Увійти

Показати повну версію : Родбилдинг - общий трёп - 2

Сторінки : 1 [2] 3 4

lowoffice
02.03.2018, 15:38
Зараз перебираю діафлеш (шимано) під кастинг. Так от звернув увагу на реалізацію японцями такого питання. Зазор між бланком і котушкотримачем там теж не великий. На бланк там нанесено було по спіралі стрічку шириною з 15 мм. Висота стрічки близько 2 мм. Сама стрічка схожа на вспінений поліуретан (як "автомобільний двохсторонній скотч"). Дуже просто і практично.

Cultik
02.03.2018, 16:34
Зараз перебираю діафлеш (шимано) під кастинг.

Яке рішення по вклейці?
Класика чи спіраль будете робити?

SBK
02.03.2018, 16:40
Возьму на себя смелость:mad:ИМХО и скажу, что тоже иногда пользуюсь "маляркой". Редко правда - но бывает.:mad:Но использую .Да и думаю что не только я пользуюсь!:p Малярка в родбилдинге -это незаменимая ШТУКА! НО!!!! Лента должна быть ПРАВИЛЬНАЯ!!!!! А Вернее "как бы правильно сказать":confused: не та что многие привыкли -МАЛЯРНАЯ! Типа "ЖЕЛТАЯ" в любом строй -маркете есть! Мне подсказали давно:mad: и поэтому дублирую свой совет:mad: Проверил всё и могу говорить.:p Лента эта термостойкая -для автомобильной малярки! Её цвет темнее . Она не оставляет следов на поверхности при снятии -хотя в нашем увлечении это и не нужно. Всё равно она под катушкодержателем "похоронена".
По технологии. Обезжириваю бланк. Размечаю три места под намотки катушкодержателя-если цельный. Делаю - 3 "плотнонамотанных боченка" под размер катушкодержателя с "просветами". Думаю понятно.;) Края "боченков" проклеиваю -чтобы не сдвинулись не "Дай Бог" по бланку!
После этого по кахдому "боченку" ОБЫЧНОЙ ножевкой/полотном/лобзиком по металлу и т.п. делаю "насечки" типа Х по кругу/ и после этого клею катушкодержатель хорошим родбилдерским клеем. НЕ БЫЛО НАРЕКАНИЙ за все установки и ремонты.
С Уважением и ВСЁ ИМХО,
Фото ленты прилагаю,

Andron
02.03.2018, 18:43
Ну дак это, учим японский и валим
А ТО спиннинговой катушки обходится от 1800 ен
Мужики! А можно я с вами? :rolleyes::( :spin:

Cultik
02.03.2018, 19:10
Вікторович,ти тут треба.
З ким я буду на окуня ходить:):spin:

lowoffice
03.03.2018, 11:51
Яке рішення по вклейці?
Класика чи спіраль будете робити?

Вклейку міняти? Навіщо? Там і так чудова вклейка.
А щодо кілець, то ще не вирішив. Пробував раніше в ул. і те і інше. Усим лишався задоволений. Вирішу під час збірки. Якщо в класиці під навантаженням шнур бланку не чіпатиме то так і буде.

Alexandr_Korobchuk
03.03.2018, 16:36
Вирішив переставити кільця на своєму AIKO Baltasar, але в процесі їх демонтажу було прийнято рішення про тотальну переробку паловки:). Після того, як зняв весь лак із бланка він став легшим на ~3,5 грами, при його довжині 1,9м:eek:. Далі саме цікаве - як на мене, бланк став більш дзвінким. З цього виникло питання, невже лак на бланках впливає на так звану "чуйку":confused::confused: чи, може, мені просо здається:rolleyes: ...

Vik-jas
03.03.2018, 23:20
Вирішив переставити кільця на своєму AIKO Baltasar, але в процесі їх демонтажу було прийнято рішення про тотальну переробку паловки:). Після того, як зняв весь лак із бланка він став легшим на ~3,5 грами, при його довжині 1,9м:eek:. Далі саме цікаве - як на мене, бланк став більш дзвінким. З цього виникло питання, невже лак на бланках впливає на так звану "чуйку":confused::confused: чи, може, мені просо здається:rolleyes: ...

ви собі не довіряєте???
невже ви тоді повірите іншим?

Alexandr_Korobchuk
04.03.2018, 10:17
:):) я співставляю свій досвід з досвідом інших і на підставі цього роблю висновки.

RYUCHA
05.03.2018, 16:05
З цього виникло питання, невже лак на бланках впливає на так звану "чуйку":confused::confused: чи, може, мені просо здається:rolleyes: ... Ні, не здаєься... і дзвонше, і сухійше, і легше...

demiurge
10.03.2018, 16:02
Вопрос к коллегам по увлечению из Киева - не завалялось ли часом у кого-то лишней бобинки Gudebrod 1892 или ProWrap Nylon 558 (цвет а-ля St.Croix Legeng Elite)? С радостью бы купил с самовывозом откуда нужно:spin:Предложения, пожалуйста, в личку...

ziMen
10.03.2018, 20:01
Нарезаю карбоновую трубку кольцами, и на клей, получается карбоновая мембрана
Вот блин..(((( не додумался(((((

делал так:

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

Намотал толстенькую нитку, пропитал эпоксидкой, после того как высохло намотал еще раз и опять пропитал эпоксидкой,
И вот на такое посадил катуходержатель .
ИМХО проблем не должно быть.
А вы как думаете ? ;)

п.с.
Я посадил бы на ленту.:158::o
Что за лента?

alexyat
10.03.2018, 20:10
подскажите в личку где в Киеве можно купить вклейку 600 мм с посадочным 2мм?
нашёл штук 5 магазинов, а в Киеве нет.
не хочу платить за пересылку 40 грн :-)

мне надо поменять, мастера вроде нашёл

Inor
10.03.2018, 20:26
В Киеве вклейки не продаются.

Adm1
10.03.2018, 20:29
Даром раздают???)))

Inor
10.03.2018, 20:55
Иногда:D
Но не всем.

RYUCHA
11.03.2018, 16:04
Вопрос к коллегам по увлечению из Киева - не завалялось ли часом у кого-то лишней бобинки Gudebrod 1892 или ProWrap Nylon 558 (цвет а-ля St.Croix Legeng Elite)? С радостью бы купил с самовывозом откуда нужно:spin:Предложения, пожалуйста, в личку... ProWrap Nylon 558 недавно взял у Вадима, думаю не последнюю :D [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] :spin:

Дрюль
16.03.2018, 13:01
:D Блин, думал шо тока у меня в коморке царит хаос и беспорядок:o, а нет, оказывается е и поярче в разы:D:eek:

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

В новом каталоге Matagi за 2018г. на последней странице нарыл.

mans
16.03.2018, 17:58
Хаос то такое, а вот шкура весит эпично:D

Дрюль
16.03.2018, 20:56

Та да, аж жалко будет пускать под нож;)

Testament
17.03.2018, 21:02
Подскажите пожалуйста,чем склеить между собой листки карбона.Спасибо.

Inor
17.03.2018, 23:50
Ларитом 285.

Евгений...
18.03.2018, 19:58
Здравствуйте. Посоветуйте пожалуйста мастера, нужно правильное выставить кольца на спининге, при изгибе смотрят в сторону, и изменить карту колец на фидере.

Udgin
19.03.2018, 13:06
Всем привет. Хочу заменить кольца на бас про шопе , на одно лапый титан. Сколько будет стоить работа и кольца. Преложения в личку.

Inor
19.03.2018, 13:23
Вот так сразу сказать нельзя.
Надо понимать сколько колец нужно менять. Не плохо было бы знать длинну удилища, и его тесты по приманке и по шнуру.

Forwarder
19.03.2018, 13:54
:158::D

Udgin
19.03.2018, 15:13
Вот так сразу сказать нельзя.
Надо понимать сколько колец нужно менять. Не плохо было бы знать длинну удилища, и его тесты по приманке и по шнуру.

Тест 1/16—3/8 длинна 6'9 4—10lb колец 8шт

RYUCHA
19.03.2018, 23:06
Тест 1/16—3/8 длинна 6'9 4—10lb колец 8штПри таких мощностях, и тесте.., не знаю на сколько целесообразны "однолапые"...

Inor
20.03.2018, 03:48
АТшки на 842 GL работают на ура. Их спокойно можно ставить на бланки с тестом до 3/8 и 10lb.

.

Nemo
20.03.2018, 06:19
АТшки на 842 GL работают на ура. Их спокойно можно ставить на бланки с тестом до 3/8 и 10lb.

.

Ставить можно. А смысл? Что это даст на выходе? Ведь это далеко не 842 ГЛ. То, что там написано 10 лб, ещё ничего не означает. Интересно какой именно БПШ? Бионик, Экстрим? Моррис?

Adm1
20.03.2018, 06:23
На выходе это даст глубокое моральное удовлетворение!)))

Nemo
20.03.2018, 06:37
На выходе это даст глубокое моральное удовлетворение!)))

Кстати, да. Почему бы и нет? )))

mans
20.03.2018, 06:53
J8n_QvZbIzw

У кого какие мысли?

Inor
20.03.2018, 10:36
А что? Свежий подход. Очередные японские новации. Учимся мыслить не стандартно.

Nemo
20.03.2018, 12:17
А что? Свежий подход. Очередные японские новации. Учимся мыслить не стандартно.
В Киеве похожие инновации в 70 х, (а может и раньше) уже были. В95Т, цанги, дюралевые трубки, итд.:)

tosi
20.03.2018, 12:55
мені сподобалось, особливо якщо ще зроблено з відповідним класом точності, то взагалі уважуха. Не думаю що постійне регулювання хтось буде робити на рибалці (заброс/виважування), а от разове регулювання довжини під свої руки дуже доречно. Думаю що користувачам мала б сподобатись така "фіча" .

Glaz
20.03.2018, 13:02
Добрый день!
Был сломан спиннинг Графитлидер Finezza Corto Gofcs 732 UL-T (поломка бланка немного выше соединения фото во вложении.)
Интересует ремонт в Киеве, стоимость и сроки (можно ЛС).

Inor
20.03.2018, 14:21
Интересует ремонт в Киеве, стоимость и сроки (можно ЛС).
0674663910 - Виктор.

сейсмолог
23.03.2018, 12:01
Приветствую всех! У меня может и глупый вопрос, но всё-таки осмелюсь. :)

Комель спиннинга в верхней части примерно 10см. косит в сторону, есть ли какие-нибудь методы исправить эту халэпу?
Сильно не пинайте, если вопрос действительно дурацкий.

Alexandr_Korobchuk
23.03.2018, 12:10

Комель спиннинга в верхней части примерно 10см. косит в сторону, есть ли какие-нибудь методы исправить эту халэпу?

Таку халепу переміг шляхом нагрівання бланка:) і його подальшого вирівнювання. Але з нагріванням можуть буди сюрпризи - в мене дружбан перегрів бланк (Banax Ultra) коли кільця знімав, бланк в місці нагріву розм"як і після вистигання так і залишився м"яким:confused:

сейсмолог
23.03.2018, 12:44
Феном грели?

Dima ювелир
23.03.2018, 13:17

Где то я читал, спросили Гари Лумиса по поводу кривизны его бланков, на что он ответил: есть мужчины, у которых кривые пи...ки, но это же не мешает им давать и получать удовольствие!
Делайте выводы:)

Лётчег
23.03.2018, 13:21

Он таким и был, или таким стал? Обычно бланки с такими дефектами не идут на сборку. Может в этом месте ремонт был?

сейсмолог
23.03.2018, 13:40
Он таким и был, или таким стал? Обычно бланки с такими дефектами не идут на сборку. Может в этом месте ремонт был?

Нет, ремонта не было. Палка из дешёвых, Кингфишер Микроджиг, вершинка ровная, а комель кривит немного. Самое интересное, что этот спиннинг когда-то был моим и этой кривизны не было (а может я не замечал?), а когда выкупил его обратно для жены, чтобы окуня ловила-обратил внимание. Может действительно забить и не морочить голову?

Alexandr_Korobchuk
23.03.2018, 15:01
Феном грели?

Запальничкою:D

Inor
23.03.2018, 15:43
Не морочте себе голову. Материал из которого делают бланки не только греют, но и здавливают. При этом давление большое.
Нагрев бланк до температуры когда можно его гнуть, вы точно угробите спиннинг.

сейсмолог
23.03.2018, 18:21
Всем откликнувшимся-огромное спасибо! Оставлю такой, как есть.

Aligator 221
19.04.2018, 16:13
подскажите куда или к кому обратится по замене катушкодержателя. интересует только Киев.

NikolayNVK
22.04.2018, 14:05
Добрый день . Хочу задать вопрос , так как в родбилдинге я полный дилетант то посоветуйте пожалуйста как правильно сделать, и стоит ли это делать вообще. Хочу переобуть спининг CORTO TRENTA 30 PROTOTYPE 1g- 15g GORPTS-862MLT oт графитлидера в кастинг при этом хочу его немного укоротить до 76 или 78 длинны. Вершинку хочу резать от тюльпана , а комель от шпигота , мои рабочие веса от 8 до 12 гр , низа не интересуют. Если есть у кого такой опыт, то подскажите пожалуйста , заранее благодарен.

tosi
22.04.2018, 17:10
Вершинку хочу резать от тюльпана , а комель от шпигота , мои рабочие веса от 8 до 12 гр , низа не интересуют. Если есть у кого такой опыт, то подскажите пожалуйста , заранее благодарен.
Досвіду не маю, але особливих складностей не буде. Найважче тут буде шпігот вирізати і по новій вклеїти. Ну а взагалі така робота важча ніж зборка з нуля на голому бланку, тому варто подумати чи вартують прикладені зусилля щоб на виході отримати свою задумку. За таку роботу можна братись якщо вудка-донор дісталась "за дурно" :)

Kostaj
23.04.2018, 11:10
Добрый день . Хочу задать вопрос , так как в родбилдинге я полный дилетант то посоветуйте пожалуйста как правильно сделать, и стоит ли это делать вообще. Хочу переобуть спининг CORTO TRENTA 30 PROTOTYPE 1g- 15g GORPTS-862MLT oт графитлидера в кастинг при этом хочу его немного укоротить до 76 или 78 длинны. Вершинку хочу резать от тюльпана , а комель от шпигота , мои рабочие веса от 8 до 12 гр , низа не интересуют. Если есть у кого такой опыт, то подскажите пожалуйста , заранее благодарен.

Перевдягнути в кастинг - це міняти катушкотримач? :rolleyes: То що Вам заважає різати бланк зо-заду так би мовити, навіщо вам шпігот чіпати? ;) Шпігот в даному випадку найбільш вразливе місце. Знімаєте всю фурнітуру, ріжете бланк і збираєте по-новому, як на мене все інше - це вже збочення. Тим паче якщо у Вас немає досвіду, хоча перевдягати в кастинг - я теж не маю досвіду...

NikolayNVK
23.04.2018, 15:48
Добрий день колеги . Дякую що відгукнулись на моє питання. Хочу вам пояснити , чому виникла така необхідність. Цій палці вже років з вісім можливо більше, нову купував за 340$ риби вона переловила не один центнер причому не тільки судаків , а й досить пристойних сомів ,сазанів і сталось те що мало статись , вона зламалася . Зламалася верхня частина між першим і другим кільцем зі сторони шпігота, але в мене є ще один кінець від такої ж палки , теж ломаний але зі сторони тюльпана (влущив мій товариш ) між тюлпаном і першим кільцем , в принципі з них можна зліпити один цілий , але для мене він все рівно буде ломаний , новий кінець купувати , вийде доларів з 200 можливо більше , за такі гроші мені мій товариш віддає , такий самий , але цілий спінінг , в дуже гарному стані і значно свіжіший чим мій. Тепер чому виникла така ідея: зламаний кінець зі сторони тюльпана я хотів пустити на зимову вудку , але в руки попав комель від старого кастингового veloce до 21 гр в 69 довжині ( прошу професійних родбілдерів за серце не хапатися , це був експеримент ) шпігот сів майже як рідний , поставив тюльпан , замінив одне кільце , спробував на воді , супер, але в такого " франкенштейна" комель виходить коротший за верхню частину. Тепер коли я вже влущив свій , то з'явилась нагода поекспериментувати , може вийде щось путнє. Сам я робити його не буду ні в якому разі , це буде робити людина яка перебрала не один спінінг , роботу його я вже бачив і навіть тримав в руках . Щодо різки зі сторони шпігота: руківля я хочу залишити максимально довгим , систему ОSS яка стоїть там ,значно складніше розібрати і потім скласти , якщо це можливо взагалі , конусність комеля в районі шпігота дуже мала , що дозволяє обрізати і використати рідний шпігот , втрачу нижню границю тесту , яка для мене неважлива , надлегкими приманками я не ловлю , мене цікавить інша риба, можливо спінінг стане трохи сухішим???? Поки що ми нічого не різали , моніторим це питання, замовили тільки комплектуючі. Можливо це авантюра , але зі старої баби дівки не зробиш , там немає вже ,що псувати. Ще раз дякую за пораду.

Slavik__m
26.04.2018, 14:30
Добрый день мастера. Куплю вклейку (вершинку) спиннинга Evergreen Poseidon Salty Sensation PSSS-70S. Интересует только оригинал, именно данной модели (0,5-6,0 гр.). Можно с ломанного верхнего колена, только вклейка должна быть целая!!! Святослав 067-478-46-60.
Звоните в любое время или пишите в личку.Заранее благодарен!

Zander
04.05.2018, 15:18
Jakal - Максим, а можешь объяснить - в чем смысл сего "действа" был?

Я понимаю, тут у вас в ветке что-то типа "корпоративной этики", тебя не спросят.. Но - во первых, меня сия этика не касается (не билдер), второе - судя по кол-ву "спасибо" (отсутствию кол-ва:)) - молча вопросы "переваривают" многие. Если у Олега с Одессы - всё понятно, красиво, а желтые вставки - вообще восторг, то тут..

Итак - в чем смысл менять красивую корковую ручку и красивым держаком - на ото, простите, разнесенное голое "одоробло" с евы? Это у кого фантазия на столько изощренная? Я без подкола - интересна аргументация подобной переделки, которая, на мое ИМХО - испортила дизайн красивой удочки как минимум. Это окупается каким-то супер функционалом полученным по итогу?

Вариант "клиент так захотел" - имхо, не канает. На то и Мастер - чтобы объяснить клиенту, что тот "робыть хфігню". Не все ж тока купюры считать..

Cultik
04.05.2018, 15:32
Женька,дякую.
Думав,доберусь до компа,те саме спитаю.

Adm1
04.05.2018, 15:34
всё проще некуда - "я художник - я так вижу!" :D и вкусы у всех разные - это ж замечательно.

Jakal
04.05.2018, 17:28
Jakal - Максим, а можешь объяснить - в чем смысл сего "действа" был?

Я понимаю, тут у вас в ветке что-то типа "корпоративной этики", тебя не спросят.. Но - во первых, меня сия этика не касается (не билдер), второе - судя по кол-ву "спасибо" (отсутствию кол-ва:)) - молча вопросы "переваривают" многие. Если у Олега с Одессы - всё понятно, красиво, а желтые вставки - вообще восторг, то тут..

Итак - в чем смысл менять красивую корковую ручку и красивым держаком - на ото, простите, разнесенное голое "одоробло" с евы? Это у кого фантазия на столько изощренная? Я без подкола - интересна аргументация подобной переделки, которая, на мое ИМХО - испортила дизайн красивой удочки как минимум. Это окупается каким-то супер функционалом полученным по итогу?

Вариант "клиент так захотел" - имхо, не канает. На то и Мастер - чтобы объяснить клиенту, что тот "робыть хфігню". Не все ж тока купюры считать..
Ну скорее поймет тот к в теме, что такое Mukai и с чем его едят. Вам рекомендую посетить форум мормоджиг. Где Ваше понимание удвоится в трое а то и в пятеро. Когда есть бланк по чуствительности и задачами под Ваши цели, но держак и пробка все глушит. Тогда с него вытягивают все по максимуму другим способом. Да и насчет дизайна, посмотрите на последние Японские разработки откуда собственно и пришло то чтл есть, это будущее. Просто топтаться на месте уже никто не хочет)) В кратце так, много дискутировать можно. Но это не Ваш стиль ловли.
п.с ... Насчет последней работы Олега. - очень уныло, раньше делал лучше)!Без подкола.

Кузьмич
04.05.2018, 19:41
Итак - в чем смысл менять красивую корковую ручку и красивым держаком - на ото, простите, разнесенное голое "одоробло" с евы? Это у кого фантазия на столько изощренная? Я без подкола - интересна аргументация подобной переделки, которая, на мое ИМХО - испортила дизайн красивой удочки как минимум.

Женька, открою тебе срашную тайну - есть люди которым настолько нравится ева, что даже дилемы нет, что ставить;)
Ну а если по существу, то вместо унылой и безликой пробки, удочка получила суперский дизайн :cool::cool::cool: естественно ИМХО

tosi
04.05.2018, 23:22
Когда есть бланк по чуствительности и задачами под Ваши цели, но держак и пробка все глушит.

Максим, я правильно зрозумів, що ти вважаєш що корок більш глухий матеріал ніж ева?

Inor
05.05.2018, 00:44
Мабуть Максим в першу чергу мав на увазі дизайн. А якщо мати на увазі що ева разних виробників має різну щільність. То мабудь важко стверджувати що якись з цих матеріалів мае кращу чутливість. Але те що пробку використовували для звукоізоляціі, то це факт.

Nemo
05.05.2018, 06:32
Але те що пробку використовували для звукоізоляціі, то це факт.

І EVA використовують- це теж факт. Тому думаю, що то все фігня про чутливість...;) Дєд на своіх легендарних вудках на простій епоксідці і галімій пробці держаки робив, І що ? Чутливість погана? .:)

Jakal
05.05.2018, 08:06
Максим, я правильно зрозумів, що ти вважаєш що корок більш глухий матеріал ніж ева?

Привіт Толь.
Так , якшо зрівнювати однаковий розмір и форму, з Matagi в малих розміраз в данному виконанні.

tosi
05.05.2018, 08:28
Я просто точив еву лише 2 рази в житті, і більше ніколи іі не візьму до рук :) ну але коли точив то мені здалось що корок більш щільний матеріал. Така думка склалась по фракціі пилу з під шліфпаперу, в еви фракція суттєво більша.

Ну але якби там не було, чутливість в першу чергу залежить від бланка і від ваги вудки загалом. Не думаю що матеріал відіграє якусь суттєву роль.

p.s. Скоро буду мати твердоміри для гуми, цікаво спробувати чи покажуть вони якісь результати на коркові і еві.

Cultik
05.05.2018, 08:41
Та то ми мабуть "старі і закостенілі" і до новітніх дизайнів не доросли.
А на рахунок "глухості", так котушка ж стоїть на дерев'яшці а не на пробці.

Jakal
05.05.2018, 10:54
Та то ми мабуть "старі і закостенілі" і до новітніх дизайнів не доросли.
А на рахунок "глухості", так котушка ж стоїть на дерев'яшці а не на пробці.

Не скорее а так и есть 😉 ( ретро shcool)
Посмотрите розвитие направлений Megabass, Gamakatsy, Varivas итд
вот пример из чего делалось изделие ( фото ниже )

Ну и что что стоит)) а как же удобство под свои задачи и направленность?
Для определенной анимации и стиля ловли есть свой хват и єргономика. Или форелевая ручка у нас єталон для микро джига? ( а мне кажется стиль - отвертка, стоит на всех микрушних палках топових производителей) нужно обладать видимо 15 см пальцем что положить его на бланк😅 В данном Мукае в оригинале. Вы знаете этот разговор как сытого с голодным или наоборот. Просто нужно быть в теме что ее понимать, не более.
п.с ... Отвертка. - это стиль IPS 16, гайка KN и окргуглая малая форма реар грип ( аля Ice cube) .

Inor
07.05.2018, 16:47
І EVA використовують- це теж факт. Тому думаю, що то все фігня про чутливість
Цытирую сам себя.
То мабудь важко стверджувати що якись з цих матеріалів мае кращу чутливість.

Nemo
07.05.2018, 16:55
Ну... Эву ты почему-то в контексте со звукоизоляцией не упомянул.Акцент был сделан на пробке))

bassspro
18.05.2018, 10:18
Шановні , підскажіть, хочу зібрати МНХ 601 в кастінгу, (ну вже майже зібрав рукоятку ще рік назад зібрав, а до кілець щось руки не доходили)
вирішив робити револьверку, ранінги хочу CLAG №4 дешево і сердито? Хто, що порадить, чи не варто робити револьверку? Просто такий УЛ мені здається все жтаки краще в револьверці, а я її ніколи не робив? Порадьте щось, підскажіть? Дякую

Andron
18.05.2018, 18:36
Насчёт Евы и пробки - самое главное не путать мягкое с тёплым ;). Вспомните фильм Фантоцци против всех и его резиновую курицу ;) :) ИМХО ставить ЕВУ вместо пробки можно разве что в трёх случаях: 1.На пробу не хватает(жалко) денег :o. 2. Условия рыбалки не позволяют применять пробку. Ну и 3 - человек (мабуть, чаще всего, именно заказчик, не верю, что это может быть инициатива билдера :eek::cool:) тупо не понимает нх ни в спиннинге, ни по жизни :D
ПС1. Смотрю фото работ и часто замечаю по некоторым работам, что кроме собственной фантазии и желания удивить мир своей неповторимостью там нет нх :( Мне кажется, что основное в билдерстве - это сделать удочку не просто красивой и оригинальной, а в-первую очередь удобной для юзера. Х.з., когда друзи мне собирают очередное удилище, всегда стараюсь и прошу учесть и особенности моей ладони, и руки, и хват и еще многие моменты :rolleyes: ;) ИМХО самое трудное в билдерстве это сделать удочку очень простую на вид, но шикарную в своём исполнении. А всякую бижутерию - нх :)
ПС2. Сори, если в местную этику не вписался :)
:spin:

Гипофиз
18.05.2018, 23:41
:) ИМХО ставить ЕВУ вместо пробки можно разве что в трёх случаях: 1.На пробу не хватает(жалко) денег :o. 2. Условия рыбалки не позволяют применять пробку. Ну и 3 - человек (мабуть, чаще всего, именно заказчик, не верю, что это может быть инициатива билдера :eek::cool:) тупо не понимает нх ни в спиннинге, ни по жизни :D

Андрей, чес слово, не для поржать, просто интересно - каким пунктом руководствовались архитекторы дорогущих УФМ-ов ПРО серии, топовых евергринов PSSS, NIMS ... (список можно продолжить) применяя ЕВУ?

Plagus
19.05.2018, 00:53
Андрей, чес слово, не для поржать, просто интересно - каким пунктом руководствовались архитекторы дорогущих УФМ-ов ПРО серии, топовых евергринов PSSS, NIMS ... (список можно продолжить) применяя ЕВУ?
Хотя вопрос и не ко мне, но это же очевидно - это "морские" серии,
солёная вода, чистая практичность,
стоит посмотреть на спининги фрешвотер от этих же контор - пробка :)

Алекс!1
19.05.2018, 11:32
В родбилдинге не спец. Моё дилитанское мнение. Пробка легче, приятная в руке(тёплая, особенно в холод). Короче -классика. А если высокого качества, тем более( не так крошится и без коверн). Подвержена загрязнению. Не так технологична в обработке, как ЕВА. ЕВА, более тяжёлая(иногда это + для балансировки), более дешёвая, легче грязь, слизь смывать. Холодная. Определяющим чуйку вудки считаю, в первую очередь бланк, потом количество и тип колец, катушкодержатель и способ его установки на бланк(арборы, эпоксидка и т.д). Конечно, отвёртка, будет чувствительней, но её дизайн меня убивает. Но главное, я не спин держу в руках, а бильядный кий. Не живая ручка, да и короткая( правда, смотря каким хватом держать...) Хотя Гама или Гекка перешли на такой тип ручки, для минимизации веса и "повышения" чуйки. Были б гроши, все УЛ и лайты переделал бы на пробку высшего класса(кроме с передей гайкой и маленьким форе). Чёто Соло с "легендарной" по началу чуйкой, рейтинг потерял, вместе с "бутылкой" плавно переходящей в ручку.
Сори, случайно заехал сюда. Мысли вслух.

Andron
19.05.2018, 12:44
Андрей, чес слово, не для поржать, просто интересно - каким пунктом руководствовались архитекторы дорогущих УФМ-ов ПРО серии, топовых евергринов PSSS, NIMS ... (список можно продолжить) применяя ЕВУ?Мабуть, лучше у них спросить :). Для какой ловли они предназначены? Пссс ..уже ответили :)

tosi
19.05.2018, 16:43
мучаюсь питанням :) Рік назад, заламав я свою легенду сальмонову 5SC86. Заламалась дивно, на зацепі смикав вудкою і в той же час підходив до зацепу. Так от на черговому смику (вроді не сильному, бо збирався все таки рукою рвати), вудка ламається. Ламається біля кільця (2-ге після вхідного), при цьому лапа кільця по відношенню до рами, навіть зігнулась. Згадуючи як я її робив, закрадається думка що я міг затуго замотати кільця (ну мол вудка потужна, сальмон риба теж не слабенька, треба моцніше замотати :) мотав через книжку, для натягу міг на книжку поставити щось важке) цим самим деформувавши бланк натягом нитки, відповідно при зміні кута (так як я підходив) бланк лопнув.
Так от вудку мені вдалось відновити (нова вершинка) :spin:. Коли я знімав кільця з ломаки, щоб переставити на нову вершинку, не сподобалось мені що лаку під ниткою можна сказати що не було (нитка NCP).
Так от суть питання, хто що думає? яка причина поломки? Розумію що питання досить абстрактне, але цікаво почути думки, може мене на щось наштовхнуть, бо зараз схиляюсь до думки що я деформував бланк надто сильним натягом нитки і ну їх в сраку ті NCP нитки :)

Комлев Сергей
19.05.2018, 22:29
мучаюсь питанням :)
Бо зараз схиляюсь до думки що я деформував бланк надто сильним натягом нитки
Все верно, а нитки не причем. Единственное, что могу порекомендовать, это предварительно под лапку кольца, мотать дополнительно бандаж, так делает "DAIWA" (только на спиннингах большей мощности).

Гипофиз
20.05.2018, 01:10
Хотя вопрос и не ко мне, но это же очевидно - это "морские" серии,
солёная вода, чистая практичность,
стоит посмотреть на спининги фрешвотер от этих же контор - пробка :)
Спасибо (!), понял следующее.
Пробка под морскую воду не пойдёт. В плюс не защитываем.
Отсюда - ЕВА под море резоннее, но нет категоричного такого же, что она не подходит под пресняк. Если правильно, то ЕВА универсальнее. Если по честному учесть, что вес готового держака в Еве и в пробке в одном типо-размере разнится на 2-4 грамма в пользу более лёгкой пробки при весе готового удилища в 100+/-, то итоговое что лучше давайте всё же сведём как к сугубо личным субъективным предпочтениям.

tosi
20.05.2018, 01:55
Все верно, а нитки не причем.
Я допускаю, що раз немає лаку під обмотками, відповідно там є пустоти, і отже лапка кільця могла мати люфт під бандажем. Ну і в певний момент вона могла продавити сам бланк.
Попередній бандаж під лапку, в принципі може усунути цю проблему, але хочеться "перебздєть" і все таки щоб лак просочувався через нитку, що з ncp ниткою мабуть нереально.
Згадав, бланк зламався після кільця, тобто лапка не продавила бланк.

Комлев Сергей
20.05.2018, 09:44
лак просочувався через нитку, що з ncp ниткою мабуть нереально.

Згадав, бланк зламався після кільця, тобто лапка не продавила бланк.

Да отлично NCP пропитываются, только лак нужно подобрать (посоветовать не могу, так-как пользуюсь своим лаком "страдивари":D)

Значит, нужно искать другую причину, на пальцах не определить, прислал бы, может и разобрались, куда знаешь ;)

Дополнение:
Прошу прощения, не досмотрел, что речь идет о S.CROIX, информацией владеешь о проблемах данного производителя :confused:, задумано отлично, материал на уровне, а исполнение ...

Inor
21.05.2018, 20:35
бо зараз схиляюсь до думки що я деформував бланк надто сильним натягом нитки і ну їх в сраку ті NCP нитки
Толя, ты после того как примотал кольца выставлял их, двигал? Если да ни о какиом пережатии не может быть и речи. В перегрузе ловил этим спиннингом?

tosi
21.05.2018, 21:59
Толя, ты после того как примотал кольца выставлял их, двигал? Если да ни о какиом пережатии не может быть и речи. В перегрузе ловил этим спиннингом?
кільця звісно що виставляв відносно осі, тобто рухав все таки. Ігор я теж про це думав, що раз я міг їх рухати, то особливо перетиснути/деформувати не міг, ну але вже по всякому грішу на себе.
В перегрузі ловив звісно :o але я без фанатизму, тобто легенько "навєсіком" :) Сальмон його ще значно нагрузив, ну але на рибі вудки не ламаються :)
Якщо брати 2 фактори: перегруз і деформація. То я волію думати що все таки деформація.
p.s. є ще один фактор, ну але він на грані містики :D тому я його серйозно не хочу сприймати :D

Маньяк
22.05.2018, 05:46
Толя, ти забув про ще один можливий фактор.
Пригадай як ми ті вудки возили...:mad:

Inor
22.05.2018, 14:34
То я волію думати що все таки деформація
При перегрузке качественные бланки ломаются в нескольких местах. Если есть продольные трещины, то бланк скорее всего придавили. Если высокомодульный бланк изгибается более чем на 90 градусов, то вполне может сломаться без предуприждений.

Дрюль
22.05.2018, 16:53
Спиннинг очень прекрасно ломается, когда люди пытаются выдернуть приманку уз зацепа. Подымают вершинкой в верх, на вытянутых руках и резкими взмахами начинают дергать. Если удочка и не сложется после первого, второго, третьего раза, то она сложется поПиздже :) , может просто на забросе или когда человек будет забрасывать шнурка в лодку без подсака и т.д.
Имею личный печальный опыт и быль не раз свидетелем подобных ситуаций:cool:.
Совсем свежий случай. Мои очень хорошие друзяки заказуют у меня NFC MB 705-706 и продают их в своем магазине. Купил удочку мужичок и через месяц принес сломаную на 1/3 от тюльпана. Говорит фигня какая-то, эта ваша удочка. На второй рыбалке, легонько хотел выдернуть из корчика, а она сложилась :( , говорит давайте шото решать!!!
Короче, приехал, глянул я на спиннинг, а там обмотка на входном кольце порвана, прям нитки свисают.:eek: само кольцо градусов на 30ть, выпадает из конуса:eek: Три конусных кольца там D-кой примотаны!!! Ну не знаю, этож как надо дыло так дергать шоб так скрутить входное кольцо:(.
Мне кажется, когда с человеком происходит подобная неприятность, он на автомате ищет себе оправдание, мол вроде-бы и не сильно дергал и т.д. и чем больше временной отрезок после поломки, тем больше человек считает себя не виновным:D

Алекс!1
22.05.2018, 21:44
Никогда спин не сложится, если карта расстановки и диаметр колец выбран правильно!.

Adm1
22.05.2018, 21:46
Никогда спин не сложится, если карта расстановки и диаметр колец выбран правильно!.приносите любой - сложу! :D:D

Inor
22.05.2018, 23:16
Никогда спин не сложится, если карта расстановки и диаметр колец выбран правильно!.
Ага. Перегрузите его, или загрузите не правильно. И всё получиться.

Лётчег
22.05.2018, 23:21
При желании сломать можно все.
По моему скромному опыту поломки бланков происходят в основном
1. Удары дверями или крышкой багажника автомобиля.
2. Удары по бланку приманкой другого спиннинга или удары о борт лодки.
3. Острый угол между бланком и шнуром при вываживании, особенно, когда одной рукой перехватывают шнур, а второй совершая пассы спиннингом за спиной, не открывая дужку. Аналогично, при попытке вырвать из зацепа руками за шнур.
Поломки между кольцами - чаще всего внешнее воздействие, поломки под лапками - чаще всего банальные заусенцы.

Алекс!1
22.05.2018, 23:28
Ага. Перегрузите его, или загрузите не правильно. И всё получиться.
Григорич, мы ж не дикари. Всё в пределах теста по верху, а лучше не доходя до него. Надо уйти выше по тесту, бери другой спин.

Алекс!1
22.05.2018, 23:33
Аналогично, при попытке вырвать из зацепа руками за шнур.

За шнур руками (выше тюльпана, естественно) ничего палке не будет. А когда из зацепа вырывают спином, не каждый справится.

SBK
22.05.2018, 23:53
Позвольте " вставить своих "5 копеек" в Толин вопрос и общую Дискуссию!
Толю УВАЖАЮ -по этому и решил выразить МЫСЛЮ!
Всё ИМХО- написал,послушали -Забыли!
Было бы не плохо выслушать мнение ПРОФИ -Комлева Серёги по графиту и прочему, препрегам,форме облома,"волоскам" графита и прочему. Но МОЛЧИТ!:mad: Может ответит!
КРОЙ = Это ДА! Это КРУТО!Это "ПОТОК" ЭТО "ФАСТ" Это "Супер ФАСТ" ЭТО " НАДОМНИКИ" - ЭТО ПАРК "Водопадов" И вообще -ПЛАТИ! И получи! ШО ХОШ! ДЛИНА-Гавно"вопрос" Тест -... тоже самое!
Но это Крой=ЭТО ДА!! :p:p
Толя! Вопрос!Зная тебя;) и отношения к удочкам! Скажи как "обломился" (МАНЬЯК :eek:-Молчи Пожалуйста) . Вопрос не праздный ! У Деда в свое время был ТРАБЛ по 783 SJ-2! ЛИЧНО ДЕЛАЛ ТРИ УДОЧКИ И ВСЕ В ОДИНАКОВОМ ОБЛОМЕ! Был деффект препрега! И в одном и том же месте! Теперь ИМХО.... На днях встретил Друга ! Он мне рассказал траблы по Крою! Ну я и взял и отжег куски бланков ОНЫХ. Этого ИМЕЕМ... :p:p:p для определения "СУПЕРОВЕСТОВОСТИ" ЕЛИТНОСТИ/СУПЕРЭЛИТНОСТИ! МОДЕЛЕЙ:D:D:D Кроя ! Мой вывод -ПРОСТ! НА...Х............! СВЯЗЫВУЮЩЕГО НОЛЬ!!!!!
Вообще КРОЕМ не ловлю! Ну не моё! Была "дикая Речка" "надцать лет тому" и все! Нравиться ЭЛИТКА до 10 грамм 7" и Стилхедик Толи 8.6" НО Старые .
Извините - за много Слов! Редко пишу! Толя-Спросил! Думаю -пусть и я скажу.
С Уважением и ВСё ИМХО

Adm1
23.05.2018, 05:39
О, а в каком месте 783-и обычно ломаются? :) я свой умудрился сложить на нижнем колене сантиметров 10 от стыка искренне веря в неубиваемость этих палок. Именно на зацепе.

Ліквідація за власним бажанням
23.05.2018, 13:41
О, а в каком месте 783-и обычно ломаются? :) я свой умудрился сложить на нижнем колене сантиметров 10 от стыка искренне веря в неубиваемость этих палок. Именно на зацепе.

Одночастник и только одночастник :p

Inor
23.05.2018, 17:34
Мой вывод -ПРОСТ! НА...Х............! СВЯЗЫВУЮЩЕГО НОЛЬ!!!!!

Ничего крименального в низком количестве связующего в современных «Low Resin» препрегах нет. Технологию работч с такими препрегами называют - HVF, SVF, MSG или UTC в зависимости от производителя.

Комлев Сергей
24.05.2018, 11:16
Было бы не плохо выслушать мнение -Комлева Серёги по графиту и прочему, препрегам,форме облома,"волоскам" графита и прочему.

Извините, но не заходил на сайт несколько дней ...
По бланкам, удилищам - S.CROIX.
Наше мнение (мнение нашего коллектива) о бланках, складывается о взгляде с изнанки, данными удилищами не пользуемся, все удилища, которые у нас были (свыше 3500 шт. с 2002 года), просто физически не можем протестировать на водоеме.
Проблемы данного производителя (в основном это модели Legend Elite, Legend Xtreme последней генерации, на старых, можно сказать, проблем не было):
1 - отвратительная укладка уг. волокна (предпрега), отсутствует соосность с дорном, в бланке "сучки" - от переломленого волокна до различного мусора, неравномерная толщина стенок, в худшем варианте - 0.8 мм;
2 - заниженное количество связующего, в плоть до откровенной "ваты", или разрушения поверхностных слоев - малярным скотчем :mad: (количество связующего должно быть определенным, а не минимальным, зависит от уг. волокна и самого связующего - определяет технолог, не верьте рекламным "буклетам", кстати - удельный вес связующего, почти в в два раза меньше уг. волокна, мы получим не меньшую массу, мы получим откровенный - брак);
3 - сборка удилищ производителем, ну об этом всем известно ;)

П.С. Прошу прощения за анти-рекламу у реализаторов данного бренда, но таковы реалии ...

Nemo
24.05.2018, 12:31
По бланкам, удилищам - S.CROIX.

Проблемы данного производителя (в основном это модели Legend Elite, Legend Xtreme последней генерации, на старых, можно сказать, проблем не было):
Сергей, а старых Легенд Элит это каких? С 2010 и до?

Комлев Сергей
24.05.2018, 13:41
Старые "Легенды", это коричневого цвета, годов не знаю.

Nemo
24.05.2018, 14:05
Старые "Легенды", это коричневого цвета, годов не знаю.
Спасибо. Старые с бланком коричневого цвета, это до 2010 года. Дальше LES

Adm1
24.05.2018, 14:05
П.С. Прошу прощения за анти-рекламу у реализаторов данного бренда, но таковы реалии ...они уже цены понизили ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) :)

Nemo
24.05.2018, 14:10
они уже цены понизили ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]) :)
Поздно пить Боржоми...:)

Cultik
24.05.2018, 14:39
Поздно пить Боржоми...:)

Петрович,не хвилюйся.
Леся сімка наша,не ломуча,якщо з головою;)

Inor
24.05.2018, 17:37
Старые с бланком коричневого цвета, это до 2010 года. Дальше LES
Думаю это было на много раньше.

Комлев Сергей
24.05.2018, 18:13
"ХХХХХХ- это квинтэссенция новейших технологических решений в области конструирования рыболовных снастей. Разработанные как универсальные, удилища этой серии сочетают в себе такие, казалось бы, противоречивые характеристики, как предельно малый вес и мощность. Достичь этого оказалось возможно благодаря применению уникальной технологии - "UTC technology", позволяющей максимально удалять связующие эпоксидные смолы."

А может вообще отказаться от связующего ? Удаляем его, удаляем ...:D

"Технология,в основе которой лежит воздействие магнитного поля на частицы связующего при изготовлении бланка. За счет этого достигается максимально плотная, близкая к монолиту структура материала, что делает его более устойчивым к нагрузкам."

Это, вообще - шедевр !!!:confused:

Inor
24.05.2018, 20:45
А какова разница содержания связующего в обычных препрегах и препрегах типа "Low Resin"?

Nemo
24.05.2018, 21:14
Думаю это было на много раньше.. Не знаю, когда на много раньше и гуглить не хочу.

Одно могу точно сказать. Год, когда эту Легенду в Киеве "С" продавал, можно определить по твоей раритетной кепке, которую на одном из КО спонсор раздавал.:)

Комлев Сергей
24.05.2018, 21:50
А какова разница содержания связующего в обычных препрегах и препрегах типа "Low Resin"?
Скорее всего никакой, все это маркетинговые заморочки.
По крайней мере по структуре бланков, это не заметно, да и нужно ли это нам ...
Для нас главное - это качественный продукт ;).
И еще, в принципе, с 90-х, технологии почти не изменились, появились новые марки связующего, уг. волокна, а так все то-же.
Пока не существует супер-технологий и супер-материалов, главное человеческий фактор - кто как относится к работе и главное, как контролирует эту работу.

SBK
25.05.2018, 22:55

Андрей -ИЗВИНИ! Не читал и не мониторил "Домик":mad: Все ТЕ Гарики были из "одного разлива" - купленные у нас.ДАВНО А место было только одно. И Все его знают:p. Потом Игорек ИНЕ стал " таскать". Я себе тоже сам и ранее таскал лично! Да и кто тогда знал что такое Loomis. А про Shikari -вообще. Но то такое! По существу ." Облом" был примерно 30 -35 см от тюльпана- не мерял. НО!!!! как по "шаблону" и как "бритвой" ровненько 1 из трех ЖИВ. Два "умерли" . Один по "дурости"умер повторно.Мог бы жить-водочка:D Честно -:mad: больше ремонтами не занимаюсь. Хлопотно.. и гарантии дать не могу. Это удел ПРОФИ и ОБОРУДОВАНИЯ! Сереге Комлеву РЕСПЕКТ! С уважением и Всё ИМХО

Шебутной
13.06.2018, 13:58
Привет домовитым мастерам! :)

Сломал свой МНХ. Ищу мастера в Киеве, который сможет качественно сремонтить за адекватные деньги.
Подробнее по звонку или через личку. Номер там же, ежели что.

:spin:

Дрюль
14.06.2018, 19:18
Всякие арборы доводилось видеть, но чтобы на туалетной бумаге был посажен держак:eek:.
Первое место, однозначно:129:

Inor
14.06.2018, 20:31
Знакомо.

Олег68
14.06.2018, 20:34
Дата съёмки 18.08.2008 :D:(:158:

SBK
14.06.2018, 22:26
Андрей! Неужели в первый раз увидел? Я насмотрелся этой ХЭ....и и покруче. ИМХО. Поэтому и не занимаюсь ремонтами и "переодеванием"! Но на удочках с ЮВА это Г..но вопрос.Решаемо и пред-угадаемо" Но !!! Есть и Подводные КАМНИ с " жирняком"! У меня было с УФМ! На этом мои ремонты и желание помочь и заработать -закончились! Штука "баков" удочка и руки .... сделавшего и ??? меня имели "место" УДАРА в МОЗГ и не ТОЛЬКО! Я сделал то что обещал с "ж... в мыле" Но -уже не хочу! Каждый должен делать то что умеет. С уважением и всё ИМХО

Valium
19.06.2018, 17:08
Добрый день, господа. У меня тут возникла небольшая поломочка - отломал тюльпан у графитлидеровского велоса. Вроде как лечить не очень тяжело, но надо подобрать новый, да и желательно делать прямыми руками, а не моими. Сам я из Киева, попытался напрямую обратиться, но SBK уезжает, Inor пока на связь не вышел. К кому ещё обращаться - не знаю, а так хотелось бы уже на этих выхах этой же удочкой помахать. Мож поможет кто?

Inor
19.06.2018, 21:05
Написал в личку.
Звоните.

дядя Митя
23.06.2018, 11:40
Доброго дня всем. Скажите пожалуйста, кто работал с кольцами Puhrods серии MAXI. Что за колечки такие?

Inor
25.06.2018, 16:53
Пух расскажет лучше всех.

puh
27.06.2018, 21:05
Доброго дня всем. Скажите пожалуйста, кто работал с кольцами Puhrods серии MAXI. Что за колечки такие?

Это кольца с увеличенным проходным отверстием. Вставка такая же как на серии Standart (Оксид циркония) но она имеет другой профиль (проще говоря толщину) Сам оксид циркония материал очень прочный и долговечный. Он уже хорошо знаком нашим родбилдерам. Идея серии MAXI в том что бы получить кольца с такой же прочной и надежной вставкой как в серии Standart но с большим пропускным сечением.
Кстати, точно так же примерно год назад (или чуть больше) поступила и компания FUJI со своими кольцами с вставкой SIC. Они тоже уменьшили немного толщину своих вставок.
На фото FUJI SIC. С лева "старая" вставка, с права те что идут сейчас. Материал вставки не изменился - SIC
723032

mans
27.06.2018, 23:16
,,😀
Тонкий Сик - в обиходе получил название сиськи.
Ну и как сейчас модно говорить -что бы раскрыть тему сисек полностью, хочу
добавить -еще и вес стал легче.

Better
29.06.2018, 10:40
Всем привет! Подскажите самые тонкие солид вершинки которые можно приобрести у нас,планируется установка вместо отломанного тубулярного кончика на палку тестом 0.3-5гр,наружный диаметр бланка в месте отлома 2мм, внутрений 1+0.1-0.3мм...(точно не смог замерить )Побродил по магазинам города все дебелое ,толстое не-то...

Дрюль
29.06.2018, 12:31
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

NikolayNVK
30.06.2018, 16:35
Всем привет. Подскажите пожалуйста, насколько будет надежным такое / в конус/ соединение бланка как на фото ниже. Это еще один ломаный конец от Корты , которую переобул в кастинг , то почему не сделать еще один , но с другим тестом. На фото я вставил первый подходящий по диаметру для наглядности, понятно что будет ставиться родной, который будет подрезаться под длинну комля, кольцо на место стыка.И сколько сантиметров бланка надо оставить на перехлест. Заранее благодарен.

щукарь1111
03.08.2018, 11:16
Помогите выбрать палку для родбилдерской переделки. Планирую 90% под твич воблеров 130 - 150 мм (верх мегабас каната), 10 % - джиг. Также интересует их примерная стоимость и стоимость родбилдерской переделки.

Cultik
03.08.2018, 12:28
А може простіше нову зібрати?

щукарь1111
03.08.2018, 14:49
А може простіше нову зібрати?

Может и проще))) Тогда на каком бланке? Я в этом ничего не понимаю. Взял себе сенткрой легенд екстрим 76, вроде бы рудру 130 твичит, но провальчики есть, а хочется чтобы в руки взял и "огонь". И на сколько бюджет затянет?

Cultik
03.08.2018, 18:09
Может и проще))) Тогда на каком бланке? Я в этом ничего не понимаю. Взял себе сенткрой легенд екстрим 76, вроде бы рудру 130 твичит, но провальчики есть, а хочется чтобы в руки взял и "огонь". И на сколько бюджет затянет?
А там вже по "хотєлкам".Можна дешевше,можна в повному фулі:)

Inor
03.08.2018, 18:54
У Пуха появились бланки "SUZUKI Blanks" есть могучие.

сейсмолог
04.08.2018, 01:28
Всем привет. Подскажите пожалуйста, насколько будет надежным такое / в конус/ соединение бланка как на фото ниже. Это еще один ломаный конец от Корты , которую переобул в кастинг , то почему не сделать еще один , но с другим тестом. На фото я вставил первый подходящий по диаметру для наглядности, понятно что будет ставиться родной, который будет подрезаться под длинну комля, кольцо на место стыка.И сколько сантиметров бланка надо оставить на перехлест. Заранее благодарен.

Таким "макаром" делал жене "франкенштейна", у меня заход в бланк получился около 5см. Кольцо на месте выхода конечно-же стоит. Около 10 рыбалок с рудроподобными вобами-всё живёхонько.

Mikhailo
08.08.2018, 15:00
Вітаю.

Потрібна порада досвідчених людей у вирішенні такої задачі:
вихідні дані
- маю потребу у кастінговій тревел палці (3-х або 4-х часній) з транспортувальною довжиною до 65см;
- маю недорогу і непотрібну кастінгову палку ("фаворіт" 2-х частний 198см)
питання
- ЧИ можна з того 2-х часника зробити робочій надійний тревел?
- Чи матиме це сенс у фінансовому плані (чи небуде дешевше купити готовий)?
- Якщо відповідь на обидва попередні питання так, то порадьте до кого звернутись?

Заздалегіть дякую.

puh
09.08.2018, 09:13
Вітаю.

вихідні дані
- маю потребу у кастінговій тревел палці (3-х або 4-х часній) з транспортувальною довжиною до 65см;
питання
- Якщо відповідь на обидва попередні питання так, то порадьте до кого звернутись?

Заздалегіть дякую.
C двухчастника, если делать тревел, то правильнее делать 4-х. частник.
В финансовом плане думаю смысла нет.

Руслан Одесса
26.08.2018, 19:55
Вітаю.

вихідні дані
питання

Заздалегіть дякую.
маю кастiнгову тревел палку ,3 частини вiд Мiнга (Dagger Royal Spirit703UL)... :D тест 1-6гр (реальный 2,5-8грамм) ,длина 7 футов.,
а транспортная 75 см
меняю на ваш фаворит без издевательств... :) но хотелось тест чуть побольше(хотя бы до 12-14 гр) так как я с мультовой темы до 8 грамм я ушёл... :D

BHill
30.08.2018, 19:13
Товарищи подскажите как лучше и правильно обновить корок на ручке, только есть нюанс корок облазит как скотч тонким слоем (гуано короче). Думал термоусадочную еву насадить, но не знаю где взять?:helpme:

Inor
30.08.2018, 20:04
Снять имеющееся гуано и постоять рукоятку из пробки или евы.

BHill
31.08.2018, 05:36
Это фидер. Рукоять очень длинная с пробки дорого, замастырить нужно только возле кат держателя.

mans
31.08.2018, 11:10
А Winn -ом не хочешь попробовать?
У меня есть морская удочка ,там с завода эта лента шла.
Один раз делал -думал на сколько ее хватит

Стоит уже второй год, нигде ,ничего не отклеилось.
На ощупь , мягенькая, приятная.

Inor
31.08.2018, 12:03
Это фидер. Рукоять очень длинная с пробки дорого, замастырить нужно только возле кат держателя
Как вариант, зделать разнесёнку на ЕВЕ.

BHill
31.08.2018, 18:17
А Winn -ом не хочешь попробовать?
У меня есть морская удочка ,там с завода эта лента шла.
Один раз делал -думал на сколько ее хватит

Стоит уже второй год, нигде ,ничего не отклеилось.
На ощупь , мягенькая, приятная.

Можно попробывать. А как она выглядит есть фото? Она просто как скотч клеиться?

mans
31.08.2018, 20:05
QVVYPRLoOJA

митя_
31.08.2018, 21:58
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] 77fc11KX8w6&s=pручки теннисных ракеток таким обматывают

Grinch
18.09.2018, 11:55
Добрый день!

В субботу, рыбача с товарищем в лодке, при забросе ненароком - лишил его кольца :rolleyes:
Подскажите пожалуйста, к кому обратится в Киеве, чтоб это исправить .

Можно в личку, если кто готов взяться напишите и цену сразу.

Если написал не туда, перенесите пожалуйста в нужную ветку.

AlexMORaleX
18.09.2018, 21:53
Добрый вечер родбилдерам!
Может кто в Киеве поделиться (за символическую плату, пиво) Cork Seal-ом для обработки пробки нового удилища legend elite? Ради одной рукояти не хочется покупать целую баночку.
СтОит ли обрабатывать вообще? Цель- уберечь максимально пробку от загрязнений и темнения. Будет эффект?
Спасибо откликнувшимся.

С ув.
Александр, о9з 5зб 5б 5ч

tosi
19.09.2018, 09:50
СтОит ли обрабатывать вообще? Цель- уберечь максимально пробку от загрязнений и темнения. Будет эффект?

ефект звісно буде, тобто руківя буде менше бруднитись, але разом з тим отримаєш ефект пластмасової ручки :) Я собі руківя не покриваю корксілом, мені простіше помити руківя господарським милом, ніж позбавитись відчуття бархатистості чистого корку :)

Inor
19.09.2018, 09:58
Подъезжайте. Поделюсь.

mans
19.09.2018, 10:28
Преформы -коркстилом?. ПласТмасовая пластмасса.
Корксил имеет смысл для живой пробки.

AlexMORaleX
19.09.2018, 11:17
Корксил имеет смысл для живой пробки.

Что имеется ввиду? На Кроях "живая" пробка?

mans
19.09.2018, 11:36
Живую пробку на серийных удочках встречал только 2 раза.
На уловом смите и на басовом рейде. Но это очень не большие серии .
В 99 % серийных удочек -преформы. Где то отвратительные ,где то чуть лучше как на кроях , но это преформы.
Я бы не мазал.

Nemo
19.09.2018, 13:44
В 99 % серийных удочек -преформы. Где то отвратительные ,где то чуть лучше как на кроях , но это преформы.
Я бы не мазал.

Ну то, что форегрип на Легендах это преформа понятно, а риаргрип? Разве там не пробка? :confused: Вот интересно стало, не "раздевал" я их.
На старых Авидах, по каталогу стоял корк класса ААА.

Олег68
19.09.2018, 17:06
Пробка должна быть очень хорошего качества и должна быть идеально отшлифована. В этом случае грип покрытый корксилом хорошо смотрится и хорош тактильно. Преформы покрытые корксилом выглядят хуже чем непокрытые и добиться результата практически невозможно. Стоит заметить, что данный эффект видит только тот кто "в теме". Простой юзер, если ему наглядно не объяснить, и не заметит этого. ИМХО.

Inor
19.09.2018, 18:58
Странно, практически всё что я переделывал было из пробки. Пусть из плохой, шпаклёваной, но пробки. Со временем эта шпаклёвка усыхает и выкрашевается оставляя отвратительные каверны которые по мере эксплуатации становятся черными и отмыть их вряд ли получится. Корксил удерживает шпаклёвку.

Nemo
19.09.2018, 19:45
Ну так как? Ответьте по существу, уважаемые, а не мыслью по древу.:) Пробка на риаре у легенд элит или нет?;)

Inor
19.09.2018, 19:50
Ну какой єлит? Посмотри сколько там шаклёвки.

tosi
19.09.2018, 20:41
а взагалі шо таке ті преформи :o це типу шпон корку на якійсь пінці хімічній?
бо я завжди думав що це просто готова частина руківя з посереднього корку :) ну типу як матига продає різні частини гріпів.
Петрович, я думаю що там корок :)

SBK
19.09.2018, 20:41
Я бы не мазал.
Саша! Я бы тоже "преформы" не "мазал" ;) Хотя я и пробку не "мажу" , а только на стапеле как-то:p +ФЕН сразу;) Я Очень Давно спрашивал про технологию покрытия преформ тут. Думал ...может кто ...где ...когда -то "вынюхал" почему ОНИ НОВЫЕ - "бархатисто-завлекательные"? Уже знаю как. Честно ... не пробовал пока. Все лето "бомжевал" под Черкассами. Радовался ЖИЗНИ. При первой возможности "Сделаю Кроевскую "преформу" из Гавняной пробки"-Бархатистую ;)С Уважением

Inor
19.09.2018, 20:44
Ну разве, что в кавернах.
Ну так количество каверн и определяет качество пробки. Ну и цвет и его однородность.

SBK
19.09.2018, 20:46
а взагалі шо таке ті преформи :o це типу шпон корку на якійсь пінці хімічній?
бо я завжди думав що це просто готова частина руківя з посереднього корку :) ну типу як матига продає різні частини гріпів.

Толя - там пробка ! У Кроя точно! НО пробкой в твоем и моем понятии её назвать нельзя. Увы.Полнейший "ДРЭК" Возьми любую преформу -и отрежь тупо сегмент. Будет "стеклянный скрип";) Вопрос? Почему? С Уважением!

tosi
19.09.2018, 20:50
Возьми любую преформу -и отрежь тупо сегмент. Будет "стеклянный скрип";) Вопрос? Почему? С Уважением!
так де ж її взяти :) в мене звичайний корок, я навіть отвір під бланк сам роблю :)
так що таке преформа? готова частина руківя з корку? чи шпон корку на пінці (я таке колись знімав з якоїсь мериканської вудки, там був шпон корку товщиною 1.5мм на пінці)

SBK
19.09.2018, 21:01
так де ж її взяти :) в мене звичайний корок, я навіть отвір під бланк сам роблю :)
так що таке преформа? готова частина руківя з корку? чи шпон корку на пінці (я таке колись знімав з якоїсь мериканської вудки, там був шпон корку товщиною 1.5мм на пінці)
Толя!Приветик ! Преформа -это таки ДА! Готовая часть рукояти. Америкен Текл и Пасифик Бэй в отличиии от Китая(хотя и они уже на 99.9 в Китае) пытаються делать преформы из пробки. НО!!!! Пробкой это назвать нельзя :eek::eek:УВЫ! Китайцы "шпонируют" ТУПО по "верху" интересный материал типа ЕВЫ!Ты его и видел под шпоном;) Называется он КОРК-А-ЛОН!(глянь в гугле) Я Имел и ещё имею чуток "преформ" из него! ЕВА как по мне -хуже в отношении санитарии и мытья. С уважением

Nemo
20.09.2018, 08:26
Толя, я також вважаю, що там пробка, і дуже схоже, що на форе теж, а не "ПласТмасовая пластмасса" як тут писали.:) Щодо якості пробки на серійних Кроях, яку характеризують як Полнейший "ДРЭК", то і з цим не погоджуюсь. Нормальна пробка по нинішнім часам. Та і мова взагалі була не про це.:)

tosi
20.09.2018, 10:16
Петрович, як би там не було, але на самих крутих серійних вудках я не зустрічав якості FLOR португальського корку. Враження що виробники ставлять коркові відходи. Воно вроді і не критично, ловити ж можна :), але я все таки схиляюсь що комплектуючі мають відповідати ціні, яку просять за вудку, а то виходить що на бімер можна поставити шини Rosava, теж машина буде їздити, ну але на лице явний кізяк :)
p.s. на фото, руків'я з корку FLOR в порівнянні з серійною Winstonі'вською преформою :)

Nemo
20.09.2018, 10:36
Немае сенсу виробникам на серійні вудки, навіть на топ, ставити топ комплектуючі. Економлять. Ну може якщо лімітет єдішн серія якась... І це не тільки і родбілдингу так. Бажаеш топ, звертайся до білдера і роби з FLOR. З якісною пробкою вже давно відомі проблеми. І навіть відходи "дрек" (с) що коштували умовно 50 центів, зараз торгують за 2 бакси.:)

tosi
20.09.2018, 11:00
FLOR коштує 1,35-1,40$ за кільце. Грейд 5Star коштує 3,5Євро за кільце :(
Різниця в 2 рази, але якість в два рази точно не відрізняється :) Я 5зірок ставлю на якісь унікальні бланки, та й то воно не вартує того :) цілком можна обійтись і ФЛОРом :)
ну і як немає сенсу, якщо в тебе вудка з топ-сегменту, то і комплектуючі мають бути найкращі. В цьому плані мені позиція виробників абсолютно незрозуміла :( Добре ще можна зрозуміти американців, вони практичні "індєйці" і їхні смаки відповідні, але ж в японців ситуація аналогічна. На тих же УФМах корок суттєво гірший за грейд ФЛОР.

SBK
20.09.2018, 11:02
Щодо якості пробки на серійних Кроях, яку характеризують як Полнейший "ДРЭК", то і з цим не погоджуюсь. Нормальна пробка по нинішнім часам. Та і мова взагалі була не про це.:)

Петя ! Приветик . Я написал про "дрэк" применительно к пониманию пробки в моем и Толином"подсознании" и не более .И основное в её качестве и в невозможности обработать такую как на преформах в индивидуальных условиях . Преформы обрабатываются "станочно-лекально" в больших количествах и "вскрываються" для придания "внешнего лоска"
Я пробовал "изменять" форму преформ -Утопия. Рвет "дыры". Пробовал клеить и точить кольца аналогичного качества - результат того не стоит. ИМХО. С уваженим

Inor
20.09.2018, 11:08
...... теж машина буде їздити, ну але на лице явний кізяк
А що робити? Попит на корк росте, якість його падає від інтенсивного використання і пожеж в Португаліії в звязку з чим ціна зростае.

Nemo
20.09.2018, 11:16
якщо в тебе вудка з топ-сегменту, то і комплектуючі мають бути найкращі.

По логіці, так і повинно бути, але на практиці маємо те, що маємо.
:)

Левша
07.10.2018, 19:48
ребята приветствую. купил крой элит в прошлом году, а в этом весь катушко-держатель люфтит в обе стороны относительно бланка и пробки. подскажите пожалуйста можнт кто знает как лечить-подклеить эту проблему? на старых кроях сколько юзал не наблюдал.
Спсб

Inor
07.10.2018, 20:45
Когдато сверлили, заливали клей шприцом.

SBK
07.10.2018, 20:48
ребята приветствую. купил крой элит в прошлом году, а в этом весь катушко-держатель люфтит в обе стороны относительно бланка и пробки. подскажите пожалуйста можнт кто знает как лечить-подклеить эту проблему? на старых кроях сколько юзал не наблюдал.
Спсб
Думаю что бы ОТВЕТИТЬ и не только мне нужно:
Первое -ФОТО катушкодержателя!
Второе-конкретное место где "люфтит"
Кроев перебрал/собрал дастаточно - НО!!! Катушкодержатели ежели полностью (ЦЕЛЬНЫЕ в размере) "люфтят" -Это НОНСЕНС для меня на Крое. :mad: Подклеить такое не снимая ... НУ не знаю как это сделать? Тем более что удочка не "дорогая" и "подклеивать что то" :mad::mad::mad: Не Получиться- УВЫ!
ФОТО!!!
Мой телефон в Личке. С Уважением

Олег68
08.10.2018, 07:36
Скорее всего стоит TVS. Приносили недавно с такой же проблемой. Вырезал лезвием в пробке сегмент 5*5мм, с целью добраться до полости между бланком и держаком. Залил смолы, сколько влезло, и вклеил обратно пробку. Данную процедуру проделал с обеих краёв держака.

Dima ювелир
08.10.2018, 09:09
В старых Кроях ставили VSS катушкодержатели, у них таких проблем никогда не было, новые на TVS катушкодержателях с проблемами и не единичные, уже было два, срезал кольцо, форегрип, снимал держатель, и по новой садил, проблема в посадки на клей катушкодержателя, а в Экстримах на SKSS постоянно видинги вылетают

Левша
08.10.2018, 21:09
Вот собственно вот такая вот проблема

Левша
08.10.2018, 21:19
В старых Кроях ставили VSS катушкодержатели, у них таких проблем никогда не было, новые на TVS катушкодержателях с проблемами и не единичные, уже было два, срезал кольцо, форегрип, снимал держатель, и по новой садил, проблема в посадки на клей катушкодержателя, а в Экстримах на SKSS постоянно видинги вылетают
Подскажите, кольцо обезательно срезать нужно?

Dima ювелир
09.10.2018, 05:48
Конечно, форегрип одевается сверху по конусу до катушкодержателя, или как советует Олег68, срезать немного пробки чтобы был доступ до больного места

Олег68
09.10.2018, 07:14
Я бы так не делал, но оплата за труд не предпологалась.:(:mad::158:

deny1
11.10.2018, 21:05
Добрый вечер! Обратил внимание, что в галерее выкладываются в 99,9% случаев сборки двухчастных спиннингов. Никто с одночастниками не работает? Просто есть мыслишка Легенду собрать.

tosi
11.10.2018, 21:11
Добрый вечер! Обратил внимание, что в галерее выкладываются в 99,9% случаев сборки двухчастных спиннингов. Никто с одночастниками не работает? Просто есть мыслишка Легенду собрать.
А в чому конкретно питання, конкретизуй. В мене мабуть відсотків 60 одночасники.

Inor
11.10.2018, 22:27
Между двухчастниками и одночасинмками нет ни какой разницы.

mans
11.10.2018, 22:29
:D Одночастники в фото не влазят.
А в чем разница? Лишь бы стол был подлиннее.

deny1
11.10.2018, 22:35
Все, вопрос снимается, большое спасибо!:D Я просто грешным делом подумал (судя по галерее) что с одночастниками дела никто не хочет иметь. Как уже писал выше есть осторожная мысль собрать спиннинг на Легенде 70MHF. Вот думаю что и как. Концепция вроде есть. Еще раз спасибо за ответы!

Vutty
15.10.2018, 19:59
Доброго времени!
Что можно сделать при слишком плотном соединении в полуторочастнике? А то если правильно всадить бланк в катушкодеожатель, то потом вынимать ой как туго. Что посоветуете?

ski1977
15.10.2018, 22:24
Доброго времени!
Что можно сделать при слишком плотном соединении в полуторочастнике? А то если правильно всадить бланк в катушкодеожатель, то потом вынимать ой как туго. Что посоветуете?

Доброго здоровья,есть такая смазка,должно помочь
есть аналоги у Кроя и Смита

Комлев Сергей
17.10.2018, 08:09
Что можно сделать при слишком плотном соединении ?
Обычный простой карандаш (мягкий). Якобы "специализированными" смазками для стыков, можно наделать беды ...
П.С. Денис, а зачем бланк вставлять в катушко-держатель? Там место для катушки :D
С ув.

Vutty
17.10.2018, 17:13
Иваныч, так французо-японцы придумали ;)

ЗЫ
мягкий карандаш сильно помог! Иваныч Спасибо!

Arey
02.11.2018, 19:07
Доброго времени суток!
Уважаемое сообщество подскажите сайт Jakal, а то не могу найти.
Заранее благодарен!

V_shevchenko
02.11.2018, 20:33
Доброго времени суток!
Уважаемое сообщество подскажите сайт Jakal, а то не могу найти.
Заранее благодарен!

Arey
02.11.2018, 20:38
Огромное спасибо!

Chikh
20.11.2018, 18:11
Привіт, задумався переробити лайтовий спінінг Favorite Receptor RCS-772ML в зимовий (поміняти кольца на більші), порадьте хорошого спеціаліста.

SBK
20.11.2018, 20:15
Привіт, задумався переробити лайтовий спінінг Favorite Receptor RCS-772ML в зимовий (поміняти кольца на більші), порадьте хорошого спеціаліста.

ИМХО. " Деньги на ветер". Лучше шнур + его " обработка". Или не шнур ;) С обмерзанием на МЛ не поможет увеличение. Тем более что удочка измениться сильно. Опять же Имхо.. для мороза лучше всего Рэкойлы. Но есть много но... Цена как Ваш спиннинг без замены- это раз. И специфический шум на Мозг - это два. Все Имхо. С уважением

Inor
20.11.2018, 20:32
Опять же Имхо.. для мороза лучше всего Рэкойлы.
Рєкойлы? Титановые?
Они при температуре ниже +5 деформируются. Превращаются в элипс.

SBK
20.11.2018, 20:35
Рєкойлы? Титановые?
Они при температуре ниже +5 деформируются. Превращаются в элипс.

Игорь. Извини. Заедь ... Дам. Можешь согнуть . Разрешаю. Погода позволяет. Имхо. С уважением

SBK
20.11.2018, 20:37
И дам телефоны . Ловят практически всю зиму по "Взрослому. "Спросишь ... С уважением.рs. если в " Бестолковке" что то осталось - то Рэкойлы никель- титановые.

Inor
20.11.2018, 22:06
Спасибо не надо. У меня лежат два набора снятые с лумиса, правда кастинговые. Могу подарить.

SBK
20.11.2018, 22:35
Игореня. Спасибо. Пусть лежат. Может и попрошу... Но не Даром. Ты наверное не понял...я не кольца,а удочку Деда хотел тебе дать с Рэкойлами. Вернул бы с " элипсами". Я без претензий принял бы.С уважением.

mans
20.11.2018, 23:11
Года три или четыре подряд , как раз где то в декабре месяце , приносят энерыксы на замену колец.
На вопрос почему , отвечают - как может быть нрх более глухим ,чем например райншадик в восьмом графите ?.
Меняю на сик .

Для себя делал опыты в морозилке , они действительно становятся в два раза мягче.
После нагрева - форма восстанавливается , и упругость тоже.

Года два или три назад покупал в Японии вклейку титановую.
Так там в аннотации так было и написано - при температуре ниже 6 градусов, работа вершинки становится непредсказуемой.

SBK
20.11.2018, 23:32
Саша вечер добрый. Не буду спорить.. Так как не ловил лично Рэкойлами ниже минус 4/5. Но обмерзают они меньше. Имхо. Изменений не наблюдал. Обмерзают тоже. Относительно установленных на удочки...то о звонкости там и не шло речи. Упор там основной был на надёжность. Gl 3 и Rogue. Сам был удивлен в просьбе. " Ноги информации росли из Питера". Мне так сказали. Опять же... Нахлыст ... Змейки ... Хопкинс/халовэй? Ловля при минусах. С уважением.

Number-nine
06.12.2018, 20:55
Господа, а подскажите, пожалуйста в ааком магазине в Киеве можно вживую потискать вклейки? Ну, там, джексоновские и т.п., не сильно дорогие, и не полное г-но. Что б побольше было в наличии, что б подобрать по поведению то, что интересует.

Inor
06.12.2018, 22:30
Таких магазинов в Киеве нет.

ватч 77
12.12.2018, 11:25
Господа, а подскажите, пожалуйста в ааком магазине в Киеве можно вживую потискать вклейки? Ну, там, джексоновские и т.п., не сильно дорогие, и не полное г-но. Что б побольше было в наличии, что б подобрать по поведению то, что интересует.
Магазин*Konger*на м.Академгородок.У них ещё чучело сома над крышей магазина..Выбор большой и стекла и карбона,но надо вживую смотреть..
Хотя эти больше на китовый ус для маховых удилищ похожи,ну а вдруг..

PankabanOD
11.01.2019, 19:46
Добрый вечер, может не совсем в ту тему вопрос, но все же...
Интересует мнение экспертов. Многие производители топовых спинов типа: Ямага, Шимано, Тикты и др. указывают такой параметр как "содержание карбона". У кого-то он 96.8%, у кого-то 99.4%. Указывают с точностью до десятых. Стоит ли на этот параметр обращать внимание? Или это чистой воды маркетинг, просто красивенькая цифра, которую не нужно принимать к сведению среднестатистическому рыболову, потому что разницу между 95.3% и 98.2% никак не ощутишь при ловле?)

Adm1
11.01.2019, 19:51
Это актуально при распалке костра обломками палок))

Inor
11.01.2019, 22:08
Вам просто дают информацию.

Dima ювелир
12.01.2019, 05:37
Интересует мнение экспертов. Многие производители топовых спинов типа: Ямага, Шимано, Тикты и др. указывают такой параметр как "содержание карбона". У кого-то он 96.8%, у кого-то 99.4%. Указывают с точностью до десятых. Стоит ли на этот параметр обращать внимание? Или это чистой воды маркетинг, просто красивенькая цифра, которую не нужно принимать к сведению среднестатистическому рыболову, потому что разницу между 95.3% и 98.2% никак не ощутишь при ловле?)
Правильную инфу они дают, при термической обработке карбона процесс заканчивается графитизацией при очень высоких температурах, которая также проходит в инертной среде. В результате графитизации количество углерода в волокне доводится до 99 %, но это не значит что 99 % карбона в бланке, есть еще связующее.
Вывод: производители вроде и не обманывают, но это маркетинговый ход

Inor
12.01.2019, 17:40
Как мне кажется речь идёт о качестве карбона. Оно бывает разное.

hats
19.01.2019, 12:42
"Содержание карбона":). Что такое карбон? Это углепластик. Если имеется в виду,что в составе готового удилища (кольца,бланк и катушкодержатель) 96.8-99.4% углепластика(карбона),то то чистейшая правда;).Голый бланк-100% карбон

Inor
19.01.2019, 18:35
Вообще-то карбон, это химический элемент с атомным номером - 6, или углерод.

hats
19.01.2019, 18:50
Вообще-то карбон, это химический элемент с атомным номером - 6, или углерод.
Спирт 96,6% я понимаю( он состоит из разных химических элементов).
А углерод в % понять не могу(это один хим.элемент).Карбон это материал(углепластик)- пластик из углерода.
Поэтому,когда заявляют содержание карбона-это бред.Правильно содержание угля в карбоне.

Number-nine
19.01.2019, 20:16
Вообще-то карбон - это углерод по английски ))) а та хрень, из которой удочки делают - это углепластик, композит из углеродных нитей (волокна, ткани) и эпоксидки.

И то, что называют "карбон 99%, мамой клянус" вероятнее всего соотношение ткани и смолы.

hats
19.01.2019, 20:40
... "карбон 99%, мамой клянус" вероятнее всего соотношение ткани и смолы.
Это не так.
% от какой величины?Объём, вес,количество молекул,атомов или...?

hats
19.01.2019, 20:50
Из википедии "Основная составляющая часть углепластика — это нити углеродного волокна, состоящего в основном из атомов углерода. Такие нити очень тонкие (примерно 0,005-0,010 мм в диаметре[1]), сломать их очень просто, а вот порвать достаточно трудно. Из этих нитей сплетаются ткани. Они могут иметь разный рисунок плетения (ёлочка, рогожа и др.).

Для придания ещё большей прочности ткани, нити углерода кладут слоями, каждый раз меняя угол направления плетения. Слои скрепляются с помощью эпоксидных смол.

Нити углерода обычно получают термической обработкой химических или природных органических волокон, при которой в материале волокна остаются главным образом атомы углерода. Термическая обработка состоит из нескольких этапов:

Первый из них представляет собой окисление исходного (полиакрилонитрильного, вискозного) волокна на воздухе при температуре 250 °C в течение 24 часов. В результате окисления образуются лестничные структуры.
После окисления следует стадия карбонизации — нагрева волокна в среде азота или аргона при температурах от 800 до 1500 °C. В результате карбонизации происходит образование графитоподобных структур.
Процесс термической обработки заканчивается графитизацией при температуре 1600-3000 °C, которая также проходит в инертной среде. В результате графитизации количество углерода в волокне доводится до 99 %."
То есть ,простыми словами, % это количество волокон которые выгорели при производстве и превратились при этом в уголь.

Number-nine
19.01.2019, 22:22
Ну ваш вариант тоже не дает ответа на вопрос % от чего )) Но в целом да, я и подразумевал эпоксидные смолы, которые идут в основу самой ткани, а не которыми промазываются слои ткани при выкатке бланка. При производстве ткани (волокон и т.д.) я так понял тоже эпоксидные смолы используются как базовый материал, а потом их обжигают и получают углеродные нити. Но тут как бы я не в курсе, читал такое, процесс понял именно так.

hats
19.01.2019, 23:06
...При производстве ткани (волокон и т.д.) я так понял тоже эпоксидные смолы используются как базовый материал...
Нет,сначала производят ПАН волокна(искусственная шерсть),в основном это акрил(торговые названия: нитрон, акрил, панакрил, орлон, акрилан, кашмилон, куртель, дралон, и др.),а акрил производят из газа.
Так,что заявления производителей о каких-либо % это чистейшей воды надувательство того газа из которого сделаны удилища:D

Plagus
20.01.2019, 02:14
Ну ваш вариант тоже не дает ответа на вопрос % от чего )) Но в целом да, я и подразумевал эпоксидные смолы, которые идут в основу самой ткани, а не которыми промазываются слои ткани при выкатке бланка. При производстве ткани (волокон и т.д.) я так понял тоже эпоксидные смолы используются как базовый материал, а потом их обжигают и получают углеродные нити. Но тут как бы я не в курсе, читал такое, процесс понял именно так.
Да загуглите самостоятельно "препрег" ( именно на основе углерода) и связанное с ним производство
и многие вопросы отпадут :)

Number-nine
20.01.2019, 10:42
Не, так препреги - это уже готовая ткань, пропитанная эпоксидкой. Вопрос был больше в самой ткани, и содержании в ней углерода и примесей. В препрегах врядли получится 99 карбона, потому что там даже на ощупь видно, что смолы прилично.

oleh007
22.01.2019, 00:52
Прошу поради в такій ситуації: на бланку чуть повело вбік вклейку. Виставляти кільця по осі так, щоб вигин був чітко вверх (вниз), чи все-таки по ребру жорсткості бланка. Вудка має бути дальнобійна, тому точність заброса важлива.

Inor
22.01.2019, 11:18
Гадаю що все таки по ребру. Бо напрямок задає бланк і не тільки його верхня частина.

vasiliy69
23.01.2019, 14:26
Говорят ,Крой, перестает бланками торговать :(
Печально :(

mans
23.01.2019, 15:15

St.Croix announced yesterday that they will no longer make any SC2, SC3, or SC4 blanks. Thus when what we have in stock are gone, these will no longer be available.

RYUCHA
24.01.2019, 00:17
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] Старые модели.

SBK
24.01.2019, 13:53

Не вижу оснований для беспокойства. Крой наделал их столько... И у дилеров в остатках,что лет на десять точно. Может и плюс для Билдеров. Будут "сбрасывать" цену дилерскую. Хотя .. Крой это специфика и особенно для Украины. ИМХО. Но каждому своё.

oleh007
24.01.2019, 16:13
Підкажіть будь-ласка, як зробити при лаковці конусний наплив? Маю на увазі плавне позширення при переході , наприклад, з бланка на форегріп. Він формується при намотці, чи стапель під кутом виставляти?

SBK
24.01.2019, 16:35
Немного мне не понятно. "Наплыв" лака по "голому"бланку или по бандажу из ниток на бланке? С уважением

oleh007
24.01.2019, 22:46
Немного мне не понятно. "Наплыв" лака по "голому"бланку или по бандажу из ниток на бланке? С уважением

по бандажу[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])

SBK
24.01.2019, 23:12
Из того что понял... Если нет поправьте ( первое фото). Нужно сделать " переход" и закрыть " проблемное" место лаком, что бы было как на втором фото?

SBK
24.01.2019, 23:33
К сожалению .. Ваше фото " загрузить" близко не могу. Но!!! Однозначно .. то что за бандажем ниток ( конец лакировки) нужно " зачистить" Там либо что-то " было" ...либо ??? Если второе фото - желаемый результат. То ... Сделать можно.. и не нужно " менять углы на стапеле" Абсурд.. ИМХО.. Желально полностью убрать старый лак. И залачить по новой.Ещё желательней Новый Бандаж. Но .. и там и там только с начала Лайт... А потом " догонять сход" Хайд Билдом. Если аккуратно зачистить переход как на Вашем первом фото..То можно и Одним Лайтом. Предполагаю что при нормальной температуре и навыках реально. " Комар носа не подточит" . Если " детально на словах" - лучше в Личку. Тел там же. С уважением.

oleh007
25.01.2019, 01:37
Написав в ПП

oleh007
26.01.2019, 13:28
Все вийшло, як хотів. Дякую SBK за детальні інструкції.

Freeman
28.01.2019, 11:33
День добрый. Хочу покрасить пробку в черный цвет. Чем? Маркером?:D

Inor
28.01.2019, 17:04
В черный? Не слыхал.
Красят вроде в белый - перекисью. Нол сам не пробовал.

evgen2401
28.01.2019, 19:21
День добрый. Хочу покрасить пробку в черный цвет. Чем? Маркером?:D

Я пробовал. Брал масляные краски(любой нужный цвет), весь процесс типа стабилизированной древесины очень геморойно трудоемко и затратно и после всего пробка может не прокрасится полностью(пятнами светлее-темнее). После высыхания все равно подмазывает жиром, как корсил. Если загонять под лак, это уже не пробка. Попробовал и бросил эту затею.

playtechno
29.01.2019, 09:29
Всем привет! Кто возможно кому-нибудь попадались на глаза моторчики 9 rpm, которые подходят к станкам PUH rodbuilding.com.ua ?

Inor
29.01.2019, 21:42
весь процесс типа стабилизированной древесины очень геморойно трудоемко и затратно и после всего пробка может не прокрасится полностью
Пробка это единственная древесина у которой закрыты поры. По этому стабилизировать ее скорее всего не получится. Именно по этому она не натягивает в себя влагу и не гниет.

Суканець Роман
07.02.2019, 21:17
Добрий вечір. Вибачаюсь, якщо не по темі. Помітив, що в спінінга вершинка не плотно сідає на своє місце. Навіть при слабкому покачуванні відчувається паразитний стук. Підкажіть, будь ласка, чи можна якось то виправити?

tosi
07.02.2019, 22:54
звісно можна, і навіть треба, бо перспектива - поломка верхнього коліна.
Робиться просто - натираєш комель якоюсь фарбою, вставляєш в вершинку і прокручуєш. Там де фарба стерлась, акуратно без фанатизму шліфуєш. Знову мастиш і знову прокручуєш і шліфуєш, поки не досягнеш щоб фарба стиралась по всій площині комля.
Після всього, стикуєш коліна, береш лівою рукою за стик, а правою за вершинку і мотиляєш комель, стуку не повинно бути навіть найменшого, якщо ж є стук, знову мастиш і дивишся на фарбу.

oleh007
08.02.2019, 02:52
Добрий вечір. Вибачаюсь, якщо не по темі. Помітив, що в спінінга вершинка не плотно сідає на своє місце. Навіть при слабкому покачуванні відчувається паразитний стук. Підкажіть, будь ласка, чи можна якось то виправити?

Роман, я знаю, прощо ти. Щільніше насади вершинку, там зазор між бандажами має лишитися десь 8 мм.

Суканець Роман
08.02.2019, 09:49
Щільніше насади вершинку, там зазор між бандажами має лишитися десь 8 мм.
Мабуть, все ж таки, краще підшліфувати, бо, якщо з зусиллям насадити вершинку, то під дією теплового розширення можна отримати одночасник. :) Тоді прийдеться чекати приморозків.))

Inor
08.02.2019, 11:13
Для початку треба з'ясувати чому стукає, чи має шпігот округлу форму чи єліпсну.

oleh007
08.02.2019, 11:31
Мабуть, все ж таки, краще підшліфувати, бо, якщо з зусиллям насадити вершинку, то під дією теплового розширення можна отримати одночасник. :) Тоді прийдеться чекати приморозків.))

Я там бандажі мотав дуже плотно, захід путовера сантиметрів з 10, стінки бланка товсті, та й розширюватись від тепла будуть обидва коліна. Так що я б не переживав.

Суканець Роман
08.02.2019, 13:04
Для початку треба з'ясувати чому стукає, чи має шпігот округлу форму чи єліпсну.

Чисто теоретично, думаю немає різниці. Навіть, якщо він еліпсної форми, але дві стінки лягають плотно -стуку не буде.

tosi
08.02.2019, 14:09
Я там бандажі мотав дуже плотно
не потрібно так робити, натяг нитки має бути таким щоб кільце можна було легко провернути навколо бланку. Коли ти стискаєш нитками бланк, ти змінюєш внутрішні напруження бланку, і хрен його знає як воно може вплинути :)

oleh007
08.02.2019, 15:42
не потрібно так робити, натяг нитки має бути таким щоб кільце можна було легко провернути навколо бланку. Коли ти стискаєш нитками бланк, ти змінюєш внутрішні напруження бланку, і хрен його знає як воно може вплинути :)

Ну я з "поніманієм" це робив. Сильнішу натяжку давав на обмотки країв путовера. Там товщина стінок десь 1,2-1,3 мм, це досить замашна вудка.

Суканець Роман
08.02.2019, 18:51
та й розширюватись від тепла будуть обидва коліна. Так що я б не переживав.
Та я й не переживаю, просто мав гіркий досвід, коли в обідню спеку не міг витягнути вершинку. З дуру прокрутив і вона трохи розслоїлась, з внутрішнього боку, розкол близько 1 см., але вроді нічого, проблем поки що немає.)
А що до розширення, то воно від колін незалежне, розширюється в дві сторони. :)

Inor
08.02.2019, 20:54
Чисто теоретично, думаю немає різниці.
Якщо еліпс буде у горизонтальній площині то буде стукати, ще й як. Це не теоретично, а практично. І якщо там не еліпс, то обточувати там нема чого.

Adm1
08.02.2019, 20:59
Та я й не переживаю, просто мав гіркий досвід, коли в обідню спеку не міг витягнути вершинку. З дуру прокрутив і вона трохи розслоїлась, з внутрішнього боку, розкол близько 1 см., але вроді нічого, проблем поки що немає.)
А що до розширення, то воно від колін незалежне, розширюється в дві сторони. :)надо просто выучить упражнения как можно разомкнуть двухчастник коленями и руками за спиной в присядку))

SBK
08.02.2019, 21:05
надо просто выучить упражнения как можно разомкнуть двухчастник коленями и руками за спиной в присядку))

Правильно сделанный бланк/спиннинг не нужно "размыкать". Он не "проседает" и не " стучит". ИМХО . С уважением.

Суканець Роман
08.02.2019, 21:56
Якщо еліпс буде у горизонтальній площині то буде стукати, ще й як.
Можу поспорити на пиво, що не буде.. :) Поясню чому. Бокові стінки еліпса (в горизонтальній площині) давлять на круг з певною силою. Враховуючи опуклість форм і силу тертя, стук буде неможливий. Інша справа, коли бокові стінки еліпса не доторкаються до круга, але тоді вже намає різниці еліпс то буде, чи круг.

oleh007
08.02.2019, 22:12
Обговорюємо проблему, якої може й не бути. Перш, ніж щось обточувати, простіше зробити експеримент: з'єднати щільно коліна і покласти на день(ніч) на батарею. І потім спробувати роз'єднати. Щось мені підказує, що все буде гаразд.

Суканець Роман
08.02.2019, 22:12
надо просто выучить упражнения как можно разомкнуть двухчастник коленями и руками за спиной в присядку))

Можна. А ще можна на пару секунд опустити стик у воду.))

Суканець Роман
08.02.2019, 22:31
Обговорюємо проблему, якої може й не бути. Перш, ніж щось обточувати, простіше зробити експеримент: з'єднати щільно коліна і покласти на день(ніч) на батарею. І потім спробувати роз'єднати. Щось мені підказує, що все буде гаразд.

Пробував з'єднати з притиском, дійшов майже до обмотки. Стук частково пропав, або пропав повністю. Не знаю, щось там цокає. :) Треба вийти на рибалку і трохи сильніше ним потрісти.) ..Ну, але роз'єднати було не просто. Добре, що бланк грубий і кільця міцні, є куда впертися.))

Inor
09.02.2019, 16:06
Можу поспорити на пиво, що не буде.. Поясню чому. Бокові стінки еліпса (в горизонтальній площині) давлять на круг з певною силою. Враховуючи опуклість форм і силу тертя, стук буде неможливий.
А що, теорія каже про деформування круглого у розрізі бланку, при сгинанні?
А як він деформується коли в нього встромлена елептична в розрізі частина яка своїми краями у (2точках) тисне на стінки круглої частини? :)

Суканець Роман
09.02.2019, 18:50
А що, теорія каже про деформування круглого у розрізі бланку, при сгинанні?
А як він деформується коли в нього встромлена елептична в розрізі частина яка своїми краями у (2точках) тисне на стінки круглої частини? :)

Ніяк не деформується, працює на розтягування і стиснення. Деформації бувають тільки у випадку переломів.. :)

Дрюль
14.02.2019, 14:32
Дурной пример заразителен или хАчу как у Михалыча :) ще две заказали :eek:
Понеслась новая мода, аля фидерная ручка ;).
Когда беру в руки Пуховскую EVA маде ин Japan, шоб разточить, мля слезы на глаза наварачиваются :(.

Number-nine
14.02.2019, 22:49
Вопрос сугубо ради интереса - на стыке материалов от разного теплового расширения онных щель не появится со временем?

set_terry
14.02.2019, 23:04
Это MF или MHF? Какой рост в такую одежку одевают?
Это же грамм 45?