Перегляд одного допису
Старий 06.02.2023, 22:58   #66
Egorpav
 
Реєстрація: 14.09.2020
Звідки Ви: Кіев
Дописи: 109
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 5 раз(а) в 5 сообщениях
Наживка чи штучні приманки - що ефектиніше?

Як показує емпіричний досвід, ловити рибу можна і на натуральні наживки, і на штучні, і навіть на порожній гачок з намистиною біля основи, що пов'язаний кольоровою ниткою. І вкрай складно точно сказати, який варіант буде кращим, оскільки надто багато факторів впливає на ефективність риболовлі. Так що у натуральних, що у штучних приманок, є свої переваги та недоліки. Полягають вони наступного.
Різноманітність
Живець може бути лише одного кольору та запаху – натурального. А вправна імітація живця може світитися на глибині і пахнути як копчений кальмар. А також гуркотіти в процесі проводки. І це ще не найоригінальніше, що можна знайти в розділі «товари для риболовлі», якщо добре пошукати. Так що якщо риба саме сьогодні не цікавиться ні хробаком, ні щойно спійманим бичком - у вас буде можливість зацікавити її однією з кількох сотень штучних приманок, які ви взяли з собою.
Багаторазовість
Живця рідко вистачає на більш ніж 2-3 клювання. Живого хробака – аналогічно. Опариші, мотиль, рослинні приманки – взагалі одноразові. А навіть звичайний черв'як із їстівного силікону або мушка із серпантину можуть, якщо пощастить, витримати до 5 клювань. Пластикові воблери на щуку – до 10, у середньому, ще й їх ремонтувати можна. А металеві блешні та мормишки практично вічні.
Вибірковість
Деякі види риби ви практично ніколи не зловите на штучну приманку. Того ж коропа, наприклад. І іншу «виключно травоїдну» або «схильну харчуватися рослинними компонентами» здобич. А з хижаками все простіше, тому що вони реагують не так на запах, як на звук чи рух. А з цими параметрами у штучних приманок все у повному порядку.
Простота зберігання
Тут штучні беззастережно лідирують. Навіть їстівному силікону, який вважається «найнестабільнішим», для нормального зберігання потрібна лише простора коробочка, розташована в сухому, темному і прохолодному місці. І там він може зберігатись роками. Правда, запах і смак поступово вивітрюватимуться, але це виправляється додаванням ароматизаторів. З іншими принадами все ще простіше. Власне, саме тому деякі рибалки не так використовують їх, як колекціонують. У тому числі й тому, що [[Ссылки только членам профсоюза. ] із завидною регулярністю поповнюються новинками.
Складність використання
Натуральні приманки ви часто просто закидаєте у воду – і чекаєте, поки здобич сама до них припливе, залучена ароматом. Зі штучним це спрацьовує набагато рідше – вам не тільки доведеться правильно підбирати ароматизатори, але й навчитися робити правильні проводки. А це не так просто, як здається на перший погляд. Так що з натуральними наживками рибалити значно простіше.
Egorpav зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням