|
![]() |
<Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Спиннингист
|
![]() |
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
![]() |
#961 |
Звідки Ви: Киев
Дописи: 197
Поблагодарили 20 раз(а) в 17 сообщениях
|
А я вот созрел все же выбраться посбирулинить, но теперь даже не знаю, куда - на наши любимые озера не пускают
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
|
После некоторого перерыва решил снова попробовать
![]() Но странную вещь заметил - при ловле на сбирулино или поплапоппер она берет только под самым берегом. Можно закидывать как угодно далеко, но это совершенно бесполезно. А вот буквально в паре метров от берега сразу следует поклевка. Как такой феномен объяснить? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Звідки Ви: Київ, Дарницький
Дописи: 196
Поблагодарили 147 раз(а) в 77 сообщениях
|
[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Посмотрите, кстати это Тельбин и такой трофей! |
![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Звідки Ви: Г. Павлоград
Дописи: 919
Поблагодарили 1.468 раз(а) в 485 сообщениях
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Звідки Ви: Г. Павлоград
Дописи: 919
Поблагодарили 1.468 раз(а) в 485 сообщениях
|
Цитата:
Лично я использую её только в определённых местах со специфическими условиями и в определённое время. Если поплавочная снасть в данном месте эффективнее, так и используйте её. Действительно, к чему этот мазохизм! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Звідки Ви: Carthago delenda est
Дописи: 1.805
Поблагодарили 8.044 раз(а) в 450 сообщениях
|
Мій досвід рибалки на сбіруліно.
Доброго дня всім.
Років сто нічого тут не писав. Сьогодні вночі не спалось, тож вирішив погортати сторінки улюбленого колись сайту. Тож натрапив на цю гілку. Почитавши пости Домових, вирішив поділитися власним досвідом "бомбардінгу", оскільки цей спосіб рибалки став для мене в останні роки улюбленим. Перші спроби ловити на сбіруліно в мене були вкрай невдалі- вони були десь о 2004-2005 роках, я все робив як писали в журналах і ловив на штучних мух (типу "ред тага" та інш.) В результаті купа витраченого часу, пару верховодок- і все. Тоді я цю рибалку не зрозумів. Повернення (перше) до спроб "сбірулінінгу" в мене відбулося у 2015 році, коли навесні була дуже гарна рибалка на білу рибу. Я почав ловити на швидко тонучу сбіруліно від "Трабукко" з опаришем і... з'явились результати. Перша зловлена таким чином риба- лящ на 1,3 кг. Результат надихнув, тож я почав упиратися й експериментувати. Далі в мене у такий спосіб ловилось все, що завгодно (був ще один лящ, а також - карась, подуст, плотва, окунь, густірка...), крім того, на що я сподівався- чехоні. Ловив таким чином: закид- бомбарда тоне- падає на дно(видно по кінчику) - пауза - підрив, кілька обертів катушки- падіння і т.п. Клювання відбувались зазвичай на паузі. Всі мої спроби спіймати чехоню не привели до результату. Так я ловив пару років, потім знову закинув цю справу. Друге повернення сталося у 2019 році, коли ми з товаришем одного разу поїхали на Рось ловити голавня на УЛ. Було холодно, кленич промовчав, але на манячку постійно клювала доволі величенька верховодка. Товариш каже: зараз ми її наловимо вдосталь. Достає бомбарду, в'яже замість вертушки - риба на кожному закиді. Секрет був у тому, що він ловив на повільно тонучу сбіро (middle) і робив дуже довгі паузи, а не підтягав безперервно. Я спробував таку техніку й до кінця рибалки впіймав десь десятків пять відбірної верховодки. Потім я спробував цю тактику на інших річках (Дніпро, Десна, Збруч і т.п.)- вона скрізь працює. УЛ, повільно тонуча бомбарда 5...8 гр., опариш, довгі паузи. Крім верховодки трапляється й інша риба- плитка, окунь, голавень. У тому ж році той самий товариш показав мені, як правильно ловити чехонь. Снасть потрібна більш важка (тест вудлища до 18...25 гр), бомбарда 15...20 гр., sinking або middle, в залежності від горизонта, де стоїть риба. Якщо риба зверху, вона клює одразу після падіння сбіруліно, якщо нижче- на паузі, коли вона тоне. Можна ловити на 2 гачки, бо часто трапляється дуплет. Проводка така: потяжки з вимотуванням слабини- пауза (бомбарда тоне)- потяжка з підмоткою і т.д. Критично важливий гнучкий чутливий кінчик, бо на початку я не бачив багато клюваннь (чехонь не завжди лупить в руку, коли вона не дуже активна). Теперь трошик нюансів, які мені підказали, або сам додумався. 1. На течії ефективний традиційний монтаж- бомбарда зверху, стопор, вертлюжок і довгий поводок з флюра ( я використовую 0,18). У стоячий воді в мене краще працює монтаж, коди бомбарда знизу (зафіксована), а вище на двох коротеньких (5 см) поводочках два гачки. Ця оснастка практично не плутається, летить "мов стріла" й дуже зручна для пошуку риби, коли тонучою бомбардою пробиваєш різні горизонти. 2. Зараз я ЗАВЖДИ фіксую сбіруліно гумовими стопорами з обох боків, тобто вона в мене жорстко зафіксована на шнурі з обох боків, не гуляє. Доки я цього не робив, "зівав" багато покльовок. 3. З розміром гачків не для верховодки "дрібнити" не варто: сходів буде багато, в т.ч. крупної риби. І економити на гачках теж немає сенсу- тільки Овнер/Гамакатсу, бо бувають досить неочікувані трофеї. 4. Снасті. Дослідним шляхом я для себе з'ясував, що мені зручніше ловити вудлищем з вклієним кінчиком (солід). Для бомбарди 3..8 гр. в мене Konger Micros World Champion 2,15 (УЛ), для 10...14 гр. - Azura Kenshin 2,44 до 12 гр., для 15-20 гр. - Salmо Elite Zander Light 2,70 до 18 гр. Всі три вудки чудово працюють у своєму діапазоні. 5. Основна наживка- живий опариш. Пробував на червоного хробака- погано тримається на гачку, швидко злітає. Штучні мухи ловлять, але чомусь гірше, ніж опариш. Штучного опариша не пробував- це в планах на найближчий час. 6. Раніше я в'язав нову ставку на шнурі кожну рибалку. Потім зрозумів, що втрачаю на це купу часу, особливо коли (не дай Боже) обірвався й треба перевязатись (...а риба щойно підійшла й може тебе не дочекатись). Тож зараз маю запас готових ставок з бомбардами різної плавучості на мотовилах. Кріплення до шнура- через американку 00. Ставка для течії має такий вигляд (зверху вниз): Вертлюжок(звичайний)-товстий шнур (десь 0,2..0,25), стопор, бомбарда, другий стопор, 3й вертлюжок- поводок з жорсткого флюра 0,18- гачок. Для будь-якої риби, крім верховодки довжина поводка - приблизно метр...1,5. Для верховодки діаметр флюра - 0,12...0,15 довжиною від 40 до 70 см. ВАЖЛИВО- використовую тільки жорсткий флюр, бо він менше плутається й не так крутиться, як м'яка жилка. Ставка для тиховоддя: вертлюжок, флюр 0,35, до нього через півметра два коротеньких (5 см) поводочка з 0,25, стопор, тонуча (або middle) бомбарда. 7. При ловлі на снасть першого типу (для течії) критично важливо перед падінням снасті у воду трохи пригальмувати шнур пальцем, щоб снасть упала внатяжку. Це зменшує кількість перехльостів на порядок. Снасть другого типу практично ніколи не плутається. Сподіваюсь, те що я написав комусь станеться у нагоді. Тут буваю раз на рік, тому в дискусіїї вступати не зможу. Зараз продовжую ловити цим способом, останній раз був учора -23.09. (результативно). Востаннє редагував П.Ржевский: 25.09.2022 о 15:12. |
![]() |
![]() |
17 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#968 | |
Звідки Ви: Carthago delenda est
Дописи: 1.805
Поблагодарили 8.044 раз(а) в 450 сообщениях
|
Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Дописи: 378
Поблагодарили 1.277 раз(а) в 126 сообщениях
|
Поплавки на жереха
Усім доброго дня! Підкажіть будьласка чи є у нас на форумі майстер що робить поплавки на жереха? Хочу собі замовити поплавців вагою 50г. Раніше ловив жереха на бородки спінінгом 3,3м. То виліт 3 шнуром #1 був 100 - 110м. Зараз взяв сбіро 4,2м з тестом 55г. От тепер треба під нього кастомні поплавці. Хочу поставити жилку #0.6 чи навіть #0.4 и подивитись що з цього вийде) У вкладенні фото тих шо маю для прикладу що потрібно.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Звідки Ви: г.Киев,Шулявка, работаю на заводе
Дописи: 218
Поблагодарили 115 раз(а) в 38 сообщениях
|
Цитата:
Тоже ловлю жереха, но сёрфовым удилищем(4,25; тест: 100-200; экстра-фаст) с поплавками 70-110 гр. Там без шок-лидера не обойтись. Попробую связаться с мастером по жереховым поплавкам. Если удачно, то скину контакты. |
|
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Burunduk (23.01.2023)
|
![]() |
#972 | |
Звідки Ви: Киев,Троещина
Дописи: 6
Поблагодарили 4 раз(а) в 2 сообщениях
|
Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Вудлище, бомбарди 40+
Якщо я хочу кидати умовно далеко (зараз спінінг 2,7), на бомбарду / поплавки 40-60 грам, умовну котушку 4000-5000 - - яке можете порекомендувати вудлище по довжині (мабуть, від 3,6 м), не дуже важке, не дороге, зручне для транспортування (скільки колін),,. Фідерне, для коропа , матчеве - які там будуть нюанси (кільця,,)? Чи щоб далеко кидати це тільки від 4,2 м та поплавки від 100 грамів?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Звідки Ви: Киев.
Дописи: 1.484
Поблагодарили 722 раз(а) в 418 сообщениях
|
Цитата:
Длина прута это прежде всего не для дальности заброса, а для работы с длинными поводками. Спиннинг 2.7 позволяет вполне комфортно применять с бомбардой поводки длиной не менее метра, что уже достатосно во многих случаях.. Что касается веса попоавка, то бомбарда 14-20 грамм на гармоничной снасти и так летит очень далеко по меркам спиннинга. Лишние десять метров заброса помогают далеко не везде. Так что я бы начинал с уже имеющегося спиннингового комплекта и только потом, с учетом конкретных условий, начинал собирать специализированную снасть. |
|
![]() |
![]() |
4 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#977 | |
Цитата:
И да, 2,7, как Вы верно подметили -- "уже достаточно во многих случаях", поэтому он у меня и есть), да еще и приманку я ставлю до поплавка. И все же, я неоднократно встречал ситуацию на воде, когда надо было бросать далеко за "лишние десять метров", и все эти рыбаки были со спинами далеко за 3 метра. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Звідки Ви: Киев.
Дописи: 1.484
Поблагодарили 722 раз(а) в 418 сообщениях
|
Цитата:
Вот между весом приманки и длиной прута связь есть и она прямая. Тяжелее приманка - длиннее прут. И есть связь между качеством прута и дальностью заброса. Чем бюджетнее прут, тем обычно хуже у него бросок и тем тяжелее требуется поплавок, чтобы это компенсировать. Т.е. получается своего рода замкнутый круг. Если увеличивать дальность за счет утяжеления поплавка, это будет скорее карповик, чем спиннинг, а в самом радикальном варианте - береговой морской спиннинг. К нему потребуется достаточно толстый шнур и катушка со шпулей подходящей емкости. Размер катушки не особо принципиален, 4000 вполне пойдет, нагрузки на механизм при проводке сбиро небольшие. Шнур,кстати, на дальность влияет весьма заметно. Сам я подобный комплект не собирал и потому могу говорить только в общих чертах. Но в деле подобное пробовал и, скажу откровенно, особого удовольствия это не доставило ). А это был не бюджетный спиннинг, а весьма приличный карповик. Хотя люди ловят и вполне довольны. Вообще, у всех опыт разный и предпочтения разные. Лично я бы пошел по пути повышения качества снасти - хороший сибассовый или кальмаровый прут грамм до 40 максимум, хороший шнур, поплавок не более 25 грамм и лучше тонущий, он компактнее. А если речь о жерехе, то, возможно, вообще заменил бы сбирулино с бородкой на компактную железяку.Есть еще специализированные пруты под сбирулино, но я их даже не видел живьем) |
|
![]() |
![]() |
3 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#979 | |
Звідки Ви: Днепр
Дописи: 3
Поблагодарили 4 раз(а) в 2 сообщениях
|
Цитата:
1. Где-то ранее в этой теме были сообщения от участника форума, который ловит чехонь на Десне/Днепре. Если я правильно помню, то бросает бомбарду за чехонью он довольно далеко. 2. Обратиться к родоначальникам данного вида ловли - итальянцам. Поискать на Youtube соответствующие ролики. Иногда в роликах есть субтитры на английском. Иногда нет, но "рыбак рыбака поймет...". Поясняю. В свое время столкнулся со следующей проблемой - ловля кефали/пиленгаса во время отдыха в Одессе (санаторий) и нежелание тратить сумашедшие деньги на морского мохнатого червя (нереиса). Техника ловли - обычная фидерная ловля на опарика/пенопласт/бойлы флэт с прикормкой была подсмотрена у итальянцев (у них роликов оказалось больше) и французов (языком владею). Рецепты самодельной прикормки (батон, головы и панцири от вареных креветок + консерва сардина в собственном соку с добавлением масла) у французов (понимание языка) и итальянцев. Причем самые экономные варианты - типа пришел на берег, половину батона и сок из консервы и панцири+головы креветок в прикормку, вторую половину батона с мясом сардины и креветками и вином в себя, пока прикормка набухает. И с хорошим настроением начинается рыбалка.... ![]() Естественно в этих роликах показывалось и использование специальной покупной морской прикормки, например от Sensas, но сами понимаете - дешевле было купить морского червя, чем морскую прикормку от Sensas. |
|
![]() |
![]() |
3 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
|
Параметри теми | |
Параметри перегляду | |
|
|