КПК

Показати повну версію : Загальна тріпачка та обговорення звітів за 2025 рік

Tsar
01.01.2025, 17:27
З Новим Роком!!!

Иван Бархударов
02.01.2025, 16:42
Шукаємо лайку західносибірську, дівчинку. Вік 6 років.
Київська обл. Поліський район, межа з Житомирською обл.
Села Красятичі, Вовчків, Рагівка, Шкнева, Стара Марківка, Жмієвка, Межіліска, Голубієвичі, Недашківка, Гута Мар'ятін.

Їздили туди за грибами 26.10.2024. Після цього були ще чотири рази. Собаку ні хто не бачив, але 10.11.2024 помітили у Рагівці біля магазину.
Будь ласка, хто бачив, притримав чи знає де перебуває собака повідомте за номером 0684021485.

Якщо у ваших сусідів з'явиться чи з'явилась схожа собака, повідомте нам будь ласка, анонімність гарантуємо.

Якщо у ваших сусідів з'явиться чи з'явилась схожа собака, повідомте нам будь ласка, анонімність гарантуємо.

DUTIK
06.06.2025, 08:17
Админа в ЗСУ забрали ?
Где обновления ? В ФБ есть отклики. Тут пусто...
Отписываться ???

Tsar
06.06.2025, 12:26
Админа в ЗСУ забрали ?
Где обновления ? В ФБ есть отклики. Тут пусто...
Отписываться ???

1.Адмін має бити народ по руках лозиною і примушувати писати звіти?
2.Які саме "обновления" Ви хотіли б бачити?
3.Про відгуки на ФБ особисто мені нічого не відомо бо я такою гидотою як соцмережі не користуюся.
4.Почніть із себе.Продовжуйте писати бомбезниі звіти і можливо тоді відпаде бажання відписуватися.Ну а Вам за це громада щиро подякує.
ПС.А взагалі-то,в країні війна і мабуть народу не дуже-то й до звітів...Тут он чергова ніч була весела-превесела...Не скажу за всіх,але мені після такої ночі не те що звіт писати-з дому виходити б не хотілося.

Piter Salo
20.06.2025, 16:05
Надіслали мені фото так званих "травневих білих". Листяний ліс за Димером. Я місць не знаю. Збираю там у соснах після 21 вересня – як бабуся вчила.

AND
10.07.2025, 18:42
Кажуть Дубовик п'ятнистий, Піддубний, Боровик п'ятнистий... Але я таке стрЄмаюсь брати.
А от ягоди смачні та солодкі.

похоже, сатанинский гриб)))

Piter Salo
10.07.2025, 19:46

Сатанінський гриб - шляпка сіра, світла

Grysepet
12.07.2025, 22:33

Збирав дубовики на Чернігівщині до війни. (#119 від 17.07.2020 та раніше). Смачний, але синіє, чорніє, це напруження. Також освоїв гриб синяк. Єдине, що не можу набратись хоробрості, це маремуха (мухомор червоніючий), хоч знаю безліч місць, де його як гною.

natortik
13.07.2025, 17:11
Збирав дубовики на Чернігівщині до війни. (#119 від 17.07.2020 та раніше). Смачний, але синіє, чорніє, це напруження. Також освоїв гриб синяк. Єдине, що не можу набратись хоробрості, це маремуха (мухомор червоніючий), хоч знаю безліч місць, де його як гною.

Ми три роки колись наважувались на маремуху :) Аж поки не звикли його відрізняти повністю інтуїтивно, це не так важко, як може здаватися. А зараз беремо нарівні з сироїжками. Дуже смачний гриб.

Синяк би теж брали, але в наших місцях його немає... Найближчий родич синяка, якого теж беремо - гіропор каштановий (в народі заячий гриб). А з минулого року почали й піщаний гіропор брати, хоча його чомусь багато описів вважають слабоотруйним. І при цьому дуже близьким родичем каштанового :) Не труїлися жодного разу. Може, справа у індівідуальній переносимості.

Надіслали мені фото так званих "травневих білих".

Травневі білі - це лише дубова форма. Найраніше ми їх зустрічали приблизно 7 травня. Закінчуються (в Києві) після першого тижня червня; другий масовий вихід - після 20 липня. Цікаво, що в англомовних країнах в них народна назва "літній болет" - сформована за схожим принципом :)