображення у кількох проекціях.Як не є, бізнес майстрів. Коли, щось зацікавлює, фото вкладаю у вордовський документ. Зменшую(збільшую) зображення до потрібного розміру, по довжині. Заміряю решту. Інколи виходить, інколи ні.

hats
17.12.2020, 10:15
як ви добиваєтесь такого чіткого змикання коронок?
Аккуратность ,отсутствие спешки и немного перфекционизма

hats
17.12.2020, 10:25
...На черзі зробити нарешті робочу торпедку та робмбодротика, але чертежу останнього поки не знайшов :(
Ромбодротик очень непростая в изготовлении блесна, могу вечером сбросить чертеж,Вам в каком размере?

Valen
17.12.2020, 12:17
Ловля на власноруч зроблені блешні затягує...
На черзі зробити нарешті робочу торпедку та робмбодротика, але чертежу останнього поки не знайшов :(

минулого тижня, саме накидав собі кілька контурів для викройки блешень, для тренування в пайці. Може ще кому з новачків в пригоді стане... Не креслення, без поперечних перетинів (потрібно гуглити фото, як вона має виглядати)
роздруковую, вирізаю на папері, фіксую скотчем, вирізаю бляху по контуру...

hats
17.12.2020, 14:55
Ромбодротик 38.
P/S: размер изгиба 6 мм(не 9).
Согнуть 2 коронки, внутреннюю немного расправить на ровной поверхности. Для обеспечения равномерности расстояния между коронками заложить прокладку из медной проволоки в виде подковы.

Кузьмич
17.12.2020, 21:11
Окрилений тим що блешня ловить, вирішив спробувати зробити двукорончату...
Куток з міді 0,2 мм, низ латунь 0,3, довжина 35 мм, вага з гачком та заводним кільцем 2,8 гр
Результатом задоволений, навіть незважаючи що зробив невеличку ямку з одного боку, коли знімав припой та латунь дримелем :confused:
Випробував у у відрі начеб-то нормально ;)

Кузьмич
17.12.2020, 21:13
Ромбодротик 38.
P/S: размер изгиба 6 мм(не 9).
Согнуть 2 коронки, внутреннюю немного расправить на ровной поверхности. Для обеспечения равномерности расстояния между коронками заложить прокладку из медной проволоки в виде подковы.
Дякую, розмір саме то що хотів :p
:Smile054:

viktor 5-10
18.12.2020, 13:28
Вчора присвятив 5 годин ставкові.11 реалізованих покльовок, смугастики не більші 30 г. Пару сходів і біля п'яти ледь помітних дотиків. Ледь всмоктували гачок. Застосовував "Шило" 1,8 г і репліку на "Клополистик ладожський" 2,4 г. Обидві блешні працюють в режимі осипання. На глибині за 2 м і з волосінню 0,12, відчувається момент повного падіння "Шила", в руку.

viktor 5-10
18.12.2020, 17:11
Получился тяжёлый хвост. Нужно или утяжелять нос, или расширить блесну в хвосте.
Побачив "Прокладку Раш". Вирішив зробити запозичення для виправлення ситуації. Прості рішення не завжди виручають. Гачок перестав чіпляти волосінь, але гра пропала. Дуже важко спровокувати на осипання. Піде на переплавку.

viktor 5-10
23.12.2020, 18:46
Тема завмерла. Зрозуміло, відсутність криги не надихає. Вчора навідував ставок. Чотири години купав "Валєнтінича" у 25-му кузові, 1,4 г. На глибинах до 1,5 м часті зачіпання гачка за волосінь. Після 2 м ця проблема зникає майже повністю. Здобув вісім смугастиків зовсім скромних розмірів.
Сьогодні вибрався на протоку Сули. Центральне русло суднохідне, тут 8-10 см криги. Випробовував "Клополистика ладожського" в 25-му розмірі і вагою 1,8 г. Риба теж загальмована. Пара відчутних клювань, із них одне закінчилось повним заковтуванням приманки. Решта ледь відчутне засмоктування гачка. Здобув вісім окунців від 50 до 200 г. Вся риба піднята із глибини біля 3 м. Це також за чотири години пошуків. У тих хто пропонував мотиля справи йшли не веселіш.

hats
23.12.2020, 23:10
... у 25-му кузові... Здобув вісім смугастиків зовсім скромних розмірів...в 25-му розмірі ...
Здравствуйте. 25 размер- это Ваша ошибка. Я когда делал первые шаги в блеснении также шагал по этим граблям. Этот размер совершенно не собирает окуня, колебания очень слабые,соответственно единичные экземпляры клюют неохотно .Окунь берет жадно только в конкуренции,а её нет. Что имитирует блесна в 25мм?,такого малька съели ещё летом. Спортивный мелкий окунь скорее воспринимает блесну не как добычу, а как конкурента с лакомством во рту ,которое пытается заглотить (тройничок с украшением) и нападает на тройник ,чтобы отобрать лакомство. Считаю,что паять блесны меньше 36 мм нецелесообразно и даже ненужно , это самым негативным образом сказывается на качестве улова .Недомерки окуньки размером с палец выстраиваются в очередь за блесной 40-45 мм, при том, что 25 привлекает отдельные особи с небольшого расстояния.

viktor 5-10
24.12.2020, 07:17
Здравствуйте. 25 размер- это Ваша ошибка.

Доброго ранку! Дякую. Спорить не стану, так-як не маю великого досвіду. Справа в тому, що вивірені робочі блешні, в розмірах 36-45 мм, не працюють. Потрапила, на очі, замітка Курського, що в подібних ситуаціях виручає "КТ 25". Чому-б не зробити подібне, вечори довгі. Процес виготовлення не менш цікавий, ніж сама рибалка.

savana81
24.12.2020, 10:46
Я согласен с hats, но внесу некоторые свои замечания. Паять блёсны 25-30мм нужно, но только вес их должен быть минимум от 2г до 3г и самое главное это должен быть впай. Такие блёсны создают хорошие колебания для привлечения окуня. Принцып: маленькая-тяжёлая-впайка! Я вот по такому принцыпу пытаюсь создать для себя коллекцию блёсен с условным названием "Днепровский вариант" ибо именно такие присылали с Киева, что бы повторить.
Если говорить про подвес, то у меня он стартует с 30мм, и опять же свою роль здесь играет вес и форма, хит не одного сезона у меня 4-хгранка 30мм вес 2,6г! КТ27 у Курского, если я не ошибаюсь, 2,7г!!
Фото для наглядности:

Кузьмич
24.12.2020, 16:31
Мідь, довжина 40 мм, вага з гачком та заводним кільцем 3,4 гр
Наче б то вийшло непогано і у відрі працює по разному, навіть можна візначити трі різні типи грив залежності від сили смиканння: при коротенькому - гвоздит (рос.) з невеликим відхилом, при середньому - планує десь під 45 градусів та при цьому трохи сипиться, а при дуже сильному сипиться в стовбі (без планування) але поки важко приловчитись що б виходило саме те що задумав :(
І ще у відосі за яким робив (Коренєв) при тих же розмірах, трохи легша 2,5-2,7 гр, гадаю що це вийшло через те що по-перше дуже сильно вигнув коронки, а по-друге, внизу була щілинка яку залив, і яка більшила вагу та об'єм. Не знаю наскільки критично що вийшла більш важкою

ЗІ: Дуже влучно підмічено, що робити блешні не менш цікаво ніж ловити;)

hats
24.12.2020, 17:00
Мідь, довжина 40 мм
Отличная блесна получилась! Ещё бы заводное колечко помельче,но это уже придирки перфекциониста :D.

Кузьмич
24.12.2020, 17:22
Отличная блесна получилась! Ещё бы заводное колечко помельче,но это уже придирки перфекциониста :D.
Дякую
Малюсенькі вже закінчились, а це найменше що було в Ібісі (ну якщо не враховувати дорогезний Декой ;) )
А що стосовно того що вийшла важчча за прототип, це проблема?

hats
24.12.2020, 17:32
А що стосовно того що війшла важчига за прототип, це проблема?
Это не проблема, возможно это преимущество, есть много водоемов, где рыба предпочитает отчётливый характерный тук в последней фазе игры.В таких водоемах отлично ловится на всевозможные "яйца" или "ваучеры". Но чтобы в полном объеме раскрыть потенциал такой "тукающей" блесны в толще воды обязательно необходимо использовать максимально жёсткое удилище.

Roman2508
25.12.2020, 11:12
Раньше делал торпедки 2,5 и 3,5 грамма. Потом остановился на середине - около 3 грамм. Ловить комфортно как на мели, так и на глубине.
Почему-то в этом сезоне окунь не подходит к берегу, хотя лёд давно присыпало снежком - ловится с глубины 3 - 6 метров.