Перегляд одного допису
Старий 29.10.2012, 15:37   #159
taurrus
 
Аватар для taurrus
 
Реєстрація: 09.03.2009
Звідки Ви: Адреса: Київ, Академіка Туполєва; Робота: IT (сервери, сайти, бази данних)
Дописи: 1.029
Blog Entries: 2
Сказал(а) спасибо: 1.652
Поблагодарили 2.369 раз(а) в 256 сообщениях
NFC FW702-2 IM + СС51

Підібю підсумки по своєму "уловому" комплекту.
Прут кастомний, на основі бланка NFC FW702-2 IM 1/16-5/16 oz (1.75 - 8.75 грам).
Кільця Fuji SiC в титані, класична розстановка.
Тримач Fuji SKSS.
Руківя рознесене, пробка.

Все літо відпрацював комплектом NFC FW702-2 IM + Calcutta Conquest 51 + шпуля avail CNQ5016BL + флюр Toray Excellent 6 lb 50m. Від магнітної гальмівної системи avail відмовився (ну не сподобалась вона мені і все). Зняв із рідної шпулі центробіжну систему, замінив два голубі грузки на лекші жовті. При компактних приманках включаю один жовтий або один голубий грузок (якщо вітряно), при парусних приманках - 2 жовтих.

Джигувати таким комплектом, в класичному розумінні, не зовсім комфортно. Прут трохи "мякуватий". Та і флюр досить парусна штука. Хоча з пасивним окунем і мікроподьоргуванням по дну джиг-головки комплект справляється на ура.
Була одна рибалка коли на дость сильній течії потрібно було ловити метрів за 30 від берега. Оптимальний "вухатий" для тих умов був 5-7 грам. Сильно заважали висока трава і дерева по всьому березі. Як не дивно, та з усіма складнощами комплект впорався. А як приємно було тягнути "пельменчика" грам на 300-400 через струю з 30 метрів! Покльовки були вкрай обережні. Але завдяки хорошому флюру і чуйкій палочці все передевалось "в руку". Великим плюсом приловлі окуня виявилась бульша "мякість" флюра (в порівнянні з шнуром) а також деяка "лапшистість" палки. Риба просто "прилипає" до снасті. Про порвані губи навіть не згадував!

Джиг
Джига 5 грам+2" Swing Impact вилітає практично на ввесь флюр (залишається 5-10 витків). Звичайно, потрібно враховувати дугу та і вже декілька метрів (а може й більше...) флюра померло на обривах
Мінімальна вага з якою комфортно працювати - 2 грами+силікон.
Мінімально що пробував - 1 грам головка + твістер 1/4 дюйма. Прицільна дальність близько 5 метрів. Але контролювати проводку практично нереально. Тільки візуально (по чистій воді).
Максимальна комфортна вага, як на мене 10 грам+резина.

Залізо
Протягом літа трохи погрався і з залізом. Найменшими козявками була Meps Aglia 00. Сам був досить здивований коли вона полетіла :-) Причому зловив на неї з пів десятка головнів ;-)
Звісно, кидати таку вертушку навіть моїм комплектом не дуже зручно. Розкриватись він почав лише з Meps Aglia 0.
А от Smith Pure 2.7 взагалі літає як пуля. Далеко і легко.

Воблери.
Jackall Chubby:
Минулого літа я приділив частину свого часу цьому чудовому воблеру. Можу з упевненістю сказати: летить він з хорошого мультового комплекту не ближче ніж із мясорубки. А головне рибу ловить справно :-)
Kosadaka ION XS 55:
Воблер чисто твічевий. З ним палка справилась на ура.
Yo-Zuri 3D Pop:
Відмінно. "Чпок" получається чіткий, глибокий. Єдине що не можна давати флюру потонути. Інакше поппер набагіто гірше булькає.
Owner Zip-n-Ziggi:
Чудово. Палка пуляє і вигулює його прекрасно. Чайки просто в захваті

Підсумок:
Дальнобійний, фактично ультралайтовий, комплект для ловлі окуня, головня, жереха. Універсальній (в хорошому сенсі цього фурмулювання). Дозволяє не відволікатись на розпутування борід, а прицільно "стріляти" по рядах злосних риб.

П.С. Коротке порівняння з аналогічним прутом Андрія (Freshman):
У нього кільця стоять по KR concept і ручка з EVA.
KR-concept як на мене, трохи розгрузив бланк. Вудлище стало "швидшим". Але мінімальна комфортна вага приманок трохи підросла. Вудлище потрібно більш сильно нагружати на забросі.
taurrus зараз поза форумом  
22 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Свернуть/Развернуть список благодарностей