КПК

Показати повну версію : Як солити рибу перед смаженням(запіканням...) ?


taras..
03.10.2024, 21:44
Власне,це не тема,а запитання.Не знав,де розмістити,тому так,при потребі перенесіть у потрібну гілку.
Отже,може хтось знає і може поділитись точними пропорціями солі щодо кількості риби перед смаженням,чи запіканням.Так,щоб не на око,щоб не натирати кожен шматочок,а просто кинути почищену промиту і підсушену рибу на ваги і додати потрібний грамаж солі на отриману вагу?Дякую за відповіді,якщо будуть!

Ромка
04.10.2024, 12:58
Не знаю як з запіканням, там солю "на око", але коли роблю щось в автоклаві з риби або м'яса, то на 1кг йде 10г. Наскільки солоно виходить? Точно не скажеш що бракує солі. Мені якраз в міру.

Банда
05.10.2024, 16:38
Скільки потрібно солі на певну кількість риби, вам навряд чи хтось скаже,тут хто як любить, а ось солити потрібно ту кількість, яка влізе на одну сковороду. Наступну партію знову солимо і на сковороду.

P.S. Шашлик солю так само, хоч чув, що правильно солити прямо на мангалі.

taras..
05.10.2024, 20:21
Скільки потрібно солі на певну кількість риби, вам навряд чи хтось скаже,тут хто як любить, а ось солити потрібно ту кількість, яка влізе на одну сковороду. Наступну партію знову солимо і на сковороду.

P.S. Шашлик солю так само, хоч чув, що правильно солити прямо на мангалі.

Дякую!Але я шукав варіант на випадок,коли приперся з рибалки дванадцята ночі,на останньому диханні почистив,помив,порізав,посолив.Смажити серед ночі її вже ніхто не буде,аж наступного дня.Завжди легенько протирав сіллю порційні шматки,щоб не пересолити,бо рибу як на мене краще недосолити,ніж пересолити.Але трохи марудна та процедура.З вагами і точними пропорціями було б значно легше і швидше - зважив,додав потрібну кількість солі,ретельно перемішав і забув.Перед готуванням ще раз ретельно перемішати і на сковорідку)
Спробую наразі запропоновані 10г солі на 1кг риби.

Банда
06.10.2024, 05:23
Дякую!Але я шукав варіант на випадок,коли приперся з рибалки дванадцята ночі,на останньому диханні почистив,помив,порізав,посолив.Смажити серед ночі її вже ніхто не буде,аж наступного дня.

Якщо ви прийшли пізно ввечері, покладіть її в холодильник, а вранці будете робити з нею що завгодно.