Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 08.02.2026, 18:51   #521
Lcolonel

Звідки Ви: Київ
Дописи: 200
Дякував: 56
Дякували 96 раз(и) в 54 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Продовження тестів,сьогодні хоч і -24,але без вітру.Все те саме,тільки шнур 1.5 Каст Авей,все ж таки трохи м'який,але на пробу піде...По дальності практично так само,що тільки 1г на мілкій шпулі летів ближче та вирівнявся зі стоком.А от комфорт у стоці набагато краще,жодного перебігу і відпускав гальма майже до мінімума.На мілкій багато прийшлось гратися,і ще помітив що на ній Дс не пищить як на стокові(я в перший раз не звертав уваги,та й шумно було),може не розпізнає ))) бо магнити ж різні.І вона мені все ж більше на лінійку виглядає... Ну це виясниться,але закрались сумніви...
А відео можна? Бо, якщо відверто, довіри нема.
Колись теж експериментував з улом в кастингу.
Більше #0.3 сенсу не побачив.
Як я бачу - японська рибалка його теж не бачить )
[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Lcolonel зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 08.02.2026, 19:32   #522
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 1.012
Дякував: 796
Дякували 596 раз(и) в 340 повідомленнях
Цитата:
Допис від Lcolonel Переглянути допис
А відео можна? Бо, якщо відверто, довіри нема.
Колись теж експериментував з улом в кастингу.
Більше #0.3 сенсу не побачив.
Як я бачу - японська рибалка його теж не бачить )
А може ви недо-експериментував ?
З якими снастями ви пробували ул в кастингу? Якщо не секрет,звісно.
А японців ми з вами трохи різних дивимся))) Відео від мене не треба,ось тут подивіться і одразу довіра повинна з'явитися
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 08.02.2026, 20:09   #523
Lcolonel

Цитата:
А може ви недо-експериментував ?
З якими снастями ви пробували ул в кастингу? Якщо не секрет,звісно.
А японців ми з вами трохи різних дивимся))) Відео від мене не треба,ось тут подивіться і одразу довіра повинна з'явитися
Ультралайтом загалом ловлю років з 20 мабуть.
Більшість часу м'ясом. Є різниця в відчуттях між #0.2 Gosen the answer та #0.2 Varivas Light Game на користь саме шнура від Gosen.
Чім більша товщина шнура, тим більший вплив від сторонніх факторів, тем менше чутливість і дальність викиду приманки.
Деякий час користувався комплектом на базі ямага 69/B та SS AIR TW. Шнур #0.3 варівас лайт гейм. Дуже зручно під головня. Під колебло та невеличкі воблери. Але і поруч не стоїть з вудлищем на кшталт 582 аджі до до 2.5 грамів з 0.2 госеном, якщо казати суто під мікруху. І в цьому питанні мій особистий досвід буде домінувати над любою іншою думкою.
Тому ультралайт із шнуром #1.2 з мого боку розуміння не знайде.

Я вже писав за жереховий комплект. Маю сільвер вольф з 0.8 госеном і маю 25 татулу, зі шнурок 1.2. Маю декілька вудок до 20 грамів (умовно), тестував на блок поргі. Тестував умовно. Спочатку була татута, потім придбав волка. На волку розуміння того, що коїться з того боку шнура значно більш зрозумілі.

Востаннє редагував Lcolonel: 08.02.2026 о 20:17.
Старий 08.02.2026, 21:31   #524
Vasylii

Цитата:
Ультралайтом загалом ловлю років з 20 мабуть.
Більшість часу м'ясом. Є різниця в відчуттях між #0.2 Gosen the answer та #0.2 Varivas Light Game на користь саме шнура від Gosen.
Чім більша товщина шнура, тим більший вплив від сторонніх факторів, тем менше чутливість і дальність викиду приманки.
Деякий час користувався комплектом на базі ямага 69/B та SS AIR TW. Шнур #0.3 варівас лайт гейм. Дуже зручно під головня. Під колебло та невеличкі воблери. Але і поруч не стоїть з вудлищем на кшталт 582 аджі до до 2.5 грамів з 0.2 госеном, якщо казати суто під мікруху. І в цьому питанні мій особистий досвід буде домінувати над любою іншою думкою.
Тому ультралайт із шнуром #1.2 з мого боку розуміння не знайде.
Я теж багато часу був в мікрушні тусовці та знаю всі ці мнясні приколи про 0.2 шнур))),і тоньші теж.Там по другому просто не полетить.
Ваш комплект непоганий,правда залежить від манери закиду,і Варівас лайт гейм м'ягкуватий під кастинг(я ловив ним в 0.2 розмірі пару років).Котушка непогана зовсім(є в мене така теж)...Ямага,ну так собі,в принципі теж норм.Знову ж таки,вас все влаштовує з ним,просто різниця в закиді мнясом на 0.2 домінує .
Але ваш досвід не знає що окрім мікрухи та окуньків є ще БФС рибалка і мордаті басси,які 0.2 порвуть як волосину(в мене раз було п'ять обривів на одній рибалці),і те що там треба запас міцності шнура і кастинг спокійно переварює товсті носії без великой різниці в дальністі закиду,навіть на ул вагах 1-2г.
Якщо відео подивились,надіюсь що "нема довіри" пропало?
Старий 08.02.2026, 22:33   #525
Lcolonel

Щуку +/- 2кг я ловлю регулярно. Рекорд 3.2 кг на #0.15 санлайн (ксеста 64 до 4х + комплекс с2000 ф4.
Баса теж ловив. Ямага 76 (до 12) в парі з 24 твіном 2500S з #0.6 авані 10х10. Бас 2-2.5 нахрапом, на американський манер.
Не треба там #1.2. Імхо )
На баса ходив з 76 ямагою тому, що більш потужного вудлища на той час не було. Зараз взяв би 82 ямагу, бо вона под нього більш підходять ніж 76 )
Як на мене, то треба мати 5-7 комплектів під різні завдання та умови, аніж намагатися зібрати з чогось одного святий Грааль - під все підряд.
Старий 08.02.2026, 23:24   #526
Vasylii

Цитата:
Як на мене, то треба мати 5-7 комплектів під різні завдання та умови, аніж намагатися зібрати з чогось одного святий Грааль - під все підряд.
А хто каже,що один комплект має бути?
Цитата:
Баса теж ловив. Ямага 76 (до 12) в парі з 24 твіном 2500S з #0.6 авані 10х10. Бас 2-2.5 нахрапом, на американський манер.
А відео можна? Бо, якщо відверто, довіри нема...зовсім! Нахрапом це прям в лодку закидували,чи на берег через плече,так?
Просто діло в тому,що я колись на такий же 0.6 (і Ямагу 63) піймав одного з найбільших своїх бассів,на Рідж35 доречі,аж крючки порозгинав,і ніякі нахрапи там не проходять.

То все ж таки 0.6 а не 0.2,ще бассову палку та мульт )))
Ну і залежить ще від умов,по чистій воді одно,а по каміннях 0.6 перетирається дуже швидко...
Долучені зображення
Тип файлу: jpg IMG_1673[1].jpg (175,3 КБ, 30 переглядів)
Тип файлу: jpg IMG_1674[1].jpg (264,2 КБ, 30 переглядів)
Тип файлу: jpg IMG_1677[1].jpg (99,2 КБ, 27 переглядів)

Востаннє редагував Vasylii: 09.02.2026 о 05:37.
Старий 09.02.2026, 07:32   #527
Lcolonel

Мені в голову не прийде ловити цілеспрямовано ультралайтом трофейну рибу.
Але як випадок - все можливо. Sunline Small Game PE HG #0.15

В Україні, щоб на 35 гачки не розгиналися їх міняють на ST-36BC
Старий 09.02.2026, 08:04   #528
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.679
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.680
Дякували 11.315 раз(и) в 2.270 повідомленнях
Не розумію в чому суперечка, кому яким шнуром зручно, тим він і ловить. З мультом можно ловити хоч товстим хоч тонким, в в м'ясі вийде тільки з тонким. Все. Намагатися довести що хтось ловить правильно а хтось ні хибна ідея, бо якщо ловиться в обох, значить оби два ловлять правильно.
zbb зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
4 користувачів подякували
Lcolonel (09.02.2026), Olexandr_Korobchuk (09.02.2026), slavik (09.02.2026), Vasylii (09.02.2026)
Старий 09.02.2026, 13:41   #529
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 664
Дякував: 42
Дякували 168 раз(и) в 121 повідомленнях
Цитата:

Я на 35 Ріджі ставлю форелеві одинарники 10го розміру,з розвернутим паралельно ців"ю вушком. Якоїсь різниці в реалізації не помітив,але риба не калічиться,і проволка на цих гачках в кілька разів товща та міцніша,ніж на оригінальних трійниках,які можуть розігнутись навіть на якомусь окуні грамів на 150,при чому без форсування.
fisherluck зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 09.02.2026, 13:52   #530
Vasylii

Цитата:

Ну,вам не прийде,а у нас це доволі часта картина коли на ул приманки влітає більшечка риба. Тому,власне,і порівнюю як працюють ул снасті з товстими шнурами. Якщо вам це не треба,ловіть далі на 0.15...тільки я на такий шнур нормального воблера не поставлю)))
А я не міняю гачки))),у риби має бути більше шансів,плюс на зачепах розгинається легко.
Старий 09.02.2026, 14:04   #531
fisherluck

Цитата:
Ну,вам не прийде,а у нас це доволі часта картина коли на ул приманки влітає більшечка риба. Тому,власне,і порівнюю як працюють ул снасті з товстими шнурами. Якщо вам це не треба,ловіть далі на 0.15...тільки я на такий шнур нормального воблера не поставлю)))
А я не міняю гачки))),у риби має бути більше шансів,плюс на зачепах розгинається легко.
Я думаю з одинарниками у риби більше шансів,бо якщо зробиш помилку і даси слабину на безбородих,то скоріш всього рибка упливе. Ще один з мінусів всіх дрібних трійників-дуже калічиться риба,коли заковтує воблер аж в шахту,наприклад крупні головні або окунь. І проблематично їх дістати навіть щипцями.
Пользователь сказал cпасибо:
Vasylii (09.02.2026)
Старий 09.02.2026, 15:27   #532
Vasylii

Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
Я думаю з одинарниками у риби більше шансів,бо якщо зробиш помилку і даси слабину на безбородих,то скоріш всього рибка упливе. Ще один з мінусів всіх дрібних трійників-дуже калічиться риба,коли заковтує воблер аж в шахту,наприклад крупні головні або окунь. І проблематично їх дістати навіть щипцями.
Так,згоден,безбороді одинарники найкращий спортивний вибір,правда підбирати по вазі треба,щоб зберегти плавучість.
В мене якось не було щоб риба калічилась так, звикло мілкі приманки бере краєм губи(щука...може раз в жабри заковтнула Хорнета ),а басси та окуні відразу чути клювання і треба ще встигти підсікти поки не виплюнув.По моїм спостереженням більше калічиться риба при лову у сосіда на березі на поплавок з мальком,там на паузі крючок дуже глибоко залітає.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg 20220523_120145.jpg (117,2 КБ, 25 переглядів)
Тип файлу: png vlcsnap-2022-06-01-17h57m56s141.png (2,38 МБ, 7 переглядів)
Тип файлу: png vlcsnap-2022-06-01-17h54m40s977.png (2,58 МБ, 7 переглядів)
Тип файлу: png vlcsnap-2022-06-19-12h41m25s329.png (2,67 МБ, 7 переглядів)
Тип файлу: png vlcsnap-2022-06-19-12h34m59s927.png (2,40 МБ, 6 переглядів)
Старий 09.02.2026, 16:57   #533
fisherluck

Цитата:
Так,згоден,безбороді одинарники найкращий спортивний вибір,правда підбирати по вазі треба,щоб зберегти плавучість.
В мене якось не було щоб риба калічилась так, звикло мілкі приманки бере краєм губи(щука...може раз в жабри заковтнула Хорнета ),а басси та окуні відразу чути клювання і треба ще встигти підсікти поки не виплюнув.По моїм спостереженням більше калічиться риба при лову у сосіда на березі на поплавок з мальком,там на паузі крючок дуже глибоко залітає.
Я колись був дрібного головня підбагрив трійником за око,бідняга промахнувся мабуть. До сих пір шкода,ті малі головні дурнуваті,можна й дуплетом зловити.
Старий 09.02.2026, 18:01   #534
Lcolonel

Цитата:
Я на 35 Ріджі ставлю форелеві одинарники 10го розміру,з розвернутим паралельно ців"ю вушком. Якоїсь різниці в реалізації не помітив,але риба не калічиться,і проволка на цих гачках в кілька разів товща та міцніша,ніж на оригінальних трійниках,які можуть розігнутись навіть на якомусь окуні грамів на 150,при чому без форсування.
Звик до такого варіанту.
А одинарник... Він калічить рибу так само.
Не треба гратися в джедая. Якщо настільки перейматися спасінням риби треба купувати не воблери, а фотоаппарат і гідрокостюм. Я щось жодного разу не бачив, щоб хтось з рибалок користувався зеленкою, коли виймав гачки з риби. (Брехня! Коропятники так роблять. Бачив)
Старий 09.02.2026, 18:04   #535
fisherluck

Цитата:
Звик до такого варіанту.
А одинарник... Він калічить рибу так само.
Не треба гратися в джедая. Якщо настільки перейматися спасінням риби треба купувати не воблери, а фотоаппарат і гідрокостюм. Я щось жодного разу не бачив, щоб хтось з рибалок користувався зеленкою, коли виймав гачки з риби.
Ну безбороді одинарники і трійники з борідками то зовсім різні речі. Як і всі рибаки мав неодноразову нагоду перевірити на собі,і коли загнав трійник то треба або перекусувати,або виривати з м"ясом,а от одинарник елементарно виймається як голочка
Ну ще й приманки до речі шкода,особливо усілякі рідкісні раритетні штукенції на головня. Всякі чабіки то взагалі нещадно деруться трійниками,аж борозди залишаються. Знову ж таки,якоїсь особливої різниці в плані реалізації не помітив,єдиний мінус,що на деяких воблерамх гачки частенько чіпляються один за одного
Старий 09.02.2026, 18:09   #536
Lcolonel

Цитата:
Ну безбороді одинарники і трійники з борідками то зовсім різні речі. Як і всі рибаки мав неодноразову нагоду перевірити на собі,і коли загнав трійник то треба або перекусувати,або виривати з м"ясом,а от одинарник елементарно виймається як голочка
Ну ще й приманки до речі шкода,особливо усілякі рідкісні раритетні штукенції на головня. Всякі чабіки то взагалі нещадно деруться трійниками,аж борозди залишаються. Знову ж таки,якоїсь особливої різниці в плані реалізації не помітив,єдиний мінус,що на деяких воблерамх гачки частенько чіпляються один за одного
Сперечатися не бачу жодного сенсу. Не треба займатися лицемірством. Рвана рана залишається в обох випадках.
Старий 09.02.2026, 18:10   #537
Lcolonel

Цитата:
на деяких воблерамх гачки частенько чіпляються один за одного
На кастинговому комплекті?
Старий 09.02.2026, 18:14   #538
fisherluck

Цитата:
На кастинговому комплекті?
Чесно на кастинг ще головня не ловив,в цьому сезоні буду пробувати. Можна сказати тільки в кінці минулого сезону відкрив для себе бфс,то тепер безінерційку в руки брати не хочеться,хіба що для великої відкритої водойми,коли треба з берегу закинути подалі.
Був у мене правда попер один китайський,то там трійники регулярно зчіплялись і на кастингу. Може на мульті воно буде не так часто(хочеться надіятись),але всеодно буде траплятись,наприклад на приводенні приманки.
Старий 09.02.2026, 18:18   #539
fisherluck

Цитата:
Сперечатися не бачу жодного сенсу. Не треба займатися лицемірством. Рвана рана залишається в обох випадках.
Ну можете спробувати загнати собі в руку трійник,а потім видерти його,і для порівняння безбородий одинарник. І зрівняти "пошкодження"(після трійника вони точно будуть )
Ну і спортсмени форелеві мабуть також дурачки,нащо на ті безбороді гачки ловити,ставили б трійники,і бажано побільше розміром,всеодно різниці ж немає,і побагрити трохи можна,для когось теж рибалка.
Пользователь сказал cпасибо:
man_v (09.02.2026)
Старий 09.02.2026, 18:39   #540
Lcolonel

Цитата:
Ну можете спробувати загнати собі в руку трійник,а потім видерти його,і для порівняння безбородий одинарник. І зрівняти "пошкодження"(після трійника вони точно будуть )
Ну і спортсмени форелеві мабуть також дурачки,нащо на ті безбороді гачки ловити,ставили б трійники,і бажано побільше розміром,всеодно різниці ж немає,і побагрити трохи можна,для когось теж рибалка.
Якщо не смикати - пофіг який гачок. Я ж що намагаюся донести - риба не висить в вакуумі. Вона намагається уйти по своїх справах, плюс течія. Все це робить рвану рану в тому місці куди встряв гачок.
Маю надію, що розгорнута відповідь буде більш зрозуміла )

Щодо головня - зручно. Реально зручно. Але на невеличкий по ширині водоймі.
Який діаметр шпулі у альфаса і co? )
Відповідь

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 16:02.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua