|
![]() |
|||||||
| <Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Мульт Клуб
|
![]() |
|
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
|
|
#3601 | ||
|
Звідки Ви: No Mean City
Дописи: 3.001
Дякував: 3.335
Дякували 23.622 раз(и) в 1.914 повідомленнях
|
Цитата:
Цитата:
Щодо доцільності переробки, то кожен висловив свою думку, а людина сама вирішить треба воно йому , чи ні. Востаннє редагував Nemo: Вчора о 11:08. |
||
|
|
|
|
|
#3602 | ||
|
Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 702
Дякував: 652
Дякували 527 раз(и) в 285 повідомленнях
|
Цитата:
Цитата:
А "об'ємні" воблери та кренки літають чудово,це не резина якась лопухаста... Востаннє редагував Vasylii: Вчора о 13:49. |
||
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Модератор
Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.980
Дякував: 18.940
Дякували 33.394 раз(и) в 7.555 повідомленнях
|
Цитата:
, мало того, якось і пх взагалі було, бо і ті, хто, типу, знає, сенсу від того знання небагато. Була нагода взяти з дес'яток різних вудок - Ексенсів, Лунамісів, ще якісь, вже і не пам'ятаю, та піти на водойму пожбурляти парочку приманок, якіх з собою прихватив. Зі усієї купи ця палка зайшла краще інших - замовив, отримав, ловлю вже четвертий рік та отримую задоволення. Нещодавно "трусил" таку нову МЛку, теж цікава, але не так як 18-а.
|
|
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 481
Дякував: 26
Дякували 83 раз(и) в 55 повідомленнях
|
Цитата:
Були у мене Лунаміс,і Діалуна,як на мене-це той самий Ексенс Генос,тільки гірше. |
|
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: |
Andron (Вчора)
|
|
|
#3605 | |
|
Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.531
Дякував: 289
Дякували 3.156 раз(и) в 1.002 повідомленнях
|
Цитата:
Хоча багатьом саме такий типаж заходить.В другу чергу - тому що рівень реалізаціїї сібасових ( а Ексенс - це саме воно ) вудлищ у Шимано завжди був високий, про нижній ешелон не знаю, але починаючи з Аргенто, Аргенто Прототипів там все було гаразд. Аргенто УХ не знаю, не ловив, але дивлячись на відео, як працюють бланки у людей, думаю - і там все гаразд. Нарешті - приоритетні приманки для ловлі сибаса це дальнобійні воблери-мінноу ( серія Ексенс вобів саме така, з потужними СДЗ, магнітними і ні ) с закидом 65+ метрів. Специфіка. Ну плюс важка цикади іноді пількери. Це база. І, іноді навіть на флюрі - міляки, ляканий сібас. Приймаючи до уваги, що там загалом не твіч а рівномірка і стоп анд го, то довжина вудлища, будь яка,не заважає. Тобто - дальнобій, і не просто, а з певним типом приманок. Спробуй, з тематичними воблерами, будеш здивований, воно дуже ок. А пломби кидати - то йому як два пальці об асфальт, та ще й завдяки бланку, який просто забовязаний по своїй тематиці гарно утримувати рибу на невелих по суті воблерних гачках - на виважуванні шиманівські сібаски завжди топ. Чого б це тобі бути незадоволенним ![]() Загалом, вершина іпонського вудлостроїння - це саме сібаски і кальмарки, дуже багато протиріч треба втиснути в один бланк. |
|
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Дякував: 289
Дякували 3.156 раз(и) в 1.002 повідомленнях
|
І щоб закрити тему, якої насправді нема.....
1. Кожен може робити, що йому заманеться, доки він не шкодить оточуючим. Так само з вудлищами, можна і туди і сюди. Інша справа - нащо, і що в результаті, Але знову таки - робив своє, на свої грощі і нікого не вбив, ну і хай буде. Бачив різні артефакти і УЛ пікери з нахлистових бланків і спінінгі з нахлистових же навіть так. Як то кажуть - ну і хай, аби мене не заставляли тим ловити. ![]() Насправді - не заборонено, і нічого поганому в тому нема. Але якщо ми говоримо про доцільність і відмінності бланків для мультів і мясорубок ( це не відміняє пункт перший ) , то є прості речі, які не залежать від бренда, релігіозних уподобань, і " а люди робили !" По мінімуму це: - При закиді ( якщо ви не кидаєте як з пращі, як Мурата на своїх відео з Антаресами ) діє простий цикл - ми "заряджаємо" бланк на кидку, він "вистрілює" приманку. Тут все. Ви розігнали її бланком, тобто він віддав свій"заряд" приманці, вона полетіла. Це в випадку з мясорубкою, я не враховую зараз стрій, і аєродинаміку приманки. Це безінерційна система. А от в інерційній системі - по іншому. Тобто ви дійсно розігнали бланк, він зігнувся, розпрямився, викинув приманку....але.... Одночасно він розрядився і на приманку і на шпулю. Яка важить разом з шнуром немало, а часто більше ніж приманка. Тобто в першому випадку ви "розряджаєте" бланк на виліт приманки, в другому - на розгін приманки і шпулії. Кількість єнергіїї який може "зарядити" бланк на згинанні одна і та ж, і очевидно, в випадку мульта приманці, з цієї порції , буде передано менше Просто аримфметика, при одному і тому ж бланку. Ну, банально же. Можна рахувати, що приманка тягне шпулю і розкручує її, можна рахувати, що на виліті шпуля розкручена синхронно з стартовою швидістю примаки - однаково, "розряд" бланка пішов і на приманку і на шпулю Тобто - при одному і тому ж бланку, одному і тому ж зусиллю кидка, приманка буде менше заряджена. Дальність. Якщо дальність не є ціллю - ну і пофіг. Якщо верхній тест не є ціллю - ну і пофіг. Ну, правда, якщо ставимо приманку з більшим лобовим спротивом ( при тій же вазі) , очевидно, що розігнати її до швидкості равної швидкості налогічної по вазі "пломби" треба більше енергіі предати, аєродинамічний спротив нікуди ж не дінеться. Намагаємося "додавити"... І от тут особливо характерно вилазить оте "з чого просіда., нервує". Бо - очевидний момент ми бачимо, що при силовому кидку з швидкої "Г" образної палки кидок може бути нервовим особливо на некомпактах ( на флюрі це не так проявляється, і на моно ) бо є момент нерівномірного разряджання бланка в точкі перегину. У випадку з , скажем так, нормальним мясорубочним бланком, але використаним в мультовому оснащенні , при роботі на верху тесту а тим паче з некомпактами, при намаганні зробити закид з тією ж дальністю, що і з мїяса - ми просто маємо деяке просідання бланка. В м,ясі це пофіг, вообще. Там і в штаному режимі блак може працювати як завгодно, нічого трапиться. В мульті ми маємо нерівномірне розвантаження бланку, іііі...навіть не буду казати, як реагує на це будь яка гальмівна система. До речі, найадекватніша в цьому плані ДС - вона авторитарно "рубить" закид, коли датчики відловлюють різкі переколивання обертів, не дає наробити дурні. Це не стосується бланків "зворотньої інженерії", які проєктувалися пріоритетно під мульт, і на них же потім робилися мясорубочні вудки. Там на мульті все ок, а в м.ясі нарід задоволений що "написано півунції, а я от унцію кидаю, яка класна вудка". Загалом , десь так ( я спеціально не залазив в стрій, товщину шнура тощо ) Я розумію, що все одно буде "а шо ти вумні слова пишеш, а какіє ваши доказательства, а от пацани", але я спеціально те пояснюю на рівні шкільнох програми фізики, насправді там нічого складного нема. Це відповідь на те, чому воно працює так, без моїх точок зору або уподобань. Тож сперечатися, якщо що - треба не зі мною ,а з шкільною програмою фізики , арифметики. ![]() Тема закрита, кожен робить що хоче, так само вірить у що хоче. ![]() Всім гарного вечора
|
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Модератор
Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.980
Дякував: 18.940
Дякували 33.394 раз(и) в 7.555 повідомленнях
|
Все вірно написано, але є з чім посперечатися, наприклад, багато спінінгуів кидають м'ясом так саме, я і мультом, так можна, але не навпаки. Є ще нюанси з технікою, з компоновкою снасті в цілому і такє інше. Загалом, як на мене, занапто дофіга складових, щоб робити якісь категоричні висновки. Може воно як то і працює в теорії, але... Наприклад, як на мене, немає ніякої об'єктивності в порівнянні спін та каст вудлища на одному і тому ж бланку, бо є дуже велика різниця в концепції збірки різна розстановка кілець, самі кілька, ребро жорсткості та такє інше. Вобщем, є над чім помислити. До речі, той самий Ексенс, точніше як він зібран суперечить класичним канонам збірки таких вудлищ, мабуть, тому я його і заломав, як би звернув увагу на це раніше, вудка була б ціла
. А адже теж теоретики, мабуть, якісь думки мали, що так зробили
|
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 702
Дякував: 652
Дякували 527 раз(и) в 285 повідомленнях
|
Трохи за вуха притягнута вся ця теорія...
По вашому виходить що "просідає" бо ми на закиді дожимаємо? А якщо без дожимань спокійно ловити без рекордів та випригувань зі штанів,як це звикло і відбувається?Тоді нічого і не буде "просідать" ,вірно?І чому ви берете в приклад тільки "Г" образні бланки? А бассовики,стрімові,ставридніки,мебару,кальмарки( я VARIVAS VioLENTE VLE-88 переробив,коливалками ловив,а зараз люди джигом,дуже довольні !)та навіть арейні бланки? По фізикі(шкільні) теж у вас не все гаразд в цьому порівнянні...у мняса є постійний тормоз - тертя на вхідному кільці щоб погасити факел та тертя по обідку шпулі яке тільки підвишується бо міняється кут під яким сходить шнур,а в кастингу та частина енергії що начально йде на те щоб зірвати шпулю(невелика на самому ділі,шпулю легко зриває 0.5г,тяжку-велику може грамм,при умові добре працюючих шпульних,що є у всіх),потім повністю компенсується фазою середини-кінця політу,коли швидкість приманки урівнюється зі швидкістю схода шнура зі шпулі і її(приманку) нічого не тормозить. Думаю,всі бачили не раз,коли приманка лягає на воду,а в повітрі ще вилітає шнур роблячи дугу. Тому часто чую про закид кастингом на рівні мяса. Мабуть просто треба не "дожимати" ![]() От Варівас з рибкою))) |
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: |
KLM (Вчора)
|
|
|
#3609 |
|