Трохи оживлю форум,бо щось тут геть тихо останнім часом,ні срачів,нічого...

Кілька тижнів тому отримав я новинку від азіатів-Loongze a51. Провів з нею з п"яток риболовель,і вже маю що сказати. То чи вийшло у китайців зробити гарну якісну ультралайт котушку? Якщо коротко-і так і ні.
Почну з зовнішнього вигляду та збірки. Виглядає котушка просто супер,тактильно також дуже приємна. В руці лежить супер комфортно,дуже ергономічна. Але на жаль не без питань,як завжди-в одному місці,нижче черв"яка з лівої сторони є невеликий пропил,десь міліметрова дірчока. Наскільки я розумію вона є на всіх екземплярах,бо на відео у блогерів теж її помітив. І ще один недолік-у мого екземпляра був незначний,але все ж таки помітний люфт бокової кришки,та що з гальмами. Причина-чи то неточність замочного механізму,чи неточність пазів на самій кришці(скоріщ за все останнє). Прибрав досить легко,додавши у пази мікропрокладки й трішечки густої змазки щоб воно там трималось. Питав у блогерів на ютубі-у всіх начебто без люфтів,так що це мені як завжди не пощастило. Але знову ж таки-за ці гроші подібного браку не повинно бути. До речі чув,що схожий дефект також зустрічається на 19 Стізах ст. Все як у японців
По механізму-обертається котушка плавно та приємно,без люфтів,в цілому можна сказати,що на рівні японців. На шпулі з обох сторі керамічні підшипники,через них трохи відчувається легка характерна вібрація ну й звісно звук. Але на щастя він набагато тихіший і не такий неприємний,як наприклад підшипники на шпулях від АМО(хоч там навіть не цільна кераміка,а гібриди). В цілому,враховуючи факт,що я не люблю звук кераміки,але дані підшипники мене влаштовують-це хороший показник. Шпуля-ну дуже тоненька та тендітна,аж страшно в руки брати. Тільки під шнур,і то товстіше ніж 0.6 я б не став мотати. З мінусів,або скажемо так нюансів-є незначний люфт зірки фрикціону,але я про нього не знав поки на це не звернув увагу один з блогерів. Мені,якщо чесно на це мабуть скоріше байдуже. Ну і кноби-на любителя. Мені в цілому нормальні, 4 бали з 5,при бажанні можна поміняти звісно. По роботі фрикціона-працює плавно й безпроблемно,гарно відпрацьовує й не зливає рибу.
І ще цікавий нюанс-у всіх блогерів на гальмівному блоці по 8 магнітів,у мене ж 10. Питав у американського ютубера,він сказав,що це начебто допрацювання в нових партіях. Припущу,що можливо було недостатньо гальм при роботі з приманками від 5г.
Ну і головне-робота котушки. І на щастя тут вже без нюансів та питань. З усіх котушок,що в мене є й були ця сама комфортна й найбільш кидюча при роботі з приманками до 3г. Гальма виставляю десь на 15-20% від максимума і так і ловлю з приманками від 1 до 3г,нічого не регулюючи. До речі осьовик взагалі не чіпав,там є невеличкий "фірмовий" дайвівський люфт. Летить все точно,стабільно й передбачувано. Ніяких раптових борід чи відстрілів не було взагалі. По дистанції-на мою думку вона дуже хороша. Для більш точно тесту взяв Xesta Black star b65, 1.95м 1-7г тест,хотів порівняти з результатами з огляду на ютюбі. 1г джиг+1.6" копія танти(десь 0.5г),коротше 1.5г загальної ваги,улітали в середьому на 30 обертів,десь 18-20м. Думаю при бажанні й хорошому закиді можна й далі,бо я все ще освоюю бфс. Чесно кажучи я не впевнений,чи кину на таку ж відстань підходящим спінінговим комплектом,як мінімум для цього треба буде якийсь супер тонкий шнур,чесний 0.2 максимум. Ну і по "верхам" що я тестував-це 3г Jackall Chubby попер(доволі посередній літун до речі) здолав відстань у 23-25м,що теж гарний показник,на рівні зі спінінговим закидом,по крайній мірі я спінінгом у такій же довжині цей воблер далі не кину.
Так що якось так,може щось забув-то питайте. В цілому,якщо забути про китайську лотерею з якістю виробництва та збірки-котушка просто супер. Весь минулий тиждень на рибалках пролазив виключно з нею,а це також багато про що говорить.Якщо порівнювати з мікробочкою Loongze b51mc,то a51 краща за останню буквально у всьому,особливо у плавності обертання та роботі механізму.
PS-купував котушку по акції,обійшлась у 7700грн. Постачається у жорсткому кофрі,що теж приємний бонус.
[
[Ссылки только членам профсоюза. ] [
[Ссылки только членам профсоюза. ]
[
[