Перегляд одного допису
Старий 26.11.2013, 14:24   #1524
Dohtur78
Banned
 
Реєстрація: 19.05.2011
Звідки Ви: Луцьк
Дописи: 3.204
Сказал(а) спасибо: 8.630
Поблагодарили 16.168 раз(а) в 1.894 сообщениях
Цитата:
Допис від Inor Переглянути допис
Давайте не будем так уже идеализировать западных рыболовов. И там уродов хватает и браконьерство существует и нарушение правил рыболовства.
Давайте не будемо ідеалізувати ! В даний момент знаходжуся в Словаччині, і,волею долі, сьогодні познайомився з неоднократним чемпіоном поплавчаної ловлі цієї країни і призером світових перегонів Мартіном Райманом. Хоча предмет зустрічі в нас носив інший характер,але не зміг не поговорити з ним про улюблене захоплення і про те,як воно в них там,оскільки краса природи і рік просто вкотре вражає. Можливо,нічого нового вам,шановні колеги,захисники і примножувачі рибних ресурсів не скажу,але,якщо дехто прочитає вперше,то буду лише радий.
Для того,щоб в них ловити будь-де рибу,потрібна ліцензія,котра продається в усіх риболовних магазинах і вартує 20€ на два тижні,або приблизно 80€ на рік,якщо ти є членом товариства риболовів вказаної країни. Для нерезидентів ліцензія носить,в основному, цільовий характер і стосується конкретної водойми або групи водойм. Що стосується норм вилову,то вони чітко регламентовані-не більше чотири рибини сімейства лососевих,але не більше п'яти кілограм. З слів цього хлопця,він за 23 роки рибальської "кар'єри" жодного разу не зустрічав випадків порушення цього правила. Є такі риби,як головатиця (дунайський лосось),ловля яких заборонена майже цілий рік,і дозволяється лише в певний період,кінець листопада чи початок грудня,що стосується саме цієї риби. Тому не дивно,що в межах міста трапляються екземпляри довжиною до одного метра.
Якщо інспекція чи поліція при перевірці дотримання правил ловлі виявляє у будь-кого відсутність ліцензії,то порушується кримінальна справа !
Що стосується ловлі спіннінгом,то вона дозволена лише на певних річках,і тільки скрізь можна ловити нахлистом. На моє питання:"Чому так ?",то Мартін пояснив це тим,щоб не травмувалася велика кількість риби,оскільки її настільки багато ("Тарас,ты даже представления не имеешь насколько !") і майже завжди можна піймати 40-50 рибин за три години,а нахлистова снасть в цьому відношенні набагато "лояльніша",в порівнянні з спіннінговою. Різновид поселенців гірських рік і водойм,які "примикають" просто вражає:форель струмкова,райдужна форель,харіус,головатиця,головень,жерех!!!,вусач,с удак і ін.
Не міг про себе в голос не задати риторичне запитання:"В нас стільки риби немає." На що хлопчина відразу відреагував:"Все у вас,в Україні,було і буде,якщо перестанете знищувати жителів рік,шанобливо ставитися,не будете засмічувати водойми і дасьте трішки рибі "відпочити",бо я неодноразово буваю у вас в Україні протягом року і все бачу своїми очима. Просто задумайтеся ! А ресурси і природа у вас це дозволяє." ... Я від цих слів іноземця трішки ох...їв ...
Закінчилася наша розмова його запрошенням порибалити в їхніх краях,коли відкриється сезон наступного року,на що і сам сподіваюся.
Далі буде ...

Востаннє редагував Dohtur78: 26.11.2013 о 15:24. Причина: Помилки ...
Dohtur78 зараз поза форумом  
34 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Свернуть/Развернуть список благодарностей