Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 03.04.2026, 05:36   #981
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.689
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.692
Дякували 11.382 раз(и) в 2.275 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Кращий ход у японців v.s. комфортніший заброс у китайців?

Ну як це не змінюється десятиріччями? З 2016 року випустили кучу нових моделей та рішень! Одно тільки ФТБ від шимано з висунутим язиком копійовалось китаєм стільки років! Японці випустили за цей час котушки з 28-29-30 мм шпулями до БФС,що теж відразу копірайт почав штампувати...
Тобто, за десятиріччя прогресу, вони таки зняли гальмівний блок зі шпулі, круто. І дайва своїм Т-вічком революцію зробила.
Які ще нові моделі та рішення вони випустили за останні 10 років? Гіпердігігір? Який може бути копірайт на розмір шпулі, шо ти верзеш?

Цитата:
Про навушники ))) у одного медвідь на вухо наступив і йому все рівно який звук,а у другого музичний слух і його від аппарапа за 20 починає тошніти...
Тут зовсім не в ведмеді справа, мені у схожих випадках хочеться спитати, чи давно той пан свою сраку лопухом витирав. Якщо це не гра на публіку і його дійсно починає нудити, тут вже треба до психіатра.

Цитата:
То майбутнє за якою саме технологією? Китайською вкраденою(соррі,скопійованою)???
За електронною, допрацьованою. От наприклад, хто заважав японам зробити вимкнення звуку у своїх DC котушках?

Цитата:
Нерозуміння процесу (в порівнянні з простими японськими розробниками котушок) створення не може замінити тупе копіювання.
Не розуміння процесу в них було 15 років тому, зараз вони все чудово розуміють, і дуже швидко вчаться.

Цитата:
Саме для тих кому "понуро і вже не цікаво" і треба зробити порівняння))),щоб побачити у порівнянні рівень "понуро" і "щось таке"
Я вже написав, що мені не дуже цікаво порівнювати їх з японцями, мені цікаво порівнювати їх із м'ясорубками.
zbb зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
3 користувачів подякували
KLM (03.04.2026), Olexandr_Korobchuk (03.04.2026), Zander (03.04.2026)
Старий 03.04.2026, 10:04   #982
Olexandr_Korobchuk

Звідки Ви: Бориспіль
Дописи: 2.104
Blog Entries: 22
Дякував: 533
Дякували 1.583 раз(и) в 706 повідомленнях
Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
...Я вже написав, що мені не дуже цікаво порівнювати їх з японцями, мені цікаво порівнювати їх із м'ясорубками.
Здається мені, що таке порівняння не дуже коректне. Порівнювати на предмет чого?
Olexandr_Korobchuk зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 03.04.2026, 10:32   #983
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Допис від Olexandr_Korobchuk Переглянути допис
Здається мені, що таке порівняння не дуже коректне. Порівнювати на предмет чого?
На дальність закиду легких (1-3г) приманок.
Це едине що мене непокоїть
Старий 03.04.2026, 10:51   #984
Olexandr_Korobchuk

Тю, ну так м'ясо на відповідному шнуру кине далі, а толку?
Старий 03.04.2026, 10:56   #985
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
А я вот вже невпевнений в цьому )
Старий 03.04.2026, 13:37   #986
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 1.032
Дякував: 804
Дякували 601 раз(и) в 345 повідомленнях
Цитата:
Який може бути копірайт на розмір шпулі, шо ти верзеш?
Верзеш ви як раз))) Бо 10 рокув тому у китайців була перша Бфс котушка GH100 з копією Фтб , не працюючою на ліворуких моделях(вгадайте чому) з 34 шпулею! Аж потім після японців вони почали робити 30 шпулі(знову з недо-фтб) і вже після 28 розмір. Все як сусід по парті,тільки без мозку.

Цитата:
Тобто, за десятиріччя прогресу, вони таки зняли гальмівний блок зі шпулі, круто. І дайва своїм Т-вічком революцію зробила.
Які ще нові моделі та рішення вони випустили за останні 10 років? Гіпердігігір?
Саме так! Фтб це був прорив,зняти все зі шпулі та використовівати барабан як індуктор! Все інше на прориви не тягне,звісно,але японці продовжують робити надійні та забезпечені сервісом та частями котушки.

А що китайці принесли в це,окрім дешмана працюючого як відерце з болтами але дешеве? Або "супер-легких" з фольги виробів по ціні японії?
А,ну да, допрацьованою беззвучною електронікою!
Цитата:
За електронною, допрацьованою. От наприклад, хто заважав японам зробити вимкнення звуку у своїх DC котушках?
Допрацьованою чим,рекламними опусами для лопухів?
Вимкнення звуку Дс? Для чого це треба? Окрім реклами.

Цитата:
Не розуміння процесу в них було 15 років тому, зараз вони все чудово розуміють, і дуже швидко вчаться.
15 років тому у них взагалі нічого не було крім якогось червоного китайця,а якби вчились добре,то робили б робочі фтб,наприклад,а всі ці недо-дс на самому ділі лінійка зі звуком,а тепер якщо його прибрати,то і й залишиться лінійка звичайна з відерцем болтів.

На дальність закиду легких (1-3г) приманок... все від носія буде залежати,на тонкому шнурі мясо виграє,але тільки товщий шнур або флюр-моно,і мясо відпочиває.
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 03.04.2026, 14:06   #987
zbb
mista ryba lowa

Нарешті дійшли руки порівняти Creek та Black Warior. Black Warior таки обертається більш плавно, але різниця на межі чутливості. Може кріку масла недоклали, на днях злажу в нього подивлюся. Шпулі взаємо змінуювани, щоки - майже, заважає якась дрібничка, з кріка на воріора навіть встала, але не замкнулась. Взагалі воріор мені більше подобається з точки зору дизайна. Але це більше справа смаку.
Пользователь сказал cпасибо:
KLM (03.04.2026)
Старий 03.04.2026, 14:57   #988
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.616
Дякував: 327
Дякували 3.236 раз(и) в 1.051 повідомленнях
Ну шо, швидкоструйні ці китайці... Вуаля...
Тепер почекати щоб ціна впала.
Я щойно знайшов це на AliExpress:
Бічна кришка та шпуля PURELURE ZANA DC-Mode
[[Ссылки только членам профсоюза. ]
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 03.04.2026, 15:12   #989
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.616
Дякував: 327
Дякували 3.236 раз(и) в 1.051 повідомленнях
Цитата:
По вобам якраз може бути зворотня картина, це ще Пітєрцов колись тестував.
По всяким флетам так точно з мульта дальність вище.
Є ще один момент - контроль
Це ще коли були змагання "Херсоньська блешня", у мене з Мельником була розмова щодо мульта, він якраз тоді почав ними цікавитися
Суть в тому, що там травянисті мілководдя і ловля часто йшла джигом " на прорив".
Тобто закид, приманка ледь торкається води і миттєво треба починати проводку ( бо інакше просто набереш трави) , або і підсічку, бо клювання бувають в момент торкання.
В боковий вітер зробити таке з м'яса архіважко - у будь якому випадку буле вітрова петля, поки вибереш...
З мульта - трохи більш підтягуєш гальма, трохи сильніше закид - приманка вилітає на натягнутому шнурі, пальцем фіксуєш шпулю за мить до падіння. Паління.Все , митьєво або підсічка або проводка.
Загалом не дуже люблю мультову ловлю на легкі приманки в одиниці грамм, але абсолютно визнаю, що при ловлі в складних умовах ( між дерев на березі з кущами в воді, з точними закидами в вікна рослинності, вітер..... ) мульт тотально виграє в точності і контролі у м'яса.
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
gfiffyntyf (08.04.2026), zbb (03.04.2026)
Старий 03.04.2026, 15:16   #990
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Верзеш ви як раз))) Бо 10 рокув тому у китайців була перша Бфс котушка GH100 з копією Фтб , не працюючою на ліворуких моделях(вгадайте чому) з 34 шпулею! Аж потім після японців вони почали робити 30 шпулі(знову з недо-фтб) і вже після 28 розмір. Все як сусід по парті,тільки без мозку.
Ще раз, які можуть взагалі бути копірайти (права винахідника) на розміри шпуль? Питання риторічне.

Цитата:
Саме так! Фтб це був прорив,зняти все зі шпулі та використовівати барабан як індуктор! Все інше на прориви не тягне,звісно,але японці продовжують робити надійні та забезпечені сервісом та частями котушки.
З цим начебто ніхто і не сперечався. Продовжують.

Цитата:
А що китайці принесли в це,окрім дешмана працюючого як відерце з болтами але дешеве? Або "супер-легких" з фольги виробів по ціні японії?
А,ну да, допрацьованою беззвучною електронікою!

Допрацьованою чим,рекламними опусами для лопухів?
Вимкнення звуку Дс? Для чого це треба? Окрім реклами.
Мабудь для того щоб збільшити коло споживачів, бо деяких людей бісить цей звук, і вони б ними ловили якщо б вони не жужжали. Мені більш цікаво, нахіба цей звук там взагалі

Цитата:
15 років тому у них взагалі нічого не було крім якогось червоного китайця,а якби вчились добре,то робили б робочі фтб,наприклад,а всі ці недо-дс на самому ділі лінійка зі звуком,а тепер якщо його прибрати,то і й залишиться лінійка звичайна з відерцем болтів.
Тоді мені зі звичайною лінійкою, комфортніше ловити ніж з SV.
Старий 03.04.2026, 15:32   #991
Olexandr_Korobchuk

В цілому, порівння м'ясв і мультів вважаю недоречним - в кожного є свої плюси і мінуси, що з цими "+" і "-"робити - приходить з досвідом...

Було в думках порявняти м'ясо і мульти на Л-МЛ, але на питання "яка з цього для мене користь?" було одна відповідь - "шоб було" чому так? - бо яким комплектом ловити залежить від настрою (мультом ловлю 90% рибалок)

Востаннє редагував Olexandr_Korobchuk: 03.04.2026 о 15:37.
Старий 03.04.2026, 15:53   #992
Vasylii

Цитата:
Ще раз, які можуть взагалі бути копірайти (права винахідника) на розміри шпуль? Питання риторічне.
Прав на папері не записано))),але до цього ніхто не робив 28 шпулі. 30 да,були вже давно.

Цитата:
Мабудь для того щоб збільшити коло споживачів, бо деяких людей бісить цей звук, і вони б ними ловили якщо б вони не жужжали. Мені більш цікаво, нахіба цей звук там взагалі
Бісить лиш деяких))),а звук там від роботи гальмів і він завжди був.

Цитата:
Тоді мені зі звичайною лінійкою, комфортніше ловити ніж з SV.
Та не тільки вам! Дуже багато народу ловить і не париться,проста і зрозуміла система гальмів. В мене кращі закиди 2г+ слаг малий за 32-33м були з лінійки,Рідж35 - 22-23м,Рідж56 - 26-27м. Але правда програє нелінійним в деяких випадках.
Плюс,річ про те(знову) що китайці просто брешуть в описах...їхні "нелінійні" гальма не працюють як повинні,то саме з ДС.
Старий 03.04.2026, 15:56   #993
Olexandr_Korobchuk

Цитата:
...їхні "нелінійні" гальма не працюють як повинні,то саме з ДС.
Приманку прискорюют?

Як вони мають працювати правильно? просвітіть неуків
Старий 03.04.2026, 16:03   #994
Vasylii

Цитата:
Приманку прискорюют?

Як вони мають працювати правильно? просвітіть неуків
Не відпрацьовують гальмування на протязі закиду,що робить звикла ДС,а проти вітру взагалі не-бімба

А звичні нелінійки з "рухомими" частинами не працюють по причині тракторських пружин які там встановлені))), деякі навіть на високих обертах в дремелі не спрацьовують...але,лінійка є та все добре знову! Та навіщо тільки брехати???
Старий 03.04.2026, 16:07   #995
Olexandr_Korobchuk

Ловив лопухастими приманками і за вітром, і в поперек, і проти вітру - ніяких проблем, від слова "зовсім"

От відловив останні рибалки нелініними гальмамми - ну ніяких проблем (DC використовую дуже рідко - не люблю їх). Мені в рази комфортніше ніж лінійні.

З іншого боку, мені плювати які там гальма - головне щоб котушка працювала коректно. Чомусь всі мої китайські котушки працюють без проблем, як довго так буде - ХЗ час покаже. З огляду на їх вартість питання їх довговічності не парить взагалі.

Востаннє редагував Olexandr_Korobchuk: 03.04.2026 о 16:23.
gfiffyntyf (08.04.2026)
Старий 03.04.2026, 16:15   #996
Vasylii

Цитата:
Ловив лопухастими приманками і за вітром, і в поперек, і проти вітру - ніяких проблем, від слова "зовсім"
Так і повинно бути у досвідченої людини з мультом!
Як відомо, різницю можна побачити тільки в порівнянні ,і я сам порівнював і різниця дуже помітна.. Але якщо вас все влаштовує,немає питань.
gfiffyntyf (08.04.2026)
Старий 03.04.2026, 16:31   #997
Vasylii

Цитата:
З огляду на їх вартість питання - то питання довговічності не парить взагалі
Ну це ж найперший аргумент в плюс китайцям))),але буває ще фактор надійності усієї снасті, і тут інколи дуже шкода коли щось на рибалці підводить,а воно 99% китайське
Старий 03.04.2026, 16:34   #998
Olexandr_Korobchuk

Ну якщо гальма не працюють або працюють не коректно, то ловля лопухами проти вітру закінчиться дуже швидко...

Та й я порівнюва роботу котушки з DC і магнітку, не просто два різних гальмівних блоки до однієї котушки, але й роботу з іншою котушкою (Daiwa SS SV) - то й кажу що мої китайці працюють адекватно.

ПиСи
Пишу тільки про свої котушки (DMK і Zana Max), якими все встиг половити і ньюанси налаштування яких я розумію.

ПиПиСи
Про дальність закиду скажу одне - на звичайній рибалці її мені її вистачає з головою.
Старий 03.04.2026, 16:40   #999
Olexandr_Korobchuk

Цитата:
Ну це ж найперший аргумент в плюс китайцям))),але буває ще фактор надійності усієї снасті, і тут інколи дуже шкода коли щось на рибалці підводить,а воно 99% китайське
Особливо, якщо шнур попадає під гук-кіпер, але головне запам'ятати - винуватий китайський шнур

На передостанній рибалці в мене разом з приманкою полетіло біля 30 метрів шнура від YGK і що?
Долучені зображення
Тип файлу: jpg Записати.JPG (20,5 КБ, 22 переглядів)

Востаннє редагував Olexandr_Korobchuk: 03.04.2026 о 16:45.
Старий 03.04.2026, 16:51   #1000
Vasylii

Цитата:
Особливо, якщо шнур попадає під гук-кіпер, але головне запам'ятати - винуватий китайський шнур

На передостанній рибалці в мене разом з приманкою полетіло біль 30 метрів шнура від YGK і що?
С чого б це шнур 4.0 має рватись зачепившись за хуккіпер? Там не було "зачепа" з тормозом глухим, шнур і далі мав вільний хід.
Як може 30м обірватись,не уявляю... це вже приманка падає і в неї немає початкової швидкості на якій звично бувають перебіги,врізки та відстріл як результат. У вас шнур був пошкоджений хіба що.
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:37.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua