Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 05.01.2026, 21:14   #1281
man_v

Звідки Ви: Харків
Дописи: 395
Дякував: 334
Дякували 269 раз(и) в 139 повідомленнях
Цитата:
Допис від pkost Переглянути допис
Задам, и я вопрос (попробую). Хочу попробовать заменить шнур на флюр.
Думаю, всі рано чи пізно приймають таке рішення. Я теж купив 14 Лб флюр і витримав я цілих 2 рибалки, хоча під кінець першої думав що на другу я вже не наважусь. Друга рибалка з флюром остаточно мене переконала, що це не моє.
Але якщо все-таки наважтеся, то я пробував би 12 ЛБ, т.к. 14 мені здався надто товстим.
man_v зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
pkost (05.01.2026)
Старий 05.01.2026, 22:14   #1282
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.589
Дякував: 306
Дякували 3.207 раз(и) в 1.033 повідомленнях
По флюру - Toray Exellent
14 лб по товщині буде приблизно як 12 лб звичайний
Мій улюблений
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
pkost (05.01.2026)
Старий 05.01.2026, 22:36   #1283
pkost

Звідки Ви: Киев
Дописи: 340
Дякував: 134
Дякували 308 раз(и) в 120 повідомленнях
Цитата:
Допис від KLM Переглянути допис
По флюру - Toray Exellent
14 лб по товщині буде приблизно як 12 лб звичайний
Мій улюблений
Пока, не нашел в продаже . Размотка 50 метров?
pkost зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 06.01.2026, 09:11   #1284
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.634
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.635
Дякували 11.283 раз(и) в 2.253 повідомленнях
Цитата:
Допис від man_v Переглянути допис
Думаю, всі рано чи пізно приймають таке рішення. Я теж купив 14 Лб флюр і витримав я цілих 2 рибалки, хоча під кінець першої думав що на другу я вже не наважусь. Друга рибалка з флюром остаточно мене переконала, що це не моє.
Але якщо все-таки наважтеся, то я пробував би 12 ЛБ, т.к. 14 мені здався надто товстим.
Мене тільки на одну рибалку з флюром вистачило, години на дві. Начебто 10лб. був, але негатив вже забувся і час від часу хочеться знову намотати замість нитки льоску. Пам'ятаю що мене дуже дратувал той "телефонний щнур" на паузі.
zbb зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 06.01.2026, 11:21   #1285
pkost

Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Мене тільки на одну рибалку з флюром вистачило, години на дві. Начебто 10лб. був, але негатив вже забувся і час від часу хочеться знову намотати замість нитки льоску. Пам'ятаю що мене дуже дратувал той "телефонний щнур" на паузі.
Просто, наступила зима, анализирую прошедший сезон, думаю о чем то новом, и встречаю не мало роликов, где советуют ловить на воблеры именно на флюре. И задумался, не зря на спиннинге написано нитка в lb , а не Ре. На катушке, тоже размотка считается для флюра/ лески. Не зря, японцы так сделали? Думаю, надо проверить. Может быть, попробую и вернусь снова к шнуру.
По поводу, «телефонного шнура», по этому и ищу более мягкий шнур, без памяти, плюс его надо «погонять», что бы он уложился. Пока,для своих целей, либо Yamatoyo FLUORO BLAST 150M №3.5 14LB, либо Kureha Riverge R18 14lb, это из того, что нашел в продаже. Либо, эти же шнуры 12 lb.
Понятное дело, не горит, может к весне, что то завезут новое.
По поводу, sunlike cast awey, думаю то же. Даже, с трудом нашел в одном месте. Но, особенно в жабовниках не половишь воблером, контроль пальцем шпули не смущает, я и сейчас им контролирую, и опять же, это все же шнур. Спасибо, за консультацию.
Старий 06.01.2026, 11:27   #1286
Smolik

Звідки Ви: Полтава
Дописи: 3.631
Дякував: 1.730
Дякували 2.371 раз(и) в 992 повідомленнях
Shimano Mastiff FC. Дуже крутий флюр.
Smolik зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
Hobit (06.01.2026), pkost (06.01.2026)
Старий 06.01.2026, 11:51   #1287
Nemo

Звідки Ви: No Mean City
Дописи: 3.006
Дякував: 3.338
Дякували 23.631 раз(и) в 1.918 повідомленнях
Цитата:
Просто, наступила зима, анализирую прошедший сезон, думаю о чем то новом, и встречаю не мало роликов, где советуют ловить на воблеры именно на флюре. И задумался, не зря на спиннинге написано нитка в lb , а не Ре. На катушке, тоже размотка считается для флюра/ лески. Не зря, японцы так сделали? Думаю, надо проверить. Может быть, попробую и вернусь снова к шнуру.
По поводу, «телефонного шнура», по этому и ищу более мягкий шнур, без памяти, плюс его надо «погонять», что бы он уложился. Пока,для своих целей, либо Yamatoyo FLUORO BLAST 150M №3.5 14LB, либо Kureha Riverge R18 14lb, это из того, что нашел в продаже. Либо, эти же шнуры 12 lb.
Понятное дело, не горит, может к весне, что то завезут новое.
По поводу, sunlike cast awey, думаю то же. Даже, с трудом нашел в одном месте. Но, особенно в жабовниках не половишь воблером, контроль пальцем шпули не смущает, я и сейчас им контролирую, и опять же, это все же шнур. Спасибо, за консультацию.
Спробуйте спочатку не дорогий, але якісний варіант,щоб зрозуміти треба вам воно чи ні. Seaguar Red Label / Tatsu ,Yamatoyo FLUORO BLAST.
І бажано приділити справі часу більше ніж 1-2 рибалки, чи 2 години
До шнуру з шоклідером з флюру або нейлону, завжди можна буде повернутись.

[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Nemo зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
pkost (06.01.2026)
Старий 06.01.2026, 13:38   #1288
pkost

Цитата:
Допис від Smolik Переглянути допис
Shimano Mastiff FC. Дуже крутий флюр.
Пытаюсь, но пока не могу найти в продаже :-( Нашел, только за кордоном.
Совсем печально с выбором. Хорошие отзывы слышал об Sufix / Rapala , Америка на него ловит, у нас не могу найти :-(
Старий 06.01.2026, 14:13   #1289
Olexandr_Korobchuk

Звідки Ви: Бориспіль
Дописи: 2.070
Blog Entries: 22
Дякував: 516
Дякували 1.566 раз(и) в 695 повідомленнях
Так в нас багато чого не має або ціни космічні Що заважає придбати за кородоном через Зенмаркет або на Алі?
Olexandr_Korobchuk зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
pkost (06.01.2026), zbb (07.01.2026)
Старий 06.01.2026, 14:37   #1290
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.589
Дякував: 306
Дякували 3.207 раз(и) в 1.033 повідомленнях
Ну, Exelent я останім часом брав у Німеччині. Або треба Ібєй.
Він того вартує.
Але, дійсно, почати можна з чогось простішого, Той же ФлюороБласт - робоча тема і недорого відносно.
І вам дають пораду - дійсно кілька рибалок тількі флюр, і не по пів години.
Треба трохи звикнути.
Але в плюсах - от реально інша робота багатьох воблерів. Потім будете намагатися так же зробити з шнуром - і не вийде
Скажемо, той же Шакалівський Кольт на флюрі чудеса робить, і Хамсіни на активному твічі , таке враження, що зовсім інший воб. Або ОСП асура 90 - легесенькі потягушки - і інша єфективність. Каната, до речі...
МагСквад 115 - якщо треба повільна пасивна анімація - на флюрі неперевершено.
Єдине - завжди після закиду контролюєте, що не залишалося "вздутих" витків флюра ( якщо помітили , на простаферських відео вони іноді після закиду рукою витягують трохи флюра рукою, і тільки потім включають на підмотку ). Бо саме цей момент швидко вбиває флюр , незалежно від ціни.
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
pkost (06.01.2026), zbb (07.01.2026)
Старий 06.01.2026, 16:16   #1291
pkost

Цитата:
Допис від Alexandr_Korobchuk Переглянути допис
Так в нас багато чого не має або ціни космічні Що заважає придбати за кородоном через Зенмаркет або на Алі?
Увы, пока нет опыта :-) . Если, чем то заинтересуюсь, нахожу в Украине (ОЛХ + барахолка) дешевле, чем на Али. Наверное, так «везет»…
Старий 06.01.2026, 16:39   #1292
pkost

Цитата:
Допис від KLM Переглянути допис
Ну, Exelent я останім часом брав у Німеччині. Або треба Ібєй.
Він того вартує.
Але, дійсно, почати можна з чогось простішого, Той же ФлюороБласт - робоча тема і недорого відносно.
І вам дають пораду - дійсно кілька рибалок тількі флюр, і не по пів години.
Треба трохи звикнути.
Але в плюсах - от реально інша робота багатьох воблерів. Потім будете намагатися так же зробити з шнуром - і не вийде
Скажемо, той же Шакалівський Кольт на флюрі чудеса робить, і Хамсіни на активному твічі , таке враження, що зовсім інший воб. Або ОСП асура 90 - легесенькі потягушки - і інша єфективність. Каната, до речі...
МагСквад 115 - якщо треба повільна пасивна анімація - на флюрі неперевершено.
Єдине - завжди після закиду контролюєте, що не залишалося "вздутих" витків флюра ( якщо помітили , на простаферських відео вони іноді після закиду рукою витягують трохи флюра рукою, і тільки потім включають на підмотку ). Бо саме цей момент швидко вбиває флюр , незалежно від ціни.
Вот, и я , насмотревшись роликов, про преймущества ловли воблерами на флюр понял - надо пробывать. Большинство из нас, кто раньше, кто позже решили попробовать ловить мультами, и тоже слышали, зачем тебе это нужно? Либо, безинерционкой проще, нет «отстрелов» и т.п. Но, мы попробовали, и нам понравилось.
Вообщем, для меня скорее остался один вопрос, 14 или 12 lb для моего «арсенала», и будем пробывать.
Либо 12 лб, работает хорошо на минохах 80-110 мм , минохохи 130 нужно будет активнее «дергать», с большей амплитудой.
Либо, 14 лб, лучше на 130 и миниджерках.
Либо, вообще не почувствую разницу. В любом случае, спасибо всем, за участие и консультации!
Старий 06.01.2026, 16:40   #1293
Olexandr_Korobchuk

Звідки Ви: Бориспіль
Дописи: 2.070
Blog Entries: 22
Дякував: 516
Дякували 1.566 раз(и) в 695 повідомленнях
Шнури/флюри я купую на самурайському Амазоні через Зенмаркет. Спробуй - в тебе все вийде. Ми віримо в тебе
Olexandr_Korobchuk зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
pkost (06.01.2026)
Старий 06.01.2026, 20:06   #1294
man_v

Звідки Ви: Харків
Дописи: 395
Дякував: 334
Дякували 269 раз(и) в 139 повідомленнях
Цитата:
Вот, и я , насмотревшись роликов, про преймущества ловли воблерами на флюр понял - надо пробывать.
Немає жодних переваг. Інакше всі спортсмени щонайменше твичіли б воблера на флюр, але всі використовують плетений шнур, причому товсті діаметри. Я думаю все від рук рибалки залежить. Не робіть різких, потужних ривків і буде вам так само.
man_v зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
3 користувачів подякували
Andron (07.01.2026), Lopar (07.01.2026), Vasylii (06.01.2026)
Старий 06.01.2026, 20:52   #1295
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 898
Дякував: 764
Дякували 578 раз(и) в 326 повідомленнях
Цитата:
Немає жодних переваг. Інакше всі спортсмени щонайменше твичіли б воблера на флюр, але всі використовують плетений шнур, причому товсті діаметри. Я думаю все від рук рибалки залежить. Не робіть різких, потужних ривків і буде вам так само.
Вітаю,коллега! Може і немає,проте зіграти вудлищем та рукою шнуром так як на флюрі чи моно,треба бути супер фахівцем.
А в деяких випадках злі язики кажуть що шнуром таке не пройде,наприклад розворот на 360 свіма I-SLIDE...
[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Як би там не було,спробувати має кожний бажаючий,ну і зробити висновки для себе. Мені флюр дає потрібне положення воблера в товщі та більш плавну спокійну гру по пасивній рибі.
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
pkost (06.01.2026)
Старий 06.01.2026, 20:58   #1296
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 593
Дякував: 34
Дякували 144 раз(и) в 99 повідомленнях
Як на мене краще купувати вудлище з правильним строєм під свої цілі. Твічинг-регуляр або нежорсткий регуляр-фаст,й ловиш в своє задоволення,ніякий флюр не потрібен. Хоча у нас деякі люблять "рудру попродьоргувати" фастовими басовиками,заточеними під флюр,по типу тих же Зодіасів(які до речі взагалі для резини,і стрій відповідний). Інша проблема що у нас на ринку правильне вудлище знайти-ще та задача,не завозять нічого. Бариги десятиліттями людям мізки промивали,розказуючи що мульти це щось дуже дороге та складне,ось краще купіть наших китайських вудок та котушок втридорога,зато під нашим брендом.
fisherluck зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
man_v (07.01.2026), Vasylii (06.01.2026)
Старий 06.01.2026, 20:59   #1297
pkost

Цитата:
Я, хоть одно время «баловался» рыболовным спортом, но не в дисциплине - спиннинг. Именно, мои приятели спортсмены спиннингисты меня отговаривали от ловли мультом. Но, это было лет 7 назад. Предпочтение в спорте (спиннинг) по моему отдается джигу, а там шнур рулит. Но, я даже зрителем не был на соревнованиях, надо будет посмотреть хоть по видео.
Старий 06.01.2026, 21:06   #1298
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 898
Дякував: 764
Дякували 578 раз(и) в 326 повідомленнях
Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
Як на мене краще купувати вудлище з правильним строєм під свої цілі. Твічинг-регуляр або нежорсткий регуляр-фаст,й ловиш в своє задоволення,ніякий флюр не потрібен. Хоча у нас деякі люблять "рудру попродьоргувати" фастовими басовиками,заточеними під флюр,по типу тих же Зодіасів(які до речі взагалі для резини,і стрій відповідний). Інша проблема що у нас на ринку правильне вудлище знайти-ще та задача,не завозять нічого. Бариги десятиліттями людям мізки промивали,розказуючи що мульти це щось дуже дороге та складне,ось краще купіть наших китайських вудок та котушок втридорога,зато під нашим брендом.
Так це обов'язково має бути в першу чергу!
А він каже "бери жорсткішу,судака не просічеш!"
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 06.01.2026, 21:22   #1299
pkost

Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
Так, я выбираю флюр, под свой Зодиас, я об этом написал , и перечислил приманки, на которые ловлю. На шнур я ловлю и так, не жалуюсь. Хочу попробовать ловить на флюр, сравнить. Спиннинг меня тоже устраивает, и катушка :-) речь не о них.
Старий 06.01.2026, 22:15   #1300
pkost

Не особенно в тему ветки.
Просмотрел несколько видеоотчетов, с чемпионатов мира по спиннингу как с берега, так и с лодки. Мои наблюдения, 85% ловят на мясорубки, ловят на джиг, и на блесна. Спортсменов ловящих на твич, на воблеры, вообще не увидел. Как, и не увидел на чемпионатах мира команд из Японии, США, Канады, Австралии, Азии. Наверняка, у них свои чемпионаты…
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 18:08.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua