Тема: Толстолоб
Перегляд одного допису
Старий 29.12.2025, 21:02   #47
Sashimi

Звідки Ви: Gdansk
Дописи: 1
Дякував: 0
Дякували 0 раз(и) в 0 повідомленнях
Проблеми з ловом товстоголового

Привіт, я знаю, що у вас більші проблеми, і я почуваюся трохи безглуздо, але я бачу, що ви говорите про риболовлю, тому я опишу свою проблему. Я живу в Польщі та займаюся риболовлею майже 60 років. Цього року я знайшов велике, глибоке та чисте озеро з великою кількістю товстоголового коропа. Цього літа я намагався ловити його на плаву за допомогою технопланктону, але безуспішно. Шукаю поради, але в Польщі немає до кого звернутися, бо майже ніхто навмисно не ловить цю рибу тут. Я не рахую тих, кого підсікають спінінгами. Я знаю, що в Україні є багато фахівців з цієї риби. Мені пощастило мати Garmin Livescope, який дозволяє мені дистанційно спостерігати за рибою, що годується, та оснастками для вудок, і я навіть бачив, як падає шлейф з кубиків технопланктону. Найбільший товстоголовий короп, вагою кілька десятків кілограмів, харчувався поодинці в термокліні, де було найбільше планктону, на глибині близько 10 метрів, тоді як найбільші косяки дрібних, вагою кілька кілограмів, плавали на глибині 4-5 метрів. Я встановив одну оснастку приблизно на 9,5 метрів, а іншу – на 4 метри, тож технопланктон у них був трохи вище голови, і вони могли легко заплисти в хмару приманки. Більші риби взагалі не реагували, а менші, кілька штук, іноді зупинялися приблизно на хвилину в хмарі, але на відстані 1-2 метрів від оснастки. Деяка риба підпливала досить близько, не впевнений, чи це був товстолобик, максимум 0,5 кг. Я ловив з човна, пришвартованого до буя на глибині близько 30 метрів. Оснащення не були закріплені, але вітер був стабільним, тому вони практично трималися на місці. Там, де я ловлю, вода дуже прозора, а на відео з України здається, що ви ловите в не дуже глибокій, каламутній воді. Я шукаю когось із досвідом лову цієї риби, бо можу даремно витрачати час на своєму озері. Чи не могли б ви порекомендувати інший форум для цього питання?
Sashimi зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням