Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 20.05.2026, 15:43   #1121
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.696
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.706
Дякували 11.459 раз(и) в 2.279 повідомленнях
Цитата:
Допис від dddnew Переглянути допис
"Дурная мода" оффтоп але подивиться що з [[Ссылки только членам профсоюза. ] зробили
Справа смаку, про які не сперечаються, особисто мені дуже подобається.
zbb зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 21.05.2026, 01:54   #1122
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 705
Дякував: 45
Дякували 182 раз(и) в 130 повідомленнях
Цитата:
Допис від dddnew Переглянути допис
Останню Ріобі купував в 2013 є дві екусіми і три ексії, всі живі, дві ексії досі в користуванні, альтернативи їм в їхньому бюджеті навіть зараз немає. Заубер для мене завжди був "речь в собі" важкий для лайта слабкий для іншого...
Може для когось і LINE WINDER EU зразок еталоного катушкобудування - ретроградів хватає
В свій час альтернативи в бюджеті Екусімі не було. Ну й старі та нові Ріобі-то вже зовсім різні котушки,з того що я бачив-на жаль не в кращу сторону. А за цю ціну,по якій у нас їх продають,можна купити дві Дайви Екселер на алі,кожна з яких скоріш за все ще й переживе цю нову Ріобі,вже не кажучи про загальні відчуття від котушки.
До речі в плані зовнішього вигляду більшість нових ріобі прямо копія деяких моделей від Дайви та Шімано. Навіть не знаю навіщо,чи це щоб продаванам людей в магазинах було легше найо"увати,чи що.
fisherluck зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 21.05.2026, 02:00   #1123
fisherluck

Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Справа смаку, про які не сперечаються, особисто мені дуже подобається.
Гарно пасуватиме під ось цей спінінг

[[Ссылки только членам профсоюза. ]

З таким комплектом відразу кожному на водоймі буде зрозуміло,що рибак тут серйозний і авторитетний
2 користувачів подякували
dddnew (21.05.2026), Zander (21.05.2026)
Старий 21.05.2026, 10:29   #1124
zbb
mista ryba lowa

А під таку?

та таку,

обрати допоможете?
Старий 21.05.2026, 14:40   #1125
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.619
Дякував: 329
Дякували 3.237 раз(и) в 1.051 повідомленнях
Найкраші Заубери і Ексії були у Ken Craft. До того , як вони стали Ріобі.
Але, це було давно.
Загалом, якістю не відрізнялися від поточних на той час Дайв.

В обмеженні кількості вони були у магазині ( не пам'ятаю назви ) біля Подільської податкової, там ще тоді Юрій Скользнев працював.
Початок нульових років....

Востаннє редагував KLM: 21.05.2026 о 14:53.
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
4 користувачів подякували
Andron (22.05.2026), dddnew (21.05.2026), Zander (21.05.2026), zbb (21.05.2026)
Старий 22.05.2026, 10:10   #1126
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 15.000
Дякував: 19.010
Дякували 33.458 раз(и) в 7.573 повідомленнях
Цитата:
Допис від KLM Переглянути допис
Найкраші Заубери і Ексії були у Ken Craft. До того , як вони стали Ріобі.
Але, це було давно.
Загалом, якістю не відрізнялися від поточних на той час Дайв.

В обмеженні кількості вони були у магазині ( не пам'ятаю назви ) біля Подільської податкової, там ще тоді Юрій Скользнев працював.
Початок нульових років....
теж пам'ятаю, але милувався їми в магазині "Рибальте з нами" на Перова у Лариси , ціна на них була така сама як і на Твіни. Вот тільки не пам'ятаю, що то були саме Ексіі- Заубери, наче вони і були Кенкрафт. А взагалі, ще не так давно, бачів в Інеті Ексіі по 400 дол, але то не ті Ексіі, що в наших магазинах.
ЗИ Юра тоді працював в підвальчіку на бульварі леніна, тобто чоколовском
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Cultik (22.05.2026), KLM (27.05.2026)
Старий 22.05.2026, 11:23   #1127
zbb
mista ryba lowa

Звісно у вас, хлопці, яйця сивіши. Щоб підтримати цю офтопну розмову покажу свої забродніки від ryobi -
точніше лейбак з чобота
Долучені зображення
Тип файлу: jpg 1000006994.jpg (37,4 КБ, 49 переглядів)
dddnew (24.05.2026), KLM (27.05.2026)
Старий 23.05.2026, 03:10   #1128
fisherluck

Огляд нової Loongze a51. З цікавого-гальма динамічна магнітка,я так розумію щось типу FTB.

Старий 23.05.2026, 08:55   #1129
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 1.037
Дякував: 809
Дякували 602 раз(и) в 346 повідомленнях
Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
Огляд нової Loongze a51. З цікавого-гальма динамічна магнітка,я так розумію щось типу FTB.

Кидає круто! 3г на 20м ,а 6г на 25))) Як і очікувалось,тупе зменшення ваги шпулі в купі з ще тупішою тормозилкою,не дасть нормального закиду.
Срочно треба брать!
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 23.05.2026, 09:40   #1130
fisherluck

Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Кидає круто! 3г на 20м ,а 6г на 25))) Як і очікувалось,тупе зменшення ваги шпулі в купі з ще тупішою тормозилкою,не дасть нормального закиду.
Срочно треба брать!
Ну там ще й палка ломака Purelure Nomble,вона від 3г+2"приманка(в сумі десь 4.5-5г) тільки починає працювати. А так то да,суперлегка шпуля то про низи а не дальність. Тут треба було тестувати з якимось Тетоном до 3г
В цілому виглядає цікавіше за їхню мікробочку B51. Поки що головна проблема-це ціна(230usd)

Востаннє редагував fisherluck: 23.05.2026 о 10:56.
Старий 23.05.2026, 11:04   #1131
Vasylii

Цитата:
Ну там ще й палка ломака Purelure Nomble,вона від 3г+2"приманка(в сумі десь 4.5-5г) тільки починає працювати. А так то да,суперлегка шпуля то про низи а не дальність. Тут треба було тестувати з якимось Тетоном до 3г
В цілому виглядає цікавіше за їхню мікробочку B51. Поки що головна проблема-це ціна(230usd)
Якщо катушка працює,то і з палки овертест буде летіти... так там і є перша приманка 3+багсі=6г.
Ціна топова!
Пользователь сказал cпасибо:
Smolik (25.05.2026)
Старий Вчора, 13:12   #1132
fisherluck

Огляд Loongze a51mc

Трохи оживлю форум,бо щось тут геть тихо останнім часом,ні срачів,нічого...
Кілька тижнів тому отримав я новинку від азіатів-Loongze a51. Провів з нею з п"яток риболовель,і вже маю що сказати. То чи вийшло у китайців зробити гарну якісну ультралайт котушку? Якщо коротко-і так і ні.

Почну з зовнішнього вигляду та збірки. Виглядає котушка просто супер,тактильно також дуже приємна. В руці лежить супер комфортно,дуже ергономічна. Але на жаль не без питань,як завжди-в одному місці,нижче черв"яка з лівої сторони є невеликий пропил,десь міліметрова дірчока. Наскільки я розумію вона є на всіх екземплярах,бо на відео у блогерів теж її помітив. І ще один недолік-у мого екземпляра був незначний,але все ж таки помітний люфт бокової кришки,та що з гальмами. Причина-чи то неточність замочного механізму,чи неточність пазів на самій кришці(скоріщ за все останнє). Прибрав досить легко,додавши у пази мікропрокладки й трішечки густої змазки щоб воно там трималось. Питав у блогерів на ютубі-у всіх начебто без люфтів,так що це мені як завжди не пощастило. Але знову ж таки-за ці гроші подібного браку не повинно бути. До речі чув,що схожий дефект також зустрічається на 19 Стізах ст. Все як у японців

По механізму-обертається котушка плавно та приємно,без люфтів,в цілому можна сказати,що на рівні японців. На шпулі з обох сторі керамічні підшипники,через них трохи відчувається легка характерна вібрація ну й звісно звук. Але на щастя він набагато тихіший і не такий неприємний,як наприклад підшипники на шпулях від АМО(хоч там навіть не цільна кераміка,а гібриди). В цілому,враховуючи факт,що я не люблю звук кераміки,але дані підшипники мене влаштовують-це хороший показник. Шпуля-ну дуже тоненька та тендітна,аж страшно в руки брати. Тільки під шнур,і то товстіше ніж 0.6 я б не став мотати. З мінусів,або скажемо так нюансів-є незначний люфт зірки фрикціону,але я про нього не знав поки на це не звернув увагу один з блогерів. Мені,якщо чесно на це мабуть скоріше байдуже. Ну і кноби-на любителя. Мені в цілому нормальні, 4 бали з 5,при бажанні можна поміняти звісно. По роботі фрикціона-працює плавно й безпроблемно,гарно відпрацьовує й не зливає рибу.

І ще цікавий нюанс-у всіх блогерів на гальмівному блоці по 8 магнітів,у мене ж 10. Питав у американського ютубера,він сказав,що це начебто допрацювання в нових партіях. Припущу,що можливо було недостатньо гальм при роботі з приманками від 5г.

Ну і головне-робота котушки. І на щастя тут вже без нюансів та питань. З усіх котушок,що в мене є й були ця сама комфортна й найбільш кидюча при роботі з приманками до 3г. Гальма виставляю десь на 15-20% від максимума і так і ловлю з приманками від 1 до 3г,нічого не регулюючи. До речі осьовик взагалі не чіпав,там є невеличкий "фірмовий" дайвівський люфт. Летить все точно,стабільно й передбачувано. Ніяких раптових борід чи відстрілів не було взагалі. По дистанції-на мою думку вона дуже хороша. Для більш точно тесту взяв Xesta Black star b65, 1.95м 1-7г тест,хотів порівняти з результатами з огляду на ютюбі. 1г джиг+1.6" копія танти(десь 0.5г),коротше 1.5г загальної ваги,улітали в середьому на 30 обертів,десь 18-20м. Думаю при бажанні й хорошому закиді можна й далі,бо я все ще освоюю бфс. Чесно кажучи я не впевнений,чи кину на таку ж відстань підходящим спінінговим комплектом,як мінімум для цього треба буде якийсь супер тонкий шнур,чесний 0.2 максимум. Ну і по "верхам" що я тестував-це 3г Jackall Chubby попер(доволі посередній літун до речі) здолав відстань у 23-25м,що теж гарний показник,на рівні зі спінінговим закидом,по крайній мірі я спінінгом у такій же довжині цей воблер далі не кину.

Так що якось так,може щось забув-то питайте. В цілому,якщо забути про китайську лотерею з якістю виробництва та збірки-котушка просто супер. Весь минулий тиждень на рибалках пролазив виключно з нею,а це також багато про що говорить.Якщо порівнювати з мікробочкою Loongze b51mc,то a51 краща за останню буквально у всьому,особливо у плавності обертання та роботі механізму.
PS-купував котушку по акції,обійшлась у 7700грн. Постачається у жорсткому кофрі,що теж приємний бонус.

[[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ]
[[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ]

Востаннє редагував fisherluck: Вчора о 20:11.
4 користувачів подякували
rotama (Вчора), Tegeran (Нині), Vasylii (Вчора), Балтиец (Вчора)
Старий Вчора, 18:39   #1133
Lcolonel

Звідки Ви: Київ
Дописи: 207
Дякував: 64
Дякували 98 раз(и) в 56 повідомленнях
Cool

Братів? Може й кацапи тобі браття?
Lcolonel зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 20:14   #1134
fisherluck

Цитата:
Допис від Lcolonel Переглянути допис
Братів? Може й кацапи тобі браття?
Ексклюзивно відреагував пост щоб не тригерити всіляких життям контужених. Лазить воно на рибацьких форумах ворогів шукає,тьфу

Востаннє редагував fisherluck: Вчора о 20:23.
Старий Вчора, 21:36   #1135
Vasylii

А гарна... хоч холоті зуби вставляй до фуншуя
Там пропил,там люфти,кноби бее...все це очікувано
От що з головним козирем,2г шпуля? 1.5г на 18м середній результат,комфорт це добре,але гальма 15-20% від максимума,скоріше від мінімальної інерції щоб не бородило на початку закида. Цікаво як ця шпуля працює нижче грама.
Дякую.

ПиСи. Китайці нам точно не друзі! Так що купуючи у них самі знаєте кого підтримуєте... А от Японці друге діло!
Старий Нині, 05:55   #1136
fisherluck

Цитата:
А гарна... хоч холоті зуби вставляй до фуншуя
Там пропил,там люфти,кноби бее...все це очікувано
От що з головним козирем,2г шпуля? 1.5г на 18м середній результат,комфорт це добре,але гальма 15-20% від максимума,скоріше від мінімальної інерції щоб не бородило на початку закида. Цікаво як ця шпуля працює нижче грама.
Дякую.

ПиСи. Китайці нам точно не друзі! Так що купуючи у них самі знаєте кого підтримуєте... А от Японці друге діло!
Ну,це я називаю чесний огляд,а не так як на ютюбі-всі цю котушку облизують,ну прямо ідеал,японцям кінець. Щось немає ще огляду від адепта шепота ангелів,той вже оду цій котушці видасть точно.
По низах найлегше що кидав це 1г мікро цикада,то летіла на обертів 25 точно. Як на мене дальність хороша,як я й писав-не впевнений,що я й спінінгом так закину. Також якщо порівнювати з 21 Геккою зі шпулею від АМО,то в моїх руках цей китаєць кидає далі,а головне-комфортніше. А гальма на 15-20% я й на Дайвах виставляю також+послаблений осьовик,головне що мені так комфортно й ніяких борід. До речі дивився японців,з новими 26 Гекками,також тести нової шпулі від ктф-то вони кидали не далі,з дефолтною шпулею то мабуть ще й ближче.

А японці,як і китайці-вони в першу чергу друзі самі собі.

Востаннє редагував fisherluck: Нині о 06:04.
Пользователь сказал cпасибо:
Vasylii (Нині)
Старий Нині, 15:06   #1137
Vasylii

Цитата:
Ну,це я називаю чесний огляд,а не так як на ютюбі-всі цю котушку облизують,ну прямо ідеал,японцям кінець. Щось немає ще огляду від адепта шепота ангелів,той вже оду цій котушці видасть точно.
По низах найлегше що кидав це 1г мікро цикада,то летіла на обертів 25 точно. Як на мене дальність хороша,як я й писав-не впевнений,що я й спінінгом так закину. Також якщо порівнювати з 21 Геккою зі шпулею від АМО,то в моїх руках цей китаєць кидає далі,а головне-комфортніше. А гальма на 15-20% я й на Дайвах виставляю також+послаблений осьовик,головне що мені так комфортно й ніяких борід. До речі дивився японців,з новими 26 Гекками,також тести нової шпулі від ктф-то вони кидали не далі,з дефолтною шпулею то мабуть ще й ближче.

А японці,як і китайці-вони в першу чергу друзі самі собі.
Подивився пару відео,ну зовсім ні про що...лінійка з основною вагою шнура на барабані добра тільки в штиль та з плавним закидом... Кому це вау,радий за вас
Старий Нині, 19:16   #1138
fisherluck

Цитата:
Подивився пару відео,ну зовсім ні про що...лінійка з основною вагою шнура на барабані добра тільки в штиль та з плавним закидом... Кому це вау,радий за вас
У а51 не лінійка,і вона як раз таки гарно кидає з доволі різким закидом. Бачив десь шортси,то китайці там так шморгають,наче худобу різкою.

Ось як китаєць кидає(4г на 34м)

Востаннє редагував fisherluck: Нині о 20:07.
Старий Нині, 21:50   #1139
Vasylii

Цитата:
У а51 не лінійка,і вона як раз таки гарно кидає з доволі різким закидом. Бачив десь шортси,то китайці там так шморгають,наче худобу різкою.

Ось як китаєць кидає(4г на 34м)
Ну,це вражає тільки неофітів,хай кине 0.4г

2г на 33м я кидав років вісім назад))), а 4г не цікаво зовсім.
Старий Нині, 22:39   #1140
fisherluck

Цитата:
Ну,це вражає тільки неофітів,хай кине 0.4г

2г на 33м я кидав років вісім назад))), а 4г не цікаво зовсім.
Одне діло кинути на межі можливостей гальмівної системи,в ідеальних умовах і хто зна з якої спроби,заради рекорду,зовсім інше-реальна рибалка.
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:50.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua