|
![]() |
|||||||
| <Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Гриболов Грибная охота |
![]() |
|
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
|
|
#1881 |
|
Реєстрація: 20.09.2010
Звідки Ви: Киев, Троещина
Дописи: 190
Дякував: 2.814
Дякували 792 раз(и) в 102 повідомленнях
|
На FB на запитання про такий грибок відповіли, що то маслюк, вражений якоюсь хворобою.
P.S. І людина пише, що зустрічав таких багато в Моровську Чернігівський обл Востаннє редагував hanka: 29.10.2024 о 10:41. |
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: |
BLACK (29.10.2024)
|
|
|
#1882 |
|
Реєстрація: 13.08.2007
Звідки Ви: г. Киев
Дописи: 49
Дякував: 2.151
Дякували 762 раз(и) в 33 повідомленнях
|
Маслюк зернистий трубчастий гриб роду маслюкових сімейств болетових. Утворює мікоризу з сосною, зростає групами. Час зростання — з червня по вересень. Іноді цей гриб називають маслюк літній або маслюк ранній.
Маслюк зернистий характеризується відсутністю кільця і слизового капелюшка. Колір капелюшка жовто-вохряний або жовто-бурий. Форма округло-опукла, подушкообразна, гладка, до 10 сантиметрів в діаметрі. М'якоть товста, жовтувато-бура, м'яка, на зламі кольору не змінює. Маслюк зернистий — їстівний гриб другої категорії. Вживати в їжу можна вареним, смаженим, маринованим, солоним. Перед вживанням потрібно видалити слизову шкірку з капелюшка. |
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Реєстрація: 10.04.2012
Звідки Ви: м.Київ
Воскресенка
Дописи: 259
Дякував: 7.890
Дякували 4.804 раз(и) в 194 повідомленнях
|
Цитата:
|
|
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Реєстрація: 21.11.2014
Звідки Ви: Киев
Дописи: 3
Дякував: 7
Дякували 0 раз(и) в 0 повідомленнях
|
Що воно таке?
Колеги, доброго дня!
Підкажіть що це гриби? |
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Реєстрація: 10.07.2011
Звідки Ви: г. Киев, работаю в Киеве:))
Дописи: 745
Дякував: 4.980
Дякували 10.320 раз(и) в 612 повідомленнях
|
якісні грибні онлайн-ресурси
Колись, ще до війни, ми шукали інформацію щодо окремих видів грибів перш за все на mycoweb.narod.ru , але за зрозумілих причин перестали.
Тож хочеться визначитися, чи є якісні українські практичні грибні ресурси? Так, щоб оперативно знайти головну інформацію, світлини, схожі види, характерні ознаки, їстівність... і це все було правдиве й достовірне, а не просто накрадене на інших ресурсах без розуміння теми. Вікіпедія в цьому питанні сумнівне джерело, ляпи трапляються і виправляються повільно, або не виправляються. Ось днями знайшли [[Ссылки только членам профсоюза. ] - виглядає непогано, але ще треба знайомитися з інформацією і вирішувати, чи справді можна довіряти. До речі, цікаво, хто його робив, і чи досі підтримує. Може ще щось на кшталт цього знаєте? |
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Реєстрація: 10.04.2012
Звідки Ви: м.Київ
Воскресенка
Дописи: 259
Дякував: 7.890
Дякували 4.804 раз(и) в 194 повідомленнях
|
Про печериці, зморшки та строчки...
Натрапив на відео від Михайла Вишневського...
![]() Може кому буде цікаво... ![]() [[Ссылки только членам профсоюза. ]
|
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Реєстрація: 14.10.2017
Звідки Ви: Киев/Одесса
Дописи: 52
Дякував: 171
Дякували 796 раз(и) в 33 повідомленнях
|
Очень редкая позиция в моих местах,практически уверен ,что это дубовик обыкновенный,но подтверждение от знающих его будет не лишним...
|
|
|
|
|
|
#1893 |
|
Реєстрація: 06.02.2010
Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 612
Дякував: 184
Дякували 881 раз(и) в 353 повідомленнях
|
З молодого ТСЖ можна робити що завгодно. Смачно просто підсмажити з цибулею, або ми ще робили котлети 50/50 з м'ясом.
|
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: |
Sergii Doc (25.09.2025)
|
|
|
#1894 |
|
Реєстрація: 14.10.2017
Звідки Ви: Киев/Одесса
Дописи: 52
Дякував: 171
Дякували 796 раз(и) в 33 повідомленнях
|
Первый раз встречается эта позиция. Шляпа размером с очень крупную сыроежку,группа штук десять вокруг пня. Кто знает,что за грибочек...
|
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Реєстрація: 10.07.2011
Звідки Ви: г. Киев, работаю в Киеве:))
Дописи: 745
Дякував: 4.980
Дякували 10.320 раз(и) в 612 повідомленнях
|
Цитата:
До недавнего времени она считалась малоценным съедобным грибом, но в последнее время вокруг нее началось бурление антишоколада, аналогично недавним подвижкам вокруг зеленушек и черных груздей. И если по груздям никто не воспринял наезда всерьез, а по зеленушкам сами микологи начинают откатываться назад, то по чешуйчатке ИПСО в разгаре Сейчас она имеет спорный статус, патамушта ею отравилось (в легкой степени) несколько жителей Северной Америки. Непонятно, отравились просто или в сочетании с алкоголем. Мы её едим. И в этом году ели. Кто знает, может через три-пять лет и по ней микологи угомонятся. Если надумаете брать - учтите, что вкусна только молодая чешуйчатка. У перезревших и старых экземпляров с развернутой шляпкой и начнающими темнеть/зеленеть пластинками неустранимый аромат тинного болота, в котором утонула редька. Ни на что не агитирую Многие из ранее собиравших гриб сейчас перестали это делать.
|
|
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Реєстрація: 21.12.2006
Звідки Ви: Київ(куренівка)
Дописи: 1.082
Images: 14
Дякував: 8.495
Дякували 13.238 раз(и) в 722 повідомленнях
|
шо це таке?
Доброго дня, підкажете шо це може бути за гриб?
Росте на дачі цього року від весни, після того як восени замульчували троянду хвойним опадом з лісу, запах специфічний, у старого скоріш неприємний. |
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Реєстрація: 10.07.2011
Звідки Ви: г. Киев, работаю в Киеве:))
Дописи: 745
Дякував: 4.980
Дякували 10.320 раз(и) в 612 повідомленнях
|
Цитата:
А перезрілі гриби позбирали й розкидали в себе на ділянці, в тіні. Може, щось виросте...
|
|
|
|
|
| 5 користувачів подякували |
biba (06.10.2025), Grysepet (07.10.2025), Provodnik (08.10.2025), Sergii Doc (07.10.2025), ukrsema (08.10.2025)
|
![]() |
|
|
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|