Перегляд одного допису
Старий 21.12.2025, 22:54   #520
Vov4ick

Звідки Ви: Київ, Микільська Слобідка
Дописи: 129
Дякував: 616
Дякували 723 раз(и) в 47 повідомленнях
Favorite Black Swan 902H 2.74m 16-56г

Вітаю.
Сподіваюсь комусь допоможу з муками вибору. Тим паче гілка змовкла майже на 2 роки.

Була потреба в легкому havy або medium-havy спінінгу тестом до 40г+5" приманка для берегової ловлі з довжиною 2.6-2.7м, при цьому щоб впевнено працював по низу від 20г, так як знизу в діапазоні 5-20г маю чудовий інструмент.
Легкий havy звучить вже як парадокс, але ось треба і все! Вага була критично важлива, бо від активного джигу важким комплектом починало боліти зап'ястя і риболовля перетворювалась в страждання.

Довго вагався щодо взагалі купівлі чогось від Select/Favorite, бо був років 7 тому негативний досвід, але все-таки зупинив свій вибір на Favorite Black Swan, вирішивши дати "останній шанс". Заявлені технології, карбони, графітові арбори перевірити я не можу, та й мені все одно, аби на виході був цікавий продукт.

Розглядав 4 варіанти з цієї лінійки:
1) 852MH довжина 2.57м, тест 10-36;
1) 902MH довжина 2.74м, тест 10-36;
1) 852H довжина 2.57м, тест 15-56;
1) 902H довжина 2.74м, тест 15-56;

Варіанти з тестом 10-36г універсальні, дуже легкі, але надто був би перехльост з тим що є до 20г., при цьому навантажувати його 40г+4" swing impact (~45г) боязко. Тому вибір звівся до більш потужних варіантів. Різниця в довжині між 852 та 902 складає 17 см, з яких руків'я (від батгрипа до ніжки котушки) в 902H довше на 5 см, а робоча частина (від ніжки котушки до тюльпана) довша на 12 см. По балансу 852 довжина зручніша однозначно, але вершинка надто жорстка, я думаю що внятний джиг буде з 25 грам, що мене не влаштовувало. Вирішив обрати 902H довжиною 2.74м, тестом 15-56г з надією що з 20г+3" буду мати щось прийнятне.

Сьогодні був перший вихід на "велику воду". Ключове питання: нижній робочий тест і загальне, хоч і перше враження. Котушка Daiwa LT4000, шнур Duel Hardcore #0.8 X8.
1) Оснастив вухастик 20г + 3.5" swing impact. Перший закид без фанатизму і оснастка летить на пристойну відстань, при чому за рахунок роботи бланку. Вершинка відпрацювала падіння на дно на слабкій течії Дніпра, також чітка віддача в катушкотримач. Друга спроба вже вкладаючись в закид. Приманка летить на дуже пристойну відстань. Нормального місця заміряти "по кілочкам" не було, але візуально дальність радує. Дзвінкості більш ніж достатньо щоб розуміти дно, відчувати камінці і ракушку. Реально приємно вражений роботою бланку на закиді.
2) Опускаємось до 18г + 3.5". Бланк все рівно чесно відпрацьовує. Вершинка інформативна і знову ж таки є віддача в руку. Шкода що не взяв менші вантажки, щоб знайти той мінімум, який відпрацьовує бланк, бо елементарно не очікував такого від спінінга верхнім тестом 2oz.
Таким чином можу стверджувати, що 18г+3.5" є цілком робочим рівнем за умови адекватної товщини шнура.
3) 22-26 грам + та ж приманка. Все те саме, тільки краще. Бланк включається, дальність збільшується. На повному викиді можливо чуйка не ідеальна, але на 2/3 закиду є впевнене розуміння що відбувається. Глухим його назвати не можу.
4) 35г + 3.5" (~40г). Тільки найкращі враження, жодних провалів на проводці. Окрім того, лад спінінга не коловатий, відповідно навіть на силовому закиді оснастка не відстрілює.

Підсумки перших вражень нижче.

Що сподобалось:
+ Легкість. По відчуттям як якийсь медіум-лайт;
+ Чесний нижній тест. Впевнена робота оснасткою від 20г;
+ Верхній тест не зміг перевірити, але при 40г без натяків на провал. Впевнений, що 50г сумарно будуть без проблем, а більше мені і не треба;
+ Кільця і ранінги не дрібні, по товщині шнура можна не соромитись. Нажаль, інформації по конкретному діаметру немає, а міряти немає часу, тому вибачте;
+ Лад спінінга. Fast навіть с легкою ноткою ExtraFast.
+ Відсутні видимі паразитні коливання. Після закиду бланк швидко "стає в стрій";
+ Чуйка. Приємно вражений. Вона реально є, але тут шнур не остання складова в цьому;
+ Зручний котушкотримач, довге руків'я для силового закиду.
+ Лаконічний дизайн бланку та приємний на дотик чохол. Сам чохол стандартний на 2 відділення. Нічого особливого, але "+";
+ Ціна по знижці 9300 грн або 220 долл. За повну ціну 11660 грн або 275 долл це перебор, таку ціну він не вартує.
+ Для класної роботи по всьому діапазону тесту варто мати пару різних шнурів (#0.8 до 30г, та #1-1.2 для більшої ваги).

Що не сподобалось:
- В комплекті йшов тубус трикутної форми сумнівної якості, просто як ПВХ труба з заглушками. Якщо б хотіли зробити "дорого-багато", то зробіть опцію замовлення фірмового тубуса. Навіщо ви мені це продаєте? Реально тубус дерев'яний. Ну вже б зробили хороший, хоч би грошей не шкода було...
- Якість EVA котушкотримача схожа на Armani з кіоску в підземному переході. Наче ж матеріали заявлені хороші, бланк, кільця, але EVA судячи зі всього купували на решту. На тому ж Tict ice cube 90 через 3 роки користування виглядяє приємніше. Хоча тактильно без питань. Але для "преміальної" лінійки важлива кожна дрібниця;
- Батгрип весь з EVA без пластикового баткапа. Це не зручно, коли треба спінінг поставити десь на землю, наприклад щоб розпутати шнур на тюльпані, а під ногами не вимостка на платнику, а звичайна земля/пісок/грязюка.
Vov4ick зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
11 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей