Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 15.04.2026, 14:00   #741
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 664
Дякував: 42
Дякували 168 раз(и) в 121 повідомленнях
Цитата:
Допис від Andrik Переглянути допис
2010-2013 рік 51S DC CARDIFF - 30 мм шпуля мілка
2011рік Calcutta Conquest 51DC - 30 мм шпуля глибока
2020 рік CALCUTTA CONQUEST DC 101HG - 33 мм шпуля
Більшість моделей,що ви назвали-це вже чисто колекційні котушки,які нереально дістати,а якщо й можливо-то ціни роблять їх покупку скажемо так,не дуже обгрунтованою.

51S DC CARDIFF - ціна на цю котушку,навіть в поганенькому стані,починається від 3 тисяч долларів...

Shimano Calcutta Conquest 11-ще одна котушка часів динозаврів,яку в гарному стані по адекватній ціні не купити. І взагалі якщо порівнювати з сучасними конкурентами або китайцями-це вже просто дрова,боюсь навіть представити вагу шпулі(та й котушка сама 230г). І судячи з оглядів-кидає вона погано

Shimano 20 Calcutta Conquest DC-240г котушка з глибокою 33мм шпулею,таке собі бфс

Востаннє редагував fisherluck: 15.04.2026 о 14:06.
fisherluck зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 15.04.2026, 14:01   #742
fisherluck

Китайці вже давно прохавали цю тему й активно рубають бабло на DC бфс котушках,поки японці соплі жують
Старий 15.04.2026, 14:37   #743
fisherluck

Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Коли нема,то просто на шпульномі висить під час закиду,може вони якось там стабілізували його на вісі...не знаю точно,в мене немає таких котушок.
Ось огляд і порівняння механізму осьовика минулих Стізів і 24го від японця,з автоматичними субтитрами більш-менш зрозуміло. На 24 Стізі він там якусь шайбу на шпулю ставить,перед підшипником зі сторони центру шпулі. Але я щось не можу зрозуміти як це має працювати. Буду радий якщо хтось пояснить,бо мені треба підлаштувати мою ктф шпулю

[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Старий 15.04.2026, 19:32   #744
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 1.012
Дякував: 796
Дякували 595 раз(и) в 340 повідомленнях
Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
Ось огляд і порівняння механізму осьовика минулих Стізів і 24го від японця,з автоматичними субтитрами більш-менш зрозуміло. На 24 Стізі він там якусь шайбу на шпулю ставить,перед підшипником зі сторони центру шпулі. Але я щось не можу зрозуміти як це має працювати. Буду радий якщо хтось пояснить,бо мені треба підлаштувати мою ктф шпулю

Шпульний впирається в раму,щоб добавити чи вибрати люфт,можна міняти товщину цієї шайби,що він міняє на вісі.
Також це можна зробити міняючи товщину шайб під іншим шпульним в боковині з магнітами. Так рекомендують робити з SLP ,та навіть додають в комплект до своєї шпулі ці шайби різної товщини.
От тут є картинка та послідовність як це робити.
Взагалі так можна підлаштувати шпулю з обох сторін щоб була посередині,якщо користуватись другими шпулями де може бути інша товщина шпульного.
Vasylii зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 15.04.2026, 20:12   #745
Vasylii

Цитата:
Китайці вже давно прохавали цю тему й активно рубають бабло на DC бфс котушках,поки японці соплі жують
Ха! Почнемо з того,що перші легкі шпулі японці зробили в 2004 році,(з якими пару світових рекордів було зроблено з Абу2500 ),також і перша 4г шпуля з дюралевою віссю на Конквест 50. До цих пір вони роблять надійні легкі шпулі високої якості з гарними показниками роботи(бо думають,перевіряють та тестують).
Китайці ж тупо штампують з фольги бяку на невдалих гальмах і тільки заманюють довірливих низькою вагою,пишуть що від 0.2г у них шпулі кидають Скоро вже зі шпулею 1.8г вийде черговий шедевр))). Ведуться на цей шторм у склянці тільки по незнанню, ну і бажання дешевого сиру теж ))). А потім "пиляйте,Шура,вони золоті!"
Яке бабло рубають,не смішіть! Східна Європа хіба що купує цей хлам активно, а ті хто розуміють які повинні бути шпулі, беруть японські.
Ще,японці мають добрі котушки які в стоці кидають 0.5г...,але це база Стіза,а не фольга,гімно та нейлон № 6))))

А за ДС, то на Бфс є Альдебаран ДС і Метаніум ДС,і це краще за кучу недо-ДС китайського)))

Востаннє редагував Vasylii: 15.04.2026 о 21:29.
Старий 15.04.2026, 21:33   #746
fisherluck

Цитата:
Ха! Почнемо з того,що перші легкі шпулі японці зробили в 2004 році,(з якими пару світових рекордів було зроблено з Абу2500 ),також і перша 4г шпуля з дюралевою віссю на Конквест 50. До цих пір вони роблять надійні легкі шпулі високої якості з гарними показниками роботи(бо думають,перевіряють та тестують).
Китайці ж тупо штампують з фольги бяку на невдалих гальмах і тільки заманюють довірливих низькою вагою,пишуть що від 0.2г у них шпулі кидають Скоро вже зі шпулею 1.8г вийде черговий шедевр))). Ведуться на цей шторм у склянці тільки по незнанню, ну і бажання дешевого сиру теж ))). А потім "пиляйте,Шура,вони золоті!"
Яке бабло рубають,не смішіть! Східна Європа хіба що купує цей хлам активно, а ті хто розуміють які повинні бути шпулі, беруть японські.
Ще,японці мають добрі котушки які в стоці кидають 0.5г...,але це база Стіза,а не фольга,гімно та нейлон № 6))))
Шімано тим часом випускає "нову" котушку-лімітовану Калькутту бфс,яка відрізняється тільки кольором корпусу(який виглядає гірше оригінального) та важкими тюнінгованими кнобами,які ще додають +10г ваги до вже й так нелегкої котушки. Замість того,щоб зробити бфс Калькуту DC. Враховуючи ціни на той же 51 Кардіф попит на цю модель точно буде. Але їм мабуть легше випустити "лімітку" й зрубити грошей таким чином.

Це особливо смішно виглядає навіть на фоні тієї ж Дайви,у якої лімітки це перевипуск популярних флагманських моделей з усіма новими технологічними рішеннями,а не просто зміна кольору корпусу.
Пользователь сказал cпасибо:
Vasylii (15.04.2026)
Старий 15.04.2026, 22:43   #747
Vasylii

Цитата:
Шімано тим часом випускає "нову" котушку-лімітовану Калькутту бфс,яка відрізняється тільки кольором корпусу(який виглядає гірше оригінального) та важкими тюнінгованими кнобами,які ще додають +10г ваги до вже й так нелегкої котушки. Замість того,щоб зробити бфс Калькуту DC. Враховуючи ціни на той же 51 Кардіф попит на цю модель точно буде. Але їм мабуть легше випустити "лімітку" й зрубити грошей таким чином.

Це особливо смішно виглядає навіть на фоні тієї ж Дайви,у якої лімітки це перевипуск популярних флагманських моделей з усіма новими технологічними рішеннями,а не просто зміна кольору корпусу.
У них бачення БФС просто інше, та під таку рибалку вдосталь звичних котушок.
Кардіф 50 ДС робився під стрім на траута, компактні коливалки та воблери 2-5г... видно не пішло щось (чи нішу не знайшов цей Кардіф) , та й стала котушка рідкістю,звідти і ціни.
В мене була така,перетормоз присутній,але проти вітра кидає добре, ДС вже старенька,але краща за китайські)))
Andrik (16.04.2026)
Старий 15.04.2026, 23:11   #748
fisherluck

Цитата:
Шпульний впирається в раму,щоб добавити чи вибрати люфт,можна міняти товщину цієї шайби,що він міняє на вісі.
Також це можна зробити міняючи товщину шайб під іншим шпульним в боковині з магнітами. Так рекомендують робити з SLP ,та навіть додають в комплект до своєї шпулі ці шайби різної товщини.
От тут є картинка та послідовність як це робити.
Взагалі так можна підлаштувати шпулю з обох сторін щоб була посередині,якщо користуватись другими шпулями де може бути інша товщина шпульного.
Мені потрібно настроїти тільки ктф шпулю,стандартна ідеально підігнана. До речі на ній між штіфтом та підшипником стоїть підпружинена пластикова шайба,так що підшипник закріплений на одному місці й не катається по осі,як на ктф. Цікаво,чи можна їх десь придбати окремо і чи вирішить це проблему люфта
Старий 15.04.2026, 23:40   #749
Vasylii

Цитата:
Мені потрібно настроїти тільки ктф шпулю,стандартна ідеально підігнана. До речі на ній між штіфтом та підшипником стоїть підпружинена пластикова шайба,так що підшипник закріплений на одному місці й не катається по осі,як на ктф. Цікаво,чи можна їх десь придбати окремо і чи вирішить це проблему люфта
Так,всі ці детальки є на Плат,якщо товщина вісі на Ктф така сама як на стоковій шпулі.
Старий 16.04.2026, 10:45   #750
Vasylii

We inform that you have won our KTF spool's lottery sale.
fisherluck (16.04.2026)
Старий 16.04.2026, 12:26   #751
Vasylii

Цитата:
Ще можна пружинку підібрати, подібний монтаж у Абу 2500,там пружинка (№10256 на схемі)на вісі перед шпульним , рухається вільно ,без натяга.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg PXL_20260416_092159395.MP.jpg (115,7 КБ, 7 переглядів)
Старий 16.04.2026, 12:41   #752
fisherluck

Цитата:
We inform that you have won our KTF spool's lottery sale.
Вітаю,я передбачувано в прольоті. Але мене чесно кажучи більше цікавлять 28 та 30мм шпулі.
Vasylii (16.04.2026)
Старий 16.04.2026, 12:50   #753
fisherluck

Цитата:
Ще можна пружинку підібрати, подібний монтаж у Абу 2500,там пружинка (№10256 на схемі)на вісі перед шпульним , рухається вільно ,без натяга.
До речі на китайській шпулі від АМО ці шайбочки також є,на відміну від "топової" ктф. Тут китайці більш відповідально підійшли до виготовлення шпулі,як не крути
Старий 16.04.2026, 12:56   #754
Vasylii

Цитата:
Вітаю,я передбачувано в прольоті. Але мене чесно кажучи більше цікавлять 28 та 30мм шпулі.
Дякую! Так це ж 28...правда тільки до 23 СС Айр та 26 Гекка підходять.
Здається мені що Стіз Айр+Ктф2 може програти в чомусь цій нові Ктф...

Як будуть родичі їхати з Вінниці,передам тобі якусь 28 шпулю,бо пересилати її саму трохи затратно... Обсудимо в особистих
fisherluck (16.04.2026)
Старий 16.04.2026, 13:01   #755
Vasylii

Цитата:
До речі на китайській шпулі від АМО ці шайбочки також є,на відміну від "топової" ктф. Тут китайці більш відповідально підійшли до виготовлення шпулі,як не крути
Ну,шайбочки докласти тут китайці на висоті! А от по-людські зробити магфорс не можуть, це вже до ктф звертатись)))
Старий 16.04.2026, 13:03   #756
fisherluck

Цитата:
Ну,шайбочки докласти тут китайці на висоті! А от по-людські зробити магфорс не можуть, це вже до ктф звертатись)))
Ну у АМО шпулі класні,там звісно фіксований індуктор,але під певні умови лінійка теж треба. В ідеалі мати обидва варіанти. Ну й ціна і доступність-АМО 50-60usd
Vasylii (16.04.2026)
Старий 16.04.2026, 13:10   #757
fisherluck

Цитата:
Дякую! Так це ж 28...правда тільки до 23 СС Айр та 26 Гекка підходять.
Здається мені що Стіз Айр+Ктф2 може програти в чомусь цій нові Ктф...

Як будуть родичі їхати з Вінниці,передам тобі якусь 28 шпулю,бо пересилати її саму трохи затратно... Обсудимо в особистих
Судячи з оглядів,то старіша версія гальм,та що на Стіз Ейр,трохи краща в плані максимальної дальності,але гірша по низами та стабільності. Ну так японці говорили

До речі дивився порівняння 23 СС Ейр та 26 Геккабіджина,то останній на порядок кращий по низам,навіть з тією ж шпулею начебто. За рахунок інших магнітів,зі слів японця це можна сказати нове,вже друге покоління гальм СС

Дякую!
Старий 16.04.2026, 13:27   #758
Vasylii

Цитата:
Ну у АМО шпулі класні,там звісно фіксований індуктор,але під певні умови лінійка теж треба. В ідеалі мати обидва варіанти. Ну й ціна і доступність-АМО 50-60usd
Згоден,треба мати.
Старий 16.04.2026, 13:33   #759
Vasylii

Цитата:
Судячи з оглядів,то старіша версія гальм,та що на Стіз Ейр,трохи краща в плані максимальної дальності,але гірша по низами та стабільності. Ну так японці говорили

До речі дивився порівняння 23 СС Ейр та 26 Геккабіджина,то останній на порядок кращий по низам,навіть з тією ж шпулею начебто. За рахунок інших магнітів,зі слів японця це можна сказати нове,вже друге покоління гальм СС

Дякую!
Я його теж дивився, на Гекка він регулятор на нуль ставив та кидав, а на СС Айр нижче трійки не виходило. Мене влаштовує поки що СС Айр, а там видно буде)))
Старий 16.04.2026, 13:37   #760
fisherluck

Цитата:
Я його теж дивився, на Гекка він регулятор на нуль ставив та кидав, а на СС Айр нижче трійки не виходило. Мене влаштовує поки що СС Айр, а там видно буде)))
Треба чекати на новий Стіз Ейр,думаю у наступному році має бути. Надіюсь в плані дизайну буде щось типу 24-26 Стіза,бо нові Альфаси якісь страшні

Востаннє редагував fisherluck: 16.04.2026 о 13:44.
Vasylii (16.04.2026)
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 10:29.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua