КПК

Показати повну версію : Загальна тріпачка та обговорення звітів за 2023 рік

Tsar
03.01.2023, 07:57
З Новим Роком!!!

natortik
09.04.2023, 08:57
06.04.2023
Попалась еще гpуппа незнакомых тУваpисчей - сделал фото на память (последнее)
Кто опознает? 😉

Это навозник домашний / Coprinus domesticus. Считается несъедобным.

По опыту - появление этого гриба показывает, что сезон шапочки скоро завершится. Ну, по крайней мере оно так под Киевом.

Yevgeny_ZP
10.04.2023, 15:18
Это навозник домашний / Coprinus domesticus. Считается несъедобным.

По опыту - появление этого гриба показывает, что сезон шапочки скоро завершится. Ну, по крайней мере оно так под Киевом.

Похоже на то.

Piter Salo
15.06.2023, 12:39
На Ютубе є пан Микола - "Гриби Карпат" - регулярно викладає відео
Та еще один - "Світ гуцулів"
Там потроху гриб є

DUTIK
28.06.2023, 07:21
На нижнем фото - как бы не сатанинский. Будьте осторожны....

natortik
28.06.2023, 09:08
Черновицкая обл. Дубовая посадка. Белые. Первая волна с 31 мая по 13 июня. Вторая волна сейчас. Два дня собираем понемногу. Попадаются моховики. А с розовой шляпкой это я так понимаю - боровик королевский? А так же темные синеющие, это поддубник видимо, их не брали.

№4 и правда похож на королевский болет. Который, кстати, в красной книге Украины, но в Черновицкой области ею не отмечен. Не горчил?

№11 - скорее всего, дубовик крапчатый. К сожалению, нерезкая поверхность ножки - глянуть бы поближе. Точно не сатанинский, у того яркая красная ножка с заметной сеткой, и белесая очень светлая шляпка. Дубовики мы всегда берем, они вкусные :)

pit
01.08.2023, 21:03
№41. А для чого так багато? Та й не всі фото тішать око.

витусик
02.08.2023, 20:17
№41. А для чого так багато? Та й не всі фото тішать око.
А чого там багато? Лисичек? Після відварювання з такого кошика виходить лише 4 пакетика по 500грамм.

Piter Salo
22.09.2023, 17:56
Маю добрих знайомих на улюблених місцях.
Дані з Гостомельщини та Димерщини.
А нічогісінько немає.
Тумани в лісі між соснами є, перепад температур є.
Але навіть маслюків у піску немає, хоча їм такої вологи має вистачати.
Чекатимемо.

Tsar
23.09.2023, 03:33
Ех,яких я сьогодні опеньків назбирав!Молоденькі,красиві,міцні...А скільки їх там ще залишилось підростати....Правда було це уві сні...:D:D:D Але задоволення отримав.

sergey_st
24.09.2023, 12:48
Можливо це магнітна буря, чи якась погодна аномалія. Вчора відмовився їхати з кумою до Поташні, оскільки святкував день народження сестри. Вночі збирав білі, необережно кинувся до здоровенного і збив ще два поменше, на чому і прокинувся. Просто жах, що з головою зробилося, минулого року так тоскно не було. А кума традиційно доповіла - "фіг вам".
P.S. Нажаль не треба забувати, що туман здебільшого утворюється саме за рахунок вологи, що вже є у грунті. Тобто туман сам по собі не може сприяти кращім умовам для наших улюбленців. Нажаль...

sergey_st
28.09.2023, 14:32
Можливо я верещу зарано, але сьогді на ринку "Дніпро" на Борщагівці помітив жіночок з грибами.Білі, підосичники, опеньки. На питання звідки, дуже туманна відповідь - здалеку, але я теж не палцем зроблений, схоже Житомирщина. Тобто - в кого є змога перевіряємо!

Piter Salo
28.09.2023, 16:11
Можливо я верещу зарано, але сьогді на ринку "Дніпро" на Борщагівці помітив жіночок з грибами.Білі, підосичники, опеньки. На питання звідки, дуже туманна відповідь - здалеку, але я теж не палцем зроблений, схоже Житомирщина. Тобто - в кого є змога перевіряємо!
Журавльові, хто знає цю родину – вони на Ютубі викладають відео з риболовлі та грибалки, виклали відео з Полтавщини. Все абсолютно сухо, але гриби трапляються. Але з моїх місць – тиша.

витусик
30.09.2023, 18:17
Вчора в Димері продавали чищенні маслята у декількох продавчинь і мужик сидів окремо з білими ( пару відерець) , під Іванковом - опенькі ( відер 5 було у жіночки)

Dimich_Kiev
01.10.2023, 16:26
Вчора в Димері продавали чищенні маслята у декількох продавчинь і мужик сидів окремо з білими ( пару відерець) , під Іванковом - опенькі ( відер 5 було у жіночки)
А що, там вже можна лісами шастать? Розмінували все? Цікаво...

Piter Salo
01.10.2023, 17:00
Дивлячись де. Там, де бабусі збирали чорницю – вже можна, вони й розмінували.:D

витусик
01.10.2023, 17:38
Я нікого не закликаю до походів в ліс, знаючи справжню обстановку впевнена, що багато з нас не дочекається повного розмінування лісів. Тому кожен сам обирає свій шлях. В мене там чоловік був на зачістке одразу після деокупації, тому знаю де можно заїхати а де цього уже ніколи не зроблю.

Randaltor
01.10.2023, 17:45
А що, там вже можна лісами шастать? Розмінували все? Цікаво... Я для себе розумію так: всі попереджені. Всі !!!адекватні!!! люди самі вирішують, спираючись на свої знання та оцінюючи ризики. Не потрібно створювати "бурю в стані" із-за того, що всі і так знають. Ну і моє суб'єктивне: якщо Українців залишать без лісу, то Х.йло одностайно досяг своєї мети, хоча б однієї. Слава Україні!

Хома Знатный
03.10.2023, 10:18
3 жовтня – Всесвітній день грибників

Piter Salo
03.10.2023, 14:19
Маю добрих знайомих на улюблених місцях.
Дані з Гостомельщини та Димерщини.

Підтверджую - дані за сьогодні - маслюк пішов
Ми його не збіраємо, тому особисто підтвердити не можу, але друзі вже збірали.

SVT
03.10.2023, 14:45
Начитавшись звітів вирішили з дружиною подивитись в маслюкових місцях - ні-чо-го, від слова зовсім:o...Зранку в дворі все геть мокре від роси, а в лісі навіть зелена трава хрумтить під ногами, жодного хоч якогось грибочка не помітили, але помітно що місцеві перевіряють постійно;)...Щоправда, й місця в нас не такі "грибні", як Чернігівщина та Житомирщина...Може ще попереду?:)

andrey-p
04.10.2023, 21:26
17.09.2023
Окрестности Запоpожья
В продолжение отчета от 16.09.2023:
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]
Перед тем как снять Урожай с третьего дерева прогулялись в надежде найти еще чего-нить.
И таки нашли.
Увиденное натолкнуло на мысль что здесь декорации к Aliyens (Цю-Зие по нашенски)))
Кроме Этого и третьего дерева - больше ничего.
Не считая собс-на прогулки и увиденного :158::rolleyes:

Що це ? Я таког ще не бачив:158:

Yevgeny_ZP
04.10.2023, 22:27
Що це ? Я таког ще не бачив:158:

Мы тоже :confused:

sergey_st
18.10.2023, 19:51
Сьогодні на базарі "Дніпро" у жіночки білі похилого віку, зеленки вже досить дорослі, пласкі та порепні вздовж пластин, рижики чомусь потрощені. Тобто видно, що свіжі, але везли їх без поваги. На питання " звідки" відповідь підкресленно москальскою "не доберешся, издалека ". Таке.

CRESH
23.10.2023, 19:32
Вітаю, хто знає, у ліс у районі Водогіну за постом ДАЇ (колишнім) пускають? Бачив на мапі там розрито окопів багацько.

Бо інфо є що в районі Каланчі територія від мін/тощо чиста.

Дякую за відповідь.

sergey_st
24.10.2023, 13:20
Сьогодні на базарі "Дніпро" ширший асортімент, ніж тиждень тому: білі, бабки, підосичники, польскі, зеленки, маслюки чищені, опеньки, рижики, чорні грузді, але всі вони вже не молоденькі, трошки приморені. Продавчиня одна і реагує тільки на питання "почому?".

Qvark
24.10.2023, 17:14
так. пускають.

Ленин-Гриб
24.10.2023, 18:55
Соромно, але треба визнати, навіть писати не хтілося. Вчора старанно, заглядаючи в усі загальновідомі і свої особисті місцинки пройшовся від Спартака до Поташні і окрім червоних мухоморів нічого не бачив.
А в районі Спартака і Поташні, навіть, опеньків немає? Я на початку жовтня бачив, як продавали молоді сімейні опеньки. Казали, що з Пісківки.

sergey_st
24.10.2023, 22:14
Від Спартака до Поташні раніше відвертих родовищ опеньків і не було. Зараз, коли знищили ділянку лісництва за спиною мисливського господарства "Поле-Вовк", з`явилася величенька локація засаджена берізками з залишками піньків, де я бачив опеньки. Але то було роки 3 тому, але зараз інстинкт самозбереження не дозволяє мені повзати рачки по стрьомних місцях. Що стосуєтся Пісківки - то так далеко я не зазираю, саме між Поташнею і Пісківкою в минулі роки мої сусіди по дачі збирали опеньки мішками. Чим багаті тим і раді.

Piter Salo
26.10.2023, 15:24
Щойно обдзвонив грибників. За Димер грибів немає. Чекають.

Мятежник
28.10.2023, 13:51
Колеги, а можливо хтось чув щось за Канів, пішов там гриб чи ні? Цікавить Каліберда, Прохорівка..

Nikchase
29.10.2023, 15:10
Колеги, а можливо хтось чув щось за Канів, пішов там гриб чи ні? Цікавить Каліберда, Прохорівка..

Был там 4 дня назад, пусто....

Piter Salo
30.10.2023, 17:51
Не знаю, що й думати. Знову дзвонив за Димер – немає гриба. Дуже дивно. За Десною є, за Димером – ні.

Status
31.10.2023, 10:06
Не знаю, що й думати. Знову дзвонив за Димер – немає гриба. Дуже дивно. За Десною є, за Димером – ні.
Знайомі їздять за Димер і збирають там гриби. А за Десною не все так просто. Гриби є на деяких ділянках, а на інших провірених в минулі роки - нічого немає. Також пропали гриби на тих місцях, де були 2 тижні тому.
Взагалі до війни збирав гриби в лісі Поташн-Блідча, та за Кухарями. Але в лісі Поташні підірвалися на мінах 3 лісники (насмерть). А за Кухарями місяць тому машина підірвалася (всі загинули). Так що туди неможна.

sergey_st
31.10.2023, 13:49
Відносно ВНП в лісі біля Поташні - мін не зустрічав, а щось інше таки є.
Взагалі намотуючи кілометри більш за всіх згадував Конфуція, хочь кажуть що він такого не писав " Важко шукати чорну кішку в темній кімнаті ....".
Але як співав напівзаборонений москаль Макаревич " И когда вновь и вновь умирает любовь остаются мечта и надежда "

valbi
01.11.2023, 11:44
Враховуючи теплу погоду і терміни росту грибів, на ці вихідні повинен бути в лісі аншлаг...:)

SV_svnk
01.11.2023, 13:35
Враховуючи теплу погоду і терміни росту грибів, на ці вихідні повинен бути в лісі аншлаг...:)

схоже що так:) тому я їду займати місця вже завтра:D

natortik
01.11.2023, 14:40

Немає часу обробити фото, тож просто текстова інформація.

28-30 жовтня були під Ровжами, це ~15 км на захід від Десни. Польського, їжачків строкатих, білого немає зовсім. Маслюка не шукали. Лисичок немає теж, навіть у найврожайніших місцях, де в минулі роки хоч потроху, але брали до кінця листопада.

Зеленка є. Здебільшого молода-закопана. Підзеленки тільки-но почали з'являтися. В осичниках є трохи гливи.

Piter Salo
01.11.2023, 18:09

Тут є нюанс – гриби ростуть уночі, при температурі не нижче 10 градусів, можуть до 8, але не всі. Отже, ночі потрібні теплі, а вони чергуються з холодними. Надії юнаків...

valbi
02.11.2023, 09:13
Тут є нюанс – гриби ростуть уночі, при температурі не нижче 10 градусів, можуть до 8, але не всі. Отже, ночі потрібні теплі, а вони чергуються з холодними. Надії юнаків... :) як не крути, а тепліше вже не буже, тим більше вночі, і мій дитячий оптимізм підказує, що ці вихідні останній шанс виїхати по сприятливій погоді...

Piter Salo
11.11.2023, 13:23
Навіяно нашими звітами - надіслано у відповідь

Tsar
11.11.2023, 13:26
Навіяно нашими звітами - надіслано у відповідь

Аби не підгазетник...