Показати повну версію : Хочу купить Navigator Wind 360 новый или б/у - отговорите?
Carassius
21.12.2023, 01:25
Итак, подыскиваю себе лодку взамен пайолке Колибри 360Д. Изменились условия, и кататься с лафетом больше не получится.
Как я понял, винд - это лучшее из нднд, что можно найти.
Хочу услышать мнения.
Если брать новый, то какие опции желательно дозаказать?
Ну и вдруг кто то хочет продать свой в состоянии близком к новому - велкам.
Alexandr_Korobchuk
21.12.2023, 17:36
Wind 360 або Cruize 350, сам дивлюсь на останнього (хочу замінити свій Air 360)
Итак, подыскиваю себе лодку взамен пайолке Колибри 360Д. Изменились условия, и кататься с лафетом больше не получится.
Как я понял, винд - это лучшее из нднд, что можно найти.
Хочу услышать мнения.
Если брать новый, то какие опции желательно дозаказать?
Ну и вдруг кто то хочет продать свой в состоянии близком к новому - велкам.
Мне Круиз 350 больше нравятся.
Carassius
22.12.2023, 00:18
А в чем их разница? Производитель в переписке рекомендует Винд
Винд больше по размеру, причем заметно. Особенно это ощутимо по внутреннему пространству. Круиз лучше в ходу, наверное. У меня Винд. Доволен полностью. После лодки с фанерным полом просто супер. Для рыбалки немного пришлось привыкать к большому баллону - рыбу не очень удобно доставать рукой. Но зато любая волна на Днепре не страшна. Если есть конкретные вопросы, задавайте - без проблем отвечу. Могу скинуть фото и видео в личку. Кстати, Игорю hippo спасибо за рекомендацию к покупке. У него Круиз 350 и он больше сможет рассказать про разницу.
А в чем их разница? Производитель в переписке рекомендует Винд
Привет,что бы ответить на этот вопрос,надо знать какой мотор, какая загрузка, и какие условия эксплуатации.
Carassius
22.12.2023, 09:23
Да, логично. Мотор плюс 15шка. Загрузка 1-2 человека плюс джиговое барахло
Если есть 15,то можно Винд,места больше,по волне комфортно. Круиз быстрее,легче,мотор можно слабый.Раньше при покупке комплекта,в первую очередь, для меня был мотор,лодка была вторична, сейчас я в первую очередь смотрю лодку. Круиз 350, с 9.8,позволяет получит то же,что к примеру на пайолке под 15
Я б сказав шо буде різниця в тяганні руками і скручуванні вінда, в тому числі в холодну пору року.. але якщо автор готовий тягати 15ху то буде тягати і вінда :D
(власник круіза)
Я б сказав шо буде різниця в тяганні руками і скручуванні вінда, в тому числі в холодну пору року.. але якщо автор готовий тягати 15ху то буде тягати і вінда :D
(власник круіза)
Це так, ще можна додати про розмір пакунка з човном, авто у мене звичайний седан, і тому чим менше, тим краще.
Carassius
22.12.2023, 18:46
Слушайте, все ваши аргументы правильные, но что ответить не знаю. Насчёт таскать - раньше я возил комплект на лафете, поэтому нес мотор 2 раза в сезон. И, скажем так, без удовольствия. Машины две - кроссовер и бус. В последний ее можно закидывать хоть не скрученной. Мотор завозить на тележке. Если бы я покупал мотор сейчас, то наверное смотрел бы на 9.8, но мотор уже есть, и мне не хочется ещё и его менять. По объему кокпита я привык к своей колибри км360д, и если говорить о пространстве, то только про его увеличение. Или как минимум не уменьшение. На сайте вес айр круиз и Винд не указана разница в весе, есть только вес винда 41 кг (шкура).
Если требуется пространство не меньше, и есть мотор 15,то Круиз 350 отпадает.Да ,ссылку на видео удаляю,выложил для понимания разницы, лодки -моторы.
VPK_Verka
22.12.2023, 19:57
Cruize 350 ---Вага човна в комплекті, кг: , 36+8
WIND 360 Стандарт ---Вага човна в комплекті, кг: вага човна 41 кг, вага комплектуючих 9 кг.
По размерам
кокпит ширина
Колибри-- 73см
Cruize 350-- 69см
WIND 360-- 80см
длина
колибри-- 252см
Cruize 350--248см
WIND 360-- 250см
Мое виденье, была лодка 330ДСЛ,теперь Навігатор РІБ H390 с шириной 90см против 72см в ДСЛ, ширина решает! :D Только вот скорости нет совсем :( 20 1х38-39км 2х35км, зато ход как у парохода.
Є лафет - покласти на загальну вагу (кажемо про човен та двигун);
Є лафет - обрати максимальниий комфорт човна (розмір в сенсі ширина-довжина, балон, и тп), при цьому покласти на максимальну швидкість, але бути впевненим, шо 15шка буде впевнено підіймати на "гліст" задану максимальну вагу (вся бажана вага взагалі);
Обов"язковий тест драйв обраної моделі перед покупкою.
... Змінити назву теми, наприклад на "Обираю човен при заданих початкових умовах". Я б так зробив...
... якщо лафета не буде, та наявний двигун поки безальтернативний, брати максимальний комфорт, котрий буде дозволяти м"язова та загальна кісткова-суглобна система організму при погрузці-розгрузці, без шкоди для останнього, з урахуванням всього раніше_описаного...
Слушайте, все ваши аргументы правильные, но что ответить не знаю. Насчёт таскать - раньше я возил комплект на лафете, поэтому нес мотор 2 раза в сезон. И, скажем так, без удовольствия. Машины две - кроссовер и бус. В последний ее можно закидывать хоть не скрученной. Мотор завозить на тележке. Если бы я покупал мотор сейчас, то наверное смотрел бы на 9.8, но мотор уже есть, и мне не хочется ещё и его менять. По объему кокпита я привык к своей колибри км360д, и если говорить о пространстве, то только про его увеличение. Или как минимум не уменьшение. На сайте вес айр круиз и Винд не указана разница в весе, есть только вес винда 41 кг (шкура).
Якщо э лафет я би на ріб дивився ;)
Якщо э лафет я би на ріб дивився ;)
При всій повазі - під пятнахою відносно їхав один ріб - кацапський складний "скайбот 360". Є фотки та таблиці, сам все вимірював, десь у 2009 році. Тут тема навіть була. Пошуком шукаэться "на раз". Потім був ребрендінг, віндбот, чи щось таке, та гав-гав-гав- на них.
Більш не один "рибовый корпус", на моїй пам"яті, під 15, не їхав. Можливо щось не знаю...
Якщо мова вже зайшла про "твердий корпус" під п"ятнаху - ПНД (ПНТ). Тут було декілька тем про нього, я там теж приймав беспосередню участь, "пошук рулить". Але ж не про це мова...
Якщо э лафет я би на ріб дивився ;) Не обов'язково при наявності лафета розглядати Ріб. Звичайний надувас практичніший. Немає можливості сліпонутись, здув "матрац", закинув в багажник і поїхав. З Рібом таке не пройде. Якщо треба більше місця (котрого мало не буває), то можна розглядати Бреззу 4метри і не треба той Ріб. Як власник Вінда, можу сказати, що в плані розміру кокпіту взагалі немає питань до човна. В перспективі маю бажання теж покласти його на лафет- "самосвал". В плані швидкості теж все влаштовує. З 15 мотором на 11 гвинті швидкість 44км/г, Круіз з цим же мотором іде 48.
Не обов'язково при наявності лафета розглядати Ріб. Звичайний надувас практичніший. Немає можливості сліпонутись, здув "матрац", закинув в багажник і поїхав. З Рібом таке не пройде. Якщо треба більше місця (котрого мало не буває), то можна розглядати Бреззу 4метри і не треба той Ріб. Як власник Вінда, можу сказати, що в плані розміру кокпіту взагалі немає питань до човна. В перспективі маю бажання теж покласти його на лафет- "самосвал". В плані швидкості теж все влаштовує. З 15 мотором на 11 гвинті швидкість 44км/г, Круіз з цим же мотором іде 48.
Так Круіз 350 мабуть самий швидкий, із тих човнів що в мене були.48 взагалі без налаштування, зазвичай 1-2 км,я при бажанні завжди добавляв.Але я думаю ця швидкість не для всіх,човен іде практично на гвинті,і помилка в керуванні точно вилізе боком.Та для фанатів максимальної швидкості, під маленькими двигунами,саме те що треба.
Carassius
23.12.2023, 21:30
Я ж писал лафет есть, но теперь не будет. Так бы ходил на колибри 360Д и горя б не знал. Если не считать ненавистные колибривские клапана с резьбой, то лодка супер
serbeich76
03.01.2024, 16:07
Приветствую, покупай винд, альтернативы нет ты прав, только следи за качеством изготовления оно у них хромает, еще совет бери в 900ой шкуре, она качественней ну и легче соответственно, я свой продал, обстоятельства, не уверен что еще раз возьму нднд, матрас он и в африке матрас, прокатись по волне сам все поймешь,15ха для него в самый раз и насос не забудь двухступенчатый. У нас нднд не умеют делать, задумка хороша , но качество дерьмовое, навигатор пытался , но на должный уровень к сожалению не вышел. Будут вопросы с удвольствием отвечу, откатал 3 сезона на винде под 15хой, если бы не война наверное не продал бы, но бриг пайолный мне нравился больше.
А можно по-подробней по поводу "качество хромает". Интересно узнать, на что обратить внимание? А то не понятно, пишите, что качество дерьмовое, а потом "если б не война, то не продал бы". У меня Винд в 1100 ПВХ (так получилось) и пока недостатков качества ткани не заметил. У 900 преимуществ 2 - вес и податливость в холодную погоду. Здесь более важен сам материал и где он произведен.
При всій повазі - під пятнахою відносно їхав один ріб - кацапський складний "скайбот 360". Є фотки та таблиці, сам все вимірював, десь у 2009 році. Тут тема навіть була. Пошуком шукаэться "на раз". Потім був ребрендінг, віндбот, чи щось таке, та гав-гав-гав- на них.
Більш не один "рибовый корпус", на моїй пам"яті, під 15, не їхав. Можливо щось не знаю...
Якщо мова вже зайшла про "твердий корпус" під п"ятнаху - ПНД (ПНТ). Тут було декілька тем про нього, я там теж приймав беспосередню участь, "пошук рулить". Але ж не про це мова...
Паша вітаю . Мій Ріб під 15 давав 41 км /годину .
З капітаном в 120 кіл . 3 тіла - впевнений гліс . Так шо їде ріб під пятнахою ))) Але повністю розкрив я його під 30ю ))) . Але коштує він зараз як 4 нднд ) і під 15 я б його не брав )
Не обов'язково при наявності лафета розглядати Ріб. Звичайний надувас практичніший. Немає можливості сліпонутись, здув "матрац", закинув в багажник і поїхав. З Рібом таке не пройде. Якщо треба більше місця (котрого мало не буває), то можна розглядати Бреззу 4метри і не треба той Ріб. Як власник Вінда, можу сказати, що в плані розміру кокпіту взагалі немає питань до човна. В перспективі маю бажання теж покласти його на лафет- "самосвал". В плані швидкості теж все влаштовує. З 15 мотором на 11 гвинті швидкість 44км/г, Круіз з цим же мотором іде 48.
Це на якому моторі 48 ? є відос ?:158:
Паша вітаю .
На взаєм, Друже!
Мій Ріб під 15 давав 41 км /годину .
Є ріб а є ріб. Про що самє говоримо? Про ріб? Або про ріб?
Так шо їде ріб під пятнахою )))
Можна їхати, а можна їхати. Та й двигун - п"ятнахи дуже різні бувають. Дуже.
Але повністю розкрив я його під 30ю ))) .
Ось воно, ключове.
Різниця в тому, що той ріб, про котрий я казав, був з поперечними реданами, та тягнув на самій малокубатурній "п"ятнахе", з архаїчной дефлекторною продувкою (М15) чотирьох (з капітаном звісно). І навіть в думках не було вішати йому на хвоста 30.
Кацапси вішали, самий легенький М30. По пам"яті було 71кмч, далі чомусь вирішили "не ехать, хотя еще было куда" (с):D
Тому повертаємось до початку - про що саме говоримо? 41кмг під 15, навіть малокубатурною - це для ріба не швидкість. Він саме "розкривається" після 50+ кмг. Про що ти сам і сказав - 15 "іхав", та потім коняка чомусь різко підріс у холці, рівно в два рази. Так чому:D?
Це на якому моторі 48 ? є відос ?:158:
В лічку відео скинув.
Carassius
16.01.2024, 21:39
Не отговорили, заказал
Carassius
07.02.2024, 13:56
Готов красавец
эх...нужно было попросить что б ручки на корме сверху балона приклеяли...и сама ручка по типу как на носу...имхо
Поясніть вашу думку, колега. Якщо з заду в одне рильце краще не буває. А ручки на носі значно програють у вантажопідйомності литим, для човна з важким двигуном саме те, а для малого човна з мотовеслом я би з вами погодився. В мене на великому човні так само, на малому м'які.
Вес, габарит, удобство складывания. Замало? За три сезона именно такого использования ни намека....
Вес, габарит, удобство складывания. Замало? За три сезона именно такого использования ни намека....
100 грамм? Вы шутите?
100 грамм? Вы шутите?
то там 100 грамм то там 100 грамм:D. Я ж не настаиваю. Когдато уже писали неоднократно, что над сборкой лодки может даже надо и присутствовать лично. Винд скорей всего вылизан...а вот эйр я бы доработал. Хорошо, что во время подкорректировал процесс. Был ряд недостатков....
А ручки на носі значно програють у вантажопідйомності литим, для човна з важким двигуном саме те
А что с ними случилось? Важна площадь склеивания и прочность материала. Я лодку нднд юзал как правило в холодное время....и привозил в сумке. Поэтому для удобного сворачивания все лишнее и неудобное нафиг. Перед навигатором был компасс нднд. ЕГО НЕРЕАЛЬНО было свернуть при ноле градусов. Толщина балонов и дна делала этот процесс отвратительным.
100 грамм? Вы шутите?
Вагу цієї ручки не знайшов, вага подібної 230-320 гр. Теоретично мінус півкило :D але знайшов що максимальне навантаження на цю ручку вказують 100-150 кг а на м'яку 25-30 кг. На Wіnd 360 на конусах бачив і ті і ті.
А что с ними случилось? Важна площадь склеивания и прочность материала. Я лодку нднд юзал как правило в холодное время....и привозил в сумке. Поэтому для удобного сворачивания все лишнее и неудобное нафиг. Перед навигатором был компасс нднд. ЕГО НЕРЕАЛЬНО было свернуть при ноле градусов. Толщина балонов и дна делала этот процесс отвратительным.
Рибалю з великим човном по декілька днів, доводиться тягати човна разом з мотором тому для мене литі ручки виглядають логічнішими. Кожному своє.
По поводу розборки човна в холодну пору року був Пелікан Б-260 із 750 ПВХ отой розбирався на раз два, але 360 НДНД з такого матеріалу стрьомна тема:connie_23:
Рибалю з великим човном по декілька днів, доводиться тягати човна разом з мотором тому для мене литі ручки виглядають логічнішими. Кожному своє.
По поводу розборки човна в холодну пору року був Пелікан Б-260 із 750 ПВХ отой розбирався на раз два, але 360 НДНД з такого матеріалу стрьомна тема:connie_23:
Дим, но при всем при том с навешенным мотором поднимать лодку это перебор :eek: там не одни ручки не выдержат
Ще не відірвав:rolleyes: А литі ручки, як писав вище, до 100 кг > лодка з лахами 50кг мотор 38кг. Тим паче в мене транцеві колеса і ці навантаження короткочасні (береги Десни хто знає той зрозуміє)
Carassius
06.06.2024, 13:35
Ось, що вийшло [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010