Показати повну версію : Отчеты о нырялках
докидаю ще пару фоток на прохання, видно щось не вийшло так як хотів. коментарі в попередньому пості. скільки влізло, стільки виклав.
згадуються слова з пісні: Поліський краю дорогий, мені ти був колискою. Озер блакить і синь лісів для мене стали піснею ... Де ще знайти таку красу, як в казці намальовану,як нерозплетену косу,до серця причаровану. Волинь моя, краса моя, земля моя сонячна.
як кажуть краще один раз побачить чим сто разів почуть.:Smile053:
Немного запоздалый отчет. Охота на мысу Б.Фонтан ("Поповский"пляж). Видимость переменная - от 3 до 5 метров , вода 24 градуса. Небольшая волна. Ощутимое течение (гребя средним темпом удаётся держаться на "точке"). До сумерек 105 нырков... замахался капец , но оно того стоило. Рыбка бегает.
Заманухи мои работаю на 110%.
Найдите несколько отличий :D:D:D
p.s. На фото улов на двоих.
edwardon
30.06.2015, 19:08
Привет ластоногий народ!
Как только проскакивает интернет, захожу в ветку с отчетами, а там жиденько так, аж грустно.
Хорошо Шишкин порадовал, до валидола довел (Серега, нельзя так).
Ну так вот, решилось при наличии минутки свободной черкнуть об единственном за последний год моем подводном опыте на просторах пыльной(дождливой, от сезона) Кении.
Живем мы на западе страны почти на границе с Угандой, на высоте под двушку. Есть одна река поблизости и озера Рифтовой долины (Туркана, Виктория, Баринго, Наваша, Накуру). До озер ехать от 200-400км, но там либо нет прозрака, либо прозрака нет.
Есть чуток в Туркане, но туда добраться - подвиг, +52 в тени, цивилизации ноль, местные постреливают из выменяных на скот в Юж.Судане калашей, ну и самая большая в Африке популяция крокодилов. В озерах особо зачетные окуня (которые нильские) и змееголовы (в Баринго), остальное сомы и телапия. (зарисовка о телапии тут [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] )
Но как-то раз поехали в Момбасу проведать наших украинцев, ну и естественно океан.
Из снаряги, только маска и трубка, ласты взял дайверские на прокат, так что особо не поныряешь. Добыть снарягу в той глуши - не реально, кроме того, весь риф - заповедник, и чтобы раз выплыть туда, нужно покупать билет за 15баксов (вход для белых во все нац.парки Кении стоит 80дол за день пребывания, не считая отель и лендкрузер).
Ну а любоваться экваториальным океаном - просто песня. В лагуне безопасно, нет акул, но куча ежей. Просто нереально без обуви. Ласты протыкали нараз.
Потом как-то ища побратимов по ремеслу, наткнулся на двух местных из трущоб, они кагбэ "технофридайверы". Суть их работы днем - нырять на остов вылетевшего на риф корабля(в 1984году) и откручивать медно-алюминивые элементы. За полтора-два часа отлива по два килограма на брата собирают. А в ночной отлив, с самоизолироваными фонарями собирают осьминогов, лобстеров и скатов.
Плавают на потасканых досках для серфинга, и бесплатно на риф и назад брали постоянно.
Пару раз плавал на ластах, расстояние полтора км. Туда с отливом, назад приливом - 40мин, главное не перепутать)))
Праотец гавайки но на деревянной станине, тяжи из велосипедной камеры. До арбалета это не дотягивает как Киркоров до Грэмми. Из-за рукоятки удобнее накалывать чем стрелять. В день только лобстеров можно колоть в щелях.
Также ракушки собирают, сдают перекупам. Я тоже чуть подсуетился в этом направлении. Может в аэропорте не отберут.
Последняя фото это окунь с оз.Виктория
(мой очтет по Виктории тут, если кому интересно
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Ніч з суботи на неділю. Місце – як завжди, десь там…. канави серед мілин і гектарів трави. Спершу пішов по траві (2,5м) прозорість слабка до 1 м. Нічого цікавого. Далі перейшов на канавки (3-4 м) і перекати порослі травою (лопухи, «судача трава», ракушка ) прозорість в рази краща 2,5-3 м проте вода була холодніша. Вся помічена риба (сомики 2-3 кг і судачки) стояли по краю трави на перепадах рельєфу. Десь о півночі підійшла вода. Прозорість впала до 1,5 м. Перебрався на широку канаву і пішов по краю трави. Тактика – заходив із канави в траву в усі прогалини і кармани. Дана красуня стояла в одному із карманів. Зустрілися лоб в лоб. Туди ж і лягла стріла. 10,7 кг.
dracon040876
06.07.2015, 19:48
Скопирую и сюда...;)
Давеча был на охоте.... пора написать чего-нибудь. Охот за июнь было много результативных, но неинтересных. :mat:Охоты почти все дневные, коропец бегает, в лежки выходит, 10-15-20 выходов за охоту, есть из чего выбрать...:fish-predator:
То написать некогда, то фоткаться некогда, то трофея нету....
На прошлой неделе у нас по области была буря и смерч, поэтому прошлые выходные не ездили никуда. На эти выходные направились.
Итааак, суббота утро::gan2:
Подъезжаем к месту... на асфальте подозрительно большие лужи (досихпор), едем по грунтовке и наблюдаем следы потоков :confused: Повымывало ручьями даже куски шлака размером с голову....Вдоль днепра на дороге вместо отсыпанного шлака слой земли сантиметров 20!!!! Подьезжаем к поворуту и выходу на земляную дорогу.... а её просто нет!!!! :eek: Теперь там ровное поле из грязи.....
Ясно дальше ехать нельзя, будем разведывать новые места!
Находим полянку чтоб поставить машину, а полянка стала в два раза больше чем ранее - всю растительность смыло в Днепр.....
Выходим из машины, идём к воде..... А воды нету!!!! Стоит ПЕНА!!!! :mad: , а дальше КОФЕ!!!! :(
Лезть надо ВСЁ РАВНО!!!!! Мама Лиля уже сидит рыбачит на мостике, добраться до желанных мест можно только на тракторе, а переехать в Запорожье НЕВАРИАНТ!!!!
Переодеваемся.... Иду первый....Водной травы составляющей в здешних местах ковер высотой в 2 м и длинной метров 50 нету ВАЩЕ, сорвало бурей и унесло.....Видимость обалдевшая : Первые метров 10 пешком - видимость 10 см, дальше метров 10 - видимость 20 см... прошел 50 метров, а видимость по прежнему всего-то 40 см..... Обуваю ласты и маску лезу проверять..... Видимость на 3м глубины примерно 1 метр... НЕФОНТАН, но будем работать.....:lodka-n:
Вошли в воду в 5.00, охотились до 9.00. Видимость оказалась переменная: от 50 см до 3 метров.
Охота состояла на 95 % из лежек... Лежки были на ракушке чистой, на ракушке припорошенной, на песке, в траве, на кромке, на ракушке грызенной и на глине.... Везде результат один - НИКОГО нет:helpme:.... Не ну есть конечно : солнечные окуни- пытающиеся выгрызть мой глаз, матросики косящиеся в маску, плотвички водящие хороводы и наглый карась который демонстративно в метре от меня поворачивался разными позами и смотрел за реакцией...:fish-predator:
Я от скуки начал разговаривать на английском со всей этой мелочёвочкой.... И ТУТ выплывает ЭТО!!!!! Задержка на часах показала 2.12, из серой мути проступил серый силует и шевеля более светлыми плавничками начала прорисовываться неслабая тушка, на расстоянии 2 метров неспешно, но живенько тушка проплывала прямо в секторе обстрела.... Дождался пока наконечник показал середину тушки и нажал на гашетку....:drill2:. Попадание есть, но сопротивление слабое... :o Может попал под верх или только линем за плавник зацепил... на всякий случай чуть-чуть поводил, а потом плавненько подтянул посмотреть.... :spin:ООО, нормально, :cheer: пробит по центру, наконечник открыт, можно форсировать события ( как показало вскрытие, зацепил хребет).
Итоги: Отныряли вдвоём четыре часа, выход один, выстрел один, рыппь один! Часы показали 1час и 58 минут под водой, тоесть практически половина всего времени. Глубины от 1,5 до 15....
Кстати я упал на ПЯТНАШКУ (сам в шоке) и там видимость без фонаря метра три!!!!! и грызенная ракушка. - Но не вышел никто!!! Подыматься правда оттудова с отгрузкой на меляк.... :blink: Как по ступенькам.... чап-чап-чап-чап...
Были странности. Уже ближе к 9.00 в лежки на меня начали выходить ..... :S РАКИ, я поймал два штуки вполне приличных размеров!!!!!! Убедился что это не белочка,:eek::cool: но всё-равно полез на берег заканчивать охоту.
Мама Лиля нас сделала обоих:158:, не смотря на ветер, поймала 9 карасей, 3 солнечных окуня, две плотвички и одного подлещика..... Пожурила нас что у нас всего одна рыбка:opetr: на двоих и сказала что рыбой она нас угостит!!:connie_23:
Охотился в воскресенье.
Вода после дождей была достаточно мутная, и прохладная.
Но количество рыбы порадовало.
На берегу иностранец (француз) хотел всю рыбу купить,
первый раз сталкнулся с такой ситуацией, оказался не готов.
Вобщем чистил всё сам.
А вчера вечером прозрак метров семь, рыба проходит подальше,
как результат один лобанчик.
Полночи отнырять чуть ниже Киева в мутняке 0,5 м. и лишь местами глубоко в траве до 1 м., в воде +23, постоянно борясь с нависающей на всех местах травой и стремом уткнуться носом в дно, с постоянными сходами на грани видимости, вареным отсидеть сегодня весь день на работе борясь со сном, и с результатом, которым не похвастаешь...я думаю, только Вы поймете, что оно того стоило ;)
Ныряли на прошлых выходных по косам. Видимость космически-зимняя и штилечек был, слава Богу. Рыбки добыли, даже трофей подстрелил. На первых точках встречал "крокодилов", но выходил в лицо, и поэтому сразу следовал сход. Но все-же смог зайти с хвоста одной. Эмоции зашкаливали, даже в трубку проорал "нихрена себе", так-как ранее таких щук не удавалось добыть, а к сомам и судакам уже привык))
Вес - ровно 8 кг.
Ia-9CB36gHU
Сегодня с товарищем охотились в черте Киева видимость просто п...здец,ни одна рыба не пострадала [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Всiм добра! З 10.07 стояв на Днiпрi в Прохоровцi. Три днi дув губатий, тент, палатка трiщали, холодно, беее! З обiду недiлi трохи успокоiлось, вийшло сонечко, почали роздiваться! Iдакiв мало-я i не я, тому про "набрать" не велось, але розвiдку мiсць стоянок робив! Коси-пусто; трави-великий карась, плоть, видно присутнiсть сазана ляща, але не бачив-дуже густо, уходить; заплави з лататтям-карасiще, щука; в понедiлок пiшов на руслову 10-17м, дрова-пусто! За лагерний перiод вибракував щуку 3кг., карась 1,4 кг., окунь 500 гр. додому дiвчатам, на двох (кiшка рижа Роза i сучьонка Аля ЗСЛ); раки 2 шт. дiтям. Вода 19гр., прозрак +- 3м.
Всiм "жить хорошо" i ще краще!!!
Ржищев, две ночные охоты. Травяная коса у русла и прилегающая к ней, продуваемая струёй канава. Канавка эта,где мы лет пять подряд ловили с отцом на спиннинг судака, является объектом моей страсти и вожделения. Впервые попав сюда в снаряге,я не знал куда плыть,куда нырять и за что хвататься. Ведь прозрак тут,в отличии от околокиевского, метра 2 +, песочек - ракушка, палочки веточки, дно напоминает стиральную доску,-сплошные неровности. Глубины 3-7 метров. Почти отвесный свал с косы, не побоюсь этого слова, обрамлен козырьком из забитых верховодкой и играющих на течении длинных прядей травы. Гоупро снял с ружья, дабы не отвлекаться на лишние кнопки и разгрузить кисть. Судак был,не крупный. От килограмма до двух. Провтыкал очень юркого сома около 10ки,провтыкал щуку около шести, дай им бог здоровья :beer:
Кайфово охотиться за хищником. Т.е. выслеживать ребят,которые сами вышли на охоту. Что то в этом есть.
Кайфово брести ночью по косе,по пояс в воде,волочить за собой лодку, слушая отдалённый лай собак и посматривать на звёзды.
Dikiy podvoh
18.07.2015, 00:29
Неделю назад вернулся с Ильичевска. Ездил семъёй. Жилье снимали в частном секторе,сдается все на любые деньги. Дорога нормальная,средняя скорость 101км/ч,добрались за пять часов. Городок честно говоря удивил,великолепный парк,широкий чистый пляж ,чистое море. Думал будет хуже.
Теперь по охоте. Первый раз заплыл подальше туда где стояли рыбаки на лодках. Глубина метров 8-9, прозрак метров 4-5 красота. На дне камушки покрытые мидиями и рапанами,попадаются довольно к
рупные крабы. Много бычка. Поговорил с рыбаком ,чего ловят и есть тут охотники впринципе. Ловят бычка,а охотники говорит-вон там у камней ныряют. Погреб туда,там искуственно сделаная из бетонных конструкций бухта,парковка,азс для ях
т. Рельеф немного напоминает крымский скальник. Позаглядывал в ниши,повспоминал горбылей. И тут на очередном всплытии ,практически у поверхности увидел Кефаль. Не большая грам 500 ,но Кефаль. Так я там и пронырял остаток охоты ,туда обратно вдоль этого небольшог о "рифа". Удалось взять одну кефальку и наштрыкал трошки бычков.
. Черных и камуфлированых. Черные гадость . В дальнейшем поговорил с местными охотниками , кстати один форумчанин ник NEVI . NEVI -удачной охоты. И тактика охоты была понятна. Ложишся на камушек и ждешь. Так и проходит вся охота на одном месте. Когда лучше идет рыба утро,день,вечер ХЗ. С заманухой или без ХЗ. Мне больше понравилось утром,самый результативный день 7 шт. Можно было и больше но вода была 20-21грд. и в старенькой 5-ке при статичной охоте мерз и мазал. Так что одевайтесь потеплее. Ружье арбалет 75 -ка всамый раз. Хотя местный охотник успешно стрелял с " пеленгаса" на глаз 700-ка.
В целом нам очень понравилось,отличная альтернатива Крыму.
leksan1964
20.07.2015, 21:53
Выезд туда же. Северский Донец, выше Чугуева. Отнырял много проходил по ямам, под завалами, ничего не видел. Пошел обратно. Видно на одном из нырков спугнул, с ямы. Стояла на свале внутри редкой травы, илом не присыпана. Подкрался, прицелился. И тут зараза пришла мысля в голову про жену и котлеты. Я еще на спуск не нажал, а котлеты уже поел :) Короче выстрел, муть, рывок и ТИШИНА. Первый вопрос был-КАК? Ружье пристрельно на все случаи жизни, уже много лет в руках. Короче расстроенный пошел дальше. Успокаиваю себя тем, что рана не смертельна, выживет. Почти успокоился, но на очередном выходе с нырка по свалу, под берегом вижу ее родимую, со свежей белой полосой от гарпуна. Начинает стартовать, выстрел был с колена, попал под крышку, вышел гарпун через пасть. Короче помотались по кущерям, но шкурка не попортилась, посему и на фаршированную сгодится. Камера на тот момент была уже выключена, поэтому фотосессия уже на берегу. Вес 6,06 кг. Всем кратности и удачи.
зірвалась сьогодні поїздка на рибу, зате появився час щось написати.
ранковий виїзд на річку в "гордм одиночистве", при виїзді з міста зупиняє гаїшник. якось їх в нас зовсім поменшало, майже небуло видно:Smile053:, а тут пинить, й так вічлево представляється, що я якось незадумуючись, по-свойськи протягнув руку, мол тримай п"ятака, ну якось все спонтанно вийшло. мент насторожився, пів торса з головою всунув в машину через вікно й водить ноздрями:
-вживали сьогодні, вчора?
кажу ні, -а може якісь ліки приймали?
ні.
-а що везете й куди їдете? відкпийте покажіть. а чого серед тижня. я йому вічливо відповідаю, показую. каже дмухніть два рази сюди. я почав дмухати й так рази три-чотири, знаю в нас на роботі пікає алкотест коми є відповідна доза повітря для аналізу, а цей мовчить. я вже цього гаїшника за руку трохи б й почав хватать:D. чую другий гукає -шо там? й наближається до нас через дорогу потираючи руки. думаю , дурень на дорогу дивися.
цей, що виступав в ролі "лаборанта" бачить що не фальшую, на совість дую, й питає:
-а що це за запах від вас?
кажу: -поснідав, почистив зуби й поїхав.
-а-а-а, може паста... так розтроєно прошеротів.:D
їду й думаю це щось не гут... і чому йому руку протягнув:confused: якось все автоматично вийшло. спорить не хотів, щоб незатягувать часу.
водичка тепла, видимість, гріх жалуваться. пройшов вже більшу ділянку, а стрелябельного нічого не бачив, хоча траплялися гарні завальчики. є сомяча молодь 1-2 кг. головні, язі. заходжу в затоплений кущ і помічаю судачка, десь за 1,5 , стоїть так незручно для пострілу. трішки здвигаюсь в сторону обережно і помічаю вже його старшого брата десь не менше трьох але далеченько. й він ніби почав припідніматися, цілю в загривок, гарпун в дно, судак стартує, вириває гарпуна, ОГО! й трохи висмикує линя з катушки. швидко пропускаю за гіллям рушницю й за ним. підбираю і от вже й машина. рибалка удалась! затягнув на 5.5. хоча на фото показує якийсь менший ніж в живу.:confused:
зрадив українській кухні;) замість сала поклав шмат судачка.:Smile053:
Всем привет.дневная ,р. Псёл, прозрак 50 см ехали за сомом,а прозрака просто нет, :Smile001:наткнулся на хозяйку в крыше. Всем чётности и прозрака :beer: Вес 7 кг.:Smile014:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
watch?v=AJgzteNUlck
дивлюся на цю тему і згадую анекдот:
-малчиш Кибалчиш?
-молчу кибалчу!
бачу потрібно хоть щось писать ато літо минає і ніхто ненаважиться хоть щось написати.
написав би про судака але фотка вийшла ніби зимній матросик, аж ніяк не тягне на заліковий екземпляр, хіба що по довжині.
напишу про мега плотву:D.
не знайшовши напарника, майже як завжди, рву сам за трофеєм. на місці бачу водичка 1-1,5 м плавать можна. лишаю машину і йду проти течії, як добре що хтось придумав "боти", я їх називаю кедами. скільки носків було убито на цих переходах, і клеїв і латав, а затаз вже третій сезон, нарадоваться не можу. перший сплав в холосту, ніякої присутності риби, переганяю машину нище, поблизу села і в самому селі з"являється густера, окунь, маренки і головень з язьом. хм. чому так? в голову лізе думка, "а хіба електрики в село полізуть?"
траплялися гарні завали як судакові так і для сома, з дрібною гілочкою і затягнутими кришами, ямки до шести метрів, хоча вода сильно впала, а нічого стрелябельного, хоча деякі особини відвертали увагу але шукаю щось інше.
знову переганяю машину і переход, сонце шпарить, думки тільки про те як би скоріше залізти в воду, затінок ніяк не рятує. продираючись через кущі назбирую повні жмені соковитої ожини, дивно такі налиті ягоди в таку тривалу посуху. і ось вже вода, з'їжджаю на п"ятій точці з обривистого берега і в атаку.
місця непагані але відсутні судаки й соми, сазан ще більша рідкість, хоча є дуже достойні екземпляри. проходжу і цю ділянку, минає ще якісь пару годин, в останньому завалі з підберегової кропивки вийшов файний язь, постріл на вскдку і є невеликий трофейчик, трохи не дотягнув до двух кг., сполоснув колоші від глини і гайда до машини, вийшов з кущів як загнаний пес, костюм по пояс в реп"яхах, лице пашить від спеки. ось і все, пройдена добряча ділянка, з гарними місцями, очікуваного нічого не бачив але лишилися гарні враження, шкодую тільки, що фотіка не взяв. машиною проїхав вздовж берега по тропкам чотири з гаком, по руслу набагато більше, легка втома перед робочим днем і чисто симвовічна нагорода за працю.;)
Валерий ua
03.08.2015, 21:39
Перенёс в другую тему.
После открытия сезона,достаточно успешного до сих пор кроме карася особо ничего не попадалось.
В субботу приехали на дачу и я не спеша,часам к 3м пошел пристрелять свой новый арбалетик 75ку.
Прозрак от1,5-3м.
Нырял рядом с дачей,от берега 70-100м. Длинная гряда с высокой травой.
Первый нырок,заметил у травы щучку.Сразу вялый старт и в дагонку полетел гарпун. Первая есть.
Карас мелькал часто,но весь 200-300 грамм. Сделал несколько лежек перед кустами и на всплытии заметил уходящего коропца,догнал. :)
Еще одного спугнул,визуально 5-6кг,но это не в зачет. ;)
Прицел настроен,ждем выходных. Всем чистой воды и четности. :)
И я освежу веточку)))Этой ночью выбрались с одним знойным юношей поплавать да мошек пожрать ,самый сезон))Вообщем задача выполнена сполна ,плавали, мошку жрали ,в травке путались практически безрезультатно всматриваясь в 50см пространство освещенное фонарем))Дыхание сбивается при нырке когда через метр вляпываешся в ватные водоросли --изводилово ))Водичка пЭкло ,пару раз запускал свеженькой под шкурку ,чтоб не перегреть организмЪ ))Рыба вся в траве глухой ,в которую при такой видимости вообще нет смысла совать свой любопытный нос ))Товарищ наковырял двух судачков ,коварно растрелянных в упор ,я (таки в траве)на всплытие зарезал сомика 8кг ходового и бодренького ,так как после выстрела он ощутимо лупанул меня своим мозгом в пах(не пробил ,успел напрячь яйцы)))Пытался найти безуспешно прое.....терянный гарпун с рабочим линем с предыдущей нырялки ...уже добравшись до места выхода ловко разрядил ружжо в тьму (но карабин видать не до конца был закручен после использования по судачку)в результате гарпун улетел ,там траава видимости нет вата и каша из всякого хлама(буду ждать осени и просветления)Вот собсвенно и все ,а кто то из ребят писал про медуз в днепре ,таки видел пару штук диаметром с пятикопеечную монетку бодреньких и прозрачненьких))фотографий ставить не буду ,пойду измажусь в рыбьих останках )))))
гдето под Ильичевском...
волна, но прозрак до 4х метров, глубины 5-6-7.
с телефона фотки боком вставляются... сорри...
Всем привет. крайний выезд на охоту на р.Сейм погода радует,вода +25 ,прозрак метров 5 ,дневной 4-х часовой сплав принёс лещика на 3 кг.всё остальное уходит на пределе видимости,ночью всё проще,лещ на полянках ,щука спит после полуночи))напарнику повезло ,взял кил на 5 щупака , ,капчёный лещ просто бонба!Всем чётности, и запоминающихся охот!
watch?v=eR8SWTaRrvM&feature=youtu.be
Dayver777
17.08.2015, 17:16
ZG5ixc-BWuc
iris2003
19.08.2015, 15:16
Внимание новичкам. Выходные. Нырял в районе Процева (Щучье поле) прозрак - мутно около 0,8 -1 м от маски. Практически все перспективные места, как то поляны водорослей водяного каштана, обставлены сетями. Нырнул два раза и оба раза попадал в сети.:eek::eek::eek: "Хорошо" сеть китайка, рвалась руками. На третий раз не рискнул. Настроение испорчено. Плюнул. Очистил акваторию и ушел по английски.:mad:
serozhia
22.08.2015, 10:50
Gi_AyFAGolI
20.08.-21.08. нижче Канiва. Вода мутнувата, при тому етапами, то чистiша прийде, то знов болото. Русло-8-12м., судак ще не скотився, рискае пaрами тройками. Вода 21-22гр.
За 3 дня так и не нашел напарника на охоту (перевелись маньяки:voot:) Первый раз в одиночку собирал, скидывал и разбирал Бриг 3,6. Как говорится - охота пуще неволи. Просто хотелось поплавать в относительно нормальном прозраке. От берега вода - стекло с километр в районе Хоцок и километра 3 от "Бакая", с плавным увеличением плотности зеленки, т.е видимость от 5м до метра на глубинх до 4м. На канавах с корчами дальше в море-до метра с фонарем, без фонаря - ночь. Дно на косах устелено зеленым синтопоном, т.е не продувается, со всеми вытекающими. Хищника можно было найти только на точках с названием типа "Пучок", "Косичка", "Кустик" расположенных на голых раскатах 3-4 м. Там тетя Хая и отдыхала. В общем накатался, намаслался до помрачения, может до конца недели хватит, чтоб не полезть в околокиевский мутняк. С таким прогнозом погоды на ближайшие 10 дней мало что изменится в лучшую сторону.
обед....полный штиль....прозрак немного улучшился...в 5 ке уже прохладно(на глубине)...Судак плотно сидит...но Красиво)))глубины 9-10-11м...[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Всем привет. вырезка из трёх охот,такого года не было давно,только начинает "чернеть вода"
watch?v=3dYS1m0C2uc
30.08 с друзьями фридайверами решил съездить на Пашинский карьер проверить свои силенки...Погода супер, дорога идеальная..Прозрак океан....Розныривался возле берега 15 ка...и пошли ступеньки по +5м...Ребята с буями все серьезно,инструктаж,подстраховка все серьезно...После 4 нырков на 15-18...перешел на трос...Сразу скажу это не на охоте,термоклин на 6м (7-8гр)в 5ке годичной с 2 кг на поясе после 10м летишь утюжком на дно..туда норм а на зад пи....ц холодильник(сковывает холод)....Я нырнул на 26.7м...(запас еще был) но подмерзал....типало нехило...парни ходили за 40м...Один нюанс привычка осталась зырить по сторонам)))...но ниче переучимся...После нырков решил проверить прибрежную зону(камыш,палки)..По рыбе много белой,пару щучек...Любоваться да и только... [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Ночная охота с 2 на 3 сентября Днепровские заливы. На Верблюде прозрак -1 потом переехали На Собачье Гирло на ямках прозрак что в аквариуме но рибообразных нет. Под берегом видимость до двух метров мелкий судак, взял одного сомика 85см. и насобирали немного раков. Все НХНЧ
Теплоосiннiй Днiпро з останнiм потеплiнням знов нагрiвсь-22гр. i замазавась-прОзрак 0,5-1,0 !!! Нирялка не комфортна i напряжна для "ока", об`екти на глибинi вирисовуються в нiс, контроль всплиття-над собою, мутняк!
Русло 10-15, хлопчик-18, пацани по 2,5, стiл на двох!
ТостИ були за все i за наших на Европi!
Вчера вечером решил пройтись по Днепру между Московским и ЖД мостом. Видимости практически нет на ракушке лучше но не очень, рыбы нет, мелкий судак стоит в каждом углублении на дне по 2-3 шт. Один выстрел одна рыба, взял на глиняной бровке глубина 4м. Всем НХНЧ!
Нырял в Киеве,до обеда...прозрак 1-1,5м вода еще теплая.костюм 5мм..искал судака на бровках 9-13м..Сомики маленькие радуют глаз.Нашел дерево с промоиной стояли два барбоса...
Где-то ниже Канева. Погода отличная. Совмещал охоту на птичку с подводной охотой.
Давненько не попадалась трофейная щука (пятерки-семерки не в счет). И вот, повезло. Две Хайки. Одна чуть меньше 10 кг. , другая - чуть больше.
Ниже Киева...Ночная прозрак 2-3м....Глубины с 10-15м..свалы ракушка песок(пару дубов)...Я подымался с ямы он хавал на границе песка и ракушки...Пробил отлично(наконечник зубило)...без борьбы:voot:
Dikiy podvoh
05.10.2015, 22:01
3-4 октября.Каневское водохранилище. Так получилось,что поехал один.Отличная погода,отличный прозрак,отличная охота.Щука 9 кг.6 кг
Аfriканец
07.10.2015, 23:36
Дело было 5 октября ниже Каховки в отводах Днепра. Цель поездки была затопить ветви деревьев на будущее ну и рыбку поискать. На вооружении бензопила, заранее приготовленные штук 20 силикатных кирпичей и снаряга. Погодка супер, +26, штиль. Прозрак 2-3 метра. Ветви заготовил и затопление оставил на сумерки. Нырял с 15.00 по фарватеру, глубины 8-9 метров, Ничего толкового не нашел кроме судачка на 2 кг. Потом была камасутра с затоплением ветвей, заняло часа 3-4 описывать не буду, но вымотался сильно. Дело шло к полуночи и по глубинам уже работать не было никакого желания. Решил проверить одно рыбное место на меляке на течении где всегда крутился судак. На удивление в этот раз судака там не было вообще. Минут через пять в свет фонаря попал он. Ружье Марес Сирано 70 с апгрейдом под 8мм гарпун, наконечник трехгранник, регулятор не переводил с пониженного побоялся щелчка, выстрел с метрового расстояния, покатушки минут пять и он сдался. По закону подлости батарея на камере села за минуту до встречи с этой барышней. Дома весы показали 20 кг. По дороге домой под колеса влетели еще два зайца. Так что получилась комбинированная охота. Всем прозрака, трофеев и позитива от подводной охоты!
Всем привет. наконец то настала осень. потихоньку остывает вода,появляется прозрак,несколько подводных охот с реки Десна.Всем чётности и трофеев.watch?v=XDu7H_2ZTvo
Вечерняя охота на КВХ...:sm107:скинулись в 21:00...ходили по глубинам,перекатам..мелкий судак...Нашли косы с травой..там барбосик и крутился...прозрак 1.5м....в 00:00 был дома...
Dikiy podvoh
11.10.2015, 20:53
Каневское водохранилище.10-11 октября.Места всем известные.Прозрак,погода,охота-супер. Трофей 9,5 кг. стояла в лопухах.Перчатки 7,куртка 9,штаны 7,носки 9,комфортно. Ночью придавил морозец вода в баклажках полностью промерзла. В палатке комфортно.Костерок ,чай с облепихой...... ну вы в курсе.
Вчера впервые после возвращения домой удалось вырваться на охоту ,а то все дела домашние .Ныряли на Голубых озерах,это Красный Лиман Донецкая область.Нырялка с 21,00-до 00,30,глубины 2-6метров,прозрак метра 3..
на очередном нырке вышел на траву ,глубина метра 4,смотрю стоит,выстрел -без покатушек....
Небольшой 3,5кг,но к моему праздничному столу в самый раз.....
Дальше по траве видел только сходы...
Но довольный как слон.....
Вчера,в течении рабочего дня долго решал,ехать ли на охоту!? После обеда ветер усилился 5-7м/с.
Весомым аргументом стал прогноз погоды,с завтрашнего дня ухудшение погодных условий,порывы до 10м и т.д. Решено,еду....! :)
Приехали на дачу уже по темну. И тут же негативчик,потерял телефон или утопил по ходу пути.:lodka:
А ветер все дует и крепчает.
Конечно изрядно психанул из-за телефона,на утро встречи по работе,все номера....! Переоделся и со словами " Эх Днепр родной,смой весь негатив",пошел охотиться.
Как правило на этой акватории,в сильный ветер,рыба идет к траве в берег. Проплыл береговой участок,щуки много 0,7-1,5кг. Не трогал,знаю что может быть трофейный экземпляр. Час охоты и ничего особо интересного,правда сход приличный увидел.
Смещаюсь к центру Днепра,на участки с высокой травой.Глубины 2,5-4м. За пол часа,два реальных схода,но не успеваю рассмотреть.
Водичка бурлит,иногда волной накрывает. И на очередном маневре,заметил стоящего амура на полянке в траве. Заход не удачный,с боку со стороны головы.Короче, не подпустил он меня и свалил.:connie_23:
Пока искал его,попался карасик 2кг.:voot:
Поскольку место пробил полностью,начал сплавляться по течению дальше. И снова 2-3 приличных схода:Smile051:
Решение принял следующее. сместился от потенциального участка на 10-15метров в сторону и в низ на 50м,а потом пошел против волны и течения. Другое дело:) Встретил парочку щукесов,два небольших сомика 1,5-3кг(все остались подростать дальше), и краем засветил амурчика. Не стал наводить луч,аккуратно ушел в пол воды и только в близи на падении навел фонарь и сделал выстрел :gun:по центру спины.
Пробил полностью,гарпун застрял в ракушке,так что подныривал чтобы вытащить.
Амурчик 7,5кг.
Про потерю телефона вспомнил только когда жене хотел позвонить по окончании охоты.:)
На утро задуло серьезно,так что теперь будем ждать хорошей погоды. Всем четности и интересных охот. МИРА!!!
дневная охота...водичка еще теплая...в 7ке отлично на струе...прозрак 2м..Рыбу нашел в плотном корче 9м..из стаи выхватил крупного..:fish-predator:
немножко ниже Киева,совсем немного))НОчью нашли рыбку на косах,еще не вся свалилась))Остатки травы ,глубина до 3метров и прозрак от метра до 3 на твердом дне ))Вода парит --красота ))Сначала я уболтал товарища переплыть реку поискать прощелканного прошлогоднего судачка хорошего ,убили на это час ,порка туда пока обратно ,там убедиться что все пусто))ну и по обычному месту пролетели ))Рыб стоял на 2 метрах в остатках травы ,стрелял в момент старта и собственно сразу как увидел ,даже не увидел куда попал ,только катушка вжикнула )))Потом обнимашки ,прокусанный до кости палец ,через перчатку трехпалую ,как то неудачно схватил ,и до конца нырялки ощущене воды в варежке (оказывается кровь)Поал оказывается вполне нормально и надежно на шнурок сразу ))Есть судачек на отмелях еще ,немного но встречается и даже сазанчика небольшого прихватил ,но героем сегодня щук (потому как самЭць с молоками и пустым брюхом)8,5 кг )))
дневная охота...рыбы мало...на одном из знакомых корчиков встретил достойного выстрелу судачка...глубины 10-12м...прозрак менялся от 2.5-и ниже ...течение среднее...
Дневная охота в низовьях Днепра(херсонская область), вода 8-9 градусов. Прозрак переменчивый от 4-5 метров в заводях до 1.5-2.
Щука стоит в травке, встречается карасик. Очень много щуки больной язвами по наблюдениям 50% и более.
Крокодильчик стоял у камышика, грелась на солнышке.
Попал под голову, зацепил хребет, по этому особо не сопротивлялась, дал погулять 5 мин и далее быстро закинул в лодку, которая быстра подлетела.
По щуке личный рекорд, веса показали 12кг с копейками.
Воскресенье. Застукан загорающим на голом песке на 3-х метрах на прифарватерной косе. Вышел погреться. Прозрачность была метров 5-6 и до конца сблизиться не дал, начал плавно подниматься и первый выстрел насквозь не пробил. Пришлось налечь на педали и маслать пока он не прилег. Поднырнул продавил гарпун навылет- уже без вариантов. Добуксировал до лодки, контрольный и ожидание напарника для погрузки. В общем радости полные штаны.
Dikiy podvoh
02.11.2015, 23:13
Каневское.Планировал ехать в субботу утром.Но друзья ныряют ночью,поэтому со словами,-отоспишся на природе выехали в пятницу поздно вечером.Первая ночь порадовала Сашку трофейчиком на 8 кг.Стояла в пол воды возле камыша,выстрел в голову обездвижел сразу.Днем пару хороших судачков,травка коряжки.Красивые стайки карасей.На одном из нырков увидел ЩУКУ,не буду предполагать сколько в ней было кг и какая длинна но я под впечатлением.....
Ночью ожидая Сашку и Игоря навеяло-
Угли мерцают ярче чем звезды,
Звезды по небу разбросаны густо.
Возле костра грею мерзлые руки
И мне сегодня вовсе не грустно.
День под водой по красотам подводным
Я растворялся в пучине прекрасной
Тихо парил над травою пожухлой.
Встречей томился с рыбой зубастой.
Встреча прошла так мучительно быстро-
Старт в глубину под восторженным взглядом.
Рук мне не хватит выразить это,
Здесь у костра под ночным звездопадом.
Пусть Ты ушла чудо-рыба природы.
Пусть я Тебя никогда тут не встречу.
Старт в глубину под восторженным взглядом.
Память моя хранить будет вечно.
Сергей Шишкин
05.11.2015, 21:07
в этом году, как никогда по рыбе было скучно. Было много сотен проеханных километров по суше. Проныренно и проплыто мега-живописных мест, реки и новые карьеры с бешенной видимостью, но увы рыбы небыло. Конечно она была, просто ловить ее нужно уметь, но видать нам в этом году не фарт. Ну да ладно с рыбой, зато много перспективных мест понаходили для себя.
Вчера по роботе тихо было, я собрался и махнул обкатывать новую 10-ку. Долго пришлось нырять пока понял где искать и уже на последних минутах до полной разрядки батареи на камере, свершилось чудо...Все лето и осень я скулил что рыбы нету, на тебе: Наскулил на 10ку. С перепугу вырубил карпа и остался без покатушек, ну в принципе и так дозняк адреналинчика взял. Чего и всем желаю!
Всем привет. несколько выездов на р. Десна
watch?v=lyDnAvb4pC0
Б.Ц. АВИА
06.11.2015, 20:38
Пришел с работы...Устал как собака.Почитал посты Юры 30.Шишкина Сергея...Ожил.Спасибо парни.Сам был неделю назад.В Ржищеве.Товарищ пришел с войны и мы поехали.Взял крокодила на 8 кил и много карася крупного.Вкусный .. прямо со сковородки.Удачи всем.Дикому подвоху отдельный респект...Фото-бальзам на душу...Стихи супер.
Вчера на Киевском водохр. трохи побулькался,Места знатные,но пустынные.Несколько случайных встреч и усё.Неужели они уже ушли на ямы? Ps/Одевайтесь потеплее,чтоб я за вас не переживал.:)
Приехали вчера ко мне в гости два товарища из Днепра.
Еще месяц назад договаривались вместе понырять.
Но к сожалению,уже две неделю лечу простуду,кашель,горло и т.д.
В общем,повез я парней по своим угодьям.
Поскольку нырять начали поздно в 14,30 то времени было не много.
С первого нырка,паренек замечает сазанчика кил 3-4,не стал стрелять.
Второй нырок и последующие 5-6 нырков наблюдалась вот такая картина как на видео......! [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
И это еще не самая крупная по размерам особей стая. Были стаи в которых по центру ходили амуры 15-20кг,но на приделе видимости 7-8м. По словам оператора,камера не передает того ощущения размеров,а охотник опытный.
Короче,из того арсенала что был у пацанов 550ка и 600среднерукая),реально дострелить не хватало мощи. Лежки 1-1,5мин. все равно рыба ближе не подходила. Один раз достали на приделе амурчика,слетела чешуя и все.
Все это действо наблюдалось 30-40минут,потом прошел крупным морской сухогруз и намутил,рыбу словно выключили.
На следующий день,собрал парню роллер 75ку. Но такого шоу уже не было. Достал только одного лобатого на 7-8кг и все. Ну,а я сидя в лодке только сопереживал наблюдая с верху. Прозрак,реально сказка. На 3-4м глубине увидел с лодки,стоящую в траве щуку! :) Сегодня пацаны уехали в Днепр,со словами что в следующий раз приедут с арбалетами 100-110см. Главное чтобы амуры подождали! :)))))
Вечерком ... два толстолоба ... два контакта с гарпуном :) ... один на кукане
OYUiIevQLPI
глубина 8м. линь в 2-е намотки хватило только пробить чтоб отрылись флажки. и как то вяло сопротивлялась рыбка ...
две недели назад
Недалеко от лагеря, прозрак отличный, пару судачков, щучка и язи на уху. Рыбка была взята в корчиках. Крупного язя в этот раз не видел.
Погода супер, ночью мороз, под утро все укрыто инеем - красота...
Первыр раз в этом году проверил родные места. В черте города, с 22-00 до 01-00. прозрак до 3 м, небольшая струя.
В реденьких корчиках, на 5 м взял пару окуней: 850 гр и 1 кг и судачка 1,1 кг стоявшего неподалеку. Из неожиданного:
1. возле берега встретил 4-х солдатиков в полном обмундировании(броники, автоматы и др.), как выяснилось, охрана моста, хотя до моста было метров-500. Поговорили и разошлись с миром)
2.сразу, после встречи с солдатиками, подошла парочка(парень с девушкой). Распросились про рельеф дна и глубины, чтобы вдальнейшем порыбачить, происходило это в начало первого ночи. Вообщем, каждый, по своему, проводит свидания:)
отчет не отчет :rolleyes:
балуемся по осенним камышам , трофеи не трофеи , но Лины зараза под килл , ходят в пол воды как дирижабли , коллектив вообще без комментариев , щуки на кукане выходные против упущенных ;) :cool: , в душе один позитив :p
карпец 4и8 мясо красное как у говядинки :confused: всем Здоровья !
ЗЫ говядина с фото ушла на котлеты ... очень вкусно !
на первом фото - клуб Ровенская случ - пионэры- проотцы :D на третем фото - клубный гуру ... отец отцов :)
фото с телефона , не пинайте .
зызы :rolleyes: ни одной моей фоты !? добавлю себя любимого :D
Позавчера, в черте города...
Было несколько приличных выходов, но без шанса на выстрел...
В результате, ни одна рыба не пострадала.
Сорри за качество фото - прозрак был не очень.
отчет не отчет :rolleyes:
фото с телефона , не пинайте .
зызы :rolleyes: ни одной моей фоты !? добавлю себя любимого :D
ну не вистачає часу... нате ось Вам ;)
Поездка на С.Кипр планировалась ещё на сентябрь-октябрь но всё несросталось и вот на ноябрь, я и камрад Сергей (Tihan) едем! Билеты выхватил по бюджету на 7.11.-17.11.-летим! Намечался один минус-Анвар с 5.11. по 11.11 будет в Турции, но всё вроде обговорили-разберёмся!
Пока долетели, доехали, добрались, поселились(на вилле дяди Анвара-Раиля), арендовали машину и уже понедельник! Первый заход в воду был коротким-3ч., показал что охота будет непростая, нужно знать или искать правильный рельеф(каменные гряды, банки), далеко, глубоко! И потому, пока не подглядели в ноут Анвара(отработаны,забиты точки!) понимания было мало, но потом дело пошло-начали находить места, видеть рыбу и конечно постреливать(есть охота же!!!) До 20м. зачётной рыбы почти нет, но Сергей находил-брал свою рыбу на 8-12м., я охотился на 15-35м. Охота проходила тяжко! Море в ноябре уже было очень неспокойное, каждый день дул губатый, волны 1-2м., тяжело на ластах выходить на точки(0,5-2км.), но тяжелее востанавливаться между нырками-глубокими нырками 20-35м., после 5-6 часов в море, приезжали домой, сразу отлёживался, потом душ и на кухню! В крайний день решили:обязательно на коротке в море, расписаться и домой, и как всегда-ты спешишь, а оно прёт! на 15м. взял груперов, амберджека, подержал на прицеле крупных +-5-8кг. груперов, дентекса+-3-4 кг. (и это в радиусе 50м). Жалко что Анвар был занят, ныряли вместе только один раз, есть чему поучиться! Но ничего, по примете-если что то оставишь, то обязательно вернёшься, у меня море забрало камеру SJ 5000+, так что я ещё вернусь, поныряем! Да Анвар;)?! Не обошлось без потерь: рвался ремень, после попадания в глинистое травяное дно оторвал флажок, не выкрутил, ну и камера, после выстрела от отдачи, отсчёлкнулась на клипсе и потому-кiна не буде! В кратце как то так, может Сергей что то добавит из своих эмоциональных воспоминаний!
В связи с проведением в Турции саммита G20, проходил военный парад-парадец и авиашоу, зделали выходной, потусовались в городе.
До встреч на просторах!
Морэ.(Эгейское),тёплое и ласковое.
вискочив вчора на Хрінники. вода-прелість, 2-3 м. з невеликим молочним відливом. взяв ружло подлінніше для прицільної стрельби але так щуки і не бачив мабуть сильно активна була як і окуні.
вода холоднюча +2 я з костюмом трохи не вгадав і почав підмерзати вже через годину. рибу вже більш менш стрилябельного калібра знайшов через 2.5 години. це були окуня, почав на них зосереджуватись, щоб трохи відволіктися від холоду. таки і відволікся:D засандалив гарпун між коріння кущів, і копав і крутив але нагрівся добряче.
плюнув на це неблагодарне діло і айда на дальий кордон, місця суперові але всі коряжки пусті лише плотва з окуньками, де щука? навіть карандашика не бачив.
ще покрутився годинку і вийшов в хвіст цьому екземплярчику, замітив з далеку між тонких гілочок вирізнялося полінце в 30 см над дном, думав амур. повільно наближаюся, переключив регулятор, тягнуть вже нікуди помічаю легкі коливання плавців риби.гарпун зацепив хребет тому все вийшло швидко.
поветаючись до машини вирішив пройтись по руслу провірити чи вже повністю відійшов від гаймориту і на першому нирку на чистому дні помічаю судачка десь до 0,5 кг, такий якийсь блідний нещасний. де взявся? нище дамби є судаки, а от вище ніколи не чув і не бачив. будем надіяться, що приживуться.
полінце потягнуло на 12.6.
Мав час та бажання! "Один, позабытпозаброшен", 01.12. виiхав на Днiпро, давно не був, хоч i знаю що з рибою пусто, але скучив! Погода видалась шикарною пiсля "тёплого Эгейського":)
Вийшов на русло, години 4 пошастав в неху...iй струi, взяв щучку на 6, в затонi карасiв вiд 1кг. i по темну курс на берег. В темнотi, ще й в снiгопад, фонарь не просвiчуе акваторiю, ледь не налетiв на корч-парнi ОБОВЯЗКОВО ОДiВАЕМ ЧЕКУ! Вечеряв жареним карасиком, пiд стаканчик червоного домашнього "Каберне" в компанii сушених морд i сцукамишi:palatka:, в ночi морди хоч тихо себе ведуть, а сцука миша таки мене всю нiч домагалась (хай iй мля крутодопоносу iкнеться!!!)
З ранку "порадував" безводний берег! прийшлось знiмать мотор, перетягувать лодку на воду. Намотав км з 20, судаковi мiсця забитi мiлким судаком(200-500гр.), так путного нiчого i не знайшов. Вода мутна, навiть не в звязку з опадами, а тягне багато цвiлi-мабуть стягуе з обмiлiвших водосховищ, до подачi струi, нижче 12м муть стоiть непробивною стiною, пiсля подачi прозрак вирiвнюеться десь до 2м.
Бережiть себе!
недавнішній виїзд теж трохи порадував рибкою. погода похмура з холодним вітром, який задував зі всіх сторін не даючи більш менш комфортно передягнуться, а тут ще собаки на руки лізуть.
останні пірналки щось ніяк не міг вгадати з костюмом, цього разу взяв зимній і комфортно відплавав.
водичка порадувала прозраком але вітер під кінець дня добряче підмутив.
плавать ніби і не скучно було але трофейного нічого не з"являлось. в затопленому коряжнику знайшов рибацький кукан, ще раніше перед цим, дістав свіжого воблєра.
і вже в другій половині рибалки вийшов на цього красавчика, стояв в пів метра від дна в невеличкому корчі з залишками старої трави. часу як раз лишилося на зворотній шлях в розвалку. вітер трохи розігнав хмари і під вечір, ну після обіда з"явилося сонечко, яке не світило, а більше нагадувала пізній закат, значить пора додому.
Был вчера на Процевской дамбе все заливы подо льдом а там где открытая вода все в сетях. Рыбы нет только карасик грамм до 400 гоняют вдоль дна и все.
Вчера.Донецкая область,район Красного Лимана,нырялка с 21-00 до 24-00,глубины от 3-до 5,прозрак более 1,5метров.Взят на глубине метра 3,вышел с травы и пошел параллельным курсом,выстрел за голову,минут 5 потягал и все....на кукан.Кантер 10кг,стрелка сделала оборот и уперлась в цифру 0
Всем удачи ,здоровья !!!
Голюк Сергей
27.12.2015, 22:27
Как-то так.
2015 прошел не зря)
Друзi спiнiнгiсти запросили на Канiвське вдсх. В 3.00 виiзд i в 5.00 ми на березi. "Hiч яка мicячна, зоряна, ясная..." легкоморозна-красота! Парнi хотiли покидать з ночi в ранок, склали мою лодку i на акваторiю! Вода порадувала прозраком-5-6м., +1с. Вiдниряв 4,5 год. якось, еее, х..во! по перше чомусь дуже важко нирялось, потiк лiвий носок-промерз якiсно, по рибi-пусто, хоча мiсця вдалi-8-6-10-18-15м. Знайшов одного на 3кг., бачив ще парочку малих i все, в рибачкiв-без ударiв! Ранок на водi був чарiвний!!! яскравий схiд, майже штиль, але в 10.00 почавсь вiтерець i з заходу фронтом посунув туман! в 11.00 ми навпомацки 3км. на стоянку!
На цьому, я думаю, сезон 2015р. благополучно закритий! До зустрiчi в 16! Всiх нам благ!
Фоту з телефона знов грузить в перевернутому вигл. ще й сайт пiдвисае, так що вибачаюсь, нiколи граться, у вас шиi крiпкi, покрутите!
Подводная охота, река Псёл, самые запоминающиеся моменты осени.
watch?v=EuJ4CPZfEuw
глянувши на метеопрогнози на найблищі дні вирішили перед морозами ще раз вискочить на рибалку. о п"ятій ранку виясняється, що один пасажир жовтого трамвайчика відпав, про що він потім і пошкодував. по дорозі заїхали на каву, а там вже повним ходом готовляться до Нового року.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи])
погодка шептала, +6 практично без вітру, переодягатись одне задоволення.
вода +3, прозрак радувавав, до двох метрів з невеликою сивиною не дивлячись на те що в ночі був штормовий вітер.
риба була дуже активна, стаї плотви з невеликими підлящиками постійно зустрічалися, на краю русла від дна і до самої поверхності виблискували клуби верховодки.
відплававши половину часу зустрічаю напарника він вже знайшов карпика кілограм на 5. я вирушаю на "дальний кордон" щоб провірити місця де на мою думку ще нікого не було. чим далі відхожу від берега тим яскравіше пробуджується мій шлунок і починає давить на клапан. вирішую пливсти до островка очерету який неподалік. намостив під ноги очерет щоб хоч трохи піднятися вище над водою але вище ніж по груди не виходить:(. поки доплив розробив план: ружжо на очерет, пояс перевісив на плече через голову щоб не згубить, зняв рукавиці, закатав куртку, штани і:mad::mad::mad:. "отака х..ня буває Петро":D. цікаво що найбільше змерзли руки. костюмчик свіжий тому відразу і відігрівся.
переплив в сусідній островок і тут я помітив ходових карасиків, голова як 5 копійок і хвостик такий же, а тіло кругле як пательня, лящі відпочивають. по два три в пів води плавно водять хороводи між очеретом. покрутився і я там, взяв пару штук солоденьких. монстрів не було але екземплярчики такі нічого.
будильник показує що вже потрібно розвертатись і ставать на глісер. по дорозі зустрів пані-рибачку на човні, років біля 70-ти на плоскодонці.
каже: - давай в лодку підкину, -дякую боюсь що переверну. і за нею направився до берега. всі вже передіті, костюми сохнуть.
з нами був ще рибак то вже до столу він не виходив, познайомився з місцевим і еге-гей...:123:. навіть ні з ким провести старий рік, двоє за кермом.
і тут О ЧУДО!
з"являється полосатий кортеж,
а за ним і дядя Вітя:D, і рибачок піднявся:D.
рибак вже тільки спостерігав.
компанія вийшла гарна, погода теж, одні приємні спогади.
по рибі: рибак в пусту, в одного карпік на 5, в іншого щука в районі 2-х кг, ну і я з карасями. всі довольні й раді.
з наступаючим Новим Роком! мира, здоров"я, чотності і трофеїв!
підбив молодий колектив на рибалку. вранці водій передзвонив уточнив чи їдемо бо за вікном -16. "- Славик не .... я 100 раз так делал":D. компанія вся бодренька ніби ніхто і не святкував новий рік.
на воді розділилися хто за лящами, а хто за судаками на дальній кордон. прозрак радував, місцями навіть дивував але місця не зовсім рибні. вся найдена риба в палочках на 8-9 м, намойок багато, є й свіжі а риби практично немає. напарник вже повісив на кукан два судачка, а я й хвоста не бачив і час підпирпає. вже домовилися повертатися, кажу провірю палочки й ідем, я якраз надибав завальчик. напарник навіть з буя не злазив. за два нирка провірив завальчик, виявився результатним.
поки добралися до берега я вже закипав, груз-пояс поперек переломував.
передягатись без проблем, парував як гейзер. вечеряли мороженими катлєтами:D і смаженим салом:119:, аджика сердита стала пекучою халвою:D.
екземпляри не трофейні але час провели гарно, в воді правда тепліше:D.
Паша Лахай
04.01.2016, 23:32
Нові місця іноді несподівано дарують цікаві враження і трофеї . Так сталось і в мене в переддень нового року . Виїхавши на нову водойму похрустівши першим льодком біля берега , спочатку вражений кількістю покинутих сіток на корчиках в кінці кінців вийшов на своє новорічне поросятко . Постріл не дав йому шансу навіть хрюкнути, знерухомивши кабанчика на місці . Хрюха потянула на 11 кг . Дякуючи Нептуну , св.Миколаю і Діду Морозу задоволений поїхав додому готуватися до новорічних свят . Всіх з святами , гарних трофеїв миру і злагоди .
вирвався перед новим роком, бодай пощастить з рибкою до св"яткового столу. з ранку дощ, їду й думаю як же це передягатись +вітер. але поки доїхав він скінчився, штіль. вийшов на воду через пів години заштормило і то не слабо. що за погода...
вийшов на палочки, після обстеження набрів на окуня в районі 0,6 кг, вже рука почала направлятися але думка може ще щось є, відпливаю з метер і ось він, відблискує очима з під гілочок. забрав 1.8, час ще є думаю можливо ще найду то й мені й батькам буде, більшого знайшов між невеличкими щільними пеньками, вони ніби потрухли і стоять як невеличкі горбачки між ними і знайшов більшого 2.8, в таких місцях вони траплялися перед нерестом аж чорні.
вчорашній виїзд. встигли перед морозом понирять.
як завжди початок сумний і здається безнадійний але потроху рознирявся і вже кайфував від самого процесу не зважаючи на тяжке й неповоротке зимове спорядження.
наткнувся на сітку, різать не став глибокувато й трохи небезпечно, відплив в перед і зустрів напарника який вже потроху повертався до берега, зі словами там далі набагато мутніше:(. я за вітром і пішов далі не змінюючи напрямок. й справді стало мутніше, й без того сніжні хмари нависали й було відчуття що ниряєш в ночі.
через деякий час з"явилися окунчики розміром з палець, думаю ну вже не сам:D. з"явилися пеньочки й подекуди торчащі палки ніби хтось косою зрізав сантиметрів 30-40 від дна, рідко в таких місцях буває риба але це краще ніж по мульному дні блукать. і ось хтось відморгнув на мій блукаючий промінь в темноті. приблизився блище, о зачотний, влупив в загривок, як потім вияснилось перебив хребет. підхвачую з під низу за гарпун і на гору. тепер можна і на берег як раз вже й час. судак по довжині як раз в розмір зелінки 75-ки.
вийшов на берег раніше домовленого часу але всі вже були на березі. один пустий в іншого два лящі по 1,5. мій судачок потягнув рівно 5,5 і невміщався на розділочній дошці.
навіть і не знаю сюди чи ні, останнє слово за модераторами.
не знайшов однодумців і поїхав сам, думав поєднати приємне з корисним.
на березі почав передягатися підтанцьовуючи ламбаду;) і в цей момент:158: звідки ростуть ноги і всі неприємності в одну мить відчув "я свободен..." по шву пішла одна колоша:(. свята не пройшли даремно:D. чомусь як відчував взяв з собою клей але вирішив в св"ято не гнівить Бога. доречі краще дать більше шампуню чим потім натягувати штани в ізвіваніях. ніби і знав що такого не потрібно робити але ж ...
купатись тут теж не став.думаю заїду в любе село з ставком чи річкою там обов"язково буде підготовлена купель. так і зробив.
на місці питаю чи батюшка вже святив, відповідають, що вода сьогодні вся свята. попросив зробити фото на пам"ять. тільки переодягнувся і почав відїжати, прибула ціла колона авто, виходять двоє батюшок...
можна було ще раз окунуться але я вважаю в душі має бути щира віра і Бозя завжди допоможе.
будьмо чисті й щирі, любімо ближнього свого!
всіх зі с"ятом!
черкну тут для підтримки штанів.;) відправив костюм майстру, умовив, сказав що він краще зробить, а плавать то хочеться:(. суботній виїзд був під сумнівом, а так як не було людей "жаждущих" ні хто і не поїхав. а субота видалась без вітру, не сильний морозець і ще й сонечко світило. моя дружина вже сама каже: - бачу тебе вже крутить, місця собі не знаходиш.
плюнув я на все і вирішив їхать в старому костюмі, на ранок з"явився ще один "страждущий". в двох все ж веселіше да й дешевше.
над водою стояв туман, з берега здавалося що не сильний але на воді нічого не видно, ніяк зорієнтуватися куди пливсти, берегів не видно.:( по часу ніби то мав вийти на ті глибини. виплив поряд з напарником і відійшов лівіше. попав якраз на палочки, забуївся і на другому нирку на судачка. так як ще не підмерзав продовжив полювання. через години 2,5-3 став промерзать, хоча не смертельно;), вирішив вертатися. по дорозі до мене прицепилась якась здоровенна чайка, без боязні крутилась над буйом і рясно поливала його слиною. вже думав судаку пузир пробить щоб хвостом не підмахував їй. але після пару заходів чайка розчинилася в тумані.
напарник теж знайшов судачка на 2.3, мій скромно заважив на 1.5.
зідзвонився з майстром, має завтра відправити, так що маю надію на вихідні нормально поплавати.
вчорашній виїзд просто сказка, прям як весною, +3 сонечко, дощ розтопив сніг. ще трохи такої погоди і лід кругом посходить.
нирялка вийшла дуже цікавою, як зачистка SS для партизан:D. розтягнулися в ряд, між кожним 50-100 м. й гайда вперед. дивлюсь тільки туди сюди крутимося і так шеренгою й ідем, відразу спало на думку зачистка:eek:.
не дивлячись на календарну зиму всі потроху готуються до нереста. до мене й до напарника підлітали селезні крижнів, а коли второпають, що щось не те з криками підіймаються в повітря. рака застав розчищаючим нору, клешні як в хокейного воротаря перед собою і як бульдозер вигрібає перед собою грунт.
по результатам з чотирьох я з судачком 1.9, і ще один пару підлящиків стрельнув. однозначно при хорошій погоді на добрий улов не позраховуй.
Саня ZP,UA
01.02.2016, 10:08
Нарешті, учора і мені пощастило !!!
7VstuXVgVTE
вчора виїжали трохи поплавать, прозрак гірший став. з потеплінням з"явилися сітки:mad: які сильно напрягали. за цей сезон перша нирялка яка, так сказати не пішла. рак активізується, зайняв судачі місця і тримає оборону. риба знову на дальньому кордоні.:( але як каже кум -на вечерю наколупав. знайшов одненького.
і писать то нічого але каструлька ухи і на вечерю приготовив гьодзеників:D , "пильмени" нині не в моді;). приємно дивитися як дитя наминає. старша в обід як Пацюк
ene3yZTZNVE
ціляком закидувала:D. смакота, дітей таким не обдуриш.:Smile053:
вискочили вчора попурнать, погода бонба, з ранку якийсь -1 без вітру і пізніше з"явилося сонце. незнаю як хто, а я вже відчуваю запах весни хоча ще зима і за останні роки в березні теж бувають морози але ж...
дружина сказала лишайся будеш мені допомагать, я запропонував поїхать відмучитись;) і до її дня народження знайти свіженької рибки до столу.
дружина сказала -добре але рибку покрупніше привези. а хто ж проти!!!
поїхали на інші місця, прозрак бомбєзний, знайшли і гарні місця але видно риби тут давно не було. кажу напарнику,що потрібно шукати рибу десь на косах, дивлячись як раки готуються до нересту.
вже час повертатися, а ми в пусту. думаю, був би на бую телефон, дав би якусь шифрограму :Smile055:, можливо варто в морозілці пошукати рибу.:D тут напарник каже є корчики, занурююсь, ліхтар не хоче вмикатись, мабуть сів старий акомулятор, а на дні вимальвується перехилений пеньочок з наваленим на нього гіллям, ліхтар вже не чіпаю, очі адаптуються і :158: О!, знайомий польтрет!;), він мабуть мене раніше помітив і почав повільно рухатись, клоц! зрив судака, переживаю що порвався, бо бачу линь за собою потягнув, думаю краще б промахнувся. скинув груз, закріпив ружло на бую і назад. судачок є, розплутав, гарпун витягнув. зачепив його під шкіру, між вхід-вихід гарпуна 1 см., була б корона, думаю порвав би. судачок 1.7, не трофей але робоча рибка. судачок прикрашав святковий стіл в вигляді "хе" .
сьогоднішній сонячний день як бонус до всіх поздоровлень. чого і всім бажаю сонячних і мирних днів.
спеціално для Хр. Грот;)
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]);)
Днепр, видимость 4м , вода 0гр, глубина 6,2м , вес 17,6кг Ждал меня там же, где и его младший брат 1 год назад. Чувствую это уже традиция будет:) Осторожно иногда проплывают большие льдины, без буя ни-ни::D Всем удачи.
за пару днів такі зміни з прозракм:( навіть не повірив. гарпуном впираєшся в дно і відразу думки про сітки:mad:. да трохи штормило але такі різкі зміни:confused: але всеж більш менш пригодні для нирялки місця знайшли. десь траплялися окунці мізинечні, висвітив судачка-шнурочка сантиметрів 20 довжиною і пустота. крім мутняка ще й небо затягнуто хмарами.
але з"явився й приємний момент під кінець нирялки, самец потягнув на 3.2
И мы наконец то освежились в прохладных днепровских водах ))Весна чувствуется -утки гоняют парами ,на всю реку криков про любофЪ ,даже раки повылазили (а я дебил,перед нырялкой снял сетку с буя ,чтоб не тормозила ,когда я аки ракЭта буду на глиссер выходить )Места всем известные - город (но законные места не зимовалки)водичка показала градуса 2 в плюсе ,но отвечать за достоверность компа напарника не берусь ))Упирались в русловую часть по ямкам да барханчикам глубины от 3х до 8 метров ))Снего-дожди видать попортили прозрак немножко до 2-3метров --течение местами очень сильное ,от практически нулевого на поверхности(местами)до очень и очень на 4метрах ))После зимних праздников с алкоголем и обжорством нырялось на редкость комфортно(скучал мабуть)))Товарищ нашел какую то полянку сказочную с кучей рыбы великолепным прозраком и прочими брехливыми бреднями ,но стрельнув там лещика кг на два его унесло течением от этого эльдорадо (вообщем я поверил пришлось))Я отплыл ближе к противополжному берегу там ямки приличные уступами поднимающиеся к меляке прибрежной ,много очень белой рыбы -прям стада ,но не стрелябельной ,,Вообщем на этих уступчиках 5метровой глубины,на меня вышли с боку пару судачков бодреньких ,один остался в стране вечных охот (спасибо реке)второй был на пределе видимости -но шли парой--весна однако))ну и еще одного невдаху нашел под коряжкой ,торчала одна харя ,которая и была подпорчена железкой )))Ну и опять таки унесло меня дальше в неведомые дали течением ,а против маслать не было здоровья после зимы )))С чем собственно и вышли из воды ))Льда не видно ,хоть я думал что дождь с сильным ветром посрывает с заливов какие то льды )))Вообщем с весной вас ребята -берегите себя )Извините за много букв --это от окрытия сезона прет
Привет всем!
100 лет не писал: работа, дом и прочие заботы.... Но нырял регулярно с перерывами на нерест, лёд и прочие негаразды :D
Эта суббота на рассвете до струи, русло: прозрак до 4-х метров, местами муть до 1 метра.
Есть мелкий судак, полное отсутствие усатого.
Старый корчик на 11 метрах порадовал судаком на 4,6 кг.
Так-как давно не писал, выложу только трофеи и необычные экземпляры.
Пару сомиков с прошлой зимы.
Щука около 12 кг.
Судак 7,5 кг.
Рыба-прведение жерех 3,2 кг.
Сазанчик на 8,3 кг.
Бронелобик на 17,2 кг.
Всiм здравiя! Таки надумався вiдкрить сезон 2016! Виiхали в пятницю, пiсля обiд, в напрямку р.Днiпро, до друга на дачу(небачились з осенi). Мясо замочене, почеривинка в три слоя, "то сё" i ще те що надае рюкзаку приемну важкiсть-не кампот! 175км.-3,5год ходу (дорога мля ПИЗ...ЦЬ!!!) Зустрiчашкиобнiмашки, варю уху, жарим мясце, стiл накритий-НУ iii-1 2-помянули Iгоря i всiх хлопцiв! 3 4...9 10 i по 8 на коня, хропнув-казала "думала що вагончик складеться"-можу;)! Ну тiпо "добрий ранок"-да ну Н А Х !!! Давайте снiдать! Поснiдали:opetr: i хто куди-парнi по домах, а я в пiря, подивлюсь яку погоду показують:hlp: i так до вечора. Да хоч на вечiр гад залiзь, хоч шкуру розмочи! залiз бiля хати-розмочив-вже добре! Вечеряли в парi тихо, без крайностей, ще й в "дурника" на нiч кинули: 8:6(погони) моя:ajmolodec:! Завтра раненько встанем i на воду, щоб до течii! ОТ коротко:) про пiдготовку до полювання, а тепер по сутi!!!
Раненько-в 9.30 пiднялись:cool:, пiдснiдали, до вiтру i да таки ж на воду! А течка-винт ламае! Пройшовсь сплавом км2-3, то течка сильна, то мутняк 1,5-2,5м., то глибоко 8-12м., то вода холодна -0 по компу, то ноги пiдмерзли, то майка коротка то йух короткий-харош! Рибу, соррi рибку трошки бачив, розмочивсь-додому!
Фотать в такому режимi було нiколи;)!
Всiм добра!
Сергей О
27.02.2016, 21:38
Днепр,глубина 6 температура +3
Всем привет.КВХ в районе Ровжей.В низовьях грустно.Позвонили,льдина от точки отклеилась.Надо ж проверить..В итоге вот этот что на картнке попался,в количестве 1шт.Обнырял гарные места,всё чудесно,кроме рыбы.Местами вплывал в сбитые облака каких-то мелких рыбок,ощущения сказочные.Так три раза.(три сказки).
Прозрак от 1.5 до 2м ,местами чуть больше. Фото-лёдик поднял валуны на поверхность.
Всем привет.Где то за Славянском....прозрак где то 2,5м,глубины 3-6-8,много травы.....после 3часов приочередном нырке заметил хвост под кустом.....стрелял сверху сразу за головой-борьбы не было.Вес 7кг,как раз к столу........
Открыл сезон на море. Вода 5 градусов. Немного штормило прозак 1,5-2 метра. Рапанов насобирал и подвернулась камбалка на 2 кг.
Саня ZP,UA
11.03.2016, 00:36
Наконопаю трохи по "святковому полюванню"...
Отже, якось це 8 березня не дуже в мене склалось. Спочатку діти пустили шмарклі один за одним, потім не склався похід до кіна. Єдине, що встиг зробити, це святковий сніданок та мнясо на вугіллях, яке не дуже хотів знищіти щляхом поїдання (далі зрозумієте, чому)...
Отакеєот.
Це була приамбула -)))
Збирався я на полювання сьомого березня, як і всі нормальні підвохи, хотів здобути щось до столу, але не склалося ...
За звичай, коли нікого не знаходиться на пару, беру з собою сина, який виконує роль авто-охоронця, та помічника-контролера (контролює, щоб я вийшов вчасно та з рибою:) ). Т.я. сьомого він теж захворів, разом з остальними, прийшлось терміново їх лікувати в дві руки, я "вітамінними бомбами", а дружина аптечними припаратами. Досі не відомо, що було більш діево, але наступного дня шмарклі потроху почали підсихати, тому, десь к середені святкового дня мене почала доганяти мисля про полювання, котру я задумав напередодні. Зрозуміло, що таких охочих більш не було, та я дуже і не дзвонив по напарниках, бо знав - дурних нема :D
Дожарив мнясо, та обережно почав збиратися на полювання. Бачіли б ви очі моєї дружини в той час, коли я зробив заяву по "похід за подарунком", бо більш вдалої відмазки годі було і придумувати :ajmolodec:
Поїхали ми з сином на одне з моїх улюблених місць, т.я. довго плавати не хотілось, бо свято є.
Йшов на точку по "діагоналі" пронируючі попутні перспективні місця десь на трієчку. Як я і очікував, риби там не було -((((. Прийшовши на заплановане місце, почав потроху пронирювати, шукаючи окунів та судаків на коптильню. Десь через 20 хвилин побачів сітку (дебела, гав-гав-гав- розірветься). Ну всьо, подумав, можна йти на базу, кіна не буде -(((
Та ще й вітерець8м диркнув десь в метрах 70 від мене.
Знайшов у камннях окуня (для звіту), та попер на вихід.
Мічта а не свято -))))
На зворотньому шляху став пронирювать вже, десь на двійку, поспішав, бо дружина спитає нашо ти поперся, коли риби нема, все в сітках, та ще й браки по головах вештаються, ЯЖЕТІБЕГАВАРІЛА -)))))
Вже й берег близько, дай, думаю, занирну в одне місце, все одно не далеко. Пливу, пливу, а мене зносить хвиля та зустрічний вітер. Вже почав впиратися на лахи, благо жорсткість медіум, трохи допомогає. Вже думаю, та ну його нх, дома мнясо, вино і тепло ...
Але мисля про "яжетібегаваріла" не давала спокою, пришлось впиратись до останнього, і не дарма ...
для збереження інтриги, кидаю результат під споілер
фас
профіль
ваги намалювали 12,5 кіл
такі, свято є, і подарунок теж -)))))
Сергей О
11.03.2016, 09:55
Дзвінок від Сергія Бордюка: -їдеш? - Ну звісно! -тоді збираємось в мене. Зібралося чотири Сірожи і приєдналися до ще однієї машини яка їхала з Рівного.
І от ми вже десь трохи нище Київа . погода шепче: тепло, світить сонечко, пташки співають так, що душа розвертається. Виходимо на воду, місць не знаємо але в нас є ехолот. Простори необсяжні, ех красота, ось рай для рибака. На ехолоті з"являється перепад глибини з пеньочками. Ми з Сергійом Шишкіним в воду, а Бордюк з іншим Сергієм далі в пошук. З верху як шапка муть, а по дну те про, що можна тільки мріяти, кришталевий прозрак до 5 метрів по горизонталі, відчуття ніби з хмар на землю спускаєшся. Пару нирків і піщані бархани змінюються на дрейсенові поля, а де ж пеньки які ехолот так нахвалював? З Пів години кружляв поки наткнувся на пеньки, з"явився якийсь окунець, а це що за чудо, якесь підводне НЛО, підпливаю ближче й бачу мальок збитий в щільну кулю й крутиться як в океані косяки риби тільки в менших розмірах, такий собі живий блискучий дзеркальний шар. З"являлися і раки але корчики не багато обіцяючі. Так як в мене немає вибору рухаюсь далі в пошуках чогось цікавішого і ось як фортечна стіна з вежами стоять в ряд величезні пеньки з переплетеним між собою корінням. Стає вже цікавіше. І ось вони палочки які вселяють надію присутності риби. Глибина трохи збільшилась до 6-7 м. о є вже і перший підрив… хто тут?:158: На наступних нирках з являється окуньки грам 300-500, вже око радує. Місце видно відразу гане й має бути риба. Якраз над цим місцем чи то муть густіша, чи в об"ємі більше але місце трохи темніше ніж до цього траплялися. На черговому нирку помічаю судака, не поспішаючи пливе від мене розкривши пера в повній красі. Переходжу в не швидке переслідування і тут десь під рушницею взрив. клуб муті, а погляд направлений в перед. Дивлюсь, а з муті один судак вилетів, а інший теж відійшовши на небезпечну відстань повільно покидає мою компанію. Зрозумівши, що перший це був як відволікаючий маневр. Опускаю голову і бачу в муті силует риби, ним виявився судачок під два кг самец-розвратник:D, ну як завжди більші розійшлися, а найменший дістався мені. Забуївся і почав крутитися на даному місці, помічаю свіжі намойки. Місце виявилось не малим по площі і не скудне на рибу. Судаки ніби гралися зі мною. Ніяк не підпускали до себе. Я вже як місяць з-за хмари з муті тихенько вигляну, роздивлюся з висоти "пташиног польоту" і в низ, а за деякими тільки спостерігав як вони прорливають підімною, процентів 30 був ходовий але так і не судилося мені там ще щось здобути. Весь на емоціях продовжую пошук. Знайшов по-путно пару кілограмових окунів. Пливу насолоджуюсь і чую крики: -Сєрьога, Сєрьога б…я!!! я на буй і стрім голов лечу з думкою Шишкін влупив сома., потрібна допомога. А Сєрж метрів за 500-700. Здається от-от і яже буду поряд, доплив хвилин за 10, підпливаю Сєрьога активно ниряє, питаю : -ну що? - нічого. – а ти кликав мене? -ні. Розповідаю про почуте витираючи піт з чола;). Як вияснилось це наш напарник так гукав при знайдених зачотних корчах де він і знайшов судачка на 3.5 кг, який і виявилось це був найбільший з добутих. по рибі вийшло 50*50 з рибою і без.
В вечері банька й обговорення ниряли. наступного дня погода суттєво помінялась, дощик з вітром. Спускаємо лодки на воду й в атаку. Чим далі від берега тим хвилі більшають. Думаю є в нас капітан, йому вирішувать, за себе не переживаю, а от щоб човник не став підводним. А човник тільки пройшов невелику реабілітацію й готовився до кап. ремона й фарбування, доречі човник відомої фірми РІБОГ.:D
Ехолот підморгнув для першої пари, пора, ми з Шишкіним за борт. лодка далі на пошук перспективних місць. напарник десь швидко зник з мого поля зору. глибина була невелина біля 3-х, вітер так намутив, що прозрак до метра було тяжко назвати прозраком. шукаю глибші місця і з часом потрапляю на схил з гарними корчами, кращими ніж вчора і прозрак став крашим, так сказати підмучена півторачка:D але для полювання підходило. не встиг я насолодиться новими місцями чую шум мотора. наша лодка направлялась до мене, було зрозуміло, щопора збиратися поки несталася біда. хвиля ще більша, вітер посилився до 7 м. на березі з лодки викрутили пробку і злили літрів 50 води, вчасно повернулися. інший екіпаж повернувся відразу за нами, розповідали що з лодки пвх невстигали виливать воду. от і все пора додому.
цілу дорогу веселі розмови наче не було часу побалакать.:D
в Сергія Бордюка на ніч ще попили кави й порозїжалися по домам. кава була для мене дуже доречною;) до пів ночі не міг заснуть. а в ночі ще мозковий центр обробляв інформацію за вихідні тільки в більш фантастичному вигляді.
всі дуже задоволені, компанія підібралася чудова, вільний час теж провили в активному спілкуванні.:Smile053: шкодую що не було фотоапарата. фото з мобілки, відео С. Шишкіна без обробки, можливо пізніше буде все в одному роліку. лодка надана спонсором ф."РІБОГ" з генеральним дир. С.Бордюк, який і являвся капітаном даного судна.
всім удачі!
по останньому відео й не скажиш що так сурйозно штормило, мабуть не той ракурс.
Dikiy podvoh
21.03.2016, 23:59
Охота19,20 марта.Выбрались в субботу вечером.Приехали затемно.Костерок, жареные грибочки,чаек.Перекусили и мужики ушли нырять в ночь.Ветер крепчает,небо с просветами,проглядывает луна.Прогноз на воскресенье упорно ставит ветер,снег,мороз.До утра не мог в это поверить.Парни вернулись в три ночи.Прозрак нормальный,из рыбы только окунь.Санька в огорчении,подранком ушел судак кг на 4.
Утром прогноз оправдался,сильный ветер,-2 мороз,снег.Пока пилил,рубил дровишки-костерок ,чаек. Согрелся и воду,прозрак метра 2,болтанка приличная,но нырялось комфортно.За первых два часа нашел судачка чуть меньше трешки.За вторых нашел Сашкиного подранка чуть больше трешки,повезло.Судаки на свале ,на глубине пустыня.В общем вылазка удалась.Хорошая компания,чудная погода,немного рыбки,что еще нужно?
Где-то конец прошлого года.
Где-то чуть ниже Канева.
За каких-то полчаса взял около 20 хвостов с одного (зачетного) корча!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
ЗЫ: мобилку не с корча взял, нет... ) Просто для масштаба положил.
.
.
.
.
.
.
.
.
Саня ZP,UA
26.03.2016, 23:42
Бувають такі моменти в житті, коли треба прислухатись до свого внутрішнього голосу.
От і в мене так вийшло, що у четвер, на вечір, стоячі на порозі зі снарягою я трохи зупинився і в той момент вирішив на полювання не їхати -(((((
Як завжди, тоді, коли заплановане не здійснюеться на дущі лишаеться неприємний осад, котрий потім шкребе як скажений кіт -)))
Наступного дня зідзвонююсь с хлопцями для заспокоєння душі (а вони поїхали, на відміну від мене), та де там, замість того, щоб почути "празракгавно, течкадула, рібінема" я почув зовсім інше, від чого гарно не стало -((((
І ось, наступного дня, тобто в п'ятницю, я твердо вирішую, що йду на судака-окуня, яких дуже полюбляю в копченому та інщіх виглядах. Хотів зменьшити тиск в ружбайці, бо було дуже твердо заряджати (вода нагрілась від зими), а камінюки я запланував міцні, навіть каленого гарпуна можна об них зігнути, а може й паламати, хто зна ...
Та як завжди, мої ліньки не дали змоги зробити заплановане, так і поїхав з дурною закачкою, вирішив, якщо стане дуже каменючно, буду глушити у голову, як вже було не раз -))))))))
Нарешті я випхався з дому, приїхав, зайшов у воду, майже все добре, тільки виявився прозрак в 1 метр, та течія дурна, все як в страшному сні -)))).
Вирішив довго не плюхатись по тому неподобстві, сину сказав, чекай через годину...
На перших хвилинах впав на ямку, метрів 10, адріналін б'є, бо прозрака нема, течія, та й ще не дуже рознирявся. Під кінець нирку, бачу добрий відблиск амура ( білим віддавав). Провів його поглядом, бо стріляти на вспливанні, та ще й по тінях, то не до мене, хай, краще, підросте до майбутньої зустрічі -)))
Ну все, подумав, це мій зоряний час, зараз буде гарне шото !!!
Та знов сталося не так як гадалося...
Хоча, амура я не знайшов (там дурних не лишилось, вже повідстрілювали:) ) та без риби не був ...
На черговому нирку зустрів бажаного коропа (бо давненько його в мене не було), полювання вийшло не тривалим, в 30 хв. вклався -)))
ваги показали 12 кіл без 5 грамів
тожбо, завдяки моїм лінькам, і рибу знайшов і пробив її наскрізь по діагоналі -)))
отакеє от філософське полювання ;)
Охотились во вторник на Каневском ВХ. Выходили в лесочке ниже устья р.Трубеж. Как вылезли, скинул грузпояс с куканом и ножными на ступеньку лафета, в общем посеялось все это добро по лесной дороге. Если что, нашедшему - как говориться "благодарность не знает границ":RUSSIAN:. Особые приметы - перфорированные груза на "сковороде". По самой охоте- ничего кроме окуня не видели, да и тот стоял только от 5-6 метров и ниже на глинянных уступах.
067-467-20-10.
Дніпро. Широка протока в очереті. Перепади в глибині від 2 до 6 м. Прозорість 1,5 м. Спершу обстежив ямку і локальні канавки. Риба є проте її розмір не надихав. Багато карася, дрібної (до 1 кг щуки), молоді судака.
Потім перебрався на бровки і звали. Спрацювало. Ця красуня стояла на гребені звалу біля купи минулорічної трави.
Вага 10,5.
Сергей О
25.04.2016, 13:22
Предупрежу заранее,охота проводилась на искуственном,частном водоеме где регулярно зарыбляют. Интерес в плане охоты водоем представлял в виду больших глубин,рыбе есть где прятаться и немаленького размера.Ну и конечно,учитывая запрет. Ружье пеленгас 55.
На выходные открыл сезон по охоте на кефалевые. Взял одного сингиля. Выход был на замануху. Видимость 2-2,5 метра.
Открытие на р Стырь
иногда в этой реке рыба есть , иногда нет :D
скорее всего сомки с коропчуками скатились в водохранилище , "спасла" маховая удочка кума = верховодка + копченая скумбрия ;) , прозрачность + - полтора с мусором , проверили самые боевые точки - ноль .
Но ведь главное не трофеи , увиделись , пообщались , как говорится "с полем" .
ЗЫ на выходе ждали рыбнадзоровцы , проконтролировали "перелов" :D , проверили корочки , поняли что с нами ни чего не светит , полетели ловить фидерщиков :) , Дожились .
Сергей О
26.05.2016, 20:03
Повезло взять сазана ...
Вторая попытка более удачна , три голавлика и главное масса позитива , водичка под 2 метра , сомки опять ушли на дальний кордон :D . Гастрономически не самая вкусная рыба но в фольге с маслицем и укропом, на решеточке ;) песня !
вкус напоминал вареного рака
главный гурман на плече
в субботу 28.05.2016 решили понырять, в итоге прозрак не порадовал с 4 попытки нашли место где можно понырять на Южном Буге, в итоге взята щука на кило и амур примерно на 3 кг (кантара не было) амур стоял в воде по пояс в траве и мирно кормился, щука была на такой же глубине а остальное - мелкий карась которого и не брали. Фото прикладывается
Буряченко Сергей
31.05.2016, 22:29
открытие, Ю.Буг видимость 1 метр. Повезло, правда после шести часов ползанья впотьмах. Всем Удачи!
Привет всем!
Достаточно редко пишу на форуме, но сегодня «то маю час та натхнення», в первую очередь хочу поздравить всех с ОТКРЫТИЕМ! Для меня это действительно праздник, думаю не только для меня))), и не обязательно для этого быть на слетах итд и тп. Как по мне, достаточно просто «отпраздновать» отрытые сезона в маленьком кругу друзей-единомышленников. Надеюсь, многие согласятся со мной, что ПО это даже не образ жизни, а заболевание. Причем хроническое, и лечение - если и есть то крайне не эффективно)) После длительного «контакта» с себе подобными мы становится ОХОТНИКАМИ. Жабротоксикоз, не зря есть диагноз))
Так вот, открылись и мы, бессменная двойка МЕТЕORA&TESH, в кругу нашего друга, Охотника, гуру и просто хорошего человека…. который нас и пригласил. Сама охота была, как бы вторично, плюс очень подвела погода. Но дело не в охоте , приятно было увидеть напарников-друзей в деле. После длительного «простоя» снова почувствовать как заливает маску на волнах, как шваркает лодку об воду, как работает Команда - это многого стоит.
П.С. По хвосту на брата взяли, открытие состоялось не смотря не на что, погода не была благосклонна но «бессменная двойка», ради этого даже отпуск брала.))
Всем удачи и успехов в «новом» сезоне!!!
Кому интересно, какой был прозрак в Хоцках, 11.06.2016
Никакой...:( Пришлось идти за грибами.
як я провів свій....
віра це святе, кожен вірить в краще і надіється на краще. вчорашній день видався дуже непередбачуваний.
будильника не ставив, а проснувся в цей найкращий день;) о 05:30, можна сказать все йшло по плану. на березі вирішив перевірити чи добре заряджається рушниця, переточили демпфер та замінили поршень. працювало добре під час забирання, а тут така опа:158:, не можу зарядити, годину грався на березі, поршня дістать неможливо, зарядить теж. зробив висновок, що щось з поршнем не так, щось розбухло мабуть. а в часі в мене теж обмеження, гратися ніколи. да би всім смертям на зло, вирішив зарядить і з одним постпілом все полювання, думки-овось це все не з проста, хм... трофей...
поки грався з заряджанням і розряджанням в воді, якась "САБАКА" в вигляді молодого кокера поцупила шкарпетки, "безвозмездно". часу лишалося обмаль, тому правельним рішенням було в костюм або до хати.
хоча я і не суєвірний але якийсь клин влазив в мізки, попереднє поздоровлення, кум і справді за тиждень поздоровив, я знаючи його пам"ять, вирішив що він прикольнувся і я подякував.:105:,а тут і на форумі. дружина подарунок теж завчасно підкинула, ну тут по обставинах... от і думку дурні полізли. але дурні думки лишилися позаду, а думка про трофей спонукала йти в перед. час швидко минав, лишилося зовсім не багато, трапився судачок, рішення було прийняте, а далі вже йти ніколи. вийшло все в активному пошуку і на "гіпер швидкості";) люблю пунктуальність і не хотів щоб когось затримувати в своєму очикуванні. нирялка вийшла менше 4-х годин, був взятий судачок трохи не дотягнув двушки. по дорозі заїхав в одне село, пошуки в нуль, дорога розбита, виїхав на трасуі думки, а чи потрібно було взагалі кудись сьогодні їхати?
все було в поспіхах. дружина встигла ще на моє прохання зробити "судака по хранцузьки":105: але фото вийшло трохи не етично в тарілці, так що без фото.
додому прийшов босий але на позитиві, домашня енергія більше не дала збоїв. негатив проходив, а з кожним тостом йшли думки - це все не дарма, можливо і якесь випробування, ну хіба ми шукаємо легких шляхів.;)
Удачі всім, не опускайте руки, те що не сталося, воно до кращого.
Всiм всiх наших ПЕРЕМОГ i вдалого сезону!!!
Амур 32
Бережiть себе!
Вибачаюсь за фото, вставляе тiльки леЗя:mad:
До чого техніка дійшла, прям з водойми можна писати. Переплутав графік мав виїхати Тільки сьогодні, але сталося не так як гадалося. Подивився і вирвалися з сім'єю. Розклалися, і я в плавання, ліхтарик не брав, останній раз все було й так видно. Коли знайшов рибу то насунули хмари і я тільки спостерігав сходи. Профукав судачка, якийсь блукаючий, і надибав окунів. Вийшов на муть, з лежки взяв першого, почав крутиться і ще добрав пару. окуня видались напрочуд мясистими і жирними.:D:D:D D поки м'ясо готувалося вхід п пішли мюнхенські ковбаски
severynruslan
20.06.2016, 14:14
Сом 26 кг 400 гр
день другий, ранковий дзвінок, приїду до тебе, може взять щось? може чогось не вистачає? кажу удачі не вистачає, приїжай. взяв на буй ліхтарика провсяк випадок. знайшов косу з гілочками біля неї, знову окуня але поменші, пішов по косі знайшов судачка, вже є чим пригостить. можна й до берега повертатися прониром. вийшов на більші глибини, взяв на руку ліхтарика для чіткості. в корчиках знахожу судачка, заганяю гапун по самий хвостовик, тягну, десь зацепився за коріння, ну з іншого нирка дістану, скидаю груз буя, підйом і відчуваю що вірьовка ліхтаря зачепилась за линь і штопорнуло на булавці. перша мисля гребти через силу, але здоровий розум взяв своє, без кіпіша, ніж або розплутать. кидаю ружло і розтягую петлю з руки, на поверхню. розумію що ситуація вийшла не зовсім зручна. але коли почав спокійно себе вести то і повітря більше лишилося. непересиджуйте, вчасно спливайте. на іншому нирку все легенько підняв дістав, ліхтарик прямо до гарпуна впав.
на березі вже гості зустрічають. швидко чищу рибу щоб промаринувалася і запекти. до столу з перебіжками до мангалу.все встигли, ще й судачка подарував, як кажуть і ситі і не з пустими руками.
Учитывая отсутствие какой-либо информации о состоянии прозрака в черте города, решил вчера провести разведку боем во что бы то ни стало.
Солнце садится поздно, раньше начала десятого на водоеме делать нечего, комары лютуют, куртку одевать надо строго перед заходом в воду иначе тепловой удар обеспечен)))
Прозрак конечно унылое ..вно! в среднем около 50 см. даже в траве. Немного больше по ракушке, но в выбранном месте ее весьма мало.
В траве присутствует бель и окуни, местами даже окунищи. Был встречен и судак, но совершенно не стрелябельного размера. пару сходов (что при таком прозраке - не странно) были идентифицированы как не судачьи по причине их не характерности для данной рыбы. Невзирая на то, что охота проходила в правильной для судака траве, достойный выстрела экземпляр встречен не был, что для данного места - редкость.
Температуру воды даже не смотрел, но после часа медленной и спокойной охоты в траве в сиииильно подсевшей пятерке до размеров трешки, стало прохладновато и начались частые позывы на сброс лишней жидкости. Благо зимой вклеил гульфик)))
В результате приноровился нырять почти пузом по дну, что позволило видеть значительно больше рыбы, однако и это не принесло результатов.
Короче охота без единого выстрела, исключительно разведывательная вышла. Где рып - не понятно. Зато прогнал сеточника. Понял, что давить на количество и популяцию рыбы бесполезно, надавил по жесткому, объяснил, что я в этой сетке и остаться могу. Подействовало!
Пишите чаще, даже об охотах без результатов. У многих есть поучительные истории по ТБ, да и сама ветка используется читателями не просто ради зависти трофеям коллег, а по большей части, как информационная.
Отчет за товарища.
Нырял в Железном Порту. время охоты 5,00-7,00. Прибрежная зона,в раене волнорезов. Взял два пеленгаса по 1,5кг. После двух рыбин,пеленгас перестал подходить на дистанцию выстрела. прозрак 4-5м. Много бычка,на вскидку 300гр.
Добавочка!:)
Вчера тот же товарищ выходил днем,нырял без ружья. Выходили пеленгасы по 3кг не меньше.
Пошел он сегодня утром.прозрак хуже и рыбы стрелябельной не было,только мелочь.
Клиент,одессит прислал видюху товарища,обратите внимание,рыбка есть везде,нужно искать! И это радует!!! :)
Я выходил на Днепр,пока скучновато. Вылежал двух окуней по 0,7кг и карасика 0,5кг. Для меня дневной окунь своего рода трофей,крупняк выходит редко,но иногда попадают 1,2-1,5кг.
Всем четности и удачи!!! :)Сохранить
Отчитаюсь и я!Пытался охотиться с пятницы на субботу! В воду зашел в 23,на берегу был в утренних сумерках!К сожалению полностью подтверждаю слова комрада Lawyera,прозрак если и не пол метра то точно не более метра в среднем!Нырял как по прибрежной растительности,так и по береговому свалу до 4-5 метров! По рыбе совсем грустно,если раньше хоть глаз постоянно радовали 500+ граммовые окуня,то в этот раз если и встретил таковых то один-два не более,судака по настоящему стрелябельного не встретил даже на 100% рабочих косах,с судаком вообще как то не понятно,за всю охоту видел едва ли полтора десятка судачьих детей!Одним словом если б не домашние любители рыбы,за четыре часа не сделал бы не одного выстрела,а так впервые за несколько лет охоту начал с щуки,потом голавль и напоследок пару судачков на грани зачета! И все... одна надежда на КВХ,может там по мелякам есть прозрак и рыба
Где-то ,на Черном море (не Крым),взял лаврака 6 кг.Через день был взят еще один на 4,8 кг.Глубины не большие 7-10 м,но вода мутная,прозрак 1-3 м.Рыба появляется в последний момент.В первый раз вышла стая 5 шт.Мой бый не самый крупный.Жена тоже отставать не захотела.
Взял камбалу на глубине 7 метрах. Лежала на песке. Вес не знаю, не взвешивал. Была приготовлена и сьедена на берегу моря.
Информация к размышлению страждущим.
Сегодня - 38 км по воде, глубины от 1 до 9 м, косы корчи канавы и тд. Видимость отсутствует вообще как понятие.
Отчитаюсь и я ))Видел прозрачную воду ,правда пришлось откатать 6200км --но бешеному псу ,,,,,,,,Рыба есть ,каждый день кормились ,лицензия покупалась на неделю(строгие правила однако на охоту)все 7 дней в воде был ,в основном по два раза в день (за исключением пары дней ,только дневных охот)Первый раз залазил под домом часикам к 6 утра ,потом днем по живописненьким бухточкам))Трофеев не было ,если не считать огромной морской черепахи ,которая приперлась утром в мои владения .разогнав рыбу ,я бросив ружжжо ,минут двадцать плавал с ней ,прицепившись за панцирь --ух и ах какая дивная животина ))По рыбе ,просто не хватало здоровья (вино у них правильно разлито в литровые пузыри )вылежать крупняк ,мелочь подходит на выстрел ,а приличные блюдца крутятся на безопасном расстоянии,основная добыча это килушные баракудки дорадо ,взял нескольких рябчиков,группера,каких то пелагиков постоянно снующих вдоль и поперек,кефалька регулярно теряла своих бойцов(правда упорно игнорила замануху)приходилось делать лежки на 10 метрах ,где была какая то рыбья тропа ,Обязательным атрибутом в правилах охоты --буй красный ,от которого рыба шугается ...видел местных охотников -все без буев с лодками ,но мне дел с властями не хотелось иметь --поэтому маЭм шо маЭм,наткнулся на инфу что как то россиян взяли за задницу без буев и сильно наказали )))Можно было отмахать пару км на ластах в холостую,чтоб дойти до интересных мест ,где проявлялась рыбка )))Разница с пресноводной охотой ,в реке если ты уж нашел рыбку то процентов на 70 ты ее возьмешь ,на море с таким прозраком ,рыбу ты нашел но взять ее ой как сложно ))Там под одним камушком приличным,на 8метрах сидел кто то большой и страшный ,стоит гад ,выпады в мою сторону делает ,плавники раздувает ,а достать его не могу ,не долетает стрела ,он даже не дергался после выстрела -издевался просто,а где то за ним еще большие тени бродят ,я три дня на эту дырку убил ,пытался вылежать его --но никто не хотел умирать ,в общем эта семейка решила с изменением погоды переехать куда то ,подальше от назойливого и голодного охотничка)))Места очень красивые -люди доброжелательные --братья северные туда не заезжают ,,,жаль напарник отказался открывать сезон по прозрачной воде -пришлось ехать своей ячейкой общества ))
Умирает ветка однако,ребят оживляйте ,без нее и ГРОТ загнется )))) Нееееее,у меня культурный шок,после 20метрового призрака, вчера окунуться в 30см видимости и кучи травы путающей все конечности ))Нельзя так резко )))Далеко ездить обломались ,по сводкам прозрака нет ,решили чтоб не так обидно было, выплыть на ближайшие грядки под городом ,))Вроде на пляжике ,пока в воду заходили водичка чистенькая ,а глянув в эту кашу через маску у товарища вырвался непроизвольный мат,перспективненькое однако началО))После моря пришлось отгружаться заново ,скинул съемник ,а потом еще и ножные груза ,потому как все путалось топилось и прочий дискомфорт ))Только после этого как то наладилось ,))Видимость лучше не стала ,может в одном месте прояснилась до 90 см или даже меньше ))Очень много лодок мотоциклов летающих ,вроде и далеко ,но нырять дискомфортно,ощущение что лучше не всплывать и переждать пока он пролетит над тобой (хоть повторюсь они далеко))))Упирались в кормящегося на траве судака и что бог пошлет ,хоть с такой видимостью расчитывать можно лишь на смертников посланных Нептуном на верную смерть ,на удивление такие нашлись ,взял пару судачков ,один даже за 2в плюсе ,ну и до двух может полтора ,ну и по мелочам карасик ,,,,,,,Товарищ тоже кого то вбив ,Купались до двух ночи ))))Собственно для меня ,это было открытие сезона по пресняку ))))приписка ---видимость говно --без удовольствий
Дело было на Южном Буге. Решили поплавать благо вода была более-менее чистая, выехали на долгожданное место и после не долгих обсуждений место нырялки решили с ребятами пройти вдоль травы так как на русле 2 дня назад рыбы не было. В воду залезли в 23-00 - 23-30.
Первое что не понравилось это ход рыбы, откровенно говоря рассчитывал что она уже будет к этому моменту стоять, но не тут то было... проныряв первый час я не нашел ничего на что можно обратить внимание, только мелочь размером до 100-150 грамм, пару карасей с ладонь пытался поймать для интереса но и те не давались в руку. Ситуация началась накаливаться и кровь закипать... Благо через минут 30 взял судака на 1,25кг который стоял наполовину в траве. Хоть и нырял под траву и заглядывал и ложился но что-то больше не везло... В течении следующего часа на глаза попалось 3 карпика с 15-20 см, 1 амур на 0,8-1 кг и такой же сомик, решение было принято не трогать и сопроводить малышей, а вдруг к мамке или папке выведут. К сожалению, они со мной согласны не были и по причине нехватки кислорода пришлось всплывать, после чего рыба была утеряна, но настроение появилось, видимо не всю рыбу у нас выбили браконьеры с фирмы "Антина"...
После получения маяка от коллег, что пора бы и домой ехать, направился к берегу и на глубине в 1 м, из травы на меня вышел еще 1 судак на 1,19кг после чего и был направлен на кукан.
Фото не делал. У ребят получилось тоже по паре судаков на грани зачета. Из увиденного были карпики и мелкий карась. Осталось дождаться когда малыши вырастут.
мда пустовато. треба хоть щось чиркнуть для підтримки штанів;).
крайня рибалка вийшла дуже робоча але не така вже й рибна. пройдено більше 5-ти кілометрів, якщо брати по карті навпростець, і не враховувати вигини русла. вода підпортилась, з 3-4 м до 1.5. чи то я не дуди поїхав? річка дуже заросла водоростями, є для молоді де сховатися да й не тільки для молоді. бачив білу рибу, косячки окунів, пару судачат, розміром з сільодку. взяв окунчика десь біля кіла. нирялка, як кажуть, пішла на задоволення.
але є й неприємні факти: є люди яким не байдуже чисте довкілля, а є .уйло якому руці по локті повідбивай і він не зрозуміє за що- це як коментар до останніх фото.
Модератору: прошу прощения за не адресное размещение, разместите, пожалуйста, в нужную ветку.
Вчера, 14.07.2016, решил поехать проверить видимость выше Киева. Как раз, думаю, определю ребенка в дет.лагерь, а на обратном пути в воду. Важным моментом считаю отметить, что дет.лагерь при санатории СБУ в смт. Ворзель. Припарковав авто в 5 метрах от КПП, напротив главных ворот, пошли оформлять документы в админкорпус. Спустя 5 мин., в 17:15, сработала обратная связь на брелоке сигнализации. Прибыв к машине с досадой обнаружил разбитое заднее правое стекло и отсутствие сумки с моим любимым «федей» - Aeris F10 и любимым фонарем MJ-810Р (я его переделал под диод MT-G2). Лежали они в сумке из-под ноута, чем и привлекли внимание преступников. Да, согласен, лоханулся, оставив сумку в авто, но если и в этом месте потрошат машины, то недалеко дело и до стоянки на улице Малоподвальная.
И вот тут, джентльмены, весь трагизм ситуации в том, что, читая на сайте СБУ отчеты о проведении сложнейших оперативных мероприятий по сохранению конституционной целостности государства, мы видим неспособность обеспечить безопасность периметра своей территории. -Камеры!? -Охрана!? - «А я что, я ничего не видел! И не слышал.»
Джентльмены, искренне прошу вас, если будет информация по сбыту краденых вещей, или другая, представляющая интерес, свяжитесь со мной! Тел. +380 (67) 321-77-II. Юра.
1. Прилагаю фото феди на которых виден VIN код (05103174) CM-003174 05/11.
2. В фонаре стоит огромный желтый, на весь диаметр отверстия в рефлекторе, диод MT-G2. А так же к фонарю прикручено крепление для фиксации его на планку пикатинни. Делал сам, вряд ли у кого еще такой есть. Фото аналогичного нового фонаря, с таким же креплением, только сворованный потертый, рабочий.
Всем спасибо.
Киев--ночь--видимость гав-но(вооооще гав-но)---никто не пострадал----удовольствия никакого
В ночь с пятницы на субботу первый раз в году вышел на рыбалку с ночевкой на лодке. И по спал и рыбы наловил кила 4! :) Карасики,густера и даже 4 рыбца словил. Но каким то чудом про...л свой апнутый фонарь для ночной охоты! Так что на ближайшие пару месяцев прощай ночная ПО. В воскресение вышел на охоту днем. Прозрак 2-3м,красиво но рыбы маловато. Почти три часа молотил воду,стрельнул трех карасей по 300грм.:D Правда видел коропца 4-5кг,резвый оказался. так и не стрельнул.
И пусть мне теперь скажет хоть один рыбак,что ПО это шаровая добыча рыбы...!
Сидя в лодке,плюя семки,можно словить как минимум 5-6кг и это при моем делитантском уровне рыбака. Но свое удовольствие тут есть :)))))))))))
Удачи коллеги! :gan2:Сохранить
Охота была занятием второстепенным (изначально планировалось ехать на Днестр с Апносом пофестивалить , но погода испугала) , ездили отдохнуть , тем более уровень воды в вдх МАЛ :eek: , заросло безбожно (от местных услышал что в дамбе "промой" и возможно спустят в скором времени , полностью, для ремонта , такое уже было :( ) , прозрак от метра до двух с "дымкой" , суб-вск = много ночников Луцких и Ровенских Очень много , просто елка новогодняя :cool: (видно популярный стал Этот вид охоты , но то таке , ругаться не хочу, хотя в разговоре узнал что ни кто из них на Ежегодное зарыбливание денег не давал, наверно все заняты днем на работе и дело совсем не в поведении ночной рыбы... )
Да ладно , . С чистого листа ;) - отдых на уровне ! в первый день жарил виноградных равликов :eek: :D хотел удивить компанию :ajmolodec: , скажу так - кушать можно но усилия в приготовлении не стоят того , улитки как улитки , мне кажется лягушки будут более Изысканными по вкусу ;) . По охоте - на покушать в первое время взяли сомка и пару тройку линей щучек , в день отъезда как подарок , видел гуляющих в пол воды карпиков , амура метровоооого :D, много срывов "донной" щуки , одну взял .
Если безмен не жмот то 9 200 , судя по башке все 9500 ;)
ЗЫ прибились две кошки из лесУ :) , дочь уговорила "вывезти хоть до города " :D , пожалел так как оные уже словили по паре клещей , до сих пор во дворе бегают , ждут хозяев ;)
Всем удачи и здоровья !
на розливах однієї з місцевих річок.
серед тижня вирвався поплавать, сонце світить, погода шепче, відпочиваючих чомусь зовсім було мало. рибка теж ні як не виказувала свого місця знаходження. але через пару годин з"явився перший старт і ще через якийсь час натрапив на хмару муті. почалися льожки біля цієї муті, і на одній з них вихід двух сазанчиків, вже думав їхнє щастя, не з під руки. але їхня цікавість їх і погубила. вийшовши з лівої сторони вони кинулись знову в ліво але підмигування, симпатичного гладко поголеного музтчини їх не обійшло стороною і вони вирішили подивиться з близька;). розвернулись і заходячи по кругу підставились під постріл. завжди уходить більший, це як аксиома але в моєму випадку блищий був більший, який потягнув на 5. на зворотньому шляху все та ж пустота. сазанчик виявився деформованим, можливо від дії ел. вудки, частенько такі каліки трапляються, відчуваєш себе не мисливцем, а "санітаром водойми":mad:.
як завжди потрапляє в око не приємне, після відпочинку ніби місце прибране але по центру стоянки, я так зрозумів вже відїжали, хтось наклав нагадив по серед гарного місця.:( мля... чи люди раз в рік виїжають відпочить??? не розумію.
Други, подскажите, есть какая-то такая пословица, в которой если не везет в охоте, то везет в чем-то другом? А то мне оч сильно должно повезти)))
Вчера на ночь глядя с напарником спустились совсем чуть ниже Киева. Ветра нет, течка умеренная, по крайней мере с берега так кажется. Пока переоделись комары зажрали просто всего, думал эта стая нас целиком заглотит :D
Зашли в воду, напарник уже даже поднырнул, а у меня заключительный аккорд - зарядка ружья. Как грится - ничего не предвещало беды.
При попытке зарядить, почему-то не произошел зацеп зп спусковой механизм и соответственно немного дав выйти гарпуну повторяю попытку. И вдруг из ствола вырывается безумный воздушный фонтан, пузыпи как из взболтанной бутылки шампанского, только значительно больше размером. Ну думаю, все, приехали.
Но как оказалось, это было не все. Когда я достал ружье из воды и попробовал ход гарпуна, оказалось, что рукоять ружья сломана по самое немогу...
Короче у меня охота накрылась. Тем обидней было потом просто нырять и наблюдать уходящих стрелябельных сомков и судачков. Трофейного конечно ничего не видел, но сухим из воды не вышел бы, что собственно напарник и сделал.
Вода 24, покупаться после охоты - самое оно, прозрак 1 м. стабильно, местами до 2-х, течка почти не чувствовалась в промежутке с 9.30 до 23.00, правда и охота проходила далековато от русла.
Первая трофейная щука в этом году.
Место, ну как обычно, где-то чуть ниже Киева и чуть выше Черкасс:D.
Подопечная стояла под травяной крышей на протоке. Попыталась уйти, но мастерский:D выстрел в позвонок парализовал на месте. Даже не шелохнулась, я уже не говорю о сопротивлении. Тупо встряла мордой в песок. Вес 9,250 на пустой желудок.
Кстати, и судачок появился. Осень приближается.
можна було в тему фото або в рибацькі "отчеты" але була присутня активна пурналка.
вирвались на вихідні на кордон Хмельницької та Чернівецької обл. приїхали вже пізно в вечері, переправились, розбили табір. з ранку активні зірвались чуть світ спінінгувать, а ми сіли на фідера з феліжанкою кави, рахунок відкрив я з плотвичкою. деяких людей я бачив в перше, були як рівненські так і чернівецькі. в годині 10-тій дзвінок від наших спінінгістів:
-беріть снарягу та дуйте сюди і вже.
переодяглися і вже через пів години ми були біля них.
-дивіться, ось навпроти отих сухих корчів викидається час від часу риба, глибина 14 м. на дні завал.
потераючи руки розробляю план з декількома варіантами і в воду. ось тут і стався перший "нєжданчик", в стволі не заряджаний гарпун і я бачу, що в цій легко-цвітучій воді не видно наконечника:(. заходжу від берега і спускаюся в глибину, на 7-ми трохи краще з прозраком, дійсно на другому різкому звалі з"явилися гарні корчі і спуск йде далі стрімко в низ. спускаюся по-троху, оглядаючи торчащі дерева, чи часом немає залишків сіток і ліски. великою перешкодою стала погана видимість і велика глибина. біля нашого табору водичка як кришталь чистенька. але руки не опускаю, пробую далі, рознирявся швидко. бачу результата немає почав лягати в льожки на дні і в пів води віски. риби не видно, крім стай верховодки і окуньків. вийшов на берег, час від часу риба льопакє, на вскидку 3-4 кг, відійшов далі і знову без результату.
переїхали на трохи мільчі місця з водною рослинністю, результат той самий. правда трохи раків взяли, народ фоткав і облизувався, я сказав що діліть між собою, мені і сало добре.:D
спінінгисти зловили пару судаків з кіло та невеликих окунів, все на жарку.
наступний ранок розпочався схоже з минулим, тільки після кави і ми дьорнули на окуня. окуня сильно перебивав в кльові господар водойми-бичок, обриваючи ножки, хвостики і клешні в приманки.
на вечір приїхав ще один "Кулібін" переробив мото косу на мотор, в ранці влаштували змагання з мотором "шлель", результат однаковий, не дивлячись на різницю лопастів, як кажуть: медленно но уже не веслами гребсти.;)
після обіду зробили невелику розвідку для нічного вихода. а на базі чекали люди з проханням знайти їхні окуляри "паралоїди":D, подарунок дружини.:158: як можна було відмовити, тим більше тут прозрак бомба. помітив, що на великих глибинах з гарним прозраком вода чемно запрошує до себе все глибше і на довше. що після одного нирка мене дуже насторожило. окуляри були знайдені і віддані, господар і його тесть почали шукати фото докази:D що це саме ті окуляри. :D і бєзвоздмєзно презентували з під он тієї гори не чим не оброблені екологічно чисті кавунчики.:D:119:.
в ночі була знайдена риба, сомик кіл на 5, пару карпиків від 0,3 до 2-х кіл. риба лишилась чекати до кращих часів. о 04-тій вийшов наш рибачок, ми розповіли де бачили багато невеликого окуня. з ранку виявилося, що то був вже не такий і повний місяць всьому причиною як нове місце з рибою.
виїзд був спонтанним і з невеликим терміном. все пройшло в активному режимі як один день. але і погода і компанія-супер. в ранці на стільчику з кавою насолоджуєшся краєвидами, одного ранку навіть карпики кидалися, ледь всидів;), а в вечері цвіркуни проваджають спати.
подали ел.енергію і почався ажіотаж, десь з"явилися тройники:D. ех пониряли на славу, хоч і без риби але на прозраку нирялка як насолода, то кам"яні уступи, то коряжки. дай Боже не в останнє да з такою компанією.:Smile053:
з Днем Незалежності!
бережіть себе.
severynruslan
04.09.2016, 19:01
Киевское водохранилище.
Кузенька
12.09.2016, 14:14
Прозрак - печаль - менее метра. На прошлых выходных был даже лучше. Зелени с Киевского надуло столько, что при всплытии этот "ковер" закрывал вид на звезды из-под воды. В воде 3,5 часа. Результат - 2 хвоста + 2 схода, которые видел. Судак на песке, на ракушке его не видел.
Дело было вечером -делать было нечего)))Надежды на прозрак не оправдались ,ехать далеко не хотелось ,решил проверить ближние грядки,Надеялся что упавшая температура немного прочистит воду --ан нет --стало еще хуже чем несколько недель назад на этом же месте,хотя за городом (ниже Киева)видимость была вполне рабочая ,около 1;5 метров ))Вчера только 05 ))Куча зеленки -даже на термоклине она ))Все решал куда плыть или подальше или так костюмчик намочить ,но мелькнувшая поднятая ласта и ореол света конкурента не оставили выбора --таки подальше)))Городские ночные огни сыграли злую шутку --из за них совершенно не видно плывущих барж (а мне нужно было пересечь фарватер))плыл на буе без маски башкой крутил)жарко в семерке убегать от баржи,ее падлу совершенно не слышно,лежа на буйке пришлось попотеть ,вот уже спасительный бакен,но на всякий случай отсвечиваюсь в строну баржи ---оооо меня заметили приняв немного вправо и включив прожектор,правда я уже был возле бакена ))огни баржи сливаются с городскими огнями и теряются ,)))отдышался немного ,и в кашу зеленую))скажу так если бы не пришлось переплывать реку -то вылез бы и поперся домой ,а тут ничего не оставалось как бултыхаться )))линек килушный --мои не едят пусть живет ,подлещики карасики и прочее ))наверняка было еще что то но с такой видимостью оно не подпускало )))Решил плыть вверх по течению (вполне себе дует )хоть раков соберу немного (были и по 5ть)в процессе сборки раков была и рыба вполне достаточно для одного семейства и отдать друзьям на фаршировку ))судаки сомик щука ,,,Уже на обратном пути замечаю хорошенькое полено кил на 7 точно ,стреляю почти в упор,а ружжо вываливает гарпун на треть колет щучку в башку и все собственно))видимо пока возился с сомиком попал песочек в ствол и при зарядке (вроде нормально шло)все стравило ))Это видать мне товарищ Нептун по рукам дал "нефиг падло переловами заниматься вали в койку домой"И хотя впереди маячили перспективные отрезки --можно было еще глянуть и ружье было запасное с фонарем на буе ,но я вняв голосу бородатого дядьки с тризубом погреб до хаты)обратный путь прошел без приключений )))така фигня малята,с видимостью в городе еще рано ))в прошлом году в это время было лучше))
давненько чет я тут не писал, та как то и звастаться не было, лето какоето пролетное было, карпа мало видели, так получилось что остались мы с другом без эхолота, и ныряли все на бум по старым провереным местам, но они имеют свойства заканчиваться, на неделе говорю другу, давай крутись на бабки скидываемся и покупаем эхолт, вобщем поскребли скинулись и купили, результат не заставил себя ждать, ныряли и субботу и воскресенье, вообщем отчет за два дня и фотки две за субботу и воскресенье
щучка 4,5 кг что удивительно, раньше была редкость , а тут за месяц уже троих взял
ну а воскресенье мой первый амур 16 КГ затянул
вышел надо мной в метре от головы на 4 метрах, выстрел снизу в верх и вся катушка линя около 20 метров ушла, хорошо друг в лодке был и не успел еще слезть в воду, я быстренько к лодке, отдаю ему ружжо, беру его заряженое и по линю за амуром, второй выстрел и затягиваем в лодку
вообщем удалась охота
А я пока что в этом сезоне не видел трофейного амура. Третью охоту в подряд,специально иду на его места и пока что без трофея.
Хотя на прошлой ночной охоте,в высокой траве нашел сомика 7кг. Один выстрел - килшот. Много мелкой щуки 0,3-1кг. Видел плотву на вскидку 0,7-1кг,но такая резвая,даже ночью, так и не попал в нее. :)
Есть желание ночью на фарватере поохотиться,но как то не выходит. То туман мешает,а другой раз ночью такой движ барж и кораблей больше чем днем! :)Сохранить
прогнозы не утешительные --дожди )))вчера ночью рванули искупать тела в прозрачных водах Днепра))Ой --с прозрачными водами погорячился ,относительно прошлой неделе упала видимость прилично ,было железных 3метра (это ниже Киева)сейчас не более 2х а то и меньше ))Погребли подальше в ночь ,красота штиль полный тепло -сказка))На этом самом "подальше"каждый из нас (два лоха)прошляпили по сомику ,с чем и погребли обратно ,тяжесть прощелканной рыбы не сильно влияло на наши судоходные качества)))Уже под береговыми отмелями в травке взяли малехо раков,пару судаков в продуваемой течением траве ,не обошлось и без очередных счастливчиков рыбьего царства(они были быстрее)))Нас таки догнал дождик,переодевались под душем----красота ,лягухи по дороге скачут--романтика ля))прЫпыска очень странно ,на точке где всегда по осени стоял судак в траве --никого нет -и травка красивая правильная и течение небольшое --а живность игнорирует ))
А я снова ездил искать амура! 4 часа охоты,прозрак 3-4м. Водичка еще теплая.Дали нормально воду,работал против течения.Костюм 8мм,реально жарко,в рукава запускал воду чтобы остыть. По рыбе очень скудно. Много мелкой щуки от 0,3-1кг. За охоту встретил штук 30...:))) парочку сомиков 1-2кг.
Короче,по амуру пока голяки....,хотя один малыш засветился. В 24,00 в пол воды прогуливался. Такой 2,5-3кг. Не тронул подростка,но и не встретил его старших товарищей. Придут наверно позже,когда водичка еще больше остынет.
стрельнул на жареху щуку 3кг,в итоге поменял знакомому на 1кг креветки к пиву! :))))
Юрий Бич
09.10.2016, 18:35
Решил поохотится в пятницу так как по прогнозу это обещалось последним погожим деньком. На самом деле дождило, но на охоту не повлияло. Видимость от 1- до 2+ м. Температура воды не мерялась но в районе 12-13 градусов. В потоптаной 7-ке было вполне комфортно. Крыши были но наверное уже последние. Глубины 1,2 - 1,8 м. Глубже крыши были пустые. В итоге - сом на почти 8 кг, судачки 1,1 - 1,8 кг, карась почти кило. Плюс несколько сомовых и судачих сходов.
поїхав до тещі на день народження, поки готувався св"ятковий стіл проскочив на річку. прозрак відмінний, після дощів піднявся рівень води і збільшилась течія. пурналка мала бути годин три, якраз вибрав відповідну ділянку з корчиками. але все не так сталося як гадалося. знайшов свого трофейчика вже через годину, стояв в закритому від течії місті, корчі з травою. точної ваги не знаю, ваги на 12-ть сказали, що там трохи більше.:D
як говориться приємне з корисним.
Видимость в городе так и не появилась к сожалению)))Вроде под берегом аки слеза ,а харю опустишь в воду ,ан нет не более метра))В семерке замерз дико ,плавали 4часа ,ног не чувствовал (носочки пора зимние )Взял двух судаков (кормятся в травке)и одного мазанул)))Навожу ружжо на горизонтально лежащее нечто,мозг почему то дал сигнал что это нечто --какая то труба притрушенная пылью и нефиг портить об железяку гарпун(точно помню эту подлянку от него)так и вел вдоль трубы луч фонаря ,пока конец трубы не закончился парой злобных глазок,стрелял наверное в момент старта --кому то повезло ,,все по честному )) Где то слышались звуки выстрелов и последующие за ним звуки мата выпущенные через трубку,напарник охотился и все время мазал ,так и вышел с раками без рыбы (наверное ружжо перекачено)Взял штук ...ть раков и со стучащими зубами пошли обнажать свои широкие спины под бодрячковый ветерок северо-восточный)))Дома каким то образом ,оставленные на балконе раки ,в высокой кастрюле умудрились совершить побег ,трое самых шустрых были обнаружены собакой ,поднявшей шум на беглецов ,,,,за что получили индульгенцию ,за волю к жизни,и были отпущены в близлежащем озере во время прогулки с собакой ((боритесь та поборите)Прыпыска--куча народу плавает но отчетов никто не пишет ,понятно что нет трофеев чтоб все охренели и обзавидовались ,,но здесь многое видели рыбку всякую и пугать их фото рыб нет смысла,а отчеты полезны крупицей информации ,по которой решаешь где искать свою рыбу и куда ехать след раз((мол видимости в городе нет ,рыба была в траве,холодно и прочая мелочевка))Жаль загнется ГРОТ я так к подвоху и не привык почему то )))
Ночная с пятницы на субботу чуть выше Киева,русло и залив Днепра! По руслу совсем печально или не там искал из зачетного видел только щуку,трогать не стал! На заливе вроде и с неплохим результатом вышел,а ощущение что просто повезло и рыбы нету! За четыре часа было взято три судачка весом 1-2 кг и при желании можно было и более! Вся рыба на глубине от 6-8 метров(песок и немного ракушки). Под берегом не нырял,показалось что там вода холоднее,а был в семерке и решил отдать предпочтение более активной охоте дабы не замерзнуть(не замерз).Прозрак метр,от силы полтора и то местами,раков куча,но не беру
тони монтана
24.10.2016, 14:39
Осень радует своими красками и прозраком.
Вчера охотился без лодки ниже Канева. Видимость отличная, метра четыре наверно, очень слабое для тех мест течение.
Глубины 8-10, все знакомые корчи пустые. В севшей семёрке свежо.
В итоге 2 трудовых не крупных судака на жарёху.:)
Когда вышел на берег разговорился с рыбаками, которые стояли с палаткой на берегу, так они рассказали, что до меня тут три лодки с подвохами оснаваливалось. Так я себе предстваил сколько охотников в одни и те же корчи заглядывает за выходные.:gan2:
Саня ZP,UA
28.10.2016, 11:48
В7 доброго ранку!
Ось і випала нагода написати в цій темі, бо останнього часу обставини складалися таким чином, що воду в цьому сезоні я бачив лічені рази ...
Отдже, все було десь так ...
Учора ввечорі я твердо вирішив перевірити "підводне царство" на наявність дарів, бо вже був радий і невеличкій рибі, й десятку раків, якомусь цікавому непотрібу, що загубив невдаха - надводно\підводний родич по "несчастью".
Ця думка в мене стійко виробилась тому, що з місяць на передодні я ніяк не міг потрапити під воду. То штормовий вітер, то комради позахворювали, то самопочуття підводило, але бульш за все виматувала виснажлива праця в дві зміни (вдень будівництво, вночі основна робота і так по колу усе літо та осінь).
Тому, твердо вирішив "закрити сезон" в четвер, бо тоді п"ятниця теж входить до складу вихідних _)))
В черговий раз кум відмовив мені в кум-панії, бо в нього шмарклі. Але мене це не зупинило. Перепровірив снарягу, бо пірнав вже давненько, стара сімка додавала занепокоєння моїй прокладці сала, бо хто його зна, яка зараз пінтура води ... Отже традиційно, узяв з собою старшого сина (справжнього автоохоронця), та поїхав на Дніпро.
Нічого не наговорювало на халепу, тільки щмарклі кума, які додавали негативу до загальної картини _)))
Вітра майже не було, небо чисте, місяця нема, вода спокійна та з берега наче прозора, але додали рівень води (я вже подумав, що попав на початок "обратки"). Перші пару занурювань показали начеб то непоганий робітничій прозрак, десь метра півтора, але подальша розвідка показала дійсну картину.
Скажена течія підняла муть на всій акваторії окрім заток, прозрак став метра 0,4, не більше. Коли доходив до дна, здавалось, шо я іду на лісапеді до низу обличчем, і що буде попереду, я не знаю _)))
Але акваторія була більш-меньш знайома, тактику вибрав, зачекати за каменями чи потерти пузом траву/камиш, доки не скинуть течію.
За каменями натрапив на стайку амура, який теж вирішив перечекати течію, але він увесь був, як то кажуть, "на хвості", та не підпускав, тому, в тому прозраку, було чутно тільки сходи та короткочасні образи срібних торпед, що не давали змоги навіть встигнути поворухнутися _(((.
Час минав, а умови тільки погіршувались, та й плющена восьмами роками "семерочка" якось подляче посміювалась над моїм салом, аж так, що гульфик прийшлося діставати разів з десять, бо пінтура була 13 градусів а на поясі вже тільки 4 кг _))).
Отже вирішено було вертатись на свій берег, бо вже добре почав в траві підмерзати, риби все одно там не було, та й сина може почати хвилюватися, коли я не повертаюсь в обумовлений час.
Піднявся під берегом уверх по течії, щоб змило мене десь у те місце, з якого я стартував на тому березі. Вигрібати почав одразу по діагоналі, бо гребля дмула ще сильніше ніж коли заходив. На дні картина не змінилася, лишався все той же "лісапед" але десь на двойко швидкостей більше _)))
Чергові спроби знайти улюблені місця нічим не закінчілись окрім виснаженя, муть, течія та затримка у 0,25 сек. не давали ніяких шансів на успіх. Тож було обрано тактику діагонального перетину ріки з вибірковими пронурюваннями для "малювання" загальної картини того неподобства, що відбувалося. І як тут не згадати про кума шмарклі, яки мені ще удень почали натякувати що треба лежати під ковдрою та конопати Райберт _)))))
На чеговому занурюванні я подумав, ну не може бути так, що сезон я закрию з поганими відчуттями, і раптом, під водою, десь попереду себе бачу щось схоже на спину гарного соміка. Думки полетіли в голови, навіть на мить забув про рушницю та почав любоватися істотою. Але урок з амурами нагадав мені, що це полювання можна погіршити ще більше, якщо того троХфея я не візьму.
Так як прозрак був поганим, вибрав тверду місцину у тому тілі, та засадив гарпуна по самі"помідори". Жах всилився в мене, коли я подумав про катуху, яку воно почне зараз розмотувати, одразу згадав два випадки (1 про товстолоба на 50 у колишньому ДНІПРОпертровьку, 2 за про*об рушниці в Запоріжжі з вимкненим ліхтарем). На мій подив, катуха навіть не дзьобнула ... Спочатку я подумав, що відірвав гарпун, як на минулому полюванні, посмикав, щось є ... Швидко почав "зматувати вудило", тобто, підтягувати линь, щоб подивитися на ту морду, шо я знайшов на дні. То виявився товстолоб, яких я беру вкрай рідко, та ще й рекордних для мене розмірів, від чого я трохо піддав адреналіну (але не того, про який ви подумали _))), а справжнього, надаючого сил та натхнення). Перевернув його до гори пузом, та швидко почав шнуровати на кукан доки той не оклигався та не почав самбу. Коли все "запуковав", став витягувати стрілу. Виявилось, що я влупив в нього дуже гарно, в саму башту, у самий мозок тієї танкетки, що і відключило здоров"яка.
Вперся колінами в рибу, та силою потягнув за гарпуна, так його ледве витяг. Вважаю, що той розмір дав змогу підійти мені поближче, бо він мене не боявся а може й сприйняв за свого (ну малолі, он Герман володіє ружлом, котре спіймали разом з товстолобом, може й ліхтар там працював деякій час -))).
Не буду розповідати, як ми з ним вигрібали, як хапанула судома, які були очі в сина а потім в жінки, коли я приїхав додому, бо й так вже забагато наконопав, але роблю це не часто, та й привід гарний, бо товстий виявився на 20 кіл без одного !!!!
Сергей О
29.10.2016, 14:37
Днепр глубина 12м.
в принципі писать то і нічого але як кажуть: сказав А то кажи і Б.
не дивлячись на мерзотну погоду, дощ з вітром, назбиралася гарна компанія на рибалку. прибувши на місце, я відійшов до вітру;) , а повернувся з повною пазухою піддубців.
водичка прохолола до +6,+7. із за вітрів прозрак суттєво змінився в гіршу сторону але нирялось нормально. рибка була відсутня, але з нашої компанії всі щось знайшли. карасі ще висять в зіллі, не поховалися. і були щучки але не велички. компанія з іншого берега, культурно кажучи, остались з чупа-чупсами за щокою.:D
виходячи на берег хотілося просто сісти і так і їхати додому. але потрібно переодягатись. в тих хто виходив останній, на обличчі легко читалась заздрість дивлячись на переодягнутих.
по дорозі розбавили чай коньячком для зігріву і за день автомобіліста, багато не пили, трішки по відеречку.;)
кукани приблизно були у всіх однакові щучки і карасі все в межах норми і без трофеїв але всі раді і щасливі.
На днях на Podvohe пробегала информация о шикарном прозраке на Днепре в районе Киева! В связи с чем было принято решение проверить информацию на деле и вот по прогнозам ночь с безветренной погодой,захожу в воду и понимаю что ни о какой шикарной видимости нечего и мечтать(метр с натяжкой) плюс ко всему под берегом на поверхности слой сплошной зеленки при том что температура воды по ощущениям ниже 9 градусов.По рыбе тоже не густо,вся взята по руслу на глубинах 6-10м. Под берегом из условно съедобного можно было набрать карася руками и видел пару щук около 2 кг.Охоту закончил раньше обычного через 2-2.5 часа,так как на переходе решил снять маску и больше она не хотела одеваться не подтекая!
тони монтана
07.11.2016, 11:03
Нырялка в городе, ниже Южного моста. Ветренно, волна, тем не менее видимость была рабочая 2-2.5 м. Земснарядные ямы и свалы в них, местами одиночные палки. Глубины 9-14, очень безжизненно. Рыб не видел никакой, даже мелкой.
Вчера весь световой день проплавал в процеве. Что вам сказать..... такой пустыни я там давно не видел, нету даже ладошечно бели, в общем полный :opetr: взята лишь плотва на 680грам и то от отчаянья. А так- безрыбная пустыня. Рыбаки говорят что рыба ушла на дальний кордон, но где етот пресловутый кордон никто не знает. По охоте :
Глубина - от 1 до 10 метров
Прозрак от 2 до 4 метров
Регион - Процев, бобровые хатки, и дальше в сторону фарватера
Ночная в нижней части Киева.
Зеленка осталась, просто сбилась в крупные хлопья и разместилась в основном ближе к берегу. Прозрак от 1 до 2 м. в зависимости от дна и наличия растительности. Температуру воды не узнал, комп забыл, но в курте 10 и подношенных штанах 8 прохладно только при пассивной охоте. Рыбы толком найдено не было, даже бели очень мало для этого места и времени. За все время 2-мя охотниками встречены пару щупаков и неплохой судак, в которого я в новых десятых перчах и с весьма закачанным ружьем после починки умудрился промазать с расстояния около 50 см.
Течка была некислая часов до 9.30-10.30 точного времени опять же не знаю. Потом конечно некоторое время полный штиль и далее несильное течение. Траву в местах ее произрастания некисло сорвало, думаю еще немного и ее не останется вовсе.
Юрий Бич
11.11.2016, 20:21
Решил с коллегой поохотиться посреди недели так как предвещало неплохую погоду. Так кстати и оказалось. Итак ниже Украинки но выше Хоцок. Температура воды +5, воздуха +8, ветер сначала был слабый, затем вообще штиль. В 10-ке вполне комфортно, но когда рыбы долго никакой нет - становилось прохладно. Ныряли почти весь день, а рыба была найдена на одной из кос в траве, или вернее в том, что от нее еще осталось на небольшом пятачке 30х30 м, не более. 2 Судака, больший потянул 2,4 кг (на фото). Еще видел 7 судаков - на том же пятачке (возможно кого-то несколько раз) такого же или чуть меньшего размера, только уж очень пугливыми оказались. По одному успел выстрелить - сход одновременно с выстрелом, остальные не давали себя даже выцелить. Коса глубиной 2,8 м, дно видно с поверхности, но рыбу на дне распознать не просто было, приходилось подныривать. Проверено также было на глубине (до 8 м) и в камыше - пусто. В камыше приятно было видеть огромные косяки не очень крупной белой рыбы. Коллега взял чуть меньшего судака и говорит, что видел еще двух.
Увидев прогноз погоды на ближайшие дни решил что терять такой день нельзя!Место выбрал новое для себя(точнее хорошо забытое старое) практически в черте города!Глубины от берегового свала и до 10-12 метров,видимость от сплошное молоко до уверенных двух метров! Из рыбы достаточно много какой то черезчур активной щуки,всю что встречал только в движении, так что даже толком размер не понять,окунь достаточно но мелкий от силы ладошечного размера и огромное количество какой то мелкой тюльки!Вся рыба взята возле каких нибудь мелких укрытий,при этом более существенный коряжник был облюбован исключительно окунями! Самого приятного встретил вообще на глубине по грудь не более,точнее не встретил,а он сам вышел посмотреть кто там такой плюс был очень обидный сход прямо из под носа
поїхали на полювання не тоді коли я хотів і куди хотів, не дивлячись що була моя ініціатива але вже так співпало. було два гарних підрива, більш за все щука. а так тільки на горизонті з"являвся якийсь дріб"язок, з більшого, підлящик до 0,7 кг. можна було взяти цей дріб"язок на таранку але реально в мене був настрій не на те. вода +4, видимість добра. постріла так з свого ружжа і не здійснив. по руслу трохи назбирав раків. дітвора в захваті від них, а я не отримавши розрядки;) задовільнився розмочуванням і тим, що комусь теж добре. сьогодні з ночі завалило все снігом, по дорогам перемети, сидим дома:(.
Сергей О
13.11.2016, 20:08
Всем привет.Выше Киева с 14 на 15-е,корчи,-5-10м.Видимости мало,где-то метр.Рыбы практически отсутствуют,одну рыбку нашёл.Под замёрз без адреналина.
Днепр в черте города (Там где можно). Залез утречком в начале 7-го. Видимость 2,5-3м с фонарем. Глубины 7-11 м., песок – редко ракушка- очень редко корчебревна. Попалось одно обжитое метрах на 9-ти. После 8 начало сильно сдувать (надо заходить пораньше) на том и закончил.
передзвонив з пропозицією і сам за сумнівався чи варто їхати. але як кажуть ранок вечора мудріший. і зробив все навпаки, як люди роблять. відпрацював ніч і на рибу. дорога не зовсім прибрана, особливо чим далі від міста. між селами в лісі навіть траплялися повалені дерева.
переодягнувся і в воду, хвилі тільки наростали і мали якусь двояку направленість, до обіду хвилі подорослішали. надімною зависла якась здоровенна чайка-мартин, і визначивши, що з мене нічого взяти скинула лишній баласт.:D вітер правда це все діло рівномірно розтрусив, ну як мінімум на бабло можна розраховувати.;) прозрак радував, лише зимній костюм сковував з глибинними нирками, а під кінець ніби все вирівнялось. знайшов завальчики з підмоїнками, а риби немає. в одній такій підмоїнці замість судака стояв сплячий карась-буфало;) майже півторачка. знайшов місця на яких не був або не запам"ятовані, а риби все немає. і ось на лунному ланшафті помічаю темне пятно, приближаюся і бачу тоненьку гілочку, а під нею зачотний судачок. як раз і час повертатися, прониром йду до машини, натрапив на два гарних косячка окунів, менший шмиганув на глибині в розмірі 0,5-0,8 на вскидку, а ближще до бенега, на перепаді глибин здоровенна стая, особини від 0,2 і до 0,5 кг і гарно почали кружляти навколо мене.
назад добрався швидко, майже вся дорога розтала, а в більш переметених місцях працював трактор по розчистці траси.
судачок виявився музчином на 3,5 , прогонистий і не широкий.
Сьогодні завершив сезон ... Ще в понеділок відпірнав кілька годин на "своїй" річці, провідав непогану ямку з корчами. Надибав кілька гарних карасів на ній, по корчиках ... Вода піднялась, мутненька, але з під ліхтарика з метр видно.
А сьогодні, виїзджаю на берег, а яма і перед нею на кількасот метрів все вже під кригою ... Ну, я таки в костюмчику вже, потьопав на лід, хрустить-тріщить але держить ... Пірнати явно не вийде:D Поїхав вздовж річки, на перекатах-мілинах криги нема, але забереги в кілька метрів, та й пірнати там ніякого сенсу немає. Згадую місцину з корчиками і течією непоганою ... Переїхав - корчики під кригою, промито з метр чистої води поряд, пірнати під кригу з чистого з поверненням на промоїну якось не тягнуло ... Тим більш "сало" і крижини густенько несе, затори утворює частенько в промоїнах :cool: Їду ще нижче, знаходжу гарненьку місцину, заберег з мого боку пару метрів, проламується до чистого ... По руслу досить широко чистої води, на дні, я таки знаю є корчики. Нижче по течії уже річка на всю ширину під кригою, про всяк випадок беру з собою буй, щоб не залізти під кригу. Вода мутненька досить, але вже в воді і пірнаю :) Риби майже нуль, в корчах бачив пару щурят-недомірків і на тому все ... Корчі на глибину метра 4 вкриті якоюсь пористо-зернистою кригою, залишки трави і "нитки" також в кризі, точніше отій зернисто-крижаній структурі, товщина шару кілька сантиметрів. В променях ліхтарика видовище ще те ... Та ще й під водою :) Пішов вниз по течії сплавом, промоїні-дрівця продивлятись. Під берегові закраїни набиває "сала", не підлізти до корчів, пронирючи дійшов до перемерзлої впоперек річки, далі ходу немає. Попірнав вгору, а крига і сало все густіше, буй чіпляють і смикають назад. Вже не до перевірки дна, лавіруюми між льодом добираюсь до виходу на берег. В принципі, вчасно, по річці суне велика маса сала-криги, забиває вузькі промоїни, проривається далі. Дивитися непогано, але з берега, з гарячим чаєм в руках ;), що я вже і роблю. Все, на цьому, в принципі, я і завершу цей сезон. Як не дивно, річка пережила червневий катаклізм, коли нечистоти з Ромен і Чорнухинського району потравили рибу. Карась, щучка, під осінь траплялись судачки з сазанчиками, навіть кілька досить залікового розміру потрапили на пательню. Соменята більш ніж півметрові в підмоїнах під корінням затонулого дерева зимувати влаштувались , надіюсь до наступного року підростуть до норми. Взагалі осінь вдалась. Не те щоб часто з рибою на берег, але на "подивитись" знаходив частенько. Можливо тому, що ствол на буйку, а сам з ліхтариком в ямі чи на в корчах ... На корчах маса жилок, гачків, всякого сіткового повно. Тому спочатку пірнав з ліхтарем та ножем, розчищаючи місце, а вже потім, якщо внизу побачив щось "їстівног" розміру, то тоді в діло вступав ствол :) Хоча, згідно відомого всім закону, поки без зброї, рибу хоч за вуса тягай, взяв ствол - ніде нікого. Але не завжди удача була на боці риби, так що і мені діставалось на пательню риби :) Тим більш, по розчищено-розвіданим місцям досить часто все ж я був з рибою. Не густо, але і не пусто. Місцями масово верховода стояло, яма зверху донизу як хто насипав їх. Я і так і сяк - ну є ж харчі хижаку, хоч хто попадеться ? Але не судилось, раз надибав під верховодками судачків прозорих і соменя розмірів судачків. При чому, практично майже на березі, в коріннях прибережних кущів, мілкота рибна як кілька в банкі товчеться, і тут же міні-хижаки. Поряд яма з дровами, а вони на мілині. Хоча, частенько і карася гарного знаходив не в ямі в дровах, а саме в патичках при березі, при чому на ямі міг пастися маленький карасик, а в березі сиділи досить пристойні екземпляри.
Але це все вже в минулому, там зараз лід і "сало". Може воно й на краще що річка замерзне, тому що дві ями, які я провідував на минулому тижні, практично мертві, дно всіяне мертвою мілкою рибою, в деяких ямах знаходив також ще живу рибу досить гарного розміру, лежить на боці, але ще намагається плисти, якщо руками взяти пробуєш. Чи то електрика, чи то вибухівка, але рибі гаплик:cool:
Ну все, сезон закрив ... Рибу бачив, в Титаніка погрався :) Льодостав проконтролював, підводний лід побачив. Дай боже, наступний рік не гірше, хотілося б , правда, без рибомору від "сіно в полі загнилося і в річку потрапило".
Фото немає, фотоапарат всю осінь "радував" повідомленням "батарея розряджена". При чому, запасний комплект батарей теж саме. В місті працює, в ліс чи на річку, зась, мабуть "пороблено" :D
тони монтана
28.11.2016, 09:57
Суббота, Каневское водохронилище на ластах.:) Искали одно перспективное место на котором ныряли в прошлом году. Долгий заплыв на ластах, переход через пустые "футбольные поля" усилвающаяся волна ветер в лицо. Нашёл вырубку перегороженную сетями, рыбы не было совсем. Перспективное место, тоже было перегорожено сетью и было найдено на обратном пути на берег напарником. Я же нашёл локальную яму с резким перепадом с 6 на 13. Первый выстрел в упор по судаку прошёл мимо, видать сказался долгий заплыв на ластах:). Но на следующем нырке было найдено 2 судака под веткой, один был взят без промедления.
В итоге судак на 3 кг и уставшие ноги, у напарника пару судаков.
В ходе нырялки были обнаружены три длинующие сети промысловиков и их деревяные баркасы в далеке на горизонте, а говорят подвохи рыбу выбили;). Такие дела...
не дивлячись на сильний вітер вискочили понирять перед снігопадами, які вже по троху починаються. водичка як сльза, ну майже, не пливеш куди попадя, а вже вибираєш маршрут. то з ліва, то з права щось в далі темніє от і маєш напрямок. вода прозора, що як вспливаєш то здається що не 7-8, а метра три. місця знаходив з корчами, пеньками і підмоїнами але риби ноль, лише біля берега стаї окунів різних розмірів. розумієш, що як завжди чим чистіша вода тим менше риби. є місця, що видно була риба десь не давно але не тепер. поплив без годинника, бачу щось темніше і темніше під водою робиться, в азарті мабуть загуляв;). повертаюся до берега бо там напарник в 7-ці але казав що знайде чим зайняться. по дорозі назад потрапляю на якісь не значні палочки, забуююсь і в розвідку. місця з придонним хмизом аж не як не рибні але надія вмирає останньою і напарник сам сказав: ти плавай про мене не турбуйся:D,. і от на одному нирку висвічую щільний хмиз, підпливаю блище і ледь серед щільно накиданого гілля висвічується фрагмент не маленької спини. клоц, ходім зі мнов;) на берег.
на березі напарник розпалив багаття, з його слів, нагнав браків, ну як і обіцяв знайшов чим зайнятись.:D а я виліз вчасно, просто захмарилось трохи.
в дома вскриття показало, що даний судак був живородящим:eek:, було три ембріона і всі схожі на татка:D, крім хвоста й жабр нічого зовні не схоже, майже на долоню кожен.
друге фото: от буржуї вміють припіднести товар.:Smile053:
Зима, вода тверда, спогади спогади-приемнi спогади!!!
Як завжди, зимою про лiто, лiтом про зиму. Спогади про поiздку в Грецiю, на ЧС 2016 з ПП. Описувать всi 45 днiв поiздки i перебування на о.Сiрос дуже довго, я коротко.
Отримавши запрошення в команду, вiд нашого капiтана Лагутiна А., в якосты запасного спортсмена i оцынивши своi фiнансовi можливостi я видвинувся на Киiв i далi з мEтром на його машинi+лафет через три краiни два парома на о.Сiрос. Тренування почали на друг день пiсля прибуття, зрозумiли зразу-прозоро ГЛИБОКО важко нерибно, але... можна!
I так всi 45 днiв! Були i самбa i признаки декомприсiонки i гiпертонiя i свинцевi ноги руки, але ж працювали з iнтересом! З кожним днем в картлотерi точки добавлялись, органiзм адаптувавсь, приходило розумiння полювання в таких умовах! Ну а коли пiдтяглись колеги по командi колектив ожив! Пишу ы :), приемно згадувать вечiрнi планьорки;)! Тренувались на двох лодках, я з А.Лагутiним, А.Пятаков С.Мiрончук Б.Павлик на ласточцi:).
В результатi 10 командне. Коротко, дуже коротко якось так !
Як завжди вибачаюсь за фоти-перевертае мля!
вчорашній день видався дуже насичений, хоча і світовий день малий. з ранку на роботі знайшов сережку, віддав співробітниці, поздоровив з наступаючим в відповідь собачий оскал, і ніяких дякую. хотіла раніше підігнути під свій вплив, не вийшло, обіцяла "ніж в спину" , ну я ж не такий як вона, але видно могила тільки виправить.
відпрацював і в дорогу, забрав напарника і при виїзді з міста маршрутка виїжає на мою полосу і відбиває дзеркало заднього обзору. маршрутчик виявився нахабним але при наголосі про: почекаємо патруль і тд. почав визнавати свою вину і пропонувати фінансову компенсацію але не в тій кількості як треба було, лишнього я не просив. знову при наголошенні про виклик з"явився і недостаток. якось без зеркала, хоч і не комфортно але благополучно добралися на місце.
похмуро, орієнтовно -3, дав Бог не було обіцяного сильного вітру. переодягнулися і в воду, лишаючи в прибережній кризі сліди-діри розміром як ведмеді. в воді навіть якось здалось тепліше. Прозрак був мутноватий:D, першими в поле зору потрапили окуня, в завалі намутили, не став приділяти багато уваги. далі місця були не зовсім зачотні. на ямках, місцеве населення-браки, стали застосовувати нову тактику добування риби окрім драча, сітки які мають протягуваться з берегів через яму. на деяких ділянках ці сітки зачепилися і лишилися. драчувальники не соромячись шкребуть русло. трапляються подерті карасики. :( вода піднялась дякуючи не малим опадам в осінньо-зимовий сезон. на піщаному грунті помічаю темну пляму, думка: -мабуть завальчик, розвертаюся, наближаюся і бачу в приямку силует судачка, ось воно щастя, як мало треба. відразу згадав про дзеркало яке було замовлене і до берега. напарник вже був переодягнутий, взяв карасяку не менше 1,5. в мене судачок потягнув на 4 з копійками. назад поверталися вже за темно. таке відчуття що цей високосний рік хотів відігратися саме в цей день. додому теж було їхати не сумно, таке відчуття що чим дорожча машина тим тупіший водій, описувать ситуації не буду і так розтягнув звіт. сьогодні з новим дзеркалом і в новий рік;).
будьте уважні і людяні, з наступаючим Новим Роком! здоров"я, миру, злагоди, достатку і звісно збуття мрії, довгочеканого трофею!
Зная прогноз, понял, что если сегодня не, то уже не скоро, а если да, то просто понырять, но до тошноты чтоб хоть на неделю попустило. Время 12 дня - тока на Десенку (глубины, прозрак и нет струи). Отутюжил метров 500 русла, глубины 7-13 м. сплошная муляка и бугорки поросшие ракушкой, но тоже какие - то замуленые- редко мелкий окунь ни глины ни камней ни дров ни следов. Возвращаюсь, пейзаж тот-же. Но цель достигнута- ноги ватные, задержка падает, за…ся в общем. И вот как по учебнику-бугорок, бревно, под бревном выбитое гнездо, в гнезде судаки. Взял крайнего, остальные от греха подальше разбежались.
П.С.: ………..след от маски на морде еще не сошел, а уже в одном месте опять свербить начинает:confused:.
рванули сьогодні попалити св"яткові калорії:D. дороги чисті з невеликими ділянками льоду але минуло пів зими, а вибоїни лізути як кротовини в літку. з ранку -16, синоптики пообіцяли помірний вітер 4 м/с і напарник казав, що і сонце обіцяли.
перший крок- переодягання, все пройшло швидко і без лишніх оханнів, лише манжети підмерзали і тяжко було просунути руки й ноги. ніби все саме страшне по заду, і тільки мрії і невелика полоса берегової лінії розділяє від її досягнення. вийшли на кригу і відназу провалилися по коліна, далі обережно і повільно направилися до відкритої води. не все так весело було, знову провал. крига ніби і не тонка, а під нею набита шуга. почали проломувати і продвигатися в перед. поки вийшли з криги, було два переходи по кризі і два через неї. хвилин 20 пробиралися, згоріли всі і новорічні і різдвяні набрані калоріїі ми вже парували і пихтіли. ось це було випробування. стоячи по груди в воді вдіваю ласти замітив що по дорозі згубив груз-пояс. кинув буй, ружо і ласти в руках. повертаюся назад, прощупую ногами тропку в кризі і в самому кінці знаходжу пояс.:ajmolodec:
вітер не такий і спокійний, як обіцяли і в береговій смузі напресовав з пів метра щільної шуги, стою і відчуваю себе Челюскіним зажатим в кризі.
прозрак дуже порадував відносно останнього разу. але через пару годин я почав розуміти що риби при такому прозраку не буде або дуже малий відсоток її побачити. не дивлячись на свята, нирялка йшла легко хоча можливо з затримкою було тугіше. місця траплялися різні і навіть було видно, що десь недавно була риба але я так і жодної не побачив. напарник теж пустий але натрапив на невеличких окунців.
повертаючись назад, знайшов місце заходу, воно вже знову взялося поверхневою кригою. знову ці напряги, таке відчуття що ти в рідкій багнюці, втомлений після 5-ти часового запливу відчуваєш роздратованість:cool:. нарешті виліз на кригу, йду в бік де йшов напарник, там не було проломів. і відчуваю прогинання з тріскотом, зповільнююсь але провалююся. відчуваю біль на обох ногах, гомілках. перетерпівши знову до берега. переодягся без проблем, парував ніби тільки з лазні вийшов. легкий перекус з чаєм біля вогнища й в дорогу. по дорозі щось сталося з машиною, на оборотах більше 2000 вискакує віконце "чек" і машина не їде. оттак і їхали 50-60 км в годину.
а взагалі нанирялися, наплавались, втомлені й задоволені. чи варте це було тих мук і синяка з обдертою ногою, авжеж варто і хочу ще.
на днях згадував ті екстримальні нирялки з температурою до -20, щось в цьому є, навіть саме переодягання чого варте.
пишіть про свої виїзди не зважаючи на результати. адже кожен сюди заходить щоб щось цікаве почитати. з святом, всім удачі і незабутніх нирялок з позитивним результатом.
на св. Василя зїздили понирять. вийшов з підїзду, а сніг такий лапатий падає, красота, відчувається свято. на самому березі зігнали дві косульки, сніг обліпив дерева, відчуття що в казку потрапив.
сама нирялка пройшла легко, хоча вода чомусь помутнішала. були найдені непогані місця але вони або залишками торішньої трави забиті або замулені, видно що риби тут давно не було. відплавали 5-ть годин обоє пусті але морально задоволені, як каже мій знайомий: -нанирявся як Бог:). переодягаєшся, паруєш, сніжинки за мерер розтають. розвели багаття, перекусили, попили чайку. насолодилися тихою погодою та чарівністю зимового лісу і бадьорі ніби набравшись сил, поїхали додому, в буденність. не вийшло батьку зробити подарунок до дня ангела але повернулися щасливі й здорові чого всім і бажаю.
і так, сьогодні було знято закляття недоторканості в 2017 р.;)
погода шепче, вітер майже не відчувався, -7. прозрак став кращим ніж минулого разу. перші два занурення з ходу, трохи пішли не так гладко. перший ледве віддихався, а після другого легке онеміння ніг:eek:. ну не рознирявся і відразу з льоту в глибину. далі пурналка почала переходити в інше русло, шмарклі почали блокувати продувку. ніби і прокапався але щось пішло не так. свистіло в вусі з легким болем на одному з занурень, навіть думав вилазити, якщо повториться. знову прошмаркався і ніби все стало на свої місця. а тоді з другої половини нирялки мене ніби підмінили. чи то напарник з своїм зверненням потроху повертатися, чи то організм трохи підбодрився при появі сонця. при такому яскравому освітленні можна було і не користуватися ліхтариком. але все таки ліхтарик зменшував лишні рухи для розгляду підозрілих силуетів на відстані. місця траплялися дуже гарні але чомусь той єдиний судачок вибрав таке місце де б його ні хто не шукав. проходячи мимо від одних палочок в пошуках інших, помітив судачка. спочатку промайнула думка, що він вийшов з завальчика але при детальному огляді, я зробив висновок, що він не міг там стояти, а просто припнувся поряд палочок.
рознирявся я так, що відчував себе як мисливський пес, який взяв слід. судачок не дотягував до двох кіл і візуально було видно. а азарт творив зі мною чудне діло;). з"явилося куча енергії, шерстив дно, як має бути. помітив що біля машини рух, подумав, ненаївся не налижешся. хоча енергія тіла зашкалювала і до берега повернув з поваги. напарник пустий, бачив якийсь підрив.
по дорозі заскочили до освяченої ополонки, хоча в таке свято вода вся освячена. і з виконаною програмою повні енергії подались додому.
я вибачаюся за згадані шмарклі та інші деталі але мені здається так краще ніж просто фото риби та комент в вигляді цінника, вага трофея.
всіх з Водохрещем! здоров"я крепкого, бадьорості, радості та миру.
останні два виїзди виявилися теж не сильно результативні, один в пусту, доречі з чотирьох лише один знайшов лящика десь на кіло. а другий виїзд вже був результативнішим але з невеликими конфузами :(. так вийшло, що вийшло:D мені поїхати на рибу після нічної зміни, не вперше, цеж не дрова рубать:D. переодягнулися, без вітру лише морозець-лєпота. в воду і на пошуки, пів нирялки пройшло гладенько, а потім почав помічати, не знаю як правильно сказати, перед винирюванням ніби "вертольоти", повністю розслабився лише працють міски та ноги, ноги теж без фанатизму. перепочив трохи більше, через пару нирків щось подібне. на буй і десь до 10-ти хвилин відпочив. наступні нирки вже старався раніше випірнати, з"явилися якісь палочки і організм переключився на друге дихання але я все ж таки не викладався:158:. в ітозі був знайдений в гарному завальчику судачок на 4.35, глибина в р-н до 10 м. судячи по розмотаному буй-репу.
судачок виявився музчином, такіх розмірів рідко трапляються.
для себе зробив висновок, летять роки, як в вирій журавлі, нєфік видєлуваться, потрібно себе берегти і на рибалку їхати відпочившим.
всім здоров"я та удачі.
доречі на морозі після рибалки біля багаття обідали то люди кажуть, що лише Сердита аджика гріла:Smile053:
аби не втрачати вправності та невисиджуватись лишній час перед компом, нечекаючи покращення погоди поїхав попурнать. поки відкопав гараж від снігу стало прихвачувати спину:D, сів в машину парую як вулкан;). дорога взагалом не погана але потрібно все ж їхати обережно. центральна лісова дорога вже трохи накатана лише потрібно зробити один прорив до 0,5 км. Т-чик на другій в натяжечку гарно впорався, не знижуючи хід відразу ж і розвернувся. знову повернувся до льонового запарювання замість шампуню. "новий" костюмчик трохи всівся і коли вдягав на шампунь він зіскользував по ногам в низ і гульфік як наслідок, ну потроху оголяються ножни:D. поки хлястик не застібну. з льоном все набагато краще, костюм добре скользить і вже як сідає костюм на своє місце так і сидить+це екологічно.
сама пурналка пройшла успішно бачив рибку, вже було не сумно. взяв судачка 2.5. виліз повний енергії та відчуття, що недоплавав але вже час додому. як раз рибка прийшлася до св"яткового столу.
фото в форматі ретро;) "риба в ночовках".:D
Dikiy podvoh
13.03.2017, 20:12
Хоцьки. Температура воды два градуса ,прозрак метра четыре.Рельеф глубины всем известны. Шесть часов нырялки один судак на двоих 4,2 кг стоял возле пенечка.
Апосля ресторан ,столик возле окна с видом на Днепр.
Киев,дневная охота.Температура воды 0*С,глубина 11,8 м,прозрак 0,5 м,течение.Судак 4,6 кг,стоял на песочке в яме.
Dikiy podvoh
20.03.2017, 21:32
Тот же состав то да место. Поменялся только ветер на 180° и добавился дождик со снежком. На пяти метрах практически ничего не видно. Сместились мористей ,видимость метр полтора. На этом горизонте так семь часов и проболтались. Сегодня пруханил Александр. Сомик около 7 и пара судаков под девушку. Я не встретил ни одной рыбки.
Интерьер ресторана пришлось поменять,фото прилагаю.
Привет всем!
Ну что ж...отмечусь:D Оживим, так сказать, ХГ!!!
раньше было нечем: все эти судаки, лещи, окуня, 20ки, 10ки...
ВОТ - 60кг:158:
Глубина 3-4 метра, редеющая трава...
Днем, ходовой, шел мимо - я успел вывернуть ружье и сделать выстрел...
На первый полу-секундный взгляд, думал 30-40кг.
О думаю класс, взять и можно домой ехать....
Попал над ребрами в районе основания хребта (очень крепко), навылет...Это уже потом выяснилось.
Катушка клинит и меня потянуло, периодически делает хорошие рывки - видимо "Зелинку" хочет забрать:confused:
В общем метра 4 шнура + гарпун и там где-то за границей прозрака "ЧТОТО" меня тянет, еще и не понятно куда я попал....
Пару минут плаваю за ним, не даю жесткую натяжку и пытаюсь разблокировать катушку = 0....тянет к фарватеру...
В лодке были друзья рыбаки, ходили за мной на веслах, я им иногда раков закидывал...
Оборачиваюсь - лодка в 2х метрах от меня, прошу подать мне 2й гарпун.
Пристегиваю 2й гарпун и еле дыша иду по линю...извивающаяся туша попадает в поле видимости, вижу гарпун навылет и вроде все держится хорошо....
Контрольный в загривок, и теперь уже нахрапом тяну к лодке...
Вытянули в лодку....и я понял, что тут точно за 50кг.
Харьковская область,Краснооскольское водохранилище,прозрак максимум сантиметров 70,глубина метра три,залез под крышу посреди воды,муть такая ,что Довженковский фонарь на максимуме еле помогал,увидел хвост в самом верху,выстрел,и на просвет выход из под крыши.,...поборолся немного,добил и на кукан.....все...открытие состоялось.Более трудового сомика у меня ещё (пока)не было.Вес 12кг
Размочились и мы вчера с напарником.
В черте города прозрак от 0,5 до 2 м. в траве.
Температура воды 21
вся рыба была замечена в траве, но к сожалению прозрак влияет на результативность выстрелов. Судак и сом имеются, если что )))
С 22:00 до 2:30 течка отсутствовала.
Вчера тоже решил посмотреть как обстоят дела в Днепре (вход в верблюд и ниже) но как всегда происходит нет воды нету и риби.
Кузенька
29.06.2017, 14:47
Киев. Отличная погода. Видный прозрак.
Стыдно сказать, но моя первая нырялка в этом году :eek: Причины - банальные отмазки для самого себя, но уже реально не выдержал :opetr:
Лежала на дне. Видать ждала меня. Шмальнул, отпустил катушку и дал погулять окрестностями.
Кантер в машине есть, но так и не взвесил :confused:
Всем добра!
Сергей О
13.07.2017, 19:46
Дневная охота на сазана на малой реке
l_RpKwEC_lk
Решили вчера с напарником отметиться совсем чуть ниже Киева.
Вода 20 с лишним градусов, значения не придал потому что даже в сильно усевшейся 5-ке прохладно не было даже при пассивной охоте в траве.
Прозрак ближе к руслу от 0,5 до 1 м., в заливах, травяных островах, на ракушке и т.д. до 1,5. Короче охотиться можно, щукес, сомко имеются, правда не трофейных размеров, а вот судак стрелябельного размера свалил куда-то совсем, так как найден либо замечен не был.
С 21 до 01 течки не наблюдалось, только волну небольшую гнало.
Кстати, Дамир, поздравляю с трофеем и очень рад буду даже менее хвалебным твоим отчетам ;)
Сынюк Иван
03.08.2017, 13:41
Обкатка рушниці Pelengas Z-linka 55.
Жара до 40 по цельсію спонукала виїхати швидше до води. Часу було обмаль вирішив залісти в річку поряд. Прозрак води 70 см від сили, та нічого -рушничка розмір саме те. Зустрівся з сомком випадково так би мовити ніс в ніс, заліз під кришу відпочити в затінку а тут я з Пеленгасом добридень не чекали. Видно було фрагмент голови тому зпочатку подумав кіл 10-15. Постріл з відстані 30-40см за головою, гарпун 7мм з бойком "Корона" прошов навиліт пробивши жаберні кришки. Закачка рушнички 28кг. Свист катушки, в долі секунди лінь змотаний , рушничку за корча та давай шукати по ліню сомка. З другої спроби вдалось знайти по ліню так би мовити шлях втечі, кружляв навколо наче пес на цепу. Кукан за губу - все можна відпочити. Ну а далі на берег відпочити та фотосесія...
Вага 40кг довжина 1,90м. Дякувати Богу фартова видалась рибалка, респект хлопцям з Пеленгаса - рушничка бомба.
С четверга на пятницу,черта города,свал с 6 на 12,иду вдоль него, чуть ниже верхней бровки.видимость 1-1.5м небольшое течение и тут меня бодро обгоняет это :eek: действия опередили мысль ,катушка пошла 22м линя вымотал за считаные секунды и меня ещё чуть прокатил.на последок было пара тройка хорошо осчутимых рывков и все сдался.вессы показали 22кг.
їздили на батьківщину батьків, Чернігівщина, де частково і моє пройшло дитинство. на відпочинок мінімум часу але ми його з братом використали по повному. як в пісні ВВ "ми були на селі" :D. після виконання планових робіт завезли батьків до родичів, а самі на став покупатися та зустрітися з друзями дитинства. зробив я там обкатку "мінчаку":D, і просив ще б на конику покататися, як в юні роки, але сказали проблемка.:( знайомий дістав спінінги і ми з ним вдаленько відрибачили. на двох 3 щучки і окунь грам 300. покупалися і на бережочку сиділи гомоніли. була і гармошка і пісні. також і розповів неприємні факти, четверо померло знайомих троє менші за мене, один в аварії інші горілка та наркотики.:(
підчас розмови Леонід згадав про ставок в сусідньому селі, затоплений яр в якому росла лоза, біля дамби метрів 8 і ніби водичка чиста і давно не спускався. за дивним збігом снаряга лежала в машині. домовився він з власником і наступного дня ми поїхали туди. прозрак не сильно радував, десь метер, містями менше. знайшов я ці верболози і давай по ним шастать. інде як лось продирався з тріском, ліхтарик не сильно допомагав. знайшов намойки під кущами і почав там крутитися. не міг зрозуміти чи це я намутив чи то так і є. і ось помічаю між гілок світле пятно яке шевелиться, можна було шмальнуть але хрін знає що то. висвічую і потроху наближаюся, коли висвітився коропчик який довбався в мулі, він піднявся і в мою сторону шмиганув. розуміючи що про..ав рибу рука з рушницею сама пішла в слід за ним, а той і не сильно поспішав. постріл в догон і невіриться, без надії, а ні ривок і линь пішов в натяжку. вспливаю і підтягую рибину. це якийсь інвалід двічі поломаний але зачьотний. ще поплавав і зрозумів що то як раз і мутила риба. ще потрапляв на муть але безрезультатно. коропчик потягнув на 3,5. уха, барбекю, родичі в шоці, ще стільки риби не їли.:eek: поверталися додому всі з переповниними емоціями і жаліли що мало часу, а по переду 600 км. дороги.
Dikiy podvoh
10.09.2017, 22:49
Ну вот и осень!Водичка потихоньку начала светлеть,местами.Каневское ,температура воды 16 град.Куртка 7мм.штаны 5мм. Носки старые стоптанные.Рукавички 5мм.Было очень даже свежо.Погода радовала, солнышко слабый ветерок. Нашел этого красавчика в канавке с правильной травкой. Очень редкий гость в тех местах. Охота дневная на ластах с берега. Унырялся прилично. Был с икрой. Сковородку в троем в один присест не осилили.
Ну обводной :) в прошлый раз, в штиль... конец августа - прозрак метра 3-4... прям кино :) рыбы особо не видел :)
Сегодня тоже рыбы не видел, но и пейзажей тоже не было :)) прозрак... мтера 2. При чем если подзанырнуть на 3-5 метров, то прозраек имеет место быть :) А вот рыбы не видел:) навреоне, я не к месту... или не к времени... или вот эта тема: :gan2::gan2::gan2::gan2: свела все потуги на нет....
Ночная в черте города.
Вода -18, в ношеной 7-ке было бы нормально, как впрочем и в новой 5-ке.
Течка до 22:00, как обычно
Прозрак в траве 1 - 2 м в зависимости от места, правда после вчерашнего ветра наверное упал.
Рып судаковый и щуковый имеется, но весь в траве.
Привiти!
Пiсля довгого очiкування нашоii води-ДА! Русло 10-15м., прозр до струii до 2 по струii 1-1,5м., вода 17. Вiдмiтив ще з вiдкриття води-дуже помiнялись ландшафти на старих судакових точках, позмивало палки завали-шукать!
тони монтана
23.10.2017, 09:48
Вчера ниже Канева на лодке. Прозрак метра 4, температура воды 11 градусов, глубины 8-12, течение среднее. Рыба очень разбавлена водой, ныряющего народа море, одни и те же корчи проверяют по несколько раз в день разные лодки:):gan2: Короче надо искать новые места что бы быть с рыбой.
Трохи нижче Київа. Співпала гарна погода з вихідним і вирішили виїхати на велику воду на пару днів. Після дощів з вітром погода дійсно була причудова але без сонечка, тихо , тепло.
Перший день прозрак як вдома, 1,5 м. Але рибка була знайдена, ще й пару трофеїв, один 8,2 і мій 6,0. В вечір шашлик, банька. Наступного дня водичка очистилася але трофеїв не було. По рибі судачки і бачив пару маленьких сомків. Погода супер, берези з жовтим листям між зеленими соснами, лєпота. Чудовий настрій і гарні спогади, як яскравий клиночок вбитий в сірі робочі будні.
Київ.
Прозрак від 2м, але ще несе зелень, глибини 6-8м. Стояв у корчику, вага десь за "двушку".
Выбрался впервые за осень на около киевские просторы так как раньше прозрак не радовал.Правда хоть видимость и улучшилась до 3-х уверенных метров по руслу,но насладиться ей не получилось,довольно приличная струя прогнала с фарватера в залив,а там глубже 3-х метров чутьли не молоко,так что охотился в остатках прибрежной травы.По рыбе,под берегом совсем грустно,даже ерш и тот куда-то подевался,но на границе русла и залива встретил 3-х берибельных сундучков,два перекочевали на кукан,а третий уплыл подрастать(запутался линь при выстреле).За всю охоту ничего больше не встретилось.Зашёл в воду в 18.30,вышел в 22.Фото только домашнее,да и про то вспомнил уже после чистки
Прозрак около 4-х метров. Вода 3 градуса.
Хоть и без рыбы зато с положительными эмоциями.
Получилась фотоохота (тот которого не стрелял 6-7кг.)
В воду зашел в 19-00, а в 22-00 видео уже было на YOUTUBE
UjCTIgjmv-g
Хренники вдх , прозрак от трех и выше метров , красотища ! но по рыбе ноль , бывает у нас такой период что рыба просто пропадает , и вот на очередном "переплыве" , прохожу участок вообще Безперспективный ;) , глубина полтора метра , дно зеленый коврик , одинокие затопленные дрова-кусты - не густые , без людской травки . На одном таком кустике с верху как на кровати и лежала эта торпеда :158: , зашел к нему со спины и глазам не поверил , вода не много увеличивает и ширина спины на таком Голом меляке , ввела меня в ступор ;) , секундный :D , выстрел ... а амур только дернулся на пару сантиметров , висит дальше :cool: ,стоило только дотронутся рукой и торпеда стартанула . дальше по стандарту визг катушки-покатушки и кукан , дальше не так охотился как рассматривал его :D . 19 400 , мой личный рекорд, жаль камеры нет ...
як писав "папірєднік";) вода має гарний прозрак але трапляються шлейфи з білою сивиною. ніби не смертельно але пропадає дальній горизонт з огляду. по рибі сумновато, траплялися недомірки щучки, окуня грам по 300, маленький сомик в сплячку завалився, а такого щоб хоть трохи адреналінчику піддать то ні. шастаєш в пошуках трави та палок, а там пусто. аж ось раптом "далеко" по переду помічаю якийсь рух. щука притримуючись відстані йде по тунелю між водоростями. я плавно намагаюся скоротити відстань але не тороплю. ця просіка закінчилась і щука почала підійматися над зіллям, я пригальмував. в цей момент вона вирішила повернутися, щоб розгледіти хто там по заду. за дивним збігом обставин, я ніяк не поміняю довгий линь і він став мені в пригоді на даний момент. постріл, є потяжка, щука в траву і я за нею, швидше взяти за жабра бо не бачив як попав. приємний трофейчик трішки не дотягнув до семи кіль. і ось ради таких секундних моментів готовий знову і знову лізти в крижану воду й блукати годинами в підводному світі.
нехай щастить.
Вот и мы выбрались на рыбалку...
Р.Днепр, чуть ниже городского пляжа. День, мгновенно переходящий в вечер. Нырялка с подсветкой.
Примораживает, -2 С. Безветренно.
Третий месяц непрерывно и круглосуточно "качают" воду. Уровень - весенний, струя, в воде взвесь, видимость 2 м от фонаря.
Рыбу на русле искать бесполезно, т.к. при таком течении зимняя рыба вряд ли удержится даже за валунами и деревьями.
Интуиция подсказывает проверить прибрежные обратки с ямками. И не зря.
Первый, который поменьше (1 кг), стоял в расщелине между гранитными валунами, второй (2,5 кг) - за песчаным свалом. Глубины 10-12 м.
Нырял в 11мм костюме + 7мм носки и рукавички. За 2 с половиной часа холода не ощутил!
Всех с наступающим Рождеством :)
П.С. Фото с телефона прилагается...
пропустивши одні вихідні, бажання поїхати на рибу перебороло наявність нежеті і одночасно закрити сезон. спрей на буйок і вперед. чесно кажучи здалося, що більше часу знаходився на бую, шмаркався і прокапувався:( але відплавав без проблем з продувкою хоча з великими зусиллями. знайшов пару місць з активними, чи то з зполоханими окунями. а судак вже мабуть св"яткував, лежав трохи завалившися на бік, спершися щокою на пеньочок, ну зовсім не судаче місце. ще трохи покрутився і вирішив не травмувати організм і повертатися назад. самець заважив на 3.6, ще й голодний. рибаки теж констатували пасивність хижої риби до приманки, на трьох півторакілограмова щука і пару окунів.
з наступаючим Новим Роком! здоровля та успіхів.
не гоже в велике свято рибачить, тому вирішили вискочити на передодні святвечора пониряти. виїхали рано, хтось щось забув але для нирялки всім всього вистачило. забули одну гарячу воду та буй з куканом, тому плавали в парі і на один кукан. щось сприяло пасивності риби, чи тиск, чи то велике свято;). навіть шустрі матросики не кружляли, а лупали очима на нас. рибу брали майже точечно, знайшли палочки, забуїлися, розійшлися. взяли по судачку і далі. планували поплавати аби розім"ятися, лише на пару годинок але як завжди захопилися і вперед і вперед. пізніше ще був знайдений судачок і відмінний окунь. трофеїв не було, якщо не рахувати окуня. погода зовсім не Різдв"яна, але дуже комфортна, з"являлося сонечко, майже безвітряно, тепло. на березі зеленіє травичка, в лісі якісь гриби-поганки ростуть масово. почистили рибу, попили чай з бутербродами і гайда скоріше до св"яткової вечері, ще добавити свій улов до пісної вечері.взяли по дві рибини, якраз в межах норми.
з Різдвом Христовим!
Ну гоже чи ні,а я вирішив вчора закрити сезон осінь зима,бо ж передають морозець і став закриється.Три раза стартував з під мене короп ,мусив іти на другий круг,і напівдороги всетаки пересікся,вистріл прям в лобешню(стараюсь коропа тіки в голову бить) і тиша ,я прям в шоці,витягую за линь з зілля -є контакт .Як показав розтин,через череп попав ще й у серце.Не самий великий 7.800 ,але ж у нас не море окіян,як у деяких мадмазельок на ФБ...
привикли до теплої зими так, що невеличкий мороз до -8 заставляє задуматися їхати чи ні. поїхали, а там ще й вітер:158: руки з карманів не вийняти.
трохи бовтало але прозрак радував і пошук робочих місць скорочувався по часу, порівнюючи повзання по дні наче пес винюхує сліди. місця з"являлися але риби не було, нарешті натрапив на розкидану зграйку окунів 300-500 гр. і за нею в невеличких палочках засів судачок. не чіпав здалося що не дотягує до зачьота. забуївся і давай нарізати круги і всеодно через деякий час вийшов знову на нього. приблизився блище ніби нормальний, забрав. і дійсно при гарному прозраку не наближався і розмір збив з пантелику, а так 2.6 доволі не поганий розмір.;) морозець не спадав, прийшлося швидко переодягатися поки костюм не покрився кригою.
зтушили, смакота, як холодний так і гарячий. холодний по своєму смачний, схожий до консерви.
два в одному, мається на увазі дві рибалки в одному звіті.
попереднього виїзду все було і бажання і здоров"я і завзяття і віра в гарний результат. але як кажуть, не все так сталося, як гадалося. прозрак був в натяжку 1,5 м. під ліхтар, аж не вірилося що в зимку таке можливо:(. було в процесі знайдено декілька живих корчиків але без риби також інколи траплялися окунчики і залишки муті. риба відчувала і тікала заздалегідь. припускаю, що зриви були окунячі і можливо карась. потрапив на незначне підвищення з палочками і видимість змінилася в кращу сторону і риба стала з"являтися. в одному відносно великому завальчику виявив зкупчення окунів 200-600 грм. почав крутитися і заглядувати з різних сторін, є і більші особини і судачок невеликий лежить в районі кг. але нічого стрелябильного. відійшовши кілька нирків, виявив дрімаючого окуня, він від світла ліхтаря не дрименув на втік, а почав лягати на бік і підлазити під гілочку, екземпляр виявився трофейчиком для свого виду 1,25.
напередодні обіцяних снігопадів вирвався понирять, компанія мала бути гарна але в останній момент... як в народі кажуть: - як не ср..ка то болячка, а я що собі любімчику ;):D відмовляти маю? погода похмура, плюсова температура, легкий вітерець, ну просто мрія:Smile053: а не зимова погода.
прозрак відносно минулого тижня радував, ліхтарик включав більше для коректносі. першим на очі потрапив окунь одинак, красень, розпірений такий, грам 600-700. ну я ж знаю ці приколи, лупнеш, а потім шкодуєш коли поряд стартує більш поважна риба. подальші пошуки вивели мене на зрізані кущі, коли з землі торчать в різні боки сантиметрів по 30 обрізані гілки, в народі-рощоска. тут риба крутиться але рідко затримується, з моєї практики. але не сьогодні, забуївся і в пошуках набрів на одного, а потім ще на одного судачків, ну розміри були сумнівні але азарту в кров добавили. далі відчув що не йде продувка і ризикуючи позабивати пазухи шмарклями продувався за допомогою руки, примусово. дискомфортно але ж не додому. на одному зануренні попереду щось темніє, приблизився гарна гілка, о і ніби підмоїна під нею, ще блище, а з іншої сторони вже плавно виходить гарний судак, відчув мабуть, що смаженим запахло:D.
потягнув на 3.8, поки переодягнувся почав сніжок падати, як раз в самий раз встиг. а сьогодні завалило налипаючим снігом, дерева з корінням повикорчовувало. зато дітвора рада.
Видалося вискочить на недiльку до блакитно"Червоного", поiiздка вдалась по всiм критерiям!!! дуже порадувала погода, як для лютого мiсяця просто шикарно!!!
Для себе любого видiляв 2-3год. кожен день для трена, першi 3-4 днi як завжди важкувато i не стабiльно, далi почало ладиться-ушки легенi мязи психiка! Порадувало, що прибавив з "постiйною вагою"-41,8м. (було 41,1), ще б недiльку-я планував 43-45 закрить!
Не знайшлося напарника, вирішив не пропускати, поїхав сам. З ранку вітру майже не було але десь -15 морозу. На березі вже відчувався пекучий вітер , поки вдів рукавиці та ласти маска замерзла, костюм побілів. Пролітав легкий сніг і виглянуло сонце. Годинника забув тому вирішив плавати в своє задоволення, перші нирки і який я радий що не піддався на дружинені переконання лишитися вдома і немерзнути. Але після декількох годин скидання на очі навіть бичок не потрапив, насував якийсь сум але яскраве сонце підбадьорювало, запал не втрачався і ніби вітер почав стихати. І ось він, цей момент, невелике піщане підвищення, а з іншого боку на "сходинці" під тоненькою , як палець паличкою розмістився він красень. Нікого не боячись і неховаючись, як кажуть у всій красі.
На березі мобілка розривається, не дає переодягнутися, дружина. Цікаво ніколи перша не дзвонить, як виявилося я так захопився, що відплавав трохи більше 6- ти годин. Чай і додому, все супер, день замітно довший, засвітло повернувся додому. Судачок трофейних 4.7, ще й великий спинний плавець стрижений.
Был вчера на море.
Стала появляться кефаль.
Вода - 20 градусов - тепло!
Видимость на любителя...
З відкриттям сезону 2018 панове!!!
Вітаю Вас,шановне панство!
Оскол-глубина 2,5-3 метра,прозрак местами до 6метров(сам в шоке),крыша размером примерно 10*10м,вход очень низкий-около метра от дна,посреди крыши получилась куполообразная воронка,стоял ближе к крыше,вышел на него слева,бил чуть выше бокового переднего плавника,пробил почти на вылет,он в одну сторону,я на выход,борьба была около 10 минут,все...свой собственный рекорд по сомику увиличил на 2кг.Да,вес 14кг
Сегодня ночью, КВХ. Искал судака, кроме сотни мелких карандашей ничего не увидел. Почти полное отсутствие кормовой базы. Этот стоял над ракушняком. Глубина 3,5м., прозрак в среднем около 3м, местами намного больше. 1,9кг.
Киев.Русло.
Dikiy podvoh
06.08.2018, 21:38
Ночная. Каневское.
Ночную не очень люблю,уступает она дневной по эстетическому наполнению, но две недели не нырял. Жара. Прозрак какой неизвестно. Поэтому выбор ночь. Температура воды 25 гр. Ветерок. Умеренная струя. Глубины мамсимум 5м. Прозрак на удивление порадовал. Нормальный, рабочий без напряга. По рыбке все стандартно. Судачки,карасики,окушки. Сомиков не заметил. Зато подставилась вот эта красавица. Стояла в полводы.6.8кг. Рыбку добыл,эстетическое удовольствие получил ну и гастрономическое тоже.
Несколько дней выезжал к берегу оценить видимость, но, похоже, прозрак в наших
краях появится как всегда в ноябре :(
Принято решение ехать не смотря ни на что :)
Итак, черта города, 21.30 - 23.30. Задуха, ветра почти нет. На поверхности воды плотный слой зелёнки, вода коричневато-желтая.
Ухожу ближе к руслу. Течение... Включаю фонарь и... луча практически не видно :(
Ныряю... Упираюсь гарпуном в дно. Ничего не видно.
Переплываю к местам, где дно покрыто ракушкой. Ура!!! Есть 20 см видимости! :D
Светить сверху вниз бесполезно. Меняю тактику, ложась на дно, медленно перползаю по нескольку метров в надежде упереться в стоящего, переваривающего тюльку, судака. Свечу строго вперёд и вот, наконец, в луче отражается боковина судака. Стреляю... Есть! Повторяю выбранную тактику и вскоре получаю бонус - ещё один судак.
В итоге - 2 судака по 1,5 кг.
На фото - один из них... :)
В запрет на кефаль, и сарган пойдёт.
Последние выезды как-то не радовали ни прозраком, ни трофеями. И вот...
Золотая осень... Решил с удовольствием провести последние красивые денёчки этого года.
Район - чуть ниже городского пляжа, фактически фарватер. На воде полный штиль. Время 20.00-22.00. Г/к 7мм, носки 5мм, строительные перчатки - достаточно еще комфортный комплект! Видемость - до метра из-под фонаря. Полно тюльки, которая за перекатами вовсе не позволяет включать свет :) Местами тарашечка и карасик. Одним словом, классическая осенняя подводная картина Днепра. Очень часто попадаются мелкие особи шустрого "порционного судачка а-ля натюрель" (с).
Однако мой трофей затаился под размашистым деревом на глубине около 8-9 метров, где его и постигла неминуемая участь от выстрела в загривок ;) тупым, с разбиты о камни концом, гарпуном 6,5 мм.
Ах да... Вес 4300.
Целенаправленно искал толстолоба. Нашел ...
Глубина 8-9м. Выстрел с 3м.
Глаз увидел рыбу точно так же как видно на камере.
Стрелял в пузо так как не был уверен в закачке. Попал за боковым плавничком.
C_JhSf_Hg08
10,00 утра.
Может кому-то этот фото отчет поможет обрести душевное равновесие....:D
р.с.;На обратном пути сбросились в Стайках. Поласкались там где можно. Видимость от 1 до 2 метров. Добыто 2 судака и напуган 1 сом.
С наступающими!
Оттепель в декабре...
Самое время для ПО на судака, который при смене погоды зимой начинает активные миграции. Главное - найти эти "тропы".
Итак, только стемнело... Черта города, раздвоение русла Днепра. Осматриваем песчаные ямки с огромными гранитными валунами. Именно такой рельеф может привлечь косяки движущегося с переменой погоды судака.
И вот... На одном из таких участков Днепра обнаруживается ночная "стоянка" рыбы. Зрелище завораживающее! Кто-то стоит у камня, кто-то уткнулся в песчаный барханчик, отдельные особи вальяжно перемещаются вдоль дна.
К сожалению, осмотревшись, крупного судака не наблюдаю. Выбираю троих побольше (2,2 + 1,5 + 1,3 кг) и аккуратно пересаживаю на кукан по очереди выстрелом в загривок.
Пора и домой. Вечер удался! Завтра (24/12) - Вигилия!
Фотоотчёт прилагается... :)
Выходные прошли на загородном русле Днепра, выкатав лодкой бак бензина и отполировав 10-15 км фарватерной части. Но все тщетно - один небольшой сомик на двоих... :( Порадовал, разве что, прозрак!
Вчера решил сделать ход конем, отныряв вечером в черте города в общедоступном и всем известном месте ;) И не зря...
Уже через 8-10 нырков вышел на трофейного судачка, стоявшего банально на голом песчаном дне, на глубине 8-10 м. "Упал" на него строго сверху, застав в расплох выстрелом в холку.
Сделал ещё с десяток нырков в окрестностях подводной полянки, но кроме мелких бершиков ничего больше не видел.
Улов затянул 4,5 кг.
Очень похоже на закрытие зимнего сезона...
После схода остатков льда на Днепродзержинском водохранилище и вчерашнего бурелома видемость на нижнем бьефе упала до половины метра от фонаря на ракушке, а на песке и того меньше. Темно-желтая вода и взвесь.
Попробовал поискать рыбу на зимних стоянках, "падая" на места обычного пребывания судака. Ни ударов, ни движения...
Лишь в одном месте на каменной гряде практически уткнулся гарпуном в одиночного пацана :) весом около 2 кг.
Что-то подсказывает, что пора стирать и консервировать зимний костюм :(
Fromserge
08.06.2019, 13:32
КВХ. Был вчерась по левому берегу за яхтклубом, штиль, прозрак 1,5 - 2,5 м. Километр под водой и 5 окуней по 400-500. Только их и видел из стрелябельнгого.
выскочил в понедельник на ближних грядках кременчужского водохранилища - воду сбросили, видимости нет рыбы на летних местах - нет( на воде полно лодок - четности! с открытием!
Mihasi83
29.07.2019, 12:29
Можно сказать открытие этого года, так как все никак не мог попасть на ПО. Днестр, свал в ямку, рыбка была на ходу. До последнего думал амурчик))
Давненько не писав, води в річці мало, корчі обсохли ... Прозорість воді і видимість теж "печалька" в основному. Відповідно з рибою, тому що по суші в неї погано виходить пересуватись і харчуватися. Але періодично трапляються в воді і відносно непогані рибинки. Водокілометри і настирність дають можливість і на юшку і на сковорідку настаратись.
Але нічого особливо трофейного, залікові хвости і то добре вже.
От і цього разу здобич не "крокодил", всього 6 кг. Глибина метра 2, видимість радувала, майже до метра на просвіт. Піднімаюсь з ямки, по краю звалу лежать корчі, там періодично можна то судачка то язя то карася видибати. Підвсплив до рівня корчів, завис, оглядаюсь тихенько ... Сонечно виглянуло, підсвітило більш-менш дрова. Ліхтаря не вмикаю, часто-густо тільки блисне ліхтар, бачиш обрис чи фрагмент рибини, старт і залишається тільки хмарка мулу - тут щось було:cool: Тому ліхтар тільки при крайній потребі. З темноти корчів ніби-то проглядується щось схоже на морду сомика, обережно всовуюсь туди, про всяк випадок наводячи ствол і відводячи голову ( свою :) ) з лінії можливого руху риби при старті ... Тому що бити рибу в голову спереду і знаходитись на лінії її старту занадто "адреналіново":rolleyes: Чіпляюсь за "розтяжку" з жилки, якою густо обсновано корчі ( я при можливості завжди намагаюсь розчистити корчі від таких прикрас, як і від всякого сіткоматеріалу, який там висить зачеплений, про всяк випадок, щоб не заважали, по перше, а по друге, по мутній воді влітати в хащі сіток і жилок просто небезпечно). Отже, чіпляюсь за "розтяжку", гілки корча шевельнулись і сомко починає стартувати , вивертаючись з під корча і показуючи бочину, доворот ствола, постріл ... З ствола злітає менше метра шнура, ніякого руху і все .... Промах:confused:, тягну за шнур, не піддається, мало того що промах так ще і в корч загнав гарпун. Рукою по шнуру намацую хвоста гарпуна ( муляка піднялась і нічого не видно), таки є риба, і непогано попав. З іншого боку рибини намацую що ж там не відпускає, ще одна бочина рибини, але маленька ... Дуплетом маломіра зачепив ? Таки мацаю далі, гарпун ще й в корягу встряг, але на щастя корч уже підгнив і наконечник гарпуна "вихитався" достатньо легко ... Все це ще на протязі одного нирка ( під водою час зупиняється :D), витягую гарпун і нанизане на нього з дров, бачу картинку - сомко пробитий в двох точках, рухатись йому явно важкувато:). Зате мені було зручно транспортувати на берег цю "валізу з ручкою".
Подальший розтин, уже дома на кухні показав, що хребет практично розтрощено в двох місцях, тому й рибина практично не "брикалась":)
Fromserge
20.08.2019, 10:39
КВХ в ночь с ВС на ПН (Вышгород, яхт-клуб), штиль.
Прозрак 15-60 см....
Выловил вчера на Десенке. Пистия - водяная капуста. Откуда взялась - не понятно
Обычная вечерняя ПО, по заходу солнца.
После выключения воды заплывал с берега на русло Днепра в поисках осеннего судака на классических точках его кормёжки.
Вода 9 градусов, прозрак - 1 м.
Ничего интересного так и не нашел, стрельнув на безрыбье пару судаков по 1.5 кг.
Возвращаясь к берегу, решил нырнуть и разрядить ружьё практически в прибрежной редкой травке в какого-нибудь карася-окуня для сторожа.
Ныряю. Глубина 2 метра от силы :) Только выровнялся горизонтально, ухватившись за какой-то камень, дабы задницу не подрывало в зимнем костюме на мелячке, как из под меня вырулила вот эта красавица.
Стреляю, не раздумывая, осознавая, что закачка 15 кг и регулятор боя на минимуме, да и гарпун забит на судачьих стоянках о камни.
Во время выстрела щука делает резкий старт с разворотом в сторону. Думал, что таки промазал. Но ружьё резко дернулось и катушка начала отдавать резервный линь :) Когда страсти утихли, оказалось, что выстрел пришелся в район чуть выше нижнего заднего плавника. Щука надёжно сидела на лине. Да и до берега метров 20-30 :D
Да... Вес 6,500.
Вечерний выезд.
Черта города, русло, ямка 12м, бровка с россыпью камней.
Прозрак средний, вода 2 градуса.
Разгуливало несколько судаков от 1.5 до 2 кг. Рыба в лёгком движении, взъерошенная. Похоже, почувствовала оттепель и снова двинулась кормиться.
Среди этой группы "в полосатых купальниках" был и вот этот...
Затянул 4 кг +/-.
Заплыл с берега по заходу солнца на точку традиционных стоянок судака. Толи погода была не подходящей, толи вода, но судака практически не видел.
Решил переплыть на ямку (~12м +/-) и вот, ныряя вдоль свала, встретил вот этого крокодила. Щука уверенно вышла на свет и обходя меня получила гарпун на вылет через жабры.
Усаживая на кукан, нарвался на защемление пальцев клыкастой пастью. Едва смог освободиться ценой пошерханной рукавицы. Когда на берегу снял рукавицу, обнаружил два пробитых до кости пальца и кровище :)
Крокодил затянул 10,1 кг.
Заплывал с берега на плотике на русло Днепра, чуть ниже городской черты, сразу по заходу солнца. Воду сбросили, и снова начали помалу нагружать. Река "отполирована" квадратно-гнездовым многочисленными группами и одиночными подвохами. Рыба, как будто понимая опасность, пряталась поглубже. С погодой полная непонятка, в т.ч. и для рыбы. Не то зима, не то весна или осень... Судак в движении. Редкие выходы из ямы на бровки. На одном из нырков выход полуторного судака и почти уже нажал на курок, как в луч зашёл вот этот...
Глубина ~12+.
Затянул 3200.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010