УсатыйПолосатый
10.11.2025, 23:19
Поділюсь враженнями від спінінга для берегового джигу за 3 метри, так як серед моїх друзів по рибалці ця тема актуальна, особливо хто має обмежений бюджет.
Спінінг Select Force Long Distance FRC-1002H 3.04m 10-45g -
відгуків в інеті не знайшов, крім відео від виробника.
В першу чергу це бюджетник - в ціні до 1500грн.
На першій же рибалці приємно здивував дальністю закидів.
В вагах 30-35 грам з шнуром 0.8 стабільно кидає під 90, якщо вкластись в закид - буде під 100м. Це якраз те, що я хотів від спінінга за 3м.
В вагах 20-24 грами - десь на 5, ну 10 м дальше, чим закид спінінгом 2,75м, ваги не хватає далі витягнути шнур.
Але й це радує - буває й 3 метри є рішаючим фактором дотягнутись до так бажаного судака, а при збільшенні ваги він цей силікон вже й не хоче.
Стрій - fast, дещо з заходом в сторону екстра.
При перенесенні кілушного судака через каміння бланк вигнувся тільки верхньою половиною, гарно пружинить, як на мене, з конусністю бланка все нормально.
В кінці закиду вершинка не грає, стоїть колом - як по мені - це плюс.
Баланс з котушкою 4000 - в нормі, центр ваги трішки вище хвата рукою.
Незручностей (типу клювання носом) при такій довжині не відчувається взагалі.
Це теж плюс.
При вазі під 200 грам завдяки правильному балансу відчувається досить легким.
Хват зручний, збільшений в порівнянні з спінінгами 2.75 -2.80, майже 50 см, що дає зручність при закиді - це як на мене - жирний плюс.
Чомусь виробники цьому мало приділяють увагу.
Ручка - ЕVA, стандарт, кільця - легкі, досить пристойні, як для бюджетника
Останнє кільце має захист від перехльсту.
По вершинці - дубова. Хто звик відбивати дно по вершинці, особливо в вагах 20-22 грами - при хорошому вітрі не побачить.
А от рукою стук відчувається дуже пристойно.
Так що кому як, мінус не ставлю, бо звик відчувати стук рукою, і незручностей не виникає. До речі із-за цього він при закиді «не лапшить»
По кльову - те ж. Вже обробив, так що можу сказати що торки, не кажучи про удар чи жим відчуваються в руку досить гарно.
По закиді попадав на білу рибу - т-р-р-р-р по спинам відчувається гарно.
По всьому діапазону теста нічого не можу сказати, особливо по низам - нижче 20 грам з ним спускатись не планую, а от 20-40 грам - я задоволений.
За такі гроші отримав пристойний спінінг який закрив майже всі мої «хотілки».
Більше 40 грам не тестував, побоююсь.
Тут персональне, маю «пічальку» з попередньою покупкою (не закиді пополам), а дружина на третій спінінг в цьому сезоні буде незгодна :D
Буду радий, якщо ця інформація буде комусь корисна при виборі….:)
Спінінг Select Force Long Distance FRC-1002H 3.04m 10-45g -
відгуків в інеті не знайшов, крім відео від виробника.
В першу чергу це бюджетник - в ціні до 1500грн.
На першій же рибалці приємно здивував дальністю закидів.
В вагах 30-35 грам з шнуром 0.8 стабільно кидає під 90, якщо вкластись в закид - буде під 100м. Це якраз те, що я хотів від спінінга за 3м.
В вагах 20-24 грами - десь на 5, ну 10 м дальше, чим закид спінінгом 2,75м, ваги не хватає далі витягнути шнур.
Але й це радує - буває й 3 метри є рішаючим фактором дотягнутись до так бажаного судака, а при збільшенні ваги він цей силікон вже й не хоче.
Стрій - fast, дещо з заходом в сторону екстра.
При перенесенні кілушного судака через каміння бланк вигнувся тільки верхньою половиною, гарно пружинить, як на мене, з конусністю бланка все нормально.
В кінці закиду вершинка не грає, стоїть колом - як по мені - це плюс.
Баланс з котушкою 4000 - в нормі, центр ваги трішки вище хвата рукою.
Незручностей (типу клювання носом) при такій довжині не відчувається взагалі.
Це теж плюс.
При вазі під 200 грам завдяки правильному балансу відчувається досить легким.
Хват зручний, збільшений в порівнянні з спінінгами 2.75 -2.80, майже 50 см, що дає зручність при закиді - це як на мене - жирний плюс.
Чомусь виробники цьому мало приділяють увагу.
Ручка - ЕVA, стандарт, кільця - легкі, досить пристойні, як для бюджетника
Останнє кільце має захист від перехльсту.
По вершинці - дубова. Хто звик відбивати дно по вершинці, особливо в вагах 20-22 грами - при хорошому вітрі не побачить.
А от рукою стук відчувається дуже пристойно.
Так що кому як, мінус не ставлю, бо звик відчувати стук рукою, і незручностей не виникає. До речі із-за цього він при закиді «не лапшить»
По кльову - те ж. Вже обробив, так що можу сказати що торки, не кажучи про удар чи жим відчуваються в руку досить гарно.
По закиді попадав на білу рибу - т-р-р-р-р по спинам відчувається гарно.
По всьому діапазону теста нічого не можу сказати, особливо по низам - нижче 20 грам з ним спускатись не планую, а от 20-40 грам - я задоволений.
За такі гроші отримав пристойний спінінг який закрив майже всі мої «хотілки».
Більше 40 грам не тестував, побоююсь.
Тут персональне, маю «пічальку» з попередньою покупкою (не закиді пополам), а дружина на третій спінінг в цьому сезоні буде незгодна :D
Буду радий, якщо ця інформація буде комусь корисна при виборі….:)