ожила улюблена тема про залізяки, тому гріх не вставити своїх 5 копійок (чи то шагів

)
покажу свої улюблені коливалки, більшість з яких ловить щупаків вже не перший сезон на ставках з глибинами від 1 до 2,5-3м.
Є в коробках багато інших, які теж ловлять не гірше, але ці подобаються найбільше. А в мене працює принцип, що якщо гра коливалки сподобалась мені, то щупакам вона точно сподобається, в моїх руках, звісно. Так, приманки підбираю під свою манеру проводки. Пристосуватись можна і під інші типи чи то манери проводок, але на короткий час, а потім, якщо скажімо, швидка та різка проводка вам не подобається, її виконання буде у вас змазуватись.
То ж на світлині:
- Kuusamo Rasanen в довжині 50 та 65 мм. 70мм - чомусь не зайшла. Або заважка для умов, або снасть не та. Спробую ще на важкому кастинговому комплекті
- Skagit.D Teppen spoon та Teppen Super Hammered в щучих розмірах (більше 50мм)
- Jaxon Karas 1, 2, 3 - тут система трохи дала збій, оскільки гра цих блешень мені не дуже пдобається, але при цьому, курва, стабільно ловлять.
- Ivyline Vlade більше 50мм
- Smith Pure 13 та 18 гр
- Rublex Eira #1 55mm 17гр (рублекси, доречі, всі бомбезні, і оркли і орлаки)
майже всі фірмові та зовсім не дешеві бляхи, але дивитись потрібно не на ціну, а на типаж. Я теж переважно ловлю не на фірмові оригінали, а на свої саморобні репліки на них. Тому деякі на фото без гаків, вони служать мені еталонами