Показати повну версію : Мультипликаторы из Поднебесной (Китай, Корея и иже с ними)
за исключением допиливания, все перечисленное применимо к абсолютно любому производителю. нет ни идеальных, ни универсальных катушек.
да и допиливание тоже: достаточно посмотреть на активность обсуждений замены штатных шпуль тюнинговыми и втулок подшипниками.
Міняти шпулі та допилювати,це різні речі. Між тим,китайські легкі шпулі в основному дуже непогані.
workforashot
16.11.2023, 11:19
Вчера приехал мульт китайский, правда для зимы - PISCIFUN ICX CARBON.
Радости было...такая классная и всего за 110у.е.
Сегодня уже ищу запчасти.
Где можно купить? Или самому напильником...:confused:
Вчера приехал мульт китайский, правда для зимы - PISCIFUN ICX CARBON.
Радости было...такая классная и всего за 110у.е.
Сегодня уже ищу запчасти.
Где можно купить? Или самому напильником...:confused:
Писати продавцю,за відсутністю нормального сервісу тільки вони ,та виробник, можуть допомогти.
Открьівать спор с продавцом, пусть новую вьісьілает.
Глянте на чо наткнулся. ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] V3hbVMr&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40050.362094.0&scm_id=1007.40050.362094.0&scm-url=1007.40050.362094.0&pvid=91da4dc7-ab81-4856-ae85-cf2c62048c7d&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.362094.0,pvid:91da4dc7-ab81-4856-ae85-cf2c62048c7d,tpp_buckets:668%232846%238114%231999&pdp_npi=4%40dis%21UAH%214911.45%214862.34%21%21%21 944.11%21%21%40210307c017011691602228600e6cf0%2112 000036465026286%21rec%21UA%21718256771%21)
Ул боченок.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Металическая рама
Шпуля 5.2 грамма
Калькута - ховайся :D
:D:D:D:D:D:D:D
Ви ціну його бачили?
Вот еще, раньше не видал такой, 120 грамм всего и двухграммовая шпуля ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] V3hbVMr&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40050.362094.0&scm_id=1007.40050.362094.0&scm-url=1007.40050.362094.0&pvid=91da4dc7-ab81-4856-ae85-cf2c62048c7d&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.362094.0,pvid:91da4dc7-ab81-4856-ae85-cf2c62048c7d,tpp_buckets:668%232846%238114%231999&pdp_npi=4%40dis%21UAH%215924.16%213969.19%21%21%21 160.00%21%21%40210307c017011691602228600e6cf0%2112 000036238883765%21rec%21UA%21718256771%21) :158:
Но да, стобаксов таки стоит.
А, це не та. Там якась металева 135гр і за триста коштує
я таких навіть не бачив, може ви перекркслену ціну дивитесь? :)
Там вони хоч мільйона написати можуть.
Найдорожчі кітайці що я бачив це магнієвий кестрел та хайбо арайз єліт, баксів по 150-170 вони, дорожче поки що не спостерігав.
Взяв собі такий тендершут на чорну п'ятницю. Крутиться гарно, шпуля таки легка, але не тестив пока, і мабуть до весни вже не буду. Рішення з налаштуванням гальм - дибільнувате в них - треба всю бічну панель крутити.
Доречі вони нормують 1-10 грам ваги. Але всередині все виглядає непогано.
Гарна річ,треба брать:D
Дякую, мені і без Стаса такого не треба))) Хоча, прут зедд норм))
Гарна річ,треба брать:D
Щось є в мене великі сумніви стосовно того що ця котушка "майже нова" :o
Щось є в мене великі сумніви стосовно того що ця котушка "майже нова" :o
я одного разу спіймав посередині Дніпра вудку з мультом Тіка Скульптор, не знаю скільки воно пролежало на дні перед тим як в мене проклюнути, але працювало без ТО добре....
Наскільки мені відомо, це перефарбований хайбо міраж, він серед кітайских мультів вважается якщо не топом, то цілком якісною крутилкою, також на нього є обзори від одного бульбоїда, і покідушки і розборка, тому я здивований від побаченного :rolleyes:
Наскільки мені відомо, це перефарбований хайбо міраж, він серед кітайских мультів вважается якщо не топом, то цілком якісною крутилкою, також на нього є обзори від одного бульбоїда, і покідушки і розборка, тому я здивований від побаченного :rolleyes:
Може вся справа в тому,що наші продавани попросили не тільки перефарбувать,а і трошечки здешевить:)
абориген
20.12.2023, 20:50
Якось я її купив у Флагмані, але потім здав - там такий страшенний люфт клавіши був, шо капець.
Хайбо випустили на ринок свою поки що найдорожчу котушку, з дурацькою, як на мене, назвою MELIORA AIR AMC+. . Суцільна магнієва рама, предатка 8.3 (72 см за оборот), загальна вага 113г, гальма 3.8 кг, шпуля - 4.5 грами, на торцях осі як додаткові підшипники встановлені кулькі (таке начебто вже окума робила трохи раніше). Система гальм така ж як у арайзів, 3 положення індуктора по сорок кліків в кожному. Ціна ~ $200
Хайбо випустили на ринок свою поки що найдорожчу котушку, з дурацькою, як на мене, назвою MELIORA AIR AMC+. . Суцільна магнієва рама, предатка 8.3 (72 см за оборот), загальна вага 113г, гальма 3.8 кг, шпуля - 4.5 грами, на торцях осі як додаткові підшипники встановлені кулькі (таке начебто вже окума робила трохи раніше). Система гальм така ж як у арайзів, 3 положення індуктора по сорок кліків в кожному. Ціна ~ $200
ІМО,це черговий пшик у гонитві за недумаючим клієнтом,якому насипали гарних цифр з дутими показниками))). При 113 грамах товщина стінок тої магнієвої рами буде наближатися до десяток мм,пара та вал будуть перфорировані та ще й з самого легкого сплаву,і почне воно все гарчати після першої крупної риби.Але і ціна вже двісті! ;)
эх, очередное пополнение в категории BFS, где и так не было дефицита выбора. а вот что-нибудь годное в 250-300 размере найти уже не так легко.
а вместе с тем, однако, характеристики нифига себе впечатляющие.
еще и фрикцион с кликером)
вот за это люблю китайских производителей: вместо того, чтобы почивать на лаврах и уперто объяснять покупателю (или давая объяснять это фанбоям), что кликер не нужен, а покупатель дурак и ничего не понимает, они просто берут и ставят кликер. и довольный юзер слушает венчающий обстановку визг фрикциона, когда рыба стягивает с шпули шнур.
если бы мне щас была нужна катушка под BFS, то взял бы не раздумывая.
кнобы, конечно, ублюдочные эти. не понимаю, зачем их кругом стали лепить теперь. чисто ради снижения каталожного веса? но то мелочи, кнобы или всю ручку поменять дело несложное.
ІМО,це черговий пшик у гонитві за недумаючим клієнтом,якому насипали гарних цифр з дутими показниками))). При 113 грамах товщина стінок тої магнієвої рами буде наближатися до десяток мм,пара та вал будуть перфорировані та ще й з самого легкого сплаву,і почне воно все гарчати після першої крупної риби.Але і ціна вже двісті! ;)
не начнет. это ж не японское фуфло, когда впаривают убожество за дурные деньги, выезжая на старой репутации, а изделие от производителя, которому жизненно важно делать качественный продукт. уверен, что все там сделано нормально.
ну и надо понимать, что это же BFS катушка, а не хеви дьюти лебедка. легкие приманки и все такое. а если попалась крупная рыба, ну что ж, фрикцион, как ему и положено, будет сдавать шнур, не позволяя перегрузить катушку.
ну и надо понимать, что это же BFS катушка
Ви явно не в курсі,що таке бфс...
не начнет.
Ви провіряли? Ці хайби тріскочуть як цвіркуни:D
Купіть собі,самі побачете згодом!;)
это ж не японское фуфло, когда впаривают убожество за дурные деньги, выезжая на старой репутации
Ого-го,які заяви!!!:D:D:D Мабуть є приклади "убожества"? Приведіть "чорний лист":D
Ви провіряли? Ці хайби тріскочуть як цвіркуни:D
Купіть собі,самі побачете згодом!;)
понятно, что я гиперболизировал немного, включая и оценочное суждение относительно японцев.
а так, у меня есть три хайбы: два смарта, которые несколько лет гонялись в хвост и в гриву (естественно, с периодической мойкой и смазкой потрохов), с которыми и сейчас все прекрасно, и venom, который тоже гоняется в хвост и в гриву, но пока еще недолго. его я еще не разбирал.
да, в одном из смартов начал через несколько лет клинить подшипник, если правильно помню, сидящий на ведомой шестерне. уже даже не помню, заменил я его или разобрал, промыл и смазал. так или иначе, катушка продолжает работать.
конечно, это не статистика, которая могла бы что-то обосновать в ту или другую сторону, а единичный пример из личного опыта. оснований считать, что хайбы по какой-нибудь причине должны быстро дохнуть, у меня нет. ни из собственного небольшого опыта, ни из визуальной оценки конструкции снаружи и внутри, этого не следует.
статистики выхода из строя по хайбам я, конечно, не знаю. если вы знаете, поделитесь ссылкой. было бы очень интересно посмотреть, сколько в среднем катушек на тысячу выходит из строя за год.
понятно, что я гиперболизировал немного, включая и оценочное суждение относительно японцев.
а так, у меня есть три хайбы: два смарта, которые несколько лет гонялись в хвост и в гриву (естественно, с периодической мойкой и смазкой потрохов), с которыми и сейчас все прекрасно, и venom, который тоже гоняется в хвост и в гриву, но пока еще недолго. его я еще не разбирал.
да, в одном из смартов начал через несколько лет клинить подшипник, если правильно помню, сидящий на ведомой шестерне. уже даже не помню, заменил я его или разобрал, промыл и смазал. так или иначе, катушка продолжает работать.
конечно, это не статистика, которая могла бы что-то обосновать в ту или другую сторону, а единичный пример из личного опыта. оснований считать, что хайбы по какой-нибудь причине должны быстро дохнуть, у меня нет. ни из собственного небольшого опыта, ни из визуальной оценки конструкции снаружи и внутри, этого не следует.
статистики выхода из строя по хайбам я, конечно, не знаю. если вы знаете, поделитесь ссылкой. было бы очень интересно посмотреть, сколько в среднем катушек на тысячу выходит из строя за год.
Смарти,Веноми...це все добре.Скільки вони важать? 200г+ мабуть. І пару років теж непогано!
Але ми говоримо за бфс котушки зараз. Як з такими у вас? В мене є дві хайби,еліт та айр,по пару рибалок витримали без проблем,але далі лежать,бо чув дуже багато нарікань,що почитає зудіти пара,при чому в обох цих моделях.
От виходячи з цего,я і вангую))),що новинка "не то пальто" буде. З другої сторони,хтілося б почути колись від власника цієї котушки подібне,-
"Але от в мене 15 Альдебаран 10 років відходив,і не скрипить !"
Смарти,Веноми...це все добре.Скільки вони важать? 200г+ мабуть. І пару років теж непогано!
смарты шото типа около 170, веном отдельная тема, это 300 размер. я привел их просто как пример того, что если на катушке написано "haibo", то это еще не повод автоматически ждать косяков.
Але ми говоримо за бфс котушки зараз. Як з такими у вас?
в роли недо-BFS был тот же смарт, потом взял не хайбо, а kastking valiant eagle 2 вместо нее, это уже реально BFS категория. гонял я ее конечно гораздо меньше смартов,но разбирал, смотрел, жива-здорова, не вижу поводов думать, что она должна сколько-нибудь быстро сдохнуть.
В мене є дві хайби,еліт та айр,по пару рибалок витримали без проблем,але далі лежать,бо чув дуже багато нарікань,що почитає зудіти пара,при чому в обох цих моделях.
ну вот хз. я б не особо принимал чьи-то нарекания как руководство к действию, а разобрал бы, перемыл все и смазал заведомо нормальной водостойкой смазкой, чтобы быть уверенным, что все смазано и собрано как положено, и использовал катушку по назначению (как, собственно, со всеми своими катушками и делаю).
От виходячи з цего,я і вангую))),що новинка "не то пальто" буде.
на этом этапе можно только спекулировать. как мне кажется, нет поводов, кроме предубеждений, заранее считать, что все будет плохо.
З другої сторони,хтілося б почути колись від власника цієї котушки подібне,-
"Але от в мене 15 Альдебаран 10 років відходив,і не скрипить !"
в стотысячный раз надо упомянуть, что катушки сравнивать надо при прочих равных. должны быть одни и те же условия эксплуатации, то есть, одна и та же техника заброса, одна и та же склонность юзера к корчеванию коряг и рыбы катушкой, одни и те же межсервисные интервалы, одинаковое качество мытья шестеренок и одни и те же смазки, не говоря уже об одной и той же суммарной продолжительности рыбалок.
то, что у кого-то одна катушка прожила 10 лет, а у кого-то другого другая катушка сдохла через месяц, позволяет сделать только два вывода:
а) одна из всех произведенных катушек первой модели была способна в некоторых условиях прожить 10 лет;
б) существуют такие условия, в которых одна из катушек другой модели не смогла прожить больше месяца.
что нам полезного дают такие выводы? да ничего. для полезных выводов нужно иметь всю полноту информации на входе, а у нас ее, как видим, нет.
В мене є дві хайби,еліт та айр,по пару рибалок витримали без проблем,але далі лежать,бо чув дуже багато нарікань,що почитає зудіти пара,при чому в обох цих моделях.
Це навіть не смішно, а дуже смішно. Виходить, що воно гімно, але навіщо то було придбане ще одне гімно, й обидва ті гімна чомусь ще й шкода вбити щоб пересвідчитись що воно таки дійсно гімно. На підставі вищевказаного нова катуха від того ж виробника автоматично стає гімном не дивлячись на то що це мабуть найлегший бейткастер з металевою рамою що зараз є на ринку.
Василю, а на які конкретно недоліки, окрім того що хтось пише що скоро пара загуде, особисто ви дорікаєте цим виробам?
Це навіть не смішно, а дуже смішно. Виходить, що воно гімно, але навіщо то було придбане ще одне гімно, й обидва ті гімна чомусь ще й шкода вбити щоб пересвідчитись що воно таки дійсно гімно. На підставі вищевказаного нова катуха від того ж виробника автоматично стає гімном не дивлячись на то що це мабуть найлегший бейткастер з металевою рамою що зараз є на ринку.
Василю, а на які конкретно недоліки, окрім того що хтось пише що скоро пара загуде, особисто ви дорікаєте цим виробам?
Ну,якщо смішно,то радий що підняв вам настрій! Сам полюбляю гарні жарти!:D
Треба мабуть пояснити трохи,щоб ніхто раптом від сміху не упісявся;),"для чого"... Отже,я навмисно суповував усе г..мно китайське на протязі двох+ років,правда обмежено під ул. Все,починаючи з GH100,може хтось знає з грамотних що то таке))),і до псевдо-дс ... цуріної,вовки всякі,легко-пір'я,хайби,бочки під абу,все це було або ще є. Брав для порівняння зі звиклими снастями.
Пізніше допишу,бо треба на роботу:)
Далі.
Попередня історія такого вчинку,коротко))) ... колись на зустрічі ул кастингістів(вже добре продвинутих на той час),один дядько з саморобною шпулею і китайським мультом обставив на парі власника японської снасті)),тоді,як і зараз,були любителі японського та китайського,кожний зі своїми аргументами.От я і вирішив все це справдити самому.
По китайцям можу багато говорити,і фото як докази є,якщо не вірите.
Коротко кажучи,висновок вийщов в мене такий, - всі китайські котушки можна використовувати на рибалці,але тільки для ознайомлення з видом лову риби(бфс або стрім,друга ул ловля, тощо...)
Але!!! Маса недоробок з заводу,поломки або початок поганої роботи в час користування,банальне ошукання з технічними даними,не дає права рекомендувати ці неповноцінні вироби для постійного використування.
Висновки тільки по ул катушкам! Якісь побільше мені і думка не прийде купувати,як би їх хто там не хвалив!:D
По хайбо,з нової серії ,де єліт та айр моделі...дуже жорстка пружина кнопки розблокування шпулі, повернення в робочій стан так само незручний - обгонка не то, гальма не працюють коректно,знов таки бо пружини від стіралки а не мульта,в обох моделях починає зудіти пара,(тут уточнюю,про цю ваду взнав,спілкуючись одночасно десь з 50 користувачами на протязі пів року),так от,зудіти починає або з коробки,чи через п'ять рибалок,чи через два місяці...
Крім цього всього,незгарбно сидять в руці,незручні кноби.
Хм, цікаво. Я як власник арайза можу погодитися лише з трохи дебільними пружинами в гальмах. Але там діапазон налаштування реально величезний, навіть якщо ті пружини (як на мене це зворотній аналог системи SV у дайви, не працюють взагалі, можна легко підлаштуватися. Особисто у мене жодних проблем немає, якщо індуктор в третьому положенні а крутилка на мінімумі, забородити не навмисно доволі складно. Навіть натяків на гарчання пари немає, за два сезони використання (але як ми з'ясували це ні про що) тому десь +-50 рибалок по 2-8 годин. ))) ваги до унції по джигу і до варуни по "твіч спешелу", але дуже рідко, зазвичай 5-10 грам або Буратіни від 35х до 90х. Якось я послизнувшись на глині на неї жорстко наї&_$#ся, погнув пузом ручку градусів на 40, так що корпус крутити заважав, обережно вигнув та ще пару годинок половив, дома перекинув ручку на карбонову і погнали наші городских. За єргономікою не поступається ані 20 метану ані 21ому альфасу. Не кажу що вона краща, але за моїми відчуттями цілком на рівні. Якщо й поступається то зовсім не критично. Якщо б свого часу не покосилася одна з тих ї&_$#x пружин в гальмах і вона не почала глючити, мені б взагалі було ні нащо дорікати.
А так звісно враження це добряче зіпсувало, але коли після півроку лежання на полиці і користуванням більш "культурними" котушками, я її взяв до своїх хапалок, враження були дуже приємні.
Проблеми з гальмами це практично кожен китаєць. Всі ці заявлені нелінійні системи з різними назвами - потьомкинскі села,там кругом лінійка по факту.Знов таки,бо пружини...Ну і так,недотормоз або перетормоз з коробки теж явище постійне.
Якщо комусь треба,30% від ціни мене влаштує. Арайз еліт та айр,в новому стані,без подряпин... заберіть від мене ці гарні котушки! Висилаю завтра через Міст,пересил ділимо.
ну вот кстати относительно тормозов. по haibo venom (это я не в тему о бфс, а вообще) уже могу отметить их как один из ее недостатков.
можно было бы, как это порой делают, начать вилять на тему "да она вообще не для этого предназначена, а для морской вертикальной ловли, стоит только на штатную ручку посмотреть", но я этого не люблю. не мое дело, для чего она там предназначена.
недостаток заключается в том, что ее тормозов (для джерков) тупо не хватает, даже если разлочить все грузики. они там двух размеров, половина покрупнее, половина поменьше, типа для тонкой настройки по замыслу, но все это до сраки, потому что активируешь все шесть, и все равно при этом надо активно контролировать шпулю пальцем и вдобавок еще поджимать осевой тормоз. да, для меня это не является проблемой на практике. но это не отменяет того, что тормозов недостаточно.
когда я думал о ее покупке, то центробежные тормоза считал за минус. так оно и вышло, думаю, магнитные были бы лучше.
грузики там, однако, имеют отверстия посередине, в которые можно запихать отрезки медной или свинцовой проволоки для утяжеления. ради прикола попробую, интересно, что получится.
Щодо специфічності призначення - не знаю. Як в китайцях, але в Дайві є точно. Спробуйте половити свімами лезкими закидами Steez A TW HLC. Вона для силового дальнього закиду призначена, і пружина там капець яка жорстка на індукторі. Щось кинути легенько - і вже перебіжки, навіть з гальмами на 20ку.
Щодо специфічності призначення - не знаю. Як в китайцях, але в Дайві є точно. Спробуйте половити свімами лезкими закидами Steez A TW HLC. Вона для силового дальнього закиду призначена, і пружина там капець яка жорстка на індукторі. Щось кинути легенько - і вже перебіжки, навіть з гальмами на 20ку.
хз. тут я скатываюсь в субъективщину, но такие тормоза я бы тоже записал в недостатки.
считаю, что катушка обязана иметь нормальные тормоза, работающие во всем разумном диапазоне масс приманок, плюс-минус соответствующих размеру катушки и весу шпули.
p.s. достаточность тормозов у venom вообще тоже зависит от особенностей заброса. даже когда не все грузики включены, можно бросить так, что перебежки (во время полета) не будет. может, это вообще у меня особая ситуация: процентов 90 забросов выполняются "перед собой" или "снизу-сбоку из-под веток" на дистанцию метров до 15, от силы 20. таким забросом, по-моему, труднее кинуть без перебежек.
p.p.s. а вот у смартов с тормозами все прекрасно (там тоже центробежные по такому же принципу, как у venom). и у предыдущей джерковой johncoo ares, которая с магнитными, тоже все хорошо, хотя в целом видно, что она уровнем существенно ниже venom. не думаю, что есть причины говорить, что вот прям у всех китайцев автоматически все плохо с тормозами. впрочем, это все не bfs тема.
Нема тут ніякого мінуса. Я таку катушку беру, наприклад, на прут мінімум унцовий, коли йду джигувати, де треба увалити. І він однозначно по дальності вставить будь якого універсала.
Тому японці й мають купу катушок та палок. Кому хочеться суперуніверсальності - велкам ту м'ясо)))
Тоді все просто,у китайців всі катухи HLC :ajmolodec:
Alexandr_Korobchuk
14.05.2025, 14:39
Тоді все просто,у китайців всі катухи HLC :ajmolodec:
Все вірно - взяв катуху в руки та як заїб .&%..ниш їх в далеку далечінь :D:D:D:D
В общем, HLC залежить від сили рук і техніки кидка:D
Все вірно - взяв катуху в руки та як заїб .&%..ниш їх в далеку далечінь :D:D:D:D
Особливо на відстрілі :D
Особливо на відстрілі :D
За баню,де їм і місце:)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010