Показати повну версію : Волосінь
Котя ра я
26.11.2009, 19:16
Прошу ГУРУ дати оцінку цим девайсам, більш того, прошу поради що залишити на зимову рибалку, а шо, взагалі не купувати. З прошлого року Адамс в негативі в мене - може я правий? Чому у різних виробників різні діаметри? як і різний кг на розрив. Чим відрізняється ФК від волосіні? Думаю використовувати 0,8-0,10 мормишки, 0,10-0,12 гірлянда, яйця, 0,12-0,14-0,16 балансир. Питань багато, тому прошу, хто проексплуатував волосіні різних виробників поділитись досвідом.:old:
Мормышка-0,12-0,15(можно даже 0,1)
Гилянда-покаток-не меньше 0,15-0,16,
Балансир-0,2.Вполне хватает как для окуня,так и для судака.Со щукой похуже.Там уже надо не меньше 0,3.
В марках не разбираюсь совершенно.Пускай лучше профессионалы подскажут.
Котя ра я
07.12.2009, 09:12
Балансир-0,2.Вполне хватает как для окуня,так и для судака.Со щукой похуже.Там уже надо не меньше 0,3.
В принципі можна погодитись, але; як буде вести себе легка мормишка в глибині, після 3-4 м, на 0,15, в стоячій воді чи на малій течії? В звя'зку з тим, що пінгвінячого досвіду обмаль, з прошлого року, хотілось би, як то прийти до консенсусу, тонкіша волосінь, але кріпчіша. Було так, шо катав "яйця" в одній прорізі(лунці) майже 3 години без зацепів, потім так цепонуло шо не міг підняти на волосіні 0,14, Джексон (крокодил) глибина 7-9 м. Хоча при спробі розриву подавала надію в кращий бік.
Ось тому і звернувся до Гуру чи профі, які не один рік "пінгвінять", але перший раз бачу доміковську апатію.:158:
Со щукой похуже.Там уже надо не меньше 0,3.
0,45 флюракарбон был как-то срезан:mad: так, что насчет 0,3 я бы не был столь категоричен
Котя ра я
07.12.2009, 16:27
0,45 флюракарбон был как-то срезан:mad: так, что насчет 0,3 я бы не был столь категоричен
Я так зрозумів, шо колір, також, дуже впливає на результативність не меньше діаметру?:confused:
Приміром: як У-2 від Тарана?
Хлопці! Як що ви рибалко аматор, то не дивіться на професійних “аматорів” у яких чим дорожче тим краще... Салмовська зимова жилка в самий раз...
По останньому льоду, десь у березні місяці на жилку 0,06 з 6м тягав десь з сантиметрів 20-25 підлящиків... нічого, видержала... було тяжко... вітер, рибна слизь і все це до купи... кілька вузлів на жильці... а вона працює (жилка).
А вообще не в леске счастье… пришел в магазин попробовал на зуб леску, понравилась, купил и лови в свое удовольствие. А Лесотовско- Sommoвым способом ловить научитесь… всему свое время….
С уважением…
Котя ра я
07.12.2009, 23:00
А вообще не в леске счастье… пришел в магазин попробовал на зуб леску, понравилась, купил и лови в свое удовольствие. А Лесотовско- Sommoвым способом ловить научитесь… всему свое время….
С уважением…
Якщо буде, я сподіваюсь, більш-менш корисна інформація, з моїми підкорегованими висновками, то навіщо втрачати даремно час і кошти, пробиваючи головою стінку, коли поруч двері. Велосипед вже винайшли, а кожний вдосконалює по своєму. Всерівно, дякую за песимістичний пост, як говорят вчені - майже негативний результат теж результат.
По великому рахунку, коли людина чогось хорошого прагне і звертається за порадою, виходячи зі свого життєвого досвіду, я прагну допомогти, що в моїй компетенції: порада чи інформація.:Smile021::Smile054::Smile001:
Дык я ж говорю-не менее -0,3.К тому же ловля щуки подразумевает ловлю с поводком.
ЗЫ.А вообще-то мне не раз приходилось вынимать щуку на свою любимую 0,2.Правда и обрезов было немало.
Котя ра я
14.12.2009, 16:22
При такій температурі до -20, якій волосіні(діаметру) скоріш прийде капець?:cool:
Я далеко не профи, поэтому на покаток(15-18гр) основную ставлю от 0.25 до 0.3(меньше возни с ней на морозе(в темноте)) а вот поводок от 0.12 до 0.17 и ничо, ни плотва ни лящ еще не жаловались;):D
На гирлянду 0.15-0.17, тож номана:)
---------- Добавлено в 18:28 ---------- Предыдущее сообщение было написано в 18:25 ----------
При такій температурі до -20, якій волосіні(діаметру) скоріш прийде капець?:cool:
Гирлянды и поводки стараюсь перевязывать после каждой "трудовой" рыбалки, независимо от марки лески - получается все равно дешевле чем терять мормышки и матюкаться в след рыбе ИМХО;):D
Прошу ГУРУ дати оцінку цим девайсам...
Про трабуко. Пользуюсь для гирлянды второй год, тоже матчевая (тонущая), но не красная как у Вас на фото, а серебристая катушка, такая, как у Вас флюрокарбон. По толщине заявлена 0,09 -реально 0,11 где-то, особых нареканий нет. Просто берите поправку на заявленную толщину лески.
Флюрокарбон всегда дороже и всегда выдерживает меньшую нагрузку, чем обычная моно, так что в использовании флюо, особого смысла не вижу. Вам прийдется использовать еще большие диаметры при использовании флюо по сравнению с моно.
По остальным фото лесок ничего не могу сказать, никогда не пользовался.
Думаю використовувати 0,8-0,10 мормишки, 0,10-0,12 гірлянда, ...
Правильно думаете, имхо.
Котя ра я
14.12.2009, 22:52
Поради ділові, почувається, вистраждані і перевірені часом. Дякую.
Хотілося б мати побільше інфомації не тільки мені: справа в тому, шо більшість починаючих зимову чи взагалі рибалку мають таку проблему, як зустрітися з недобросовісними продавцями, яким обмануть, і "втюхають" недобрий товар, по завищеним цінам - без проблем. Тому в продажі все частіше трапляється неякісний товар чи то гачки, волосінь, катушки і т. д. Може, добре висвітливши тему, вбережемо деяких людей, зекономим якісь фінанси, не всі багаті баратіно. Підсумовуючи скажу, давайте поради, в цій темі, про різну продукцію - людині буде набагато легше зорієнтуватись.
На останок. Як провірити, флюо чи волосінь, якщо є сумніви проти висказування продавця?:cool:
... Як провірити, флюо чи волосінь, якщо є сумніви проти висказування продавця?:cool:
Підпалити кінчик волосіні...
Якщо це звичайна волосінь, на кінчику при згорянні утворюється "булька". Чистий флуокарбон має обвуглюватися та розсипатися без утворення такої бульки...
Рецепт (ИМХО) в соседней ветке прописал доктор Shura - ...Леску я выбираю только ... опробовав её на разрыв, растяжение, запоминание! Так что не обращайте внимание на названия фирм, а пробуйте леску так сказать "на зуб"!
Я поступаю точно так. Чтением наклеек не заморачиваюсь.
Но есть, конечно, нюансик - для такого тестирования нужен базовый опыт общения с тонкими лесками и "набитый" глаз на малых диаметрах. Ведь в большинстве случаев диаметр на катушках пишется меньше реального. Мне повезло - я близорукий. Снимаю очки, подношу исследуемый предмет к носу и ... епт, шо ж я купил ...
И еще (опять ИМХО, вопрос спорный) лучше на 0,01 толще, но раз в пять дешевле. Для любительской рыбалки это не критично. И зимняя леска довольно расходный материал.
В субботу оснащал две новые удилки. На одну намотал какой-то "самурай" 9-тилетней давности (100 м размотка), на вторую "титаниум" 3-летний (тоже стометровая размотка). Конечно после вышеописанного тестирования и проверки баланса с ходовыми мормышками и кивком. Диаметр лесок в районе 0,12. Для безмотыльной работы на перволедьи считаю нормой. Горбач, выходи ... (тьфу, тьфу, не сглазить).
С уважением
Konstant
15.12.2009, 17:11
Дима, мормыха 0,08-0,1
гирлянда 0,12-0,14
покаток - 0,2
балансир - трохи толще:)
Котя ра я
03.02.2010, 16:00
:Smile047::Smile017:Дима, мормыха 0,08-0,1
гирлянда 0,12-0,14
покаток - 0,2
балансир - трохи толще:)
Перші спостереження (навики) підтверджують два перші пункти, з третім - я б сказав так: 0,16 -0,2, балансир 0,18-0,2. Ще хочу добавить про різницю флюро і волосіні; при однаковому діаметру, наприклад: обоє 0,84 чи 0,1, флюро слабіший, але... при кльові рибі пофіг шо за транспорт і видно його чи ні, при безкльов'ї теж різниці не бачив. Тому, волосінь має бути чим тонкіша і кріпчіша - тим краще. Мо хто підкаже де така є?
Поделюсь примером!На одной из выставок(в недавнем прошлом) решили с приятелем обновить"расходный материал" и давай пробовать на разрыв всех производителей подряд: начиная от Sufix и Shimano заканчивая Jaxon,Mikado и т.д. но все одного сечения - 0,25 и одинаковым узлом "мокрая восьмёрка"...Единственная леска, которую своими строительскими клешнями дружок так и не порвал:mad: оказалась простейшая Salmo Powerstile(или как-то так) по смешной цене!?:eek: Взяли по паре размоток сразу и пользовали без заморочек. Вывод:всё пробуем на зуб,а не смотрим тэст!
Konstant
08.02.2010, 17:57
:Smile047::Smile017:
Перші спостереження (навики) підтверджують два перші пункти, з третім - я б сказав так: 0,16 -0,2, балансир 0,18-0,2. Ще хочу добавить про різницю флюро і волосіні; при однаковому діаметру, наприклад: обоє 0,84 чи 0,1, флюро слабіший, але... при кльові рибі пофіг шо за транспорт і видно його чи ні, при безкльов'ї теж різниці не бачив. Тому, волосінь має бути чим тонкіша і кріпчіша - тим краще. Мо хто підкаже де така є?
Шановний Котя ра я, якщо Ви вживаєте терміни, не сумісні з сучасністю, то розказую - волосінь це рибна снасть що спліталася із волоса кінського хвоста. Жилка - то вже доробки сьогодення. Розмова про міцність хімічних жилок різних віробників має місце. И то є правда.
Добре, що Ви володієте термінами, але, на жаль, нас усе меньше.:)
Если говорить за спортсменов, то по поводу лески есть устоявшееся мнение леска должна быть свежей (новой) и соответствовать указанному
диаметру и определенному бренду.
Причина банальна, в мире производителей лесок можно пересчитать на пальцах, и продают ее огромными шпулями во всем цветовом диапозоне, а фирмы бренды или заказывают намотку на шпулю в том-же китае или мотают сами, и нетрудно понять что держа в руках пять разных катушек в одном ценовом диапозоне мы держим с большой вероятностью одно и тоже, только немного разных цветов и диаметров так же условий и сроков хранения.
И заводы производители отличаются оборудыванием, а отсюда точность размеров и качества лески. Поэтому фирмы продающие снасти для спортивной рыбалки покупают у дорогих производителей где гарантируется качество диаметра и разрывной нагрузки. А фирмы продающие для любителей берут подешевле и немного завышая размер и
тем компенсируют разрывную нагрузку.
Любая леска пролежавшая год другой на прилавке будет рваться как тряпка в отличии от свежей.
Если вы не собираетесь заниматься спортом то на фирму смотреть не
стоит,надо взять микрометр и узнать у знакомого продавца о свежем завозе лески.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010