КПК

Показати повну версію : Проект правил любительского рыболовства 2021. Можно пообсуждать.

SL
16.06.2021, 21:33
Во вложении

barrac
18.06.2021, 10:58
осталось про ловлю с регистрированой лодки и что делать тем кто может не регистрировать свои баркасы до 4м :mad:

linchuck
18.06.2021, 22:44
Правила, как правила... Хорошо, что хотят разрешить ловить хищника по количеству (можно забрать две приличные рыбины, если я правильно понял)
И карася можно будет спокойно взять 5 кг ( хотя кому нужно столько карася?)
Главное, что мне понравилось, это 10 крючков. Не в плане лета ( всегда ловлю на 1 фидер), а зимой - есть возможность безнаказанно поставить 10 щуковок на человека, ибо найти рыбу не легко в эту пору, и норму по жерлицам все равно мало кто соблюдает.
Не понял только вот это: "...з використанням гачків розміром до 10 мм"... Это куда?
И где делось Тетеревское устье со списка запрещенных мест?

_absh
18.06.2021, 23:45
авторы документа хоть раз на рыбалке были? не, понятно, что были, но я имею в виду не шашлычки пожарить и водяры навернуть, а нормально рыбу половить?

_absh
18.06.2021, 23:47
Не понял только вот это: "...з використанням гачків розміром до 10 мм"... Это куда?
а это джерк под запретом и практически любой джиг с оффсетным монтажом тоже.

я же говорю, проект составлял какой-то дегенерат, который мозг с момента поступления на госслужбу за ненадобностью не включал ни разу.

Сёрый
19.06.2021, 21:04
И где делось Тетеревское устье со списка запрещенных мест?

13.13. У р. Тетерів із заплавою:
на ділянці від гирла до с.Приборськ;

нил
20.06.2021, 13:13
Я правильно розумію,що в майбутньому всі річки можуть перевести в режим спеціального водокористування?В зв"язку з цим,хотілося б побачити "чесні очі" розробників Поекту,які хочуть позбавити пенсіонерів права на безплатне рибальство,або,через мізерний рівень їх доходів,позбавити можливості рибальства взагалі.І ще одне,тут є людина ,що передає пропозиції по обговоренню,чи ми просто ділимося враженнями?

linchuck
20.06.2021, 14:24
Я правильно розумію,що в майбутньому всі річки можуть перевести в режим спеціального водокористування?В зв"язку з цим,хотілося б побачити "чесні очі" розробників Поекту,які хочуть позбавити пенсіонерів права на безплатне рибальство,або,через мізерний рівень їх доходів,позбавити можливості рибальства взагалі.І ще одне,тут є людина ,що передає пропозиції по обговоренню,чи ми просто ділимося враженнями?

А я с Вами не совсем согласен.
Практически во всех цивилизованных странах эволюция рыбаков пришла к выводу, что надо не только тратить рыбные запасы, но и восстанавливать их.
В идеале, внедрение "билета рыбака" помогло бы наполнить штат рыбинспекторов, чтоб их было по несколько на каждый район области, даже там, где нет Днепра.
Малые реки и озера тоже прессуются браконьерами неслабо.
Ну и контроль за работой инспекции был бы лучше (потому что, по сути, зарплату им платили бы рыбаки, а не государство)
А главное - это самоконтроль! Ведь, если Вы оплатили годовой взнос и на водоеме увидели неизвестное тело, которое выставляет сети/электрику и т.п., то в Ваших интересах пресечь это действие, ведь, по сути, он ворует рыбу, за которую Вы заплатили...
Деньги на зарыбление собирались бы не "с миру по нитке" от сердобольных, а отчислялся стабильный процент с каждого.
Если найдутся люди, которые смогут правильно и качественно всё это организовать - я буду обеими руками "ЗА". Даже Если и не совсем правильно, но станет немножко лучше - я тоже поддержу.
Ну а пенсионерам, естественно, льготы! ;) Хотя настоящий рыбак,даже если у него совсем нет денег, несколько монет на любимое хобби всегда найдет!:)

нил
20.06.2021, 14:57
Не заперечую.якщо це буде посильний внесок.але практика України показує,з рибалки беруть,де можливо,зовсім нецивілізовану оплату.Не думаю,що після прийняття такого проекту буде інакше.

linchuck
20.06.2021, 15:23
Не заперечую.якщо це буде посильний внесок.але практика України показує,з рибалки беруть,де можливо,зовсім нецивілізовану оплату.Не думаю,що після прийняття такого проекту буде інакше.

Ну, не надо путать коммерческие водоемы (которые арендуются частными лицами с целью заработка) и общедоступные водоемы спец. использования, о которых мы говорим.
Не думаю, что это будет огромные суммы, учитывая возможности населения.
Иначе это спровоцирует бунт:D:D:D

RUS
20.06.2021, 18:36
Практически во всех цивилизованных странах эволюция рыбаков пришла к выводу, что надо не только тратить рыбные запасы, но и восстанавливать их.
.................................

За свои 54 года не могу вспомнить ни одного случая/ закона во благо граждан. Какова вероятность, что именно сейчас будет исключение?

И бунт должен быть до, а не после принятия.

Asm1k
20.06.2021, 18:58
В идеале, внедрение "билета рыбака" помогло бы наполнить штат рыбинспекторов, чтоб их было по несколько на каждый район области, даже там, где нет Днепра.
Малые реки и озера тоже прессуются браконьерами неслабо.
Ну и контроль за работой инспекции был бы лучше (потому что, по сути, зарплату им платили бы рыбаки, а не государство)
А главное - это самоконтроль! Ведь, если Вы оплатили годовой взнос и на водоеме увидели неизвестное тело, которое выставляет сети/электрику и т.п., то в Ваших интересах пресечь это действие, ведь, по сути, он ворует рыбу, за которую Вы заплатили...
Деньги на зарыбление собирались бы не "с миру по нитке" от сердобольных, а отчислялся стабильный процент с каждого.
Если найдутся люди, которые смогут правильно и качественно всё это организовать - я буду обеими руками "ЗА". Даже Если и не совсем правильно, но станет немножко лучше - я тоже поддержу.
Ну а пенсионерам, естественно, льготы! ;) Хотя настоящий рыбак,даже если у него совсем нет денег, несколько монет на любимое хобби всегда найдет!:)

Учитывая ежегодное "зарыбление" Днепра - там скоро только толстолоб и будет водиться. ИМХО, нафиг такое зарыбление за счет любителей. Есть профессионалы, есть промысловики - пусть они и пополняют бюджет зарыбления. А самое главное -это истребить браков и контролировать нормы вылова промысловиков, чего сейчас практически не происходит. Зато крючки по 10 мм будут со штангенциркулем проверять наверняка.

linchuck
20.06.2021, 21:25
Учитывая ежегодное "зарыбление" Днепра - там скоро только толстолоб и будет водиться. ИМХО, нафиг такое зарыбление за счет любителей. Есть профессионалы, есть промысловики - пусть они и пополняют бюджет зарыбления. А самое главное -это истребить браков и контролировать нормы вылова промысловиков, чего сейчас практически не происходит. Зато крючки по 10 мм будут со штангенциркулем проверять наверняка.

Да настанет когда-то светлый день...
Да будет запрещен промысел во всех внутренних водоемах...
Аминь.

yuriy63z
27.06.2021, 13:40
Цитата: "підсакою діаметром до 100 см або «хваткою» («павуком») розміром 1х1 м з вічком сіткового полотна до 10 мм." Мне кажеться, что это логическая ошибка с ограничением ячейки "до .... мм", то есть в сторону увеличения! Выходит , что ячейкой 100 х100 мм, в которую уйдет вся рыба ловить нельзя, а процеживать все живое через 10 х 10 мм - можно !? И эта фраза про ячейку "розміром не більше" тянется десятилетиями через все правила! Обьясните мне если я не прав!

Provodnik
28.06.2021, 09:25
.... Обьясните мне если я не прав!

Мелкая ячейка это классическая малявочница для ловли живца, ничего как правило там больше и поймаешь, и работает просто как черпак на подъем.
При применении куска обычного лесочного полотна с большей ячейкой паук превращается в весьма эффективную браконьерскую снасть, и в некоторых условиях речь уже о мешках пойманной рыбы идет, потому и запрещен.

Vaschek
12.12.2021, 15:03
Во вложении

Доработанный проэкт (рукалицо)

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

3+трофей -(какие 5?) кушайте не обляпайтесь
Щука от 50см (сейчас 35см)

Троллинг в 1 спиннинг
Покупая рыбу обязан требовать документы о происхождении
Спортсменам(соревнования) можно ловить где когда и сколько угодно по согласованию

дальше не вчитывался думаю там еще достаточно "покращень"

linchuck
12.12.2021, 15:35
Ну нормально... Щука 35 см - это вообще пиписька, таких и смысла брать нету....
Жерлиц всего 6 штук - это плохо.
Ну и появилось "3кг ТА трофей"

Vaschek
12.12.2021, 15:55
Ну и появилось "3кг ТА трофей"

Складывается впечатление, что Трофей ловится каждую рыбалку:voot:
У меня в этом году то что можно назвать трофеем было 2раза
По факту если посчитать то 2 судака 42см ил 3щуки 50см и все свободен жди трофея (эт еще если они тощие и пустые будут, а то вгребут за перелов) :)

PS:Думаете кто-то будет считать ваши жерлицы 6 их или 12 , конечно если их 50 и вы один- то понятно:D

linchuck
12.12.2021, 16:06
Складывается впечатление, что Трофей ловится каждую рыбалку:voot:
У меня в этом году то что можно назвать трофеем было 2раза
По факту если посчитать то 2 судака 42см ил 3щуки 50см и все свободен жди трофея (эт еще если они тощие и пустые будут, а то вгребут за перелов) :)

PS:Думаете кто-то будет считать ваши жерлицы 6 их или 12 , конечно если их 50 и вы один- то понятно:D

Да, но 3 кг рыбы это тоже не мало, так ведь?
Хотелось бы, чтобы сделали 5 кг для малоценных, но шо имеем.

Vaschek
12.12.2021, 16:09
Да, но 3 кг рыбы это тоже не мало, так ведь?
Хотелось бы, чтобы сделали 5 кг для малоценных, но шо имеем.

3кг в живом весе и 3кг пожрать немножко разное ;)

PS: Ну и с нормой вывоза они ни как распрощаться не могут- хоть неделю ловил все равно 3кг

PS:Хотя все время интересовал нюанс- рыба в холодильнике на базе уже считается вывезенной с водного объекта, если там по норме за 3е суток 9кг, или за воротами базы могут принять с переловом?

Cultik
12.12.2021, 16:45
Якщо відверто,то я не розумію чому хижу рибу нормують в кілограмах?
Ну напишіть:
-судак 3 шт.
-щука 3 шт.
-окунь 20 шт.
Це будуть приблизно ті ж 3кг.+трофей.

SVP
12.12.2021, 17:45
....
Покупая рыбу обязан требовать документы о происхождении

Разумно. Не знаю, как сейчас, но требование разумное.
И оно не может относиться к розничному покупателю, совершающему покупки в разрешенных торговых точках. Это вопрос взаимоотношений магазин-поставщик итд.

дальше не вчитывался думаю там еще достаточно "покращень"
Кстати, не при беглом прочтении не заметил ничего эдакого..

Ну, хоть пресловутые 3 кг. + трофей обозначены недвусмысленно :)

SVP
12.12.2021, 17:47
Якщо відверто,то я не розумію чому хижу рибу нормують в кілограмах?
Ну напишіть:
-судак 3 шт.
-щука 3 шт.
-окунь 20 шт.
Це будуть приблизно ті ж 3кг.+трофей.

Можно еще в сантиметрах! Разрешено поймать полтора метра хищной рыбы :)

Если нормировать в штуках, перелов предъявить более хлопотно.. :)

Vaschek
12.12.2021, 17:55
Разумно. Не знаю, как сейчас, но требование разумное.
И оно не может относиться к розничному покупателю, совершающему покупки в разрешенных торговых точках. Это вопрос взаимоотношений магазин-поставщик итд.

И каким оно боком в правилах любительского рыболовства?

11) придбання або збут водних біоресурсів, ікри та продуктів їх переробки
без наявності відповідних документів, що підтверджують законність їх
придбання або збуту;

RUS
12.12.2021, 17:58
Не узрел. В этом проекте ловить с не зарегистрированной лодки (без номера на борту) можно?

Vaschek
12.12.2021, 18:07
Не узрел. В этом проекте ловить с не зарегистрированной лодки (без номера на борту) можно?

Тож не увидел

зато увидел во шо, аж интересно стало

Любительське, спортивне рибальство та підводне полювання, що
перевищує встановлені цими Правилами обсяги безоплатного добування
(вилову) водних біоресурсів здійснюється за плату та у порядку спеціального
використання водних біоресурсів, встановленому Кабінетом Міністрів України. Скок стоит, кому платить?
Если по 125й постанове кабмина
1098.27 за тонну судака / 958,02 за тонну щуки я готов проплачивать кил по 10 каждую рыбалку 20грн не деньги :) (и нам не страшен перелов)
про плотву вообще молчу там 368,76 грн за тонну:158:

PS:Исходя из законодательства это "право на сверхнормы за плату для любителей" существует с черти-когда , но по факту не работает...

Cultik
12.12.2021, 18:26
Можно еще в сантиметрах! Разрешено поймать полтора метра хищной рыбы :)

Если нормировать в штуках, перелов предъявить более хлопотно.. :)
Нічого смішного в тому не бачу.
В більшості країн так і є.
Маю на увазі поштучно.
Більш того,не тільки хижої риби.

SVP
12.12.2021, 20:41
Нічого смішного в тому не бачу.
В більшості країн так і є.
Маю на увазі поштучно.
Більш того,не тільки хижої риби.

Мы живем здесь. Поэтому или смеяться или плакать :)
А если по сути, то 2 щуки по 5 и две щуки по 1 килограмму это не совсем одно и то же. Так что рациональное обоснование есть. Можно с ним соглашаться или нет, но оно есть

SVP
12.12.2021, 20:44
И каким оно боком в правилах любительского рыболовства?
Это вопрос не ко мне) тем более, речь о проекте пока.
Может, рыбнадзор желает и за торговлей понадзирать..

Provodnik
12.12.2021, 21:58
Лучше чем действующие правила, хуже чем хотелось бы....
И это, с красной книгой большой вопрос, что именно там есть а что только приписывают:

Alex_m
13.12.2021, 08:32
2. Місце проведення підводного полювання має бути позначено на
поверхні сигнальним прапорцем занурень «Альфа»
або червоним прапором з білою діагональною смугою розміром не менше 25×25 см, на сигнальному буї чи плотику помаранчевого або червоного кольору, який кріпитися до вантажного поясу підводного мисливця карабіном або за допомогою легко
знімного вантажу.

До речі, в мене два плотика-буї тупо вкрали. Один надувний, інший пінопластовий. Підплив човен, забрав плотика і поїхав. Груз, плаваючий шнур, пара рибин на кукані. І на ластах же не догнати :(

Vaschek
13.12.2021, 10:03
2. Місце проведення підводного полювання має бути позначено на
поверхні сигнальним прапорцем занурень «Альфа»
або червоним прапором з білою діагональною смугою розміром не менше 25×25 см, на сигнальному буї чи плотику помаранчевого або червоного кольору, який кріпитися до вантажного поясу підводного мисливця карабіном або за допомогою легко
знімного вантажу.

До речі, в мене два плотика-буї тупо вкрали. Один надувний, інший пінопластовий. Підплив човен, забрав плотика і поїхав. Груз, плаваючий шнур, пара рибин на кукані. І на ластах же не догнати :(

Спивчуваю, але тут вже скориш до питань вашої безпеки -наявнисть плотика значно зменшуе шанс отримати гвинтом по голові хоча повністю не виключає такий варіант ( А при нічному полюванні яке хочуть відмінити то взагалі мряка

Alex_m
14.12.2021, 08:26
Спивчуваю, але тут вже скориш до питань вашої безпеки -наявнисть плотика значно зменшуе шанс отримати гвинтом по голові хоча повністю не виключає такий варіант ( А при нічному полюванні яке хочуть відмінити то взагалі мряка

Правила рибної ловлі, вони й повинні відноситись до ловлі риби. А безпека, то інші документи. Ніхто ж не вимагає, поки що, самоспасалок та шнура з собою, при рибалці з льоду, як і рятувальних жилетів, при ловлі з човнів. Безпека поведінки на воді і в воді, вона регламентується відповідними документами. Крім того, є безліч водойм, не судоходних, де не повинно бути моторних човнів. Там, тоді, навіщо буй ? Повинно бути все на своєму місці, рибна ловля то рибна ловля, а безпека, то є безпека. Дивно б виглядав, рибалка з фідером, на міському пляжі серед сотень відпочиваючих ...
Звісно, здоровий глузд, він повинен бути, в будь якому випадку.

Vaschek
15.12.2021, 22:32
9 грудня 2021 року підписано Меморандум про співпрацю та обмін інформацією між Держрибагентством та ВГО «Федерація риболовного спорту України». В рамках реалізації Меморандуму вже розпочато роботу над кабінетом рибалки, що запрацює для зручності мільйонів громадян найближчим часом. Відповідно рибалки зможуть у законний і адекватний спосіб, на засадах оплатності й без шкоди природньому середовищу та водним біоресурсам, здійснювати вилов понад встановлені обсяги безоплатного вилову.

Ни у кого теста Меморандума нет случаем?

linchuck
15.12.2021, 22:40

Ни у кого теста Меморандума нет случаем?

Круто:D А QR-код на свернормовый вылов будет автоматически в "Дію" подтягиваться?:confused:

Vaschek
15.12.2021, 22:58
Круто:D А QR-код на свернормовый вылов будет автоматически в "Дію" подтягиваться?:confused:

Ага-у звязку з відсутністю сертіфікату про вакцинацію-вилов риби заборонено:D

PS:Они там еще и Правила для промлова менять собираются, посмотрим до чего мы докатимся :(

Lopar
16.12.2021, 08:44
Дивно б виглядав, рибалка з фідером, на міському пляжі серед сотень відпочиваючих ...
Звісно, здоровий глузд, він повинен бути, в будь якому випадку.
Київ, з весни по осінь, на будь - якому пляжі така картина....
А ще - миття машин, килимів....
І ще питання - Ви на рибалку заради вилову чи саме риболовлі???
Може вже досить видушувати все живе? :mad:

Alex_m
16.12.2021, 16:08
Київ, з весни по осінь, на будь - якому пляжі така картина....
А ще - миття машин, килимів....
Може вже досить видушувати все живе? :mad:

Мова йде про Правила риболовства. Правила поведінки на пляжах, на воді, в воді, то інше. Те, що багато кому ніякі Закони та Правила не указ, то реальність. І, до речі, цьому сприяють і безглузді в багатьох випадках, самі нормативні акти. Результати цього бачимо в усіх сферах життя.

По питанню, заради вилову чи саме риболовлі. Таки, сама риболовля якось так натякає, що потрібен улов. Інакще то якась синтетична рибалка. Улов можна й відпускати, чи щось там взяти на уху чи на сковорідку, якщо достойне буде. Тому що ті ж самі карасі смажені, чи там судак запечений, спійманий власноруч, додають смаку.

По видушуванню всього живого, то знову не до Правил любителького риболовства. В багатьох річках майже зник йорж, який, особливо взимку, був основним уловом. Немає вже нормального верховода. В'язь в Червоній книзі. Це не любителі його видушили ... І так по багатьох позиціях.

А тут мова йде про правила, які повинні бути зрозумілими і відповідати реальності. Тому що неясності, двозначності зводять до нуля все і до "закон як дишло".

V_pugach
16.12.2021, 21:41
В проекті Правил нічого не сказано про хвору рибу.В сільських ставках дуже часто ловиться краснопірка, тіло якої покрито чорними цятками.Такою рибою я ціле літо кормлю сусідських котів.Краснопірка вся дуже дрібна 10-15 см.
Чи буде це порушенням після прийняття нових Правил?

Vaschek
16.12.2021, 23:40
К

Был сегодня в Варусе на Амурской -плотва( у них вобла) 44,90-100грм...задумался.

Это при том что стоимость для промлова-меньше 400грн тонна

Lopar
17.12.2021, 08:24
Реальність така, що закон (будь який) діє лишень на базі 2х "основ":
- виконавча влада (в нашому випадку поліція і риб-патрулі), вони повинні відкликатись миттєво і маючи владу - виконувати приписки закону.
- бажання кожного, поголовно, виконувати правила закона і докладати про порушення.

Почитайте цю тему - дуже багато "обіжених" на тему, що не можна продовжувати душити як раніше.... Але чому? Не хочуть платити штрафи чи купувати ліцензію (можливу)....
Кожен вважає, що отой окунець чи щучка-карандашик нічого не змінить, але таких щодня - мільйони, на місяць - сотні тон видушеного малька, як результат - мертві озера і ріки.
Забруднення - так, це тема, але погляньте уважніше. Половина рік і озер усіяна дачами, городами, подвір`ями. Стоки і бруд зі сміттям куди потрапляють? при нашому сьогоднішньому стані виробництва, 60% всього забруднення - то вже є ми з вами....
головне те що, виїжджаючи на риболовлю за кордон, чомусь і ліцензія купується і правила виконуються, і штрафи сплачуються, і на берегах свинарник не розводиться....
Призиваю кожного - давайте почнемо з себе і будемо доносити до усіх інших. :helpme:

Provodnik
17.12.2021, 10:40
Меня очень умиляют разнообразные радетели о природе ведущие дискуссию по принципу "сам дурак"(браконьеры, душители, редиски - в общем выбрать самому) :cool:
Как результат тема Проект правил любительского рыболовства 2021. Можно пообсуждать превращается в пустое бла-бла-бла.....
Вопрос не в том соблюдать или не солюдать, штрафовать или не штрафовать, на самом деле все что надо от правил, законов и т.д. это качество, а именно:
1) простота и понятность, т.е. основопологающим есть четкость формулировок исключающих двойное толкование или возможность контролирующих лиц действовать "на усмотрение";
2) соразмерность наказания здравому смыслу а именно причиненному ущербу;
3) неотвратимость наказания.
Реализация этих трех "простеньких" :) пунктов в любой области жизни снимает большинство проблем, в том числе и с принятием или неприятием обществом.
Так вот, действующие правила любительской ловли и действующие на сегодня штрафы и таксы по видам рыб не соответствуют ни одному из необходимых критериев.
Проект правил уже сам по себе не плох, осталось принять не испоганив как водится в последний момент. Что касается п.2 и 3, даже желания что то исправлять не видно, отсюда и категорическое неприятие как любителями так и спортсменами.

Primuss
17.12.2021, 15:48
Меня очень умиляют разнообразные радетели о природе ведущие дискуссию по принципу "сам дурак"(браконьеры, душители, редиски - в общем выбрать самому) :cool:
Как результат тема Проект правил любительского рыболовства 2021. Можно пообсуждать превращается в пустое бла-бла-бла.....
Вопрос не в том соблюдать или не солюдать, штрафовать или не штрафовать, на самом деле все что надо от правил, законов и т.д. это качество, а именно:
1) простота и понятность, т.е. основопологающим есть четкость формулировок исключающих двойное толкование или возможность контролирующих лиц действовать "на усмотрение";
2) соразмерность наказания здравому смыслу а именно причиненному ущербу;
3) неотвратимость наказания.
Реализация этих трех "простеньких" :) пунктов в любой области жизни снимает большинство проблем, в том числе и с принятием или неприятием обществом.
Так вот, действующие правила любительской ловли и действующие на сегодня штрафы и таксы по видам рыб не соответствуют ни одному из необходимых критериев.
Проект правил уже сам по себе не плох, осталось принять не испоганив как водится в последний момент. Что касается п.2 и 3, даже желания что то исправлять не видно, отсюда и категорическое неприятие как любителями так и спортсменами.
4) снижение коррупции во взаимоотношениях рыболов-любитель рыбинспектор. Если я понимаю правильно, то плотва у нас существует оседлая и полупроходная. Летом при ловле карася в водохранилищах в каждом садке рыболова инспектор найдет 1,5-2 десятка плотвы размером 15см, меньшей никто и не берет, а размером 18см., которые разрешены правилами она там из 2-х десятков будет 2шт. И зачем ловить сеточников и прочих браконьеров, тратить государственный бензин и моторесурс, если подплывай на карасевое эльдорадо на водохранилищ, кто там постоянно ловит подтвердит и обилечивай (протоколами) наполняй бюджет, благо 1шт. плотвы как пол пенсии многих пенсионеров. Глядишь и пенсии через год повысят и инспектора будут уважаемые люди в орденах и медалях. Но я почему то думаю, что откупиться от протокола будет проще пареной репы. Знаю, что мне ответят поймал отпусти. Принимаю такой ответ. Но установление размера на плотву 15см. проще.

Provodnik
17.12.2021, 15:55
... Но установление размера на плотву 15см. проще.

В пректе правил как я понял всё просто, минимальный размер плотвы вне днепровских водохранилищ вообще не нормируется.
А 15 или 18 вопрос скорее к ихтиологам, насколько знаю минимальный размер изначально привязывался к половозрелости рыбы.

Primuss
17.12.2021, 20:41
В пректе правил как я понял всё просто, минимальный размер плотвы вне днепровских водохранилищ вообще не нормируется.
А 15 или 18 вопрос скорее к ихтиологам, насколько знаю минимальный размер изначально привязывался к половозрелости рыбы.
Додаток 1
до п. 6.6. Правил любительського
рибальства

Мінімальні дозволені до вилову розміри водних біоресурсів
при здійсненні любительського рибальства

Види водних біоресурсів Регіон*
Внутрішні водойми Чорноморський регіон р. Дунай з придатковою системою, передгирлова ділянка оз. Сасик Азовський
регіон
Барабуля - 8,5 - 8,5
Бичок - 11 - 25
Білий амур 60 45 - -
Білизна 30 40 - 35
Вугор 50 50 - -
В'язь 28 24 22 22
Головень 24 28 - -
Камбала-глоса - 15 - 17
Карась сріблястий - 15 - -
Катран - 85 - -
Кефаль - 20 - 20
Піленгас - 38 - 33
Сазан (короп) 35 32 30 30
Лин 20 20 13 17
Лящ 32 30 20 28
Мерланг - 12 - -
Оселедець - 17 16 14
Підуст 25 25 - -
Плітка (тараня) 18 18 - 14
Пузанок - 11 - -
Рибець - 22 - 22
Сиг - 25 - -
Синець 22 24 - 24
Скумбрія - 15 - 15
Сом 70 60 50 60
Ставрида - 10 - 10
Судак 42 38 30 38
Товстолобик 60 60 - 60
Чехоня 24 24 - -
Щука 35 32 - -
Беззубка - 12 - -
Креветки - 3,5 - -
Мідія - 5 - -
Перловиця - 7 - -
Річкові раки 10 10 9 9
И где ее ловить во внутренних водоемах 18см в озерах, маленьких речках, когда она там почти трофейная. Убежден, что не 18см. размер плотвы спасет ее от исчезновения.Плотва, карась и окунь самые распространенные рыбы, а насчет ихтиологов еще вопрос. Окунь и карась в карликовой форме дают потомство. Но на полупроходную форму плотвы, да еще в нерест пусть будет 18см. Но это мой крик в ночи. Он наверное никому не нужен. Перестаю больше писать.

Vaschek
18.12.2021, 02:11

Наразі триває формування нової версії Правил любительського і спортивного рибальства.
[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] У рамках цієї важливої для рибалок роботи ініціюємо проведення онлайн опитування щодо понад добової безкоштовної норми вилову риби на одного рибалку на засадах оплатності.

казнить нельзя помиловать :D

Provodnik
18.12.2021, 10:57
Додаток 1
до п. 6.6. Правил любительського
рибальства

......

я о последней версии проекта
хотя хз, что считать последней версией......
как всегда финальная версия до принятия широкому кругу не известна, это не только про рыбалку. :D

RUS
19.12.2021, 11:28
О законах и их соблюдении.

Навигация закрыта, фарватерные буи сняты, баржи с песком с Украинки идут как обычно.:rolleyes:

А вы тут плоточки сантиметрами меряйте.:D

Primuss
19.12.2021, 11:54
О законах и их соблюдении.

Навигация закрыта, фарватерные буи сняты, баржи с песком с Украинки идут как обычно.:rolleyes:

А вы тут плоточки сантиметрами меряйте.:D

А наши ихтиологи сделали новое научное открытие и теперь уже щуку ни в коем случае нельзя ловить меньше 0,5 м. Всю жизнь занимаюсь рыбалкой но никогда не встречал этих ихтиологов на берегу водоемов, где они обитают и каких достижений еще достигли никому не известно. Зато когда понадобилось узаконить промысловую рыбалку посреди днестровского лимана, то их нашли. И нарисовали все необходимые таблицы и обоснования и подписали, кому следует. А главный начальник Госрыбагенства объясняет всей Украине, что мы ж не можем противоречить науке. А под словом ихтиологи я не имею ввиду всех людей этой професии, там много хороших профессионалов своего дела, уверен в этом. А система гнилая.

linchuck
19.12.2021, 17:20
Обратил внимание, что запрещенный участок в устье Тетерева теперь будет заканчиваться на селе Богданы, а не Приборск...

Vaschek
20.12.2021, 10:56
Обратил внимание, что запрещенный участок в устье Тетерева теперь будет заканчиваться на селе Богданы, а не Приборск...

Там діє заборона протягом року , то ви зімовалку подивилися

Nes
20.12.2021, 11:53
Всё он правильно посмотрел - предлагается в Новых правилах: "Забороняється вилов на Київському вдх. – перед гирлом р. Тетерів на ділянці, обмеженій лінією, що йде
від південної межі с. Страхолісся (51°4′4.70″Пн 30°24′16.04″Сх), північної межі
о. Хільча (51°3′59.81″Пн 30°25′16.11″Сх) до північної межі с. Сухолуччя
(50°58′59.23″Пн 30°26′41.50″Сх) та річкою Тетерів до західної
адміністративної межі с. Богдани (51°2′0.21″Пн 30°13′38.95″Сх)", а было до Приборска.

Зимовалки будут выделять отдельными приказами ежегодно.

Vaschek
23.12.2021, 22:13
Осталось разобраться за что народ голосовал :D

Vaschek
24.12.2021, 00:27
Ну и для тех кто в заповеднике :D

Відтепер за порушення природоохоронного законодавства в межах ПЗФ для порушників збільшаться штрафи

А там и про карася и про грибы и про проезд и про проплыв и про причаливание, вообщем все как было только дороже

Provodnik
24.12.2021, 08:54
Осталось разобраться за что народ голосовал :D
вообще жесть, в одном предложении три взаимоисключающих понятия :D

Vaschek
06.01.2022, 23:55
Наша пісня гарна нова починаєм її знову :D
Проект наказу Мінагрополітики ''Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства'' (06.01.2022)

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] fbclid=IwAR3q5JI1CzqcnIBVXPr8ECJrNb5RysSESMTqrvD1a _CeD43zoLBH6sKPzZ8

linchuck
07.01.2022, 05:01
7) гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків перевищує десять одиниць на одного рибалку;

І. Заборона добування (вилову) протягом усього року
Київському – перед гирлом р. Тетерів на ділянці, обмеженій лінією, що йде від південної межі с. Страхолісся (51°4′4.70″Пн 30°24′16.04″Сх), північної межі о. Хільча (51°3′59.81″Пн 30°25′16.11″Сх) до північної межі с. Сухолуччя (50°58′59.23″Пн  30°26′41.50″Сх) та річкою Тетерів до західної адміністративної межі с. Богдани (51°2′0.21″Пн 30°13′38.95″Сх);

Заборона добування (вилову) в умовних регіонах України у визначені строки
таких водних біоресурсів:
щуки – з 15 лютого до 31 березня;

Мінімальна щука - 50 см, сом - 80 см.

Vaschek
07.01.2022, 14:27
2) зберігання, утримання водних біоресурсів, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах та вивезення (винесення) водних біоресурсів, як у свіжому, так і в обробленому вигляді незалежно від терміну перебування на рибогосподарському водному об’єкті (його частини), у кількості, яка перевищує добову норму та у розмірах менших встановленими цими Правилами;

Кака было-кака есть

Alex_m
07.01.2022, 16:12
Кака было-кака есть

Тут, треба розуміти, мова йде й про ту рибу, яка на кукані чи в садку знаходиться.
зберігання, утримання водних біоресурсів, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах та вивезення (винесення) водних біоресурсів, як у свіжому, так і в обробленому вигляді незалежно від терміну перебування на рибогосподарському водному об’єкті (його частини), у кількості, яка перевищує добову норму
Варіант, потім випущу, не проходить. Скільки б не був на воді, при тобі не більше добової норми.
І, що таке "доба" в розумінні цих Правил ?

2) виконувати законні вимоги посадових осіб органів рибоохорони та інших уповноважених державних органів, пред’являти їм знаряддя добування (вилову), добуті (виловлені) водні біоресурси та документи, що посвідчують особув тому числі документи з мобільного застосунку з електронними документами, та даними про людину з реєстрів;
3) під час здійснення любительського рибальства мати при собі засіб для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів;

Відсутність документів, що посвідчують особу, та засобів для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів, теж порушення Правил, відповідно, риба виловлена незаконно, штраф поштучно ?

tacha79
07.01.2022, 19:18
та засобів для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів, теж порушення Правил,
Тут нема, зловив/не зловив, прийшов з вудкою без рулетки і кантера, вже попав на штраф.

Cultik
07.01.2022, 19:26
Хотіли Голобородька,тепер радійте)))

Provodnik
07.01.2022, 20:37
Немного уже на воду дуем ;)
- норма от количества дней не меняется т.к. не доказуемо утром ты приехал рыбачить или уже неделю робинзонишь;
- средства для взвешивания или измерения длинны, тоже самое, что бы не было "я не знал сколько"
Ничего в этом такого нет, насчет доков сильное сомнение что рыбохрана имеет законное право их проверять, надо порыть нормативку.
Кстати, веревочка с узелками тоже средство для измерения длинны, а когда то еще и скорости хода по воде. :D

Alex_m
08.01.2022, 13:00
- норма от количества дней не меняется т.к. не доказуемо утром ты приехал рыбачить или уже неделю робинзонишь;
- средства для взвешивания или измерения длинны, тоже самое, что бы не было "я не знал сколько"
Ничего в этом такого нет, насчет доков сильное сомнение что рыбохрана имеет законное право их проверять, надо порыть нормативку.
Кстати, веревочка с узелками тоже средство для измерения длинны, а когда то еще и скорости хода по воде. :D

Може, й на воду ... Але, вода ж різна буває:D Часом і "вогняна" вода буває холодною ( навіть так краще !), а то і холодна на вигляд вода обпече не слабо ...

Просто, "документ" один, а читають по різному, кожен на свою користь:rolleyes:.
От ніби, прописали, що на риболовлі треба виконувати "виконувати законні вимоги", надавати " документи, що посвідчують особу в тому числі документи з мобільного застосунку з електронними документами, та даними про людину з реєстрів" :confused:

Тут, мова про дані з реестрів ... Про які реестри мова ? Які реєстри у нас посвідчують особу ? Є перелік документів, що посвідчують особу, там ні про ніякі реєстри мови немає. Якщо кажуть про реєстр, треба б знати, що то за реєстр. Тому що Правила, як не крути, а документ, за порушення вимог якого можна фінансово попасти неслабо. А незнання, воно від відповідальності не звільняє :rolleyes:
І, знову ж, в яких випадках вимоги "законні", а коли ні ? Просто ловлю рибу, мають право перевірити документи, чи, коли є порушення Правил, документи можуть вимагати ?
Навіть поліція не з бухти-барахти може перевірити документи :

Згідно зі статтею 32 Закону України "Про Національну поліцію" поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи, у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в документах, у таких випадках:

1. Якщо особа володіє зовнішніми ознаками, схожими на зовнішні ознаки особи, яка перебуває в розшуку, або безвісно зниклої особи;
2. Якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила або має намір вчинити правопорушення;
3.Якщо особа перебуває на території чи об’єкті із спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю;
4.Якщо в особи є зброя, боєприпаси, наркотичні засоби та інші речі, обіг яких обмежений або заборонений, або для зберігання, використання чи перевезення яких потрібен дозвіл, якщо встановити такі права іншим чином неможливо;
5.Якщо особа перебуває в місці вчинення правопорушення або дорожньо-транспортної пригоди, іншої надзвичайної події;
6. Якщо зовнішні ознаки особи чи транспортного засобу або дії особи дають достатні підстави вважати, що особа причетна до вчинення правопорушення, транспортний засіб може бути знаряддям чи об’єктом вчинення правопорушення.

Якщо вже прописують, що можуть співробітники рибоохорони вимагати документи, то вже хай уточнюють, в яких випадках.
А поки що, відсутність документів і, відповідно, їх непред'явлення, вже порушення Правил, і, відповідно, риба виловлена з порушеннями.

Може, й на холодну воду дуття, але ж, треба враховувати, в якому середовищі живемо. І, якось не хочеться, покладатися на "здоровий глузд" рибо-правоохоронних органів.

Provodnik
08.01.2022, 15:04
....Якщо вже прописують.....
У статті 13 Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” вказано на те, що документи, які посвідчують особу, залежно від їх функціонального призначення поділяються на два види: документи, що посвідчують особу й підтверджують громадянство України та документи, що посвідчують особу й підтверджують її спеціальний статус.
Багатьма нормативно-правовими актами України передбачено обов’язкове пред’явлення паспорта громадянина України. Перелік суб’єктів, які мають право перевіряти документи, що посвідчують особу, є дуже широким.
Норма зрозуміла, хоч і не подобається, без наявності посвідчення особи штраф буде «на деревню дедушке» :)

Primuss
08.01.2022, 16:16
В водосховищах Дніпра розмір щуки можна залишити, а в інших водоймах фактично заборонили ловити щуку.

інші види риб кг 3 та трофей*
*особина, вага якої становить або перевищує 3 кг.
Карась, окунь, плотва вагою в 1 кг., лящ вагою 2 кг. на теперішній час є трофейними екземплярами цих риб. Фактично запропонована норма в 3 кг. відносить до трофеїв сазана, щуку, сома, білого амура, товстолоба і з натяжкою судака.

SVP
08.01.2022, 16:27
В водосховищах Дніпра розмір щуки можна залишити, а в інших водоймах фактично заборонили ловити щуку...
.
Да ладно. 50 см это щука примерно того минимального размера, который уже не стыдно показывать. :)
И если уж говорить точно, ловить меньшие экземпляры проект не запрещает, он запрещает их забирать.

Primuss
08.01.2022, 16:50
Да ладно. 50 см это щука примерно того минимального размера, который уже не стыдно показывать. :)
И если уж говорить точно, ловить меньшие экземпляры проект не запрещает, он запрещает их забирать.

Предлагается Щука 50(Днепровские водохранилища) 50(Другие водные обьекты) 32(Черноморский регион) 35(Азовский регион). В действующих правилах тоже 35.

Belich
11.01.2022, 18:24
Наша пісня гарна нова починаєм її знову :D
Проект наказу Мінагрополітики ''Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства'' (06.01.2022)

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] fbclid=IwAR3q5JI1CzqcnIBVXPr8ECJrNb5RysSESMTqrvD1a _CeD43zoLBH6sKPzZ8

Запретную зону по нижним бьефам ГЭС сократили с 5 до 2 км - уже прогресс. Хотя, по-хорошему бы ограничить 500 м, как и на верхнем бьефе.

Nes
11.01.2022, 18:45
Запретную зону по нижним бьефам ГЭС сократили с 5 до 2 км - уже прогресс. Хотя, по-хорошему бы ограничить 500 м, как и на верхнем бьефе.

Точно! 500метров им "под билетики" вполне хватит. Там некоторые уже по "абонементам" ловят:)

Alex_m
14.01.2022, 10:44
Таксация - штрафы за перелов рыбы: Вопросы одесскому рыбоохранному патрулю. Какая норма вылова рыбы?

Зі слів інспектора :
1. Кількість гачків перевищує норму, але перелову по вазі немає. Штраф адмін, без штрафу-такси за рибу?
2. Перевищена норма , отримуєш штраф за перелов, плюс таксація за кожну рибу.
Кількість дозволеної до вилову риби, за добу 3 кг. Далі, зі слів інспектора, незалежно від часу перебування на водоймі, по любому може бути в наявності не більше 3 кг. Все інше – штраф і такси похвостово?
До таксації похвостово, знову ж, зі слів інспектора, іде риба, що вже за поза нормою вилова, а не вся виловлена. І рибалка сам може вібрати рибу, яка в залік 3 кг, а за яку хвости порахують ? Реально як ?

За спортсменів теж цікаво відповів.

Реально, як воно, якщо перевищення норми вилову немає, а по гачках перевищення, наприклад, чи ще щось "порушено" ? Ну, немає лінійки, чи вагів, чи документів ? За що випишуть штраф ?
Є десь якась офіційна трактовка ситуації ?
Просто, в руслі нових такс за хвости, цікава "какая разніца" може бути.:rolleyes:

Provodnik
14.01.2022, 11:47
Є десь якась офіційна трактовка ситуації ?

Маємо те що маємо "Інструкція з оформлення органами рибоохорони матеріалів про адміністративні правопорушення":
В своєму трактуванні Правил жодна із сторін нічім не обмежена, і має право викласти свою думку у Протоколі, а далі тільки суд може визначити чиюсь правоту.
З існуючої судової практики, нарахування лише на перевищення норми при риболовлі дозволенним знаряддям, і на повну вагу при риболовлі забороненим знаряддям або в забороненій зоні. Висновки робіть самі, як буде у кожному окремому випадку, окремого пункту Правил на 100% не передбачити.

goga
14.01.2022, 12:22
Ну, немає лінійки, чи вагів, чи документів ? За що випишуть штраф ?

поки що в діючих правилах , не регламентується наявність , лінійки , вагів , та документів у рибалки. В проекті нових правил, ці пункти є , якщо вони будуть прийняті , та будуть відсутні при перевірці держрибінспекцією , то логічно що штраф за порушення правил рибальства ст. 85 адмінкодексу.

Я_Виталька
14.01.2022, 16:44

Так а если я приехал за тысячу километров, например на КВХ в Страхолесье на базу, где соответственно сделали запись, и я рыбачу три дня - то могу доказать сколько я рыбачу. Тем более я не набираю мешок рыбы, но несколько кило полюбому домой собираюсь привезти, как может рыбнадзор выежываться?

Provodnik
14.01.2022, 17:34
...как может рыбнадзор выежываться?
Разве в них дело, это норма как действующих правил так и проекта, к тому же довольно простая и не допускающая двойного толкования. И сколько живешь на базе, ну вот вообще ничего кроме этого не докажет.
В том что она не правильная лично я не уверен, хотя могу и сам неделю в лагере рыбачить, а вообще на берегу больше съедаю чем домой везу.:)

linchuck
14.01.2022, 18:43
Так а если я приехал за тысячу километров, например на КВХ в Страхолесье на базу, где соответственно сделали запись, и я рыбачу три дня - то могу доказать сколько я рыбачу. Тем более я не набираю мешок рыбы, но несколько кило полюбому домой собираюсь привезти, как может рыбнадзор выежываться?

Так а что мешает завезти рыбу на базу в холодильник и поехать дальше рыбачить?

Vaschek
14.01.2022, 20:10
Так а что мешает завезти рыбу на базу в холодильник и поехать дальше рыбачить?

Рыбинспекция за воротами и отсутствие квитанций на приобретение :D

Свояк
29.01.2022, 08:29
2)вивезення (винесення) водних біоресурсів із рибогосподарського
водного об’єкта (його частини) у кількості та розмірах, які перевищують добову
норму, встановлену цими Правилами;

Визначитись з термінами. Чи є база рибогосподарським водним об"єктом.

Oleg.L
29.01.2022, 11:56
Зачем так переживать в какой стране мы живем Еще недавно ребенка без спецкресла нельзя было перевозить и где этот закон В этой тране законы издают но никто не котролирует их исполнение

Gosha-09
29.01.2022, 16:44
А кто это должен контролировать ? Мне кажется что в первую очередь родители.

Alexandr_Korobchuk
29.01.2022, 18:55
Зачем так переживать в какой стране мы живем Еще недавно ребенка без спецкресла нельзя было перевозить и где этот закон В этой тране законы издают но никто не котролирует их исполнение

А якщо знати ПДР і користуватись знаками пунктуації - то взагалі буде чудово...

Vaschek
04.02.2022, 16:07
Рибалити через «Дію». Цифровий кабінет українського рибалки

[Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] IwAR2nSokbMJUZrdAFz9zDNcTQQr2kE1TauxwiRwBfn28SDuPQ sQKw8bzfy1s)/504584_ribaliti_cherez_diyu_tsifroviy.html?fbclid= IwAR2nSokbMJUZrdAFz9zDNcTQQr2kE1TauxwiRwBfn28SDuPQ sQKw8bzfy1s ([Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи] IwAR2nSokbMJUZrdAFz9zDNcTQQr2kE1TauxwiRwBfn28SDuPQ sQKw8bzfy1s)

"Не бережёшь ты себя, Юрий ВенедиктовичАртем Игоревич, всё о народе думаешь..." :D

Primuss
06.02.2022, 10:38
"Не бережёшь ты себя, Юрий ВенедиктовичАртем Игоревич, всё о народе думаешь..." :D
[/QUOTE]
Почнемо з того, що нові правила збільшують норми вилову риби: з існуючих 3 кілограм – до 3 кілограм та трофею. Рибалкам добре відома ситуація, коли вже є відерце карасів, тобто, дозволена норма вичерпана, і раптом клює «от така» щука чи сом. Що робити, випускати? Нести додому, ризикуючи сплатити величезну таксу у разі зустрічі з інспекторами? Тепер трофей дозволено забирати разом із 3 кг основного улову.

Сміється людям в очі, бо таке збільшення норми вилову не має нічого спільного з реальністю. Коли це було, щоб після відерця карасів клюнув раптом сом (не менше 80 см. довжиною) або щука (не менше 0,5 м.), за своє життя не памятаю (мені 67 років і я активний рибалка), а ще слово трофей тільки звучить красиво, а в реальності більшість видів риб з новими нормами туди не попадають (плотва, окунь, карась та ін.), а ці риби також можуть бути трофейними, тільки до 3-х кг. не доростають.

VITALIY S
06.02.2022, 22:55
цитата з фисбука риппатруля : Крім того, зафіксовано порушення користувачем (промисловиком), видано припис та 7 подань на скасування режимів СТРГ (спеціальних товарних рибних господарств).

а вы говорите шо с промловом не борюцца... исчё как борюцца, это же их основная задача - уничтожить бесконтрольный им промлов.....

Pachok
07.02.2022, 09:48
Сміється людям в очі, бо таке збільшення норми вилову не має нічого спільного з реальністю. Коли це було, щоб після відерця карасів клюнув раптом сом (не менше 80 см. довжиною) або щука (не менше 0,5 м.), за своє життя не памятаю (мені 67 років і я активний рибалка), а ще слово трофей тільки звучить красиво, а в реальності більшість видів риб з новими нормами туди не попадають (плотва, окунь, карась та ін.), а ці риби також можуть бути трофейними, тільки до 3-х кг. не доростають.

Це просто показує, в черговий раз, низький рівень розуміння проблеми, менеджер звичайний, і не більше. Для них рибалка це бородатий дід з бамбуковою вудочкою, в якого як в Остапа Вишні клює все

RUS
07.02.2022, 12:39
Це просто показує, в черговий раз, низький рівень розуміння проблеми, менеджер звичайний, і не більше.

Непонятно зачем они вообще лезут что-то менять? По принципу давно не меняли. так надо что-нибудь поменять для галочки о проделанной работе.:rolleyes:

Primuss
07.02.2022, 13:22
Непонятно зачем они вообще лезут что-то менять? По принципу давно не меняли. так надо что-нибудь поменять для галочки о проделанной работе.:rolleyes:
А проделанная работа это увеличение нормы вылова (на трофей) и "цифровизация кабинета рыболова", главная суть которой - если хочешь больше 3 кг. то заплати. И главному рыбному чиновнику будет чем отчитаться но не перед народом, а перед теми, кто его назначил. 3 года мусолят эти новые правила, уже заявляли, что будет норма вылова 5кг. Если уже так устарели по их словам правила то сделайте норму 4 кг., а не обманывайте людей словом "трофей". 80-90% моих рыбалок улов не дотягивает до нормы в 3кг., перелов бывает по летнему карасю, которого сейчас в Днепре ка когда то в сельском ставке.

Alex_m
07.02.2022, 14:25

як мінімум, збільшується кількість причин для протоколів про порушення. Наявність кантура, лінійки, документа що посвідчує особу ... Наявність буя в підводниго мисливця ... ( набуя буй там де немає дозволеного судоходства ? по ставкам і малим річкам ?). Штрафи, вони ж як мед для влади.
Знову ж, підвищили мінімальні розміри по щуці та сому. Щуку в півметра давно бачили ? Хтось вірить в те, що щуки стане більше і вона стане "більше", при підвищенні мінімального розміру ? Наявність великої води, умов для нересту і кормової бази, це б дало результат і не тільки по щукі. Але ж, то треба щось робити, думати. Простіше мінімальний розмір збільшити.

Primuss
07.02.2022, 15:15

Сделали опрос общественного мнения по поводу веса рыбы, которую можно ловить за отдельную плату (и будут говорить, что мы ж с народом посоветовались), а сделать аналогичный опрос по поводу разрешенного веса пойманой рыбы на безоплатной основе, что бы было по честному разве сложно?

нил
07.02.2022, 23:13
Сделали опрос общественного мнения по поводу веса рыбы, которую можно ловить за отдельную плату (и будут говорить, что мы ж с народом посоветовались), а сделать аналогичный опрос по поводу разрешенного веса пойманой рыбы на безоплатной основе, что бы было по честному разве сложно?

Схоже на те,що подібні опитування по факту є фейковими.Я зареєструвавшись пропонував,думаю,як і багато рибалок,повернути дозволений розмір виловленої щуки до 35 см.,заборонити підводне полювання хоча б на маленьких річках і т.д. Реакції - нуль. Тому вважаю,правила вже написані,залишилося затвердити,а ці опитування - для симулювання демократичності в рибальському середовищі. Тому,як кажуть у відомому вислові,спробуємо розслабитись і отримати задоволення.

Ruma
23.12.2022, 15:19
Шановні рибалки! 🎣
Наказ Мінагрополітики від 19.09.2022 № 700 про затвердження нових "Правил любительського і спортивного рибальства" нарешті оприлюднено у офіційному Віснику України та набули чинності.

Чекаємо на їх появу в базі законодавства на вебсайті ВРУ. Поки доступні лише на сайті [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Vaschek
23.12.2022, 21:47
Шановні рибалки! 🎣
Наказ Мінагрополітики від 19.09.2022 № 700 про затвердження нових "Правил любительського і спортивного рибальства" нарешті оприлюднено у офіційному Віснику України та набули чинності.

Чекаємо на їх появу в базі законодавства на вебсайті ВРУ. Поки доступні лише на сайті [Ссылки могут видеть только зарегистрированные и активированные пользователи]

Все заради спорту:ajmolodec::voot: